Kaistaleiden perustukset

Nauhatalustan luominen taloon lähes koskaan ei ilman muottirakennetta. Se antaa muodon betonirakenteelle, estää veden poistamisen betonista, tekee nauhan pinnasta sileän, joten voit helposti tehdä vedenpitävyyttä ja lämpöeristystä. Miten liuska-säätiön muotti on omalla kädellä?

vaatimuksista

Muottien pitäisi luoda optimaalinen lämpötila- ja kosteustila, jossa betoni kovettuu hyvin ja nostaa maksimaalisen lujuuden. Tärkeä vaatimus on kemiallisten kemiallisten aineiden neutralointi. Niiden ei pitäisi reagoida betonin kanssa.

Jos muotti on irrotettava, se on helppo irrottaa vahingoittamatta betonirakennetta.

Muottien tyypit

Liuskajohtojen perustukset voivat olla

Joissakin tapauksissa on myös mahdollista betonitiivistää suoraan kaivosta ilman muottia.

irrotettava

Irrotettava muotti on valmistettu levyistä tai vanerista ja muista suojamateriaaleista: lastulevystä tai kuitulevystä. Halvin materiaali on puu. Voit myös käyttää levyä, mutta se on leikattava (kovetettu) niin, että levyt sopivat tiiviisti yhteen. Voit myös ostaa tai vuokrata valmiita esivalmistettuja metalli-, muovi- tai puukalusteita. Ovatko metalliset metalliset suojat mahdollistamaan betonin pinnan hyvin sileäksi tai päinvastoin, tekstuurin.

irrotettava

Pysyvä muotti on usein valmistettu ekstrudoitu polystyreeni vaahto (EPS). Hän näyttää kuvassa.

Voimakkaampaan liitokseen levyt kiinnitetään muovisuojuksilla. Samanaikaisesti tämä lomake toimii lämmittimena.

Voit koota itse itsesi laajennetun polystyreeniarkin avulla ja voit ostaa valmiin kitin. Se voi olla vakio tai kokoontaitettava epätyypillisiin rakennuksiin. Ei-irrotettavan vaihtoehdon edut ovat geometrian tarkka noudattaminen ja nopea työ. Miinus - perustus on vaikea perustaa tasaisesti

Irrotettava ja irrotettava (yhdistetty)

Tämä on yhdistelmä irrotettava ja kiinteä muotti. Tällaista rakennetta käytetään löysästi maaperässä. Se koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä ekstruudoitetusta polystyreenivaahdosta ja ulommaisesta - tavallisesta lankojen kannesta.

Maalille EPS kiinnitetty 20 cm: n pituisiin kynsiin puuhun ruuveilla. Tällä vaihtoehdolla on seuraavat edut:

 • välittömästi on lämpöeristys sivuilta ja pohjan pohjalta,
 • siitä tulee sileä pinta, jolla maa liukuu liikuttaessa.

Tämä muotti voidaan tehdä eristyksellä vain maanalaisessa osassa tai koko syvyydessä.

Jos EPS-lohkot asennetaan täydelliseen syvyyteen, ne asetetaan suoraan kaivolle, ennen kuin ne asetetaan tukaan, niin että EPS kiinnittyy betoniin luotettavasti. Yläosassa, joka työntyy ulos kaivosta, asennetaan vanerilevyjen muotti, joka on kiinnitetty telineillä ja tikkuilla. Ennen EPPS-lohkojen asennusta kaivanto on vuorattu folion kanssa. XPS kiinnitetty kaivannon seiniin ja puiset kilvet, joiden kynnet ovat 20 cm pitkä.

Jos EPS asennetaan vain maanalaiseen osaan, yläosassa tehdään puinen muotti, johon on kiinnitetty metalli- tai muovilevyjä, jotta sauman sileä pinta saadaan.

Betonin valmistus

Betonin valmistus (jalka) on ohut kerros betonista, joka muodostaa muottiosan pohjan. Se on vedenpitävä, ei sementtihyytelöä pääse maahan. Jalusta on kuitenkin vapaaehtoinen. Tee ja muotti ilman konkreettista valmistelua, erityisesti yksityisessä rakentamisessa. Tässä tapauksessa on välttämätöntä kaataa hiekkalaatta ja tiivistää se hyvin. Muottien sisäpuolella on polyeteenistä tai kateista huopaa. Vedenpitävyyden pohjalla on oltava useita kerroksia, se kiinnitetään seinään nitoja käyttäen.

Jotta rakennusta valmistettaisiin betonin valmistuksella, kaivantoa laajennetaan ja seinät tehdään rinteiden muodossa. Tällöin aluslevystä tai vanerista valmistetut levyt asennetaan kaivannon syvyyteen ja kiinnitetään palkin runkoon.

Suojukset kiinnitetään putkeen sijoitetulla metallisella tapilla niin, että se voidaan irrottaa. Nauhojen päissä on puupalkit ja pähkinät. Tällaiset tasoituskerrokset valmistetaan 0,5 metrin etäisyydeltä. Ne myös vahvistavat muottipohjaa, jossa on hammasrattaat ja panokset. Jos muotti on laitettu betonivalmistukseen, niin viimeisimmissä ankkureissa. Myös tämä muotti voidaan tehdä ilman konkreettista valmistetta, esimerkiksi löysällä maaperällä.

Valmistelutyöt

Sinun on valmisteltava sivusto ennen kuin teet laudoitusraudan muotin. Tätä varten se poistetaan roskista, puista, poistetaan hedelmällinen kerros tasoitettuna. Tämän jälkeen tulevan rakennuksen ulottuvuudet siirretään sivustolle. Tarkka merkintä on erittäin tärkeä.

Lisäksi nauhan perustukselle kaivetaan kaivantoja, joiden syvyys riippuu perustustyypistä: 50-70 cm matalalle syvyydelle ja syvyyden alle jäätyneen syvyyden alapuolelle. Siellä on myös hautautunut nauhatyyppi. Yleensä kaivantoaukko on 10 cm leveämpi kuin perusvyö. Kaivannon pohjan tulee olla tasainen, tätä momenttia ohjataan tasolta tai nauhoittamalla köysiä.

Kaivannossa tehdään hiekka tai hiekka ja sora-tyyny. Tätä varten kaada hiekka pohjaan, kostutetaan ja varovasti täytetään. Jos maaperä on hiljaa, geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjaan ennen hiontaa. Tyyny on myös kaksikerroksinen: 20 cm hiekkaa ja 20 cm hienoja raunioita. Näiden valmistelutöiden jälkeen voit kerätä säätiön lomakkeen.

Tehdään irrotettava muotti

Kuormitus, eli betonin paine muottiin, riippuu ensisijaisesti nauhan korkeudesta. Mitä suurempi se on, sitä suurempi on kuormitus muottipesässä ja sitä voimakkaammin sen pitäisi olla.

Useimmiten levyt ovat 25-50 mm paksuja ja 10 cm leveitä ja suurempia, laajempi lauta, sitä helpompi on rakentaa rakenne. Lankkujen kootut suojat asennetaan kaivantoon tukien avulla, jotka on vahvistettu tukien avulla. Tukit on valmistettu palkista, jonka paksuus on vähintään 5 cm ja sijoitettu 0,5 metrin etäisyydelle. Voit käyttää myös paneelimateriaaleja:

Kiinnitä levyt tai suojukset ruuveilla tai nauloilla.

Vanerivuotot on asennettu kaivannon reunaan, joka on vahvistettu kiinnityskorkeuksilla, jotka on asetettu 1 metrin etäisyydelle kaivannon reunasta. Pituuksien välissä ei saa olla yli metriä. Kannen yläosaan kiinnitetään puiset kulmat 0,5-1 metrin etäisyydellä. Sisäpuolella on vuorattu polyetyleeni tai muu vedeneristys, joka on peitettävä täysin suojat ja taivutettava ulkopuolelle. Polyeteeni on kiinnitetty huonekaluilla.

Sekä uusia että käytettyjä levyjä voidaan käyttää. On tärkeää, että niillä ei ole halkeamia, on myös tarpeen vetää pois kaikki kynnet niistä. On suositeltavaa käyttää levyt havupuista, niiden on oltava riittävän märät (vähintään 22%).

Välittömästi sinun on tarjottava kanavia putkia ja muuta viestintää varten. Tee näin, porata reiät halutun halkaisijan suojuksiin ja asentaa putket niihin.

Muottien pitäisi olla hieman betonin tasoa korkeampi, mikä on merkitty levyillä johtoon. Materiaalina voidaan tehdä konkreettisia värejä, mutta ei-ammattilaisille vaikeampi.

