Pilarin säätiö Do-It-Yourself Verandalle

Laajennuksen suunnitteluvaiheessa yksi tärkeimmistä tehtävistä on säätiön valinta. Yleisin on pylväsperusta. Tämä johtuu materiaalien alhaisista kustannuksista ja rakenteen helppokyvystä. Mutta ennen kuin teet oikein pylväspohjan omilla kädillä, kannattaa luoda piirros tulevasta rakenteesta ja laskea tarvittavien materiaalien täsmällinen määrä.

Edut ja haitat

Voit luoda sarakepohjan omilla kädilläsi ilman ammatillisten rakentajien osallistumista. Tätä varten riittää noudattaa perussääntöjä tällaisten rakenteiden luomiseksi ja virheiden välttämiseksi.

Selostetulla säätiöllä on seuraavat edut:

 1. Pylväspohja voidaan suunnitella ja rakentaa itsenäisesti ilman erikoislaitteiden käyttöä. Myös sellaisen säätiön luominen ei tarvitse palkata ammatillisia rakentajia.
 2. Pohja voidaan rakentaa lähes mihin tahansa maaperään. On kuitenkin syytä huomata, että tällaisia ​​rakenteita ei pitäisi asentaa aloille, joilla pohjavesi on korkea.
 3. Tämäntyyppisen perustan luomiseksi ei ole tarpeen suorittaa vaakasuoratustyöt.
 4. Nopea pystytys. Pilarin perustus voidaan rakentaa 2 viikon kuluessa.
 5. On myös syytä huomata, että pylväspohja ei tarvitse kallista vedenpitävyyttä.
 6. Kuvattu säätötyyppi voi kestää yli 50 vuotta, jos rakennustöiden aikana noudatetaan työtekniikkaa.
 7. Portaan tai pergolaa varten voidaan luoda pilarin perustuksia, joilla on suuria korkeuseroja. Muuntyyppisten säätiöiden luominen tällaisella maastossa on erittäin kallista.
 8. Suhteellisen edullisia. Jos verrataan sarakepohjaa muiden tällaisten rakenteiden tyyppeihin, on syytä huomata, että se voidaan rakentaa vähimmäismäärän avulla verannan luomiseksi.

Pylväsperheellä on kuitenkin haittoja. Näihin kuuluu kyvyttömyys luoda raskaita rakenteita. Myös sarakkeen säätiö ei toimi luomalla rakennusta kellarissa. Ennen kuin liität verannan taloon, sinun on huolehdittava siitä, että luodaan tarkka piirros rakenteesta.

Pohjan syvyys

Pylväiden syvyys riippuu useista tekijöistä. Yksi niistä on luodun rakenteen tyyppi. On myös tärkeää tarkastella alueen maaperän geologisia ominaisuuksia.

Säätiön syvyyden mukaan jaetaan kolmeen tyyppiin:

 • huuhtele;
 • matala syvyys;
 • ei haudattu.

Ensimmäinen pohjatyyppi asetetaan aluetta maaperän jäädyttämisen tasolle. Matala pohja nousee 40-70 cm maanpinnan alapuolella. Kolmas määritelty perustyyppi sijaitsee maan pinnalla. Mutta on syytä muistaa, että maan hedelmällinen kerros olisi poistettava joka tapauksessa.

Pylväsperustatyypit.

Ennen kuin teet sarakepohjan omilla kädillä, sinun tulee oppia sen lajikkeista. Tällainen alusta voi olla modulaarinen ja monoliittinen. Ensimmäisessä tapauksessa on otettava huomioon, että rakenteen luomiseksi on käytettävä yhtä tiilimuotoa - poltettu. Tämän materiaalin hinta on melko korkea. Siksi monet kodinomistajat valitsevat muita materiaaleja.

Monoliittinen säätiö on yleisempi ja se on rakenteeltaan grilli. Tukosten kannattavuuden parantamiseksi kannattaa vahvistaa. Mutta useimmissa tapauksissa, kun luodaan terassi, tämä ei ole välttämätöntä, koska luotava muotoilu on melko helppoa.

ei huuhtele säätiö

Tämän tyyppinen laajennuspohja on asennettu melko usein. Pilarien välinen etäisyys on yleensä 1,5 - 2,5 m. Tällainen säätö voidaan luoda muilla kuin kallisilla maaperillä, jos rakennuksessa on pieni paino.

Tällaisen säätiön luomisen aikana käytetään seuraavia materiaaleja käsin:

 • betoni;
 • burobeton;
 • betonilohkot;
 • tiili;
 • raakakivi

Useimmiten käytetään lohkoja, joiden koko on 20 x 20 x 40 cm. Tällaisen säätiön kustannukset on helppo laskea, jotta voit määrittää yhden blokin hinnan ja laskea koko rakennelman kustannukset laskiessaan käytetyn materiaalin määrää.

Sarakkeen pohja voidaan tehdä tiilestä. Mutta on syytä muistaa, että et käytä silikaatti- ja keraamisia tiilipinnoitteita, joilla on vähäinen jäätymisvastus.

Hautausmaa-sarakkeen perustamista koskeva työ voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Rakennuspaikan puhdistaminen ja alueen merkitseminen.
 2. Paikkojen määrittäminen, missä tukit sijaitsevat. Ensinnäkin ne asennetaan tulevan rakenteen kulmiin. Voit määrittää pylväiden lukumäärän laskemalla kunkin elementin kuormituksen.
 3. Hiiltyynyjen tekeminen jokaisen pilarin alle.
 4. Säätiön tukien asennus. Kolonnin elementtien liittämiseen käytetään paksua betoniliuosta. On syytä muistaa, että lohkojen avoin osa on lopetettava kipsillä.
 5. Viimeisessä vaiheessa pylväät ovat vesitiiviitä kateaineella tai bitumipitoisella mastilla.

On huomattava, että kannattimet voivat olla puisia, halkaisijaltaan 20-30 cm. Ennen materiaalin käyttämistä on kastettava tervaa tai jäteöljyä. Nostimen vakauden lisäämiseksi ne on upotettava 15 cm: n betoniin, joka esivääriin luodaan kuoppaan.

Matala pylväsperusta

Määrätyntyyppinen säätiö syntyy varsin usein verannan rakentamisen aikana. Putkia käytetään useimmiten muottiin. Koska pääkuorma on betoni, voit käyttää metallia, burrobetonia ja jopa muovituotteita.

Putken halkaisijan valinta on tehtävä ottaen huomioon tukien kuormitus. Kevyille rakennuksille riittää luoda pylväitä, joiden läpimitta on noin 10 cm. Jos veranta on tehty tiilestä, kannattaa lisätä tukien halkaisija 20 cm: iin.

