Muottipesän asentamisen ominaisuudet

Rakennustekniikka monoliittisesta teräsbetonista saavutti suosiota rakennuskustannusten alenemisen vuoksi. Yksi kaiteen tärkeistä elementeistä tulee laattajuotoksiin. Se ottaa kuorman betoniseoksesta, kunnes se on täysin asetettu.

Monoliittisen päällekkäisyyden edut

Valitessaan materiaaleja rakennuksen rakentamiseen on otettava huomioon monet tekijät, jotka vaikuttavat rakentamisen ajankohtaan ja rakennuksen lopullisiin kustannuksiin. Monoliittinen päällekkäisyyksillä on seuraavat edut:

 • kyky tehdä se itse;
 • ei tarvitse käyttää nostolaitteita;
 • vähentää rakennuskustannuksia;
 • kestävyys ja luotettavuus;
 • mahdollisuus päällekkäisiltä alueilta, joilla on monimutkainen muoto (pyöristys, aukion ikkunat).

Kaatamalla betonia päällekkäisyyteen on kiinnitettävä huomiota sen kolmeen osaan:

 • betoniseos (ei pienempi kuin B25);
 • varusteet (riippuen kulmasta ja kuormituksesta);
 • muotti.

Monoliittinen päällekkäisyysjärjestelmä

Lattiamoduulivaatimukset

Monoliittinen päällekkäisyys on vastuullinen rakentaminen, minkä vuoksi sen perustalle asetetaan melko tiukat vaatimukset:

 • korkea lujuus ja kyky kestää dynaamisia kuormia;
 • asennus tiukasti horisontaaliseen asentoon;
 • yksinkertainen asennus ja purkaminen;
 • rakenteen taipuman estäminen;
 • turvallisen työympäristön varmistaminen rakentamisen aikana;
 • mikä takaa suunnittelun kestävyyden.
Lattialaattojen fysikaalisten ja teknisten ominaisuuksien taulukko

Kaikkien näiden kohtien noudattaminen antaa sinun suorittaa omalla kädellä toimivaltaisen katon asennuksen.

Rakennetyyppejä

Lattian välissä oleva työpinta, johon laasti laitetaan, suoritetaan kahdella tavalla:

 • irrotettava muotti;
 • kiinteä muotti.

Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, jossa kustannukset voivat helposti maksaa, on järkevää käyttää erityisiä irrotettavia suojuksia, jotka asennetaan liittimien avulla. Kun rakennat talon omin käsin, tällaiset kustannukset eivät maksa ja lisäävät huomattavasti rakennuksen kustannuksia. Tällöin paras ratkaisu olisi asennus yksinkertaisten materiaalien lattiapinnoille.

Itsesummalla tarkoitetaan käytettävissä olevien materiaalien käyttöä, kuten:

Jos aiot suunnitella merkittävää kuormitusta päällekkäisyydestä monoliitti on paras käyttää profiilia. Puiset muottipesät ja kosteutta kestävä vaneri sopivat esimerkiksi yläkerroksen päällekkäin järjestettäessä ullakkoa, kun kuormitukset horisontaalisessa rakenteessa ovat pieniä.

Muottipenkit

Rakenteellisen päätöksen mukaan asennus voi olla kahta tyyppiä:

 • käyttäen rakenteita teleskooppisissa telineissä;
 • surround-teline.

Volumetrisiä elementtejä käytetään huomattavassa lattiakorkeudessa. Asuinrakennus riittää teleskooppiin. Tällaiset telineet koostuvat kolmesta elementistä:

Scheme teleskooppipenkki muottiin

 • univilka;
 • vertikaalinen tuki;
 • Jalustaa.

Yläosa - unifork, käytetään työpinnan kiinnittämiseen. Toiselta nimeltältä, käytä "haarukkaa". Se on valmistettu metallilevystä, jonka paksuus on 5 mm ja nelikulmaisia ​​putkia, jotka on hitsattu kulmissa. Se on tarkoitettu palkkien kiinnittämiseen.

Jalusta tai hame antaa vakauden telalle, pitää sen vaakasuorassa asennossa. Hän myös tuntee osan dynaamisista kuormista levyn kaatamiseksi.

Lattiat, joiden paksuus on alle 30 cm (suuri asuinrakennusten paksuus ei ole rationaalinen), on suositeltavaa ostaa tavallisia telineitä, joissa on avoimet tai suljetut kierteet (STO ja STZ-merkintä). Tehdasvalmisteiset telineet tuottavat seuraavat koot:

Yksittäisen asuinrakennuksen rakentaminen omilla käsillään on useimmiten normaalikokoinen 170-310 cm.

Koska teleskooppielementtien hankintamahdollisuutta ei ole, tukipylväät ovat puuta tai teräsputkia. Puiset telineet ovat rationaalisia käytettäessä puutavaraa tai OSB: tä, ja metalliset jalustat on valmistettu profiloidusta arkista.

Päällekkäisyyden asennus ammattikäyttöön

Kaatamalla laatat lattian välissä omilla kädillä riittävän suurilla päihin, on hyvä käyttää profiililevyä. Suunnittelu maksaa enemmän kuin puun käyttö, mutta se tarjoaa suurta luotettavuutta. Päällekkäisyys tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • laakeripalkkien (I-palkki tai kanava) asennus;
 • ammatillisen lehtien asettaminen ja vahvistaminen;
 • asennettava asennus;
 • betoniseoksen asettaminen;
 • betonin tiivistyminen.

Tukipalkkia varten lattioiden välille (4-5 metriä) voidaan käyttää kanavaa N16 tai I-palkkia N 20. Ammattikalvo asetetaan siten, että sen reunat ovat kohtisuorassa laakeripalkkeihin nähden. Seinämien kaikissa osissa on oltava vähintään 100 mm.

Ammattilainen lehtien mukaan standardien on seuraavat tuotemerkit:

 • "H" horisontaalisille rakenteille;
 • "C" pystysuorille rakenteille;
 • "NS" - universaali.

Talon lattialle etkä voi käyttää merkkiä "C", sillä ei ole riittävää lujuutta ja helposti taivutettavissa kuorman vaikutuksen alaisena. Levyn asennus tehdään "H" - tai "NS" -luokan ammattilevyn mukaan

Profiilin korkeus riippuu lattian välisten rakenteellisten palkkien rakenteellisesta kuormituksesta ja noususta. Tee-se-itse-asennus yksittäiseen taloon on mahdollista ilman monimutkaisia ​​laskelmia. Useimmissa tapauksissa levylle on tarpeeksi materiaalia tuotemerkistä H60-H75.

Aaltopahvilla olevien päällekkäisyyksien edut ovat seuraavat:

Taulukko ammattikurssilajista

 • suuri jäykkyys ja rakenteellinen lujuus;
 • kyky kestää vakavia kuormituksia sekä levyn kaatamisen että käytön aikana;
 • metallipohjan monoliitin päällekkäisyys vähentää betonin ja raudoituksen kulutusta;
 • mahdollisuus pienentää päällekkäisyyden massaa, joka johtuu uritetun rakenteen käytöstä;
 • alentaa kuormitusta säätiöihin ja alentaa niiden kustannuksia.

Kaikki nämä ominaisuudet antoivat mahdollisuuden hankkia suurta suosiota rakennettaessa taloa omilla käsillään. Tällöin lattian välinen laatta on erittäin kantokykyinen ja pitkäikäinen.

Monoliittinen päällekkäisyys kosteutta kestävällä vanerilla

Pienillä kuormituksilla kallis teräs on erittäin kannattamaton. Tällöin betonia voidaan kaataa käsin käyttämällä vanerilevyjä. Materiaalin on oltava kosteudenkestävä, muutoin se vahingoittaa kosteutta betoniseoksesta ennen toiminnan aloittamista. Levyn asennus edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri (laminoitu);
 • liimatuista tai massiivipuusta valmistetut palkit;
 • tukijalat.

Laminoidun puun käyttö mahdollistaa päällekkäisyyksien lisäämisen. Asennus alkaa tukipalkkien asentamisella, jonka poikkileikkaus riippuu niiden korkeudesta ja kuormituksesta.

Järjestelmä monoliitin päällekkäisyydestä kosteutta kestävästä vanerista

Esimerkiksi 4 m: n pituudelle ja 1 m: n palkkien väliselle etäisyydelle 100-100 mm: n osa on riittävä 150 kg: n normaalikuormalla neliömetriä kohden. Liimattavien palkkien käytöllä laskettu poikkileikkaus on pienempi.

