Pile-pohja ruuvituilla (paaluilla)

Rakennusten ja rakenteiden huoltovapaa toiminta riippuu paljolti sen peruspohjan oikeasta valinnasta - tämä on axiom. Korjaamalla tämä osa rakennuskustannuksista niin merkittävä, että sen järjestelyn laatu on erittäin tärkeä. Tätä vaikuttavat monet tekijät: maaperän koostumus, maanalaisten vesikerrosten kokoonpano, alueen ilmasto ja monet muut. Ruuvipallojen perusta mahdollistaa talojen rakentamisen jopa tällaisista syistä, joita kutsutaan "ongelmallisiksi" ja joissa on mahdotonta tai epäkäytännöllistä rakentaa muita perustuksia.

Pallon "runko" on putki (pitkittäinen), jonka seinämän paksuus on 4 mm (tavallisin versio). Sen toinen pää on terävä. Terät on hitsattu siihen, joka suorittaa maaperän leikkaustyökalun toiminnan. Rungon vaaditulla syvyydellä ne tulevat lisätuille, jotka estävät sen poikkeaman pystysuorasta akselista.

Vastakkaispäässä katkaistaan ​​diametraalisesti vastakkaiset aukot, joihin "vipu" asetetaan. Tämä takaa paalun pyörimisen ruuveja säätelevän prosessin yhteydessä omiin käsiisi.

 1. Valmistelutoimet (tasoitus, maaperän tiivistyminen) voidaan jättää pois. Tämä vähentää merkittävästi kokonaistyöaikaa.
 2. Työvoimakustannukset pienenevät huomattavasti, koska ei ole tarpeen kaivata kaivantoa, valmistella muotti- ja kaatorautaa. Ja jos katsotte, että sen pitäisi myös kovettua (yleensä se on noin 4 viikkoa), silloin se säästää aikaa.
 3. Helppo asennus. Tämä tekniikka on käytettävissä myös henkilölle, jolla ei ole kokemusta rakentamisesta. Tietysti on joitain vivahteita, mutta ruuvipillojen perustusten tarkastelujen mukaan ne ovat verrattavissa monimutkaisuuteen, esimerkiksi viskoosiin vahvikekoukkuun nauhalle "monoliitti". Siksi kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti.
 4. Mahdollisuus rakentaa perusteita millä tahansa ominaisuudella. Loppujen lopuksi ei ole salaisuus, että yksittäisen kehitysmaan kohdalla käytetään pääasiassa "hylättyjä", jotka eivät sovellu maatalouskäyttöön.
 5. Vähennetään kassavirtoja. Ensinnäkin betoni on melko kallis. Toiseksi, vesieristysmateriaalien lisäkustannukset. Plus - levyt muottiin. Yleensä säästö voi nousta 35 - 70%: iin.

Mutta olisi väärin pysyä hiljaa paalutusruuvin perustusten puutteista. Vaikka osa niistä on jossain määrin suhteellista, koska niiden "vaikutus" aste riippuu paikallisista olosuhteista. Siitä huolimatta ne ovat olemassa, vaikka valmistajat ja myyjät eivät yritä mainita niitä.

 • Tämäntyyppinen jalusta soveltuu vain matalille rakennuksille. Rakennuksia ei ole pystytetty niille. Mutta se ei koske pieniä yksityisiä taloja - on mahdollista rakentaa.
 • Vähemmän kestävyys verrattuna betonirakenteeseen. On tärkeää, mitä maata "ruuvattiin", mikä vahinko saatiin asennuksen aikana.
 • Säätiön laadun hallinta ei toimi. Tosiasia on, että jokaisella kasa on korroosionkestävä pinnoite, joka voi vaurioitua tuotteen asennuksen aikana. Näin tapahtuu, kun tiellä on liian kovaa kiveä. Vaikka kokeneet kuopat osoittaisivat poissaolonsa, yksittäisten kivien läsnäoloa syvälle maaperään ei voida sulkea pois.
 • Epätasainen kutistuminen. Se riippuu maaperän ominaisuuksista, mutta loppujen lopuksi se voi johtaa rakenteen vääristymiseen.
 • Tarvitaan lisätoimia lämmittää taloa, erityisesti pohja. Loppujen lopuksi siellä - maata. Ja tässä syntyy paljon kysymyksiä.

Ensinnäkin, miten varustaa base? Itse asiassa, ilman sitä, talo on kuin "kana kanan jalat". Sen on käytettävä vielä 500 ruplaa / m 2.

Toiseksi, mitä tehdä sokeilla alueilla?

Kolmas. Taloon tuotetaan erilaisia ​​teknisiä viestintää, joista osa vaatii lisäeristystä, koska putkissa on nestettä (viemärijärjestelmä, vesihuolto). Meidän on harkittava ja toteutettava asianmukaisia ​​toimenpiteitä, sillä rakennuksen maaperä jäätyy hyvin syvälle. Tämä vaikeuttaa rakentamisprosessia.

Voidaan päätellä, että ei ole aina suositeltavaa käyttää ruuvipinoja perustana, ja lisäksi tämä menetelmä rakennuksen perustuksen järjestämiseen voidaan tehdä joissakin tapauksissa.

 1. Jokainen säätiö on levitettävä maaperälle, jota kutsutaan "vaikeaksi pakata". Vain silloin on todennäköistä, että hänen "sagging" estetään. Siksi paalarakenteet sopivat sellaisiin maaperään, jotka luokitellaan "epävakaiksi". Esimerkiksi suot, suoalueet. Kaikissa muissa tapauksissa asiantuntijat suosittelevat erilaisen säätiön valitsemista.
 2. Jos sivustolla on suuria eroja korkeuksissa joissakin paikoissa, se ei toimi.

Lausunnot ja arviot

"Luin paljon arvosteluja ruuvipillojen asentamisesta ja totesin, että tällainen säätiö ei ole kovin sopiva taloon. Mutta rakensin navetta niihin. Tekniikka on yksinkertainen, kaikki työ on tehty muutamassa päivässä. Erittäin kätevä menetelmä, kun otetaan huomioon siteen tiheä rakentaminen, joka on pitkään asuttu. Minun ei tarvinnut harjoittaa maanrakennusta, jotain purkaa, kuljettaa. Mielestäni muiden kuin asuinkiinteistöjen osalta on hyvä vaihtoehto. "

Vladimir Marchenko, Arzamas.

"Minun kesämökistani, jonka perinyt tätini, aioin rakentaa pienen talon. Esiintynyt naapureiden kanssa, kysyi, mukaan lukien kuinka ne rakennettiin. Kävi ilmi, että maa ajoittain "kelluu", epävakaa. Siksi päätin ostaa ruuvipallot säätiölle. Kaikki työ tehtiin helposti ja nopeasti. Suuri lisä on, että sinun ei tarvitse kaivaa maata, kaivaa kaivannot, koska juoni on jo istutettu. Mielestäni tein oikean valinnan. "

Peter Sergeevich, Yekaterinburg.

"Hyvä ja edullinen perusta. En kuitenkaan vaarannu talon rakentamisesta. Ruuvipillojen käyttö edellyttää ammattimaista lähestymistapaa - sekä tietoa ja kokemusta. On parempi tilata avaimet käteen -ruuvin pohja asunnolle. Mutta hozblok hänen yhdistelmä, rakensin sen tällä perusteella. Minulla on pieni työpaja, en tarvitse kellarissa, paalujen kuorma on pieni, joten - aivan oikein. Ja rahan suhteen rakentaminen on melko halpaa. "

"Perus perustettiin ruuvipinoihin, jotka antoivat minulle noin 90 000 ruplaa talosta. Mielestäni se on halpaa. Rakentaminen konkreettiselta paikalta aiheuttaa joitain vaikeuksia. Vuoden joki on pullotettu ja lähelle paikkaa, lisäksi maanalaiset vesisäiliöt sijaitsevat lähellä pintaa. Tarkastettu - kellari on jatkuvasti tulvinut, joten en edes ajatellut kellarista. Pilejä minulle - ainoa vaihtoehto. Yli 3 vuoden oleskelu ei ole erityisiä valituksia. "

Mikhail Andreevich, Moskovan alue.

Helpoin tapa käyttää laskinta, joka on useilla sivustoilla. Huomaa, että nämä laskelmat ovat likimääräisiä, joten odotettua kuormaa pitäisi hieman nostaa.