Matala sarake perustetaan useassa vaiheessa:

 1. Valmistelutyöt. Tässä vaiheessa alue puhdistetaan roskista ja vieraiden esineiden poistamiseksi. Sen jälkeen tontti on merkitty. Tölkkien ja johteen avulla kentällä, paikat, joissa pilarit asennetaan, on merkitty. Usein neljä pylvästä riittää luomaan veranta.
 2. Jos palkit luodaan ympäri, merkityissä paikoissa poraus tehdään ennalta laskettuun syvyyteen. On syytä muistaa, että on syytä lisätä 15 cm syvyyteen hiekkaisen tyynyn järjestämiseksi. Jos pylväät ovat neliön poikkileikkaukseltaan, kaivetaan sopivia muotoisia reikiä.
 3. Hiekkipyyhkeen luominen. Nukkumisen jälkeen hiekka kaadetaan vedellä ja tiivistetään tiiviisti. Haalistumisen jälkeen alustaan ​​asetetaan ruberoidi. Tämä on välttämätöntä estää hiekkaa imemästä kosteutta betonin kaatamisen aikana.
 4. Putkien asennus. Tässä vaiheessa putket tasoitetaan rakennustasolla. On syytä muistaa, että kun pohjavesi on lähellä kohdetta, on tarpeen voiteltaa pylväät vedenpitävällä materiaalilla maanpinnalle.
 5. Betonin betoniliuos. Tässä vaiheessa betoni-soramakeja kaadetaan noin 30 cm: n päähän. Sekoita ensin 1 osa betonia, 2 osaa hiekkaa ja 2 osaa pientä soraa. Kaatamisen jälkeen putki nousee noin 15 cm, mikä on välttämätöntä perustaa pohja, joka auttaa estämään napojen työntämisen ulos taluttaessa maahan.
 6. Putken vedeneristys. Kun betoni on täysin kovettu, on pylväiden vedenpitävä pinnoittaminen ruberoidilla täytettäessä hyvin hiekalla. Samaan aikaan on tärkeää tiivistää materiaali.
 7. Koko prosessin aikana kannattaa tarkistaa säännöllisesti putkien oikea sijainti rakennustason avulla.
 8. Vahvistetaan ja kaadetaan betonia putken yläreunaan.

2-3 viikon kuluttua tällaisen työn tekemisestä voit jatkaa verannan rakentamista. Samalla periaatteella syntyy muoviputkien sarakepohja. Jotta ymmärtäisit rakenteen luomisen, kannattaa nähdä, miten sarakepohja luodaan omilla käsillänne esitellyllä videolla.

Rakentaminen säätiön terassille tai verannalle. Tyypit, materiaalit ja tekniikat

Helppo laajennus taloon ei aina sisälly alkuperäiseen projektiin. Usein veranta tai terassi on valmistunut uloskäynnin pihalle. Ja jos tämä ovi johtaa olohuoneesta tai keittiöstä, laajennus on paljon kätevämpää kuin vapaasti seisova huvimaja. Yleensä puu valitaan rakentamiseen ja rakentaminen on helppoa. Ja koska tämä ei ole olohuone, jossa on paksut seinät ja lämmitetyt lattiat, talon terassin perusta ei tarvitse sellaista "voimakasta" kuin päärakennus. Mutta se on tehtävä rakennuskoodien mukaisesti.

Ulkoterassi on kuin pieni ulkona oleskelutila.

Sijaintivalinta

Terassi, kuten virkistysalue, varustaa erikseen talosta on epäkäytännöllistä. Vain keinotekoisen säiliön tai altaan täydennyksenä. Mutta siellä on parempi tehdä se auki (ilman kattoa) ja suojata auringolta, käytä sateenvarjoja tai markiisit.

On myös järkevää tehdä se erillisenä alustana, jossa on puinen lattiapäällyste, katto ja kevyt aita. Tällöin on parempi rakentaa koko huvimaja.

Siksi tehdä terassi tai muodossa suuri kuisti, tai avoin veranta ilman lasitusta.

HUOM! Tietoja terminologiasta. Verannan ja siihen liittyvän terassin välinen ero ei ole niin merkittävä. Jopa asiantuntijat pitävät verannan erityisenä tapauksena terassilla (tai päinvastoin). Määritelmän mukaan avoin veranta (ilman lasia) on täsmälleen sama rakennus kuin suljettu terassi (katolla).

Esimerkki suljetusta terassista tai avokuistosta. Voit soittaa haluamallasi tavalla

Liitetty terassi voi olla kooltaan erilainen. Lyhyt tai pitkä, koko seinä lähellä pääoviä tai talon uloskäynnin takapihalle. On jopa mahdollista tehdä terassi, joka ympäröi koko rakennuksen. Ja mistä se sijaitsee, riippuu säätiön tyypistä.

Etupihalla terassi on valmistettu samalla pohjalla ja samalla koristekorvilla kuin "pää" julkisivulla. Ja takapihalle voit valita yksinkertaisemman pohjan - esimerkiksi pylväs- tai kevytpilareetista.

Näkymä kellarista terassille

Riippuen maaperän sijainnista ja kantavuudesta, he valitsevat terassin perustan. Se voi olla nauha, pylväs, kasa tai laatta.

Talon kiinnitetylle terassille pohjan korkeus on oikeassa suhteessa jalustaan. Mutta jos haluat, voit tehdä terassin pylväitä toisen kerroksen tasolla - useimmiten tätä käytetään talossa, joka seisoo rinteellä. Vaikka se ei olekaan dogma.

Jos talon ensimmäistä kerrosta käytetään teknisenä (autotalli, varastot, varusteet), niin terassi tehdään asuntotasolla.

Talo-terassilla, joka ei liity toisiinsa, voit käyttää "kelluvaa" alustaa (jolla ei ole kiinnitystä maahan). Puulattian tukkien tukeminen ovat laatat, jotka on asetettu hiekkaa ja rämeitä varten. Ja antaa kausiluonteista elämää tällainen terassi voidaan tehdä väliaikaisesti - yksittäisistä suojista, jotka poistetaan talvella.

Pohja on tehtävä siten, että lattianpäällysteen pintaan on lievä kaltevuus veden virtaukselle (noin 1 cm lineaarimittarilla).

Terassin nauhan, paalun tai pylväspohjan alapinnalla tulisi olla puupalkin yläreunus. Lattiat sekä tavalliset lattiat levystä on asennettu tukkeihin, joille tavallisesti valitaan puuta. Mutta on myös valmiita järjestelmiä, jotka käyttävät alumiinia tai muoviprofiileja viiveinä.

Jopa muovikestot kestävät kuorman terassilta, jos niillä on vankka tuki.

Asetteluviive riippuu levyn paksuudesta ja asennustavoista. Asennus voidaan perinteisesti tai diagonaalisesti. Ja tässä on sama sääntö kuin lattialle - viivettä (suhteessa alustaan) kohtisuoraan järjestelyyn asettamisvaihe on 10 cm pidempi kuin lävistäjäasennuksella.

Pilarin perusta

Tämä on kuorma-auton materiaalien ja kustannustyyppien vähiten kallis. Suunnittelu on sarja yksittäisiä tukia laajennusalueen yli - kehä toimii vanteiden perustana ja lokit lepäävät sisäpylväät.

Käytettyjä materiaaleja ovat tiilet, täyteläiset hiekkalaatikot, pienet pohjalevyt (esimerkiksi yksi koosta FBS 9), monoliittisen raudoitetun betonin matalat pylväät.

Se näyttää siltä, ​​että tiilistä valmistetut pylväsnauhat ovat kaaviot. Sivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat säätiön korjauspalvelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Rakentaminen on yksinkertaista:

Jokaisen pilarin alla he kaivaavat reiän. Syvyys riippuu maaperän luonteesta. Mutta jos se ei ole kovin kaareva, syvyys on 40-60 cm.

Tyyny, joka on tehty hiekasta, jonka paksuus on vähintään 10 cm, nukahtaa alareunassa. Jos maaperän kantokyky on alhainen, sitä voidaan nostaa 20 cm: n päähän tai joudutaan täyttämään toinen kerros. Vaihtoehtona kiviaineksen täyttämiselle tehdään joskus kerros jalasta (tämä on betonia, jossa osa sementistä korvataan samoilla rakeilla).