On tärkeää valvoa, kuinka suojat asennetaan. Tämä pätee erityisesti säätiön yläpuolelle (kellari). Seinien on oltava ehdottomasti pystysuoria ja yläreunat altistuvat samalle vaakasuoralle tasolle.

purkaminen

Rakentajille tärkeä kysymys on silloin, kun poistetaan muottirakenne? Jos se tehdään liian aikaisin, säätiö voi olla vahingoittunut, jos se on liian myöhäistä, levyjen tarttuminen betoniin on liian voimakasta ja lisäksi puu puristuu ja luo jännitystä kuivumisen aikana.

Riippuen ilman lämpötilasta ja vuoden ajasta, muotti poistetaan 2-15 päivän kuluttua, kun betoni kovettuu. Mitä pienempi lämpötila, sitä kauemmin se kestää odottaa. Muotti voidaan poistaa, kun sen ja betonin välissä esiintyy aukkoja. Levyt voidaan käyttää uudestaan, jolloin muotti on vuorattu polyetyleenillä tai käsitelty öljyllä tai kalkkimaisella maidolla. Irrota levyt nauhateoksesta huolellisesti, välttäen iskuja sen päälle.

Oikein tehty muotti estää monia ongelmia kaatumisvaiheen aikana ja liuskatulosten jatkokäyttöä. Siksi on välttämätöntä vastata tähän tehtävään ja noudattaa tekniikkaa.

Nauhan perustus: muotti, tee se itse, valokuva, video, opetus

Artikkelit ja asiantuntijaneuvonta säätiön valintaan ja elvyttämiseen, 01/14/2017 JMSI

Nauhan perustus: muotti, tee se itse, valokuva, video, opetus. Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka nauhatyön muotoa voidaan tehdä oikein ja nopeasti omiin käsiisi. Oikein suunniteltu ja rakennettu perustus on avain kestävään ja turvalliseen käyttöön kaikissa rakennuksissa ja rakenteissa. On olemassa tietty määrä erilaisia ​​kellarinteitä, mutta kaikkein suosituin on epäilemättä nauha. Sen valmistukseen ei tarvita lisävarusteita. Jokainen pystyy rakentamaan nauhakannan omiin käsiinsä: vaiheittainen opetus sen rakentamisessa auttaa tässä asiassa.

Käsintehty nauha

Teippityyppisen perustuksen edut ja haitat

Se sai nimensä, koska se on ulkonäöltään teräsbetoniraina, joka on haudattu maahan. Rakenteen ulkoseinät ja sisäseinät koko pohjatasollaan lepäävät nauhan pinnalla. Pohjaan tunkeutumisen tyypin mukaan pohjan teippityyppi syvennetään (1,45-1,65 m) ja matalalla syvyydellä (alle 1,4 m). Ensimmäistä tyyppiä rakennetaan suurille rakennuksille ja monikerroksisille rakennuksille, ja toinen rakennustöihin. Rakenteeltaan se voi olla monoliittinen ja esivalmistettu. Monoliitti kaadetaan betoniliuoksesta ja esivalmiste on valmistettu erillisistä raudoitetuista betonilohkoista.

Esimerkki liuskajohdotuksen järjestämisestä puuportaan taloon

Seuraavia materiaaleja voidaan käyttää monoliittisen perustan rakentamiseen:

 • Portland-sementti;
 • hiekka;
 • sora;
 • pilkkominen rock;
 • rikki tiili;
 • teräksen vahvistaminen;
 • vettä.

Näiden materiaalien tarve voidaan laskea etukäteen käyttämällä laskinta betonin laskemiseksi nauhalevystä tai käsin.

Esimerkki kaistaleesta, jolla on matala syvyys

Nauhapohjalla on useita etuja, jotka tekevät siitä todella suosittujen kaikkien muuntyyppisten alustojen joukosta:

 • heikko alttius raskaille kuormille;
 • yksinkertainen pystytys ilman raskaita teknisiä välineitä;
 • rakenteellinen luotettavuus;
 • mahdollisuus rakentaa heterogeenisen tiheyden omaaville maille;
 • Rakenteen seinät voivat samanaikaisesti toimia seininä talon kellarissa.

Hänellä on myös haittoja:

 • rakennukseen tarvitset paljon materiaaleja;
 • tarvitaan vedenpitävyys.

Rakennettaessa nauha-pohja käytetty puinen muotti, teräs vahvistaminen, betoni

Kaikilla sen eduilla ja haitoilla tällainen säätiö on yleistä, erityisesti yksityisessä rakentamisessa.

Hyvä neuvoja! Jotta laskettaisiin oikea määrä laasti, laskimet laskemiseen betoni nauha säätiö on jo pitkään keksitty. Riittää syöttää kaivannon parametrit niihin saadakseen täydelliset tiedot tarvittavien materiaalien määrästä. Näiden palveluiden avulla voit myös laskea säätiön kustannukset.

Tape-säätiö tee itse: askel askeleelta ohjeita

Koska rakentamisen kannalta ei ole tarvetta käyttää raskaita teknisiä laitteita, kuka tahansa voi rakentaa nauhalenkit omiin käsiinsä: vaiheittainen opetus siitä, miten työ tehdään, sisältää useita itsenäisiä vaiheita.

Liuskajohtojen yksityiskohtainen rakennemuoto

Teosten valmistelu ja merkintä paikallaan

Ennen perustuksen rakentamista on tarpeen tehdä alueen ulkoasu ja akselien merkintä. Suunnitelmassa viitataan koko rakennustyömaan korkeuteen. Jos sivuston korkeusero on merkittävä, tämä olosuhde on otettava huomioon kaivannon kaivamisen yhteydessä. On syytä kaivaa korkeammissa paikoissa syvemmälle, mutta alemmissa paikoissa säätiön korkeus on suurempi.

Vaihe 1: Rakentamisen ja merkitsemisen sivuston tasoittaminen paikan päällä

Akselit on merkitty käyttäen kolmiota, jonka sivut ovat 3: 4: 5. Nurkkojen tulee olla suorat ja kaikki lävistäjät ovat yhtä suuret.

maavalli

Tämä kaivaa kaivannon vaaditulle syvyydelle merkintäakselilla. Sen syvyys riippuu maan tiheydestä, etäisyydestä pohjaveteen ja rakennettavan rakennuksen painosta. Monikerroksisille rakennuksille - tämä on 1,5 m, ja yksityisten talojen osalta 1 m on riittävä, jos maa sallii. Kaivannon kaivamisen jälkeen täytetään ja tyhjennetään pohjaan kerros hiekkaa ja roskaa. Tätä kutsutaan tyynyksi. Kaivannon leveys riippuu materiaalien tyypistä, josta seinät tehdään. Yksityisten talojen 60 cm riittää.

Vaihe 2: Maaston suunnittelu ja kaivaminen

Teoksen luominen teippiperustaan ​​omilla käsillä

Kun kaivanto on valmis, aloita muottirakenne. Jotkut rakennusyritykset ovat arsenaliryhmässä uudelleenkäytettäviä muottirakenteita, jotka ovat erittäin käyttökelpoisia. Tee-se-itse-muotti voidaan myös tehdä nauhalevyille. Tämä edellyttää puutavaraa: baareja ja töitä. Sen määrä on laskettava erikseen.

Vaihe 3: Viimeistelykaivantojen jälkeen rakennustyöt alkavat.

Muotti on ulkonäöltään puulaatikko, joka on asennettu koko kaivantoon. Koska nestemäinen liuos kaadetaan, se on pidettävä tiukasti kiinni. Jos tätä ei voida saavuttaa vain levyjen avulla, voit päällystää sisäpuolella olevan suojakankaan kattopyyhkeellä. Rakenteen on oltava riittävän jäykkä kestämään kaatuneen betonin paineita. Tällöin muotoseinät kiinnitetään yhdessä yli 2-3 metrin siltojen kanssa. Kuten näette, liuska-säätiön muottien luominen omilla käsilläsi ei ole niin vaikeaa.

Vaihe 4: Muotoilun luominen nauhakannalle omilla kädillä

Hyvä neuvoja! Jotta muottipesässä käytettävää puutavaraa voidaan käyttää uudelleen, sinun on suunniteltava se niin, että purkamisen aikana se ei vahingoita levyt.

Mikä betonielementti käytettiin nauhan perustuksiin

Ennen kuin aloitat monolithin kaatamisen, sinun on kysyttävä itseltäsi: mitä betonielementtiä kaistaleetille on paras mahdollinen. Tämä parametri riippuu useista tekijöistä:

 • koko rakenteen paino;
 • lisäkuormien läsnäolo pohjassa;
 • mitä vahvistusta käytetään;
 • maaperän tyyppi;
 • alueen ilmasto-olosuhteet.

