Yleisohjaimet muottiin

Tämäntyyppistä kiinnityslaitteistoa käytetään suojaavan kerroksen muodostamiseksi vaakapinnoille.

Yleisten muovipidikkeiden kiinnittimien käyttö mahdollistaa monoliittirakenteiden betonikerroksen erilaisen paksuuden. Halutun suojakerroksen saavuttamiseksi sinun tarvitsee vain kääntää muoviklipsi.

Universaalin muovipidikkeen pidikkeen luotettava ja kestävä muotoilu mahdollistaa betoniseoksen täyttämisen korkeassa paineessa. Tämäntyyppisen muovipidikkeen pidikkeen monipuolisuus mahdollistaa suojaavan kerroksen paksuuden vaihtelemisen projektidokumentaation vaatimusten mukaan.

Voronezhin Plant of Construction Equipment Ltd: n toteuttamia yleismuovipinnoitteita voidaan käyttää betonipintojen suojakerroksena lujittamalla, jonka läpimitta on 4 mm - 40 mm. Pidikkeen pidikkeen monipuolisuus on aikaansaada erilainen betonikerros, jossa on yksi muovipidike. Yleiskiinnikkeitä voidaan käyttää muodostamaan betonin suojakerros 10 mm: stä 80 mm: iin. Halutun betonikerroksen varmistamiseksi sinun tarvitsee vain kääntää muoviklipsi.

Kun asennat muoviset yleiset kiinnittimet pehmeisiin (irrallisiin) pintoihin sekä erilaisiin eristys- ja vedeneristyspintoihin, voit käyttää yleistä lujitussilmukkaa kiinnittimellä "Tuki puristustilojen kiinnittimiin"

Teleskooppisten telineiden tyypit muottiin

Monoliittirakenteilla on useita etuja, kuten lujuus, luotettavuus ja kestävyys. Kuitenkin, jos seinien kaatamisen prosessi on ymmärrettävää kaikille (muotti on asennettu, lujitemuovaus asetettiin, betonia kaadettiin), sitten monoliittisten levyjen luomismenetelmä herättää useita kysymyksiä. Tavallisesti teleskooppinen jalusta tai jalusta asennetaan 1,5 - 4,5 metrin korkeisiin kattoihin. Tämä laite pystyy kestämään vaikuttavia kuormia (enintään 4 tonnia), joten päällekkäisyyspaksuus voi olla jopa 400 mm. Näennäisen yksinkertaisen nostotyyppisen telineen ansiosta tehdään eri kokoonpanojen päällekkäisyys (pääkaupungeissa, vino tai suora).

Näitä tukirakenteita ei kuitenkaan pidä aliarvioida, koska ne ovat melko monimutkaisia ​​järjestelmiä, joissa ymmärrämme yksityiskohtaisemmin.

Mikä on teleskooppinen jalusta

Lattia-muottiyksikkö on itsekantainen teline, tukihaarukka ja itse jalusta. Ensimmäinen elementti sisältää seuraavat tiedot:

 • Alempi ohjaustuki. Se on putki, jonka läpimitta on 54 - 60 mm (seinämän paksuus 2 mm). Tukin alaosassa on hitsattu alusta 120 x 120 mm. Tuotteen yläosassa on erityinen suutin, jossa on kierre, sillä on kiristimen rooli (se voi olla kolmesta tyypistä).
 • Ylempi tuki. Se on valmistettu putkesta, jonka läpimitta on enintään 51 mm ja jonka seinämän paksuus on enintään 2,5 mm, jolle on porattu erityisiä reikiä (noin 120 mm: n etäisyydellä). Tällainen rei'itys on tarpeen kiinnikkeiden kiinnittämiseksi (niitä kutsutaan myös "korvakoruiksi"). Tuotteen yläosassa on hitsattu laippa, jonka mitat vastaavat täysin alustan alapuolella olevaa alustaa.
 • "Korvakorut". Nämä erikoislukit on suunniteltu pitämään yläosaa.
 • Tukipähkinä. Se liikkuu kiristintä pitkin haluttuun etäisyyteen ja tulee ylätukien ylimääräinen tuki.

Tukihaarukka (tai unifork) on metallilevy, jonka koko on 325 x 214 x 5 mm. Sen päälle hitsataan neljää pystysuoraa poikkileikkausta (sarvet). Niiden korkeus on 134 mm. Yläosaan asennetaan yhtenäinen tasku I-palkkien kiinnittämiseksi vaakasuoraan järjestelyyn.

Jalusta (yhteinen "hame") - tämä on toinen yksityiskohdat telineestä, joka koostuu kolmesta metallikaapista, joiden kaareva muoto on. Tästä johtuen teleskooppiteline asennetaan mahdollisimman tasaisesti. Lisäksi "hame" voi merkittävästi lisätä rakenteellista vastustusta dynaamisille kuormille, joita tavallisesti tapahtuu betoniseoksen kaatamisen yhteydessä.

Hyödyllisiä! Lattiarakenteiden muottirakenteen tukeminen ei ole ainoa toiminto, jota tuotteet toimivat. Teleskooppista jalustaa voidaan käyttää myös raaka-aineiden purkamispaikkojen rakentamisessa tai rakenteen horisontaalisten osien purkamisessa.

Tällöin teleskooppipenkki voi vaihdella pituudeltaan ja kierretyypiltään. Näitä vivahteita tulee ottaa huomioon, kun valitaan tukeva nostokorkeus.

Hyllytyypit ja niiden laajuus

Teleskooppiset nostolaitteet muottiin myydään useissa eri kokoluokissa.

Vakiotuotteet muottirakenteille soveltuvat laattojen valumiseen korkeintaan 3,1 m korkeuteen edellyttäen, että niiden paksuus on enintään 300 mm. Tällöin tällaisten tukipilarien putkien halkaisija on enintään 60 mm ja seinämän paksuus enintään 2 mm. Tällaiset tuotteet asennetaan tavallisesti 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan.

Standardit teleskooppitelineet jaetaan lajityypin mukaan:

 • HUNDRED (tavallinen teline avoimella langalla). Tällöin lankaa kierretään, ei leikattava kiristimeen. Tästä johtuen putken metalli ei pääse ohuemmaksi, vaan päinvastoin kasvaa. Tämä valmistamismenetelmä poistaa käytännöllisesti katsoen tuotteen lujuuden menetyksen. Siksi huoltoasemat palvelevat paljon kauemmin.
 • STZ (vakiotuki monoliittisille päällekkäisyyksille suljetun kierteen avulla). Tämä tarkoittaa sitä, että kiristimessä on erityinen holkki, joka luotettavasti suojaa kaikelta saastumiselta. Tämän vuoksi rakenteiden kestävyys ja liikevaihto kasvaa 1,5 kertaa.

Myyntiin on myös vahvistetut teleskooppitukit, jotka on suunniteltu enintään 4,5 m: n asennuskattoihin. Tällaisilla rakenteilla on suuri läpimittainen tukiputki, joka tässä tapauksessa on 76 mm. Lisäksi vahvistetut teleskooppiputket erottuvat paksummilla seinillä (3 mm), joiden ansiosta niitä voidaan käyttää jopa 400 mm paksujen levyjen valmistukseen. Tämän tyyppiset laitokset asennetaan 1 metrin etäisyydelle toisistaan. Jos puhumme langan tyypistä, vahvistuvat tuotteet valmistetaan avoimella langalla (STO TOR).

Lisäksi mallit ovat sinkittyjä ja maalattuja. Ensimmäiset ovat suosittuja pidemmän käyttöiän ja kulutuskestävyyden takia. Jos puhumme asennuksen helppoudesta, nämä ja muut tuotteet asennetaan samaan teknologiaan.

Asennusrakenne

Ennen kuin käytät tukirakenteita ja aloitat betoniseoksen kaatamisen, sinun on tehtävä kaikki tarvittavat laskelmat. Päällekkäisyyden korkeuden määrittämiseksi on välttämätöntä jakaa span (mm) 30: een. Jos span on melko suuri (yli 7,5 m), tarvitaan lisää tukirakenteita. Jos kavennus on pienempi, liitososien telineitä riittää.

Asennustyöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Valmistellaan rakennustyömaa, johon on sijoitettu pisteitä, joissa liittimet asennetaan lattiamoduulin alle. Tukien välisen etäisyyden tulisi olla 0,6-1,5 m toisistaan ​​riippuen suunnittelun tyypistä. Jos tuki ei ole riittävän vakaa, on lisäksi tarpeen asettaa puinen pohja siihen.
 • Kaikki liittimet on liitetty jalustoihin. Tee tämä nostamalla puristin ylöspäin. Tämän jälkeen teleskooppiteline asennetaan telineeseen ja puristin laskeutuu.
 • Räkit sijoitetaan alustavan merkinnän mukaan.
 • Puvut kiinnitetään yläpähkinöihin ja siirtyvät haluttuun tasoon. Sen jälkeen ne ovat kiinteät korvakorut.
 • Kantopalkit asennetaan yksikappaleisiin, joihin poikittaiselementit asettuvat kohtisuoraan 40-50 cm: n etäisyydelle toisistaan.
 • Tukikulmat on asetettu.
 • Vaneri on vuorattu muottitaulukkoihin, joita on sitten tarkistettava tasolta.
 • Asennetut vaakasuorat vanerilevyt, jotka tarkistetaan käyttäen tasoa. Jos havaittiin sääntöjenvastaisuuksia, telineitä on säädettävä.

Sen jälkeen teleskooppisten telineiden katto on valmiina. Voit aloittaa asennuksen vahvistuskammion ja kaataa betoniliuosta.

Tämän tyyppisiä telineitä voidaan tehdä itsenäisesti, mutta tämä prosessi on täynnä tiettyjä vaikeuksia. Jos puhumme kertaluonteisesta hankkeesta, on paljon kannattavampaa vuokrata tuotteita tai ostaa niitä halvemmalla hinnalla.

Tuotteiden kustannukset

Muottirakenteiden telineet vaihtelevat kustannuksin riippuen tuotteen tyypistä ja sen pituudesta. Esimerkiksi SRT-hinnat ovat seuraavat.

Laattahyllyt

Mitkä ovat teleskooppiset jalustat?

Käyttämällä monoliittisen rakenteen mahdollistavaa tekniikkaa voit päästää rajapinnan päällekkäisyyksien ja paksuuden jättää nosturit raskaiden levyjen nostamiseen. Säästö teknologialla on erityisen tärkeä yksittäisten asuntojen rakentamisessa omilla käsillään.

Tukijärjestelmänä käytetään laajaa teleskooppitelineiden telineitä, jotka on valmistettu puupalkkeista, jotka on asennettu nostolaitetyyppisiin metalliliittimiin. Levytetty laminaattilevy asetetaan päälle, joka toimii lattialle laastin ja sulkemislaitteiden paikalle teknisten aukkojen paikoissa. Tämäntyyppiset muottipohjat on suunniteltu toimimaan vaakatasossa jopa 5 metrin korkeudessa, betonin kerros jopa 400 mm.

Metallisten tukielementtien rakenne

Eri valmistajien tuotteilla on eri osat, mutta kaikki teleskooppipohjat muottiin koostuvat kahdesta putkesta. Ensimmäisellä on suurempi halkaisija, sillä on alhaalla oleva tuki, ja vastakkaiseen päähän on hitsattu tai kulunut sisäkappale (kiristin) kierteillä ja kiinnityspaikoilla. Reikää porataan sisäänvedettävässä putkessa koko pituudelta samalla etäisyydellä toisistaan ​​(askel 110-175 mm), toisesta päästä on myös varustettu alustalla, johon lautaspalkki tuetaan. Ennen telineen asentamista kierretyn suuttimen päälle kierretään erityinen mutteri tai kytkin, jonka jälkeen yläosa työnnetään. Putki on kiinnitetty haluttuun korkeuteen erikoisella sauvalla tai korvalla, kiinnitysrei'ien ja reikien kautta, mutteri tai kytkin toimii tukena. Jos telineessä ei ole jalustaa ja univormuja, ne on hankittava erikseen.

Teleskooppiin kiinnitetyt telat levitetään valssaamalla: metallia, joka altistuu muovista muodonmuutokselle, tiivistyy ja tulee kestävämmäksi. Tukipultti on valmistettu pallografiittisesta raudasta, joka kasvaneiden muoviominaisuuksiensa ansiosta käyttää ohutseinäisiä osia, jotka toimivat iskukuormien alla. Joissakin rakenteissa kiristimet on suojattu kontaminaatiosta erityisillä hihoilla, joten teleskooppiset tukiputket tulevat avoimilla tai suljetuilla kierteillä. Pinnat maalataan nitro-emalilla tai jauhemaaleilla. Erilliset valmistajat, joilla pyritään lisäämään metallin korroosionkestävyyttä ja pidentämään muotin käyttöikää, tuottavat galvanoitua:

 • kiristimet;
 • korvakorut, leikkeet;
 • tukipultit ja kahvat.

Koko alue

Kahdesta osasta koostuvilla teleskooppipuomiin kiinnitettävät kotelot ovat pienin ja maksimipituisin. Sallittu kuorma ilmoitetaan teknisissä ominaisuuksissa kahdella luvulla, sitä korkeampi ylempi osa nousee, sitä pienempi paino, jonka rakenne pystyy kestämään. 20-30 cm: n korkeudelle, korkeintaan 3 m: n korkeudelle, käytetään tavanomaisia ​​telineitä, joiden pituus on 3,1-4,2 metriä ja joka on tehty halkaisijaltaan 60 mm: n putkesta ja jonka seinämä on 2 mm. Yläosa eri valmistajilta 48 tai 51 mm, metallipaksuus on yleensä 2,5.

Työskentelyä 3-4 metrin korkeudella tai 30 - 40 cm: n enimmäismäärän pystyttämiseksi käytetään vahvistettuja tukia. Räkit, joiden pituus on 3,9 metriä ja joiden ala- ja yläosat ovat halkaisijaltaan 76 ja 60 mm: n putket (seinä 3 mm), kestävät kuorman yli 4000 kg. Yhden (vakiokoko) paino ei ylitä 20 kg, minkä ansiosta se voidaan asentaa ilman erikoislaitteita yhdellä tai kahdella henkilöllä. Soveltamisalaa ei ole rajoitettu lattiapäällysteiden tukemiseen, vaan on yleiskäyttöisiä tukia, joita voidaan käyttää myös missä tahansa rakentamisen tai korjauksen vaiheessa rakentamisen aikana:

 • alustoja tavaroiden vastaanottamiseksi korkeudella;
 • tukirakennetta rakennuksen horisontaalisten osien purkamisen yhteydessä.

Lattiamuotojen asennus

Valmistuneelle rakennustyömaalle asetetaan jalustat, niiden vakaa asento varmistetaan kääntökannattimien säätöllä. Rakenne, joka on muotoiltu teräsputki, jonka koko on 20x20x1,5 mm, ei ainoastaan ​​pidä jalustaa pystyasennossa vaan myös osan kuormasta. Leike nousee kokonaan ylös ja kun teleskooppisen säädettävän jalustan asennus kolmion jalustalle tehdään, se laskee ja korjaa tuen. Yläputken alustalle asetetaan unifork, jonka jälkeen osa ulottuu haluttuun korkeuteen ja kiinnitetään korvakkeella. Järjestelmän asennus jatkuu seuraavassa järjestyksessä:

 • pitkittäisten ja sitten poikittaisten palkkien asennus;
 • vaakasuoran tason valvonta;
 • tasoittaa muottipöytää säätämällä pystypintojen korkeutta tukipultilla;
 • laminoidusta vanerilattiasta.

