Rakentajan opas | Puurakenteiden asennus ja asennus

Nanssit palkkien järjestelystä

Jos teräspalkki lepää tiiliseinällä, käytetään useimmin teräksisiä teräslevyjä.

Kun pääty- ja lattiapalkin välissä on tiiliseinää päällekkäisyyksiä, on välttämätöntä tehdä tuuletettu ilmaväli.

Se, että palkki lepää tiiliseinällä, merkitsee sitä, että palkin pää voi muodostaa melko vapaasti. Taipumisajankohtana palkin tulisi kääntyä ja lämpötilajärjestelmien vaikutuksen alaisena sen pitäisi liikkua akselin ympäri (pitkittäinen).

Tässä tapauksessa toiminta on turvallista ja luotettavaa, ja se toimii ilman lisäjännitettä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi käytetään liikkuvia ja kiinteitä tukia.

Palkkien asennuksen tärkeä tehtävä on liittää olemassa oleva lattia rakenteeseen, joka tukee sitä esimerkiksi seinällä (pylväät). Lattian ja kannen rakennettujen liitosten luotettavuuden ja kestävyyden tärkeimmät tekijät ovat: syvyysaste, johon palkit on suljettu, niiden ankkurointi seinään ja tietenkin optimaalinen tuen muotoilu.

Rakenna palkit seinään

Järjestelmä laakeri puupalkit seinälle.

Rakennusvaiheessa palkkien asentaminen seinään on tärkein ja vastuullinen. Lattiarakenteiden on täytettävä luotettavuuden ja kestävyyden korkeat vaatimukset, koska ne takaavat kaikkien talon turvallisuuden.

 1. Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on katkaista palkkien päätypinnat 60 asteen kulmassa.
 2. Suorita palkkien päätyjen käsittely antiseptisen koostumuksen avulla. Toinen vaihe tässä vaiheessa on hartsin käsittelymenetelmä.
 3. Seuraavaksi sinun on käärittävä palkkien päät katelevyillä ja aseta ne siten, etteivät ne pääse pistorasian takaseinään, noin 40 mm (+ - 10 mm).
 4. Kun palkki on asetettu, sen sivut (lateraalinen ja ylempi) suljetaan liuoksen avulla, joka sisältää murskattua kiveä komponenttina.

Palkit tuetaan tiiliseinillä: a - upottamalla seinään, b - pihdeillä, sisään - konsoliin, d - pilastereihin. 1 - puristin, 2 - konsoli, 3 - pilasteri.

Nykyisen seinäpaksuuden ollessa 2,5 tiilen (noin 640 mm) tai enemmän, palkit tai niiden päät eivät ole päällystetty laastilla. Tällöin toinen upotusmuunnos on sopivampi.

Koska palkin päätypäillä on tuki seinämille (yleensä enintään 150 mm), on selvää, että sen pään ja pesän seinämän (takaosan) välissä on vapaa tila noin 100 mm.

Tämä etäisyys sopii ilmavälin havainnointiin ja eristyksen asettamiseen. Mitä tulee pesään, sen pohja on tasoitettava betonilla, sitten bitumikerros ja kaksi päällystekerrosta levitetään.

Pesän yläosa ja sen sivuseinät peitetään kattopaperilla.

Ulomman seinän katon ylärajan kaava: 1 - seinä; 2 - vuori; 3 - palkin upotettava pää; 4 - lattialaatta.

Mutta takaseinässä käytetään tarred huopaa. Tämä huopa kerrotaan antiseptisen levyn avulla. Sen paksuus vastaa tavallisesti 25 mm.

Huomaa, että palkin pää on sijoitettava siten, että sen ja levyn väli on noin 40 mm.

Jos talosi seinät ovat pienempiä kuin edellä mainitut koot, esimerkiksi kaksi tiiliä, niin seuraava menetelmä sopii sinulle.

 1. Aivan kuten ensimmäisessä tapauksessa, pesän takaseinä peitetään tarren huovalla kahdessa kerroksessa.
 2. Sitten valmistetaan laatikko, jossa on kolme seinää, jonka pinta on savustettu ja se asetetaan pesään, jolloin aikaisemmin asetettua huopaa painetaan sitä vasten.
 3. Jos palkit kuitenkin suljetaan, kun ullakkokerros on asennettu ja seinät vastaavat kahden tiilen paksuutta, on kiinnitettävä erityistä huomiota pistorasioihin tai pikemminkin niiden suojaukseen. Kuten yllä mainituissa esimerkeissä, on tehtävä laatikko, jossa on kolme seinämää, sen pinta ja verhoilun huopata.
 4. Savupiipun lähellä sijaitsevat palkit ovat vähintään 400 mm: n etäisyydelle sen sisäpinnasta.

Puupalkin katon päättyminen tiiliseinässä: 1 - puupalkki; 2 - palkin pää, päällystetty hartsilla ja kääritty tervalla;

3 - vedeneristys; 4 - tiiliseinä; 5 - seinän välinen ilmaväli ja palkin viistottu pää.

Tietenkin myös tapahtuu, että palkkia ei voida sijoittaa kauempana savupiipusta. Tällaisissa olosuhteissa suorita palkin leikkaaminen pultin rakenteessa.

Ja pultti on leikattu jo kahteen palkkiin, minkä seurauksena heidät heikentyvät. Vaimennuksen vähentäminen saavutetaan asettamalla palkit, joiden paksumpi pää on suhteessa savupiippuun.

Tiilen, kiven ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisen aikana on tarpeen tarkkailla, millä edellytyksellä seinämän ja ulkotilojen välinen aukko on vähintään 50 mm. Sen tiiviste on valmistettu levyn avulla. Älä unohda, että kiskot ja palkki ovat toisistaan ​​erillään kattotiilikerroksen tai kerrosmateriaalin kerroksen avulla.

Kiinnitä puu seinään

Palkin kiinnittäminen seinään ei ole yksinkertainen kysymys. Bruce on aina ollut suosittu yksityisten talojen rakentamisessa. Tällä hetkellä rakennusmateriaalit, joissa on uusia ominaisuuksia, näkyvät yhä enemmän, teknologiat kehittyvät. Puun yhdistäminen uusiin rakennusmateriaaleihin ja kokoonpanojärjestelmiin saattaa joskus herättää kysymyksiä - kuinka voidaan teknisesti oikein kiinnittää puu eri pinnoille?

Kiinnitysmateriaali on välttämätön. Nykyään moniin liitäntäelementteihin on monenlaisia ​​kiinnittimiä. Niiden erot ovat soveltamisala ja tekniset ominaisuudet, jotka säätävät kiinnittimen ja kiinnitystekniikan sallitun kuormituksen.

Kulmametallikiinnikkeillä on reikiä ruuveille, nauloille tai tukipuille. Metallien kulmat eivät ole alttiita hapettumiselle ja ovat melko kestäviä. Kulman turvallisuustekijä on otettava vähintään 2, eli nurkassa on kestettävä paino kaksi kertaa suurempi kuin siihen lepäävän elementin paino. Tässä tapauksessa on myös otettava huomioon ja laskettava, mitkä rakenteet perustuvat tähän puuhun.

Puupalkit kiinnitetään seiniin eri tarkoituksiin - vahvistavat roikkuvien huonekalujen, kirjahyllyjen tai sisustuksen koriste-elementtien sekä näiden seinien kodinkoneet. Kun asennat ovenkehyksiä ulko- ja sisäpintaan, verhoilulaitetta varten oviaukon tai katon päälle, on myös välttämätöntä kiinnittää palkki seiniin. Pääasia on, että sinun on ensin päätettävä tämän seinän materiaalista, ja tietenkin sinun on lähestyttävä hiutaloitua betonilohkoa, kipsilevyverhousta ja tiiliseinää aivan eri tavalla.

Kiinnitysmenetelmän valinta riippuu seinämateriaalista ja luodun rakenteen ominaisuuksista. Tietenkin yhteydessä kevytbetoni ei ole noin asentaa kulkee baari seinämiin solubetonin tai keraamisia lohkoja, tämä ei ole mahdollista ilman, että laitteen Muurausverkko tai vahvistavan tukirakenteita, mutta vain noin vahvistamisesta baaria, esimerkiksi, laatikot alla Kipsilevy.

Ei ole myöskään kyse siitä, että puutavaraan kiinnitetään tiili- ja betoniseinämiä lattian tai lattialevyjen asentamiseen puutavaraa varten, koska näissä rakenteissa puuta ja sen kiinnitystä on merkittävästi kuormitettava. Puun kiinnittämisen rakenne samanaikaisesti - asennus seinään työntö- tai betonointiprosessissa tai panssaroidun vyön päälle.

Puun päätypinta on lisäksi kyllästetty paloa hidastavalla koostumuksella ennen monoliitosta tai seinämisestä ja se on suojattu kerroksella vedeneristysmateriaalia. Öljypohjaisia ​​antiseptisiä aineita ei suositella, koska ne estävät kosteuden haihtumista. Puupalkkien päät on katkaistu 70 astetta, jotta kosteus haihtuu paremmin. Kaistaleen ja palkin välinen rako on pakollinen, siinä on lämpöeristys, koska palkki lepää ulkoseinään.

Kun asennat puutavaraa panssarointihihnalla, ne kiinnitetään erityisillä ankkurilevyillä, jotka on päällystetty korroosionkestävällä koostumuksella.

Kiinnittimien avulla kiinnitetään puuta betoni- ja tiilarakenteisiin. Luotettava ja kestävä liitäntä on mahdollista, kun käytetään korkealaatuisia metallikulmia, jotka kestävät kuorman.

 • Ennen kulma-elementtien asennusta merkitään palkin sijainti ja ääriviivat käyttämällä pinta-alan mittaustyökaluja. Voit käyttää tavallista kohoumaa ja rakennustasoa, mutta lasertasolla voit nopeasti merkitä sekä pystysuoraan että vaakasuoraan samanaikaisesti.
 • Sitten kulmaelementit kiinnitetään tukeilla, itsekierteillen ruuvit, kynnet käytetään kevyempirakenteisiin. Täysin itsekierteittävät ruuvit eivät kiristä, joten voit säätää hieman elementin sijaintia.
 • Palkki asetetaan kulmiin ja kiinnitetään niihin ruuveilla, minkä jälkeen ne kiristävät kulmat kiinni seinään kokonaan. Kulmatangot kiinnittävät, tarvittaessa korjata asentoaan täsmälleen merkinnällä.

