OSB-lautanen tehdään itse

Rakennustyömaalla perustus elementti on välttämätön osa. Rakennuksen betonielementtien kaatamisen aikana, esimerkiksi panssaroidun vyön, portaiden, tukipylväiden ja kattojen avulla, on myös mahdotonta tehdä ilman muottirakennetta. Muotti on rakenteeltaan tyyppiä, jonka tehtävänä on antaa konkreettiselle sekoitukselle tietty muoto. Se on yleensä valmistettu puulaaduista, erilaisista materiaaleista tai metallista. Yksi vaihtoehto on OSB-muotti. Näiden levyjen etu on se, että ne asennetaan paljon nopeammin kuin levyt.

Oriented Strand Board

OSB / OSB-levy on helposti tunnistettavissa sen tyypillisen puurakenteen avulla. Orientoitu lanka-alusta (OSB) on lastulevyn kaltaisen muokattua puutavaraa, joka muodostuu lisäämällä liimoja ja painamalla sitten tietynlaista puulastujen kerrosta. OSB-pinta on karkea ja mutterinen, ja yksittäiset sirut (sirut) ovat noin 2,5 cm * 15 cm epätasaisesti toisistaan ​​ja ovat erilaisia ​​muotoja ja paksuja.

Käyttö

OSB-levyjä käytetään laajasti asuinrakentamisessa. Tämän rakennusmateriaalin mekaaniset ominaisuudet mahdollistavat sen käytön useisiin tarkoituksiin. Niitä käytetään useimmiten seinien, lattian, kattojen ja muottien pohjalla rakennuksen ja muiden betonielementtien (betonirakenteiden) avulla. Ulkopuolisille seinille paneelit esilaminoituvat yhdeltä puolelta; tämä yksinkertaistaa asennusta ja lisää rakennusten kuoren energiatehokkuutta. OSB: tä käytetään myös huonekalujen valmistuksessa.

tuotanto

Laatta on valmistettu leveiden mattojen muodossa erilaisista orientoiduista siruista, jotka on puristettu ja liimattu vahan ja synteettisten hartsien liimalla (95% puu, 5% vaha ja hartsi). Yleisesti käytettyjä hartsi- tyyppejä ovat fenoliformaldehydi, melamiinimuovattu urea- formaldehydi tai isosyanaatti. Kaikki nämä sideaineet kestävät kosteutta. Usein käytetään sideaineiden yhdistelmää, yleensä isosyanaattia käytetään ydinosissa ja formaldehydin ureaa kasvojen kerroksissa. Tällä on se etu, että lyhentää puristusjaksoja samalla, kun samanaikaisesti saadaan kirkas ulkonäkö paneelin pintaan.

Tasot luodaan katkaisemalla puu kaistaleiksi, jotka seulotaan ja suuntautuvat sitten erilaisilla laitteilla, kun ne syötetään muodostuslinjaan. Ulkokerrosten kohdalla sirut on kohdistettu paneelin lujuusakselin suuntaisesti, kun taas sisäkerrokset ovat kohtisuorassa. Sijoitettavien kerrosten määrä riippuu osittain paneelin paksuudesta, joka on tarkoitus saada, mutta rajoittaa yrityksen asennetut laitteet. Yksittäiset kerrokset voivat myös vaihdella paksuutena, jolloin saadaan valmiiksi valmistettu paksuinen paksuus (yleensä 15 mm paksu paneeli valmistetaan tavallisesti 15 cm: n kerroksesta). Matto sijoitetaan lämpöpuristimeen raaka-aineen puristamiseksi ja kiinnittämällä se puun peittävän hartsin lämpökytkentään ja kovettumiseen. Sitten yksittäiset paneelit leikataan mattoista haluttuun kokoon.

Puurakenteiden OSB-paneelit voidaan leikata ja asentaa samalla helppouden ja samojen työkalujen avulla kuin luonnollinen puu.

Ominaisuudet ja tyypit

Valmistusprosessin säätöön voi lisätä paksuuden, paneelin koon, lujuuden ja jäykkyyden eroja. OSB-levyillä ei ole sisäisiä aukkoja ja ne ovat vedenkestäviä, vaikkakin ne edellyttävät lisäkuoria vedenpitävyyden saavuttamiseksi eikä niitä suositella ulkokäyttöön. Lopputuotteella on samankaltaisia ​​ominaisuuksia kuin vaneri, mutta tasaisempi ja halvempi. Murtumaa testattaessa OSB: llä on suurempi kuormituskyky kuin muokatut puupaneelit.

Neljä tyyppistä OSB: tä määritellään niiden mekaanisten ominaisuuksien ja suhteellisen kosteuden kestävyyden perusteella:

 • OSB / 1 - yleiskäyttöiset levyt sisustukseen (sis. Kalusteet) käytettäväksi kuivissa olosuhteissa;
 • OSB / 2 - laakerilevyt käytettäväksi kuivissa olosuhteissa;
 • OSB / 3 - laakerilevyt käytettäväksi märissä olosuhteissa;
 • OSB / 4 - laakerit (suuria kuormia varten) märissä olosuhteissa.

Vaikka RSD: llä ei ole jatkuvaa kuitua, kuten luonnollisella puulla, sillä on akseli, jota pitkin vastusvoima on suurin.

OSB: n vahvuus, joka tekee niiden käytön materiaalina muottiin tarkoituksenmukaisena, ja käsittelyn helppous mahdollistaa työn tekemisen omin käsin.

Levyn OSB: n ulkonäkö

Asennusohjeet

Ennen työkappaleen valmistuksen aloittamista on tarpeen valmistaa työkalut ja lisäaineet sen liittämiseen, vahvistamiseen ja asennukseen. Työkalusarja - standardi puusepäntyölle:

 • akselit (suuret ja pienet);
 • haarukka (sähkösaha tai jigsaw);
 • vasara;
 • ruuvitaltta (ruuvitaltta);
 • mittausvälineet (mittanauha, taso, liuska);
 • puupalkit, liittimet ja muoviputket, joiden halkaisija on pieni;
 • kiinnitysvälineet (pitkät pultit, mutterit, mutterit, ruuvit).

OSP-levyt on helppo leikata haluamasi koon osiin pöydällä tai käsin sähkösahalla. Rautahaara menestyy myös onnistuneesti. Levyjä voidaan myös leikata erikoisosassa kauppa-rakennusmateriaaleihin aiemmin otettujen koon mukaan.

Jotta vältettäisiin muottien yksittäisten osien muodonmuutoksen välttämi- nen, ne valaisevat ne jäykisteinä puupalkkeilta. Ne on ruuvattava kunkin osan ympärysmitan ympäri ja sen yli. Tämä varotoimenpide on erityisen tärkeä, jos käytetään suuria pinta-arkkeja, esimerkiksi lattian muottien tai korkean korkeuden säätöseinämän valmistuksessa.

Rakennuksen betonielementin kummallakin puolella olevien muottien valmistuksessa kaksi vastakkaista osaa lisätään yhteen, sitten niiden ylä- ja alareunassa porataan reikiä kiinnitystappiin / -pulttiin. Asentamalla tarvittavan pituisen muoviputken muoviputken OSB-levyjen väliin kulkee pin läpi ja kiinnitetään pähkinöillä muodostaen laatikon.

Estääksesi laatan rikkomatta betonin painoa on suositeltavaa sijoittaa suurikokoiset aluslaatat mutterien alle.

Valmistetut korit OSB: n säätiöille

Tehdä kulmalaatikoita perustukselle, yksi kahden laatikon seinistä pidetään pidempään niin, että voit muodostaa kulman.

