erä

Pääsyryhmä, jonka tärkeimpiä osia ovat tie autotallille, maahan välittömästi ennen sisäänkäyntiä ja betonipinta-ala, joka sijaitsee alueen alueella sijaitsevalla ajoneuvolla, ovat olennainen osa mitä tahansa maa-alaa riippumatta siitä, onko kyseessä maanomistus tai yksityisen kaupunkitilan asuntoalue. Jokaisen näistä elementeistä on ominaista omat ominaisuutensa, jotka kunkin yksityisen alueen omistajan tulisi olla tietoisia. Betonialueiden kestävyys ei ole kenenkään epäilemättä, ja jos he käyttävät mielikuvitusta ja minimaalisia suunnittelutaitoja niiden järjestämisessä, he voivat olla hyvä lisä puutarhallesi ja arvokas vaihtoehto tiilipatsaalle, mikä on yksi sivuston luovan maiseman muotoilun halutuimmista elementeistä. Miten varustaa betonialusta omilla kädilläsi ja mitkä ovat tärkeimmät tekniset näkökohdat betonin kaatamiseksi - vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin, joita saatte asiantuntijamme laatiman artikkelin lukemisen jälkeen.

pitoisuus

Merkkijoukon elementit: lyhyt kuvaus

Sisäänkäynnin edessä oleva betonialusta on usein luiska, joka on suunniteltu paitsi mah- dollisimman kätevän pääsyn alueen alueelle, myös estämään liiallisen kosteuden pääsyn alueelle. Laitteen näkökulmasta ramppi esitetään monoliittisen betonilevyn muodossa, johon aiemmin on tehty vahvistus, jonka paksuus määräytyy useiden tekijöiden perusteella: suunnitellun rammin koko ja ramppin dynaamisen kuormituksen ajoneuvon sisäänsyötessä. Useimmissa tapauksissa on optimaalista käyttää metallilevyllä vahvistettua monoliittista laattaa ja levyn paksuus ei ole yli 15 cm. Mahdollisten muodonmuutosten ehkäisemiseksi ramppia järjestettäessä on otettava huomioon joukko fyysisiä vakioita, joista tärkein tehtävä on kuormitustoiminnon suunta, kun ajoneuvo liikkuu luiskalla. Tässä yhteydessä ramppia rakennettaessa on järjestetty muodonmuutos sauma siteen vaakalevyn ja luiskin levyn väliin. Laajennusliitoksen järjestelyn lopullinen tapahtuma on sen tiivistäminen vedenpitävällä materiaalilla - lasimaalaus.

Paikalle sijoitettu betonialusta on kiinteäbetonialusta. Jos sivustosi rakenne merkitsee betonikierrosten tai raidoitujen kappaleiden läsnäoloa betonilevyjen järjestämisprosessissa, on tärkeää harkita sen pohjan korkeutta, joka on samalla tasolla raiteiden pohjan kanssa. On mahdollista yhdistää betonialusta autolle ja jalankulkijoille jalkakivestä tai tyhjennysputkesta.

Mitkä ovat konkreettisen sivuston tärkeimmät edut?

Huolimatta siitä, että helpoin tapa organisoida tontin tai parkkipaikan alue autoon on rakentaa raunioitunut alusta, useimmissa tapauksissa kokeneet kehittäjät haluavat mieluummin luotettavampia betonialustoja. Ja kaikki tämä ei liity ristiriitaisuuteen, vaan sääolosuhteiden erityispiirteisiin keväällä. Keväällä, jolloin sataa tai sulaa lunta, maaperän asteittainen pehmeneminen tapahtuu kerrostumakiven alla, mikä johtaa siihen, että se laskeutuu auton painon alle. Tässä tapauksessa tässä tapauksessa optimaalisin on täyttää betonialusta, jonka järjestäminen on suoritettava ennen kuin lähdet autotallilta. On tarpeen sanoa muutamia sanoja betonialustan eduista:

 • Monipuolisuus ja pitkä käyttöikä;
 • Helppo asennus, mikä johtaa sen itsenäiseen tuotantoon;
 • Yksi konkreettisen alustan tärkeimmistä eduista on sen tuotannon materiaalien demokraattiset kustannukset sekä niiden toimituksen helppous ja sileys.

Kohteesta riippuen tietyt konkreettiset ominaisuudet ovat ominaisia ​​betonipaikalle, joka on otettava huomioon järjestelyn aikana. Jos aiot käyttää alustaa jonkinlaisena pihana, johon asennetaan aurinkotuoli tai huvimaja, joka koostuu pienestä pöydästä ja katoksesta, sitä käytetään pienissä kuormituksissa. Tässä tapauk- sessa betonipäällysteen paksuus ei saa ylittää 5 cm: tä. Vahvikkeen materiaalina tässä tapauksessa käytetään tarpeettomia rautapaloja. Mutta jos betonialusta käytetään parkkipaikaksi tai altaan asentamisen alueelle, käyttökuormat kasvavat merkittävästi, mikä on sen suunnittelun keskeinen hetki. Betonikerroksen paksuus on vähintään 10 cm, ja teräsvahvistusta tulee käyttää raudoituksen materiaalina.

Betonipaikan järjestely: valmistelutoimet

Betonilaitoksen järjestelyyn on tunnusomaista joukko erityispiirteitä. Ensinnäkin on otettava huomioon, että useimmissa tapauksissa olet rajoitettu alueen valintaan, koska sijainnin autotalli sivustolla. Ja tässä tapauksessa on kohdattava tiettyjä vaikeuksia, jotka liittyvät siihen, että sivuston järjestelyyn on kohdennettava tasaisin ja riittävän tiheä alue, joka mahdollistaa konkreettisen ratkaisun järkevän käytön. Tältä osin ennen kuin ryhdytään betonipaikan järjestelyyn, on välttämätöntä suorittaa useita valmistelutoimia, joiden ydin on tasoittaminen ja tamping site.

Valmistelutoimien ensimmäinen vaihe käsittää hedelmällisen maaperän poistamisen ja poistamisen, jossa kasvillisuutta havaitaan. Jos tätä ei tehdä, kasvit, jotka ovat jäljellä alueen järjestelyn jälkeen, joutuvat mädäntyäkseen onkaloiden muodostumisen kanssa, mikä vähentää merkittävästi betonipaikan suorituskykyominaisuuksia. Tämän saavuttamiseksi on välttämätöntä kaivaa maaperä lapion bajonetin puolelle, joka riittää poistamaan hedelmällisen maaperän. Kaivautunut tarvittavaan alueeseen, hedelmällinen maa siirretään toiseen alueeseen, ja poistamalla sokealle alueelle kaatunut maa, ne merkitsevät aluetta panosten ja langan avulla.

Se on tärkeää! Jos valitset alueen konkreettisen alustan järjestelylle, varmista, että valitun sivuston alueella ei ole tietoliikenneverkkoja. Jos on mahdotonta noudattaa tätä ehtoa, viestintä on suojattava "käärimällä" ne suojakoteloon tai laatikkoon.

Sen estämiseksi, että alueen myöhempi kutistuminen, jota havaitaan sivuston toiminnan aikana, kun laitetta ei ole havaittu, alue on huolellisesti tasoitettava ja tamped samalla tarkastamalla sitä piilotettujen reikien läsnäollessa. Seuraavaksi tasoitetulla pohjalla hiekka-sora-tyyny asetetaan alas, jonka läsnäolo voi välttää halkeamien ilmenemisen käytön aikana. Suojatyynyn paksuus määräytyy odotetulla kuormalla betonipinnalla. Ensinnäkin se levitetään, kostutetaan ja tiivistetään tiiviisti kerroksella hiekkaa, joka on keskimäärin 10 cm. Tämän jälkeen roski tai sora asetetaan samalla tavalla. Soraakerroksen paksuus ei saa olla alle 5 cm, mikä johtuu maaperän jäädytyksen syvyydestä betonikerroksen alla.

