Tasainen liuskekuvio: valmistus ja asennus

Päätös käyttää litteitä liuskekivejä muottiin edellyttää paljon kysymyksiä - kuinka tehdä suojia, miten ne voidaan määrittää, onko olemassa erityisiä piirteitä jne.

Mitkä ovat tämäntyyppisten muottien edut laitteen perustuksissa?

Monien positiivisten ominaisuuksien ansiosta asbestisementtiä tasomaisia ​​levyjä käytetään laajasti eri aloilla.

Tämäntyyppisten muottien edut

Hyvä vaihtoehto on käyttää liuskaa puumaisen muottien sijaan.

Edut muottiin ovat seuraavat:

 • Materiaalin vahvuus;
 • Ei roiskua, liota;
 • Kestää 50-kertaisen sulatuksen ja sulatuksen;
 • Täyttää täydellisesti puupalkit, levyt;
 • Suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • Pinnat tulevat melkein täysin tasaisiksi, sileiksi;
 • Strippaus ei ole tarpeen, mikä säästää työtä ja aikaa.

Levyarkkeja käytetään usein aurtojen ja väliseinien järjestämiseen, seinäverhous, mikä vahvistaa toista etua: levyt toimivat täydellisesti, kun ne asennetaan pystysuoraan: tämä on paikka, joka annetaan liuskekivelle, kun sitä käytetään muottiin.

Tärkeä lisä on levyn litteän levytys seuraavista kooista:

Poistoaukon muovipaneelit eivät ole pienikokoiset ja niissä on pienimmätkin liitokset.

Mutta tätä materiaalia ei pidä pitää välttämättömänä, liuskekiven ei ole vain etuja vaan myös haittoja, joista tärkeimpiä ovat:

 • Korkea massa;
 • Alhainen taivutuslujuus;
 • Haurautta.

Vihje! Kynsien ja viiran alapuolella arkkia olevat reiät on porattava sähköporaamalla, mutta ei erityisen kovaa liuskekappaleen hävittämistä.

valmistus

Liuskekiven muovaus suoritetaan samalla periaatteella kuin lankku.

Aluksi on mitattava kaikkien perustavien nauhojen ympärysmitat, ja tuloksena olevat mitat on lisättävä ja kerrottava kahdella (2 puolilla), tämä on liuskekiven kokonaispituus. Tämän taulukon jakaminen levyn pituudella, joka on valittu muottiin, saa arkin määrän. Osta tarvitset muutaman kappaleen lisää.

Rakennuksen korkeus määräytyy hankkeen mukaan, ja sen puuttuessa se lasketaan summittaamalla nämä arvot:

 • Maaperän jäädytyspaksuudet (oletetaan, 1,2 metrin keskimääräinen ilmastovyöhyke);
 • Kellarin korkeus (yleensä 300-500 mm).

Kokonaispinta-ala on 1,2 + 0,5 = 1,7 m, josta 100 mm: n hiekkakiven (murskakiven) paksuus ja betonipitoisuus on vähennettävä, ja sitten 1,5 m jää.

Tällöin leikkausarkkeja ei tarvita, lukuunottamatta sarjaa pohjan sivujen pituutta pitkin. Asbestin liuskekappaleiden leikkaaminen on välttämätöntä pyöreän sähkösahan, joka tunnetaan nimellä "bulgarialainen", hengityselinten suojana "terälehdellä".

Paikoissa, joissa levyt on yhdistetty, nimittäin ylävyöhykkeellä (pohjan korkeudelle), on porattava reiät, joiden säde on 150-200 mm, ja myös valmistella palkkeja, joiden leikkaus on 60 × 40 mm nivelten + 4 kpl. kulmissa.

Baarit tulee asentaa asennustyöhön, joka on jo kaivannossa, sijoittamalla ne pohjan ulkosivulle. On myös tarpeen valmistaa puuosa. 50 × 50 mm, sijoittaa vaakasuoraan ympäryksen, pohjan ja yläosan yläpuolelle ulkonevat muotin ulkonevat maanpinnan yläpuolella, tämä säästää arkkia pullistumasta betonin massan alle.

On myös välttämätöntä valmistaa tukipyörät taivutetusta kanavasta nro 6-8 tai kulmasta 40 ja neliön taivutettu putki tekee, rungon leveys on yhtä suuri kuin liuskalevyjen sisäisen tilan leveys.

Välikkeet on sijoitettava noin 1 m: n kuluttua (jotta levyt pysyvät pystysuorassa ennen kuin muotti on täytetty betonilla).

Ojankaivostoiminta

Kaivinta voidaan kaivata kaivukoneella, ja jos on mahdollista purkaa käsin, se on pidempi, mutta tarkempi ja tarkempi: kaivannon leveyden on vastattava tarkkaan perustan paksuutta, koska betonitointi suoritetaan "siinä tapauksessa".

Jos mekanismia käytetään, kairanleveys on sama kuin kauhan leveys. Siinä tapauksessa, että pohja maaperä on löysä, on tarpeen kaivaa rinteillä.

Tärkeää tietää! Betonin betonisoituminen tuo huomattavaa hyötyä kaivutyöhön ajassa ja työvoimakustannuksissa, ei pelkästään kulkuväylässä vaan myös täyttöön: sitä ei yksinkertaisesti tarvitse tehdä.

Asennussuunnittelu

Kaivannon pohja on tehtävä vuodevaatteella. 100 mm hiekkaa tai roskaa ja jo tasoituskerroksessa kaadetaan valmistetta betoniseoksen M-100 paksuuden pohjalle. 100 mm. Päivä myöhemmin voit osallistua muottien asentamiseen.

Levyjen huomattavan painon takia rakennetta ei ole mahdollista asentaa yksin, miehistö koostuu kolmesta henkilöstä.

Valmistetut arkit (poratut reiät) on tuotava ja laskettava kaivantoon. Seuraavaksi sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • Liuskan yläosassa liitokset, joissa on itsekierteittävät ruuvit, kiinnittävät tankoihin sulkemalla liitosten raon ulkopuolelta palkkien kanssa;
 • Asenna välilevyjen alapuolelle, etteivät levyt pääse liikkumaan;
 • Kiinnitä puu vaakasuoraan maan pinnalle ja muottiosan kellariosaston yläosaan (se ilmenee kahdessa rivissä);
 • Asenna lujitushäkkejä, jos vahvistus on suunniteltu.

Pystysuorat palkit yli pohjan yläosassa ovat vaakasuoraan liitetty lankulla tai palkilla, mikä luo vakaan, tukevan ja jäykän rakenteen. Koko puuta voidaan sitten purkaa, kun betoni tarttuu (3-5 päivää betonin asettamisen jälkeen).

Säätiön valu

Betonia voidaan kaataa keittotasona betonisekoittimessa itsenäisesti tai sekoittimesta, mutta toisessa tapauksessa ei voi tehdä ilman lokeroa.

Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava: betonin osat ovat pieniä, betoni on juuri valmistettu, seoksen asentaminen voidaan suorittaa tarkemmin valvomalla muotin tilaa.

Vaikka seosta valetaan, kartiolla on suuri lujuus, tiivistyminen on vielä tarpeen. On suositeltavaa käyttää syvää täryttimiä, ilman napaa. Betoni täyttää muottipesän 100%, huuhdellaan yläosaan.

Muita vinkkejä

Materiaalin asennuksen jälkeen on syytä suorittaa pintojen käsittely, jotka joutuvat kosketuksiin maan kanssa, vedeneristysyhdisteen kanssa. Vedenpitäväksi kuumaksi ja kylmäksi bitumimastaksi. Nykyaikaisia ​​keinoja vedenpitävyyteen.