Levitä tiilien tai lohkojen pilareita.

Maadoita bitumipitoinen pohjamaali ja kääri maanalainen osa kateainekappaleeseen.

Monoliittisten teräsbetonipilarien rakentaminen on hieman monimutkaisempaa. Heille on jo tarpeen rakentaa muotti ja lujitemuovaus. Mutta tällaisen pohjan kantokyvyn yläpuolella on jo mahdollista lasitettu veranta.

Rakennetun pylvään rakenne säätiölle

Lisäksi on olemassa puhtaasti "venäläinen" tapa rakentaa pylväsperusta betonista. Mutta jos vedämme analogeja, niin tämä on monoliittista betonivalua, jossa on pysyviä asbestisementtiputkistoja. Voit tehdä tämän seuraavasti:

merkityissä kohdissa poranpora on tehty kuopan pohjasta;

hiekka kaadetaan pohjaan;

asbestisementtiputket asetetaan kaivoihin;

leikattu korkeudella samalla tasolla;

Tukipylvään kaari betonikiinnityksen alla

Periaatteessa tällainen järjestelmä on hyvin lähellä paalusäätiötä. Mutta kukaan ei lyö vahvistettuja betonipilareita helposti laajennettavissa.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee noin yhden tarinan talo terassilla.

Kierrä perustus

Alhaisen rakennustyön yhteydessä tällaista perustusta käytetään myös talojen rakentamiseen. Jokseenkin se on monipuolinen ulkoasu, joka sopii useimpiin maaperään. Ja itse säätiön kantavuus riippuu putken halkaisijasta, terien leveydestä ja paalujen määrästä.

Grillausta varten ne voivat käyttää teräsprofiilia, vahvistettua betonipalkkia tai puupalkkia.

Jos pohjaan käytetään laatua, voit valita lattialle keraamisia laattoja tai luonnonkiveä.

Laitteen muutokset, jotka perustuvat terassilattiaan ruuvipohjalla

Pohjalevy

Laatta, joka perustuu talon terassille, on yleismaailmallinen vaihtoehto, jota voidaan käyttää sekä laattojen asettamiseen että terasseille (terasseille). Ja jälkimmäisessä tapauksessa päällysteen kiinnittämiseen on useita vaihtoehtoja:

Puupalkilla. Mutta suoraan betonipohjan viivästykset eivät pino, mutta käytä lasinaluset. He tekevät kaksi toimintoa kerralla - ne tarjoavat tuuletetun raon ja suojaavat puuta suorasta kosketuksesta betonin kanssa.

Täällä käytetään jalkoja, joita voidaan säätää korkeudella

Metalliprofiilissa. Se nostetaan myös levyn tason yläpuolelle.

Tässä tapauksessa käytettiin galvanoitua profiilia, jossa on suojaava väri.

Muovisia oppaita.

Tässä käytettiin myös säädettäviä jalkoja. Toisin kuin talon pohjalevyt, terassilla voit käyttää esivalmistettua pohjaa tavallisista tiililevyistä tai lattialevyistä.

Järjestely tapahtuu tavanomaisen järjestelmän mukaan: hedelmällisen maaperän kaivaus, pohjan tasoitus, hiekan ja soran tyyny, vedeneristys, levyn asennus.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan talosta terassilla.

Strip-säätiö

Verannan tai terassin nauha-pohja on perinteinen perusta mihin tahansa laajennukseen. Mutta toisin kuin pääomarakenne, tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä "sitoa" kahta liitososaa vahvistamalla - tämä tapahtuu vain silloin, kun on välttämätöntä tuottaa tuulenpitävä risteys.

Vuodevaatteiden mukaan terassin perustana tarkoitetaan matalaa syvyyttä. Siksi, kuten pylväät, riittää kaivanto, jonka syvyys on 40-60 cm ja itse nauha voi olla monoliittinen tai modulaarinen.

Kiinteä pohja verholle, joka on peitetty luonnollisella kalkkikivellä

Terassi ilman perustusta

Avoin terassi voidaan kiinnittää taloon ilman säätiötä. Tätä varten tarvitset luotettavan tuen laakeripalkkien alla ja rakenteeltaan jäykkyyttä, johon ne perustuvat. Jossain määrin tällaista terassia voidaan verrata palkintokorokkeelle ja konserttilavalle kaupungin keskustassa aukioloaikana. Normaalisti asetetut päällystyslaatat tai jalkakäytäväalue, ja niillä on vankka perustus.

Teräsprofiilirakenne, jossa on hitsattuja levyjä pohjassa, on luotettava pohja korkealle terassille talon lähellä.

Jos haluat kiinnittää terassin taloon aivan maanpinnan yläpuolella, käytä tässä tapauksessa seuraavaa kaavaa:

Leikkaa hedelmällinen maaperäkerros.

Untuvatyyny hiekasta.

Levitä geotekstilien kerros.

Aseta pohjaan betonilevyjen viivästymisen alapuolelle.

Muodosta pieni bias talosta.

Kiinnitä terassilauta.

Asennus terassille "kentällä"

Videon kuvaus

Seuraavassa videossa näkyy tekniikka, jonka avulla terassi asetetaan laatikoiden sijaan. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse edes täyttää ja tasata alla olevaa hiekkaa - se on jo olemassa

Ainoa kiinnitys videoon on avoin tapa kiinnittää terassi. Yleensä vain äärimmäiset levyt on kiinnitetty, loput käytetään piilotettuja kiinnittimiä.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan tiilitalon säätiöstä.

johtopäätös

Terassi tai veranta voidaan kiinnittää taloon missä tahansa sopivassa paikassa. Tätä ei ole vaikea tehdä, eikä tällaista jatkamista ole tarpeen myöntää lupaa. Kun valitset malleja ja muotoja, ainoa rajoitus on talon omistaja fantasia. Ja tietenkin suunnittelijan taito. Tärkeintä on löytää hyvä suunnittelija ja ammattimaiset rakentajat.

Tyyppien sarake säätiö yksityiselle talolle


Taipumus rakentaa taloja kevyistä materiaaleista (puu, runko) palautti kehittäjien kiinnostuksen pylväsmuotoisten perustusten rakentamiseen. Tällaisia ​​pohjia käytetään erittäin harvoin betoni-, tiili- tai hiekkalaatan talon seinämien rakenteessa, koska ne eivät kestä suunniteltua kuormaa. Kehystystoiminnan popularisoinnilla pylväsperustat ja niiden vahvistetut lajikkeet mahdollistavat kehittäjille huomattavasti pienentää talon rakentamisen perustan rakentamisen aikaa ja kustannuksia.

Kiinnostavat teknologiat kolonnitukien rakentamiseen ja maa-dacha-tonttien omistajille, jotka haluavat rakentaa kädellään sellaisella taloudellisella ja työvoimavaltaisella säätiöllä, maatiloilla, huviloilla, verannalla. Kasvavan tiedon kysynnän tyydyttämiseksi kerromme talojen ja muiden rakennusten, niiden lajikkeiden erityispiirteistä ja perusrakenteiden perusohjeista.