Valmistetuista laatikoista riittää vain muodostaa haluamasi kokoonpano. Valmiit laatikot on laskettu kaivoon / kaivantoon, joka on järjestetty rakennuksen suunnitelman mukaisesti ja kiinnitetty yhteen palkkien avulla. Perusmuotti on itsessään kiinnitetty maahan kiinnitetyillä vahvistuspaloilla. Korkea perustus, vahvistuksen lisäksi on suositeltavaa käyttää ripustimia noin 70 cm: n välein, mikä estää rakenteen tuhoutumisen, mikä on mahdollista betonin kaatamisen yhteydessä. Yksittäisten laatikoiden välinen rako voidaan sulkea lasimatolla tai polyeteenillä.

Levyjen kiinnittäminen ei ole välttämätöntä liittää ne päähän. Vaatii 2-3 mm: n aukon, joka on tarpeen ulkoisen vaikutuksen (lämpötila, kosteus) aiheuttaman materiaalin vähäisten liikkeiden kompensoimiseksi.

Huolellinen merkintä yksinkertaistaa lisätoimintaa.

Jos OSB-levyjä käytetään panssaroidun vyön tai alhaisen perustan valmistamiseen, voit saada yksinkertaisemman asennustyökalun. Panssaroidut osat kiinnitetään seinään pitkiä ruuveja ja päälle, puupalkkeineen. Tämän jälkeen neulomalla johdinosat kiinnitetään toisiinsa. Alhainen säätö, joka on vahvistettu ruuveilla puupalkkien tikkailla, jotka työnnetään maahan, talon suunnitelman mukaisesti. Tällöin muotti on vahvistettu tukien ulkopuolella.

Ompelevyjen valmistuksessa OSB-levyt asetetaan usein (50 x 50 cm) tukipalkkeihin, jotka on asennettu tiettyyn korkeuteen. Räkit on toivottavaa asentaa joka puolitoista metriä. Niiden valmistuksessa voit käyttää metalliputkia tai, jos voit vuokrata ne, käytä teollisia telineitä monoliittisiin töihin.

On suositeltavaa kaataa betonia ympäryksen ympärille luomatta liikaa jännitettä yhteen paikkaan. Jos eri syistä (teknologinen, organisatorinen) on mahdotonta täyttää ilman keskeytyksiä, on luotava saumoja konkreettista työtä koskevien sääntöjen mukaisesti. Esimerkiksi työliitoksen on oltava kohtisuorassa betonielementin akseliin nähden ilman viisteitä.

Tässä videossa voit nähdä, miten OSB: n panssaroidun vyönohjaimen luominen:

Rakennamme OSB-muottien

Monoliittisen perustan rakentaminen ilman muottirakennetta on lähes mahdotonta. Loppujen lopuksi säätiön ei pitäisi olla yksittäinen vika, joka vaikuttaa negatiivisesti sen suorituskykyominaisuuksiin. Viime aikoina lautapaneelista muodostunut muotti.

Lautaseiden pääasiallinen haitta on rakenteen pitkäaikainen kokoonpano ja asennus. Siksi nykyään jopa yksityiset kehittäjät käyttävät tätä tarkoitusta varten suuntautuneita haarakonttoreita.

Vähän hänestä

OSB - rakennus - viimeistelymateriaali, joka on luotu kolmessa kerroksessa sijaitsevien ohuiden puupintojen perusteella.

Niiden sijainti ulkokerroksissa suuntautuu pitkin levyn pituutta ja sisemmässä kerroksessa - kohtisuoraan sen pituuteen nähden.

Tällaiset monisuuntaiset lastut sekä niiden käsitteleminen synteettisillä vesitiivisillä hartseilla ja painaminen paineen alla korkeissa lämpötiloissa aiheuttavat materiaalin erityistä lujuutta. Suunnatun - lastulevyn rakenteen homogeenisuus varmistaa niiden eheyden taivutuskuormien alla.

OSB on matalahygroskooppinen, mikä tekee siitä erityisen kestävän delaminaation ja turvotuksen. Tämä materiaali on melko kevyt ja helppokäyttöinen ja jopa ylittää vanerin teknisissä ominaisuuksissa. Jatkuvassa käytössä laattojen järjestelyissä OSB-3-levyt sopivat parhaiten, koska niiden toisen puolen pinta on laminoitu.

Suurten materiaalilevyjen avulla voit tehdä pieniä määriä liitoksia, kun vuoraus tehdään muottiin. Pieni painoinen lastulevy, joka yksinkertaistaa asennustyötä, tekee niistä suosittuja yksityisten kehittäjien kanssa.

video

Käytännöllinen videomuottien luominen.

Vaaditut materiaalit

 1. Levyt OSB - 3 vähintään 15 mm paksu.
 2. Puiset baarit 100 x 150 mm.
 3. Putken profiili.
 4. Teräksiset mutterit ja mutterit.
 5. Peltiruuvilla.
 6. Rebar-segmentit.
 7. Muoviputki 20, joka on leikattu segmentteihin, jotka ovat yhtä suuret kuin muotin leveys.

Luomisprosessi

Muottirakenteen kokoaminen aloitetaan sen jälkeen, kun säätöä varten on kaivettu kaivoja ja hiekkalaatikko on asetettu.

Yleisin vaihtoehto on irrotettavan paneelilevyasennuksen asennus. Kokoonpannu - kilven muottirakenteet ovat helpommin asennettavissa säätiön koon mukaan ja kulmien korjaamiseksi.

Se on tärkeää!

Kun asennetaan muottipintoja, on välttämätöntä tarjota paikkoja putkien asettamiselle säätiön kehälle. Sen jälkeen se yksinkertaistaa viestintää.

Teosten sarja on seuraava:

 1. Levyt OSB, leikataan rakennuksen pohjan koon mukaan. Teemme korkeuden hieman enemmän kuin oletettu täyttö (10 - 15 cm).
 2. Teemme kehyksiä kilpeille. Ne voidaan tehdä puupalkkeista. Jos oletetaan, että muotti on käytössä monta kertaa, on käytännöllisempää hitsata profiiliputken metallirunko.
 3. Ompele OSB rungosta kehykseen ruuveilla. Niiden hatut pitäisi olla sisäpuolella.
 4. Muottirakenteen sivut on vahvistettu puupalkkeilla, jotka on naulattu 40 cm: n välein, mikä on välttämätöntä perustuksen geometrian muodostamiseksi ja tiettyjen mittojen varmistamiseksi betonitoiminnan aikana.
 5. Pohjahaarukan vastakkaiset suojukset on suljettu teräsputoilla. Tätä varten kiinnityspisteissä poraa reiät, joiden läpimitta on 16 mm. Nastojen on oltava noin 2-4 cm pitempiä kuin muotoleveys. Käytämme muttereita ja pesureita niiden kiinnittämiseen. Kiinnittimet on valittava riittävän leveäksi, muutoin voi tapahtua, että betonin paineen alainen nappi työntää levyn läpi mutterilla.
 6. Levyjen välissä nastat kulkevat tietyn pituisen muoviputken palasista, jotta säiliön koko leveys säilyisi koko kehällä. Kun muotti on irrotettu, putkiosat jäävät betoniin. Niitä voidaan käyttää tuuletukseen.
 7. Putkien puuttuessa kiinnitys tehdään molemmilta puolilta muttereilla ja aluslevyillä. Tällöin tarvitaan 4 mutteria muttereita aluslevyillä.
 8. Kun irrotat tällaisen muottipesän, mutterit ovat ruuvaamattomia ja nastojen ulkonevat päät katkaistaan. Kun OSB-suojat on poistettu, on tarpeen katkaista jäljellä olevat napit uudelleen.
 9. Kulmien kulmaliitokselle kulmien ulkopuolelle ajetamme pystypalkkeja maahan. Niitä voidaan edelleen kiinnittää metallikulmilla. Muotoilurakenteiden kokoonpanossa on tärkeää vahvistaa kulmat hyvin - heikoin kohta mihinkään muottiin. Betonin kaatamisen aikana näissä paikoissa syntyy maksimaalista painetta.
 10. OSB-muottien vahvistaminen, joskus reikien läpi tehdään poraus useilla suojakuoren paikoilla. Näihin reikiin lisätään pieniä, "T" -muodon mukaisia ​​vahvistusosia, jotka on hitsattu pohjan vahvistuskoteloon. Vahvistimen ulkonevaa osaa purettaessa irrotetaan.
 11. Asennus kaltevien levyjen muottirakenteen ulkopuolelle 1 m: n välein antaa sille mahdollisuuden vastustaa laskettavan betonin painoa. Välikappaleen tulee olla suojuksen vieressä 30-45 asteen kulmassa.
 12. Kun muotti on täysin valmis (ennen betonin kaatamista), on syytä tarkkailla levyjen reunojen suuntaisuutta. Tämä on helppo tehdä palkin ja taso.

