Hiekka ja sora

Sora-hiekkaseos on luonnontuote, ei-metallista materiaalia, jota käytetään eri tarkoituksiin - perustusten rakentamisesta päällysteen päällystykseen. On käynyt ilmi, että CBC: n lajikkeita on useita, joiden koostumusta ja pääpiirteitä säännellään valtion standardin asiakirjoilla.

rakenne

Hiekan ja sora-yhdistelmän tulkinta: hiekka-sora-sekoitus. Kuten nimestä käy ilmi, se koostuu hiukkasista ja sorasta eri jakeissa tietyissä määrissä. Niinpä näiden materiaalien vaatimukset edellyttävät kahta sääntelyasiakirjaa:

 • GOST 8267 soraa varten;
 • GOST 8736 hiekalle.

Ohjauksen helpottamiseksi luotiin yhtenäinen GOST 23735-79 "Sand-sorvel mix". Asiakirjan mukaan seoksessa tulisi olla:

 • yli 5 mm: n murto-osan soran on oltava alueella 5... 95%;
 • loput ovat hiekkaa suurista pieniin.

Kaikki hiekka- ja sora-seokset eivät ole sopivia rakennustarkoituksiin, mutta tietynlaista laadullista koostumusta, jossa enemmistön pitäisi olla suuri komponentti. Jos luonnollisessa raskaassa massassa ei ole tarpeeksi suuria hiukkasia, se on keinotekoisesti rikastettu jopa 75%. Siitä käy ilmi niin sanottu hiekka-sora-seos, joka on sopivin betonin ja asfalttibetonin valmistukseen.

Komponenttivaatimukset

Riippuen kerrostumien ominaisuuksista, hiekan ja soran koostumuksesta ja laadusta, niiden mittasuhteet eroavat merkittävästi. Riippuen suurista osista, joiden murto-osa on vähintään 5 mm, GOSTissa on useita PGT- ja OPGS-ryhmiä:

OPGS on rikastettu hiekan ja kivien seos, joka voidaan tuottaa haluttuun laatuun. Esimerkiksi paikallisella alalla on mahdollista purkaa ainoastaan ​​hiilipohjaisia ​​materiaaleja, joissa on 35% kestävää soraa, kun taas ostaja tarvitsee 65% valmistamaan betonirakennetta tietyn rakenteen perustan rakentamiseen. Monet toimittajat suorittavat rikastusproseduuria.

Hiekassa ja raunioissa voi olla myös muita aineosia:

Pölyhiukkaset + savi

Jos standardin ylittäviä epäpuhtauksia havaitaan, seos on puhdistettava. Tämä tapahtuu kahdella tavalla:

 • seulotaan pienien seulojen läpi;
 • pesemällä teknisten hydraulilaitteiden avulla.

Luonnon radionuklidien Aeff-ominaisuuden arvo ei saa ylittää 1500 Bq / kg. Seos lajitellaan radioaktiivisen taustan arvon perusteella ja käytetään eri tarkoituksiin.

Hiekka-sora-seosten tyypit alkuperän mukaan

PGS-tuotanto toteutetaan eri olosuhteissa:

 • joet ja järvet;
 • merillä;
 • louhoksissa.

Merikiveä ovat puhtaimmat - ne eivät sisällä lainkaan savipartikkeleita, hiekka ja kivet ovat pyöreät. Tällaiset seokset ovat sopivia vedenpoistoon ja maisemasuunnitteluun - niiden sileät pinnat eivät tarjoa suurta tarttuvuutta.

Malmin sora ja hiekka louhitaan louhoksissa mineraalien uuttamiseksi. Tällaisissa olosuhteissa saadaan eri fraktioiden ja muotojen kivet. Nämä ovat emokalojen jäännöksiä, jotka ovat usein homogeenisia koostumuksessa. Ne soveltuvat parhaiten betoniratkaisujen valmistukseen, koska kivien karhea pinta on erinomainen.

Jään ja järvien jäätyminen on edullista ja hyvin yleistä. Seos on homogeeninen, fragmentit ovat pääasiassa pyöristettyjä muotoja. Joki-kivi on yleensä saastunut siltalla ja savealla, orgaanisilla jäännöksillä.

Hiekan ja soran ominaisuudet

Pgs: n ja opg: n tekniset ominaisuudet voivat vaihdella huomattavasti kivien eri alkuperän ja niiden laadun indikaattoreiden vuoksi:

 • hiekkakivien vähimmäiskoko - 10 mm;
 • suurin sora - 70 mm;
 • epäpuhtauksien pitoisuus - enintään 5 prosenttia;
 • keskimääräinen tilavuuspaino - 1,65 t / m³;
 • PBC-lujuus määritellään soran ja sen ominaisuuksien indikaattoriksi;
 • keskimääräinen tiivistyskerroin fbP: lle on 1,2;
 • pakkasenkestävyys F100: sta.

Kunkin erän ominaisuudet ja kerrostumat määritetään erikseen ottaen huomioon PGG: n ja OPGS: n seosten laadullinen koostumus. Huomaa, että tiivistyskerroin riippuu suoraan komponenttien osuudesta ja niiden prosenttiosuudesta. Näin ollen seoksen tiheys riippuu näistä tekijöistä.

hakemus

Hiekan ja soran seoksia käytetään laajasti rakennusteollisuudessa:

 • tienrakennus;
 • siviilivälineiden rakentaminen eri tarkoituksiin;
 • lattiapäällysteet;
 • hydraulisten ja teollisuuslaitosten rakentaminen;
 • rannikoiden vahvistaminen, kiinnitysseinien asentaminen;
 • kaivosten täyttö;
 • tasoitustyynyjä.

Eri tuotemerkkien betonielementtien valmistukseen käytetään FBC: tä, jonka paino on 1 m³. Se määritetään tarpeiden mukaan paikanvaraajana. Esimerkiksi betonin valmistamiseksi M500 vaatii parempia koostumuksia ja lujuusominaisuuksia, edullisesti noin 60-70% suuria soraakiviä, kun taas heikon M 150: n valmistamiseen, voit ottaa tavallisen FBC: n.

Kun valitaan hiekkasaumojen luonnollisen GOST-seoksen valinta, on otettava huomioon kallion radioaktiivisen taustan taso ja levitettävä materiaalia tällä tavalla:

 • Aeff jopa 370 Bq / kg - asuin- ja toimistorakennusten rakentamiseen ja koristeluun;
 • Aeff 370-740 Bq / kg - rakenteiden luomiseen ja teollisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, teiden asuttaminen kaupunkien kaupungeissa;

Aeff 740-1500 Bq / kg - rakenteellisten elementtien valmistukseen sekä teiden ja teknisten laitteiden rakentamiseen siirtokuntien ulkopuolella (lentokentät, kaukoliikenteen kaukoliikenteen moottoritiet).

Mikä on ero CBC: n ja MSS: n välillä?

Sen lisäksi, että nämä materiaalit eroavat toisistaan ​​lyhenneessä, niillä on yksi tärkeä ero. Se on rakeiden ja hiekan määrä tuotteissa. Jos luonnollisessa hiekassa ja sorasekoittimissa on noin 40% soraa ja noin 60% hiekkaa, OGS: ssä näiden komponenttien sisältö on täysin erilainen. Sora on paljon enemmän ja vähemmän hiekkaa. Tyypillisesti ensimmäinen materiaali on noin 55% ja loput sekoitus hiekkaa talteen louhoksesta. Näiden ominaisuuksien yhteydessä voidaan todeta, että rakennuksen sekoitus toisen version on kestävämpi.

