Kuinka tehdä kauniin kiinnitysseinän omilla käsilläsi

Murtomaahiihtosillan rakentavan rakenteen rakentaminen ei ole pelkästään maiseman koristelu vaan myös kyky suojella pihaa liukumasta maahan sateen jälkeen. Jos joku ajattelee, että tällainen rakenne on helppo tehdä omilla käsillään, hän on syvästi väärässä. Kiinnitysseinä on monimutkainen rakennerakenne, joka edellyttää kaikkien rakennussääntöjen noudattamista. Tänään tarkastelemme tapaa tehdä seinät käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja.

Luonnonkiven rakenne

Mökin hyvä koristelu on luonnonkiven muuraus - buta. Rakenteen suuri massa ei edellytä liittämistä mäkeen. Rakentamisen jälkeen seinä ei tarvitse erityistä hoitoa ja kestää pitkään. Asettelu kiviä voidaan tehdä kuivaksi, unessa nukahtaa hedelmällistä maaperää. Tulevaisuudessa, välillä saumat istutetut viiniköynnökset. Mutta tämä vaihtoehto vaatii suurta osaamista kiven asettamisessa. Paras vaihtoehto kiven seinän rakentamiseksi maan omilla käsillä on märkä laskostusmenetelmä. Hän asettaa kivet sementtilaastille.

Materiaalin valinta

Kunkin kiven paino voi nousta 30 kg: iin. Koot ja muoto ovat myös erilaisia. Siksi ennen seinän asettamista se on lajiteltava:

 • suurimmat näytteet käytetään säätiön järjestämiseen ja alempien rivien asettamiseen;
 • suurista sileistä pinnoista, jotka sijaitsevat rakennuksen etupuolella;
 • pienet jakeet kulkevat muurien sisään.

Kiertovesiprosessin on karsittava pienemmäksi. Käytä näitä tarkoituksia varten 5 kiloa vasara ja taltta. Kun olet kokeillut kiviä, tee merkki vahakerroksella. Sitten taltta asetetaan merkkiin kulmassa sirun puolelle ja jyrkästi vasaralla.

Muurausligaation ominaisuudet

Epätasaisten tylppäompeleiden ligaatiota on noudatettava kaikissa suuntiin: kunkin rivin saappaat ja vierekkäiset rivit:

 • kivet asetetaan vuorotellen lyhyillä ja pitkillä sivuilla;
 • Rakennuksen etu- ja takaosan nippu 60 cm: n tasolle ja viimeisellä rivillä ristikkorakenteet. Näihin tarkoituksiin käytetään sukkalansien suuria osia, jotka ovat yhtä suuria kuin seinän leveys.

Seinän sijoittaminen omiin käsiisi, sinun ei pidä tehdä rakennetta suurempana kuin 1-1,2 m. Ilman tietyn taidon seinämä on epävakaa.

Kivirakenteisen seinän rakentaminen

Seinärakenne

Rakennustyöt on suoritettava lämpötilassa, joka ei ole alle +5 oC. Tiivistetään välikappaleet erikseen kivien välille. Seuraavaksi toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Tee tontti sivustosta, aloita kaivamaan kaivannon pohjan alle. Sen leveyden tulisi olla 60 cm enemmän kuin seinämän paksuus. Syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan ja lisää luotettavuutta 10 cm.
 2. Kaivannon pohja kiristyi tiukasti. Levitä sitten geotekstiilejä niin, että sen reunat ulottuvat kaivannon molemmin puolin.
 3. Geotekstiilikudoksen päälle kaada 15 cm: n sora-alusta. Jos osassa on runsaasti maaperä, pehmusteen paksuus on nostettava 50 cm: ksi, kun syvyyden syventäminen vähintään 20 cm: n kallistuksella.
 4. Kaivannon molemmilla puolilla ajetaan 2 tankoa, joiden kaltevuus on 8 cm kukkulalle 100 cm seinän korkeudelle. Vedä ne kaksi reunaa pitkin seinän etu- ja takapuolen reunaa.
 5. Haudasta on sarja suuria kiviä. Leveät aukot tukkivat rauniot. Seuraavaksi täytä kaikki pienet aukot sementtilaastilla. Säätiö on valmis säilytysrakenteen rakentamiseen.
 6. Ensimmäinen kivi on asetettu ilman ratkaisua rakennuksen etu- ja takareunaan. Ne on asetettava ottaen huomioon perustuskiven saumat. Kohdista kiven muuraus, nostakaa jokainen kivi ja aseta se 40 mm: n kerrokselle laastia, jonka päälle tapetaan vasara.
 7. Reunojen välinen tila sijoittui pienemmille fraktioille sementtilaastilla. Saadut aukot täytetään liuoksella lisäämällä pieniä kiviä.
 8. Seuraavat rivit asetetaan samalla tavoin ja nostetaan asteittain johto. Älä unohda ristipäällystystä 60 cm: n ja viimeisen rivin tasolle.
 9. Viimeistelyn jälkeen jatketaan liitosten liimaamista laastilla. Jos haluat lisätä estetiikkaa liuokseen, voit lisätä värillistä pigmenttiä. On parempi tehdä leikkaaminen urilla niin, että vesi kulkee niiden yli. Kun laasti kuivuu, kostea ompeleet vedellä vahvistaaksesi.

Betonin tuki

On edullisempaa rakentaa monoliittinen betoniseinä maatilatalossa jopa kokemattoman omistajan kanssa, vaikka tämä on työläs prosessi:

 1. Rakenteen alla kaivaa kaivanto, joka on samaa reunaa kuin seinä. Sen syvyys riippuu antenniosan korkeudesta. Mitä korkeampi seinä, sitä syvemmälle kaivamaan kaivetaan.
 2. Pohja nukahtaa 15 cm kerros kerrosta ja soraa. Ylhäältä laita ulos ristikko 8 mm: stä armosta. Vavat ovat sidoksissa toisiinsa johtimilla.

Muotti on täytetty betonilla

Koristeellinen seinään betonista vuorauksella

Tiilen säilytysrakenne

Tiilikannen laite omilla kädillä ei poikkea tavanomaisesta seinänrakennuksesta. Jos päätät laittaa tavallisen punaisen tiilen, niin etupuolen on peitettävä. Tämän toimenpiteen välttäminen auttaa asettamaan koristeellisia tiiliä. Sinun tarvitsee vain tehdä liitos.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä muurien paksuuteen:

 • rakenteeltaan korkeintaan 80 cm: n korkeudelta puoliksi tiilen;
 • jos seinämän korkeus on 1 m, on tarpeen rakentaa se tiiliin;
 • rakenteet, joiden korkeus on yli 1 m, on vähintään 1,5 tiilen paksuus.

Rakentamisen aikana kaada betonipohja 30 cm leveämmäksi kuin itse seinä. Syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen koostumuksen ja asteen mukaan sekä antenniosan korkeudeksi. Mitä korkeammat nämä indikaattorit ovat, sitä syvemmälle pohja on tarpeen:

 1. Kaivannon rakentamismuodon kehällä. Pohja nukahtaa 15 cm kerroksella hiekkaa tai soraa. Ylhäältä asetat vahvistusverkon.
 2. Muottien kaada betoni ja jätä muutaman viikon kiinteyttämiseen.
 3. Aseta nastat molemmilla puolilla pohjaa. Yhdistä ne yhteen johtoon.
 4. Aseta särmäysrivi riviin tiilistä ja kohdista ne kiristysjohdolla. Asennuksen aikana on tarpeen muistaa, että pituuden ja paksuuden suhde vastaa 1: 3.

