Seinässä olevien lattialaattojen vähimmäistuki - päällekkäisyyden määrä

Ontelopaneelien asennustekniikan on vastattava täsmällisesti SNiP: n standardeja ja normeja. Yksi tärkeimmistä parametreistä on standardien noudattaminen levyn tukemiseksi ja päällekkäisyyden koon asennuksen aikana.

Vakiomuotoinen sallitun päällekkäisyyden ilmaisin, kun kantotukeen on tuettu ontto sydänpaneeli seinämateriaalin tyypistä ja ominaisuuksista riippuen:

 • 80-100 mm, kun käytetään suuria betonilaatikoista M100;
 • 100-120 mm, jos kyseessä on päärakennusmateriaalina käytettävien pienikokoisten elementtien korkea lujuusindeksit (tiilet jne.);
 • Noin 200 mm, jotta voidaan minimoida seinien lohkojen tai paneelien tuhoutumisen vaara, joka on pystytetty käyttäen pienitiheyksisiä materiaaleja (polystyreeni-betoni, kaasusilikaatti jne.).

Lisäksi seinien päällekkäisyyden koon koko vaihtelee niiden tyypistä koostuen:

 • 50: stä 90 mm: iin vakioiduille suurikokoisille lohkoille;
 • 90-120 mm tiiliseinien osalta;
 • enintään 120 mm ilmastettujen betoniseinien osalta;
 • enintään 250 mm ulkoseinille;
 • jopa 120 mm vaahtolohkojen seinämät;
 • jopa 150 mm kiviseinille;
 • jopa 70 mm teräsrakenteisiin.

Minimi päällekkäisyys kooltaan 6 mm.

PC-paneelin tuen ominaisuudet

Tietokoneen tyyppisten betonituotteiden levyteknisten töiden tulee kiinnittää riittävästi huomiota paneelin päätyosien kuormituksen laskemiseen. Lisälangan vahvistamisen, joka olettaa puristuskuorman, ja joka on suunniteltu vahvistamaan tuotteen päätyosia, lisää sen kantavuutta, mutta sitä suurempi limitysindikaattori, kun levy kiinnitetään pystysuoraan väliseinään, mitä pienempi on paneelin päiden asteittaisen tuhoutumisen riski. Koska päätevahvistimien vahvistimet ovat olemassa, emme ehdottomasti suosittele PC-paneeleiden kokoa säätämistä itsenäisesti (esimerkiksi sahaamalla ne).

Rakenteeseen voidaan lisätä jäykkyyttä lisäämättä suurta päällekkäisyyttä sulkemalla aukot lautasen toisella puolella. Näihin tarkoituksiin voidaan käyttää valmiita esivalmistettuja vuorauksia tai itsevirtoja käyttämällä M200-betonia.

PC-levyille kysymys levyjen päällekytkemisestä kasvavan paineen tasossa elementin sivulta lisäämällä kosketuspinta-alan (tuki) on edelleen merkityksellinen. On olemassa mahdollisuus kriittiseen päällekkäisyyteen, jossa PC-levy voi yksinkertaisesti romahtaa, koska äärimmäisen suuri kuorma on päätypuolella. Laattojen pystysuoran pinnan lujittamiseksi raken- netaan eturiviä.

Tämän tuotteen lisäksi on olemassa betonipäällysteitä, joita tarvitaan tyhjästä tilan poistamiseksi pinnan toisella puolella. niiden puuttuessa ontelon on oltava itsekiinnittyvä käyttämällä betoniliuosta, joka ei ole alhaisempi kuin M-200.

Slab-levyt PB

Ontotyyppisten PB-paneelien suunnittelun ja valmistuksen ominaisuudet varmistavat päätyrakenteiden riittävän lujuuden, jolloin ei voida käyttää lisävahvistusverkkoa. Näiden erityispiirteiden vuoksi PB-paneeleiden tukemista koskevia parametreja ei ole tiukasti säädetty rakennusstandardeilla ja -määräyksillä, mutta monivuotisen käytännön kokemuksen pohjalta betonituotteiden käsittelyä varten emme suosittele, että päällekkäisyyksiä tehdään hyvin suuriksi. PB-levyjen suunnitteluominaisuudet antavat niille korkean lujuuden, mikä sulkee pois mahdollisuuden loppujen tuhoutumiseen, kun levyjen päällekkäisyys on liiallista. Laitteen laakereiden laajuutta ei ole vakioitu standardien mukaan.

Optimaaliset indikaattorit päällekkäisyydestä PB-levyjen rakentamisessa käytetään 100 mm, mikä vastaa etäisyyttä tuotteen reunasta ensimmäiseen onttoon reikään. Jos laatan koko ei vastaa rakennuksen kokoonpanoa (esimerkiksi se on suuri), on mahdollista saavuttaa optimaaliset rakenteelliset jäykkyysindikaattorit täyttämällä M400-brändi, jonka uloimmalla reiällä on koko pituus.

Lattialaattojen tuen järjestäminen

Rakennuksen aikana on välttämätöntä ottaa huomioon niin tärkeä asia kuin lattialevyt.

Lattialaattojen oikea ja virheellinen tuki.

Rakennuskoodilla on tässä tilaisuudessa erityiset ohjeet.

Tärkeä rakenneosa

Sisäkatot - rakennuksen laakerielementit, jotka on valmistettu raudoitetuista betonirakenteista. He vastaanottavat ja jakavat kuorman painostaan ​​ja rakennuksen ihmiset ja varusteet seiniin ja tukiin. Heidän avustuksellaan rakennuksen sisäinen tila on jaettu kerroksiin ja myös ullakko- ja kellarihuoneet erotetaan toisistaan.

Lattialaattojen asennus.

Rakennusten kattojen on täytettävä erilaisia ​​vaatimuksia. Niiden on oltava vahvoja, kovaa, hyvä äänieristysominaisuudet, älä polta ja älä päästä vettä läpi.

Lattialaattojen valmistukseen käytetty materiaali on betoniteräs. Nämä ovat pääasiassa onttoja rakenteita, joissa on erilaisia ​​muotoja: monikulmio, soikea, pyöreä. Useimmiten käytetään rakennuselementtejä, joissa on pyöreä tyhjyys. Ne ovat lujia, huipputekniikkaa ja täysin valmiita asennukseen. Niiden kantavuus on 800 kg / m². Ne asetetaan tukiseinille, jotka sijaitsevat noin 9 metrin etäisyydellä toisistaan. Lean kahdella sivulla. Niitä erottaa palonkestävyys, jäykkyys, pitkä käyttöikä. Seinien materiaalina, johon päälle asetetaan päällekkäisiä elementtejä, käytetään tiiliä, hiilihapotettua betonia, vaahtobetonialustoja ja betoniteräksiä.

Jotkut laskelmat

Suurten tukialustojen arvon löytäminen on pohja, johon se on suunniteltu. Rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja rakennuksen seismologinen stabiilisuus on otettava huomioon. Lisäksi kuorma ja sen luonne on otettava huomioon, olkoon se väliaikainen vai pysyvä. Samanlaisia ​​laskelmia olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta. Yksittäiselle kehittäjälle hankkeen valmistelussa ja pääkohdan asennuksessa on valmistajan merkintä.