Laskelmien tarkoitus on määrittää paalujen lukumäärä ja niiden halkaisija. Keskity tuotteiden kantokykyyn. Läpimitaltaan 89 mm: n poikkileikkaukseltaan ne sopivat runkorakenteisiin, yksikerroksisiin rakennuksiin, jotka on valmistettu tukkeista tai "kevyestä" kivestä (esim. Sementtilohkot), koska ne "pitävät" 3-5 tonnia. 108 mm: n paalut on suunniteltu 5-7 tonnin kuormalle rakennusten rakentamiseen 2 kerrosta.

Huomioi seinien, katon, lattian, kaikkien laitteiden, kodinkoneiden paino. Plus - huonekalut, henkilökohtaiset tavarat. Komponentteja on melko vähän.

Pallin pituus valitaan maaperän ominaisuuksista. Sitä voidaan sijoittaa saviin, hiekkaan, koeporaukseen ja tutkia maata. On huomioitava korkeuserot paikan päällä.

Tarvittava määrä paaluja määräytyy niiden välisen sallitun etäisyyden mukaan rakennusaineesta riippuen:

 • jopa 3 m - puuta varten;
 • jopa 2 metriä - kevytbetonilevyille (kaasu, vaahto ja vastaavat).

Kulmissa, seinien liitoksissa (ulkoiset, sisäiset) paalut asennetaan välttämättä. On välttämätöntä tarjota sama ja parvekkeiden, terassien, laajennusten läsnäollessa.

Omien laskelmiensa tuloksista on vielä näytettävä asiantuntija.

Itseasennusteknologia

Yleensä useimmin käytetyt paalut ovat 2,5 m, poikkileikkaukseltaan 108 mm.

Tuotantomerkinnät

Kriteerit on määritelty edellä (hankkeen mukaisesti). Äärimmäisissä kohdissa varret on kiinnitetty.

Sen on otettava huomioon tulevan seinämän paksuus. Tukin on sijaittava tarkasti sen pituusakselin suuntaisesti. Lisäksi paalut ruuvatetaan suoraan maahan, eikä reikiä voi kaivata. Ne edistävät edelleen ruuvien paalujen irtoamista ja rakenteiden vääristymistä.

Sallittu poikkeama pystysuorasta kullekin tuotteelle on enintään 1,5 °. Syvyys määräytyy maaperän jäädytyksen syvyyden mukaan, mutta ei pienempi kuin 1,5 m.

Itse prosessi on työläs, muttei monimutkainen. Pallojen päissä on erityisiä reikiä, joissa vipu on asetettu (romu, putken romu). Kierrä myötäpäivään. Tuntuu, kun kasa "lepää". Tässä työssä pysähtyy.

Leikkuupäät

Se on tarpeen putken osan poistamiseksi, johon silmät ovat. Tällaiset reiät johtavat päiden deformoitumiseen kuormitettuna. Työvaiheessa on tarpeen säätää, että kaikkien tukien yläosat sijaitsevat samassa (horisontaalisessa) tasossa. Voit tehdä tämän käyttämällä tasoa.

Liuos kaadetaan paaluputkien sisään. Tämä suojaa niitä maaperän liikkeen aiheuttamilta muodonmuutoksilta.

Ne ovat tarpeen alemman kruunun kiinnittämiseksi. Ne edustavat putkea, joka "liukuu" paaluun ja suljetaan sen avulla hitsaamalla. Metallilevy, joka toimii alustan tehtävänä, hitsataan sen leikkaukseen vuorostaan.

Kaikki hitsit käsitellään korroosionestoaineilla.

Kustannukset

Runkotukien (paalut) säätiön hinta määritetään erikseen jokaiselle rakenteelle. Miksi - se on selvää. Esimerkiksi tällainen 9 x 10 alusta maksaa noin 100 000 ruplaa, ei vähemmän.

Arvioiden laatimisessa voit keskittyä seuraaviin tietoihin (ruplissa / kpl):

 • halkaisijaltaan 108 mm: pituus 2 m - 1 650; 2,5 - 1,830; 3,5 - 2,300; 4 - 2,550; 5 m - 3 050;
 • 89 mm: n osalta ruuvipillojen hinnat ovat 1 500, 1 630, 2 000, 2 150 ja 2 550 ruplaa.
 • Asiantuntijat suosittelevat käyttämään ruuveja, joiden poikkipinta on vähintään 108 mm ja seinämän paksuus 4 mm (ei ohuempia!).
 • Teräslaatu on tärkeä näkökohta. On tarpeen valita tuotteita, joiden ilmaisin ei ole pienempi kuin "20".
 • Tuotteen luotettavuus määräytyy suurelta osin saumojen laadun mukaan. Kiinnitä huomiota siihen, kun ostat ruuvipalloja. Jos hitsaustekniikkaa loukattiin, paalut voivat vaurioitua kentällä niiden kiertymisen maaperään (esimerkiksi hitsatut terät rikkoutuvat tai muuttuvat). Pitkästä käyttöikää ei voida puhua.
 • Mikä on koostumus, jota käytetään paalujen pintakäsittelyyn korroosiolta? Maalaus, polymeerikomponenttien (esimerkiksi polyuretaanihartsien) käyttö?

Perusta on paaliruuvi

Ongelmat vankan ja luotettavan perustan luomiselle pääomasijoituksille hyvin märissä tai säännöllisesti tulvissa maissa ovat johtaneet hakuihin ja kokeisiin yksityisen asuntorakentamisen pino-ruuvin perustusten käytöstä. Ennen tätä rakennukset riviin valettuihin ja valettuihin tukiin.

1800-luvun puolivälissä tehtyjen lukuisten testien tuloksena ilmeni paalunruuvin perustusten asennusmenetelmä, jolloin rakennettiin taloja sellaisissa olosuhteissa, joissa tavallinen kivi ei kestä enää yhtä kautista.

Mikä on tukilangan tukivarren tuki?

Rakennustekniikka paaliruuveilla on ollut tunnettua jo yli tuhat vuotta, ja koko ajan onnistuneen teknologian laaja käyttö on vaikeuttanut paalujen asentamisen valtava monimutkaisuus. Nykyään yli puolet kevyistä ja keskisuurista rakennuksista rakennetaan paalun ja ruuvin pohjalle.

Pylväsruuvin laite on hieman erilainen kuin paalujen klassinen rakenne, mikä johtuu pääasiassa tuen erityisestä rakenteesta. Säätiön perusta on kenttä tai joukko ruuvipalloja, siinä on suosion salaisuus.

Ruuvipora voidaan jakaa kolmeen pääosaan:

 • Kotelo putkesta, joka on valmistettu seostetusta tai ruostumattomasta teräksestä, suojatulla lakalla;
 • Ruuvipään kärki, johon pölkkareunan osat on kiinnitetty;
 • Terät tai työvirta, joka on asennettu kannattimen pohjaan.

Kuvassa näkyy säätöruuvin laite.

Perusperiaate, joka takaa korkean laadun säätö, asetetaan pylväsruuvitukeen. Tämä on periaate ruuvattaessa tukea maahan. Ensi silmäyksellä mitään merkittävää, mikä on eroa - vasara, kääri tai heittää kasa tukea. Todellisessa tilanteessa ero on melko suuri.

Esimerkiksi teräsbetonipilot, jotka on lyöty tai upotettu maahan vibropressin avulla, pysyvät puristetussa, epämuodostuneessa tilassa. Asiantuntijoiden mukaan 15% paalutuspaloista asennuksen jälkeen on ongelmana johtuen suuresta halkeamien määrästä ja raudoituksen hilseilystä. Sama kuva valettuihin paaluihin huonojen olosuhteiden vuoksi raudoitetun betonin laatu on kaukana lasketusta. Siksi pyörivät voimat usein työntävät hammered tai cast palliat, mikä ei käytännössä ole tapaus talon asentamiseksi pile-ruuveille.

Porausruuvin tukien syvennykselle on olemassa kolme erityistä piirrettä:

 • Ruuvi pino on ruuvattu maahan mahdollisimman vähän kehoon tai kärki, eli asennuksen jälkeen tuki ruuvi-paaluttamisen ei ole heikentynyt, ei peitetty halkeamia ja ei ole kova-epämuodostunut tilassa;
 • Tuki on upotettu ennalta määrätylle syvyydelle muutaman senttimetrin tarkkuudella, minkä seurauksena ei ole vaaraa siitä, että rakennuksen painoarvoa ei saada tai ei saada aikaan;
 • Tarvittaessa ruuvituki voidaan korvata samalla tavoin pienillä kustannuksilla. Riittää selvittämään tapaus ja toistamaan hautaaminen.

