Rakennamme talon ilman säätiötä ja perustyyppejä

Se, että säätiö on talon perusta ja koko rakennuksen kestävyys riippuu sen luotettavuudesta, joka on jokaisen kehittäjän tiedossa. Mutta tiedetään myös, että tämä on yksi kustannusten kannalta kalliimmista rakennusmenoista. Mutta jos noudatat vaiheittaisia ​​ohjeita säätiön rakentamisesta omiin käsiisi, on täysin mahdollista selviytyä tällaisesta työstä ja säästää rahaa.

Perusrakenteiden päätyypit suunnittelun ja valmistusmenetelmän avulla

Yksityisen talon rakentaminen voidaan toteuttaa yhdellä neljästä päätyyppiä:

 1. vyö;
 2. kasa;
 3. columnar;
 4. monoliittinen laatta, ns. laattaperusta.

Ne eroavat toisistaan ​​paitsi rakentavasti, myös kustannuksiltaan, työn määrästä, mukaan lukien maanrakennus, kantavuus ja monimuotoisuus omassa lajistossaan.

Tältä aiheesta on samanlainen artikkeli - Tape-perusta omilla käsilläsi.

Stripin perustukset yksityisen talon rakentamiseen

Hihna rakentamismenetelmän mukaan voi olla:

 • monoliitti;
 • joukkueet.

Ensimmäisessä tapauksessa on rakennettu ura, jonka pystytys, irrotettava tai irrotettava muotti on asennettu, perustetaan raudoituskehys ja asennetaan betonia.

Lisäksi perustavan, kaistaleen perustuksen syvyys voi olla matala syvyys. Tämä on erittäin suosittua yksityisten kehittäjien kanssa, koska se mahdollistaa huomattavasti kustannusten ja rakennustöiden lyhentämisen. Useimmin matala-teippiperusta käytetään yksikerroksisissa kevytrakennuksissa, joissa on vankka maaperä, jossa on vähäinen maaperän jäädytys ja matala pinnanalainen pinta.

Kaikentyyppiset nauhalevyt ovat melko kalliita, joten kysymys kustannusten vähentämisestä on aina esityslistalla. On olemassa ulosmatka - rakentaa rakoa perustan talolle, mutta edellyttäen, että paikoissa hallitaan tiheä maaperä, mieluiten savi, ja pohjaveden taso on alle aloituskohdan.

Pohjimmiltaan sitä käytetään talonrakentamisessa, joka on korkeintaan yhden kerroksen ja taloudelliset rakennukset. Tämä on pohjimmiltaan sama monoliittista nauha-alustaa, sillä alempaan (maanalaiseen) osaan, johon ei tarvita perustusta, betoni kaadetaan suoraan kaivantoon.

Kellariosan rakentamista varten tarvitaan vain muottirakennetta, jos rakennetaan perusrakenteinen monoliittirakenne. Mutta perustaa kellari on täysin hyväksyttävää, esimerkiksi tiilistä.

Huolimatta siitä, että nauhamaisen säätiön laite on melko kallis ja monimutkainen tapaus, sillä on kiistaton etu - mahdollisuus saada luotettava ja tilava kellarihuone, jonka arvoa kaupungin ulkopuolisissa elämäntilanteissa on vaikea yliarvioida.

Pilarin perusta

Tällainen säätiö on erittäin suosittu kehysrakennusten tai puusta valmistettujen talojen rakentamisessa, mutta vain edellyttäen, ettei maanalaista tasoa ole.

Päälaakerielementti ovat pylväät, joiden asennus on tehtävä kaikissa rakenteen ulkokulmissa sekä laakerin seinämien risteyksissä. Lisäksi, jos niiden pituus on yli 3 metriä, asennetaan lisäpylväät, jotka edesauttavat kuorman uudelleenjakoa ja varmistavat sekä perustuksen että siihen rakennetun talon vakauden ja luotettavuuden.

Pilarien poikkileikkauksen koko määritetään pääsääntöisesti kuormituksesta riippuen ja valitusta materiaalista riippuen. Pylväspohjan tärkeä rakenneosa on razdbalka (teräsbetoni, metalli tai puu), joka mahdollistaa grillauksen rakentamisen, joka toimii yhtenäisenä kuormanjakajana talosta kaikkiin pylväisiin.

Pilarin perustukset ja nauhat voivat olla kahta tyyppiä:

 • monoliitti;
 • joukkueet.

Kun kyseessä on yksityisen talon perustamiseen tarkoitetun betonimerkin monoliittinen versio, sen on täytettävä luokan B10-B25 vaatimukset. Kaksikerroksisten rakennusten rakentamisessa tarvitaan vahvistamista, ja yksikerroksisille rakennuksille päätetään erikseen riippuen rakennuksen painosta, materiaalista, josta sitä rakennetaan ja maan kunnosta.

Ennaltaehkäisevien sarakkeiden perustuksia voidaan käyttää:

 • keraaminen tiili;
 • luonnonkivi, mukaan lukien rauniot;
 • teräsbetoni- tai asbestiputket;
 • betonia kaadettaessa valmistettuihin ja vahvistettuihin kaivoihin.

Siinä tapauksessa, että kysymys kylpysyvystä on parempaa, harkitaan puun käsiteltyä tammea, lehtikuusi tai männynrunkoja.

Huolimatta siitä, että tällaisen säätiön kustannukset ovat alhaisemmat 30-50% verrattuna nauhapohjaisiin, erityistarvikkeiden houkuttelemisen vuoksi, se ei ole suosittua 2-3 kerroksen päärakennuksille, vaikkakin sellaisten kevyiden rakennusten rakentamiseen, jotka eivät vaadi suurta syvyyttä ja kaikki työ voidaan tehdä käsin, on melko rationaalinen valinta.

Lisäksi on tärkeää tarkkailla sementin ja hiekan mittasuhteita säätiölle, koska säästöt, jotka johtuvat halvempien materiaalien käytöstä, ovat tässä tapauksessa sopimattomia.

On pidettävä mielessä, että kaikentyyppisissä pylväsperusteissa on voimakas voimien voimakas vaikutus, joten niitä voidaan käyttää vain stabiileissa, kiinteissä maissa.

DIY-säätiö video, video:

Ihanteellinen perusta talon rakentamiseen vaikeissa olosuhteissa

TISEN yhdistetty perusta on sen tyyppinen sarake-nauha. Se on välttämätön vaikeiden maaperien rakentamiseen raskas rakennusten kahdesta kerroksesta. Esimerkiksi olosuhteissa, joissa maaperän jäädyttämisen syvyys on niin suuri, että liuskajohdon rakenne ei ole kannattavaa, ja pylväs ei yksinkertaisesti pysty selviytymään sen tehtävästä.

Laipatyyppien erottuva piirre on ns. Kantapään läsnäolo, joka on erityinen laajennus, jonka ansiosta saavutetaan suurempi lujuus ja vakaus. Useimmiten tässä tapauksessa valmistetaan monoliittisia pylväitä ja käytetään myös perustan raudoitusta, mutta rakennelma asbestisementillä tai metalliputkilla on sallittua.

Grillausmateriaalina tähän perustukseen tehdään teipin monoliitin valmistukseen tarkoitettu muottirakenne maanpinnan tasolla.

Terien kaivojen valmistukseen käytettiin poran TISE, joka on laite, joka koostuu kahdesta tangosta ja leikkausastiasta. Maan syvyydessä tapahtuvan pyörimisen vuoksi se siirtyy vähitellen ja muodostaa kupolin muotoisen laajenemisen kaivon alaosassa.

Tämän muotoilun ansiosta saavutetaan lisärakenteinen säätörakenne, joka luonnollisesti vaikuttaa koko talon lujuuteen. Suunnittelukuormista riippuen voidaan käyttää useampia kokoja, jotka eroavat toisistaan ​​pitkillä sauvoilla ja joiden auraus halkaisijaltaan maadoitusmomentin tilavuudella.

Pile-pohja

Niissä tapauksissa, joissa tarvitaan rakennuksen rakentamista vaikeisiin tai ongelmallisiin maaperäihin, kuorman tasaisen uudelleenjakamisen varmistamiseksi maassa käytetään pino- tyyppisiä perustuksia. Käytetään laajalti matala- ja korkea-arvoisia rakennuksia varten. Seuraavia tyyppisiä paaluja käytetään tähän:

 • teräsbetoni;
 • metalli, mukaan lukien ruuvi;
 • Yhdistetyt;
 • puuta (harvoin käytetty, pääasiassa maanrakennuksessa kevytrakenteiden rakentamiseen).

