Laitteen nauhalevyn virheet

Kevät on perinteisesti liittynyt kehittäjiin uuden rakennusaikan alkaessa, mutta sinun ei pitäisi kiirehtiä joidenkin teosten kanssa. Esimerkiksi kaivaamalla säätiö kuoppa, ja kohta ei ole vain usein siirtymässä "nolla", mutta myös siinä, että pohjavesi, joka on kyllästynyt sulatettu lumi, nousee melko korkea. Ja sinulla on riski kaivata kaivantoa perustuksen nauhan alla saadakseen virta täynnä vettä.

Liuskajohdon laite on mahdollista tehdä oikein vain, kun kaikki osat otetaan huomioon, alkaen maaperän ominaisuuksista ja päättyvät rakennuksen ulkonäköön. Ja riippumatta siitä, kuinka paljon haluat tehdä kaiken nopeammin, - jos et aloita ajoissa, voit vain tuhlata energiaa, - odottaa huhtikuussa ja paremmin kuin toukokuussa. Tämä on aika aloittaa säätiön työ.

Nauhalevyn tärkeimmät parametrit ovat syvyys ja leveys. Leveys määräytyy seinien leveyden mukaan, mutta syvyys ei ole niin yksinkertainen. Emme edes käsittele ehdotusta, että se olisi naapurirakennuksen kaltainen, koska se on 100% väärin.

Tehtävä on toimia satunnaisesti ja rakenteilla on suuria ongelmia. Tällaisen lähestyvän päättelyn jälkeen kehittäjä kaivaa pienen kaivannon, hiekkarantayhdistelmä nukahtaa, sitten pari heitetään pohjaan - kolmiosainen armaturiini ja betoni kaadetaan. Jos pienen puutalon tai kylvyn rakentaminen suunnitellaan edelleen, niin kaikki on kunnossa, älä unohda vesitiivistystä.

Siinä tapauksessa, että lohkojen tai tiilien vakavan rakennuksen rakentaminen on suunniteltu, voi olla ongelmia. Täällä ilman tarkkoja laskelmia ei voi tehdä. Ja sinun on lähdettävä maaperän ja kuormien olosuhteista säätiöön. Vakaan maaperän ollessa pohjan alapuolella on mahdollista järjestää ei laaja pohjahihna. Ja jos alustan kantavuus on riittämätön, jopa perusnauhan suuri leveys ei ehkä suojaa rakennusta merkittävältä sedimentiltä ja rullalta.

Tästä artikkelista opit:

Sandy - sora-tyyny

Miksi tarvitsen hiekka-sora-tyynyä? Se on järjestetty varmistamaan kuorman tasaisen siirron nauhalta maahan. Kun kaivoa kehitetään kaivukoneella tai käsin, sen pohja ei ole kovin tasainen. Tasoitusta varten käytetään soraa tai hiekkaa, joka tiivistyy perusteellisesti ja pinta on usein vuodatettu vedellä. On tärkeää, ettet anna mitään tyhjiä, koska tulevaisuudessa, kun ne asettuvat, säätiö voi haljeta. Pyyhkeen paksuus mahdollistaa virheen minimoinnin tässä vaiheessa, sen tulisi olla noin 15 cm.

Tosi, erityisen heikkojen maalien tapauksessa, sen paksuus voi nousta jopa metriin, mutta nämä ovat ääritapauksia, ja kaikki on ratkaistu erikseen: tiivistämällä tyyny kerroksittain käyttämällä tärinää asennuksia.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvistaminen on toinen erittäin tärkeä askel, säätiön vahvuus riippuu siitä, kuinka oikein se tehdään. Se on lujuus, joka ottaa vastaan ​​vetolujuudet, joita esiintyy, kun pohjaa ladataan epäsäännöllisesti tai kun se tyhjenee.

Betoni samanaikaisesti toimii vain puristamalla, venytystä ohjataan liitososien avulla. Joten käy ilmi, että perustus, jonka kaatamisen aikana paras betoni käytettiin, pilkkoo seurauksena, ellei sitä ole kunnolla vahvistettu. Ja edelleen pitkin kasvavaa säröä he menevät päällekkäisiin rakenteisiin. Tämän välttämiseksi voit vain yhdellä tavalla - kaataa teippi, jonka suunnittelija on toimivaltainen suunnittelija.

Kaivamisen pitäisi olla ajoissa

Ehkä kehittäjien tärkein virhe on kaivaa reikä etukäteen (esimerkiksi syksyllä), jätä se, että keväällä voi kaataa nauhaa tai, kun kalenteri ilmestyy 1. maaliskuuta järjestää laitteita ja kiirehtiä sivustoon, unta, kuten toukokuussa tuo talon katon alla.

Todellisuudessa kaikki osoittautuu täysin erilaiseksi. Loppujen lopuksi on maaperä, joka voimakkaasti kostutettuna muuttaa ominaisuuksiaan. Esimerkiksi savimaat, jotka kostutetaan kiinteästä tilasta, muuttuvat muoviksi (tiilien ja laattojen valmistuksessa ne kyllästyvät vedellä tämän vaikutuksen saavuttamiseksi). Tietenkin niiden kantokapasiteetti pienenee huomattavasti.

Kun kyseessä on kaistaleen perustuksen suunnittelu, kun otetaan huomioon maaperän luonnollinen kosteus, sen sijaan, että se ylittäisi sen veden kanssa, säätiön muuttuneet ominaisuudet saattavat edellyttää perustuksen uudelleenlaskemista. Sinun on tehtävä se vaikka sinusta tuntuu, että vesi on poistunut (maaperässä sen pitoisuus voi olla hyvin suuri).

Tilanne on vieläkin surullisempi, kun säätiön rakentamisen jälkeen rakennus pysähtyy useita vuosia. Tässä tilanteessa on olemassa vaara nostaa kuormittamatonta pohjaa maaperän pakkasen talteenoton takia.

Erityisen alttiita tällaisille ilmiöille ovat alueet, joissa maaperä, jolla on lisääntynyt savipitoisuus, ylittävät ylemmissä kerroksissa. Samanaikaisesti pakkaskäämisvoimat vaikuttavat rakenteeseen epätasaisesti: toisaalta maaperä jäätyy läpi nopeammin, toisaalta - hitaammin, seurauksena säätiö kokee kuormia, joita ei ole suunniteltu.

Loppujen lopuksi suunnittelun aikana tarkoitettiin sitä, että se toimisi täydellä kuormitustilanteella, eli rakennuksen pudotettaisiin sen päälle ja jo perustuen näihin aivan luonnollisiin olosuhteisiin perustettiin säätiön lujuusominaisuudet.

Yksinkertaisesti sanottuna tilanne, jossa säätiö laskee, on seuraava: vie tikku, seisota toisesta päästä ja vedä toinen itsestänne, varmasti rikkoo sen, se on näitä kuormia, että säätiö kokee, kun yksi osa pidetään maaperässä jäätä, ja toinen työntyy voiman liikkeitä.

Siksi sinun ei pidä sallia suuria taukoja rakennustöiden suorittamisessa, tai ainakin ei, ennen kuin ensimmäinen kerros avataan. Tämän ansiosta voit ladata säätiön ja vähentää roiskeen hellittämisen muodonmuutoksia.

Lainaus viisaudesta: mitä vähemmän pelkäät, sitä vähemmän vaaraa.

Epäonnistuminen säätiön rakentamisessa

Kotiin liittyvät ongelmat alkavat usein kirjanmerkeillä. Jos tässä tärkeässä vaiheessa jotain on tehty väärin, virhe voi muuttaa talon omistajien elämästä helvettiin.

Yritämme ymmärtää virheiden seuraukset rakentamisvaiheessa konkreettisessa esimerkissä - Yermolaevin perheen talossa.

Talo ostettiin 41 vuotta sitten. Tuolloin valinta näytti täydelliseltä: talo oli tilava, ulkonäköä hieno, ilman halkeamia tai muita varoitusmerkkejä. Plus hyvä sijainti, iso henkilökohtainen tontti, tyylikäs puutarha.

Valitettavasti omistajien menestyksekkään hankinnan ilo ei kestänyt kovin kauan. Jo ensi vuoden keväällä ensimmäiset halkeamat alkoivat näkyä seinille. Tietenkin ajan myötä tilanne ei parantunut, halkeamat muuttuivat useammin ja syvemmiksi. Tämä johti siihen, että talon omistajasta alkaen nämä ensimmäiset halkeamat viettivät vuosittain 2 viikkoa lomastaan ​​"korjaamisessa". Kaikki 40 vuotta. Kaikesta toiminnasta huolimatta talossa ei ole kovinkaan kunnossa - melko syvät halkeamat sijaitsevat kätevästi talon kaikkiin seiniin.

Kokeneen rakennusinsinööri Roman Nikonoville ongelma on ilmeinen: säätiön asettamisen aikana oli vakavia rikkomuksia. Seuraavat merkit auttoivat Romania pääsemään tähän johtopäätökseen:

 • halkeamien ilmeneminen, joka itsessään voi jo kertoa paljon. Meidän tapauksessamme ne ovat diagonaalisia, mikä on tyypillinen ominaisuus sedimenttimuotoja;
 • talon ulkoiset tarkastukset ilmaisevat myös liuskajohdon liikkeen. Tämä tarkoittaa, että tämän talon perusta on haudattu pienempi kuin sen pitäisi olla normien mukaan, ja joka talvi savea maaperällä vähintään 1,5 metrin syvyyteen on nousu pakkasella.

Jäätynyt turvotus voimakkaasti kallistuvalla maaperällä voi aiheuttaa paineen jopa 40 tonnia neliömetriä kohti. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tapauksessamme syntyneitä kuormia ei voida korvata itse rakennuksen painolla.

Samanaikaisesti kuormitukset maasta ovat epätasaisia, koska tämä on luonnollista muodostumista. Mutta talon kuorma (sen paino) on myös epätasaisesti jakautunut. Näiden kahden eri tavalla suunnattujen voimien törmäys on surullista rakennuksen kannalta: säätiö alkaa "kävellä" sivulta toiselle puolelle, ja talo itse aiheuttaa halkeamia (varsinkin jos se ei ole kiinteistä tukkeista vaan tiilestä, kuten meidän tapauksessamme).

Tilanne pahentaa se, että säätiön kipsikerrokseen muodostuu halkeamia, kosteus joutuu niihin (esim. Kun lumi sulaa), joka kulkee kipsikerroksen läpi suoraan vesiliukoiseen kiviainekiviin ja luonnollisesti vahingoittaa sitä.

Tällaisten tarinoiden välttämiseksi rakentajilla on tiukat säännöt perustaa säätiö:

 1. säätiö olisi haudattava maaperän kausittaisen jäädytyksen syvyyden alapuolelle. Moskovan alueella nämä luvut ovat seuraavat: savimaat - 1,4 m, hiekkasävyille - 1,6 m;
 2. Vaihtoehtoisesti voidaan toteuttaa toimenpiteitä maaperän jäädyttämisen vähentämiseksi.

Valitettavasti nämä säännöt eivät voi ratkaista ongelmia jo rakennetussa talossa. Tällöin ongelmaan on myös kaksi mahdollista ratkaisua:

 1. säätiön eristys, joka heikentää tai kokonaan poistaa huurretta, on loogisin ratkaisu. Pohja voidaan lämmittää joko kuumennetun sokean alueen avulla (tässä tapauksessa suojelemme maata pohjan läheisyydessä pakkaselta) tai ompelemalla säätöpuristettua polystyreeni-vaahtoa - nämä menetelmät ovat tehokkaimpia;
 2. vahvistamalla tärkeintä pohjaa. Se voidaan valmistaa raudoituksella - vahvistetun betonirungon avulla, joka on kytketty pääperustaan. Tällöin toimenpiteiden järjestys on seuraava: kaivaminen pohjan ympärillä kehä koko syvyys, asennus vahvistusta viitaten pääperustaan ​​ja sen jälkeen kaatamalla betonia.

Yhden kerran Yermolovit olivat jo yrittäneet säästää asumistaan ​​betonin tukien avulla talon laidalla, joka haudattiin puoli metriä maahan. Todennäköisesti on kiitos heille, että talo, vaikkakaan ei parhaassa kunnossa, on edelleen paikallaan. Mitali on myös käänteinen puoli - tukien käyttäminen lähes eliminoi muiden menetelmien käytön jatkossa säätiön korjaamiseksi.

Valitettavasti tämän talon pelastamiseksi myöhemmästä muodonmuutoksesta ei todennäköisesti onnistu. Omistajat voivat tukea sitä vain.

Mutta Yololoville, surullinen kokemus osoittautui myös tiedoksi: he tekivät laajennuksen taloon, joka oli aseistettu huolellisesti asiantuntijan suosituksiin. Totta, tämä on toinen tarina.

Mayan Ermolovan ja Roman Nikonovin ansiosta

Muita videomateriaaleja löytyy projektin "Country Video" Internet-kanavasta. Jos sinulla on omat ideasi, voit kutsua videokuvaaja itsellesi.

Laitteen nauhalevyn virheet

Miksi tarvitsen hiekka-sora-tyynyä? Se on järjestetty varmistamaan kuorman tasaisen siirron nauhalta maahan. Kun kaivoa kehitetään kaivukoneella tai käsin, sen pohja ei ole kovin tasainen. Tasoitusta varten käytetään soraa tai hiekkaa, joka tiivistyy perusteellisesti ja pinta on usein vuodatettu vedellä. On tärkeää, ettet anna mitään tyhjiä, koska tulevaisuudessa, kun ne asettuvat, säätiö voi haljeta. Pyyhkeen paksuus mahdollistaa virheen minimoinnin tässä vaiheessa, sen tulisi olla noin 15 cm.