Betonituotteen valmistuksen jälkeen kannattaa tarkistaa sen taso, johon laatta on asennettu: väärä suuntaus voi johtaa muotojen muodonmuutokseen ja jopa tuhoutumiseen. On myös tärkeää tietää, että on mahdotonta murskata kynsiä ja kiristää ruuvit korkille, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen.

Suosittelemme katsomaan lisää videoita:

Liuskekivi pysyvällä muottirakenteella on hyvä vaihtoehto vähentää kaivamista ja konkreettista työaikaa. Tämän menetelmän edut ovat massa, joista toinen on pohjan sileä pinta, mikä on tärkeätä. Ne, jotka suunnittelevat yhden kerroksen rakentamista, pitävät tätä menetelmää.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kiinteä muottirakenne liuskekiven perustaksi

Säätiön rakennustyökalujen klassista teknologiaa ei voida kutsua halvalla ja yksinkertaiseksi prosessiksi, ennen kaikkea siksi, että on käytettävä suurta määrää reunapaneeleja. Hirssien ja kaupallisen puun hintojen nousu, vaikkei mitään, sinun on etsittävä halvempaa ja kätevämpää muotoa. Vaihtoehtona säätiön järjestelylle voit käyttää pysyvää muottirakennetta, ei ole välttämätöntä ostaa kallista polystyreenivaahtoa tai vaahtoa.

Suosituimmat ja edullisimmat pysyvät muottipesät

Monet ominaisuuksista ja hinnoista sopivat materiaalit ovat houkuttelevia sementtipohjaisia ​​laattoja, joissa on erilaisia ​​orgaanisia ja mineraalisia täyteaineita. Tänään listalla kiinnostavimmista levytuotteiden rakennusmateriaaleista, jotka soveltuvat pysyvän muottien valmistukseen:

 • Erilaiset liuskekiven muutokset;
 • Arboliitti- ja kuitusementtiarkki-materiaalit;
 • Puulajikkeisiin perustuvat puristetut levyt.

Rakennuskoodit eivät suosittele puun tai puupohjaisten materiaalien käyttöä rakenteissa, jotka ovat olleet kosteassa maaperässä pitkään. Ensinnäkin puun huokoinen rakenne turpoaa ja muuttuu käteväksi ympäristöksi hajoamista ja patogeenisen mikrofloorin kehittymiselle. Toiseksi puun tuhoutuminen vähentää merkittävästi pohjan vedenpitävyyttä. Siksi käytännössä kiinteää puutavaraa ei käytetä.

Lehtimateriaalin käyttö säätiölle

Jos tarvitset pysyvän, kevyt ja helposti käsiteltävän materiaalin, käytä vedenpitävää vaneria tai OSB: tä. Kuten liuskekiveä, tällaisilla materiaaleilla on hyvä kosteuden kestävyys, ja joissakin tapauksissa on yksinkertaista tehdä irrotettava kehys yksinään. Vanerin neliömetrin paino on kolme kertaa pienempi kuin samanlaisen paksuuden omaavan levypainon paino, mutta jälkimmäisen kustannukset ovat noin puolet painetuista OSB- tai vanerilevyistä. Ilmeisesti tämä on syy, miksi sileä liuskekivi valitaan pysyvän muottien materiaaliksi paljon useammin kuin puristettua puuta.

Asbestisementtiliuskeihin perustuva säleikkö

Asbestisementtiliuske on suurin vastustuskyky nykyisistä materiaaleista, jotka perustuvat sementtiin. Valmistustekniikka ei sisällä puun tai orgaanisten materiaalien käyttöä, liuskekivi voi olla maaperässä rajoittamattoman ajan ilman, että sen ominaisuudet muuttuvat. Aluksi liuskekivi oli tarkoitettu käytettäväksi kateaineina, joka kestää sään ja lämpötilan ääripäitä. Se sopii täydellisesti katoille, mutta sillä on tietty rajoitus käytettäväksi kuormitetuissa rakenteissa.

Kaikista kiinteiden muottien liuskoista sopii parhaiten tasainen liuskekivi, jonka paksuus on vähintään 10 mm. Aallojen puuttuminen ja oikeat geometriset ulottuvuudet yksinkertaistavat liuskekiven käyttöä pysyväksi muottirakenteeksi. Käyttö asbestikuitujen täyteaineena ja sementtimateriaalina antavat pysyvän muotin materiaalin hyvän tartunnan betonin betonimassaan

Näiden eduiden lisäksi asbestipurkkeilla on haittapuolet, jotka estävät sen laajaa käyttöä kiinteänä muottien materiaalina:

 1. Asbestisementtilevyllä on erittäin heikko joustavuus, se pystyy puhkaisemaan kuormituksen alle, ei kuitenkaan ilmeisen syyn vuoksi. Useimmiten tämä käyttäytyminen johtuu huonosta laadusta tai teknologian rikkomisesta sen tuotannossa;
 2. Krysotiilikuitujen käyttö johtaa siihen tosiasiaan, että asbestisementtiliete pystyy absorboimaan merkittävästi kosteutta, mutta ei romahda eikä samaan aikaan menetä kantokykyään. Tämä ominaisuus heikentää huomattavasti pohjan betonipinnan vedenpitävyyttä.
 3. Materiaali on erittäin hankalaa ja raskasta, esimerkiksi suosituimman 1,5 x 3 m: n suuruisen liuskekiven paino on lähes 90 kg.

Kiinteän puuntyöstön valmistusmenetelmät, joissa käytetään litteää liuskaa, ovat monessa suhteessa samansuuntaiset kuin puumuodon rakentamisprosessi alustan täytön aikana. Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen kaivaa ja maksimoida kaivannon seinät. Sen estämiseksi, että arkin arkki puristetaan betonin paineen alaisena, seinämän on oltava mahdollisimman tasainen ja sen on oltava lähellä pystysuoraa. Kaivon pohja tiivistetään tiiviisti, täytetään kerroksella hiekkaa ja soraa. Jos mahdollista, tiivisteen pohja suljetaan betonivalmisteella, jonka paksuus on 5-7 cm.

Suurin ongelma liuskekiven käytössä on sen kiinnityksen monimutkaisuus ja luotettava yhteys muihin arkkeihin ja elementteihin pysyvän muottirakenteen kehyksestä. Asennuksen helpottamiseksi 30x30 mm: n kokoiset puupalkit kiinnitetään itsekierteittävillä ruuvilla liuskekiven ylä- ja alapuolisten vaakasuuntaisten reunojen yli. Liuskekivien asentamiseksi kaivantoon on välttämätöntä vasarata pystysuorilla puupylväillä, joiden paksuus on vähintään 50 mm paksuudeltaan yhtä suureksi kuin arkun pituus, kaivannon seiniä pitkin.

Kun levyt asetetaan valmistettuihin seiniin, liuski kiinnitetään telineisiin käyttäen itsekierteittäviä ruuveja ja pehmeää lankaa. Yläreunassa levyt kiinnitetään puupalkeilla niin, että liuskekivi ei laskeudu eikä siirry, kunnes muottiyksikkö valmistuu. Seuraavaksi vahvistushihna on asetettu, tukien väliin asennetaan tukijalat. Jotta pysyvän muottirakenteen koko rakenne olisi jäykkää, yhdensuuntaiset levyt kiinnitetään pehmeällä lankaosalla.

Sinuspoistot, kaivannot on täytettävä huolella hiekan ja saven seoksella siten, että liuskekivet eivät siirry alkuperäisestä asennostaan. Prosessissa, jossa betonia kaadetaan liuskekappaleen muottiin, on tehtävä pieniä osia ja samanaikaisesti täytetään täyttöä käsikampailla. Koko betonipaino on kohdistettava perustan pituuteen lastujen ja tampereiden avulla.