Muuten laitepallosäätiöt ovat:

 • sisennetty, toisin sanoen ne, jotka ulkoisten voimien vaikutuksen alaisena ovat upotettu maahan. Useimmin tähän käytetään hydraulista tärinää, vaikka on mahdollista "ruuvata" esim. Ruuvipuristin käsin;
 • täyteaineena - tällä menetelmällä säätiö kaadetaan aikaisemmin valmistettuun kuoppiin käyttäen jatkuvaa menetelmää, lisää lujuutta ja luotettavuutta, esivahvistettua;
 • paalut, joten vahvistettuja betonipaloja asennetaan pääasiassa, mikä edellyttää erikoislaitteiden käyttöä - copraa. Mutta tämän tekniikan käytöllä on rajoituksia: tiheän rakenteen olosuhteissa kopra-työn vaikutus voi johtaa maaliikkeisiin ja siten lähentelevien esineiden muodonmuutokseen tai tuhoutumiseen.

Pallosäätiöiden etu on:

 • mahdollisuus tehdä ympärivuotista työtä;
 • vähemmän maanrakennuksia;
 • vähentää materiaalien hankintakustannuksia
 • vetovoima erikoislaitteiden kuljettamiseen epätyypillisten pitkän rakenteiden, sekä niiden upottamista.

Typerä säätiö: suunnitteluominaisuudet ja rakentamismenetelmä

Bourneous tai burzoalivaya perustan on suunniteltu toimimaan monimutkaisissa, heikoissa tai märissä maissa. Käytännöllisesti katsoen ainoa mahdollinen vaihtoehto käytettäväksi tiheissä rakennusolosuhteissa, koska se ei edellytä laitteiden käyttöä paalujen ajoa varten, eli prosessia, joka vahingoittaa ympäristöä ympäröivien rakennusten tilaan.

Se on korvaamaton rivitaloissa tai kaltevilla tontilla, koska sen avulla voit järjestää talon tasainen pohja.

Tällainen säätiö on suunniteltu raskaille kuormille, mutta yksityisissä asuntorakentamisessa sitä käytetään pääasiassa kehys- tai puutavaratalouksiin. Tiili- tai kivitaloille sen tyyppinen on optimaalinen - paaluhiilipohja, joka on yhdistetty tyyppi paalujen muodossa monoliittisella nauhalla, joka ei ole upotettu maahan.

Porakoneen laitetta varten kaivo valmistetaan ensin käsin tai erikoislaitteiden avulla. Tätä tarkoitusta varten käytetään useimmin koteloa, jossa on leikkauskärki, joka myöhemmin suorittaa pysyvän muottirakenteen.

Sitten siihen asennetaan esivalmistettu raudoituskehys ja rakenne kaadetaan betonilla.

Tämäntyyppisen perustuksen valinnassa on huomattava, että sitä voidaan pystyttää milloin tahansa vuoden ajalta, sillä säätiön alapää on maaperän jäädytyksen alapuolella. Tämä tosiasia on erityisen tärkeä, kun rakennuspäivät tulevat esiin. Esimerkiksi siinä tapauksessa, että rakennetaan puurakenne tai puusta valmistettu talo. Se soveltuu myös pohjaksi vaahtobetonialustalle tai muille selluloosamateriaaleille.

Säätiö kyllästyneillä paaluilla, video:

Ruuvipillojen perustus: suunnittelun edut ja haitat

Runkopallojen talojen rakentaminen mahdollistaa maanrakennusten määrän minimoinnin. Alueen erityistä valmistelua ei tarvita, kaivojen tai ojan kaivamista, koska paalut yksinkertaisesti ruuvataan maahan käsin tai mekaanisesti. Tämäntyyppisen säätiön valitseminen ei ole tarpeen jäädyttää rakennusta talvikaudeksi.

On pidettävä mielessä, että ruuvipallot ovat monenlaisia, jotka eroavat keskenään paitsi rakentavina myös suorituskyvyssä. Siksi ennen kuin valitset tuotteita, laskea paino kotona ja huomioi maaperän ominaisuudet.

Ruuvipallot ovat:

 • valettu, eli tanko ja kärki edustavat yhtä yksikköä. Kykenee kestämään huomattavia kuormituksia, eikä niiden rikkoutuminen ole vaarallista asennuksen aikana;
 • hitsattu, joka edustaa metallitankoa hitsattujen terien kanssa;
 • yhdistetyt, paalut, kampaus kartion ja terät yhdellä supistuksella, on suuri kantavuus, kestää jopa 50 tonnin kuormitusta.

Kiilahihnan perustaminen on välttämätöntä:

 1. valmistele tontti: ryöstää kantoja tasoittamaan aluetta, päästä eroon kivistä mahdollisimman paljon;
 2. suorita laitteen;
 3. paalujen asentaminen olisi aloitettava tulevan rakennuksen kulmista;
 4. rungon ruuvaamisen aikana pystytasoa tulee seurata jatkuvasti;
 5. jos työ tehdään manuaalisesti, tarvitaan 3-5 henkilöä, ja prosessi kestää 1-2 viikkoa riippuen talon pinta-alasta ja vastaavasti paalujen lukumäärästä;
 6. Prosessia voidaan kiihdyttää kiinnittämällä erikoislaitteita: samanlainen työ voidaan suorittaa 2-4 vuorolla;
 7. kun kaikki paalut on asennettu, sinun on tarkistettava niiden taso vaakasuoraan tarvittaessa tekemällä säätö leikkaamalla ylimääräinen korkeus joissakin niistä. Huolimatta siitä, että paalujen pituus on sama ja ne kiertyvät suunnilleen samalle syvyydelle, joissakin tapauksissa tiivistyminen tai kivi maaperässä voi estää niiden etenemisen perusteellisesti, juuri tästä johtuen korkeusero esiintyy;
 8. kun paalujen perustus on asennettu, ei ole väliä missä lämpötilassa säätiö voidaan kaataa, sillä tähän voidaan käyttää konkreettista liuosta, jossa on erityisiä roiskeita lisääviä lisäaineita, mikä nopeuttaa kovettumisprosessia tapauksissa, joissa työ tehdään talvella;
 9. Ogolovniki on asennettu pilarin reunaan ja grilli on valmistettu baarista, metallipalkista, kanavapalkista tai muusta materiaalista.

Pile-ruuvi-pohjaisten kehittäjien tärkein haittapuoli on se, että mahdottomuus rakentaa täysimittainen maanalainen taso tai kellari, mutta mahdollisuus kehittää edelleen sivuston lisäämällä muita esineitä päärakennukseen on kiistaton etu ja se, että se on yksi edullisimmista tavoista rakentaa luotettavia ja kestävä perusta talolle.

Säätiö "monoliittinen levy"

Tämäntyyppinen säätiö on yksi luotettavimmista ja kestävämpiä, joka soveltuu kaikkien maaperän laitteille. On mahdollista rakentaa raskas ja kevytrakennus, mutta se on erityisen suosittu kehysrakenteisessa rakenteessa.

Ennen kuin pohja asetetaan omiin käsiisi, lujittaminen on tehtävä 12 - 25 mm: n osuudella riippuen suunnitelluista kuormista talon perustuksiin ja lisäksi sinun on valmisteltava laatua, joka ei ole alempi kuin M400.

Tällöin taataan tasainen pystysuuntainen ja horisontaalinen kuormitus kentällä, mikä varmistaa rakennuksen vakauden ja suojaa sen muodonmuutoksilta.

Rakennustyömaalla on mahdollista tehdä laasti, mutta tämä vaatii voimakkaan betonisekoittimen, koska se vaatii kaatoprosessin jatkuvuuden noudattamista. Siksi on järkevämpää tehdä betonilaitokselle tilaus, jossa tarkasti osoitetaan toimitusaika esineelle teollisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Tällöin voit olla varma, että kaikki tarvittavat betoniosuudet pohjaan otetaan huomioon, ja siitä ei ole mitään ongelmia rakennetun talon kanssa. Laattojen perustuksille on käytettävä vain betonista valmistettua betonia, jonka luokka ei ole pienempi kuin B15.

Jos päätetään, mikä säätö on parempi hiilihapotettua taloa varten, voimme harkita tätä vaihtoehtoa, mutta koska sen kustannukset ovat melko korkeat, sitä käytetään lähinnä silloin, kun toisen tyyppinen rakenne on yksinkertaisesti mahdotonta.

On huomattava, että monoliittinen säätiö voi olla:

 • kiinteänä aineena;
 • rei'itetyt, kotelotyyppiset, kevytrakenteiset rakenteet, joissa jäykisteiset kylkiluut ovat kantavia seiniä ja niiden väliin jääneet aukot, jotka ovat täynnä hiekkaa ja soraa;
 • Ruotsin, joka on rakentamisen yhdistelmä viestinnän ja lämmöneristyslaitteen muodostamisella, useimmiten vesilattialämmityksen muodossa.

Säätiön rakentaminen: jotkut vivahteet

Sekä pohjavesi että saostuminen ovat vaarallisia. Siksi sinun pitäisi ajatella viemäröintijärjestelmää etukäteen ja suunnitella se. Ja jos maanalaisen veden taso on korkea, on tarpeen järjestää kuivatus, tehokkain järjestelmä talon tuhoutumisen torjumiseksi.

Lisäksi on välttämätöntä, että pohja on vedenpitävä ennen seinien pystyttämistä, jonka tarkoituksena on suojata pohjaa itse ja itse taloja, erityisesti sen kellarista. Muista tehdä ja sokea alue.