Kun palkit on asennettu, vanerilevyjen asennus alkaa. Kiinnitys kantopalkkiin voidaan tehdä ruuveilla tai nauloilla. Seuraavaksi, käyttämällä erityisiä muovipidikkeitä, venttiili asennetaan suunnitteluasentoon. Ja kaatamalla betonilaatta. Vedeneristyksen lisäämiseksi voit asettaa muovikalvon vanerin ja betonin väliin. Jos puupaneelien laatikon pohja on asennettu, niiden asettaminen päälle ja vedenpitävän kerroksen monoliitti on pakollinen.

Ennen kaatamista seinien seinien ympärille on asetettu puoli. Se valitaan monoliittisen levyn paksuuden mukaan ja sen on oltava samaa korkeutta pitkin koko pituutta. On tärkeää hallita kulmaliitoksia huolellisesti.

Tärkeää tietää

Monoliittinen päällekkäisyys omien käsien rakentamisessa edellyttää melko suurta tietopohjaa. Vain oikea valinta ja asennus muotti ei pysty antamaan takeita siitä, että tulevaisuudessa ei ole ongelmia suunnittelussa.

Betonilaatan pätevä asennus ei lopu sen kaatamisen kanssa. On tärkeää huolehtia betoniseoksen kovettumisen aikana. Halkeamien välttämiseksi levyn pinta on kostutettava säännöllisesti. Jotta sarja täyttä voimaa betonista kaatamisen ja jatkotyön välillä, sinun on odotettava 4 viikkoa. Tämä on aika, jolloin konkreettinen on saada täysi vahvuus.

Omalla kädelläsi työskentelevän yksityisen talon tekniikan noudattamisen avulla voit merkittävästi säästää rakentamisessa vaarantamatta laatua.

GardenWeb

Laitteen muottipylväät, seinät ja lattiat

Pilarin muotti on valmistettu metallisuojuksista ja ei-tavanomaisista puumuotteista.

Halutun kokoiset metallipaneelit asennetaan alustavasti L-muotoisiin lohkoihin kiinnityskulmien avulla, joista ne suorittavat kolonnin muottiinpanon. L-muotoiset lohkot työasennossa ovat toisiinsa liitettyinä jousileikkeillä, jotka tarjoavat niiden pikaliittimen tyhjennyksen aikana.

Kun asennat muottipylväät, syntyy lisäkiinnityspultteja. Pihdit havaitsevat betoniseoksen vaakasuoran paineen ja suojaavat siten suojukset muodonmuutokselta. Kiinnittimien erilliset osat yhdistyvät kääntyvästi, mikä mahdollistaa niiden asentamisen ja poistamisen nopeasti.

Ennen asennusta betonialustalle maalaus kohdistuu riskiin (kuva 1), joka vahvistaa pylvässaksojen aseman kahdessa koordinaatissa. Samat vaarat kohdistuvat muottipaneelien etuosien alareunoihin. Alemman muottiputken asento on kiinnitetty erikoisrajoihin, jotka on valmistettu lujitemuovista, joka on hitsattu vahvistuskoteloon ja lujituksen vapauttamiseksi. Pylvään kiinnitetyn muottien tarkka kohdistaminen suoritetaan kiilahihnojen avulla. Toinen ja seuraava taso kerätään liikkuvasta telineestä. Täysin kootut muottipylväät kalibroidaan pystysuoraan ja kiinnitetään telineillä. Alemman suojuksen ja pohjakankaan väliset raot.

Kun pylväiden korkeus on enemmän kuin m ja paksut raudoituksen toisessa tasossa olevasta suojasta, tehdään ikkuna, jonka läpi betoniseos syötetään, asetetaan ja tiivistetään värähtelyllä. Sitten ikkuna suljetaan erityisellä venttiilillä, ja lisäbetonisointi suoritetaan muotin yläosan läpi.

Kolonnin rakentamisessa, jonka korkeus on alle 3 metriä, on suositeltavaa käyttää varaston paneelilevyjä täydellä korkeudella, joka ei vaadi riippuvaisia ​​puristimia, koska se on varustettu poikittaisilla kylkiluilla, jotka havaitsevat betoniseoksen sivuttaispaineen.

Pylväät puulevyistä ovat työläämpiä mutta paljon halvempaa kuin metalli. On suositeltavaa käyttää sitä, jos haluat rakentaa pienen määrän sarakkeita.

Suorakulmaisten sarakkeiden puiset muottipinnat (kuva 2) on järjestetty kahden parin kiinnityslevyn ja päällyslevyjen laatikoksi. Laatikko on peitetty puisilla tai metallisilla puristimilla (kiinnittimet kiinnitetyillä kiiloilla) ja työnnetty runkoon, joka on asennettu alipylvääseen tai kattoon. Laatikon sijainti vahvistaa tiukasti pylväsmallin pohjan suunnittelupaikan. Yhden suojuksen alemmassa osassa järjestetään reikä, jonka läpi poistetaan kertyneet roskat käytön aikana. Ennen betonisointia tämä reikä on suljettu. Muottien yläosassa voidaan jättää aukkoja laitteen kulkijoille tai palkkeille.

Pylväsmallin pystysuuntaus kalibroidaan lyijyn tai teodoliitin kanssa suojien ala- ja yläosien riskiin. Sen vakauden varmistamiseksi on järjestetty telineitä ja tukia, jotka on liitetty muiden rakenteiden tukirakenteisiin tai telineisiin.

Kun kolonnit ovat yli 3 metriä noin 1,5... 1,6 metriä, järjestetään ikkuna, jonka läpi betonia syötetään ja tiivistetään.

Muottien purkaminen, kun betoni saavuttaa määrätyn lujuuden, alkaa tukien ja tukien purkamisen jälkeen irrottaa puristimet ja poistaa suojukset.

Seinien asentamiseen käytetään pääsääntöisesti suurikokoisia varastorakenteita. Muotti on koottu paneeliin koko seinän leveydelle. Se koostuu suojuksista, jotka on liitetty toisiinsa kiinnittimien ja kiinnittimien avulla. Levyasennusten tasoitusliittimet on asennettu paneelin alemmalle hihnalle. Työtyökalujen ja työkalujen sovittamiseksi muottipaneeliin toimitetaan kantorakenteiset telineet, jotka koostuvat varastokannattimista, lattiasta, telineistä ja aidasta. Asenna sisäpaneeli aluksi. Sen sijainti on kiinnitetty tukien ja tukien avulla. Suunnitteluasennon säätämisen jälkeen suoristavat liitännät, jolloin ulkokerros paneeli asennetaan. Seinän suunnittelumittausten säilyttämiseksi sisä- ja ulkopaneelien ylävyöt on liitetty tukipyörillä. Shields palvelevat nosturi. Rakennettaessa huomattavia pituisia seiniä käytetään useita muottipaneeleja. Muottien asennus alkaa kulmasuojilla, jotka toimivat valaisin. Ne asennetaan tiukasti keskimmäisiin akseleihin ja majakoihin ja ne on tilapäisesti vahvistettu tukien ja rintareitteiden avulla. Pystysuorassa tasossa suojat altistuvat ruuviliittimillä. Majakkasuojuksiin, muut seinät on rakennettu johdonmukaisesti seinää pitkin. Suojusten välissä on pultattu. Suojusten rungon reunat on suunniteltu ankkureiden ja säikeiden asentamiseen 1200 mm: n sävelmillä.

Ankkurit ja johdot on valmistettu kaarevista tai sileistä profiileista, joiden halkaisija on 16 mm.

Muottipaneelien vakaus on varustettu varastorenkailla 6 ja rintareunoilla. Levyjen asennuksen aikana varastokannattimien nostimien säätöruuveja laajennetaan siten, että paneelin yläreuna poikkeaa pystysuorasta 20... 30 mm: n etäisyydellä.

Ankkureiden asentamisen jälkeen säädä muottiin pystyakselin ympäri säätöjen avulla. Kun kaikki suojukset on asennettu ja säädetty varastokannattimien muotin toiselle puolelle, on järjestetty työtaso, joka on varustettava hyllyillä, joissa on kaiteet.

Kun rakennetaan yli 3,6 metrin korkeita seiniä, muotti asennetaan useaan kerrokseen. Betonirakenteen ollessa betonisoituna toisen ja seuraavien kerrosten muottipaneelit voivat joko nojata taaksepäin tai kiinnittää seinään betoniin kiinnitettyihin erityisiin ankkureihin tai leikata erityisiin kiinnikkeisiin tai palkkeihin.