OPGS-ominaisuudet

Lyhenteellä oleva ensimmäinen kirjain tarkoittaa "rikastettua". Soran ja hiekan seos on vahva johtuen ensimmäisen ainesosan korkeasta suorituskyvystä, minkä vuoksi sitä käytetään aktiivisesti tienrakennuksen alkuvaiheessa. Materiaalin käyttötarkoitus on tasoittaa rakentamispaikkoja tai tieosuuksia varten teitä.

Hyvin usein tällaista seosta käytetään luomaan kauniita maisemia maapalstalle ja myös teiden parannustöiden rakentajien tavoitteiden toteutumiselle.

Tämän seoksen pääindikaattorit ovat:

 • Suuri määrä soraa, joka antaa voimaa.
 • Viljan koko
 • Korkea lämpötila.

RATG: n kustannukset voivat vaihdella riippuen siitä, mitä sora-ainepitoisuus on seoksen koostumuksessa. Se voi saavuttaa jopa 75%, kun taas tuotteen hinta on korkein.

Sopivaa seosta valittaessa rakennusurakoitsijan tulisi olla selvästi tietoinen tehtävistään, mikä auttaa häntä valitsemaan tehokkain vaihtoehto. Tärkeintä on se, että materiaali, riippumatta siitä, minkälainen sora ja hiekka siinä on, on todistushakemus valtion vahvistamien sääntöjen ja määräysten kehittämisen ja pakkaamisen aikana.

Missä käytetään PGS: tä?

Tämä materiaali löysi myös paikkansa valtateiden ja rakennustyömaiden rakentamisessa. Sitä käytetään vedenpoistoauton pinnoitteena ja pinnan tasaamiseksi. Yleensä tätä materiaalia käytetään työn alkuvaiheessa. Pohjakerros on erityisesti suojelun tarpeessa, joten asiantuntijat rakentavat erityisen kuivatuskerroksen. Pohja, jolla on pengerrys, kestää kauemmin.

Moottoritien korjauksen ja sen rakenteen lisäksi CBC: n avulla tehdään laasti lujittavan betonirakenteen luomiseksi.

OGS: mitä se on ja miten sitä käytetään

Nykyaikaisessa rakennuksessa käytetään runsaasti luonnollisia ei-metallisia materiaaleja ja niiden seoksia. Useimmissa tapauksissa tämä hiekka, sora, savi. Pohjaveden, jokien ja meren pohjalle hiotaan hiekan ja soran seos, joka on MPS: n perusta. Mikä se on ja mikä on ero CBC: n ja OGS: n välillä?

Luonnonmateriaalien seokset

Hiekkamakeiset seokset ovat hyvin suosittuja ja ovat osa betonirakenteita, joita käytetään talojen rakentamisessa, teiden rakentamisessa ja perustuksen asettamisessa. Seosten laatu ja niiden ominaisuudet riippuvat siitä, missä ne louhittiin. Pääindikaattori on liimaominaisuudet. Usein tarvitaan seoksia, joissa soran määrää lisätään. Tätä varten soraa lisätään luonnolliseen seokseen. Tätä tarkoitusta varten erityisesti käytettävät laitteet - tärinänäyttö. Tuloksena on OPGS: n seos, jonka dekoodaus on rikastettua hiekkaa ja soraa. Keinotekoisesti rikastettu seos on osa betonia: se yhdistetään sementtiin ja veteen. Pääasia on pitää mittasuhteet niin, että betoni on vaaditulla laadulla siihen tarkoitukseen, johon se on tarkoitettu. Betonin laajuus riippuu soran määrästä ja laadusta. PGS: n luonnollinen seos sisältää jopa 20% soraa ja rikastuksen aikana sen määrä kasvaa 75%: iin, kuten kuvassa näkyy. OPGS ja viittaa PGS: n keinotekoisesti rikastettuun koostumukseen.

Liittyvät videot

OGS: n kokoonpano ja jakautuminen ryhmille

Erityisen tärkeä on murskausjyvien arvo, savi ja siltin esiintyminen seoksen koostumuksessa. Kaikki tämä vaikuttaa tällaiseen indikaattoriin kuin OPGS: n vahvuus. Mikä se on: konkreettisia laatuindikaattoreita? Tämä ei ole vain lujuus vaan myös roiskeenkestävyys.

Yksi suosituimmista OPGS-yhdisteistä on seos, jossa sora on 70%. Loput 30% prosenttia on hiekkaa, jossa ei ole epäpuhtauksia. Seos voi kuitenkin sisältää savea, enintään 1% kokonaismassasta ja enintään 5 prosenttia orgaanista ainesta. Soran jyvät ovat eri kokoisia: 10 - 70 mm. Tämän ei pitäisi olla sekoitus. Seos käyttää jyvien jakeita: niiden koko voi olla joko 10 tai 40, 20 tai 70 mm. OGS jaetaan ryhmiin niiden sisällön mukaan prosentteina soraa:

Menetelmä

Aivan kuten se on jaettu OGGS-ryhmiin (joka on jo hajonnut), niin konkreettisesti tuotetaan erilaisia. Kaikki riippuu siitä, missä ja miksi sitä käytetään. Valmistusmenetelmä: otetaan neljä osaa seoksesta, yksi sementti ja 1/2 osa vettä. Osa ainesosista määritetään painon mukaan. Kun betoni on valmistettu perustuksen asettamiseksi, osien optimaalinen suhde on 1: 8. Kun otetaan huomioon soraa koostumuksessa, sementtityyppi, jota valmistetaan seoksen valmistamiseksi, saa vaaditun tuotemerkin betonin. Tienrakennuksessa OPGS tekee tiettyjä kerroksia teiden pohjalla tai yläpinnalla. Talojen rakentamisessa betonia käytetään paitsi pohjaan, myös sementtivalmisteisiin betonilattialle. Alueella rakennuksen ympärillä maisemasuunnittelu tehdään myös betonilla ja avointen kiillotusasemien seoksella.

Sekoitusominaisuudet

Rakennusmateriaaliseos on erittäin kätevä ja sillä on valtava suosio rakennustöissä. Loppujen lopuksi se sopii täydellisesti pintaan. Erityisesti tämä laatu on hyödyllistä tien rakentamisessa. Kun ostat rikastettua hiekka-sora-yhdistelmää rakentamiseen, on kiinnitettävä huomiota joihinkin sen parametreihin: siihen ryhmään, johon se kuuluu, mikä on savi-, pöly- ja siltinosuus. Kaikki nämä indikaattorit vaikuttavat OGS: n kustannuksiin. Mikä se on ja miten saataisiin selville kaikkien sulkeutumisen prosenttiosuus? Sen ei tulisi ylittää 3% kokonaismassasta. On syytä kiinnittää huomiota siihen, millä jakeilla on soraa: ne eivät saa ylittää 40 mm: n kokoisia. Kaikki tiedot on merkitty asiakirjoihin, jotka vahvistavat, että seos noudattaa GOSTin vaatimuksia.

CBC: n ja OGS: n betoni: mittasuhteet

Aluksi on pieni koulutusohjelma. CBC on hiekka- ja soramake. Ei tarvitse olla rakettitutkija arvaamaan, että sen pääkomponentit ovat hiekka ja sora. Tämä seos uutetaan merestä ja joen pohjasta. Sen laatu ja sitomisominaisuudet riippuvat suuresti paikasta, jossa seos otettiin.

PGS - mallien perustana

CBC on monien betoni- ja betoniteräsrakenteiden tärkein osa (talojen, tienpintojen, jne. Perustukset).

PGS on jaettu useisiin eri tyyppeihin riippuen hiekka / sora-suhteesta, sorahiukkasten koosta ja muista indikaattoreista: lujuus, jäätymisvahvuus, lasi- ja savipartikkelien läsnäolo jne.