Puun kiinnittäminen betoniin ja tiiliseinään

Tiilen poraus tulee olla tarkkaan, tarkasti suorassa kulmassa, ei "löystymään" poraa, jotta ei jaeta tiiliä. Jakaminen voi aiheuttaa tiilen putoamista. kun tiilet tulevat sisään onteloon, sinun on käytettävä ankkurityyppistä tappaa, joka muuttuu seinäksi muodostaen solmun tai työntötyyppisen laajennusankkurin. Kierrä tappi huolellisesti. Mekaaniset ankkurit puupalkkien kiinnittämiseksi tiiliseinämiin ovat paljon paremmat kuin ruuvit ja kynnet, sekä teknisesti että vahvuuteen.

Betoniin tarvitaan porakone, jossa on rei'itysfunktio ja kestävät muoviputket itsekierteittäviin ruuveihin. Joskus ennen kuin kuljetat muovista tapaa seinään, se on lisäksi tahriintunut liimalla.

Puun kiinnittäminen puupintaan

Käytetyt rei'itetyt kiinnittimet kulmityyppiset tai tasomaiset. Kiinnittimet vaihtelevat kooltaan, metallipaksuudeltaan ja pinnoitteeltaan. Käytetään nauloja, ruuveja ja ruuveja. Suurten kynsien porausreikiä varten, varsinkin kun käytät kuivattua puuta.

Kiinnitys ilmastetun betonin ja kipsilevyn seinään

Aerocrete-materiaali on pehmeää, sopii niille ruuveilla, joiden lanka on koko pituudeltaan, mutta on parempi käyttää mekaanisia tai kemiallisia ankkureita. Ankkurin asentamiseksi laadultaan taivutusreunojen tai kiilamai- sen muotoiseksi reikä, jonka läpimitta on hieman suurempi kuin ankkuri, on esiporautunut. Eräs ankkurointityyppi sopii täydellisesti betonilaattojen ja vaahtolohkojen, kaasulohkojen jne. Lohkoihin ja lohkoihin. Ankkurin tärkeimmät "yksityiskohdat" ovat teräksinen holkki, jossa on kylkiluita ja mutteri lopussa. Kun ruuvi ruuvataan holkkiin, kylkiluut taivutetaan ja siirretään erilleen, muodostaen "perhonen", joka pitää kiinni ankkurissa materiaalin sisällä.

Kemialliset ankkurit pitävät vieläkin tiukemmin, ne sopivat kaikkiin seinämateriaaleihin kevyestä betonista ja kipsilevystä sekä mistä tahansa seinämateriaalista. Toiminnan periaate on synteettisten hartsien kyky tunkeutua syvälle huokosiin ja tarttua pohjaan. Heikko kytkentä huokoisiin lohkoihin ja kipsilevyyn ei ole kiinnittimiä, mutta perusmateriaali, varsinkin kun sitä kohdistetaan pystysuuntaisiin kuormituksiin, ja nämä ovat juuri ongelmat, joita kemialliset ankkurit auttavat ratkaisemaan. Aseta kemiallinen ankkuri käyttämällä erityistä pistoolia. Liimamassaa puristetaan ulos paineessa olevaan porattuun reikään ja kiinnitysosa välittömästi työnnetään - kierteistä tappi tai varsi. Liimakoostumus täyttää ilmastetun betonin tai muun huokoisen lohkon huokoset ja kiinteytymisen jälkeen muodostaa vahvan ja turvallisen sovituksen. Pyrkimys kemiallisen ankkurin vybilistä yli 500 kg: n tiilestä. Kemiallisten ankkureiden käyttöaika on kymmeniä vuosia, ne eivät ole muodonmuutoksia äärimmäisistä lämpötiloista, ne ovat inerttejä aggressiivisille materiaaleille. Jälkimmäinen on erittäin tärkeä työskennellessä hiutaloitua betonia, joka on aggressiivinen metallit. Kaikilla hiutaloitujen betonien kiinnittimillä on oltava korroosionestopinnoite.

Levyjen kiinnittäminen hiutaloituun betoniin tai kipsilevyasennuksen kiinnitysmenetelmiin on kestävin, vaikkakin kallis. Kaikki riippuu ilmastetun betonin tiheydestä (merkki) ja vaaditusta kuormituksesta. Liukupinnan kiinnittämiseksi voi olla riittävä käyttää mekaanisia ankkureita, kuten kiilamaisia ​​tai "spiraalisia kynsejä". Jälkimmäiset ovat tarkoituksenmukaisia, koska ne asennetaan ilmastetun betonin seinään, joka vasaralla tavallisella vasaralla. Ajettaessa kierukan kynsi ruuvataan lohkoon rikkomatta sen huokoista rakennetta.

Vaarna, samanlainen työ kantaa pinnojen puoliksi auki sateenvarjo, on hellä nimi Molly ja sopii kiinnitettäväksi puupalkeilla kipsilevystä, jonka tarkoituksena on vahvistaa niitä kuvaa, ei raskas hyllyt tai kiinnikkeet. Molly on eräänlainen ankkuripultti, jossa on pitkittäissuuntainen holkki, joka kiristetään työntämällä ruuvi pysäyttimeen ja taittuu sateenvarjoksi. Laakerikapasiteetti on erinomainen, mutta sillä on vikoja - se voidaan poistaa vain murtamalla osa osasta. Lisäksi Mollyn kanssa on mahdotonta työskennellä rajoitetussa tilassa.

Kiinnitetään puutavara kattorakenteissa

Löytyvät palkista kiinnitetään lukitusliitoksella ja kiinnikkeillä, mutta tällainen liitäntä ei ole hyväksyttävissä katolle, koska kattoa käytetään täysin erilaisissa olosuhteissa. Kaikki katon elementit asennetaan suunnittelun ja laskennan mukaan ja kiinnitetään ne erityisillä elementeillä ja ruuveilla varustetuilla järjestel- millä, jotka joskus vahvistetaan myös suluilla.

Asennussäde jousitukseen

Sisätilat käyttävät joskus koristeelementtejä, joista haluat kiinnittää puuta kattoon vapaaseen ripustukseen tai jäljitellä tällaista jousitusta. Joskus jousituspalkki tarvitaan rakentavista syistä. Tämäntyyppinen kiinnitys suoritetaan erityisellä kuormituksella suunnitellulla erityisellä ripustuksella. Tämäntyyppisellä jousitusjärjestelmällä voi olla lisäkyky säätää jousituspalkin korkeutta.

Henkarit kiinnitetään kattoon tukeilla ja kiinnikkeen toinen osa asennetaan palkkiin, minkä jälkeen elementit liitetään. Käytäntö osoittaa, että tällaiset kiinnikkeet, toisin kuin odotukset, voivat kestää huomattavia kuormia. Mutta on parasta, ettei sinulla ole samanlaista riskitekijää kuin pääsi, ja suunnittelemaan jäljitellä ripustusta ja kiinnitettävä puu seinään tiukasti. Tässä tapauksessa jousitusjärjestelmä asennetaan vahvistamaan kiinnitystä ja suunnittelua varten "kauneudelle".

Puulattian palkkien päiden tiivistys

Seinässä olevien palkkien päät lähestyvät tässä järjestyksessä. Puurakenteiden välikattojen ja ullakkojen lattioiden palkkien päät leikkaavat paistinpannun seinän koko paksuuden ylempiin kruunuihin. Kivirakennuksissa palkit sijoitetaan seinille tai tuodaan niissä erityisesti jääneisiin pesiin. Nauhaan kiinnitetyissä palkkeissa olevat maapinta-seinät.

Kytkentäkattoissa on alueita, joilla kondensaatiota muodostetaan. Tämä on yleensä katon liitoskohta ulkoseinille, jossa jäätymis- ja puhallusrakenteet ovat mahdollisia. Näiden ilmiöiden estämiseksi ulkoseinien päällekkäisyyden liitokset on tehtävä riittävän lämpösuojauksella ja ilmatiiviydellä.


Kuva 1. Vesihöyryn diffuusio puupalkkikattoon.

Kun puupalkki on tuettu kiviseinään, on välttämätöntä suojata liitoskammio kostean ilman tunkeutumiselta tiloihin. Tämä tarve johtuu siitä, että kun lämmin ilma tunkeutuu, siihen sisältyvä vesihöyry, joka on kosketuksessa liitoksen kylmien kiviseinien kanssa, tiivistää ja kostuttaa seinän pesään upotetun palkin pään. Sen vuoksi seinään lepäävien palkkien päiden on oltava antiseptisiä, niiden pinnat on peitettävä kahdella kerroksella kateaineita.

Palkkien päät eivät voi liimautua.


Kuva 2. Puupalkkien kantaminen kiviseinien päälle:
a - yksi palkki;
b - kaksi palkkia;
1 - tiivistysliuos; 2 - kaksi kerrosta kateaineita; 3 - ankkuri; 4 - antiseptinen osa palkista; 5 - kynsi; 6 - teräslevy 50x6 mm; 7 - kaksi kerrosta kateaineita.

Palkit lepää seinämän syvyydessä 12-15 cm., Kuitenkin tehdä pesiä syvyys 18 cm. Kun aukko 3 cm puinen palkki ei kosketa muuraus, ja vesihöyryä sen läpi ilman liimattu loppuun, ulottuvat ulospäin kytkin.

Liittimien koko on 2-3 cm suurempi kuin palkin poikkileikkaus. Asennuksen jälkeen palkit tiivistetään laastilla, mikä suojaa liitosta sisäisen ilman tunkeutumiselta ja kosteudelta.

Varmista, että palkkien jäykkyys vahvistetaan yhdellä. Tätä varten teräksinen ankkuri asennetaan muuraukseen. Sen pää ei ulotu ulkopintaan seinämän 12 cm (muodostumisen välttämiseksi kylmäsiltojen), toinen pää olisi työntyvät huoneeseen 20 cm. Ankkuri on kiinnitetty puinen palkki, jossa on teräksinen vuoraus osa 50x6 mm ja 6 mm Ø5 nauloja.