Tosi, erityisen heikkojen maalien tapauksessa, sen paksuus voi nousta jopa metriin, mutta nämä ovat ääritapauksia, ja kaikki on ratkaistu erikseen: tiivistämällä tyyny kerroksittain käyttämällä tärinää asennuksia.

Nauhan perustuksen vahvistaminen
Vahvistaminen on toinen erittäin tärkeä askel, säätiön vahvuus riippuu siitä, kuinka oikein se tehdään. Se on lujuus, joka ottaa vastaan ​​vetolujuudet, joita esiintyy, kun pohjaa ladataan epäsäännöllisesti tai kun se tyhjenee.

Betoni samanaikaisesti toimii vain puristamalla, venytystä ohjataan liitososien avulla. Joten käy ilmi, että perustus, jonka kaatamisen aikana paras betoni käytettiin, pilkkoo seurauksena, ellei sitä ole kunnolla vahvistettu. Ja edelleen pitkin kasvavaa säröä he menevät päällekkäisiin rakenteisiin. Tämän välttämiseksi voit vain yhdellä tavalla - kaataa teippi, jonka suunnittelija on toimivaltainen suunnittelija.

Kaivamisen pitäisi olla ajoissa
Ehkä kehittäjien tärkein virhe on kaivaa reikä etukäteen (esimerkiksi syksyllä), jätä se, että keväällä voi kaataa nauhaa tai, kun kalenteri ilmestyy 1. maaliskuuta järjestää laitteita ja kiirehtiä sivustoon, unta, kuten toukokuussa tuo talon katon alla.

Todellisuudessa kaikki osoittautuu täysin erilaiseksi. Loppujen lopuksi on maaperä, joka voimakkaasti kostutettuna muuttaa ominaisuuksiaan. Esimerkiksi savimaat, jotka kostutetaan kiinteästä tilasta, muuttuvat muoviksi (tiilien ja laattojen valmistuksessa ne kyllästyvät vedellä tämän vaikutuksen saavuttamiseksi). Tietenkin niiden kantokapasiteetti pienenee huomattavasti.

Kun kyseessä on kaistaleen perustuksen suunnittelu, kun otetaan huomioon maaperän luonnollinen kosteus, sen sijaan, että se ylittäisi sen veden kanssa, säätiön muuttuneet ominaisuudet saattavat edellyttää perustuksen uudelleenlaskemista. Sinun on tehtävä se vaikka sinusta tuntuu, että vesi on poistunut (maaperässä sen pitoisuus voi olla hyvin suuri).

Tilanne on vieläkin surullisempi, kun säätiön rakentamisen jälkeen rakennus pysähtyy useita vuosia. Tässä tilanteessa on olemassa vaara nostaa kuormittamatonta pohjaa maaperän pakkasen talteenoton takia.

Erityisen alttiita tällaisille ilmiöille ovat alueet, joissa maaperä, jolla on lisääntynyt savipitoisuus, ylittävät ylemmissä kerroksissa. Samanaikaisesti pakkaskäämisvoimat vaikuttavat rakenteeseen epätasaisesti: toisaalta maaperä jäätyy läpi nopeammin, toisaalta - hitaammin, seurauksena säätiö kokee kuormia, joita ei ole suunniteltu.

Loppujen lopuksi suunnittelun aikana tarkoitettiin sitä, että se toimisi täydellä kuormitustilanteella, eli rakennuksen pudotettaisiin sen päälle ja jo perustuen näihin aivan luonnollisiin olosuhteisiin perustettiin säätiön lujuusominaisuudet.
Yksinkertaisesti sanottuna tilanne, jossa säätiö laskee, on seuraava: vie tikku, seisota toisesta päästä ja vedä toinen itsestänne, varmasti rikkoo sen, se on näitä kuormia, että säätiö kokee, kun yksi osa pidetään maaperässä jäätä, ja toinen työntyy voiman liikkeitä.

Siksi sinun ei pidä sallia suuria taukoja rakennustöiden suorittamisessa, tai ainakin ei, ennen kuin ensimmäinen kerros avataan. Tämän ansiosta voit ladata säätiön ja vähentää roiskeen hellittämisen muodonmuutoksia.

Yleiset virheet säätiön rakentamisessa

Epäonnistuminen säätiön numeron 1 rakentamisessa - halu säästää.

Rakentaminen on melko kallis prosessi, ja usein kokemattomia rakentajia ja asiakkaita haluavat säästää rahaa talon rakentamisen kaikissa vaiheissa. Valitettavasti kaikki eivät ota huomioon sitä, että säätiö on yksi talon tärkeimmistä osista ja ilman säätiön asianmukaista sijoittamista kaikki lisärakentaminen voi mennä kaatopaikalle alas ja esillä oleva esine ei ehkä ole käyttökelpoinen tai lyhytikäinen.

Vaikka rahastojen määrä on rajallinen, säästäminen säätiöön on huono ajatus. Oikeiden varojen menojen ja liian suurien maksujen puutteen vuoksi sinun tarvitsee vain laskea oikein rakennustasi, mutta ei missään tapauksessa heikennä sen ominaisuuksia siinä toivossa, että sen vahvuus riittää tarpeisiisi kaikista laskelmista huolimatta.

Jos olet kääntynyt ammattitaidottomille ammattilaisille, jotka lupaavat tehdä kaikkea halvempaa kuin keskimääräiset markkinahinnat ja tarjoavat myös paljon säästöjä, olet todennäköisesti odottavat sinua:

 • huonolaatuisten materiaalien käyttö, mikä tarkoittaa säätiön heikon vakauden ulkoisiin tekijöihin
 • säätiön tilavuuden ja syvyyden pienentäminen
 • epätasainen ja virheellinen kuorman jakautuminen
 • muodonmuutos ja voimakas halkeilu

Kaikki nämä tekijät voivat johtaa talon uppoamiseen ja tuhoamaan edelleen pohja ja seinät. Usein tällaiset halvat ja huonolaatuiset perustukset tuhoutuvat kuormituksen aikana ja äkillisen lämpötilan muutoksen takia.

Huolimatta siitä, että ehdotus saattaa olla houkuttelevaa halvemmuuden vuoksi, ammattitaidottomille työntekijöille annettava valitus aiheuttaa vakavia seurauksia. Suosittelemme katsomaan videota säätiön rakentamisessa tapahtuneista virheistä, joissa kouluttamattomat ja häiriöttömät vuoristokovat rakentavat käyttökelvottoman perustan. Valitettavasti asiakas ei tullut kaatumisvaiheeseen eikä näki kaikkia kauhuja, joita siellä tapahtui.

Hyvä, kiinteä ja luotettava säätiö ei ole pystytettävä ilman tarkkoja laskelmia kuormituksesta ja korkealaatuisten materiaalien käytöstä sekä ilman erikoislaitteita, kuten täryttimiä betonin valmistamiseksi.

Virheiden seuraukset säätiön rakentamisessa. Talon seinät tuhoutuvat, talo ei ole sopiva.

Säätiön vahvistusvirheet.

Suositeltavien nauhan perustuksen vahvistusjärjestelyjen mukaan kulmat ei saa olla vahvistettu sauvoilla, jotka liittyvät yksinkertaiseen viskoosiin. Pohjan kulmissa oleva raudoitus on taivutettava, sauvojen on oltava ehjät koko kulmasuuntaa:

Yleinen virhe on hitsauksen soveltumaton vahvistus hitsaukseen.

Itse asiassa ei ole mitään vikaa korkealaatuisen hitsauksen hitsauksessa, jos taattu erittäin kestävä yhteys on varmistettu. Käsityö- ja pienimuotoiset talonrakennukset eivät kuitenkaan mahdollista kaikkia tällaisen hitsauksen edellyttämiä olosuhteita. Lisäksi, jos et tiedä, minkä tyyppistä raudoitusta käytetään ja onko hitsaaminen sallittua, se on hieman turvallisempi yhdistää lujitustangot viskoosiin. Tällainen yhteys on luotettavampi.

Toinen tärkeä vika nauhalevyn rakentamisessa on betonikerroksen riittämätön kattaminen betonilla.


Teippityyppisen perustuksen rakentamisessa on kiinnitettävä huomiota vahvikkeen oikeaan kohtaan.

Ankkuri on sijoitettava tiukasti betoniin, eikä sen pitäisi rajoittua sen reunaan tai jopa pahentaa sitä. Jotta betonin lujuus pysyisi jännityksessä, raudoituksen pitäisi olla hyvin haudattu betoniin. Nauhalevyn päävahvistustangot asetetaan sekä ylä- että alapintaan. Samanaikaisesti suositeltu etäisyys mistä tahansa betonipinnasta on 5 cm.

Oikea vahvistaminen, betonin mittasuhteiden tarkka laskeminen ja täryttimien käyttö betonipäällystykselle takaavat nauhan perustan lujuuden ja luotettavuuden.

Joskus jouduimme näkemään vieläkin vakavampia virheitä, esimerkiksi kun huolimaton rakentaja kaatoi nauhan perustuksia ilman vahvistusta. Tämä on täynnä säätiön nopeaa tuhoamista, sillä betoni on melko hauras materiaali, vaikka se pystyy kestämään suuria puristuskuormia. Maaperän tai itse betonin muuttumisesta johtuen sääolosuhteiden ja erityisesti lämpötilan muutosten seurauksena lujittamaton nauhaosasto on tuomittu halkeiluun ja siirtymiseen. Sama kohtalo odottaa säätiötä, jonka varusteet on valittu väärin. Liian ohut tangot eivät kestä kovia kuormia, ja säätiöön kohdistuu myös tuhoisia ympäristöolosuhteita.

Epäonnistuminen säätiön kaatamisen yhteydessä.

Pohjustuslaasti ilman yleistystä on yleinen erehdys perustettaessa. Joskus se ei ole kriittinen ja johtaa yksinkertaisesti materiaalien liialliseen kulutukseen (ja tämän seurauksena säätiön kokonaiskustannuksiin). Mutta joskus se muuttuu vakavammaksi ongelmaksi: säätiön geometrian rikkomisesta.

Jos säätiön geometria on merkittävästi häiriintynyt, se voi johtaa epämiellyttäviin seurauksiin, joissa koko rakennuksen muoto vääristyy perustan säätämiseksi. Mutta kuka tarvitsee uuden talon, jossa on kaarevat seinät? Siksi tässä vaiheessa on tärkeää säätää tarkasti säätiön muoto ja olla poikkeamatta laskennallisesta geometriasta. Decking on tämän tärkein avustaja.

Nauhapohjan täyttäminen ilman pohjaa on täynnä rakennuksen pohjan ja seinien halkeilua. Se ulkopohja jakaa kuorman tasaisesti.

Keskeiset virheet perustusten rakentamisessa.

Kuvan otsikossa: Esimerkki liiallisista kustannuksista: pohjalevy, johon nauhatus perustettiin, jolle päällekkäisyyksien viivästykset järjestetään. © 2016 Teksti, kuvat - Andrey Dachnik.

Useimmissa sivistyneissä maissa on mahdotonta rakentaa yksityistä yhden perheen asuinrakennusta ilman hyväksyttyä hanketta ja valtion rakentamisen valvontaa jokaisessa rakentamisen tärkeimmissä vaiheissa, myös rakennuksen perustamisen vaiheessa. Nykyinen venäläinen lainsäädäntö tarjoaa yksityisille kehittäjille ennennäkemättömän vapauden lännessä: itse asiassa yksityiset talot voidaan rakentaa kuka tahansa ja millään tavalla: ei ole hankkeen tekninen osa, josta sovitaan, vaan vain talon arkkitehtoninen ilme. Kun rakennetaan puutarhan ja dachan voittoa tavoittelemattomien kumppanuuksien alueilla, lupia tai hyväksyntöjä ei tarvita lainkaan.
Tilanteessa, jossa valtio on todella peseytynyt käsin rakentamisen teknisen valvonnan alalla, yksityinen kehittäjä voi luottaa vain omaan tekniseen tietämykseensä ja vastuualueeseensa, joille hän on antanut talonsa rakentamisen. Mutta ei ole mikään salaisuus, koska väestön vähäiset tulot ja rakentamisen korkeat kustannukset Venäjällä ammatillisten rakennusyritysten avustuksella pääosa kehittäjät palkkaavat työntekijöitä rakentamaan taloja shabashnikille tai vieraan työntekijöille heidän kokemuksistaan ​​ja tiedostaan. Suurin osa tällaisista "rakentajista", jotka usein puhuvat vaikeasti venäjän kielellä, voidaan arvioida surullisen mauton yksityisen rakennusmaiseman ja nykyisten korjaustöiden kysynnän ja kriittisten virheiden poistamisen uusissa, uusissa talouksissa. Yksityisten kehittäjien julkisessa tietoisuudessa, jota kasvatetaan yhteistyössä shabashnikin ja siirtotyöläisten kanssa, pidetään normaalina, että talon perustus "asettuu jonkin aikaa", "selviää talven läpi" ja "halki pari vuotta".

Yrittäessään luopua tällaisista "asiantuntijoista", monet kehittäjät rakentavat taloja yksinään toimimalla paitsi yleisinä urakoitsijoina, päämiesten lisäksi myös rakentajina. Valitessaan materiaaleja ja tekniikoita useimmissa tapauksissa yksityinen kehittäjä tai rakennuttaja omilla käsillään keskittyy taloudellisten ja työvoimakustannusten vähentämiseen. Tässä tapauksessa näiden omistettu ihmisten teoreettista tietoa ei useinkaan tue käytännön työkokemusta, teknisten prosessien tuntemusta ja teknistä ajattelua, mikä mahdollistaa rakennusteknisten rakenteiden muutoksen ennakoinnin erilaisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta.