Soveltaminen gabionien rakentamisessa

Kiinnitysseinämän melko yksinkertainen laite saadaan gabionista. Nämä tehdasvalmisteiset laatikot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä valmistetusta metalliverkosta. Gabionit ovat eri kokoja ja muotoja.

Jos haluat rakentaa seinän omiin käsiisi, on parempi käyttää laatikkomaista gabionnäkymää:

 1. Gabion pohjassa on terävät kiinnitystapit. Näiden tapien avulla laatikko ajetaan maahan seinäasennuksen paikan päällä.
 2. Laatikosta sidotun galvanoidun viiran väliin.
 3. Verkon sisäpuolella olevan aukon läpi sijoitat eri kokoisia kiviä. Suuret ryhmät on sijoitettava lähemmäksi reunaa. Keskellä voi olla jopa hieno sora.
 4. Suuresta painosta ristikon sivuseinät voivat olla kaarevia. Tämän välttämiseksi ne auttavat heitä sitomaan housunkannattimet.
 5. Täysi laatikko suljetaan kannella, lukitsemalla se erityisellä lukolla.

Maa-aineksen korkean paineen vuoksi muurausrakenne voi muuttua, mutta se ei koskaan romahda.

Puinen seinä

Puu ei ole tällaisten rakenteiden paras materiaali niiden haurauden vuoksi. Mutta silti se on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos sivusto sijaitsee lähellä metsää. Valmistetuista lokeista voit rakentaa kauniin maapohjan omalla kädelläsi:

 1. Työ alkaa materiaalin valmistelulla. Rakennukseen sopivat vain litteät tukit, joiden halkaisija on 12-18 cm. Ne on leikattava haluttuun pituuteen ottaen huomioon 50 cm, joka haudataan maahan. Voit lisätä puun elämää liottamalla lokit mätäsi.
 2. Kaivoon 50 cm: n syvyyteen haudatut puut pystysuoraan tiukasti toisiinsa. Kiinnitä ne johtoineen ja kiinnitä ne sivuilla. Tämä estää niiden siirtymisen. Jalkojen stabiloimiseksi kiinnitä väliaikaiset tukijalat sivulle;
 3. Kun koko seinä on alttiina ja tasoitettuna, peitä kaivanto sora. Top sementtilaastilla. Jätä täydellinen jäädytys irti tukipylväistä.

Puu on materiaali, jota voit kokeilla. Kun sinulla on taitoja työskennellä puun kanssa, on helppo rakentaa omilla kädillä pienet aidatuki erilaisista paksuista lokeista. Tyylikkäästi koristele maan maisemaa vaakatasossa olevien lehtien seinällä. Tämä malli koostuu pystysuorasta betonipäällyksestä tietyllä etäisyydellä. Tukien väliin päin olevat katteet on peitetty lokeilla, pinoamalla ne vaakasuoraan päällekkäin.

Vanhat renkaat rakennusmateriaalina

Vanhojen autojen renkaiden pidätysseinän yksinkertaisin ja halvin laite. Ne on pinottu riveinä sarakkeiden muodossa, joissa on astutettu siirtyminen mäkeä kohti. Pilarin keskellä vasara ankkuripallo. Renkaat toisistaan ​​ja puristinpihdit, jotka on valmistettu kuljetushihnasta riippumatta. Täytä renkaiden sisäpuoli hedelmällisellä maaperällä. Niissä voit laittaa kiipeilijöitä koristelemaan seinää.

Suojatoimenpiteet ja seinien täyttö

Ennen nukahtamista seinän ja mäen välissä sinun on suoritettava useita toimintoja:

 1. Maaperään kerääntynyt vesi lopulta tuhoaa kiven tai puisen seinän. Vedenpoiston rakentaminen auttaa välttämään ongelmia. Yksinkertaisin rakenne on poikittainen. Se koostuu 10 cm: n reikien muodostamisesta seinän muurien kolmanteen riviin. Pitkittäinen viemäröintilaite koostuu seinään sijoitetusta rei'itetystä putkesta. Sen päällä se on kääritty geotekstiilikuidulla. Putki asetetaan pohjan tasolle kaltevuus kohti viemäröintiä.

Pituussuuntainen viemäröinti: 1 - seinä, 2 - pohja, 3 - viemäröinti, 4 - murskattu kivi, 5 - geotekstiili, 6 - hiekka, 7 - grun.

Risteytys: 1 - murskattu, 2 - seinäinen, 3 - viemäriputki.

Tee-se-seinä voi olla sisustettu makuun. Tämä istutus kiipeilijä, koriste-valot, kaunis verhousmateriaalit, taotut esineet ja paljon muuta. Kaikki riippuu omistajan mielikuvituksesta ja materiaalikustannusten mahdollisuudesta.

Kivimuuri

Tukimuurit raunioista kivi koska sen paino on valtava tarpeeksi eikä vaadi mitään erityisiä sidos mäkeä, kuten tehdään rakentamisen tukimuuri puun. Mutta seinät laitteen tekniikka on ominaista useita tärkeitä vaatimuksia, joiden massiivinen muuri kivi ei vaadi muita huolenaiheita ja kestää vuosisadan ilman näkyviä vaurioita. Erityisesti aloittelijoillemme tarjoamme märkäpesämismenetelmää, joka kompensoi kokemuksen puutetta.

Mitä tarvitaan buta-seinän rakentamiseen?

Ei niin paljon työkaluja tarvitaan, ja useimmat niistä ovat saatavilla jokaisen kodin käsityöläisten:

 • Leikkiä käytetään alkuvaiheessa tehdä kaivanto seinälle:
 • tiivistetyn maaperän tiivistys ja vuodevaatteet tiivisteen perustamiseksi;
 • Ruletti- ja rakennustasoa käytetään merkitsemään alue ja veneen jännitys suoruuden ja halutun seinämän kaltevuuden säilyttämiseksi.
 • taltan avulla talut leikataan haluttuun muotoon;
 • vasara, jota käytetään kivien tappamiseen ja hakkuun;
 • vahakerhot tai värikynät merkitsevät kiven ennen haketusta;
 • lastalla levitetään sänky ulos laastista ja täytetään nivelet

Älä unohda henkilökohtaisia ​​suojavarusteita:

 • silmälasit, joissa on iskunkestävät lasit, suojaavat silmiä silmukoilta, kun ne ovat haalistuneet;
 • Rukkaset säästävät käsiä vahingoilta;
 • kengät, joiden kova kärki suojaavat sormesi, kun kivi putoaa.

Rakennusmateriaaleista on ostettava:

 • 1 tonniin 1 m 3: n seinämää kohden;
 • 2 cm: n suurimman pirstun kiviä pohjan alapuolelle ja kuivatuskerrokselle;
 • geotekstilöitä, jotka ovat 30 cm: n päällekkäisillä nauhoilla saumojen kohdalla;
 • nailonkaapeli ja kiinnitystapin seinämän muotoilun merkinnät;
 • pakkasenkestävä rakennusmassa kiven asettamiseen.

Suosittelemme ostaa valmiina seoksena, maallikolle paljon helpompi työskennellä valmisseokseksi, varsinkin kun se täytyy nostaa pieniä määriä treenata noin puolitoista tuntia. Muista, että pitkän tauon lakaisun valmistelun ja käytön välillä vähentää laastin lujuutta.