Ei voida sanoa, että porausruuvin ruuvituen korvaaminen on yksinkertainen ja tavallinen asia, mutta teknisesti se on mahdollista ja se toteutetaan asiantuntijoiden johdolla. Toinen asia, jos säätiö ajetaan ulos vahvistetusta betonipilasta tai tylsistyneestä pylväästä. Tällöin paalun epäonnistuminen saattaa uhata suuria ongelmia.

Porausruuvin teräskannatin ruuvataan maahan tarkasti ja luotettavasti. Jos käytät analogiaa, voit vertailla ajoruuvi- ja ruuvitukia ruuvilla ja naulalla - ero akselin kuormituksen kestoon on suunnilleen sama. Siksi paalunruuvin perustusta kutsutaan usein geoskytkentäksi.

Ruuvipuristimen ominaisuudet

Tukemaan rakenteellisesti perusta pino-ruuvi tyyppi erotettu ruuvin kärki ja putki tai kasa kotelo, joten merkintä paalun välittömästi osoittaa kaksi halkaisijaa: ensimmäinen - koko putken, toinen - halkaisija ruuvin tai suutin millimetreinä. Esimerkiksi CB-89-250, putken ulompi ulottuvuus on 89 mm, terän leikkuureunalla kuvattu läpimitta on 250 mm.

Pino- ja ruuviasennuksen ominaisuudet

Yksityisten rakennusten rakentamiseen käytetään neljä pääputken kokoa:

 • 89 mm ja 76 mm - ryhmä valojen ja kevyiden rakenteiden rakentamiseen aidojen, huvivenekkien, verannan ja aidan perustuksiin;
 • 108 mm ja 133 mm - ryhmä keskisuurten ja suhteellisen raskasrakennusten perustan valmistukseen. Ensimmäinen tyyppi johtuu puutavaran, runkopaneelin ja paneelien rakentamisesta. Raskasrakennuksiin kuuluu vaahtobetonin ja rakennusten pyöreistä tukkeista valmistettuja taloja.

Peruslaitteiston pylväsruuvin tärkein ominaisuus on materiaalin seinämän paksuus ja korroosionkestävyys. Perinteisen hitsatun menetelmän mukaisissa paaluissa seinämän paksuus on harvoin suurempi kuin 5-6 mm, joten maksimikuormitus on enintään yksi tonni. Hitsattuja paaluja käytetään merkityksettömiin ja kuormittamattomiin esineisiin. Kaasu- ja vaahtobetoniin perustuvissa korkealaatuisissa asuinrakennuksissa käytetään valettuja putkimaisia ​​koteloita, joiden seinämän paksuus on enintään 12 mm. Halkaisijaltaan 108 - 133 mm, porausruuvin rungon paino on lähes 30 kg, mutta tällainen kasa pystyy helposti kestämään 6 tonnin kuorman.

Ruuvit ja ruuvin vinkit

Asennettaessa kotelo toimii vain kiertämällä, teräkärki on vielä vaikeammassa kuormitustilassa. Siksi pylväsruuvin tukien päätyyppi on terän tuhoaminen ja erottaminen. Voi olla useita syitä, useimmiten suunnittelematonta tapaa pilata tai lyödä vankka este, esimerkiksi kivi tai metalli. 50% pylväsruuvin tuhoamisesta on hitsauksen heikko laatu. Argon-kaarihitsauksen sijaan käytetään flux-kerrosta tai tavanomaista käsikirjaa, jossa on kulutuselektrodi, käytetään metallia, jolla on pieni hitsattavuus.

Pallon ruuvin kärjen tuhoutumisvaara johtuu myös siitä, että lähes koko pystysuoran kuorman, jonka paaliruuvi perustetaan rakennuksen painon vaikutuksesta, välitetään maahan paalujen siipien kautta. Ja tämä kuorma ei ole aina staattinen, useimmiten vuorotteleva voima vaikuttaa substraattiin johtuen voimien kasvattamisesta, tuulesta ja voimien uudelleenjakoon maaperän sisällä. Raskaiden paalujen onnettomuudet ja rikkoutumat pakottivat valmistajat etsimään tapaa vahvistaa paalunruuvin perustaa.

Ongelman ratkaisu löydettiin teknologian muutoksesta. Moderni raskaiden poraus- ja ruuvitukien, joiden putken halkaisija on yli 100 mm, on varustettu valupihdit. Lisäksi voiman lisäämiseksi käytettiin suhteellisen edullisen rakenneteräksen St25 tyhjösuunnittelun tekniikkaa ja sen jälkeen valua keraamiselle kuorelle.

Parannetun teknisen prosessin ansiosta tarkat yksityiskohdat saadaan virheettömästi ja yhdellä hitsaussaumalla, jonka terän paksuus on 10-13 mm. Vertailun vuoksi perinteisen hitsatun terän paksuus on vain 5 mm. Valettu ruuvipuristin on sijoitettu putkeen pitkin aiemmin koneistettua hihnaa, joka varmistaa aksiaalisen putken ja kärjen täydellisen yhteensattumisen. Miksi se on niin tärkeää, se on selvää entisestään, kun tarkastellaan porausruuvien asennuksen ominaisuuksia.

Tuloksena on pylväsruuvituki, joka voidaan ruuvata jopa kiviseen maahan, jossa on paljon hienokiviä tai jopa sekoitettu rakennusjätteisiin. Samanaikaisesti porausruuvin käyttöikää asiantuntijoiden mukaan asennusohjeiden mukaan voi helposti saavuttaa sata vuotta, kun taas hitsaussaumat harvoin kestävät yli 25 vuotta. On selvää, että laadullisen läpimurto porausruuvin tukemisessa on johtanut siihen, että markkinoille on tullut valtavia määriä huonolaatuisia väärennöksiä.

Hiiliteräs altistetaan termiseen normalisointiin ja sammutukseen emulsiossa, mikä takaa leikkuureunan kovuuden ja kulumiskestävyyden, mikä ei ole eikä voi olla väärennöksiä. Tavallisesti hamppu hitsataan ja päällystetään valupäällystyksellä. Kovettuneiden pylväsruuvituotteiden valmistuskustannukset ovat noin 40% korkeammat kuin hitsautuneet käsityötuotteet, joten väärennökset markkinoilla ovat monta kertaa enemmän kuin alkuperäiset paalut.

Pile-ruuvin perustusten edut ja haitat

Massakäyttö paalunruuvikiinnityksen matalarakenteisessa rakenteessa erityisesti vaikeissa syistä, joissa on runsaasti kosteutta ja vaihteleva kantavuus, on muodostanut melkoisen laajan kokemuksen sen käytöstä, jossa on kaikki haitat ja ilmeiset edut.

Mikä on hyvä paalusäätiö

Yleiset tilastot ja omistajien arviot osoittavat, että yksityisen rakentamisen, talon tai kylvyn säätiön pölkkareunan valinta perustuu seuraaviin seikkoihin:

 • Säätiön paalu-helix-kenttä voidaan perustaa muutamassa päivässä ja useimmissa tapauksissa jopa yksin, ilman erikoislaitteita tai työvoimavaltaisia ​​maanrakennustöitä;
 • Paalutukien käyttö mahdollistaa seuraavan puun rakentamisen runkopaneeli-, puutavara- tai vaahtobetonirakennuksille ilman kuukausia vanhenemista, kuten betoniperustusten tapauksessa;
 • Metalliporausruuvi ei pelkää kosteutta eikä kosteutta, joten se sopii erinomaisesti puusta, laudasta, CIP-paneelista ja vaahtomuovista valmistettujen rakennusten rakentamisesta.

Lisäksi porausruuvin tukien laskeminen on helpompaa, ja kuormituksen tulos on ennustettavissa, koska metallin lujuusominaisuudet ja käyttäytyminen ovat hyvin tutkittuja ja paljon ennakoitavampia kuin teräsbetoniteippi tai teräsbetonipilot. Toinen etu on se, että on paljon helpompaa korvata tai korjata metallipurkki kuin betoni.

Jotkut asiantuntijat huomaavat, että paaliruuvi-säätö soveltuu hyvin epätasaiseen kuormitukseen, kun rakennuksen painosta aiheutuva pystysuora paine näyttää vaakasuoran komponentin. Laskettuun syvyyteen upotettu ohut metalliputki, jossa on laaja kärki alustassa, kykenee poikkeamaan pystysuorasta akselista, vaikka se täytettäisiin betonilla. Vain muutaman asteen, mutta tämä on tarpeeksi niin, että kuormitus pile-ruuvin säätiössä jaetaan kaikkiin tukiin enemmän tai vähemmän tasaisesti.

