Pyöreiden muottien käyttö sarakkeisiin

Pyöreitä muottirakennuksia käytetään koko sarakkeiden rakentamisessa, pylväsperustusten rakentamisessa, porattujen paalujen ja muiden esineiden rakentamisessa, joissa tukit tehdään lieriömäisten pilarien muodossa. Metalli-, muovi- ja puuosat ovat melko kalliita, jos niitä tarvitaan vain kerran. Kertakäyttöinen pahvimuotti on halpa. Sen avulla voit rakentaa eri kokoisia sarakkeita. Myös sen asennuksen ja purkamisen aika väheni huomattavasti. Pahvituotteet painavat vähän, mikä usein tekee mahdolliseksi nostamatta nostolaitteita.

Pyöreän muottien tarkoitus

Rakennustyöt ja suunnittelupäätösten täytäntöönpanoon liittyy usein tarve rakentaa sekä sarakkeiden sisällä että sen ulkopuolella. Nämä arkkitehtoniset elementit tulevat eri halkaisijoille ja muodoille. Käyttää niitä teollisten irrotettavien uudelleenkäytettävien muottien muodostamiseksi on melko kallista, eikä myöskään ole tarkoituksenmukaista. Materiaalien valmistajat ovat löytäneet halvan vaihtoehdon päästä irti nykyisistä vaikeuksista. He ehdottivat kertakäyttöisiä kartonkilaatikoita pylväiden (TVT) rakentamiseen.

Pyöreän muottien käyttö säätiön rakentamisessa

TBT-muotti on yksinkertaisin valumuotomuoto. Se tehdään polymeerin pohjalta, jonka ympäri paperia kääritään useissa kerroksissa. Tämä tehdään erikoiskoneilla. Sen jälkeen, teknologian mukaan, paperi laminoituu ja päällystetään sitten vedenkestävällä koostumuksella (polymeeriliima).

Jotta pylväiden pinta olisi erittäin tasainen muotin purkamisen jälkeen, käytetään tuotteita, jotka on pinnoitettu sisäpuolella vahapitoisen materiaalin tai polymeerin kanssa. Lopulta saat paremman tuloksen. Tällaiset tuotteet ovat kalliimpia kuin käsittelemättömiä, mutta ne eivät jätä poistamalla spiraalin muotoa betonin pinnalta.

Pyöreää muovia, joka on valmistettu pahvista, käytetään aina, kun pystytettyjä pilareita pilareina, nimittäin rakennustöiden aikana:

 • sillat;
 • ostoskeskukset;
 • stadioneilla;
 • julkiset ja asuinrakennukset;
 • mökit;
 • pylväs- ja porakoneet;
 • konserteissa ja muissa tiloissa.

Kartonkilaastituotteiden elämä on yksi täyttö. TVT-muottiin asennettavien sarakkeiden korkeus voi nousta 30 metriin, mutta tällaisissa tapauksissa asennukseen käytetään erikoislaitteita.

Kaatumislomakkeiden asentaminen mahdollistaa hinnankorotuksen hienoisen lisäyksen koristeelementtien lisäämiseen. Näin voit saada eri tekstuurit betonin pinnalta. Kertakäyttöisten pahvituotteiden käyttö on kätevä ja tehokas tekniikka rakentajille ja suunnittelijoille.

Materiaalien edut

Laadukkaat pahviyksiköt, jotka on suunniteltu kertakäyttöön, valmistetaan standardien TU 5456-007-57389331-2009 mukaisesti.

Kertakäyttöiset lomakkeet sarakkeiden luomiseen

Kartongista valmistetuilla muottipalikoilla on useita seuraavia etuja:

 • alhainen hinta;
 • ne ovat riittävän vahvoja;
 • on pieni paino;
 • ne voidaan koota suhteellisen nopeasti ja purkaa töiden jälkeen;
 • useimmissa tapauksissa ei tarvita sellaisten lomakkeiden asennusta, joihin liittyy nostolaitteita ja mekanismeja;
 • betonin pinta kuivumisen jälkeen eroaa lähes täydellisessä tasaisuudessa, joten lisäkäsittelyä voidaan välttää;
 • verrattuna kaatopaikalle tarkoitettuihin metallimuotoihin, pahvista valmistetut putket säilyttävät lämpöä paremmin, mikä on tärkeä asia käytettäessä alhaisissa lämpötiloissa;
 • Materiaalin hävittämisestä sen purkamisen jälkeen ei ole ongelmia, koska se on ympäristön kannalta turvallista.
 • niiden pienen painon vuoksi niitä voidaan kuljettaa helposti ja kätevästi;
 • pystytettyjen pylväiden korkeus voi nousta jopa 30 m, ja niiden poikkileikkaus vaihtelee melko laajalla alueella (korkein 1100 mm);
 • voit antaa viimeistellyille tukirakenteille koristeelliset ulkoasut suoraan valettaessa.

Rakennemateriaali voidaan poistaa millä tahansa sopivalla hetkellä, kun betoni on saavuttanut halutun voimakkuuden.

Tuotteen vähäinen vähennys on se, että niitä ei voida varastoida kauan. On suositeltavaa, että käyttämätön materiaali on aina katon alla.

Tyhjät TVT-muottien käyttö on paljon helpompaa ja kätevämpää kuin puu-, vaneri-, metalli- tai OSB-levyillä. On helpompaa saada viimeisteltyä muotoilua korkealaatuisesta ja koristeellisesta ulkonäöstä.

Tuotetiedot

Pyöreiden pylväiden muotti voi olla sileä pinta sisällä tai spiraalimaisesti. Tämä saavutetaan käyttämällä PVC-kalvoa.

Kartonkiputket eri halkaisijoille

Tuotteen paino on 1,8 - 40 kg / m, mikä riippuu seuraavista pahviputkista:

Kertakäyttöisten muottien koot ovat seuraavat:

 • halkaisija on alueella 150-1100 mm;
 • seinämän paksuus määräytyy tuotteen korkeuden ja poikkileikkauksen mukaan ja on alueella 3-22 mm;
 • yhden putken pituus on 11 metriä.

Alla olevassa taulukossa on esitetty kartonkiputkien seinien paksuuden riippuvuus niiden korkeudesta ja sisäisestä halkaisijasta.

Pyöreä kolonnin muotti - tyypit ja sovelluksen ominaisuudet

Tässä artikkelissa tarkastelemme päätyyppisiä muottirakenteita erilaisten pyöreiden rakennuselementtien luomiseen: pylväät, tuet, koristeosat jne. Erityisesti tutkitaan, millaisia ​​muodot ovat olemassa ja kuinka niiden soveltaminen käytännössä näyttää. Erikseen katsomme, että muovinen muottirakenne luo sarakkeita, koska nykyään ne ovat yleisimpiä rakentamisessa.

 • Mitä tarvitaan muottiin, ja onko sitä mahdollista ilman sitä?
 • Päätytyyppien päätyypit;
 • Muovimuotti - suunnitteluominaisuudet;
 • Muoviset segmentit - tärkeimmät subtleties.

Mitä tarvitaan muottiin, ja onko sitä mahdollista ilman sitä?

Todennäköisesti ei ole järkevää käsitellä kysymystä sen rakenteen tärkeydestä, johon tämä artikkeli on omistettu. Kaikki on selvää tässä: muotti on välttämätön sementin (tai muun) laastin viivästymiselle tiukasti määritellyissä rajoissa. Samanaikaisesti sen lisäksi, että sementtilaasti pidetään kovettumisen aikana, määritetään muoto, jolla on myöhemmin sarake tai muu arkkitehtoninen elementti.

Kysymyskysymyksestä on kysymys, jos on tarpeen luoda sarake, jos on tarpeen luoda sarake? Vastaus on seuraava: materiaaleja ja työkaluja ei ole, jotta todella laadukas tällainen muotoilu olisi mahdollista ilman muodostelmaa. Toisin sanoen, ei ole vaihtoehtoa.

Tarkemmin sanottuna se on periaatteessa, muttei pyöreän muodon tapauksessa. Esimerkiksi jos on tarpeen saada suorakaiteen muotoinen tuki, on aivan mahdollista tehdä erikoisvanerin muottirakenne. Voit lukea siitä artikkelista Laminoitu vaneri muottiin.

