Kuinka tehdä kauniin kiinnitysseinän omilla käsilläsi

Murtomaahiihtosillan rakentavan rakenteen rakentaminen ei ole pelkästään maiseman koristelu vaan myös kyky suojella pihaa liukumasta maahan sateen jälkeen. Jos joku ajattelee, että tällainen rakenne on helppo tehdä omilla käsillään, hän on syvästi väärässä. Kiinnitysseinä on monimutkainen rakennerakenne, joka edellyttää kaikkien rakennussääntöjen noudattamista. Tänään tarkastelemme tapaa tehdä seinät käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja.

Luonnonkiven rakenne

Mökin hyvä koristelu on luonnonkiven muuraus - buta. Rakenteen suuri massa ei edellytä liittämistä mäkeen. Rakentamisen jälkeen seinä ei tarvitse erityistä hoitoa ja kestää pitkään. Asettelu kiviä voidaan tehdä kuivaksi, unessa nukahtaa hedelmällistä maaperää. Tulevaisuudessa, välillä saumat istutetut viiniköynnökset. Mutta tämä vaihtoehto vaatii suurta osaamista kiven asettamisessa. Paras vaihtoehto kiven seinän rakentamiseksi maan omilla käsillä on märkä laskostusmenetelmä. Hän asettaa kivet sementtilaastille.

Materiaalin valinta

Kunkin kiven paino voi nousta 30 kg: iin. Koot ja muoto ovat myös erilaisia. Siksi ennen seinän asettamista se on lajiteltava:

 • suurimmat näytteet käytetään säätiön järjestämiseen ja alempien rivien asettamiseen;
 • suurista sileistä pinnoista, jotka sijaitsevat rakennuksen etupuolella;
 • pienet jakeet kulkevat muurien sisään.

Kiertovesiprosessin on karsittava pienemmäksi. Käytä näitä tarkoituksia varten 5 kiloa vasara ja taltta. Kun olet kokeillut kiviä, tee merkki vahakerroksella. Sitten taltta asetetaan merkkiin kulmassa sirun puolelle ja jyrkästi vasaralla.

Muurausligaation ominaisuudet

Epätasaisten tylppäompeleiden ligaatiota on noudatettava kaikissa suuntiin: kunkin rivin saappaat ja vierekkäiset rivit:

 • kivet asetetaan vuorotellen lyhyillä ja pitkillä sivuilla;
 • Rakennuksen etu- ja takaosan nippu 60 cm: n tasolle ja viimeisellä rivillä ristikkorakenteet. Näihin tarkoituksiin käytetään sukkalansien suuria osia, jotka ovat yhtä suuria kuin seinän leveys.

Seinän sijoittaminen omiin käsiisi, sinun ei pidä tehdä rakennetta suurempana kuin 1-1,2 m. Ilman tietyn taidon seinämä on epävakaa.

Kivirakenteisen seinän rakentaminen

Seinärakenne

Rakennustyöt on suoritettava lämpötilassa, joka ei ole alle +5 oC. Tiivistetään välikappaleet erikseen kivien välille. Seuraavaksi toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Tee tontti sivustosta, aloita kaivamaan kaivannon pohjan alle. Sen leveyden tulisi olla 60 cm enemmän kuin seinämän paksuus. Syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan ja lisää luotettavuutta 10 cm.
 2. Kaivannon pohja kiristyi tiukasti. Levitä sitten geotekstiilejä niin, että sen reunat ulottuvat kaivannon molemmin puolin.
 3. Geotekstiilikudoksen päälle kaada 15 cm: n sora-alusta. Jos osassa on runsaasti maaperä, pehmusteen paksuus on nostettava 50 cm: ksi, kun syvyyden syventäminen vähintään 20 cm: n kallistuksella.
 4. Kaivannon molemmilla puolilla ajetaan 2 tankoa, joiden kaltevuus on 8 cm kukkulalle 100 cm seinän korkeudelle. Vedä ne kaksi reunaa pitkin seinän etu- ja takapuolen reunaa.
 5. Haudasta on sarja suuria kiviä. Leveät aukot tukkivat rauniot. Seuraavaksi täytä kaikki pienet aukot sementtilaastilla. Säätiö on valmis säilytysrakenteen rakentamiseen.
 6. Ensimmäinen kivi on asetettu ilman ratkaisua rakennuksen etu- ja takareunaan. Ne on asetettava ottaen huomioon perustuskiven saumat. Kohdista kiven muuraus, nostakaa jokainen kivi ja aseta se 40 mm: n kerrokselle laastia, jonka päälle tapetaan vasara.
 7. Reunojen välinen tila sijoittui pienemmille fraktioille sementtilaastilla. Saadut aukot täytetään liuoksella lisäämällä pieniä kiviä.
 8. Seuraavat rivit asetetaan samalla tavoin ja nostetaan asteittain johto. Älä unohda ristipäällystystä 60 cm: n ja viimeisen rivin tasolle.
 9. Viimeistelyn jälkeen jatketaan liitosten liimaamista laastilla. Jos haluat lisätä estetiikkaa liuokseen, voit lisätä värillistä pigmenttiä. On parempi tehdä leikkaaminen urilla niin, että vesi kulkee niiden yli. Kun laasti kuivuu, kostea ompeleet vedellä vahvistaaksesi.

Betonin tuki

On edullisempaa rakentaa monoliittinen betoniseinä maatilatalossa jopa kokemattoman omistajan kanssa, vaikka tämä on työläs prosessi:

 1. Rakenteen alla kaivaa kaivanto, joka on samaa reunaa kuin seinä. Sen syvyys riippuu antenniosan korkeudesta. Mitä korkeampi seinä, sitä syvemmälle kaivamaan kaivetaan.
 2. Pohja nukahtaa 15 cm kerros kerrosta ja soraa. Ylhäältä laita ulos ristikko 8 mm: stä armosta. Vavat ovat sidoksissa toisiinsa johtimilla.

Muotti on täytetty betonilla

Koristeellinen seinään betonista vuorauksella

Tiilen säilytysrakenne

Tiilikannen laite omilla kädillä ei poikkea tavanomaisesta seinänrakennuksesta. Jos päätät laittaa tavallisen punaisen tiilen, niin etupuolen on peitettävä. Tämän toimenpiteen välttäminen auttaa asettamaan koristeellisia tiiliä. Sinun tarvitsee vain tehdä liitos.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä muurien paksuuteen:

 • rakenteeltaan korkeintaan 80 cm: n korkeudelta puoliksi tiilen;
 • jos seinämän korkeus on 1 m, on tarpeen rakentaa se tiiliin;
 • rakenteet, joiden korkeus on yli 1 m, on vähintään 1,5 tiilen paksuus.

Rakentamisen aikana kaada betonipohja 30 cm leveämmäksi kuin itse seinä. Syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen koostumuksen ja asteen mukaan sekä antenniosan korkeudeksi. Mitä korkeammat nämä indikaattorit ovat, sitä syvemmälle pohja on tarpeen:

 1. Kaivannon rakentamismuodon kehällä. Pohja nukahtaa 15 cm kerroksella hiekkaa tai soraa. Ylhäältä asetat vahvistusverkon.
 2. Muottien kaada betoni ja jätä muutaman viikon kiinteyttämiseen.
 3. Aseta nastat molemmilla puolilla pohjaa. Yhdistä ne yhteen johtoon.
 4. Aseta särmäysrivi riviin tiilistä ja kohdista ne kiristysjohdolla. Asennuksen aikana on tarpeen muistaa, että pituuden ja paksuuden suhde vastaa 1: 3.