Betonirakenteiden tapauksessa tämä tilanne on vaarallisempi, jotkut porausruuvin kannattimista voivat puristaa voimia, kun taas jotkut elementit jäävät ylikuormitettuina esim. Palkkipainikkeilla.

Kaiken paaluperustan tärkein pelko on maaperän voimakkuuden heikentyminen matalissa lämpötiloissa. Kehittäjien keskuudessa on monia myyttejä siitä, miten ruuvipalloa voidaan irrottaa laajentamalla jäätä. Itse asiassa teräsputken lujuus on riittävän suuri leikkaamaan se jäällä. CT25: n vahvuus on 400-500 MPa, mikä on useita suuruusluokkaa pienempi kuin jäätä aiheuttama erityinen kuorma.

Lisäksi voimakkaasti alentamalla osa jäästä ja maaperästä muuttuu osittain nestemäiseksi tilaksi, joten jäästä ja maaperästä tuleva puuro liukuu enemmän paaliruuvi-tuen pinnalla kuin työntää sitä ulos. Jos porausruuvin eristys tehdään kaikkien sääntöjen mukaan, kärki lepää lämpiminä, syvillä kerroksilla, niin ei ole mitään syytä olla huolissaan teräsputkien kiertymisestä.

Tietenkin paalusäätiöllä on etuja ja haittoja, joten olisi väärin puhua epäkohdista käyttää putkimainen paaluilla.

Huonot ruuvatuet

Tärkein negatiivinen kohta metallipallojen ja ruuvitukien käyttämisestä on niiden korkea hinta. Normaalin ruuvin hinta, jonka läpimitta on 89 - 108 mm, on 900 ruplaa, ruuvipallot, joissa on valettu kärkiväli, maksaa 1500 ruplaa, ruostumatonta terästä - kaikki 4000 ruplaa. Geomittakaavan ja kenttien porausruuvien valmistuksen kustannukset ovat porrastetuista paaluista suunnilleen samalle tasolle. Ja jos valettuihin putkiin perustuvassa projektissa paalupohja tulee kalliimmaksi kuin tavallinen matala nauha.

Kustannusten ohella paalunruuvikiinnitteisten pakokaasujen luettelo sisältää:

 • Metallin voimakas tuhoaminen syövyttävässä ympäristössä;
 • Porausruuvin tuen täsmällinen annostelu ruuvaamalla ja saostuksella;
 • Metallin korkea lämmönjohtavuus edellyttää ratkaisemista kysymystä siitä, kuinka eristää paaliruuvi.

Tärkein näistä ongelmista on metallin korroosiosuojaus maaperässä, jolla on korkea kosteuspitoisuus ja vaikuttavat aineet. Tämä on pitkäaikainen ongelma kaikesta terästuotannosta. Yli sata vuotta niiden käyttötarkoituksesta, pylväsruuvit ovat valmistettu valuraudasta, taotusta metallista, seostetuista ja ruostumattomista seoksista, käytetyistä sinkki- ja alumiinipinnoitteista, suojaavista maaleista ja lakoista, mutta ongelma ei ole ratkaistu.

Riittämätön tehokas korroosionkestävyysaika on luonteeltaan pile-ruuvitukien luonne. Vaikka metallin pinnan hapettaminen tai galvanointi, puhumattakaan maali- ja lakkapinnoitteista, metalli vielä ruostuu märässä ympäristössä. Ainoa kysymys on rustinopeus. Lisäksi ruuvitukien ruuvaamalla putken ja kärjen pinta liu'utetaan suhteessa maan massaan, minkä seurauksena hiekka, hieno sora ja kivet irrottavat suojapinnoitteesta, myös sinkki- ja oksidikalvosta, kuten hioma-aineesta.

Ainoa päällyste, joka näytti hyviä tuloksia, on kaksikerroksinen suojakalvo, joka on valmistettu alumiinista hapettuneella pinnalla, mutta tällaisen suojan soveltamisesta aiheutuvat kustannukset ovat verrattavissa porausruuvin tukien hintaan. Jos lähitulevaisuudessa korroosiosuojauksen ongelma ratkaistaan, niin pienikokoisissa kotelorakenteissa varustetut paalunruuvin perustukset, joissa on valetut kärjet, poistavat täysin betonin.

Metallipilareiden laskeminen

Säätiön käyttö pylväsruuvitukkeissa edellyttää vähintään harkittua suunnittelua, laskentaa ja geologista testausta. Vaikka maaperän pinta-alasta tehtävän alustavan tutkimuksen ja pinta-alaltaan lähimpien alamäkien tutkimisen perusteella ei ole syytä epäillä maaperän kantavuutta, on vielä tarpeen tarkistaa kerrosten kantavuus tietyllä syvyydellä.

Säätiön asettelun suunnittelu

Paaliruuvi-pohjamallin kehittäminen alkaa yleensä maaperätestin avulla. Tietäen, kuinka paljon syvyyteen tulee ruuan tunkeutuminen tietyllä alueella, on porattava vähintään kolme tasa-arvoa pisteessä. Kun näyte on saatu, maaperän koostumuksen asiantuntija voi arvioida sen kantokykyä.

Seuraavaksi sinun on valittava alustava asetteluporakenne pylväsruuvitukista. Teräsputkien perustus suoritetaan jollakin seuraavista tavoista:

 • Yksittäiset paalut - käytetään katoksiin ja katoksiin talon sisäänkäynnin yli;
 • Lineaarinen tai in-line -järjestely, jota käytetään järjestämään teräs-, porsiin tai pidennyksiä taloon;
 • Paalun ruuvien tukien sijainti kehällä ja rakennuksen tukiseinien alapuolella;
 • Pile kenttä. Tällöin lähes koko pohja tai pohja rakennus on tasaisesti täynnä ruuvi paaluilla.

Ruuvitukien asettelun esivalintaan voidaan käyttää karkeaa arviota paalujen kantavuudesta, tavallinen 76 tai 89 mm: n tuki kestää jopa 2 tonnia kuormaa, raskaampia putkia 108 mm ja 133 mm kestää 2800-6000 kg

Laske tukipisteiden määrä

Tarkempia laskentataulukoita laskettaessa on ensin laskettava rakennuksen paino ottaen huomioon kaikki rakenteelliset elementit, sisäinen täyttö huonekaluilla, kodinkoneet ja jopa katon lumipeitteen määrä. Tuloksena oleva arvo kerrotaan turvatekijällä, koska mikä tahansa pölkkiruuvipohja on aina rakennettu laakerikuormalla.

Tuloksena oleva paino jaetaan kuormituksen suuruudella tietyn ruuvipuristimen koon mukaan. Tästä seuraa, että 30-50 paalua tarvitaan pylväsruuveja varten. Lisäksi pohjapiirustuksessa paalujen asennuspisteitä käytetään siten, että keskimääräinen etäisyys tukien välillä on 2,5-3 m. Jos pisteiden lukumäärä on liian suuri, sinun on valittava ruuvipätkän rakenne, jolla on suurempi kantavuus.

Viimeisessä vaiheessa on välttämätöntä suorittaa maaperän kantavuudelle paalunruuvin perustuksen tarkistuslaskenta. Maaperäsekoituksen jokaiselle muunnokselle maksimaaliset kuormat tai maaperän ylläpitämä erityinen staattinen paine on määritelty pitkään. Koska ruuvipätkän koko, nimittäin kärjen läpimitta tunnetaan jo alustavien laskutoimitusten tuloksista, on edelleen moninkertaistettava yhden tuen auger-terän alue niiden numerolla. Talon kokonaispaino jaetaan ruuvipilareiden pohjan tuloksena olevasta pinnasta ja verrataan maaperän kestämään erityispaineeseen.

Laskennan loogiseen lopputulokseen sinun on valittava mahdollisuus sitoa ruuvipillojen kärjet. Pienten kehysrakenteiden alla käytetään ruuvipilarin perustuspalkkia. Vaahtobetonin raskaammat rakennukset edellyttävät kanavan tai I-palkin asettamista. Kanavan kiinnittäminen ruuvatukeen betoniin kaadetaan putkeen ja kiinnitysnauha asennetaan. Vaakatason poikkipalkkien kokoonpanossa on välttämätöntä viettää paljon työtä, jotta saataisiin tarkasti kiinni asennusreikiin kolmella napilla samaan aikaan kuuden metrin ajon aikana.