Muotojen pyöreät sarakkeet - sovelluksen tyypit ja ominaisuudet

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään kahta muottityyppiä, joita käytetään sarakkeiden, tukien ja paalujen rakentamisessa: kertakäyttöiset ja uudelleenkäytettävät. Harkitse kukin niistä tarkemmin.

kertakäyttöinen

Tämäntyyppisen lomakeskuksen avustaminen, jos tarvetta rakentaa pieniä pyöreitä sarakkeita. Se on valmistettu erikoisvalmisteisesta pahvista, jonka maksimaalinen voima voidaan kierteellä kierteellä.

Sisästä, jälleen voiman ja jäykkyyden lisäämiseksi, tällainen "putki" voidaan päällystää melko paksulla PVC-kalvolla. Tärkeimmät ominaisuudet on esitetty alla olevassa taulukossa:

Pyöreä kolonnin muotti

Tuotteitamme

Soita meille: +7 (351) 220-70-35 tai jättää pyynnön laskea seinämuottien kustannukset

Teräskuljetuskolonnit

Materiaalit kannet ja jäykisteet

Pystysuora jäykisteen paksuus

Vaakasuoran jäykän paksuus

Sarakkeiden lukumäärä yhdellä tasolla

Suojuksen kiinnitysmenetelmä

Päällysteen polymerointi kammiossa 200 ° C: n lämpötilassa

Chelyabinsk-pohjaiset modulaariset järjestelmät koostuvat kahdesta puolipallosta, jotka kiinnitetään pulttien tai törmäyslukkojen muodossa. Jokaisella kiinnittimellä on omat edut. Pultit ovat halvempia, mutta ne tarvitsevat kaksi kertaa suurempia, iskun lukot asennetaan kätevästi yhteen asennusreikään.

Kasvien paikan päällä olevat pyöreät pilarit ovat suuria määriä, säteittäin ja korkeudeltaan erilaisia. Jos rakentamisen rakenteet edellyttävät kuitenkin uutta muutosta, tuotannon insinöörit ovat valmiita tukemaan asiakasta. Valmistuksen kaikissa vaiheissa modulaatio on mahdollista kuluttajan pyynnöstä, koska Ryabina omistaa koko metallirakenteiden valmistusjakson. Tuotantoyksikkö lyhyessä ajassa säätää uuden modifikaation julkaisua sarjatasolla.

Muottien valmistus kaarevien pyöreiden pylväiden kaatamiseksi

Klassisella arkkitehtuurilla on useita vakioelementtejä. Yksi yleisimmistä ovat pyöreät tai neliöt sarakkeet. Niitä käytetään sillanrakentamisessa, tukemisessa rakennusten parvekkeille ja yläkerroksille, koristeluun. Pylväiden metallimuotti on ennakko rakennuselementin rakentamiseksi halvinta ja kätevää tapaa.

ZMK " Rowan "tarjoaa korkealaatuisia kokoontaitettavia metallirakenteita pyöreiden pylväiden kaatamiseksi uudelleen.

Pyöreä muotti

Klassista arkkitehtuurityyliä pidetään yleisin nykyisten rakennemallien joukossa. Tämän lähestymistavan piirre rakenteiden rakentamiseen on pyöreiden pylväiden läsnäolo. Tämäntyyppisten rakennusten julkisivut on usein koristeltu massiivisilla pylväillä. Jos katsomme, että aiemmilla ihmisillä ei ole nykyaikaisia ​​teknisiä laitteita, he voisivat kuitenkin pystyttää tällaisia ​​elementtejä, nyt jokainen omien talonsa omistaja pystyy rakentamaan vankan pylväs.

Pyöreä kolonnin muotti

Pylväsrakenteiden lajit

Tämän arkkitehtonisen sisustuksen geometrian muoto voi olla useita:

 • neliöitä;
 • monitahoinen;
 • suorakulmainen;
 • pyöreä (sylinterin muoto).

Jos niiden pääasiallinen tehtävä oli ennen kaikkea esteettinen koristelu, nykyään niitä käytetään useammin laakeritukena. Siksi neliö, suorakulmaiset tyypit vallitsevat.

Rakenteiden tarkoitus pyöreille rakenteille

Valmisbetoni on kaadettava turvalliseen muotoon, jossa se vie haluttu asema, sitten se kovettuu. Tämä vaatimus koskee pyöreitä muottirakenteita. Hänen poissa ollessaan itsensä rakentaminen konkreettisesta rakenteesta on lähes mahdotonta. Jos sinun on luotava muokkaus sarakkeisiin omilla kädilläsi, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • tarkat mittasuhteet;
 • luotettavuus, rakentaa laatua;
 • ehdottoman sulkemalla liitokset, joiden läpi seos lähtee;
 • sileä sisäpinta;
 • purkamisen helppous;

Mitä tehdä muottiin betoniin? On olemassa kolme vaihtoehtoa muovausrakenteiden rakentamiselle, jotka on otettava huomioon tilojen suunnittelussa.

Rakennustyyppien rakennustyypit

 1. Uudelleen käytettävä näkymä. Tämä merkitsee sen toistuvaa käyttöä talojen rakentamisessa. Siirry oikealle paikalle, jossa se on suunniteltu pysymään sarakkeessa. Sitten, kun muotti on tehty oikein, se kaadetaan täydellisesti betonilla ja annetaan aikaa jäähdyttämiseen. Odotusjakson päättymisen jälkeen seinät puretaan, lähetetään määräpaikkaan. Merkittävä miinus ilmenee, kun uudelleenkäytettävän muodon alapuolella on betonielementin vaadittu korkeus. Tässä tapauksessa tuki lisätään, mutta todennäköisyys heikentää kiinteyttä. On myös ymmärrettävä, että tällainen vaihtoehto merkitsee suurempia kustannuksia. Mutta tänään, useimmat kehittäjät yksinkertaisesti vuokraavat tätä materiaalia.

Pyöreiden perustusten muodot voidaan jakaa useisiin vaihtoehtoihin: teräs, paneeli, muovi.

 1. Kiinteä muottirakenne sarakkeille. Pidetään kallein. Tämä on kuitenkin ainoa varoittava tekijä tämän materiaalin lisääntyvän suosion ja universaalisuuden takia. Tämän tekniikan ei-irrotettavien toimintojen ansiosta rakenteen laatu, stabiilius, kestävä vastus ilmakehän kielteisistä vaikutuksista ja lämpötilavaiheista paranevat merkittävästi. Kaikki tämä kulkee betonirakenteen elämän läpi.
 2. Kerta-aikainen vaihtoehto tunnustetaan talousarvion rakentamismenetelmällä, joka on käytössä yli puolen vuosisadan kehittäjien kanssa. Jokainen pystyy hankkimaan tällaisen rakennusmateriaalin, koska hinta on huomattavasti pienempi kuin muovinen vaihtoehto. Pyöreän pohjan puutavara on valmistettu pahvista, joka on tiheästi kierretty kierteelle. Pohja on täysin kyllästetty erityisellä liimajohdolla, jolloin pahvi lisää vahvuutta. Pyöreille seinämille on halkaisijaltaan 20 - 120 cm: n pahvilaatikoita. Sisäseinät voidaan tilata tasaisella pinnalla tai halutulla helpotuksella. Kun betoni kovettuu, tekniikka puretaan ja poistetaan.

Rakennusmateriaalimarkkinoiden voimakkaan kehityksen ansiosta on syntynyt suhteellisen uudentyyppinen muottityökalu laajennetun polystyreeni-liuskan perustuksille.

Teknologian alhainen suosio johtuu pienestä aikaa markkinoilla ja korkeista kustannuksista. Tärkeimmät edut ilmaistaan ​​tuotteen ainutlaatuisessa kyvyssä säilyttää lämpö, ​​estää kosteus ja poistaa raaka-alueet. Ehdottomasti tahansa kellarikokoonpano on säädetty, mikä mahdollistaa minkä tahansa muotoisen seinän ja pilarin pystyttämisen.