Soveltaminen gabionien rakentamisessa

Kiinnitysseinämän melko yksinkertainen laite saadaan gabionista. Nämä tehdasvalmisteiset laatikot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä valmistetusta metalliverkosta. Gabionit ovat eri kokoja ja muotoja.

Jos haluat rakentaa seinän omiin käsiisi, on parempi käyttää laatikkomaista gabionnäkymää:

 1. Gabion pohjassa on terävät kiinnitystapit. Näiden tapien avulla laatikko ajetaan maahan seinäasennuksen paikan päällä.
 2. Laatikosta sidotun galvanoidun viiran väliin.
 3. Verkon sisäpuolella olevan aukon läpi sijoitat eri kokoisia kiviä. Suuret ryhmät on sijoitettava lähemmäksi reunaa. Keskellä voi olla jopa hieno sora.
 4. Suuresta painosta ristikon sivuseinät voivat olla kaarevia. Tämän välttämiseksi ne auttavat heitä sitomaan housunkannattimet.
 5. Täysi laatikko suljetaan kannella, lukitsemalla se erityisellä lukolla.

Maa-aineksen korkean paineen vuoksi muurausrakenne voi muuttua, mutta se ei koskaan romahda.

Puinen seinä

Puu ei ole tällaisten rakenteiden paras materiaali niiden haurauden vuoksi. Mutta silti se on hyvä vaihtoehto, varsinkin jos sivusto sijaitsee lähellä metsää. Valmistetuista lokeista voit rakentaa kauniin maapohjan omalla kädelläsi:

 1. Työ alkaa materiaalin valmistelulla. Rakennukseen sopivat vain litteät tukit, joiden halkaisija on 12-18 cm. Ne on leikattava haluttuun pituuteen ottaen huomioon 50 cm, joka haudataan maahan. Voit lisätä puun elämää liottamalla lokit mätäsi.
 2. Kaivoon 50 cm: n syvyyteen haudatut puut pystysuoraan tiukasti toisiinsa. Kiinnitä ne johtoineen ja kiinnitä ne sivuilla. Tämä estää niiden siirtymisen. Jalkojen stabiloimiseksi kiinnitä väliaikaiset tukijalat sivulle;
 3. Kun koko seinä on alttiina ja tasoitettuna, peitä kaivanto sora. Top sementtilaastilla. Jätä täydellinen jäädytys irti tukipylväistä.

Puu on materiaali, jota voit kokeilla. Kun sinulla on taitoja työskennellä puun kanssa, on helppo rakentaa omilla kädillä pienet aidatuki erilaisista paksuista lokeista. Tyylikkäästi koristele maan maisemaa vaakatasossa olevien lehtien seinällä. Tämä malli koostuu pystysuorasta betonipäällyksestä tietyllä etäisyydellä. Tukien väliin päin olevat katteet on peitetty lokeilla, pinoamalla ne vaakasuoraan päällekkäin.

Vanhat renkaat rakennusmateriaalina

Vanhojen autojen renkaiden pidätysseinän yksinkertaisin ja halvin laite. Ne on pinottu riveinä sarakkeiden muodossa, joissa on astutettu siirtyminen mäkeä kohti. Pilarin keskellä vasara ankkuripallo. Renkaat toisistaan ​​ja puristinpihdit, jotka on valmistettu kuljetushihnasta riippumatta. Täytä renkaiden sisäpuoli hedelmällisellä maaperällä. Niissä voit laittaa kiipeilijöitä koristelemaan seinää.

Suojatoimenpiteet ja seinien täyttö

Ennen nukahtamista seinän ja mäen välissä sinun on suoritettava useita toimintoja:

 1. Maaperään kerääntynyt vesi lopulta tuhoaa kiven tai puisen seinän. Vedenpoiston rakentaminen auttaa välttämään ongelmia. Yksinkertaisin rakenne on poikittainen. Se koostuu 10 cm: n reikien muodostamisesta seinän muurien kolmanteen riviin. Pitkittäinen viemäröintilaite koostuu seinään sijoitetusta rei'itetystä putkesta. Sen päällä se on kääritty geotekstiilikuidulla. Putki asetetaan pohjan tasolle kaltevuus kohti viemäröintiä.

Pituussuuntainen viemäröinti: 1 - seinä, 2 - pohja, 3 - viemäröinti, 4 - murskattu kivi, 5 - geotekstiili, 6 - hiekka, 7 - grun.

Risteytys: 1 - murskattu, 2 - seinäinen, 3 - viemäriputki.

Tee-se-seinä voi olla sisustettu makuun. Tämä istutus kiipeilijä, koriste-valot, kaunis verhousmateriaalit, taotut esineet ja paljon muuta. Kaikki riippuu omistajan mielikuvituksesta ja materiaalikustannusten mahdollisuudesta.

Miten tehdä betonin kiinnitysseinä: ohjeet ja piirustukset

Monimutkaisten helpotusalueiden (esimerkiksi ravut, palkit, jne.) Rakentamisen prosessissa on usein tarve tukirakenteelle. Tällä vahvistusrakenteella itsessään on yksi päätehtävä - maaperän massan romahtamisen estäminen.

Kiinnitysseinät on tavanomaisesti jaettu kahteen tyyppiin:

 • Vahvistetaan, suoritetaan päätoiminto - maaperän massat viivästyvät liukastumisesta. Nämä rakenteet on rakennettu, jos mäen kaltevuus ei ole yli 9 °. Heidän avullaan on horisontaalisten alustojen rakentaminen, mikä lisää käyttökelpoista aluetta.
 • Koristeellinen - melko tehokkaasti peittää maapallon pienet putket vierekkäiseen juoniin. Kun tasot ovat hieman erilaisia ​​ja tietenkin seinän korkeus on pieni (enintään puolitoista metriä), sen asennus tapahtuu pienellä syvennyksellä 45 cm: iin.

Seinien muotoilu

Riippumatta määräpaikasta, pidätysseinässä on pääsääntöisesti neljä elementtiä:

 • kehon;
 • säätiöt;
 • viemärijärjestelmä;
 • viemäröintijärjestelmä.

Seinämän tyhjennys, maanalainen osa ja seinän kuivatus vaaditaan teknisten standardien toteuttamiseen, ja itse runko on välttämätön esteettisiin tarkoituksiin. Näiden rakenteiden korkeus voi olla pieni (enintään yksi metri), keskipiste (enintään kaksi metriä) ja korkea (yli kaksi metriä).

Rakenteen takaseinä on seuraava kaltevuus:

 • makuulla;
 • matala;
 • jyrkkä (taaksepäin tai eteenpäin kaltevalla).

Muiden seinien profiilit voivat olla erilaisia, mutta yleensä ne ovat puolisuunnikkaan muotoisia ja suorakaiteen muotoisia. Edellisellä voi puolestaan ​​olla eri kaltevuus kasvoille.

Toimivat voimat työntöseinillä

Materiaalin valinnassa ja luonnollisesti seinien kiinnitystekniikoissa ohjataan laskemalla koko rakennetta koskevat kuormat.

Pystysuorat kuormat:

 • takatäytteen vahvuus, joka toimii sekä suoraan seinälle että osalle säätiötä;
 • yläkuormitus, nimittäin paino, joka painaa rakenteen yläosaa;
 • pidättävän seinän oma paino.

Vaakavoimat:

 • kitkavoima maaperän adheesioalueiden kanssa;
 • maahan kohdistuva paine suoraan pidikkeen seinämän takana.