Toisinaan ne suorittavat kattopalkin päiden avointa sulkemista, mutta tämä on mahdollista vain normaalissa kosteissa tiloissa (korkeintaan 60%), jossa on hyvä ilmanvaihto katolla (rullatut pohjalevyt) ja riittävän lämmöneristyskyvyn pesän takaseinässä. Tiiliseinällä pesän seinämän paksuuden tulisi olla vähintään 46 cm. Pienemmän paksuuden vuoksi pesu on lämmitettävä samalla, kun se tuottaa lämmönsiirtovastuksen 0,57 m 2 ° C / W Keski-Venäjällä.


Kuva 3. Avaa tiivistys palkin päistä seinään, jonka paksuus on 0,51 mm;
1 - palkki; 2 - eristys; 3 - puinen aluksella; 4 - puinen laatikko; 5 - kateaineen asennus 1 2 kerroksessa.

Seinämän paksuuden ollessa 2 tiilen (0,51 m) solmupuu, joka kannattaa puupalkkia seinälle, ratkaistaan ​​seuraavalla tavalla. Seinissä tehdään pesä, jonka syvyys on 25 cm (1 tiili). Pesän pystysuorassa seinämässä ne järjestävät lämpöä eristävän materiaalin kerrosta - antiseptistä tai mineraalihuuhtelua. Pesän pohjalla levitetään kaksi kerrosta kateaineita, ja sitten puuhun, joka on valmistettu antiseptisestä puusta, asennetaan pesään, jossa mineraaliherkkiä puristetaan niihin. Kattopalkki on tuettu laatikon pohjapinnalle 15 cm: n syvyyteen siten, että sen pintojen ja palkin väliin muodostuu ilmarako. Yksi tämän laitteen muunnoksista on puisen laatikon asennus, jossa on kolme pystysuoraa sivua ja yksi vaakasuora yläpinta, mutta ilman alempaa vaakatasoa. Tällöin palkin antiseptinen pää leviää pesässä 2 3 kerrosta kateaineita. Sivut, yläosat ja palkin päässä ovat puiset levyt.


Kuva 4. Tiivistä palkin päitä seinään, jonka paksuus on 0,64 m ja enemmän:
1 - palkki; 2 - sukupuoli; 3 - viive; 4 - palkin pää, joka on kääritty kahdella kerroksella ruberoidia; 5 - levy 25 mm paksu; 6 - ruberoidi; 7 - eristys (rakennuksen huopa 1 kerroksessa); 8 - katemateriaali 1 2 kerroksessa.

Seinäpaksuus on 2½ tiiliä ja enemmän, palkki on tuettu 25 cm: n pesällä ja alaosassa on bitumi, jonka päälle on asetettu 2 kerrosta kateaineita, ylä- ja sivupinnat on myös peitetty katemateriaalilla. Sitten pesän takapinnan lähellä on järjestetty lämpöä eristävä mineraalikuitu, joka puristetaan seinää vasten 25 mm: n paksuisella levyllä. Kattopalkki sijoitetaan pesään siten, että sen ja seinien välissä on noin 4 cm: n paksuinen ilmaväli.

Nousee puupalkki tiiliseinälle: tehdä se oikein

Sillat, kuten tiedetään, voivat olla laattoja, ja ne voivat olla säteileviä. Ensimmäinen vaihtoehto on luonnollisesti erittäin luotettava, mutta se vaatii huomattavia investointeja, myös nostolaitteiden vuokraukseen.

Kun rakennat yhden tai kaksikerroksisen yksityisen talon - myös tiilitalon, tällaista vahvuutta ei tarvita ollenkaan. Lisäksi tämä on ylimääräinen kuorma seinille ja perustukselle, joten matalarakenteisissa rakenteissa on pääasiassa järjestetty säteen päällekkäisyyksiä.

Niille, jotka rakentavat talon omin käsin, tämä herättää loogisen kysymyksen: "Kuinka puupalkki tuetaan tiiliseinällä?". Tämän aiheen ymmärtämiseksi käytämme videota tässä artikkelissa.

Puupalkit ja niiden vaatimukset

Periaatteessa palkkikatot voivat myös olla erilaiset: teräsbetoni, metalli tai puu. Ensimmäiset kaksi vaihtoehtoa eivät ole huonolaatuisten levyjen teknisten ominaisuuksien kannalta alhaisempia, mutta ne ovat melko monimutkaisia ​​toteutusta varten, joten niitä ei käytännössä käytetä yksityisessä rakentamisessa. Mutta puupalkit - on toinen asia!

 • Ilmeisestä yksinkertaisuudesta huolimatta on myös monia vivahteita, joita on noudatettava. Ensinnäkin sinun pitäisi valita oikea puutavara. Havupuuta käytetään useimmiten tähän tarkoitukseen: lehtikuusi, mänty, kuusi, setri. Hinnalla ei ole merkitystä - vain havupuiden säteet toimivat parhaiten taivuttamiseksi.
Mäntypuuta palkkeille
 • On tietenkin lehtipuiden kannattajia, jotka väittävät, että haapa ja koivu tekevät erinomaista työtä tämän tehtävän kanssa. Vain täällä rakennuskoodit suosittelevat yleensä, että kaikki kantavat puurakenteet - eikä vain lattiapalkit - valmistetaan havupuusta. Puusta valmistetut lehtipuistot, jotka soveltuvat vain liitososille (tukilangat, tangot jne.).
 • Päällekkäisyyttä voidaan käyttää ja jopa mieluummin käyttää höylättyyn kuin liimattuun. Sen on oltava hyvin kuivunut ja käsiteltävä ennen palo-biosuoja-aineen asennusta. Lämmitetyissä rakennuksissa kiinteät palkit on asennettava ilman leikkauspintoja seinien ja väliseinien kanssa, ja lattiarakenteen sellaisenaan on varmistettava hyvä ilmanvaihto.
Lattian päällekkäisyysohjelma
 • Seinissä ei sallita kuurojen (monoliittinen) palkkien upottamista - ne on sijoitettu pistorasioihin ja aina lehtipuiden iskuja vaimentaviin tyynyihin. Metallipäällysteisiin kiinnitettyjen palkkien päät on suojattava kosteudenkestävällä kerroksella, koska kondensaatin muodostuksessa metalli-korroosio voi myös johtaa puun korroosiota.

Ennen asennustöiden aloittamista lasketaan kuitenkin lattian laakerielementit. Sen vuoksi kiinnitetään huomiota myös ohjeisiin palkkien osan valintaan ja asennusvaiheen määrittelyyn.

Palkin mitat ja asennusmenetelmät

Joten, sinun on määritettävä, kuinka monta kokonaista palkkia haluat asentaa, ja minkä kokoisen osion pitäisi olla. Ensinnäkin on välttämätöntä mitata katon katon koko ja laskea käyttökuormitukset sen jälkeen, kun ne on määritetty seinämien syvyyden määrittämiseen.

 • Palkkien pituus riippuu asennustyypistä. Jos päät asetetaan seinään, niiden pituus voidaan saada lisäämällä palkin koko ja palkin kaksinkertainen syvyys (kahteen päähän). Lohko- ja tiilitaloissa pölkkyjen pesien syvyys on vähintään 10-15 cm, mikä riippuu niiden koosta.
Asennuspalkit kiinnikkeillä
 • Jos palkit kiinnittyvät seiniin metallisten kiinnittimien tai kiinnikkeiden avulla, niiden pituus vastaa rinnakkaisten seinämien välistä etäisyyttä. Täällä paljon riippuu siitä, missä juuri kattoa rakennetaan: kellarikerroksen, lattian tai ullakolle. Joskus järjestettäessä ullakkotasot, palkit vapautuvat seinien ulkopuolelle, kiinnittäen hellävarren jalat niihin.
 • Tämä on yksi keino muodostaa katon ylivuoto. Eräässä toisessa suoritusmuodossa bezherdachnogo-palkit voidaan asentaa suoraan valonsäteeseen - mitä näemme alla olevassa kuvassa. Luonnollisesti samansuuruisten palkkien pituus tällaisissa tilanteissa on erilainen, ja laskettaessa päällekkäisyytensä elementtejä kaikki nämä vivahteet olisi otettava huomioon.
Asennusvaihtoehto

Kiinnitä huomiota! Puutavaran tai sahatavaroiden palkkien enimmäispituus on 6 m. Jos haluat kattaa laajemman koon, on parasta asettaa etusijalle metalliset I-palkit, tai sinun on käytettävä puupalkkeja palkkien sijaan. Mutta yleisesti, puulattia ja kuusi metriä liikaa - paras vaihtoehto - span 3-4 m.

kuormat

Kuormitus, jonka päällekkäisyydestä huomataan, koostuu kahdesta osasta: rakenteen oma painosta ja käyttökuormasta (ihmiset, kalusteet, laitteet). Laske se voi olla yksinkertaistettu järjestelmä.

Esimerkiksi kevyen mineraalivillaeristyksen omaavan ullakkotilan paino on perinteisesti 50 kg / m2.

 • Normien mukaan ei-asuin-ullakolle, jossa asioita ei varastoida, käyttökuormitus on enintään 70 kg / m2. Se kerrotaan turvallisuuskertoimella, joka otetaan 1.3: ksi ja summataan vakionopeudella. Kaikkien manipulaatioiden jälkeen tulos on 130 kg / m2. Tämä luku on pyöristettävä ylös - eli enintään 150 kg / m2.
Asumaton ullakko
 • Mutta ullakkeen eristykseen voidaan käyttää ja raskaampaa materiaalia, esimerkiksi laajennettua savea - ja tietysti myös sen paino on otettava huomioon. Kuva muuttuu dramaattisesti, jos ullakko muuttuu asuntotilaksi. Tässä tapauksessa sääntelytoimintakuorma ei ole enää 70, vaan 150 kg / m2.
 • Tähän on lisättävä myös alahuoneeseen asennetun alakattoon kohdistuva paino ja siihen asetettava tekninen viestintä - ja tämä on vähintään 15 - 25 kg. Lattiapäällysteen paino ja mahdollisten kaavoitusosien paino otetaan huomioon yläkerrassa.