Minkä kiven haluat valita kiinnitysseinälle?

Koska kiinnitysrakenteen täytyy rajoittaa paljon maaperän paineita, kiven on oltava riittävän vahva. Uskotaan, että kaikkein kestävä - graniitti romukuvio. Itse asiassa jotkin graniittityypit voivat olla vähemmän kestäviä kuin tiheä kalkkikivi tai hiekkakivi. On hyvä luottaa kiven dokumentointiin määriteltyihin puristuslujuusindikaattoreihin. Tämän arvon tulisi olla 150-300 MPa laitteen pidikkeitä varten. Tällaisilla indikaattoreilla on graniitti, hiekkakivi, kalkkikivi.

Rikkakivien massa voi nousta 30 kg: iin ja vieläkin enemmän. On parempi purkaa se kiven purkamisen jälkeen:

 • suurimpia näytteitä käytetään kiinnitysseinämän alempaan riviin (perustukseen);
 • etuseinälle ja muurattujen puolien takapuolelle (niitä kutsutaan verstiksi) valita melko suuret kivet, mieluiten suhteellisen tasaisella pinnalla niin, että seinä näyttää houkuttelevalta;
 • muurausmateriaalin sisäpuolelle (zabotki) käytetään pieniä kiviä.

Jos osa kivistä on ulkonevat terävät osat, ne esikäsitellään vasaralla ja taltalla. Pieniä siruja käytetään täyttämään aukot kivien väliin.

Runkorakenteiden seinien ominaisuudet

Tukirakenteiden mahdollisten viko- jen poistamiseksi tehdään kiven seinämä, jossa on kaltevuus mäkeä kohti (noin 8 cm korkeudessa julkisivuseinässä). Tällä laitteella ei ole tarvetta veden hävittämiseen mäen yläosassa. Seinän takaosassa tulisi olla hieman mutkan suuntainen.

Mäen ja kiviseinän välissä järjestetään soraa salaojitus. Takatäytteen pohjan rei'itetty tyhjennysputki. Kaikki rakenneosat suojaavat geokätkemäisiä hiukkasia vastaan ​​tukkeutumiselta. Tämä estää seinämän osan leviämisen vaaraa pohjavedellä.

Alustan leveyden on oltava vähintään 60 cm halutun stabiilisuuden aikaansaamiseksi. Mitä korkeampi on pidätysseinä, sitä laajempi säätö tulee. Seinän yläosan leveys on yleensä 40 cm.

Koristekivet muurattuina

Rikkakivin epäsäännöllisen muodon vuoksi on paljon vaikeampaa saavuttaa täydellinen muuraus. Tämän tehtävän helpottamiseksi kivet voidaan vuorotellen sijoittaa pitkiin (lusikat) ja lyhyisiin (taivutettu) sivuihin. Kivet on sijoitettava niin, että ompeleiden ligaatiota havaitaan sekä vaaka- että pystysuunnassa (ts. Saman kivirajan ja viereisten rivien välillä).

60 cm: n korkeudella ja seinän viimeisellä rivillä tehdään myös kivien ristiin sijoittaminen muurauksen etu- ja takaseinämien liittämiseksi. Tämä tekniikka vahvistaa huomattavasti seinän rakennetta. Tee näin valitsemalla kivet, joiden pituus on yhtä suuri kuin seinän leveys tai pienennä haluttuun kokoon pitkäkiviä. Kaikkien näiden rivien kivet on mahdollista sijoittaa muurien yli, mutta tavallisesti ei ole niin paljon pitkäkiviä, joten ne asetetaan suunnilleen samalle etäisyydelle toisistaan.

Tämä on tärkeää: älä rakenna omaa kiveä pitämätön seinäsi yli 100-120 cm, koska ilman kunnollista rakennuskykyä voit tuskin tehdä kaikkea virheitä. Oikein toteutettu muuraus pitäisi näyttää tältä:

Kuinka leikata kivi

Jos haluat leikata kiven pituudeltaan tai paksuudelta, käytä muurarin taltta ja vasaraa. Vasaran optimaalinen paino tähän tarkoitukseen on 5 kg. Yritä ensin kivi asennuspaikalle ja laita vahakynätrippi, johon haluat leikata kiven.

Jakamista varten taltta kohdistetaan katkaisuviivaan hieman vinosti irrotettavan puolen suuntaan ja voimalla, joka iskevät vasaralla. Seuraavaan puhallukseen taltta asetetaan siten, että sen puoli on katkaisulinja, ja toinen puoli on jo katkaistun osan yläpuolella. Kiven leikkaamiseksi paksuutena haketuspuoli käännetään alas.

Kiven koon pienentäminen on työläs prosessi, mutta ei kiirehdi välttää vahinkoa. Älä unohda käyttää suojalaseja, joilla on erityiset iskunkestävät lasit.

5 tärkeätä sääntöä laastin käsittelyssä:

 1. Seinämän täytteen täyttämiseksi seos on laimennettava nestemäisemmällä (lisää veden määrää 1,5-2 kertaa verrattuna ohjeisiin). Kaikissa myöhemmissä riveissä käytetään muovisia liuoksia, jotka on valmistettu tarkasti ohjeiden mukaan.
 2. Jotta laastin liuos ei kuivu ennen haluttua voimaa, se joko kostutetaan vesisumulla tai peitetään kalvolla. On erityisen tärkeää noudattaa tätä ehtoa kuumilla ja tuulisilla päivillä.
 3. Työ on tehtävä yli +5 ° C: n lämpötiloissa.
 4. Asennettaessa kivet, laastin tulee myös täyttää tiilen pystysuorat liitokset. Ratkaisun puute pystysuuntaisissa saumoissa pienentää kiinnitysseinämän lujuutta.
 5. Kiinnitä ylimääräinen laasti, joka puhuu muurien etupuolella, puhdistetaan huolellisesti puhdistamalla kivet.

Askel askeleelta ohjeet kiinnitysseinämän rakentamiseen

Vaihe 1. Kaivannon valmistelu

Kaivannon syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan. Alueilla, joilla on lieviä ja lämpimiä talveja, riittää pysähtyä tällä syvyydellä, mutta useimmissa Venäjän osissa, joilla on vaikeat talvet, on parempi olla 10 cm alle jäätymisen tunkeutumisasteen alapuolella. Kaivannon leveys on järjestetty 60 cm korkeammalle kuin tukiseinän paksuus pohjassa. Maaperä tiivistetään tiivistämällä käsin.

Vaihe 2. Geotekstiilien asettaminen

Geotekstiilit levitetään täyttämään koko kaivon pienellä kankaalla, joka ylittää kaivannon korkeuden molemmin puolin. Levyt limittyvät päällekkäin 30 cm: n päällä. Muurauksen pystyttämisen aikana geotekstiilikangas kiinnitetään rinteeseen useilla kivillä.

Vaihe 3. Asettaminen perustaksi

Soraa kaadetaan 15 cm: n kerrospaksuuteen, joka on tasoitettu lapioineen ja tiivistetty tiiviisti jyrsimellä. Syväkuoppojen pudotessa maaperän paksuus voi nousta jopa 50 cm edellyttäen, että pohjakerroksen alapää on vähintään 20 cm syvä. Paksempia täyttöä varten ripottele soraa, tasoittaa ja tiivistä kerroksittain.