Pääjoukkojen lisäksi on myös määräaikaisia ​​kuormia, jotka sisältävät:

 • seismiset kuormat;
 • tuulen voimakkuus, erityisesti kun rakenteen korkeus on yli 2 metriä;
 • vesivirrat erityisesti alamäkialueilla;
 • tärinövoimat vaikuttavat alueisiin, joilla rautatie- tai tiereitti kulkee;
 • maaperän turvotus talvella jne.

Tukirakenteiden stabiilisuus

Periaatteessa alhaisten seinien rakentaminen toteutetaan koristetarkoituksiin, eivätkä ne edellytä vakauden tarkkaa laskemista. Tämän ominaisuuden lisääminen viittaa korkeampien rakenteiden kiinnitysseinämien laskemiseen.

Voit estää seinän kallistumisen tai leikkaamisen käyttämällä seuraavia toimenpiteitä:

 • maanpintainen puoli on karhennettu. Lohko-, tiili-, kivityöt, rakennuksen reunat ja monoliittiset tukiseinät - tekevät sirut;
 • paljon vähemmän maaperän paineita pienen kaltevuuden takareunaan, joka on tehty korkeuden suunnassa;
 • läsnäolo konsolin seinämän etuosassa luo lisää vakautta, koska se jakaa osan maan kuormituksesta;
 • asianmukaisesti varustetulla viemäröintijärjestelmällä ei sallita rakenteen heikentämistä;
 • tarvitaan perustusta raskaiden rakennusmateriaalien pääoma- seinämille. Savi - maaperälle on suositeltavaa käyttää nauhapohjaa, heikkoa maaperäpilareita;
 • sivuttaispaine vähenee täyttämällä onttoja materiaaleja (esimerkiksi laajennettu savi) olemassa olevan maan ja takaseinän välillä.

Seinärakenne

Materiaalin osalta sen valinta perustuu useisiin kriteereihin: veden kestävyys, rakennekorkeus, kestävyys, aggressiivisen materiaalin kestävyys, mahdollisuus asennusprosessin koneellistamiseen ja rakennusmateriaalien saatavuus.

Tiiliseinä

Tiilenpidätysseinämien laskennassa on vahvistetun pohjan järjestely. Koriste-indikaattoreita voidaan parantaa käyttämällä tiilien käyttöä, jotka eroavat väreissä tai kooissa tärkeimpien tiilimuottien elementteinä. Pieni seinä (enintään yksi metri) tehdään itsenäisesti. Tapauksissa, joissa odotetaan lisääntyvän kuormituksen, on suositeltavaa käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Työssä käytetään tavallista palavaa punaista tiiliä tai klinkkeriä, jolla on suurempi kosteuden kestävyys ja lujuus. Useimmiten kiinnitysseinien rakentamiseen tarvitaan liuska.

Säätiön alapuolella olevan kuopan leveys on kolminkertainen seinämän leveyteen, joten kun se on suunniteltu rakentamaan yhden tiilen (25 cm), tämä parametri on 75 senttimetriä. Syvyys on vähintään yksi metri. Kerrokselle (12-18 cm) hiekkaa kaadetaan 25-35 cm: n pohjaan murskattua kiveä tai soraa, minkä jälkeen kaikki materiaalin täyttö tiivistetään tiiviisti.

Muotti on rakennettu, sen yläosan on oltava 18-25 cm maanpinnan alapuolella. Vahvistustangot käytetään vahvistamiseen, ne asetetaan raunioihin tai rikkoutuneisiin tiiliin. Sitten kaadetaan merkki 200 tai 150 betonia.

On huomattava, että yhden tiilen pinoaminen voidaan tehdä 70 cm: n seinän rakentamiseksi, korkeammille seinille on parasta rakentaa 1,5-2 tiiliä ja seinän alaosan kasvu. Joten, tulee esiin konsoliin muistuttava malli.

Kivimuuri

Luonnollisella ja keinokivellä on erinomaiset esteettiset ominaisuudet. Samalla viimeistellyn rakenteen ulkonäkö tekee mahdolliseksi sekoittumisen sopusoinnussa minkä tahansa maiseman kanssa.

Tässä tapauksessa voit käyttää sekä märkä- että kuivaa versiota materiaalin asettamisesta. Jälkimmäinen menetelmä on monimutkaisempi ja vaatii jonkin verran taitoa, koska kiven on säädettävä.

Pohjan alla kiviseinän alapuolella on sama kuin tiili. Rakennettu nauhatus ja kiven edelleen asentaminen. Jos rakentaminen toteutetaan ilman betonin käyttöä, saumat ovat täynnä maaperää tai istutusmateriaalia. Kiviseinät suositellaan rakenteiden rakentamiseksi enintään 1,6 metriä.

Betoniseinät

Tämä monoliittinen rakenne tehdään käyttämällä tylsyisiä paaluja, joissa on puumateriaalia. Tehdasvalmisteiden asennus tapahtuu erikoislaitteiden nostamisen avulla. Hän on tukipyörää tai konsoli. Valmiiden tuotteiden asentamiseen tiheässä maaperässä ei tarvita. Voit yksinkertaisesti tehdä kaivannon, jonka koko on hieman suurempi kuin konsolin tai laattapohjan leveys.

Alareunassa hiekkaa ja soraa kaadetaan 18-25 cm kerroksiin. Tamping tehdään runsaasti kastelulla. Betonilaatat asetetaan pystysuoraan. Toisiaan ne on yhdistetty hitsaamalla vahvistuselementeistä. Sen jälkeen, kun kuivatuksen pituussuuntainen järjestelmä on asetettu ja maa täytetään maaperällä. Betonin tukiseinä soveltuu parhaiten heikkoon maaperään.

Betonin kiinnitysseinä tekee sen itse

Seinällä oleva hyvä vakaus antaa konsolin, joka on tehty kaltevuudella (12 ° -17 °) pengerteen suuntaan. Jos otetaan esimerkiksi 2,5 m: n seinän korkeus, maanalaisen osan koko on 0,9-1 m ja rungon leveys 0,5 m.

Matoille kaivanto on 1,3 metriä leveä ja 1,4 metriä syvä. Vaadittu kaltevuus tehdään manuaalisella kaivauksella, tämä parametri tarkistetaan sekä muottirakenteen asennuksen yhteydessä että muottien kaatamisen aikana betonilla.

Pohja on varmasti vahvistettu sekä pysty- että pitkittäisasennossa. Betoniin tarttuneiden sauvojen korkeuden on oltava vähintään 1,5 m. Pohjalla on oltava voimakkuus, betonille tämä aika on noin kuukausi.

Haluttaessa betonin pinta voidaan koristaa keinotekoisella tai luonnonkivellä.

Paljon helpompaa työtä ja vähentää vaahtobetonialustojen rakentamisen kustannuksia. Tämän seinän vahvuusindikaattorit ovat kuitenkin paljon pienemmät. Tässä tapauksessa tämän materiaalin asettamista ei eroteta sen houkuttelevuudesta.

Puinen seinä

Maisemasuunnittelun kannalta puu sopii parhaiten tähän tarkoitukseen, mutta sen käyttö ei ole kovin pitkä. Agressiivisen materiaalin kestävyyden lisäämiseksi on tehtävä suuria ponnisteluja jatkuvasti hoidettaessa erityisten kyllästysaineiden kanssa.

Seinätunnisteiden rakentamisessa voidaan asentaa sekä pystysuoraan että vaakasuoraan. Tässä tapauksessa ei ole eroja lujuusindikaattoreissa. Tätä materiaalia käytetään sellaisten seinien rakentamiseen, joiden korkeus on enintään 1,6 m. Jotta roottorin osaa ei haljeta, se on käsiteltävä bitumilla tai poltettava.