Suurin haittapuolena on tarve olla pätevän käsityöläisen läsnäolo, joka kykenee laskemaan oikein pyöreän pohjamateriaalin rakennetta ja vahvistuselementtien asettamista.

Miten rakentaa muottien omilla kädillä?

Pyöreän muottien asennus

Useimmat käsityöläiset ihmettelevät: kuinka tehdä pyöreä muotti omasta, menettämättä haluttua betonirakenteen muotoa? Henkilön valmistelutyöt eivät eroa muista muottipesätekniikoista. Tässä pitäisi miettiä valittua materiaalia.

Jos rakenteen ei odoteta olevan massiivinen, muovi riittää. Sen joustavat ominaisuudet auttavat tarvittaessa tarpeen halutun muodon saamiseksi kohtuullisen lämpenemisen kautta. Tämän materiaalin stabiilisuus on alhainen.

Pylväiden puinen muotti on kiinnitetty tynnyrin kuvaan. Jos tarve ilmenee, seinät on vahvistettu tukeilla. Koukut ajetaan maaperään 100-200 mm: n välein toisistaan.

Pyöreä kolonnin muotti

On heti sanottava, että pylvään puinen muotti ei ole helppo tehtävä. Etukäteen, sinun tulee hankkia tarvittava määrä levyt, koota ne suojuksilla, laatia välikappaleet muottiin. Sinun on myös kerättävä tarvittavat työkalut: vasarat, sledgehammers, saw (electric jigsaw), ruuvit puusta, ruuvimeisseli. Pyöreät seinätuotteet kootaan suoraan työmaalle, joskus työpöytään ja kuljetetaan sitten asennuspaikkaan.

Kun mikään tuki ei ole suunniteltu, kaikille olisi kehitettävä yleiskuvio. Muussa tapauksessa geometriset tueet poikkeavat toisistaan. Asiantuntija seuraa säännöllisesti tuen pystytasoa. Jos rakenteen korkeus on yli kolme metriä, on ikkunoita kaatamaan ja liu'uttamalla liuosta. Niiden korkeus on 1,5 metriä maanpinnasta. On huomattava, että yläraja voi sisältää palkin liitoksen osia palkilla. Tätä on myös harkittava muotin suunnittelussa.

Vaiheittaiset asennusvaiheet

 1. Pyöreiden tukien mittojen on oltava erittäin tarkkoja.
 2. Esikuorittuja puumateriaaleja, jotka suorittavat pinnan muodostamisen tehtävän. Ne on valittava tukiosan mukaan, puhdista sisäpuoli.
 3. Laudat on ommeltu pepper-tangoilla, jotka toimivat jäykisteenä.
 4. Useita tällaisia ​​ompeltuja levyjä on koottu pilariin. Suurempi liimauslujuus vaaditaan pohjassa, ratkaisun suurin paine on.
 5. Metallikehys kootaan yksinään hitsaamalla tai kierteillä.
 6. Vahvistettu rakenne asetetaan puisten suojusten sisään.

Purkamisen helppous voi tarjota kalvon, joka on täytetty suojusten sisäpinnalle. Asennus suoritetaan vain litteillä levyillä, mikä estää tuen taivuttamisen todennäköisyyden. Kun rakenne on kiinteästi kiinnitetty, asetettu horisontin ja pystysuuntaisten normien mukaisesti, voit aloittaa liuoksen kaatamisen.

Palkin muotoinen muotti on erityinen muottirakennetyyppi, jota käytetään monoliittien valimiseen. Tämän tyyppisen muottirakenteen erottuva piirre on monipuolisuus, joka aiheutti.

Monoliittirakenteessa käytetään erilaisia ​​muottirakenteita. Se vaikuttaa suoraan monoliittien rakenteeseen ja laatuun, antaa elementtejä betonille ja.

Päätti itsenäisesti asentamaan aidat kotona tai maassa, mutta eivät ole vakuuttuneita tietonsa ja vahvuudestaan. Se ei ole niin vaikeaa.

Betonin oikea kaataminen muottiin on tulevaisuuden rakenteen laatu ja kauneus. Mikä tahansa liiketoiminta alussa vaatii vankan perustan.

Monoliittisten pylväiden rakentamiseen käytettävät muototyypit

Nykyaikaisessa monoliittirakenteessa sarakkeita käytetään melko usein. Monissa monikerroksisten rakennusten hankkeissa ne eivät ole vain koristeellisia arkkitehtonisia elementtejä vaan myös koko rakennuksen tärkeimmät tukirakenteet. Näin voit rakentaa huoneita seuraavaan kerrokseen toistamatta edellistä suunnitelmaa. Tällaisten monoliittirakenteiden lujuuden ja kestävyyden varmistamiseksi pilarin muotti on tehtävä luotettavasti ja tehokkaasti.

Sarakkeiden ja muottien tyypit niiden järjestelyyn

Jakson geometrinen muoto, kaikki sarakkeet jaetaan:

 • pyöreä (sylinterimäinen);
 • neliö tai suorakulmainen;
 • monitahoinen;
 • kihara.

Kahden ensimmäisen tyypin laajimmin löydetyt sarakkeet. Viimeiset kaksi luokkaa käytetään pääasiassa rakennusten tai koristetarkoitusten palauttamiseen.

Käyttökertojen lukumäärän mukaan sarakkeiden järjestäminen on jaettu seuraavasti:

 • kertaluonteinen;
 • uudelleenkäytettäviä.

Riippuen materiaalista materiaali on:

 • puu;
 • muovi;
 • metalli;
 • pahvi;
 • Yhdistetty.

Sylinterimäinen kolonnin muotti

Muottien pyöreät sarakkeet voivat olla sekä kertakäyttöisiä että uudelleenkäytettäviä.

Kartonkiputkia käytetään melko usein pyöreiden pylväiden kertakäyttöisiin muottiin. Valmistuksessa käytettävät paperiteipit, erityinen liimakoostumus ja polymeerinen materiaali (vedenpitävyyden varmistamiseksi). Tällainen kolonnin muotti on saatavana halkaisijaltaan 150 - 1 200 mm. Sen asennus on melko yksinkertainen: putki asetetaan yksinkertaisesti lujitussäkkiin, sitten tukirenkaat on asennettu, johon välikkeet on kiinnitetty (vakauden ja pystysuuntaisen tasauksen aikaansaamiseksi). Tällaisten tuotteiden nopeaa purkamista valmistuksen aikana putken koko pituudelle puristetaan erityinen metallilangas, joka vetää, jolloin pahvi leikataan koko pituudeltaan ja sitten se erotetaan helposti pakastetusta betonista.

Vihje! On suositeltavaa purkaa kartonkiputki ennen rakentamisen loppua. Tämä suojaa tukea teknisiltä vaurioilta.

Kartonkipylväiden kertakäyttömateriaalilla on useita epäilyttäviä etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • kun sitä käytetään, betonin tuen pinta on korkealaatuista;
 • pieni paino;
 • korkea lujuus.

Putkistoja (metalli, asbestisementti tai muovi) käytetään pyöreän osan kiinteinä osina. Tällainen pysyvä muotti betonin kovettumisen jälkeen on edelleen olennainen osa sarakkeen suunnittelua.

Varoitus! Metalliputkia käytettäessä niiden pinta on käsiteltävä korroosiosuoja-aineella.

Uudelleenkäytettävä pyöreä muotti koostuu metallisista tai muovisista puoliputkista, jotka on asennettu sarakkeen lujitusholkin ympärille käyttäen erityisiä pikalukituslukkoja. Muovipylväsmatot ovat vähemmän kiinnittyneet betoniin kuin metalliin (tämä helpottaa purkamista), mutta vähemmän lujuutta.

Neliön ja suorakulmion muotoiset kolonnit

Tällaisia ​​sarakkeita käytetään laajalti sekä teollisuudessa että yksittäisissä rakennuksissa.

Yleisin muoto irrotettavien muottien järjestämiseksi tällaisten sarakkeiden on suuri paneeli muottijärjestelmä. Yleisvahvikkeet (niiden mitat: leveys - 0,4 - 1,2 m, korkeus - 1,0 - 3,3 m) mahdollistavat neliömäisten sarakkeiden kiinnityksen nopeasti (jonka poikkileikkaus on 0,2-0,0-2 m, 0-1,0 m).