Vaihe 4. Muurausmerkki

Valintaseinän sivuilla kaksi tasoa ajetaan muurien etu- ja takapuolen viivaa pitkin. Stakes kallistuvat haluttuun kulmaan. Panosten väliin ne kiristävät johtoa, jota käytetään valvomaan kiven talteenottoa seinään.

Vaihe 5. Säätiön asennus

Ensimmäinen rivi on levinnyt suurimmista kivistä kuivana, asettaen kivet tikariin alaspäin. Kivet ovat järkyttyneet pukusuunnassa. Suurten kivien väliset aukot ovat täynnä pieniä ja soraa (tai roskaa). Pienet kivet ovat myös särkyneet. Sitten kaikki kivet välissä on nestemäinen liuos.

Vaihe 6. Ensimmäisen kiven rivi

Määritä ensimmäinen kerros - kivirajat etu- ja takaseinän ulkoreunaa pitkin. Kivet asetetaan ensin kuivaksi, valitaan ne siten, että ne estävät perustuskiven liitokset. Kivien pitäisi olla tasaisesti eikä heilahtaa. Aloita rivin asettaminen äärimmäisten kivien ja niin sanotun majakan valinnalla 4-5 metrin välein. Varmista, että kivien sijainti on kireät johdot varmistaaksesi seinän sileän pinnan. Varmista, että kivet on valittu oikein, nosta niitä, aseta liuos kerrokseksi 4-5 cm, laita kivi ja siepata se vasaralla.

Asennetun virstanpylvään asettamisen jälkeen ne täyttävät pienempien kivien välisen tilan, samalla kun varmistetaan, että kallion kivet asetetaan sidokseen. Zabutka sopii myös sängyn ratkaisuun. Se olisi tarkkailtava huolellisesti, jotta kivien väliset raot täyttyisivät myös laastilla. Pienet aukot ovat täynnä kivet tai rauniot.

Vaihe 7. Kolmannen ja seuraavien rivien asettaminen

Johdot liikkuvat pitkin pylväitä seuraavan rivin korkeuteen ja kivet asetetaan samalla tavalla: ensin versts, sitten zabotka. Vaikeus on kuitenkin siinä, että saumojen liittämisen ei pidä olla vain rivin kivien, vaan myös alemman kivien välissä. Jokainen kivi ensin kuivuu, sitten liuos on alleviivattu ja kivi saostetaan vasaralla.

Varmista, että laasti ei ulkone muurauslaitteen ulkopuolelle. Jos näin käy, poista ylimäärä ja puhdista kivet uimalla.

Asettaminen 60 cm: n korkeuteen ja ylempään riviin suoritetaan kivien poikittaisella järjestelyllä, kuten yllä on kuvattu. Ylemmässä rivissä voi olla tarpeen vähentää etukäteen kiven osan paksuutta, jotta pystysuoran seinän tasainen korkeus saavutettaisiin.

Vaihe 8. Murskasaumojen ompelu

Kaikki ulkoseinät (etuseinämä, takaseinä, puoliosat) ovat kirjoittaneet liuoksella, joka voidaan sävyttää pigmentillä, mikä parantaa koristeellisia vaikutuksia. Liitos on kovera, jotta sitä voidaan käyttää kanavina ilmakehän kosteuden virtaukselle. Muista, että käytettyä liuosta kostutetaan niin, että se voi saada tarvittavan lujuuden.

Vaihe 9. Laitteen tyhjennyskerros

Seinämän takana oleva sora-ala muodostaa soraa peittävän viemäriputken. Kuivatuskerros täytetään seinän takaosan ja mäen kaltevuuden välille, ja kun haluttu korkeus saavutetaan, se kääritään geotekstiilillä. Maaperä täyttyy tai asetetaan koristeellinen kerros kiviä, multaa tai muuta maisema-ainetta.

Joitakin UltradizZ-vinkkejä:

Kiven pidätysseinän korkeus voi olla joko samansuuntainen tai hieman ylittävän kaltevuuden taso. Esimerkkejä näet alla olevissa kuvissa. Molemmat vaihtoehdot ovat sallittuja, ja erityinen valinta riippuu vain omistajien mausta.

Päällimmäisen rivin asettamisen tai seinän suuremman sisustuksen tekemisen helpottamiseksi ei voi käyttää roskakiviä, vaan haluttua leveyttä olevat kivielementit. Tällöin on mahdollista asentaa kapea visiiri seinän päälle suojatakseen seinän julkisivua sateelta ja sulavedeltä.

Kiinnitysseinän kivipinta voidaan koristella sammalilla, etenkin alueilla, joilla on villi maisema, vanha puutarha tai itämaisemat.

Luonnollisen louhoskiven säilytysseinän rakentamiseen tarvitset vähintään viikon, mutta vastineeksi saat vankan ja kestävän rakenteen, jotta luotaisi mäen rinteillä.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1 laji
 • 2 kiveä
 • 3 betonista
 • 4 tiilistä
 • 5 Harjoituksista
 • 6 puusta
 • 7 Rinteiden vahvistaminen
 • 8 videota
 • 9 valokuvaa
 • 10 järjestelmää

On erittäin kätevää laatia tontti, kun se on täysin sileä. Mutta mitä tehdä, kun joudut käsittelemään kaltevuutta ja epätasaista maastoa? Älä ole järkyttynyt, koska tämä ominaisuus voidaan muuntaa maamerkiksi, rinteessä pystysuoran kaltevuuden alkuperäinen muotoilu sopivilla materiaaleilla. Seinätaso on puutarhan kohokohta. Täällä on monia mahdollisuuksia soveltaa mielikuvitustasi ja luoda jotain kaunista. Tällainen seinä ei ole vain koristeellinen arvo. Se pitää myös paikkansa, mikä estää sen romahtamisen. Tässä artikkelissa opit tekemään pidätysseinä omilla kädilläsi.

laji

Tukiseinä maassa voi olla puuta, betonia, kiveä, tiiliä tai lohkoja. Materiaalien valinta tämän rakenteen rakentamiseen riippuu useista tekijöistä:

 • puutarhan tyyli;
 • kaavoitus;
 • tulevan seinämän korkeus;
 • romun materiaalien saatavuus;
 • mieltymyksesi ja rakennemateriaalien kustannukset.

Jos alueellasi on liian paljon korkeuseroa (yli 1,5 m), on parempi muodostaa useita portaita. Sitten pidätinseinät eivät ole liian korkeita, mikä näyttää kauniilta ja maaperän romahtamisen todennäköisyys on huomattavasti alhaisempi. Mutta jos kiinnitysseinä on suunniteltu yli 1,5 metrin korkeudelle, pyydä asiantuntijaa. Loppujen lopuksi se on suunniteltava raskaille kuormituksille ja kestettävä maaperän paine.

Rikkoutuneet ja pyöristetyt seinäkokoonpanot kestävät suuremman kuormituksen kuin suorat, mutta niiden rakenne vie sinulta enemmän aikaa.

Kivestä

Luonnonkivi näyttää erittäin esteettiseltä. Käytetään usein seuraavia kivi- tyyppejä:

Kiinnitysseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta seinämästä ja viemäristä. Pohjan tulee olla 3 kertaa leveämpi kuin seinämä ja sen paksuus tulisi olla kolmasosa rakenteen korkeudesta. Aluksi kaivetaan kaivantoa ja lisätään syvyyteen vielä 20-30 cm sora-hiekkalaatan päälle.