Lokit asennetaan pystysuoraan

Lokit voivat olla erilaisia, riippuen korkeuseroista. Parempaan kestävyyteen ne ajavat 1/3 kokoonpanon kokoon.

Kalibroidun puun asettaminen valmistetaan aiemmin kaivettuun kaivantoon. 18 cm: n murskattua kiveä kaadetaan ja kaadetaan pohjaan. Lokit on asennettu kiinteälle seinälle, tiiviisti toistensa kesken, noudattaen tarkasti pystysuoria. Kiinnittimet on tehty kynsillä tai lanka.

Puuseinän maksimaalinen kestävyys saavutetaan kaatamalla kaivanto sementtiseoksella. Alkuperäisen runkoverkon kääntöpuoli on käsitelty tiivistysmateriaalilla (terva, katemateriaali jne.), Minkä jälkeen se täytetään maaperällä.

Vaakasuora lokin asennus

Tukitukit haudataan 2-3 metrin välein, sitä useammin ne ovat, sitä vahvempi seinä on. Asennettu puu on välttämättä käsiteltävä antiseptisilla aineilla.

Horisontaaliset kiinnittimet voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 1. Pilarien kahdella vastakkaisella puolella valmistetut pitkittäiset urat, joissa vaakasuuntaiset osat työnnetään. Lisäksi tukkien halkaisijan on oltava suurempia palkkeja, joita käytetään poikittaisasennossa;
 2. Seuraavassa vaihtoehtona on asennuslokit pylväiden takaosaan. Tässä suoritusmuodossa ensimmäinen palkki asetetaan maahan, koska sinun on esilukottava vesitiiviin materiaali. Tukkien liitäntä kantoihin tapahtuu kynnet tai lanka.

Kiinnitysseinän laskeminen

Ennen kuin kiinnität seinän, sinun on laskettava huolellisesti kaikki vivahteet. Muussa tapauksessa laiminlyönti ja virheellinen laskenta voivat johtaa seinän romahtamiseen.

Tällaiset seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1,6 metriä, on mahdollista rakentaa omat kädet. Ainoastaan ​​leveydelle käytetään kerrointa 0,6-0,8 kerrottuna seinämän korkeudella. Selvitä seinän koon suhde korkeuteen, voit maalaustyypin mukaan:

 • pehmeä maa - 1: 2;
 • keskimmäinen maa - 1: 3;
 • kiinteä maa - 1: 4.

Jos korkeus on suuri ja rakenne on suunniteltu heikoille alueille, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisten palveluihin. Laskelmat tapahtuvat SNiP: n sääntöjen mukaisesti.

Tässä tapauksessa otetaan huomioon useita tekijöitä ja tällä perusteella suoritetaan seuraavat laskelmat:

 • rakenteellinen lujuus, halkeamien kestävyys;
 • maaperän lujuus, sen todennäköinen muodonmuutos;
 • asento vastus suoraan seinään.

Laskelmia tehdään myös seismiselle, aktiiviselle ja passiiviselle maaperän paineelle, pohjaveden paineelle, kytkentätietueille jne. Laskenta tehdään ottaen huomioon suurimmat kuormitukset ja kattaa seinän korjaus-, rakennus- ja käyttöjaksot.

Voit tietenkin käyttää tähän tarkoitukseen suunniteltua online-laskinta. Muista kuitenkin, että nämä laskelmat ovat vain suositusluonteisia.

Viemäröintijärjestelmä

Viemäröinti- ja tyhjennyslaite vaatii erityistä huomiota. Järjestelmä tarjoaa myrskyn, sulatetun ja pohjaveden keräämisen ja poistamisen, mikä estää rakenteen eroosiota ja tulvia. Se on poikittainen, pitkittäinen tai yhdistetty.

Poikittainen versio merkitsee reikien läsnäoloa, joiden läpimitta on 10 cm yhden metrin seinästä.

Pituussuuntainen viemäröinti edellyttää putken sijoittamista pohjaan pitkin seinän koko pituutta.

Kiinnitysseinillä on erittäin tärkeä tehtävä. Niiden rakentaminen on parhaiten uskottu ammattilaisille tai ainakin neuvottelemaan heidän kanssaan tästä asiasta. Jopa pienellä virheellä pidätysseinämän laskemisessa voi olla aivan valitettavaa seurausta.

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Puutarhalle annetulla tontilla ei aina ole tasaista helpotusta. Hyvin usein on alueita, joilla on kukkuloita. Monet ihmiset ajattelevat, että niitä pitäisi tasoittaa mahdollisimman paljon, mutta todellisuudessa se on erinomainen vaihtoehto ottaa käyttöön erilaisia ​​alkuperäisiä ideoita maisemasuunnitteluun. Yksi niistä on omalla kädellä räätälöity säilytysseinä. Voit tehdä sen monista materiaaleista mistä tahansa suunnittelusta. Tässä artikkelissa annetaan yleisiä suosituksia ja asiantuntijoiden neuvoja korkealaatuisten seinien järjestelystä puutarhassa.

Perehdymme suunnitteluun

Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun tulee huolellisesti tutkia suunnittelua. Näin voit suunnitella kaiken työn ja saavuttaa hyvän tuloksen. Joten mikä tahansa seinään kuuluu kolme pääosaa:

 1. Säätiö. Kuten talon rakentamisessa, tämä osa on melkein kaikki maan alla, minkä ansiosta se voi ottaa koko rakennuksen kuorman.
 2. Elin. Pääosa on pystysuora seinä.
 3. Salaojitus. Keinotekoinen vedenpoisto vähentää kosteuden tuhoutumisen todennäköisyyttä.

Seuraava askel on pidätysseinämän laskenta, koska maaperän paine vaikuttaa siitä vastakkaiselta puolelta. Tämän vuoksi sinun on harkittava huolellisesti sen muotoa, jotta paineen kestävyys estettäisiin. Keskimääräisten tietojen perusteella useimmiten pystytettyjen seinien korkeus on 30 cm - 1,5 m. Ne ovat pieniä, joten voit helposti suorittaa kaikki laskelmat omalla tavallaan houkuttelemalla asiantuntijoita.

Mikä parasta, maisemasuunnittelun erityinen tietokoneohjelma selviytyy tehtävästä. Jos ero on yli 1,5 m, tarvitaan ammatillista neuvontaa sekä teknisiä ja geologisia tutkimuksia.

On välttämätöntä valita materiaali, joka ei sattumanvaraisesti ole suunniteltu. Valintaan vaikuttavat paitsi suunnitellun budjetin koko myös tontti, maisemasuunnittelu. Kun yhdistät mielikuvituksen, voit nopeasti keksiä kaiken ja varmasti piirtää sen tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi. Tarkastele yleisimpiä vaihtoehtoja.

puu

Tässä tapauksessa ei ole mitään puutavaraa, koska puhutaan paksuista ja kestävistä lokeista. Ne asennetaan sekä pystysuoraan että vaakasuoraan riippuen projektista. Luodessasi tukkien tukimuuria kannattaa harkita muutamia peruspisteitä:

 • tukkien halkaisijan on oltava vähintään 25-30 cm;
 • kukin on kaivettu maahan vähintään 40 cm: n syvyyteen (parametri määritetään rakenteen korkeuden mukaan);
 • asetettava mahdollisimman lähelle toisiaan saadakseen luotettavan tuen;
 • luotettavuutta ja antavat liitoksia tai kiinnittimiä, jotka pitävät sidoksen.