Kiinnittimien (nastat) pituussuuntaiset tekniset aukot mahdollistavat suorakulmaisen poikkileikkauksen muodostamisen. Yksi pylväs vaatii: suojukset (4 kpl, jotka on koottu "tehtaaseen"), erikoiset kiristysmutterit (kolonni noin 3 metriä korkea, yleensä 16 sarjaa riittää) ja rinteitä (vähintään 2 kaksitasoista tukea).

Tällaisen järjestelmän suosio johtuu seuraavista syistä:

 • yksinkertaisuus ja nopea asennus ja purkaminen;
 • mahdollisuus muodostaa kolonnin osa hankkeen vaatimusten mukaisesti;
 • kestävyys (80 - 200 betonisykliä valmistajan ja materiaalien mukaan).

Toinen yleinen muottirakennejärjestelmä modernissa rakennelmassa sarakkeiden rakentamisessa on palkki ja peräpeili. Tämän mallin pääelementit ovat muottipesät, teräspalkit, eri kokoiset palkit ja kiinnittimet. Tämäntyyppinen muottijärjestelmä on helppo sopeutua luomaan neliöitä, suorakulmaisia ​​ja jopa oktaedeja sarakkeita. Tällaisilla pylvästen teräsrakenteilla on suurin vahvuus ja kestävyys verrattuna muihin materiaaleihin (laminoitu lastulevy, muovi tai levyt ja vaneri).

Riippumaton muottien valmistus sarakkeiden rakentamiseen

Monolittisten pylväiden muottien valmistuksessa omilla kädillä, voit käyttää useita menetelmiä.

Helpoin tapa (mutta melko työläs) tehdä rungon neliön tai suorakaiteen sarakkeille:

 • Paneelista (25 mm paksu ja pituus, joka on yhtä suuri kuin pylvään korkeus) kynsien ja ruuvien avulla tehdään U-muotoinen rakenne, jonka sisäiset mitat tulevan sarakkeen poikkileikkaukseltaan.
 • Teemme samanlaisten levyjen kilven, joka myöhemmin on muottirakenteen neljäs puoli.
 • Asenna U-muotoinen rakenne tukirakenteeseen ja kiinnitä siihen levyt.
 • Tasaa taso pystysuoraan tasolla ja kiinnitä se lautojen tai palkkien avulla.
 • Jotta rakenne olisi kestävämpi, käytämme lisäpalkkeja ja muttereita pähkinöillä.
 • Nyt voit aloittaa betoniseoksen kaatamisen.

Video auttaa sinua ymmärtämään edellä kuvattua tekniikkaa neliömäisen kolonnin muodostamiseksi:

Toinen tapa itse tuotannolle on pitkälti samanlainen kuin edellinen. Laattojen valmistukseen käytettävien levyjen sijaan käytämme vaneria (mieluiten kosteutta kestävää, 12 mm paksua) ja puupalkkeja. Vahvistuselementteinä käytetään vahvikepäitä ja pikalukituslenkkejä (leikkeet). Jos haluat kohdistaa pystysuunnassa, voit vuokrata teleskooppitelineitä.

Vihje! Edellä mainittuja menetelmiä on sovellettava, jos haluat tehdä pienen määrän sarakkeita (3 ÷ 4 kpl). Muussa tapauksessa rakennusmateriaalien ja -laitteiden kustannukset ovat melko suuret. Jos haluat rakentaa 10 ÷ 12 saraketta (esimerkiksi suurelle lasitetulle terassille tai verannalle), sitten kolonnin yleismuodot, jotka on vuokrattu (yhden sarjan vuokra, johon sisältyy: 4 kilpiä, 2 kaksitasoista teleskooppista rinnettä, kiinnittimet ovat noin 7,500 ruplaa kuukaudessa). Ja koska sarakkeet voidaan irrottaa 48 tunnin kuluttua betoniliuoksen kaatamisesta, voit helposti tehdä tarvittavan sarjan sarjan maksetulle kuukaudelle.

Lopuksi

Lopullisen valinnan yksi tai toinen muoto muottien valmistukseen sarakkeet riippuu niiden lukumäärä, osa koko ja korkeus. Tietenkin vain huipputeknisiä ammatillisia muottijärjestelmiä käytetään sillan laitureiden tai telineiden rakentamiseen. Ja yksittäisten rakenteiden useiden ei-erittäin korkeiden pylväiden rakentamiseen voidaan tehdä täysin romumateriaaleista valmistettu muoto. Tärkeintä on, että se noudattaa tiukasti tulevan sarakkeen geometriaa ja kestää betoniliuoksen paineen ilman muodonmuutosta.

Irrotettava ja irrotettava pyöreä muotti omilla käsillä

Pyöreä muotti ja sen tyyppi

Ottaa oma koti on hienoa, varsinkin kun sen rakentaminen voi joskus ylittää tavalliset rajat. Yksi vuosisatojen ajan harjoitetuista seikoista on pyöreitä perustuksia, joita varten tarvitaan pyöreä muotti. Se ei ole vaikeaa tehdä itse, vaikka romu materiaaleja, mutta jos vakavampi rakentaminen on tarpeen, niin enemmän työtä tarvitaan. Joskus tällaisia ​​rakenteita valmistetaan ja tarvittaessa esimerkiksi pyöreiden pylväiden muotti.

Jos haluat myös talon olevan epätavallinen, voit tehdä pyöreä muotti.

Rakenteita on kahta tyyppiä - irrotettavia ja irrotettavia.

Jokainen niiden käyttö määräytyy tiettyjen näkökohtien mukaan, mutta niitä voidaan mukauttaa olosuhteisiin nähden.

Materiaalit, joista pyöreiden pylväiden muotti on tehty, voivat erota melko merkittävästi ja niiden kanssa lopputuloksen.

Kiinteä muottirakenne sarakkeille

Pysyvän muottien sarake sarakkeille.

 • polystyreeni-laatikko (vain paikalla tapahtuva kokoaminen tapahtuu paikan päällä);
 • kiinnitysnauha;
 • ammatillinen arkki;
 • teräslevy;
 • ruuvitaltta tai rivetti (liitosten liittämiseksi);
 • rulettirengas

On tilanteita, joissa on tarpeen käyttää eristystä tulevalle sarakkeelle, joten käsityöläiset ovat sopeutuneet tekemään polystyreenilaatikoita. Tietenkin tällaisella laatikolla itsessään ei ole parhaita lujuusominaisuuksia, mutta jopa pienen rakenteen vahvistuksen kanssa, ne sopivat ihanteellisesti yhteen täyttöön. On mahdotonta tehdä tällaista laatikkoa omilla käsilläsi, koska tarvitset täydellisen säilytyksen pyöreälle muodolle ja samalla myös kiinnitysjärjestelmän luomiselle.

Niiden hinta on myös vaikuttava, mutta on parempi käyttää niitä kuin kaatamalla irrotettava muotti, kaivaa sarake ja eristää se manuaalisesti.

Rakenteen vahvistamiseksi käytä nauhanauhoja tai lankaa, joka on hienokokoinen.

Metallimuotti on universaali tyyppi. Pysyväksi muottirakenteeksi on tavallisimmin käytetty keskipitkällä metalliprofiili. Tämä lähestymistapa tarjoaa korkealaatuisen pohjan, antaa täsmälleen muodon, jota tarvitaan, kun taas kaikki kehon valmistus omilla käsillä menee hyvin lyhyessä ajassa.

Korkealaatuista metallia käytettäessä tällainen pysyvä muotti toimii toisena suojakerrok- sena ulkoista kosteutta vastaan. Ainoa kielteinen se - lämpöeristyksen puute.

Metallikuvioitu sarake sarakkeille.

Jos et halua tehdä jotain omalla kädellä, voit tilata erikoistuneilta yrityksiltä. Useimmiten valmistusmateriaalina ne tarjoavat paitsi metalliprofiileja, myös teräslevyä ja jopa yksittäisiä valukappaleita (tämä vaihtoehto on kallein, mutta se on optimaalinen massiivisille pylväille).

