A6.2. Laattojen muotoilu

Päällystysmuotin päämuovausosa on 7-kerroksinen koivuvaneri 4 (katso kuva A6.4), jonka paksuus on 12 mm ja jossa on yksipuolinen polymeeripinnoite. Levyjen vanerilevyjä asetetaan rakeille siten, että viilupinnoitekerrosten kuitujen suunta on ortogonaalinen urien suuntaan. Vanerin kannen levyt on järjestetty keskenään palkkeihin. Muodostetaan vanerilevyjen levyt suunnitelmassa 60-70 mm: n betonilattian mittoihin, joissa ne ovat tuettuja puolen muottipaneeleja.

Lattialaattojen sivuseinämälevyt 6 ovat vanerinauhan 6a (katso kuva P6.5) ruuveilla "hikissä", jossa on poikkileikkauksen 40 x 60 mm 66 alapuolella 66 ja poikkileikkauksen 50 x 60 mm yläreunan 6c jäykiste. Asennuksen aikana sivuvahvistukset ruuvataan asennuskiillolla, jonka nimellishalkaisija on 6 mm alemman jäykisteen läpi kansi 4: n muovausvaneriin ja sen kautta edelleen riveihin 3 (ks. Kuva P6.4). Pidä sivusuojaa 6, joka on yhdensuuntainen rakennustelineen I-palkin kanssa suunnitteluasennossa, asenna tukiosat 7, jotka lepäävät yhdellä reunalla sivuturvan yläreunaa 6c vasten ja toinen reuna palkkeihin 3. jotka tukevat telineitä. Sivupaneelien 6 väliset liitokset järjestävät puupäällysteen 40 x 60 mm: n poikkileikkauksen avulla, joka on kiinnitetty kapeilla suojusten ala- ja yläreunoihin. Kiinnitetyn sivusuojan vanerilevyjen liitokset on vahvistettu ulkopuolelta "vanhempien" peitteillä "hiki" ruuveilla. Vanerikannen ja sivupaneeleiden väliset aukot ennen kaadon tiivisteen tiivisteen tai tahnojen liima-aineen tiivistämistä.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Pohjalevyn vahvistaminen: piirustukset ja kaaviot

Yksilöllinen rakentaminen meidän aikanamme on yhä enemmän. Itse asiassa olosuhteissa, joissa rakennusmateriaalit, itserakennustuotteet olivat saatavilla, materiaalien toimitus ja laitteiden ja laitteiden vuokraus lisääntyivät merkittävästi, yhä useammat ihmiset päättävät rakentaa omaa taloa tai mökkiä omillaan.

Vahvistusta käytetään katon vahvistamiseen, jossa vahvistuselementti on vahvistuksen hila.

Tällaisella rakenteella syntyy melko paljon kysymyksiä, joista yksi on, kuinka vahvistaa lattialevyä.

Monoliittisten teräsbetonilaattojen käyttö lattialaattoina on erittäin kätevä. Tämän ratkaisun edut ovat seuraavat:

 • vertaileva yksinkertaisuus suunnitteluun;
 • alhaiset kustannukset;
 • korkea lujuus;
 • kyky havaita merkittäviä kuormia;
 • kuormitus yhden seinän päällekkäisyydeltä jaetaan tasaisesti.

Valmiissa teräsbetonilaatoissa, koko kuorman kantava vahvike sijaitsee alaosassa.

Ja itse tehdyillä kattoilla on myös niin tärkeä etu kuin se, että laatta voidaan valmistaa kaikenkokoisista, kun taas valmiit tuotteet tarjotaan tietyistä kokoluokista ja on vaikea valita oikeita taloja rakennettavaksi. Sementtiseosten kanssa tehdyt työt eivät aiheuta erityisiä vaikeuksia, mutta lattian vahvistaminen ei ole niin vaikeaa.

Ennen levyn tekemistä on suositeltavaa tehdä piirros, jonka mukaan teet sen. Samalla on vastattava seuraaviin kysymyksiin:

 1. Mikä olisi paksuus?
 2. Mitkä koot suunnitelmassa?
 3. Kuinka käyttää vahvistusta, miten sitoa sen rakentavasti?
 4. Mikä on vahvistusverkoston nousu?
 5. Mitä tarvitaan voittoa ja missä paikoissa?