Koska pylväs- tai paalusäätiöön rakentuvilla rakentavilla taloilla ei ole maanalaista tasoa ja socle, kysymys syntyy, kun sen alaosa on eristetty. Tehdäksesi tämän, rakentaa tällaisen talon elementin, pyyhkäisyksi, joka on väärä socle.

Mikä tahansa askel askeleelta opetus siitä, miten perustaa a zabirki alkaa siitä, että sinun täytyy ensin kaataa improvisoitu "lattia", joka on ohut monoliittinen laatta. Kun he saavat vahvistuksen, voit aloittaa harjoituskirjan rakentamisen, mutta unohtamatta teknisiä ikkunoita - tuotteita maanalaisen tilan ilmanvaihtoa varten.

Layout-säätiö video

Yleiset kysymykset säätiön rakentamisesta

Ennen kuin teet oman talosi talon perustaksi, sinun on suoritettava useita arviointiin liittyviä toimintoja:

Valitsemalla säätiön kotiin

Jos "teatteri alkaa ripustuksella", sitten talon rakentaminen perustan rakentamisella. Haluatko rakentaa talon ikäisille - valitse oikea säätiö!

Tulevan kodin vahvuus ja kestävyys riippuvat talon perustan luotettavuudesta. Kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat johtaa kalliisiin korjauksiin ja vähentää koko talon elämää. Kauan ennen rakennustöiden aloittamista on selvitettävä:

 • Miten aloittaa säätiön valinta ja miten sen tyyppi riippuu talon seinien materiaalista;
 • Miten valita talon pohjan rakenne riippuen maaperän tyypistä paikan päällä;
 • Mitkä ovat yksityisen talon perustatyypit ja mikä on pakkasen voima;
 • Mitä tehdä, jos sivustolla - niin kutsuttu monimutkainen maaperä ja korkeat pohjaveden pinnalla.

Säätiön valinta. Mistä aloittaa

Ennen kuin aloitat säätiön valitsemisen, sinun on ymmärrettävä, mikä se on ja mitä toimintoa se suorittaa.

Säätiö - rakennus rakennuksen ja maan välillä. Hän jakaa rakennuksen painon maahan. Tämä ei ole staattinen muotoilu - se voi kutistua, taipua ja joskus venyttää. Talon ei tarvitse muuttua, kaksi edellytystä on täytettävä:

 • Talon sisäiset sedimentit eivät saisi ylittää tiettyjä arvoja. Ne lasketaan erityisillä kaavoilla riippuen rakennuksen painosta ja rakenteesta, maaperätyypistä, sen kosteudesta ja huokoisuudesta. Nämä arvot määritetään insinööri - geologisilla tutkimuksilla saaduista näytteistä;
 • Maaperä ei saisi muuttaa rakennetta. Jokaiselle maalle, joka on jatkuvasti kasvavan kuormituksen alla, tulee hetki, kun sen hiukkaset alkavat rikkoa tai siirtyä suhteessa toisiinsa ja se sags. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiön pohjan alapuolella ei saa olla paineita, joissa säätiön maa "rikkoo".

Tonttialueiden suunnittelu

Useiden vaihtoehtoisten sivustojen valitseminen tulevalle kodille monille kehittäjille ohjaa vain hinta, alue ja viestinnän saatavuus. Käytännön mukaan kuitenkin yksi ratkaisevista tekijöistä valittaessa sivuston tulevaa kehitystä varten ja siten myös säätiön pitäisi olla mahdollinen alueelle pätevä suunnittelu.

On toivottavaa valita sivuston talolle sen ymmärtämyksen mukaan, miten aiot käyttää sitä myöhemmin, eli mitä taloa ja sivurakennuksia rakennetaan.

Jo alkuvaiheessa on tarkasteltava, sopiiiko sivusto tarpeitasi, eikä yrittää rakentaa taloa täysin sopimattomalle alueelle.

Jos alunperin suunnitellaan rakentaa suuri kivitalo kahdessa tai kolmessa kerroksessa, niin sivusto olisi valittava sopivaksi. Sen on oltava enemmän kuin talon rajat vähintään 10-15 metriä ja niillä on hyvä kantavuus.

On selvää, että mitä monimutkaisempi geologia ja maaperä ovat paikan päällä, sitä kalliimpi on talon perustuksen rakentaminen. Suunnittelun tulee perustua talotekniikan toteutettavuustutkimukseen ja geologisiin tutkimuksiin maaperätyypin määrittämiseksi.

Suunnittelun tärkeimmät tekijät ovat seuraavat:

 • Tulevan kodin ominaisuuksia ja sen piirteitä;
 • Materiaali, josta talo rakennetaan;
 • Maaperän tyyppi ja kaltevuus;
 • Pohjaveden taso ja maaperän jäädytys syvyys talvella.

Maaperä talon perustaksi

Ottaessasi projektin kotona sinun on ymmärrettävä niin pian kuin mahdollista, millainen maaperä sivustossasi ja mikä sen kantavuus on.

Yleensä rakennuksen pohjalla on useita erilaisia ​​maaperä. Moskovan laitamilla täysin sulautetun pohjan syvyys on 1,5 metriä. Säätiön vaikutusalue, eli syvyys, josta rakennuksen lisäpaine on havaittavissa, on 2-4,5 metriä. Tämä tarkoittaa, että laskettaessa raskaiden talojen pohjaa on otettava huomioon maaperän ominaisuudet 6 metrin syvyydelle. Nyt kuvitella, että 3 metrin syvyydessä on kerros heikkoa maata. Se ei kestä lisärakennuksen rakennusta.

Maalivoima vaikuttaa GWL: märät maaperät ovat vähemmän kestäviä kuin kuivat. Ja vesipitoinen, hiekkainen hiekka voi yleisesti muuttua "kivilouhokseksi".

Tyypin, ominaisuuksien ja maaperän ominaispiirteet ovat erittäin tärkeitä talon perustan rakentamisessa.

Ja perustusrakenteen valinta, sen mitat, asennus- ja rakennustekniikan syvyys perustuvat alueen geologisiin tutkimustietoihin.

Korkealla pohjaveden pinnalla on suositeltavaa tehdä viemäröinti ja kuivatus talon ympärillä.

Tästä johtuen niiden taso pienenee ja maaperän kyllästyminen vedellä pienenee vastaavasti, mikä vähentää pakkasnopeutta.

Frost-turvotus johtuu siitä, että maaperässä oleva vesi, kun jäätyminen lisää tilavuutta. Tämän paineen vaikutuksen alaisena maaperä liikkuu, mikä voi johtaa pohjan irtoamiseen, sen rikkoutumiseen tai talon epätasaiseen nostamiseen ja siten koko rakenteen muodonmuutokseen.

Maaperän luokittelu rakentamisessa

Talon säätiön valinta alkaa talon maaperän tutkimalla, ymmärtää sen kantokykyä ja ominaisuuksia, jotka vaikuttavat talon perustan suunnitteluun ja seinämateriaalin valmistukseen. Harkitse päätyyppiset maaperät.

Kuinka tehdä oikeat perustukset talon omille käsille: rakentamisen salaisuudet

Jokainen rakennus perustuu vankkaan perustaan. Tämän mallin valinnan oikeellisuus riippuu koko rakennuksen kestävyydestä. Kuinka perustaa talon, jossa otetaan huomioon kaikki vivahteet, jotta se palvelisi yli kymmenkunta vuotta?

Toimivaltaisessa rakennustyössä tehdään useita tekijöitä:

1) maaperän tyyppi ja rakenne;

2) tarvittavien materiaalien valinta ja oikea laskenta;

3) valmiin pohjan luotettava vesi- ja lämpöeristys.

Talon perustan rakentaminen tarkoittaa oikean teknologian valintaa laitteelle ottaen huomioon kaikki nykyiset olosuhteet ja kehittää tärkeitä yksityiskohtia. Prosessia ei saa keskeyttää äkillisesti havaittujen olosuhteiden tai epäjohdonmukaisuuksien vuoksi.

Laitteen nauhapohja

Ribbonsäätiö on Keski-Venäjän yleisimpiä rakennuksia. Tätä perusta on useita etuja:

 • mahdollisuus rakentaa omia;
 • alhaiset työ- ja materiaalikustannukset;
 • tällaisen säätiön sisällä voit varustaa kellarin tai maanalaisen kerroksen;
 • nauhoja, jotka kulkevat kaikkien kantavien seinien ja korkeimpien kuormitusten alla, tarjoavat suuren lujuuden;
 • toiminnan kestävyys.
Kaistaleen pohja osassa

On mahdotonta rakentaa teippityyppinen säätiö kallistuville maaperäille, jotka ovat alttiita vesikalvolle. Maaperän ominaisuuksia on mahdollista oppia geologista tutkimusta harjoittavista erikoistuneista organisaatioista.

Tärkeää: veden syvyyttä koskevia tietoja ei tarvita vain säätiön rakentamisessa, vaan myös veden lähteen suunnittelussa paikan päällä (hyvin, hyvin tai keskitetty putki).