Lattiat, joiden paksuus on enintään 30 cm, täyttyvät useimmiten enintään 150 metrin päässä toisistaan. On kuitenkin mahdotonta antaa tarkkaa suositusta ilman perusteellista tutkimusta rakennushankkeesta. Laastin, raudoituksen, betonitehtaiden, työntekijöiden ja itse muottirakenteen painon lisäksi on otettava huomioon korkeus, jolla lattiarakenne rakennetaan. Monet yritykset tarjoavat potentiaalisille asiakkailleen maksuttoman laskelman. Virheiden välttämiseksi on suositeltavaa käydä ammattilaisille, jotta oikeat teleskooppitukiasetukset voidaan valita: ei ainoastaan ​​niiden määrä vaan myös niiden mitat.

Hikinen laskuri, joka säästää sähköä. Se maksaa 2 kuukaudessa!
Jokainen tarvitsee tietää tämän säästää rahaa!

Räkit ovat lujia terästä ja ne on tarkoitettu toistuvaan käyttöön. Tarvittaessa voit ostaa käytetyn tuotteen sekä vuokrata sen (katso taulukko). Hinta riippuu putken pituudesta, halkaisijasta ja paksuudesta, pintakäsittelyn laadusta (galvanointi on kalliimpaa kuin maalaus). Lisäksi valmistajalla on arvo. Esimerkiksi Doka (Itävalta) tai PERI (Saksa) tuet ovat täysin sinkittyjä ja niiden hinta on 3700 ruplaa (3,1-4,2 metriä), ja voit ostaa kotimaisen tuotannon teleskooppiteline Gamma useita kertoja halvempaa.

Materiaalikerroksen komponenttien hinnat:

Myyntihinta, ruplat

Vuokrahinnan kausi, hieroa.

Lattiamuotojen asennus

Lattian kaatopaikkojen asennus on melko monimutkainen ja erittäin vastuullinen prosessi, joka vaatii tiettyjä taitoja ja osaamista. Joskus itseasennukselle voi olla paljon materiaalia, mutta myös ylimääräistä aikaa. Oikean asennuksen lisäksi kaikki on laskettava ja valmistettava oikein.

Rakentaminen päällekkäisyyteen on erittäin monimutkainen prosessi, joka vaatii jonkin verran kokemusta ja tietämystä tällä alalla.

Laite ja asennuksen periaate

Laite tarvitsee seuraavat työkalut ja materiaalit:

 1. Rakennustaso.
 2. Pultit.
 3. Nauloja.
 4. Kulmat.
 5. Suojukset, jotka on valmistettu vedenpitävästä vanerista, jonka paksuus on 20 mm.
 6. Levyt 40 - 50 mm paksuisista levyistä.
 7. Kattomateriaalina.
 8. Teleskooppiset jalustat tukeen.

Asennettaessa rakennustyöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä. Ensin suoritetaan pylväiden lujitusholkin asennus, jonka jälkeen pilarijärjestelmä asennetaan kiinnittimellä kiinnittimiin tai ruuvien kiinnittimiin ja kiinnittämällä ripustimet. Pylväiden ankkuri, jotta se sopii yhteen edellä olevien rakenteiden kanssa, tuotetaan yläreunan yläpuolelle (40-50 cm riittää). Seuraava on sarakkeiden betonointi. minkä jälkeen palkkien tai palkkien pohjapaneelit asennetaan erityisiin loviin, ne asennetaan ja kalibroidaan avaruudutukien tai teleskooppisten tukien korkeuteen.

Laitejärjestely päällekkäisyydestä

Paikallisen jäykkyyden asennusrasiat suoritetaan jalustoilla. Kun katon sivupaneelit on asennettu ja yhdistetty vaakasuorilla ruuveilla, ne kiinnitetään pohjaan.

Seuraavana vaiheena on telineiden asennus puupalkkeihin lattiamoduulille. Vedenpitävälle vanerille on levitettävä niitä. Kun raudoituskotelot ja ristikon tiivisteet on asetettu, tehdään betonitointi. Betoni on parempi purkaa, kun betoni on saavuttanut irrotusvoiman. Rakenteen purkaminen toteutetaan päinvastaisessa järjestyksessä.

Koostumus ja tyypit

Seuraavat koostumukset: poikittaiset palkit, teleskooppitelineet, pystysuorat suojat ympärysmitta, kilvet palkit. Suunnittelu kiinnitetään solmuilla.

Muottien päälle päällekkäisyyttä kotimaisen tuotannon suosituin yhtenäinen. Seinämuotit koostuvat paneeleista, joiden leveys on 300 - 1800 mm, lattian korkeus sekä viimeistelypaneelit - kulma ja pää. Suojus koostuu pystysuorista ristikoista, vaakasuorista palkkeista ja metallikannesta. Monoliittisen päällekkäisyyden asennus toteutetaan huoneen seinien rakentamisen ja tarvittavan alkuvoiman muodostamisen jälkeen. Rakenne asennetaan teleskooppisiin telineisiin, vahvistavat silmät pinotaan kahdessa tasossa, betonointi suoritetaan.

Rakenteen asennusjärjestelmä monoliittisen päällekkäisyyden alla

Laaja-alainen laite on valmistettu ns. Paksuista lattiapäällysteistä, joka koostuu joukosta modulaarisia elementtejä, jotka mahdollistavat rakenteen rakenteen jopa 5,6 metrin korkeudeksi, pituudeltaan jopa 12 metriä ja korkeudesta pysäköintitasosta 10 metrin korkeuteen. Strippaus tehdään vähentämällä korkeutta pöydän tuet. Tulevaisuudessa rakennus kääntyy katon alle ja siirretään toiseen paikkaan. Uudelleenkorjaus ja asennus suoritetaan ristikkopalkilla "ankan nenä".

Jos et halua käyttää puu-vaneria, voit käyttää luotettavia metallisuojuksia lattiapaneeleina. Ne ovat sileät ja tasaiset, joten ne sopivat mahdollisimman lähelle toisiaan ja ovat paljon vauhdikkaampia.

Katso myös: Betonin kovettumisen prosessi

Jos rakennus tehdään kaksikerroksisessa talossa tai sen yläpuolella, varmista, että jätät aukon siinä vaiheessa toiseen kerrokseen ja sen jälkeen. Sama suositellaan kellarille.

Harkitse asennuksen suosituimmat tyypit ja ominaisuudet.

Yleislaite

Tämän tyyppinen rakenne mahdollistaa leveyden, pituuden ja paksuuden rakenteen. Tämä johtuu siitä, että kaikki rakenteelliset elementit on asennettu toisiinsa, niillä on suuri lujuus ja huomattava kestävyys. Yleensä malli koostuu tällaisista laakerielementeistä:

 • H20-kompakti palkit, joita käytetään luomaan päällekkäisyydet;
 • liukuvat jalustat, joissa on sisäänvedettävät sauvat, teräsrungot ja irrotettavat päät (tukevat ja haarukat);
 • "Falling" pään, joka tarvitaan vain tämän telineen laskemiseen 10 cm: n etäisyydeltä.

Ylivirtalaite suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Lattian asennusjärjestelmä: 1. Kehys. 2. Stand. 3. Risti. 4. palkki h = 160 mm. 5. palkki h = 140 mm. 6. Vaneri.

 1. Irrotettavat päät, mukaanlukien "putoavat", asennetaan telineiden päälle, jotka on kiinnitetty suunnitelma-asentoon jalustan välisellä etäisyydellä, minkä ansiosta se saa aikaan tarvittavan tilavuuden.
 2. Telineiden irrotettavat päät on asennettu pituussuuntaisiin laakerointipalkkeihin, jotka ovat poikittain, ja suojat on asetettu päälle tai vain levyihin.

Jatkuvien "pudotuspäiden" poistaminen putoaa alas (6-10 cm - versiosta riippuen), minkä seurauksena koko järjestelmä taipuu hieman. On mahdollista suhteellisen helposti vapauttaa yksittäiset poikittaiset ja pitkittäiset palkit ja tarvittaessa purkaa lattian muottipesät. Useimmiten laskevien päiden laskeminen suoritetaan väliviptien poistamiseksi sen jälkeen, kun lattiarakenteen betoni on saanut riittävän lujuutta.