Suunnittelun ominaisuudet

Betonituotteet yhdistävät kiinteän betonin (kiven) ja metallin ominaisuudet joustavuuteen. Betoni näkee puristuskuormitukset paremmin ja metalli - vetolujuus. Rakennusrakenteissa päällekkäiskuormitus kaikissa tapauksissa suuntautuu pystysuoraan alaspäin ja on yleensä tasaisesti jakautunut koko alueelle. Kuorma koostuu omasta painosta ja kaikista kohteista, rakenteista, ihmisistä, jotka ovat siellä.

Double reinforcement overlap: 1. alemman vyöhykkeen työtangot; 2. ylemmän vyöhykkeen tangot (niiden halkaisija on pienempi tai yhtä suuri kuin alemman vyöhykkeen tangon halkaisija); 3. kuormaa siirto-ankkuri; 4. seisoo sauva.

Päällekkäisyys toimii taivutuksessa ja sitä vahvistetaan siten, että se absorboi juuri tällaisen kuorman. Se tekee aina kaksi verkkoa vahvistamista, ylä- ja alareunasta. Ristikkorakenteiden ristikytkimet sijoitetaan kaistalle ja kauemmaksi. Reunaväli (teollisuusalueiden välinen etäisyys) on määritetty konetekniikan laskentamallien perusteella. Yksittäisissä rakenteissa, joissa on itsenäinen päällekkäisvalmistusta, piki on yleensä 150-200 mm.

Lujittavan silmän on oltava betonin paksuudella 25-30 mm etäisyydelle pinnasta. Vahvistustangot on sidottu neulomalla kaikilla risteyksillä. Voit myös käyttää viimeisteltyä vahvistettua hitsattua verkkoa. Erillistä vahvistamista monoliittiselle levylle hitsauksen avulla ei suositella, koska hitsauspisteissä muodostuu jännityskonsentraatioita, jotka myöhemmin johtavat repeämiin. Tuotantoympäristössä hitsatulla verkolla tehdään teknologinen toiminta stressinpoistolle.

Monoliittisen päällekkäisyyden osat: betoni, tukirakenteet, kruunu, katto.

Erotimet on asennettu ylemmän ja alemman lujiteverkon väliin - pystysuorat vahvistuselementit (tangot), jotka on suunniteltu varmistamaan, että ylemmän ja alemman lujiteverkon väliset etäisyydet ovat samat kaikissa suunnissa. Ristikon erotin voi olla eri tyyppisiä: taivutettu koukku, silmukka - mikä on tarpeeksi mielikuvitusta. Heidät pitäisi sijoittaa tiettyyn askelin. Tässä esitetty piirustus heijastaa raudoituksen kaavamaista jakautumista.

Katon reunat tulisi vahvistaa lisävahvisteilla - U-muotoiset ja L-muotoiset elementit (ks. Kuva). Erityisesti tarvitaan laakeroinnin paikan vahvistamista. Jos laatta lepää koko ääriviivalla, vahvistaminen tulisi tehdä koko kehällä.

Katsotaan piirrososasta. Yläosa toimii puristuksessa ja alemman jännityksen. Päävetolaite putoaa alempaan raudoitukseen, joten se on paksumpi kuin ylempi.

Piirustuskaavio monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamisesta.

Mitä suurempi span, ts. Tukien välinen etäisyys, sitä suuremmat ovat sen lujuusominaisuuksien vaatimukset. Suositeltu span on korkeintaan 6 m. Tämän koon yläpuolella tarvitaan todennäköisesti lisää vahvistusvahvistusta. On mahdollista sanoa tarkemmin, tarvitaanko niitä vai ei vain lujuuden laskelmien jälkeen. Mutta on yleinen kuvio: suoraan tukikohdan yläpuolelle, vahvikekerros on vahvistettu, ja tukien keskellä alempaan vahvistuskerrokseen parannetaan. Voittojen sijainnin periaate heijastaa esitettyä piirustusta.

Vahvistimen tankoja on erotettava toisistaan. Jos ne koostuvat yksittäisistä elementeistä, päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 40 * d, missä d on vahvikkeen halkaisija. Esimerkiksi 10 mm: n halkaisijalle tarkoitettujen venttiilien päällekkäisyyden tulisi olla 400 mm. Levyille käytetään kuumavalssattua teräsvahviketta, luokka A3. Suositeltu halkaisija on 8 - 14 mm. Näiden suositusten huomioon ottamiseksi voit tarkentaa piirustuksesi.