Suunnitelma neliölevylle, jota tuetaan ääriviivaa pitkin

Käytettäessä tasaisia ​​päällekkäisiä elementtejä laskenta voidaan laskea seuraavasti: on välttämätöntä tiivistää tämän elementin paksuus ja kahden tason välinen etäisyys. Mitä tulee tukialustan syvyyteen tiilipohjalla, tämän arvon tulisi olla sama kuin itse rakenteen paksuus, mutta vähintään 70 mm. Lattialevyjen pohjaksi muodostettavan ulkoseinän vähimmäispaksuuden laskemiseksi on tarpeen ottaa huomioon lämpöä eristävä kerros ja päällystysmateriaali jälkimmäisen päätyosissa. Näin ollen rakenteeltaan 140 mm paksuus on tuettava pohjalla, jonka paksuus on vähintään 300 mm.

Monimutkaisten rakenteiden asennus, joissa on lisäosat, merkitsee pohjalevyjen vähimmäisleikkausta - 150 mm. Asennettaessa, älä anna sisäänkäyntiä onttojen sisäpintojen seinään. Jos kylkiluita on vahvistettu kahdella tangolla, on välttämätöntä taivuttaa niitä yksi toisensa jälkeen. Jos reunassa on yksi sauva, puristimet saavat leikkausjännityksen.

Panssaroidut rakenteet ovat tasomaisia ​​analogeja. Siksi näiden elementtien laakerin syvyyden vähimmäisarvo voidaan määrittää samalla tavalla. Paksuuden on oltava vähintään 90 mm, laakeri tapahtuu kahdella sivulla.

Yksittäinen rakenne

Erikoistuneessa rakennuskulttuurissa annetaan lattialevyjen tuen syvyydelle tarvittavat standardit. Tämä merkkivalo on alueella 90-120 mm. Tämän arvon määrittämiseksi on tehtävä tiettyjä laskelmia, joissa otetaan huomioon rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja materiaali, josta se on tehty. Arvioitu kuorma on myös määritettävä.

Esimerkiksi laattojen käyttö, jonka pituus on 6 m, merkitsee laakerin syvyyttä vähintään 100 mm: n tiilipohjaan. Käytettäessä teräsbetonista tai teräksestä valmistettuja rakenteita sallitaan vähintään 70-75 mm: n syvyys vaahtolohkojen ja hiilihapotetun seinän seinämillä vähintään 120 mm.

Yksittäisen kehittäjän tulisi ohjata valmistajan suositukset projektin laatimisen aikana, koska laskutoimitusten virheet voivat aiheuttaa lisäkustannuksia korjattaessa niitä.

Lattialaattojen asettaminen seiniin

Hollow-lattialaattoja käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa lattiaan jakamista varten. Ne on valmistettu raudoitetusta betonista, jossa on erilainen muotoilu. Talon vahvuus ja sen kestävyys riippuvat rakenteiden oikeasta valinnasta. Suunnittelussa ja asennuksessa on tärkeää tietää materiaalisiipien lattialevyjen vähimmäis- ja enimmäissyvyys.

Erilaisten rakennustyyppien käytössä on tiettyjä lattialevyjä. Asennusvaiheessa on noudatettava asennustekniikkaa, jota sääntelyasiakirjat sääntelevät (SP 70.13330.2012).

Laji laakerin avulla

Levyyn käytetylle levylle on levytetty betonirakenne, jossa on aukkoja. Levyjen reiät tulevat eri muodoiksi ja kokoluokiksi rakenteellisen elementin painon helpottamiseksi.

Valikoiman päällekkäisyyden päällekkäisyys ja sen tuen syvyys riippuvat rakennuksen rakenteellisista piirteistä. Seuraavat parametrit otetaan huomioon:

 • rakennuksen tarkoitus (asuin-, teollisuus-, julkiset);
 • materiaali, josta rakennus rakennettiin;
 • seinämän paksuus;
 • kuormitustyypit, jotka vaikuttavat sekä laattoihin että rakennukseen;
 • kehityksen alueen seismiset ominaisuudet.

Tukityyppilevyjen tyypin mukaan ne on jaettu kolmeen luokkaan. Ne valitaan hankkeen suunnitteluvaiheessa ottaen huomioon rakennuksen tukirakenteisiin vaikuttavat kuormat.

Kaksi puolta

Tällaisten levyjen tuki on kaksi vastakkaista kantavaa seinää. Aseta ne pääosaelementteihin, kapeisiin (poikittaisiin) sivuihin. Useimmiten tämäntyyppiset, he käyttävät liitäntäkatot, joissa on pyöreät aukot, merkitty PC: llä, 1PK, 2PK. Ne kestävät jopa 800 kg / m² kuormia.

Kolmen puolen

Heillä on vahvistettu päätyraudoitus ja ne asetetaan kolmeen kantavaan seinään. Ne on asennettu rakennuksen kulmiin ja niissä on U-muotoinen kantavien seinien rakenne. Ne on merkitty PCT-merkinnällä ja kestävät jopa 1600 kg / m² kuormitusta.

Neljällä sivulla

Tällaiset levyt on vahvistettu vahvikkeilla kaikilla päistään, ne ovat jäykempät ja niiden kantavuus kasvaa. Niitä käytetään vain monimutkaisissa rakenteissa, joissa tarvitaan suuria kuormituksia maksimaaliseen jakeluun tai tapauksissa, joissa on suunniteltu lisärakenteita. PAC-merkintä, mikä lisää kestävyyttä. Matala- rakennuksessa niitä käytännössä ei käytetä.

Seinän syvyys

Kaikki lattiat asennustapahtumasta riippumatta voidaan sijoittaa tiilen, teräsbetonipaneelien, hiilihapotettujen betonien tai vaahtolohkojen pohjaan tai kantaviin seiniin.

On tärkeää tietää, kuinka paljon raudoitettua betonia voidaan tukea. Tämä syvyys riippuu materiaalista, josta tukirakenteet on pystytetty:

 • tiili - 9 - 12 cm;
 • paneeli - 5 - 9 cm;
 • höyrytettyjä tai vaahtolohkoja - 12 - 25 cm.

Suositellun asennussyönteisyyden noudattamatta jättäminen on täynnä seinien tuhoutumista johtuen virheellisesti jakautuneista kuormista. Riittämätön syvyys johtaa muurauksen ja kipsin sisäkerroksen värjäämiseen tai paneeleiden halkeiluun. Tukin alle kulkeva liiallinen matka johtaa seinän ulkoseinän tuhoutumiseen.

Kuva oikeasta ja virheellisestä laakerin kokoamisesta tiiliseinään:

Ote SNIP: stä

JV "Laajakokoiset rakenteelliset järjestelmät. Suunnittelusäännöt

4.3.17 Betoni- ja teräsbetoniseinien betoni- ja betoniseinien tukiosien syvyys riippuu niiden luonteesta riippuen vähintään:

 • 40 mm - tuella ääriviivaa pitkin sekä kahdella ja yhdellä lyhyellä sivulla;
 • 50 mm - molemmilla puolilla ja vähintään 4,2 metrin etäisyydellä sekä kahdella ja yhdellä pitkillä sivuilla;
 • 70 mm - molemmilta puolilta ja yli 4,2 metrin etäisyydeltä.

Ontotyyppisten ontelolaattojen kiinnitys seinäpaneeleihin suoritetaan kahdella sivulla, toisin sanoen levyjen, joiden korkeus on 220 mm tai vähemmän ja syvyydeltään vähintään 80 mm, levyille, joiden korkeus on yli 220 mm, ja vähintään 100 mm.

Kaikissa tapauksissa suurin sallittu syvyys onttojen ydinpurkaumattomien muottilevyjen osalta saa olla enintään 150 mm.

Tyypillisesti onttojen ydinpuristumattomien muottilevyjen kolmea tai useampaa puolta (levyjen pitkittäisen sivun asettaminen seiniin) ei ole sallittua.