Vaihe 5: Sementtilaastin valmistus nauhateollisuudelle betonisekoittimella

Tyypillisen tyynyn aluslaitteen M100-laitteen alapuolella oleva laite on melko tarpeeksi. Kevyiden mallien alla: paneelitalot, kylpyammeet ja ulkotilat sopivat M200: een. Puuportaan tai kevyen lohkorakenteen rakenne edellyttää M250-merkin käyttöä. Massiivisille rakenteille ja rakennuksille, jotka valmistavat korkealaatuista betonia M350, jonka vahvuus on 327 kg / cm². Korkeampia betonityyppejä käytetään geometrisesti monimutkaisten rakenteiden rakentamiseen ja rakennustyömailla, joilla on ankara ilmasto. Näiden ominaisuuksien tuntemuksen avulla jokainen voi itse päättää, mitä betonielementtiä tarvitaan nauhan perustuksiin.

Vahvistuksen ja perustusvalun asettaminen

Kun olet määritellyt betonimerkin, sinun on valmisteltava kaikki, mitä tarvitset täyttääksesi. Jotkut tilauksesta valmisbetoni erikoistuneilta yrityksiltä. Useimmat ihmiset valmistavat oman ratkaisunsa. Tätä varten on toivottavaa saada betonisekoittimet. Se sekoittaa kaikki ainesosat. Niiden osuus riippuu siitä, mikä betonimerkki kaistaleesta on valittu.

Vaihe 6: Ribbonvahvistus

Kaivannon pohjalla koko kehä on teräsrakenne, joka on hitsattu lujitustangoista. Mitä enemmän tällaisia ​​tangkoja käytetään ja mitä paksumpi ne ovat, sitä vahvempi säätiö on.

Valmistettu betoni kaadetaan kaivantoon ja muottiin tason merkkiin ja tasataan niin, että sen pinta on tarkasti vaakasuora ja tasainen.

Vaihe 7: Valmistetun betonin kaataminen kaistaleeseen nauhan perustuksille

Hyvä neuvoja! Kun kaadetaan suuria määriä perustuksia, on käytettävä erityisiä täryttimiä, jotka haudataan betonin paksuuteen. He karkottavat ilmakuplat, jolloin monoliitti on yhtenäisempi ja kestävämpi.

Vaihe 8: Säätiön vedenpitävyys päällystysaineilla

Kun säätö on täysin valmis, seinien vedenpitävyys on välttämätöntä päällystysaineilla. Oikein toteutettu säätiö tarjoaa pitkän ja luotettavan toiminnan minkä tahansa esineen.

Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse

Jalustan täyttö suoritetaan aiemmin varustetulla puuntyöstöllä. Tämä malli on koottava noudattaen useita vakiintuneita sääntöjä ja määräyksiä. Tutustu olemassa olevien muotojen tyyppeihin, niiden laskentajärjestykseen, ohjeisiin yleisten rakenteiden rakentamiselle ja toimimisesta.

Säätiön muottirakenteet tekevät sen itse

Tietenkin ennen rakennustyön rakentamista on tarpeen selvittää, millaista säätiötä haluat rakentaa. Suosittelemme seuraavien materiaalien lukemista portaalissamme:

Kuinka tehdä nauha-säätiö omalla kädelläsi - ennen kaikkea suosittelemme, että tutustut askel askeleelta teknologiaan liuskajohdon rakentamiseksi. Siinä kerrotaan muun muassa puumuotojen rakentamismenetelmästä.

Liuskajohdon lisäksi suosittelemme, että tutustut pylväsnäytön pystyttämiseen käsillä olevalla materiaalilla käsiisi, koska Tämä on varsin suosittu perusta Venäjällä.

Muottien materiaalit

Perusmatot voidaan tehdä eri materiaaleista.

metalli

Universal ja kallein muotti vaihtoehto. Rakenteen kokoamiseen käytetään teräslevyjä, joiden paksuus on 1-2 mm.

Metallikehikko sopii täydellisesti nauhan ja monoliittisten pohjamallien järjestelyyn. Vahvistus voidaan hitsata suoraan muottiarkkeihin, mikä lisää perustan jäykkyyden kasvua.

Metallin tärkein etu on jalostuslevyjen yksinkertaisuus ja sopivuus, joten se voidaan taivuttaa ilman mitään ongelmia betonipohjan halutussa muodossa.

Metallimuotojen pääasiallinen haitta on erittäin korkeat kustannukset verrattuna muihin olemassa oleviin vaihtoehtoihin.

Vahvistettu betoni

Suhteellisen kallis muotti.

Tällainen muotti on varustettu betonilevyillä. Käytettävien levyjen paksuudesta riippuen säätiön kaatamisen yhteydessä voidaan jonkin verran vähentää betonimassan kulutusta, mikä säästää säätiön rakentamista huonontamatta rakenteen lujuutta ja muita tärkeitä ominaisuuksia.

Puutteiden joukosta on syytä huomata levyjen suuri paino, joka edellyttää erityislaitteiden käyttöönottoa niiden asennuksessa.

Lisäksi, jos muotti on valmistettu valmiista laatikoista ja yhden elementin koko ei riitä, on tarpeen asentaa lisäkannattimia, jotka eivät myöskään vaikuta parhaiten rakenteen lopullisiin kustannuksiin.

polystyreenituotteet

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Erittäin laadukas ja käytännöllinen vaihtoehto. Muotti on koottu esivalmistetuista laajennetun polystyreeni-lohkareista. Muottielementit ovat erittäin yksinkertaisia ​​asentaa. Ne voidaan käsitellä ilman ongelmia halutussa muodossa.

Tärkeimmät haitat ovat vaikeudet valittaessa tiettyjä rakenteellisia elementtejä (yleensä nämä ovat pyöreitä ja kulmia) ja suhteellisen korkeat kustannukset.

Kätevät materiaalit

Vanhojen oviaukot

Muotoilun rakentamiseen voit käyttää kaikenlaisia ​​käytettävissä olevia työkaluja: liuskekiviä, ammattilehtiä ja muita sopivia materiaaleja, joista voit tehdä halutun muotoilun ilman seinien halkeamia.

Suurin ja yleisesti tällaisen muottirakenteen ainoa huomattava etu on sen edullinen hinta.

Monien puutteiden joukossa on kiinnitettävä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • kokoonpanon monimutkaisuus;
 • täytetyn seoksen vuodon vaara;
 • matala kantavuus;
 • tarve käyttää lisäkiiloja ja tukia.

Tämä muotti soveltuu vain pieniin rakennuksiin.

puu

Puutavaranmuotti

Suosituin vaihtoehto. Vaneria ja levyjä käytetään yleisimmin.

Etuihin tulisi sisältyä materiaalin saatavuus ja suhteellisen alhainen hinta. Puiset elementit on helppo asentaa - kaikki toiminta toteutetaan ilman kovia ja vaikeasti käsiteltäviä työkaluja.

Tärkein haittapuoli on tarve käyttää joissakin tilanteissa muita elementtejä rakenteen vahvistamiseksi. Tällainen tarve johtuu useimmiten käytettyjen materiaalien koon eroista.

Puinen muotti on suosituin ja yksi helpoimmista vaihtoehdoista rakentaa, joten aloittelijoille suositaan tällaisten rakenteiden suosimista.

Ennen rakenteen rakentamista, muista suorittaa laskutoimitus.

Puutavaranmuotti

Harjatonlaskenta

Laskelmien järjestystä tarkastellaan perusmallin vakiopuusta. Perinteisesti valmistetuilla tehdaslaudoilla on pituus 600 cm, paksuus 2,5 cm ja leveys noin 10-15 cm.

Harjatonlaskenta

Laskemiseen jaetaan tulevan betonikerroksen kehä käytetyn levyn pituuden mukaan. Säätiön korkeus jaettuna levyn leveydellä. Kerro arvot. Joten määrität vaaditun määrän mökeille tarkoitettuja levyjä. Keskimäärin 1 m3 kuluu 40-65 elementistä. Erityinen määrä riippuu käytettyjen levyjen leveydestä.

Rakennuksen arvioituihin kustannuksiin lisätään puun hankkimisesta aiheutuvat kustannukset tärkeimpien elementtien kiinnittämiseksi järjestelmän tukemiseksi. Tietyistä tilanteista riippuen lisäkustannukset voivat olla jopa puolet levyjen kustannuksista (vaneri).

Muottien laskenta-arvojen laskenta

Pidä myös lisävarusteiden, kiinnikkeiden ja puuttuvien työkalujen lisäkustannuksia. Halutessasi harkitse irrotettavaa vuokrauslomaketta. Suunnittelu väliaikaiseen käyttöön voi olla lähimpään rakennustyömaahan. Useimmissa tapauksissa muottien vuokraus on jonkin verran halvempaa kuin sen itsejärjestely.