Se on tärkeää! Jos jätämme huomiotta neuvoja ja hylkäämme hiekka- ja soratyynyt, huomaat pian, että syklinen jäädytys ja sulatus edistävät betonin asteittaista tuhoutumista sisältä, mikä johtaa siihen, että kiinteä betonilaatta pian loppuu.

Muottiorganisaatio: kohokohdat

Huolimatta siitä, että betonia voidaan kaataa joko muottiin tai suoraan maahan, katsomme tarpeelliseksi harkita laattojen järjestelyä yksityiskohtaisesti. Ennen kuin keskustelemme sen järjestämismenettelystä, selvennämme, että kun kyseessä on betonin kaataminen suoraan maahan, itse maa tai itse rakennuksen seinät leikkivät rakennusta.

Mutta jos haluat silittää betonia muottiin, suosittelemme sinua lähestymään sitä mahdollisimman tarkasti. Muotti on suunniteltu pitämään betoni alkuperäisessä tilassaan, kunnes se on täysin kovettunut (riippuen laastin alkuperäisestä koostumuksesta, aika, jonka se voi parantaa voi olla jopa 10 tuntia). Muottien valmistukseen käytät lähes mitä tahansa materiaalia betonikerroksen paksuuden mukaan. Jos betonikerroksen paksuus ei ole yli 5 cm, voidaan sitten muovia käyttää 6 mm: n paksuista vaneria. Meidän tapauksessamme suunnitellaan betonialueen laajamittaista käyttöä ja siksi suosittelemme laattojen käyttöä muottiin.

Muottien tuotanto alkaa puupalkkien asennuksella, jotka työnnetään maahan kentän neljän kulman kohdalta. Näiden lisäksi laudat ovat naulatuiksi. Sitten kolmea neljää osaa on vahvistettava lisävarusteilla, jotka asennetaan autotallin oven sivulle ja molemmille puolille, jotka sijaitsevat lähellä autotallin oven lähellä sijaitsevaa muottirakennetta. Kun otetaan huomioon muottirakenteen järjestely, on tarpeen keskustella eräästä muusta betonin kaatamisen alueesta. Betonin täydellinen ja osittainen kaataminen. Jos puhumme betonialustan rakentamisesta, joka ei täytä säätiön tehtävää, on sallittua luottaa betonin osittaiseen kaatamiseen, mikä on paljon helpompi tehdä, varsinkin jos työskentelet yksin. Tässä suhteessa kaadon alojen koko määritetään muotinrakennuksen vaiheessa.

Betonin kaatopaikkojen järjestäminen: tuotantovaihtoehdot

Tässä tapauksessa voit käyttää oppaita kahdella tavalla.

Menetelmä numero 1

Ohjainten valmistus valmistetaan profiiliputkesta, jolle on tunnusomaista suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus. Työvaiheessa on turvauduttava hitsaukseen. Jos et ole ammattilainen tällä alalla, älä kiirehdä luopumaan betonipaikan järjestelystä, koska hitsaustyö tässä tapauksessa on niin yksinkertaista, että kaikki henkilöt, joilla on vain vähän käytännön taitoja tällä alueella, voivat selviytyä niistä. Tässä tapauksessa lujitustangot hitsataan profiiliputkeen, tarkkailemalla yhden metrin askel. Mitä tulee hitsattujen raudoitusten pituuteen, se määritetään seuraavasti: kun raudoitus on ajettava pohjakerrokseen, joka on sijoitettu raunionkerroksen yläpuolelle, vapaata tilaa on oltava yhtä suuri kuin betonikerroksen korkeus. Useimmissa tapauksissa raudoituksen optimaalinen pituus on 25 cm. Ennen varsinaisen betonisoinnin aloittamista raudoitetaan raudoituskerros, jonka päälle ohjaimet asennetaan. Vahvistusrakenteen suojaamiseksi asiantuntijat suosittelevat sitä nostamaan pari senttimetriä raakakerroksen yläpuolelle.

Se on tärkeää! Vahvistus on mahdollista nostaa suoraan betonin kaatopaikalle.

Kun ohjaimet on asennettu ja rakennustason avulla on tarkistettu kaltevuuskulmaa, on tarpeen vahvistaa koko rakennetta. Tätä varten on välttämätöntä valmistaa pieni määrä betoniliuosta, joka myöhemmin asetetaan pyramidien muodossa vahvikepalkkien väliin. Tämän toimen toteuttaminen estää rakenteen liikkumisen ja lujittaa kokonaisvaltaista rakennetta.

Menetelmä numero 2

Muottirakenteen järjestelyn toinen muunnos käsittää betonirakenteen järjestelyn. Ensinnäkin on tarpeen venyttää merkintälinja niin, että sen taso on samansuuruinen kuin tulevan betonipaikan taso. Kalastuslinjan molemmilla puolilla järjestetään putkien tai lautojen muotti. Muottien järjestämisessä on tarpeen tarkkailla yksittäisten elementtien välistä etäisyyttä, jonka tulee olla 8 - 12 cm. Rakennustyömaalla valmistetaan suoraan pieni määrä betonilaastaria, joka on asetettava muottipesään tasolle, joka on rajoitettu taudin riviin. Kun betoniseos on alkanut, se on purettava ja siirrettävä seuraavaan paikkaan, jossa toinen rautatie on suunniteltu pystytettäväksi. Ohjainten välisen minimipituuden tulisi olla 2,7 metriä.

Yksinkertaisimmassa muodossaan betonilaitteen järjestely voidaan toteuttaa ilman oppaiden valmistusta. Tällöin ne suosittelevat lujittavan lanka-kehyksen valmistamista halkaisijaltaan vähintään 2,5 mm. Tällöin verkko sijoitetaan siten, että se sijaitsee 5-8 cm etäisyydellä muotista.

Se on tärkeää! Masters suosittelee, että lankaverkko asetetaan kahteen kerrokseen, joista yksi on pituussuunnassa ja toinen ylhäällä. Kerrosten risteyksessä ne on sidottu lanka.

Ylimääräinen 5 cm paksua soraa asennetaan päälle, mikä myös tasoitetaan.

Sivuston betonitus: teknologiset vaiheet

Kun olemme suorittaneet kaikki edellä mainitut alueen järjestelyn vaiheet, joita jossain määrin voidaan pitää valmistelevina, täytämme betonialustan. Materiaalien valinta materiaalin kaatamiseksi auton alle tekee panosta betonibrändiin M400, koska sen katsotaan olevan optimaalinen tässä tapauksessa ja se kykenee kestämään sivustolle lähetetyn kuorman. Betoniliuoksen valmistamisessa on tarpeen noudattaa 1: 1-suhdetta, jossa yksi sämpylöstö sementti muodostaa yhden kauhan hiekkaa, jonka tulee olla mahdollisimman puhdasta ja savesta epäpuhtauksiltaan vapaata. Lisäksi liuoksen valmistukseen tarvitaan murskattua kiveä ja vettä. Liuoksen valmistus on seuraava:

Vesi kaadetaan sekoittimeen ja sekoittimen päälle kytkemisen jälkeen kaadetaan tarvittava määrä sementtiä, jota seuraa murskattu kivi, joka estää sementtipurkkien muodostumisen ja toimii toisena betonisekoittimen lisäleikkana. Lopuksi lisää tarvittava määrä hiekkaa ja liuoksen paksuuden säätöä, sitä vaivautetaan 10-15 minuuttia. Tätä ratkaisua voidaan pitää konkreettisena ratkaisumallina, joka on laadittu alan ammattilaisten antamien ohjeiden mukaisesti, jonka ydin on, että ratkaisu on melko paksu.