Jos teet taukoja, kun kaadat laastia, toisin sanoen kaada se pienellä kerroksella säätiön ympärysmitan ympärille, niin betonilla on vähän aikaa, sen vuoksi paine muottiin vähenee.

johtopäätös

OSB-muottien käyttö mahdollistaa perustan asettamisen ja samalla eristää ne. Voit tehdä tämän, sinun täytyy asettaa välillä muotti paneelit ja polystyreeni laatta betoni.

Muotoilurakenteiden rakenne, joka on tehty omilla käsillä olevista orientoiduista lastulevyistä, ei pelkästään vähennä säätiön rakennusaikaa vaan myös vähentää merkittävästi sen asettamiskustannuksia.

OSB muottiin

Miten OSB: n valitaan muottiin

Muottirakenne on täsmälleen sellainen toiminta, jossa minkä tahansa talon rakentaminen yleensä alkaa. Loppujen lopuksi, kun haluat luoda pylväs- tai nauhan monoliittisen perustan, sinun on ensin tehtävä erityinen muoto betonin asettamiseksi.

On olemassa kymmeniä muotojen muotoja, joissa levyjen ja materiaalin valmistuksen rakenne voi poiketa toisistaan. Metallituotteita ja muovimalleja, leikattuja levyjä ja vesitiiviitä vaneria käytetään varsin aktiivisesti erilaisissa olosuhteissa, mutta OSB-muotti on myös erittäin suosittu.

Miten valita oranssit nauhat laudaksi muottiin, yritä selvittää se.

OSB-paneelilaatikot

Muottirakenteet toimivat ensisijaisesti muotoilu- ja paikoitustoiminnoilla. Konkreettinen massa, joka kypsyy ja kovenee raskaan sementtikiven muodossa, toistaa kirjaimellisesti samaa onteloa, johon se sopii. Tässä ei ole kyse pelkästään paikallisista pinta-epäsäännöllisyydestä vaan myös rikkoutuneesta vaaka- ja pystysuorasta, kaarevuudesta ja "kiertymisestä".

Toisin sanoen muottien pitäisi pystyä hyvin järjestämään avaruudessa, ja sen pitäisi säilyttää tämä asema koko betonituotteen kypsymisen ja voimaa vahvistamisen ajan. Tämän saavuttaminen ei ole yhtä helppoa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Tosiasia on, että valtava massa hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä, vettä... murskataan OSB: n (tai vanerin) muottilevyjä samalla kun asetetaan betoniseos...

Muottirakenteiden kokoonpanossa ja suunnittelussa tehtyjen virheiden seurauksena kokoonpannut suojat voidaan yksinkertaisesti rikkoa tai parhaimmillaan muodostaa epämuodostumat. Tällöin poistamisen aikaan saamme löysä kiventuote (sementtimonoksesta johtuen) tai epätasainen poistoaukossa, joka vaatii sitten purkamista tasoittamalla. Mitä suurempi tuotteen tulevaisuus, sitä suurempi kuormitus kilvet, sitä enemmän huomiota olisi kiinnitettävä lujuuteen.

Ja myös OSB-muotti, on tarpeen rajoittaa voimakkaasti lisääntyvää painetta, joka tapahtuu värähtelevän toiminnan aikana. Muottiin kuuluu myös samanlaisia ​​ajoittaisia ​​kuormia, kun raskas nestemassa putoaa betonipumpulla tai auton sekoittimen bunkkeriin.

Älä unohda muottien suojaavaa ja eristävää toimintaa. Se on yksinkertainen: kun betoni alkaa kovettua, kypsyä ja sitten saada voimaa - se on suojattava mekaanisten vahinkojen jakamisesta, saastumisen laadun heikkenemisestä, kuivauskuumasta, jäätymisen kylmyydestä, samentumalta... Tämä on osoittanut, mitä me suojelemme, mutta kilvessä on myös oltava mahdollinen betonin kosteuden häviäminen, joka voi sementtimuotona (tärkeänä voimaa) kuljettaa sideaine monoliitista.

Muuten, itse mato on luonnollisesti vastustettava kosteutta hyvin, ei turhia liikaa ja etenkään ei valehtele vettä. Sen on vastustettava normaalia ja erittäin aggressiivista emäksistä väliainetta, joka esiintyy betonin kanssa kosketuksissa.

Siksi muotti on koottu erittäin huolellisesti, eikä sitä ole poistettu välittömästi. Siksi useimmissa tapauksissa vastuulliset käsityöläiset antavat etusijalle OSB-muottien ja muiden levymateriaalien. Suojusten eristäminen vedestä - ne on kyllästetty öljyllä, maalattava ja maalattava työpuolella muovikalvolla. Nämä toiminnot mahdollistavat paitsi kontrolloimattoman kostuttamisen myös helpon purkamisen ja säästää aikaa / vaivaa suojata suojat ratkaisulta.

Materiaalivalintojen vivahteista muottien luomiseen on olemassa joukko muita kohtia, lisäksi vahvuus ja eristyskyky. Esimerkiksi konkreettiset työntekijät arvostavat aina kätevyyttä olemassa olevien komponenttien kanssa. Silti se on - ei pelkästään työvoiman investointeja vaan myös rakentamisen tahti ja siihen liittyvät käteiskustannukset. Harjoitus osoittaa, että on mahdollista valita erittäin halpa materiaali (esimerkiksi leikattu 2 x 20-25 mm paksu levy), mutta on liian paljon aikaa ja energiaa kopioida ja suojata suojat luotettavalla purkamisella. On hyvä, jos varastossa on riittävästi aikaa säästää näin.

Muussa tapauksessa on parempi ottaa käytännöllisemmäksi kilven rakenteiden yleinen materiaali - OSB, DSP tai vaneri. Mutta täällä taas on välttämätöntä löytää välimatka toimivuuden, mukavuuden ja hinnan välillä. Monissa tapauksissa OSB: n valinta muottiin on enemmän kuin perusteltua.

Irrotettavien suojamuotojen tehokkuus / kohtuuhintaisuus / palauttaminen ovat melko moniselitteisiä käsitteitä. Tämä johtuu siitä, että materiaali- tai lomakekonstruktioiden valinta riippuu suoraan laitoksen teknisistä olosuhteista ja tulevista tehtävistä.