Tässä artikkelissa tarkastellaan lyhyesti tärkeimpiä kriittisiä virheitä perustusten rakentamisessa maa- ja maalajeille.

1. Foundation engineering errors

Yleisin virhe, jonka amatöörirakentajat ja shabashniki tekevät valittaessa perusta -tyyppistä ja sen rakentamista, on harkita perustusta ja taustalla olevaa maata erillisinä osina tai jättää huomiotta perusteettoman maaperän ominaisuudet. Suurin osa näistä rakentajista ajattelee vain yhtä näkökohtaa: "Voiko säätiö kestää talon kuormitusta?" Itse asiassa säätiö ja maa muodostavat yhden järjestelmän. Talonrakennuksen suunnittelussa kannattaa laskea etukäteen, kestääkö maali pohjan läpi siirrettävän talon kuormituksen ja mitkä vaikutukset pohjaveden pohjalla ja pohjalla vaikuttavat sekä lämpimissä että kylmissä vuodenaikoissa.

On mahdotonta valita sopivaa perustyyppiä tietylle rakennuspaikalle ja talouteen liittyvää erityishanketta, jossa ei ole teknisiä geologisia tutkimuksia taustalla olevien maaperän ominaisuuksista, ainakin 3 metrin syvyydelle. Perusrakenteen valitseminen "naapurin tavoin" -periaatteen mukaisesti ei takaa menestystä, koska maaperän rakenne ja ominaisuudet voivat poiketa muutaman metrin etäisyydellä. Tällöin tulevassa talossa on alle 3-5 reikää 3 metrin syvyyteen maaperän kerrostuneen rakenteen selvittämiseksi ja pohjavesien läsnäolon määrittämiseksi kriittisissä syvyyksissä maaperän talven jäätymisen syvyydessä.

Väärät, kun vahvistetaan nauhan perustuksia

Virheet, kun asetat teipin pohjan.

Niille, jotka valitsevat nauhan perustan, koska ei ole tarvetta rakentaa kallista monoliittista laattaa, mutta pylväspohja ei sovellu tulevan rakenteen merkittävän painon vuoksi.

● Nauhan perustuksia ei käytetä chernozem-maissa. Kernoviinin rakenne ei kuulu luotettaviin säätiöihin - siksi maaperä tällaisen perustuksen asennuksessa valitaan kunnes pehmeän kerroksen täydellinen katoaminen ei ole pelkästään maaperän jäädyttämisen syvyyttä.

● Älä kiinnitä kuistia pääosaan. Kuisti ja säätiö ovat erilaisia ​​rakenteita, jotka on välttämättä erotettava sedimenttimuovilla. Koska kuormat toimivat kuistilla ja pohjalla, säätiö voi murtautua liittymäkohdan kuistilla. Myös erilaiset kuormat vaikuttavat muihin kevyisiin rakennuksiin - laajennukset: varastot, verannat, autotallit. Nämä laajennukset olisi rakennettava talon rakentamisen loppuvaiheessa ja heidän erilliselle henkilökohtaiselle perustukselleen.

HOUSE JA MAAN OMAT KÄSIT

Yleiset virheet, kun asetetaan nauhalevyt

Tätä materiaalia ei pitäisi lukea niille, jotka eivät ole merkittäviä rakentamisen kustannussäästöjä koskevia kysymyksiä ja joilla on varaa rakentaa melko kalliita mutta luotettavia perustuksia monoliittiselle levylle. Ne, jotka yrittävät säästää rahaa tekemällä helpommin heidän tulevan kodinsa perustan, haluan varoittaa erittäin tärkeistä virheistä ja kiinnittää huomiota tiettyihin vinkkeihin.

Yläkerros maaperä

Aloitetaan siitä, että ennen kuin ryhdyt kaivaamaan kaivannon kaistaleesta, sinun on poistettava maaperän kasvava kerros noin 15 cm: n koko tulevan rakennuksen alueelle. Jos et tee tätä, niin kasvien juuret alkavat kaatua ja perustukset, alkaa asettua. Lisäksi pohjaa ei voida asettaa mustaksi maaperälle, sen rakenne on sellainen, että sitä ei voida pitää luotettavana perustana, joten maa on valittava paitsi 1,5 metrin syvyyden jäädyttämiseksi myös siihen asti, kunnes pehmeä kerros on kokonaan valittu.

Hiekkalaattilaite

Pintamaaperän haitallisten vaikutusten kompensoimiseksi pohjalla on oltava melko paksu hiekka pohjasta ja sivuista. Jos se on pylväspohja, grillata on asetettu hiekkalaatikkoon maanpinnan yläpuolelle niin, että se ei vaikuta pakkasella. Höyrytyyny on vähintään 30 senttimetriä, ja se on valmistettu erikoislasitustekniikalla pinnan tasoittamiseksi.

Liuskajohto, 1,5 m ja 40 cm leveä, on riittävän luotettava, jos se on vahvistettu ylä- ja alapuolelta vähintään 3 riviä vahviketta F12-16. Huomiota on kiinnitettävä siihen, että vaakasuuntaisia ​​elementtejä on vahvistettava mahdollisimman lähelle pohjan ylä- ja alaosaa ja vetäytyä enintään 3-4 cm: n reunoilta. Nämä ovat paikkoja, joissa on taivutuskuormitus. Asettaessasi armin syvemmälle kellariryhmään, voit yksinkertaisesti vähentää kantoaallon toimintaa. Armourit on sijoitettava vaakasuoraan, ilman että ne leviävät tasaisesti leveydeltään 10-15 cm: n kulmassa 3 sauvalla, mutta ei vain 2: ssä reunoissa.

Rungon tangot on yhdistetty hitsaamalla tai neulomalla lanka, jotta sauvat tangot pitkin pituuttaan niin, että ne ovat päällekkäin toisiaan kooltaan vähintään 20-30 cm.

Yksi hyvin yleinen virhe on säätiön kulman vahvistamisessa, sitä ei voida peittää ristillä. Kaikkien päiden on oltava taivutettuja 90 astetta paremman liitännän saavuttamiseksi pitkittäisillä sauvoilla.

Näyttää siltä, ​​että massiivinen säätiö on liian kallis, haluatko säästää? Katsotaanpa, oletko tehnyt toisen vakavan virheen.

Pylväsperusta, jossa ei-haudattu grillata, on erittäin suosittu ja tietenkin edullisempi verrattuna nauhamaiseen pohjaan ja monoliittiseen laattaan. Kuitenkin, jos pääkannatinelementti on pylväitä, on erittäin tärkeää määrittää, ovatko niiden kantavuus riittävät tukemaan omaa painoaan kotona. Tosiasia on, että pylväspohjaan ei voida laskea monoliittista vaakasuoraa vyötä, joka yhdistää pylväitä, jota kutsutaan grilliokseksi, kantoelementiksi, joka siirtää kuorman suoraan maahan. Pääkuormitus on napoja.

Teemme yksinkertaisin laskennan talon tarvittavasta viitealueesta ja näin ollen tarvittavan pylväiden lukumäärän säätiössä. Otetaan esim. Talon laskeminen viisi seinää, joiden mitta on 10x10 m. Säätöpinnan pituus ympärysmitta ja sisäinen väliseinä on 50 m, pilarien asennusvaihe on 2,5 m. 20 pilaria. Pilarin pohjan koko on 40 x 40 cm. Moninkertaistetaan pylvään tukialue = 1600 cm2.

Venäjän keskiosassa maaperän koostumus kuivan ja märän loimen tai saven muodossa on yleisempi. Vesi on sedimenttikivi, joka koostuu savi-, hiekka- ja siltypartikkeleista. Internetissä tai maaperän vertailukirjassa ei ole vaikeaa löytää maaperän ominaisuuksia. Kovaa lainkaan tai savi hiekalla on rakenteeltaan vastustuskykyä 2 - 3 (kg / cm2). Otetaan 3 kg / cm2 ja kerrotaan emäksisellä alueella, ts. 1600 cm2, saamme 4800 kg. eli Maksimikuorma yhdelle tangolle, joka voidaan siirtää maahan, saa olla enintään 4,8 tonnia.

Teemme laskennan edelleen määrittelemällä talomme kokonaiskustannukset. Noin 16 m3 betonia tarvitaan rakentamaan tällaisen talon perustuksia. Yhden kuutiometrin raudoitetun betonin paino on 2,5 tonnia, kerrottuna 16 m3: lla ja saamme 40 tonnia. Otamme huomioon, että tarvitsemme tiilipohjaa, noin 5 tuhatta kappaletta. Yksi tiili painaa 3 kg, kerrotaan 5 tuhannella ja saa 15 tonnia. Rakennuksen paino tämän kerroksen yhden kerroksen talon lohkosta, jonka päälle on asetettu noin 100 tonnin laattoja, lisätään katon paino 20 tonniin ja lumikuorma (arviolta 250 kg / m2) on 30 tonnia. Kokonaiskuormitus talon painosta pohjaan ja socle on 100 + 20 + 30 + 40 + 15 = 205 tonnia. Ja se ei laske viimeistelyjä, laitteita ja huonekaluja!

Aikaisemmin olemme päättäneet, että yhden pylvään suurin sallittu kuormitus maahan ei saa ylittää 4,8 tonnia, mikä tarkoittaa, että talomme on pidettävä vähintään 43 pylvästä ja talon ympärysmitan 50 metrin etäisyydellä, pilarien välinen etäisyys on 76 Katso -J Kuten ymmärrät, kaivaminen ja betonointi napojen 70 cm: n välein on täysin sopimatonta. Lisäksi likimääräisestä laskelmasta käy ilmi, että pylväiden sijoittaminen pohjaan 2,5 m: n yleisesti hyväksytyllä etäisyydellä, 20 betonipylvästä kestää yli 96 tonnin taloa, ja tämä voi olla vain puinen kehysrakennus, mutta ei taloa joka laskettiin 205 tonnilta! Kuten voimme nähdä, aritmeettiset harjoitustyömme eivät ole liian monimutkaisia ​​eivätkä varmasti ole teoreettisia laskutoimituksia, vaan ne johtavat meihin varsin tarkasti.

Ei-haudattu pohja pihdeillä, joissa on grillage, ei voida käyttää kiinteän kivitalon kanssa. Kävi ilmi, että grillauslaitteilla tarkoitetuilla paaluilla ei ole perusteita, ts. ei voi siirtää kuormaa koko talosta maahan ilman kielteisiä seurauksia. Nämä seuraukset saattavat olla kaikkein epäedullisimpia: seinämien halkeamat rakennuksen epätasaisesta saostuksesta ja mahdollinen romahtaminen, seurauksena kulmien ja sisäisten seinämien vaimennus, joka johtaa sisätilojen tuhoamiseen. Vakava päänsärky, mitä tehdä? Miten korjata?

Joku voi väittää - samat perustukset eivät ole pahoja. Olen samaa mieltä, tämä voi olla, auttaa maata, jos se on kuiva ja hiekkainen. Tällä maaperällä on suurempi vastustuskyky. Kesällä säätiön nauhaosa absorboi osittain kuorman talolta, joten ei ole vedonlyöntejä. Ja talvella ei ole huurretta, koska korkealla hiekkapitoisuudella oleva siipi ei käytännössä ole tämän äärimmäisen haitallisen ilmiön alainen. Mutta mitä teette, jos olet epäonninen ja rakentatte kallistumiseen, savimaahan korkealla pohjavedellä?

Jätä säätiö talven ratkaisemiseksi! Myös hyvin yleinen väärinkäsitys! Sallikaa minun selittää, mikä on pakkasen turvotusta? Maaperän vesi laajenee, kun se jäätyy ja ulkomaiset ruumiit puristetaan pois. Arkhimeden lain mukaan nämä voimat ovat varsin merkittäviä, veden kyllästyneessä savi- tai chernoviemimaassa ja erityisesti sen ylemmässä kerroksessa, pohjan sivupintoihin vaikuttavat turvotusvoimat voivat olla 10-15 tonnia m2. Siksi tällaisissa maissa ei missään tapauksessa jätä talvella valmiita perustuksia, joita ei ole ladattu rakennuksen painolla. Jos tällainen säätiö pysyy avoimena, syksyllä se täyttyy vedellä ja menee talveen. Jäätymisen voimat, jotka toimivat alhaalta ja sivulta, työntyvät turvallisesti ulos tai repeytyvät, mikä on useimmiten tapausta. Mielestäni monet ovat nähneet, mitä keskeneräisiä säätiöitä muutetaan, omistajat ovat hylänneet useita vuosia.

Kuinka välttää sen? Ensinnäkin säätiön oikean muotoilun valinta talosi mukaan. On parasta ottaa yhteyttä asiantuntijoihin laskea tarvittava perusta ja vielä parempi tehdä geologisia tutkimuksia, joiden perusteella voit oikein suunnitella säätiön ja koko talon. Se ei ole yhtä kallista kuin luulisi.