Ne purkavat muottipaneelit seuraavassa järjestyksessä: ne poistavat kaapeleiden tai ankkureiden lukitukset ja kiinnikkeet, jotka yhdistävät vierekkäiset paneelit, irrota ripustimet, irrota säätöliittimet 5... 8 kierrosta, räästä paneeli ja irrota sitten turvakytkimet ankkureilla.

Nosturi repäisee paneelin betonirakenteesta, siirtää sen ja siirtää sen varastoalueelle.

Laatoitettu muotti. Kattorakenteiden tekniikka riippuu rakennuksen rakenteesta, lattian tyypistä ja käytettävissä olevista teknisistä välineistä. Harkitse useita vaihtoehtoja.

Kapea lattalaatta, joka perustuu kantaviin seiniin. Jopa 6 m: n kulmien ajan on suositeltavaa käyttää teleskooppipultteja 2 suojaverkkona suojarakenteina.

Kattorakenteiden rakenne alkaa kantojen tukipintojen valmistelulla. Määritä pintojen korkeus ja tarvittaessa kantojen käämitys tai tiivisteiden asennus. 3. Asenna teleskooppiset ristikot tukilevyjen pistorasioihin. Ristikkorakenteilla voi olla korkeus 300, 400, 450, 600 ja 900 mm. Muottilevyjä on tuettava vähintään kolmella pultilla, jotka ensisijaisesti edellyttävät turvallisen käytön sääntöjä.

Ristitangot on asennettu liikkuvista telineistä tai tikkaista, joilla on alustoja. Kiinnittimen suojat asetetaan asennettuihin ristikkorakenteisiin. Vaihto-osien sijasta voidaan käyttää levyjä, lastulevyjä, vaneria tai muuta materiaalia.

Asennuksen jälkeen muotti kalibroidaan ja kohdistetaan. Jotta lattian pinta pystytään paremmin, varastorakenteiden levyt on räätälöity huolellisesti, ja on suositeltavaa peittää laudan lattia vedenkestävän vanerin tai synteettisen kalvon kerroksella.

Sitten rakenne vahvistetaan ja betonoidaan. Kun betoni saavuttaa määrätyn lujuuden, päällekkäiset elementit puretaan tietyssä järjestyksessä: ne poistavat pultin nro 5, irrota liitäntäruuvi, irrota pultti laakeripistorasiasta ja laske se lattialle. Seuraava pultin numero 4 heikkenee, mutta sitä ei ole irrotettu pistorasioista. Keskikohdassa olevan taipuman on oltava vähintään 5... 8 cm. Poikkipalkissa nro 3 jää hieman pienempi taipuma. Kun poikkipalkit vapautetaan, muottipaneelit puretaan keskeltä. Kahden palkin taipuman läsnäolo sallii muottipellin irtoamisen katon betonista. Suojukset poistetaan ja niitä säilytetään.

Katton vasemman puolen poikkipalkit puretaan tässä järjestyksessä: nro 2, nro 1, nro 3. Lisäksi pultti nro 3 poistetaan, ja nro 2 ja nro 1 irtoavat tarvittavan taipuman aikaansaamiseksi. Poista sitten muottipaneelit.

Edellä mainittujen toimintojen järjestystä on noudatettava tiukasti, sillä jos se on ristiriidassa, muottipaneelien spontaani purkaminen on mahdollista, mikä voi johtaa onnettomuuksiin.

Katkaisusuuttimet. Asenna teleskooppiset telineet liukupalkkien kiinnittimiin. Telineet on kiinnitetty, ja puristimet on asetettu ennalta määrättyyn merkkiin, jolloin voit aloittaa betonipalkkien muottipalkkien asentamisen. Vahvistettu betonipalkkien muotti koostuu sivusuojista, joiden korkeus on yhtä suuri kuin palkkien korkeus ja pohjasuojat. Sivuhylsyjä on tuettava suoraan kiinnittimiin. Liukukappaleessa on jännitysliittimet, joiden avulla ne muodostavat pystysuorat suojat ja palkin alaosat.

Kun rakennustyöt on asennettu, palkit vahvistetaan ja sivuvahvistusten rungon reunat irrotetaan tilapäisesti. Sitten sivuvahvistimissa asennetaan teleskooppipultteja 4, jotka asettavat muottisuojukset. Paikoissa, joissa ne liittävät palkkeihin, sijoitetaan kolmionmuotoiset poikkileikkaukset, jotka estävät levyt luistamasta betonilla ja antavat palkin tekniselle puolueelle.

Lopuksi tarkista muotin asema tasolta: yksi laattahorisontti ja samat palkkien alareunan tasot. Kiinnitysmuotti ruuvien kiinnityslaitteilla.

Riipetun lattian irrottamiseksi liukupalat irtoavat ensin, teleskooppiset jalat lasketaan 2... 3 cm: n etäisyydeltä ja palkkien sivuvaijerit vedetään pois. Seuraavaksi irrota yksi keskipakoisista teleskooppipoikkeista, irrota laattojen suojakalvot, irrota tukijalat ja palkin pohjasuojat. Tässä yhteydessä poistetaan tällä hetkellä purettavista telineistä.

Laatoitettu muotti. Kaltevien lattioiden ominaisuus on se, että sen pystysuoran kuorman lisäksi on vaakasuora. Siksi luo tuki ja viestintä, havaitaksesi horisontaalisen kuorman.

Muotti koostuu pystysuorista ja kallistetuista varastoräpäistä, jotka sijaitsevat muottien päissä ja kaavassa. Haarukat on asennettu telineisiin, joissa ne kiinnittävät pitkittäiset pohjatukit. Näitä palkkeja asetetaan suojakoteloihin ja kiinnitetään kiinnityslaitteilla palkkien hyllyihin. Asenna sivulle laattaosan päätypaneeli, joka vastaa korkeinta betonilaatan paksuutta. Asenna ylemmät pultit alempien pulttien kanssa kiinnityspulttien avulla. Ylemmän pultin alapinnalle on kiinnitetty muottilevyt, jotka luovat betonilaatan halutun muodon.

Päällystyskulmasta riippuen laatta- muotti tehdään yksi- ja kaksipuolisiksi. Yksipuolista muottia käytetään kallistuskulman ollessa 22 °. Betonisointia varten käytetään yleensä kovaa sekoitusta 0... 2 cm: n kartiomallilla, mutta 15 ° C: n lämpötilassa voidaan käyttää seosta, jossa on enintään 6 cm: n kartiomainen juoksu. Betoniseoksen liikkumisesta riippuen on tarpeen järjestää kaksipuolinen muotti tai rajoittaa yksipuolinen.

Kaksipuolisen muottien ylemmän laatan suojukset kiinnitetään taistelujen kireillä, jotka puolestaan ​​on kiinnitetty pultteilla 5, joilla on alempia ulokkeita. Tämä takaa päällekkäisyyden paksuuden geometrisen muuttumattomuuden.

Pääsääntöisesti ne yrittävät käyttää jäykempää seosta vinot rakenteisiin betonoitavaksi, mikä antaa meille mahdollisuuden rajoittaa itseämme ylemmän muottisuojusten osittaiseen valmistukseen.

Muotti on purettu, kun betoni saavuttaa puristusvoiman, joka antaa rakenteen määritellyn kantavuuden. Aloita yläpulttien purkaminen. Irrota sitten yläosat, mukaan lukien etuosa.

Pohjalevyn purkamisen yhteydessä telineet vapautetaan ja osittain puretaan, jotta ne pääsevät muottipaneeleihin. Purkaminen tapahtuu osissa turvallisten työolojen varmistamiseksi. Kun muottipaneelit on irrotettu, sen annetaan vapauttaa telineet, poistaa ne osittain ja purkaa sitten palkit. Kaltevan laatan muottien purkamisprosessi on samanlainen kuin uritetut laatat.

Talon rakentaminen

Lattiamuotojen asennus voi vaihdella eri parametreissa, jolle on tyypillistä tuotetyyppi ja työn erityispiirteet. Tässä artikkelissa tarkastellaan lattiatyyppien muotoilua sekä kuvailla yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

Sisällysluettelo:

Tyypit tuotteiden päällekkäisyydelle

Kaikki työt rakennuksen lattiamallien asennuksessa, jotka on tarkoitettu rakennusten tai talojen rakentamiseen monoliittisesti. Työn suorittamisessa on tärkeää noudattaa sääntöjä ja suosituksia rakenteen lujuuden ja vakauden varmistamiseksi. Harjoitteluasennustekniikan olisi oltava työntekijöiden tai alan asiantuntijoiden tehtävä.