Asennustiloissa, joiden pituus on enintään 6 m, joka on tuettu ääriviivoilla, levyn paksuus 200 mm, lujitussyvyys 200 x 200, halkaisijaltaan 12 mm halkaisijaltaan halkaisijaltaan 8 mm: n ylemmän ristikkorakenteen halkaisija voi olla millä tahansa kuvasuhteella.

Vahvistaminen ja upottaminen

Muottiyksikkö

Lattian vahvistaminen alkaa muottien asennuksella. Muotoon on sovellettava seuraavia vaatimuksia: sen on kyettävä kestämään raakaseoksen paino ilman, että se muuttuu visuaalisesti. Tämä on melko suuri kuorma, jonka betonikerros on 200 mm, ja se on 500 kg neliömetriä kohden. Suojaa varten voit käyttää vaneria, jonka paksuus on 18... 20 mm, palkkeihin, tukirakenteisiin, poikkipalkkeihin, käytä palkkia, jonka leikkaus on 100 x 100 mm.

Voit käyttää ammatillisia muottiinpanoja. Sen etuja ovat se, että se on suunniteltu suurille kuormille, sen sarjaan kuuluvat teleskooppiset telineet, jotka kestävät huomattavan painon ja mahdollistavat säädön. Tämä on melko kallista laitteistoa, mutta nyt voit löytää yrityksen, joka vuokrasi ja muottiin ja makaa vuokrattavaksi.

Materiaalikokoonpanojärjestelmä on helppo löytää kirjallisuudessa, ja jos käytät ammatillista muottirakennetta, niin ohje on liitetty siihen. Tärkeintä on tarkistaa vaaka-asento kokoonpanon jälkeen tasoituslaitteella tai muilla käytettävissä olevilla keinoilla.

Asennuksen asennus

Muovipuristimia tarvitaan luomaan suojakerros luukun pohjalla.

Vahvistus tehdään tällä tavoin: alarivi asetetaan salpoihin - erityinen muovi tukee 25-30 mm: n korkealle suojakerroksen luomiseksi. Tangot asetetaan samalla askeleella, yhdensuuntaisesti toisiinsa. Niiden päälle sijoitetaan seuraava rivi 90º kulmassa ja neulomalla lanka jokaisella risteyksellä. Sitten asennamme verkko-osastoja, taivuta, yhdistää samalla äänenvoimakkuudella. Piirustus täällä kertoo tarkalleen mikä. Reunojen reunojen päällekkäisyyksiä täydennetään vahvikkeilla. Erottimet ja U-muotoiset vahvikkeet on pinottu pitkittäisiksi, ja sitten lujituksen poikittaiset tankoja. Päällystetyn raudoituksen yläpinnan tulee olla 25-30 mm ylemmän tason alapuolella. Kokoonpannun vahvikkeen tulisi olla melko jäykkä runko, joka kestää henkilön painon ilman erityisiä muodonmuutoksia.

täyttää

Kun vahvistus on valmis, voit alkaa täyttää. Tämä työ tehdään parhaiten betonipumpulla, varmista, että seos tiivistetään erityisen syvällä värähtelijällä. On suositeltavaa täyttää kerralla. Kovettumisen aikana betoni kutistuu. Mitä nopeammin kuivaus, sitä enemmän kutistumista, joka voi johtaa mikrohiukkasten esiintymiseen. Tämän välttämiseksi 2-3 vuorokauden kuluessa kostutetaan kovetuslevyn pinta vedellä. Tämä tehdään parhaiten ruiskuttamalla. Mutta sadepäivänä myös kaataminen ei ole välttämätöntä, on suositeltavaa suojata tuore seos sademäärästä. Laattojen on kuivuttava 30 päivän ajan, vasta sen jälkeen, että muotti voidaan poistaa.

Kuinka tehdä laatan omin käsin?

Yleensä kivitaloissa lattiat valmistetaan esivalmistetuista raudoitetuista betonilohkareista. Mutta joskus on välttämätöntä, että lattialaatta tehdään käsin.

Esivalmistettujen levyjen asennusohjelma.