Pysyvä muotti

Kiinteät rakenteet ovat yksinkertaisia ​​ja nopeita asentaa. Laastin kaatamisen jälkeen muotti pysyy pohjassa.

DSP: n kiinteä muotti

Kuinka tehdä pysyvän muottirakenteen säätiölle

Irrotettava muottirakenne

Useimmiten pysyvät muottipesät kerättiin romumateriaaleista. Myös tällaista työtä varten on mahdollista käyttää DSP: tä ja DVP: tä. Sarakepohjaisen järjestelyn tapauksessa muottiin tehtävät toiminnot voivat tapahtua metalli- tai asbestiputkista. Tässä tilanteessa muottirakenteet lisäävät betonipohjan lujuuden lisäämistä. Tällöin välilevyjen ja ylimääräisten tukielementtien käyttöä useimmissa tapauksissa voidaan luopua.

Kaksi kiinnitysvaihtoehtoa pysyvää muottirakennetta varten (1)

Kaksi kiinnitysvaihtoehtoa pysyvälle muotille (2)

 1. Kaivaa kaivo (kaivo, kaivanto) tulevan säätiön koon ja muotoilun ominaisuuksien mukaisesti. Nämä kohdat tulisi alun perin sisällyttää hankkeeseen.
 2. Jätä pieni rako maata ja muottiin (1-3 cm, materiaalista riippuen). Tämä aukko helpottaa rakenteen asennusta. Muotoilun repimisen jälkeen aukko on peitettävä maapallolla.
 3. Kaada valmiin kuopan pohja kerrosta hiekkaa ja soraa. Jokainen täyttökerros varovasti tamp.
 4. Tarvittaessa aseta vahvistusverkko tyynyn päälle. Vahvistuksen ansiosta voimakkuuden vahvuus kasvaa merkittävästi.
 5. Näiden toimintojen jälkeen voit siirtyä suoraan muottirakenteen elementtien järjestelyyn. Kaikki työ on vähentynyt osaksi elementtejä. Kiinnitysmenetelmät valitaan erikseen ottaen huomioon käytettävän materiaalin ominaisuudet. Esimerkiksi puurakenteen järjestelyssä tukipalkit viedään ensin maahan, ja sitten ne kiinnitetään nauhat (levyt, vaneri). Yleisesti ottaen ohjaa tilanne.

Asennetaan tekninen viestintä muottiin

Lopuksi sinun tarvitsee vain kaataa betonia, odota noin kuukausi, jotta se voi saavuttaa voimaa ja sen jälkeen on mahdollista jatkaa suunniteltuja rakennustoimia.

Muottien valu: mikä muotoilu on parempi

Kuinka ja mistä tehdä säätiön muotti, jotta se ei irtoa. Suositusfoorumit

Yksikään rakennus ei voi tehdä ilman betonointia, ja jos on olemassa konkreettinen ratkaisu, on myös muottirakenne. Erityisen huomionarvoista on säätiön valmistuksessa käytetty malli. Loppujen lopuksi talon perustan laatu riippuu sen luotettavuudesta.

Muottien kaataminen voi aiheuttaa seuraavia ongelmia:

 • puhkeaminen betonitoiminnan aikana;
 • osittainen tuhoaminen;
 • paikallinen vuodot betoniseoksesta.

Voit välttää tämän ja selvittää, mitä rakentaa luotettavasti ja edullisesti ja mitä vaatimuksia tehdään, hyödyntää FORUMHOUSE-verkkosivuston asiantuntijoiden käytännön kokemusta.

Mitä tehdä muottiin

Suunnittelun laatu riippuu materiaalista, josta se on tehty. Säätiön muotti on valmistettu: laminoitu vaneri, OSB-levyt, DSP-levyt, litteä liuskekivi, kiinteät arkkia expandoitua polystyreeniä. Kurssiin menee jopa vanhoja huonekaluja, samoin kuin "käytettyjä" kuormalavoja.

Mutta kiistaton johtaja on tavallista puuta.

Kuinka tehdä lautojen rakentaminen

Foorumin jäsenet neuvovat, miten suojavaippoja tehdään. Vaakasuuntaisten suojusten kokoonpanoa varten on suositeltavaa käyttää 100x25 mm: n ja 150x30 mm: n kokoinen reunapinta, ja pystysuorille se on pippurilla - ottaa 100x50 mm: n puutavaraa ja levitä se reunaa vasten.

Asennuskulma on pystysuora poikittainen (puuta 50x100 mm) - 70 - 100 cm. Joustavuuden lisääminen muottiin ja sen kummallekin puolelle on kaksi puupalkkia 50x100 mm asennettuna vaakatasossa, ylä- ja alapuolella.

Hyvin harkitulla rakenteella ja pätevällä suoritustasolla näiden kokoisten levyjen vahvuus riittää kestämään suuria määriä betoniseosta rakennuksen seinämille.

Valitsemalla tämän suunnitelman levyt on välttämätöntä harkita välittömästi vaihtoehtoa niiden jatkokäytöstä. koska Säätiön kotelo vaatii useamman kuin yhden kuution, on järjetöntä käyttää levyjä vain kerran. Jotta levyt pysyvät "liiketoimintapuun" purkamisen jälkeen, on välttämätöntä suojata ne suoraan betonista.

Kuinka korjata elokuva

Muotoon kiinteä polyeteenikalvo on vuorattu rakenneosan sisäpuolelta ennen betonitoimintaa ja se on kiinnitettävä nitojalla. Rakentaminen on parempi johtaa ruuveihin. Tällöin se voidaan helposti purkaa minimoimalla häiriöt muottipaneeleille.

Rakennuksen purkamisen jälkeen laitoin laudaksi 30 x 120 mm. Ennen sitä puhdistettiin levyn pinnat nidontapidikkeistä. Tärkeintä - purkaa kaikki siististi.

Talon katto on koottu 40-ki-aluksella, joka on jätetty kaatamisen ja purkamisen jälkeen. Peitin sen kalvolla ennen sen kaatamista, laudat ulkonevat kulmissa, en nähnyt, keräsin kaiken ruuveille. Laitosten purkamisen jälkeen ne olivat aivan uusia!

Materiaalit ja tekniikka

Oikean rakenteen rakentamisessa on ensinnäkin ajateltava rakentavaa ja kaikkia tarvittavat tehoelementit (väli, kiinnitys, tasoitus). Itse asiassa se on yksi asia: kaataa nauha 30-40 cm korkeudelta maasta, ja aivan toinen kaataa seinät kellarissa 2,5 metriä korkea. Varsinkin jos betonia syötetään betonipumpun läpi.

Rakensin 25 levyn muottipesän. Pesut eivät tehneet, ajattelin, seisomaan, koska joka 30 cm panin puiset tuet. Betonin kaatamisen yhteydessä muotti oli irrotettu niin paljon, että kaksi kertaa tarvitaan kaatamalla vuotanut seos ja kiinnitettävä sitten uudelleen muotti ja työnnettävä betoni takaisin käsin. Opettanut erittäin katkera kokemus, nyt varmasti kiristää seinät siteillä.

Ei ole harvinaista meille, kun emme vaivaudu tekemään vahvistusta oikealla tasolla, huomaamme, että kun valetaan tai värisee, muottirakenne yksinkertaisesti rikkoo. Kaikki betoni kaadetaan maahan. Suunnittelu on hiljattava, mikä aiheuttaa suuria rahahäviöitä. Siksi sääntö: muotti on edelleen varmistettava.

Muottien vahvistaminen

Monet aloitusvaiheen kehittäjät eivät edes voi kuvitella, mitkä valtavat laajentavat voimat toimivat muottiin betonin kaatamisen aikana. Käännymme numeroihin.

Hiljattain vuodatti 25 cm korkea laatta, rakenne yksinkertaisesti maata, kiinnitettiin ruuveihin kulmissa, ja joissakin paikoissa tuettiin kivet ja tiilet - en puristanut mitään mistään eikä siirry. Mutta mikä on hyvää minun tapauksessani, se ei toimi, kun heittää korkean alusnauhan.

Tällainen esimerkki. SNiP III-15-76: n mukaan paine seinään = PxH. Täältä: 2500х0.25 = 625kgs / sq.m. Jos 1 suorakaiteen mittarista on 0,25x1 = 0,25 m2, niin paine 1 metriä kohden on 625x0,25 = 156 kg / m. Ottaen huomioon betonin tärinä 200kgs / m.

Kiinnitys muottiin säätiölle.