Ennen asennuksen aloittamista on tärkeää tarkastella tämäntyyppisten tuotteiden parametreja ja tyyppejä. Tällaisia ​​malleja ovat:

 • metsissä;
 • muottien kuoren telineet;
 • irtotavarana;
 • teleskooppihyllyillä.

Teleskooppeihin, jotka on valmistettu teräksestä, käytetään muottia, kun katon korkeus on enintään 4,6 metriä. Rakennettaessa suurempaa korkeusrakennetta on tärkeää levittää irtotavarana olevia muottilaatuja. Tällöin asennus on tarkoitettu päällekkäisiksi monoliittisiksi, teräsbetonista, jonka korkeus on 20 metriä ja paksuus 70 cm. Tämäntyyppiselle muottilaitteelle on välttämätöntä käyttää pystysuoria telineitä, liittimiä, liittimiä, ristikkorakenteita ja muita liitäntäelementtejä. Kaikki asennus- ja purkutyöt eivät ole monimutkaisia.

Kaavion teleskooppisen päällekkäisyyden asentamisen ominaispiirteet kiinnittävät jalustan jalustaan, joka tukee koko rakennetta. Samanaikaisesti asennustekniikka toteutetaan erityisillä suojuksilla. Ne on valmistettu vanerista, jolla on vedenpitävät ominaisuudet. Itse asiassa vanerin suojat ovat kiinteitä esineitä muottien kokoonpanoon.

Erilaisia ​​rakennustöitä tehdään kiilametsissä, joita käytetään kerrostalon kerrosten asentamiseen. Niitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin, mutta vanerin sijaan telineet asetetaan niihin ja tikkaat ovat kiinteät, mikä on tarpeen työntekijöiden nosta- miseksi. Kiilametsissä on prototyyppisuunnittelu, joka koostuu telineistä, jotka ovat vaakasuoria ja pystysuoria. Ne voidaan liittää eri kulmiin, mikä mahdollistaa laadukkaiden töiden tekemisen vaikeissa kohteissa.

Kattorakenteiden kattoprofiilin asennus tekniikka on asentaa runkorakenteinen rakenne. Tämä menetelmä eroaa edellisestä siinä, että telineiden yhteyden muunnos on tehtävä levytekniikalla. Tämä mahdollistaa yhden tasoisen asennuksen yhdestä neljään osaan 1 kulhossa.

Palkin katon massiivikokoonpanon ominaisuudet

Kattorakenteiden asennuksen tekniikka edellyttää betoniterästen palkkien käyttöä. He suorittavat rakennuksen pääkuormituksen. Siksi muotti on tärkeää paitsi lattialle myös useimmille palkkeille. Työt tulisi aloittaa sarakkeiden asennuksen jälkeen.

Ensinnäkin palkit on asennettu erityisiin uria, jotka sijaitsevat sarakkeiden muottirakenteessa. Tämän jälkeen voit aloittaa teleskooppisten telineiden asentamisen, mutta on tärkeää muistaa sallitut korkeudet. On suositeltavaa asentaa kaikki tukielementit jalustoihin, jotka on kiinnitetty pultteilla, mikä lisää sädekimpun vakautta.

Seuraavaksi jatketaan muottipintojen asentamista, jotka ovat tärkeitä kiinnittämään toistensa ja pohjan välissä erityisten kiinnittimien avulla. Lisäosaa vahvistamisesta on puupalkkien lattia. Niiden alapuolella on myös tärkeää asentaa teleskooppitelineitä lattiamateriaaleihin. Työn lopullinen vaihe on paneelien asentaminen muottien sivuille ja vahvistuskotelon sijoittaminen. Tällöin on lisäksi tarkistettava seuraavat näkökohdat:

 • lopullinen muottien yhdenmukaistaminen;
 • lattiapalkkien ja muiden elementtien tason tarkistaminen;
 • luodaan sags tai taipumien läsnäolo, jotka ovat tärkeitä eliminoimiseksi.

Rakenteiden asennus ilman monoliittisia palkkeja

Tämän tekniikan muotin asennusjärjestelmää voidaan verrata asennuksen ominaisuuksiin palkkikattoon. Tämä menetelmä on kuitenkin yksinkertaisempi, koska ei ole tarpeen asentaa muita aidoja, jotka on tarkoitettu monoliittisten palkkien valaisemiseen. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että muottien kokoamiseksi on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja sääntöjä, jotka määräävät tukien asennusetäisyyden.

Asiantuntijat suosittelevat näiden sääntöjen noudattamista määrittelemällä lattian paksuuden ja etäisyyden:

 • Asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan 2 metriä, jos katon korkeus on enintään 230 mm.
 • Lattialle 28 cm paksua askelta 1,7 metriä.
 • Jos päällekkäisyydellä on noin 320 mm, on suositeltavaa asentaa telineet puolen metrin välein.

Asennuksen aikana sinun on muistettava, että edellä kuvattujen telineiden välinen etäisyys on maksimaalinen. Sen vuoksi on suositeltavaa hieman vähentää tukien välistä nousua. Vaneria, muovia ja muita rakennusmateriaaleja voidaan käyttää kattorakenteiden suojana. On tärkeää tietää, että hyvälaatuisen pinnan saamiseksi on tärkeää käyttää laminoituja tuotteita. Jos aiot käyttää vaneria, on tärkeää, että se on kosteutta kestävä.

Muotoon vaahtolevyn asennuksen ominaisuudet

Tässä asennusohjelmassa on joitain vivahteita, jotka on tärkeää muistaa asennettaessa muottirakenteita. Suunnitteluohjelma on suunniteltu tiettyihin onteloihin, jotka on tarkoitettu teräsbetonipalkkien muodostukseen. Tämä vähentää työn määrää. Samanaikaisesti kaikissa muottipesän yksityiskohdissa on erityisiä niittejä, joiden kautta voit sijoittaa erilaisia ​​viestintää, kuten jätevesiä, vesihuoltoa, sähköä.

Likimääräinen kaavamallin luominen monoliittisesta päällekkäisyydestä laajennetusta polystyreenistä ei aiheuta tiettyjä vaikeuksia, joten prosessiin voi osallistua 2 tai 3 henkilöä. Asennusteknologiaa on suositeltavaa aloittaa telineiden ja tukipalkkien asentaminen.

On tärkeää tietää, että palkkien suunta on kohtisuorassa suojien ja rei'itetyn metalliprofiilin asemaan, mikä mahdollistaa kantokyvyn lisäämisen. Jos tarvitset tarvittavat tiedonsiirrot muottien läpi, voit leikata aukon seinään ja on tärkeää tiivistää liitosalue.

Purkamisen ominaisuudet

Rakenteiden purkamisen parametrit voivat riippua useista tekijöistä, jotka määräytyvät joidenkin sääntely- ja hankekohtaisten asiakirjojen perusteella. Tässä tapauksessa määräajat riippuvat joistakin tekijöistä:

 • käytettyjen betonimerkkien;
 • asennusvaiheen toteutusaika;
 • paksuus ja päällekkäisyyksien parametrit.

Kesäaikaan on yleensä mahdollista poistaa muottipesä 3 tai 4 päivän kuluttua, mutta on suositeltavaa jatkaa rakennustyöt vasta 3 viikon kuluttua. Talvella betonin kuivumisaikaa pidennetään, mikä riippuu märästä ja kylmästä ilmasta. Materiaalin purkamisen ydin on yksinkertaisin osien purkaminen. Jos rakenteessa on erityiset putoavat päädyt, purkamisprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Myös tällaisten osien käyttö mahdollistaa työn osittaisen toteuttamisen, mutta ehkä samanaikaisesti kattoprofiilin poistamisen, jonka valokuvia voi nähdä tällä sivustolla. Määritä rakenteen poistamisen aika, jos lasket betonin voimakkuuden, indikaattori siitä, mikä on 70 prosenttia.

Kuviota päällekkäisyydestä: vaiheittaiset ohjeet

Tässä tilanteessa tarkastelemme monoliittisten lattian muottirakenteiden rakennetta. Niitä käytetään usein nykyisessä rakenteessa. Jos työn aikana työskentelee korkealaatuisia materiaaleja viimeisimmän teknologian avulla, se vähentää rakenteen painoa, kuormitusparametreja, jotka vähentävät rakennusjätettä.