Tällaiset voivat olla suhteellisen harvinaisia ​​tapauksia, kun esimerkiksi on ongelmallista käyttää nosturia tai muuta rakennuslaitteistoa ilman, että levyjen asentaminen on mahdotonta. On tarpeen valita lattianvalmistus omalla kädellä myös silloin, kun arkkitehtuurihankkeeseen liittyy tilojen epätasainen asettelu.

Joka tapauksessa kotitekoisten laatikoiden on vastattava selkeästi kaikki tekniset vaatimukset, jotka asetetaan teollisesti valmistetuille betoniteräksille. Siksi on syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin tällaisten levyjen tuotannon tekniikkaa pois betoniterästuotteiden kasveista.

Joitakin etuja laattojen tekemiseen

Itse kaadettavat monoliittiset betonilaatat kiinnitetään paitsi silloin, kun ei ole muuta fyysistä ulosmenoa. Joskus arkkitehtoninen, teknologinen, muotoilu, ekologinen tarkoituksenmukai- suus tulee esiin. On syytä huomata, että tällaisissa tapauksissa etuna on, että tämän menetelmän edut ovat erityisen havaittavissa.

Kun valitaan tuotantolaajennus monoliittiselle levylle omilla kädillä, valmistaja ei välttämättä huolehdi siitä, mistä ongelmista aiheutuu rinnakkaisliitosten esiintyminen tehtaalla vahvistettujen betonilaattojen välillä.

Lisävahvisteiden laatat.

Ylimaalauksen saumaton malli, joka taataan monoliittisen pinnan valssauksella, mahdollistaa tasaisen kuormituksen ulkoisten seinien, sisäisten väliseinien ja rakennuksen perustan.

Lisäksi tämä lattianpäällystysmenetelmä mahdollistaa huoneen sisätilojen suunnitella vapaasti, jotta huoneen koko ja kokoonpano vaihtelevat suuresti, mikä ei riipu yläpuolella olevista vakiolevyistä vaan luottaa mielivaltaisesti asennettuihin pystypylväisiin.

Lopuksi, kun järjestetään parveke yhdessä monoliittisen laatan kanssa, ei tarvita ylimääräistä pohjalevyä.

Lattian valmistuksessa tarvittavat materiaalit, työkalut ja laitteet

Jotta lattialaatta itsessään voidaan tehdä korkealla tasolla, päällikkö tarvitsee seuraavaa:

Piirustus lattialaatasta, jossa pyöreät aukot 220 mm paksu.

 • puutavaran hakaset;
 • kirves;
 • vasara;
 • rakennustaso;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • puupalkki muottien tukien valmistukseen (1 tuen määrä 1 m 2);
 • puiset levyt (50x150 mm);
 • vanerilevyt 20 mm paksu;
 • teräsvahvistus (halkaisija 10-12 mm);
 • kiinnitys taivutusvahvistukseen;
 • raudoitusvaipat;
 • M350 betoni (voidaan tehdä itsenäisesti sekoittamalla sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä).

Kuinka tehdä laatan päällekkäisyydet omiin käsiinsä: yleiset säännöt

Ennen kuin siirryt suoraan monoliittisen levyn varsinaiseen asennukseen, sinun on tutkittava huolellisesti kaikki tämän toiminnon vivahteet. Kuten mikä tahansa työ, se on mahdotonta ilman alkuperäisen luonnoksen laatimista.

Laitteen kellarijärjestelmä.

Se voidaan tilata jossakin erikoistuneesta yrityksestä rakennusten rakennesuunnitteluasiakirjojen laatimiseen. Tämä vaihtoehto näyttää parempana kuin käsinkirjoitetut laskelmat, koska vain asiantuntijat voivat laskea vaikutuksen taivutusmomenttialusta mahdollisimman suuren kuormituksen alle.

Mutta voit tehdä tämän osan työstä itse, viitaten esimerkiksi Internetiin tarvittaviin kaavoihin ja suosituksiin. Erityisesti löytyy kuvaus laattojen tuotantotekniikasta taloon, jonka korkeus on jopa 7 m ja lattian paksuus 180-200 mm - yksi maanrakennusten rakentajien suosituimmista lattianrakennusvaihtoehdoista.