Kun olet hioittanut soraa (tai murskattua kiveä) ja hiekkaa, voit täyttää kaivannon betonilla. Mutta samalla varmista, että säätiön korkeus oli 10-15 cm maanpinnan alapuolella.

Tässä vaiheessa sinun on huolehdittava viemäröintijärjestelmästä. Seinän pohjaan on mahdollista asentaa rei'itettyjä viemäriputkia ja ottaa ne ulos seinän läpi. Ja voit yksinkertaistaa tehtävää - siinä vaiheessa, että voitat vain kivet kivien väliin muutamia pieniä pystysuoria rakoja, joiden kautta vesi virtaa.

Kun säätiö on jo jäädytetty, sinun on aloitettava kallioiden asettaminen. Niiden kiinnittämiseen käytetään sementtilaastia. Luonnollisesti suurin kivi on sijoitettava pohjaan.

On toivottavaa, että seinämällä oli pieni 5-10 asteen kulmakerros, sitten se on vahvempi. Lisäksi, kun kuiva muuraus, on tärkeää upottaa useita kiviä pitkällä puolella maahan. Tämä sitoo ja vahvistaa rakennetta. Varmista myös, että ristin muotoiset ja pitkät pystysuorat urat ovat poissa, muuten rakenne ei ole yhtä vahva.

Raja voidaan täyttää maaperällä, jossa ei ole helppoa kasveja. Jos haluat seinän näyttävän sata vuotta sitten, voit peittää sen kefirillä - silloin se menee nopeasti sammalta. Kivenrakenne voi myös toimia pohjana penkille.

Betonista

Aluksi on tarpeen laskea tulevan rakenteen koko. Riippuen maan tyypistä ja rakenteen koosta, seinämän paksuuden tulisi olla n. 25-50 cm. Korkeus 1/3: n suuruudeltaan, jotta se olisi luotettava, seinän on oltava upotettu maahan. Siksi sinun pitäisi kaivaa kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän suunnitellusta korkeudesta. Alareunassa nukahduvat hiekkaa, sitten soraa tai raunioita ja me varovasti tamp.

Rakennamme muottipesän ja vahvistamme sen rekvisiitta. On toivottavaa, että pohjassa seinä oli hieman leveämpi kuin yläosassa. Se antaa hänelle vakauden.

Muokkaamme levyt tiukasti toisiinsa ja asennamme nousuputket. Jos seinä on erittäin korkea (yli 1 m) ja maa on liian löysä, sinun tulee rakentaa metallikaapelin leikkauspisteeseen yhdistetyn asennusrakenteen. Sitten kaadetaan betoni muottiin.

Kaltevuuden puolelle rakennuksen vedenpitävyys on tehtävä valssaamalla tai pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Muussa tapauksessa seinämän takana oleva kosteus voi vähitellen tuhota sen pohjan. Tämän ongelman ratkaisemiseksi myös viemäriputket asennetaan seinän taakse. Kun betonirakenne kestää useita päiviä ja vahvistaa voimaa, täytämme seinän ja rinteiden välisen tilan rauniolla, soralla tai pikkukivillä, kerroksittain kerroksittain. Yläkerroksen tulisi olla hedelmällistä maata.

Tärkein haitta betoniseinästä on sen ulkonäkö. Se ei näytä kovin näkyväksi. Voit korjata tämän materiaaliin. Tätä varten käytetään usein luonnollista tai keinotekoista kiveä sekä ulkokäyttöön tarkoitettuja keraamisia laatat.

Vuorikerroksen kiinnittämisen liimakoostumuksen tulee olla korkealaatuista, nimittäin kosteutta kestävää ja lämpötila-ääripisteitä.

Jos jostain syystä et aio käyttää materiaaleja, niin betoniseinämän tasaisuuden vaatimukset kasvavat. Kaikki täyttövikoja tulee kovasti kiinnittää kipsillä. Seinän sileyden tekemiseksi ennen betonin kaatamista voidaan kiinnittää muotin sisäpuolella oleva kateaine tai muu vastaava materiaali. Kun kaikki työ on valmis, betoniseinä voidaan koristella ampullisilla kasveilla.

Tehtävän helpottamiseksi, joskus monoliittinen betoniseinä on päättänyt korvata betonilohkarakenteella.

Tiilestä

Tiilimuuriin rakentaminen kiinteän kiinteän tiilen avulla. Jos seinä on korkeampi kuin 0,25 m, perustuksen asettaminen on pakollinen tehtävä. Sen parametrit lasketaan samalla tavalla kuin muuraus. Seinälle, jonka korkeus on alle 0,6 m (sen paksuus voi olla 12 cm eli puolitiheys) ja seinälle, jonka korkeus on 1 m, suositeltava paksuus on 25 cm. Tiilien liimaamiseen käytetään korkealaatuista sementtilaastia.

Kuten kaikkien tukialusten muunnelmissa, emme saa unohtaa viemärijärjestelmää.

Harjoituksista

Gabionit ovat galvanoidusta metalliverkosta valmistettuja astioita, jotka ovat täynnä kivet. Niitä käytetään paitsi vahvistavana rakenteena. Se toimii myös upeana elementtinä maisemasuunnittelussa. Tämäntyyppisen kiinnitysseinän etu on se, että ei ole ehdottoman välttämätöntä asentaa viemärijärjestelmää.

Sinun tarvitsee rakentaa jumittumien seinää:

 • sinkitty metalliverkko;
 • lanka leikkeet;
 • metalliset kierteet seinien liittämiseksi;
 • telineet (vaijerit);
 • teräsmutterit, joissa on terävät päät;
 • täyteaine (luonnonkivi, karkea sora tai muu materiaali);
 • geofabrinen (valinnainen).

Gabion-paneelit liitetään metallisella kierteellä tai lanka-kiinnikkeillä.

Etupuolelta kukat ovat täynnä kauneimpia ja suuria kiviä. Sisällä he nukkuvat pienen soran, raunion tai muun halvan materiaalin kanssa. Jotta ei osu suurien kivien välisiin halkeamiin, on mahdollista levittää geofabrista keskellä. Kun gabion on jo puoli täytetty niin, että se ei kohoudu ulos, seinät on kiinnitettävä rintareunoilla jokaisen 4-5 solun metalliverkosta. Seuraavaksi täytä kourut yläosaan, sulje kansi ja kiristä kierre.

Myös niiden väliset säiliöt on yhdistetty lankaan, joka on sinkitty ja laadukas, muuten rakenne voi romahtaa. Gabionit on kiinnitetty tiukasti maahan teräksillä, joissa on terävät päät.

Puusta

Puu on yksinkertainen jalostuksen materiaali, mutta, kuten tiedätte, lyhytikäinen. Kuitenkin tukkien tukiseinä näyttää erittäin houkuttelevalta ja tarjoaa monia mahdollisuuksia improvisoida sen suorittamisen aikana.

Ensimmäinen askel on kaivata kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän korkeudesta. On toivottavaa, että se on puolet tukiseinän ulkokorkeudesta. Alareunassa nukahduvat 10-15 cm hiekkaa ja sama kerros ryöstöä tai soraa.

Lokit on käsiteltävä pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Maa, joka upotetaan maahan, voidaan peittää bitumilla tai polttaa. Ja ulompi osa on kyllästettävä kalliimmilla keinoilla, suojaamatta kosteutta ja sieniä, mutta myös antaa puulle houkuttelevamman ulkonäön.