Mutta niin tapahtuu, että muotoilu, vaikka se onkin asianmukaisesti kiristetty metallisilla tapilla, "vuotaa". Ja se ei kestää kierteillä varustettuja elementtejä. Lanka joko murskaa tai "ampuu" mutterin. Tämä johtuu siitä, että teollisuustyökalun kiristämisen yhteydessä käytetään erityyppisiä nastoja, joissa on vahvistetut mutterit ja haluttu halkaisija.

Yksityisessä talonrakennuksessa käytetään tavanomaisia ​​kierteitettyjä tankoja - M8 / M10 / M12 ja lähimpään rakennusmarkkinoihin ostettuja pähkinöitä. GOST vaatii luokan 8.8 halkaisijaa, jonka halkaisija on 10 mm, jotta se kestää 6,7 tonnin kuormituksen, mutta tavallisessa myynnissä on useimmiten nastoja, joiden "epäonnistuneet" halkaisijat ja kierteet eivät ole GOSTin mukaisia. Metallin laatu on myös alhainen, parhaimmillaan tällainen nastat kestävät 1,5 tonnin käyttökuorman.

Perustaksi ostin nastat M8: lla. Halusin tarkistaa, mitä todellista kuormitusta ne tekevät. Testasin heidät räjähtävässä koneessa. Tulos: Kun yksi mutteri käärittiin noin 100 kg: n kuormituksella, tapin kierteen leikkaus tapahtui. Kun kaksi mutteria vääntyi, nastat pitivät kuorman (lanka repeytyi, mutta nippa pysyi ennallaan) 500 kg: ssa.

Johtopäätös: Jotta nastat voisivat "työskennellä", on syytä kiristää kaksi mutteria kummallakin puolella. Tai käytä erityisiä pähkinöitä, joiden pituus on suurempi.

Totta, tämä ei takaa, että hiusneula "sisällytetään työhön" 100%. Pultit on järjestettävä niin, että ne antavat maksimaalisen vaikutuksen.

Minä "ajoi" kaksi muunnelmia varren järjestelyistä muottiin erikoisohjelmassa. Ja se tapahtui: ota puinen pystysuora teline 50x100 mm. Laitimme sen suojavaipaan, korkeus 2,3 metriä. Asettamme kuorman - 10 kN m (4 kN - syvästä täryttimestä, 6 kN - betonipaineen paine on 2,3 metriä). Kutista muottiin kolme nastojaa, 70 cm: n etäisyydellä. Ensimmäinen varren pohja on korkeudeltaan 50 cm. Saamme kuvan palkkien taipumista ja rasituksia.

Kuvakaappaus osoittaa, että palkin alaosa poikkeaa eniten (5 mm). eli on suuri todennäköisyys, että tukipalkki hajoaa täsmälleen täällä. Laita nastat eri tavalla. Alhaalla, nyt asetettu korkeuteen 30 cm.

Nyt kuormat jakautuvat eri tavoin. Maksimijous vähenee lähes 3 kertaa (5.4), ja taipuma pienenee 10 kertaa.

Minun neuvoni on, että jos aiot kiinnittää muotit nastat, ne on asennettava kahden pystysuoran palkin väliin (niiden välinen etäisyys on sama kuin tangon halkaisija). Mutta löytää laadukkaita nastoja ja pähkinöitä on vaikeaa, ja ne ovat kalliita, ja sitten kaikki tämä metalli ei ole mihinkään menossa. Jos vain ristikkojärjestelmän asennuksessa.

Kustannusten pienentämiseksi pieni pulttien kierteitetty osa kiinnitetään tarvittavan pituuden vahvistamiseen. Ja vastakkaiseen päähän pitäisi hitsata jumpperi saadakseen kirjaimen T.

Se on paljon helpompaa ja halvempaa vahvistaa muottirakenteen runkoa, jossa on "pigtail" 1,2 mm: n neuletusta langasta, kudottamalla se 6-7 kierrettä. Tämän tyyppinen sidos on vahvempi kuin "pigtail", joka on kudottu langasta, jonka halkaisija on 2 mm kolmessa langassa.

"Pigtail" työnnetään muottipaneelien tai esiporaisten reikien väliin. Hänellä on kaksi pystysuoraa pystysuuntaista tankoa. Jotta muurausmateriaalin seiniä ei vääristettäisi "sormien" kiertymisen aikana, on suositeltavaa asentaa muottipesään 10-12 mm halkaisijaltaan vahvistava tanko-rajoitin, joka auttaa korjaamaan sen.

Pohjakerroksessa oleva muotti kiinnittää erityistä huomiota.

Miten täyttää muotti

Foorumin jäsenet suosittelevat lomakkeen täyttämistä: seinämän korkeus on yli 2 metriä, täyttö on jaettava kahteen tasoon ja tasoitettava kerrallaan enintään 1-1,2 metriä. Sitten järjestää uudelleen yläpuolella oleva muotti. Sen lisäksi, että tämä itse tehty irrotettava muotti on halvempi (materiaalien kannalta) kuin se, joka on asennettu suoraan koko korkeuteensa, riski, että se kestää kuormaa betonin kaatamisen yhteydessä, vähenee huomattavasti.

Lisäksi on välttämätöntä kaataa tällainen määrä betonia muottipesään ja sitä tulisi värähtää 50 cm: n kerroksittain pyöreällä kierroksella, kunnes perustan tarvittava korkeus täyttyy. Tämä välttää tarpeettoman kuorman muottirakenteen yhdestä kohdasta, koska betonimuottien valun korkeus kasvaa vähitellen. Ja kun haluttu korkeus on saavutettu, alempi betoni kerros on jo asetettu, mikä vastaavasti vähentää painetta muottien seiniin.

Ja lopuksi muutamia vinkkejä foorumin jäseniltä betonin hyväksymisestä:

 • Betonin tahansa tuotemerkin täyttämään säätiö on tilattava pienellä marginaalilla - noin 1 m3 plus. Jos osa betonista "poistuu" kaatamisen tai betonisolmun aikana, liuos on "alle-kaadettu", varaus pysyy;
 • Ennalta määritetty on paikka, jossa voit tyhjentää ylimääräisen betonin. Se voi olla pääsytie;
 • Betonipumppu tarvitsee noin 6x8 m alustan;
 • Betonivalmistus muottiin alkaa vasta, kun korjaussarja on valmistettu - nämä ehdot ovat pakollisia. Jalat, panokset, lankut, vasara, kynnet, mönkijä, kauha, lapio, säiliö, jossa voit tilapäisesti kaataa valunut betonia, varaa puinen kilpi. Jos muotti kohoaa betonin kaatamisen aikana, juokse paikan päällä ja etsiä tapa sulkea aukko, ei vain ole aikaa;
 • Kun kaatat säätiötä betonipumpulla, sinun on välittömästi sovittava betoniyksiköstä siten, että sekoittimet ja betoni seuraavat toisiaan keskeytyksettä. Tämä välttää seisokkiaikaa ja sen seurauksena lisämaksuja kalliiden laitteiden vuokrauksesta;
 • Varmista, että käytät betonia, käytä käsiäsi suojalaseja ja kertakäyttöisiä lääketieteellisiä käsineitä. Betoni voi aiheuttaa kemikaalin palamista, kun se ruiskutetaan avoimeen ihoon;
 • Päävaatteita ja raskaita vaatteita tarvitaan. Lisäksi vaatteet on valittu siten, että ei ole sääli heittää sitä.

Kaada säätiö "maahan" voi, jos käytät forumchanin-ohjeita. Kun olet lukenut tämän aiheen, ymmärrät miten laatoitat oikein. Lisäksi voit tutustua riidan tuloksiin: "Tarvitsetko todella puisia muottirakennuksia?" Lisäksi katsokaa videota mestariluokassa FORUMHOUSE, uudelleenkäytettävän muottirakenteen asennuksesta.

DIY-säätiö: yksinkertaiset muottiasennusratkaisut

Talo alkaa säätiöltä. Omien käsien tekeminen ei ole vaikeaa, asiantuntijat sanovat ja neuvoa askel askeleelta asennettavasta muottiasennuksesta, joka on tärkeä osa talon tulevaa perustusta. Suositusten ymmärtäminen auttaa artikkelia sekä valokuvia ja videoita.

Muotoilun valitseminen

Jotta rakennuksen konkreettinen tuki olisi voimakasta ja monoliittista, rakentajat tulivat laatoitukseen.

Se voi olla väliaikaista tai pysyvää, puusta tai polymeereistä, mutta sen päätavoitteet ovat edelleen samat:

 • luodaan ja ylläpidetään betoniliuskan pohjan yläpuolisen osan muotoa;
 • on mahdollisimman sileä sisäpuolelta, jotta jälkikäsittely voidaan minimoida rakennuksen pintaosalla;
 • selviytyä kuormituksista betoniliuoksen kaatamisen ja tiivistämisen aikana;
 • nopeasti asennettu ja ymmärretty;
 • tarvittaessa eristää betoni maaperästä ja muista negatiivisista tekijöistä.