Tuotannon käsite sisältää seuraavat osat:

 1. Tärkeä teräsvahvistus. Tarjoaa koko rakenteen kantavuuden. Se sopii sekä yhteen suuntaan (rinnakkain levyn lyhyen sivun kanssa) että kahteen suuntaan (poikittain). Toisessa tapauksessa levyn paksuus on suurempi kuin ensimmäisessä suoritusmuodossa.
 2. Tukiliittimet. Se on asennettu lautasen seinäosaan, suojaa kattoa halkeilulta.
 3. Betonin kaataminen. Luo toimivan lattiapinnan (pohja lattialle / kattorakenteelle) ja suojaa sisäistä vahviketta. Yläkerroksen vähimmäispaksuus on 6 cm.
 4. Kruunu. Se on välttämätön osa mahdollisia päällekkäisyyksiä. Se kulkee rakennuksen tukiseinien läpi, ja se liitetään levyn lujittaviin tankoihin.

Suunnittelun lisäksi katon asennus käsittää muottien asentamisen, vahvistusprosessin, betonin kaatamisen ja tiivistämisen.

Muottiyksikkö monoliittisten lattialevyjen valmistukseen

Asennus muottiin monoliittisen katon alla.

Rakenteen (kannen) asentaminen sisältää useita peräkkäisiä vaiheita. Ensinnäkin tietyn korkeuden pystytukiasemat on muodostettu koko huoneen alueelle. Ne voivat olla sekä puisia että metalleja. Niiden välinen etäisyys ei saa ylittää 1 m, ja ne, jotka ovat lähempänä seinää, on sijoitettava enintään 20 cm: n korkeudelle.

Runkopalkin yläpuolella olevaan muottiin kiinnitetään puupalkki (I-palkki tai kanava), jonka jälkeen vaakasuorat kannet asetetaan asennettuihin ristikkorakenteisiin. Samalla on varmistettava, että vaakasuoran muottien reunat painetaan tiukasti seinämiä vasten (aukot eivät ole hyväksyttäviä).

Edelleen edullinen tapa säätää pystypintojen korkeutta. Varmista, että vaakasuoran kannen ylempi leikkaus on täsmälleen sama kuin seinämän muuraus.

Sitten kaikki tarvittavat pystysuorat muottielementit asennetaan. Samaan aikaan seinien sisäreunoista tehdään pystysuora aita 150 mm: n etäisyydellä, koska juuri se on niin pitkä, että sen reunoilla oleva monoliittinen laatta tulee seinään.

Laitteen kannen viimeistelyn jälkeen, sinun on tarkkailtava huolellisesti, miten sen elementit ovat tasaisesti ja horisontaalisesti.

Vahvistuslaattojen vaihe

Esivalmistettu laatta.

Muotoilun asennuksen jälkeen ne alkavat valmistaa vahvikehkoa, joka koostuu kahdesta metalliristikosta. Näihin tarkoituksiin on teräsnauha, jonka läpimitta on 10-12 mm. Neuloa silmäkoko 200 mm: n silmäkokoisella langalla halkaisijaltaan 1,2-1,5 mm. Jos ruudukon valmistuksessa on tarpeen lisätä lujitustangot pitkin pituutta, on välttämätöntä varmistaa, että risteyspisteissä yhden sauvan päällekkäisyys toiselle on vähintään 40 cm.

Lisäksi on tarpeen noudattaa toista standardia - talon seinämän vahvistusverkon päällekkäisyyksien tulee olla 150 mm (tiiliseinä) ja 250 mm (hiilihapotettu betoniseinä). Samanaikaisesti lujitustangojen päiden ja pystysuoran muottien välinen etäisyys laattojen kehän ympärillä on 20-25 mm.

Kuten edellä mainittiin, lattialevyn täysimittainen vahvistaminen käsittää kaksi metalliristikkoa - pohjan ja yläosan. Niiden tulee olla levyn paksuutta 20-25 mm: n etäisyydellä levyn alemmista ja ylemmistä tasoista.

Alemman verkon oikean sijainnin varmistamiseksi on sijoitettu erityisiä muovisia kiinnittimiä. Ne on sijoitettava tarkasti lujittavien sauvien leikkauspisteisiin ja niiden välisen etäisyyden on oltava noin 1-1,3 m.