Tärkeimmät ominaisuudet

Tämän muodon piirre on ensinnäkin se seikka, että telineen irrotettava pää pystyy välittömästi pitämään kaksi päällekkäisyydellä asetettua palkkia, joita voidaan helposti siirtää pitkin tätä päätä, joten muotoa voidaan käyttää mihin tahansa lattiapinnoitteisiin. Jalustat ovat itsessään pysyneet melko vakaina, ja niiden välissä olevat poikittaiset ja pitkittäiset palkit voidaan asentaa etäisyyksiin, jotka täyttävät tulevan kuorman vaatimukset. Suurille kuormituksille etäisyyden pitäisi olla pienempi, ja pienempiin kuormituksiin ja ohuempiin kerroksiin pystysuorat ja ylhäältä päin kulkevat kulmat voivat kasvaa.

Tämä muotoilu käyttää puupalkkeja H20. Ne on valmistettu erittäin vahvoista kuusista ja niillä on I-palkin muoto, melko vakaa ja leveät hihnat. Kompakti muoto antaa palkin vakauden ja kestävyyden, ja viisikerroksisen liimauksen ansiosta yleinen jäykkyys kasvaa voimakkaasti. Vaikka kynnet olisivat nauloja reunojen ympärillä, säde ei halkeile. Tarvittaessa sitä voidaan leikata missä tahansa paikassa, jopa vinossa: se ei vähennä lujuusominaisuuksia.

Järjestelmän asennus

Tämä katto katto kattoihin. Tämän järjestelmän tärkein etu on se, että se käyttää kaikkia tällä hetkellä tunnettuja horisontaalisia muottityötekniikoita, mikä puolestaan ​​mahdollistaa neljän erilaisen muottijärjestel- män järjestämisen.

Katso myös: Talotekniikan rakentaminen vaahtolohkoilta

Näiden järjestelmien yhdistelmän ansiosta voit minimoida pinta-aihion kussakin tapauksessa. Irrotettavien päiden avulla käytettävien telineiden käyttö jättää vain erilliset välitelineet nopeutetulla purkamisprosessilla, mikä säästää aikaa ja rahaa.

H20: ta käytetään laajalti puupalkkeihin, jotka on tarkoitettu laitteelle metallipylväillä, joiden pää- ja sivupalkit ovat "putoavan" pään käsin. Tuloksena on yleinen muottirakenne lattioille.

Suojukset ja palkkien rakentaminen

Sovellus on löytänyt myös alumiiniseoksista valmistetut kansielementit. Tällainen järjestelmä koostuu kattopalkkeista, tukipuista, joissa on "putoavat" päät ja muottipaneelit. Kattoon ulottuvat pitkittäiset palkit tukien akseleilla ja suojilla voivat olla erikokoisia. Laattoja voidaan asentaa manuaalisesti, mukaan lukien erilaiset suljetut tilat, joissa on pienet kilvet.

Pyörivällä päällä varustettu muotoilu mahdollistaa vapaasti valitun muottien kattojärjestelmän. Tällaista mekanismia voidaan käyttää lattiarakenteen voimakkaan katkaisemisen tai erojen lattiamateriaalien kanssa. Samansuuntaisia ​​pituussuuntaisia ​​palkkeja asetetaan tavallisiin telineisiin, joissa on kääntyvä tai "putoava" pää, ja poikittaiset pultit on järjestetty alempien hihnojen suuntaisesti. Tämän ratkaisun avulla voit vapaasti valita peittoalueen. Poikittaisten palkkien asennuksesta riippuen rakenne (kilvet tai levyt) voidaan sijoittaa sekä pitkittäispalkkeihin että niiden väliin.

Järjestelmä, jossa on toissijaisia ​​liukupalkkeja

Tarvittaessa voit käyttää ylimääräisiä pituussuuntaisia ​​palkkeja, jotka vähentävät huomattavasti kuormitusta päällekkäisyydestä.

Alumiinista valmistettu kattorakenteinen järjestelmä on perinteisen järjestelmän päivitetty versio. Räkit, joissa on "putoava" pää, pitävät kuorman päällystyskilvestä myös silloin, kun kyseessä on yksipuolinen kuormitus ilman tukien taivutusta. Vaihtoehtoisesti on mahdollista käyttää muotoiltua järjestelmää suurikokoisille suojille, jotka ovat riippuvaisia ​​suoraan pääpalkkien hyllyihin, mikä mahdollistaa suojien helppoon asentamisen ja purkamisen. Levyjen valikoima on 15 ja 30 cm: n välein, mikä mahdollistaa muotoilun optimaalisen muotoilun huoneen kehän ympärillä pienimmillään. Tällainen rakentava ratkaisu mahdollistaa tiukan sovituksen kattoon ja kiinnittimen kiinnittämisen siihen. Tarvittaessa on sallittua käyttää pitkittäisiä kolmimateriisia palkkeja, mikä vähentää merkittävästi tarvittavia telineitä ja yksinkertaistaa niiden asennusta huomattavasti katon alle.

Drop Head Device

Tämä malli on yleismaailmallinen, se sisältää kattopalveja, joissa on kattopaneeleja ja pitkittäisiä palkkeja ja "putoavia" päitä. Palkkien asennus suoritetaan "putoavilla" päillä, jotka on ennalta kiinnitettävä tukipylväiden liukuportaiden kärkeen. Jalustatelineet antavat vakauden kantavissa ristikkorakenteissa, jotka on kiinnitetty "putoaviin" päihin. Muottipaneelit asetetaan jo koottuun tukirakenteeseen. Asettelu suoritetaan nopeasti sekä ristissä että pitkittäissuunnassa. Tällaisen ratkaisun etuna on ennen kaikkea mahdollisuus varhaiseen purkamiseen. Räkit, joissa on "putoava pää" samanaikaisesti, säilyttävät jatkuvasti irrallaan olevan päällekkäisyyden. Tällä hetkellä irrotettavat paneelit voidaan asentaa vierekkäiseen tarttujan varasuppoihin.

Muotti voidaan irrottaa vasta sen jälkeen, kun katto on kaadettu ja kuivunut, mutta ei ole välttämätöntä poistaa muottirakennetta kerralla, mutta vähitellen.

Laatoitus: asennusohjeet

Lattiamuotojen asennus voi vaihdella eri parametreissa, jolle on tyypillistä tuotetyyppi ja työn erityispiirteet. Tässä artikkelissa tarkastellaan lattiatyyppien muotoilua sekä kuvailla yksityiskohtaisia ​​asennusohjeita.

Sisällysluettelo:

Tyypit tuotteiden päällekkäisyydelle

Kaikki työt rakennuksen lattiamallien asennuksessa, jotka on tarkoitettu rakennusten tai talojen rakentamiseen monoliittisesti. Työn suorittamisessa on tärkeää noudattaa sääntöjä ja suosituksia rakenteen lujuuden ja vakauden varmistamiseksi. Harjoitteluasennustekniikan olisi oltava työntekijöiden tai alan asiantuntijoiden tehtävä.

Ennen asennuksen aloittamista on tärkeää tarkastella tämäntyyppisten tuotteiden parametreja ja tyyppejä. Tällaisia ​​malleja ovat:

 • metsissä;
 • muottien kuoren telineet;
 • irtotavarana;
 • teleskooppihyllyillä.

Teleskooppeihin, jotka on valmistettu teräksestä, käytetään muottia, kun katon korkeus on enintään 4,6 metriä. Rakennettaessa suurempaa korkeusrakennetta on tärkeää levittää irtotavarana olevia muottilaatuja. Tällöin asennus on tarkoitettu päällekkäisiksi monoliittisiksi, teräsbetonista, jonka korkeus on 20 metriä ja paksuus 70 cm. Tämäntyyppiselle muottilaitteelle on välttämätöntä käyttää pystysuoria telineitä, liittimiä, liittimiä, ristikkorakenteita ja muita liitäntäelementtejä. Kaikki asennus- ja purkutyöt eivät ole monimutkaisia.