Kaikki ylimääräiset kuormat on lisättävä normatiiviseen kuormitukseen, mutta enimmäiskoko ja turvallisuuskerroin ovat samat. Kuormituksen laskeminen tehdään samalla tavoin, samaa kaavaa käyttäen, joka mainittiin edellä.

Ihanteellinen, jos kellarissa ja väliseinän päällekkäisyydellä on suunniteltu 400 kg / m2 - sitten se voi helposti kestää suuria huonekaluja ja pianoa sekä vieraiden virtaa.

poikkileikkaus-

Kun olet laskenut palkkien pituudet ja niiden tuntemat kuormat, voit siirtyä osion valintaan. Sopivin tapa tähän tarkoitukseen on käyttää suorakaiteen muotoista palkkia - optimaalinen kuvasuhde on 1,35: 1.

Koska laattojen eristys on asetettu katon rakentamiseen, sinun on selviydyttävä sen paksuuden ja pienen ilmanvaihdon välille.

 • Palkkien välinen askel on jälleen korreloitava lämmöneristyslevyjen kokoon vain nyt niiden leveydellä. Mutta tarkemmin sanottuna päinvastoin, lämmitin valitaan lattiarakenteelle. Palkkien ja niiden poikkileikkauksen välinen etäisyys voidaan valita seuraavasta taulukosta, jonka alla esitetään.
Palkin kattoelementtien säätelytaulukko

Tämä on yksinkertaistettu valintamenetelmä, joten älä unohda, että vakuutus ei koskaan estä. Siksi on aina parempi lisätä marginaalia ja pyöristää kaikki arvot.

Palkkien välinen askel määritetään siten, että äärimmäinen puu ei ole lähellä seiniä tai sähkölevyä, ja niiden väliin on vähintään 20 cm etäisyydellä.

Asennuksen vivahteet

Olemme jo sanoneet, että palkkien asentaminen voidaan tehdä kahdella tavalla: asettamalla ne muottiin erityisesti kiinnitettyihin pesiin ja kiinnittämällä kiinnittimiä tai muita metallilaitteita.

 • Harkitse ensimmäistä menetelmää. Tätä varten kattopalkin päitä on leikattava 60 asteen kulmassa ja käsiteltävä bitumimuovilla tai millä tahansa muulla hydrofobisella koostumuksella, ja kääritään sitten myös rullamateriaalilla: hiekkapaperilla tai kattopyyhkeellä.
Kattopalkkien asennusvaihtoehdot
 • Aseta palkki paikalleen, kiinnityspistokkeen takaseinän vieressä. Aseta vaahtomuovi tai muu eristys. Palkin alla on oltava puinen vuori. Kattopalkki on sijoitettu pistorasiaan siten, että sen pään ja takaseinän välissä on vielä muutaman millimetrin rako.
 • Erittäin kätevä tapa asentaa lattiapalkit metallikonsoliin, ja yllä olevassa kaaviossa esitetään sen kokoonpanolohko. Ja vielä, huomata, että luotettavuus palkkeihin asennettu ristikappale liittyy niihin metalli kulmat.

Siitä tulee eräänlainen kehys, joka on alhaalta pöydän päällä laudalla tai kipsilevyllä. Tällöin ylimmäisen huoneen sivulta asetetaan "täyttö": höyrysulku ja eristys, jonka jälkeen jäykät kalvot kiinnitetään palkkien päälle: OSP-levyt, DSP, vaneri, lastulevy. Sitten ylemmän kerroksen lattia leviää - mutta tämä on täysin erilainen aihe.

Nanssit palkkien järjestelystä

Jos teräspalkki lepää tiiliseinällä, käytetään useimmin teräksisiä teräslevyjä.

Kun pääty- ja lattiapalkin välissä on tiiliseinää päällekkäisyyksiä, on välttämätöntä tehdä tuuletettu ilmaväli.

Se, että palkki lepää tiiliseinällä, merkitsee sitä, että palkin pää voi muodostaa melko vapaasti. Taipumisajankohtana palkin tulisi kääntyä ja lämpötilajärjestelmien vaikutuksen alaisena sen pitäisi liikkua akselin ympäri (pitkittäinen).

Tässä tapauksessa toiminta on turvallista ja luotettavaa, ja se toimii ilman lisäjännitettä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi käytetään liikkuvia ja kiinteitä tukia.

Palkkien asennuksen tärkeä tehtävä on liittää olemassa oleva lattia rakenteeseen, joka tukee sitä esimerkiksi seinällä (pylväät). Lattian ja kannen rakennettujen liitosten luotettavuuden ja kestävyyden tärkeimmät tekijät ovat: syvyysaste, johon palkit on suljettu, niiden ankkurointi seinään ja tietenkin optimaalinen tuen muotoilu.

Rakenna palkit seinään

Järjestelmä laakeri puupalkit seinälle.

Rakennusvaiheessa palkkien asentaminen seinään on tärkein ja vastuullinen. Lattiarakenteiden on täytettävä luotettavuuden ja kestävyyden korkeat vaatimukset, koska ne takaavat kaikkien talon turvallisuuden.

 1. Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on katkaista palkkien päätypinnat 60 asteen kulmassa.
 2. Suorita palkkien päätyjen käsittely antiseptisen koostumuksen avulla. Toinen vaihe tässä vaiheessa on hartsin käsittelymenetelmä.
 3. Seuraavaksi sinun on käärittävä palkkien päät katelevyillä ja aseta ne siten, etteivät ne pääse pistorasian takaseinään, noin 40 mm (+ - 10 mm).
 4. Kun palkki on asetettu, sen sivut (lateraalinen ja ylempi) suljetaan liuoksen avulla, joka sisältää murskattua kiveä komponenttina.

Palkkien kantaminen tiiliseinillä: a - upotettuna seinään, b - kiinnittimien avulla, konsoliin, d - pilastereihin,. 1 - puristin, 2 - konsoli, 3 - pilasteri.

Nykyisen seinäpaksuuden ollessa 2,5 tiilen (noin 640 mm) tai enemmän, palkit tai niiden päät eivät ole päällystetty laastilla. Tällöin toinen upotusmuunnos on sopivampi.

Koska palkin päätypäillä on tuki seinämille (yleensä enintään 150 mm), on selvää, että sen pään ja pesän seinämän (takaosan) välissä on vapaa tila noin 100 mm.

Tämä etäisyys sopii ilmavälin havainnointiin ja eristyksen asettamiseen. Mitä tulee pesään, sen pohja on tasoitettava betonilla, sitten bitumikerros ja kaksi päällystekerrosta levitetään.

Pesän yläosa ja sen sivuseinät peitetään kattopaperilla.

Ulomman seinän katon ylärajan kaava: 1 - seinä; 2 - vuori; 3 - palkin upotettava pää; 4 - lattialaatta.

Mutta takaseinässä käytetään tarred huopaa. Tämä huopa kerrotaan antiseptisen levyn avulla. Sen paksuus vastaa tavallisesti 25 mm.

Huomaa, että palkin pää on sijoitettava siten, että sen ja levyn väli on noin 40 mm.

Jos talosi seinät ovat pienempiä kuin edellä mainitut koot, esimerkiksi kaksi tiiliä, niin seuraava menetelmä sopii sinulle.

 1. Aivan kuten ensimmäisessä tapauksessa, pesän takaseinä peitetään tarren huovalla kahdessa kerroksessa.
 2. Sitten valmistetaan laatikko, jossa on kolme seinää, jonka pinta on savustettu ja se asetetaan pesään, jolloin aikaisemmin asetettua huopaa painetaan sitä vasten.
 3. Jos palkit kuitenkin suljetaan, kun ullakkokerros on asennettu ja seinät vastaavat kahden tiilen paksuutta, on kiinnitettävä erityistä huomiota pistorasioihin tai pikemminkin niiden suojaukseen. Kuten yllä mainituissa esimerkeissä, on tehtävä laatikko, jossa on kolme seinämää, sen pinta ja verhoilun huopata.
 4. Savupiipun lähellä sijaitsevat palkit ovat vähintään 400 mm: n etäisyydelle sen sisäpinnasta.

Puupalkin katon päättyminen tiiliseinässä: 1 - puupalkki; 2 - palkin pää, päällystetty hartsilla ja kääritty tervalla;
3 - vedeneristys; 4 - tiiliseinä; 5 - seinän välinen ilmaväli ja palkin viistottu pää.

Tietenkin myös tapahtuu, että palkkia ei voida sijoittaa kauempana savupiipusta. Tällaisissa olosuhteissa suorita palkin leikkaaminen pultin rakenteessa.

Ja pultti on leikattu jo kahteen palkkiin, minkä seurauksena heidät heikentyvät. Vaimennuksen vähentäminen saavutetaan asettamalla palkit, joiden paksumpi pää on suhteessa savupiippuun.

Tiilen, kiven ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisen aikana on tarpeen tarkkailla, millä edellytyksellä seinämän ja ulkotilojen välinen aukko on vähintään 50 mm. Sen tiiviste on valmistettu levyn avulla. Älä unohda, että kiskot ja palkki ovat toisistaan ​​erillään kattotiilikerroksen tai kerrosmateriaalin kerroksen avulla.

välineet

 • punssi;
 • pora;
 • vasara;
 • harjalla;
 • Bulgaria;
 • kirves.

Lisäksi eri tasot, ruletti jne.

Ankkuroinnin vivahteet ja palkin tukevan solmun laite

Seinässä olevien laakereiden vähimmäispituuden rakenne.

Jäykkyyden aikaansaamiseksi on tarpeen suorittaa palkkien lisäkiinnitys. Asennus ei ole kaikkien palkkien, vaan yhden.

 1. Tällöin tiilimuurauksen yhteydessä on asennettu teräksen ankkuri. Se on sijoitettu siten, että sen pää ei pääse ulompaan seinään (sen pintaan) noin 12 cm.
 2. Näin tehdään niin sanotun "kylmäsiltojen" syntymisen estämiseksi. Sen toinen pää työntyy huoneeseen noin 20 cm: n etäisyydelle.