Jotta voisit rakentaa kiinteän pohjan nauhalle, tarvitset seuraavat materiaalit:

 1. hiekka-sementtiseos;
 2. rauniot tai sora;
 3. vesi liuoksessa;
 4. muokkaamattomista levyistä muottien valmistukseen;
 5. lanka neulontaan;
 6. lujitustangot;
 7. tangot;
 8. tiili;
 9. vedenpitävä materiaali;
 10. kynnet.

Mestari tarvitsee seuraavan työkalun: lapio, taso, johto, vasara, taso, mittanauha, lastalla. Betonin valmistus vaatii kapasiteettia.

Tärkeää: jos teipin pohja on kunnollista kokoa, on parempi ostaa valmiin betonin sekoittimilla tai ostaa syvä värähtelijä.

Työn aloittaminen: sivuston merkintä ja kaivaus

Kaikki säätiön rakentaminen alkaa sivuston merkinnällä. Hankkeen tietojen mukaan päällikön on sijoitettava maastoon tulevan säätiön kulmat ja välikohdat. Pisteiden sijainnit on merkitty tapilla. Kahden vasaran tapin välinen leveys on pohjalevyn leveys, jonka tulee aina olla suurempi kuin kantavien seinien leveys. Kaikki reunat ympäröivät koukut yhdistävät johto tai lanka.

Merkinnän tarkkuus on tarkistettava tasolla, joka mittaa tuloksena olevan suorakulmion lävistäjät. Kaikkien tulevien pohjien diagonaalien on oltava yhtä suuret. Jos jopa muutaman millimetrin aritmeettisia poikkeamia esiintyy, merkintä alkaa uudelleen, kunnes saadaan tarkka ohjausmittaus.

Kun olet tehnyt ulkoisen merkinnän, voit mennä sisälle. Nauhojen leveys on yleensä 30 - 40 cm. Merkittyjen kehän sisäpuolella sinun täytyy kaivaa kaivo kasettien syvyydelle. Kaikkien kuoppien seinien tulee olla sileitä, ilman ulokkeita ja syvennyksiä.

Tärkeää: Kaivinkannattujen louhosten syvyyden on aina ylitettävä pohjaveden taso.

Jokaisella maan alueella on oma maaperän jäädytyspisteen arvo, tiedot näytetään graafisesti kartalla.

Kartta maaperän jäädyttämisestä Venäjän eri alueilla

Tyypillisesti kaivo on kaivettu syvyyteen 1,2 - 1,5 m. Tämä on melko tarpeeksi ei-tylsää eikä altista maaperän tulvia. Seuraavaksi sinun on tehtävä muodikkaus nauhan kulkureittiön suuntaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään epäjohdonmukaisia ​​levyjä ja tappeja. Kortit kiinnittävät toistensa kanssa kynnet.

Kellarin pohjan muodostamisen jälkeen on järjestetty hiekkalaatikko ja murskattu kivi (tai sora), joka tiivistetään perusteellisesti ja kostutetaan vedellä. Asiantuntijat suosittelevat jokaisen kerroksen tyynyn erikseen: ensin hiekka, sitten sora. Tällaisen tuoksun "kakun" optimaalinen korkeus on 15-20 cm. Hiekka-sora-tyynyn tarve johtuu siitä, että maaperän kuumeneminen vaikuttaa vuodenaikojen muutoksiin. Hyvin tiivistetty pohja säätiön alla suojaa luotettavasti yksittäisten maakerrosten laajenemisesta.

Vahvistettu runko ja pohja vedeneristys

Jos päällikkö haluaa muodostaa tuen talolle kaikkien sääntöjen mukaisesti, hänen on tiedettävä, että nauharakenteen täytyy välttämättä olla vahvistettu kehys. Kaivon pohja on vuorattu tiilillä, jotka on rakennettu vahvikkeisiin. Verkko tulisi muodostaa vahvistuspalkkeista, ts. ne asetetaan ristikkäiskuvaksi. Johtojen liitoksessa kaapeli on liitetty erityisellä johtimella.

Tärkeää: Rebar-sidonta edellyttää, että päällikkö on varovainen ja varovainen, älä kiristä liian suuria kiinnittimiä.

Työn manuaalinen luonnehdinta riippuu joustavuudesta kiinnitettäessä. Hitsauksen käyttö nopeuttaa prosessia, mutta ei takaa tulevan pohjan vahvuutta.

Vahvikotelon liittämisen jälkeen on tarpeen asettaa vesikerroksen kerros. Yleisimmin käytetty ruberoidi, jolle on ominaista kestävyys ja demokraattinen hinta. Vahvistettaessa ruberoidilevyjä on päällekkäisyydet ja niiden kerrosten liimausnauhan paikat. Tämä lisää vedenpitävyyden luotettavuutta ja estää pohjaveden pääsyn.

Betonituotanto ja säätövalu

Betoni tehdään itsenäisesti tai ostetaan erikoistuneilta yrityksiltä. Jos päällikkö valitsee ensimmäisen vaihtoehdon, on suositeltavaa ostaa vain korkealaatuinen sementti (arvot M300, M400). Aggregaattien tulee olla karkeaa hiekkaa ja murskattua kiveä. Kaikkien osien suhde on esitetty taulukossa.

Taulukko betonin osien suhdetta käytettäessä sementtiä M400

Mitä parempaa liuoksen valmistamiseen käytettävät materiaalit ovat, sitä vahvempi valmis pohja on. Tärkeä asia on veden liittäminen sementtiin, kun tietty vesi-sementtisuhde (W / C) on suoritettava. Tämä indikaattori yhdessä sementtimerkin kanssa on äärimmäisen tärkeä perustan vahvuuden ominaisuuksille. Jos betonia tehdään soraa käyttäen, taulukon taulukossa on esitetty käytännön arvot W / C:

Taulukko 1. V / C: n arvot eri sementtityypeille ja betoniseoksille soraa varten

Mikä tekee talon perustan

DIY-säätiö

Rakenteen perustana on sen perusta, johon rakennetun esineen tulevaisuus riippuu. Rakennuksen ja korjauksen kustannukset ovat riippuvaisia ​​myös siitä, kuinka hyvin talon perusteet on suunniteltu ja rakennettu. Alla on yksityiskohtaisia ​​artikkeleita säätiön rakentamisesta omiin käsiinsä kokeneesta rakentajasta.

Strip-säätiö

Yksi suosituimmista perusrakenteista yksittäisille rakennuksille on nauhan perusta. Tavallisessa tapauksessa se on jäykkä raudoitettu betoni runko, joka kaadetaan rakennuksen tukiseinien alle. Kuitenkin on olemassa myös tällaisia ​​rakenteita, kun grillata toimii sitomisena perustuksen tukipylväille.

Pile-pohja

Kun maaperän olosuhteet rakennustyömaalla eivät salli perinteisten ratkaisujen käyttöä, paalut ja pilarit perustuvat pelastamiseen. Tällaisten tukirakenteiden rakentamisen tekniikkaa pidetään yhtenä edullisimmista ja yksinkertaisimmista.

Muut säätiöt

Sinun ei pitäisi ajatella, että kussakin yksittäisessä tapauksessa voit panostaa vain tiettyyn perustyyppiin tulevasta rakentamisesta. On aina valinnanvaraa! On todennäköistä, että kotiisi on turvallisempaa ja taloudellisempaa kaataa pohjalevy ja rengasrakenne soveltuu hyvin latoon tai kylpyyn.

Etusivu säätiö

Talon perusta - sen perusta, joka jakaa kuorman rakennuksesta maahan. Tästä syystä tulevan rakentamisen tukirakenteen valintaan tulisi ottaa huomioon useita tekijöitä: alkavat talon ominaisuuksista rakennuspaikan alla, paikan päällä ja päätyvät tuleviin kuormiin talosta maahan.

Säätiön laskenta

Jos päätät säästää tukirakenteiden laskemiseen osallistuvien asiantuntijoiden palveluille, alla olevien artikkelien tiedot antavat sinulle itsenäisesti säätiön laskemisen. Ole valmis siihen, että se kestää yli tunti istumaan laskelmissa tulevan säätiön muuttujista!

Korjaa ja vahvista säätiö

Onko rakennusvaiheessa tapahtuneita virheitä tai säätiö rakennettiin jo kauan sitten, eikä se enää pysty selviytymään aikaisemmista kuormista - saatat joutua korjaamaan tai vahvistamaan säätiötä. Näin voit oppia seuraavista artikkeleista.

Säätiön sovitus

Säätiön sovitus - kaikki samoin, että luuranko ihmiselle. Se oli se, joka säätiön lujitetun betonirakenteen koostumuksesta vastaa vetoajoneuvojen käsityksestä. Alla löydät kaiken tästä rakennusmateriaalista, joka on välttämätön monoliittisen tukirakenteen rakentamiseksi.