Asennuksen sujuvuuden parantamiseksi, eikä sinun tarvitse ratkaista odottamattomia ongelmia, sinun on varmistettava, että viisi pääolosuhteita ovat:

 1. Maaperän, jolle pohja on kaadettu, on oltava täysin roskia ja erilaisia ​​epäpuhtauksia.
 2. Sisäpuolisilla suojuksilla tulisi olla maksimaalinen tasainen ja puhdas pinta vähentää viimeistelyä.
 3. Muottien kiinnityksen on kestettävä betonin paine eikä muodonmuutoksia.
 4. Suojuksen komponentit vaaditaan suurimmalle kosketukselle vuodon estämiseksi. Tämän vuoksi rakenteen kasvojen geometrian selkeys on tärkeä.
 5. Jos muottipaneeleita käytetään uudelleen, koko työpinta on puhdistettava edellisen ratkaisun jäännöksistä.

Varoitus! Moderni muotti on luokiteltu kahteen luokkaan: irrotettava ja irrotettava. Lisäksi se eroaa käytetyn materiaalin tyypin mukaan: puu, vaneri, metalli, polystyreeni vaahto jne.

Irrotettava muotti: aika testattu asennus

Kiinnitä, kaada, pidä ja poista - tämä on lyhyt resepti irrotettavien muottien asentamiseen. Sen suosituin lajike, puu, on yhtä vanha kuin konkreettinen säätiö. Tee tällainen muotti on helppoa. Laudat on valmistettu lankojen ja sahatavaran rakentamisen ulkopuolelle vaadittavista kokoluokista. Taulut - reunat, koska ne on tarpeen sovittaa yhteen toistensa kanssa.

Rakenne kiinnitetään pystysuorilla telineillä (useimmiten - palkista). On suositeltavaa sijoittaa ne noin 1 m: n välein. Tangot voidaan järjestää useammin, jos levyt ovat ohuita. Lisäksi on tärkeää, että pituus sallii niiden pitämisen tiukasti.

Terät ovat parempia teroittaa toisesta päästä, sitten ne pääsevät helposti maahan. Muotolevyjen kiinnittämiseen samalla etäisyydellä otetaan langankankaat, tukit, kehykset, puiset siteet.

Neuvoston. Kynsien sijaan asennuksen aikana on parasta käyttää itsekierteittäviä ruuveja. Rakenne, joka on koottu niihin, on helpompi purkaa, koska se riittää vain irrottautumaan, eikä kiertää niitä, kuten kynsien tapauksessa. Levyt on kumottava niin, että kynsien päät (itsepäisevät ruuvit) ovat muottien sisäpuolella.

Viimeinen vaihe puumateriaalin kokoonpanosta on suojusten kiinnitys kaivannossa tukien avulla: puiset panokset tai palkit. Kaatamisen ja tiivistämisen jälkeen betoni vanhenevat muottipesässä jopa kahden viikon ajan, kunnes se kovettuu ja vahvistuu. Rakentamisen jälkeen puretaan. Vaneri-muotti on asennettu vastaavaan periaatteeseen.

Kiinteä muottirakenne perustukselle: uusi sana rakentamisessa

Viime vuosina rakenne, jossa käytetään polymeerilaatikoita, jotka betonin kaatamisen jälkeen tulevat osaksi tulevaisuutta, ovat korvanneet irrotettavan. Se antaa sille lisäominaisuuksia, suojaa sitä vedestä ja säilyttää lämmön. Tällaisen materiaalin pysyvän muottien lisäominaisuudet: kokoonpanon helppous (jotain suunnittelija tai palapeli) ja tämän seurauksena osien geometrinen harmonia. Jotkin polymeerimuottityyppiset rakenteet vahvistavat verkkoa, joka vahvistaa perustan.

Miinukset - tällaisen säätiön kustannukset ovat korkeammat kuin lautojen avulla rakennetut kustannukset. Pelin arvo on kuitenkin kynttilän arvo, kun se on rakennettu vuosikymmeniä ja itsellesi. Kiinteä muotti voidaan myös valmistaa galvanoidusta profiililevystä - lopullisessa pohjassa se suojaa betonipintaa ja sen aallot toimivat jäykisteinä. Tällaiseen metallirakenteeseen tarvitaan lisäksi irrotettava "hihna" palkista.

Miten laatoitettaisiin säätiölle

Täysin tarkasti teknisestä näkökulmasta kukaan asiantuntija ei voi laskea muottirakennetta: liian monta objektiivisten ja subjektiivisten tekijöiden muuttujia vaikuttaa suunnittelussa.

Miten laatoitettaisiin säätiölle

Me kutsumme vain muutama niistä.

 1. Laadukkaat puutavarat. Luonnossa ei ole kahta täysin samanlaista levyä. Sahatavaran lujuus riippuu solmujen epämuodostumasta, lukumäärästä, luonteesta ja erityisestä sijainnista jne.
 2. Betoniindikaattorit. Betoni voi olla erilainen viskositeetin sakeus, se riippuu fraktioiden valmistuksessa käytetyistä mittasuhteista ja ominaisuuksista. Lisäksi muottipesän kuormitus vaihtelee betonin kaatamisen nopeuden, puristusmenetelmän ja raudoituksen saatavuuden mukaan.
 3. Ilmasto-olosuhteet. Alin lämpötiloissa laudoilla on joitain fyysisen voimakkuuden indikaattoreita, kesällä toiset. Kuivat levyt kestävät korkeampia rasituksia, ja kun ne ovat sateita, niiden lujuus vähenee.

Muottipaneelit

Rakennustandardeja, jotka säätävät muottien maksimiversioa. Alapinnan yläpuolella olevan osan kohdalla taipuma ei saisi ylittää 1/400 pituutta, maanalaisessa osassa standardia nostetaan pituuteen 1/250. Ammattilaisille on vaikea saavuttaa tällaisia ​​arvoja. Mitä tavalliset kehittäjät tekevät? Muotoilun aikana tulisi ohjata kokeneiden rakentajien neuvot ja heidän intuitio. Ja muistaa pääsääntö - on parempi tehdä mihinkään muottiin, jolla on selvä voima, eikä toivoa "ehkä kestä". On muistettava, että betonin lineaarisuuden rikkomusten korjaaminen on hyvin vaikeaa ja kallista.

Kaikki muotit ovat parempia tekemään selkeän voimaa

Muottien valmistuksen tyypit ja materiaalit

Ensin sinun pitäisi tietää, mihin tarkoitukseen tarvitset muottipesän. Jos aiot käyttää sitä toistuvasti, käytä erityisen laminoidun vedenkestävän vanerin tai kumota tavalliset kilvet korkealaatuisista reunoista.

Laminoitu vanerin muotti

Jos muotti on kertakäyttöinen, silloin käytetään laadukkaita materiaaleja, tietyissä olosuhteissa voit käyttää lastulevylevyjä, tavallista vaneria tai jopa epäpohjaisia ​​levyjä. Pääsääntöisesti kylpyammeiden rakentamiseen voit valita halvimman muottien valmistusvaihtoehdon.

Vaneri-muotti

Suunnittelun piirteiden mukaan muotti voi olla:

 • irrotettava. Kun betoni on jäähtynyt, vanha muotti on huolellisesti purettu ja sitä käytetään rakentamaan uusi tai materiaali rakennuksen yksittäisille elementeille.

Irrotettava muottisuojus

Valmistetaan irrotettava muotti nauhalevyn alla

Alkuperäiset tiedot: muotti on tehty irrotettavasta tyypistä pitkin säätiön koko korkeutta, tuotantomateriaali on toisen asteen 25 mm paksua leikattua levyä.

Reunalistat II-luokka

Ei ole olemassa yhtä universaalia algoritmia muottien tuottamiseen, kukin päällikkö tekee omat muutokset tietyn materiaalin, säätiön ominaisuuksien ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Kerromme vain yhdestä monista vaihtoehdoista.

Muottipellit

Vaihe 1. Suojusten valmistus. Kokoa kaivannon pituus ja syvyys. Älä tee suojuksia suuriksi - niiden kanssa on erittäin vaikeaa työskennellä, korkeus voi olla korkeintaan 3 ÷ 4 metriä. Rakenna kilvet taivutetuilta levyiltä, ​​voit käyttää samoja levyjä tai säleitä pystysuorissa viivoissa. Jos sinulla on ohuet säleet, kiinnitä ne reunalla.

Puiset muottien nauhan perustukset

Käytännön neuvoja. Älä koskaan käytä itsekierteittäviä ruuveja muotin kokoamiseen.