Kuvittele, että meidän on luotava monoliittinen nauhatalusta pienelle maalaistalolle. Ja sitten emme aio rakentaa mitään. Toisin sanoen käytettävää muottirakennetta ei käytetä missään muualla sen alkuperäisessä kilven muodossa. Tämä tarkoittaa, ettei ole mitään syytä investoida kalliiseen erittäin luotettavaan materiaaliin, joka jää sitten takaisin. Mutta jos sivustolla on paljon konkreettisia töitä tai jos useat esineet pystytetään tämän yhtenäisen muottirakenteen avulla, on kannattavampaa ostaa kulutusta kestävää materiaalia (esimerkiksi FOF-vanerilevyjä tai OSB / 4-levyjä), joka tarjoaa hyvää liikevaihtoa.

On toinen mielenkiintoinen seikka, joka määrittää, onko tarpeen valita halvempaa materiaalia, tai on parempi investoida hieman muottiin. Esimerkiksi kaikki osoittavat, että muotti on kertakäyttöinen, mutta tässä on ohuita arkkia halpoja OSB: tä (esimerkiksi 10 mm), joita meillä on suojakansien purkamisen jälkeen - silloin ei todellakaan ole paikkaa käyttää. Mutta jos ostat 15 mm: n paksuisen OSB-3-muottilevyn (vaikkakin kertakäyttöinen), mutta suojaat sitä vedestä ja sementistä kalvolla, se voi sitten luoda lattian, aluslohkojen tai kattopäällysteiden muodostamisen kiinteän lattian muodossa. Samanaikaisesti suojien ei tarvitse olla niin voimakkaasti vakiintuneita runkopalkkeihin ja kiinnitystyökaluihin. Toisin sanoen muottien komponenttien valinta tulisi aina harkita tarkoituksellisesti harkittuna.

Minkälainen OSB on parempi muottiin?

Voidaan sanoa yksiselitteisesti, että muottipaneelien muodostamiseksi on käytettävä kosteutta kestävää OSB: tä, joka kestää suhteellisen suuria kuormituksia. Kaikista Venäjällä esitettävistä vaihtoehdoista suosittelemme OSB-3-merkin käyttöä (Euroopan luokituksen mukaan). Nämä arkit on suunniteltu käytettäväksi kosteissa olosuhteissa, ja samalla ne ovat myös "kantajia", eli melko vahvoja. Materiaali OSB-1 ja OSB-2 eivät todennäköisesti sovellu matoille tehtävien vakiotoimintojen ratkaisemiseen, mutta OSB-4 on hyvä valinta, mutta tämän rahan osalta on parempi järjestää laminoitu vaneri.

Jos pidät amerikkalaisista laatoista pistorasiaan, on järkevää kiinnittää huomiota materiaaliin, joka on merkitty "kosteudenkestävällä sideaineella". Meillä on erillinen artikkeli amerikkalaisista standardeista ja merkinnöistä.

OSB-arkkien koot olisi valittava leikkauksen ominaisuuksien mukaan. Ihannetapauksessa kilvet olisi ommeltu koko levyille, jotta liitosten määrä vähenisi ja pakastetulla betonilla ei ollut askeleita ja eroja. Muottien leikkausmateriaali voi olla sekä vaakasuorassa että pystysuorassa - tämä ei vaikuta suojuksen todelliseen lujuuteen, joten 2500H1200-levyjä voidaan käyttää mahdollisimman vähän jätettä tai ilman niitä lainkaan. Yksittäisissä tapauksissa on mahdollista järjestää kapeita arkoja, kuten 600H2500 mm tai pitkänomainen, kuten 1200H3000 mm ja vastaavat.

OSB: n paksuus, joka soveltuu hyvin muottiarkkien muodostamiseen, valitaan ensisijaisesti monoliitin mittasuhteiden (eli betonipuristimien kokonaismassan muovauselementtejä vasten) perusteella. On tarpeen tehdä tarkistus heti, että vaikka OSB: n tai vanerin soveltuvaa paksuutta on jonkin verran "standardia", on vielä jonkin verran vapautta, koska on mahdollista käyttää ohuempia levyjä. Tällöin on kuitenkin välttämätöntä vahvistaa suojuksia lisälevyillä palkista saamaan saman muotoiluvuuden kuin käytettäessä materiaalia, jonka paksuus on suurempi.

Pääasiassa OSB: ssä 18-20 mm: n paksuisille muottielementeille, joka on "kultainen" keski lujuuden, painon ja hinnan suhteen. Kuitenkin, kun tehtävänä on täyttää jonkin verran kaarevaa rakennetta, tarvitaan joustavuutta muotista. On selvää, että arkki on 20 mm, jos se taipuu, sitten hyvin suuri säde ja sitten vain pitkin. Siksi tässä käytetään 8-12 mm paksuisia laattoja, ja tarvittavan taivutuksen aikaansaamiseksi riittävän lujuudella ne asennetaan joskus kahteen kerrokseen.

OSB-levyjen pohjamateriaalin asennus

Säätiön kestävyys ja vahvuus riippuvat suurelta osin paitsi aineistosta, joka perustui säätiöön, mutta myös töiden tuotannon järjestämiseen. Siksi on tarpeen huolellisesti ja vastuuntuntoisesti käsitellä talon pohjan kaatamisen muotin rakennetta siten, että pohjustuslaitteessa itsessään ei ole tyhjiöitä ja muita vikoja, jotka vaikuttavat negatiivisesti sen toimintaominaisuuksiin. Nykyään jopa ei-ammattimaiset rakentajat, omien talojensa rakentaminen yksityisten talojen rakentamiseen, eivät rakenna muottirakennetta eri kokoisia, mutta OSB-arkkeja.

Muottien suunnittelu OSB-levyjen avulla

Muotti on laatikko, joka on suunniteltu pitämään betonin paino, kunnes se kiinteytyy. Muotoilun sisätila määrittää materiaalin määrän ja painon, jota käytetään pohjan täyttämiseen.

Tällaiset rakenteet tulisi nopeasti pystyttää ja helposti irrottaa säilyttäen samalla riittävän voimakkuuden tuona aikana, kun taas tulevan rakennuksen perustuksen betonilaatuinen seos saa aikaan tarvittavan muodon ilman pullistumista ja väärinkäytöksiä.

OSB-levyjä käytetään usein yksityishenkilöillä, jotka rakentavat taloja kotona omilla käsillään, koska ne antavat merkittävää hyötyä tavallisiin levyihin verrattuna:

 • ja säästää materiaaleja;
 • ja vähentää työn aikarajaa;
 • ja säätiön lopullisessa laadussa;
 • ja säästää rahaa, jota käytetään rakennuksen pohjan kellariosan vuoraukseen.

OSB: n edut ja kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet

OSB-levyjä valmistetaan 50-90 cm: n puuhakeista painamalla niitä korkeassa lämpötilassa lisäämällä tahmeaa, vedenpitävää hartsia ja erityisiä kemiallisia lisäaineita, jotka sulkevat pois niiden puupohjan infektiot sienten, hyönteisten ja mikro-organismien kanssa. Tämä rakennusmateriaali on alhainen hygroskooppisuus, joka aiheuttaa sen poikkeuksellisen kestävyyden johtuen turvotuksesta, vaikka pitkäaikainen altistuminen kostealle ympäristölle.

Puiset levyt, jopa yhdellä kosketuksella kosteaan ympäristöön, paisuneet ja loimi kuivana, mikä eliminoi jopa niiden toissijaisen käytön. Jopa kolminkertaisen käytön jälkeen pohjamateriaalissa OSB-levyt eivät menetä kuluttajien ominaisuuksiaan.