Ankkuri ja puupalkki kiinnitetään teräsvuorella, jonka poikkileikkaus on 50-6 mm, samoin kuin kynnet, joiden halkaisija on noin 5 mm.

Sisäänrakennukseen on joitain vaihtoehtoja, joissa sitä pidetään avoimena. Huomaa kuitenkin, että valittaessa tällaista menetelmää huoneessa pitäisi olla normaali kosteus (alle 60%) ja riittävän hyvä ilmanvaihto katosta, ja myös patterin ja erityisesti sen takaseinän riittävä lämpöeristys on tarpeen.

Puupalkkien kantaminen.

Sinun täytyy tietää, että tässä tapauksessa nykyisen tiiliseinän kanssa pesän seinämän on oltava vähintään 46 senttimetriä paksua. Jos paksuus on vielä pienempi, lisäeriste on tarpeen.

 1. Jos seinämän paksuus vastaa kahden tiilen kokoa, palkin (solmu) laakeri suoritetaan seuraavasti. Seinässä on pesä, jonka syvyys vastaa 25 cm: n (noin yksi tiili).
 2. Pesän pystysuora seinä peitetään eristemateriaalilla, jota voidaan käyttää antiseptisenä tai mineraalisena huopa. Pesän alaosa peitetään tervalla, edullisesti kahdessa kerroksessa.
 3. Tämän jälkeen puulaatikon asennus. Se on valmistettu tarred antiseptinen puu. Sen avulla se painaa huopa. Kattopalkin on sijaittava laatikon pinnalla (sen alaosassa) noin 15 cm: n syvyyteen.

Huomaa kuitenkin, että palkin ja kanavapintojen välillä tarvitaan ilmaväli. Tämän mallin vaihtoehtona voit harkita puulaatikon asentamista, jossa on kolme pystysuuntaista puolta ja yksi vaaka (yläosa). Alempi vaakataso on täysin poissa.

Tämän asennuksen avulla antiseptisen käsittelyn säde on tuettu kattohuovan pesässä (kaksi tai kolme kerrosta). Palkin puolella ja päällä on laatikon puiset pinnat.

Lattiapalkkien pitäminen tiiliseinillä: lattiapalkkien yläpinnasta: 1 - katto; 2 - viive; 3 - sukupuoli; 4 - levyt (25 mm); 5 - huopa (2 kerrosta); alla - lattianpalkkien päätepysäkki: 1 - katto; 2 - täyttö; 3 - levyt (25 mm); 4 - huopa (3 cm).

Jos seinien paksuus vastaa 2,5: n tiilen kokoa ja enemmän, palkit on tuettava pesässä, jonka syvyys on 25 cm..

Sivut ja sivut yläpuolella olevat pinnat ovat myös katettuja. Pesän takapinnan tulee olla hyvin eristetty käyttämällä lämpöeristysmateriaalia, kuten huopaa (mineraali). Huopa painetaan seinää vasten 2,5 cm: n paksuisella puisella levyllä.

Älä unohda neljän senttimetrin ilmaväliä lattiapalkin ja pistorasian välissä.

Useita virheitä, jotka sallitaan palkin (ristikkopalkin) ja katon ristikon asennuksen aikana

Kuten minkä tahansa muuntyyppisen rakennustyön yhteydessä, betonipalkkien ja palkkien asennus voi

Tiivistä katto ulkoseinään: a - kannettavat palkit seinään; b - lattialaattojen tiivistys: 1 - seinä, 2 - vuori, 3 - sulkeutuva pää, 4 - lattialaatta.

on tehtävä eri vikoilla. Yleisimpiä ovat:

 • palkin akselin (pultin) akselin muutos sarakkeen akselin kanssa;
 • palkin (pultti) siirtyminen poikittaisen luonteen kehyksissä;
 • palkin (poikkipalkin) virheellinen kytkentä sarakkeen kanssa;
 • - palkin (poikkipalkin) asentaminen tiiliseinään ilman erityistä tukityynyä;
 • pultin (sen tason) poikkeama pystysuorasta;
 • asennustyö palkkien (deadbolts) avulla, joilla on ilmeisiä vikoja.

Viat ja niiden seuraukset

Palkin akselin (pultin) akselin nykyisen siirtymän sarakkeen akselilta lisäävät taivutusmomenttien sarakkeessa lisävoimia, jotka toimivat kohtisuorassa suunnassa poikittaisen kehyksen tasoon nähden. Tällaisten vikojen seurauksena on pylväiden kantokyvyn aleneminen.

Jos palkin (poikkipalkin) syrjäytys on poikittaiskuvien kehysten tasossa, niin yksi paikannustyökaluista on lyhyempi pituus verrattuna rakenteeseen.

Tämä voi aiheuttaa raudoituksen (pituussuuntaisen) haaran, halkeilun ja säteen (pultin) tuhoutumisen. Ja koska laakerointialue on pieni, betonin tuhoutuminen tukikohdassa on mahdollinen, koska se kaatuu tai hajoaa.

 1. Toinen virhe liittyy palkin (pultin), tai pikemminkin sen tason, poikkeamiseen pystysuorasta. Tämä on mahdollista johtuen tukileikkeen upotetun osan siirtymisestä palkkiin. Tämän seurauksena näkyvät vääntömomentit, joille ei ole suunniteltu palkin (poikkipalkin) rakennetta.
 2. Pohjimmiltaan kaikki edellä mainitut virheet voidaan sallia myös asennusvaiheessa, kun asennetaan teräsbetonirunko. Näiden vikojen aiheuttamat seuraukset (ristikon asennuksen yhteydessä) ovat myös samanlaisia ​​kuin edellä.
 3. On huomattava, että ristikoiden valmistuksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota solmun vahvistamismenettelyyn. Jos ankkurointi suoritetaan korkealla luotettavuudella ristikkoyksiköissä, tämä takaa hyvän lujuuden.

Vielä yksi tärkeä seikka: tällaisia ​​parametreja ei ole mahdollista muuttaa, koska lujituksen määrä ja halkaisija (rakentava) ilman suunnittelijärjestön suostumusta tarkemmin ei ole sallittua. Vahvistettu betonirunko säilytetään ja kuljetetaan vain pystyasennossa.

Rungon asentamisen yhteydessä ennen laatikoiden asentamista älä unohda tarkistaa pakatun hihnan vakauden laatua vaakatasossa.

Puupalkit

Nykyaikaisissa matalarakenteisissa rakennuksissa (joissa puu on paikallinen rakennusmateriaali) käytettävien puupalkkien päällekkäisyydet ovat pienet omat painonsa, mutta ovat pyöritettäviä, riittämätöntä palonkestäviä ja työvoimavaltaisia.

Puulattian kestävyyden lisäämiseksi puu on antiseptistä.

Puupalkit ovat rinnakkaisia ​​levyjä tai paksuja havupuuta.

Puupalkin poikkileikkauksen korkeus on tavallisesti 1 / 20-1 / 25 span span, mutta se määräytyy aina laskemalla. Lankapalkkien askel vaihtelee 600-800 mm, ja sauvan muotoinen - 600-1000 mm. Puupalkkien päiden tukeminen kiviseinään (kuva 94) voi olla kuurojen tai avoimen tiivisteen kanssa. Jos kyseessä on sokea tiiviste, palkin ja 20-30 mm: n välisen kuilun väli täyttyy liuoksella. Sokea tiivistys estää palkkien pääsyn kosteaan ja lämpimään ilmaan, mikä estää kondensoitumisen muodostumisen pesien seinissä talvella ja kattopalkkien päiden kostuttamisen. Avoimen tiivisteen avulla palkkien ja pesiä olevien seinien väliset raot eivät ole täynnä mitään.

Avoin tiivistys sallitaan, kun ulkoseinien paksuus on yli 510 mm ja kun palkkien tuki sisäseinillä. Ulkoisissa seinissä, joiden paksuus on 510 mm tai vähemmän, tällaisten palkkien pesän upottamisen vuoksi on tarpeen eristää eristysmateriaalivuori. Tällöin pesien tuuletus varmistetaan ilmasta, joka tunkeutuu palkin päällekkäisyystilaan.

Liittämällä seinät kattoihin, palkkien päät kiinnitetään seiniin. ja palkkien päät, jotka on tuettu sisäseiniin tai palkkeihin, on liitetty toisiinsa teräksisellä siteellä. Ankkurit on asennettu vähintään yhden palkin kautta.

Kuva 94 Laakeripalkit;
ja - ulkoseinillä; b - sisäseinillä; sisäänajoajot; 1 - puupalkki; 2 ankkuri; 3 - tol; 4 - liuos; 5 - puinen komposiittipalkki; 6 - teräsbetonipalkki; 7 - jalka - jal

Juoksut ovat betoni, teräs ja puu (komposiittiosat lamelliputkille tai liimattu).
Palkkien väli on täynnä runko-palkkia. Tela on asetettu kallonpalkkeihin (osa 40x40 tai 40X x 50 mm), naulattu naulojen palkkeihin. Levitä rullia yksittäisiä tai kaksinkertaisia ​​lankkisuojuksia, puupaneeleista aluskammiossa, laatoista, kipsistä tai kevyistä betonilohkareista, ruoko- tai fibrolitovyh-levyistä (kuva 95).

Jotta saadaan päällekkäisyyksien välttämätön äänieristys, ne järjestävät 20-30 mm: n paksuisen savi-hiekan rasvan tai asettavat kerrostetun materiaalin kerroksen; Samanaikaisesti ne toimivat höyrysulkeina, jotka estävät vesihöyryn tunkeutumisen katon paksuuteen ja suojaavat veden sisään menevää vettä, joka vahingossa pääsee kattoon. Äänieristeen äänieristyksen lisäparannus, huoneiden erottelu eri huoneilman lämpötiloissa erottavien kattojen ääni- ja lämpöeristyksestä saavutetaan asettamalla eristysmateriaali (kuiva hiekka, sardeldiitti, kuona jne.) 60-80 mm: n kerroksen välille ja 220-260 mm ullakon lattiat. Lattian kiinnittämiseksi palkkeihin, joiden pituus on 500-700 mm, lokit asetetaan levyistä tai levyistä, joihin lattiapinnat on naulattu. Vaakasuora viive tarkistetaan tasolta. Paikoissa, joissa viivästys on asetettu palkkiin, lokien alle asettavat äänieristetyt tiivisteet, jotka on valmistettu valssausta, kumista tai kovalevyistä. Kattotason äänieristyksen parantaminen, tukit helpottavat koko lattian ilmatilan ilmanvaihtoa kattojen aukkojen kautta, jotka peitetään grillillä.