Yksityiset omistajat haluavat usein työskennellä baarin kanssa. Ensinnäkin on paljon helpompaa sijoittaa valjaat puutavarasta, jonka pituus on 100x150 mm hitsatuilla tukipinnoilla kuin työskennellä raskaan ja jäykän I-palkin tai kanava-palkin kanssa. Toiseksi parikaapelipohjan vahvistaminen bar-solmulla tehdään muutamassa tunnissa, kun taas metallin kanssa sinun on käytet- tävä vähintään kaksi päivää rajaamaan ja nostettava kanava jackilla.

Ruuvipillojen asennus

Rakennustyömaan puhdistusprosessi alkaa aina rakennustyön puhdistamisella, sinun täytyy vapauttaa se roskista ja hedelmällisestä maaperästä. Pohjimmiltaan he suorittavat alueen suunnittelua ja tasoittamista. Maaperä, jolla on suuri määrä orgaanista ainesta, ruoho ja juuret poistetaan ennen alemman kerroksen avaamista.

Jos porausruuvin tulevassa pohjassa on kaltevuus, merkintäprosessi voidaan tehdä paremmin käyttämällä tasoa ja lasertasoa, mikä yksinkertaistaa työtä, koska on välttämätöntä varmistaa sama ruuvien paalut, ja samaan aikaan on oltava tarpeeksi päätä, jonka kärki on leikattava tukee yhtä vaakatasossa.

Kiinnitysruuvitekniikka

Porausruuvin perustuksen tärkein vaihe on ruuvitukien ruuvaaminen. Teoriassa voit asentaa tukipilareiden perustuksen omiin käsiisi. Kärjen enimmäiskoko, joka voidaan kääriä manuaalisesti maahan, on 300 mm. Suurempi koko haudataan vain traktorin tai autokoneen avulla. Mutta jopa 30 cm: n ruuvilla, sinun on hitsattava vahvistettu pää ja käytä vipuja, joiden pituus on 2,5-3 m.

Tärkein vaikeus ruuvikiinnitysruuvin ruuvauksessa on se, että ruuvi on ehdottomasti kestettävä. Jos katsomme, että kauluksen vääntömomentti voi saavuttaa useita satoja kiloja, on selvää, että jopa kahden tai kolmen ihmisen esikunta ei pysty olemaan yhtä helppoa pystysuoraan. Erityisesti, jos kärki ei ole hitsattu koaksiaalisesti putkeen. Useimmiten tällaiset ruuvirakenteet hajoavat ennen lasketun läpäisypisteen saavuttamista.

Tällöin paalunruuvin perustuksen on oltava vähintään neljä työntekijää. Yksi pari pyörii porttia, toinen ohjaa tuen sijaintia kahdessa kohtisuorassa tasossa.

Kovan työn helpottamiseksi ennen kaivamista moottori porataan läpimitaltaan pienempiin kanaviin 120-150 cm: n syvyyteen. Kun osa maasta on poistettu, on ruuvatukeen kääntämistä maahan helpompaa ja tämä ei vaikuta putken kantavuuteen. Jos maaperä on liian kuivaa, onteloon syötetään pieni määrä saviä. Joten voit pienentää kaulusliikettä vähintään kahdesti.

Kun ruuvaat paalusäätiön koneella, on tarpeen ohjata pyörimisvoimaa ja asennuksen jälkeen on tavallista tarkistaa ruuvin tuen kantavuus.

Kun kaikki ruuvituki on asennettu, tulevan vanteen taso asetetaan tasolle, linja siirretään putkiin, jonka jälkeen päät leikataan, sisäinen ontelo täytetään betonilla ja kiinnitys asennetaan. Jos porausruuvin putkien korkeus ylittää 50 cm, vinotyynyt tai tukiputket on hitsattu pylväiden väliin.

Viimeistelytoimet paalussa ja ruuveilla

Rakennuksen lopullisessa vaiheessa ne siirretään porausruuvin kannattimen eristämiseen ja viimeistelyyn. Seinän alempi kruunu, pääsääntöisesti, kohoaa maan korkeuteen korkeudeltaan 30-70 cm, joten maapallon pinnalla, jossa ei ole palamisruuvin ruiskujen alapuolella olevaa rakennetta, jäätyy läpi helposti. Arvokkaan lämmön menettämisen lisäksi maaperä nousee kuumentuvien kuorien takia irti suojapinnoitteesta pylväsruuvin pinnalla. Siksi, ennen kuin jalusta on kiinnitetty paalun pohjaan, sinun on lämmitettävä paaluja, voit kaataa maata tukien ympärille laajennetulla savi- tai vaahtopolystyreenilevyllä. Eristyskerros on täytettävä hiekalla tai pienellä sora-seulonnalla.

Viimeistely pohja jalusta ruuvi säätiö voi olla useita. Yksinkertaisimmista on asentaa leikkauslevyt levyt ja palkit ja kellarikerroksessa päin sivuseinäpaneelit, vedenpitävä vaneri tai vastaavia materiaaleja. Paneelien ei tulisi saavuttaa maanpinnan tasoa 7-10 cm: n välissä. Ero on välttämätön, jotta koristeellinen vuori ei murtuisi maata kohottaen talvella.

Niin että jyrsijät, lumi ja sadevesi eivät tunkeudu halkeaman läpi, alareuna peitetään komposiittiholkilla. On parasta käyttää hiekkaa tai soraa polttamalla puristetuilla PPP-levyillä, jotka on asetettu maahan, ja lisäksi päällystäminen päällystyslaatoilla. Monoliittisia muunnoksia betonista tai asfaltista valmistetun paalunruuvin pohjan päällysteen harvoin käytetään, koska maaperän turvotus johtaa lukuisten halkeamien ja halkeamien muodostumiseen.

johtopäätös

Näiden tietojen kokonaisuutena voi tuntua, että porausruuvin haittatekijät käyttävät ruuvime- nitelineitä, jotka ovat tarkoituksenmukaisia ​​vain lisärakennukselle, erilaisille varusteille ja varjoille. Mutta raskaita pylväsruuveja käytetään laajasti säätiöiden säätämiseen ilmastovyöhykkeillä, joissa pakastussyvyys on 1,8 - 2 m. Tässä tapauksessa paaliruuvi on edullisempi ja luotettavampi kuin nauha ja erityisesti laatta. Ainoa merkittävä haittapuoli on mahdottomuus rakentaa täysimittainen kellari.

Kuinka tehdä nauha-pohja ruuvipilareilla omilla kädillä: asiantuntija-apua

Nauhateos ruuvipolleille on yhdistetty tyyppikokoonpano, joka koostuu maahan kiinnitetyistä paaluista ja monoliittisesta teipistä kehällä ja tulevan kodin tukiseinien seinämien ympärillä. Säätiön molemmat osat ovat monoliittisesti kiinni toisiinsa, muodostaen yhdessä tukirakenteen. Nauha- ja ruuvin perustuksen erityispiirre on se, että talon seinät tuetaan monoliittisella nauhalla, ja ruuvitukit antavat vahvan tartunnan laakerimaille.

Nauha-pohja jalustat: hyvät ja huonot puolet

Ribbonruuvin säätö on melko harvinainen, vaikka se sopii useimpiin epävakaisiin maaperään. Suunnittelulla on suuri kantavuus, mikä yhdistää paalun ja nauhan perustan edut. Tämäntyyppistä säätiötä voidaan käyttää kaikissa ilmastovyöhykkeissä Venäjää, lukuun ottamatta suotovälineitä, vähäisten mökkien, maalaistalojen, autotallien, kylpylärakennusten ja ankkuripaikkojen rakentamiseen.

Laitteen nauhan perustusta ruuvituille säätelee yhteisyritys 50-102-2003 ja SNiP 2.02.03-85. Suunnittelulla on monia etuja:

 • suuri alueilla, joilla on korkeuseroja;
 • sopii hehkuttaviksi, viskooseilla maaperillä, edellyttäen, että ruuvipillit perustuvat voimakkaisiin maaperään;
 • nopea asennus - voidaan suorittaa 3-7 päivässä;
 • säätötyö voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana -5 - +35 ° C: n lämpötilassa;
 • asennus tehdään käsin ilman rakennustarvikkeiden vuokrausta;
 • maapalstojen vähimmäismäärä paikalla;
 • pitkä käyttöresurssi 20-50 vuodessa.