Korkealaatuinen työteho takaa puun oikean asentamisen, kun kaikki jalat täyttö ja muodostus eivät ole vaikeita prosesseja. Rakennuttajat yleensä käyttävät useampia vaihtoehtoja muottien käytölle, joista osa tarjoaa valmiin rakenteen hankkimista, kun taas toiset haluavat tehdä kaiken omilla käsillään.

On tärkeää tietää, että lattialaatan muotti on valmistettu tällä menetelmällä: runko on koottu pystysuorista pylväästä, jotka kiinnitetään yhteen erikoispalkkien kanssa. Ne ovat kohtisuorasti naulattu poikkipalkkiin, johon vanerilattia on asetettu. Se on laminoitava ja kosteudenkestävä, joka muodostaa muotin pohjan. Työlle on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

 • tukipylväät, jotka ovat tankoja, joiden leikkaus on 120 x 120 mm 150 x 150 mm;
 • puupalkki ja ristipuutavara - on leikattu levy, jonka poikkileikkaus on 160-180 x 50 millimetriä;
 • joka on levy, jonka paksuus on 3 cm;
 • lattiapinnoitetta, käytetään vedenpitävää vaneria, jonka paksuus on 1,8 cm.

Tällaisia ​​töitä varten ei ole välttämätöntä hankkia kalliita havupuita, mikä on hyvin epätaloudellista, joten on olemassa useita vaihtoehtoja:

 • käyttää sahatavaraa, joka on tarkoitettu ristikkojärjestelmään;
 • käytä aiemmin käytettyjä tuotteita, joita aiemmin käytettiin rakennusalalla;
 • mieluummin materiaaleista, jotka on valmistettu huonolaatuisista puulajeista, esimerkiksi havupuusta.

Tehtävän suorittamiseksi on tarpeen laskea katon muotti, nimittäin asentaa tarvittava määrä tukiaineita, jotka ovat seisontatuet. Joten, kun asennat muottien, on tärkeää harkita vaiheet sijoittaa telineeseen. Kaikki parametrit ja etäisyydet määritettiin tässä artikkelissa.

Askel askeleelta ohjeet asennukseen:

1. Kun otetaan huomioon päällekkäisyyden paksuus, lasketaan uudelleen palkkien väliset askelmat, jolloin ne muodostavat ensimmäisen rivin. Tätä varten sinun täytyy ohjata pituussuuntainen palkki erikoisuraan kynsien avulla tukipylväiden yläpäähän. Puolikanavan likimääräinen syvyys tulee olla yhtä suuri kuin palkki. Tämä antaa tarvittavan kuorman tukeen. Kiinnitä sitten pitkittäispalkin päät seinään.

2. Samalla tavalla on tarpeen muodostaa toinen rivi muottiin. Rakenteen pohjan tulee olla vahva ja sileä. Tätä varten on suositeltavaa laittaa levy tukien alle, joiden paksuus on noin 5 cm.

3. Pitkän palkin suhteen kohtisuoraan kiinnitämme poikittaisen palkin, jonka kiinteä etäisyys on 60 cm. Seuraavaksi asennamme tukipylväitä, joiden pystysuuntaus tarkistetaan laskuviivan avulla.

4. Samaa tekniikkaa varten sinun on asennettava jäljellä olevat rivit luodaksesi puitteet halutuille parametreille.

5. On tärkeää tasata vaakasuorat palkit rakennustasolla, kun taas telineiden korkeus on helppo säätää.

6. On tärkeää, että kaikki jalustat kiinnitetään toisiinsa kiinnittämällä. Ne voidaan kiinnittää kynsillä, ja niiden aseman on oltava lävistäjä. Tällöin sinun on varmistettava, että telojen koko runko on tarpeeksi vahva ja luotettava jatkotyöskentelyyn.

7. Tämän jälkeen ristikkopalkkiin asetetaan vaneri, jonka levyt on sovitettava tiiviisti yhteen ja liitokset on sijoitettava palkkiin. Eri aukkoja ja aukkoja nivelten ei pitäisi olla.

8. Päällekkäisyydet ovat tärkeitä pidättäytyä pakastamisesta. Tällöin on kehyspisteen päälle asennettava esimerkiksi hiilihapotettu betonilohko. Tiiliseinien kohdalla on tarpeen asettaa neljä tiilimuurausta, joiden paksuus on 12 cm. Suosittelemme myös lämmittämään ulkopinta vaahtomuovilla.

9. Valmista sitten vahvistuksen runko, tarvittaessa tarve tehdä reikiä viestintään.

10. Me täytämme betoniratkaisun. 20 vuoden jälkeen on suositeltavaa irrottaa muottipesä.

Erityyppisten lattialementtien asennusjärjestelmä edustaa suurta työmäärää, jonka toteuttaminen vaatii valtavia kustannuksia. Tietenkin muotti voidaan rakentaa omin käsin, tai voit ostaa uuden rakenteen. Tällöin kaikki kustannukset ovat samat. Rakennemallin ymmärtämiseksi suosittelemme videon katsomista artikkelin lopussa esitetyssä katto-muottirakenteessa.

Alustan, seinien, pylväiden, päällekkäisyyksien, palkkien puutavarat

Sinun ei pitäisi ajatella, että säätiön, seinien ja kattojen muodostelma - tämä on merkityksetön toissijainen elementti rakennuksen rakentamisessa. Muottien kustannukset ovat yleensä 1/3 konkreettisen työn hinnasta. Lisäksi oikein valittu muotti - takaa betonipinnan virheettömän ulkonäön. Oikein rakennettujen muottien käyttö voi merkittävästi lisätä työnopeutta. Kun valitaan ja rakennetaan muotti, sen kuormat ja materiaalien kestävyys otetaan välttämättä huomioon.

Mikä on muottirakenne?

Rakennuksen seinien, perustusten, kattojen ja muiden rakenteellisten elementtien muottirakenne on lisärakenne, joka asennetaan tietyn ajan ja toimii betonirakenteiden ja betoniteräksen muovaamiseksi. Koko rakenteellinen muottijärjestelmä koostuu seuraavista osista:

 • muottipaneelit (kannet);
 • laakerit ja tukielimet (telineet, telineet, kehykset, linkit jne.);
 • kiinnikkeet.

Muottipinnat tulevat kosketuksiin betonin kanssa. Ne antavat halutun muodon tuotteelle. Betonirungon pinta riippuu muotin pinnan tyypistä. Kiinnitys- ja kannatusosia tarvitaan pitämään ja kiinnittämään muottiin vaaditussa asennossa.

Rakennusten betonisointiin ja vahvistamiseen tehdyt työt kuuluvat samaan teokseen kuin muottiin. Tehtäessä niitä on noudatettava sääntelyasiakirjojen vaatimuksia (SNiP 3.03.01-87, GOST R 52085-2003, GOST R 15.201-2000 ja SNiP 52-01-2003). Muottien asennus tehdään tasaisella pinnalla, joka on puhdas säänkestävistä kerroksista ja roskista. Muottirakenteiden kutistuminen ei ole sallittua. Seinien, kattojen ja säätiöiden päällyste on perustettu käyttäen tasoa, mittanauhaa ja lyijyä. Muottipaneelit on suljettava hermeettisesti. Käytön jälkeen suojat on puhdistettava harjoilla ja kaavinlävillä.

Muototyypit

Säätiön, seinien ja lattioiden muotti on jaettu erillisiin alalajiin eri tekijöiden vaikutuksesta:

 1. Rakennuksen rakenteellisten osien ominaisuuksista riippuen muotti on jaettu vaakasuoraan ja pystysuoraan.
 2. Muotoilun rakenteellisten ominaisuuksien mukaan: suuri tai pieni paneeli, pneumaattinen, lohko, ei irrotettava, liukuva, tilavuus- tai nosto-säädettävä, liikkuu vaakatasossa.
 3. Käytetyillä materiaaleilla: alumiini, puu, muovi, teräs, yhdistetty.
 4. Käyttöolosuhteista ja vaikutuksista betoniin: erityinen, lämmittävä, eristetty tai eristämättä.
 5. Käyttötaajuudella: varastokokoelma, kertakäyttö (ei irrotettava).