Sitten sijoitamme lokit kaivantoon ja vakautta varten kaadamme niitä soraa, kiinnitetään ne kynsillä tai lanka. Tämän jälkeen kaivo voidaan kaataa betoniin 10 cm maanpinnan alapuolella.

Kaltevuuden puolelle seinän tulee olla lisäksi vesitiivis kattohuopa tai paksu filmi. Asenna viemäriputket. Seinän ja kaltevuuden välinen tila on täynnä raunioita tai muuta pieniä kiveä tyhjennykseen. Ja muista, että puu tarvitsee suojaa kosteudelta eniten.

Puun tukialustat ovat monenlaisia. Lokit voidaan sijoittaa vaakasuoraan. Se voidaan myös tehdä tangoista.

Vahvistamme rinteitä

Jos maa on liian löysällä, on paikoillaan jyrkkiä rinteitä ja maaperän romahdusriski, tätä ongelmaa ei pidä jättää huomiotta. Vahvan juuristojärjestelmän kanssa olisi vahvistettava kaltevuuskasvia. Joten saat elävän vahvistuksen. Jos tilanne on monimutkaisempi, sinun on käytettävä geosynteettisiä aineita, kuten geogridia, geogridia, geotekstiiliä tai biomateriaalia. Kun päätyö on tehty ja vahvistusmateriaali kiinnitetään rinteeseen, sinun on täytettävä se hedelmällisellä maaperällä ja istutettava sopivia kasveja.

Jos olet jo rakentanut säilytysseinän maiseman juoniin, jaa henkilökohtainen kokemuksesi tästä asiasta ja erityisesti mitä materiaalia päätät valita. Voit tehdä tämän jättämällä kommentin tämän artikkelin lopussa.

video

Näistä videoista opit yksityiskohdat kiinnitysseinästä:

Kuvassa on paljon hyödyllisiä ideoita säilytysseinämän valmistamiseen:

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Puutarhalle annetulla tontilla ei aina ole tasaista helpotusta. Hyvin usein on alueita, joilla on kukkuloita. Monet ihmiset ajattelevat, että niitä pitäisi tasoittaa mahdollisimman paljon, mutta todellisuudessa se on erinomainen vaihtoehto ottaa käyttöön erilaisia ​​alkuperäisiä ideoita maisemasuunnitteluun. Yksi niistä on omalla kädellä räätälöity säilytysseinä. Voit tehdä sen monista materiaaleista mistä tahansa suunnittelusta. Tässä artikkelissa annetaan yleisiä suosituksia ja asiantuntijoiden neuvoja korkealaatuisten seinien järjestelystä puutarhassa.

Perehdymme suunnitteluun

Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun tulee huolellisesti tutkia suunnittelua. Näin voit suunnitella kaiken työn ja saavuttaa hyvän tuloksen. Joten mikä tahansa seinään kuuluu kolme pääosaa:

 1. Säätiö. Kuten talon rakentamisessa, tämä osa on melkein kaikki maan alla, minkä ansiosta se voi ottaa koko rakennuksen kuorman.
 2. Elin. Pääosa on pystysuora seinä.
 3. Salaojitus. Keinotekoinen vedenpoisto vähentää kosteuden tuhoutumisen todennäköisyyttä.

Seuraava askel on pidätysseinämän laskenta, koska maaperän paine vaikuttaa siitä vastakkaiselta puolelta. Tämän vuoksi sinun on harkittava huolellisesti sen muotoa, jotta paineen kestävyys estettäisiin. Keskimääräisten tietojen perusteella useimmiten pystytettyjen seinien korkeus on 30 cm - 1,5 m. Ne ovat pieniä, joten voit helposti suorittaa kaikki laskelmat omalla tavallaan houkuttelemalla asiantuntijoita.

Mikä parasta, maisemasuunnittelun erityinen tietokoneohjelma selviytyy tehtävästä. Jos ero on yli 1,5 m, tarvitaan ammatillista neuvontaa sekä teknisiä ja geologisia tutkimuksia.

On välttämätöntä valita materiaali, joka ei sattumanvaraisesti ole suunniteltu. Valintaan vaikuttavat paitsi suunnitellun budjetin koko myös tontti, maisemasuunnittelu. Kun yhdistät mielikuvituksen, voit nopeasti keksiä kaiken ja varmasti piirtää sen tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi. Tarkastele yleisimpiä vaihtoehtoja.

puu

Tässä tapauksessa ei ole mitään puutavaraa, koska puhutaan paksuista ja kestävistä lokeista. Ne asennetaan sekä pystysuoraan että vaakasuoraan riippuen projektista. Luodessasi tukkien tukimuuria kannattaa harkita muutamia peruspisteitä:

 • tukkien halkaisijan on oltava vähintään 25-30 cm;
 • kukin on kaivettu maahan vähintään 40 cm: n syvyyteen (parametri määritetään rakenteen korkeuden mukaan);
 • asetettava mahdollisimman lähelle toisiaan saadakseen luotettavan tuen;
 • luotettavuutta ja antavat liitoksia tai kiinnittimiä, jotka pitävät sidoksen.

Ensin tulee pohja ja sitten tyhjennyskerros. On myös mahdollista luoda yksinkertainen soran tyyny, mutta samaan aikaan puuta tulisi käsitellä suojaavilla aineilla hyönteisiä ja kosteutta vastaan. Näitä ovat:

 • ammattilainen (myymälässä);
 • moottoriöljy;
 • kattotiiliä materiaalia.

Materiaalin kerros kaadetaan takaosasta muodostamalla vedenpoistojärjestelmä.

kivi

Suuren työvoiman intensiteetin ja kustannusten vuoksi monet kieltäytyvät luotaessa kiven pidättäviä seiniä. Jos kuitenkin päätätte tämän monimutkaisen prosessin, sinun pitäisi jatkaa vedenpoiston ja säätiön muodostumista. Nämä kerrokset on asetettava ennalta kaivettuun kaivantoon. Säätiötä olisi vahvistettava. Näihin tarkoituksiin sopiva:

 • lanka;
 • varusteet;
 • taivutetut elektrodit jne.

Kun säätiö on kokonaan kovettunut, voit jatkaa luonnonkiven asettamista:

 • graniitti;
 • diabaasi;
 • kvartsiitti ja muut kiviä.

Muurausmuoto valitaan ehdottomasti yksilöllisesti: kuiva tai klassinen muuraus. Monet mieluummin ensimmäisestä vaihtoehdosta, koska tällöin aukot voidaan täyttää maaperällä, joka on sekoitettu kukkien, yrttien ja jopa sammalien siemeniin.

kivikoreja

Tämä innovatiivinen ratkaisu ilmestyi niin kauan sitten. Modernit suunnittelijat löysivät nopeasti sovelluksia gabionteihin paitsi aidojen ja aidojen rakentamisessa, myös luotaessa kiinnitysseiniä. Suunnittelu on eri muotoisia metalliverkkoja, jotka ovat täynnä kivet.