Ensin tulee pohja ja sitten tyhjennyskerros. On myös mahdollista luoda yksinkertainen soran tyyny, mutta samaan aikaan puuta tulisi käsitellä suojaavilla aineilla hyönteisiä ja kosteutta vastaan. Näitä ovat:

 • ammattilainen (myymälässä);
 • moottoriöljy;
 • kattotiiliä materiaalia.

Materiaalin kerros kaadetaan takaosasta muodostamalla vedenpoistojärjestelmä.

kivi

Suuren työvoiman intensiteetin ja kustannusten vuoksi monet kieltäytyvät luotaessa kiven pidättäviä seiniä. Jos kuitenkin päätätte tämän monimutkaisen prosessin, sinun pitäisi jatkaa vedenpoiston ja säätiön muodostumista. Nämä kerrokset on asetettava ennalta kaivettuun kaivantoon. Säätiötä olisi vahvistettava. Näihin tarkoituksiin sopiva:

 • lanka;
 • varusteet;
 • taivutetut elektrodit jne.

Kun säätiö on kokonaan kovettunut, voit jatkaa luonnonkiven asettamista:

 • graniitti;
 • diabaasi;
 • kvartsiitti ja muut kiviä.

Muurausmuoto valitaan ehdottomasti yksilöllisesti: kuiva tai klassinen muuraus. Monet mieluummin ensimmäisestä vaihtoehdosta, koska tällöin aukot voidaan täyttää maaperällä, joka on sekoitettu kukkien, yrttien ja jopa sammalien siemeniin.

kivikoreja

Tämä innovatiivinen ratkaisu ilmestyi niin kauan sitten. Modernit suunnittelijat löysivät nopeasti sovelluksia gabionteihin paitsi aidojen ja aidojen rakentamisessa, myös luotaessa kiinnitysseiniä. Suunnittelu on eri muotoisia metalliverkkoja, jotka ovat täynnä kivet.

Valmistetut säiliöt on vuorattu ja sidottu lanka. Kaikki elementit asetetaan sarjaan ja peitetään materiaalilla. Kun käytät yksinkertaista soraa, et voi vaivautua, mutta koriste-kiven on tehtävä kaikki huolellisesti ja huolellisesti. Tulos on alkuperäinen muotoilu.

tiili

Se ei ole vaikea tehdä tiilistä, koska järjestelmä ja tekniikka ovat samanlaisia ​​kuin talon rakentaminen. Vaatimukset ovat lähes samat, ainoat vivahteet ovat jäykkyys ja paine sisäpuolelta:

 • matala seinämä, jonka korkeus on 50 cm, riittää puoliksi tiiliseinä;
 • 1 metrin korkealle seinälle tarvitaan tiilen leveys;
 • jos rakennus on yli 1 m, vaaditaan vahvistettua tiiliä ja puoli-tiiliä.

Seinän ja pohjan välissä on oltava viemärijärjestelmä materiaalin suojaamiseksi.

betoni

Se on myös yksinkertainen ja edullinen tapa luoda vahva ja luotettava seinä. Erityisesti prosessi ei aiheuta vaikeuksia miehille, jotka ovat koskaan kohdanneet tämän rakennusmateriaalin. Joten, jotta voidaan luoda kiinteä seinän betoni riittää:

 • suorittaa korkealaatuisia sidoksia;
 • lay drainage;
 • luoda muottirakenteita;
 • tarjota vedenpitävä ja kuivatusjärjestelmä;
 • Vaivaa liuos oikeaan osaan.

Voit tehdä harmaata seinää houkuttelevaksi, pitäkää koristekuvio omalla tavalla.

Askel askeleelta

Katsokaamme nyt yksityiskohtaista esimerkkiä siitä, miten pidä seinää puutarhassa omilla kädilläsi. Kiinnitäkö se tiiliksi, koska tämä materiaali on melko yleinen, eikä se vaadi paljon sähkö- ja aikakustannuksia rakentamisen aikana. Se toimii erottajana ja erottaa toisen alueen.

Valmistelutyö on melko yksinkertainen:

 • poimia jälkiä tiilistä rakentamisen jälkeen 120 kappaletta;
 • Määritä mitat: pituus - 150 cm, leveys - 50 cm ja korkeus 50 cm;
 • merkintä valitulla alueella;
 • työkalujen valmistelu: lastalla, vasaralla, liitoksella, johtoilla ja luodilla.

Seuraavassa on tärkein rakennusprosessi:

 1. Kaivamme viemärikaivoa, jonka pituus on enintään 20 cm, muodostaen hiekkaisen tyynyn, kaadetaan hyvin ja kaadetaan vettä maksimaaliseen kutistumiseen.
 2. Vesitiivistyksen roolissa on tarpeeksi kattolamateriaalia, jonka tulisi vastata pidikkeen seinän kokoa.
 3. Liuoksen valmistelu: sementin osuus hiekka vastaa 1: 3. Lisää vettä halutun sakeuden saavuttamiseksi.
 4. Ensimmäinen rivi on sijoitettu suoraan kattopyyhkeeseen. Ensinnäkin, jotta kaikki on sileä, aseta äärimmäiset tiilet ja vedä lanka niiden väliin. Koko alarivin tulee koostua 24 tiilistä: pituus 6 kpl ja leveys 4 kpl. Jos on hiekattuja tiiliä, on parasta laittaa ne keskelle vahingoittuneeseen osaan.
 5. Toinen rivi alkaa myös rakentaa kulmista ensimmäisen tekniikan mukaan, mutta samaan aikaan muurauksen nivelet eivät saisi olla samat. Ohjaa "shakki" -teknologia. Käytännöllisyyden vuoksi kokonaiset tiilet, joissa on vasara, joka on kartiomainen pää, jaettu jopa 2 puoliskoon. Sileän tasaisuuden tulisi olla läppä.
 6. Seuraavat rivit toistetaan samalla tavalla kuin edellä kuvattu tekniikka. Ulkonevan liuoksen jäänteet poistetaan välittömästi seinästä lastalla.

Pieni kiinnitysseinä voi toimia paitsi kukkakimppuina myös penkenä.

Kun suunnittelet rakentaa seinän puutarhan juoniin, on syytä huomata, että se ei vain käytännöllinen vaan myös koristeellinen toiminto. Huolellisen suunnittelun ja huolellisen rakenteen ansiosta rakennuksesta tulee koko maisemasuunnittelun todellinen kohokohta. Seinän koristeluun ja viimeistelyyn on valtava määrä materiaaleja ja tekniikoita, joten jokainen pystyy valitsemaan itselleen parhaan ja sopivimman vaihtoehdon.

video

Katso video betonirakenteisen seinän rakentamisesta alla:

Kiinnitysseinä tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1 laji
 • 2 kiveä
 • 3 betonista
 • 4 tiilistä
 • 5 Harjoituksista
 • 6 puusta
 • 7 Rinteiden vahvistaminen
 • 8 videota
 • 9 valokuvaa
 • 10 järjestelmää

On erittäin kätevää laatia tontti, kun se on täysin sileä. Mutta mitä tehdä, kun joudut käsittelemään kaltevuutta ja epätasaista maastoa? Älä ole järkyttynyt, koska tämä ominaisuus voidaan muuntaa maamerkiksi, rinteessä pystysuoran kaltevuuden alkuperäinen muotoilu sopivilla materiaaleilla. Seinätaso on puutarhan kohokohta. Täällä on monia mahdollisuuksia soveltaa mielikuvitustasi ja luoda jotain kaunista. Tällainen seinä ei ole vain koristeellinen arvo. Se pitää myös paikkansa, mikä estää sen romahtamisen. Tässä artikkelissa opit tekemään pidätysseinä omilla kädilläsi.

laji

Tukiseinä maassa voi olla puuta, betonia, kiveä, tiiliä tai lohkoja. Materiaalien valinta tämän rakenteen rakentamiseen riippuu useista tekijöistä:

 • puutarhan tyyli;
 • kaavoitus;
 • tulevan seinämän korkeus;
 • romun materiaalien saatavuus;
 • mieltymyksesi ja rakennemateriaalien kustannukset.