Muurausverkko

Ennen lattiapäällysteiden asentamista päärakenteisiin on asennettu monoliittiset silmukat. Se suoritetaan pääseinien neliön ympäryksen ympärillä koko leveydeltään. Reunaan asennetaan muottilaatta, johon on asennettu vahvistettu runko, jossa on pitkittäisiä, poikittaisia ​​ja pystysuoria lujitustangot, ja se kaadetaan betonilla.

Panssaroidun vyön asentamista varten on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Panssaroidun vyön korkeus on 20 - 40 cm (ei vähäisempi kuin tavanomaisen ilmastetun betonilohkon korkeus).
 2. Leveyden on vastattava tukielementin leveyttä.
 3. Vahvistuspaksuus - vähintään 8 mm. Kehys on tiukasti sidottu lanka tai hitsattu yhteen.
 4. Betonin on vastattava käytetyn laastierän laatua. Suositeltava käytetyn betonin taso on vähintään luokka B15.

Armopoyas palvelee tasaisesti kaikkia kuormia. Se myös luo vahvistusliittimiä, jotka on suunniteltu luotettavien liitäntälaitteiden asentamiseen. Koska armopoyas on kylmä betonikerros, se tarjoaa lämpöeristyksen pinnoituksen järjestelyn.

Tuen solmut

Ne on suunniteltu luotettavien ja oikeiden kiinnittimien kiinnittämiseen päällystyselementteihin. Levyn asettaminen ja sen kiinnittäminen seinään tehdään laastilla ja jäykillä lujitemuodoilla.

Solmun liitäntöjen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • laattojen päätypinnat eivät saa olla tasoitettuja muurauksessa;
 • lämmöneristys suoritetaan muurauksen ja katon välillä;
 • on suositeltavaa sulkea ontot reiät erikoisliitoksilla lämpöhäviön estämiseksi;
 • katon ja panssaroidun vyön yhdistäminen on liitetty kiinteästi panssaroitujen hihnojen vahvistamiseen hitsaamalla laatan lujitustangoilla.

Solmut riippuvat pääoma-elementtien numerosta ja tyypistä. Kaksipuolista tukea varten ne suoritetaan poikittain kantavilla seinillä ja tukemalla kolmella tai neljällä sivulla molemmilla poikittaisilla ja pitkittäisillä seinillä. Solmut suoritetaan myös silloin, kun pilarit, ristikat ja lattiapalkit ovat tukiaineita.

Lattialaatoja asennettaessa on tarpeen ottaa huomioon kaikki tarvittavat parametrit, jotka ovat tarpeen niiden tukemiseksi. Levyjen valinta, solmujen laskenta, panssaroidut vyöt ja tuen syvyys tehdään rakennuksen suunnittelussa.

Asennuksen jälkeen älä unohda saumojen tiivistämistä.

Hyödyllinen video

Video selittää selkeästi, miksi et voi tuottaa laakereita syvään laitokseen seinään. Vain väittäisin, että syvyys oli korkeintaan 30 cm, eikä sen pitäisi olla enempää kuin 15 cm.

Tiiliseinän minimaalisen tuen koko

Mitkä ovat lattialevyn vähimmäistuki tiiliseinällä rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi? Kysymys on vakava, rakennuksen vastus kuormituksiin ja sen ihmisten turvallisuus riippuvat sen ratkaisusta. Siksi tasomaisten betonituotteiden asettamisen syvyys tiilimuuraukseen on säädetty rakennusmääräyksillä (SNiP).

Lattialaattojen asennuksen laatu riippuu talon koko rakenteen lujuudesta.

Onttoja betonituotteita

Ymmärtääksesi kysymys on vaikea, jos et tiedä mitä lattialaatat ovat. Nämä ovat betoniteräksen päärakennusten rakentavia elementtejä lattian päällekkäisyyksille. Sisällä koko lautasella on runsaasti erilaisia ​​muotoja, useammin pyöreitä.

Tuotteet valmistetaan vakiomallien mukaan - sarja piirroksia, joissa on suunniteltu ominaisuuksia ja mittoja. Elementtien pituus on 1,5 - 12 m. Nykyaikaiset tuotantotekniikat mahdollistavat halutun pituisen levyn leikkaamisen 100 mm: n askeleella. Tuotteen leveys on 4 tyyppiä: 1000, 1200, 1500 ja 1800 mm.

Vakiomuotoinen hajautettu kuorma, jolle jokainen elementti on suunniteltu, on 800 kg / m 2. Levyn paksuus voi olla 16-33 cm, riippuen suunnittelusta ja pituudesta, yleisimpiä kooltaan 22 cm.

Lattialaatat ovat lähes välttämättömiä tuotteita. Vaihtoehtoiset - puupalkkien tai monoliittisen raudoitetun betonin päällekkäisyys. Puu häviää lujitetulle betonille kantavuudella ja monoliittirakenteen rakentaminen on monimutkainen ja kallis prosessi.

Mikä määrittää tuen vähimmäisetäisyyden

Säädöstiedoissa asetettiin ontelolaatan päätyosan tuen vähimmäispituus 9 cm: n päähän. Samanlaisia ​​päätöksiä tekevät suunnittelijat, joilla on perustelut ja laskelmat. Päällekkäisyvyydelle vaikuttavat tekijät:

Levyn tukiparametrit riippuvat tulevan rakenteen tyypistä.

 • kaivoksen koko ja betonituotteen pituus;
 • betonilattian hajautetun ja pistekuorman arvo;
 • kuormitustyypit - staattinen, dynaaminen;
 • tiilien kantavien seinämän paksuus;
 • rakennustyyppi - asuin-, hallinto- tai teollisuuskäyttö.

Kaikki nämä tekijät olisi otettava huomioon laskettaessa rakenteen luotettavuutta. Standardien mukaisesti teräsbetonisen onton levyn pää on asetettu seinälle siten, että päällekkäiskoot ovat 9-12 cm, saadaan tarkat tiedot laskemalla.

Jos tutkimme sarjaa, joka on tuotettu lattialementtien avulla, ne osoittavat 2 kootyyppiä:

Lattiapalkkien osan laskentataulukko.

 1. Modulaarinen. Tämä on span teoreettinen leveys, jossa elementti on sijoitettava.
 2. Rakentava. Tämä on kattolevyn nettopituus toisesta päästä toiseen.

Esimerkiksi betonituote, jonka modulaarinen pituus on 6 m, todellinen ulottuvuus on 5,98 m, joka on otettava huomioon suunnittelussa. Puhtaan huoneen leveyden ollessa 5,7 m, on laatta asetettava seinälle 120 mm: n syvyyteen, kipsin viimeistelyyn tulee kummallekin puolelle 20 mm.

Kysymys ilmenee - miksi tuen koko on niin pieni, että levy voidaan asettaa 20-30 cm: n päähän, mikäli vain aita leveys sallii. Tämä ei kuitenkaan ole laakeri, vaan teräksisen elementin puristus, sillä sen pää on myös osa kuormaa edellä rakennetusta seinämästä. Tällaisessa tilanteessa sekä laatta että laakeriosio toimivat väärin, mikä johtaa hitaaseen tiilen hävittämiseen ja halkeiluun.

Päinvastoin, liian pienen päällekkäisyyden takia, raskaan laatta yhdessä koko kuorman kanssa alkaa toimia muurien reunalla ja ajan myötä alentaa.

Siksi käytännössä harvoin käytetään 9 cm: n vähimmäisleveyttä, yleensä 10-12 cm.