Ensimmäiset kaksi vaihtoehtoa ovat omien käsiensa valmistukseen, joten niiden hinta on alhainen, koska hinta on 1 rm. m metalli on yhtä suuri kuin saman pituisen tapauksen hinta.

 • ammatillinen arkki;
 • teräslevy;
 • mittanauha;
 • lukot;
 • leikattu aluksella;
 • laminoitu vaneri;
 • Bulgaria;
 • ruuvimeisseli;
 • muovia.

Pilarin puumuottien suunnittelu: 1 - muottipesu; 2 - kiinnitystyökalu: 3-kiinnike; 4 - käynnistysikkuna.

On monta syytä tehdä irrotettava pyöreä muotti omalla kädellä. Mutta lähellä pohjavettä, sinun on kiinnitettävä huolellisesti huomiota siihen, mikä vaihtoehto on valittu. Siksi on olemassa enemmän vaihtoehtoja.

Vaihtoehto 1 - metalli.

Edellisen vaihtoehdon lisäksi mahdollisuudet teräksestä tai metalliprofiilista ovat mahdollisia.

Teräslevyjen kiinnittämiseen ei ole tarvetta paljon tilaa, mutta sinun on asetettava vesitiiviys joka kerta ennen kaatamista tai voitelua metallilla kaivostamalla.

Kun käytät metalliprofiilia, sinun on myös selvitettävä, mutta vedeneristys ei toimi. Myös ammattiarkki tarvitsee enemmän tilaa venyttää, joten sinun on annettava tämä tila hyvin.

Molemmissa tapauksissa käytetään metallisia vyön kiinnittimiä, joilla on taaksepäin mahdollisuus.

Vaihtoehto 2 - puu.

Voit tehdä matalan kirjanmerkkikolonni käyttämällä työtyyppien keräämiä levyjä. Kiinnitysrenkaat riittää purkamiseen. Tällainen runko kestää varsin vakavan paineen, mutta sarake ei ylitä 1,5 metriä.

Usein käytetään "oktaedri", joka on rakennettu standardin neliön muotoon. Kaikki kasvot on valmistettu laminoidusta vanerista, jonka paksuus on 20 mm, ja neliön leikattujen levyjen. Tällöin ei ole mahdollista tehdä pyöreää saraketta, mutta sarakkeiden tällainen muunnelma on erittäin kätevä. Vahvuuden kannalta oktaedri ei ole alhaisempi kuin ympyrä, joten tämän vaihtoehdon suosio on korkein. Ulkopuolella on hyvä kiinnittää kattohuopa, jolloin täydentävän vedenpitävyyden täydentäminen ilman vaivaa.

Vaihtoehto 3 - muovi.

On monia muovimateriaaleja, jotka kaikki ovat erittäin kestäviä ja taipuisia. Tällaista muottirakennetta voidaan käyttää paitsi irrotettavina myös jättämään sen pysyvästi, koska se ei ole lähes hajoamassa ajan kuluessa. Pylväiden pituus ei yleensä ole yli 1-1,5 m, muuten kaadettava liuos muodostaa ulkokuoren, minkä jälkeen sitä ei voida poistaa ja rakenteellinen lujuus vähenee merkittävästi.

Käytetään muovisten kiinnittimien kiinnittämiseen kääntöliikkeellä.

Kaikkien edellä mainittujen muottien purkamisen jälkeen pylvään täyttäminen maaperällä tapahtuu kerroksittain, joista jokainen on tiivistetty. Tämän seurauksena oikealla lähestymistavalla on erittäin laadukas betonituote, joka palvelee sen aikataulua.

Pyöreä kolonnin muotti

Tässä artikkelissa tarkastelemme päätyyppisiä muottirakenteita erilaisten pyöreiden rakennuselementtien luomiseen: pylväät, tuet, koristeosat jne. Erityisesti tutkitaan, millaisia ​​muodot ovat olemassa ja kuinka niiden soveltaminen käytännössä näyttää. Erikseen katsomme, että muovinen muottirakenne luo sarakkeita, koska nykyään ne ovat yleisimpiä rakentamisessa.

 • Mitä tarvitaan muottiin, ja onko sitä mahdollista ilman sitä?
 • Päätytyyppien päätyypit;
 • Muovimuotti - suunnitteluominaisuudet;
 • Muoviset segmentit - tärkeimmät subtleties.

Mitä tarvitaan muottiin, ja onko sitä mahdollista ilman sitä?

Todennäköisesti ei ole järkevää käsitellä kysymystä sen rakenteen tärkeydestä, johon tämä artikkeli on omistettu. Kaikki on selvää tässä: muotti on välttämätön sementin (tai muun) laastin viivästymiselle tiukasti määritellyissä rajoissa. Samanaikaisesti sen lisäksi, että sementtilaasti pidetään kovettumisen aikana, määritetään muoto, jolla on myöhemmin sarake tai muu arkkitehtoninen elementti.

Nyt on kysymys siitä, onko mahdollista tehdä ilman muottirakennetta tarvittaessa sarakkeen luominen. Vastaus on seuraava: materiaaleja ja työkaluja ei ole, jotta todella laadukas tällainen muotoilu olisi mahdollista ilman muodostelmaa. Toisin sanoen, ei ole vaihtoehtoa.

Tarkemmin sanottuna se on periaatteessa, muttei pyöreän muodon tapauksessa. Esimerkiksi jos on tarpeen saada suorakaiteen muotoinen tuki, on aivan mahdollista tehdä erikoisvanerin muottirakenne. Voit lukea siitä artikkelista Laminoitu vaneri muottiin.

Muotojen pyöreät sarakkeet - sovelluksen tyypit ja ominaisuudet

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään kahta muottityyppiä, joita käytetään sarakkeiden, tukien ja paalujen rakentamisessa: kertakäyttöiset ja uudelleenkäytettävät. Harkitse kukin niistä tarkemmin.

kertakäyttöinen

Tämäntyyppisen lomakeskuksen avustaminen, jos tarvetta rakentaa pieniä pyöreitä sarakkeita. Se on valmistettu erikoisvalmisteisesta pahvista, jonka maksimaalinen voima voidaan kierteellä kierteellä.

Sisästä, jälleen voiman ja jäykkyyden lisäämiseksi, tällainen "putki" voidaan päällystää melko paksulla PVC-kalvolla. Tärkeimmät ominaisuudet on esitetty alla olevassa taulukossa:

Työprosessi on seuraava. Aluksi aseta pahvi "putki" oikealla pystysuoralla. Tee sitten kaatamalla betoniliuosta. Odota ratkaisun täydellistä jähmettymistä ja poista pahvi.

uudelleen käytettävä

Tällaisia ​​malleja käytetään useimmiten laajamittaisessa yksityisessä tai teollisessa rakentamisessa. Käytetty materiaali on teräselementtejä, jotka on liitetty toisiinsa napojen avulla. Tällaisen muottien läpimitta voi olla 25-120cm.

On huomattava, että sauman sijaan (jossa segmentit on liitetty) on olemassa erityinen hermeettinen lukko, joka poistaa betonivirtauksen todennäköisyyden sen kaatamisen aikana. Lisäksi kussakin metallisegmentissä on kiinnittimiä, joiden avulla tukit on tarvittaessa kiinnitetty.

Tällaisten muottien pyöreiden sarakkeiden suurin haitta on korkeat kustannukset. Suurin osa niiden käytöstä yksityisissä asuntorakentamisessa ei ole taloudelliselta kannalta perusteltua. Tässä mielessä edullisempi on muovisen vastineen käyttö. Puhumme hänestä erikseen.

Pyöreiden pylväiden muovimuotti - suunnittelu ja soveltaminen

Tällöin puhutaan lasikuitulevyistä, jotka yhdistävät, jolloin saat täydellisen muodon betonin kaatamiseksi. Tällaisia ​​rakenteita voidaan käyttää luomaan sarakkeita, joiden korkeus on korkeintaan 6 metriä ja halkaisija 30-60 cm.