Lopuksi haluan sanoa vielä yhden virheen, joka koostuu siitä, että monet maanmiehensä rakentajat yrittävät yhdistää kuistin pääperustaan. Tämä on täysin mahdotonta. Perusta ja kuisti ovat kaksi eri rakenteita, ja ne on erotettava sedimenttimuovilla. Muutoin risteyskohdassa saattaa esiintyä säätörako, koska näihin osiin kohdistuva suuri kuormituksen ero on erilainen. Samaa on sanottava myös muista kevytrakenteista, esimerkiksi taloon kiinnitetyistä verannasta, varastosta tai autotallista. On toivottavaa rakentaa kaikki nämä rakenteet ja kuisti erillisellä pohjalla loppuvaiheessa lähemmäksi rakentamisen loppua.

Yleiset virheet säätiön kaatamisen aikana: Ole varovainen!

Olemme kaikki eläviä ihmisiä, joskus teemme virheitä. Prosessissa on tietty hyväksyttävä prosenttiosuus virheistä, eikä talon rakentaminen ole poikkeus. On kuitenkin olemassa virheitä, joita ei koskaan voida sallia: ne vaikuttavat haitallisesti koko talon rakenteeseen, ja niitä ei ole mahdollista korjata. Ensinnäkin se koskee säätöprosessia. Joten lue, mitä virheitä ei pidä sallia, mitä sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota.

 1. Säätiö ei sovellu maaperän ominaisuuksiin. Kirjoitimme tästä yksityiskohtaisesti artikkelissa "MIKSI FOUNDATION ON TOIMITTAA OMINAISUUDEN OMINAISUUDIIN" http://z500proekty.ru/geologiya-grunta-i-tip-fundamenta.html. Tässä muistutetaan lyhyesti: hyvä maaperä, antaa tarpeettoman luotettavan perustan - tämä on vain tarpeeton rahan tuhlaus. Koska säätiön kustannukset ovat 20% -30% koko talon kustannuksista, ylimääräiset kustannukset muuttuvat varsin suuriksi summiksi. Jos asetat puutteellisen luotettavan perustan huonolle maaperälle, kielteiset seuraukset tuntuvat paitsi lompakkosi, myös talonrakentamisen avulla. Alkaen säätiön halkeamat, sitten seinät, päättyy koko talon tuhoamiseen.

Jotta talon projekti voisi luoda maaperän pohjan, tilaa FOUNDATION ADAPTATION, kun ostat tyypillisen taloprojektin: http://z500proekty.ru/projekty-dodatki/12-adaptatsiya-fundamenta.html. Jos olet tilannut yksittäisen mökin yksilöllisen hankkeen, säätiön sopeutumista ei tarvita, säätiön projekti luodaan alun perin ottaen huomioon "geologiasi".

 • Nauha-pohja ilman yksin tai manuaalisesti valmistettua pohjaa. Säätiön pohjalla on erittäin tärkeä tehtävä: se on tämä komponentti, joka jakaa koko talon kuorman maahan. Suunnittelijat laskiessaan kuorman suunnitteli säätiön ja sen pohjan niin, että talo seisoi turvallisesti, eikä sinun tarvinnut liioitella kohtuuttoman vahvalla pohjalla. Niiden ohjeita ei voida jättää huomiotta! Usein on mahdollista huomata, miten maanrakennuksen säästämiseksi on jo kaivettu säätiön kaivantoa, ja ainoat pohjalliset syvennykset tehdään manuaalisesti. Samalla on mahdotonta ohjata syvennyksiä ja korkeuksia näistä syvennyksistä. Parhaassa tapauksessa yksin osoittautuu liian luotettavaksi ja aiheuttaa materiaalien ylittymisen (ja mahdollisesti ylittävät maanviljelijöiden säästöt rahataloudessa). Pahimmillaan se ei ole yhtenäinen, eikä se voi kestää kuormaa kotona kaikilla sivustoilla tasaisesti. Tämän seurauksena: halkeamat perustuksessa ja seinissä.
 • Betonin ulkoisen suojakerroksen noudattamatta jättäminen. Jotta tukirakenteet voidaan suojata kosteudelta, korroosiolta ja jäljelle jääneestä betonirakenteesta, on välttämätöntä säilyttää oikea etäisyys pohjaseinän reunasta vahvistuspalkkeihin. Tämän etäisyyden on oltava yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija, vähintään 20 mm. Jos pohjan pohjan alapuolella oleva jalka (erityinen suojakerros) ei ole suoritettu, etäisyys maasta (hiekka tai sora) ja lujitustangot on oltava vähintään 70 mm. Jos jalka on tehty, tämä etäisyys on sama: yhtä suuri kuin raudan halkaisija ja vähintään 20 mm. Muussa tapauksessa maaperän kosteus tunkeutuu lujittaviin sauvoihin, sen syöpymiseen, perustuksen asteittaiseen tuhoamiseen ja siten sen kyvyttömyyteen kestää kuormaa kotona.
  Talon pohjan ja seinien seinämien välisen vedenpitävyyden sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa kosteuden tunkeutumiseen talon seinämien paksuuteen perusrakenteista, joka on täynnä kosteutta huoneissa, sienten ulkonäöstä talon seinissä ja seinämateriaalien ennenaikaisesta tuhoutumisesta.

 • Säätiön geometrian noudattamatta jättäminen on pienin ongelma näiden epätasaisten kulmien takia huoneissa. Ärsyttävämpi - se vie suuremman lattialevyn vastaamaan uutta, epäsäännöllistä geometriaasi (jos talonrakennushankkeissa ullakolla tai kaksikerroksisilla talotilanteilla ehdotetaan päällekkäisiä levyverkkoja); ei ole takeita siitä, että suunnitellut ristikot eivät taipua, ja ne asetetaan laajempaan epäsäännöllisen geometrian alueeseen (jos yhden tarinan talo tarjoaa päällekkäin puupalkkeihin). Vastaavasti monoliittisten levyjen lujitussuun- nan halkaisija on suunniteltu hankkeessa tietyllä span-pituudella, jos se on suurempaa uudessa epäsäännöllisessä geometriassa, niin monoliittinen levy ei kestä kuormaa "laajennetulla" (pitkänomaisella, suuremmalla) alueella. Siksi luottaa rakentamaan talon luotettavia asiantuntijoita!
 • Jos kyseessä on paalusäätiö, jos paalut on asennettu oikean geometrian sallittujen toleranssien rikkomisen vuoksi, paalujen kiinnittämistä varten tarvitaan laajempi grillaus, mikä tarkoittaa jätemateriaaleja ja tulevan kodin esteettisen osan rikkomista. Rostverk, leveämpi kuin talon seinä ja eri paksuus eri paikoissa, ei näytä kovin mukavalta...
  1. Säätiön täyttäminen ilman muottirakennetta aiheuttaa kustannusten ylityksiä. Kieltäytyminen muottirakentajista yrittää säästää maanrakennustöiden määrää. Asennuksen asianmukaiseen asentamiseen tarvitset työntekijälle vapaan pääsyn sen asentamiseen, mikä merkitsee sitä, että kaivannon leveys kasvaa merkittävästi. Kyllä, ja materiaali itse muotti ei riitä. Mutta luopumalla siitä, kehittäjä menettää betoniin: sementtihyytelöön, joka menee maahan, + säätö on tehtävä hieman laajemmaksi, jotta voidaan taata ulkopuolisten suojakerrosten vahvistaminen.

   Tämä on tietysti totta, jos kaivetun kaivannon maaperä ei murene. Maaperän polkumyynnin vuoksi säätiön geometria ja itsensä rakentamisprosessi rikkovat suuresti, mikä tarkoittaa, että geometristen mittasuhteiden epäjohdonmukaisuuden vuoksi on todennäköistä, että kuorma ei kestä kaikkia rakennuksia yhtä lailla.

   Vahvikkeen poikkileikkauksen pienempi halkaisija ei lainkaan. Betonilla on suuri puristuslujuus, mutta se on varsin hauraa taivutuksessa. Jos maa vetää tai putoaa talon painon alle epätasaisesti, vahvistamaton säätö heikkenee epätasaisesti ja vastaavasti antaa halkeamia ja siirtymiä (sekä pohjassa että myöhemmin seinässä). Näiden prosessien välttämiseksi sen rakenne on entistä jäykempi ja monoliittinen vahvistamisen avulla. Mutta jos raudoitus on ohuempi kuin projektissa määritelty, se ei pysty kestämään kuormia kotona eikä tallenna taloa epätasaisesta muodonmuutoksesta ja kutistumisesta. Jos perustuksen nauhatyypille, vioittumisvaatimusten rikkomisen vuoksi, ongelman todennäköisyys on riittävän suuri, niin laattaperustan osalta tämä todennäköisyys on erittäin korkea. Laattojen perustuslaitteelle lujituksen oikea halkaisija on sen suunnittelun luotettavuuden kulmakivi.

   On ehdottomasti kiellettyä tehdä uria alapinnan alapuolella pohjan alapuolella.

   Kaikki kellarit, kellarit, kellarikerrokset eivät voi tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden suostumusta. Tällöin maaperä, joka on jännittyneessä tilassa perustuksen alla, alkaa puristaa tunnelin suuntaan. Tämä merkitsee läheisen rakenteen perustan merkittävää jyrkkyyttä, ja sen todennäköisyys romahtaessa on suuri. Siksi on niin tärkeää rakentaa talon hankkeen mukaan: talon talon alapuolella sijaitsevat kellarirakennushankkeet tarjoavat kaikki tarvittavat toimenpiteet tällaisten seurausten välttämiseksi.

  2. Eteerattujen säätiötyyppien perustilohkojen liittämisen noudattamatta jättäminen. Lohkokappaleen on oltava vähintään 1/3 lohkon korkeudesta. Muuten on mahdollista estää lohkojen siirtyminen voimien tai maaperän sivuttaispaineen vaikutuksen alaisena.
  3. Matala-haudattujen laattojen pohjalla oleva laite on rakennettu kertakerroksella, jossa on hyvässä kunnossa oleva hiekka. Muutoin säätölevy voi kutistua normaalia suuremmaksi.

  Päätelmät. Kuten näet, suurin osa näistä virheistä on vaikea tehdä virheellisesti ja valvoa. Ne ovat yleensä sallittuja tietämättömyydestä tai sääntöjen tahallisesta laiminlyönnistä tietyn talouden tavoin. Siksi suojata kotisi epämiellyttäviltä yllätyksiltä jälkimainingeissa:

  1. Rakenna talo projektiin. Hankkeen aikana luodaan kaikki indikaattorit, jotka ovat vastuussa talon luotettavuudesta ja kestävyydestä, jonka rakentajat tuovat elämään.
  2. Luota talon rakentamiseen päteviin ammattilaisiin, jotka täyttävät kaikki hankkeen vaatimukset.

  14 virheet rakennuksen säätiön 2-kerroksinen talo

  Säätiö on talon tärkein osa. Ja sen ei pitäisi vain antaa, ja laskea ensin. Periaatteessa, jos olet vastustaja lisäyksen ja vähentämisen, voit valtavasti käyttää rahaa täysin perusteettomia investointeja talon perustuksiin. Tai korjaamaan vuosi tai kaksi seisovaa perustusta sekä seinät, katto ja muut rakenteet juuri toimeksiannetun talon.

  Jotta voit selvittää oikein, millaista perustusta kaksikerroksiselle paneelitalolle on tehtävä, on vain kaksi tapaa tehdä tämä:

  • 1. Asettaa SNiP: n (rakennusmääräykset ja -säännöt) ja yritä hallita, mitä yliopisto-opiskelijoiden tutkinnon suorittaneet tekevät 5 vuoden ajan.
  • 2. Laskenta ja perustelut määräytyvät säätiön tyypin mukaan, jotta heillä olisi mahdollisimman edullinen mutta luotettavin ja kestävä perusta tulevan "vanhempien pesän" alla.

  Mutta riippumatta siitä, mitä vaihtoehtoa valitset, perustuksena on 2-kerroksinen rakennus asennetaan. Ja jotta hän ei pettäisi, oppii virheet, jotka odottavat valaistumatonta, houkuttelevaa ja ahneutta.