OPGS on rikastettu hiekka- ja sora-seos. Se eroaa PGS: stä keinotekoisesti lisätyn soran määrästä. OGG: ssä soran osuus on noin 25-75%, kun taas OGL: ssä se on 10-20%.

Näistä seoksista tärkeimmät betonin ainesosat ovat sementti, hiekka ja sora-sekoitus, tai OPGS ja vesi. Mutta laadukkaan betonin saamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyjä mittasuhteita.

Betonin valmistus OPGS: ltä

OPGS: n betonin valmistukseen sementin, seoksen ja veden mittasuhteet ovat suunnilleen seuraavat: 1 osa sementistä, 4 osaa OPGS: tä ja 0,5 osaa vettä. Nämä mittasuhteet otetaan materiaalien painosta. Jotkut neuvoo lisäämään tätä koostumusta myös hiekkaa erikseen. Mutta tämä on kiistanalainen asia. Sinun tulisi aina ottaa huomioon hiekkapaperin prosenttiosuus OGS: ssä samoin kuin sementtimerkki, joten voit laskea fs: n suhde betoniin.

Sama pätee CBC: n betoniin: aineosien mittasuhteet riippuvat siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä haluat saada tuotokselle, mitä sementtimerkkiä ja mitä hiekkaa ja soraa CBC: ssäsi on.

Yleensä se on ilmoitettu ostettaessa, mutta jos sinulla ei ole näitä tietoja, niin on olemassa monia tapoja määrittää tämä suhde itse, kotona. Esimerkiksi seuloa osa seoksesta metalliristikkoon.

Hiekka ja mittasuhteet

Pääsääntöisesti ei ole tarpeen lisätä hiekkaa tällaiseen betoniin, se on jo riittävä CGM: ssä. Käytettäessä jonkinlaisia ​​hiekka- ja soramakeita, päinvastoin lisätään murskattua kiveä.

Jos olet valmis betoniin perustukseen, on parasta ottaa suhde 1: 8, eli 1 osa sementistä 8 osaa sekoitus- ja sekoitusosastosta. Tämä suhde on varmistettu ja optimaalinen, vaikka on myös suositeltavaa tietää standardi mittasuhteet betonisekoitus. Tämän artikkelin video näyttää käytännössä, miten CBC: tä voi käyttää.

Opgs mitä se on

Sovellus ja dekoodaus OPGS

Hiekan ja soran seos (CBC), joka on ei-metallista rakennusmateriaalia, on löytänyt laajaa käyttöä eri rakennustyömailla.

PGS on kahta tyyppiä:

 • rikastamiseen;
 • luonnollinen (luonnollinen).

Luonnollisen sora-yhdistelmän mukaan sora-aineen pitoisuus, jonka koko on yli viisi millimetriä, ei saa ylittää yhdeksänkymmenenviiden painoprosenttia GOST 23735-79: n mukaan. Mikä on sitten OGSA: n tulkinta ja miten tämä seos eroaa luonnollisesta hiekka-sora-seoksesta? OPGS tarkoittaa rikastettua hiekkaa ja soraa. Edellä mainitun stan- dardin mukaan OPGS: lle on tunnusomaista soraa, joka lisätään seokseen keinotekoisesti. Rikastetun hiekan ja soran pääkomponentit ovat hiekka ja sora.

Useimmiten raja-alueet louhitaan säiliöiden pohjalta: järviä, jokia ja erilaisia ​​säiliöitä.

Yhdessä sementin ja veden kanssa CGU muodostaa sementtiastian, jota käytetään betonin valmistukseen.

PGS: llä rikastettu nykyinen GOST-standardi on jaettu riippuen soraa prosentteina 5 pääryhmästä:

Sementin lujuus, joka on OGS: n osa, on täytettävä GOST 8267: n vaatimukset, kuten ominaisuuksia, kuten jäätymisvastus ja heikossa kallioiden jyvien läsnäolo.

Toimitetuissa OGS-yhdisteissä epäpuhtauksien osuus ei saa ylittää kolmea prosenttia kokonaismäärästä. Seos ei saisi sisältää erilaisia ​​tukkeumia. Seoksen sisältämän hiekan on täytettävä GOST 8736 -standardin mukaiset hieno, keskisuuret ja karkeat hiekkakerät.

OPGS: tä käytetään laajalti kaupallisissa, rautateillä, asuinrakennuksissa ja teollisuusrakenteissa, joita käytetään vaaitusalueiden tasoittamiseen sekä laitteiden rakentamiseen ja ajoradan suuntaamiseen.

Riippuen Aeff-kertoimesta, joka merkitsee luonnon radionuklidien OPGS: n kokonaistehokasta aktiivisuutta, sovelletaan:

 • rakennusmateriaalien, erilaisten rakennustöiden ja rakennusten eri rakenteiden ja tuotteiden sekä julkisten ja asuinrakennusten jälleenrakentamisen osalta Aeffin kerroin on enintään 370 Bq / kg;
 • rakenteiden ja rakennusten rakentamisessa käytettävien materiaalien, rakenteiden ja tuotteiden valmistuksessa, lupaavien kehitysvyöhykkeiden teiden rakentamisessa ja siirtokuntien alueilla kerroin Aeff 371-740 Bq / kg;
 • rakennusmateriaalien tuotannossa lentokenttien ja teiden rakentamisessa ulkopuolella asutettujen alueiden, kerroin Aeff 741 - 1500 Bq / kg.

OGS: mitä se on ja miten sitä käytetään

Nykyaikaisessa rakennuksessa käytetään runsaasti luonnollisia ei-metallisia materiaaleja ja niiden seoksia. Useimmissa tapauksissa tämä hiekka, sora, savi. Pohjaveden, jokien ja meren pohjalle hiotaan hiekan ja soran seos, joka on MPS: n perusta. Mikä se on ja mikä on ero CBC: n ja OGS: n välillä?

Luonnonmateriaalien seokset

Hiekkamakeiset seokset ovat hyvin suosittuja ja ovat osa betonirakenteita, joita käytetään talojen rakentamisessa, teiden rakentamisessa ja perustuksen asettamisessa. Seosten laatu ja niiden ominaisuudet riippuvat siitä, missä ne louhittiin. Pääindikaattori on liimaominaisuudet. Usein tarvitaan seoksia, joissa soran määrää lisätään. Tätä varten soraa lisätään luonnolliseen seokseen. Tätä tarkoitusta varten erityisesti käytettävät laitteet - tärinänäyttö. Tuloksena on OPGS: n seos, jonka dekoodaus on rikastettua hiekkaa ja soraa. Keinotekoisesti rikastettu seos on osa betonia: se yhdistetään sementtiin ja veteen. Pääasia on pitää mittasuhteet niin, että betoni on vaaditulla laadulla siihen tarkoitukseen, johon se on tarkoitettu. Betonin laajuus riippuu soran määrästä ja laadusta. PGS: n luonnollinen seos sisältää jopa 20% soraa ja rikastuksen aikana sen määrä kasvaa 75%: iin, kuten kuvassa näkyy. OPGS ja viittaa PGS: n keinotekoisesti rikastettuun koostumukseen.

OGS: n kokoonpano ja jakautuminen ryhmille

Erityisen tärkeä on murskausjyvien arvo, savi ja siltin esiintyminen seoksen koostumuksessa. Kaikki tämä vaikuttaa tällaiseen indikaattoriin kuin OPGS: n vahvuus. Mikä se on: konkreettisia laatuindikaattoreita? Tämä ei ole vain lujuus vaan myös roiskeenkestävyys.