Pilarien perustan ominaisuudet

Pylväspohja, toisin kuin nauha, ei ole kiinteä pinta. Rakenteilla oleva pohja koostuu erikseen seisovista pyöreistä tai suorakulmaisista tuista. Pylväiden sijainti ei ole kaoottinen, jollei tietyistä laeista ja laskelmista muuta johdu. Pakolliset kannattimet sijaitsevat tulevan talon kulmissa, kiinnityspaikkojen kiinnityspaikat ulkoseinille. Näiden pilarien järjestelyä ei voida siirtää. Jäljellä olevien tukien asennuspaikka ja sävelkorkeus riippuvat tällaisista tekijöistä:

 • rakennuksen massiivisuus (paine pinta-alasta kohti);
 • maaperän ominaisuudet (tiheyden aste ja vakaus);
 • tukipylvään jalan ala;
 • pylväsrakenteen lujittamisaste (nauha-syvällä hilaamalla tai pintalokilla).

Joka tapauksessa pylväspohjien pääominaisuus on niiden vähentynyt lujuus verrattuna upotettuun betonirainaan. Tästä syystä tällaisten perusteiden rakentamista ei edes harkita rakennusten rakentamisessa useammissa kerroksissa tai raskasrakennusmateriaaleista. Pylväsperusta soveltuu kehystyyppisen talon, puisen asuinrakennuksen tai talonrakennuksen edelleen pystyttämiseen. Pilarit, kuten pohja, ovat suositeltavia laajentaa veranta tai rakentaa kesällä lehtimaja.

Tämän laitteen perustuksen menetelmän edut ovat seuraavat:

 • työvoiman vähäisyys;
 • pieni kulutus materiaaleja;
 • tehdä paljon nopeammin;
 • kotitalousviestinnän helpottaminen kotona;
 • rakentaminen on kestävää, vahvuus riittää varsinaisiin rakennustyyppeihin (kevyt yhden kerroksen talo, tilarakennus, veranta).

Pylväsperustaan ​​liittyy haittoja, mutta niiden merkitysaste määritetään erikseen. Vähentää:

 • laitteen pohjakerroksen tai kellarikerroksen mahdottomuus talojen alle;
 • epästabiilisuus maakerrosten vaakasuoraan siirtymiseen;
 • tarve lisärakenteille, jotka kattavat talon alla olevan tilan (zabrka).

Se on tärkeää! Pylväsperustan toinen myönteinen piirre katsotaan sen suuremmaksi stabiilisuudeksi (verrattuna nauhalle) maaperän pakkasen talteenottoon. Suuri taipumus kallistaa, on jopa suositeltavaa, että nauha-pohja vahvistetaan myös haudatusta pylväästä tai paaluista.

Laitetyyppien tyypit

Kuten nauhan pohjat, pylväsrakenteet eroavat toisistaan ​​tukisyvyyden mukaan. Talon tai muun suuren rakennuksen rakentamisen yhteydessä pylväät on tehty niin, että pohja sijaitsee vakaissa maaperäkerroksissa ja samaan aikaan 25-30 cm pienempi kuin maaperän maksimilämpötilan taso. Tällöin voit luottaa tukien tukevuuteen, jossa on huomattavia kuormituksia niiden pohjalla.

Kuitenkin usein rakennuksen paino on niin vähäpätöinen (veranta, lehtimaja), että pylväät eivät tarvitse vahvaa syvenemistä pohjasta. Tällöin hienoksi haudattuja tukia tehdään pystysuoran pystysuoran kuormituksen osalta.

Pääkriteeri, jonka perusteella pilariarvoja perustellaan, on tukipilarien materiaali (menetelmä). Tässä tuentojen jakautuminen tyyppeihin on seuraava:

 • betoni (täytä lujituksella);
 • betoni (muurausvalmisteet);
 • tiili (muuraus);
 • puinen (jalostettujen lokien asennus).

Usein pylväsperusta yhdistetään hieman upotetun betoniteräksen kaatamisen ympärillä. Tällä tavoin ne luovat kiinteän tuen seinien pystyttämiselle ja lisäävät pilareiden vakautta horisontaalisiin maaliikkeisiin. Tämäntyyppisiä rakennusten perustuksia kutsutaan sarakkeiden perustukseksi, ja ne järjestävät tämän tyyppistä kevyiden rakennusmateriaalien seinämien rakentamista (vaahtobetoni, laajennettu savibetoni).

Betonin perustuspilarit

Monoliittiset pylväsvarusteet, jotka on valmistettu betonista, jossa on suorakulmainen (neliö) ja pyöreä poikkileikkaus. Ensimmäisessä tapauksessa luodaan puinen muotti, joka on suojattu vedenpitävällä materiaalilla. Vahvistuksen jälkeen muotti kaadetaan betonilla. Tämä menetelmä on aikaa vievää, koska siihen liittyy manuaalinen kaivaminen maanpinnasta, mutta voit järjestää pylväät vaaditulla tukialueella. Usein tällaisen pilarin alapuolella kentän tukemisen lisäämiseksi kaadetaan laajempi teräsbetonialusta - kenkä.

Pyöreät pylväät ovat laitteen kannalta helpommat, miksi se on enemmän sellaisia ​​pilareita, joita maanomistajat valitsevat useammin, suunnittelevat talon tai verannan rakentamista omilla käsillään. Pyöreän betonipilarin syvennysten valmistukseen poran avulla. Kiinnitä pysyvät kaatoputket putkiin tai ompelupakkaus sopivasta halkaisijalta rullatuista vedeneristysmateriaaleista (vedeneristys, kateaine). Käytetään putkia, jotka on valmistettu asbestisementistä, terästä tai muovista (PVC).

Säätiön pyöreiden pilarien kaataminen (pidämme kaikkein yksinkertaisimpia muotiputkien omien osien käsittelemisessä) aiemmin valmistetulla rakennustyömaalla on seuraava.

 1. Tulevaisuuden rakentamisen (talot, verannat) merkintä tehdään. Tätä tarkoitusta varten massat joutuvat maahan maahan ja niiden välissä olevat langat käytetään. On tärkeää saavuttaa kulmat suorakaiteet ja merkitä pylväiden yläosa samassa vaakasuorassa, jolle tarvitset vedenpinnan tasoa tai tasoa.
 2. Merkittyjen ympärysmittamerkkien kohdalla on pilareiden sijainti perustuksen kuormituksen laskelmien mukaan. Merkittyjen paikkojen kohdalla kaivaus tehdään tarvittavaan syvyyteen asianmukaisen halkaisijan poralla. Talot edellyttävät täysimittaisia ​​upotettuja pylväitä verannalle ja muille kevyille rakenteille. Laitteessa on matala-pylväitä.
 3. Kaivon pohjassa kaadetaan hienojakoista soraa ja hiekkaa, runsaasti kostutetaan vedellä ja kaadetaan. Putki asennetaan syvennykseen ja se kiinnitetään pystysuoraan asentoon (tason säätö), jossa on välikappaleet.
 4. Tuotettu vahvistaminen. Tee näin leikkaamalla pystysuorat rei'itetyt sauvat, joiden paksuus on noin 10 mm. Niiden pituus on 30 cm pitempi kuin putken pituus (rungon tulee työntyä sarakkeen pinnan yläpuolelle grillattavaan pukeutumiseen). Pystysuuntaiset sauvat (4 kpl per pylväs) on sidottu yhteen 5-6 mm: n johtimella poikkileikkaukseltaan. Kastelukulma on noin 50 cm. Ylhäältä katsottuna sidelangan tulisi muodostaa neliö, jonka kulmissa on ankkuri. Etäisyys neliön kulmista putken seinämään ei saa olla alle 40-50 mm. Kokoonpantu lujarakenne asetetaan putkeen ja puristetaan hiekka- ja sora-alustaan.
 5. Betonisten nestemäisten sakeusputkien valmistamia täytetään ylhäältä. Liuoksen tiivistäminen värähtelylaitteella. Betonin annetaan seistä noin viikon ajan (materiaalin täyteen kypsymiseen ei ole tarvetta odottaa), ja jatka sitten laitteen grillausta varten.