On vielä yksi syy, jonka vuoksi päällekkäisyyden reuna ei saisi olla liian syvä seinän sisäpuolelle. Mitä lähempänä laatan päätä ulkopinnalle, sitä enemmän lämpöä häviää tällaisessa rakenteessa, koska betoni johtaa lämpöä hyvin. Tuloksena on kylmä silta, josta talosta tulee kylmiä kerroksia.

Vertailusolmun rakenne

Rakennettaessa tiilirakennetta, jossa lattiat ovat litteitä betonisia elementtejä, aidan täysimittainen muuraus johtaa kattopinnan pohjaan. Tällöin tiili asetetaan vain ulkopuolelta, niin että niche muodostaa, missä laatta putoaa. Prosessin mukana seuraa:

 1. Jos laakerin syvyys on 12 cm (täsmälleen puolet tiiliä), niin kapea aukko on vähintään 13 cm leveä, niin että laattaosan päätyosa ei ole leikattu tiilimuurausta vasten.
 2. Ennen lattialevyn asentamista alustalle asetetaan samankaltaisen tuotemerkin sementti-hiekkalaasti, jota käytettiin muurausrakenteessa.
 3. Koska levyjen reuna-alueet ovat osa kuormaa pystytystä seinämästä, tyhjennys loppuun tiivistetään tiiviisti betonipäällysteillä siten, että tuote ei romahtanut puristamisen vuoksi.

Betonituotteiden valmistajat tavallisesti tarjoavat konkreettisia vuoria jopa tehtaalla. Jos tätä ei ole tehty, tyhjät tilat on täytettävä M200-betoniseoksella rakennuspaikan olosuhteissa.

Rakennuksen päätyseinissä lattialaatta sijaitsee ulkopuolisessa aitauksessa paitsi päiden lisäksi myös yhdellä sivuosalla. Laakereiden syvyys ei ole standardoitu, mutta luotettavuuden vuoksi tämä solmu on suunniteltava siten, että tiilimuodostuma ei laske tuotteen ensimmäiseen tyhjiöön. Muussa tapauksessa, puristamalla ontto osa, sen tuhoutuminen voi tapahtua. Tukivarren tulee olla minimaalinen, sen koko riippuu levyn suunnittelusta.

Säilytettävät lattialevyt

Lattialaattojen tuen järjestäminen

Lattialevyjen asennukseen tarvitaan seuraava työkalu:

kyky sekoittaa liuos;

Tarvehenkilöstö levyjen asennusta varten:

levyasentaja, linkin vanhin;

levyasentaja;

työntekijä, joka harjoittaa asennustöitä.

Asennusprosessi

Ennen lattialaattojen asennusta laakerointikohdat tarkistetaan huolellisesti.

korkeudella ja vaakasuoralla sementtilaastia käytetään suunnittelun korkeuteen.

Kiinnitä levyt kerrokselle vastavalmistettua sementti-hiekkalaatikkoa M100.

Muovisen liuoksen paksuus tukijalkojen alle on oltava vähintään 20 mm.

Hollowin lattialaatat lepäävät ulkoseinien päälle

tiili, joka asetetaan tasaiselle, juuri asetetulle DSP M100 -kerrokselle, jonka paksuus on 20 mm.

2. Tiivisterenkaan koko 90-240mm tiiliseinissä.

3. Kaikilla lattialaatoilla on oltava päätypohjien tehdastiivistelmä

4. Kiilto-osan rivi on tehtävä solmujen tukevan osan alapuolella.

5. Esivalmistettujen teräsbetonilaattojen solmukohdissa asennettaviin seiniin

6. Kiinnitä seinä ankkureilla ankkureilla heti levyjen asentamisen jälkeen

ylittävät ratkaisun ja tarkista sijaintinsa oikeellisuuden

7. Ankkureiden välinen etäisyys saa olla enintään 3 m, sijainti. brändin ja yksityiskohdat

Asenna ankkurit projektikuvioiden mukaisesti.

8. Asennuksen jälkeen irrota levyjen lovet kiinnityspaneeleista.

betoni V7.5 GOST 26633-91 * mukaan.

9. Lattialaattojen väliset saumat puhdistetaan ja huolellisesti monoliittisiksi.

Saumojen tiivistäminen liitäntäelementtien asentamisen jälkeen

B15 betoni hienolla täyteaineella.

10. Pystysuuntaisen tiedonsiirron ohittaminen ontopinnoille sallittu

poraa reikiä 140 mm: iin tyhjyyden alalla rikkomatta ristin eheyttä, lävistys

Reikärummut eivät ole sallittuja. Reikiä 140-300 mm

se saa porata yksi pitkittäisistä kylkiluista yhdessä vahvikkeen kanssa.

11. Kun reiät ovat yli 300 mm, on tehtävä monoliittisia osia.

12. Laatoitettaessa laatat äärimmäiset pitkittäisreunat saavat purkaa.

seinään enintään 25 mm.

13. Varmista, että kiinnität solmukerroksen lattialaattojen alla paikoissa.

kantavien ja itsekannattujen seinien risteykset.

14. Kaikki asennustyöt on tehtävä vaatimusten mukaisesti.

SNiP 3.09.01-85 "Esivalmistettujen betonirakenteiden ja -tuotteiden valmistus",

SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkurakenteet", SNiP III-4-80 "Rakenneturvallisuus" sekä 2.140-1-sarjan vaatimusten vaatimukset. 1 sekä työpiirustuksissa ja rakennusurakoiden GOST 23118-99 "Teräsrakenteiden rakenteissa" esitetyt vaatimukset.

15. Korroosiosuojaus:

- Kaikki metalliset ankkurit ja liitokset on suojattava kerroksella emaliä

PF-133 (GOST 926-82 *) maaperän GF-020 (GOST 18186-79) kerroksella tai kerroksella

muurahainen sementti-hiekkalaasti GOST28013-98 * paksu

- metallisten upotettujen osien pinta on sinkitty;

- tuotantoprosessissa häiriintyneet korroosionestopinnoitteet

on palautettava jollakin edellä mainituista tavoista.

16. Ankkuri ja liitäntä asennuksen ja hitsauksen jälkeen betonin B15 suojaamiseksi

pienellä täyteaineella 40mm paksu.

17. Hitsaus elektrodien E42A valmistamiseksi GOST 9467-75 mukaan, paksuus

6 mm saumoja, mutta enintään hitsattavien elementtien paksuus.

18. Katon reunalla, joka ajaa 600 mm: n aitauskorkeutta

(aitauksen kokonaiskorkeus -900 mm).

Kaikki aitauksen elementit maalataan 2 kertaa emalilla PF-115

maaperän kerroksessa GF-021.

Instagram

Esivalmistetut teräsbetonilaatat

Esivalmistetut teräsbetonilaatat ovat tärkeä rakentaminen talonrakentamisessa. Keskimäärin laatoilla käytetään noin 20% rakennustuotannon kokonaiskustannuksista.

Esivalmistettujen betonilaattojen tyypit.

On olemassa erilaisia ​​lattialaatoja.

Teltta - edustaa alustaa, jonka reunat suuntautuvat alaspäin tai ylöspäin, paksuus 140 - 160 mm. Tämän rakenteen ja vahvistuvan kerroksen ansiosta betonin kulutus vähenee huomattavasti samalla, kun säilytetään voimakkaita indikaattoreita. Tällainen esikattoinen katto voi vastustaa muodonmuutosta. Useat poikittaiset kylkiluut lisäävät luotettavuutta. Tämäntyyppisten laattojen haitat ovat pieniä määriä lämmön- ja äänieristys verrattuna ontelmiin. Erittäin yleistä P-muotoa käytetään muun kuin asuinrakennuksen rakentamiseen, kuten autotalliin tai varikkoon. Emme suosittele käyttämään telttabetonilaatuja väliseinien rakentamiseen, koska ne antavat katon ole liian kunnioitettavan ulkonäön, eikä viestinnän viimeistelyä ja asentamista ole helppoa.