Asennuksen / purkamisen helpottamiseksi segmenttejä ei ole kiinnitetty niittareilla, vaan erityisillä kahva-kiinnikkeillä. Tällaisen rakentavan ratkaisun ansiosta nopeus asennus- ja poimunopeuden poistamiseksi betonikuorrutuksen jälkeen kasvaa merkittävästi.

Koska betoni ei tartu muoviin, segmenttejä voidaan käyttää lähes rajoittamattomasti. Kuten käytännössä ilmenee, keskimääräinen resurssi on yli 100 sykliä. Tietenkin, jotta segmentit kestävät niin kauan, ne on puhdistettava huolellisesti jokaisen täytön jälkeen. Puhdistus suoritetaan tavallisella pesemällä juoksevalla vedellä. Selkeyden vuoksi suosittelen, että katsot pienen videon käyttöominaisuuksista. Katsomme:

Se on kaikki. Jos sinulla on kysyttävää pyöreiden sarakkeiden muodostamisesta, jätä ne kommenttien muodossa. Varmista, että saat vastauksen mahdollisimman pian.

Tekijä - Anton Pisarev

Päivitetty: 02.13.2015 - 19:12

Pahvista ja paaluista koostuva pahvipakkaus

Tilapäisten lomakkeiden käyttöä monoliittisten rakennusten rakentamisessa löytyy kaikkialla, myös sarakkeiden rakentamisessa. Kuitenkin tavallinen muotti, joka koostuu kilvistä ja kehyksestä, soveltuu vain suorakaiteen ja neliön sarakkeiden rakentamiseen, mutta entä pyöreä?

Tämäntyyppiseen rakennukseen on erityinen muotti, ja siinä on useita lajikkeita. Suurten saman halkaisijaltaan samanlaisten sarakkeiden rakentamiseen käytetään metalli-puoliputkien pyöreitä muottirakenteita ja pyöreiden pylväiden pahvimuotti on tarkoitettu eri kokoisten esineiden rakentamiseen.

Pahvilaatikoita käytetään paitsi pyöreiden pylväiden pystyttämiseen, myös pahvilaatikot muurien kiinnittämiseen porojen paaluille jne.

Mikä on pahvin muotti?

Tämä yksinkertaisin lomake muodostaa polymeeripohjan sekä paperin, joka tiivistää sen useisiin kerroksiin. Sitten paperi laminoituu erikoistekniikalla, minkä jälkeen se päällystetään polymeerillä vedenpitävällä liimalla.

Kiinteän pahvilaatikon ainoa haittapuoli on se, että kierteinen kuvio näkyy valmiissa rakenteessa. Jos haluat saavuttaa paremman tuloksen, käytä sisäpuolelta suojattua muovia, joka on peitetty vahamaisella materiaalilla. Huolimatta siitä, että se on myös pahvilaatikko, hinta on hieman kalliimpi, mutta tulos ylittää kaikki odotukset. Täysin sileäksi ja kiiltävälle pinnalle on suositeltavaa käyttää muovia, joka on päällystetty sisältä polymeeristä.

Kartonkilaastin asennus ja purkaminen

Muotti on asennettu pitkin rungon nuolia, jotka on suunnattu ylöspäin. Muottiosan alaosa on kiinnitetty lattiaan puupohjaisella tai kruunulla. Jos pylvään korkeus on yli 4 metriä, asennusta varten tarvitaan ylimääräiset kiinnitysosat ylä- ja alapuolelle, ja kiinnitys on tehtävä 3-4 metrin välein.

Pilarin asennusprosessi pahvilaatikoilla

On suositeltavaa purkaa kertakäyttöiset muottipesät 2 päivän kuluttua käyttämällä muottipesän sisällä olevaa johtoa. Riittää, että kiinnitetään johto mihinkään työkaluun ja vedä se ylhäältä alaspäin. Näin ollen muotti katkeaa kahteen, ja voit helposti erottaa valmiit sarakkeet siitä.

Pahvilaatikon purkamisen prosessi

Kartonkilaatatyypit

Kartonkilaatikolla on useita eri osia: pyöreä, neliömäinen, suorakulmainen, koristeellinen ja klassinen. Monta kertakäyttöistä muottirakennetta on useita, ja luokittelu tehdään vain osan tyypin mukaan:

Neliön ja suorakaiteen muotoisten sarakkeiden pahvilaatikot

Tätä lajia kutsutaan myös taitettavaksi muottirakenteeksi. Sen tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • Taitettava muotti on kätevä liikkua rakennustyömaalla;
 • Muotti on melko helppo koota ja työ voidaan tehdä suoraan sivustolla;
 • Tämä muotti on melko kompakti, joten se on erittäin kätevä kuljettaa ja varastoida;
 • Sarakkeet voidaan asentaa korkeuteen korkeintaan 30 m;
 • Kertakäyttöisten muottien materiaalin ansiosta pylväät voidaan betonoitua 60 kN: n seoksen painetta käyttäen.
Pyöreä muotti

Kertakäyttöisten muottien pyöreillä sarakkeilla on seuraavat edut:

 • Suunnittelulla on korkea luotettavuus ja helppokäyttöisyys;
 • Se on kätevä asentaa ja purkaa se;
 • Rakennetta ei voi purkaa pitkään aikaan, jolloin betonin täydellinen ulkonäkö säilyy.
Custom Section muotti

Rakennusyritykset voivat tehdä minkä tahansa ei-standardin mukaisen kokoonpanon ja osan muottirakenteita, vaikka tekniset ominaisuudet eivät ole täysin vaikuttaneet:

 • Tällainen muotti voidaan asentaa jopa 30 metrin korkeuteen;
 • Materiaalimateriaali mahdollistaa betonin paineen jopa 60 kN;
 • Pylväiden poikkipinta vaihtelee 150 x 150 x 800 x 800 mm.
Pylväspahvi muottiin

Betonipilarin pystyttämiseen käytetään pergamiinin muotti - kestävä pahvi, joka on kyllästetty bitumikomponentilla. Asfaltti tarvitsee rullata useita kerroksia, jolloin saadaan halpa ja laadukas muotti. Kartongin reunat täytyy nitoa niin, että leikkeiden jalat tulevat ulos, muuten napa saattaa vaurioitua irrotettaessa.

Pahvilaatikot tylsistyneille paaluille

Porattu säätiötä käytetään erityisesti sellaisten rakennusten rakentamiseen, joissa ei ole kellarinviljelyä, ja jalustat talot rakennetaan kaikkialla permafrost-alueella. Tällainen säätiö voi kestää minkä tahansa materiaalin talon, ja raskas talot vaativat suuria läpimittoja. Näille paaluille käytetään pahvilaatikoita, jotka mahdollistavat enintään 1 m halkaisijaltaan halotettujen paalujen valmistuksen. Rakennuksen aikana paalujen muottirakenteet paalut toimivat myös vedeneristysmateriaalina.

Mistä ostaa pahvilaatikoita

Kun valitset rakennusmateriaaleja, mukaan lukien muottiinpanon, sinun on noudatettava useita sääntöjä:

 • Älä tallenna materiaalia. Jos olet varma siitä, että valmistajat tuottavat korkealaatuisia tuotteita, parempi ei etsi halpoja analogeja;
 • Korkealaatuisia rakennusmateriaaleja on säilytettävä ihanteellisessa pakkauksessa: sitä ei saa repeytyä tai murskata, muutoin myymälän ja valmistajan pätevyys tulisi epäillä;
 • Varo markkinoita, sillä ne saattavat kompastua halpoihin väärennöksiin.

Sivustomme löydät laajan ja luotettavan luettelon muottien valmistajista ja komponenteista. joka auttaa sinua valitsemaan oikeat materiaalit alueellesi. Käytä kätevää hakua ja suojaa heikkolaatuisista tuotteista, koska kaikki pienimmät yksityiskohdat ovat tärkeitä rakentamisen kannalta.