Kun laittaa matalia pilareita verannan alle (jopa puoli metriä), tekniikka on lähes sama. Ero voi olla vain paksummassa hiekka- ja sora-alustassa (enintään 10 cm). Usein pilarin pohjan vahvistamiseksi betonikerros (noin 5 cm) kaadetaan ennen putken asentamista pinnalle, joka toimii pilarin lisätuenä.

Muuratut pilarit

Tällaiset kannattimet valmistetaan usein valmiista betonilohkareista tai kosteudenkestävistä tiililajikkeista. Pohjimmiltaan tällaisten pilareiden rakentamisen teknologia ja toiminnallinen tarkoitus eivät poikkea toisistaan. Harkitse yleisimmin käytettyjä laitepilarien tiilimuurauksia.

 1. Rakennustyön ja rakennuspaikan merkinnän jälkeen tietyillä laskenta-alueilla suorakulmaiset urat kaivetaan haluttuun syvyyteen.
 2. Höyhenpohjan pohja on ripoteltu hiekalla ja soralla (murskattu kivi), jonka jälkeen on järjestetty betonirakenteinen alusta. Se on vahvistettu kestävällä teräsverkolla (vähintään 6 mm: n sauva) tai yhteen muotoon yhdistetyllä ristikkorakenteella (myös verkolla, jonka solu on noin 20 cm).
 3. Kun betonialusta tarttuu, siirry tukipylvään asettamiseen. Yleensä käytetään pyöreää tiilimuurausta neljässä tiilessä. Jokainen 4-5 riviä, muuraus vahvistetaan vahvistusviiralla, joka sopii tiilien välisiin saumoihin.
 4. Kun muurauslaasti asetetaan (2-3 päivän kuluttua), tiilimuodossa oleva ontelo täytetään betonilla. On suositeltavaa järjestää lisää tukiraudoitusta, joka on kiinnitetty betonipoikkeihin ruuvikierteellä.

Kun pylväsjärjestely tehdään omalla kädellä, on myös tärkeää, että kannattimet ovat lopulta pystysuorat, seisovat linjalla ja pylväiden yläosat sijaitsevat samassa vaakasuorassa. Luodakseen kellarin verannalle ja muille kevyille rakenteille, kun otetaan huomioon suuret tiilipilarit, vakaa maaperä riittää syventämään pylväitä 30-35 cm.

Log-säätiö

Jos korkealaatuista massiivipuuta (tammi, lehtikuusi) on tukkeja, niistä voidaan tehdä tukipilareita. Aikaisemmin puutalojen vakautta varten vain tällaiset tuet tekivät. Jos pölkyt kyllästetään lisäksi suojaavilla yhdisteillä ja käsitellään vesitiiviillä aineilla (bitumi, hartsi), tällaiset pylväät toimivat luotettavana perustana paitsi verannalle tai pensastille, myös pienelle kehykselle tai puutalolle.

Asennetaan tukipylväitä valmistetuissa kaivoissa, ensin alaspäin alas ja kaatamalla hiekkaa ja soraa. Vahvuuteen ja välttäen suoran kosketuksen maan kanssa, lokin navan ympärillä oleva tila sopii paremmin betoniin. Vedenpitävyyden lisäämiseksi tukin pohja ja sen maanalainen osa on käärittävä kahdella kerroksella valssattua vedeneristysmateriaalia.

Kuten näet, monia tapoja (ja niihin liittyviä materiaaleja) voi luoda sarakepohjan pienelle talolle tai verannalle. Toisin kuin liuskan pohja, joka vaatii samanaikaista kaatoa suuria määriä betonia, pilarien laitetta voidaan venyttää ajoissa, mikä tekee pylväspohjan luomisesta omiin käsiinsä vielä houkuttelevammaksi.

Rakentaa säätiön kuistille omilla käsillänne

Yksityisen talon laajennus tai veranta voidaan luoda päärakennuksen päätyttyä. Usein veranta on kiinnitetty olemassa olevaan taloon, mutta on tärkeää varustaa pohja, koska se riippuu talonrakennuksen luotettavuudesta ja laajennuksen kestävyydestä.

Tarvitsen verantaan perustan

Usein on olemassa tilanteita, joissa valmiiksi rakennettua taloa täydennetään laajennuksella tai verannalla. Tällainen lisäys on yleensä kevytrakentaminen, mutta joskus se myös kehittyy pääomarakenteeksi. Joka tapauksessa on tärkeää varmistaa verannan luotettavuus, vakaus ja kestävyys, ja sen on oltava vankka perustus. Rakennustekniikassa on erilaisia ​​vaihtoehtoja, mutta verannan säätiön läsnäolo on aina pakollista.

Veranta voidaan rakentaa välittömästi tai talon valmistumisen jälkeen

Jos kuisti rakennetaan talon kanssa, rakennetaan yhteinen säätiö. Näin vältetään rakenteen vinoutuminen, päärakennuksen laakerielementtien vaurioituminen. Jos laajennus luodaan jo valmiiksi taloksi, se asetetaan erilliselle pohjalle, jonka ei pitäisi olla huonompi luotettavuuden suhteen talon perustalle.

Säätiön vaihtoehdot kuistille taloon

Perusta on perusta, joka takaa rakenteen luotettavuuden, vakauden ja kestävyyden. Säätiön koko ja tyyppi riippuvat laajennuksen laajuudesta. Valitessaan säätiön tulisi ottaa huomioon jäädytyksen syvyys ja maaperä, pohjaveden taso ja rakennuspaikan kohoamisaste. Jos maaperä on vakaa ja ei palamainen, niin nauhan pohja soveltuu laajennukseen. Pohjavesi saattaa olla maaperän pinnan läheisyydessä, tässä tapauksessa maaperä on märkä, ja pohja on tehty pylväs- tai paaliruuvi.

Alapatyyppiä valittaessa on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet ja rakenteen yksittäiset piirteet.

Erilaiset versiot perustuksista, joista veranta voidaan rakentaa, voidaan erottaa niiden suunnittelusta, kantavuudesta ja erektiotekniikasta. Valinnassa otetaan huomioon myös tulevan laajennuksen ulottuvuudet.

Ribbon säätiö laajennukseen

Rakennetaan päärakennuksen laajentaminen tiilistä optimaalista nauhalevystä, joka on monoliittirakenne. Rakentamisessa tarvitaan sementtiä tai betonilaastia, vahvistavaa, hiekkaa, murskattua kiveä ja lankaa. Sileän pinnan muodostaminen kirkkailla muodoilla tarvitsee suojakoteloihin kiinnitetyn, puupaneelista valmistetun muottipesän.

Nauhateos on järjestetty esimerkiksi tiilien raskaille rakennuksille.