Hollow - näiden levyjen sisällä on yhdensuuntaisia ​​pitkittäisiä onteloita, jotka ovat tavallisesti pyöreitä. Tällaiset betonielementit ovat yleisempää ja niitä käytetään aktiivisesti rakennusten rakentamisessa. Hollow-ydinlevyt esitetään tavallisesti rakenteessa, jossa on useampia eri osien syvennyksiä: pyöreä, puolipyöreä ja soikea. Niillä on erinomaiset eristysominaisuudet. Tällainen päällekkäisyys heikentää huomattavasti kuormaa talon pohjalle ja seinille.

Kiinteä - tämä päällekkäinen ilman aukkoja. Niillä on suurempi lujuus, mutta alhaisemmat kuin ontto ydinlaatat, ääni- ja lämpöeristys ja painavat enemmän.

Vakiokoot betoniteräkset.

Yleensä betonirakenteiden mitat ovat tärkeä tekijä tulevan rakennuksen rakentamisen suunnittelussa. Sisärakenteet, joille ei-vakiomuotoisia tai -kooleja käytetään, voi olla erittäin korkea hinta. Tätä varten suunnittelussa tulisi ottaa huomioon standardimuodot: paksuus - 220 mm, leveys 1, 1,2, 1,5 m. Pituus 2,4 - 9 m, moninkertainen 100 mm.

Valmisbetonilaatat - merkintä.

Esivalmistetuilla betoniteräksillä on merkintä, joka sisältää kirjaimet ja numerot, jotka osoittavat, millaista tuotetta meillä on, sekä mahdollinen sallittu kuorma.

Rivivalaisimien ensimmäiset numerot osoittavat tietyn halkaisijan erityisen teknisen reiän olemassaolon. Yleensä alussa ovat numerot 1.2.3. Nämä merkinnät osoittavat, että käytetään 40, 70 ja 100 cm: n reikiä. Samankaltaiset merkinnät ovat tyypillisiä ontelolaatuisille tuotteille, vain nämä numerot osoittavat reikien koon 159, 140 ja 127 mm.

Kirjeen lyhenteet: PC - ontto levyt pyöreällä halkaisijalla. PNO on kevyt tuote. PG PB - avoin monivuotinen, HB, OWC, VNKU - tuote, jolla on huomattava määrä tyhjiä aukkoja. PG - hopealevyt. PF, PV, PS - tuotteet P - kuvioitu muoto ilman tuuletusaukkojen kanssa. OL - merkityt ristikkäiset levyt. P, PTVs - kiinteiden boorituotteiden nimi. Jos O-kirjain on keskellä, se tarkoittaa, että alustassa on ulkopinta vaunun muodossa. Kirjain ilmoittaa tukien määrän: T-3, K-4 tukee.

Betonielementtien etuja ja haittoja.

Tehdasbetonilaatat - tavallisin rakennusmateriaali. Heillä on niiden edut.

 • Alhainen hinta
 • Asennuksen nopeus
 • Kestävyys ja luotettavuus.
 • Yksinkertainen asennus - lautaset on pinottu korienosturilla useiden liuskaisten avulla.
 • Melun eristäminen. Levyjen melutasoa pienentävät tyhjät tilat.

Haittoihin kuuluvat:

 • Alempi jäykkyys verrattuna monoliittisiin kerroksiin.
 • Levyjen välisen raon läsnäolo.
 • Tarve käyttää nostolaitteita.

Teräsbetonilaattojen asennus.

Esivalmistetut teräsbetonilaatat ovat rakenteita, jotka on suunniteltu tiettyyn kuormaan.

Tukevat lattialaatat kantaviin seiniin

Tällainen päällekkäisyys voi toimia vain silloin, kun paine pääsee hyväksymään työaukon. Tällaisissa levyissä vahvistus sijaitsee yksinomaan levyn alaosassa ja vain pitkin sitä. Tämä tarkoittaa seuraavia, että päällekkäisyys voi taipua vahingoittumatta, vain pituussuunnassa, on myös välttämätöntä, että levyn taipuminen ohjataan tiukasti alaspäin.

Betoni on hyvin kestävä puristukseen, mutta heikosti vetokykyinen. Ylimmän osan päällekkäisyys altistuu puristukselle ja alaosassa venytetään. Tällöin laatan alaosaan sijoitetaan vahvistus, joka kestää jännitystä.

Lattialaattojen asennus.

1. Klassinen asennusmenetelmä.

Vahvistettu betoni päällekkäisyyteen kuuluu kahdella sivulla, taivut kuorman painon alla ja työkirros olettaa venytyksen, jos kuorma ei ylitä sallittua painoa, ei vaurioita.

Kaksipuolinen teräsbetonilaatta laakerointi.

2. Levy on tuettu kolmella sivulla - yksi pitkä ja kaksi lyhyttä.

Levyn pitkä osa liikkuu seinään. Sitä käytetään levyn leveyden aikana, levyt eivät sovi. Lattialevyjen asentaminen tällä tavalla on hieman huonompi kuin ensimmäinen menetelmä, mutta periaatteessa se on sallittua. Meidän ei pidä unohtaa: pitkä osaa olevaa paneelia ei voida johtaa seinään syvemmälle kuin teräsbetonilevyn korkeus. Käsitys puristumisesta harkitsemme alla.

Tarkasteltavana olevassa tapauksessa kaikki levyt eivät sovi, vaan vain vapaa reuna. Kuitenkin pitkittäinen kehys tulee työhön, joka vie vetolujuuksia - ei laattojen pituuden, vaan vain sen fragmentin pituudella.

Lujitettujen betonilaattojen vahvistaminen kolmella sivulla.

Kuinka ei asenneta lattialevyt.

1. Asennus lattialaattoihin kahteen pitkälle sivulle.

Levyn runko on vain pituussuunnassa. Poikittaissuunnassa on vain pieni ruudukko, joka pystyy ottamaan levyn oman painon kuorman asennuksen aikana, kun nosturi nostetaan nosturilla. Kun asennamme esilevyjä betonilaatuja kahteen pitkälle sivulle, ne taivutetaan paineen alaisena, eikä yksinkertaisesti ole vahvistusta tähän suuntaan ja katto kaatuu. Aluksi verkko voi hyväksyä kuorman, mutta meidän on muistettava, että tämän verkon vahvistusalue on suunniteltu vain tukemaan itse levyn painoa.

Lujitettujen betonilaattojen vahvistaminen kahdella pitkillä sivuilla.

2. Asennus lattialevyille lisätukialueella.

Betonielementtejä käytetään vain yksivaiheisena. Kun välissä on seinä tai pylväs, kannattimien välissä oleva levy taipuu alaspäin ja kaarevuus toisessa suunnassa näkyy kannattimen yläpuolella, jolloin kiristysvyöhyke on yläosassa. Lattian yläosassa ei ole runkoa, eikä meillä ole mitään hyväksyä vetolujuuspaineita. Tuloksena voi olla päällekkäisyyden yläosan muodonmuutosten muodostaminen, kuten kuvassa on osoitettu. Halkeaman ilmenemisen todennäköisyys kasvaa ajan kuluessa, mikä johtaa betoniteräksen päällekkäisyyteen hätätilanteessa.