OSB on helppo nähdä ja muuntyyppinen prosessointi erikoistyökaluilla. OSB: llä tai OSB: llä on alhaisempi ominaispaino ja suurempi elastisuus verrattuna puulevyihin, mikä tekee siitä helppoa, mikä on tärkeä tekijä rakennettaessa taloa omiin käsiisi.

Materiaalit OSB: n muottien kokoamiseksi

Muottien laskeminen ja rakentaminen suoritetaan repeytymisen jälkeen ojituksen alapuolella.

On tärkeää, että rakenteen perustan kellariosan korkeus ja betonisekoituksen tiheys otetaan huomioon, mikä painostaa RSD: n rakennetta.

OSB: n valmis muotti

OSB-levyjen lisäksi seuraavia materiaaleja tarvitaan muottirakenteen rakentamiseen:

 • tangot, jotka tarvitaan jäykisteiden aikaansaamiseksi OSB-levyille;
 • laitteistot (pultit, pultit, mutterit, aluslevyt) kiristämään rakennetta yhdellä yksiköllä;
 • muoviputki rakenteen kahden vastakkaisen seinämän liittämiseksi;
 • rautaa olevat kulmat, jotka on asennettu kulmiin OSB-levyjen luotettavasta liittämisestä;
 • tangot;
 • vaneri ja lasi;
 • itsekierteittävät ruuvit OSB-vanerin ja lasin levyille.

Valmistustöiden aikana valmistetaan sopivan korkeuden omaavien levyjen leikkaaminen muoviputkien segmentteihin, muotolohkojen koot lasketaan.

OSB: n muottipalettien kokoaminen ja niiden liittäminen yhteen rakenteeseen

Tekniikka, jonka avulla on mahdollista tehdä lohko muotojen omilla käsillä, on melko yksinkertainen. Se vaatii vain alustavia taitoja työskennellä puuntyöstövälineiden kanssa työntekijältä. Teosten sarja on seuraava:

 1. Standardikokoja leikataan standardilevyistä.
 2. Kaksi levyä pinotaan päällekkäin ja reikiä porataan niihin kiristysnauhoja varten.
 3. Puupalkit ruuvataan pitkin kehää pitkin arkkia ja levyjen yli OSB-levyille uloilta sivuilta luodakseen lisää jäykistysrippejä.
 4. Kaksi valmistettua levyä on liitetty nastat, jotka välitetään levyjen välille sopivien muoviputkien pituuden kautta.
 5. Nurkkalohkot poikkeavat tavallisista, koska niissä peililevyt ovat pidempiä kuin sisäpuoliset arkit.

Sen jälkeen, kun lohkot on laskettu liuskajohdon oksiin, ne liitetään peräkkäin yhteen rakenteeseen.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä OSB-liitosten luotettavuuteen rautakaaran rakenteen kulmissa.

Näissä paikoissa kaatamisen aikana suurin paine syntyy betoniseoksessa muottirakenteessa.

Betoni betoni nauha

Tällöin koko rakenne on kiinnitetty maahan asettamalla luukku ulos lujasta maahan niin, että muotti ei toimi toiselta puolelta betoniliuoksen kaatamisen yhteydessä. Yhteenvetona voidaan todeta, että vanerin ja lasin avulla tiivistyvät aukot, jotka voidaan muodostaa OSB: n liitoksissa. Lasi- ja vanerilevy muottirakenteeseen riittää kiinnittämään ruuveilla.

On toivottavaa, että betonia kaadetaan tasaisesti ympäryksen ympärille suurissa osissa, joten alustava paine muottiin, kunnes ratkaisu "asettaa", luo suuren määrän. Rakenteen hävittämisen välttämiseksi, kun pohja on kaatunut, on tarpeellista asettaa riittävän suuret aluslaatat mutterien alapuolelle pulttien, jotka yhdistävät vastakkaiset OSB-levyt.

Jos talon pohjassa on korkeat kellariosat, silloin rakennuksen muodostamisen aikana OSB: llä maanpinnan yläpuolella on tarpeen luoda lisää jäykisteitä omiin käsiisi. Puupaneelien rinteet, jotka lisäksi vahvistavat muovi-OSB 0,5 - 0,7 metrin välein, estävät perustan oikean geometrian muodonmuutoksen sen kaatamisen aikana.

OSB-levyjen kanssa kokoontaitettavien rakenteiden jatkuva etu on, että niiden materiaalia voidaan käyttää uudelleen ja käyttää uudelleen.

Kun ostat laattoja OSB: n perustaksi, kannattaa tietää, että tämä materiaali on valmistettu 9 - 38 mm: n paksuisesta neljästä tyypistä:

 • OSB-levy 12 mm paksu

käytettäväksi alhaisessa kosteudessa (OSB-1);

 • käytettäväksi kuivilla alueilla (OSB-2);
 • luodaan rakenteita, joita käytetään kosteissa ympäristöissä (OSB-3);
 • luodaan laakerirakenteita, joita käytetään pitkään korkeissa kosteissa ympäristöissä (OSB-4).
 • Käytännössä valitaan tavallisesti ihmisiä, jotka rakentavat taloja omiin käsiinsä, muotojen rakentamiseksi enintään 30 cm leveälle kaistaleesta, OSB-3 -laatat, joiden paksuus on 12-16 mm. Tätä materiaalia käytetään harvoin täyttämään enemmän massiivisia taloja.

  Neste lämmitetään heti kaatamisen aikana

  Voit jopa rakentaa muotti omalla kädelläsi huolissaan tulevan talon pohjan eristämisestä. Tällöin etuosassa olevat OSB-levyt kiinnitetään sopivien kokoisten vaahtolevyjen sisältä. Videossa näet kuinka kunnolla hoidetaan talon pohjan arkkia.

  Jotta eristyslevyt pitävät tiukasti betonipohjassa, ennen kuin asennat ne kokoon taittuvaan muottiin, sinun on siirrettävä lanka silmukoilla vaahdon läpi. Tällainen pieni rakenne hienovaraisesti kiinnittää äärimmäisen luotettavasti vaahdon pohjaan.

  OSB-muotti (OSB-3)

  Kehysrakennuksessa, materiaalin säästämiseksi, teimme muottien OSB-3: sta. Sen jälkeen, kun muotti oli käytetty tarkoitetulla tavalla, sen purkamattomat osat olisivat alhaisimpina kerroksina viivästyneinä Ecowool-eristyksen pitämiseksi. eli Yksi OSB-arkki leikattiin puoliksi pituussuunnassa ja sitten nämä osat oli jo asennettu lykkäämien väliin.

  1. Pyyhkäisyarkit.
  2. Pylväät, käytimme 2,5 cm x 5 cm, asettamalla ne reunalla suhteessa arkkiin.
  3. Pultit ja mutterit, jotka kiristivät rakenteen.
  4. Metallikulmat kulmissa.
  5. Muoviputki 20, asennat nastat ja pidä muotoleveys.
  6. Armeija, joka leikattiin paloiksi ja palveli tappia, mutta voit käyttää puuta.
  7. Ruuvit, ne kaikki kiinnitetty ja kiinnitetty.
  8. Vaneria 3 mm, käytettiin vaippana sisäpuolelta, jossa oli aukko, koska muotista pergamiiniin.
  9. Pergamiini, joka hiipui jo hiekkipyyhkeellä ennen vanerin asennusta.

  Muotti oli koottu sen jälkeen, kun kaikki oli kaivettu perustaksi ja tehty hiekkalaatikko.