Ennen rakentamista sinun on määritettävä tulevan laajennuksen ja merkinnän koko. Voit tehdä tämän merkitsemällä verannan kulmat, asettamalla tapit ja vetämällä köysi kullekin kulmalle. Tämän jälkeen suoritetaan seuraavaa toimintaa:

 1. Kaivaa kaivaa pitkin säätiön reunaa, merkitty köydellä. Syvyys riippuu maaperän laadusta. Esimerkiksi savialustoille syvyys on 1-1,5 m, ja hiekkaisella maaperällä sitä voidaan rajoittaa 20-30 cm: n pintakerroksen poistamiseen. Kaivannon leveyden tulisi olla noin 30 cm enemmän kuin tulevien seinien paksuus, koska kaivosta on asennettu muottiin. Säätövarren merkinnät tehdään tapilla ja köydellä.
 2. Kaivantojen pohjasta valuu hiekka 10 cm: n kerrokseen, mikä on välttämätöntä kaikentyyppiselle maaperälle, lukuun ottamatta hiekkaa.
 3. Suojalevyt muottiin asennetaan levyiltä ja asennetaan kaivantoihin. Tällaisen rakenteen korkeuden on oltava noin 30 cm kaivannon reunojen yläpuolella. Aukon ympärillä olevaan muottirakenteen reunaan. Muotti on kiinnitetty puupaneeleista, ja se on vahvistettu ristikkopalkkeineen ja tukirakenteineen
 4. Seuraavaksi vaivaa betoniseos (yksi ämpäri vettä, sama määrä sementtiä ja hiekkaa ja 50 g pehmitintä). Suurten tilavuusmäärien valmistamiseksi on kätevää käyttää käsisekoittimia. Betoni sekoitetaan, kaadetaan muottiin, sitten valmistetaan uusi erä. Näin ollen säätiön koko kehä kaadetaan. Betonimyllyssä ratkaisu valmistetaan nopeammin ja paremmin

Kiinnitys pohjaan tapahtuu muutamassa viikossa, minkä jälkeen voit aloittaa rakennustyöt verannan tai laajennuksen rakentamisessa.

Teippi monoliittinen pohja on kestävä ja sopii kuisti tiilien, lohkojen ja muiden massiivisten materiaalien. Rakenteen vaakasuuntaiset mitat eivät vaikuta säätiön raken- nusteknologiaan, on tärkeää määrittää perustan vaaditut parametrit riippuen maaperän tyypistä, seinämän paksuudesta ja pidennyksen kokonaispainosta.

Pile-pohja

Kevyen verandan rakentamiseen luodaan usein paalusäätiö. Helpoin vaihtoehto on tehdä tylsistyneistä paaluista. Tämä vaihtoehto sopii kevyeen jatkeeseen, esimerkiksi palkista. Säätiö on rakenteeltaan yksinkertainen, vaatii pienen määrän betonia sekä grillata, joka on usein puusta valmistettu.

Paalusäätiölle on tarpeen rakentaa referenssipisteitä, joihin grillaus on asennettu.

Rostverk on pitkä liitoselementti, joka kiinnitetään paaluihin. Se toimii verannan seinien rakentamisen perustaksi.

Monimutkainen teos, jonka tarkoituksena on luoda pile-pohja laajennukselle, on seuraava:

 1. Koko alueen valmistelemiseksi poista maaperän pintakerros 20 cm: n päästä. Jos maaperä on savi, hiekka ja sora sijoitetaan pinnalle 10 cm: n kerroksella. Savi-maaperällä he tekevät hiekan ja soran salaojapohjan.
 2. Pallojen asettelu on merkitty, niiden välinen suurin askel ei saisi ylittää 3 m. Telttien keskimääräinen etäisyys on 2-2,5 m.
 3. Pallojen jokaisessa kohdassa tehdään 1,5 metrin syvennys ja asenna valmiit paalut tai käytä ruuvirakenteita. Poraamattomien paalujen alle syvä syvyys on 1,5 metriä
 4. Paalun yläosan on oltava 40 cm maan päällä. Tukien yläpäässä kiinnitä kärki neliön muotoisen metallilevyn muodossa.
 5. Seuraavaksi kiinnität verannan tukikohdan grillata tai puuta. Verannan pohja on yleensä puusta.

Maapallon yläpuolella olevien paalujen korkeus voi vaihdella maaperän ominaisuuksien ja talon ominaisuuksien mukaan. Kun valmis paalujen asentaminen syvennetään tai betonipilarit kaadetaan, on tärkeää asentaa kotelon holkki kaivoihin varmistaen siten pohjan vedenpitävyyden.

Pilarin pohja verannan alla

Kevyille puukalusteille tai -rakenteille voidaan muodostaa pylväsperusta lohkoista, joihin liittyy useita erillisiä, riippumatonta tukia. Samaan aikaan pilareiden hautaamisen taso vastaa talon perustan syvyyttä.

Kellaripilarit eivät ole toisiinsa kytkettyjä, mutta niiden yläpäissä ne asettavat rakenteen muut solmut.

Sarakepohjan luomiseksi vaaditaan noin 0,7 - 1 cm: n poikkileikkausluuveja, betonilaastaria, kattopunnerrusta, hiekkaa, tappeja ja merkintävaijeria sekä laudat muottiin.

Verannan sarakepohjan asennus on seuraava:

 1. Paikka on tyhjennetty, roskat on poistettu, ja ne on sijoitettava tukipisteisiin pilarien sijainnissa, joiden etäisyys ei saa ylittää 1 m. Pilareiden (pyöreiden) välinen etäisyys ei saa ylittää yhtä metriä
 2. Tukien sijainneissa puutarhatyökaluilla luodaan 70 - 100 cm: n syvennyksiä. Hiekkaa kaadetaan pohjaan 15 cm: n kerroksella ja hiotaan hiekalla. Kuopat porataan noin 1 metrin syvyyteen tavallisella puutarhatyräkillä.
 3. Kaivoissa on suorakulmainen vahvikekori, joka on tehty ilman hitsausta, yhdystangoista neulomalla.
 4. Sisällä kaistat asennettu puinen muotti. Täyttö voidaan tehdä ilman muottia, mutta tässä tapauksessa seinät vahvistavat kateaineita. Porakaivoissa on asennettava lujittavat häkki- ja muottitarrokset, joiden rooli voi olla pyörivä kattolamateriaalin sylinterilevyyn

Sarakepohja voidaan valmistaa valmiista betonilohkoista. Tätä varten kaivaa kaivanto, jonka parametrit määräytyvät nauhojen pohjamenetelmällä. Lohkojen määrä määritetään erikseen koostaan ​​riippuen.

Säätiölohkoja käytetään tavallisesti kevyisiin rakennuksiin: bunkkereihin, kuistioihin, huviloihin jne.

Lohkot on sijoitettava, ohjaamalla rakennuksen tasoa. Ennen asennusta, sinun täytyy varustaa 15 cm: n paksuinen hiekkasyyny ja painaa se alas. Tämä varmistaa säätiön vakauden.

Video: jonkin sarakkeen säätiön asennus

Kiinnitä pohja jatkeeseen

Voit luoda vankan pohjan kevyelle terassille tai verannalle, voit järjestää ruuvi-pohjan.

Ruuveilla on pätkä ja terät, ne ruuvataan maahan kuten pora

Tätä varten käytä erityisiä paaluja, joissa on terät ja ruuvattu maahan. Vapaasti seisovat elementit ovat käteviä kaikentyyppisessä maaperässä, ja paalujen halkaisija määräytyy rakenteen massiivisuuden mukaan.