Asbestittomat materiaalit pysyvään muottiin

Asbestisementtiliuske ei ole ainoa mahdollinen materiaali betonivalutuotojen pysyvän muottien valmistukseen. Krysotiililevyn alhaisen mekaanisen lujuuden vuoksi on vältettävä sen käyttöä sopeutuneiden ja sementti-kuitukoostumusten käsittelyn helpottamiseksi. Lisäksi haluttaessa muotti voidaan valmistaa puu- betonista, polymeerimyllystä tai kuitusementti- liuskista. Tällaisten materiaalien hinta on hieman korkeampi kuin asbestisementtiliuska, mutta joissakin tapauksissa niiden käyttö oikeuttaa investointiin.

Kasvava suosio saadaan TsSP: stä - sementti struzhechny -levystä. Suuri kosteuspitoisuus, hyvä työstettävyys ja materiaalin lujuus suhteellisen alhaisilla kustannuksilla tekevät siitä tehokkaan korvauksen kaikentyyppisille liuskille kiinteiden muottirakenteiden järjestämiseksi.

Kuten asbestilevy, puristetulla sementti-lastulevyllä on korkea tarttuvuus betoniseoksiin, mikä mahdollistaa kutistumisprosessien minimoimisen, kun betonia kaadetaan muottiin DSP: stä. Sementin sidotun lastulevyn tärkein ero on sen tuotannon rakenteessa ja teknologiassa. Hienojakoisten havupuiden ja sementtisideaineen seosta painetaan korkeassa paineessa, jolloin saadaan vahva rakenne, jolla on suuri pintakovuus.

Jos sirujen sijasta käytetään selluloosakuituja, saat FTP- tai kuitusehontalevyjä. Molemmat koostumukset ovat erinomaisia ​​kiinteän seinämän muottien materiaalina. Lisäksi USP: llä suoritetaan kellarin sokean alueen ja seinien kellaripintojen koristeellinen leikkaus.

Käytettäessä DSP: tä, muottien asennusnopeus on noin kaksinkertainen verrattuna asbestisementtialaan. Lisäksi materiaalin erinomainen jäänkestävyys ja kosteuden kestävyys mahdollistavat sementtipohjaisen lastulevyn käytön kellari- ja kellari-seinien koristelussa. Sementtilangan levy sisältää jopa 20% modifioiduista sementtipaloista, joten materiaali on suhteellisen helppo porata ja kiinnittää ruuveilla ja ruuveilla, mikä helpottaa huomattavasti pinnoitusta ja kokoamista. Sementtisäikeitä käytetään usein osana irrotettavaa muottioperaattoria. DSP: n, jonka paksuus on 10 mm, kustannukset ovat noin 2,5 dollaria / 1 m 2.

johtopäätös

Toisin kuin vaahtopolystyreenivaahto, edellä luetellut materiaalit ovat käytännössä vaarattomia ihmisille ja ympäristölle, joten niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi paitsi pysyvien muottien lisäksi myös asuntojen sisäisten seinien ja pintojen peittämiseen.

Liuskekiven muoto

Liuskekuvio

Talonrakentamisen tekniikka käsittää tällaisten peruselementtien asteittaisen asentamisen, kuten perustan, kehyksen ja katon. Jokainen niistä on äärimmäisen tärkeää koko suunnittelussa. Tärkeintä on talon perusta - säätiö.

Millaisia ​​hän puhui paljon, rakennustekniikkaan olisi kiinnitettävä enemmän huomiota. Maamme alueella maksimijakauma sai nauhatuloksen. Tämä johtuu tietyistä maaperän ja ilmasto-oloista sekä mahdollisuudesta sen itsenäiseen tuotantoon.

Tärkeä osa liuskan perustusten asennusta on muotti, joka on suunniteltu ratkaisemaan seuraavat tehtävät:

 • Anna nauhalle säännöllinen geometrinen muoto leikkauksessa;
 • Estää betonin spontaania ulosvirtausta kovettumisprosessissa;
 • Luo tasainen pinta-nauha tulevan sisustuksen perustaksi.

Erilaiset muottipesät

Muottien valmistukseen, jossa käytetään erilaisia ​​materiaaleja näillä tai muilla ominaisuuksilla. Yleisimpiä ovat:

 1. Reunalistat, joiden paksuus on 20-25 mm, putoavat yhteen levyihin;
 2. Levyt vuorattu tai muokkaamaton lastulevy;
 3. Vaneriarkit 10-16 mm paksu;
 4. GSP-levyt;
 5. Tasainen liuskekivi.

Useimmin käytetyt materiaalit, joissa on tasainen pinta. Tänään kerromme siitä, miten säätiön muotti on tehty liuskekivestä.

Tutustu materiaaliin

Rakenteellisesti tasainen liuskekivi on riittävän tasainen levyt, joiden paksuus voi olla 6-10 mm. Osien mitat vaihtelevat 1,2x2,5 - 1,5x3,6 metriä, mikä mahdollistaa niiden käyttöalueiden merkittävän laajentamisen. Levyt valmistetaan sementin ja asbestikuidun seoksesta, joka lisäksi lujittaa kangasta.

Liuskekiven ulkonäkö nykyisessä muodossaan on peräisin viime vuosisadan alusta - vuoteen 1901 mennessä. Sen jälkeen sen tuotanto jatkuu jatkuvasti. Tämä tapahtuu positiivisten arkkiominaisuuksien runsauden takia:

Tasainen liuska materiaalina muottiin

 1. Korkea kosteudenkestävyys ja näin ollen korkea käyttöikä;
 2. Lämpötilan ääriherkkyys. Materiaali kestää yli viisikymmentä jäädytys-sulatusjaksoa;
 3. Palo- ja sähköturvallisuus;
 4. Korkea vastustuskyky erilaisille syövyttäville ympäristöille;
 5. Korkea melutaso;
 6. Materiaalin alhaiset suhteelliset kustannukset, jolloin säätiön koristelu tasaisella liuskekalulla on edullisempi.
 7. Suhteellinen asennuksen helppous.

Ei materiaaleja, joissa ei ole puutteita. On myös arkkeja arkkia. Merkittävimpiä ovat seuraavat:

 1. Riittävän suuri materiaalin massa, joka asettaa painatuksen asennuksen ja kuljetuksen ominaisuuksiin;
 2. Alhainen taivutuslujuus;
 3. Alhainen ympäristöystävällisyys, erityisesti eurooppalaisten tuotteiden vuoksi;
 4. Vähäinen vastustus leviämiselle yksinkertaisimman kasvillisuuden pintaan, sammaleiden ja jäkälän muodossa, mikä vähentää materiaalin koristeominaisuuksia sen asennuksen jälkeen.
sisältöön ↑

Muotoustekniikka

Litteiden liuskekiven muottien tuotannolla on useita etuja verrattuna muihin materiaaleihin. Ainoa vaikeus on tarve työskennellä yhdessä, johtuen arkin suhteellisen suuresta painosta ja mahdollisuudesta tuhota liiallisen taivutuksen aikana.

Muottien valmistus tasomaisesta liuskekivestä

Liuskekappale koostuu kahdesta yhdensuuntaisesta seinämästä, joiden välinen etäisyys on yhtä suuri kuin perusnauhan muotoiluleveys. Levyt asetetaan maahan syvyyteen, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin jäätymisaste. Maan yläpuolella, muottien reunat nousevat kellarin laskettuun korkeuteen.

Tyypit liuskekuvioina

Käytettäessä litteitä liuskekiveä on mahdollista muodostaa kaksi muottirakenteiden muotoa - irrotettava ja irrotettava. Ensimmäisessä tapauksessa betonipohjan kaatamisen ja kiinteytymisen jälkeen levyt on poistettava, minkä jälkeen suoritetaan vedenpitävyys ja säätöeristys, jonka jälkeen täytetään kaivanto puhtaalla hiekalla.