Valmistetut säiliöt on vuorattu ja sidottu lanka. Kaikki elementit asetetaan sarjaan ja peitetään materiaalilla. Kun käytät yksinkertaista soraa, et voi vaivautua, mutta koriste-kiven on tehtävä kaikki huolellisesti ja huolellisesti. Tulos on alkuperäinen muotoilu.

tiili

Se ei ole vaikea tehdä tiilistä, koska järjestelmä ja tekniikka ovat samanlaisia ​​kuin talon rakentaminen. Vaatimukset ovat lähes samat, ainoat vivahteet ovat jäykkyys ja paine sisäpuolelta:

 • matala seinämä, jonka korkeus on 50 cm, riittää puoliksi tiiliseinä;
 • 1 metrin korkealle seinälle tarvitaan tiilen leveys;
 • jos rakennus on yli 1 m, vaaditaan vahvistettua tiiliä ja puoli-tiiliä.

Seinän ja pohjan välissä on oltava viemärijärjestelmä materiaalin suojaamiseksi.

betoni

Se on myös yksinkertainen ja edullinen tapa luoda vahva ja luotettava seinä. Erityisesti prosessi ei aiheuta vaikeuksia miehille, jotka ovat koskaan kohdanneet tämän rakennusmateriaalin. Joten, jotta voidaan luoda kiinteä seinän betoni riittää:

 • suorittaa korkealaatuisia sidoksia;
 • lay drainage;
 • luoda muottirakenteita;
 • tarjota vedenpitävä ja kuivatusjärjestelmä;
 • Vaivaa liuos oikeaan osaan.

Voit tehdä harmaata seinää houkuttelevaksi, pitäkää koristekuvio omalla tavalla.

Askel askeleelta

Katsokaamme nyt yksityiskohtaista esimerkkiä siitä, miten pidä seinää puutarhassa omilla kädilläsi. Kiinnitäkö se tiiliksi, koska tämä materiaali on melko yleinen, eikä se vaadi paljon sähkö- ja aikakustannuksia rakentamisen aikana. Se toimii erottajana ja erottaa toisen alueen.

Valmistelutyö on melko yksinkertainen:

 • poimia jälkiä tiilistä rakentamisen jälkeen 120 kappaletta;
 • Määritä mitat: pituus - 150 cm, leveys - 50 cm ja korkeus 50 cm;
 • merkintä valitulla alueella;
 • työkalujen valmistelu: lastalla, vasaralla, liitoksella, johtoilla ja luodilla.

Seuraavassa on tärkein rakennusprosessi:

 1. Kaivamme viemärikaivoa, jonka pituus on enintään 20 cm, muodostaen hiekkaisen tyynyn, kaadetaan hyvin ja kaadetaan vettä maksimaaliseen kutistumiseen.
 2. Vesitiivistyksen roolissa on tarpeeksi kattolamateriaalia, jonka tulisi vastata pidikkeen seinän kokoa.
 3. Liuoksen valmistelu: sementin osuus hiekka vastaa 1: 3. Lisää vettä halutun sakeuden saavuttamiseksi.
 4. Ensimmäinen rivi on sijoitettu suoraan kattopyyhkeeseen. Ensinnäkin, jotta kaikki on sileä, aseta äärimmäiset tiilet ja vedä lanka niiden väliin. Koko alarivin tulee koostua 24 tiilistä: pituus 6 kpl ja leveys 4 kpl. Jos on hiekattuja tiiliä, on parasta laittaa ne keskelle vahingoittuneeseen osaan.
 5. Toinen rivi alkaa myös rakentaa kulmista ensimmäisen tekniikan mukaan, mutta samaan aikaan muurauksen nivelet eivät saisi olla samat. Ohjaa "shakki" -teknologia. Käytännöllisyyden vuoksi kokonaiset tiilet, joissa on vasara, joka on kartiomainen pää, jaettu jopa 2 puoliskoon. Sileän tasaisuuden tulisi olla läppä.
 6. Seuraavat rivit toistetaan samalla tavalla kuin edellä kuvattu tekniikka. Ulkonevan liuoksen jäänteet poistetaan välittömästi seinästä lastalla.

Pieni kiinnitysseinä voi toimia paitsi kukkakimppuina myös penkenä.

Kun suunnittelet rakentaa seinän puutarhan juoniin, on syytä huomata, että se ei vain käytännöllinen vaan myös koristeellinen toiminto. Huolellisen suunnittelun ja huolellisen rakenteen ansiosta rakennuksesta tulee koko maisemasuunnittelun todellinen kohokohta. Seinän koristeluun ja viimeistelyyn on valtava määrä materiaaleja ja tekniikoita, joten jokainen pystyy valitsemaan itselleen parhaan ja sopivimman vaihtoehdon.

video

Katso video betonirakenteisen seinän rakentamisesta alla:

Opas luomaan luonnonkiven pidätysseinä

Useimmiten tarve luoda eri korkeuksien ja jyrkkyyden terasseilla alueilla, joilla on monimutkainen maasto (kukkulat, rinteet, erilaiset epäsäännöllisyydet). Tällaisten terassien tekemiseksi kiinnitetään seinät. Tämä on arkkitehtoninen elementti, jota käytetään vertikaalisessa suunnittelussa maaperän eroosiota vähentäväksi ja myös maiseman koristeelliseksi toiminnoksi.

Jos sivustolla on korkeuseroja, seinät ovat hyvä vaihtoehto vertikaaliselle maisemasuunnittelulle.

Koristeellisia seinämiä käytetään tilan rajaamiseen ja toimimiseen - maaperän pitämiseksi eroosiosta. Suoritusmenetelmän ja käytettyjen materiaalien mukaan betonista ja betoni- seinistä sekä luonnonkivestä (ilman kiinnitysliuosta tai kiinnitetystä), puusta tai tiilestä syntyy seinää.

Kivirakenteisia seinämiä pidetään kestävinä, luotettavina ja kauniina, ne sopivat sopivasti maisemaan.

Kivi itsessään ei toimi kuin päin, vaan perusmateriaalina, josta koko rakenne on tehty. Usein, jotta luonnollinen ilme kivien välillä, maaperä kaadetaan ja istutetaan kasveja istutetaan.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Luonnonkiviä pitkin kiinnitettäessä on varmistettava, ettei sisäpuolella ole aukkoja, jolloin rakenne pysyy vakaana.

Kiinnitä kiven seinään käyttämällä kuivaa tai märkää asennustapaa, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut.

 • rakennustaso;
 • lastalla;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • lanka harja;
 • ylimääräinen työkalu ("Bulgarian", vasara, suojalasit, lapio);
 • palkit tai levyt merkintään, johto.
 • kaikki kestävät luonnonkivet (rauniot, graniitit, kalkkikivet, mukulakivet, hiekkakivet, gneissit, lohkareet, dolomiitti, suuret pikkukivet jne.);
 • sementti;
 • hiekka;
 • murskattu kivi (sora);
 • sammutettua kalkkia;
 • vesi;
 • putkien leikkaus;
 • Vedeneristysmateriaali (kateaine, kate, toli, mastit, bitumi);
 • metalliosat.

Kiinnitysseinän rakentaminen ilman kiinnitysratkaisua

Kuivalla menetelmällä kiinnitettävän seinän sijoittamiseen voit istuttaa erilaisia ​​kukkia tai kasveja.

On tapoja asettaa kiviä kiinnitysseinässä ilman sideainekomponenttia - kuiva-asennusmenetelmää. Tämä menetelmä on erittäin työläs, ja se käsittää kivien valinnan ja ammattitaitoisen asennuksen. Liimamateriaalin puuttuessa voidaan pystyttää matala pidätysseinä (enintään 1 m). Ensinnäkin kivien lujuus vaikuttaa seinän lujuuteen ilman laastia.