  1. Leikkaa swap-arkki puoliksi. Levyt asetettiin toistensa päälle, ne tekivät reikiä alareunaan ja tulevan muotin yläosaan, johon napit asetettaisiin sisään.
  2. Jäykistysrivat kiinnitettiin arkille ylä-, alapuolella ja sen yli.
  3. Leikkaa muoviputki ja pultit haluttuun pituuteen.
  4. Ne liittävät molemmat osat muottiin nastat ja putket.

  Tällaiset lohkojen muotti on helppo asentaa pohjan kokoon, säätää kulmia. Teemme kaikki moduulit, panemme ne säätiön paikkaan ja jo sinne liitymme niihin myös baareihin. Kiinnitämme muottipohjan maahan erityisillä kulmilla, jotka on valmistettu tangoista, jotka on lyöty telineissä siten, että muottiyksiköt eivät kulje sivusuunnassa eivätkä ne toimi. Aseta sitten asfaltti ja sulje aukon vaneri, kiinnitä se ruuveilla.

  OSB: n (OSB) tukikappaleet - onko se halpa lopussa?

  # 1 QUIET +

  Viesti on muokattuTIChON +: 28 syyskuu 2013 - 09:51

  # 2 KonstantinXX

  # 3 Si1ver

  # 4 Dr_Law

  # 5 aegis

  # 6 QUIET +

  Si1ver (28. syyskuuta 2013 - 10:58) kirjoitti:

  aegis (28. syyskuuta 2013 - 19:36) kirjoitti:

  # 7 Petr2

  # 8 Vaneri Pariisiin

  Petr2 (28. syyskuuta 2013 - 20:00) kirjoitti:

  # 9 Dr_Law

  # 10 proekt

  Viestiä on muokattuProekt: 28 syyskuu 2013 - 21:01

  # 11 Vaneri Pariisiin

  proekt (28 syyskuu 2013 - 20:57) kirjoitti:

  # 12 Vladimir 68

  # 13 Vaneri Pariisiin

  Vladimir 68 (28. syyskuuta 2013 - 21:11) kirjoitti:

  # 14 Vladimir 68

  Vaneri Pariisissa (28. syyskuuta 2013 - 21:14) kirjoitti:

  # 15 Petr2

  Vaneri Pariisista (28. syyskuuta 2013 - 20:36) kirjoitti:

  OSB-muotti (OSB-3)

  OSB-muotti (OSB-3)

  Kehysrakennuksessa, materiaalin säästämiseksi, teimme muottien OSB-3: sta. Sen jälkeen, kun muotti oli käytetty tarkoitetulla tavalla, sen purkamattomat osat olisivat alhaisimpina kerroksina viivästyneinä Ecowool-eristyksen pitämiseksi. eli Yksi OSB-arkki leikattiin puoliksi pituussuunnassa ja sitten nämä osat oli jo asennettu lykkäämien väliin.

  Muotti näyttää kauniilta ulkonäöltään ja melko vahva ensi silmäyksellä. Mikä on OSB: n muotti:

  1. Pyyhkäisyarkit.
  2. Pylväät, käytimme 2,5 cm x 5 cm, asettamalla ne reunalla suhteessa arkkiin.
  3. Pultit ja mutterit, jotka kiristivät rakenteen.
  4. Metallikulmat kulmissa.
  5. Muoviputki 20, asennat nastat ja pidä muotoleveys.
  6. Armeija, joka leikattiin paloiksi ja palveli tappia, mutta voit käyttää puuta.
  7. Ruuvit, ne kaikki kiinnitetty ja kiinnitetty.
  8. Vaneria 3 mm, käytettiin vaippana sisäpuolelta, jossa oli aukko, koska muotista pergamiiniin.
  9. Pergamiini, joka hiipui jo hiekkipyyhkeellä ennen vanerin asennusta.

  Muotti oli koottu sen jälkeen, kun kaikki oli kaivettu perustaksi ja tehty hiekkalaatikko.

  Se ei välttämättä koske itse säätiötä, mutta älä unohda vahvikkeen asentamista säätöön ja pulttien asentamiseen leikkuulaudan alla.

  Muotti oli koottu osiin, ensin säännöllinen kappale ilman kulmaa, seuraavassa järjestyksessä:

  1. Leikkaa swap-arkki puoliksi. Levyt asetettiin toistensa päälle, ne tekivät reikiä alareunaan ja tulevan muotin yläosaan, johon napit asetettaisiin sisään.
  2. Jäykistysrivat kiinnitettiin arkille ylä-, alapuolella ja sen yli.
  3. Leikkaa muoviputki ja pultit haluttuun pituuteen.
  4. Ne liittävät molemmat osat muottiin nastat ja putket.

  Tällaiset lohkojen muotti on helppo asentaa pohjan kokoon, säätää kulmia. Teemme kaikki moduulit, panemme ne säätiön paikkaan ja jo sinne liitymme niihin myös baareihin. Kiinnitämme muottipohjan maahan erityisillä kulmilla, jotka on valmistettu tangoista, jotka on lyöty telineissä siten, että muottiyksiköt eivät kulje sivusuunnassa eivätkä ne toimi. Aseta sitten asfaltti ja sulje aukon vaneri, kiinnitä se ruuveilla.

  Jos aiot kaataa betonia suuremmissa osissa, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota aluslevyjen kokoon, joita käytetään nastoissa, sillä OSB-materiaali ei ole aina kestävä, ja joissakin paikoissa voi olla pehmeä puu tai sahanpurun klusteri. Ulkopuolella tämä ei näe, mutta betonin paineessa nastat voivat helposti ohittaa arkin mutterilla. Meillä oli halkaisijaltaan 3 cm pähkinöitä ja betonipumppua valettaessa tämä oli tilanne yhdessä paikassa. Toinen halvempi tapa ulos tästä tilanteesta ja ehkä tehokkaampi on leikata sama vaneri neliöiksi, tehdä reikiä ja laittaa ne pähkinöihin. Periaatteessa tämä on yksi ainoa negatiivinen kohta, jota emme tarkastaneet ja tehneet konkreettisesti melkein huipulle yhdelle paikalle, missä muotti ei kestänyt. Loput muottirakenteet osoittivat erittäin hyvin alhaisen perustan käytöstä.

  Jos kuitenkin sinulle ilmenee, että jostain syystä tai muusta muovista ei seisota täytön aikana automixerilla, tärkeintä ei ole paniikki. Heittopaikat jo kaatoivat betonia onnettomuuspaikan puolelle mahdollisimman pitkälle, ts. betoni on vedettävä itse muottipesään tauon paikasta. Seuraavaksi asenna romahdetut moduulit paikoilleen ja kiireessä voit lyödä telineitä, joiden korkeus on yläpuolella, vedä ne ylhäältä lanka tai tanko, jossa on itsekierteittävät ruuvit. Jatka sitten kaatamista, jolloin annetaan taukoja, ts. täytä pienellä kerroksella ympyrä, betonilla on aikaa tarttua vähän ja vähentää painetta muottiin.

  OSB-muotti

  OSB: tä voidaan varmasti kutsua parhaaksi materiaaliksi betonirakenteiden muotojen luomiseen. Tämän luottamuksen osoittamiseksi on viitattava GOSTin vaatimuksiin betonirakenteiden muottiin.