Yksi suosituimmista OPGS-yhdisteistä on seos, jossa sora on 70%. Loput 30% prosenttia on hiekkaa, jossa ei ole epäpuhtauksia. Seos voi kuitenkin sisältää savea, enintään 1% kokonaismassasta ja enintään 5 prosenttia orgaanista ainesta. Soran jyvät ovat eri kokoisia: 10 - 70 mm. Tämän ei pitäisi olla sekoitus. Seos käyttää jyvien jakeita: niiden koko voi olla joko 10 tai 40, 20 tai 70 mm. OGS jaetaan ryhmiin niiden sisällön mukaan prosentteina soraa:

Menetelmä

Aivan kuten se on jaettu OGGS-ryhmiin (joka on jo hajonnut), niin konkreettisesti tuotetaan erilaisia. Kaikki riippuu siitä, missä ja miksi sitä käytetään. Valmistusmenetelmä: otetaan neljä osaa seoksesta, yksi sementti ja 1/2 osa vettä. Osa ainesosista määritetään painon mukaan. Kun betoni on valmistettu perustuksen asettamiseksi, osien optimaalinen suhde on 1: 8. Kun otetaan huomioon soraa koostumuksessa, sementtityyppi, jota valmistetaan seoksen valmistamiseksi, saa vaaditun tuotemerkin betonin. Tienrakennuksessa OPGS tekee tiettyjä kerroksia teiden pohjalla tai yläpinnalla. Talojen rakentamisessa betonia käytetään paitsi pohjaan, myös sementtivalmisteisiin betonilattialle. Alueella rakennuksen ympärillä maisemasuunnittelu tehdään myös betonilla ja avointen kiillotusasemien seoksella.

Sekoitusominaisuudet

Rakennusmateriaaliseos on erittäin kätevä ja sillä on valtava suosio rakennustöissä. Loppujen lopuksi se sopii täydellisesti pintaan. Erityisesti tämä laatu on hyödyllistä tien rakentamisessa. Kun ostat rikastettua hiekka-sora-yhdistelmää rakentamiseen, on kiinnitettävä huomiota joihinkin sen parametreihin: siihen ryhmään, johon se kuuluu, mikä on savi-, pöly- ja siltinosuus. Kaikki nämä indikaattorit vaikuttavat OGS: n kustannuksiin. Mikä se on ja miten saataisiin selville kaikkien sulkeutumisen prosenttiosuus? Sen ei tulisi ylittää 3% kokonaismassasta. On syytä kiinnittää huomiota siihen, millä jakeilla on soraa: ne eivät saa ylittää 40 mm: n kokoisia. Kaikki tiedot on merkitty asiakirjoihin, jotka vahvistavat, että seos noudattaa GOSTin vaatimuksia.

Esivanhemmat eivät nukkuneet kuin tekimme. Mitä me teemme väärin? Tätä on vaikea uskoa, mutta tutkijat ja monet historioitsijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että nykyaikainen mies ei nuku lainkaan kuin muinaiset esi-isiensä. Aluksi.

On käynyt ilmi, että joskus jopa kaikkein kova kunnia päättyy epäonnistumiseen, kuten on kyse näiden julkkisten kanssa.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

Nämä 10 pienintäkään asiaa, joita mies aina huomaa naisesta. Luuletko, että sinun mies ei tiedä mitään naispuolisesta psykologiasta? Se ei ole. Yksittäinen piilotus ei piilota rakastavan kumppanin ulkoasulta. Ja tässä on 10 asiaa.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

10 viehättävää tähtipajaa, jotka tänään näyttävät hyvin erilaiselta Aika lentää, ja eräänä päivänä pienet julkkikset tulevat aikuisiksi persoonalliksi, jotka eivät enää ole tunnistettavissa. Söpö pojat ja tytöt muuttuvat a.

CBC: n ja OGS: n betoni: mittasuhteet

Aluksi on pieni koulutusohjelma. CBC on hiekka- ja soramake. Ei tarvitse olla rakettitutkija arvaamaan, että sen pääkomponentit ovat hiekka ja sora. Tämä seos uutetaan merestä ja joen pohjasta. Sen laatu ja sitomisominaisuudet riippuvat suuresti paikasta, jossa seos otettiin.

PGS - mallien perustana

CBC on monien betoni- ja betoniteräsrakenteiden tärkein osa (talojen, tienpintojen, jne. Perustukset).

PGS on jaettu useisiin eri tyyppeihin riippuen hiekka / sora-suhteesta, sorahiukkasten koosta ja muista indikaattoreista: lujuus, jäätymisvahvuus, lasi- ja savipartikkelien läsnäolo jne.

OPGS on rikastettu hiekka- ja sora-seos. Se eroaa PGS: stä keinotekoisesti lisätyn soran määrästä. OGG: ssä soran osuus on noin 25-75%, kun taas OGL: ssä se on 10-20%.

Näistä seoksista tärkeimmät betonin ainesosat ovat sementti, hiekka ja sora-sekoitus, tai OPGS ja vesi. Mutta laadukkaan betonin saamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyjä mittasuhteita.

Betonin valmistus OPGS: ltä

OPGS: n betonin valmistukseen sementin, seoksen ja veden mittasuhteet ovat suunnilleen seuraavat: 1 osa sementistä, 4 osaa OPGS: tä ja 0,5 osaa vettä. Nämä mittasuhteet otetaan materiaalien painosta. Jotkut neuvoo lisäämään tätä koostumusta myös hiekkaa erikseen. Mutta tämä on kiistanalainen asia. Sinun tulisi aina ottaa huomioon hiekkapaperin prosenttiosuus OGS: ssä samoin kuin sementtimerkki, joten voit laskea fs: n suhde betoniin.

Sama pätee CBC: n betoniin: aineosien mittasuhteet riippuvat siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä haluat saada tuotokselle, mitä sementtimerkkiä ja mitä hiekkaa ja soraa CBC: ssäsi on.

Yleensä se on ilmoitettu ostettaessa, mutta jos sinulla ei ole näitä tietoja, niin on olemassa monia tapoja määrittää tämä suhde itse, kotona. Esimerkiksi seuloa osa seoksesta metalliristikkoon.

Hiekka ja mittasuhteet

Pääsääntöisesti ei ole tarpeen lisätä hiekkaa tällaiseen betoniin, se on jo riittävä CGM: ssä. Käytettäessä jonkinlaisia ​​hiekka- ja soramakeita, päinvastoin lisätään murskattua kiveä.

Jos olet valmis betoniin perustukseen, on parasta ottaa suhde 1: 8, eli 1 osa sementistä 8 osaa sekoitus- ja sekoitusosastosta. Tämä suhde on varmistettu ja optimaalinen, vaikka on myös suositeltavaa tietää standardi mittasuhteet betonisekoitus. Tämän artikkelin video näyttää käytännössä, miten CBC: tä voi käyttää.

Hiekka-sora-sekoitus: ominaisuudet ja laajuus

Hiekka-sora-seos on yksi yleisimmistä epäorgaanisista materiaaleista, joita käytetään rakennusalalla. Materiaalin koostumus ja sen osien fraktioiden koko määrittävät, mihin lajikkeihin uutettu seos kuuluu, mikä sen päätehtävät ovat, jos se on sopivampi käytettäväksi.

Hiekka-sora-sekoitetta käytetään rakentamisessa erilaisten emästen alempien kerrosten, esimerkiksi asfaltin tai muun päällysteen, valmistukseen ja erilaisten laastien valmistamiseen, esimerkiksi betoniin lisäämällä vettä.