Ruuvien sisällä on ontelo, johon betonia kaadetaan asennuksen aikana. Ennen asennusta tehdään merkinnät paalujen sijainnin määrittämiseksi, jonka välinen etäisyys on noin 1-1,5 m. Esipesät käsitellään bitumilla korroosion estämiseksi. Lisäksi toteutetaan seuraavat toimet:

 1. 20 cm: n paksuinen maapintakerros poistetaan ja hiekka täytetään kerroksella 15 cm.
 2. Tukien sijoituspaikassa ruuvatut paalut maaperän jäädyttämiseen. Keski-Venäjällä tämä luku on 1,5 m. Ruuvaamot ovat käteviä, koska ne voidaan ruuvata käsin.
 3. Pallojen päät sijaitsevat 20-30 cm maanpinnan yläpuolella.
 4. Betonin liuos kaadetaan sylinterimäisten paalujen syvennykseen, ja sen lopullisen kiinnityksen jälkeen ne siirtyvät verannan kehyksen asentamiseen. Metallipää on hitsattu päihin. Metallilevyt hitsataan ruuvien paalujen päihin, joihin verannan runko on sijoitettu

Video: ruuvipilareiden asennus säätöön

Putken perustus

PVC-putket ovat usein hyvä vahvistuspohja kuoren tai laajennuksen perustamiseksi. Alustan jatkeen rakentamiseksi tarvitaan noin 2 metriä pitkiä putkia. Samanaikaisesti ne haudataan 1,2 m ja 80 cm pysyvät maanpinnan yläpuolella. Se on tämä putken osa, joka suorittaa pysyvän muottirakenteen, joka työn aikana vahvistetaan ja kaadetaan betonilla.

PVC-putket, joiden halkaisija on 70 mm, tarvitaan säätöön

 1. Putkien asentamiseksi sinun täytyy kaivaa 50 cm reikä lapioineen ja syventää sitä vielä 1,8 m porauksella.
 2. Seuraavaksi putki asetetaan kaivoon 160 cm: n syvyyteen ja kaadetaan betoniliuoksen kauhalla. Samalla putki nostetaan hieman, jotta pohja ei työnnettäisi pois maaperää.
 3. Kun koostumus kuivuu, on tarpeen kiinnittää kolme lujittavaa sauvaa pystysuoraan lanka-aineella, asentaa ne putkiin ja täyttää uudella liuoksen osalla.
 4. Betonin kiinnitys tapahtuu muutamassa päivässä, ja voit jatkaa rakentamista.

Lohkojen perusta FBS

Lohkopohja soveltuu hyvin hiekka-maaperän rakentamiseen, mutta sopii myös muuhun maaperään. Alustan tämän version kustannukset ovat suuret, ja lohkojen asennukseen tarvitaan erikoislaitteita. Siksi FBS: n elementtejä käytännössä ei käytetä verannan rakentamisessa, koska on edullisempia ja yksinkertaisempia vaihtoehtoja.

Block foundation on kallista ja ei ole vaatimus verannan rakentamisesta

Lohko-pohja tarvitsee huolellista vedenpitävyyttä sen kestävyyden varmistamiseksi. Tällainen rakennusmateriaali sopii massiivisiin rakenteisiin, ja verannan lohkot ovat liian suuret ja kalliit materiaalit.

Kiinteän perustuksen rakentaminen omiin käsiinsä

Monoliittinen pohja on kiinteä betonilaatta koko rakennuksen rakenteen alla. Verannan rakentamisessa tätä vaihtoehtoa käytetään vain talvimaahan, koska pohjan rakentaminen on monimutkaista. Kaikki laskelmat riippuvat tulevaisuuden rakenteesta, maaperän ominaisuuksista ja pohjaveden ominaisuuksista.

Säätiön materiaalien ja parametrien tarkka laskenta suoritetaan kussakin tilanteessa erikseen. Perustan mitat vaikuttavat kuistin tai laajennuksen massiivisuuteen. Yleinen työpaketti sisältää seuraavat päätoimet:

 1. Säätiön kehän merkintä, vähintään 50 cm: n syvyyden luominen.
 2. Kuopan pohjan täyttäminen hiekalla ja sora. Kerroksen paksuus on 10 cm. Hiekka ja sora kaadetaan kaivettuun kaivantoon ja pakataan hyvin kuhunkin kerrokseen. Asenna sitten muotti
 3. Muottien asennus. Useimmiten reunalistalta kerätyt muottipesät.
 4. Täytä betoniliuosta noin 10-15 cm kerroksella, jonka jälkeen on odotettava, kunnes alusta on täysin kuiva.
 5. Vahvikotelon asennus. Se asetetaan jäädytettyyn pohjaan ja kaadetaan betonikerroksella, jonka paksuus on noin 30 cm. Vahvikehake asetetaan pohjalevyyn esipakatulla alustalla
 6. Betoni kuivuu noin neljän viikon kuluttua ja sen jälkeen vedeneristys ja jatkuva rakentaminen.

Monoliittinen pohja vaatii suuren määrän betoniliuosta, joka on kaadettava kerrallaan, kun asennetaan päälevy.

Video: tyyny ja muotti monoliittinen levy

Verannan tai minkä tahansa laajennuksen rakentaminen edellyttää säätiön rakentamista, koska se tarjoaa vakautta paitsi tähän rakennukseen myös koko taloon. Luotettavan pohjan ansiosta avoin terassi on kestävä ja kaunis, ja sen sisällä on aina lämmin ja kuiva.

Pohjanrakennus terassin alla

Maanrakennuksen kiinteä osa on terassi. Se on erittäin tärkeä koko rakennukselle, joka sopii erinomaiseen vapaa-ajan toimintaan. Kuten missä tahansa muussa rakentamisessa, terassin järjestely on varsin tärkeä prosessi, ja se alkaa luotaessa perusta. Terassin perusta voidaan tehdä omalla kädelläsi mahdollisimman vähän rahaa varten.

Nämä teokset ovat tärkeitä, koska tulevan rakennuksen tukirakenteiden koko elämä riippuu niistä. Siksi, jos tällainen kysymys on - on tarve terassille, niin vastaus on yksiselitteinen - kyllä. Ja jotta se olisi kestävä ja kestävä, sinun on oltava erittäin varovainen kirjanpidon pitämisestä. Sinun ei pitäisi säästää liikaa, koska voit myöhemmin saada heikkolaatuisen tukikohdan.

Mikä on paras perusta valita terassin alla

Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun on päätettävä, millainen säätiö on. Jos verannan alue on suuri, valitse tavallisesti kiinteä rakenne, ja jos suunnittelet pienen laajennuksen, tee vaihtoehto hieman helpommaksi.

Runko- tai betoniterassi vaatii paremman perustan luomisen, joka kestää suurta kuormitusta.

Perusta terassille tapahtuu seuraavat tyypit:

Jokaisella tällaisella kehyksellä on omat edut. Valitaan, että säätiön pitäisi perustua siihen, mihin tarkoitukseen tuleva rakenne tulee.

Perusrakenteiden kuvaus, jotka sopivat terassin rakentamiseen

Ensimmäinen pohjatyyppi tarkoittaa rakenteiden läsnäoloa, jotka eivät ole yhteydessä toisiinsa. Sen jälkeen, kun ne asennetaan seinään. Rakenna nämä perustat kestäviä pylväitä, jotka kestävät melko vakavan kuormituksen.

Tämä menetelmä sopii parhaiten rakennettaessa terassia puusta. Tällöin pilarin elementit asennetaan rakennuksen kulmiin.