  10 virheet kaatamalla konkreettisia perustuksia kaksikerroksiselle talolle

  Jos aiot laittaa kaksikerroksisen raskas talon (tiili, kivi jne.), Sinun on ehdottomasti luotava vankka perustus - lohko tai nauha. Ja täällä tällaiset ansat odottavat sinua:

  • 1. Kun rakennat taloa vakiomuotoisen mallin mukaan, muista, että 2-kerroksisen talosi perustusta ei lasketa: se ei ole riippuvainen maaperätyypistä, jäätymislinjan syvyydestä ja pohjaveden pinnasta. Siksi mikä, mitä, ja päärakenteen syvyys ja parametrit on laskettava. Säätiön rakentaminen "silmällä" lupaa monia murheita, jopa rakenteen täydelliseen tuhoamiseen asti.
  • 2. Säästää materiaalia säätiölle merkitsee säästämistä hedelmillä ja vihanneksilla: elää, elät, mutta vain taivas kertoo, kuinka paljon vähemmän kuin edellä on suunniteltu. Vaihtoehtoisesti korvaten betonin halvemmalla brändillä, älä syytä rakennuttajia, kun 2-kerroksisen rakennuksen pohja alkaa pilkkoa, halkeilla tai romahtaa. Muuten tällaiset ilmiöt varmasti vetävät seinien ja muiden rakenteiden tuhoutumisen.
  • 3. Sananlasku "Kiirehdi - tee ihmisiä nauramaan" - nämä ovat todellisia "kukkia" verrattuna siihen, mitä odottaa sinua, älä odota, että voitte kokonaan perimään. Seinien asentaminen aikaisintaan 28 päivää kaatamisen päättymisen jälkeen voi tuottaa uuden ilmeen: "Kiirettä - tuhotat talon". On jotain ajateltavaa, vai mitä?
  • 4. Käytä laatoille, jotka perustuvat 2-kerroksiseen kartanon taloon tukemattomista laudoista, johtaa jälleen säätiön tuhoamiseen. "Sementtimaito" (neste betonista) virtaa ulos aukossa. Tämän seurauksena betonirunko menettää vettä, mikä aiheuttaa kellarin osittamisen. Syynä on yksinkertainen - vedenpoistoaine ei anna haluttua betonin laatua ja siten vähentää sen lujuutta. Vain yksi johtopäätös: älä haaveile trimmattujen levyjen ostosta tai vuokraa metallisuojatuotteita.
  • 5. Yhtenäisen leveyden 2-kerroksisen rakennuksen perustaminen voi olla Rockefellerin veli tai absoluuttinen hölmö. Alapinnan leveyden tulee olla 10 cm enemmän kuin seinien leveydet. Jos säätiön koko betoniteippi asetetaan samaan, kuormitus säätiön kohdalla on erilainen, joten kutistuminen eri puolilla taloa ei ole sama.
  • 6. Yritetään säästää tehdasbetonia, et saa vahvaa perusta kaksikerroksisen talon alle. Tosiasia on, että tällainen rakenne on kaadettava yön yli (sitä paremmin). Tämä aikaansaa monoliittisen betoninauhan kertaluontoisen säädön. Manuaalinen vaivaus (jopa betonisekoittimella) venyttää "kaatoilua". Ottaen huomioon, että olet kerran asettanut talon ja säätiön, älä tallenna betonin toimitusjärjestystä laitoksesta.
  • 7. Säästäminen kalusteet, väärän käytön tai valinta, ennemmin tai myöhemmin johtaa tuhon säätiön alle kaksikerroksinen talo.
  • 8. Betoniseoksen huono tamping aiheuttaa ilman tyhjiöitä, heikentää pohjaa. Betoni ei ole liitetty tukevasti.
  • 9. Betoniliuoksen kaataminen 1,5 m: n korkeudelta ei poista tarvetta sitoa pohja kaksikerroksiselle talolle, mutta johtaa betonirakenteen erottamiseen.
  • 10. Aseta talvella vankka pohja, käytä pakkasen pehmittimiä. Kesällä (kuten talvella) älä unohda, että kaadettu rakenne on päällystetty polyetyleenillä ja kostutettu vedellä vähintään kahdesti päivässä. Muuten betoni tarttuu epätasaisesti ja ei saavuta laskettua voimaa.

  4 virheitä asennettaessa paalusäätiö talon ullakolle

  Rakennettaessa kevyitä taloja, jopa kahdessa kerroksessa (tai ullakolla), on kustannustehokas asentaa pino (pylväs- tai ruuvi) perustus. Mutta täällä asennuksen virheet ovat mahdollisia. He, totuus on vähäisempi, mutta tästä talo ei tule vahvemmaksi. joten:

  • 1. Asettaessasi talon, jossa on ullakko, sinun on laskettava oikein paalujen lukumäärä ja koko.
  • 2. Käytettäessä ruuvipalloja on tarpeen, että terät ruuvataan vähintään 20 cm: n alapuolella pakkasnesteen alapuolelle. Muuten, kun maa sulatetaan talven jälkeen, perustapylväs poistetaan.
  • 3. Ruuvipuristin, sinun on valvottava tiukasti sen pystysuuntaisuutta. Muuten, ennemmin tai myöhemmin, puun alla oleva säätiö alkaa löystyä.
  • 4. Säilytyspallojen säästäminen, vietät kodin korroosiosuojauksen. Älä näe "meillä on halvin", etsi sertifioitu tuote tai ainakin lue valmistajan arvostelut.

  Jotta kotiisi olisi yli kymmenen vuotta, ota huomioon kaikki, mitä olet lukenut tai ota yhteyttä. Emme tiedä, miten rakentaa luotettava perusta, mutta myös mitä tehdä, jotta vältytään virheistä, kun se laitetaan.

  Soita, ja sinulla on erinomainen perusta talossa!

  Laitteen nauhalevyn virheet. Nauhan perustusvirhe

  Laitteen nauhalevyn virheet

  Liuskajohdon laite on mahdollista tehdä oikein vain, kun kaikki osat otetaan huomioon, alkaen maaperän ominaisuuksista ja päättyvät rakennuksen ulkonäköön. Ja riippumatta siitä, kuinka paljon haluat tehdä kaiken nopeammin, - jos et aloita ajoissa, voit vain tuhlata energiaa, - odottaa huhtikuussa ja paremmin kuin toukokuussa. Tämä on aika aloittaa säätiön työ.

  Sandy - sora-tyyny

  Miksi tarvitsen hiekka-sora-tyynyä? Se on järjestetty varmistamaan kuorman tasaisen siirron nauhalta maahan. Kun kaivoa kehitetään kaivukoneella tai käsin, sen pohja ei ole kovin tasainen. Tasoitusta varten käytetään soraa tai hiekkaa, joka tiivistyy perusteellisesti ja pinta on usein vuodatettu vedellä. On tärkeää, ettet anna mitään tyhjiä, koska tulevaisuudessa, kun ne asettuvat, säätiö voi haljeta. Pyyhkeen paksuus mahdollistaa virheen minimoinnin tässä vaiheessa, sen tulisi olla noin 15 cm.

  Tosi, erityisen heikkojen maalien tapauksessa, sen paksuus voi nousta jopa metriin, mutta nämä ovat ääritapauksia, ja kaikki on ratkaistu erikseen: tiivistämällä tyyny kerroksittain käyttämällä tärinää asennuksia.

  Vahvistaminen nauhan säätiöArmification on toinen erittäin tärkeä vaihe, lujuus säätiö riippuu siitä, kuinka oikein se on tehty. Se on lujuus, joka ottaa vastaan ​​vetolujuudet, joita esiintyy, kun pohjaa ladataan epäsäännöllisesti tai kun se tyhjenee.

  Betoni samanaikaisesti toimii vain puristamalla, venytystä ohjataan liitososien avulla. Joten käy ilmi, että perustus, jonka kaatamisen aikana paras betoni käytettiin, pilkkoo seurauksena, ellei sitä ole kunnolla vahvistettu. Ja edelleen pitkin kasvavaa säröä he menevät päällekkäisiin rakenteisiin. Tämän välttämiseksi voit vain yhdellä tavalla - kaataa teippi, jonka suunnittelija on toimivaltainen suunnittelija.

  Kaivannon kaivamisen pitäisi olla ajoissa. On melkein suurin virhe kehittäjien kaivamaan kaivoa etukäteen (esim. Syksyllä), anna sille, että keväällä voi kaataa nauhaa menettämättä aikaa tai, kun kalenteri ilmestyy 1. maaliskuuta, tilaa laitteet ja kiirehtivät sivustoon, haaveillen, kuten toukokuussa tuo talon katon alla.

  Todellisuudessa kaikki osoittautuu täysin erilaiseksi. Loppujen lopuksi on maaperä, joka voimakkaasti kostutettuna muuttaa ominaisuuksiaan. Esimerkiksi savimaat, jotka kostutetaan kiinteästä tilasta, muuttuvat muoviksi (tiilien ja laattojen valmistuksessa ne kyllästyvät vedellä tämän vaikutuksen saavuttamiseksi). Tietenkin niiden kantokapasiteetti pienenee huomattavasti.

  Kun kyseessä on kaistaleen perustuksen suunnittelu, kun otetaan huomioon maaperän luonnollinen kosteus, sen sijaan, että se ylittäisi sen veden kanssa, säätiön muuttuneet ominaisuudet saattavat edellyttää perustuksen uudelleenlaskemista. Sinun on tehtävä se vaikka sinusta tuntuu, että vesi on poistunut (maaperässä sen pitoisuus voi olla hyvin suuri).

  Tilanne on vieläkin surullisempi, kun säätiön rakentamisen jälkeen rakennus pysähtyy useita vuosia. Tässä tilanteessa on olemassa vaara nostaa kuormittamatonta pohjaa maaperän pakkasen talteenoton takia.

  Erityisen alttiita tällaisille ilmiöille ovat alueet, joissa maaperä, jolla on lisääntynyt savipitoisuus, ylittävät ylemmissä kerroksissa. Samanaikaisesti pakkaskäämisvoimat vaikuttavat rakenteeseen epätasaisesti: toisaalta maaperä jäätyy läpi nopeammin, toisaalta - hitaammin, seurauksena säätiö kokee kuormia, joita ei ole suunniteltu.

  Loppujen lopuksi suunnittelu tarkoitti, että se toimisi täydellä kuormitustilanteella, toisin sanoen rakennuksen pudota sen päälle ja perustuen näihin aivan luonnollisiin olosuhteisiin, säätiön lujuusominaisuudet asetettiin. Yksinkertaisesti sanottuna valtio, jossa säätiö laskee, on niin : ottakaa kiinni, seisota sen toisessa päässä ja vedä toinen itsellesi, varmasti rikkoo sen, nämä kuormat, että säätiö kokee, kun osa siitä pidetään maaperässä pakkanen ja toinen työntää pu eniya.

  Siksi sinun ei pidä sallia suuria taukoja rakennustöiden suorittamisessa, tai ainakin ei, ennen kuin ensimmäinen kerros avataan. Tämän ansiosta voit ladata säätiön ja vähentää roiskeen hellittämisen muodonmuutoksia.

  Ilmastettu betoni EkoStroy | Yleiset virheet, kun asetetaan nauhalevyt

  Sinulla ei ole ollut aikaa tehdä näitä virheitä perustettaessa säätiötä?

  Tätä materiaalia ei pitäisi lukea niille, jotka eivät ole merkittäviä rakentamisen kustannussäästöjä koskevia kysymyksiä ja joilla on varaa rakentaa melko kalliita mutta luotettavia perustuksia monoliittiselle levylle. Ne, jotka yrittävät säästää rahaa tekemällä helpommin heidän tulevan kodinsa perustan, haluan varoittaa erittäin tärkeistä virheistä ja kiinnittää huomiota tiettyihin vinkkeihin.

  Aloitetaan siitä, että ennen kuin ryhdyt kaivaamaan kaivannon kaistaleesta, sinun on poistettava maaperän kasvava kerros noin 15 cm: n koko tulevan rakennuksen alueelle. Jos et tee tätä, niin kasvien juuret alkavat kaatua ja perustukset, alkaa asettua. Lisäksi pohjaa ei voida asettaa mustaksi maaperälle, sen rakenne on sellainen, että sitä ei voida pitää luotettavana perustana, joten maa on valittava paitsi 1,5 metrin syvyyden jäädyttämiseksi myös siihen asti, kunnes pehmeä kerros on kokonaan valittu.

  Hiekkalaattilaite. Pintamaaperän haitallisten vaikutusten kompensoimiseksi pohjalla on oltava melko paksu hiekka pohjasta ja sivuista. Jos se on pylväspohja, grillata on asetettu hiekkalaatikkoon maanpinnan yläpuolelle niin, että se ei vaikuta pakkasella. Höyrytyyny on vähintään 30 senttimetriä, ja se on valmistettu erikoislasitustekniikalla pinnan tasoittamiseksi.

  Liuskajohto, 1,5 m ja 40 cm leveä, on riittävän luotettava, jos se on vahvistettu ylä- ja alapuolelta vähintään 3 riviä vahviketta F12-16. Huomiota on kiinnitettävä siihen, että vaakasuuntaisia ​​elementtejä on vahvistettava mahdollisimman lähelle pohjan ylä- ja alaosaa ja vetäytyä enintään 3-4 cm: n reunoilta. Nämä ovat paikkoja, joissa on taivutuskuormitus. Asettaessasi armin syvemmälle kellariryhmään, voit yksinkertaisesti vähentää kantoaallon toimintaa. Armourit on sijoitettava vaakasuoraan, ilman että ne leviävät tasaisesti leveydeltään 10-15 cm: n kulmassa 3 sauvalla, mutta ei vain 2: ssä reunoissa.

  Rungon tangot on yhdistetty neulontanan avulla, tangot on sidottava pituudeltaan siten, että ne ovat päällekkäin toisistaan ​​vähintään 20-30 cm: n kokoisiksi.

  Yksi hyvin yleinen virhe on säätiön kulman vahvistamisessa, sitä ei voida peittää ristillä. Kaikkien päiden on taivutettava 90 astetta, jotta paremmat liitokset pitkittäisvaijereihin saataisiin.

  Mutta näyttää siltä, ​​että massiivinen säätiö on liian kallis, haluatko säästää?

  Katsotaanpa, oletko tehnyt toisen vakavan virheen.

  Pylväsperusta, jossa ei-haudattu grillata, on erittäin suosittu ja tietenkin edullisempi verrattuna nauhamaiseen pohjaan ja monoliittiseen laattaan. Kuitenkin, jos pääkannatinelementti on pylväitä, on erittäin tärkeää määrittää, ovatko niiden kantavuus riittävät tukemaan omaa painoaan kotona. Tosiasia on, että pylväspohjaan ei voida laskea monoliittista vaakasuoraa vyötä, joka yhdistää pylväitä, jota kutsutaan grilliokseksi, kantoelementiksi, joka siirtää kuorman suoraan maahan. Pääkuormitus on napoja.

  Teemme yksinkertaisin laskennan talon tarvittavasta viitealueesta ja näin ollen tarvittavan pylväiden lukumäärän säätiössä.