Erityisominaisuudet

Tämä materiaali on yleismaailmallinen ainesosa, eli sitä voidaan käyttää eri toiminnoissa. Koska sen pääkomponentit ovat luonnonmateriaaleja (hiekka ja sora), tämä osoittaa, että hiekkasaumiseos on ympäristöystävällinen tuote. CBC: tä voidaan myös säilyttää pitkään - materiaalin säilyvyysaikaa ei ole.

Säilytyksen tärkein edellytys on pitää seos kuivassa paikassa.

Jos kosteutta pääsee edelleen CBC: hen, sen käyttäminen lisää vettä (esimerkiksi betonin tai sementin valmistuksessa) ja kun hiekan ja soran seosta tarvitaan vain kuivassa muodossa, sinun on ensin kuivaa se perusteellisesti.

Laadukas hiekka- ja sora-seos sementin läsnäolon vuoksi koostumuksessa täytyy olla hyvä vastustuskyky ääriolosuhteille eikä vahingoita sitä. Tämän materiaalin toinen mielenkiintoinen piirre on se, että käytetyn seoksen jäännökset eivät ole kierrätettäviä, mutta niitä voidaan edelleen käyttää aiottuun tarkoitukseensa (esimerkiksi polkumyynnissä tai betonin valmistuksessa).

Luonnollinen hiekka-sora-seos on edullinen, kun taas rikastettu hiekka- ja soramake on korkea hinta, mutta sitä kompensoidaan tällaisesta ympäristöystävällisestä materiaalista valmistettujen rakennusten kestävyydestä ja laadusta.

Tekniset tiedot

Hiekka- ja soramakeita ostamassa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin teknisiin indikaattoreihin:

 • jyvien koostumus;
 • hiekan ja sillan seoksen sisällön määrä;
 • raekoko;
 • epäpuhtauspitoisuus;
 • tiheys;
 • hiekka- ja soraominaisuudet.

Hiekka- ja sora-seosten teknisten ominaisuuksien on oltava hyväksyttyjen valtionormien mukaisia. Yleisiä tietoja hiekasta ja sora-seoksista löytyy GOST 23735-79: stä, mutta on myös muita sääntelyasiakirjoja, jotka koskevat hiekan ja soran teknisiä ominaisuuksia, esimerkiksi GOST 8736-93 ja GOST 8267-93.

Hiekka- ja soramakeissa hiukkasten vähimmäiskoko on 0,16 mm, ja sora on 5 mm. Hiekoituksen enimmäisarvo standardien mukaan on 5 mm, ja soraa varten tämä arvo on 70 mm. On myös mahdollista tilata seos, jonka sora on 150 mm, mutta enintään tämän arvon.

Hiekka-sora-seoksen sora on noin 10-20% - tämä on keskimääräinen arvo. Enimmäismäärä saavuttaa 90%, ja vähimmäismäärä - 10%. Eri epäpuhtauksien (lietteen, levien ja muiden elementtien) luonnollisten maakaasuseosten määrä ei saa olla korkeintaan 5 prosenttia ja rikastetuissa mineraaleissa - enintään 3 prosenttia.

Rikastetuissa hiekka- ja soramakeissa sora-ainepitoisuus on keskimäärin 65%, savipitoisuus on minimaalinen - 0,5%.

Rakeistetun hiekka- ja soramasekoituksen soraosuuden prosenttiosuus materiaalit luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

Materiaalin tärkeät ominaisuudet ovat myös voimakkuuden ja pakkasvastuksen indikaattorit. Keskimäärin ASG: n on kestettävä 300-400 jäädytys-sulatussykliä. Hiekka ja sora-koostumus eivät myöskään voi menettää yli 10% massastaan. Materiaalin lujuus vaikuttaa koostumuksen heikkojen elementtien lukumäärään.

Sora on jaettu luokkiin vahvuuden mukaan:

M400-luontoon kuuluva sora on heikko vahvuus ja M1000 - vahva. Lujuuden keskimääräinen taso on luokkaan M600 ja M800. Myös sora-kategorian M1000 heikkojen elementtien määrä ei saa sisältää enempää kuin 5 prosenttia ja kaikissa muissa - enintän 10 prosenttia.

CBC: n tiheys määritetään sen selvittämiseksi, mikä komponentti koostumuksessa on suurempi määrä ja määrittää materiaalin käytön laajuus. Keskimäärin 1 m3: n ominaispaino olisi noin 1,65 tonnia.

Mitä korkeampi sora on hiekka- ja sora-koostumuksessa, sitä korkeampi materiaalin voimakkuus.

Merkitystä ei ole vain hiekan koko, vaan myös sen mineraloginen koostumus sekä moduulikoko.

ASG: n keskimääräinen tiivistyskerroin on 1,2. Tämä parametri voi vaihdella riippuen sora- sisällön määrästä ja materiaalin painumismenetelmästä.

Aeff-kertoimella ei ole viimeistä roolia. Sitä tulkitaan luonnollisten radionuklidien aktiivisuuden kokonaistehokkuuden kertoimeksi ja on läsnä rikastetussa ASG: ssä. Tämä kerroin tarkoittaa radioaktiivisuuden määrää.

Hiekan ja soran seokset jaetaan kolmeen turvallisuusluokkaan:

 • alle 370 Bq / kg;
 • 371 Bq / kg - 740 Bq / kg;
 • 741 Bq / kg - 1500 Bq / kg.

Se riippuu myös turvallisuusluokasta, johon tämä CBC sopii. Ensimmäistä luokkaa käytetään pieniin rakennustoimintoihin, esimerkiksi tuotteiden valmistukseen tai korjaamiseen. Toista luokkaa käytetään autojen pinnoitteiden rakentamisessa kaupungeissa ja kylissä sekä talojen rakentamiseen. Kolmannen turvallisuuden luokka on mukana rakentamassa eri kohteita, joilla on suuri kuorma (esimerkiksi urheilu- ja lasten leikkikentät) sekä suuret moottoritiet.

Rikastettu hiekka-sora-seos ei käytännössä aiheuta muodonmuutosta.

Hiekasta ja soraa on kaksi päätyyppiä:

Niiden tärkein ero on se, että rikastettua hiekkaa ja soraa ei löydy luonteeltaan - se saadaan keinotekoisen käsittelyn jälkeen ja suuren määrän soraa.

Luonnollinen hiekka ja sora louhitaan louhoksissa tai jokien ja meren pohjasta. Lähtöpaikan mukaan se on jaettu kolmeen tyyppiin:

Tällaisten seosten välinen ero ei ole pelkästään sen tuotannon paikalla vaan myös lisäkäytössä, pääelementtien, niiden koon ja jopa muodon volyymisisältöön nähden.

Sovellus ja dekoodaus OPGS

Hiekan ja soran seos (CBC), joka on ei-metallista rakennusmateriaalia, on löytänyt laajaa käyttöä eri rakennustyömailla.

PGS on kahta tyyppiä:

 • rikastamiseen;
 • luonnollinen (luonnollinen).

Luonnollisen sora-yhdistelmän mukaan sora-aineen pitoisuus, jonka koko on yli viisi millimetriä, ei saa ylittää yhdeksänkymmenenviiden painoprosenttia GOST 23735-79: n mukaan. Mikä on sitten OGSA: n tulkinta ja miten tämä seos eroaa luonnollisesta hiekka-sora-seoksesta? OPGS tarkoittaa rikastettua hiekkaa ja soraa. Edellä mainitun stan- dardin mukaan OPGS: lle on tunnusomaista soraa, joka lisätään seokseen keinotekoisesti. Rikastetun hiekan ja soran pääkomponentit ovat hiekka ja sora.