Terassi pilareilla

Jos rakenne on melko laaja, sinun täytyy miettiä, kuinka lisätä sarakkeita ja tukea. On mahdollista tehdä sarakealusta terassin alapuolella käyttäen tiiliä, butobetonia tai betonin liuosta. Kaivannon pohjassa on tavallisesti hiekkaa tai soraa. Älä unohda vesitiivistystä, se on varustettu sulalla bitumilla.

Nauha-pohja on enemmän sovellettavissa terassilla taloon. Se on moitteeton ja sopii valettuihin ja tiiliseinärakenteisiin. Itse muodon rakentaminen muistuttaa holistista seinää, joka sijaitsee maan alla. Epästabiili ja ei tiheä maaperä, pohja voidaan tehdä hieman laajemmaksi.

Asennus tehdään luonnonkivellä ja tiilellä yhdistämällä ne yhdessä sementtilaastin kanssa. Älä unohda avata tietoliikennejärjestelmää. Terassin alapuolella oleva nauhaosasto käytetään useimmiten verannan sijoittamiseen.

Alusta käyttäen kasa on rakenne, joka yksinkertaisesti sopii ja on taloudellista. Tämä prosessi mahdollistaa suuren sarakkeen pituuden käytön. Aluksi ennen kuin asennat paalusäätiön terassin alapuolelle, sinun on kohdistettava hylsyjä ja kaivoja, jotka on suunniteltu tukemaan elementtejä.

Oja kaivaa noin puolen metrin syvyyttä. Ja sen jälkeen rakennuspora porasi kuopat. Ruberoid-patruunat lisätään myöhemmin. Pohjaan on ripustettu soraa tai murskattua kiveä. Kaikki tämä kaadetaan ei ole kovin paksu betoniliuos, ja kun se kovettuu, asenna kantopussi.

Maaperän tiivistymiseen on tapana hitsata terien tavallisiin paaluihin. Näin saatu yksikkö ruuvataan maaperään. Tukirakenteen halkaisija yleensä riippuu putkien halkaisijasta ja materiaalista, josta ne on valmistettu.

Suuri avoin terassi

Mikä tahansa maaperä sopii tällaisen perustuksen luomiseen. Se on melko helppo asentaa ja se on ihanteellinen terassille tontilla, jossa on kaltevuus. Tämän lisäksi tällainen säätiö voi palvella sinua yli sadan vuoden ajan, koska kierteisten paalujen toiminta-aika on hyvin pitkä.

Mitä käyttää perusrakenteiden rakentamisessa?

Joskus alkuvaiheessa, jotkut kansalaiset sivuuttaa prosessin tekemään kaikki tarvittavat välineet. Tämän jälkeen työaika on useita kuukausia.

Esimerkiksi, jos sinun on syövyttää tulvia pohjaa, eikä sinulla ole vibraattoria tai säännöllisiä liittimiä. Tämä voi johtaa vakavaan ongelmaan asennuksen ja koko rakennuskampanjan kanssa. Tätä varten, jotta korjaamatonta ei tapahdu, sinun on valmisteltava seuraavat työkalut etukäteen:

 1. Lapio, kaksi kappaletta - sovkovuyu ja bajonetti.
 2. Betonisekoittimet.
 3. Värähtelevä kone syvällä.
 4. Hammer.
 5. Laitteisto raudanrakennuksen hitsaukseen.
 6. Näin rautasahalla.
 7. Vedenkorkeus
 8. Kottikärryt ylimääräisen maan ja roskien poistamiseksi.
 9. Nauhoitus.

Tätä luetteloa voidaan jatkaa hyvin pitkään, kaikki riippuu työolosuhteista ja rakentamisen monimutkaisuudesta.

Älä unohda, että jotkin pohjatyypit, esimerkiksi nauha, täytyy kaataa yhdellä kertaa, joten huolehdi betoniliuoksen tai sen osien olemassaolosta.

Kuinka varustaa altaan terassin alapuolella

Huolimatta olemassa olevista perusteluista huolimatta pylväskäyttö katsotaan useimmiten sovellettavaksi. Se suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Maa-merkintä rakentamiseen. Tämä vaihe toteutetaan kaaviomallien avulla teräspilarien tuen sijoittamisesta.
 2. Kaivamalla kaivo tai kuoppa, johon tukirakenne asennetaan. Kaavamaisen suunnitelman mukaiset paikat on saatu kaivoista, joiden syvyys on metriä. Reiän pohja on tarkoittanut varovasti. Huomioi myös, kun kaivaa, että kaivon koko syvyys on rakennettu samalla tasolla kuin päärakenteet.
 3. Varustaa "tyynyn" pohja. Tämä on hiekkakerroksen nimi, joka kaadetaan pohjaan, noin 20 senttimetriä paksua. Jos maa on hiekkainen, niin tyyny on tehty soraa tai murskattua kiveä. Sen koko on paljon pienempi ja korkeus on 10 senttimetriä.
 4. Pilarien ja varusteiden suunnittelu ja asennus. Tuki on tehty paikassa, jossa työprosessin lopussa kuormitus säätiössä on merkittävin - se on palkki, laituri ja muut elementit rakennuksesta. Pilarit eivät ole yli puolentoista metrin etäisyydelle toisistaan. Niiden sallittu halkaisija on 15 senttimetriä. Voit käyttää teräsbetonipalkkeja ja erikoisuuksia. profiilit. Voit käyttää myös puupalkkeja, joiden koko on 10 cm x 10 cm tai kanava. Tarkista, onko tuki pystysuora, voit käyttää hiljaisuutta.

Ennen kuin rakennat säätiösi omilla kädillä, sinun on tehtävä maksimaalinen analyysi maaperästä tai sen tasoista, jotka sijaitsevat rakennustyömaalla.

Mitä sinun tarvitsee tietää rakennuksen maaperän kattavuudesta

Koska terassihuone on melko yksinkertainen rakennuksessa, monet eivät kiinnitä suurta huomiota maaperän kuntoon eikä rinteisiin ja syvennyksiin. Ja kaikki nämä, näyttäisi siltä, ​​ensi silmäyksellä, että huomaamattomat asiat voivat myöhemmin olla julma vitsi talon omistajan kanssa.

Ennen kuin laitat säätiön terassin alle, sinun on ensin harkittava huolellisesti seuraavia parametrejä:

 • Millainen kosteuskapasiteetin taso on tulevaisuuden alapuolella?
 • Maaperän yhtenäisyys;
 • Maakerroksen eroosion astetta;
 • Kestävä onko rakenteilla oleva maa.

Kaikki tämä on analysoitava ja otettava huomioon edelleen rakentamisessa. Kiitos välinpitämättömyydestänne, terassi on turvallinen, jotta ihmiset pysyisivät ja kestävät.

Jos et ota huomioon vähintään yhtä pisteitä, ei ole tarpeen puhua rakennuksen pitkästä palvelusta. Ja kaikki, koska maaperä tai pikemminkin sen ominaisuudet - tämä on tärkein indikaattori rakennuksen alusta avaimet käteen -rakennukseen.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten terassille tehdään perusta. Nämä vinkit ovat aina hyödyllisiä sekä ammattilaiselle että henkilölle, jolla ei ole kokemusta rakentamisesta. Joten tutkia tarkasti ja rakentaa mukavia terasseja itsellesi ja perheellesi vankalla ja luotettavalla pohjalla.