  Otetaan esim. Talon laskeminen viisi seinää, joiden mitta on 10x10 m. Säätöpinnan pituus ympärysmitta ja sisäinen väliseinä on 50 m, pilarien asennusvaihe on 2,5 m. 20 pilaria. Pilarin pohjan koko on 40 x 40 cm. Moninkertaistetaan pylvään tukialue = 1600 cm2.

  Venäjän keskiosassa maaperän koostumus kuivan ja märän loimen tai saven muodossa on yleisempi. Vesi on sedimenttikivi, joka koostuu savi-, hiekka- ja siltypartikkeleista. Internetissä tai maaperän vertailukirjassa ei ole vaikeaa löytää maaperän ominaisuuksia. Kovaa lainkaan tai savi hiekalla on rakenteeltaan vastustuskykyä 2 - 3 (kg / cm2). Otetaan 3 kg / cm2 ja kerrotaan emäksisellä alueella, ts. 1600 cm2, saamme 4800 kg. eli Maksimikuorma yhdelle tangolle, joka voidaan siirtää maahan, saa olla enintään 4,8 tonnia.

  Teemme laskennan edelleen määrittelemällä talomme kokonaiskustannukset.

  Noin 16 m3 betonia tarvitaan rakentamaan tällaisen talon perustuksia. Yhden kuutiometrin raudoitetun betonin paino on 2,5 tonnia, kerrottuna 16 m3: lla ja saamme 40 tonnia.

  Otamme huomioon, että tarvitsemme tiilipohjaa, noin 5 tuhatta kappaletta. Yksi tiili painaa 3 kg, kerrotaan 5 tuhannella ja saa 15 tonnia.

  Rakennuksen paino tämän kerroksen yhden kerroksen talon lohkosta, jonka päälle on asetettu noin 100 tonnin laattoja, lisätään katon paino 20 tonniin ja lumikuorma (arviolta 250 kg / m2) on 30 tonnia.

  Kokonaiskuormitus talon painosta pohjaan ja socle on 100 + 20 + 30 + 40 + 15 = 205 tonnia.

  Ja se ei laske viimeistelyjä, laitteita ja huonekaluja!

  Aikaisemmin olemme päättäneet, että yhden pylvään suurin sallittu kuormitus maahan ei saa ylittää 4,8 tonnia, mikä tarkoittaa, että talomme on pidettävä vähintään 43 pylvästä ja talon ympärysmitan 50 metrin etäisyydellä, pilarien välinen etäisyys on 76 Katso -J Kuten ymmärrät, kaivaminen ja betonointi napojen 70 cm: n välein on täysin sopimatonta. Lisäksi likimääräisestä laskelmasta käy ilmi, että pylväiden sijoittaminen pohjaan 2,5 m: n yleisesti hyväksytyllä etäisyydellä, 20 betonipylvästä kestää yli 96 tonnin taloa, ja tämä voi olla vain puinen kehysrakennus, mutta ei taloa joka laskettiin 205 tonnilta!

  Kuten voimme nähdä, aritmeettiset harjoitustyömme eivät ole liian monimutkaisia ​​eivätkä varmasti ole teoreettisia laskutoimituksia, vaan ne johtavat meihin varsin tarkasti.

  Ei-haudattu pohja pihdeillä, joissa on grillage, ei voida käyttää kiinteän kivitalon kanssa.

  Kävi ilmi, että grillauslaitteilla tarkoitetuilla paaluilla ei ole perusteita, ts. ei voi siirtää kuormaa koko talosta maahan ilman kielteisiä seurauksia.

  Nämä seuraukset saattavat olla kaikkein epäedullisimpia: seinämien halkeamat rakennuksen epätasaisesta saostuksesta ja mahdollinen romahtaminen, seurauksena kulmien ja sisäisten seinämien vaimennus, joka johtaa sisätilojen tuhoamiseen. Vakava päänsärky, mitä tehdä? Miten korjata?

  Joku voi väittää - samat perustukset eivät ole pahoja. Olen samaa mieltä, tämä voi olla, auttaa maata, jos se on kuiva ja hiekkainen. Tällä maaperällä on suurempi vastustuskyky. Kesällä säätiön nauhaosa absorboi osittain kuorman talolta, joten ei ole vedonlyöntejä. Ja talvella ei ole huurretta, koska korkealla hiekkapitoisuudella oleva siipi ei käytännössä ole tämän äärimmäisen haitallisen ilmiön alainen.

  Mutta mitä teette, jos olet epäonninen ja rakentatte kallistumiseen, savimaahan korkealla pohjavedellä?

  Jätä säätiö talven ratkaisemiseksi!

  Myös hyvin yleinen väärinkäsitys!

  Sallikaa minun selittää, mikä on pakkasen turvotusta? Maaperän vesi laajenee, kun se jäätyy ja ulkomaiset ruumiit puristetaan pois. Arkhimeden lain mukaan nämä voimat ovat varsin merkittäviä, veden kyllästyneessä savi- tai chernoviemimaassa ja erityisesti sen ylemmässä kerroksessa, pohjan sivupintoihin vaikuttavat turvotusvoimat voivat olla 10-15 tonnia m2. Siksi tällaisissa maissa ei missään tapauksessa jätä talvella valmiita perustuksia, joita ei ole ladattu rakennuksen painolla.

  Jos tällainen säätiö pysyy avoimena, syksyllä se täyttyy vedellä ja menee talveen. Jäätymisen voimat, jotka toimivat alhaalta ja sivulta, työntyvät turvallisesti ulos tai repeytyvät, mikä on useimmiten tapausta. Mielestäni monet ovat nähneet, mitä keskeneräisiä säätiöitä muutetaan, omistajat ovat hylänneet useita vuosia.

  Kuinka välttää sen? Ensinnäkin säätiön oikean muotoilun valinta talosi mukaan. On parasta ottaa yhteyttä asiantuntijoihin laskea tarvittava perusta ja vielä parempi tehdä geologisia tutkimuksia, joiden perusteella voit oikein suunnitella säätiön ja koko talon. Se ei ole yhtä kallista kuin luulisi.

  Lopuksi haluan sanoa vielä yhden virheen, joka koostuu siitä, että monet maanmiehensä rakentajat yrittävät yhdistää kuistin pääperustaan. Tämä on täysin mahdotonta. Perusta ja kuisti ovat kaksi eri rakenteita, ja ne on erotettava sedimenttimuovilla. Muutoin risteyskohdassa saattaa esiintyä säätörako, koska näihin osiin kohdistuva suuri kuormituksen ero on erilainen.

  Samaa on sanottava myös muista kevytrakenteista, esimerkiksi taloon kiinnitetyistä verannasta, varastosta tai autotallista. On toivottavaa rakentaa kaikki nämä rakenteet ja kuisti erillisellä pohjalla loppuvaiheessa lähemmäksi rakentamisen loppua.

  Vastaukset kysymyksiin:

  Oleg20.08.2015 klo 17:02

  Tervetuloa! Kerro minulle mielipiteesi säätiöstäni. Belgorod. Black Earth. Sivulla savi baksitnaya hieman vihertävä väri, musta maa 60cm. Kuuden kappaleen perusta on pitkä 13,20 leveys 14,80, vastaavasti kahden kannen seinän sisällä. Pileitä täyteaineen läpi 1,5 (reunasta reunaan) 30 jotain, jossa enemmän varsi 4 tuli ulos. Rostverk sh. 40 kpl. 50. Betoni 200. Vahvistettu betonikorkeus 60 leveys 50 käsi. 4 - 12. Sora-graniittiosuus 20-40. Täytetty kerrallaan (25 kuutiota). Tehtiin virheitä: Grillivahvistusta ei ollut taivutettu kulmissa, paikoissa vahvistaminen oli lähellä 1,5-2,5 cm: n reunaa. Hiekkalaatikkoa ei tehty. Grillaustilassa valittuna olevan mustan maaperän paksuus on noin 10 cm. Talon 1 kerros katon alla on ullakkokerros. Airbus-yksikkö. Overlap zhb. Olen kokenut.... Kiitos.

  Edward21.08.2015 klo 00:20

  Kuvailut virheet eivät ole yhtä kriittisiä kuin pohjan mustalla maaperällä pystyt tarkistamaan keväällä yksinkertaisesti vertaamalla tason merkkejä kulmissa. Mutta konkreettisia perustuksia voimakkaasti kohottavilla mailla on tarkoitus tehdä M300, eikä 200, ja tämä, mielestäni, on vakavampi havainto. Se ei ilmennä vuodessa, mutta 3-4 vuoden kuluttua sen reunat alkavat murentua. Hiilihapotettujen lohkojen talon alta suosittelen teitä tekemään kellarikerroksessa 20 cm paksuisen monoliittisen levyn, jossa on 2 riviä 12 vahvistamista 20 x 20 askelilla ja vähintään M250 betonilla. tehdä. Kiitos. Aiemmin 23.2.2015 klo 18:28

  Edward hello! Kerro minulle laskettaessa talon massaa, huomioimme säätiön painon ja w / w-pohjan. Laskin ja kokonaisuudessaan osoittautuu 370 tonnin painoinen paino..... Kiitos paljon työstänne Edward 23.08.2015 21:42 Kyllä, huomioimme kaiken ja lisäämme lumikuorman jopa 250 kg / m2 riippuen katon kulmasta.

  Oleg04.05.2015 klo 12:04 Hei! Pyydän apuasi ongelmasta: Kaadin säätiön 13.20: een 14.80 kuusikulmalle, paalut 32 cm syvälle 2 metriä läpi 1.80, grillage w -40 per h-50 tasoittamaan maahan. Perustan pohjan 40 - 60 vahvistamisen jälkeen. Ongelmana on se, että paaluissa lujituksen päät liittyvät saviin, savi on yhtenäinen, vihertävä, baksitinen lähes olemattomalla syvyydellä, musta maaperä on jopa 60 cm syvä, rostverk on 10 senttimetrin kerroksella mustaa maata. Vahvistus 4 riviä 12 vahvistuspohjaa on samojen tietojen kanssa. Yksikerroksisen talon paino, mutta päällekkäisyydet ovat 130. Jäätymisen syvyys on 120 mutta tosielämässä jopa metrin Belgorodissa. Tämän perusteella haluaisin saada teiltä kommentin tämän rakenteen luotettavuudesta. Kiitos paljon.!

  Edward04.05.2015 klo 15:14

  Arvioidaan. Pino 32 cm, jonka maaperän kestävyys on 2,5 kg / cm2, kantavuus on 2001 kg. Talon paino on 130 tonnia, tarvitsemme 65 paalua. Oletko ilmeisesti saanut 45 paunaa vai vähemmän? Tämä tarkoittaa sitä, että paalujen kantokyky ei riitä ja talon pääkuorma siirtyy grillageille, paalujen välisen raon keskellä on suuri pistevirta. Sitten sinun on vahvistettava pohjaa, älä tee tiilen pohjaa, mutta paremmin, myös kaada monoliitti betoni M300. Konkreettista manuaalista vaivaamista ei suositella, on parempi tilaus sekoittimissa. Vahvistus F12 Neljä riviä 2 keskellä ja ruoska 3 pohjasta ja yläosasta.

  Oleg 04.05.2015 klo 16: 31 Ja aion tehdä 40/60 raudoitettua betonia. Pallon alareunan kosketuksen pelko savella heikentää amaturin tyyppiä, kunnes rotat ja viittaavat hajautettuun kuormaan, joka ottaen huomioon saven tiheys mittari 2 noin 20 tonnia lopussa grillausmittarilla, jonka pituus on noin 8 tonnia eli kaksinkertaisella varastotyypillä. Joten ajattelen, miten edetä. Mutta kiiruhti, koska reiät alkoivat romahtaa, yläpuolella alkoi tehdä työtä, ja he kaatoivat sen yöhön ja ukkosmyrkyt lupasivat, ja tämän vuoksi betonisekoittimet eivät ajaisi. Kokemukset ovat tehneet.

  Edward04.05.2015 klo 17: 55A miksi sitten huoli? Jos käytät oikein ja tehokkaasti pohjan betonointia, se kestää kaiken. Ja vaikka alempi grillata halkeilee tai romahtaa paalun, ylempi betoni kellari kestää. Korroosiota. Armeeri roiskuu todella hitaasti, teräs on vahvempi siinä. Ja maapallossa ei ole korroosiota, koska ilmaa ei pääse käsiksi, korroosiota esiintyy vain maapallon kosketinjohdossa, ilman vettä ja happea. Kun olet rakentanut talon, lämmitä pohja noin ympärysmitta polystyreeni vaahto 5 cm, tee betoninen sokea alue hieman maanpinnan yläpuolella ja kaikki on hieno.

  Ehkä, ja todennäköisesti en ole vielä kertonut.

  Yksityiskohtaisempia tietoja kaikista hiilihapotettujen rakennusten rakennusvirheistä voit lukea kokoelmissani "60 vinkkejä talosi rakentamiseen", jonka voit saada ilmaiseksi kirjoittamalla kysymyksen tai viestin alla olevalla lomakkeella.

  Laitteen nauhalevyn virheet

  Liuskajohdon laite on mahdollista tehdä oikein vain, kun kaikki osat otetaan huomioon, alkaen maaperän ominaisuuksista ja päättyvät rakennuksen ulkonäköön. Ja riippumatta siitä, kuinka paljon haluat tehdä kaiken nopeammin, - jos et aloita ajoissa, voit vain tuhlata energiaa, - odottaa huhtikuussa ja paremmin kuin toukokuussa. Tämä on aika aloittaa säätiön työ.