Luettelo yrityksistä, jotka myyvät kertakäyttöisiä kartonkilaatikoita:

Trading House Formwork - Pietari, ul. Ammattikorkeakoulu, 24 kirjain D, rakennus 4-L, pom. 7H

Edistyminen - Moskova, st. Bulatnikovskaya, ow. 12

Alkore - Ukraina, Lviv, st. Kurmanovich, 9

Pahvista kertakäyttöisten muottien keskimääräiset hinnat

Venäjän markkinoilla maksetut kustannukset alkavat 500 ruplasta kohti lineaarimittarilla 250 mm halkaisijaltaan pahvilaatikoita.

Mitkä ovat sarakkeiden alla olevat muotit ja miten ne kiinnitetään oikein?

Sarakkeet voivat olla koristeellinen elementti, mutta myös tuki. Sen vuoksi paitsi koko rakenteen ulkonäkö, myös luotettavuus riippuu siitä, valitaanko valu valitaan oikein.

Lankojen kootut kolonnin muodot

Muottien voi hankkia erikoistuneissa myymälöissä, tai tehdä se itse. Pääasia - valita tuotteen tyyppi ja koko.

Mitkä ovat sarakkeiden muotit?

Laitteen tyypin mukaan sarakkeiden (sekä seinien) muoto voi olla irrotettava ja irrotettava. Ensimmäistä voidaan käyttää toistuvasti, mutta niiden kustannukset ovat korkeammat. Kiinteä rakenne on osa rakennetta.

Muoto voi olla neliö, sylinterimäinen tai monikulmainen. Erilaisten kokoonpanojen rakenteiden rakentamiseen käytetään palkkipalkkilaatikoita. Se koostuu standardoiduista elementeistä, joiden avulla voit nopeasti muodostaa minkä tahansa muodon. Tämän mallin nopea asennus on sen tärkein etu.

Tuotantomateriaalin mukaan pylväsmuotti voi olla:

Sarakkeen muottiyksikkö

Metallia. Suosituin laajamittaisessa rakentamisessa, käytännöllisyyden ja luotettavuuden ansiosta. Rakenteen jäykkyys mahdollistaa sen, että se kestää korkean betoninopeuden ja betonin painon pohjassa. Metallimuotti voi vuorostaan ​​olla palkki, pultti, paneeli ja kulma. Haittana on työvoimavaltaiset asennus- ja kuljetuskustannukset.

Puuta. Useimmiten käytetään yksityisessä rakentamisessa materiaalin saatavuuden takia. Tämä muoto on helppo tehdä omalla kädelläsi levyistä tai vanerista. Sitä käytetään neliösarakkeiden valuun. Tällaisten muottien asentaminen ei vaadi erityisiä taitoja ja erikoistyökaluja.

Muovia. Tämän muodon etuna on sen kustannus ja matala kiinnittyminen muoviin betonilla. Kuitenkin sen asennus vaatii varovaisuutta, kun otetaan huomioon muovin hauraus.

Pahvilaatikoiden sarakkeet. Tämä lomake on erittäin suosittu, koska sillä ei ole analogisia kustannuksia - halvin. Samanaikaisesti toimintaominaisuudet eivät ole huonompia kuin muovirakenteet. Ainoa haittapuoli - kertakäyttöinen muoto.

Pilarien teräsmuotoa käytetään suurien esineiden rakentamiseen, sen asennus on mahdollista vain erikoislaitteiden avulla. Yksityistä rakentamista varten pilarin alapuolella oleva raskas muotti ei käytännössä käytetä. Muut muottipesät voidaan asentaa ja purkaa omiin käsiisi.

Betonilaskenta

Betonipäällysteen tilavuuden oikea laskeminen on erittäin tärkeää. Keskeytyminen valun aikana ei ole toivottavaa, koska Tämä voi vaikuttaa rakenteen lujuuteen ja yhtenäisyyteen. Betonin ylivuoto on rahan tuhlausta.

Kerätty muovimuotti sarakkeen alla

Jotta laskettaisiin valmistetun liuoksen tilavuus pyöreän poikkileikkauksen pylvään täyttämiseksi, sinun on tiedettävä sen korkeus ja halkaisija. Laskenta tehdään kaavan V = π r2 h mukaan. On tärkeää, että molemmat parametrit ilmaistaan ​​samoissa yksiköissä. Betonvalmistajat yleensä esittävät pussit lopullisen seoksen tilavuudeksi m3, joten pylvään mitat ovat sopivampia ilmaista metreinä.

Suorakaiteen pylvään laskenta suoritetaan kaavalla V = abc. missä a, b ja c ovat sarakkeen korkeus, syvyys ja leveys. Jos on tarpeen laskea epätasaisen muodon (vaikkakin samanlainen ja harvinainen rakenteessa) tilavuus, sinun on löydettävä poikkipinta-ala ja kerrottava tulos kolonnin korkeudella.

Tulokseen on tarpeen lisätä 5-10% kompensoimaan väistämättömiä häviöitä seoksen valmistuksen, sen valun jne. Aikana. Poikkeuksena on raudoitettujen betonipilarien asennus, jossa vahvistuselementit syrjäyttävät pienen määrän konkreettista ratkaisua.

Neliömäisten sarakkeiden palkkipalkit - asennus ja käyttöominaisuudet

Yleispalkki-peräpehmustus voidaan käyttää sekä eri paksuuden seinien rakentamiseen että erilaisten kokoonpanojen sarakkeisiin (neliö, suorakulmainen, pyöreä). Se tarjoaa korkean pinnan laadun ja noudattaa määritettyjä parametrejä. Tällaisen sarakkeen muottien asentaminen ei vaadi raskaiden koneiden käyttöä, ja se suoritetaan seuraavasti:

Laminoidun vanerin ja palkkien lattian valmistelu, joka toimii alustana muottien kokoamiseen.

Pultit asetetaan lattiaan projektin dokumentaation mukaisella etäisyydellä.

Muottien puiset palkit asetetaan kohtisuoraan palkkeihin ja kiinnitetään erityisillä kiinnittimillä.

Vaneriarkit kiinnitetään palkkeihin, joissa on itsekierteittävät ruuvit.

Puupalkkien ylä- ja alapäähän on kiinnitetty puutavara, joka estää vaurioita ja varmistaa jäykän kiinnityksen.

Vanerin levyreikien reunoilla on kiinnityksiä varten.

Valmiit suojukset kiinnitetään toisiinsa kytkentäruuveilla (lukot).

Muodon muodostamiseksi pyöreän pylvään alla, saranan sisäosa asetetaan suojusten väliin.

Jos palkki-peräpeiliä käytetään yli 15 metrin pituisiin sarakkeisiin, on tarpeen käyttää vuorauksia palkkien korkeuden lisäämiseksi.

Kahden tai kolmen työntekijän voi helposti asentaa palkkipalkkilaatikoita, kun koko asennus kestää pari tuntia. Kaikki komponentit käytetään toistuvasti ilman laadun heikkenemistä. Rakennustyöt käyttävät tätä muottirakennetta, mutta hankinta siitä, että kertaluonteinen rakentaminen ei ole tarkoituksenmukaista. Jotta sarakkeet olisivat omalla kädelläsi yksityisessä talossa, on loogisempaa käyttää kartonkimuotoa, joka on helppo tehdä itse.

Asennusmoduulin vaiheet (video)

Kertakäyttöisten muottien omat kädet

Jotta pape- ron alla olevista pahvilaatikoista valmistettaisiin omat kädet, tarvitset ketjulinkin ja pahvia. Vaadittavan materiaalin määrän laskeminen suoritetaan kaavan S = 2 π rh mukaisesti. jossa S on tarvittava määrä neliömetriä ruudukkoa ja pahvia.

Verkosta on halutun halkaisijan runko, jossa pahvilaatat sijoitetaan ja venytetään. Tällainen pyöreä rakenne ei ole vakaa, sen asennus vaatii puukantojen käyttöä. Kun betoni kovettuu, verkko poistetaan, sarake puhdistetaan pahvista.

Kädet voivat myös muodostaa vaahtomuotoa (johtuen laajennetun polystyreenin korkea tarttuvuudesta, tällainen muotti ei ole irrotettava). Sen asennus vaatii myös rekvisiitta, kun betoni kovettuu, pylväs on vuorattu sopivilla materiaaleilla.