 1. Ensinnäkin, aika on pitkä ja niiden ruuvaaminen tarvitset erityisen sähkötyökalun.
 2. Toiseksi irrota suojukset ruuveilla - yksi kärsimys. Tähtimerkin alla olevat reiät ovat tukossa maapallolla tai betonilla, ja "poiminta" niistä on erittäin kiittämätön ja "hermostunut" työ. Kyllä, ja itsekierteittävät ruuvit ovat paljon kalliimpia kuin kynnet, ja niiden muotit vaativat yli kiloa.
 3. Kolmanneksi yksikään muottielementti ei toimi rikkoutumalla, sillä kaikilla on vain taivutus- tai puristuskuormitus. Tässä tapauksessa kynsiä ei vedetä laudasta, käytä niitä rauhallisesti. Muuten, ei ole tarpeen ottaa pitkiä kynsiä ja taivuttaa "yhden metrin" suojuksen etupuolelta.

Vaihe 2. Asenna muotti.

Laske suojukset varovasti kaivantoon. Valmistele tangot ajaakseen maahan ja nurkatukeen. Meidän tapauksessamme tarvikkeita on tehtävä molemmin puolin noin 50 - 70 cm: n välein.

Aja kiilat oikeaan syvyyteen

Varmista, että suojusten alaosa ei liiku, kun kiinnitys tapahtuu, kiinnitä se pienillä tapilla tai sopivan pituisen välikappaleen väliin vastakkaisten suojusten väliin. Sitten niitä ei tarvitse poistaa, ne jäävät betoniin.

Vaihe 3. Kaivannon kulmissa aja neuloja ja venyttää köysi niiden väliin. Köyden korkeuden on oltava suurempi kuin pohjan yläpuolella olevan osan korkeus. Tosiasia on, että et pysty määrittämään lautakuntaa tarkasti pitkin horisonttia tietyllä korkeudella, sinun on kohdistettava säätönauha käsin kaatamisen jälkeen.

Vaihe 4. Vedä tangon alla olevaa tasoa tai kohoumaa kaivannon pohjalle, jolloin vasaran syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista, mutta joka tapauksessa sen tulisi sulkea pois vaakasuorat liikkeet.

Vaihe 5. Aseta yksi suojaverkko, tartu tilapäisesti pystysuuntaisiin tappeihin. Aseta toinen rivi ja nappaa se myös. Tarkista kaikki merkinnät.

Vaihe 6. Asenna vaakasuuntaiset telineet suojusten väliin. Nämä voivat olla kappaleita metallipuista, puulevyistä, muoviputkista jne. Välikappaleiden välinen etäisyys on noin metriä, betonin leikkausvoima ei vaikuta niihin, vaan ne toimivat vain helpottamaan laattojen asennusta.

Vaihe 7. Mittaa muotin haluttu leveys ylemmässä osassa, liitä kaksi riviä suojusta toisiinsa kooltaan puupalkilla. Tämä yhdiste estää muottien muodonmuutoksen betonin kaatamisen aikana. Reikien välinen etäisyys on noin 50 senttimetriä. Jos sinulla on yli 50 senttimetrin yläpuolinen osa, sinun on kiinnitettävä kaksi levyä yhteen kiertymällä siten, ettei levyt pääse liikkumaan betonin painon alle. Ulkoisten sivujen lanka on kiinnitetty pystysuuntaisiin ristikkorakenteisiin, jotka ovat kiertyneet hieman jännitteellä - kellarin kellarin osa on sileä. Muotoilun purkamisen aikana lanka yksinkertaisesti katkaistaan ​​ja pysyy betonissa.

Vaihe 8. Aseta suojus tukee puolestaan ​​alareunassa niiden tulisi levätä tappeja vasten, yläosassa pieni osa laudasta tulee naulata suojukseen lepäämään. Tarkista jatkuvasti kilven asema köydestä. Jos olet asentanut sisäisen muottipalkin oikein, se ei muuta asentoaan asennuksen ja kiinnityksen aikana. Jos näet virheitä, korjaa ne heti. Sattuu, että jotkut tangot hajoavat maahan - ei enää tarvitse luottaa niihin. Aja lukuisiin uusiin ja kiinnitä niihin kalteva tukijalka. Lautojen risteyksen sijasta sinun on laitettava lauta ja varmasti kannattaa.

Vaihe 9. Muotoilun yläosassa sinun on asennettava muoviputkien osat venttiilikanavien ja teknisten reikien kohdalle nauhan pohjalla. Ei ole olemassa putkia - tehdä tavallisia puisia laatikoita, ne poistetaan ja reiät parantavat.

Vaihe 10. Tarkista jälleen kerran asennon paikkansapitävyys ja kiinnityslujuus, ongelmatilanteet on korjattava välittömästi. Muottien pitäisi pysyä tiukasti kiinni, ei pidä hajaantua edes suurissa ponnisteluissa.

Kaistaleiden perustukset

Kaikki voit kaataa betonia. On suositeltavaa poistaa muottipesät aikaisintaan kaksi viikkoa betonin kaatamisen jälkeen. Jos sää on kuuma ja kuiva - betonia tulee kaataa runsaasti päivittäin vedellä. Tosiasia on, että sementin lujuus riippuu betonin kosteudesta ja kuivausajasta. Jos vesi haihtuu nopeasti, kemiallisilla reaktioilla ei ole aikaa loppua, perustan nauhan luotettavuus vähenee merkittävästi.

Mitä tulee sarakepohjaisiin muottiin, sen tuotannosta saatu työ ei ole miltei erilainen kuin edellä. Levyjen mitat on tehtävä välittömästi pylväiden koon mukaan. Pylväiden pieni leveys ja korkeus tietenkin yksinkertaistavat huomattavasti tekniikkaa kiinnittää muotin haluttuun asentoon.

Pilarivaihtelut

Monoliittinen laatta muotti

Monoliittinen laatta muotti

Vahvistettuihin monoliittisiin laattoihin perustuvat kylvyt, jotka rakennetaan kalkinmuodostetuille maaperille tai maaperälle, jolla on hyvin alhaiset lujuusominaisuudet. Useimmissa tapauksissa kylpy on enintään 4 × 4 metriä. Suurten kokoisten monoliittisten levyjen kaataminen itsenäisesti on melko vaikeaa, on epätodennäköistä, että pystyt saavuttamaan ihanteellisen suorituskyvyn vaakatasossa.

Vaihe 1. Maksimoi maan pinnan, täytä ja tampa hiekkapohjainen tyyny, jonka paksuus on vähintään 20 senttimetriä.

Hiekkipyyhkyn värjäys vibropullilla

Vaihe 2. Valmistele puutavara, tarvitset leikattuja levyjä ja säleitä. Muottien korkeus riippuu monoliittisen perustan paksuudesta, useimmissa tapauksissa se on enintään kymmenen senttimetriä. Tämä tarkoittaa sitä, että on riittävän laaja levyt, joiden leveys on 20 cm ja paksuus 20 ÷ 30 mm.

Vaihe 3. Vasara tulevaisuuden monoliittisten laatatangojen kulmissa, venytä köysi. Laita levyt köyden alle, kiinnitä ne kiinnikkeillä. Koukut ajautuvat maahan lujasti. Laita muottiin kirjain "P", se on paljon helpompaa syöttää ja tasata betonia, sinun ei tarvitse siirtyä muottiin joka kerta. Älä unohda vahvistamista betonitoiminnan aikana.

Vaihe 4. Kun noin metriä on jäljellä betonilaatan päähän, asenna viimeinen lankku, asenna, kiinnitä asento ja jatka betonin kaatamista.

Monoliittinen laatta muotti

Video - Foundation laatikko levy

Video - Asennus- ja muottilaite monoliittiselle levylle

Video - Muotti ja vahvistaminen monoliittisille laatoille

Nyt voidaan harkita useita kysymyksiä lisäaineiden käytöstä muottien valmistuksessa.

Polyeteenikalvo

Sen sijaan voit ottaa ruberoidia, kattohuopaa, paksua vahapaperia tai muuta materiaalia. Näiden materiaalien käyttö verhoilulevyille on tervetullut. Miksi?

 1. Levyjä ei ole heitetty poispäin, vaan niitä voidaan käyttää lisärakennuksen aikana. Tietenkin, paitsi jos tarpeettomia jätteitä käytettiin muottiin, on helpompi täyttää se maapallolla välittömästi. Materiaalista valmistettua puuta voidaan käyttää karkeiden lattioiden ja kattojen rakentamisen aikana. Tällöin vain pinnan puhdistaminen suurista betonijäännöksistä riittää. Jos laatua käytetään sahattua sahatavaraa, niiden käyttöä ei ole rajoitettu lisärakenteisiin. Mutta on yksi ongelma - ei itsekään kunnioittavaa päällikköä ei kulje tällaisia ​​levyjä pinnan mittan kautta - hiekka ja lika heti hakkaavat leikkausveitset.