Säätiö konkreettinen

Perusmateriaalin valmistuksen pääaine on useimmissa tapauksissa konkreettinen. Tämän näennäisen yksinkertaisen materiaalin valmistelu vaatii erityistä tietämystä ja taitoja: on välttämätöntä kestää kaikkien osien mittasuhteet halutun seoksen laadun saamiseksi.

Sementti ja hiekka säätiölle

Betonimassan pääkomponentit ovat hiekka, sementti, sora ja vesi. Seuraavissa artikkeleissa voit oppia määrittämään näiden rakennusmateriaalien laatu ja tarvittava määrä.

Säätiömerkintä

Kun olet päättänyt tulevan tukirakenteen tyypistä ja olet jo valmis aloittamaan suoran rakentamisen, on aika perustaa säätiö. Alapuolen leveyden, korkeuden ja syvyyden perusteella voit kaivaa kaivannon, kaivannon tai kaivon alla.

Valitaan muotti ja kaatamalla säätiö omilla käsillä

Muotti - muoto, joka on välttämätön betoniseoksen pitämiseksi ennalta määrätyssä asennossa, kunnes se kovettuu. Eroa irrotettavan ja kiinteän muottien välillä säätiölle. Kunkin tällaisen tyyppisovelluksen toteutettavuus määräytyvät valumisolosuhteiden ja betonirakenteen suunnittelun perusteella.

Pohja vedeneristys

Talon perustuksen säilyttämiseksi alkuperäiset ominaisuudet on välttämätöntä toteuttaa joukko toimenpiteitä sen suojaamiseksi kosteudelta. Vedenpitävä pohja, joka toteutetaan tavalla tai toisella, mahdollistaa kodin tukirakenteiden suojaamisen aggressiiviselta ympäristöltä ja eliminoi myös epämiellyttävät yllätykset kuten muotin kellarissa.

Kellarin eristys

Jos talosi projekti merkitsee kellarin läsnäoloa tai aiot asua pysyvästi omassa maalaistalossa, säätiön eristys vähentää lämpöhäviötä ja luo suotuisat elinolot. Lämmitysvaihtoehdot ovat monta - mikä sopii sinulle parhaiten?

Säätiörakenne eri maissa

Tärkeä rooli talon pohjan valinnassa annetaan maaperän ominaisuuksille rakennustyömaalla. Usein on välttämätöntä rakentaa perustuksia kallistuville tai tukeville maille, mikä aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia päätettäessä tietyntyyppisen säätiön hyväksi. Seuraavissa artikkeleissa tutustutaan erilaisten maaperärakenteiden kantavien rakenteiden rakentamiseen.

Pienten rakennusten säätiö

Jos rakennat jotain odotetusti, että rakennus kestää monta vuotta, silloin on välttämätöntä rakentaa pohja sille. Ei ole väliä onko se asuintalo, kylpylä, autotalli, aita tai kasvihuone.

Talon perustuksiin tarkoitetut artikkelit auttavat sinua itsenäisesti rakentamaan omaa taloa tai muuta rakennetta, joka vaatii luotettavan perustan. Vaikka et ole fani tehdä omia käsiinsä tai sinulla ei yksinkertaisesti ole aikaa, annetut tiedot antavat sinulle mahdollisuuden seurata palkattujen työntekijöiden tekemää rakennustyötä.

Kuinka perustaa talon

Talon rakentamiseen tarvitset erittäin pätevän ja vastuullisen lähestymistavan laitetta käyttävään laitteeseen, sillä säätiö on koko rakenteen tärkein rakenneosa.

Pino- ja laattojen perustukset.

Jos säätiö alun perin tehdään väärin, niin maailmanlaajuiset seuraukset ovat väistämättömiä, talo voi olla vinossa ja halkeamat kulkevat seinien läpi.

Säästö säästöön aiheuttaa koko talon materiaalin, vaakasuuntaisten ja pystysuuntaisten muodonmuutosten ylitarjontaa. Jotta säätiö olisi oikea, sinun kannattaa tutustua säätiötyyppeihin ja valita sopivin vaihtoehto tulevalle rakentamiselle.

Tyypit ja ominaisuudet

Jos säätiötä pidetään suunnittelutoimintojen mukaan, se voidaan jakaa päätyyppeihin:

Nauhan säätiön rakenne.

Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa sovelluksessa. Esimerkiksi osa perustuksista voidaan tehdä käsin ilman erikoislaitteiden osallistumista. Yleisimpiä kantoaaltoja on nauhalappu. Tätä tyyppiä käytetään useimmiten rakentamisessa sen vuoksi, että se tehdään yksinkertaisesti.

Nauha-pohja on tehty kiinteiksi nauhoina, upotettu maahan. Kaikki kuormitus laakerielementeistä (seinät, pylväät) siirretään niihin. Nauhat perustuvat tasaisesti jakautuneisiin tyynyihin (pohjalevyt), jotka mahdollistavat voiman siirtämisen suurelle maaperälle tukipylväistä tai seinistä. Tämä mahdollistaa maaperän käytön ilman erityisiä valmistelutöitä.

Nauhaosasto soveltuu yhden kerroksen tai kerrostalon rakentamiseen joko kellarilla tai ilman. Tämä perusta voidaan tehdä turvallisesti tiili- ja teräsbetoniseinien osalta, kantavissa seinissä voi olla monikerroksinen pinnoite. Nauhatasku kestää painetta alle 10 tonnia neliömetriä kohden. Tämä kantaja voidaan jakaa kahteen tyyppiin suoritustyypin mukaan:

 • monoliittinen säätiö, joka voidaan tehdä suoraan talon rakennustyömaalla;
 • joka on valmistettu tehtaalla valmistetuista esivalmistetuista teräsbetonilohkoista (FBS). Kokoonpano suoritetaan rakennustyömaalla käyttäen nosturia ja se koostuu useista lohkareunoista, alemmalla rivillä on laidunpituus, eli se on puolisuunnikkaan muotoinen.

Nauhakannattimen pohja

Materiaalityypin mukaan nauhateos voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

Vahvistusnauhan perustus.

 1. Betonirakeet, jotka on valmistettu betonista aggregaattien (rauniot, kivet, sora, murskattu tiili).
 2. Betoni, betoni (B15-B30) ja raudoitus. Tämä nauhalevy on oikein asennettu talon alle massiivisilla kuormittavilla seinillä, joiden paksuus on 380 mm.
 3. Tiili, joka on valmistettu kiinteästä savi- tiilestä (M100 ja M200). Niitä käytetään talon alle viidessä kerroksessa ja niissä tapauksissa, joissa ei ole mahdollista tehdä muotti- ja kiinteitä töitä.

Jotta nauhat perustetaan, tarvitset seuraavat materiaalit ja työkalut:

Asennusjärjestelmä vahvistettu pohja.

 • varusteet;
 • sementti;
 • hiekka;
 • neulonta- tai hitsaustyökalut;
 • valssatut vedeneristysmateriaalit;
 • pihdit;
 • mittanauha;
 • erityiset koukut;
 • pariutumisase;
 • johto;
 • rakennustaso;
 • merkintätapit;
 • lapio, jos sinun täytyy tehdä kaivanto omin käsin;
 • levyt, 50 mm paksu laastille.

Useissa tapauksissa butobetonia ja teräsbetonia käytetään nauhamateriaaleissa, mikä johtuu yksityisten talojen rakentamisen suuresta kysynnästä. Ottaen huomioon, että laitteen tekniikka on hieman monimutkaisempi kuin esivalmistettu kaistaleet. esimerkkinä, pidä sitä.

Valmistelutyöt

Säätiön kuivatusjärjestelmän kaavio.

Yksi tämän säätiön eduista on, että voit tehdä sen itse ilman paljon vaivaa, mutta tarvitset apulaisia ​​rakentamaan nopeasti. Aluksi rakennuspaikka poistetaan ja materiaali tuodaan maahan. Paikan päällä on talon ympärysmerkintä ja kiinteä alustan sijainti tukipohjalle. Tätä varten tarvitset nauha-mittarin, johteen ja kiinnittimien. Tässä vaiheessa on tehtävä kaikki oikein.

Jos rakennustyömaalla on vaikea maasto, tarvitset tason ja säleet. Suorakulmaisen ja neliön kannattimen kulmat tulisi olla suorassa kulmassa. Rakennuspaikan tulee olla noin 0,5 m enemmän kuin talon kokonaismitat. Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa kaivantoa, voit tehdä sen itse lapioilla tai kaivukoneella.

Laitetta käytettäessä kaivannon pohjaa on vielä tasoitettava käsin, puhdistettava ja vahvistettava kaivoa. Talon rakentamiseksi oikein on asetettava kaivoon 150 mm: n paksuinen hiekka tai sora. Seuraavaksi sinun täytyy kaataa se veteen ja varovasti tamped. Tyynylle asetetaan vedenpitävä kerros, jonka jälkeen se kaadetaan sementtilaastilla. Tämä on välttämätöntä, jotta kosteus ei pääse tunkeutumaan maasta eikä rikkonut pohjan suorituskykyominaisuuksia.