Useimmiten raja-alueet louhitaan säiliöiden pohjalta: järviä, jokia ja erilaisia ​​säiliöitä.

Yhdessä sementin ja veden kanssa CGU muodostaa sementtiastian, jota käytetään betonin valmistukseen.

PGS: llä rikastettu nykyinen GOST-standardi on jaettu riippuen soraa prosentteina 5 pääryhmästä:

 • 15-25%;
 • yli 25-35%;
 • yli 35-50;
 • yli 50-65%;
 • yli 65-75%.

Sementin lujuus, joka on OGS: n osa, on täytettävä GOST 8267: n vaatimukset, kuten ominaisuuksia, kuten jäätymisvastus ja heikossa kallioiden jyvien läsnäolo.

Toimitetuissa OGS-yhdisteissä epäpuhtauksien osuus ei saa ylittää kolmea prosenttia kokonaismäärästä. Seos ei saisi sisältää erilaisia ​​tukkeumia. Seoksen sisältämän hiekan on täytettävä GOST 8736 -standardin mukaiset hieno, keskisuuret ja karkeat hiekkakerät.

OPGS: tä käytetään laajalti kaupallisissa, rautateillä, asuinrakennuksissa ja teollisuusrakenteissa, joita käytetään vaaitusalueiden tasoittamiseen sekä laitteiden rakentamiseen ja ajoradan suuntaamiseen.

Riippuen Aeff-kertoimesta, joka merkitsee luonnon radionuklidien OPGS: n kokonaistehokasta aktiivisuutta, sovelletaan:

 • rakennusmateriaalien, erilaisten rakennustöiden ja rakennusten eri rakenteiden ja tuotteiden sekä julkisten ja asuinrakennusten jälleenrakentamisen osalta Aeffin kerroin on enintään 370 Bq / kg;
 • rakenteiden ja rakennusten rakentamisessa käytettävien materiaalien, rakenteiden ja tuotteiden valmistuksessa, lupaavien kehitysvyöhykkeiden teiden rakentamisessa ja siirtokuntien alueilla kerroin Aeff 371-740 Bq / kg;
 • rakennusmateriaalien tuotannossa lentokenttien ja teiden rakentamisessa ulkopuolella asutettujen alueiden, kerroin Aeff 741 - 1500 Bq / kg.

Betonin osuudet opgs: n kanssa

Kaikki konkreettisista. | Sementti, perustukset, muotti

Vuonna 1967 perustettu Krichevsky-sementtilaitos toimii ja kehittyy tällä hetkellä aktiivisesti. Yritystrategia on III: investoinnit, aloite, innovaatiot. Tämän iskulauseen käytännön toteutusmuoto

OJSC "Mordovcement" pidetään Venäjältä suurin sementtituotantoyritys. Mordovian sementtitehdas sijaitsee Mordovian alueella, lähellä Alekseevskoye Marl liitu-tallettaa.

Vuonna 1955 aloitettiin märkäseosementtitehtaan rakentaminen Angarskissa ja joulukuussa 1957 Angaran sementtitehtaalla alkoi toimia. Aluksi käynnistettiin ensimmäinen.

Vuonna 1963 toteutettiin Mikhailovcement CJSC. Yritys lopetti työnsä vuonna 1995, kun se käytti polttoöljyä, joka nousi 50%: n hinnalla. Yhtiöllä oli 1,5 vuotta

CJSC Pikalevsky Cement perustettiin vuonna 2003. Tällä hetkellä Pikalevo Cement Plant on johtava sementtituotanto Pietariin, Venäjän luoteisosaan ja Leningradin alueeseen.

Tämä sementtilaitos sijaitsee kaksisataa kilometriä Voronezhin eteläpuolella. Rakensi sen viiden ensimmäisen vuoden aikana. "Podgorensky sementtitehdas" sijaitsee maantieteellisesti

Vuonna 1949 kasvi ilmestyi Pervomaiskin kylässä, joka alkoi tuottaa sementtiä. Kasvun lähellä ovat sementtiraaka-aineiden perusteet, useita savea ja kalkkikiveä. Korkinsky sementti

Pohjan täyttämiseksi tarvitaan konkreettinen massa, jonka vahvuus riippuu sen koostumuksesta koostuvista komponenteista. Merkkisementti säätiölle on tärkeä osa.

Kaikki unelma kiinteästä ja luotettavasta talosta, mutta eivät kaikki kiinnitä huomiota perustekniikassa käytettäviin komponentteihin. Betonin sementillä on tiettyjä brändejä, esimerkiksi brändi M400

Epäilemättä melkein kaikkien rakennusmateriaalien perusta on sementti, koska sitä käytetään pääaiheena kipsiseosten, laastien ja betonin valmistukseen.

PGT-betoni säätöön Maakohtaiset asiat

 • 1 CBC ja sen tyypit
 • 2 Betoni pgs: sta perustaan

Ensinnäkin, määritellään, mikä on CBC. Se on hyvin yksinkertainen, se on sekoitus hiekkaa ja soraa. Et satuttaa tietää tämän materiaalin alkuperästä. Tämä seos louhitaan joesta tai merenpohjasta. Huomattava merkitys on paikka, josta seos otettiin.

Tämä luonnehtii sen laatua ja ominaisuuksia. Tärkein kriteeri kiinnittää huomiota seoksen sitomisominaisuuksiin. Hiekka-sora-seos on hyvin yleinen materiaali, jota käytetään erilaisten rakenteiden valmistuksessa. Voidaan vahvistaa betoni- tai betonirakenteita. Hiekkaa ja soraa on monenlaisia ​​ja erilaisia. Jokainen CBC-tyyppi eroaa sen koostumuksesta ja erityisesti sen pääkomponenttien suhdeluvuudesta.

Riippuen hiekka- ja soraosuuksista riippuu suuri määrä hiekkaa ja soraa. Erottelu tapahtuu myös sorauhrien koon, savipartikkelien tai lietteen läsnäolosta tai poissaolosta riippuen. Erityisen tärkeitä ovat myös hiekka-sora-seoksen komponenttien jyvät, niiden lujuus ja jäätymisvastus. Sen pitäisi korostaa yleisintä PGS-tyyppiä.

Se on rikastettu hiekka- ja soramake. Tyypillinen ero tämän tyyppisen klassisen hiekka-sora-seoksen kanssa on seoksen suurempia soraa. Tämä on melko merkittävä ero, joka muuttaa merkittävästi seoksen ominaisuuksia. Kiinnitä huomiota materiaalien valinnassa. Rikastettu hiekka- ja sora-sekoitus sisältää jopa 75% soraa.

Jotta voit paremmin tuntea eron näiden kahden seoksen välillä, ilmoitamme, että soraosuudet klassisessa rajat ylittävässä CBC: ssä ovat korkeintaan 20%. Tämä on niiden tärkein ero, joka on otettava huomioon. Näiden komponenttien betoni on yleensä tehty sementistä, vedestä ja OPGS: stä tai OPGS: stä. Jotta pystyt luomaan parasta laatua olevaa betonia, suosittelemme, että säilytetään osuudet, jotka annamme alla. Niinpä valmistamaan seistä, jollekin betonille täytyy sekoittaa ½ osaa vettä, 4 osaa rikastettua hiekkaa ja soraa sekä 1 osa sementtiä ilman sitä.

Nämä mittasuhteet on laskettava materiaalin painosta riippuen. Hiekkaa voidaan haluttaessa lisätä. Mutta ennen kuin teet tämän, sinun on otettava huomioon tämän materiaalin prosenttiosuus rikastuneimmassa hiekassa ja sora. Mittasuhteita on tarkasti noudatettava, ja lopulta saat hyvän tuotteen. Mitä tulee klassiseen hiekka- ja soramakeokseen ja sen mittasuhteisiin, kaikki riippuu suoraan betonin laadusta, jonka aiot saada.