Asennetaan teräsbetonilaattoja lisätuen avulla.

3. Asenna lattialevyt kahdella seinämällä levyn osan poistamiseen.

Paneelin yläosa tässä esimerkissä altistuu jännitykselle, ja vahvistus ei ole käytettävissä kuorman hyväksymiseksi. Mitä suurempi konsolin pituus ja sitä voimakkaampi kuormitus, etenkin reunalla, sitä nopeammin hävittäminen voi tapahtua.

Laakeri, jossa poistetaan osa betonista.

4. Levyn asentaminen sarakkeisiin.

Betonielementtejä ei ole ehdottomasti asennettu seinille tai palkkeille vaan suoraan sarakkeisiin. Laatan runko toimii seuraavasti: venytetty vahvistus voi kestää stressiä, kun sen päät puristuvat tukena. Siinä tapauksessa, että tangon päällä ei ole tukea, levy pysähtyy toimimasta oikein.

Levy taipuu pitkittäiseen ja poikittaiseen suuntaan, mikä johtaa levyn tuhoutumiseen.

Vain kaksi äärimmäistä vahvistusliitäntää syötetään telineeseen, toiset "roikkuvat ilmassa" ja eivät sisälly töihin. Tämä tarkoittaa sitä, että laatan työvahvistus vähenee moninkertaisesti verrattuna vaadittuun. On selvää, että betonielementti laskeutuu. Paras vaihtoehto ratkaista tämä ongelma olisi asentaa palkit oikeaan paikkaan tukemaan laattaa, toisin sanoen lähekkäin sijoitettujen sarakkeiden välillä.

Vahvistettu betonilaatta neljän pisteen laakeri.

5. Esivalmistetun levyn kiinnitys.

Meidän tapauksessamme puristus on seinän laatan laittaminen enemmän kuin sama kuin laatan korkeus. Kiinnitetty paneeli toimii täysin eri tavalla kuin saranoitu tuki. Kaikki tällaiset levyt on suunniteltu nivelöintiin - kun levy taipuu, kuten jos se kääntyy kannattimeen. Esivalmistettujen kattojen tekniset asiakirjat osoittavat mahdollisen tuen syvyyden, joka itse asiassa pitäisi olla pienempi kuin määritelty.

Etulevytuotteiden tukkeutuminen.

Katsotaanpa kuvaa. Se osoittaa, millaisia ​​esivalmistettujen betonielementtien nauloja tukikohdassa on. Kun saranoitu, levy yksinkertaisesti kääntyy hieman tukeen ja ulottuu alemmalle vyöhykkeelle, jossa sen alakehys alkaa kääntyä.

Kiinnitettäessä levy on liian syvällä ja ei kykene kääntymään, ja se taipuu siten, että keskellä on venytetty alaosa lattiasta ja kannattimet ovat yläosassa. Tässä paikassa ei ole tarpeeksi vahvistusta hyväksyä vetolujuuksia. Tämän seurauksena syntyy halkeamia, jotka ovat vaarallisia, koska ne ovat näkymättömiä, koska ne ovat lattian alla. Precast betonilaatat ajan mittaan tulevat hätätilanteessa. Lattialaattojen asennus on tehtävä tiukasti asennusohjeiden mukaisesti.

Lisäyspäivä: 2017-03-24 nbsp Tekijä: admin nbsp Näyttökerrat: 5191

Tehdaslaatat ovat IHC: n erittäin suosittuja lattialevyjä Vaihtoehto - monoliittinen betoni päällekkäisyys - on paljon enemmän aikaa vievää, vaikeaa kokemattomille yksityisille kehittäjille. Toisin kuin monoliitti, laatoilla on tehtaan taattu enimmäiskuormitus, joka on enemmän kuin tarpeeksi yksityisessä talossa.

Venäjällä on kaksi GOSTia lattialaatoilla:

 • GOST 9561-91 "Betonipäällysteiset ontto lattialaatat rakennuksille ja rakenteille. Tekniset edellytykset. "
 • GOST 26434-85 "Asuinrakennusten betonilevyt. Tyypit ja perusparametrit. "

Nämä GOSTit ovat sisällöltään samankaltaisia, ja molemmat GOSTit ovat päteviä. GOST 9561-91: n mukaan lattialevyt jaetaan seuraavasti:

 • 1PK - 220 mm paksu, pyöreät aukot, joiden läpimitta on 159 mm ja jotka on suunniteltu tukemaan kummallakin puolella;
 • 1ПКТ - sama tuki kolmelle puolelle;
 • 1PKK - sama tuki neljälle puolelle;
 • 2PK - 220 mm paksu, pyöreät aukot, joiden halkaisija on 140 mm ja jotka on suunniteltu tukemaan kummallakin puolella;
 • 2PKT - sama tuki kolmelta puolelta;
 • 2KKK - sama tuki neljälle puolelle;
 • 3PK - 220 mm paksu, pyöreät aukot, joiden halkaisija on 127 mm ja jotka on suunniteltu tukemaan kummallakin puolella;
 • 3PKT - sama tuki kolmelta puolelta;
 • 3 PKK - sama, tukea neljälle puolelle;
 • 4PK - 260 mm paksu, pyöreät aukot, halkaisijaltaan 159 mm ja leikkaukset ylävyöhykkeellä ääriviivaa vasten, joka on suunniteltu tukemaan molemmilta puolilta;
 • 5PK - 260 mm paksu, pyöreät aukot, joiden halkaisija on 180 mm ja jotka on suunniteltu tukemaan kummallakin puolella;
 • 6PK - 300 mm paksu, pyöreät aukot, joiden halkaisija on 203 mm ja jotka on suunniteltu tukemaan kummallakin puolella;
 • 7PK - 160 mm paksu, pyöreät aukot, joiden läpimitta on 114 mm ja jotka on suunniteltu tukemaan molemmin puolin;
 • PG - 260 mm paksut päärynät, jotka on suunniteltu tukemaan molemmin puolin;
 • PB - 220 mm paksu, valmistettu jatkuvalla muovauksella pitkällä telineellä ja joka on suunniteltu tukemaan kummallakin puolella.

Tässä luettelossa ei ole PNO-tyyppisiä lattialaatuja, jotka löytyvät betonituotteiden valmistajista. Yleisesti, kuten ymmärrän, levynvalmistajat eivät ole velvollisia noudattamaan GOST: n (valtioneuvoston asetus nro 9822, 1. joulukuuta 2009), vaikka monet GOSTin tuottamat tuot- teet ja etiketit.

Valmistajat tuottavat erikokoisia levyjä, lähes aina löydät itsellesi tarvittavan koon.

Useimmissa tapauksissa lattialevyt on esijännitetty (GOST 9561-91 -lausekkeen 1.2.7 kohta).

eli laatat vahvistetaan (termisesti tai mekaanisesti), ja kun betoni on asetettu, se vapautetaan takaisin. Puristusvoimat siirretään betoniin, laatta tulee vahvemmaksi.

Laakereissa mukana olevien levyjen päät valmistajat voivat vahvistaa: täytä pyöreät aukot betonilla tai kapea tässä paikassa aukkojen poikkileikkaus. Jos valmistaja ei täytä niitä ja talo osoittautuu raskaaksi (vastaavasti seinien kuormitus päissä kasvaa), päätyjen aukot voidaan täyttää itse betonilla.

Levyillä on tavallisesti erikoiset saranat ulkona, joita nostetaan nosturin avulla. Joskus lujitussilmukat sijaitsevat laatan sisällä avoimissa onteloissa, jotka sijaitsevat lähempänä neljää kulmaa.