Toisessa tapauksessa sileät liuskat ovat tiiviisti sidotut betoniin ja jäävät siihen kiinteytymisen jälkeen. Tämä johtuu arkin sementtipitoisuudesta. Tällöin talon nauhapohjaa ei tarvitse purkaa eikä sitä enää suojata. Vedeneristys ja eristys sisältävät liuskekiviä.

Tyypit liuskekuvioina

Teknisesti, litteän liuskekiven poistamiseksi irrotettavien muottien valmistuksessa tarvitaan arkkien lisäkäsittelyä. Tätä varten ne peitetään sisäpinnasta erityisellä mastilla, joka estää sementin sitoutumista betoniin.

Trench making

Ennen työn aloittamista on tarpeen kaivaa kaivantoa tulevaisuuteen. Esitä se merkinnällä. Voit tehdä tämän tulevan nauhan kulmista maahan työnnettäessä parin tappeja vahvikkeesta siten, että niiden välinen etäisyys on yhtä suuri kuin tulevan ojan leveys. Se määritetään perusaineen vaadittujen lujuusominaisuuksien perusteella.

Seuraavaksi varret ympäri kehä on sidottu vahva nylon johto ja tarkistaa squareness merkintä. Voit tehdä tämän vain mittaamalla ja vertaamalla lävistäjä. Nyt maalaus merkinnän sisällä voidaan poistaa pintaan lapojen tai erityisten rakennuslaitteiden avulla.

Muottien asennus

Liuskekivien asennus toteutetaan millä tahansa pohjalla. Sen rooli on useimmiten puiset palkit, joihin ne ovat kiinnittyneet. Kiinnitä litteä liuskekivi siihen esikarsinnalla tai paikan päällä suoritettavat reiät. Tätä tarkoitusta varten käytetään karbidikärkisiä porakoneita. Osien halkeamisen välttämiseksi ei saa suorittaa porausta mukana toimitetulla vasaramekanismilla.

He leikkasivat pohjasta litteät liuskekappaleet erillisiin osiin käyttäen kulmamurskaimia - bulgaria. Sementtilevyjen sahaamiseen on tarpeen asentaa erikoisleikkurilevyjä kivi- tai timanttipäällysteisiin. Leikkausprosessissa on kiinnitettävä erityistä huomiota silmien ja hengityselinten suojaukseen, koska prosessissa syntyvä pöly on ihmiselle haitallista.

Liuskekappaleen asennus

Valmis esilehti tasainen liuska kastettu kaivantoon. Itsekierteittävät ruuvit asetetaan reikiin ja ruuvataan puupaloihin sijoittaen ne tulevan perustuksen ulkopuolelle. On parasta käyttää suuren pituisia puisia osia, joiden avulla ne voivat liittyä useisiin arkkeihin ja järjestää ne toisiinsa tiiviisti. Säätiön kehyksen lisävoima saadaan 20-50 cm: n syvyyteen perustuvasta puukorvakkeesta, joka suoritetaan edellä kuvatun menetelmän mukaisesti.

Kolmikulmaisten ristikoiden järjestelmä, jonka toinen nurkki lepää maassa, toinen kiinnittää vyönauhat, jotka auttavat varmistamaan rinnan ja samansuuntaisen etäisyyden muottien seinämien välillä. Lisäksi palkit vetävät lamellit 1 metrin välein. Suosittelemme niiden asentamista teräsnauhojen valmistuksen jälkeen.

Viimeistetyn alustan pohjan viimeistely

Erityisten teknisten ja fysikaalisten ominaisuuksiensa ansiosta tasainen liuskekivi on pitänyt tiukasti toisen rakenneyksikön. Sitä käytetään laajasti valmiiden perustusten kellariin. Tekniikka toimii melko yksinkertaisella tavalla. Tällöin monet ihmiset eivät tiedä, miten heiluttavat säätiö tasaisella liuskalla omilla käsillään.

Sisustus kellarin talon tasainen liuskekivi

Levyjen asennus voi olla kahdella päätyypillä - nauha ja kasa. Ensimmäisessä tapauksessa tasainen liuskekanta mahdollistaa kunnollisen ulkoasun talon vanhalle alustalle, joka on altis osittaiselle romahtamiselle tai halkeilulle. Toisessa rakenteen täydellisyydestä.

Ribbon Foundation Finish

Valmiina teipin pohjaan on usein asennettu litteä liuskekappale, joka yhdistää tämän prosessin nauhaneristeen kanssa. Prosessitekniikka on seuraava:

Liuskaseinämän pohjallinen liuskekivi

 1. Pintoja on puhdistettava perusteellisesti, sammaleita ja jäkälää poistettava;
 2. Seuraavaksi asennat varren, joka on valmistettu puupalkkeista, joiden poikkipinta on 50 x 50 mm, tai metalli-oppaat, joita käytetään kehyksen kipsilevyyn.
 3. Seuraava vaihe - eristys. Tässä ominaisuudessa käytetään erilaisia ​​mineraalilevyjä tai rulla-materiaaleja. Tärkeä edellytys, jonka on vastattava materiaalia - vastustuskykyä sään ja kosteuden suhteen.
 4. Jotta eristys säilyisi pitkään liuskekiven alapuolella, on asennettava kerros höyrysulkukalvo.
 5. Asenna litteä liuskekappale leikkuulaitteeseen esiporaisten reikien läpi.
 6. Levyn pinnan suojelemiseksi sammaleen ja jäkälän leviämiseltä se on huolellisesti värjättävä kahdessa kerroksessa, joilla on kaikki säänkestävät värit. Lisäksi täysin sileä pinta, joka on hyvin vastaanottava sementtiä sisältävä laasti, sopii täydellisesti keinokivestä tai luonnon kalkkikivestä. Muussa tapauksessa rakennuskustannusten alentamiseksi voit käyttää halpoja muoviosastoja.
sisältöön ↑

Pile-pohjan viimeistely

Paalusäätiön selkeä epäkohta riippumatta tukityypistä ja asennuksen menetelmistä on seinien alemman kellariosan puuttuminen. Tämä puolestaan ​​johtaa siihen, että asennetaan paksumpi eristyskerros ensimmäisen kerroksen lattioille, mikä toisinaan ei kuitenkaan säästää tilannetta. Voit vähentää tätä epäkohtaa levittämällä litteä liuskekivet.

Asbestisementtilevyjen asentamisen helpottamiseksi on välttämätöntä, että paalun kuljettajat suorittavat korkealaatuisia ja asianmukaisia ​​metallituen vanteita. Viimeksi mainittuna ruuvipillit käyttävät yhä enemmän näinä päivinä. Vanteille käyttämällä teräskulmaa, jossa on 50 mm: n laippa tai metalliprofiiliputket 50x25 tai 60x30.

Viimeistelyn helpottamiseksi ja tulevan perustuksen maksimaalisen lujuuden varmistamiseksi vanteet olisi hitsattava paalujen väliin akseleiden välissä. Tämä vaatii lukkojen laadullisen sovituksen, niin usein svayshchiki suorittaa hyödytöntä työtä vetämällä teräsprofiilia paalujen välillä sisäpuolelta ja hitsaamalla sen päällekkäin. Asiakkaat - tavallisten kansalaisten tulisi tuntea tämä ominaisuus ja valvoa sitovaa prosessia.