Ratkaisu on klassinen betoni, joka kaadetaan muottiin. Tämä on yksi aikaa vievistä mutta samalla luotettavista menetelmistä sementtilaastin valmistukseen. Voit helpottaa itseäsi, voit mennä muulla tavoin ja sulkea pois raaka-aineet liuoksen ainesosista. Tässä tapauksessa liuoksen valmistaminen suoritetaan samanlaisen menetelmän mukaisesti, mutta sen tuloksena liuoksen konsistenssin tulee olla yhtenäinen ja muistuttaa melko paksua hyytelöä. Yhtenäinen sakeus edesauttaa parhaiten levinneisyyttä rakeiden välissä, mikä mahdollistaa betonialustan sementoitumisen yhtenä monoliittisena laattana.

Betonityynyjen järjestely merkitsee betoniliuoksen kaatamista, joka alkaa kauimmaisesta kulmasta betonisekoittimen sijainnin suhteen. Kaatoprosessissa on noudatettava määritettyä kaltevuutta. On tärkeää muistaa kultainen konkreettisääntö, jonka ydin on se, että vähemmän aikaa käytetään betonilevyjen kaatamiseen, sitä vahvempi myöhempi lasimaalaus on. Kun valuminen on päättynyt, pinta-ala tasoitetaan, minkä jälkeen ylimääräinen betoni poistetaan. Viimeinen kosketus betonipaikan järjestelyyn on suunnittelun elementtien käyttöönotto, mikä on erityisen tärkeää, jos suunnittelet patioa tällä sivustolla.

Lisäämällä lajikkeita sivustoon riittää kulkea betonin pinnan läpi, joka ei vielä ole asetettu, mikä antaa sille lisää design-kosketusta, jonka lisäys ei ole vain esteettinen vaan myös käytännöllinen. Tämä johtuu siitä, että tässä tapauksessa tapahtuva visuaalinen estetiikka yhdistyy turvallisuuteen, johtuen sivuston lisämukavuudesta. Se on kaikki, betonipaikan järjestelyä koskeva työ on valmis. Sen on oltava kärsivällinen ja odottaa betonin kuivumista kokonaan, mikä on avain betonipaikan pitkään ja moitteettomaan toimintaan.

Jos et ole varma siitä, että suuri määrä jätettä ei vahingoita betonikohtaa, sinun on mielestäsi harkittava etukäteen viemäröintijärjestelmän järjestelyä, joka tulisi suorittaa sivuston suunnittelussa.

Betonin korkealaatuisen kuivaamisen varmistamiseksi juuri tuuletettu alue on peitettävä muovilla tai siroteltu suurella määrällä sahanpurua. Tämä on välttämätöntä, jotta liuos kovettuu kaikkien sääntöjen mukaisesti, mikä merkitsee betonin asteittaista kuivaamista ja sen sisältämän optimaalisen kosteuden säilyttämistä. Koska liuoksen lopullista kovettumista on mahdollista puhua vasta kolmen viikon kuluttua, vaikka suojamuovi on poistettu, ei ole suositeltavaa käyttää laitetta suurimmalla sallitulla kuormituksella, koska se voi johtaa muodonmuutoksiin tai sen eheyden rikkomiseen.

Betoniala tekee sen itse

Tarve luoda sivustoa maassa voi johtua erilaisista olosuhteista, esimerkiksi pysäköintitilan tai uima-altaan järjestämisestä jne. Yksinkertaisin ja kätevin materiaali sen rakentamiseen on konkreettinen, mikä mahdollistaa kolmen tärkeän edun saamisen. Ensinnäkin, korkea kestävyys ja monipuolisuus. Toiseksi on helppo asentaa. Kolmanneksi rakennuskustannukset ovat alhaiset ja helppokäyttöiset.

pitoisuus

Käyttötarkoituksesta riippuen se voi olla erilainen muotoilu. Jos leikkipaikkaa käytetään paikkaan, jossa lepotuoli, pöytä, jne. Asennetaan, tai lattia katuhuoneessa tai vaunun alla, ts. pienet kuormat, sitten 5 cm paksuus riittää, ja mitä tahansa vanhaa raudan kappaletta voidaan käyttää vahvina.

Jos se on tarkoitettu pysäköintiin tai allasasennukseen, ts. se vaatii huomattavia kuormia, sen paksuuden tulisi olla noin 10 cm ja teräspalkkeja tulisi käyttää vahvistuselementtinä.

Maaperänvalmistus - maaperän poisto

Pääaikaa ja vaivaa ei käytetä itse täyttöön, vaan valmisteluun. Ensimmäinen asia on poistaa hedelmällisen maaperän kerros, jossa on kasveja. Muussa tapauksessa betonityynyn järjestelyn jälkeen orgaaninen aines murenee, jolloin onteloita, jotka vaikuttavat haitallisesti toimintaan.

Poista maaperän kerros seuraavalla tavalla. Ensin kaivaa juoksu puoleen piikkipistokkeen syvyydestä.

Tämä riittää poistamaan kasvillisuuden. Minun tapauksessani tein konkreettisen alustan kylvyn eteen, ja minun piti mennä sokean alueen tasolle, joten minun piti repeytyä hieman enemmän.

Luonnollisesti kaikki sokea alueelle menevä maa on poistettava niin, että sementtilaasti on hyvin sidoksissa siihen. Kätevä tehdä tämä autonpesu.

Muottien rakentaminen

Toinen vaihe betonialustan muodostamisessa on muottien asennus. Täällä on tarpeen pysyä tarkemmin. Sen tärkein tarkoitus on pitää liuos, kunnes se kovettuu, noin 10 tuntia (riippuen alkuperäisestä koostumuksesta). Sitten hän voi pitää muodon itse.

Perinteisesti muotti voidaan tehdä mistä tahansa materiaalista. koska Minun tapauksessani laattojen paksuus ei ylittänyt 5 cm, sain sen 6 mm paksusta vanerista, koska kokemus on osoittanut sen tarpeeksi. Jos puhumme suuremmasta paksuisesta betonista, on suositeltavaa käyttää levyjä.

Muottirakenteen toisessa kohdassa, joka sanotaan, on betonisointialue, ts. täyttö olisi tehtävä joko kerralla tai osittain. Useimmissa tapauksissa tietenkin, jos emme puhu esimerkiksi säätiöstä esimerkiksi huvimaja-alueella, on sallittua jakaa työ useaan vaiheeseen. Tämä lähestymistapa yksinkertaistaa huomattavasti tehtävää, varsinkin jos sinun täytyy työskennellä yksin. Lisäksi tehdä pienestä alueesta paljon helpompaa.

Siihen liittyen on tärkeää päättää betonisointisektorin koosta muotin asennuksen vaiheessa. Koon valitseminen minua ohjasivat seuraavat näkökohdat. Kohdista laasti mukavasti tavanomaiseen rakennussääntöön. Koska olen tehnyt kaiken yksin ja oli sääntö, jonka pituus oli 1 m, kätevimmät osat olivat kooltaan 90 cm. Minun tapauksessani oli 4 sellaista, jotka olivat täysin valmiit 2 päivässä.

Edellä esitetyn perusteella rakennamme muottipesät ja asetamme sen tasolle.

Minun tapauksessani joissakin paikoissa (sokea alueella) vanerin muotti ei kestänyt, vaan se valmistettiin analogisesti laastiradoilla.

Hiekkalaatan asettaminen

Kun muotti on asennettu, on tehtävä hiekkalaatta.

Kun se asetetaan maahan, maalaustyö asetetaan. Se ei salli hiekan vajoamista maahan eikä samanaikaisesti pidä ylimääräistä kosteutta.