Katso myös: Mekaanisen lattialaastarin ominaisuudet

Rakenteiden asennus ja venttiilien asennus

Laattojen perusta.

 • muottiyksikkö voidaan tehdä oikein ilman minkäänlaista apua omalla kädellä 50 mm: n paksuisista lankkuista, jotka on suunniteltu toiselle puolelle. Ne on asennettu kaivannossa. Täydellinen kokoonpuristuva raudan muoto. Asennettu rakenne puhdistetaan perusteellisesti lian ja roskat ja kostutetaan runsaalla vedellä. Jotta kaikki olisi oikein, muotti on kiinnitettävä tukevasti tukien avulla;
 • on tarpeen lähestyä huolellisesti kaivannon seinämien pystytystä talon alla riippuen siitä, kuinka kestävä nauhatus on. Muotti on sijoitettava 30 cm maanpinnan yläpuolelle. Korkeus maanpinnan yläpuolella on perusta tulevalle kodille. On välttämätöntä tehdä reikiä vesijohtovettä, jätevettä ja muita apuvälineitä varten, jos jätät sen myöhemmin, sinun täytyy rikkoa monoliitin eheys. Monoliitin rakentamisen jälkeen tehdään toinen vedenpitävä kerros talon seinien suojaamiseksi kosteudelta;
 • samanaikaisesti kehärakenteiden kanssa ympäröivien venttiilien ympärillä, jotka on koottu omiin käsiinsä kehystuotteeseen. Vahvistettujen sauvien halkaisija ja hankkeen määrä. Jos ei ole, niin 2 riviä armosta tehdään pystysuoraan ja 1 vaakasuoraan (liimaus). Tangon määrä riippuu pohjan syvyydestä. Liittimet asennetaan 10 cm: n, 15 cm: n, 20 cm: n ja 25 cm: n välein;
 • Kun raudoitusta kaadetaan betonilla, rakenne saa erittäin vahvoja ominaisuuksia. Kehys asetetaan tukipohjan koko korkeudelle ja sitoo erittäin tiukasti ylä- ja alaosat. Täten nauhalevyn vahvistuskammio valmistetaan hitsaamalla tai sitomalla lanka. Vahvistuksen hitsauksen liitäntä suoritetaan kaivannon ulkopuolella. Tämän jälkeen osat asennetaan kaivannon pohjaan ja kiinnitetään yhdessä johtoa. Venttiilien asennus toteutetaan tarkasti vaiheiden, halkaisijan ja materiaaliluokan mukaan hankkeen mukaan.

Betonin betonikiinnitys

Pile-pohjapiirros.

Viimeistelemään nauhan perustus, on tarpeen säätää perustus oikein muottiin. Tätä varten betonia on kaadettava vähitellen, kerroksittain, jokaisen kerroksen on oltava noin 20 cm. Jokainen talon kerros painetaan tarkoin omiin käsiinsä käyttäen puupalkkeja, jotta poistetaan myöhemmin betoniseoksessa olevat tyhjät tilat. Sinun täytyy myös koputtaa muottien seinät.

Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää betonielementtiä. On erittäin tärkeää varmistaa, että betoni on yhtä johdonmukainen. Jos liuosta vaivaavat omat kädet, on varmistettava, että liuos ei ole liian nestemäinen. Jos se tehdään näin, kokoelma voi laskeutua pohjaan, sitten ratkaisu erottuu ja sen laatu vähenee, mikä vaikuttaa suuresti taloon.

Jotta saisimme suuren lujuuden omaavan betonin ja siten laadukkaan nauhalevyn, se on tehtävä jäykkää, samalla kun pyrimme tekemään mahdollisimman paljon sekoittamalla lapioon. Jos rakentaminen toteutetaan talvella, mikä ei ole toivottavaa, betoni vaatii lämmitystä asetettaessa. Tämä tehdään oljen, sahanpurun, lasivillan avulla tai voit vain lämmetä. On mahdotonta valua yli 1,5 metrin korkeudesta, muuten seos erottuu.

Jos seoksena käytetään butobetonia, on seurattava raunioituneiden kivien liittämistä, ne on sovitettava tiukasti toisiinsa. Tämä valinta vaatii paljon aikaa vievää, varsinkin jos se tehdään käsin, koska kivet on valittu tarkasti ja sovitettu. Tämä tekniikka vähenee vuorovaihteluihin ja niiden tiivistämiseen, ja niiden väliin kaadetaan betonisideainetta, joka on hienonnettu.

Vedeneristyslaite

Pylväsperusta.

Kun betoni on täysin kovettunut (vähintään 10 päivää), voit poistaa muottipesän. Vesitiivistykseen on suositeltavaa käyttää bitumimastista. Hän päällystää ulkoseinät ja asentaa sitten vedeneristysmateriaalin. Katemateriaali sopii erinomaisesti vedenpitävyyteen. Tässä vaiheessa on tärkeää tarkkailla huolellisesti asennuksen laatua niin, että vedenpitävä materiaali ei poistu pohjan seinistä.

Jos reikiä ja irto-osa löytyy, ne on poistettava. Toinen tapa on yksinkertaisempi vedenpitävyyden aikaansaamiseksi. Pohjaan kantavat sinusnauhat on täytetty savi, joka on hyvin tiivistetty. Tämän jälkeen on suositeltavaa käsitellä pohjaan liittyvää maata polymeeriseoksilla, joten voit olla varma alustan vahvuudesta.

Scheme drainage astui perustan.

Vedenpitävyyskerroksen jälkeen suoritetaan tukipohjan sinusien täyttö. Tätä varten me tarvitsemme keskikohtaa. Jokainen kerros huuhtoutuu varovasti ja juotetaan. Tämä toimenpide on tehtävä huolellisesti omilla käsillä, jotta vesieristyskerros ei vahingoittuisi. Vedeneristys on suojattu kuivatuskalvolla tai geotekstil- lillä. Jos projektissa on kellari ja on tarpeen lämmittää, on suositeltavaa käyttää eristyskerros vedenpitävyyteen. Sitten vedeneristyskerros on luotettavasti suojattu mekaanisilta vaikutuksilta täyttöajan aikana.

Katso myös: Mauerlat kiinnityspisteet vaahtolohkoon

Sarake säätiö

Tämä kantoraketti on pylväs, joka upotetaan projektin edellyttämään syvyyteen. Pylväiden päälle yhdistää teräsbetonipalkit. Pylväsperustaan ​​käytetään talojen yksittäisiä rakennuksia (enintään 2 kerrosta), jotka on rakennettu puusta tai muusta kevyestä materiaalista. Useimmiten sarakepohja käytetään kehysrakennuksen tai vaalean mökin rakentamiseen.

Suoritustyypin mukaan ne voidaan jakaa seuraavasti:

 • maajoukkueet;
 • monoliittista betonia (B10 ja B20).

Pylväät ovat seuraavat materiaalit:

 1. Tree. Sitä voidaan käsitellä tammen tai männyn avulla. Sitä käytetään pieniin rakennuksiin.
 2. Tiilestä tehty savi sementin ja tiilien ratkaisusta. Sitä käytetään 2-kerroksisissa tiilitalleissa.
 3. Luonnonkivestä korkea lujuus. Sitä käytetään raskaisiin tiilitalleihin.
 4. Betoni (B15, B25) vahvistuskoteloineen. Sitä käytetään raskaissa tiloissa, joissa ei ole kellarissa tai teollisissa rakenteissa.

Tämäntyyppisen säätiön rakentamisen järjestys alkaa merkinnällä, joten tarvitset työkaluja:

 • rakentaminen johto;
 • tasolla;
 • mittanauha;
 • puiset tapit (50 cm pitkä);
 • gon.

Merkintä alkaa ankkurointipisteestä tai mielivaltaisesti valittuna olevasta kulmasta sisempään ääriviivoon nähden, jolloin ensimmäinen koukku vasarataan. Sitten perustan ulkosivut mitataan. Toisaalta koko on yhtä suuri kuin pituussuuntainen seinä (pituus) ja toisaalta - poikittainen. Akselien leikkauspisteessä aseta jäljellä olevat tangot. Diagonaaliset mittaukset saavutetaan pitämällä suorakulmat.

Sen jälkeen kaivataan pylväspohjan kuoppia 3 - 4 metrin etäisyydelle, asennetaan muottipesä ja kaadetaan betonia. Tämä edellyttää seuraavia materiaaleja:

Muottiin tarvitaan 20 mm: n paksuisia levyjä, jotka muodostavat suojan. Laatikko on tehty suojusta ja se on sijoitettu valmiiksi kaivoksi maahan tukikohdassa. Vahvistusta tuotetaan halkaisijaltaan 14 mm: n halkaisijoilla, se asetetaan laatikon sisään siten, että reunat eivät pääse 5 mm: n muottiin. Pituussuuntaiset sauvat asennetaan vaakasuoraan 40 cm: n askelin. Lopullisessa vaiheessa ne tekevät betonin kaatamisen ja injektoinnin.