Kertakäyttöisten mallien asennus vie vähän aikaa, mikä on heidän kiistaton etu. On kuitenkin muistettava, että tällaiset muodot eivät kestämään suurta kaatumisnopeutta. Niitä ei myöskään tulisi käyttää sarakkeille, joiden korkeus on yli 2 m. Tässä tapauksessa palkki-peräpehmustus on sopivampi.

Pylväiden asentamisen nopeuttamiseksi tarvitaan konkreettista yhdistelmää, joka säästää rahaa ja vaivaa.

Pyöreä kolonnin muotti

Muotti on tarkoitettu pyöreiden ja soikeiden pylväiden muodostamiseen, joiden läpimitta on 300 - 1500 mm.

Muottielementit kootaan pareittain tasaisella, vaakasuoralla alustalla nosturin avulla. Kiertokappaleiden liittämiseen käytetään yleislukkoja.

Halutun korkeuden saavuttamiseksi muottipaneelit kootaan useisiin kerroksiin. Jos jäykkyys on yli 6 metrin korkeudella, tarvitaan lisää elementtejä.

Ennen betonitoimintaa on tehtävä pystysuora kohdistus muotokuvioinnilla käyttäen säädettäviä telineitä.

Irrotettava ja irrotettava pyöreä muotti omilla käsillä

Pyöreä muotti ja sen tyyppi

Ottaa oma koti on hienoa, varsinkin kun sen rakentaminen voi joskus ylittää tavalliset rajat. Yksi vuosisatojen ajan harjoitetuista seikoista on pyöreitä perustuksia, joita varten tarvitaan pyöreä muotti. Se ei ole vaikeaa tehdä itse, vaikka romu materiaaleja, mutta jos vakavampi rakentaminen on tarpeen, niin enemmän työtä tarvitaan. Joskus tällaisia ​​rakenteita valmistetaan ja tarvittaessa esimerkiksi pyöreiden pylväiden muotti.

Jos haluat myös talon olevan epätavallinen, voit tehdä pyöreä muotti.

Rakenteita on kahta tyyppiä - irrotettavia ja irrotettavia.

Jokainen niiden käyttö määräytyy tiettyjen näkökohtien mukaan, mutta niitä voidaan mukauttaa olosuhteisiin nähden.

Materiaalit, joista pyöreiden pylväiden muotti on tehty, voivat erota melko merkittävästi ja niiden kanssa lopputuloksen.

Kiinteä muottirakenne sarakkeille

Pysyvän muottien sarake sarakkeille.

 • polystyreeni-laatikko (vain paikalla tapahtuva kokoaminen tapahtuu paikan päällä);
 • kiinnitysnauha;
 • ammatillinen arkki;
 • teräslevy;
 • ruuvitaltta tai rivetti (liitosten liittämiseksi);
 • rulettirengas

On tilanteita, joissa on tarpeen käyttää eristystä tulevalle sarakkeelle, joten käsityöläiset ovat sopeutuneet tekemään polystyreenilaatikoita. Tietenkin tällaisella laatikolla itsessään ei ole parhaita lujuusominaisuuksia, mutta jopa pienen rakenteen vahvistuksen kanssa, ne sopivat ihanteellisesti yhteen täyttöön. On mahdotonta tehdä tällaista laatikkoa omilla käsilläsi, koska tarvitset täydellisen säilytyksen pyöreälle muodolle ja samalla myös kiinnitysjärjestelmän luomiselle.

Niiden hinta on myös vaikuttava, mutta on parempi käyttää niitä kuin kaatamalla irrotettava muotti, kaivaa sarake ja eristää se manuaalisesti.

Rakenteen vahvistamiseksi käytä nauhanauhoja tai lankaa, joka on hienokokoinen.

Metallimuotti on universaali tyyppi. Pysyväksi muottirakenteeksi on tavallisimmin käytetty keskipitkällä metalliprofiili. Tämä lähestymistapa tarjoaa korkealaatuisen pohjan, antaa täsmälleen muodon, jota tarvitaan, kun taas kaikki kehon valmistus omilla käsillä menee hyvin lyhyessä ajassa.

Korkealaatuista metallia käytettäessä tällainen pysyvä muotti toimii toisena suojakerrok- sena ulkoista kosteutta vastaan. Ainoa kielteinen se - lämpöeristyksen puute.

Metallikuvioitu sarake sarakkeille.

Jos et halua tehdä jotain omalla kädellä, voit tilata erikoistuneilta yrityksiltä. Useimmiten valmistusmateriaalina ne tarjoavat paitsi metalliprofiileja, myös teräslevyä ja jopa yksittäisiä valukappaleita (tämä vaihtoehto on kallein, mutta se on optimaalinen massiivisille pylväille).

Ensimmäiset kaksi vaihtoehtoa ovat omien käsiensa valmistukseen, joten niiden hinta on alhainen, koska hinta on 1 rm. m metalli on yhtä suuri kuin saman pituisen tapauksen hinta.

 • ammatillinen arkki;
 • teräslevy;
 • mittanauha;
 • lukot;
 • leikattu aluksella;
 • laminoitu vaneri;
 • Bulgaria;
 • ruuvimeisseli;
 • muovia.

Pilarin puumuottien suunnittelu: 1 - muottipesu; 2 - kiinnitystyökalu: 3-kiinnike; 4 - käynnistysikkuna.

On monta syytä tehdä irrotettava pyöreä muotti omalla kädellä. Mutta lähellä pohjavettä, sinun on kiinnitettävä huolellisesti huomiota siihen, mikä vaihtoehto on valittu. Siksi on olemassa enemmän vaihtoehtoja.

Vaihtoehto 1 - metalli.

Edellisen vaihtoehdon lisäksi mahdollisuudet teräksestä tai metalliprofiilista ovat mahdollisia.

Teräslevyjen kiinnittämiseen ei ole tarvetta paljon tilaa, mutta sinun on asetettava vesitiiviys joka kerta ennen kaatamista tai voitelua metallilla kaivostamalla.

Kun käytät metalliprofiilia, sinun on myös selvitettävä, mutta vedeneristys ei toimi. Myös ammattiarkki tarvitsee enemmän tilaa venyttää, joten sinun on annettava tämä tila hyvin.

Molemmissa tapauksissa käytetään metallisia vyön kiinnittimiä, joilla on taaksepäin mahdollisuus.

Vaihtoehto 2 - puu.

Voit tehdä matalan kirjanmerkkikolonni käyttämällä työtyyppien keräämiä levyjä. Kiinnitysrenkaat riittää purkamiseen. Tällainen runko kestää varsin vakavan paineen, mutta sarake ei ylitä 1,5 metriä.

Usein käytetään "oktaedri", joka on rakennettu standardin neliön muotoon. Kaikki kasvot on valmistettu laminoidusta vanerista, jonka paksuus on 20 mm, ja neliön leikattujen levyjen. Tällöin ei ole mahdollista tehdä pyöreää saraketta, mutta sarakkeiden tällainen muunnelma on erittäin kätevä. Vahvuuden kannalta oktaedri ei ole alhaisempi kuin ympyrä, joten tämän vaihtoehdon suosio on korkein. Ulkopuolella on hyvä kiinnittää kattohuopa, jolloin täydentävän vedenpitävyyden täydentäminen ilman vaivaa.

Vaihtoehto 3 - muovi.

On monia muovimateriaaleja, jotka kaikki ovat erittäin kestäviä ja taipuisia. Tällaista muottirakennetta voidaan käyttää paitsi irrotettavina myös jättämään sen pysyvästi, koska se ei ole lähes hajoamassa ajan kuluessa. Pylväiden pituus ei yleensä ole yli 1-1,5 m, muuten kaadettava liuos muodostaa ulkokuoren, minkä jälkeen sitä ei voida poistaa ja rakenteellinen lujuus vähenee merkittävästi.

Käytetään muovisten kiinnittimien kiinnittämiseen kääntöliikkeellä.

Kaikkien edellä mainittujen muottien purkamisen jälkeen pylvään täyttäminen maaperällä tapahtuu kerroksittain, joista jokainen on tiivistetty. Tämän seurauksena oikealla lähestymistavalla on erittäin laadukas betonituote, joka palvelee sen aikataulua.