Kaavion teleskooppisen päällekkäisyyden asentamisen ominaispiirteet kiinnittävät jalustan jalustaan, joka tukee koko rakennetta. Samanaikaisesti asennustekniikka toteutetaan erityisillä suojuksilla. Ne on valmistettu vanerista, jolla on vedenpitävät ominaisuudet. Itse asiassa vanerin suojat ovat kiinteitä esineitä muottien kokoonpanoon.

Erilaisia ​​rakennustöitä tehdään kiilametsissä, joita käytetään kerrostalon kerrosten asentamiseen. Niitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin, mutta vanerin sijaan telineet asetetaan niihin ja tikkaat ovat kiinteät, mikä on tarpeen työntekijöiden nosta- miseksi. Kiilametsissä on prototyyppisuunnittelu, joka koostuu telineistä, jotka ovat vaakasuoria ja pystysuoria. Ne voidaan liittää eri kulmiin, mikä mahdollistaa laadukkaiden töiden tekemisen vaikeissa kohteissa.

Kattorakenteiden kattoprofiilin asennus tekniikka on asentaa runkorakenteinen rakenne. Tämä menetelmä eroaa edellisestä siinä, että telineiden yhteyden muunnos on tehtävä levytekniikalla. Tämä mahdollistaa yhden tasoisen asennuksen yhdestä neljään osaan 1 kulhossa.

Palkin katon massiivikokoonpanon ominaisuudet

Kattorakenteiden asennuksen tekniikka edellyttää betoniterästen palkkien käyttöä. He suorittavat rakennuksen pääkuormituksen. Siksi muotti on tärkeää paitsi lattialle myös useimmille palkkeille. Työt tulisi aloittaa sarakkeiden asennuksen jälkeen.

Ensinnäkin palkit on asennettu erityisiin uria, jotka sijaitsevat sarakkeiden muottirakenteessa. Tämän jälkeen voit aloittaa teleskooppisten telineiden asentamisen, mutta on tärkeää muistaa sallitut korkeudet. On suositeltavaa asentaa kaikki tukielementit jalustoihin, jotka on kiinnitetty pultteilla, mikä lisää sädekimpun vakautta.

Seuraavaksi jatketaan muottipintojen asentamista, jotka ovat tärkeitä kiinnittämään toistensa ja pohjan välissä erityisten kiinnittimien avulla. Lisäosaa vahvistamisesta on puupalkkien lattia. Niiden alapuolella on myös tärkeää asentaa teleskooppitelineitä lattiamateriaaleihin. Työn lopullinen vaihe on paneelien asentaminen muottien sivuille ja vahvistuskotelon sijoittaminen. Tällöin on lisäksi tarkistettava seuraavat näkökohdat:

 • lopullinen muottien yhdenmukaistaminen;
 • lattiapalkkien ja muiden elementtien tason tarkistaminen;
 • luodaan sags tai taipumien läsnäolo, jotka ovat tärkeitä eliminoimiseksi.

Rakenteiden asennus ilman monoliittisia palkkeja

Tämän tekniikan muotin asennusjärjestelmää voidaan verrata asennuksen ominaisuuksiin palkkikattoon. Tämä menetelmä on kuitenkin yksinkertaisempi, koska ei ole tarpeen asentaa muita aidoja, jotka on tarkoitettu monoliittisten palkkien valaisemiseen. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että muottien kokoamiseksi on tärkeää noudattaa vaatimuksia ja sääntöjä, jotka määräävät tukien asennusetäisyyden.

Asiantuntijat suosittelevat näiden sääntöjen noudattamista määrittelemällä lattian paksuuden ja etäisyyden:

 • Asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan 2 metriä, jos katon korkeus on enintään 230 mm.
 • Lattialle 28 cm paksua askelta 1,7 metriä.
 • Jos päällekkäisyydellä on noin 320 mm, on suositeltavaa asentaa telineet puolen metrin välein.

Asennuksen aikana sinun on muistettava, että edellä kuvattujen telineiden välinen etäisyys on maksimaalinen. Sen vuoksi on suositeltavaa hieman vähentää tukien välistä nousua. Vaneria, muovia ja muita rakennusmateriaaleja voidaan käyttää kattorakenteiden suojana. On tärkeää tietää, että hyvälaatuisen pinnan saamiseksi on tärkeää käyttää laminoituja tuotteita. Jos aiot käyttää vaneria, on tärkeää, että se on kosteutta kestävä.

Muotoon vaahtolevyn asennuksen ominaisuudet

Tässä asennusohjelmassa on joitain vivahteita, jotka on tärkeää muistaa asennettaessa muottirakenteita. Suunnitteluohjelma on suunniteltu tiettyihin onteloihin, jotka on tarkoitettu teräsbetonipalkkien muodostukseen. Tämä vähentää työn määrää. Samanaikaisesti kaikissa muottipesän yksityiskohdissa on erityisiä niittejä, joiden kautta voit sijoittaa erilaisia ​​viestintää, kuten jätevesiä, vesihuoltoa, sähköä.

Likimääräinen kaavamallin luominen monoliittisesta päällekkäisyydestä laajennetusta polystyreenistä ei aiheuta tiettyjä vaikeuksia, joten prosessiin voi osallistua 2 tai 3 henkilöä. Asennusteknologiaa on suositeltavaa aloittaa telineiden ja tukipalkkien asentaminen.

On tärkeää tietää, että palkkien suunta on kohtisuorassa suojien ja rei'itetyn metalliprofiilin asemaan, mikä mahdollistaa kantokyvyn lisäämisen. Jos tarvitset tarvittavat tiedonsiirrot muottien läpi, voit leikata aukon seinään ja on tärkeää tiivistää liitosalue.

Purkamisen ominaisuudet

Rakenteiden purkamisen parametrit voivat riippua useista tekijöistä, jotka määräytyvät joidenkin sääntely- ja hankekohtaisten asiakirjojen perusteella. Tässä tapauksessa määräajat riippuvat joistakin tekijöistä:

 • käytettyjen betonimerkkien;
 • asennusvaiheen toteutusaika;
 • paksuus ja päällekkäisyyksien parametrit.

Kesäaikaan on yleensä mahdollista poistaa muottipesä 3 tai 4 päivän kuluttua, mutta on suositeltavaa jatkaa rakennustyöt vasta 3 viikon kuluttua. Talvella betonin kuivumisaikaa pidennetään, mikä riippuu märästä ja kylmästä ilmasta. Materiaalin purkamisen ydin on yksinkertaisin osien purkaminen. Jos rakenteessa on erityiset putoavat päädyt, purkamisprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Myös tällaisten osien käyttö mahdollistaa työn osittaisen toteuttamisen, mutta ehkä samanaikaisesti kattoprofiilin poistamisen, jonka valokuvia voi nähdä tällä sivustolla. Määritä rakenteen poistamisen aika, jos lasket betonin voimakkuuden, indikaattori siitä, mikä on 70 prosenttia.

Kuviota päällekkäisyydestä: vaiheittaiset ohjeet

Tässä tilanteessa tarkastelemme monoliittisten lattian muottirakenteiden rakennetta. Niitä käytetään usein nykyisessä rakenteessa. Jos työn aikana työskentelee korkealaatuisia materiaaleja viimeisimmän teknologian avulla, se vähentää rakenteen painoa, kuormitusparametreja, jotka vähentävät rakennusjätettä.

Korkealaatuinen työteho takaa puun oikean asentamisen, kun kaikki jalat täyttö ja muodostus eivät ole vaikeita prosesseja. Rakennuttajat yleensä käyttävät useampia vaihtoehtoja muottien käytölle, joista osa tarjoaa valmiin rakenteen hankkimista, kun taas toiset haluavat tehdä kaiken omilla käsillään.