Laattapohja

Säätiön täyttökuvio.

Laakeripohjalla on teräsbetonilaatan ulkonäkö, jonka tulee olla 30 - 10 cm. Tämä levy on vahvistettu vahvikkeella, jonka läpimitta on 12-25 mm. Maadoitusta varten käytetään alhaisen lujuuden omaavaa betonia (V7.5) tai hiekkaa. Tämäntyyppisten säätiöiden avulla voit jakaa rakennuksen kuormituksen koko levyn alueelle.

Tällaista laakeripohjaa käytetään heikkoon maaperään, jossa hiekkaa, irtotavarakauppoja ja epätasaista puristettavuutta. Säätiö soveltuu 2 tai 3-kerroksisiin rakennuksiin, joilla on suuri kuormitus sideaineen alle. Säätiö sopii myös, jos rakennuksessa on monimutkainen muoto tai suuri pituus, ja sitten laajennusliitoksia käytetään. Nämä saumat leikkaa kaikki laatat pienemmiksi.

Viimeistelyssä kaikki levyn osat toimivat yhtenä yksikkönä. Jopa epätasaisella vedolla ei ole mitään halkeamia lautaselle ja kantokyky pysyy luotettavana. Tämäntyyppisen säätiön ainoa haitta on korkeat kustannukset, mutta kustannukset pysäytetään pitkällä aikavälillä.

Pile perustuslaite

Liuskajohtojen rakentaminen.

Tämä kantaja on valmistettu koko joukosta paaluja. Käytä usein yksittäisiä pinoja, jotka on yhdistetty toisiinsa teräsbetonista tai betonilaatasta tai grillata (palkki). Pylväsalustaa käytetään tapauksissa, joissa on välttämätöntä siirtää suuri kuorma erittäin heikkoa maaperää tai tukea rakennusta kestävämmäksi läpäisemällä ylempi kerros. Kun suuri syvyys on heikko maaperä (veteen kyllästetty, katoava, löysä, hiekkainen) on sijoitettu, paalulaakeroitu säätiö tulee pelastukseen.

Pilejä käytetään voimakkaisiin rakennuksiin jopa 25 tonnia neliömetriä kohden, mutta niitä on mahdollista käyttää yksittäisissä rakennuksissa, joissa maaperän pohja on erittäin heikko ja paalut paaluilla ei ole mitään sopivaa. Jos otamme huomioon materiaalin, voimme erottaa seuraavia säätiöitä:

 1. Vahvistettu betoni ja teräsbetoni betonirakenteisiin raskaisiin rakenteisiin.
 2. Jalostetusta männystä oleva puu levitetään helposti kaksikerroksiseen muotoon.
 3. Metalliputkia käytetään raskaisiin rakenteisiin, joissa on vaikea käyttää vahvistettuja betonipaloja.
 4. Yhdistettyjä paikkoja betonia ja metallia käytetään vaikeissa geodeettisissa olosuhteissa korkeisiin rakennuksiin.

Piles ovat seuraavia tyyppejä:

Ajopilareita käytetään siinä tapauksessa, että sivustoa ei tutkita täydellisesti. Ja sisennetty ja painettu on suunniteltu erittäin ahtaisiin olosuhteisiin. Ruuveja käytetään tornit, mastot, sillat ja on sijoitettu maaperään. Haitta on korkeat kustannukset, sitä on käytännössä mahdotonta tehdä itse, on tarpeen houkutella erikoislaitteita.

Kuinka perustaa talon: vaatimukset perusta, erityisesti teippi, lohko ja ruuvi mallit

Kysymys siitä, miten perustaa talon itsensä kiinnostaa monia aloittelevia rakentajia. Ja kaikki, koska rakennus - tapahtuma ei ole halpa, ja aivan luonnollinen on halu minimoida yläpuolella.

Nykyaikaiset teknologiat antavat meille tämän mahdollisuuden, ja siksi tässä artikkelissa kuvataan useita tapoja itseorganisoida perusta.

Jokainen koti tarvitsee vankan perustan.

Säätiön vaatimukset

Ennen kuin puhumme siitä, miten asianmukaisesti perustetaan talon perusta, yritetään käsitellä vaatimuksia, jotka esitämme sille.

Joten mitä pitäisi ottaa huomioon, kun rakennetaan pääkaupunkisäätiötä asuintaloon?

 • Ensimmäinen on tietenkin kantokyky. Pohjalla on sen rakenteellisista ominaisuuksista huolimatta kestettävä sille rakennetun rakenteen kuormitus ilman hävikkiä ja muodonmuutosta ja mieluiten turvamarginaali.

Vihje! Laakakapasiteettia laskettaessa on otettava huomioon paitsi rakenteiden massa, myös huonekalujen, viestinnän, koristelun jne. Painokustannukset.

 • Tärkeä tekijä on myös pääomapohjan ympäristöystävällisyys ja turvallisuus. Koska säätiö on asetettu asuntorakennukseen, on vältettävä haihtuvia, myrkyllisiä tai radioaktiivisia aineita sisältävien aineiden käyttöä.
 • Tukirakenteen lämpö- ja vedeneristysominaisuudet määräävät suuresti huoneen mukavuuden. Lisävesieristyspiirien, ulkoisen ja sisäisen eristyksen järjestäminen antaa hyväksyttävän mikroilmaston.

Lisälämpö ja vedenpitävyys eivät vahingoita!

 • Myös säätiön suunnittelun piirteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen valmistettavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Koska aiomme tehdä kaikki rakennustyöt omilla käsillämme, suositaan yksinkertaisimpia tekniikoita.

Lopuksi, kun päätämme metodologiasta, on syytä laskea, kuinka paljon se maksaa perustan suunnitellun alueen talolle. Tässä olisi otettava huomioon paitsi materiaalien hinta, myös niihin liittyvän työn kustannukset, kuten kaivaus, betonin toimitus jne.

Nauhan tekniikka

ulkoneva

Valitsemalla talon perusta parhaiten, kannattaa harkita useita eri vaihtoehtoja. Juuri näin teemme, ja ennen kaikkea analysoimme nauhan tekniikan - yksi yksinkertaisimmista ja edullisimmista.

Talon nauha-ala muodostaa raudoitetun betonin nauhan, joka on sijoitettu kaikkien laakerielementtien alle. Ensinnäkin nämä ovat luonnollisesti ulkoisia seiniä sekä sisäisiä pääomaosioita.

Nauhapohjan rakenne sisältää kahden pääparametrin määritelmän - upotuksen syvyys maahan ja tukiosan leveyden.

Syvyys upotus nauha rakenteet on jaettu:

 • Matala - jopa 60-70 cm.
 • Upotettu - maaperän jäädyttämiseen, ts. puolitoista metriä ja syvemmälle.

Useimmissa tapauksissa riittää varustaa matala pohja, koska tukialustan asentaminen maaperän jäädyttämiseen vaaditaan vain vaikeimmissa ilmasto- ja maaperäolosuhteissa ja myös silloin, kun aiot rakentaa kellarin tai kuumennetun kellarin.

Betonikaistaleen leveydestä useimmille yksityisille taloille riittää 50-60 cm, ja vaaleita rakenteita, kuten kilpirakennusmökki, voidaan sijoittaa neljänkymmenen senttimetrin pohjaan.

Vihje! On syytä kiinnittää huomiota tähän teknologiaan, jos etsit, miten teet säätiön valmiin talon alle baarista tai puisen kilven. Tietenkin, sinun täytyy koukistaa kaivaukseen, asentamiseen liittimiin ja täyttönauhoihin, mutta sinun ei tarvitse purkaa ja rakentaa rakennetta uudelleen.

Seuraavissa osiossa kuvataan, kuinka talon perustusta tehdään oikein nauhateollisuudella.

maavalli

Sivuston merkitsemiseen liittyvien säätiöiden rakentamisen alku. Pinnalla johtoja merkitsemme tulevan säätiön ääriviivat.

Kiinnitä huomiota! Kaivantojen merkinnät tulisi tehdä vähintään 200 mm leveämmäksi kuin suunniteltu pohja - kummallakin puolella 100 mm menee muotin asennukseen.

Merkitsemällä aloitamme kaivauksen:

 • Kaivamme kaivoja joko manuaalisesti tai kaivinkoneella.
 • Kaivannon pohja laskeutuu 40-50 cm suunnittelun tason alapuolelle ja huolellisesti tasoitettuna.
 • Sitten tehdään vuodevaatteet: ensin pudotamme 30 cm soraa ja sitten - 20 cm hiekkaa.
 • Sängyn päälle asetetaan joko paksu polyeteeni tai kattohuopa. Nämä materiaalit vaikuttavat kosteuden suojauspiiriin.

Perusjärjestely

 • Muottien levyt on valmistettu ogrugannye-levystä, jonka paksuus on vähintään 30 mm tai vanerilevyt 15-18 mm.

Vihje! Ratkaisun vuotamisen minimoimiseksi ja vedenpitävyyden lisäämiseksi joissakin tapauksissa koko muotti on vuorattu polyetyleeniä tai vesitiiviit kalvolla.