Sisäkatot on kipsattu tai peitetty kuivalla kipsiarkilla.

Puupalkkien rakentaminen kevytbetonilevyjen tai -laattojen kelalla vähentää puun kulutusta, mutta sen paino kasvaa. Lohkojen väliset saumat ja niiden liittäminen palkkeihin suljetaan laastilla. Tummansuojaus kuumalla bitumilla tai valssatulla materiaalilla.

Ullakkokerroksessa ei ole lattiaa, ja lämpöä eristävä täyttö suojaa tahattomalta kosteudelta kalkkihiekkaa (harvemmin savi-hiekkaa), jonka kuori on 20 mm paksu.

Kylpyhuoneiden yläpuolella olevat päällekkäisyydet on järjestetty vesitiivisillä lattiatoilla ja luotettavasti vedenpitävällä pohjapaneelilla naulattujen täyttölevyjen kiinteällä lankakerroksella.

Nousee puupalkki tiiliseinään

Puurunkoisen päällekkäisyyden päärakennevä osa on palkkeja. Leveys 1 sijoitetaan palkkeihin, jotka jakavat kuorman palkkien väliin ja helpottavat vaakasuoran lattian pinnan saamista. JUS

Viive on asetettu lattialle 2, joka toimii parkettilattian ennakkoedellytyksenä tai aseta laudan puhtaalle lattialle.

Kranaalipalkit 3 on sijoitettu 4 gocoif-tähdettä tai levyjä tai levyjä, jotka on erityisesti naulattu palkkien sivuille ja 5 täytetään rasvalla (eristys) yli äänen ja lämmöneristyksen valintaan

Alhaalta pohjaan upotettu lankku pt d w ja v 6 on naulattu parvekkeelle tai puhdas katto on päällystetty erikoistelevistä laudoista.

a) lattiapalkit

Lattian puupalkit on valmistettu reunakivistä, tankoista tai reunakivistä, joiden paksuus on vähintään 80 mm. Tavallisten palkkien pituus on 4 - 6,5 m.

Palkkien poikkileikkaus ja katteet sekä jälkimmäisen sijainnit suunnitelmassa on vastattava tarkasti hanketta; 1? Tarvittavien mittojen puuttuessa eri osastojen palkkien sijoittaminen on sallittua vain vahvistamalla niiden vahvuus ja laskemalla niiden väliset etäisyydet uudelleen.

Reikien leikkaaminen palkkeihin, jotta tuuletettaisiin lattiatilaa, ja myös näytteenotto palkkien sivupinnoilla näytteenottoa lepojen tukemiseksi ei ole sallittua,

Palkit on toimitettava kattoon ommeltuihin kallonpalkkeihin. Terät, joiden osuudeksi on 40 x 50 mm, ommellaan palkkeihin, joiden halkaisija on 4,5 mm ja pituus 125 cm 250-300 mm.

Asennettaessa palkkeja lokeista, niiden lokien sivuttaiset pinnat arkistoidaan vain, jos ne ovat kiinni kallonpalkkeihin.

Puupalkkeja voidaan tukea tiiliseinillä, joissa on ontto tai avoin tiiviste päiden päiden päistä, jotka ovat erityisesti tiiliseinässä jäljellä.

Onton palkin kiinnityksen tapauksessa palkin pää on peitetty sivuilta enintään 0,75 m pituudelta ja päästä antiseptisten pinnoitteiden kanssa, minkä jälkeen sivut pinttyvät syvyyteen, joka upotetaan seinään. Sitten palkkien päät on kääritty tervalla kaikilla puolilla, paitsi pylväs, jonka kautta kosteus vapautuu voimakkaimmin puusta. 50 mm, ja palkkien päistä tulisi sahata noin 75 ° kulmassa alempaan tasoon niiden sisältämien kosteuspalkkien kelausalueen lisäämiseksi.

Avoimen tiivisteen avulla pesiä tehdään jonkin verran suurennettuna ja palkki asetetaan antiseptiseen vuoraukseen. Palkkien ja vuorikiipeilijöiden päiden sivupinnat peitetään antiseptisilla päällysteillä tai suihkutetaan vesipitoisella antiseptisellä liuoksella. Jalkojen päissä olevan kosteuden sedimentoitumisen mahdollisuuden vuoksi on välttämätöntä kuumentaa pesä lautasen avulla, esimerkiksi laudastyynyllä, jossa on huopa. Lisäksi tiivisteen muotoilun pitäisi olla sallittu pistorasian ilmanvaihdon ansiosta

Kaikissa tapauksissa kiviainesen päiden päiden syvyyden on oltava vähintään 180 mm, jotta voidaan luoda riittävä pinta-ala lattian havaittaville kuormille.

Ulompiin kiviseinämiin sijoitettujen vaakojen on oltava vähintään 60 mm heiltä. Seinämän ja palkin välisen raon sulkeminen viimeiseen seinän puolelta on tarpeen ommella pohjalevyn kallopalkki. Palkin ja seinän välinen tila on tuuletettava huoneilman kanssa.

Kun kattoraketit siirtävät munat seuraavan päällekkäisyyden tasolle, kirvesmiehet saavat jatkaa palkkien asennusta ja laitetta saman päällekkäisyyden valinnaksi. tämä luo toisaalta kyvyn suorittaa muita rakennustöitä alemmassa kerroksessa (mikä on tärkeää jatkuvaa työtä varten, toisaalta sen avulla voit tehdä tilapäisiä lattiapalkkeja, joihin muurarit voivat jatkaa muurausmateriaalia

"Säteenlaskenta alkaa huoneen äärimmäisistä palkeista, ja kun ne ovat kohdakkain, ne asettavat keskipalkit ja tarkistavat ne alkuperäisiin.

Teos suoritetaan seuraavassa järjestyksessä: merkitse palkkien pohja seinämiin ja napauta rivi palkkien pohjan merkittyjen merkkien välillä johtoineen; pesät poistetaan roskista ja laastista, valmiiksi valmistettu anti-septinen vuoraus asetetaan palkkeihin, palkit sijoitetaan pesiin, tehdään lopullisesti kohdistettuja palkkeja, jotka tarkastavat asemaansa tasolle ja rinnakkaisuudelle Vahvistetut palkit kiinnitetään levyillä.

Palkkien päät, jotka ovat tiukkojen tiilien (leikkausten) vastaisia ​​savupiippujen seinämien läpikulkureunoissa, levävät poikittaisiin palkkeihin, jotka leikataan vierekkäisiin, ei pinnoitettuihin kattopalkkeihin. vuorostaan ​​useampaa kuin yhtä pulttia ei saa kiinnittää kuhunkin palkkiin. Jos palkkien heikkenemistä pultin reunasta ei voida sallia, pultti on ripustettu teräsnauhakiinnittimen avulla.

Tukien alla, jotka tukevat vain voiteluaineita, täyttö- tai eristyslevyissä on pieni kuorma. Siksi leikkuupöytät olisi tehtävä suurimmalla mahdollisella tavalla puutuotteilla ja jätteillä.

On mahdollista käyttää ja käyttää materiaalia; huolellinen lajittelu on kuitenkin välttämätöntä valitun materiaalin tuomiseksi sopivaan tilaan (puhdistus likaa ja laastia, kynsien vetämistä jne.).

90: llä A: lla on valikoima levyt, jotka ovat yhtenäisiä neljäsosassa, ja 90, B: ssä. Tällaisilla 104 mallilla valintaa sileän katon saavuttamiseksi vaatii erityisiä levyjen haaroja palkkeihin.

Toinen tyyppi on leikkausvalikoima neljännestä laminaattilevystä; niiden päät on leikattu siten, että poikkilevyjen ja palkkien pohja on yksi taso.

Teollisuuden rakentamismenetelmien kehittymisen myötä kilpiraaka-aineita käytettiin eniten;

Suojukset lepäävät kallonpalkkien ulkonevat osat lankkujen kiinnitystyöt tai kilven levyt.

Shield rebounds ovat tällä hetkellä tärkein puutavaran rullan täyttö. Suojuksen kaikkien elementtien (palkit, levyt, kiskot, lankut) sadonkorjuu olisi suoritettava kuten osiointikilvet - suurimmalla mahdollisella koneistamisella, leikkaamalla puuta pitkä ja leveä sekä myös leikkaamalla osia.

Käytän työpöytiä, jossa on kiinnitetty malleja, jotka rakentavat (kokoavat) kilvet

Piirustuksen mukaan piirilevyn yläpuolella olevat levyt tai levyt (riippuen suojuksen suunnittelusta) asetetaan malliksi, minkä jälkeen palkit B ja 7 asetetaan ruuveille 3 ja 5 neljänneksiä varten. Sen jälkeen, kun se on yhdyspuolella kynsien suojassa, se poistetaan mallista ja asetetaan paaluun kääntöpuoliin naulaamalla toiselta puolelta. Ennen valmiin suojuksen viimeistelyä mallista poistetaan palkit 6 ja 7. Liitännät 4 on suunniteltu ottamaan suojuksen kädellä, kun se poistetaan mallista.

Suojusten valmistuksessa on välttämätöntä, että: a) suojakansien ja kiskojen liitokset on sijoitettava sattumanvaraisesti yhdellä nivelellä toisistaan ​​vähintään 300 mm: n etäisyydellä, b) ne on tehtävä suoriksi kulmiksi suojusta; c) asetetaan laatat tuottamaan vuorotellen päkiän ja apinan osaa; d) laatan tai laudan kummassakin päässä päissä, sekä nivelissä, ompele kynnet; Kynsien ulkonevat päät on taivutettava.

Jotta ei kastella aikaa naulaan, työtaso toimitetaan metallilevyllä ja kynnet pyöritetään lievällä kallistuksella kuitujen yli. Vasaratut kynnet, jotka kokoontuvat metallilevyyn, taivuta itseään. Työntekijät sijaitsevat työpöydän molemmilla puolilla niin, että jokaisella on tämä osasto oikean käden alla.