  Ei ole tarpeen luetella niitä kokonaan, mutta tärkeintä on, että muottien on oltava jäykkiä ja kestäviä; kemiallisesti neutraali; ja mikä tärkeintä - antaa vedenpitävyyttä. Muotoilun asianmukaisen vedeneristyksen puute johtaa väistämättä "sementtimaidon" menetykseen, minkä seurauksena betoni ei saavuta vaadittua voimaa.

  ominaisuudet

  Onko OSB-muotilla tällaisia ​​ominaisuuksia? Käytännöllisesti katsoen RSD: n rakenteilla on suurempi lujuus ja huomattava kosteudenkestävyys. Samojen levyjen (höylätty ja höylätty), vanerin tai lastulevyn muotti ei muutu kovalla kosteudella ja paineella. Saavuta täysin tasainen muotoilu käytettäessä näitä materiaaleja ei onnistu. Päinvastoin, OSB-muotti on hyvin kiinteä lujuuskerroin ja siirtää vapaasti betonin paineen. Lisäksi RSD on kemiallisesti neutraali eikä se voi häiritä betonin kypsymistä.

  Lisäksi laattojen, vanerin, lastulevyjen asentaminen vie paljon aikaa ja rahaa, ja purkamisessa on lähes mahdotonta välttää betonin ja muottien aiheuttamia vaurioita. Sitä vastoin OSB-muotti on koottu melko vapaasti ja helposti purettavissa, sitä voidaan käyttää monta kertaa, mikä tekee siitä kannattavampaa rahoitusnäkymät - muottirakenteiden kustannukset pienenevät ja rakennusaikaa pienennetään.

  vedeneristys

  Ja nyt kaikkein tärkeimmistä, vedenpitävyys. OSB-muotti suojaa betonia kosteuden menetyksestä kovettumisen aikana. Epäkelpoinen vedeneristys on OSB-muottien suunnittelun piirteitä. Lautaset tässä tapauksessa toimivat tukilohkoina, ja koko rakenne on vuorattu muovikelmulla. Tämä rakenne takaa betonin betonin kosteuden säilymisen, estää sementtimonoksen menetyksen. Vähimmäiskustannukset saavutettaessa betonirakenteen suurin vahvuus.

  Ammattilaiset ovat arvostaneet OSB-muottien ominaisuuksia, eikä nyt ole yhtä suurta rakennushanketta täydellinen ilman sitä. Lisäksi mikä tahansa varovainen kodin käsityöläinen pystyy hyödyntämään liuskatalojen rakentamisen turvallisuusstandardeja.

  Ottaa maa-alue, ennemmin tai myöhemmin, aiheuttaa ongelmia omistajan edessä: talon on rakennettava. Ja sitten jokainen tekee itsenäisesti päätöksen, alkaen.

  Nykyaikainen rakennustuotanto, kuten muutkin toiminta-alat, ei pysähdy, mutta kehittyy nopeasti. Yhä suosittu rakentajan kanssa.

  Kuinka tehdä muottien nauhan perustuksiin

  Suunnittelussa lähiöiden kiinteistöjen kehittäjät sovelsi muottien levytuotteiden levyt, vaneri, OSB. Kiinteiden polystyreeni-vaahtolohkojen laatu ja rakenne eivät täytä JV-standardien vaatimuksia betonityöhön.

  Rakentaminen ja materiaalit

  Maan sivuston omistaja käyttää kerran kaistaleiden perustuksia. Siksi rakennusbudjetin vähentämisen tärkein edellytys on rakennemateriaalin uudelleenkäyttö seuraavissa vaiheissa. Suojukset on koottu sahattujen levyjen, OSB: n, vanerin, puretaan jälkeen strippaus, muuttuvat väliseinät, karkea lattiat, katto laatikko, lattiat.

  Puutavaraa sisältävien levyjen säästämiseksi kosketuksesta betoniseokseen, suojat kääritään polymeerikalvoihin. Näitä vedenpitäviä materiaaleja voidaan myöhemmin käyttää vaakasuoran kerroksen muodostamiseksi, joka katkaisee seinät pohjasta. Betonisekoittimien sekoittamisen yhteydessä muottiin kohdistuu 400 kg: n kuormitusta pintayksikköä kohden. Jos betonia heitetään ulos sekoittimesta, kuormitus nousee 600 kg: iin, betonipumpun syöttö vaatii kannen erikoislujuutta, koska kuormat ovat 800 kg.

  Autoja kuljetetaan laudoittain, rakentajat kulkevat, minkä vuoksi eri materiaalien kansirakennepaksuus on 2,5 - 5 cm. Ohuempi puutavara, sitä vaikeampi käyttää sitä tulevaisuudessa, useammin sinun tarvitsee lauttaa hyllyjä. Riippuen nauhan korkeudesta horisontaaliset kuormat lisääntyvät vakavasti. Siksi suositellut järjestelmät:

  • perustakorkeus 40 cm - jalustan etäisyys 70 cm
  • 60 cm MZLF - 60 cm askeltapit
  • nauha 80 cm korkeus - askel pienenee 50 cm: iin
  • 1,4 m nauha - tarttuu 40 cm: n päähän

  Käytä 2,5 cm: n levyjä hautautumattomalle hihnavälille. Telineiden äänenvoimakkuus on 60-80 cm nauhalle 50 cm tai 20 cm.

  Tekniikan monoliittinen nauha merkitsee taustalla olevan kerroksen läsnäoloa maaperän kouristusten sijasta, 5 - 7 cm: n alapuolella sen päälle 2 kerrosta hitsautuneella materiaalilla. Siksi levyjen asentamiseen liittyviä ongelmia ei periaatteessa synny. Kannen kiinnittämiseen avaruudessa tarvitaan tasoja, tangot, tasoituksia ja vaakasuorat pysäyttimet.

  Huomio: Betonirakenteiden kosteustilanteen alenemisen vähentämiseksi voi syntyä räjähdyssuojaa muottiin, betoniin lisätään tunkeutuva koostumus. Sen jälkeen pohja muuttuu vedenpitäväksi, eristeen ulkoreunalla, jota ei tarvitse liimata, kiinnittää tukilevyillä.

  Valmistus tekniikka

  On parempi rakentaa muottipesät tasaiselle tontille suoraan esineeseen. Liuskajohtimen rakentamisen tekniikan noudattaminen on mahdollista yhtenäistää muottien mitat, soveltaa virtausmenetelmää:

  • mittaukset, materiaalin määrän laskeminen
  • tehdä kilvet
  • jalka kiinnitys

  Yksinkertaisin vaihtoehto on teippi MZLF tasainen juoni. Jotta laskettaisiin levyjen määrä, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

  • asettakaa säätiön ulkoreunojen pituus
  • jaa määrä 6 metrillä (tavallinen puun pituus) saadaksesi levyn lukumäärän yhteen vyöhön (n1)
  • lisää 5 cm: n korkeudelle nauhan korkeutta (suojukset asennetaan suunnittelutason yläpuolelle niin, että betoni ei pääse ulos tärinän tiivistämisen aikana)
  • jaa tulos 10 cm: n tai 15 cm: n välein (vakiolevyn leveys) saadaksesi hihnan lukumäärän (n2)
  • kerro N1 ja N2 saada puun kokonaiskulutus

  Huomio: Kuutio sisältää 44 levyä 2,5 x 15 cm, 37 levyä 3 cm paksua tai 27 kpl 4 cm paksua. Jäljessä olevien levytasojen asennusvaiheen avulla voit laskea telineiden, telojen ja pysähtymien levyn / palkin kulutuksen.

  Jos käytetään arkkiaineita, on erittäin tärkeää vähentää jätteen ja romun määrää. Kannen pituus ei saa ylittää 3 m, joten sen voi siirtää kaksi tuhatta työntekijää tuuliselle säälle.