Oikea etäisyys ylemmän ja alemman verkon välillä (120-125 mm) on varustettu erityisten kiinnitystelineiden avulla. Ne on valmistettu käsin taivutuslaitteella, jonka halkaisija on 10 mm. Kaikkien tällaisten kiinnittimien korkeuden on oltava sama ja sama kuin 120 mm. Ne on sijoitettava muottipintaan ruutupuutarhassa 1 m: n välein.

Sen jälkeen rungon päissä on 400 mm: n nousu, kiinnityspultit kiinnitetään. Vahvistuksen vahvistamiseksi molemmat vahvistusverkot kiinnitetään kääntyvien saumojen kanssa.

Betonilaatan täyttö

Tyypit ontto-ydinlaattoja osassa.

Tätä toimintaa varten on parempi tilata valmiin betonin tehtaalla ja suorittaa se erityisellä mekaanisella sekoittimella ohjainletkun kautta. Tämä takaa tasaisen kerroksen muodostamisen ja tulevaisuuden vahvuuden päällekkäisyyden.

Esiasennettu teknisten reikien kehykset (savupiippu- ja tuuletusputket jne.), Ne aloittavat varsinaisen kaatamisen. Materiaalit ja työaika tulisi jakaa siten, että täyttö suoritetaan jatkuvatoimisesti ennen koko muottialueen täyttämistä.

Kannen lopullisen täytön jälkeen liuos asettuu huolellisesti syvällä värähtelijällä. Valun päätyttyä lattialevy on jätettävä noin 28-30 päivän ajaksi, jotta se voidaan täysin kuivua. Koko tämän kestävyyden aikana levyä on joskus kostutettava vedellä. Ja vasta kuukauden kuluttua siitä, kun betoni on kaadettu, muotti voidaan poistaa.

Näin ollen, kun noudatat kaikkia tarvittavia teknisiä vaatimuksia, voit tehdä oman monoliittisen levyn.

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.

IP-osoitteesi on estetty

Varmista, että et käytä nimettömyyksiä / proxyja / VPN tai muita vastaavia keinoja (TOR, friGate, ZenMate jne.) Päästäksesi sivustolle.

Lähetä kirje abuse [at] twirpx.com, jos olet varma, että tämä lukko on virheellinen.

Kirjoita kirjeessä seuraavat tiedot estämisestä:

Määritä myös:

 1. Mikä ISP käytät?
 2. Mitä lisäosia on asennettu selaimeesi?
 3. Onko sinulla ongelma, jos poistat kaikki laajennukset käytöstä?
 4. Näyttääkö ongelma toisessa selaimessa?
 5. Mitä VPN / proxy / anonymization -ohjelmisto yleensä käytät? Näyttääkö ongelma, jos poistat sen käytöstä?
 6. Oletko koskaan tarkistanut tietokoneesi viruksia varten viimeisen kerran?

IP-osoitteesi on estetty

Anonymizers / proxy / VPN tai vastaavia työkaluja (TOR, friGate, ZenMate jne.) Päästä verkkosivuille.

Ota yhteyttä [at] twirpx.com, jos tiedät, että tämä lohko on virhe.

Liitä seuraava teksti sähköpostiin:

Määritä myös:

 1. Mitä Internet-palveluntarjoaja (ISP) käytät?
 2. Mitä laajennuksia ja lisäyksiä on asennettu selaimeesi?
 3. Estääkö se edelleen, jos kaikki selaimesi asennetut laajennukset poistetaan käytöstä?
 4. Estääkö se edelleen, jos käytät toista selaimella?
 5. Mitä ohjelmia käytät usein VPN / proxy / anonymisaatioon? Estääkö se edelleen, jos poistat sen käytöstä?
 6. Kuinka kauan olet tarkistanut tietokoneesi virusten varalta?

Yleiskatsaus lattialaatoista

Betonipäällysteet ovat nyt kiinteä osa rakennusten ja rakenteiden rakentamista. Suunnittelun yksinkertaisuus ja suhteellisen alhaiset kustannukset tekivät nämä levyt suosituimpiin kohteisiin.

Ontolevyn rakenne.