Työpenkkien mitat, ohjainten ja pysäytyspalkkien paikat ja mittasuhteet on asetettu koottujen suojien rakenteen ja mittojen mukaan.

Työpenkki on varustettu metallinauhoilla kynsien taivuttamiseksi kulkemalla ajettaessa suojuksen läpi.

Suojukset on tehtävä, kun palkit asetetaan, kohdistetaan ja kiinnitetään siten, että kaikki suojukset on asetettu ennen tilapäistä kannetta asentamasta palkkeja pitkin, joilta muurarit asettavat.

Suojusten varren päässä hissistä laitemispaikkaan väliaikainen lattia on 2-3 sukkia. Kannustimien asettaminen paikalleen on tehty kahden kirvesmiehen välityksellä. Suojukset tuodaan avustavia työntekijöitä kohtaan.

c) Eristyskatkos

Valintakohdan sisäkattoihin sijoitettu rasva valmistetaan tavallisesti 20-25 mm paksuisesta kerroksesta rypistyneestä savesta lisäämällä hiekkaa. Jotta vältettäisiin halkeamien ilmeneminen ja voiteluaineen kutistuminen, siihen lisätään nestemäistä hartsia tai kuitumateriaaleja, jotka tekevät savesta pehmennettyjä, mikä vähentää veden imeytymistä ja kykyä halkeilla kuivumisen aikana. Jos kuitenkin ilmenee halkeamia, ne on täytettävä kalkkilaastilla. Erityistä varovaisuutta on noudatettava levittämällä rasvaa palkkeihin ja seiniin, mikä hieman kasvattaa tässä käsiteltävän kerroksen paksuutta.

Öljyn kuivaus lämmön ja äänen eristykseen täytetään kuivalla seulomalla kivennäisaineella (kuonan hieno, kalsinoitu hiekka). Käytä sellaisten materiaalien täyteaineena, jotka voivat kaatua ja eivät vastusta palon vaikutusta, ei ole sallittua. Takatyynyjen pohjakuorrutukset on peitettävä kerroksella 20-30 mm hiekkasaumalla, jotta ne eivät jäähdy. Suurnopeusrakentamisen vaatimukset ovat paljon tyydyttävämpiä laataneristemateriaaleilla (fibroliitti, vaahtobetoni, puukuitulevyt), jotka korvaavat asteittain täyttöä.

Liitosten täyttö lämpöä eristävillä ja äänieristetyillä materiaaleilla on sallittu vasta voiteluainekerroksen täydellisen kuivaamisen jälkeen; useimmat aggregaatit tulisi myös kuivua.

d) Kattoon asettaminen Kipsilevyjen korkkiin käytetään huonolaatuisia, ei-höylääviä levyjä, joiden paksuus on 20-25 mm. Vältä 108

jos kipsien halkeamia on kuivunut. Pituudet ylittävät yli 100 mm: n pituiset lisäpituudet; lastujen tulisi olla pituudeltaan enintään 200-300 mm, ja niiden välinen etäisyys laudan leveydestä on enintään 100 mm.

Pienet kiilat sijoitetaan I: stä vastaanotettuihin halkeamiin. Tätä varten puusepän hakkuu 25 mm: n pöydän pöydästä 10-15 mm: n paksuisesta, jopa 500 mm: n pituisesta telineestä, kuluu se kiilalla ja tukkii sitten jaettu kortti uraan.

Vasarakiskot on leikattava siten, että niiden kiila pysyy raossa, ja kiskon alapäätä tehdään myös kiilan muotoon; sitten kiskota vas- taanotetaan seuraavaan aukkoon ja työ toistetaan, kunnes kiskon käyttö loppuu.

Kun levylevy on yli 100 mm, kukin lauta tulee naulata kumpaankin palkkiin kahdella naulalla; kapeammat levyt on naulattu yhteen kynsiin jokaisella risteyksellä. Kynsien pituuden tulisi olla 2,5-3 kertaa kynsilevyn paksuus ja jos

arkistosta ladataan eristävä kerros, noin 3-3,5 kertaa suurempi kuin tämä paksuus.

Jos sideaine on ja ilmakerros valitaan, jälkimmäinen tulipalo-ketjuissa on estettävä 1,5 - 2 m: n etäisyydellä esteistä (kalvot) palkkeilta.

Puusepäntyö-Stakhanovite Sychev ehdotti menetelmää lastiluokkien asettamiseksi käyttäen puupalkkeja 50 x 60 - 80 mm, jotka oli ripustettu kahdesta tai useammasta pyöreästä tai litteästä teräspalkista. Oruskin pituuden tulisi olla 100-12 U mm pienempi kuin palkit; pidikkeen pituuden on oltava sallittu välissä

Tangon yläosa ja palkin pohja ovat noin 120 - 1,0 mm, mikä on välttämätöntä, jotta ne kiinnittävät levyjen päät.

Sylinterin kiinnittymisen jälkeen ääripalkkiin kiinnitetään pöydän toinen pää ja toinen painetaan palkkiin ja neulotaan naulalla, minkä jälkeen levy on ommeltu muihin palkkeihin. Ompele myös muu levy.

Sideaine voidaan tehdä kahden palkin ripustuksella äärimmäisiin palkkeihin. Tässä tapauksessa ensin aseta levyt ripustustangoilla ja ompele sitten palkkeihin.

Sideaineen h: lle ja s: stä käytetään puhtaita ja höylättyjä levyjä, ja niiden liittäminen voi olla neljäsosa kielekkeessä, jossa on lamellit, rätissä; käytetään myös profiilimaista materiaalia (esim. seinälevy). Sisäkatot voidaan sovittaa vanerilla, jonka paksuus on 3-4 mm. Ei ole välttämätöntä sallia arkistointia taustalla ja täyttöön johtuen mahdollisista aukkojen muodostumisesta myös vähäisellä kutistumisella. Jumalalle sopiva arkkiraha tekee linkin, joka koostuu kahdesta puusepistä. Stakhanov Sychev -menetelmän mukaista sideainetta voi suorittaa yksi puusepäntyö.

Varastointilevyjä on leikattava etukäteen vaadittavassa määrin tiettyä kokoa ja levitettäväksi paaluilla sideaineen suunnassa.

Kuviossa 96 on esitetty puusepän Stakhanovist Yerokhin kiinnike kipsilevyille (sekä kehysvaippojen väliseinät).

Laitteen perusta on jousitustuki, jonka pituus on 1,5 m ja poikkileikkaus 45 x 80 mm. Kun 2-3 levyä on esipehmetty ja pieni väli (10-12 mm), tukipalkki on ripustettu erikoispidikkeen avulla, jonka sylinterimäinen sauva kulkee ripustuspalkin aukon läpi. Tangon ripustusta varten pidikkeen pidike pysähtyy esipintaisten levyjen välisen raon läpi, minkä jälkeen se käännetään 90 asteen kulmassa niin, että pysäytin on rei'itetyillä levyillä.

Suspended podrzhivayuschy bar prp tämä avautuu ja se asennetaan kohtisuoraan ommellut levyt akselin suunnassa.

Ompelulevyt toisesta päästä johtavat tukipalkkiin, toinen pää painetaan vastaavan palkin lattialle ja ommellaan sen kynsillä.

Levyke, jossa vakiintuneet levyt kiristetään kääntämällä pidike kahvasta kokonaan, minkä jälkeen kaikki levyt on ommeltu kattopalkkeihin (tai väliseinille).

Sen jälkeen pidikkeen kahvan kääntökierrolla palkki laskeutuu hieman, kortin pysäytys käännetään, kulkee raon läpi ja koko kiinnitin poistetaan ja järjestetään uudestaan ​​arkkien arkistoimiseksi. Työtä voi tehdä yhdellä puusepällä, ilman avustajaa. Merkittävällä kattoalueella asenna kaksi ripustettua tankoa

Puhdasta pinnoitusta höylättyjen levyjen kanssa kuvattua laitetta ei voida soveltaa, koska höylätyt levyt on ommeltu ilman aukkoja.

Tässä tapauksessa on mahdollista käyttää samanlaista laitetta (ehdotus tekee myös T. Erokhin), jossa haltijan kortin pysäytin korvataan ruuvilla, joka kulkee myös tukipalkin reiän läpi aikaisemmin ompeltuun levyyn ja sitten palkkiin (tai telineeseen) tällaiseen syvyyteen, joista on tarpeeksi aukko ompelemoitavien levyjen perustamiseksi. Lisäksi levyt ajetaan tukilohkolle, jonka jälkeen ruuvia ruuvataan pidikkeeseen kääntämällä kahvaa.

Bcex-levyjen viimeistelyn jälkeen ruuvi käännetään kahvan kääntökierron avulla, minkä jälkeen koko kiinnitin poistetaan. Laudassa oleva reikä on kytketty.

Laite on asennettu: kun pinnoitettujen levyjen pituus on enintään 4 m - kahden kpl ja laudan pituuden ollessa yli 4 m - kiven palan määrässä.

d) Laitteen puhtaat lattiat

Yksikerroksiset puulattiat ovat höylättyjä 40-60 mm paksuisia

Jos käytetään kaksikerroksisia esiportaisia ​​kerroksia, ylempi kerros on tehty samoista tasoitetuista levyistä, joiden paksuus on vähintään 22 cm, alempi kerros voidaan valmistaa suunnittelemattomista levyistä, joiden paksuus on vähintään 15 mm. Yläkerros asetetaan 45 ° kulmaan pohjaan nähden. Lattian välissä on yksi kerros rakennuspaperia, joka palvelee sekä kitkan vähentämistä että äänieristyskerroksena.

Puhdas lattiat on suunniteltava ilman säröilyä, tarttumista, hyppyjä, naarmuja ja karheutta.

1. Kytkentä kiskoihin; Tiheyden vuoksi kiskon säleiden leveys on hieman alle kaksinkertainen levyjen uraan nähden. Liitettävien levyjen välisen sauman (kiskon alle) alareunassa tulee olla pieni aukko, joka mahdollistaa sauman yläosan vastaamisen.