Käytännöllisin suojavaippa, jossa kantavat elementit ja kansi, joka on valmistettu metallista tai materiaalien yhdistelmästä. Rungon roolissa ovat teräksiset kulmat, joissa on jäykisteitä. Ne ovat kiinnitettyjä teräslevyjä, joiden paksuus on 2-3 mm, vaneri- tai muovisuojukset. Jotta kätevästi kiinnitettäisiin suojukset reunoillaan, tehdään reikiä. Koska kiinnittimet käyttivät jousien kiinnikkeitä, erilaisia ​​lukkoja ja kiinnittimiä.

Seinien, lattian ja pohjien yleismuoto, joka koostuu vakiokokoisista levyistä (pituus 0,9-1,8 ja leveys 0,3-0,6 m), ovat erittäin suosittuja. Lisäksi tukielementit ja kiinnittimet on myös standardoitu. Tällaisilla suojilla on aukkoja, joiden kiinnitys- ja supistukset ovat yhtenäisiä kokoja, joiden läpimitta on 2 cm.

Standardikokoonpanot: a - standardi paneelielementti; b - kulmaelementtielementti; sisäänrakenteet; d - supistukset; d - tilat; e-tuki; W - alusta, h - teleskooppi; ja - liukupultti; - liukuva puristin palkkeihin

Täydellinen muotti

Suojusten lisäksi vakiorakenteisiin kuuluu liukuvat palkit, joita käytetään vaakasuoran muottipesän järjestelemiseen, palkkityyppisten liukuvien puristimien ja telineiden teleskooppeihin. Lisäksi sarja sisältää elementtejä, jotka helpottavat ja helpottavat työskentelyä muottien ja betonien asennuksessa - nämä ovat taisteluja, tukia, tikkaita ja ripustettuja alustoja.

Muottipaneelien kiinnitys suoritetaan erityisillä lukitusliitoksilla. Kourat asennetaan vetokoukkujen avulla, joissa on lukitussalpa. Ruuvien tukit ja liittimet mahdollistavat asennuksen korkean tarkkuuden, kehyksen vakauden ja suojaavat betonisuunnittelulta.

Räkit teleskooppeja tarvitaan kaltevuusmallin kohdistamiseen ja asentamiseen. Niiden pääosa on 1200-1700 mm korkea, ja lisäkoteloiden avulla pystytään nostamaan korkeintaan 5 m korkeuteen. Pylväiden lujuus ja rakenne kiinnitetään liitokseen ja jäykkyyskalvoon.

Täysin varustettujen seinien, lattiojen ja perustusten muottipinta voidaan koota sekä pienille rakenteellisille elementeille että kokonaistuotteille. Jälkimmäisessä tapauksessa käytetään lisäksi rintareunoja, joissa on ruuveja ja rakennustelineitä työntekijöille.

Puiset muottien seinät, katot ja perustukset

Suosituin muottien seinät, lattiat ja säätiöt - puu. Tällaisten muottien päätykohdat on valmistettu eri kokoisista puupalkkisuojista. Puupalkkeja käytetään laakereina ja kiinnikkeinä. Tällaisten muottien elementtejä kiinnitetään lanka kierteillä, siteillä ja jousilla. Pyöreää puuta tukee lattiat, palkit ja kaaret. Koska tämä muotti tarkoittaa kiinteää, suurin osa sen elementeistä ei voi käyttää uudelleen.

Alustalevy on useimmiten 4-5 cm: n paksuisia levyjä, jonka vakiokorkeus on 20 cm. Taipuisan levyn leveydestä kestää muovalevyn sisäpuolella ne välikappaleet, ja ulkopuolelta ne lyöttevät tiukasti laudat. Tällaiset tapit auttavat estämään betoniliuoksen leviämistä. Jos haluat tehdä nauhan, jonka korkeus on yli 20 cm, käytetään halutun korkeuden muotolevyjä. Sisäinen etäisyys kiinnitetään myös välikappaleilla, ja painepalkkeja, tappeja ja kiinnityksiä käytetään ulkopuolelta, mikä myös auttaa säilyttämään laastin paineen.

Perusta, jonka reunat ovat 50-75 cm korkeita, käytetään liitos- tai teräskolmiota. Muottien mittojen on oltava säätiön mittojen mukaisia. Tätä varten käytämme johtoja ja tappeja. Muottien kiinnittämiseen käytetään tukia, tukia, tappeja ja kiinnittimiä.

Puumateriaalin perustusten asennusjakso jopa 75 cm:

 1. Me lyömme maahan kiiloja puisten elementtien ohjainten kiinnittämiseen. Korjaamme ne ja tarkistamme asennuksen oikeellisuuden.
 2. Kaivannon toiselle puolelle asennamme suojuselementit niin, että niiden pinta on linjassa levyjen reunaan.
 3. Kiinnittimien avulla kiinnitämme kilpielementit tiukasti pystysuoraan.
 4. Sitten ne myös kokoavat suojukset kaivannon vastakkaiselta puolelta. Suojusten rinnakkaisten rivien välinen etäisyys on säädettävissä tukien avulla.
 5. Asennetaan apukannattimet ja kiinnityspidikkeet.

Jos on tarpeen asentaa muotti betoniselle pinnalle esimerkiksi kattoon, käytetään puusta valmistettua apupuuta. Kynnet, joiden pituus on 8-10 cm, päistään puoliosaan. Sitten ulokkeet kiinnitetään betoniseokseen ja korkin kiinnittämisen jälkeen.

Huomio: muottipaneelien välissä ei saa olla reikiä ja rakoja, muutoin sementtimaito voi vuotaa niiden läpi. Jotta pääset eroon kapeista halkeiltavista (enintään 3 mm: n) muottipaneeleista tulee kostuttaa vedellä ennen asennusta. He paisuneet ja aukot sulkeutuvat. 5-10 mm: n aukot tukkeutuvat hinaamalla. Yli 1 cm: n reikiä käytettäessä käytetään puulevyjä.

Pohjakankaan sivuseiniä sekä vaakasuoraa valmistetta voidaan käyttää pohjakerroksena. Ristikkomuotoa voidaan käyttää laattaperustusten sivuseinissä. Muuraus voi rajoittaa betonin ja buta-seoksen perustan sivuseiniä.

Puinen muotti on valmistettu koivu-, havumetsästä ja havupuista. Puun kosteus saa olla enintään 25%. Jos muotti on suunniteltu käytettäväksi monta kertaa, kannattaa ottaa puuta, joka ei ole alhaisempi kuin kolmas luokka. Kaikkien tukirakenteiden rakenteet on myös tehty kolmannen luokan puusta, mutta vähäisimpien sallittujen virheiden määrä. Levyjen pinnan, joka sijaitsee betonin sivussa, tulee olla sileä. Sitä varten levyt voivat olla enintään 15 cm.

Pilarin säätiöt

Säätiön muotti

Kokoontaitettavat muottipohjat perustuvat kahta erilaista suojusta: puoli ja pää. Sisäpuolelle oikeaan asentoon kiinnittämiseen käytetään välilevyjä ja ulkopuolisia tappeja.

Pilarin perustukset tehdään seuraavasti:

 1. Suorita akseleiden hajoaminen maahan ja vedä kaapelit.
 2. Pylvään akselin määrittämiseksi tehdään saranan suorat kiskot kehyselementtien sijainnin yli.
 3. Jos pohja on suorakaiteen muotoinen, sen sijainti määritetään keskikaapelilla ripustettujen lyijyjen avulla. Tällöin putkilinjat tulevat kosketuksiin pystysuoraan sijoitettujen kiskojen kanssa.
 4. Sitten se asentaa muotilaatikon, kohdistaa sen projektin merkkien mukaan ja korjaa sen alustalle.
 5. Nyt pystyviivat voidaan poistaa.

Suorakulmaisen poikkileikkauksen muodot, joiden korkeus on korkeintaan 20 cm

Suorakulmion muotoiset poikkileikkaukseltaan 20 - 50 cm: n korkeudensäätöpohjat

Harjaton korkeus 75 cm korkea

Pilarin muotti

Sarakkeiden kokoontaitettava muotti on valmistettu neljästä kynsiliitoksesta. Samanaikaisesti kahden leveän kilven tulee olla yhtä suuri kuin sarakkeen tarkka leveys, ja kahden muun kilven leveyttä pitäisi lisätä muotolevyn paksuudella kerrottuna kahdella. Puun tai teräksen kiinnittimien kiinnittämiseen käytetään suojuksia. Näiden kiinnittimien on kestettävä betonin leviämisen ja tärinän aiheuttamat rasitukset tampingin aikana. Kiinnittimien asennus tehdään laitekoteloiden valmistuttua.