On tärkeää tietää, että lattialaatan muotti on valmistettu tällä menetelmällä: runko on koottu pystysuorista pylväästä, jotka kiinnitetään yhteen erikoispalkkien kanssa. Ne ovat kohtisuorasti naulattu poikkipalkkiin, johon vanerilattia on asetettu. Se on laminoitava ja kosteudenkestävä, joka muodostaa muotin pohjan. Työlle on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

 • tukipylväät, jotka ovat tankoja, joiden leikkaus on 120 x 120 mm 150 x 150 mm;
 • puupalkki ja ristipuutavara - on leikattu levy, jonka poikkileikkaus on 160-180 x 50 millimetriä;
 • joka on levy, jonka paksuus on 3 cm;
 • lattiapinnoitetta, käytetään vedenpitävää vaneria, jonka paksuus on 1,8 cm.

Tällaisia ​​töitä varten ei ole välttämätöntä hankkia kalliita havupuita, mikä on hyvin epätaloudellista, joten on olemassa useita vaihtoehtoja:

 • käyttää sahatavaraa, joka on tarkoitettu ristikkojärjestelmään;
 • käytä aiemmin käytettyjä tuotteita, joita aiemmin käytettiin rakennusalalla;
 • mieluummin materiaaleista, jotka on valmistettu huonolaatuisista puulajeista, esimerkiksi havupuusta.

Tehtävän suorittamiseksi on tarpeen laskea katon muotti, nimittäin asentaa tarvittava määrä tukiaineita, jotka ovat seisontatuet. Joten, kun asennat muottien, on tärkeää harkita vaiheet sijoittaa telineeseen. Kaikki parametrit ja etäisyydet määritettiin tässä artikkelissa.

Askel askeleelta ohjeet asennukseen:

1. Kun otetaan huomioon päällekkäisyyden paksuus, lasketaan uudelleen palkkien väliset askelmat, jolloin ne muodostavat ensimmäisen rivin. Tätä varten sinun täytyy ohjata pituussuuntainen palkki erikoisuraan kynsien avulla tukipylväiden yläpäähän. Puolikanavan likimääräinen syvyys tulee olla yhtä suuri kuin palkki. Tämä antaa tarvittavan kuorman tukeen. Kiinnitä sitten pitkittäispalkin päät seinään.

2. Samalla tavalla on tarpeen muodostaa toinen rivi muottiin. Rakenteen pohjan tulee olla vahva ja sileä. Tätä varten on suositeltavaa laittaa levy tukien alle, joiden paksuus on noin 5 cm.

3. Pitkän palkin suhteen kohtisuoraan kiinnitämme poikittaisen palkin, jonka kiinteä etäisyys on 60 cm. Seuraavaksi asennamme tukipylväitä, joiden pystysuuntaus tarkistetaan laskuviivan avulla.

4. Samaa tekniikkaa varten sinun on asennettava jäljellä olevat rivit luodaksesi puitteet halutuille parametreille.

5. On tärkeää tasata vaakasuorat palkit rakennustasolla, kun taas telineiden korkeus on helppo säätää.

6. On tärkeää, että kaikki jalustat kiinnitetään toisiinsa kiinnittämällä. Ne voidaan kiinnittää kynsillä, ja niiden aseman on oltava lävistäjä. Tällöin sinun on varmistettava, että telojen koko runko on tarpeeksi vahva ja luotettava jatkotyöskentelyyn.

7. Tämän jälkeen ristikkopalkkiin asetetaan vaneri, jonka levyt on sovitettava tiiviisti yhteen ja liitokset on sijoitettava palkkiin. Eri aukkoja ja aukkoja nivelten ei pitäisi olla.

8. Päällekkäisyydet ovat tärkeitä pidättäytyä pakastamisesta. Tällöin on kehyspisteen päälle asennettava esimerkiksi hiilihapotettu betonilohko. Tiiliseinien kohdalla on tarpeen asettaa neljä tiilimuurausta, joiden paksuus on 12 cm. Suosittelemme myös lämmittämään ulkopinta vaahtomuovilla.

9. Valmista sitten vahvistuksen runko, tarvittaessa tarve tehdä reikiä viestintään.

10. Me täytämme betoniratkaisun. 20 vuoden jälkeen on suositeltavaa irrottaa muottipesä.

Erityyppisten lattialementtien asennusjärjestelmä edustaa suurta työmäärää, jonka toteuttaminen vaatii valtavia kustannuksia. Tietenkin muotti voidaan rakentaa omin käsin, tai voit ostaa uuden rakenteen. Tällöin kaikki kustannukset ovat samat. Rakennemallin ymmärtämiseksi suosittelemme videon katsomista artikkelin lopussa esitetyssä katto-muottirakenteessa.

Teleskooppinen muottiteline

Monoliittisen rakennustekniikan kehityksestä syntyneet laitteet ovat yksinkertaistaneet ja vähentäneet aikaisemmin työvoimavaltaisia ​​ja kalliita rakentamisprosesseja. Yksinkertainen keksintö - muottirakenne - mahdollistaa monoliittiset lattiat eri kokoonpanoissa (suora, vino, pääkaupungeissa) kaikissa rakennuksissa, joiden lattiat ovat jopa 400 mm paksuja ja korkeintaan 4,5 m korkeammat: yksityisestä talosta, joka on rakennettu omalla kädellä tuotantohuoneeseen.

Teleskooppitelineiden kotelointi

Teleskooppinen teline - helppokäyttöinen ja luotettava laite, joka tukee lattiatilaa. Pienen painon (enintään 20 kg) ansiosta teleskooppitukien asentaminen on helppoa jopa yksin.

Teleskooppiset telineet lattiamoduulille, suunnittelulle, teknisille ominaisuuksille ja muunnelmille

Muottipesän alla oleva jalusta koostuu kahdesta eri halkaisijaltaan olevasta teräs- tai alumiiniputkesta. Tukipinta on hitsattu suuremmalle halkaisijalle ja suuttimet, joissa on langat ja kiinnitysreiät, on kiinnitetty ylhäältä. Jotkut valmistajat sulkevat suuttimen kierteillä varustetuilla holkkeilla suojaksi kontaminaatiota vastaan, tämän mallin mukaan se on hyllyjen luokittelu:

 • avoimella langalla;
 • suljetulla langalla.

Pienemmällä halkaisijalla (teleskooppi) on aukot koko pituudelta, niiden välinen etäisyys on 110-175 mm, tukialusta on hitsattu siihen asennettaessa unifork. Tukipultti ruuvataan alemman putken suuttimeen, teleskooppinen insertti työnnetään siihen. Tarvittavan telineen pituuden kiinnitys suoritetaan erityisellä kiinnityskorvakkeella suuttimen aukkojen läpi ja yläputken reikien avulla mutterilla.

Muottien teleskooppipilareiden mitat ovat vakiovarusteita, niitä valmistetaan pituudeltaan 1,7 - 4,5 m. Kuormitus, jota ne kestävät, vaihtelee 1-4 tonnilta. Suojaa korroosiota vastaan, muottien tukit on maalattu nitro-emalilla tai jauhemaalilla, yksittäiset osat sinkittyä (kierteiset suuttimet, tukipultit, kiinnitysrenkaat).

Luettelo tarvittavista materiaaleista ja laitteista laatoille


Kattorakenteiden yksinkertainen rakenne (1,5 - 4,5 m korkealle) koostuu:

 • teleskooppiset kannattimet;
 • kolmijalat - kolmea kaarevaa putkea olevat laitteet, jotka kiinnittävät jäykät kiinnitysosat haluttuun asentoon ja kuorman osuuteen;
 • uniforks - metallilevy, johon on kiinnitetty metalliset nastat, kulmat tai ura, joka on tarkoitettu palkkien asettamiseen ja kiinnittämiseen;
 • puiset palkit;
 • vaneri laminoitu;
 • viitekulmat
 • tasolla.

Teleskooppisten telineiden käyttö muotolattiatasoihin

Teleskooppiset telineet kattorakenteisiin ovat tärkeä osa suunnittelua monoliittisen rakentamisen kannalta. Nämä elementit kykenevät kestämään huomattavan painon, mikä tekee niistä vastustuskykyisiä valtavia kuormia betonista. Niillä voi olla erilainen muotoilu, joka mahdollistaa minkä tahansa kokoonpanon päällekkäisyyden.