Liuskekiven asentaminen paalusäätiöön on suoritettava seuraavat työvaiheet:

 1. Vanteiden elementteihin, esilevitetyt reiät niihin, sinun on kiinnitettävä puupalkit. Niiden paksuus valitaan erikseen siten, että niiden pinta on seinämätason tasolla tai hieman (5-10 cm), joka ulottuu niiden ulkopuolelle;
 2. Levyarkit sahataan haluttuun kokoon riippuen pohjan odotetusta korkeudesta;
 3. Liuska on alustavasti porattu merkinnässä, jossa on reikiä 20 cm: n välein. Syvennysten halkaisijan on oltava suurempi kuin itsekierteittävien ruuvien halkaisija arkin kiinnittämiseksi 0,5-1 mm. Reiän etupuolelta, on toivottavaa rezzenkovat laskurin tai overdrill kanssa suurempi halkaisija porata.
 4. Puu-ruuveja, joiden pituus on vähintään 50 mm, kiinnitetään arkkeihin puukoteloon.
 5. Asennuksen päätyttyä liuskekuvioon upotetut itsekierteittävät ruuvit päätyvät kosteudenkestävään kiteeseen ulkotöitä varten tai yksinkertaisella hiekkasementtilaastilla.
 6. Valmistetulla pohjalla voit asentaa minkä tahansa tyyppiset koristeelliset perusratkaisut.

Näin ollen artikkelin puitteissa pidettiin useita perusvaihtoehtoja sileän liuskekiven käyttämiseksi erilaisten valmiiden perustusten valmistuksessa tai viimeistelyssä. Materiaalin monet edut vaikuttavat sen laajaan jakeluun erilaisten rakennusongelmien ratkaisemiseksi.

Kuinka tehdä liuskekiven muotti

Decking on avain hyvään säätiöön ilman haketta ja halkeilua.

Sen estämiseksi, että betoniseos murskataan liuskekivillä, on tehtävä hyvä, kestävä kehys sille.

Suunnittelun päätavoite on antaa tulevaisuuden rakentamisen vahvuus.

Kaikkien muottien tulee suorittaa seuraavat tehtävät:

 • asetetun muodon säilyttäminen hakkuimen perustamisen yhteydessä;
 • helppo ja yksinkertainen erektio;
 • varmistaen ilmatiivisen eristämisen maasta.

Voit tehdä omia käsiä liuskekiven, terän, lankkujen ja muiden romumateriaalien muottien. Valittavasta valinnasta riippuen rakentajat suosittelevat erilaisia ​​työkaluja.

Kiinteä rakenne

Tällainen muotti on edullinen yksinkertaisella asennus- ja rakennesopeudella. Betonin kaatamisen jälkeen se on kiinteä osa alustaa. Samanlainen rakenne rakennetaan käsillä olevasta materiaalista. Tämä valinta riippuu rakennettavan alustan tyypistä: lastulevy, kuitulevy, metallikehys, polystyreeni vaahto. Tämän tyyppistä rakennetta voidaan rakentaa tasaisesta liuskekivestä. Asbestia ja metalliputkia käytetään putkien pylväspohjaan, jonka halkaisija vaihtelee välillä 150-200 mm.

Tämän muotoilun asiantuntijoiden edut ovat:

Kiinteän muottien rakenne tasaisesta liuskekivestä.

 • mahdollinen perustuksen vahvistaminen käytetyllä materiaalilla;
 • yksinkertainen asennus;
 • vähäiset maa-alueet;
 • ei ole tarvetta järjestää ylimääräisiä tukia;
 • levittimiä ei käytetä asennuksen aikana;
 • alhaiset asennuskustannukset.

Levylaatikossa on haittoja:

 • Käytettäessä erilaisia ​​materiaaleja kokoonpanoprosessi on monimutkainen;
 • Ei ole mahdollista rakentaa kestävää ja korkeaa kehoa.

Tämän mallin järjestelyssä on otettava huomioon se, että säätöä on vaikea lämmittää ja vedenpitävä (käyttämällä liuskekivääriä). Litteiden levyjen tapauksessa rakenne ei ole alhaisempi lujuudeltaan samanlaiseen levyvalmisteeseen verrattuna.

Tärkeimmät ominaisuudet

Litteä liuskekivi on ainutlaatuinen rakennuslevy, joka on valmistettu erikoistekniikalla. Tällaista materiaalia käytetään hyvin muotti-, verhous- ja erilaisten rakennusrakenteiden valmistuksessa, joita käytetään erilaisiin tarkoituksiin. Tämä materiaali soveltuu hyvin rakennusten ulkokäyttöön, teknisten mökeiden, ikkunasillojen ja muiden rakenteiden suunnitteluun. Riippumatta litteiden liuskekivien käytön historiasta, tämä materiaali on saanut suurta suosiota kokeneiden rakentajien keskuudessa.

Ostaessasi kannattaa harkita:

 • Levyt ovat suorakaiteen muotoisia;
 • sallitaan poikkeaman virhe 5 mm: n suorasta kulmasta;
 • ekstrudoitu liuskekivi, tämä luku ei saa ylittää 4 mm (ei-pursotettu - 8 mm).

Jatkossa olevan liuskekiven pysyvän muottirakenteen asennus.

Joka tapauksessa tämä materiaali valmistetaan Portland-sementin, veden ja asbestin seoksesta. Viimeisen komponentin kuitujen lomittamisen ansiosta muodostuu vahvistusverkko. Liuskekiven lujuus ja vakaus riippuvat kuitujen pituudesta ja laadusta.

Tunnetuin tapa lisätä ensimmäisen indikaattorin katsotaan värjäyksi. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää silikaattisia erikoismaaleja. Niiden ansiosta voit luoda suojaavan luotettavan kerroksen, jolle on tunnusomaista sen maksimaalinen vastustuskyky ääriolosuhteille ja sademäärä. Samaan aikaan liuske käyttöikä kasvaa.

Vaiheittainen työ

Litteä liuska koskee:

 • kattotyöt;
 • marmorit, suihkutilat ja mansardit;
 • talon kattamiseksi.

Järjestelmä liuskan kiinnittämiseksi pylvästukeen ruuveilla.

Tämän materiaalin laaja käyttö liittyy sen alhaiseen hintaan ja kevyeen painoon. Tarvittaessa se on helppo nähdä ja kiinnittää. Jälkimmäinen prosessi toteutetaan metalliprofiililla tai laatikolla, joka koostuu puista kiinteistä tankoista. Siihen on asennettu liuskaa erikoisruuveilla. Sallittu käyttää ruuveja, joissa on karkaistu kärki ja laskostettu pää. Levyjen liitokset ovat päättyneet erilaisten yläpuolisten elementtien avulla. Täysin tasaiselle pinnalle levyn välinen rako täytetään elastisella kiteellä.

Samanlainen työ tehdään muottien järjestelyssä. Tämä toimenpide suoritetaan käyttäen seuraavia materiaaleja: litteä liuskekivi, tiiviste, kangas, kynnet, puiset tuet, kateaineet ja muut. Käytettävistä työkaluista: vasara, ruuvimeisseli, taso, lapio.

On olemassa tietty työjärjestys muottien järjestelystä tasomaisesta (eikä pelkästään) liuskekivestä:

 • kaivaminen ja tasoittaminen;
 • ei-liuskekiviä. Tarvittaessa reunat leikataan. Olemassa olevat reiät on tiivistetty tiivisteellä ja suojattu kattohuopilla;
 • jokaiseen segmenttiin on kiinnitetty tikun muotoinen tuki. Slate myöhemmin luottaa siihen. Se on kiinnitetty kynsillä. Tehtäessä tätä työtä on otettava huomioon, että kynsiä ei saa syventää korkkiin, koska liuskekivi saattaa räjähtää;
 • muottien asennus kaivannossa. Saumat on suojattu suojapeitteellä tai päällystetty tiivisteellä;
 • rakenteen kallistuksen tarkastaminen;
 • muotti on kiinteä.