Nauhan pohja ruuveilla on 30% edullisempi kuin monoliittinen pohja rakennusmateriaalien ja työvoimakustannusten takia. Tämäntyyppisen säätiön rakentamiseen liittyvien pääomakustannusten osuus ruuvitukien ja konkreettisten ratkaisujen hankinnasta monoliittisen teipin kaatamiseksi.

Nauha on hienosti syvempi pohja ruuvitukiin

Suunnittelun haitat ovat:

 • kyvyttömyys järjestää kellari;
 • Se ei sovellu alueille, joissa pakkasen tunkeutumisen syvyys tai tiheän maaperän esiintymistiheys on alle 3 metrin korkeudella maasta.

Nauha-ruuvin perustusta ei voida soveltaa maaperään, jolla on korkea alkalisointi. Tällaisissa maissa paalutukit romahtavat nopeasti korroosion takia ja pohja ei pysty absorboimaan kuormaa. Ennen rakentamista on ehdottomasti tutustuttava sivuston geologisten tutkimusten tietoihin maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi.

Nauhatalustatyypit

Haudatun nauhan perustuksen mukaan matchmakers voivat olla:

 1. Ei haudattu Monoliittisen nauhan pohja on samansuuruinen nollamerkin kanssa, ja alla - paalut sijaitsevat. Tämäntyyppinen tukikohta sopii erinomaisesti kevyiden rakenteiden rakentamiseen: katokset, terassit, ansiorakennukset, maalaistalot. Talon rakentamiseen, vaikkakin kevyistä kaasu- ja vaahtolohkoista, tällaista säätöä ei suositella epätasaisen kutistumisen riskin takia.
 2. Matala syvyys. Nauhan pohja on haudattu maahan 10-20 cm ja loput nollatason yläpuolella. Tämäntyyppinen pohja soveltuu eri materiaalien taloon. Säätiön käyttö on mahdollista maaperillä, jotka aiheuttavat epätasaista kutistumista. Matalahihnarakennetta ei käytetä kosteassa maaperässä ja alueilla, joilla on korkea pohjavesi ja tulvien mahdollisuus.
 3. Jousitus. Monoliittinen nauha sijaitsee maanpinnan yläpuolella, lepäävät paaluilla. Tällaisen säätiön laite vaatii monimutkaisen laskennan. Riippumatta siitä, että ripustuskalvot ovat paikoillaan, on erittäin ongelmallinen. Tällainen säätiö on kuitenkin korvaamaton keinotekoisilla, myrkyllisillä mailla ja pohjaveden korkealla esiintymisellä. Jos sivustollasi on niin vaikeita hydrogeologisia olosuhteita, on parempi antaa perusalan rakentaminen ammattilaisille.

Suspensio säätöruuvi

90% yksityisen asuntorakentamisen alalla on pystysuuntainen pohja, jonka teippi on syvyys 20 cm. Tarkastele tämän laskentaan ja tekniikkaan perustuvaa tällaista säätiötä.

Teippiruuvi-säätiön laskeminen

Ruuvipurkkilaskenta

Pallojen laskennassa määritetään seuraavat parametrit:

 • Ruuvipatsaan halkaisija. 1-2-kerroksisen rakennuksen rakentaminen suositellaan 108 mm: n SVS-108 tai 133 mm SVS-133 halkaisijaltaan. Terien tyypin mukaan sopivat parhaiten leveät terät, joiden terät ovat 300 ja 350 mm. Kapeat tuet kannattaa käyttää vain kiinteissä ja kiviseinissä.
 • Kierrä paalun pituus. Pallojen pituus riippuu alueen maaperän jäädytyksestä ja sen tiheän maaperän pinnasta, johon kasa tuetaan. Pilarin pituudesta ne ovat suurinta arvoa plus 30-50 cm. Keski-Venäjällä ruuvituotteiden pituus on 2-2,6 m, pohjoisilla alueilla ja alueilla, joilla vaikeat maaperät ovat 3-3,5 m.
 • Ruuvien paalujen lukumäärä. Laskettu kaavalla:

P - kaikkien kuormien summa;

k - luotettavuuskerroin = 1,75;

S: n sallittu kuormitus määräytyy tietyn tyyppisen tuen teknisten ominaisuuksien mukaan.

 • Paalujen välinen etäisyys. Kevyille rakennuksille etäisyys on 3,5 m. Puurakennuksissa 2,5-3 m, ja palo-rakennusmateriaalien ja runkopenkkien taloja varten - 1,5-2 m. Pienempi porausrungon halkaisija, pienempi niiden välinen etäisyys. Pallojen asettelun laatimisessa sinun tulee noudattaa SNiP: n sääntöjä ja sijoittaa tuet kulmiin laakerin seinämien ympärillä sisäänsyöttöryhmän alla. On myös tarpeen lisätä paaluja raskaiden elementtien, kuten tulisijojen, uima-altaiden jne. Rakentamiseen.
Säätiön paalun osan laskemisen tulos on kaavio, joka esittää tukien syvyyden ja sijainnin syvyyden

Monoliittisen perustan nauhan laskeminen

Teoksen nauhan osan laskemisen tarkoitus on määrittää nauhan parametrit:

 1. Läpäisyn syvyys Matala syvyys on 10-20 cm.
 2. Nauhan korkeus Yksityisasuntoon pääsääntöisesti korkeus on 50-60 cm. Hautaaminen huomioon ottaen nauhaosa, jonka korkeus on 30-50 cm, nousee maan yläpuolelle.
 3. Nauhan pituus. Tämä parametri on kaikkien seinien summa, jonka alapuolelle asetetaan: talon ympärys + kantavat seinät.
 4. Monoliittisen nauhan leveys. Leveys lasketaan riippuen talon massasta, maaperätyypistä ja rakennustekniikasta. Jotta monimutkaisia ​​laskutoimituksia ei tehtäisi, voit käyttää valmiita taulukoita, joilla määritetään perusnauhan optimaalinen leveys:

Tietäen kaikki parametrit, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia ja vahvistusta sekä muottipaneeleita, joita tarvitaan rakentamiseen.

Ribbon säätiö: askel askeleelta ohjeita

Matalan syvyyden nauhateollisuuden järjestely ruuveilla oleviin pinoihin ei ole kovin erilainen kuin tavanomaisen monoliittisen kantovälineen rakenteesta. Ainoa ero on tarve luoda luotettava yhteys paalujen ja nauhojen välillä. Nipun on oltava jäykkä ja yhtenäinen, minkä vuoksi on mahdotonta koota esileikkausnauhan perustuksia - on mahdotonta luotettavasti yhdistää ruuvituki FBS-lohkoihin vain vahvistamalla.

Yhdistetyn perustuksen rakentamisen algoritmi on seuraava:

Sivuston valmistelu.

Sivusto on puhdistettava roskista, mikäli mahdollista, tasoittamiseksi, poistamalla maaperän pintakerros kasvillisuudeltaan. Seuraavaksi merkintä suoritetaan käyttämällä mittanauhaa ja rakennustasoa, paikat ruuvaten kannattimiin ja perustan nauhan sijainti määritetään. Kuppeja valmistellaan 20-30 cm: n syvyydeltään halkeilla. Samalla syvennyksellä kaivetaan syvennystä tulevan perustan syventämiseksi. On suositeltavaa ripotella kaivannon pohja karkealla hiekalla heilun vähentämiseksi.

Pillakenttälaite.

Pylväs tehdään käsin ruuvaamalla. Kaivaminen reikää varten ei ole tarpeen! Ennen tuotteen upottamista, jos sitä ei ole sinkitty, on välttämätöntä käsitellä sitä korroosionestoaineella. Ruuvitukien asennus tehdään vakiotekniikan mukaan: kasa on asennettu tarkasti pystysuoraan ja ruuvattu maahan kiertämällä sitä vipujen tai vipujen avulla. Tuote upotetaan haluttuun tasoon, jolloin yhden henkilön on jatkuvasti seurattava paalujen rakennustason pystytasoa.

Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen ne ovat kohdakkain: tuotteiden päiden reunat pienenevät tasaiselle koolle siten, että pohjan nauhaosa on niiden ihanteellisella tarkkuudella. Tukien päät on katkaistu hiomalla. On epätodennäköistä yhdistää pohjatuorat betoni paaluilla asentamatta niihin erityisiä vinkkejä. Tällöin neliömäiset päätyalustat, jotka voidaan ostaa tai valmistaa itse putkien ja teräslevyn palasista, ovat täydellisiä. Ogolovki on hitsattu ruuvipilareiden päihin.

Muottien asennus.