Mikä se on?

Teleskooppinen jalusta muottiin on erityinen rakenneosa, jolla on useita komponentteja. Näihin kuuluvat nostolaite, teline, jalusta.

Ensimmäinen elementti koostuu monista yksityiskohdista:

 • putken muotoinen ohjaustuki 54-60 mm: n halkaisijaltaan, jonka alusta on hitsattu 12 x 12 cm: n pohjaan, yläpäässä - langalla varustettuun suuttimeen;
 • ylätuki, jonka halkaisija on pienempi kuin 51 mm, ja rei'itys koko alueella. Yläpuolella hitsataan laippa, joka vastaa kooltaan paikkaa;
 • korvakorut - erikoisliitokset, joilla pidetään yläosaa;
 • työntömutteri. Liikkeet kiristimessä, on ylimääräinen tuki.

Tukihaarukka on muodostettu paksuisesta metallilevystä. Siihen on hitsattu neljä putkea, joiden korkeus on 13,4 cm. Tällainen haarukka on asennettu yläasentoon I-palkkien kiinnittämiseksi muottiin muodostettaessa.

Jalusta koostuu kolmesta putkesta, joiden kaareva muoto on. Tällainen rakenneosa takaa teleskooppisen telineen luotettavan ja vakaan löytämisen. Jalusta lisää merkittävästi muotonsa vastetta dynaamisten kuormien vaikutuksiin, joita usein havaitaan betonin kaatopaikassa.

Monoliittisen rakenteen muotityypit

Rakenteiden asentamisen tarve ilmenee rakennettaessa monoliittista menetelmää. Se voidaan asentaa eri tavoin, mikä määrää tällaisten lajien läsnäolon:

 • metsissä;
 • teleskooppihyllyjen lattiamoduulit;
 • kupin telineet;
 • irtotavarana.

Teleskooppityyppisiä telineitä on käytettävä, jos etäisyys ylimmästä pisteestä on korkeintaan 4,6 m. Muissa tapauksissa on tehokkaampaa käyttää irtotavarana olevaa muottirakennetta.

Päämuottien komponentit ja työkalut

Luo teleskooppinen muotti käyttäen seuraavia elementtejä:

 • teleskooppiset telineet;
 • kolmijalka,
 • univilka;
 • puiset palkit;
 • vaneritehtaan tai polystyreeniarkkien muotoilun perustana;
 • kulmia reunojen luomiseksi;
 • tason suorittaman työn ohjaamiseksi.

Yksi teline kattorakenteiden asennuksesta kestää jopa kaksi tonnia kuormaa. Näitä laitteita voidaan tuottaa eri versioissa, jotka määräytyvät kuluttajan tarpeiden mukaan. Rakentaessasi pienen yhden kerroksen talon, on suositeltavaa käyttää pieniä elementtejä, joilla on mahdollisuus laajentaa tangosta 3.1 m.

Räkitasojen muodostamiseksi käytä putkia, joiden seinämän paksuus on 2,3-2,8 mm. Yläosassa ja pohjassa on takorautapähkinöitä, jotka lisäävät rakenteen jäykkyyttä. Jalustalla on yleensä enintään 60 cm korkeus. Teleskooppivarsien sisältämillä univormuilla voi olla erilainen muoto:

 • neljän tappion läsnäolo palkkien pitämiseksi;
 • kulma, johon palkki kiinnitetään lujuusominaisuuksien lisäämiseksi;
 • puutavaran kourujen läsnäolo.

Liitekokoonpanotekniikka

Muottien kokoonpano alkaa tavallisesti jalustalla. Kaikkien elementtien korkeuden ja sijainnin määrittämiseksi käytetään erityisiä kääntyviä tukia. Jalusta ei ainoastaan ​​anna stabiilia sijaintia koko ylärakenteelle, vaan myös ottaa osan kuormasta. Puristin nousee ylhäältä. Kun teline on kiinnitetty jalustalle, se kiinnitetään.

Tukiasennetun kannen päälle unifork. Tämän jälkeen se siirretään vaaditulle korkeudelle ottaen huomioon tulevan päällekkäisyyden alaraja. Kiinnitä kokoonpannu rakenne käyttämällä sauvaa tai korviketta.

Yksityiskohtaiset asennusohjeet

Muottirakenne on suoritettava seuraavan kaavion mukaisesti:

 • poikittaisten palkkien asennus;
 • kaikki asennetut tuet on välttämättä kiinnitetty pultteilla, mikä lisää niiden jäykkyyttä;
 • rakenne on kohdistettu vaakasuoraan suuntaan;
 • korkeuden säätötelineet sopivilla pähkinöillä;
 • vaneri asennetaan, joka pystyy pitämään betonista, kunnes se on täysin kovettunut eikä muuta muotoaan;
 • horisontaalinen asennusalusta määräytyy tasolta. Tarvikkeiden asentoa muutetaan tarvittaessa;
 • muottipaneelien asentaminen tulevaisuuden sivuille päällekkäin;
 • vahvistuskehyksen asennus.

Muut asennusohjeet

Tukijärjestel- mien välinen etäisyys määräytyy päällekkäisyyden paksuuden perusteella. Jos se on 0,3 m, kenttä nousee 1,5 m. Teleskooppisten tukien asettamiseen ei ole tiukkoja suosituksia. Kaikki riippuu tietyn hankkeen vaatimuksista ja rakennuksen suunnittelusta.

Laskelmissa on otettava huomioon betoniseoksen paino ja vahvikekehys. Työn tekemiseksi laitteen monoliittisen päällekkäisyyden onnistumiseksi otetaan huomioon korkeus, jolla täytetään ratkaisu.

Telilaatta telineiden telineillä

Monoliittinen rakenne on luotettava tapa rakentaa kiinteät rakennukset ilman yhtä saumaa. Ja kattopinnoitteet muottiin asennuksen sijasta yksittäisistä laatoista eivät ainoastaan ​​tuo tätä tekniikkaa täydellisiksi, vaan myös auttavat luopumaan nostolaitteista. Suurilla kohteilla sen käyttö voi silti olla tarkoituksenmukaista, mutta yksittäisissä rakenteissa on paljon helpompi hankkia muottialueita pystysuorilla säädettävällä telineellä.

Suunnittelu ja toiminnan periaate

Suosituimmat teleskooppiset telineet, jotka työskentelivät jackin periaatteella. Ne ovat pari putkia, joiden halkaisija on erilainen, ja ne on asennettu niin, että yläpalkki voi mennä laiturille asennetun tukijalan sisään. Elementtien liike pystysuuntaisella pystysuoralla akselilla saa aikaan kiristimen, jossa on kiinnitysreiät.

Ulosjohdinreiät ovat laskuria, ja jos ne ovat samat kuin telineurien taso, anna kiinnitysaseman kiinnittäminen erityisellä kiinnikkeellä tai sauvalla. Rei'ityspinta voi vaihdella välillä 110 - 175 mm, mutta itse sauva pysyy samana koko pituudelta. Tämä järjestelmä mahdollistaa teleskooppisen tuen korkeuden vaihdon hyvin laajuudeltaan 1,7 - 4,8 metriä. Muottirakenteiden kokoaminen näyttää voimakkailta metallivarruksilta, joilla on yleinen haarukka, joka päästää hajautetun kuorman palkista. Stabiilisuus antaa alemman muotoilun jalustan muodossa.

Tyypit ja ominaisuudet

Runkolevyjen suunnittelussa on vain vähän perustavaa laatua olevia eroja, mutta pääyksiköiden yksittäiset parametrit voivat vaihdella eri malleissa. Siksi pystytuotteiden muodostamien rakenteiden luokittelu on melko ehdollinen.