Sarakkeen muotti tehdään seuraavasti:

 1. Aloituksen aikana pohjakerrosten pohjalla tehdään akseleiden hajoaminen. Lisäksi, kun lasketaan pohja betonilla, on tarpeen asentaa liikenneruuhkia.
 2. Seuraavaksi laita kehys pohjaan siten, että sen akseli ja sovellettu erittely samaan aikaan. Kehys on kiinnitetty korkkiin.
 3. Tämän jälkeen aloita muottipaneelit kiinnitettyyn kehykseen.
 4. Tarkista sitten suojien tarkkuus ja pystysuora asennus, sisäinen etäisyys niiden välillä.
 5. Pylväiden muotti, jonka korkeus on korkeintaan 6 m, kiinnitetään sekoittumalla.
 6. Rakenneelementin irrottamisen jälkeen pylvään pohja puhdistetaan ja pestään erityisen aukon (ovi) kautta.

Kantojen ja palkkien muodot

Kantojen ja palkkien muodostelma suoritetaan yhdessä. Tätä tarkoitusta varten asennetaan valmiiksi kiinnitetyt laatat, joissa ei ole yläosaa. Laatikon pohjassa ei saa olla aukkoja, jotta vältettäisiin sementtimaidon vuoto. Koska palkkien ja palkkien muotti on koottu tiettyyn korkeuteen, on suositeltavaa käyttää telineitä, jos tämä korkeus on yli 6 m.

Runojen ja palkkien ilman telineitä on asennettu seuraavaan järjestykseen:

 1. Ensinnäkin palkkikotelon pohja kiinnitetään nauloilla uraan pylväiden muottiin. Horisontaalisuus on tiukasti hallinnassa.
 2. Varastohyllyt on asennettu pystysuoraan lokin alareunassa oleviin lokeihin. Kiinnitystelineet toimivat naulojen avulla.
 3. Sitten kiinnitämme muottipalkin sivulaudat kynsillä sarakekoteloiden sivuille. Käytä kiristyslevyjä.
 4. Nyt muottipalkkien pohja johdetaan urien muottipylväisiin ja palkkeihin.
 5. Laita teline matot palkkeihin. Kiinnitä sivuseinät.
 6. Palkkien ja palkkien muottien liitokset on peitetty säleillä.

Palkit ja palkit

Seinätelineet

Seinien muotti on asennettu kahdesta suuresta rinnakkain järjestetystä suojasta. Suojusten välissä on oltava etäisyys, joka on yhtä suuri kuin seinämän leveys. Asennettaessa muottiin väliaikaisia ​​rekikoja. Jokainen kelmuselementti on asetettu tasolle samalla tasolla kuin edellinen ja kiinnitetty levyillä, jotka puolestaan ​​on kiinnitetty kiiloihin maahan.

Jäykisteillä suoritetaan upouusi seinät, joiden pituus on enintään 50 cm. Jos seinät ovat yli 50 cm, reunojen lisäksi olisi käytettävä taisteluita. Kiinnityspultteja ja kierreviiraa käytetään betonin leviämisen hillitsemiseen. Laajennuspalkkien sijasta on suositeltavaa käyttää pultteja, jotka voidaan helposti purkaa betonin kaatamisen jälkeen. Reikien reiät on tiivistetty sementtiseoksella.

Laatoitettu muotti

Monikerroksisten rakennusten julkisivut on asennettu samalla tavalla kuin kerroksissa oleviin rakennuksiin, eli muottirautat sijaitsevat alla olevan lattian valmiiseen päällekkäin. Jos taustalla olevaa monoliittista laatua ei ole tällaisia ​​kuormia, niin muotti ei ole poistettu siitä, kunnes kaikki rakennuslevyt ovat valmiit.

Taitettava muotti

Rakenteeltaan kiinteitä kilpiä ja laatikoita koottava pohja, seinät ja katot, jotka voidaan poistaa yhdistämällä haluttu vahvuus ratkaisuun ja uudelleenjärjestelyksi toiselle paikalle, kutsutaan irrotettaviksi. Tällaisten muottien suojat ovat:

 • yhtenäinen;
 • pieni levylevy, jonka paksuus on 19-32 mm;
 • Suuri-paneeli.

Kiinnityslevyille käytetyt kynsien levyt.

Laitteen kokoonpuristettavat säädettävät laudat

Tällä hetkellä rakennustöissä suosituin muotti on laajapaneeli irrotettava paneeli. Tällainen muotti on asennettu paikalleen ja liikkuu tarpeen mukaan. Sen avulla voit tehdä rakennuksen rakennetta.

Kokoontaittuva muotti on kiinnitetty runko-levyiltä, ​​joilla on suuri kantavuus. Tämän muottijärjestelmän muotoiluun kuuluu teräsrunko, jäykisteet, vesitiivis kilpi, joka on tehty vanerista, MDF: stä, lastulevystä, muovista tai alumiinista. Tässä tapauksessa supistusten käyttö ei ole suositeltavaa, koska kilven vahvuus on melko korkea.

Seinien, kattojen ja perustusten muottiin käytetään sarjaa, jossa on yleiset kiinnityselementit, joiden avulla voidaan kiinnittää suojat eri kulmilla. Raskas, laaja paneelilevy, joka asennetaan rakennuslaitteiden avulla.

Laattaosa on joukko kantavia tukia, kehyksiä ja siteitä standardoitujen palkkien tai alumiinikehysten asennukseen. Muottipaneelit ovat itseään kehyksetöntä ja ne on valmistettu vanerista tai alumiinista. Tukien välinen etäisyys on parempi ottaa 1 m.

Liukuva muotti

Tämän muottien elementit:

 • mainostaulut;
 • kehykset teräsliittimillä, jotka yhdistävät kilvet;
 • lattiapäällyste työntekijöille;
 • tilat ja palkit;
 • rakennustelineet;
 • hissit.

Muotoilun periaate on seuraava. Liitäntäkoteloiden kiinnitysrungot ovat myös tukia ristikoille ja palkkeille. Runkoelementtien lisäksi ripustetaan rakentajille. Muottien siirtäminen pystysuoraan on varmistettu kehysten päälle asennettujen hissien ansiosta. Tällaisia ​​muottijärjestelmiä käytetään korkeiden rakenteiden (vähintään 12 m), putkien, siilojen ja korkeiden seinien rakentamisessa.

Kiipeilymuotti

Seinien, kattojen ja pohjan muottirakenteissa yhdistyvät irrotettavien ja liukuvien muottijärjestelmien ominaisuudet. Sen komponentit ovat:

 • kilpielementit;
 • kiinnikkeiden;
 • välineet eristeiden poistamiseksi betonipinnalta;
 • laitteet liikkua.

Tämän järjestelmän työpinta perustuu usein konkreettiseen elementtiin betonitoimiseksi. Tämäntyyppiset muottijärjestelmät sopivat korkeiden rakenteiden rakentamiseen, joilla on eri poikkileikkaus koko pituudelta. Lämmitykseen käytetään lämmönkestävyyden suojaamiseksi haitallisilta sääolosuhteilta.

Muotti liikkui vaakatasossa

"Rolling" -muottijärjestelmä koostuu seuraavista:

 • kilpielementit;
 • kehyslaitteita kuljetusvälineillä.

Siirrettäessä muottiä ohjauskiskoja pitkin käytetään erityisiä vinssejä tai sähkömoottoreita. "Rolling" -moduulia on kysyntää, kun rakennetaan suurta pituutta (tunnelit, vesijohtoverkot, padot jne.).

Estä lomake

Paikkatietojärjestelmä, jota kutsutaan lohkokokoonpanoksi, sisältää:

 • teräskilpielementit;
 • tukikehys;
 • kiinnikkeiden;
 • laitteet kilpirautaa betonista.

Jos lohkon muotoa käytetään yhdessä liukukappaleiden, vuorien ja leikkauslistojen kanssa, valmistettujen rakenteiden kokonaismäärä laajenee huomattavasti. Tällaisten muottien asennukseen ja poistamiseen käytetään erityisiä nostolaitteita. Lohkokomponenttia käytetään rakennuksen itsenäisten rakenteellisten osien valmistukseen.