Peruslaskentamenetelmät

Liuskekappale on rakennettu laskelmien jälkeen. Tätä varten sinun on mitattava sen ympärysmitta nauhamittauksella, etäisyysmittarilla tai mittapyörällä. Lisäksi määritetään tulevan alustan korkeus. Lisätään siihen vielä 20 cm. Deckingin tulee olla korkeampi kuin valettava säätö. Rakentajat suosittelevat m: n käyttämistä mittayksikkönä, minkä jälkeen mitataan liuskan paksuus.

Toisessa menetelmässä kerrotaan kehä kahdella ja jakamalla liuskekiven pituudella. Arvioitu muottipituus jaetaan tämän materiaalin leveydellä. Saadut tulokset kerrotaan yhdessä. Koska pystytetty rakenne on järjestetty kaivon molemmille puolille, perustan pituus on kaksinkertaistettava. Tuloksena oleva luku kerrotaan korkeudella ottaen huomioon korvaus. Tulos kerrotaan 1 m: n paksuudel- la. Rakenteen rakentamiseen tarvittava liuskekappale saadaan.

Liuskekappaleet - edullinen ja tehokas ratkaisu

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Litteä liuskekiviä käytetään seinän sandwich-paneeleiden asentamiseen, yksityisten talojen ja teollisuusrakennusten, paviljongien ja autotallien rakentamiseen. Myös muotti on usein tehty liuskekiveistä, mikä lyhentää rakenteen rakentamisen aikaa ja säästää rahaa.

Siinä on tasainen liuskekivi - mukavat rakennusmateriaalit

Tasainen levytuote valmistetaan kolmesta osasta: Portland-sementti, vesi ja asbestikuidut. Tällöin kuitu jakautuu tasai- sesti koko tulevan arkin alueelle luoden vahvistusalustan. Käytä pohjakerroksessa tasainen liuskekivi, voit käyttää painettua ja ei-puristettua arkkia. Materiaali esitetään suorakaiteen muotoisina arkkeina, jotka valmistetaan teollisissa olosuhteissa vakiokokoisina:

 • 2500х1200 mm, paksuus 6-10 mm;
 • 3000 h1500 mm, paksuus 8-10 mm;
 • 3600х1500 mm, paksuus 8-10 mm.

On huomattava, että puristetulla levyn arkin puristustaso on alhaisempi ja vähemmän jäätymisliuotusjaksoja - jos puristetut liuskekannat kestävät jopa 50 sykliä, paina vain 25 kierrosta. Tällaisen materiaalin hinta on kuitenkin huomattavasti alhaisempi. Muille parametreille nämä rakennusmateriaalit ovat lähes samat.

Viimeistelevällä litteällä kellarilla on useita varsin merkittäviä etuja:

 • kohtuullisin hinnoin;
 • pitkän käyttöiän, koska se ei ole murtumisen ja korroosion kohteena;
 • pystyy tarjoamaan melutasoa;
 • helposti sietää lämpötilanvaihteluja eikä se romahtaa auringonvalon välittömän vaikutuksen alaisena;
 • on korkea paloturvallisuus ja hyvä dielektrisyys;
 • on hyvä vastustuskyky aggressiiviselle materiaalille (kemialliset epäpuhtaudet, hapot), joten se ei hajoa maassa eikä vahingoiteta;
 • mahdollisuus työskennellä milloin tahansa vuoden aikana;
 • helppo asennus

Kaikista litteiden liuskojen eduista huolimatta, kun käytät sitä säätiön itsensä viimeistelyyn, sinun on harkittava muutamia kohtia. Joten tämä rakennusmateriaali kaikella voimallaan on melko hauras, joten sinun on oltava varovainen kuljetettaessa ja asennettaessa sitä. Lisäksi liuskekiveällä on suuri massa, joten sinun täytyy työskennellä sen kanssa vain avustajan kanssa. Levyjen kuormitus on kohdistettava tasaisesti halkeaman välttämiseksi.

Jos ostat klassisia harmaita arkkeja, on suositeltavaa peittää niiden pinta antiseptisilla tai väriaineilla estääkseen sammalta. Sahausvaiheessa älä unohda suojata hengityselimiä hengityssuojaimella - vapautunut pöly on aivan haitallista. Samalla yksinkertaisen asennusstrategian ansiosta, joka ei vaadi erityisiä taitoja, voit säästää rahaa houkuttelemalla asiantuntijoita ja asennusnopeus säästää aikaa rakentamisessa.

Liuskekiven muoto

Perus on minkä tahansa rakenteen perusta, joten sen laitetta on harkittava tarkkaan. Tällä hetkellä on monia vaihtoehtoja, mutta ne voidaan toteuttaa erilaisten materiaalien avulla. Liuskekappale on yksi edullisimmista tavoista luoda tällaisia ​​rakenteita. Työtä voidaan tehdä useassa vaiheessa.

Kuinka tehdä muottirakenne liuskekiven perustamiseksi - askel askeleelta

Vaihe 1: Kaivannon tekeminen

Ensin sinun täytyy kaivaa kaivantoa tulevan rakentamisen ulkoseinien alle. Niissä paikoissa, joissa oviaukon sijoittaminen on odotettavissa, et voi kaivaa kaivoa. Seuraavaksi kaivon pohja peitetään kerroksella hiekkaa ja varovasti paikoillaan. Hitsatut liitososat, jotka vaativat asbestisementtiliuskatusta, lasketaan kaivantoon.

Vaihe 2: Plating

Kiinnitä arkit kiinnikkeeseen useissa paikoissa, poraa reikiä ja kiinnitä ne puupaneeleihin itsekierteittävin ruuvein. Levyt tulisi sijoittaa arkkien sisäpuolelle. Täällä on myös muistettava, että on mahdotonta puristaa liuskaa voimakkaan paineen alla, koska se voi rikkoa.

Vaihe 3: Täytä

Kaatopaikka kaadetaan levyn seinämien väliseen tyhjään tilaan, minkä jälkeen se kaadetaan betonilla. Betonin kuivumisen jälkeen rakennetaan kellari ja rakennelma peitetään kattohuopailla suojaamaan sitä ulkoisesta ilmakehän vaikutuksesta. Näin muotoilu säilyy myös talvikaudella.

Kiinteä laatta muotti

Tämän tyyppinen muotti on erittäin hyödyllinen entistä yksinkertaisempi asennus- ja rakennusnopeus. Kun betoni kaadetaan, se on kiinteä osa säätiötä. Kiinteän rakenteen etuja ovat monet, esimerkiksi:

 • käytetty materiaali antaa lisäsuojaa perustukselle;
 • maanrakennustöiden määrä vähenee;
 • ei ole tarvetta varustaa lisätukea ja tukia;
 • rakentamisen tekniikka on hyvin yksinkertainen;
 • pienempiä rahoituskustannuksia.

Kuitenkin kiinteällä muottirakenteella on kaksi haittapuolta - kun käytät tätä materiaalia, kokoonpanoprosessi on hieman monimutkaisempi ja lisäksi et voi tehdä korkeaa ja kestävää koteloa. Jos käytät päällystyslippaa perustettaessa, niin säätiön eristykseen ja vedenpitävyyteen liittyvä työ on monimutkaisempaa. Jos käytetään litteitä laattoja, rakenne ei ole alhaisempi kuin lankojen muotti.

Kuinka koristella kellarissa tasainen liuskekivi?

Pohjaan päin on tarpeen rakentaa puinen laatikko, johon liuskalevyt kiinnitetään. Tarvittaessa voit eristää rakenteen asettamalla eristysmateriaalin rungon telineiden väliin. Voit käyttää ruuveja tai kynsiä ja kiinnitystauluja liuskekappaleen kiinnittämiseen runkoon, mutta et voi ohjata kynsiä suoraan liuskekiveen, koska se voi haljeta. Jotta levy ei halkeutuisi osiksi, on syytä esikäsätä reikiä, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin itse naula (1-1,5 mm).