Luonnollisesti täytön jälkeen hiekka on pakattava ja tasoitettava. Tämä voidaan saavuttaa hyvin yksinkertaisella tavalla yksinkertaisesti kastelemalla sitä runsaasti. Ja tasoittaa se helposti rakennussäännön tai erikoismallin avulla.

Betonivaihto

Ennen kuin alat kaataa, on tarpeen levittää muovikelmu suoraan hiekkalaatikkoon. Tämä on välttämätöntä, jotta sementtimaito ei pääse hiekkaan, vaan se pysyy betonin rungossa, joten paikka ei menetä voimaa.

Toinen asia on hajottaa vahvistus. Kuten aiemmin mainittiin, jos sivustolla ei ole suurta kuormitusta, voit käyttää raudanvahvistuksessa kaikkia tarpeettomia rautaesineitä, jotka löytyvät mökiltä.

Nyt voit aloittaa betonisoinnin, mutta sinun on ensin valmisteltava ratkaisu. Käytin seosta suhteessa noin 1: 3, 1: 4, ts. Kaatamalla tehtiin sementti-hiekkalaasti.

Tietysti se on kätevää valmistaa seos betonisekoittimessa, mutta sen puuttuessa voit käyttää suurta kauhaa ja sekoitinta, joka perustuu rei'ittimeen tai poraukseen. On parasta käyttää ensimmäistä, koska sillä on riittävän voimakas vaihteisto, joka sopii hyvin tähän tehtävään.

On edullista jatkaa seuraavasti. Ota ämpäri 15 litran tilavuudella ja käytä viiden litran laatikkoa, jossa on leikattu yläosa mittausastiana. Sitten tämä kauha kestää noin 1 sylinteriä sementtiä, 3 -3,5 hiekkaa ja 0,5-0,7 vettä.

Kun kaikki valmistelutyö on valmis, voit alkaa täyttää. Prosessi on yhtä tyyppiä ja tylsiä, liuos laimennetaan - sektori täyttyy vähitellen, samoin kuin ämpäri ämpärin ääressä.

On syytä huomata tämän prosessin piirteet ja tarjota joitakin kvantitatiivisia ominaisuuksia.

Tason ratkaisu ei saisi olla betonitoinnin lopussa, vaan prosessissa, mitkä sektorit ulottuvat joka kolmas ämpäriin asti. Se pitäisi tehdä, koska se on paljon helpompaa, helpompaa ja kätevämpää kuin koko alueen tasoittaminen. Lisäksi, kun toimialan loppu on alkanut, sen alku on jo menettänyt plastisuutta ja työskentely on hyvin ongelmallista.

Työn lopussa alue on pidettävä avoimena, kunnes pinnan kosteus haihtuu, kuten yllä olevassa kuvassa, ja peittää se polyeteenillä.

Tällöin täytä kaksi sektoria. Seuraavana päivänä, kun laasti kiinnittyy, voit poistaa sivutuotteet ja kaataa muut kaksi aluetta samanlaisella tekniikalla.

Kolmannella päivällä betonialustalla on jo vähäinen kovuus ja voit kävellä sen päälle. Kuitenkin se ei ole vielä täysin kovettunut ja on tarpeen kostuttaa se seuraavien 2-3 päivän aikana. Muutoin on olemassa vaara halkeilua.

Nyt on muutamia numeroita. Sivustoni oli 3,3x2,1 metriä ja keskikokoinen kerrospaksuus 5 cm. Se kesti 3 pussia sementtiä, joka oli 50 kg, ja 3-4 kertaa enemmän hiekkaa. Se kestää noin 16 kauhaa ja 1,5 - 2 tuntia jatkuvaa työtä täyttääkseen yhden sektorin 0,9 x 2,1 m. Yhteensä kaikesta kaikesta 3 - 4 päivää.

Lopuksi muutama sana korvaavista saumoista. Koko kirjallisuudessa sanotaan, että levyjen lämpötilan muodonmuutoksissa on oltava aukkoja. Voit tehdä ne konkreettisessa vaiheessa, ja voit ja sen jälkeen. Jälkeen vielä helpompaa. Pelkkä hiomakoneen käyttö riittää katkaisemaan linjat 1-2 cm syvyyteen sektoreiden välisissä kosketuspisteissä.

Paikan betonisointi: vahvistaminen, majakoiden asentaminen, betoniseoksen kaataminen

Sivuston täyttäminen betonilla ei ole erityisen vaikeaa, ja se on täysin kodin käsityöläisen voima. Jotta tulos olisi silmiinpäinen, korkealaatuinen ja kestävä, vaaditaan työstökoneiden noudattamista. Hänestä ja siitä keskustellaan alla.

Betonoinnin edut ja haitat

Tämän prosessin avulla voit luoda alustan, joka:

 • on houkutteleva ulkonäkö - sen avulla voit luoda viihtyisän alueen, varsinkin jos annat tilaa sängyille, penkkeille ja muille sisustustuotteille;
 • on kiinteä ja tasainen - ei muodostu kuoppia, kuoppia tai reikiä. Jälkimmäinen koskee erityisesti niitä paikkoja, joissa tie kutsuu;
 • se on helppo ylläpitää - sen pinta ei aiheuta likaa ja ruoho ei kasva sitä, joka on leikattava.

Betonointiin liittyvät haitat ovat sen työlästä, samoin kuin merkittävien rahoituskustannusten tarve. Tämä pätee erityisesti silloin, kun olet hankkinut materiaalien hankinnan lisäksi työntekijöitä. Tällöin paikan betonisointikustannukset ovat keskimäärin 2500-3000 ruplaa per m².

Halutun tuloksen saavuttamiseksi on välttämätöntä suorittaa kaikki tarvittava työ. Käännymme heidän harkintaansa.

Betoniprosessi

Valmistelutyöt

Ensin sinun täytyy merkitä tuleva sivusto. Tämä tehdään vasaralla olevien tapien avulla ja niiden välissä olevasta köydestä. Lisäksi 25 senttimetrin syvyyteen saadaan hedelmällinen maapintakerros. Heitä tämä maa ei ole sen arvoista - se voi olla hyödyllinen käytettäväksi kasvihuoneessa tai kukkapenkissä.

Jos jokin tietoliikenne kulkee rakennuspaikan läpi, ne on suojattava. Tätä varten ne sijoitetaan laatikkoon tai putkeen. Sitten maa tasoitetaan ja tiivistetään.

Seuraava askel on muotojen luominen. Se on rakennettu levyt, jotka on vahvistettu tappien ja tukien. Tämä rakenne on asennettu siten, että sen yläreuna on samassa tasossa tulevan alueen pinnan kanssa. Muottien oikea sijoitus tarkistetaan rakennustasolla.

Sivuston muotit

Sen jälkeen tontin alaosa peitetään geotekstiilillä. Tämä on nimenomainen materiaalin nimi, joka sallii kosteuden kulkevan vain yhteen suuntaan. Sen käyttö estää kosteuden poistamisen liuoksesta maahan.

Toinen valmennusvaihe, jota opetuksemme käsittelee, on hiekkasementtipohjan luominen. Aluksi 10 cm paksu märkä hiekka kaadetaan ja tiivistetään. Saman kerroksen alapuolella. Häntäkin pitäisi tamped.

Vihje! Jos sivusto liittyy läheisesti kaikkiin rakenteisiin, niin aukko on jätettävä kosketuspisteeseen. Tämä johtuu siitä, että kuumennettaessa betoni laajenee jonkin verran ja, jos se liittyy läheisesti perustuksiin tai muihin rakenteisiin, se voi vahingoittaa niitä.