Termoelementti

Jos betonitointityöt toteutetaan talvella, kun lämpötila laskee alle nollan asteen, on suositeltavaa käyttää lämpöaktiivista muottirakennetta, joka kykenee saamaan aikaan konkreettisen sekoituksen optimaalisten kovettumisolosuhteiden kanssa. Kylmänä vuodenaikana on useita tapoja vanhentaa ja lämmittää betoniseosta:

 1. Termos-muotti, jossa karkaisuvahvistimet ja jäätymisvaimentimet.
 2. Betonimateriaalin lämmittäminen ennen käyttöä.
 3. Betonilämmitys lämpimässä muottipesässä.
 4. Lämmittely elektrodien tai lämmitysjohdon kanssa.
 5. Lämpö betoni lämpöaktiivisella pehmeällä matolla.

Tällä hetkellä muottipaneelit voidaan lämmittää sähkölämmittimillä tai eristellä.

Kiinteä muotti

Tällaista muottirakennetta ei ole purettu rakenteesta betonin kovettumisen jälkeen, mutta sitä käytetään sen kanssa. Samalla se voi suorittaa molempia muotoilutoimintoja ja työskennellä yhdessä rakenteellisen elementin kanssa.

Tämä muotti on valmistettu polystyreenivaahdon, ontelotyyppien, puun ja sementin seoksista, kuonasta. Tällaiset muodot täytetään betonilla. Lisäksi käytetään eri materiaalien ohuita paneeleja. Ne on liitetty rakennuselementtikouruihin. Sen jälkeen, kun muotti on täytetty seoksella, suojat eivät ole purettuina, mutta ne voidaan viimeistellä.

Tämän muottijärjestelmän soveltamisala on melko laaja. Nämä ovat asuin- ja teollisuuskäyttöön tarkoitettuja rakennuksia, erilaisia ​​taloudellisia rakenteita.

Muottien valintaan vaikuttavat tekijät

Jotta perustuksen, seinien ja lattiojen muottirakenne pystyttäisi pitämään seoksen hyvin, betonipintaan ei liittynyt epäsäännöllisyyttä, on otettava huomioon useita tekijöitä:

 1. Valetun koostumuksen hydrostaattinen paine. Tämä indikaattori vaikuttaa liuoksen kaatamisen nopeuteen, sen asettamisen ajankohtaan ja lopulliseen jähmettymiseen. Seinien ja pylväiden muotti on erityisen riippuvainen tästä tekijästä.
 2. Paine muottipesässä. Tämä indikaattori riippuu laattojen koosta ja muodosta sekä betoniliuosten valumistapahtuman valinnasta. Esimerkiksi kun käytetään tampereita, paine muottiin kasvaa 20-40%. Paineen alentaminen muottiin on mahdollista, kun käytetään usein vahvistamista.
 3. Materiaalimateriaalin on oltava erittäin turvallinen, jotta kaikki kuormat kulkeutuvat helposti. Lisäksi tämä lausuma koskee kaikkia muotojen osia: suojat, pylväät, vyöt, hihnat, palkit jne.
 4. Muottien on oltava mahdollisimman yksinkertaisia. Älä muuta sitä usein. Tämä voi johtaa puun ja puun vähenemiseen. Seinien, kattojen, pilarien ja palkkien muottien tulisi olla yhtenäisiä. Vaikka aluksi tuntuu siltä, ​​että tämä johtaa betonin liialliseen kulutukseen, itse asiassa siellä on säästöjä puuseppästä ja puun kulutuksesta. Vakiomuotoiset elementit ovat kykyä käyttää standardikokoista sahatavaraa.

Lankojen, seinien ja lattioiden päällysteet: vaatimukset

Voit luetella useita vaatimuksia, jotka koskevat minkäänlaista muottirakennetta:

 1. Suojusten tai muottipehmusteiden on oltava erittäin kestäviä ja luotettavia suojaamaan betonipuristusta vastaan. Lisäksi pinnoitukseen käytettävien materiaalien kestävyys ja niiden kiinnitys laakerin osiin ovat tärkeitä.
 2. Seinien, lattian ja säätiöiden päällyste on pidettävä kunnossa. Joten voit välttää sen kaarevuutta, joka myöhemmin vaikuttaa betonin muotoon.
 3. Muottien valmistukseen käytetyillä materiaaleilla on oltava varmuusmarginaali kuormituksen kestämiseksi paitsi ratkaisusta, myös laitteista, työntekijöistä ja rakennusmateriaaleista.
 4. Muottipaneelien liitoksen on oltava luotettava ja samassa tasossa.
 5. Koska muottien kantavat elementit ovat parempia käyttää neliön poikkileikkaukseltaan osia. Poikkipinta-alan pienentäminen on sallittua, kun käytetään muita vaakasuoria ja lävistäviä linkkejä.
 6. Muotoilun tiukka sovitus jo tehtyihin koostumuksiin auttaa estämään sementtimaidon ylivuotoa ja vuotoa.
 7. Muottipaneelien osien liittämisen on oltava tiukalla. Tämä välttää kuoppia betonin pinnalla.
 8. Seinien, lattian ja perustusten kotelo on helppo kuljettaa käyttöpaikkaan, koota nopeasti ja purkaa nopeasti ja helposti.
 9. Materiaalin valinta materiaalin valmistukseen, saumojen sijainnille ja levyn pinnan laadulle määräytyy betonipinnan vaatimusten mukaan.

Epätarkkuudet betonipinnoissa, jotka johtuvat muotin virheellisestä asentamisesta tai huonolaatuisuudesta, on vaikea korjata. Tätä varten sinun täytyy leikata osa pakastetusta betonista, asentaa uusi muottialue tällä alueella ja kaataa betoni takaisin.

Tärkeää: on tarkoituksenmukaisempaa suorittaa muottien asennus ja purkaminen käyttämällä erityisesti tätä tarkoitusta varten keksittyjä romumateriaaleja. Pihdit, kiinnikkeet, tukipyörät, pyörivät, liittimet ja paljon enemmän laitteita helpottavat suuresti asennusta.

Purkamismuoto

Säätiön, seinien ja kattojen muodostelma voidaan poistaa betonin kovettumisen päätyttyä. Tätä ajanjaksoa voidaan pienentää käytettäessä nopeasti asetettavia sementtikoostumuksia tai rasvaista betonia. Asetusaika riippuu useista tekijöistä:

 • betoniseoksen tyyppi;
 • sää ja ilmasto-olosuhteet;
 • rakennuksen piirteitä.

Säätiön, seinien ja kattojen muodostelma voidaan poistaa aikaisemmin, jos lämmintä ja kuivaa säätä on. Höyryjen tapauksessa on suositeltavaa lisätä betoniseoksen oleskelun kestoa muottipesässä.

Huomio: Muottirakenteiden poistaminen voidaan suorittaa betonitoimintaa valvovan insinöörin luvalla. Hänen on varmistettava, että betonipinta on saanut tarpeeksi voimaa ja pystyy kestämään sille asetetut kuormat.

Yleisiä suosituksia ovat Portland-sementin perustuvien betonilaattojen poistaminen, kovettuutuminen vähintään 4,5 ° C: n lämpötilassa:

 1. Palkkien, seinien ja pylväiden sivupintojen muotti ei voi kestää 1-4 päivää perustuen sääolosuhteisiin.
 2. Lattian ja palkkien alapintojen muotti on poistettava viimeiseksi.
 3. Rakennukset voidaan purkaa 3 metriin 7 päivässä. Jos kavennus on pidempi, sen pituus on suurempi kuin määritetty, ja sen pituus on kolme päivää. Betonipinnan maksimi viipymäaika muottipesässä on enintään 30 päivää.

Formuloinnit muottipaneeleiden käsittelyyn

Sen estämiseksi, että betonikoostumus ei tartu levyihin, seinien, lattian, perustusten ja rakennuksen muiden rakenteiden elementteihin, se on voiteltava erikoisratkaisuilla, esimerkiksi vihreällä saippualla, öljyillä, rasvaseoksilla tai kalkkiliuoksilla.

Metalliset tai muut muurien seinät, pohjat ja lattiat on usein voideltu öljyformulaatioilla. Tällaisten liuosten on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • estää betoniliuosten tarttumista muottiin;
 • estää kosteuden absorptiomuotti;
 • älä maata betonipinta;
 • älä vähennä betonirakenteiden kantokykyä.

Materiaalipinnan, johon öljyä käytetään, on oltava puhdas ja sileä. Harjat, rullat, rätit, ruiskut, käytetään öljyvalmisteisiin. Koostumuksen on kokonaan peitettävä muottipaneelien pintaa, mutta ne eivät kuulu saumoihin ja vahvistuspalkkeihin.