Ensimmäisessä vaiheessa kellarin käsittely hoidetaan: se puhdistetaan likaa, kuivataan ja levitetään vettä hylkivää seosta, esimerkiksi Bitumastia. Laudoista tai puurakenteesta on rakennettu. Yläreunan tulisi olla liuskekappaleen korkeudella, pystysuoran välimatkan on oltava noin 0,6 m (levyn leveys). Kehyksen telineiden väliin voidaan sijoittaa eristys, esimerkiksi mineraalivilla. On muistettava, että liuskekiven ja eristeen välissä on oltava aukko, jotta kondensoitumista ei muodostuisi. Asenna sitten liuskekivet. Sinun täytyy aloittaa talon kulmasta.

Ennen kuin asennat sähköpyssyn avulla, on useita ilmanottoaukkoja leikattava useiden arkkien alta.

Lisäksi ruuvien avulla levyt kiinnitetään laatikkoon. Jalojen käsittely. Tätä varten leikataan teräksestä valmistettu sinkityt teräspituus, joka vastaa arkin korkeutta. Taivuta reunat oikeaan kulmaan 15 mm: n päähän kummallakin puolella ja kiinnitä tuloksena olevat kulmat itsekierteittävin ruuvein. Viimeisessä vaiheessa liuskaa käsitellään akryylimaalilla, joka luo suojakalvon levyn pinnalle. Kiinteän liuskekiven käytön ansiosta voit luoda luotettavan perustan omalle kodille nopeasti ja edullisesti ja antaa tukikohdan ja esteettisen ulkonäön.

Kuinka tehdä liuskekiven muotti

Decking on avain hyvään säätiöön ilman haketta ja halkeilua.

Sen estämiseksi, että betoniseos murskataan liuskekivillä, on tehtävä hyvä, kestävä kehys sille.

Suunnittelun päätavoite on antaa tulevaisuuden rakentamisen vahvuus.

Kaikkien muottien tulee suorittaa seuraavat tehtävät:

 • asetetun muodon säilyttäminen hakkuimen perustamisen yhteydessä;
 • helppo ja yksinkertainen erektio;
 • varmistaen ilmatiivisen eristämisen maasta.

Voit tehdä omia käsiä liuskekiven, terän, lankkujen ja muiden romumateriaalien muottien. Valittavasta valinnasta riippuen rakentajat suosittelevat erilaisia ​​työkaluja.

Kiinteä rakenne

Tällainen muotti on edullinen yksinkertaisella asennus- ja rakennesopeudella. Betonin kaatamisen jälkeen se on kiinteä osa alustaa. Samanlainen rakenne rakennetaan käsillä olevasta materiaalista. Tämä valinta riippuu rakennettavan alustan tyypistä: lastulevy, kuitulevy, metallikehys, polystyreeni vaahto. Tämän tyyppistä rakennetta voidaan rakentaa tasaisesta liuskekivestä. Asbestia ja metalliputkia käytetään putkien pylväspohjaan, jonka halkaisija vaihtelee välillä 150-200 mm.

Tämän muotoilun asiantuntijoiden edut ovat:

Kiinteän muottien rakenne tasaisesta liuskekivestä.

 • mahdollinen perustuksen vahvistaminen käytetyllä materiaalilla;
 • yksinkertainen asennus;
 • vähäiset maa-alueet;
 • ei ole tarvetta järjestää ylimääräisiä tukia;
 • levittimiä ei käytetä asennuksen aikana;
 • alhaiset asennuskustannukset.

Levylaatikossa on haittoja:

 • Käytettäessä erilaisia ​​materiaaleja kokoonpanoprosessi on monimutkainen;
 • Ei ole mahdollista rakentaa kestävää ja korkeaa kehoa.

Tämän mallin järjestelyssä on otettava huomioon se, että säätöä on vaikea lämmittää ja vedenpitävä (käyttämällä liuskekivääriä). Litteiden levyjen tapauksessa rakenne ei ole alhaisempi lujuudeltaan samanlaiseen levyvalmisteeseen verrattuna.

Tärkeimmät ominaisuudet

Tasainen liuskekivi on ainutlaatuinen rakennuslevy, joka on valmistettu erikoistekniikalla. Tällaista materiaalia käytetään hyvin muotti-, verhous- ja erilaisten rakennusrakenteiden valmistuksessa, joita käytetään erilaisiin tarkoituksiin. Tämä materiaali soveltuu hyvin rakennusten ulkokäyttöön, teknisten mökeiden, ikkunasillojen ja muiden rakenteiden suunnitteluun. Riippumatta litteiden liuskekivien käytön historiasta, tämä materiaali on saanut suurta suosiota kokeneiden rakentajien keskuudessa.

Ostaessasi kannattaa harkita:

 • Levyt ovat suorakaiteen muotoisia;
 • sallitaan poikkeaman virhe 5 mm: n suorasta kulmasta;
 • ekstrudoitu liuskekivi, tämä luku ei saa ylittää 4 mm (ei-pursotettu - 8 mm).

Jatkossa olevan liuskekiven pysyvän muottirakenteen asennus.

Joka tapauksessa tämä materiaali valmistetaan Portland-sementin, veden ja asbestin seoksesta. Viimeisen komponentin kuitujen lomittamisen ansiosta muodostuu vahvistusverkko. Liuskekiven lujuus ja vakaus riippuvat kuitujen pituudesta ja laadusta.

Tunnetuin tapa lisätä ensimmäisen indikaattorin katsotaan värjäyksi. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää silikaattisia erikoismaaleja. Niiden ansiosta voit luoda suojaavan luotettavan kerroksen, jolle on tunnusomaista sen maksimaalinen vastustuskyky ääriolosuhteille ja sademäärä. Samaan aikaan liuske käyttöikä kasvaa.

Vaiheittainen työ

Litteä liuska koskee:

 • kattotyöt;
 • marmorit, suihkutilat ja mansardit;
 • talon kattamiseksi.

Järjestelmä liuskan kiinnittämiseksi pylvästukeen ruuveilla.

Tämän materiaalin laaja käyttö liittyy sen alhaiseen hintaan ja kevyeen painoon. Tarvittaessa se on helppo nähdä ja kiinnittää. Jälkimmäinen prosessi toteutetaan metalliprofiililla tai laatikolla, joka koostuu puista kiinteistä tankoista. Siihen on asennettu liuskaa erikoisruuveilla. Sallittu käyttää ruuveja, joissa on karkaistu kärki ja laskostettu pää. Levyjen liitokset ovat päättyneet erilaisten yläpuolisten elementtien avulla. Täysin tasaiselle pinnalle levyn välinen rako täytetään elastisella kiteellä.

Samanlainen työ tehdään muottien järjestelyssä. Tämä toimenpide suoritetaan käyttäen seuraavia materiaaleja: litteä liuskekivi, tiiviste, kangas, kynnet, puiset tuet, kateaineet ja muut. Käytettävistä työkaluista: vasara, ruuvimeisseli, taso, lapio.

On olemassa tietty työjärjestys muottien järjestelystä tasomaisesta (eikä pelkästään) liuskekivestä:

 • kaivaminen ja tasoittaminen;
 • ei-liuskekiviä. Tarvittaessa reunat leikataan. Olemassa olevat reiät on tiivistetty tiivisteellä ja suojattu kattohuopilla;
 • jokaiseen segmenttiin on kiinnitetty tikun muotoinen tuki. Slate myöhemmin luottaa siihen. Se on kiinnitetty kynsillä. Tehtäessä tätä työtä on otettava huomioon, että kynsiä ei saa syventää korkkiin, koska liuskekivi saattaa räjähtää;
 • muottien asennus kaivannossa. Saumat on suojattu suojapeitteellä tai päällystetty tiivisteellä;
 • rakenteen kallistuksen tarkastaminen;
 • muotti on kiinteä.