Rakennustyömaalla kaivetaan kaivantoa 20-40 cm syvyyteen, jonka pohjalla on kerrostettu kerros (10-15 cm), varovasti paisutettu ja hiekka asetetaan päälle (5 cm). Seinän ensimmäinen kerros koostuu suurista kivenlohkoista, jotka on upotettu kokonaan tai osittain maahan.

Maaperän luonne, johon seinämä on asennettu, riippuu sen vaaditusta vähimmäispaksuudesta (vähintään 30 cm). Vahvan savi- maaperän seinämän paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Vähemmän hiekkapohjaisille maaperille - puolet sen korkeudesta, keskikokoiselle maaperälle löysällä - 1/3 sen korkeudesta. Seinämän lujuuden lisäämiseksi rakenne on suunniteltu kaltevaksi 10-15 ° rinteen sivulle.

Kiinnitysseinän rakenne.

Luonnonkivi asetetaan kerroksiksi, kaikki saumat ovat täynnä pieniä kiviä. Kun 2-3 riviä on asetettu, seinämän ja luonnollisen kaltevuuden välinen tila on täynnä sora-hiekkaseos. Kiinnitysseinä nousee ennalta määrättyyn korkeuteen vuorottelevalla pakkauksella, jossa on täyttö. Työn päätyttyä ulommat saumat tukkeutuvat maaperän seoksella, ja soran ja hiekan seos peitetään maaperän kerroksella.

Kiinnitysseinän rakentaminen liuoksen avulla

Liima-aineen käyttö mahdollistaa minkä tahansa korkeuden pidätinseinämät. Usein niitä käytetään korjata maaperä eroosion. Kiinnitysseinän tärkeimmät rakenneosat ovat pohja, runko, kuivatus ja viemäröinti.

Pinnan esikäsittely ja säätövalu

Laitteen pidätysseinä.

Ensinnäkin on tarpeen määrittää tulevan seinän sijainti ja koko. Suoraan kentällä on merkitty alempia rajoja. Jotta taso olisi horisontissa suurella pituudella, on tarpeen vetää johto merkkijonoon kahden tikun väliin ja kiinnittää tavallinen kuplan taso tähän merkkijonoon. Johdon ihanteellisen vaakasuoran asennon saavuttamiseksi voit keskittyä tasolle.

Jos kiinnitysseinä on koristeellinen ja suorittaa vain arkkitehtonisia ja taiteellisia toimintoja, ensimmäinen kivi voidaan asettaa suoraan maahan, kun maaperä on poistettu ja hedelmällinen. Luotettavuuden parantamiseksi on suositeltavaa valmistaa pohja soraa ja hiekkaa.

Kiinnitysseinien tyypit massiivisuuden mukaan: a - massiivinen vahvistamaton; b - puolivahvistetut; in - hieno elementti; d - ohut.

Betoniperusta on tarpeen ennen kaikkea linnoituksen kiinnitysseinämät, jotka on suunniteltu pitämään maaperän massat liukumasta. Jälkikäteen lasketaan pohja, joka kaivaa haluttua leveyttä ja syvyyttä 60-80 cm: n syvyyteen. Pehmustettu hiekka (10 cm), sora (20 cm), viedään veteen ja täytetään. Betoniliuos valmistetaan sementistä, murskakivestä (sora) ja hiekasta suhteessa 1: 2: 2 vastaavasti. Tiheyden tulisi vastata perunamuusia.

Kiinnitysseinän alapäähän ei ole säröjä, se on liitettävä vahvikkeeseen. Betonin ulkopuolella on useita lujitustangot 15-20 cm: n päähän, jotta peruskannat voidaan liittää kiven asettamiseen. Betonipäällyste on noin 5-10 cm alempana kuin maanpinnan taso edestä.

Liuoksen valmistaminen ja vedenpitävyys

Kun kostea muuraus käyttää sementti-hiekkaa tai sementti-kalkki laasti. Klassinen sementti-hiekkalaasti sekoitetaan sementin, hiekan ja veden suhteessa 1: 3: 1 tilavuusprosentteina. Vettä on suositeltavaa kaataa sekoitusprosessiin eikä kaikkiin kerralla, koska veden määrä riippuu hiekan kosteudesta. Liuos on johdettava erittäin paksun kerman sakeuteen.

Kiinnitysseinän tyhjennys.

Kalkkilaastin valmistukseen 1 osaa kalkin kalkista riippuen rasvasta riippuen kestää 2-5 osaa hiekkaa. Jokaista kiloa seosta tarvitset 250-300 ml vettä, joka vähitellen lisätään vähitellen sekoittaen liuosta, jotta vältetään kokkareiden muodostuminen. Voiman lisäämiseksi voit lisätä sementtiä: 1 osa 7 osaan liuosta.

Jos kiinnitysseinä on kosketuksissa sisäpuolella maan kanssa, se on tässä paikassa suojattu koko profiililla vedeneristämällä. Vedeneristyskyvynä voit käyttää kattohuopaa, kattotiilet tai synteettisiä vedenpitäjiä. Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Jos maa on kuiva, päällystää pinta kuumalla mastiksella, bitumi riittää.

Prosessissa, joka makaa muutaman metrin välein saumojen alla rinteessä, sijoitetaan tyhjennysputket vedenpoistoon. On varmistettava, että vesi, jonka vaikutuksesta kiinnitysseinämä altistuu, jäädyttämisen aikana ei riko rakenteen rakenteellista eheyttä. Raskas savea maaperä on suositeltavaa muodostaa kuivatuskerros alapinnan alapuolelle.

Asettele kivet

Ensimmäinen kivi on asetettu siten, että ne ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Sideaineliuos kaadetaan koloihin laastin avulla. Toinen rivi voi alkaa samaan aikaan kuin ensimmäinen. Kivet on jo asetettu laastiin. Kiviä on tarpeen nostaa niin, että eri kivien sivujen välinen etäisyys ei ole kovin suuri. Suurten kivien väliin asetetaan ne, jotka ovat pienempiä.

Toimialgoritmi on seuraava: laastia sovelletaan tulevaisuuteen lastalla ja laastilla asetetaan sen päällä, kivi, joka sopii tiiviisti vasaralla tai lastalla. Kivi puristetaan tyynyyn liuoksesta, ja kivien väliset saumat hierotaan. Tämä levitysmenetelmä koskee vain luonnonkiveä. Siirrä haara, pino kolmas, neljäs rivi ja niin edelleen.

Sinun ei pidä huolehtia siitä, että ratkaisu kastuu kiviin, jähmettymisen jälkeen sen jäljet ​​irrotetaan helposti harjalla. Kun haluttu seinäkorkeus on saavutettu, rakenne jää jäljelle päivälle, jolloin liuos kiinteytyy.

Liuoksen täydellisen kovettumisen jälkeen seinän ja rinteiden väli täyttyy karkealla hiekalla, soralla tai rikkoutuneella tiilellä, joka suorittaa vedenpoiston toiminnon. Jo ylhäällä voit kaataa hedelmällisen maaperän kerrosta, jotta tulevaisuudessa voit istuttaa kasveja tälle paikalle.

Kiven pinnan ja saumojen puhdistamiseksi viiraharja kiinnitetään poraukseen tai hiomakoneeseen. Käytä suojalaseja aina ennen työskentelyä. Harjauksen jälkeen seinäpinta saa uskomattoman kauniin ja jaloisen ulkoasun.