  Sand - sora tyyny Miksi hiekka ja sora tyyny? Se on järjestetty varmistamaan kuorman tasaisen siirron nauhalta maahan. Kun kaivoa kehitetään kaivukoneella tai käsin, sen pohja ei ole kovin tasainen. Tasoitusta varten käytetään soraa tai hiekkaa, joka tiivistyy perusteellisesti ja pinta on usein vuodatettu vedellä. On tärkeää, ettet anna mitään tyhjiä, koska tulevaisuudessa, kun ne asettuvat, säätiö voi haljeta. Tyypillisen paksuuden ansiosta virheen minimointi tässä vaiheessa on noin 15 cm. Tosi, erityisen heikkojen maalien tapauksessa, sen paksuus voi nousta jopa metriin, mutta nämä ovat ääritapauksia ja kaikki ratkaistaan ​​erikseen: tiivistämällä tyyny kerroksittain käyttämällä tärinän asetukset.

  Raudoituksen vahvistaminen Vahvistaminen on toinen erittäin tärkeä vaihe: säätiön vahvuus riippuu siitä, kuinka hyvin se tehdään. Se on lujuus, joka ottaa vastaan ​​vetolujuudet, joita esiintyy, kun pohjaa ladataan epäsäännöllisesti tai kun se tyhjenee. Betoni samanaikaisesti toimii vain puristamalla, venytystä ohjataan liitososien avulla. Joten käy ilmi, että perustus, jonka kaatamisen aikana paras betoni käytettiin, pilkkoo seurauksena, ellei sitä ole kunnolla vahvistettu. Ja edelleen pitkin kasvavaa säröä he menevät päällekkäisiin rakenteisiin. Tämän välttämiseksi voit vain yhdellä tavalla - kaataa teippi, jonka suunnittelija on toimivaltainen suunnittelija.

  Ehkä tärkein kehittäjien virhe on ensin kaivata kaivoa (esimerkiksi syksyllä), jätä se keväällä kaatamalla nauhaa tai kalenterista 1. maaliskuuta alkaen, tilaa laitteita ja kiirehtiä sivustoon, haaveillen, kuten toukokuussa tuo talon katon alla. Todellisuudessa kaikki osoittautuu täysin erilaiseksi. Loppujen lopuksi on maaperä, joka voimakkaasti kostutettuna muuttaa ominaisuuksiaan. Esimerkiksi savimaat, jotka kostutetaan kiinteästä tilasta, muuttuvat muoviksi (tiilien ja laattojen valmistuksessa ne kyllästyvät vedellä tämän vaikutuksen saavuttamiseksi). Tietenkin niiden kantokapasiteetti pienenee huomattavasti. Kun kyseessä on kaistaleen perustuksen suunnittelu, kun otetaan huomioon maaperän luonnollinen kosteus, sen sijaan, että se ylittäisi sen veden kanssa, säätiön muuttuneet ominaisuudet saattavat edellyttää perustuksen uudelleenlaskemista. Sinun on tehtävä se vaikka sinusta tuntuu, että vesi on poistunut (maaperässä sen pitoisuus voi olla hyvin suuri). Tilanne on vieläkin surullisempi, kun säätiön rakentamisen jälkeen rakennus pysähtyy useita vuosia. Tässä tilanteessa on olemassa vaara nostaa kuormittamatonta pohjaa maaperän pakkasen talteenoton takia. Erityisen alttiita tällaisille ilmiöille ovat alueet, joissa maaperä, jolla on lisääntynyt savipitoisuus, ylittävät ylemmissä kerroksissa. Samanaikaisesti pakkaskäämisvoimat vaikuttavat rakenteeseen epätasaisesti: toisaalta maaperä jäätyy läpi nopeammin, toisaalta - hitaammin, seurauksena säätiö kokee kuormia, joita ei ole suunniteltu. Loppujen lopuksi suunnittelun aikana tarkoitettiin sitä, että se toimisi täydellä kuormitustilanteella, eli rakennuksen pudotettaisiin sen päälle ja jo perustuen näihin aivan luonnollisiin olosuhteisiin perustettiin säätiön lujuusominaisuudet. Yksinkertaisesti sanottuna tilanne, jossa säätiö laskee, on seuraava: vie tikku, seisota toisesta päästä ja vedä toinen itsestänne, varmasti rikkoo sen, se on näitä kuormia, että säätiö kokee, kun yksi osa pidetään maaperässä jäätä, ja toinen työntyy voiman liikkeitä. Siksi sinun ei pidä sallia suuria taukoja rakennustöiden suorittamisessa, tai ainakin ei, ennen kuin ensimmäinen kerros avataan. Tämän ansiosta voit ladata säätiön ja vähentää roiskeen hellittämisen muodonmuutoksia.

  07.01. Tyypilliset virheet nauhan perustuksissa

  Nauhatulostuslajit

  • Valmistusmenetelmän mukaan: monoliittinen ja esivalmistettu. Ensimmäinen kaadetaan raudoitetusta betonista lujittavan häkissä rakennustyömaalla. Toinen on valmistettu esivalmistetuista teräsbetonilohkoista.
  • Syvyys upotus: matala syvyys ja pohja syvä upottaminen. Ensimmäistä käytetään rakennuksiin, joissa on yksi kerros ja asetetaan vähintään 1 metriin maanpinnan yläpuolelle. Toinen on taloja, joissa on enemmän kuin kaksi kerrosta ja rakenteet, joissa on kellari.

  Virhe 1. Väärä syvyys

  Syvyyden valinta on tärkeää kaikenlaisille säätiöille. Virheen seurauksena on pohjan kantavuuden menetys. Sinun pitäisi tietää, jos rakennuksen tiiliseinä on lähes kaikki sen korkeus - perustus on asetettu väärin.

  Syvyys lasketaan maaperän fysikaalisten ominaisuuksien, geologisten tutkimusten ja teknisten laskelmien perusteella. Pätevät ammattilaiset voivat luottaa tähän työhön.

  Laskelmien tulokset on määritelty hankkeessa. Jos epäilyksiä heidän uskollisuudestaan, voit ottaa yhteyttä ulkopuolisiin asiantuntijoihin neuvojen saamiseksi. Se on myös hyödyllinen vertaamalla tietää pohjan syvyyden lähimmästä rakennuksesta.

  Virhe 2. Virheellisesti suoritettu alusta FBS: n alla

  Perustablokit asennetaan valettuun betonipohjaan. Jos virheitä tehdään sen mittojen tai vahvistuskotelon tyypin suhteen, kantavuus saattaa kadota.

  Tämä on myös erittäin erikoistunutta työtä, jonka voi tarkastaa vain kolmannen osapuolen asiantuntijat. Korjaus on mahdollista vasta perusteellisen tutkimuksen jälkeen virheiden luonteesta.

  Virhe 3. Virheellinen geometria

  Monoliittisen nauhateollisuuden geometria määrittää muottiinpanon. Jos sitä ei ole asennettu lujasti, silloin kaatamisen aikana vahvistetun betoniseoksen voi kellua, mikä käy usein usein. Tämä on vakava puute, minkä seurauksena lisärakentamista ei voida hyväksyä ennen kuin seuraukset poistetaan.

  Tällaisen ongelman välttämiseksi on välttämätöntä valvoa jatkuvasti sen lujuutta muotin asennuksen aikana. Jos tällainen tilanne on syntynyt, on välttämätöntä pysäyttää valutyö, kiinnittää kaadetun alueen fragmentti ja poistaa kaatunut teräsbetoni. Sitten, mahdollisimman lyhyessä ajassa, laita muottiin lujasti uudella tavalla ja kaada loput säätiöön.

  Virhe 3. Liian ohut vahvistuskerros

  Vahvitetuissa betonirakenteissa raudoituskori on peitetty betonikerroksella, jota kutsutaan suojaavaksi. Sen paksuuden tulisi olla vähintään 2,5 cm. Jos tätä sääntöä rikotaan, vahvistus alkaa syövyttää ja koko kanta menettää laakerinsa.

  On parempi estää tämän virheen esiintyminen vahvistuskotelon valmistuksen aikana. Sen on oltava kiinteästi kiinnitetty, samoin kuin muotti, joka on aikaisemmin mitannut välimatkan. Tämä on suojakerroksen paksuus. Tarvittaessa tehdään säätöjä.

  Jos säätö on valmis, suojakerroksen koko määräytyy erityisen laitteen mukaan. Voit tehdä tämän ottamalla yhteyttä erikoistuneisiin organisaatioihin. He myös ehdottavat mahdollisia tapoja ratkaista ongelma tietyssä tilanteessa.

  Epäonnistuminen 4. Pohjan vedenpitävyys on väärä.

  Pohja vedeneristys suoritetaan suojaamaan pohjavettä ja jätevettä vastaan. Se on kahta tyyppiä: päällystys ja liimaus, jotka eroavat käytetystä materiaalista. Valinta riippuu vain pohjaveden ominaisuuksista ja säätiön rakenteesta.

  Jos et suorita vedenpitävyyttä tai sen eheys on vaarantunut, betoni ja vahvistaminen alkavat syövyttää ja heikentyä. Siksi tehty työ on tarkistettava huolellisesti virheistä.

  Ja tässä asiassa ei voi tehdä ilman ammattilaisia ​​tai valmistajia. Jälkimmäiset voivat myös tarjota integroituja järjestelmiä, joissa on yksityiskohtainen kuvaus tuotannosta.

  Virhe 5. Rakennuksen ympärillä oleva sokea alue ei ole valmis.

  Sokea alue on tärkeä tehtävä säätiön suojaamiseksi: jäteveden purkautumisen. Ne näkyvät sateessa, tyhjennettäessä katolta ja julkisivulta. Tämä elementti estää kosteuden kertymisen rakennuksen pohjan ja kellarin yläpinnalle. Muussa tapauksessa rakenne heikentyy nopeasti.

  Säätiön rakentaminen on vastuussa rakentamisen vaiheista. Mutta täyttöönoton jälkeen kaikki laitteessa olevat virheet piilotetaan maan kerroksen taakse. Ja ne näyttävät halkeamia seinille, kaareutuvat kulmat tai taivutettu rakennus. Siksi niiden oikea-aikainen tunnistaminen ja poistaminen on tärkeää, myös asiantuntijoiden avulla.

  Epäonnistuminen säätiön rakentamisessa

  5 virhettä kellarissa

  Mitä kysymyksiä useimmiten aiheutuu henkilöstä, joka aikoo kaataa säätiön? Tässä artikkelissa korostetaan kaikkein ongelmallisimmat hetket, joita saatat kohdata kun aloitat säätiön rakentamisen omilla käsillänne. Muutamia näistä yksinkertaisista vinkistä auttavat välttämään kalliita korjauksia säätiöön tulevaisuudessa, mikä edellyttää rakennuksen nostamista.

  Säätiön valinta ottaen huomioon maaperän ominaisuudet

  Monet ihmiset kaipaavat sitä, että riippuu maasta kuinka vahva rakennusperusta on - perusta. Savi- ja hiekan maaperä lähtee matalalle syvyydelle. Hiekkapohjaisessa maaperässä on parasta järjestää yksittäisten RC-lohkojen nauhatus. Kallioilla maaperä ei voi edes syventää. Savi-maaperällä on 1,5 m: n jäädytyssyvyys, joten ne voivat tehdä pylväs- tai nauha-pohjan matalalla syvyydellä. Turvepohjaisissa maissa monoliittinen pylväspohja on useimmiten järjestetty.

  Pohjaan säästäminen aiheuttaa kutistumisvaurioita, jotka voivat johtaa rakennuksen tuhoamiseen. Jos valmistaudut maahan virheellisesti ja epäluulosti tekemällä maaperän tutkimusta, tulevaisuudessa se alkaa romahtaa. Pohjan lujuuden rikkominen nipujen ja halkeamien muodossa voi tapahtua talven jälkeen. Tämä johtuu siitä, että betonimassan osuudet eivät noudata valun aikana.

  a) leveämpi nauhalappu, b) toisella puolella oleva nauhaosuus, c) pylväspohja, jossa yhtenäinen kuormansiirto.

  Lue lisää kaikentyyppisistä säätiöistä ja maaperistä.

  Pohja vedeneristys

  Rakentamisen aikana rakentajat usein unohtavat vesitiiviin materiaalin kiinnittämisen muottiin. Tämä johtaa siihen tosiasiaan, että liuos murtumien kautta menee maahan, menettää vettä ja betoni seuraa sen voimaa. Jos olet tyytyväinen kellariin, jossa on kellari, vedeneristys ei ole mahdollista. Jotta pohjaveden kapillaarien nousu estettäisiin, tee tyyny rikki ja hiekka. Jos kellarikerroksessa ei ole lattiaa, tarvitaan vedenpitävyys, koska pohjavesi voi olla aggressiivinen ja tuhota pohjan. Jos sitä ei ole eristetty, säätö imeytyy kosteuteen ja, kun se on jäätynyt tai sulanut, betoni voi halkeilla.

  1. hiukkasista; 2. maaperän kosteudesta; 3. pohjaveden paineesta.

  Lisätietoa vedeneristyssäätiöistä.

  Salaisuuden kaatamisen ja huollon salaisuudet

  Betoni kaadetaan jatkuvasti useissa kerroksissa 20 cm. Seos voidaan kaataa muottiin enintään 2 tunnin välein, muuten saatat saada 2 palkkia monoliittisen betonirakenteen sijaan. kerrokset eivät pysty kommunikoimaan toistensa kanssa ja halkeamia muodostuu.