Betonin vahvistaminen

Laadukas päällysteen luonti on mahdotonta ilman vahvistusta. Tätä varten voit käyttää raudoitusta tai metalliverkkoa. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisempi, mutta se soveltuu vain pintaan, jossa ei ole merkittäviä kuormia. Tässä tapauksessa käytetään verkkoa, jonka solut ovat 200 * 200 tai 100 * 100 millimetriä.

Jos puhumme auton alustan luomisesta, on parasta soveltaa ensimmäistä vaihtoehtoa, nimittäin vahvistusta. Sen hinta on suurempi kuin lanka, mutta samalla sen kantavuus on myös korkeampi. Valitse työnäytteet, jotka ovat noin 10 millimetrin paksuisia.

Vahvikotelo luodaan seuraavasti. Aluksi vavat asetetaan pituussuuntaan ja sitten poikittaiseen suuntaan koko alueen kehällä. Sitten risteyksessä ne liitetään toisiinsa pehmeällä teräslangalla.

Vihje! Älä käytä hitsausliitäntöjä. Sen vuoksi kehys on erittäin kova, ei pysty sopeutumaan maahan. Tämä aiheuttaa halkeamia betonin pinnalle.

Majakkojen asennus

Valokuvasovelluksissa

Jotta sileä pinta saadaan kaatamalla, on käytettävä majakoita. Niin kutsuttuja oppaita, jotka asennetaan betonialueelle. Näitä käytetään metalliprofiileja ud, joita käytetään yleensä kipsilevyn asentamiseen. Ne ovat erinomaisia ​​majakoiden roolille ja lisäksi niiden kustannukset ovat vähäiset.

Asenna ne seuraavasti:

 1. valmistetaan sementtilaasti - se luodaan laskemalla 1: 4, jossa 1 on sementtiä ja 4 on hiekkaa;
 2. liukumäet muodostetaan valmistetusta seoksesta, joka on sijoitettu useisiin riveihin;
 3. majakat sijoitetaan sijoitettuihin patoihin - niiden sijainti tarkistetaan ja korjataan rakennustason avulla.

Kun vastaat kysymykseen siitä, miten asianmukaisesti betonoida sivuston, on huomattava, että etäisyys majakka ei saa ylittää 1 m. Tämä tekee tällöin helpommin täytetyn ratkaisun tasoittamiseen tähtäävän työn.

Lisäksi on huomattava, että siirtyminen betonin betonisointiin on mahdollista vain sen jälkeen, kun sementtiliuskat on kokonaan pakastettu. Muussa tapauksessa liitetyt oppaat voivat siirtyä sivulle.

Valmistelu ja betoniseoksen kaataminen

Sekoituslaasti betonisekoittimessa

Valmistetaan käytetyn betonisekoittimen liuos. Ensinnäkin vettä ensin kaadetaan siihen. Tämän laitteen päälle kytkemisen jälkeen sementti kaadetaan vähitellen siihen ja sitten rikki.

Tämä sekvenssi mahdollistaa hyvän seoksen, joka ei sisällä kokkareita. Vaivaa se 15-20 minuuttia.

Betonirakenteiden osalta ne riippuvat käytetyn betonin tyypistä. Hän puolestaan ​​valitaan valmistettavan sivuston ja sen vaaditun voimakkuuden perusteella.

Joten, jalankulkijoiden kävelytie riittää M100. Puutarhan täyttäminen on parempi käyttää tuotemerkkiä M200 - se on kestävämpi. Näiden seosten mittasuhteet on esitetty alla olevassa taulukossa.

Betonimassan osuudet

Valmis liuos kaadetaan alustalle ja tasoitetaan majakat. Tätä varten käytetään yleensä erikoistyökalua - sääntöä. Poissa ollessaan sama voidaan tehdä tavallisella litteällä kiskoilla.

Vihje! Jos pinnoitteessa on vielä vikoja, tarkan leikkaamisen jälkeen on välttämätöntä leikata teräsbetonista timanttipiirejä. Timanttia voidaan käyttää pienten epäsäännöllisyyksien poistamiseen omilla käsillänne.

Lopuksi on syytä mainita toinen tärkeä seikka. Betonin täytyy kadota kosteutta vähitellen, muuten se hajoaa. Tämän välttämiseksi, sen jälkeen, kun vesi haihtuu pinnaltaan, alusta tulee peittää polyetyleeniä.

johtopäätös

Betonipanon luominen on ensin poistettava sopivasta sivustosta, asennettava muotti, sen jälkeen vahvistettava, asennettu majakka, kaadettava betoniliuosta ja tasoitettava se. Se käyttää M100- tai M200-merkin koostumusta.

Lisätietoja tästä prosessista löydät tämän artikkelin videosta.

Täytämme betonialustan auton alla

Monet meistä, joilla on omat dachsa, ovat omia autoja, jotka nykyään ovat välttämättömämpi kuin ylellinen tuote. Mutta hänelle sivustolla on myös tehtävä erillinen pysäköintipaikka. Jos on autotalli, muuten sinun on varattava osa alueesta henkilökohtaiseen liikenteeseen. Voit yksinkertaisesti tyhjentää roskat vapaan alueen, mutta olisi parasta tehdä betoni. Vain tätä menetelmää sovelletaan, jos maaperä on kestävä ja ei muutu eri vuodenaikoina. Pysäköinnin järjestäminen ja siitä keskustellaan alla.

Pysäköintivaatimukset

Ennen kuin aloitat vapauttamisen aloittamisen, sinun on otettava huomioon joitain vaatimuksia. Pysäköintitilassa auton on oltava vapaasti paikallaan. Sivuston tarkka koko riippuu ajoneuvojen lukumäärästä.

Yhden auton optimaalinen koko tulisi olla vähintään:

Muista katsoa tämä video ennen maan pysäköintipaikan rakentamista:

Pysäköinnin tulisi sijaita hieman koko tontin yläpuolella. Lisäksi, jos sen pinnalla on kouruja tai syvennyksiä, ne on poistettava. Eli luoda täysin tasainen pinta. Voi myös olla, että valitussa paikassa pysäköidessä autossa on kasvien juuret. Tässä tapauksessa heidän on myös päästävä eroon. Muutoin jonkin ajan kuluttua betonipinta peitetään halkeilla ja alkaa sortua. Ihanneena vaihtoehtona - poista maaperän yläkerros. Tämä poistaa ylimääräiset juuret rikkaruohojen välttämiseksi ja pudottaa pinnan.

Ennen kaatamista on välttämätöntä sijoittaa pohjaan hiekka-sora-alusta. Samaan aikaan antaa sille hieman pallomaista muotoa, jotta vesi ei kerääntyisi parkkipaikan pinnalle vaan virtaa sen pois.

Jos parkkipaikan pohja kaadetaan lähelle rakennuksen perustaa, ensimmäinen yksinkertaisesti tuhoaa toisen. Siksi on välttämätöntä pitää pieni etäisyys kahden pohjan välillä.

Betonin etuja

Miksi betonointi? Miksi on mahdotonta yksinkertaisesti puhdistaa valmiin roskavälialueen? Tällaisia ​​kysymyksiä voi syntyä melkein joka kesällä asuva.

Vastauksissa näihin kysymyksiin saadaan seuraavat edut:

 • Ensinnäkin, betonipinta on helpompi pitää puhtaana. Se ei vaadi erityistä hoitoa, roskat ja lumen poisto on paljon helpompaa.
 • Tuloksena on täysin tasainen ja kestävä pinta ilman kaivoja ja lätäköitä.
 • Lopuksi tämä on houkutteleva ilme. Lisäksi parkkipaikalla voit sijoittaa pieniä kukkapenkkejä tai laittaa penkkiin.