GOST 9561-91: n lausekkeen 1.2.13 mukaiset lattialaatat on nimetty seuraavasti: laattojen tyyppi - pituus ja leveys desimaaleina - kuormitus kilogrammoina lautasella (kilogramma voima neliömetriä kohden). Vahvistustekniikkaa ja muita ominaisuuksia voidaan myös ilmoittaa.

Valmistajat eivät häiritse levytyyppien nimeämistä ja hinnat he yleensä kirjoittavat ainoastaan ​​PC: n tai PB: n (vain 1 PC: n, 2 PC: n jne.) Levytyypin. Esimerkiksi nimitys "PK 54-15-8" tarkoittaa 1PK-levyä, jonka pituus on 5,4 m ja leveys 1,5 m ja suurin sallittu hajautettu kuormitus noin 800 kg / m 2 (8 kilopascalia = 815,77 kg / m 2 ).

Kattolevyillä on alemmat (katto) ja ylemmät (seksuaaliset) sivut.

GOST 9561-91 -osan 4.3 kohdan mukaan levyt voidaan säilyttää enintään 2,5 m: n pinoon. Aluslevyn alapuolella oleva vuoraus ja niiden asettaminen pinoon on sijoitettava lähelle kiinnityskorvakkeita.

Lattialaatoilla on laakerialue. Kohta 6.16 "Käsikirjat asuinrakennusten suunnittelua varten. 3 (SNiP 2.08.01-85) ":

Esivalmistettujen levyjen tuen syvyys seinämiin riippuen niiden kantojen luonteesta on suositeltavaa ottaa vähemmässä määrin millimetriä: tukemalla ääriviivoja pitkin sekä kahta pitkää ja yhtä lyhytaista sivua - 40; joissa on kaksi puolta ja levyjen pituus vähintään 4,2 metriä ja myös kahdella lyhyellä ja yhdellä pitkillä sivuilla - 50; molemmilla puolilla oleva tuki ja levyjen läpimitta yli 4,2 m - 70.

Levyissä on myös sarja työpiirustuksia, esimerkiksi "1.241-1-sarja, numero 22". Nämä sarjat osoittavat myös pienimmän laakerin syvyyden (se voi vaihdella). Yleensä levyn minimi syvyys on tarkistettava valmistajan kanssa.

Mutta laakerilevyjen enimmäissyvyydessä on kysymyksiä. Erilaisista lähteistä on täysin erilaisia ​​merkityksiä, jonnekin se on kirjoitettu 16 cm, jonnekin 22 tai 25. Yhdessä toveri Youtubeissa varmistetaan, että korkeintaan 30 cm. Psykologisesti näyttää siltä, ​​että sitä syvemmälle levylle työnnetään seinään, sitä luotettavampi tulee olemaan. Suurin syvyysraja on kuitenkin täsmälleen siellä, sillä jos levy syö seinään liian syvälle, taivutuskuormat "toimivat" eri tavoin. Mitä syvempi levy tulee seinään, sitä pienemmät sallitut rasitukset levyn tukipäiden kuormituksista tulevat tavallisesti. Tästä syystä suurin laakerin arvo on parasta selvittää valmistajalta.

Vastaavasti levyjä ei voida tukea tukivyöhykkeillä. Esimerkki: toisella puolella laatta on oikein ja toinen puoli roikkuu alaspäin keskellä kantavaa seinää vasten. Alla, huomasin:


Jos seinä on rakennettu "heikoista" seinämateriaaleista, kuten hiilihapotetusta betonista tai vaahtobetonista, on tarpeen rakentaa panssarointihihnoja kuorman poistamiseksi seinän reunasta ja jakaa se koko seinälohkon alueelle. Armbopoyat ovat myös toivottavia lämpimälle keramiikalle, vaikka on mahdollista asettaa useita tavallisia kiinteän kiinteän tiilen rivejä, joilla ei ole samanlaisia ​​ongelmia laakerin kanssa. Panssaroidun vyön avulla on myös mahdollista saavuttaa, että levyt muodostavat tasaisen pinnan yhdessä, joten katon kallista kipua ei tarvita.

Levyt asetetaan seinälle / panssaroidulle vyölle sementti-hiekkalaastilla, jonka paksuus on 1-2 cm, enempää. Yhteisyrityksen tarjous 70.13330.2012 (SNiP 3.03.01-87 päivitetty versio) "Laakeri- ja sulkemisrakenteet", kohta 6.4.4:

Lattialaatat on kiinnitettävä laastin kerrokseen, jonka paksuus on enintään 20 mm, ja ne yhdistävät viereisten laattojen pinnat saumaa pitkin katosta.

eli levyt on kohdistettu litteän katon aikaansaamiseksi ja sitten epätasainen lattia voidaan sitten tasoittaa liittimellä.

Levyt asennuksen aikana asetetaan vain niille sivuille, jotka on tarkoitettu tukeen.

Seinässä olevien lattialaattojen vähimmäistuki - päällekkäisyyden määrä

Useimmissa tapauksissa nämä ovat vain kaksi puolta (PB: n ja 1 PC: n levyille), joten kolmannelle osapuolelle ei ole mahdollista purkaa seinää, jota ei ole tarkoitus tukea. Muussa tapauksessa kolmanteen puoliin kiinnitetty levy ei oikein ymmärrä kuormia ylhäältäpäin, halkeamia voi muodostua.

Lattialaattojen asentaminen olisi tehtävä ennen sisätilojen rakentamista, eikä levyjen pitäisi aluksi luottaa niihin. eli sinun on ensin annettava laatta "sag", ja vasta sitten rakentaa ei-laakerit sisäseinät (väliseinät).

Levyjen välinen rako (sivujen välinen etäisyys) voi olla erilainen. Ne voidaan sijoittaa lähelle toisiaan tai 1-5 cm: n rakoilla. Lattialevyjen välisen raon tilavuus sinetöidään sitten laastilla. Yleensä aukon leveys saadaan "itsestään" laskettaessa vaadittua levyn lukumäärää, niiden koosta ja kattavasta etäisyydestä.

Lattialevyt työntymisen jälkeen voidaan sitoa toisiinsa esimerkiksi hitsaamalla. Tämä tehdään maanjäristyksillä alueilla (Jekaterinburg, Sochi jne.), Tavallisilla alueilla tämä ei ole välttämätöntä.

Paikoissa, joissa on vaikea löytää lattialaatta tai sitä ei voida asentaa oikein, kaadetaan monoliittinen lattia. On tarpeen täyttää se tehdaslokerojen asentamisen jälkeen monoliitin paksuuden säätämiseksi oikein. Sinun on varmistettava, että monoliittisen asennuksen jäykkyys on päällekkäistä, varsinkin jos se tukeutuu tikkaisiin. Laattojen väliin muodostetulla tilalla ei aina ole trapezoidista muotoa tai muotoa, jolla on levyt, joilla voit nojata. Jos monoliitti osoittautuu suorakulmaksi eikä se tartu vierekkäisten levyjen viistottuihin reunoihin, se voi yksinkertaisesti pudota.

Ulkoseinien pohjalla olevien laattojen päät on eristettävä, koska teräsbetonilla on korkea lämmönjohtavuus ja levy tältä paikalta muuttuu kylmäsillaksi. Lämmittimenä voit käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Esitin esimerkin:


50 cm: n levyinen EPSP: n (oranssi väri) päädystä eristetty levy, jonka paksuus on 5 cm, tulee kantoaallon ulkoseinään 50 cm paksuiseksi.