  Jokainen kerros tulee räpäyttää puupalkkeihin ja kaatamalla muottiin siten, että aukkoja ei ole. Sen jälkeen, kun nauhaosasto on kaadettu, sen pinta on lävistetty lujituksella ilman vapauttamiseksi ja tasoitetuksi lastalla.

  Optimaalinen lämpötila, johon pohja voidaan asettaa, on 3 ° C - 25 ° C. Lämpimämpi, betoni tarttuu nopeammin. Kuukauden aikana säätiö saa vahvuutensa. On välttämätöntä peittää se kosteudesta ja kuuma-kausi kaataa vettä halkeamien välttämiseksi.

  Säätiön nurkkaus

  Perusrakennuksen päävirhe on epätosi lujittaminen muottien kulmista yksinkertaisesti raudoituksen ylittämisen kautta. Jokaisessa kulmassa sinun on käytettävä lisävahvistusta, joka on taivutettu ja sidottu. Venttiilien määrä on 3 riviä 4 kpl. Jos vahvistus suoritetaan toisin, säätö voi lopulta koostua useista erillisistä palkkeista.

  Työtangot ovat lähellä rakenteen reunoja. Tämä antaa korkean lujitetun poikkileikkauksen pohjasta. Betonikerros, joka suojaa raudoitusta korroosiolta, tulee olla vähintään 70 mm.

  Heikko betoni

  Betonin merkkivalinta laitteen perustan mukaan riippuu rakennuksen tarkoituksesta. Valokaistalepohja voidaan valmistaa betonibrändistä M150.

  Tarvittavan betonimerkin oikea määrittäminen säätiölle on otettava huomioon rakennuksen paino, sen korkeus, pohjaan kohdistuva kuorma, onko kellariasento suunniteltu. Tee myös geologisia tutkimuksia maaperästä, sen ominaisuuksista, pohjavedestä. Sen jälkeen valitse perustan tyyppi riippuen maaperätyypistä.

  Ribbon säätiö ilman virheitä - postroimka-dom.ru

  Pääkaupunkitalon rakentaminen eli tehokas tiilen, kiven, betonin ja muiden raskaiden materiaalien seinämien muodostaminen on yleensä teippityyppiä. Se on sijoitettu kaikkien pääkaupunkien (laakeri) seinien läpi ja on monoliittinen tai "esivalmistettu" pohja samasta osasta kaikissa säätiön ääriviivoissa.

  On suositeltavaa asentaa nauhatehdas järjestettäessä kellarissa, kellarissa, autotallissa tai epävakaassa vierintätilassa sekä pienellä syvyydellä.

  Säätiön pohja on yleensä 15-20 cm maanpinnan alapuolella; sallitut ja korkeammat, mutta vähintään 50-60 cm maanpinnan alapuolella kuivilla ja hiekkapohjaisilla mailla ja helposti pakastettavilla ja liikkuvilla maaperillä tehdään erittäin harvoin.

  Alustan alapuolelle on tehty korkeintaan 40 cm korkea hiekkalaatikko (vuodevaatteet), eikä se saa olla yli puolet korkeudesta. Tyyny voidaan tehdä lisäämällä soraa, mutta se on suljettava huolellisesti. Tiivistys suoritetaan mekaanisesti siten, että täyteainekoostumus on kohtalaisesti kostutettu (kostutettu tai kuiva hiekka on erittäin tiivistetty). Laadukas riisuttu pohja - lupaus perustuksen epätasaisen kutistumisen puuttumisesta ja sivuseurannan ja seinien halkeilun seurauksena.

  On erittäin tärkeää, ettei säätiön järjestelyä lykätä vaaditun syvyyden maan kaivaamisen jälkeen, koska kaivamisen leviäminen ilmakehän vaikutusten alaisena johtaa tietyn teknisen olosuhteiden rikkomiseen.

  Kaistanpäästöjä voidaan tehdä kahdella tavalla:

  • Valmisbetonilohkot, jotka on kiinnitetty sementtilaastiin. Tämä menetelmä nopeuttaa huomattavasti säätöprosessia, mutta laastikerrosten heikkous tekee mahdottomaksi levittää niitä liikkuvassa ja helposti jäädyttävään maaperään, joka helposti muodostaa rakenteen jopa useiden jäädytys-sulatusjaksojen jälkeen.

  • Monoliittinen säätö on paras ratkaisu teknisiin ominaisuuksiin ja itsekytkentämahdollisuuteen ilman raskaita koneita.

  Säännöt monoliittisen nauhakannan järjestämiseksi omilla käsillä:

  • Pohjamateriaalin näytteenotto tehdään vaakasuoralla tasolla, jonka toleranssi on 2%. Säätiön leveys on 200-250 mm suurempi kuin tulevat seinät (ts. Raskaammat seinät, voimakkaampi säätö) ja louhinnan leveys suoritetaan asennettavan muotin suhteen.

  • Muotti on tehty reunakivistä, joissa on luotettava kudontavahviste tai paksua vaneria, jossa on vahvikekehys. Verhoilu "työskentelevä" pinta muottien kanssa polyetyleeni vähentää veden imeytymistä. Asennus tapahtuu suoraan kuopassa.

  • Monien tukien ja tukien asentaminen antaa tasaisemman valun ja vähemmän betonin tuhlausta.

  • Laadukkaat perustukset on välttämättä vahvistettu terästangoilla, ja teknisten parametrien noudattamatta jättäminen johtaa rakenteelliseen muodonmuutokseen.

  • Lisävaurioiden estämiseksi raudoituksen tulee olla valun sisällä. Tehdäksesi tämän, tiilet paloitellaan muottien pohjalle, johon vavat asetetaan. Vahvistustyökalun tulee vetäytyä 30-50 mm: n etäisyydeltä muottipinnoilta.

  • Optimaalisen ristikon koon valinta riippuu taloudellisista ja lujuustekijöistä. Käytetyn lujituksen läpimitta on 10-14 mm ja sauvan pienempi solukoko. Pienin solukoko on 200 * 200 * 200; maksimi on 400 * 400 * 800. Yhdistelmää ei käytetä harvoin - eri vahvikkeiden ja erilaisten solujen yhdistelmä (esimerkiksi paksut sauvat asettuvat reunoihin pohjana ja väliseinät on tehty pienemmästä sauvasta).

  • Vahvikudonnan kiinnitys tehdään hitsaamalla tai niputtamalla. Kulmissa ja kierroksissa vahvistus taipuu. Pidennys ja nivelet tehdään päällekkäin vähintään 100 mm tangosta. Pystyasennusten helpottamiseksi ne hiukan ajetaan maahan.

  • Säätiön valu perustetaan erottamattomasti, eli kerroksittain jopa 30 cm: n etäisyydellä ympärysmitasta tiivistymällä syviin täryttimiin. On parasta käyttää erikoisbetonia automaattorista, mutta on myös mahdollista valmistaa itsenäisesti 400-asteen liuos käyttäen 30% täyteainetta (murskattu kivi, kuona, sora) ja murto-osa enintään 20 mm.

  • Älä unohda, että kovetin kovettuminen ja säätö kovettuvat sementin hydratoinnin takia, minkä vuoksi on tarpeen valvoa rakenteen kosteuspitoisuutta, kunnes vahvuus kovettuu. Kuukauden aikana, kun monoliitti on voimaa, säätiö on kasteltu vedellä kuumalla säällä kuivumisesta, kun otetaan huomioon kosteus tippuu maahan ja suojataan usein sateiden tuhoisilta vaikutuksilta tyhjentämällä vettä kuopasta erityisellä kaivannolla ja peittämällä rakenne muovikelmulla.

  • Kun pohja on täysin kuivunut, se on peitettävä pohjamaalilla ja käsiteltävä sitten vedeneristämällä.

  Asettaessasi säätiötä, älä unohda kellarikerroksen sopivaa viestintää ja ilmanvaihtoa. Tätä tarkoitusta varten asbestisementtiputket asetetaan rakennukseen. On myös muistettava, että kuukauden aikana ei ole hyväksyttävää ladata säätiötä seinien pystyttämiseen.

  Kuinka tehdä nauha-pohja kehysrakennukselle. Tyypilliset perusrakenteelliset virheet

  Välittömästi huomaamme, että erilaisiin rakennustyyppeihin tehdään erilaisia ​​liuskajohtoja. Meidän tapauksessamme kuvataan, miten nauhan perustus kehysrakennukselle (6 * 6 m), ensimmäinen kerros on täynnä, toinen on ullakko, jossa on eristys. Talo on suhteellisen kevyt, joten päätettiin tehdä matalasti upotettu nauhatus. Ja myös luetellaan virheet rakennuksen perustamisessa, johon kaikki voivat kohdata!

  Rakentaminen tapahtui useassa vaiheessa:

  1) Suunnittelija on määrittänyt seuraavat parametrit: alueen kaltevuus, pohjaveden taso ja maaperän tiheys, jonka data mahdollisti hienoksi upotettujen nauhojen perustamisen. Yleensä tekijöistä riippuen voit tehdä pohjan monoliittisille pienikokoisille laatoille hiekkaisella maaperällä (lisätietoja tästä) tai voit tehdä pile-pohjan (raskas tulva).

  2) Ehdotetun säätöseinämän seinämien avulla letkun tasoa käyttämällä kiristetään köydet, kiinnittämällä rakenteen leveys ja korkeus. Vinkki: käytä tätä käyttöä varten polypropyleenikuitua.

  3) Kaivaa kaivanto.

  Se oli kaivettu 400 mm leveä ja 600 mm syvä. Aloita sitten septisen säiliön viemäriputki. Kaivannon pohjasta hiekkaa kaadetaan ja tiivistetään. Kävi ilmi, että hiekkapyyhkeen paksuus ei ylittänyt 100 mm. Hiekkakerroksen päälle on asetettu kerros vedeneristysrullalle. Tämä tehdään betonin erottamiseksi hiekasta. Muussa tapauksessa "betonimaito" vuotaa hiekkaa ja betoni heikkenee.

  4) 350-400 mm: n etäisyydellä päittäisliitoksista (kulmissa ja T-risteyksissä) pystysuuntaiset tuet on asennettu tukirakenteiden tukemiseksi, joihin ensimmäinen rivi on kiinnitetty. Lujittavien rakenteiden valmistukseen käytettiin lujitusluokkaa A2 (10 mm). Hihnojen liitoskohdassa ne on kiinnitetty jäykästi lanka. Huomaa, että maaperän tiheys tässä paikassa pystyi täyttämään pohjan ilman muottien käyttöä.

  5) kellari seinämille on asennettu muotti, jonka korkeus tässä tapauksessa kehysrakennuksessa ei ylittänyt 500 mm.

  Suojukset kiinnitetään johtoineen. Sen jälkeen toinen vahvikenauha vahvistetaan pystysuorilla tukimateriaaleilla. Tämän seurauksena alustan seinien korkeus ei ylittänyt 420 mm.

  Sitten kaivettu muotti vahvistui ulkopuolelta.

  6) Tämän pohjan seinämien täyttämiseen käytettiin mobiili (P 4) betonilaatua 200 luokan B20. Täyttöä tehtiin samanaikaisesti, mistä tilattiin kaksi kuusikulmakoneen sekoittajaa.

  Loput betonista kaadettiin siteen ympäröivän aidan pohjalle. Vihje: betonin kaataminen säätöön ei saisi ylittää 4 tuntia, muuten betoni tarttuu ja seuraava kerros laskee erikseen. Ja tässä tapauksessa perusseinien eheys rikkoutuu, mikä osoittautuu monikerroksiseksi ja ei täysin hoitaa toimintojaan.

  7) kellarikerrosten kaatamisen jälkeen ne peitetään muovikelmulla. Kerran joka toinen päivä betoni kastuu runsaalla vedellä. Viikkoa myöhemmin kalvo poistetaan ja puretaan muottipesä. Kellarin seinät käsitellään bitumin vedeneristyskerroksella. Sitten maa, otettu ulos kaivannosta, seinät kaadettiin. Maaperäpuristus tehtiin manuaalisesti.

  Mitkä ovat virheet perustuksen rakentamisessa?

  • On välttämätöntä poistaa kasvillisuuskerros 150 mm: n paksuiseksi. Tämän seurauksena tämä johtaa siihen, että kasvit alkavat kaatua, mikä vaikuttaa sisäilmastoilmastoon ja pahimmassa tapauksessa voi johtaa lattian leviämiseen.
  • Chernozem ei voi toimia riittävänä tukena perustuksen seinämille, joten perustasoon asennetun runkorakenteen kevyestä painosta huolimatta seinien paksuutta ja syvyyttä on lisättävä. Hiekkapohjaisessa tyynyssä täytyy myös lisätä hiekkaa ja soraa, jolloin kerroksen paksuus on 200 mm. Asenna sitten muotti ja peitä se vedeneristyksellä. Seinien hiominen. Lisäksi musta maaperä altistuu usein talven talvella.
  • Vahvistushihnoja asennettaessa vaakasuuntaisten sauvojen päiden on hyvä taipua 90 astetta hyvää liitettä varten pitkittäisvaijereiden kanssa.
  • Asettaessaan tämän säätiön sidottuna hänelle kuoren perusta. Tämä on täysin mahdotonta. Heidän oli erotettava sedimenttimuovilla.

  Edellä esitetyn perusteella on muistettava, että säätiö on koko talon perusta, jota on vaikea korjata. Tee kaistaleet, älä vuokraa muita kuin ammattilaisia!

  1,718 näyttökertaa, 1 katselua tänään