Peruslaskentamenetelmät

Liuskekappale on rakennettu laskelmien jälkeen. Tätä varten sinun on mitattava sen ympärysmitta nauhamittauksella, etäisyysmittarilla tai mittapyörällä. Lisäksi määritetään tulevan alustan korkeus. Lisätään siihen vielä 20 cm. Deckingin tulee olla korkeampi kuin valettava säätö. Rakentajat suosittelevat m: n käyttämistä mittayksikkönä, minkä jälkeen mitataan liuskan paksuus.

Toisessa menetelmässä kerrotaan kehä kahdella ja jakamalla liuskekiven pituudella. Arvioitu muottipituus jaetaan tämän materiaalin leveydellä. Saadut tulokset kerrotaan yhdessä. Koska pystytetty rakenne on järjestetty kaivon molemmille puolille, perustan pituus on kaksinkertaistettava. Tuloksena oleva luku kerrotaan korkeudella ottaen huomioon korvaus. Tulos kerrotaan 1 m: n paksuudel- la. Rakenteen rakentamiseen tarvittava liuskekappale saadaan.

Käyttö tasainen liuskekivi rakentamiseen taloa, puutarhanhoito

Asbestisementtimateriaalit ovat melko kysyttyjä rakentamisessa. Tässä tapauksessa niiden käyttötarkoitus ei rajoitu katontatyöhön. Monet kuluttajat eivät edes sitä mieltä, kuinka monipuoliset tapoja käyttää tällaisia ​​tuotteita ovat.

Monitoimimateriaalien joukossa tasainen liuskekivi erottuu. Materiaalin käyttö on merkityksellistä esimerkiksi kattokattojen, puutarhojen kulkuvälineiden, tuuletetuvien julkisivujen, erilaisten ankkurointien, puupäällysteiden ja paljon muutakin.

Soveltaminen puutarhanhoitoon

Puutarhaviljelijöistä, erityisesti puutarhatyylistä ja aidan liuskekivikattojen aidasta ovat erityisen suosittuja. Jos raidat eivät yleensä ole ongelmia, kaikki ei ole niin yksinkertaista sängyn kanssa. Asbestisementtilevyjen käyttö kuitenkin huomattavasti helpottaa tällaisen työn tekemistä ja minimoi työvoimakustannuksia.

Lisäksi tämä aine ei romahda sellaisten orgaanisten aineiden vaikutuksesta, joilla sängyt ovat jatkuvassa kosketuksessa. Asbestisementtilevyistä valmistetut ovat esteettisiä, ulkonäöltään erittäin houkuttelevia ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, asennuksessa erittäin yksinkertaisia. Jos kaivaat niitä syvemmälle, voit luoda tehokkaan suojan karjaa vastaan.

Puutarhassa olevat liuskekivet ovat tiettyjä haittoja - tämä on lämmönvaihto kahden levyn molemmin puolin. Tästä syystä maaperä lämpenee, jolloin vesi haihtuu nopeammin.

Sängyn asennus ↑

Tämäntyyppisissä teoksissa käytetään 1,75 m: n levyisiä levyjä - on helppo jakaa puoliksi. Jotta rakenteelliset elementit eivät liiku, ne kiinnittyvät yhdessä romumetallikulmien, kuten alumiinin, kanssa. Kiinnikkeet ovat jatkuvasti alttiina vedelle ja orgaaniselle aineelle. Korroosion nopean muodostumisen välttämiseksi ne on maalattava.

Tuloksena olevat liuskekivet nostetaan vain 10-15 cm pinnan yläpuolelle, joten maaperän kyky lämmetä hyvin. Tällä laitteella on toinen etu. 20 cm: n seinien syvyys ei salli muiden kasvillisuuden juuret tunkeutua sängyssä.

Asbestiliuske perustuslaitteessa ↑

Liuskekuvio antaa sinulle mahdollisuuden saada hyvä pohja, johon ei ole haketusta tai halkeamia. Järjestettäessä ei-irrotettava muotti asettaa tietyn järjestyksen.

Ensimmäinen velvollisuus on selvittää kaivannot tulevan rakenteen seinämien ulkoseinien ja sisäisten väliseinien alapuolella ja tasoittaa pinta. Jos ovi on suunniteltu - maata ei kaivaa. Ojan pohjan tasoittamiseksi se peitetään hiekalla ja täytetään vedellä, minkä jälkeen se murskataan perusteellisesti. Kaivannossa on hitsattu raudoitus, joka vaiputtaa asbestisementtilevyjä.

Vahvistuksen sisäpuolelle kellari on yleensä yksinkertainen. Ainoa asia mitä sinun tarvitsee tietää on, miten asentaa tasainen liuskekivi. Levyt ovat valmiiksi porattuja reikiä nimetyissä levyissä ja kiinnittävät ne sisäpuolelta puupalkkeihin. Kiinnittimenä käytetään ruuveja tai kynsiä.

Vastaa myös perustuksen ulompi osa.

Säätiön seinämien välisessä tilassa murskattu kivi kaadetaan useisiin kerroksiin ja luotettavasti betonoidaan. Täytä lattiat betonilla ja rakenna kellari.

Säätiö Viimeistely tekniikka ↑

 1. Puhdistettu pohjapinta kuivataan ja päällystetään vettähylkivällä seoksella. Tätä tarkoitusta varten sopii esimerkiksi bitumiin mastiksin liuottimen kanssa.
 2. Puukehys on tehty lankkuista, joiden yläreuna kulkee tasaisesti kotelon kiinnityslinjan kanssa. Levyillä on askel, joka vastaa arkin kokoa - noin 60 cm.
 3. Jos säätöä on lämmitettävä, eristys on sijoitettu levyn elementtien väliin.

5. Säätiön viimeistely alkaa rakennuksen kulmasta. Joillakin arkkeilla ennen asennusta on tarpeen porata reikiä ilmanvaihtoa varten. Voit tehdä tämän käyttämällä sähköistä palapeliä. Kiinnitys koriin tehdään ruuveilla esiporaisten reikien läpi. Niiden korkit on piilotettu asennuskuvien alle.
6. Kulmien käsittelyssä käytä metallisia kulmia. Reunat ovat pystysuorassa taitettuna 1,5 cm, jonka jälkeen kulmat taivutetaan keskelle 90 ° kulmassa. Ne kiinnitetään ruuveilla poratun reiän läpi.
7. Yhteenvetona, litteä liuskekivi kellariin on päällystetty kerroksella akryylimaalia, jossa on ilmakuivain. Suojakalvo muodostuu samanaikaisesti:

 • suojaa pintaa sammalta;
 • laskee veden imeytymisen tasoa ja päinvastoin lisää materiaalin roiskeita;
 • estää asbestipölyn pääsyn ympäristöön;
 • pidentää kuoren käyttöikää kahdesti;
 • koristaa pintaa ja antaa sen esteettisemmän ilmeen.

Talonrakennuksen rakentaminen olisi epätäydellinen, jos et rakenna sokean alueen ympärille suojelua varten. Se käynnistyy jalustan jalustan valmistumisen jälkeen, jolloin muodostuu sateinen sää ja kylmä sää. Tässä tapauksessa muotoilu suojaa tehokkaasti kellarikerroksen ympäröimää aluetta kosteudelta, ja siksi siitä riippuen ja kelautumisesta tulevaisuudessa. Sileästä liuskasta valmistettu sokea alue tulee täydellinen täydennysosastoon, joka on päällystetty samalla materiaalilla.