Samaan aikaan tiiliseinän alustan tuen vähimmäispituus on 13 cm ja betoniseinä on 7 cm. Luuletko, että he tekivät kaiken oikein?

Seinien lattialaattojen tukeminen

Lattialaattojen tuen järjestäminen

 • Tärkeä rakenneosa
 • Jotkut laskelmat
 • Yksittäinen rakenne

Rakennuksen aikana on välttämätöntä ottaa huomioon niin tärkeä asia kuin lattialevyt.

Lattialaattojen oikea ja virheellinen tuki.

Tärkeä rakenneosa

Päällysteet # 8211 rakennuksen laakerielementit, jotka on tehty teräsbetonista. He vastaanottavat ja jakavat kuorman painostaan ​​ja rakennuksen ihmiset ja varusteet seiniin ja tukiin. Heidän avustuksellaan rakennuksen sisäinen tila on jaettu kerroksiin ja myös ullakko- ja kellarihuoneet erotetaan toisistaan.

Lattialaattojen asennus.

Rakennusten kattojen on täytettävä erilaisia ​​vaatimuksia. Niiden on oltava vahvoja, kovaa, hyvä äänieristysominaisuudet, älä polta ja älä päästä vettä läpi.

Lattialaattojen valmistukseen käytetty materiaali on # 8211 raudoitettua betonia. Nämä ovat pääasiassa onttoja rakenteita, joissa on erilaisia ​​muotoja: monikulmio, soikea, pyöreä. Useimmiten käytetään rakennuselementtejä, joissa on pyöreä tyhjyys. Ne ovat lujia, huipputekniikkaa ja täysin valmiita asennukseen. Niiden kantavuus on # 8211 800 kg / m². Ne asetetaan tukiseinille, jotka sijaitsevat noin 9 metrin etäisyydellä toisistaan. Lean kahdella sivulla. Niitä erottaa palonkestävyys, jäykkyys, pitkä käyttöikä. Seinien materiaalina, johon päälle asetetaan päällekkäisiä elementtejä, käytetään tiiliä, hiilihapotettua betonia, vaahtobetonialustoja ja betoniteräksiä.

Takaisin sisällysluetteloon

Jotkut laskelmat

Suurten tukialustojen arvon löytäminen on pohja, johon se on suunniteltu. Rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja rakennuksen seismologinen stabiilisuus on otettava huomioon. Lisäksi kuorma ja sen luonne on otettava huomioon, olkoon se väliaikainen vai pysyvä. Samanlaisia ​​laskelmia olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta. Yksittäiselle kehittäjälle hankkeen valmistelussa ja pääkohdan asennuksessa on valmistajan merkintä.

Suunnitelma neliölevylle, jota tuetaan ääriviivaa pitkin

Käytettäessä tasaisia ​​päällekkäisiä elementtejä laskenta voidaan laskea seuraavasti: on välttämätöntä tiivistää tämän elementin paksuus ja kahden tason välinen etäisyys. Mitä tulee tukialustan syvyyteen tiilipohjalla, tämän arvon tulisi olla sama kuin itse rakenteen paksuus, mutta vähintään 70 mm. Lattialevyjen pohjaksi muodostettavan ulkoseinän vähimmäispaksuuden laskemiseksi on tarpeen ottaa huomioon lämpöä eristävä kerros ja päällystysmateriaali jälkimmäisen päätyosissa. Näin ollen rakenteeltaan 140 mm paksuus on tuettava pohjalla, jonka paksuus on vähintään 300 mm.

Monimutkaisten rakenteiden asennus, joissa on lisäosat, merkitsee lattialevyjen vähimmäisaippua # 8211 150 mm: n pohjalla. Asennettaessa, älä anna sisäänkäyntiä onttojen sisäpintojen seinään. Jos kylkiluita on vahvistettu kahdella tangolla, on välttämätöntä taivuttaa niitä yksi toisensa jälkeen. Jos reunassa on yksi sauva, puristimet saavat leikkausjännityksen.

Panssaroidut rakenteet # 8211 ovat litteitä analogeja. Siksi näiden elementtien laakerin syvyyden vähimmäisarvo voidaan määrittää samalla tavalla. Paksuuden on oltava vähintään 90 mm, laakeri tapahtuu kahdella sivulla.

Takaisin sisällysluetteloon

Yksittäinen rakenne

Erikoistuneessa rakennuskulttuurissa annetaan lattialevyjen tuen syvyydelle tarvittavat standardit. Tämä merkkivalo on alueella 90-120 mm. Tämän arvon määrittämiseksi on tehtävä tiettyjä laskelmia, joissa otetaan huomioon rakenteen pituus ja paino, seinätuen paksuus ja materiaali, josta se on tehty. Arvioitu kuorma on myös määritettävä.

Esimerkiksi laattojen käyttö, jonka pituus on 6 m, merkitsee laakerin syvyyttä vähintään 100 mm: n tiilipohjaan. Käytettäessä teräsbetonista tai teräksestä valmistettuja rakenteita sallitaan vähintään 70-75 mm: n syvyys vaahtolohkojen ja hiilihapotetun betonin seinillä vähintään 82 mm.

Laattojen tuen syvyys määräytyy seuraavasti:

- levyn lujuuden kunnosta paikalliseen puristukseen, toisin sanoen sen on oltava sellainen, että laatan betoni ei romahda sen seinämän aluetta vasten. Sarjaan on merkitty laattojen, tavallisesti vähintään 90 mm, ja rakentajien kädet - 120 mm

- seinämateriaalin voimakkuudesta. Jos 380 mm: n tiiliseinä on tiilimerkki 75 ja yli 120, riittää.

Onko mitään syytä, miksi he eivät enää anna sitä? Teoriassa 250 mm istuisi seinälle vahvemmaksi.

Syynä on, että levyn työ muuttuu. Laatta puristetaan seinään ja kääntyy palkista jatkuvaan, mikä ei ole toivottavaa, voi olla heikompi.

Lattialaattojen asettaminen seiniin

Seinän seinämän tuki on tavallisesti 120-150 mm.

Reikiä onteloissa likaantuu laastilla, minkä vuoksi puristumisvyöhykkeellä on mahdollisia muodonmuutoksia painoista. Kuinka peittää 250 mm? mysteeri)

Kun levyn yläosassa oleva kuorma on alle 17 kg / cm2 (450 tonnia / 1 m: n seinämä 380 mm: n paksuinen), levyjen aukkoja ei täytetä, kun kuormat ovat yli 17 kg / cm2, tyhjät aukot on täytetty tehtaalla.

Kaikki edellä mainitut ovat sarjassa 1.141-1.

Mikä on SNiP: n mukaisten lattialevyjen syvyys?

Lattialevyjen tukeminen rakentamisessa on todella tärkeä kysymys. Päällysteet - rakennuksen elementit, jotka kantavat ja jakavat koko painon kuorman seinille ja tukeille.

Rakennuskoodilla on erityiset ohjeet tästä asiasta jokaisesta päällekkäisyydestä. Lisäksi erityisessä tapauksessa säätiö on myös erittäin tärkeä, kun ne asetetaan. On otettava huomioon parametrit:

 • pituus, paino
 • seinämän paksuus
 • rakentamisen vakaus (seismologinen mukaan lukien).

Tämän perusteella on selvää, että laskelmat olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta.

Neliölaatassa on laskelmia (syvyys 70 mm). Asennettaessa usein uurteisia rakenteita, joissa on vuoraus - 150 mm. Arm-vahvistetuilla rakenteilla, kuten tasomaisten analogeilla, on oltava vähintään 90 mm: n syvyys.