Muotti on valmistettu 40-50 cm paksuisista levyistä tai huonolaatuisesta vanerista. Et voi säästää ja tehdä muottiin vain maanpinnan yläpuolella, lukuun ottamatta pohjan upotettua osaa. SNiP-muottien tulee olla koko rakenteen korkeus. Ennen laatoituksen asennusta on tarpeen järjestää tyyny soran ja hiekan sekoituksesta kaivannossa ja asettaa sen päälle vesitiiviys. Tämä suojaa nauhaa kosteudelta. Vedeneristysominaisuuksien tarttumisen ja parannuksen parantamiseksi viiden senttimetrin paksuinen kerros, joka on valmistettu vähärasvaisesta betonista, voidaan kaataa tyynyn päälle. Vedeneristettävänä on parasta käyttää valssattuja materiaaleja: bikrosta, vedeneristys, kateaineita.

Lujittavan kehyksen luominen.

Lujitemuovi on valmistettu kuumavalssatusta raudasta, jonka poikkileikkaus on 6-12 mm, joka on vapautettu GOST-5781-82: n mukaan. Lujitushäkki on valmistettu 4-6 tangosta, jotka on yhdistetty toisiinsa käyttäen hehkutettua GRP-lankaa, jonka poikkileikkaus on 0,15 - 10 mm. Pitkittäistason tasaiselle jakautumiselle pystysuuntaiset tangot asennetaan 15-30 cm: n välein, 10 cm: n matalammalle matalalle nauhalle.

Lujittavan kehyksen neulonta on tehty erityisillä koukkuilla tai neulomalla. Valmiin lujitushäkki on sijoitettu kaivantoon ja kiinnitetty jäykästi pohjan kasaosaan.

Kasa kasa ja nauha säätiö.

Monoliittisella nauhalla ei ole yhtenäistä tekniikkaa nippa-ruuveja varten. Koska tämäntyyppistä yhdistettyä alustaa käytetään pääosin yksityisessä rakentamisessa, on olemassa kolme päätyyppistä tapaa:

 1. Kytkinten liittäminen asennuksen kautta pinoon 4 sauvaa kiinnitysraudoitusta. Tämä muotoilu on yksinkertainen toteutus, mutta ei tarjoa riittävää jäykkyyttä ja yhdistämistä perustuksen kahteen osaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää kevyimmissä rakenteissa.
 2. Ruuvien paalujen hitsaaminen vahvistuskotelolla. Menetelmällä on samoja haittoja kuin kytkimissä.
 3. Metallin sitominen myöhemmällä lehmällä. Vanteisiin ja vahvikkeisiin käytetään 20 tai 30-kanavaisia ​​kanavia ja kulmia. Metallituotteet on hitsattu nelikulmaisiin tyynyihin. Tällainen vahvistus ei ainoastaan ​​sitoudu luotettavasti maanpinnan alapuolisiin maanalaisiin ja maanalaisiin osiin, vaan myös varmistaa kuorman tasaisen jakautumisen paalun kannattimista nauhalle. Tuloksena oleva metallirakenne on pohjimmiltaan grillaus, joka on yhdistetty vahvikkeella monoliittisen nauhan sisäpuolella olevaan vahvistuskoriin.

Valurauta monoliittinen nauha.

Betoniseos, joka ei ole alempi kuin B17,5, voidaan tilata lähimmässä RBU: ssa tai valmistaa itsenäisesti. Monoliittinen nauha, jonka korkeus on 40-50 cm, kaadetaan kahteen vaiheeseen. Ensin täytetään 20-25 cm: n ensimmäinen kerros, jota seuraa vibroaalto 10 minuuttia. Tällöin toisen kerroksen täyttö myös tampingilla.

Betonin syöttö muottiin on tehtävä käyttämällä betonipumpun letkua tai kourua. Betoni on kaadettava varovasti, jotta rauta ei liiku. Betonin kovettumisajankohta - 5-7 päivää. Tämän ajanjakson aikana teippiä tulee noudattaa vakiohuoltoa. Betonivahvuuden jälkeen muotti voidaan irrottaa ja jatkaa vesi- ja lämpöeristykseen.

Vedenpitävyys ja paalupohjan lämmitys

Ruuvaa paaluilla maahan ei tarvitse lämmetä. Alustan nauhaosaan kohdistuu lämpöeristys, myös nollatason alle. Lämpöeristeenä voidaan käyttää mitä tahansa materiaalia, jolla on korkea kosteudenkestävyysindeksi: vaahtomuovia, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, ruiskutettua polyuretaanivaahtoa. Jos on taloudellisia mahdollisuuksia, on parempi valita polyuretaanivaahtopuhalluseristys, joka luo yhden eristyskerroksen ilman liitoksia ja saumoja. On suositeltavaa eristää monoliittinen nauha sisä- ja ulkopuolelta.

Ennen eristyslevyjen kiinnittämistä pinta on puhdistettava ja pinnoitettava vedeneristysmastilla. Eristys kiinnitetään napakylkillä. Yläosaan on vahvistettu hieno verkko ja levitetään kerros kipsistä tai muusta materiaalista.

Pallosäätiön suojaamiseksi tarvitaan sokea aluejärjestely. Se suoritetaan välittömästi lämpenemisen jälkeen ennen haudatun osan täyttämistä maaperään. Tarvittaessa voidaan sokeiden alla tehdä viemärijärjestelmä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksesta.

Ruuvi perustaa paaluille tee se itse

Säätiön käyttö ruuveilla mahdollisimman lyhyessä ajassa ja alhaisimmilla kustannuksilla mahdollistaa itsenäisesti perustamisen kylpyyn, yksityiseen taloon tai autotalliin. Jopa noviisi rakentaja pystyy käsittelemään paalujen asentamista teräsruuvien muodossa. On olemassa useita tyyppisiä tällaisia ​​perustustukia, joilla on erilainen kantavuus, ja on helppo valita tietystä rakennuksesta ja maaperästä.

pitoisuus

Mikä on paalusäätiö?

Rakenteellisen laitteen mukaan ruuvipuristin on ontto raudan putki, jonka alemman kartiomaisen pään kohdalla hitsatut poranterät ruuvataan maahan. Pohjaan upottamisen jälkeen nämä tukipylväät ovat yhteydessä hirsitalon grilliin tai alempaan riviin. Tämän seurauksena kumpikin tukeista osuu rakennuksen kuormitukseen ja jakaa sen koko pölkkikenttään.

Tämä on perusta

Terän kärjen päässä pohjasta, toisaalta, yksinkertaistaa putken ruuvaamista tiheiksi maakerroksiksi ja toisaalta se on tilan ankkurin rooli. Joissakin tapauksissa tarvittaessa tällainen tuki on yksinkertaisesti irrotettu maasta ja sitä käytetään uudessa paikassa uusiin paalusäätiöön. Tärkeintä, että se ei ole ruostunut tällä hetkellä, ollessaan maassa.

Ruuvien perustukset

Terien kokoonpanon ja tarkoituksen mukaan jaetaan:

Shirokolopastnye - vakioversio yhdellä terällä 1-1,5 kertaa.

Moniterä - useilla siipillä.

Narrow-terä - kärki ruuvilla 5-8 kierrosta.

Eri tyyppejä riippuen maaperästä

Ensimmäinen vaihtoehto on suunniteltu kevyille rakennuksille ja vakaa maaperä. Toisen tyyppisiä ruuvipinoja käytetään tarpeen mukaan parantamaan tuen kantavuutta pystysuuntaisilla liikkeillä sekä 2-3 kerroksen suurilla ja raskailla mökeillä.

Kolmas tyyppi on pohjamaaleille, joilla on runsaasti kiviä. Permafrost-olosuhteissa on suositeltavaa ottaa kapea-terä analogi, jolla on vain terävä pää, mutta avoin leikkaus, jossa hampaat ulkokehillä.

Pile kärki valetaan (VSL) tai hitsataan (SVS). Ensimmäinen on kalliimpaa. Kuitenkin se on kestävämpi ja kestää suuria kuormia kuin hitsattu analogi. Jos maaperä rakennustyömaalla on tiheä tai säätiö on tehtävä suuressa talossa, on parempi käyttää rahaa ja ottaa se valettuun kärkeen.