Jos alueellasi on liian paljon korkeuseroa (yli 1,5 m), on parempi muodostaa useita portaita. Sitten pidätinseinät eivät ole liian korkeita, mikä näyttää kauniilta ja maaperän romahtamisen todennäköisyys on huomattavasti alhaisempi. Mutta jos kiinnitysseinä on suunniteltu yli 1,5 metrin korkeudelle, pyydä asiantuntijaa. Loppujen lopuksi se on suunniteltava raskaille kuormituksille ja kestettävä maaperän paine.

Rikkoutuneet ja pyöristetyt seinäkokoonpanot kestävät suuremman kuormituksen kuin suorat, mutta niiden rakenne vie sinulta enemmän aikaa.

Kivestä

Luonnonkivi näyttää erittäin esteettiseltä. Käytetään usein seuraavia kivi- tyyppejä:

Kiinnitysseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta seinämästä ja viemäristä. Pohjan tulee olla 3 kertaa leveämpi kuin seinämä ja sen paksuus tulisi olla kolmasosa rakenteen korkeudesta. Aluksi kaivetaan kaivantoa ja lisätään syvyyteen vielä 20-30 cm sora-hiekkalaatan päälle.

Kun olet hioittanut soraa (tai murskattua kiveä) ja hiekkaa, voit täyttää kaivannon betonilla. Mutta samalla varmista, että säätiön korkeus oli 10-15 cm maanpinnan alapuolella.

Tässä vaiheessa sinun on huolehdittava viemäröintijärjestelmästä. Seinän pohjaan on mahdollista asentaa rei'itettyjä viemäriputkia ja ottaa ne ulos seinän läpi. Ja voit yksinkertaistaa tehtävää - siinä vaiheessa, että voitat vain kivet kivien väliin muutamia pieniä pystysuoria rakoja, joiden kautta vesi virtaa.

Kun säätiö on jo jäädytetty, sinun on aloitettava kallioiden asettaminen. Niiden kiinnittämiseen käytetään sementtilaastia. Luonnollisesti suurin kivi on sijoitettava pohjaan.

On toivottavaa, että seinämällä oli pieni 5-10 asteen kulmakerros, sitten se on vahvempi. Lisäksi, kun kuiva muuraus, on tärkeää upottaa useita kiviä pitkällä puolella maahan. Tämä sitoo ja vahvistaa rakennetta. Varmista myös, että ristin muotoiset ja pitkät pystysuorat urat ovat poissa, muuten rakenne ei ole yhtä vahva.

Raja voidaan täyttää maaperällä, jossa ei ole helppoa kasveja. Jos haluat seinän näyttävän sata vuotta sitten, voit peittää sen kefirillä - silloin se menee nopeasti sammalta. Kivenrakenne voi myös toimia pohjana penkille.

Betonista

Aluksi on tarpeen laskea tulevan rakenteen koko. Riippuen maan tyypistä ja rakenteen koosta, seinämän paksuuden tulisi olla n. 25-50 cm. Korkeus 1/3: n suuruudeltaan, jotta se olisi luotettava, seinän on oltava upotettu maahan. Siksi sinun pitäisi kaivaa kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän suunnitellusta korkeudesta. Alareunassa nukahduvat hiekkaa, sitten soraa tai raunioita ja me varovasti tamp.

Rakennamme muottipesän ja vahvistamme sen rekvisiitta. On toivottavaa, että pohjassa seinä oli hieman leveämpi kuin yläosassa. Se antaa hänelle vakauden.

Muokkaamme levyt tiukasti toisiinsa ja asennamme nousuputket. Jos seinä on erittäin korkea (yli 1 m) ja maa on liian löysä, sinun tulee rakentaa metallikaapelin leikkauspisteeseen yhdistetyn asennusrakenteen. Sitten kaadetaan betoni muottiin.

Kaltevuuden puolelle rakennuksen vedenpitävyys on tehtävä valssaamalla tai pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Muussa tapauksessa seinämän takana oleva kosteus voi vähitellen tuhota sen pohjan. Tämän ongelman ratkaisemiseksi myös viemäriputket asennetaan seinän taakse. Kun betonirakenne kestää useita päiviä ja vahvistaa voimaa, täytämme seinän ja rinteiden välisen tilan rauniolla, soralla tai pikkukivillä, kerroksittain kerroksittain. Yläkerroksen tulisi olla hedelmällistä maata.

Tärkein haitta betoniseinästä on sen ulkonäkö. Se ei näytä kovin näkyväksi. Voit korjata tämän materiaaliin. Tätä varten käytetään usein luonnollista tai keinotekoista kiveä sekä ulkokäyttöön tarkoitettuja keraamisia laatat.

Vuorikerroksen kiinnittämisen liimakoostumuksen tulee olla korkealaatuista, nimittäin kosteutta kestävää ja lämpötila-ääripisteitä.

Jos jostain syystä et aio käyttää materiaaleja, niin betoniseinämän tasaisuuden vaatimukset kasvavat. Kaikki täyttövikoja tulee kovasti kiinnittää kipsillä. Seinän sileyden tekemiseksi ennen betonin kaatamista voidaan kiinnittää muotin sisäpuolella oleva kateaine tai muu vastaava materiaali. Kun kaikki työ on valmis, betoniseinä voidaan koristella ampullisilla kasveilla.

Tehtävän helpottamiseksi, joskus monoliittinen betoniseinä on päättänyt korvata betonilohkarakenteella.

Tiilestä

Tiilimuuriin rakentaminen kiinteän kiinteän tiilen avulla. Jos seinä on korkeampi kuin 0,25 m, perustuksen asettaminen on pakollinen tehtävä. Sen parametrit lasketaan samalla tavalla kuin muuraus. Seinälle, jonka korkeus on alle 0,6 m (sen paksuus voi olla 12 cm eli puolitiheys) ja seinälle, jonka korkeus on 1 m, suositeltava paksuus on 25 cm. Tiilien liimaamiseen käytetään korkealaatuista sementtilaastia.

Kuten kaikkien tukialusten muunnelmissa, emme saa unohtaa viemärijärjestelmää.

Harjoituksista

Gabionit ovat galvanoidusta metalliverkosta valmistettuja astioita, jotka ovat täynnä kivet. Niitä käytetään paitsi vahvistavana rakenteena. Se toimii myös upeana elementtinä maisemasuunnittelussa. Tämäntyyppisen kiinnitysseinän etu on se, että ei ole ehdottoman välttämätöntä asentaa viemärijärjestelmää.

Sinun tarvitsee rakentaa jumittumien seinää:

 • sinkitty metalliverkko;
 • lanka leikkeet;
 • metalliset kierteet seinien liittämiseksi;
 • telineet (vaijerit);
 • teräsmutterit, joissa on terävät päät;
 • täyteaine (luonnonkivi, karkea sora tai muu materiaali);
 • geofabrinen (valinnainen).

Gabion-paneelit liitetään metallisella kierteellä tai lanka-kiinnikkeillä.