Valmistelutyöt

Pysäköinti maassa omalla kädellä on melko yksinkertainen, mutta sinun ei tarvitse unohtaa useita tärkeitä valmistelutöitä:

 1. Ensinnäkin sinun täytyy merkitä auton valittu parkkipaikka. Tappien ja köyden avulla hahmotellaan tulevan sivuston muoto.
 2. Tämän jälkeen sinun on poistettava maapallon 10-20 cm paksuinen kerros. Et voi heittää sitä pois, koska se on hyödyllinen muuhun tarkoitukseen.
 3. Seuraavaksi kannattaa laittaa tyyny hiekalle ja sora, ja jokainen kerros on kostutettava ja hyvin tiivistetty.

Muotti ja vahvistaminen

Seuraavassa työvaiheessa kaivettuun kaivantoon on välttämätöntä laudoittaa laudat.

Levyjen tulee olla tasalaatuisia ja ne on kiinnitettävä ulkopuolelta tangoilla siten, että muotti ei romahda laastin paineen alaisena. Tarvittaessa sinun on huolehdittava lisävahvistuksesta.

Mitä tulee tilarakenteen korkeuteen, niin 20 cm riittää kestämään SUV: n painoa. Samanaikaisesti levyjen yläreuna oli hieman korkeampi kuin maanpinnan taso, niin että maa kohosi hieman, kuten edellä mainittiin.

Muottien valmistuksen jälkeen on tehtävä vahviketta niin, että päällyste on kestävä ja luotettava. Lisäksi halkeilun vaara vähenee merkittävästi.

Vahvistamme autollamme

Asiantuntijat suosittelevat, että ei ole tarpeen käyttää tavallisia metallisia tangkoja vahvistamiseen, jotta vältetään metallin mätäneminen betonin sisällä. Sopii erityisesti vahvistavaan verkkoon ruostumattomasta teräksestä.

Betonin kaataminen

Betoniliuoksen valmistukseen tarvitaan sementtimerkki M300 tai jopa M400. On hyvä, jos on olemassa betonisekoitin, muussa tapauksessa liuosta täytyy vaivata manuaalisesti.

Täytä paikka on monoliittirakenne, jolla poistetaan liitokset, joissa betoni on tavallisesti säröytynyt.

Pinnan tasoittami- seksi on välttämätöntä antaa sille pieni virtaus keskiöstä kehälle veden virtausta varten. Muotoilun tyhjennys tulee täyttää välittömästi sementtilaastilla ja koko pinta tasoittaa.

Lopullinen vaihe

Sen jälkeen, kun maan pysäköinti autoon tai pikemminkin sen pohjaan, asetettu ja karkaistu, sivusto olisi ripoteltava märällä sahanpurulla. Sen sijaan voidaan käyttää märkiä rätmejä. Seuraavien kolmen päivän aikana sahanpuru kuivuu tai rätit on kastettava.

Siitä huolimatta, että betoni alkaa kovettua melko nopeasti, kestää kauan aikaa saada lopullinen voima. Tältä osin seuraavien 30 päivän aikana ei saa kohdistaa raskaita kuormia. Eli älä pysäköi autoa heti betonin kaatamisen jälkeen.

Muut vaihtoehdot

Betonisoinnin lisäksi voit peittää parkkipaikan raunioilla. Tällä pinnalla on sen etuja. Se ei ole peitetty halkeilla, se kykenee antamaan veden.

parkkipaikka

Yksi on vain huolellisesti valittava materiaali perusta. Kalkkikivi ei ole sopiva, koska se murskaa nopeasti ja voi kasvaa rikkakasveilla. On parempi käyttää jokikiviä. Lisäksi emäksen muodostamiseksi suuren fraktion (30-60 mm) muodostamiseksi, ja sen päällä nukahtaa hienolla sora (5-20 mm).

On kuitenkin myös haittoja. Koska pinta on epätasainen, se vaikeuttaa talvella puhdistamista. Lisäksi kenkiin kallistuminen on erittäin vaikeaa. Pudotetut lehdet ja pienet roskat, jotka voivat olla syvästi jumittuneita kavioiden väliin, aiheuttavat paljon vaivaa. Lisäksi on syytä harkita, että säännöllisesti rauniot kaadetaan, kun se leviää.

Pysäköinti katkoviivoista

Päällystystä voidaan käyttää auton päällystämiseen. Tämä voi aiheuttaa lisäkustannuksia, mutta pysäköinti näyttää tyylikkäältä. Väri voidaan valita siten, että se sopii yhteen puutarhatien materiaalin tai talon kellarin kanssa. Samaan aikaan alla laatta tulisi myös asettaa hiekka ja sora tyyny.

Saatat olla kiinnostunut seuraavista artikkeleistamme:

Kaikki vaiheet, joilla betonirakennetaan aluetta auton alla

Kaupungin asukkaat, joilla on kesämökki lähiöissä, pääsevät pääsääntöisesti yksityisliikenteeseen. Tällöin herää kysymys, kuinka asianmukaisesti varustaa osa alueesta pysäköintitilaan, jossa voit laittaa auton sisään.

Auton asettaminen nurmikolle tai maata kääntämällä mutaan sateen jälkeen ei ole kirkas näköala. Tällaisissa tapauksissa kokeneet puutarhurit neuvovat sovittamaan autoa omilla käsillään.

Betoni parkkipaikka

Tämä tapa ratkaista ongelma pysäköintilaitteiden kanssa voi johtua budjetin vaihtoehdoista verrattuna päällystyskiviin, joiden on myös valmisteltava säätiötä. Lisäksi ajan kaakeli voi haljeta, ja rikkaruohot itävät sen välissä olevissa saumoissa, mikä rikkoo alueen ulkonäköä ja telakan mökki näyttää likaiselta.

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että tekemällä tällainen työ omin käsin ei ole helppoa, mutta käytännön mukaan jopa kokematon tulokas voi täyttää autojen pysäköinnin.
Auton betonialusta on asennettu useisiin vaiheisiin:

 1. Tilan valmistelu betonille ja "tyynyille".
 2. Majakat ja puiset muottien asennus.
 3. Työaseman vahvistaminen.
 4. Laastin massan valmistus.
 5. Täyttöprosessi.

Työn aloittaminen

Ennen kuin aloitat alueen betonisoinnin, on tarpeen rajata alueen rajat, joissa laasti laitetaan. On tärkeää ottaa huomioon, että kaikki pinnan epäsäännöllisyydet (kuoppia, kuoppia) rikkovat laastin tiheää rakennetta ja lisäävät materiaalin kulutusta - joten alue on tasoitettava.

Jos pysäköintitila on vieressä pysäköintitilaan, se on sijoitettava tiettyyn kulmaan. Näin varmistetaan, että sadevedet tyhjenevät paikoilta ja eivät laske tasaisesti.

Materiaalit ja työkalut

Ensimmäisessä vaiheessa on välttämätöntä poistaa kaikki roskat, puhdistaa ruoho ja kunnolla maata. Sitten sinun on valmisteltava tarvittavat materiaalit ja työkalut. Jotta kaikki työn tekeminen onnistuu, tarvitsemme:

 • vesi;
 • hiekka;
 • roskaa kestävä sementti (F200);
 • varusteet;
 • aluksella;
 • metalliprofiili (majakat);
 • tasolla;
 • betonisekoittimella (valinnainen).

Muottiyksikkö

Ilman muottitöitä on mahdotonta valaa betonia tasaiselle pinnalle. Tämä erityinen muotoilu luo levyn muotoa sen kuivauksen aikana. Vaakasuoralla osuudella kiinnitetyt puiset seinät eivät salli laastin leviämistä ja betonisoituminen on luotettavaa.