2. Yhdistetään neljänneksellä; Tiukkasaumojen hankkimiseksi neljänneksen alempi ulkonema erotetaan viereisestä alustasta pienellä raolla.

3. Kiinnittäminen kielekkeeseen: saumojen tiheys ja täällä varmistetaan kielien ja kielen välisten aukkojen läsnäolo. Laaja ala-akseli helpottaa ajamista

Ulkorakennuksissa ja tilapäisissä rakenteissa on mahdollista asettaa lattialaudat yksinkertaisesti pyöreillä tai suorakulmaisilla napeilla. Piikkien pituuden pitäisi olla jonkin verran pienempi kuin kaksi vastaavaa pistorasiaa, jotta lattia voidaan kuivua.

Puuseppä kiinnittää! levyt tai piirteet, jotka on tarkoitus hioa yhteen, paina tarvittaessa niiden reunoja ja kiinnittävät sitten laudat ja käsittelevät pitkittäisreunat koneella ja sitten niveltasolla. Joulun oikeellisuus tarkistetaan neliön, mittarin ja tonnirajan avulla.

Pylväiden sijainti jokaiselle rakennustelineelle toisiinsa kiinnitetyistä lattialevyistä. Neliön avulla ne siirtävät (mainittujen viivojen perusteella) levyn reunaan pesän keskipisteen pyöreän piikin tai pesän sivuille suorakaiteen muotoiselle piikille. Löydä mittarin tai rullan avulla! "Ja siirrä sitten viereiset urat ylemmän ja alemman pinnan reunaan suorakaiteen muotoiseksi piikiksi.

Liitutaulujen asentaminen piikkunoiden asentamiseen on erittäin työvoimavaltainen, kaikissa tapauksissa se on korvattava etukäteen valmiiksi tehtailla tai stroydvorilla valmistetuilla levyillä, jotka on suunniteltu esimerkiksi kielelle tai neljännekselle.

Lattiat n | Shvvayut sen jälkeen, kun uunit ja katto tai muu lattian suojaus sateelta. Ennen kuin asetat puhtaan lattian, palkit tai viiveet on tarkistettava esiasetettujen merkkien mukaan. Avustajat, jotka saivat etukäteen laudan laudan, taittuvat työpaikalla yuperk-palkkeihin tai 5-7 kpl: n kavennuksiin. tai kiinteät lattiat, mutta ilman yhdistystä, jotta kirvesmiehet voisivat vain siirtää levyt, rallistaa niitä, kyntää ne palkkeihin tai viivästyksiksi ja suunnitella painot.

Maanalainen lattia on puhdistettava roskista, puuhakkeista, lastut ja romu.

Ensimmäisen levyn asettamisen, tasoittamisen ja viimeistelyn jälkeen 10-15 levyä asetetaan kielten harjanteiden muodostamiseksi. Tee sitten rallilaudat, joille on suositeltavaa käyttää erityisiä leikkeitä

Käytä tällaista kouristusta ensin asettamalla siirrettävä puristuskannatin sellaiseen etäisyydelle pystysuorasta kulmavaihdosta, joka olisi 30-40 mm paksua kuin palkki, ja siirrä siilot palkkiin "ja purista leikkaus palkkiin kevyellä vasaralla. Puristusta pidetään palkissa kulmavaippojen pystysuorat kulmat ja palkin liikutettavan osan pienet puhallettavat reunat palkkiin. Kitkan pitämiseksi pitkin pystysuoran kulmavälin ja liikkuvan kannattimen reunoja pitkin pieniä piikkejä vastaanotetaan. asennus ja kiila Tämä kiila, jossa on yksi (höylätty) harja toisella reunalla ja toinen reuna tasainen, on asetettava ajettaessa siten, että lattialaudan puolella oleva puoli vastaa laudan sivua, joka on vieressä kiilaan. tai akselipenkillä kiilaan, levyt liitetään toisiinsa, jotta tiivisteen siirtäminen palkista vältetään tiivisteen pitämiseksi jalan varpaiden kanssa.

laatta ja yksi tai kaksi välilevyä koko lohkosta (tavallisesti 5-10 levyä) on naulattu asennuskynsillä; sitten kevyet vedot kannattimessa pakkaa vapaat, poista ja toista toimenpide lattian muilla osilla.

101 esittää puusepän kolmiosainen niitti, Stakhanovite Smolyakov, jota käytetään myös kastelun rallissa. Teos suoritetaan samalla tavalla kuin edellisen tyyppisen puristuksen yhteydessä.

Sen jälkeen, kun seuraavat tasot on asetettu ralliautumaan, räpytys työnnetään kevyesti palkkiin niin kauas äärimmäisestä alustasta, että käämien pari voidaan taivuttaa sen ja muffinssien väliin, joiden avulla tuotan ralliin.

Viimeinen toimenpide on levyjen epätasaisen paksuuden aiheuttamien epäsäännöllisyyksien (sagging) vauhdittaminen. On tarkoituksenmukaista tehdä polttoainetta polttoaineella sähköisellä katkaisulaitteella, jossa on erityisesti kiinnitetty kahva, jonka avulla sitä voidaan liikuttaa pitkin käsiteltyä lattiaa.

Perustamattoman päärakennuksen ensimmäisissä kerroksissa olevat kerrokset asetetaan betonipohjalle asetettuihin tiilipylväät, jotka on asetettu betonipohjalle, noin 17 ": n etäisyydelle 0,7-1,0 m: n etäisyydellä. Rullatut lokit kohdennetaan tiettyyn tasoon antiseptiset 20- 30 mm levyt.

Vuori on eristettävä tiilipylväät kahdella kerroksella kattopaperia.

Alhaalta noodin viive on sallittu vain pylväiden sisällä. Ulkopuolisten seinien viereisten lokien tulee olla vähintään 20 cm seinämiltä. Ulomman seinämien viivojen päiden sisennysten on oltava vähintään 5 cm ja sisäseinistä! cm.

Puutavaraa varten suunniteltujen puiden on oltava antiseptisiä nykyisten ohjeiden mukaisesti.

Frieze-lattiat erottuvat lankojen leviämisestä lankojen ympäröimältä ja sijoitetaan pitkin seinämiä pitkin sen muotoa ja joskus lattian keskiosassa.

Friteerilevy ja sen neljäsosa sulkevat neljänneksen lattialautojen päähän, jolloin kaikki lattialaudat kiinnittyvät. Tämän yhdisteen merkinnän yksinkertaistamiseksi ja selkeyttämiseksi Stakhanovist-puusepäntyö Smirnov ehdotti istuintyynyä, joka oli hieman pidempi ja leveämpi kuin työtason laudat. Työpöydän molemmissa päissä on kaksi M-rajoitusmallia: 1. Nro 1 -mallin paksuus on sama kuin friililevyssä valitun neljänneksen syvyys. Kahden mallin nro 1 välinen etäisyys e on yhtä suuri kuin vastakkaisten freeze-levyjen valittujen neljänsien välinen etäisyys. Lomakkeet nro 2, jotka ovat L-muotoisia, valmistetaan (samoin kuin malleja Ml) leikattujen levyjen ja asennetaan työtasolle siten, että niiden ja mallien nro 1 välinen rako on yhtä suuri kuin freerilevyn neljänneksen leveys d.

Lattialaudan valmiiksi sahattuun päähän kohdistetaan neljäsosat ruuvimeisselillä, joka säätää automaattisesti uudelleensäädön syvyyttä.

Erityistä huomiota kiinnitetään seinämien muotoilun syvyyteen ja oikeaan sijoittamiseen, palkkien oikeaan asentoon palkkien välissä paikoissa, joissa uunit ja savupiiput kiertävät, jotta varmistetaan lattiatilojen tuuletus (tuuletusritilä tai rullatut pohjalevyt).

Sallitut poikkeamat palkkien yläreunojen vaakasuorasta ja viive. jonka lattiat on asetettu, ei saa ylittää 0,5 mm / 1 m ja koko huoneen kokonaispoikkeama saa olla enintään 5 mm. Tarkastus tehdään rakeilla, tasoilla ja mittarilla.

Palkkien ja kattopäällysteiden alareunojen vaakatasosta poikkeaminen saa olla enintään 2 mm 1 m, ja koko huoneen kokonaispoikkeama saa olla enintään 10 mm. Tarkastus tehdään rakeilla, tasoilla ja mittarilla.

Palkkien välisten etäisyyksien suunnittelumitojen poikkeaminen sallitaan enintään 10 mm: n ryhmien päällekkäisyyksillä, kilven valinta ja n yli 50 mm: n lattiat, joissa on proteettiset musta lattiat tai sideaine, jossa on täyttö ja voitelu. Tarkastus tehdään neliöllä, kiskolla ja mittarilla tai malleilla.

Puulattiat alkavat tehdä palkkien asettamisesta, niiden välinen tila on täytetty kiinteällä lattiapinnoitteella (levyt, levyt, laatat).

Puulattiat voidaan korvata levyillä. Liian laaja levyjä on vahvistettava puupylväillä taivutuksen välttämiseksi.

On selvää, että parketit on suojattava tulenkestävillä materiaaleilla tai ainakin erityisellä palonsuojapäällysteellä.

Puulattian perusrakenteiden muunnelma on kranaattipalkkien sijainti korkeuden palkin keskiosassa.

Päällekkäisyyksien on kestettävä kuorma lattiasta ja huonekaluista ja siirrettävä se kantavien seinien päälle.
Puupalkkikatot.

Puupalkkien pinta-alan optimaalinen leveys on 3-4 m.

Käytettäessä puulattiaa sen välit on valittu mahdollisimman lyhyiksi riittävän jäykkyyden saavuttamiseksi keskikerroksen rakenteissa ja.

Puulattiat ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ​​ja sopivia rakentamiseen omissa rakenteissaan, koska ne eivät vaadi monimutkaisia ​​asennustekniikoita.

Puupalkkien päällekkäisyyksien päällekkäisyydet ulottuvat 4,6 m, suuret koot tarjoavat välitukit.

Lattialattiat ja kattopaneelit. Järjestetty palkkeihin. Nosta ja pino palkit noudattaen tällaisia ​​vaatimuksia.