Merkittävä merkitys on myös sementin ja muiden komponenttien merkki, jota käytät betonin valmistuksessa. Komponenttien suhdetta voidaan soveltaa kotona. Se ei ole liian vaikeaa. Voit helpottaa sinua käyttämällä metalliristikkoa, jonka avulla voit seuloa tietty osa seoksesta. Yleensä tätä tyyppistä hiekkaa ei saa lisätä, koska riittävä määrä tätä materiaalia on jo sisällytetty hiekka-sora-seokseen.

On olemassa tiettyjä tapauksia, joissa hiekalle ja soramakeille lisätään jopa murskattua kiveä. Betonin valmistuksen ominaispiirteet on otettava erittäin vakavasti. Jos aiot valmistaa betonia säätiön kaatamiseksi, kannattaa käyttää suhdetta 1-8. Näin tarvitset 8 osaa sekoituksesta ja valmistuksesta ja vain yhdestä osasta sementtiä. Tämä on ihanteellinen suhde, ole varma siitä.

Betoni pgs: sta perustaan

Jos tarvitset betonia suoraan säätiölle, kannattaa harkita joitain vivahteita. Joten, sinun täytyy tehdä sekoitus betonista. Se sisältää murskatut kivet, sora ja sementti. Älä unohda lisätä vettä ja hiekkaa. Nämä ovat tärkeitä tekijöitä, ilman että betoni ei toimi. Tärkeintä on harkita tarvittavia mittasuhteita. Sementti toimii sideaineena. Myös tässä pitäisi valita paras vaihtoehto. Suosittelemme lopettamaan Portland-sementillä.

Asiantuntijat suosittelevat tämän aineen käyttöä. Se on erinomainen supistava ominaisuuksia. Se on useita muunnelmia. Tunnetuimmat tuotemerkit ovat 300, 600 500. Voit myös ampua lajikkeen 400: ssä. Ole varovainen, koska materiaalilla on ei-heinän kyky saada nopeasti käyttöön.

Tähän tarkoitukseen on huomioitava, että se on käytettävä enintään kaksi tuntia, jotta se voidaan hakea aiottuun tarkoitukseen. Jos haluat suunnitella pienen talon rakentamisen, sinun on valittava Portland-sementtimerkki 400. Tai tässä tapauksessa ehdotettu materiaalityyppi 300 on tarkoituksenmukainen. Se luo täydellisesti tarvittavan perustan ilman mitään vaikeuksia. Älä tallenna aineen laatua. Tämä voi muuttua suuriksi ongelmiksi. Häntä ei saa vain tarttua.

Sementti, joka kuuluu tuotemerkki 600 on erinomainen rakenteellinen tyyppi betoni. Tämä johtuu sen suuresta voimasta. Helmassa Portland-sementillä on omat ominaisuutensa. Ensinnäkin se on harmahtavaa väriä, kiinnitä huomiota siihen, kun valitset materiaalijärjestelmän. Mutta kun teet konkreettisen sekoittumisen siitä, väri muuttuu ja muuttuu tummaksi varjoksi. Jos näin ei tapahdu, materiaali on huonolaatuista. Ole varovainen.

Kuona Portland-sementti voi olla kolmesta lajista. On 400, 300 tai 200. Jos pienikokoisten talojen rakentaminen on tehtävä, tällaiset kuonat Portland-sementti sopivat paremmin. Tämä materiaali on luonteeltaan ainutlaatuinen. Hänellä on korvaamattomat rakennusmateriaalin ominaisuudet. Huna Portland-sementillä on vedenpitävät ominaisuudet. Tämä suojaa kotisi pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta. Säätiö ei kaadu, ja kotisi on turvallinen ja äänekäs.

Helmassa Portland-sementti sopii paitsi pohjan, myös seinien ja kellareiden rakentamiseen. Muista ajatella, mikä toimii konkreettisena kokonaisena. Tässä tapauksessa on pakollista käyttää hiekan ja soran seosta. Voit myös käyttää sekoitusrappeja ja hiekkaa.

Valitse yhdistelmä oikein, koska betonin laatu ja ennen kaikkea sen lujuus riippuvat siitä. On tärkeää määrittää sora. Normaalille betonille käytetään yleensä enintään 80 mm: n rakeita. Vahvistettuun betoniin otetaan enintään 30 mm: n kokoiset jyvät. Kiinnitä huomiota tähän hetkeen. Betoniin, joka on tarkoitettu pohjalle, laita suurikokoiset kivet. Tämä johtuu betonin seoksen säästämisestä.

Ja myös voit katsella videon betoni betoniseoksen (betoni PGS)

OGS: mitä se on ja miten sitä käytetään

Nykyaikaisessa rakennuksessa käytetään runsaasti luonnollisia ei-metallisia materiaaleja ja niiden seoksia. Useimmissa tapauksissa tämä hiekka, sora, savi. Pohjaveden, jokien ja meren pohjalle hiotaan hiekan ja soran seos, joka on MPS: n perusta. Mikä se on ja mikä on ero CBC: n ja OGS: n välillä?

Luonnonmateriaalien seokset

Hiekkamakeiset seokset ovat hyvin suosittuja ja ovat osa betonirakenteita, joita käytetään talojen rakentamisessa, teiden rakentamisessa ja perustuksen asettamisessa. Seosten laatu ja niiden ominaisuudet riippuvat siitä, missä ne louhittiin. Pääindikaattori on liimaominaisuudet. Usein tarvitaan seoksia, joissa soran määrää lisätään. Tätä varten soraa lisätään luonnolliseen seokseen. Tätä tarkoitusta varten erityisesti käytettävät laitteet - tärinänäyttö. Tuloksena on OPGS: n seos, jonka dekoodaus on rikastettua hiekkaa ja soraa. Keinotekoisesti rikastettu seos on osa betonia: se yhdistetään sementtiin ja veteen. Pääasia on pitää mittasuhteet niin, että betoni on vaaditulla laadulla siihen tarkoitukseen, johon se on tarkoitettu. Betonin laajuus riippuu soran määrästä ja laadusta. PGS: n luonnollinen seos sisältää jopa 20% soraa ja rikastuksen aikana sen määrä kasvaa 75%: iin, kuten kuvassa näkyy. OPGS ja viittaa PGS: n keinotekoisesti rikastettuun koostumukseen.

OGS: n kokoonpano ja jakautuminen ryhmille

Erityisen tärkeä on murskausjyvien arvo, savi ja siltin esiintyminen seoksen koostumuksessa. Kaikki tämä vaikuttaa tällaiseen indikaattoriin kuin OPGS: n vahvuus. Mikä se on: konkreettisia laatuindikaattoreita? Tämä ei ole vain lujuus vaan myös roiskeenkestävyys.