Optimaalinen paikka autolle on riittävä 15 cm: n kerroksen kerros ja tämä materiaalimäärä ei aiheuta paljon painetta muottiin, joten se ei tarvitse lisävahvistusta.

majakat

Tekniikan mukaan on välttämätöntä tehdä betonipinta vaakasuoralla pinnalla, joka käyttää puulaatuja kiinnittäviä majakoita. Maajohtoreina käytetään yleensä kipsilevyprofiilia (UD). Kiinnitä se sementti-hiekkalaastiin (osuus 1: 4), joka on asetettu diassa ja puristettu metalliprofiiliin. Tämä työ on parhaimmillaan tason alla.

Muottipiirien asennus suoritetaan tiettyyn sekvenssiin.

Ensinnäkin kulmat on varustettu pyöreillä metsätuilla varustetuista nastoista. Niiden välissä lankaa kiristetään ja laske- taan nastat, joita on aikaisemmin käytetty.

Ensimmäinen lanka on neulottu mielivaltaisesti, ja seuraava on kiinnitetty edellisen tasoon verrattuna. Kireiden maamerkkien väliin neulotaan pari langoista. Paikoissa, joissa ne koskettavat ja asennetaan. On muistettava, että optimaalinen etäisyys majakkaiden välillä on 0,5 m.

Hiekka tyyny

Paikan pysäköimiseksi asianmukaisesti autoon on välttämätöntä luoda hiekkalaatikko. Se voidaan muodostaa sekä ennen kuin asennetaan muottiin, eikä sen jälkeen ole olemassa tiukkoja rajoituksia, ja tällaisen menettelyn järjestys toteutetaan päällikön harkinnan mukaan.

Ainoa ero on, että kun makrojauheella, joka pitää hiekkaa ja kulkee kosteutta, on parempi tehdä se valmiilla muottipesuilla. On helpompaa sijoittaa kuitu tyynynpäällisen periaatteen mukaan, joka ei salli hiekan siirtymistä betonin painon alle.

Ennen kuin aloitat agrofibran levittämisen, sinun on suljettava hiekka varovasti ja irrotettava se vedellä. Tasaa hiekkakärpä kaikkiin saatavilla oleviin kiinnikkeisiin, joita käytetään tavallisesti asennuslautojen asennuksen aikana.

Vahvistussäätiöt

Ennen raudoituksen aloittamista 5 cm: n murskattua kiveä kaadetaan hiekkalaatan päälle ja tiivistetään. Vahvistus vahvistaa betonirakennetta, joten sitä ei ole mahdotonta ilman sitä perustaa alustan autoon.
Vahvistusprosessi suoritetaan yhdellä kahdella tavalla. Voit neuloa metallivarret langalla, mikä luo eräänlaisen hunajakennoa. Yksinkertaisempi tapa parantaa ratkaisua on ostaa erityinen grilli.

Toinen vaihtoehto sopii paikkoihin, jotka eivät ole suuria kuormia. Täytä perustukset käyttämällä vain metallisia tangkoja ja lankoja. Betonin paikantaminen betonirakenteelle tehdään vaipan avulla, jonka poikkileikkaus on 8,5 - 10,5 mm.

Neulotut silmät

Vahvistuksen runko valmistetaan suoraan asennuspaikalla. Tangot sijoitetaan ristiin ja kiinnitetään telakointipisteillä lanka. Tiukasti ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta vahvikkeen liittämiseen, koska se ruuhkauttaa liikkuvuuden luuston. Tämä puolestaan ​​johtaa vääntymiseen ja vaurioitumiseen.

Betonivaihto

Lujitteisen verkon asentamisen jälkeen kaasu alkaa betonista. Kuten aiemmin mainittiin, joissakin tapauksissa liuosta vaivautetaan raunioilla, ja joskus rauniot asetetaan itse vahvistuksen alle ja alkavat sitten betonista.

Jäykkä laasti kuorineen

Betoniyhdistelmä autojen kaatopaikoille on laadittava mittasuhteiden suhteen. Teknologian mukaan sementtiä, murskattua kiveä ja hiekkaa sekoitetaan suhteessa noin 1: 3: 2,5 (saaden sellaisen betonin, joka ei ole pienempi kuin m300). On syytä ottaa sementtimerkki M400. Työvoimavaltaisen prosessin helpottamiseksi on parempi käyttää betonisekoitinta. Aluksi kaadetaan kauhan vettä siihen (vettä pitäisi olla 2 kertaa vähemmän sementtiä) ja täytä loput komponentit. Sekoittaminen on välttämätöntä, kunnes hiekka jaetaan tasaisesti koko massaan.

Seuraavaksi betoni puretaan maahan ja käyttämällä lapiota jaetaan hajautettujen majakoiden kesken. Nyt on vielä poistettava ylimääräinen massa, joka toteutettiin betonimyllyllä.

Tätä varten kisko asennetaan majakoihin ja venytetään tulvamassan varrella kiristämällä ylimääräinen liuos itseensä. Parhaan vaikutuksen vuoksi tämä toimenpide toistetaan useita kertoja, kunnes pinta on täysin sileä.

Sementti-hiekkalaasti

Jos raudoitusta kaadettiin vahvistusverkon eteen, ei ole tarpeen lisätä sitä laastiin. Sementti ja hiekka (1: 1) kaadetaan betonisekoittimeen ja sitten lisätään vettä tarvittavan sakeuden saavuttamiseksi. Tässä tapauksessa liuoksen ei pitäisi olla niin paksu kuin ensimmäisessä suoritusmuodossa, muuten se ei vuotaa soraa kerroksen läpi. Koko valuprosessi on identtinen edellä kuvatun kanssa.

Jotta estettäisiin betonista halkeilua lämpötilan laskun vuoksi, on tarpeen jättää urat.

Niitä leikataan hiomalla sen jälkeen, kun betoni on kuivunut tai valmistettu työkalulla, kunnes liuos on jäykistynyt.

Pinnan puhdistaminen ja seoksen hoito

Tulvatut alueet voidaan sulkea kalvolla, jotta vesi ei haihduta eikä betonia särje. Lämpimällä säällä liesi tulisi lisäksi kastella.

Muutaman päivän kuluttua, kun liuos vihdoin tarttuu kiinni eikä tartu, on välttämätöntä puhdistaa kaikki epäsäännöllisyydet ja kourat rakentamalla lastalla. Tässä betonoitumisessa pysäköintipaikka voidaan pitää valmiina.

Paikantaminen betonirakenteen alla, tekniikka, vinkkejä laitteeseen

Jokaisella maakohtaisella sivustolla moottorikuljetuksen paikka on varmasti otettu pois. Auton ja ihmisten suojelemiseksi vettä ja likaa varten on tarpeen varustaa erityinen paikka. Tässä artikkelissa kuvataan, miten asianmukaisesti toteutetaan sivuston betonisoituminen auton alla saadakseen vahvan, kestävän, luotettavan ja kuivan pohjan.

Autotyyppien kohteet

Helpoin pysäköinti on avoinna. Suoritettu koholla maanpinnan yläpuolella.