Etupuolelta kukat ovat täynnä kauneimpia ja suuria kiviä. Sisällä he nukkuvat pienen soran, raunion tai muun halvan materiaalin kanssa. Jotta ei osu suurien kivien välisiin halkeamiin, on mahdollista levittää geofabrista keskellä. Kun gabion on jo puoli täytetty niin, että se ei kohoudu ulos, seinät on kiinnitettävä rintareunoilla jokaisen 4-5 solun metalliverkosta. Seuraavaksi täytä kourut yläosaan, sulje kansi ja kiristä kierre.

Myös niiden väliset säiliöt on yhdistetty lankaan, joka on sinkitty ja laadukas, muuten rakenne voi romahtaa. Gabionit on kiinnitetty tiukasti maahan teräksillä, joissa on terävät päät.

Puusta

Puu on yksinkertainen jalostuksen materiaali, mutta, kuten tiedätte, lyhytikäinen. Kuitenkin tukkien tukiseinä näyttää erittäin houkuttelevalta ja tarjoaa monia mahdollisuuksia improvisoida sen suorittamisen aikana.

Ensimmäinen askel on kaivata kaivanto, jonka syvyys riippuu seinän korkeudesta. On toivottavaa, että se on puolet tukiseinän ulkokorkeudesta. Alareunassa nukahduvat 10-15 cm hiekkaa ja sama kerros ryöstöä tai soraa.

Lokit on käsiteltävä pinnoittamalla vedenpitävillä aineilla. Maa, joka upotetaan maahan, voidaan peittää bitumilla tai polttaa. Ja ulompi osa on kyllästettävä kalliimmilla keinoilla, suojaamatta kosteutta ja sieniä, mutta myös antaa puulle houkuttelevamman ulkonäön.

Sitten sijoitamme lokit kaivantoon ja vakautta varten kaadamme niitä soraa, kiinnitetään ne kynsillä tai lanka. Tämän jälkeen kaivo voidaan kaataa betoniin 10 cm maanpinnan alapuolella.

Kaltevuuden puolelle seinän tulee olla lisäksi vesitiivis kattohuopa tai paksu filmi. Asenna viemäriputket. Seinän ja kaltevuuden välinen tila on täynnä raunioita tai muuta pieniä kiveä tyhjennykseen. Ja muista, että puu tarvitsee suojaa kosteudelta eniten.

Puun tukialustat ovat monenlaisia. Lokit voidaan sijoittaa vaakasuoraan. Se voidaan myös tehdä tangoista.

Vahvistamme rinteitä

Jos maa on liian löysällä, on paikoillaan jyrkkiä rinteitä ja maaperän romahdusriski, tätä ongelmaa ei pidä jättää huomiotta. Vahvan juuristojärjestelmän kanssa olisi vahvistettava kaltevuuskasvia. Joten saat elävän vahvistuksen. Jos tilanne on monimutkaisempi, sinun on käytettävä geosynteettisiä aineita, kuten geogridia, geogridia, geotekstiiliä tai biomateriaalia. Kun päätyö on tehty ja vahvistusmateriaali kiinnitetään rinteeseen, sinun on täytettävä se hedelmällisellä maaperällä ja istutettava sopivia kasveja.

Jos olet jo rakentanut säilytysseinän maiseman juoniin, jaa henkilökohtainen kokemuksesi tästä asiasta ja erityisesti mitä materiaalia päätät valita. Voit tehdä tämän jättämällä kommentin tämän artikkelin lopussa.

video

Näistä videoista opit yksityiskohdat kiinnitysseinästä:

Kuvassa on paljon hyödyllisiä ideoita säilytysseinämän valmistamiseen:

Säilytysseinä: parhaat mallit, suosituimmat tyypit, modernit materiaalit ja asennusominaisuudet (85 kuvaa)

Paikan päällä olevat helpotukset vaikeuttavat maaperän käyttöä, maan kaatumisongelmat sekä rakennusten ja apuohjelmien aiheuttamat kuivatusvauriot. Asiantunteva lähestymistapa, nämä haitat ovat etu. Kiinnitysseinämien rakentaminen ja rakentaminen mahdollistavat paitsi teknisten ongelmien ratkaisemisen - tasoitetut alustat laajentavat maan viljelymahdollisuuksia, mutta ne tulevat myös perustaksi omien Semiramis-puutarhojen luomiselle alkuperäisen maisemasuunnittelun avulla.

Tukien rakennusmateriaalin valinta riippuu helpotuksen ja muotoilun tyylistä. Runkot ja palkit, betoni, kova kallio, tiilet ja erilaiset rakennuspalikat voidaan käyttää seinien pitämiseen.

Yhteenveto artikkelista:

Suunnittelun ominaisuudet

Säilytysrakenteet on pystytetty maastoon, jonka kaltevuus on yli 8 astetta.

Ensimmäisessä vaiheessa sinun täytyy päättää avustusten muutosten laajuudesta: laskea vaiheiden lukumäärä ja päättää rakennusmateriaaleista.

Lovers voi rakentaa seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1-1,5 metriä, ammattilaisen pitää luottaa korkeammat korkeusseinämät seinät. Heidän avustustaan ​​vaaditaan myös, jos pohjavesi maaperässä on alle puolitoista metriä syvyyteen. Myös epästabiilien hiekkasten säilytysrakenteiden rakentaminen on vaikeaa.

Tukiseinän rakenne koostuu kellarista, pystysuorasta osasta ja viemäristä. Säätiön mitat riippuvat seinän painosta ja maaperän laadusta. Mitä kovempaa maaperää, sitä pienempi on säätiön syvyys. Vapailla mailla pohja muuttuu käytännöllisesti katsoen yhtä korkeaksi tukin ulkosivulle.

Seinämän vakauden varmistamiseksi, kollapsin ja vääristymien välttämiseksi, se saa hieman kaltevuutta pengerteen suuntaan. Pitkien tukirakenteiden keskelle rakennetaan erityisiä ulkonemia - purkamisjalustat, jotka käyttävät pystypaineita seinän vakauden lisäämiseksi. Veden suojaamiseksi yläreunasta voidaan asentaa räystäs tai visiiri.

Kivilattiat

Luonnonkiven seinämä on kiinteä runko ja mukava silmäkoriste. Pohjan leveyden tulee olla 2-3 kertaa seinämän leveys, syvyys on noin kolmasosa tuen ulkoisesta osasta.

Laskettaessa kaivon syvyyttä pidätysseinään otetaan huomioon hiekka- ja sora-alustan paksuus. Sen jälkeen, kun pohja on täytetty tyynyllä, betonia kaadetaan sellaiselle tasolle, että ensimmäinen muurauskerros on puolet pinnan alapuolella. Viemäröintiä voidaan tehdä kahdella tavalla. Aseta putki seinän pohjaan tai jätä siihen useita vaakasuoria reikiä.

Sitten voit siirtyä munatuksen päävaiheeseen. Alhaalta ylöspäin suuret kiviä asetetaan ensin, kädensija tehdään betonilla. Voit myös valita kuivan muurausmallin, jossa kivet asetetaan ilman liimamateriaalia. Niiden halkeamat ovat täynnä maaperää, jossa kasvit myöhemmin itävät.

On vältettävä pitkiä pystysuoria saumoja ja ristin muotoisia liitoksia kivien välillä. Vahvuuteen seinälle voidaan antaa pieni (jopa 10 astetta) kaltevuus. Lisätuki on kivien teräviä reunoja, syvennetty sivusuunnassa.

Tällaiset rakenteet näyttävät itsestään viehättäviltä, ​​mutta voit myös käyttää niitä lisäkoristeita asettamalla kasvit rakoihin tai pintaan peittäen koristelamulla.