 • Levyjen korkeuden on oltava vähintään 10 cm enemmän kuin pohjan suunnitellut mitat.
 • Asennamme tukiraudat muottien sisälle, samoin kuin putkiosat, jotka on täytetty hiekalla. Seuraavaksi näiden putkien paikoille asetetaan teknisiä reikiä viestinnän perustamiseksi säätiön kautta.

Pakollinen vaatimus teippityypin pohjalle on sen sisäinen vahvistus:

 • Käytämme teräsnauhoja, joiden läpimitta on 12 mm vahvikkeena.
 • Pienin sallittu on kaksi poikittaiselementtien yhdistämien tangojen ylemmän ja alemman hihnan järjestely.
 • Vahvikkeen asennusta varten voidaan käyttää neulontankoja ja pistehitsausta.

Vihje! Metalli runko asetettu tiilet sijoitetaan pohjaan kaivannon. Näin voimme välttää liitososien kosketuksen maaperän kosteuden kanssa ja vähentää korroosion vaaraa.

Kuva muottiin vahvistamalla ennen kaatamista

Täytä muottiin liittimet vähintään 300 asteen betonilla. Säätiön järjestämiseksi tarvitsemme useita kuutiometriä laastia, joten meidän pitäisi joko vuokrata betonisekoittimesta tai tilauksesta valmis betoni valmistajalta.

On suositeltavaa täyttää kerralla kylmäsiltojen välttämiseksi. Välittömästi kaatamisen jälkeen käytämme betonia (lävistää metallipalkkia) tai käsitellä sitä vibro-kompaktorilla ilman poistamiseksi.

Vaahtolaastia betonisekoittimesta

Täydellinen kuivaus vaatii vähintään 30 päivää. Koko ajan on suositeltavaa peittää betonin pinta polyeteenillä haihtumisen hidastamiseksi ja tehokkaamman lujuuden parantamiseksi. Kun polyeteenin alla oleva pinta alkaa halkeilla, se tulee kostuttaa lisäksi.

Block foundation

Asennuksen valmistelu

Jos et halua sotkeutua muottirakenteen rakentamiseen ja sen myöhempään kaatamiseen, voit rakentaa elementtivalmisteen pohjan rakennuspalikoista. Tähän saakka on saatavana useita rakenteellisten elementtien lajikkeita, jotka vaihtelevat perinteisistä teräsbetonituotteista vahvistuviin paneeleihin ja laattoihin.

Kiinnitä huomiota! Valittaessa, mitkä säätimet talon tekemiseksi vaahtolohkoista, ne usein suosittelevat samaa vaahtolohkoa kuin pohja. Tätä ei pidä tehdä, koska vaahtobetoni on hygroskooppinen ja höyryä läpäisevä, ja siksi tällainen säätö kytkeytyy kosteuteen ajan myötä ja muuttuu epämuodostumattomaksi, kun se jäätyy.

On syytä muistaa, että lohkoperustan asentaminen edellyttää välttämättä rakennuslaitteiden osallistumista työhön, koska elementtien massa ei tarkoita niiden kuljettamista manuaalisesti

Lohkoperustan asennusohjeet merkitsevät seuraavaa toimenpidekokonaisuutta:

 • Kaivamme kaivannon kaikkiin laakerielementteihin - kuten edellisessä tapauksessa.
 • Kaivannon pohjassa on vähintään 40 cm: n paksuinen sora-hiekka tyyny.
 • Suuremman lujuuden vuoksi tyyny voidaan korvata jalalla tai jopa lujitetuilla betonilevyillä.

Säätiö kuoppaan

Valmistuksen valmistuttua voit aloittaa alustan asentamisen itse.

Asennusalusta

Betonielementit asetetaan kaivantoon tiilimuodostusperiaatteella:

 • Ensin levitetään pohjaan sementtilaastikerros.
 • Sitten nosturin avulla sijoitamme ensimmäisen kulmakappaleen paikalleen tarkasti ja kohdistamalla sen tasolle ja pystysuoralle.
 • Jatkamme koko koko kehää pitkin, tarkkailemme huolellisesti pohjan geometriaa.
 • Kun kaikki elementit on asetettu ja liuos asetettu, vedeneristys suoritetaan. Kosteuden suojaamiseksi voit käyttää bitumia, rullia, jne.
 • Myös tässä vaiheessa on mahdollista suorittaa lämpöeristys liimaamalla lohkojen ulkopinta vaahtolevyihin perustuen polystyreeniin.

Vedenpitävyys- ja lämpöeristysmateriaalien valmistuttua täytämme kaivannon tai kaivoksen. Mitä tiheämpää maaperä tiivistyisi, sitä luotettavammin säätiö suojataan vuotamiselta.

Kierrä perustus

Kaaviokuva

Edellä kuvatuilla tekniikoilla on yksi melko vakava haitta - suuri määrä maanrakennustöitä. Siksi yksin tai jopa muutama avustaja on melko vaikea toteuttaa tällaisia ​​hankkeita - sinun on otettava mukaan työntekijöiden joukko.

Kuitenkin, jos etsit, josta tehdä säätiö talolle, jolla on vähäiset työvoimakustannukset, kannattaa harkita ruuvipohjaperustan perustamista.

 • Tällaisen tukirakenteen avainelementti on metalliruuvi paalut. Ne haudataan maaperään kantavien seinien ja väliseinien alla.
 • Pino koostuu kahdesta elementistä - rungosta ja kärjestä. Putki on ontto putki, jonka seinämän paksuus on enintään 5 mm, jonka yläosassa on aukkoja kahvan kiinnittämiseen.

Tukijärjestelmä kentällä

 • Useimpien tukien kärjet ovat kovetettua terästä. Kartiomainen suutin on varustettu ruuvinterällä, joka antaa tunkeutumisen maahan kierron aikana.
 • Asennettujen paalujen ontelot kaadetaan betonilla, minkä jälkeen kärki metallilevyllä asetetaan kunkin kannen päälle.
 • Kaikki päitit ovat tasoitettuina tasolle, ja niihin kulkee palkkien tai metallipalkkien vaakasuora ruutu eli ns. Grillage.

Ruuvirakenteet ovat välttämättömiä niissä tapauksissa, kun etsit talon perustamista vaahtolohkoista tai muista kevyistä materiaaleista tai yrittävät sijoittaa rakenteen maakohtaan.

Tärkeä tekijä tämän mallin hyväksi on sen kohtuullinen hinta: kyllä, paalut eivät itse ole halpoja, mutta niiden asennus ei tarkoita putoamisveneitä ja suuria kuoppia.

syventäminen paalut

Ruuvin tyyppinen rakenne kootaan melko nopeasti - alle päivässä.

Teosten sarja on seuraava:

 • Yamoburin avulla tehdään matalia lähtöreikiä suunnitellun asennuksen paikoissa.
 • Reikää aloittaaksemme kärjen kärjen, kohdista se pystysuoraan ja työnnä se sitten kahvan akselin uriin.

Syvyys tuella maahan romun ja nerokkuuden avulla: kaksi paaluilla on vipujen rooli

 • Työn helpottamiseksi voit käyttää ruuvattaessa telineitä. Se auttaa myös nopeasti tunkeutumaan paaluun käyttämällä vipuputkia, joissa on erikoisvarsi pitkille kahvoille.
 • Aloitamme kahvien pyörimisen ja vähitellen tuen kärjen syvemmälle maahan.

Vihje! Jos tukia on kierrettävä tiheään savimaahan, kannattaa esiporaa siihen kaivo, jonka läpimitta on pienempi kuin karaosan halkaisija. Tämä heikentää jonkin verran rakennetta, mutta sen ansiosta kasa voidaan laskea suunnittelun syvyydelle.

 • Leikkaamme kaikki ruuvatut kannattimet metallisella sahan avulla tasolle ja täytetään sitten betonilla leikkauksen tasolle.
 • Panemme päitä leikkauksiin ja hitsaamme niitä varmistaen, että tyynyt ovat samassa tasossa.

Pohja hitsatuilla kärjillä

Pallosäätiön yläpuolinen osa käsitellään koostumuksella, joka suojaa metallia korroosiolta. Erityishuomiota kiinnitetään hitsaussaumoihin.

Uppoasennetuilla tuilla kiinnitämme palkkien, kiskojen tai kanavien vaakasuoran grillata.

Kuten kuvauksesta voidaan nähdä, suurin etu on suurin työnopeus: ei tarvitse odottaa, kunnes betoni on kuiva, mutta voit siirtyä välittömästi seuraavaan rakennusvaiheeseen.

Toivomme, että kun olet tutkinut tämän artikkelin, olet ymmärtänyt itsellesi, kuinka oikein teet talon perustan omassa tilanteessasi. Kuten näet, on useita vaihtoehtoja, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuudet. Siksi kannattaa tarkastella huolellisesti kaikkia alkuperäisiä tietoja, päättää painopisteistä - ja vain päästä alas työskentelemään. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.