Autopaikoituksessa voit järjestää seuraavat syyt:

 1. Kasviperäisiä. Sen haittapuolena on se, että reikien muodostaminen ajoneuvoista pyöristä ei ole, eikä niitä voi suojata likaa.
 1. Rikkomuksesta. Toinen tavallinen kattavuus. Geotekstiilisubstraatti asetetaan 15 cm: n paksuiselle hiekkakerrokselle, joka ei salli murskatun kiven painamista hiekkaan. Geotekstiili on asetettu murskattuun murskattuun kiviin, jonka kerros on 15 cm. Kaikki on tasoitettu ja rammed. Ympäryksen varrella voit asettaa sen reunakiveksi.
 1. Pysäköinti katkoviivoista. Hyvä ratkaisu maaperälle, joka on kallistettava. Laatta asetetaan hiekkaan ja sementtiin sekoitetun pohjan päälle. Toiminnallisuuden lisäksi etuna on se, että se voi tulla osaksi radan järjestelmää sivustossa, jos tehdään pinnoitteita samasta materiaalista (kuten kuvassa).
 1. Eko-pysäköinti. Mielenkiintoinen vaihtoehto, joka sopii hyvin maisemasuunnitteluun. Se on houkutteleva ulkonäkö, eikä se häiritse nauttimasta ihmisen luonnetta, joka on kyllästynyt kaupungin asfalttimääriin. Laite ei ole liian monimutkainen: geotekstiilit sijoitetaan sora-hiekkapohjaiseen tyynyyn, johon nurmikon ristikon moduulit asennetaan. Maaperä, joka on sekoitettu ruohon siementen kanssa, kaadetaan hunajakennoihin.
 1. Betonipannu auton alla. Se on pysäköintitila kiinteästä betonista. Tämä tyyppi on kestävin ja oikea laite ja laadukkaiden materiaalien käyttö. Täyte on melko taloudellinen ja yksinkertainen tapa parkata, betonituotantotekniikka mahdollistaa jopa sellaisen henkilön, jolla ei ole rakentamiskokemusta selviytymään siitä. Tuloksena oman konkreettisen työn tuloksena saat täysin tasaisen, puhtaan, kuivan pinnan, joka ei vaadi mitään kunnossapitoa. Annan hinnan ansiosta voit myös jäädä tähän vaihtoehtoon.

Harkitse auton tilaa.

Betoni parkkipaikka

Työkalut, joita sinun tarvitsee tehdä

Sivuston valinta, mittaus ja alueen laskenta

Mitat määräytyvät suoraan sen päälle sijoitettavien kuljetusyksiköiden lukumäärän mukaan. Yhdelle autolle, jonka pituus on enintään 4 m, pysäköinti on saatavana leveys 2,5 ja pituus 5 m.

Se on tärkeää! Älä tee konkreettista pysäköintia lähellä nykyistä säätiötä. Koska lämpötilan vaikutuksesta betoni laajenee, ja se johtaa muodonmuutoksiin.

On tarpeen merkitä alue, jolla työ suoritetaan. Kulmissa sinun on ajettava nastat, joiden välillä sinun on venytettävä johto. Näin pysäköinnin rajat.

Pinnan esikäsittely

On välttämätöntä poistaa hedelmällisen maaperän kerros (noin 20-25 cm) niin, että tulevaisuudessa kasvien pysähtyneiden kasvien ei heikennä sen ominaisuuksia.

Se on tärkeää! Kun teet töitä pohjan valmistelussa, varmista, ettei maanalaisia ​​apuohjelmia ole.

On suositeltavaa täyttää pieni kulma veden poistamiseksi. Pohja on huolellisesti tasoitettu ja rypistynyt. Hiekka-sora-tyyny täyttyy.

Ensiksi hiekka asetetaan noin 10 cm: n kerroksella, se tasoitetaan, kostutetaan ja tiivistetään. Sitten raunio täyttyy. Kerroksen paksuus riippuu suunnitellusta kuormituksesta. Keskimäärin tavallisesti 10 cm riittää, ja se on myös kostutettava ja täytettävä hyvin.

Muottien asennus

Ennen valua on ehdottomasti asennettava puukehys. Voit tehdä sen ilman sitä, maaperän avulla pysäköinnin muodostaminen, mutta muottien ansiosta voit tehdä tasaisemman ääriviivan.

Lisäksi meidän on korotettava maanpinnan yläpuolella. Materiaalina käytettyjen levyjen tai vanerilevyjen valmistukseen. Jotta voit hallita asennuksen oikeellisuutta, käytä tasoa.

Ennen betonitoiminnan aloittamista tyhjennysaukot voidaan asentaa ympärysmittaan veden poistamiseksi.

vahvistaminen

Betonisointi suoritetaan lujittamalla metalli-tangoilla, joiden läpimitta on 10 mm. Risteyksessä runkoputki on sidottu yhteen langan kanssa. Hitsausta ei tässä tapauksessa voida käyttää.

Vahvistuksen on noustava vähintään 2 cm: n korkeudella sora- kerroksen yläpuolelle, jotta se olisi betoniteräksen rungossa. Tätä varten tarvitset rekvisiittaa.

Pysäköinti täyttää

Pohjaan betonoitujen töiden tulee tapahtua lämpimässä kaudella, lämpötilassa +5 - +25 astetta.

Ennen kaatamista 1 metrin etäisyydellä toisistaan ​​majakat asennetaan. Voit tehdä tämän käyttämällä sementti-hiekkadioja.

 • Liuos voidaan kaataa vain sen jälkeen, kun diat, joihin majakat on asennettu, muuten ne voidaan kaataa.
 • Valokeilojen vaakasuoraa asentamista on valvottava tasolta.
 • Paikan päällä voit käyttää ostettua ratkaisua, mutta jos sinulla on konkreettinen mikseri, sitä on helppo valmistaa itse.
 • Betonikerroksen paksuus pysäköintiin - 20-25 cm.
 • Alamme valmistaa seosta.

Tätä varten tarvitset:

 1. Sementtiä. Tarvitset sementtibrändin M300: sta. Sen laatua säätelee GOST 30515-2013 "Cements", GOST R 57293-2016 "Sementti yleiseen rakentamiseen", GOST 25328-82 "Cement for mortars".
 2. Hiekkaa. Sen on täytettävä GOST 8736-2014 "Hiekka rakennustöihin".
 3. Murskattu kivi GOST 8267-93 "Rakennustöiden tiheistä kiveistä tehdyt kaatopaikat ja sora" säännellään.
 4. Vesi. Sen vaatimukset on määritelty GOST 23732-2011 kohdassa "Vesi betoniin ja laastiin".

Liuosta sekoitetaan seuraavissa mittasuhteissa: hiekka - 3 osaa, sementti - 1 osa, sora - 2 osaa. Tämä suhde voi vaihdella riippuen kuormituksesta, jonka pohjan on kestettävä.

Sementtilaastin laskeminen

Ensinnäkin vettä kaadetaan mukana toimitettuun sekoittimeen, jonka jälkeen lisätään jäljellä olevat ainesosat. Sekoitetaan liuos 15-20 minuutin ajan. Tällöin täyttö on tehty. Ratkaisu kaadetaan majakat, ja mahdollisimman nopeasti tasoitetaan sääntö.

 • Betoni voidaan tiivistää syvällä värähtelijällä.
 • Hitaasti kuivuvaan pintaan tulee peittää polyeteeni.
 • Kuumana aikana se joutuu veteen.
 • Sääntöjenvastaisuudet poistetaan erityisellä kellulla.
 • Pysäköinnin käyttäminen aiottuun tarkoitukseen ei saa olla aikaisintaan kuin kuukauden kuluttua täyttämisestä.
 • Raja-alueita suositellaan asennettavaksi kehällä.

Jos täyttöä on mahdotonta suorittaa kerralla ja kysytään, miten konkreettisia alustoja tehdään osissa, tämä tehdään vaakasuorilla kerroksilla. Tässä tapauksessa halkeilun todennäköisyys minimoidaan.

Voit katsella videota tässä artikkelissa:

Tulevaisuudessa voit koristella maisemasuunnittelun elementtejä. Voit suojata auton saostuksesta ja asentaa autopaikan. Useimmin solukkopolykarbonaattia käytetään näihin tarkoituksiin.

Jos kysymys syntyy siitä, miten konkreettisia alustoja voidaan käyttää eri käyttötarkoituksiin, betonipohjaisten betonien tuotantoteknologia eri tarkoituksiin on samanlainen. Ero voi olla vain sivuston paksuus.

Artikkelissa tarkastelimme kuinka konkreettinen parkkipaikka, päävaiheet ja sen suunnittelun näkökohdat.