  Laudat

  Materiaalin hankkimisen jälkeen paneeliteknologian valmistukseen käytetään:

  • leikkaus - levyt leikataan puoleen (3 m + 3 m) tyypillisille suojille riippuen säätiön koosta, kummallakin puolella on erikokoinen kilpi, samassa vaiheessa leikataan telineitä, lokeja, tappeja, tappeja
  • kokoonpanolevyt kiinnitetään telineisiin, joissa on itsekierteittävät ruuvit, jotta tarvittavat kannen korkeudet saadaan
  • asettelut - työntekijät asettavat suojat rakennustyömaille, täydentävät jokaisen telineen alemman pysäytyksen, kiinnittimen, diagonaalin

  Sitten muovikalvo nito- taan suojalevyn sisäpinnalle. Tämä estää sementtihyytelöä pääsemästä aukkoihin, säästämään sahatavaran kierrätystä varten ja helpottamaan purkamista.

  Huomio: Ruuvitaltan läsnä ollessa kokoonpanon tuottavuutta lisätään kiinnittämällä puuta itsekierteittäviin ruuveihin. Kuitenkin vakavissa kuormissa on muotti paneelit, on parempi käyttää kynnet. Karkaistut ruuvit voidaan leikata betonin paineella.

  Vanerilevy

  Levytuotteiden suojat on rakennettu eri tekniikan avulla:

  • kehyksen muodostaminen palkista - korkeus on 5 cm suurempi kuin teippikoko, pituus on 3 metrin sisällä
  • leikattu vaneri - kehyksen koossa
  • kokoonpano - tässä tapauksessa on parempi kiinnittää levymateriaali runkoon ruuveilla sisäpuolelta niin, että laitteistokypit voidaan sijoittaa vaneriin, menivät baariin vähintään 2/3 paksuuteensa

  Sisäpinta käsitellään kalvolla, kannet on sovitettu rakennusosien komponentteihin. Kehysten läpiviennit lisäävät merkittävästi suunnittelun luotettavuutta.

  OSB-paneelit

  Asiantuntijat eivät suosittele suuntautuneiden säikeiden levyä, koska tämä materiaali, samalla paksulla, on huonommassa kuin vanerin jäykkyys. Liottaminen sademäärän aikana johtaa osittaiseen delaminaatioon, ulkonäön menetykseen.

  Tämä vaihtoehto on kuitenkin parempi, jos RSD: n on tarkoitus tulla myöhemmin käyttämään katon jatkuvaa laatikkoa. Kannet on rakennettu käyttämällä edellä mainittua tekniikkaa kehysjärjestelmällä. OSB-4: n käyttö OSB-3: ssä on äärimmäisissä tapauksissa. Stiffen kannen kanssa nastat, kattopalkit baarissa on ehdottomasti kielletty.

  Kaareva muotti

  Mökkien klassiset julkisivut eivät useinkaan ole tyytyväisiä yksittäisiin kehittäjiin. Käytetään puolipyöreitä lahden ikkunoita, kaarevia seiniä, joille tarvitaan samanlainen kokoonpano. Tällaisia ​​kansia voidaan koota seuraavilla tavoilla:

  • pienet rakenteet, leveät levyt (15 - 20 cm) asennetaan pystysuoraan, kumpikin on vakaa, kiinnitetty vaakasuoralla pysäyttimellä ja tukijalalla
  • vaneriliuska - tämä levymateriaali voidaan taivuttaa pitkin riittävän suurta sädettä, joka on kiinnitetty useisiin telineisiin

  Säteittäisen, kaarevaan seinään on mahdollista taivuttaa kovalevystä muotoiltua muotoa, joka on järjestetty jalustaan ​​(kasvot sisäänpäin) ja tuettava ulkopuolelta hyllyillä, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan. Jotta kuitulevy ei romaisi märkänä, sen pinta pinnoitettiin polyeteenillä.

  Huomaa: Kaikki nykyiset polystyreeni-kiinteät muottipesät on suunniteltu seiniin. Sisällä oleva betoni on kiellettyä tiivistää värähtelijällä, lujitushäkkien asettaminen on periaatteessa mahdotonta (hyppääjät häiritsevät). Muodostuksen sisällä olevat viskoosiset kehykset, polystyreenivaahdon tuhoutuminen betonin paineessa vähentävät merkittävästi prosessin tuottavuutta.

  Asennusominaisuudet

  Hajotettu kansi alkaa kiinnittää mistä tahansa kulmasta seuraavalla tavalla:

  • yksi ulompi kilpi asetetaan pystysuoraan, tulee pohjan seuraavalle puolelle kannen paksuudesta (2,5 - 5 cm)
  • toinen asennetaan pystysuoraan vierekkäiseen seinään ensimmäisen kannen pään vieressä
  • Samanaikaisesti nauhan sisempi muoto on koottu, suojusten välistä etäisyyttä säätelevät sisäiset pysäyttimet, siteet
  • viimeisessä vaiheessa rakenne on tuettu ulkopuolelta horisontaalisten pysähtymien varalta maan päällä olevilla tapilla, jotka on kiristetty samoista tapista yläosassa

  On mahdollista kiinnittää kannet U-muotoisilla puristimilla, jotka asetetaan suojuksille ylhäältä. Pituudet tehdään järjestelmän mukaan:

  • kaksi telineestä, joiden korkeus on 20-40 cm, on yhdistetty poikkipalkilla, jonka reunat ulottuvat ulkopuolelle
  • telineen pohjasta poikkipalkin ulkoreunaan kiinnitetään

  Tämä rakenne mahdollistaa teipin ulomman koon määrittämisen, sitä käytetään vain sisäisten pysähtymien kanssa.

  Huomio: Syväteräsnauhat asennetaan vahvistushäkkien asennuksen jälkeen. Kannen korkean korkeuden vuoksi ei ole mahdollista asettaa kehyksiä koottuun muottiin betonin suojakerrosten mukaisesti.

  Nauhat tarvitsevat aukkoja teknisten järjestelmien, tuuletusaukkojen sisääntuloon. Ne valmistetaan asentamalla putket, jotka kulkevat kahden suojuksen läpi. Nämä pidikkeet asennetaan myös vahvistushäkkien sijoittamisen jälkeen.

  Nauhapohjan ulkolämpö usein suoritetaan puun rakentamisen yhteydessä. Tämä vaihtoehto vähentää työvoimakustannuksia, mutta on suositeltavaa vain, kun betonimyllyyn lisätyt koostumukset lisätään. Muuten betonirakenteen ulkopinnan vedenpitävyys ei ole mahdollista, polystyreenivaahto ei ole täydellinen vedeneristyskerros.

  Eristysperustusten kannalta on parempi käyttää XPS- tai EPS-laatuisia polystyreeniä. Lämpöeristys tehdään järjestelmän mukaan:

  • Polystyreeni-vaahtomuovilevyt ja -leikkeet, jotka jätetään pois koko levyjen leikkauksesta, porrastetaan porrastetuissa polymeerisolakkeissa, joissa on sateenvarjopää
  • eristys asetetaan pystysuoraan, työntäen päät ulkokannen sisäpinnalle
  • saumat ovat täynnä vaahtoa

  Tässä tapauksessa voidaan suojata kalvojen käsittely kalvolla, kun betoni on kovettunut, tikat pysyvät suljettuina pohjaan, eristysmateriaalia pidetään niiden korkkeja pitkin. Jos käytät lämpimää muotoa, lisää levyjen välistä etäisyyttä laajennetun polystyreeni paksuuden kanssa. Betonin ulompi suojakerros mitataan eristävästä materiaalista.

  Näin ollen levyjen, levymateriaalien muottijalan perustusten rakentaminen ei ole vaikeaa. Kiinteä muotti on parempi olla käyttämättä perustuksia. Materiaalin valinta riippuu katon, väliseinien, karkeiden lattiojen rakenteesta, jossa niitä käytetään tavallisesti strippauksen jälkeen.