PB-sarjan silmukkavahvitetuilla betonilevyillä on monia etuja verrattuna muihin materiaaleihin. Jos verrataan niitä runkoihin tuotteisiin, on selvää, että ontto rakenne, jolla on lähes samat lujuusominaisuudet, on alhaisempi lämmönjohtavuus, ja tämä on tärkeä näkökohta käytettäessä betoniterästuotteita keskimmäisellä ilmastovyöhykkeellä. Insinööritekniikan näkökulmasta ontot rakenteet ovat paljon helpommin korpulentteja, mikä sallii seinien kantavuuden helpottamiseksi radikaalisti. Tämä on erittäin tärkeä hetki yksityisten kotitalouksien rakentamisessa. Onnettomuuksien hinta on luonnollisesti pienempi kuin täyteläinen.

Kuvassa ontto betonilevy osassa. On hyvin havaittavissa, että levyn profiilin kuusi reikää helpottavat muotoilua ja säilyttävät sen lujuuden.

Valinta onttojen laattojen ja monoliittirakenteiden välillä

Suurten paneelien päällekkäisyyksien järjestelmä.

Jopa hankkeen vaiheessa syntyy kysymys siitä, millaisen lattian pitäisi olla tulevassa rakennuksessa. Yleensä on kolme päätyyppiä. Nämä ovat teräsbetonisia onttoja rakenteita, monoliittisia lattiatyyppejä ja puuta. Tietenkin jokainen tyyppi on sekä etuja että haittoja. Mutta ontot laatat hyötyvät useilla toimenpiteillä. Joten, päällekkäiset, aukot osassa, ovat erinomainen lämmöneristin, ne tukahduttavat ääniaallot melko hyvin. Tällaisen tuotteen asentaminen ei liity sääoloihin, kun taas monoliittisten kattojen työtä ei voida suorittaa alhaisissa lämpötiloissa. Tuotannonsa jälkeen PB-tyypin ontotyt sydämet ovat valmiita hyväksymään suunnittelukuormitukset, kun taas monoliittirakenteiden on tarkoitus kestää tietyn ajan ennen kuin betonin kuivaus ja karkaisu loppuvat.

PB-sarjan levyillä on sileä pinta, vaakasuora taso säilyy jopa niiden tuotannon aikana.

Puulattiat käytetään pääasiassa matalan yksityisen rakentamisen vuoksi niiden rajallisten lujuusominaisuuksien vuoksi.

Onttojen levyjen koot ja luokittelu

Levyjen asettelu.

Vahvistetut betonilaatat ovat useimmissa tapauksissa merkinnöissä pituuden ja leveyden arvot. Päällekkäisyyden korkeus on useimmiten 220 mm. Tyypillinen merkintä näille tuotteille on PB-24-12 tai PB-60-12. Jos arvot 24 ja 60 ovat tuotteiden likimääräinen pituus dm: ssä, ja 12 on leveys dm: ssä. Reikien halkaisija on 150 mm, joskus on olemassa tuotteita, joiden reiän halkaisija on 159 mm. Ilmaisu "likimääräinen pituus" tarkoittaa sitä, että esim. PB-25-12 -tuotteen pituus on 2480 mm, eli siinä otetaan huomioon ero rakenteen rakenteissa. PB-tuotteisiin, joiden leveys on 12 dm, on pääsääntöisesti 6 reikää poikkileikkauksessa. 12 dm: n pienempi leveys on yksi yleisimmin käytetyistä rakenteista johtuen sen suosion vuoksi, rakenteiden laskeminen johtaa usein juuri tämän leveyden levyjen käyttöön.

Valmiiden betonilevyjen tuotanto

Ontotyyppisiä PB-levyjä valmistetaan muotoon vapaalla muovausmenetelmällä. Onton rakenteen laskenta tarjoaa raskasta, lujatta betonia. Tuotteet ovat esijännitettyjä, vahvistettuja suuritehoisilla vahvisteilla. Vahvistus suoritetaan pituussuunnassa. Erikoistuneessa jalustassa tuleva laatta valetaan kiristetyille lujitinköysille. Saatu tuote on pituudeltaan jopa 200 m, betonin kiinteytymisen ja kuivauksen jälkeen tuote leikataan määritellylle pituudelle. Nykyaikaiset tehtaat raudoitetuista betonituotteista tuottavat levyjä, joissa on muotoiltu muovausmenetelmä 2,4 - 9,6 m pitkä. Tämä ominaisuus sallii suuren asiakkaan järjestää tietyn määrän levyjä. Raudoituksen laskeminen teräsköysien kanssa riippuu tulevan tuotteen paksuudesta.