Yksi suosituimmista OPGS-yhdisteistä on seos, jossa sora on 70%. Loput 30% prosenttia on hiekkaa, jossa ei ole epäpuhtauksia. Seos voi kuitenkin sisältää savea, enintään 1% kokonaismassasta ja enintään 5 prosenttia orgaanista ainesta. Soran jyvät ovat eri kokoisia: 10 - 70 mm. Tämän ei pitäisi olla sekoitus. Seos käyttää jyvien jakeita: niiden koko voi olla joko 10 tai 40, 20 tai 70 mm. OGS jaetaan ryhmiin niiden sisällön mukaan prosentteina soraa:

Menetelmä

Aivan kuten se on jaettu OGGS-ryhmiin (joka on jo hajonnut), niin konkreettisesti tuotetaan erilaisia. Kaikki riippuu siitä, missä ja miksi sitä käytetään. Valmistusmenetelmä: otetaan neljä osaa seoksesta, yksi sementti ja 1/2 osa vettä. Osa ainesosista määritetään painon mukaan. Kun betoni on valmistettu perustuksen asettamiseksi, osien optimaalinen suhde on 1: 8. Kun otetaan huomioon soraa koostumuksessa, sementtityyppi, jota valmistetaan seoksen valmistamiseksi, saa vaaditun tuotemerkin betonin. Tienrakennuksessa OPGS tekee tiettyjä kerroksia teiden pohjalla tai yläpinnalla. Talojen rakentamisessa betonia käytetään paitsi pohjaan, myös sementtivalmisteisiin betonilattialle. Alueella rakennuksen ympärillä maisemasuunnittelu tehdään myös betonilla ja avointen kiillotusasemien seoksella.

Sekoitusominaisuudet

Rakennusmateriaaliseos on erittäin kätevä ja sillä on valtava suosio rakennustöissä. Loppujen lopuksi se sopii täydellisesti pintaan. Erityisesti tämä laatu on hyödyllistä tien rakentamisessa. Kun ostat rikastettua hiekka-sora-yhdistelmää rakentamiseen, on kiinnitettävä huomiota joihinkin sen parametreihin: siihen ryhmään, johon se kuuluu, mikä on savi-, pöly- ja siltinosuus. Kaikki nämä indikaattorit vaikuttavat OGS: n kustannuksiin. Mikä se on ja miten saataisiin selville kaikkien sulkeutumisen prosenttiosuus? Sen ei tulisi ylittää 3% kokonaismassasta. On syytä kiinnittää huomiota siihen, millä jakeilla on soraa: ne eivät saa ylittää 40 mm: n kokoisia. Kaikki tiedot on merkitty asiakirjoihin, jotka vahvistavat, että seos noudattaa GOSTin vaatimuksia.

Hiekka ja rauni MO: ssa - alhaisin hinnoin täällä!

Kierrätysaika hiekan, raunioiden, betonin ja toimituksen myyntiin.

Asfaltinruskea

tuotteet

Rakennuspalvelut

Hae sivusto

Uutiset:

 • Vieraskielen keskus 01/18/2017
 • Äänieristysmateriaalit 16.05.2016
 • Vanhojen puutarhakatojen restaurointi 04/17/2016
 • Lämmin itsetasaava lattia. 05.4.2016
 • Puuportaiden kiinnittäminen 03/09/2016
 • Mikä on lattiamateriaalilla tai linoleumilla? 02.26.2016
 • Kasvipuutarha postmodernin tyyliin 02/07/2016
 • Lattiatason tasot. 02.2.2016
 • Miten tehdä lämmin puulattia 01/28/2016
 • Roskakivi ja hiekka rakentamisessa 23/01/2016
 • Graniittirotu 22.2.2016
 • Moottoriteiden rakentaminen 12.23.2015
 • Plate Foundation 21.12.2015
 • Murskattujen graniittien käyttö säätiöiden rakentamisessa 15.12.2015
 • Rakennetaan säätiö talon rakentamiseksi suotimeen 12/15/2015
 • Turpeen käyttö 09.12.2015
 • Betonikentän korjaus ja asennus on omistajan työ 08.12.2015
 • Vuokraa tärytyslevy Solnechnogorskissa 12.02.2015
 • Rubble and Gravel 11.08.2015
 • Kaatopaikka ja hiekka rakentamisessa 07.11.2015
 • Maaperä ja lannoitteet 05.05.2015
 • CBC ja OGS ero 02.05.2015
 • Lashadnost raunio, mitä se on? 04.23.2015
 • Maaperän maaperä istutusta varten 19.04.2015
 • Maaperä kasvattaa alueen tasoa. 14.04.2015
 • Hevosen lanta 04/11/2015
 • Mitä hiekkaa tarvitaan betoniin? 06.04.2015
 • Krasnogorsk 28.03.2015
 • Mikä hiekka on parempaa puutarhalle 24.03.2015
 • Hiekka Khimkissä 03.20.2015

Mikä on ero CBC: n ja MSS: n välillä?

Yleensä tienrakennuksessa käytetään yleensä OPGS-hiekka- ja sora-seosta, joka koostuu 70 prosentista soraa ja 30 prosenttia hiekkaa, sekä ennen maantiepyörätöiden että teiden ja rakennustyömaiden tasoittamista sekä alueiden tasoittamiseen.
PGS - hiekka - sora - sekoitusta käytetään tienrakentamisessa tasoittamiseen, päällystämiseen, päällysteen peruskerrokseen, kerrosten ja rakennustyömaiden tyhjentämiseen sekä muihin tienrakennustöihin.

OGGS on hyvä suunnitella alueelle, tiekäytön toteuttamiseen ja maiseman luomiseen. Käsiteltyjä hiekka- ja sora-seoksia ovat seuraavat: - sora- tai soraelementtien raekoko; - määrällinen sisältö hiekan ja soran seoksessa; - soraa varten arvioidut indikaattorit: sen raekokoonpano, lujuusominaisuudet, heikkojen kivien sulkeutumisen sisältö, jäätymisvastuksen taso, saven, saven tai pölymäisten hiukkasten sisältö, saven savi; - hiekojen arvioinnissa käytettävät indikaattorit: raaka-aineen koostumus ja koon taso, saven, saven ja pölyhiukkasten sisältö sekä saven massa ja orgaanisten epäpuhtauksien osuus.

RACG jakautuu yleensä viiteen pääryhmään riippuen sorauhrien kvantitatiivisesta sisällöstä, joka voi olla: 1. 15-25% 2. 25-35% 3. 35-50% 4. 50-65% % 5. 65%: sta 75%: iin Tämän vuoksi erilaisten rikastetun hiekan ja soran hinta voi vaihdella. Yrityksemme asiakkaiden yksilöllisistä vaatimuksista ja tehtävistä riippuen voit tehdä tilauksen tietyllä prosenttiosuudella edullisimmista ehdoista. OGS, jota tarjoaa Nizhny Novgorod Non-Metallic Company, noudattaa täysin kaikkia olemassa olevia rakennusmääräyksiä ja sääntöjä teknisin päätelmin, koska se on läpäissyt tarvittavat testit. Säännölliset asiakkaat OGS: n ostamisesta ja toimittamisesta rakennustyömailla alennuksia. Sivulla luetelluilla puhelinnumeroilla saat kaikki tarvittavat tiedot OGS: n myynnistä ja toimittamisesta Nizhny Novgorodin epämetallisessa yrityksessä. Asiantuntijat voivat vastata kaikkiin kysymyksiisi.

Hiekkakivi-sekoitukset (CBC), niiden käyttöalueet:

Natural (CBC), ovat löytäneet laajan sovelluksensa tienrakentamisessa. Tienrakennustöiden pääasiallinen käyttötarkoitus on erilaisten jalkakäytävien, alimpien jalkakäytävien, löystyneiden pohjien sekä viemäriputkien ja monissa muissa eri tarkoituksissa, joita käytetään tienrakentamisessa, rakentamiseen sovellettavien vaatimusten, sääntöjen ja valtion vaatimusten mukaisesti ja teiden korjaus.

PGS on erinomainen laadukkaiden raudoitettujen betoniratkaisujen ja niistä valmistettujen tuotteiden tuottamiseen, joilla on erittäin laaja valikoima rakennusalan sovelluksia.