Hyppyjä ja haittoja säätiön penkit

Tällaisen alustan käytön edut luetellaan seuraavasti:

Kestävyys ja korkea kantavuus - tällaiset paalut kestävät kausiluonteisia lämpöjä ilman ongelmia ja kestävät 50-80 vuotta;

Tehokkuus - kustannukset 20-30% halvempaa kuin muut vaihtoehdot;

Rakennusjätteiden puuttuminen ja suuret maan louhinnat;

Suuri rakennusnopeus - kaksi tai kolme päivää riittää itsenäiseen ruuvipillojen perustaan;

Kyky luoda lähes kaikenlaista maaperää;

Täytäntöönpanon yksinkertaisuus - on vaikea tehdä ohuita tai nauhatyöntekijöitä omiin käsiisi;

Suuri määrä vinkkejä ja vinkkejä;

Mahdollisuus käyttää uudelleen;

Tällaisen kausittaisuuden puuttuminen sinänsä on mahdollista - ruuvituki on kierrettävä jopa talvella, jos vain maaperä sallii sen.

Ei ole suositeltavaa järjestää sitä vain kosteikkojen tulvilla alueilla, joissa liiallinen kosteus johtaa rungon seinien nopeaan ohenemiseen. Muissa tapauksissa se on vain täydellinen valinta.

Ruuvikiinnikkeeseen liittyy myös haittoja, mutta ne ovat paljon pienempiä ja mainitaan vain:

Asunnon tai kellarin lattian alapuolella oleva järjestely ei ole mahdollinen;

Lisäkustannukset kodin eristys alla.

Kun otetaan huomioon hyvät ja huonot puolet, on selvästi nähtävissä, että ansioituminen vallitsee huomattavasti epäedullisesti. On kuitenkin yksi iso "MUTTA".

Ruuvatuki on tehtävä standardien ja laatuteräksen mukaisesti. Ja sen jälkeen, kun se on myös pakollinen, on tarpeen tarkistaa Laadunvalvontaosasto ultraäänellä tai röntgenlaitteella. Kehittäjien, jotka valitsivat paalunruuvin perustuksen, suurimmat ongelmat johtuvat yleensä viallisista materiaaleista.

Paalun ja ruuvin perustaminen

Tekniikka säätää säätiö omilla kädillä ruuveilla on seuraava:

Maadoituksen säätö tapahtuu maaperän lujuuden määrittämiseksi.

Laskut suoritetaan tukisuunnitel- man valmistelulla.

Merkintä tehdään.

Tukipilarien asennus ja niiden myöhempi leikkaus tasolle.

Betoni kaadetaan tukeen.

Luodun paalukentän paalu on tehty.

Kunkin tyyppinen ja modifikaatio paalille, joka on ruuvin passissa, osoittaa sen kantavuus. Siinä on merkitys terän kokoa ja kokoonpanoa sekä seinämän paksuutta ja tynnyrin pituutta. Pohjaveden tasosta, jäädytyksen syvyydestä ja maaperän koostumuksesta riippuen paalukentän asento lasketaan kussakin tapauksessa erikseen.

Suunnittelussa on myös otettava huomioon koko tulevan rakenteen massa, jonka alapuolelle asetetaan ruuvipilareita. Lisäksi laskentaan tulisi sisältyä paitsi seinien ja lattiojen paino myös lunta ja tuulen katoamista ja kuormitusta. Loppujen lopuksi onduliini tai kalvokerrokset painavat ilmeisesti vähemmän kuin liuskekiveä tai laattoja. Ja kaikki tämä on ennustettava.

Projektinvalmistusvaihe on parhaiten asiantuntijalle. Jos aiot tehdä ruuvin säätiön omilla käsilläsi, laskelmat olisi suoritettava SP 24.13330: n perusteella. Joko on tarpeen asentaa tuet suurempaan määrään marginaalilla, mikä lisää rakennusbudjetia.

Vaiheittainen kuvaohje

Merenalaisen ensimmäisen tuen merkitseminen sivuston maamerkkien mukaan

Vaikeuksien merkitsemisen ei pitäisi ilmetä. Sinun tarvitsee vain suunnitella sivuston tilaa tukeen projektin mukaisesti. Rakennuksen tärkein asia on tiukat pystytasot, jotka on ruuvattu maahan.

Kaivamme "kuopan", jonka syvyys on 20-30 cm ensimmäisen tuen kohdalla

Laitoimme kuoppaan

Kiertämällä erikoisvivut (teräsputket)

Pilarituen sijoittamisen yksinkertaistamiseksi, kun ne upotetaan maahan, on mahdollista kaivaa pieni kuoppa, jonka syvyys on puoli metriä poraamalla tai lapioon. Lisäksi tuet ruuvataan maaperään vivulla, jossa on vipu, voimakas sähköpora vaihdelaatikkoon tai autojen erikoislaitteisiin. Tämä tehdään 1-3 metrin välein.

On suositeltavaa ruuvaamalla houkutella kolmas avustaja, joka prosessissa säätää pystyasentoa

Kun kasa on riittävän luja, ripustamme magneettitasolle ja säädämme ruuvitason viimeisen osan - kohdistamme sen painon mukaan

Jos ruuvaaminen kovaa, kutsumme avustajia.

Ensimmäinen on kierretty tarkalleen tasolle

Merkitse toinen - nurkka ensimmäisen sivun puolelle

Kaivamme kaivoa, asetetaan toinen pilari, tasoitamme sen tasolle ja tarkistamme etäisyyden ensimmäisestä

Jos haluat siirtää pinoa, hylkää se vastakkaiseen suuntaan, tee 2 kierrosta ja mittaa uudelleen

Asennettaessa ja ruuvaamalla se on äärimmäisen tärkeää varmistaa, etteivät kannattimet pääse irti. Tämä vähentää välittömästi pylvään kykyä kestää suunnittelun kuormitusta. On parempi irrottaa tällaiset paalut ja tehdä se uudestaan. Samaan aikaan laittaminen uuteen samaan paikkaan on ehdottomasti kiellettyä. Tämä "ruuvi" on välttämätöntä siirtää hieman toiselle puolelle.

Kun tuki on noussut haluttuun etäisyyteen - kiertymme kuten ensimmäinen

Merkitään kolmas kasa, jossa on kaksi kokoa: seinän leveys ja talon lävistäjä

Samoin rinteillä säädetään pylväiden välistä etäisyyttä

Tarkkailemalla etäisyyksiä - kierrämme kolmannen

Vastaavasti merkitse ja kierrä neljäsosa, kunnioittaen lävistäjä- ja sivuominaisuuksia

Kietämme ketjun ympäryksen ympärillä ja merkitään välitukit merkkijonoon merkkijonoon.

Asennamme jokaisen tuen kaivoihin merkkien ja tason mukaan, ja me puristamme maata

Kierimme kasa ja seuraamme tason merkkejä ja lankoja

Kun kaikki pilarit kierretään, merkitsemme samat merkit hydraulisella tasolla

Jyrsijä säätää kaikki tukitasot

Täytä sementti-hiekkalaasti jopa 10 cm: n tason loppuun asti

Loput syksyllä unessa valmis kuiva sementti-hiekka seos

Panemme ja hitsataan päät, me puhdistamme ja maaliin korroosion yli

Kun paalut asetetaan paikoilleen, ne leikataan oikealla tasolla maasta. Sitten nämä kannattimet, joista perustus koostuu, on suositeltavaa täyttää sisäpuolella olevasta betonista. Näin voit suojata metallia korroosiolta ja parantaa edelleen koko pino-ruuvikenttää.

Jokaisen asennetun tangon päälle kärki hitsataan noin 25 x 25 cm: n neliön muotoisella teräslevyllä ja lopuksi kaikki hitsit käsitellään suojaavilla yhdisteillä. Tämän paalusäätiön vieressä voit jo asettaa grillata tai heti kruunukorun.

Jotta tuuli ei kulje talon alle eikä jäähdytä sitä, on tarpeen sulkea pylväät ulkokehällä koko rakennuksen ympärysmitta. Tätä tarkoitusta varten ammattilainen lattia tai metallilevy sujuu täydellisesti. Mutta voit käyttää ja tulla tiiliä. Kaikki mökin omistajan valinta.

Säätiön käyttö ruuveilla

Raudan kasaaran ruuveja perustamalla 5-7 hengen joukko tarvitsee vain yhden päivän. Samaan aikaan ei ole tarpeen odottaa saostumista tai betonin asettamista. Tällainen säätiö on täysin valmis rakennuksen edelleen rakentamiseen. Tämä on nauha tai monoliittinen pohja levy on pidettävä vähintään 20-30 päivää. Ruuvi tukee talon alla olevan tuen laitteen vaiheen kauemmin.