Sen on sallittava valmistaa päällekkäisyyksiä, joissa on erikoisjärjestelyjä varten viistottu leikkaus. Vanhoja tapoja on olemassa PC-tyyppisten päällekkäisyyksien tuottamiseksi metallimuotojen avulla. Tätä tekniikkaa pidetään vanhanaikaisena eikä tarjoa PB: n kaltaisten tuotteiden etuja. Levyjen leikkaaminen on 10 cm, joten aiemmin saavuttamattomat arvot mahdollistavat rakennusrakenteen laskemisen ilman tyypillisiä ulottuvuuksia. Tällaisten rakenteiden lujuus saavutetaan betonipinnoitteella. Myös jotkut asiakkaat laativat levyjä eristetyiksi käyttäen polystyreenivaahtoa.

Onton ytimen käyttö eri rakennusalueilla

Onttolevyn rakenne osassa.

Betonilaatuisia tuotteita, joita on 12 dm, käytetään usein paneelitalojen, erilaisten laitosten korjaamojen rakentamiseen. Levyjä PB60-12 käytetään tavallisten asuinrakennusten välisten päällekkäisyyksien kanssa. Suosituin tuote on levyt, joiden leveys on 12 dm. Useimpien rakennusten suunnittelussa muodostetaan päällekkäisyydet päällekkäin tälle koolle. PB-sarjan uusi tuotantoteknologia mahdollisti tietenkin monimutkaisten projektien kehittämisen, mutta samalla monoliittisten kattojen rakentamisen. On selvää, että kaikkein monimutkaisissa satunnaisissa projekteissa ei voi tehdä ilman monoliittista tekniikkaa, mutta monet rakennukset alkoivat suunnitella ja rakentaa paljon helpommin käyttämällä levyt, jotka on valmistettu muodollisella muovaustekniikalla.

Jos verrataan esimerkiksi PK60-12: n ja PB60-12: n päällekkäisyyttä, on selvää, että PB-sarjan rakentaminen on suositeltavaa sen takia, että uuden tekniikan tuottamalla levyllä on paljon tarkemmat geometriset mittasuhteet, ihanteellinen taso. Ja tämä on tärkeä laatu rakennuksen myöhemmässä viimeistelyssä. Toinen tärkeä näkökohta on levyn lisääntynyt lujuus, joten emme voi suorittaa muita laskelmia rakenteiden vahvistamiseksi.

Betonituotteiden laskentaan sisältyy useita eriä. Tämä on laskelma muodonmuutokselle, lasku halkeaman avautumiselle. Rakenteen vahvistaminen tarkoittaa betonin alkujännitekniikkaa. Toisin sanoen esijännitetyt teräsköydet, kun betoni on asetettu ja sen asetus on vapaata rasituksesta, ja kiristettyjen köysien voima siirretään pakastetulle betonille. Tuote osoittautuu jännittyneeksi puristuksessa, minkä ansiosta se kestää huomattavasti suuremman voiman rakentamisen aikana kuin perinteinen rakenne.

Jokaisen rakennuksen projektiin sisältyy kaikkien mahdollisten kuormitusten laskeminen jo ennen rakentamisen aloittamista. Joskus on tilanteita, joissa rakennettua rakennusta laajennetaan lisäämällä lattia tai lisäämällä rakennuksia ja rakentamalla siirtymiä. Tämä tapahtuma edellyttää huolellista laskemista tukirakenteiden kuormituksesta, lähes aina on välttämätöntä vahvistaa täytettävän lattian päällekkäisyyttä.

Tehtyjen töiden määrän on vastattava kokonaisuudessaan hanketta, johon sisältyy vahvistusrakenteiden laskenta. Kaikki kattorakenteiden vahvistamiseen tähtäävät työt tulisi suorittaa vain täyteen laskeumien ja voimien laskemiseen. Jokainen keinotekoinen menetelmä, kuten tavallinen betonikiinnitys tyhjiin, on täysin mahdotonta hyväksyä.

Tällä hetkellä PB-sarjan ontelolaattojen tuotanto-tilavuus kasvaa, koska nykyaikaiset, tiukat rakennustekniset vaatimukset edellyttävät korkealaatuisempia ja kestäviä betoniterästuotteita.