Kattaa muottiin pergamentilla tai kalvolla

Muovikalvo suojaa täysin muotin pintaa saastumiselta. Ei vain suoraan kosketukseen betonin kanssa, vaan myös vastakkaisella puolella. Ihannetapauksessa suojuksia ei voida laskea tiukasti (eikä niitä tarvita), ja betonin nestemäinen osa murenee aina pieniä aukkoja pitkin ja maata levyt taaksepäin.

 • Polyeteenin läsnäolo helpottaa ja nopeuttaa suuresti muotin purkamista, mikä minimoi kallion pintojen eheyden rikkomisen ennenaikaisen purkamisen yhteydessä.

  Muotoilun purkaminen on paljon helpompaa elokuvan kanssa

  Kalvo on asennettava muottien sisäpuolelle. Kiinnitä se nitojalla estääkseen vääntymisen tai liukumisen.

  Metal tie-rods

  Jos sinulla on niitä, käytä sitä terveydellesi, jos ei, sinun ei pitäisi ostaa sitä varsinkin kylpyyn perustalle. Metallipylväitä tulee käyttää korkeilla perustuksilla, niitä ei voi vahvistaa sivuläpillä. Nastat on sijoitettava sopivaan kokoon sopiviksi muoviputkille, varmista, että pähkinöiden alle sijoitetaan suurikokoisia aluslevyjä ja lankkuja.

  Pysyvä muotti

  Pysyvä muotti on täynnä betonia, valokuva

  Uusi tekniikka, jolla kaatavat perustukset ja seinämät, on ominaista erinomainen suorituskyky ja valitettavasti samat korkeat hinnat. Merkittävä kiihdyttää rakentamisprosessia, toimii ei ainoastaan ​​muottiin vaan myös eristämiseen. Usein käytetään monoliittisten maanjäristyksen lujitettujen betonirakennusten rakentamiseen. Laakerin seinät eivät ole vain kestäviä, vaan myös eristettyjä.

  Perinteisen pysyvän muottirakenteen rakentaminen

  Rakennusyritykset tuottavat pysyviä muottien eri materiaaleja ja erilaisia ​​lineaarisia indikaattoreita. Erityismuoto on valittava sen käyttöpaikan perusteella. On olemassa useita tyyppisiä pysyviä muottirakenteita.

  1. Valmistetusta vaahdosta erityisesti vahva laajennettu polystyreeni. Se on tasainen levy tai lohko, kulmavaihto, välikappaleet, kiinnityspidikkeet jne. Sivuseinien paksuus voi olla 40-100 mm. Muottipelien kokoaminen tapahtuu piikkejä, kaikkia ulottuvuuksia on tarkastettava tasolla. Lankojen korkeudesta riippuen betoni kaadetaan useisiin kerroksiin säätö- tai seinän koko kehän ympäri. Edellisen kerroksen kaatamisen jälkeen useita riviä muottiin kootaan uudelleen ja seuraava kaadetaan.

  Kiinteä muottipolystyreeni

  Kiinteä betonirakenne

  Betoni kiinteä muotti

  Tällaisen kalliin muottien käyttäminen kylvyn nauhan perustuksiin ei ole taloudellisesti toteutettavissa. Kylpyammeet eivät tarvitse lämmitettyä pohjaa, ja kellarin näkyvä osa on leikattu tavallisilla koristemateriaaleilla.

  Pysyvän muottirakenteen malli

  Huonojen muottien mahdolliset seuraukset

  Heti kaikki virheellisesti valmistettujen, kiinteiden tai kiinteiden muottien seuraukset ovat hyvin surullisia, niiden poisto vaatii paljon työtä ja rahaa. Vakavimmissa tapauksissa säätiön kaataminen on aloitettava tyhjästä. Harkitse kolme mahdollista vaihtoehtoa avioliiton seurauksille muottien rakentamisessa.

  Vaihtoehto 1. Muottien kallistaminen tuli havaittavaksi betonin kaatamisen aikana. Välittömästi lopeta työ ja soita avustajille. Kun lapiot kallistuvat, betoni on paikoillaan laajennuksen muotoon. Jotta betoni ei pääse nukkumaan takaisin, naarmuta poikittaiset levyt lautasen koko leveydelle joillakin etäisyyksillä. Muista, että betoni täyttää asteittain syvennyksen, työ on tehtävä nopeasti. Kiinnitä betoni yli 1,5 metrin etäisyydellä hätätilanteesta.

  Paine muottiin on heikentynyt huomattavasti - yritä tasoittaa sitä. Se on erittäin hyvä, jos onnistut säätämään nostinta ja hitaasti kohdista muotit palkkien avulla. Paikassa, jossa ei ole betonia, on mahdollista venyttää lanka ja käyttää sitä tasaamaan pullistuma. Erittäin tärkeä: älä koputa koukkuvasaran muottiin, sillä se tekee siitä vielä pahempaa. Värähtelevä betoni kelluu alaspäin ja häiritsee vielä enemmän rakennuksen suoruutta. Suojaa taso vähitellen ilman liiallista fanaattisuutta. Liiallinen voima voi rikkoa kokonaan tai yksittäisiä kiinnittimiä. Seuraukset ovat hyvin surullisia. Heti kun pystyt kohdistamaan suojuksen - korjaa se heti. Tällä hetkellä tarkista kiinnikkeiden luotettavuus tarkkaan.

  Tämä tapaus on helpoin, kaikki muut aiheuttavat paljon enemmän ongelmia.

  Vaihtoehto 2. Offset-muotti havaittiin vasta toisena päivänä.

  Mitä tehdä, jos muotti on muuttunut

  On tärkeää. Kaikki, mitä on kirjoitettu rakennusfoorumeille, kuitenkin ajattelevat päähäsi ennen kuin uskoo ensimmäisen "asiantuntijaneuvonnan", joka tuli esiin. Monia tällaisia ​​"asiantuntijoita" kehotetaan poistamaan muotti, ja vaikka betoni ei ole vielä saanut voimaa, leikkaamaan mäkeä kaavulla. Tämä ei ole kärki vaan pilkka. Älä poista kuminauhaa! On hyvin todennäköistä, että koko säätiö murtuu. Se ei voi murentua silmissä ja antaa lähes huomaamattomia halkeamia, jotka vähentävät rakenteen lujuutta lähes nollaan. Huomasi ongelman seuraavana päivänä - kaikki, juna lähti. Odota, kunnes betoni kovettuu kokonaan, irrota muotti, poimi reikä ja työnnä "hilanne hiljalleen".

  Vaihtoehto 3. Muotti tai sen osa putosi betonin kaatamisen aikana. Epämiellyttävä tilanne. Mitä tehdä Raaputus "hiljaa ja hymyillen" älypää, poista betoni, puhdista alue ja aloita uudelleen.

  Onko kilpi kaatunut? Aloita työ uudelleen

  Toivomme, että toisen kerran ymmärrät, miten muotti on asennettu oikein. Ja niin, että tämä ei tapahdu - lue artikkeli uudelleen huolellisesti. Sinun on ja pitäisi tehdä omat parannuksesi, mutta vain jos sinulla on kokemusta vähintään kolmen eri muodon rakentamisesta.

  Video - Huonojen muottien mahdolliset seuraukset. aukko

  johtopäätös

  Monet Internetissä olevat artikkelit alkavat sanoilla "säätiöllä on suuri vaikutus rakennuksen lujuuteen". Tämä on totta. Mutta sitten voit lukea, että "jokainen voi tehdä sen", että "ei ole mitään monimutkaista", jne. Tämä ei ole totta. Älä tuhlaa aikaa lukemalla tällaisia ​​vinkkejä. Harkitse, miksi ammattimaisten kokeneiden rakentajien palkka on useita kertoja korkeampi kuin insinöörien palkka? Koska ammattimainen valmistaja ei ole vain teoreettista tietoa, hän on kokeillut kaikkia "tieteellisiä" suosituksia omilla käsillään.

  Muottien valmistukseen tulee noudattaa kahta sääntöä.

  1. Ensinnäkin sinun täytyy tietää työ. Sinun ei pitäisi ajatella, että kaikki on hyvin yksinkertaista, voit "jotenkin sokea" ja se "seisoo jotenkin".
  2. Toinen. Kaikkien töiden ei pidä pelätä, mutta on kunnioitettava. Sinun pitäisi aina olla näkemys toiminnasta muutaman askeleen edellä pään, sinun pitäisi pystyä valitsemaan optimaalinen yksi useista mahdollisista vaihtoehdoista.