Betoniseinät

Teräsalueen pinta-alasta ja maaperän ominaisuuksista riippuen betonituotanto voi olla 25 cm - puolen metrin paksu. Kolmannessa korkeudessa seinä kaivaa maahan. Rakennettaessa rakenteita käytetään mittareiden yläpuolella.

Poistoaukkojen kautta on poistettava vesiputkiston lisäksi pinnan lisätiivistys rinteestä, kun se on voideltu erityisellä liuoksella. Kuivaamisen jälkeen betonin ja maan välinen tila on täynnä raunioita ja soraa.

Vaatimaton näköinen betoni avaa laajan mahdollisuuden fantasiaan. Se voidaan kruunata keraamisilla laatoilla, kiveillä koristeltu tai kipsiä peitetty. Betonirakenteiset seinät ovat täydellinen tausta designille, jossa käytetään ampleita kasveja.

Tiiliseinät tontilla

Seinien kiinnittämiseen käytettiin kiinteän tiilen kestäviä lajikkeita. Säätiön mitat lasketaan samalla tavalla kuin kivirakennukset. Korkeus enintään 60 cm, seinämän paksuus on puolet tiiliä - 12 cm. Korkeus on 60-1 metriä - paksuus tiilissä.

Seinien kiinnityskoukut

Gabions alkuperäinen metalliastiat täynnä kivet. Ne ovat puolivalmiita tuotteita seinäasennukseen niitteillä ja kierteillä.

Jokainen kivi voi tulla täyteaineeksi: suuret sisustuskappaleet on sijoitettu ulkopuolelle, häkin sisempi osa voidaan täyttää raunioilla ja sora. Ristikko, kiinnittimet sekä erikoispultit, jotka kiinnitetään maahan, on galvanoitua terästä.

Puiset kiinnitysrakenteet

On helppoa tehdä omia käsiä tukkien tai suurien palkkien kiinnitysseinä, se näyttää erittäin houkuttelevalta, mutta sen haurauden vuoksi vaatii säännöllistä korjausta.

Puu on käsiteltävä vedeneristys- ja sienilääkkeillä. Puolet metsää, joka on maanalainen, voidaan altistua poltettavaksi ja bitumipinnoitteeksi, ulompi koristeosa käsitellään erityisellä kyllästyksellä ja lakalla.

Puutavaran rakentamiseen vedetään ulos kaivanto, jonka pohja peitetään 10 cm: n kuivatuslevyllä. Sitten puut, puolet niiden korkeudesta, asetetaan vallin sisään, kiinnitetään toisiinsa lanka- ja kynsien avulla ja kaadetaan soraa ja raunioitumista varten. Voit käyttää ja horisontaalista muurausta.

Ennen raudoitetun seinän vahvistamista betonilla on tarpeen tehdä kuivatus sijoittamalla pitkittäiset tai poikittaiset putket alustalleen. Kaivo kaadetaan betonilla 10 cm: n tason päässä reunoista. Maanpinnan vieressä tarvitaan lisäkudosta kestävää kerrosmateriaalia, jota käytetään kattotiivisteissä.

Rengasseinä

Renkaiden valinta aurinkojen ja terassien rakennusmateriaalina on hyvä esimerkki kierrätyksestä. Rakennusteknologia on askel halkeilua varten. Kuten kuvassa näkyy, kesämökki, jossa on renkaiden pidätysseinä, voi näyttää siistinä ja tyylikkäältä.

Kiinnitysseinä maassa omilla käsillään

pitoisuus

Esikaupunkialueella on kiinnitysseinä paitsi koristeluun, tasoitusalueisiin, joilla on kaltevuus ja korkeusero, mutta myös vyöhykkeiden kauniiseen rajaukseen. Useimmiten tällaiset tilat on rakennettu rinteisiin tontille, eivät ainoastaan ​​vahvista yläosaa vaan myös maiseman monimutkaista koristelua. Kiinnitysseinä voidaan rakentaa käytännöllisesti katsoen kaikista käytettävissä olevista materiaaleista, jotka ovat valmiina omistautuneessa omistajassa.

Tarkastelemme, kuinka maassa on rakennettu seinään omilla kädillä onttoja koristeellisia betonilohkoja. Ei ole vaikeaa tehdä sitä betonilohkosta, se ilahduttaa omistajat kestävyydellä, luotettavuudella ja kestävyydellä. Ja voit koristella lohkojen avulla koristepensaat, koriste julkisivu materiaaleja tai värjäys millä tahansa värillä.

perusta

Yhden ja puolen metrin korkeudensäätöseinän laskeminen ei edellytä erityisiä laskelmia. Jos korkeus on suunniteltu olevan yli 1,5 m, tulee tehdä erityislaskelmia. Betoniseinät voidaan pitää kestävinä ja luotettavina.

Mökin betonikiinnitteisen seinän rakentaminen on mahdotonta ilman matalaa nauhalementin laitetta.

Aukon pituudelta kaivetaan oja leveydeltä, joka vastaa betonilohkon leveyttä, syvyys betonilohkon vastaaviin syvyyksiin + 5-7 cm. Oven pohja on täynnä raunioita, jotta saadaan aikaan viemäröintitaso. Nukkumassa nukkumassa on kaatunut ja varovasti murskattu.

Taso määrittelee betonilohkon ensimmäisen kellarikerroksen tiukasti toisiinsa. Korkeudella ja peräkkäin ne on kohdeltava huolellisesti. Kohdistuksen jälkeen lohkot ovat täynnä raunioita reunoilla. Rauniot ovat täyttyneet sisäpuolella. Kouruun samalla tavoin kuin tyhjennystyynyjen luomisen yhteydessä, raunio on kaatunut ja haurastettu, mikäli mahdollista, niin ettei lohkoja siirretä.

Suodatuksen tyhjennys

Toisen rivin tasolle on sijoitettava viemäröinti. Tätä varten voit käyttää erityistä rei'itettyä tyhjennysputkea, joka on kääritty geotekstileihin tai perinteiseen tuulettimen putkeen, jossa on leikatut reiät.

Viemäriputki asetetaan seinää pitkin sisäpuolelta soclen tasolta, sen avoimet päät tulevat ulos aidan reunoilta. Jätevesiputken lisäksi viemäröinnin on sijaittava 10 metrin välein yhdellä rivillä ja seinän läpi kulmakertoimen avulla. Näiden tyhjennysvesi laskee.

Laitteen pidike

Lohkot on pinottu rivi rivillä sementtilaastilla. Poista ylimääräinen laasti välittömästi lastalla. Jokainen rivi on välittömästi tasolla tasolla.

Kun käynnistät suurimman osan raunioista, sitä korkeampi, sitä pienempi osa murtaa. Jokainen 20 cm: n romu on kaatunut ja kaatunut. Ylhäältä maasta täyttyy.

Ennen kuin viimeiset kaksi lohkareitää, jotka nousevat maan pinnan yläpuolelle, vahvistetaan geogridia. Geografi on sijoitettava siten, että osa siitä on täysin kahden rivin välistä saumaa ja toinen levitetään 2-3 metrin päähän seinästä.

Kun raudoitus on valmis, georgiisi voidaan asettaa, maadoitus ja koristekasvit istutettu.

Betoniseinä voidaan koristella millä tahansa julkisivun viimeistelymateriaalilla: koristekivi, sivuraide, kipsi tai vain maalata. Kysymys siitä, kuinka rakentaa seinää maassa on melkein ratkaistu. Tämän sivun valokuvat ja videot auttavat sinua rakentamaan korkean laadun ja ikäisensä oma pidätysseinä.