Langattomat teleskooppitelineet on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • Huoltoasemat - standardi avoimen kiristimen kanssa.
 • STZ - suojakotelolla, joka estää liitäntäkierteen likaantumisen. Pienen parannuksen ansiosta sarjan liikevaihto kasvaa 50%.
 • STO TOR - samat avoimet teleskooppiset kannat, mutta lisääntynyt lujuus. Laakerikapasiteettia lisätään seinien suuremman paksuuden ansiosta.

Teräsputkien korroosionestopinnoitteen roolissa ovat jauhemaalat ja nitro-emalit. Joskus on galvanoitu, varsinkin jos se on tuontituotteita - niiden hinta on 45-60% korkeampi. Kuitenkin telineiden telineiden telineiden galvanointi on kestänyt paljon pidempään korroosionkestävyyden vuoksi.

Yksittäiseen rakenteeseen yhdistettyjen putkien koot ovat hyvin tärkeitä - enimmäismitat ja kattopitojen kantavuus riippuvat niistä. Samat parametrit ostaessaan määrittävät nostokustannukset.

Mitkä ovat teleskooppiset jalustat?

Käyttämällä monoliittisen rakenteen mahdollistavaa tekniikkaa voit päästää rajapinnan päällekkäisyyksien ja paksuuden jättää nosturit raskaiden levyjen nostamiseen. Säästö teknologialla on erityisen tärkeä yksittäisten asuntojen rakentamisessa omilla käsillään.

Tukijärjestelmänä käytetään laajaa teleskooppitelineiden telineitä, jotka on valmistettu puupalkkeista, jotka on asennettu nostolaitetyyppisiin metalliliittimiin. Levytetty laminaattilevy asetetaan päälle, joka toimii lattialle laastin ja sulkemislaitteiden paikalle teknisten aukkojen paikoissa. Tämäntyyppiset muottipohjat on suunniteltu toimimaan vaakatasossa jopa 5 metrin korkeudessa, betonin kerros jopa 400 mm.

Metallisten tukielementtien rakenne

Eri valmistajien tuotteilla on eri osat, mutta kaikki teleskooppipohjat muottiin koostuvat kahdesta putkesta. Ensimmäisellä on suurempi halkaisija, sillä on alhaalla oleva tuki, ja vastakkaiseen päähän on hitsattu tai kulunut sisäkappale (kiristin) kierteillä ja kiinnityspaikoilla. Reikää porataan sisäänvedettävässä putkessa koko pituudelta samalla etäisyydellä toisistaan ​​(askel 110-175 mm), toisesta päästä on myös varustettu alustalla, johon lautaspalkki tuetaan. Ennen telineen asentamista kierretyn suuttimen päälle kierretään erityinen mutteri tai kytkin, jonka jälkeen yläosa työnnetään. Putki on kiinnitetty haluttuun korkeuteen erikoisella sauvalla tai korvalla, kiinnitysrei'ien ja reikien kautta, mutteri tai kytkin toimii tukena. Jos telineessä ei ole jalustaa ja univormuja, ne on hankittava erikseen.

Teleskooppiin kiinnitetyt telat levitetään valssaamalla: metallia, joka altistuu muovista muodonmuutokselle, tiivistyy ja tulee kestävämmäksi. Tukipultti on valmistettu pallografiittisesta raudasta, joka kasvaneiden muoviominaisuuksiensa ansiosta käyttää ohutseinäisiä osia, jotka toimivat iskukuormien alla. Joissakin rakenteissa kiristimet on suojattu kontaminaatiosta erityisillä hihoilla, joten teleskooppiset tukiputket tulevat avoimilla tai suljetuilla kierteillä. Pinnat maalataan nitro-emalilla tai jauhemaaleilla. Erilliset valmistajat, joilla pyritään lisäämään metallin korroosionkestävyyttä ja pidentämään muotin käyttöikää, tuottavat galvanoitua:

 • kiristimet;
 • korvakorut, leikkeet;
 • tukipultit ja kahvat.

Koko alue

Kahdesta osasta koostuvilla teleskooppipuomiin kiinnitettävät kotelot ovat pienin ja maksimipituisin. Sallittu kuorma ilmoitetaan teknisissä ominaisuuksissa kahdella luvulla, sitä korkeampi ylempi osa nousee, sitä pienempi paino, jonka rakenne pystyy kestämään. 20-30 cm: n korkeudelle, korkeintaan 3 m: n korkeudelle, käytetään tavanomaisia ​​telineitä, joiden pituus on 3,1-4,2 metriä ja joka on tehty halkaisijaltaan 60 mm: n putkesta ja jonka seinämä on 2 mm. Yläosa eri valmistajilta 48 tai 51 mm, metallipaksuus on yleensä 2,5.

Työskentelyä 3-4 metrin korkeudella tai 30 - 40 cm: n enimmäismäärän pystyttämiseksi käytetään vahvistettuja tukia. Räkit, joiden pituus on 3,9 metriä ja joiden ala- ja yläosat ovat halkaisijaltaan 76 ja 60 mm: n putket (seinä 3 mm), kestävät kuorman yli 4000 kg. Yhden (vakiokoko) paino ei ylitä 20 kg, minkä ansiosta se voidaan asentaa ilman erikoislaitteita yhdellä tai kahdella henkilöllä. Soveltamisalaa ei ole rajoitettu lattiapäällysteiden tukemiseen, vaan on yleiskäyttöisiä tukia, joita voidaan käyttää myös missä tahansa rakentamisen tai korjauksen vaiheessa rakentamisen aikana:

 • alustoja tavaroiden vastaanottamiseksi korkeudella;
 • tukirakennetta rakennuksen horisontaalisten osien purkamisen yhteydessä.

Lattiamuotojen asennus

Valmistuneelle rakennustyömaalle asetetaan jalustat, niiden vakaa asento varmistetaan kääntökannattimien säätöllä. Rakenne, joka on muotoiltu teräsputki, jonka koko on 20x20x1,5 mm, ei ainoastaan ​​pidä jalustaa pystyasennossa vaan myös osan kuormasta. Leike nousee kokonaan ylös ja kun teleskooppisen säädettävän jalustan asennus kolmion jalustalle tehdään, se laskee ja korjaa tuen. Yläputken alustalle asetetaan unifork, jonka jälkeen osa ulottuu haluttuun korkeuteen ja kiinnitetään korvakkeella. Järjestelmän asennus jatkuu seuraavassa järjestyksessä:

 • pitkittäisten ja sitten poikittaisten palkkien asennus;
 • vaakasuoran tason valvonta;
 • tasoittaa muottipöytää säätämällä pystypintojen korkeutta tukipultilla;
 • laminoidusta vanerilattiasta.

Lattiat, joiden paksuus on enintään 30 cm, täyttyvät useimmiten enintään 150 metrin päässä toisistaan. On kuitenkin mahdotonta antaa tarkkaa suositusta ilman perusteellista tutkimusta rakennushankkeesta. Laastin, raudoituksen, betonitehtaiden, työntekijöiden ja itse muottirakenteen painon lisäksi on otettava huomioon korkeus, jolla lattiarakenne rakennetaan. Monet yritykset tarjoavat potentiaalisille asiakkailleen maksuttoman laskelman. Virheiden välttämiseksi on suositeltavaa käydä ammattilaisille, jotta oikeat teleskooppitukiasetukset voidaan valita: ei ainoastaan ​​niiden määrä vaan myös niiden mitat.

Räkit ovat lujia terästä ja ne on tarkoitettu toistuvaan käyttöön. Tarvittaessa voit ostaa käytetyn tuotteen sekä vuokrata sen (katso taulukko). Hinta riippuu putken pituudesta, halkaisijasta ja paksuudesta, pintakäsittelyn laadusta (galvanointi on kalliimpaa kuin maalaus). Lisäksi valmistajalla on arvo. Esimerkiksi Doka (Itävalta) tai PERI (Saksa) tuet ovat täysin sinkittyjä ja niiden hinta on 3700 ruplaa (3,1-4,2 metriä), ja voit ostaa kotimaisen tuotannon teleskooppiteline Gamma useita kertoja halvempaa.