Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Kuinka asentaa uuni kylvyn lokiin

Sauna-uuni on höyryhuoneen välttämätön ominaisuus. Jotta uuni ei olisi tulen aiheuttaja, on tärkeää asentaa se oikein ja suojata puurakenteita.

Yli 700 kg: n painoiset tiiliseinät edellyttävät erityisen perustuksen varustusta. Pieni puulämmitteinen uuni voidaan asentaa suoraan puulattialle, sillä se on varustettu palamattomalla pohjalla. Vaiheittainen ohje auttaa sinua selvittämään, kuinka koko teos toimii monimutkaisesti.

Valmisteleva vaihe

Kun kehität kylvöprojektia, sinun on välittömästi päätettävä, mikä uuni asennetaan höyryhuoneeseen. Jos et suunnittele säätiön järjestelyä kiukaan alla, on tarpeen vahvistaa lattiarakennetta.

Huomaa: lämmittimen alapuolella on kaksi kerrosta tiiliä, myös tulenkestävää materiaalia käytetään, vuorausta lämmönkestävät laatat ovat sallittuja (perinteisen teräslevyn sijaan). Siksi lattian kuormituksen laskemisen yhteydessä on tarpeen lisätä pohjan paino itse uunin painoon. Sekä täyden säiliön paino vedellä, jos hanke on asennettu.

Jos saatu arvo ei ylitä 400 kg, se saa asentaa 600 mm: n askelin asennetuille tukkeille, jos niiden mitat ovat:

 • 75x100x2000 mm;
 • 75x200x3000 mm;
 • 100x200x4000 mm;
 • 150x200x5000 mm;
 • 150x250x6000 mm.

Jos lokit ovat kiinnitettynä 1000 mm: n korkeudella, niiden suositellut mitat ovat:

 • 75x150x2000 mm;
 • 100x175x3000 mm;
 • 175x200x4000 mm;
 • 150x225x5000 mm;
 • 175x250x6000 mm.

Kun liesi on kokonaispainolla yli 400 kg: n pohja- ja säiliöön, on tarpeen lisätä viiveen poikkileikkausta tai asentaa pienempiin askelin. Viivettä suositellaan valmistettavaksi laminoidusta viilupuusta - se kestää muodonmuutoksia ja kosteutta, ja se kykenee kestämään lisääntynyttä kuormitusta.

Jos aiot asentaa lämmittimen höyryhuoneeseen, jossa lattia on jo asetettu, sinun on laskettava, kestääkö kuorma. Jos lattia ei ole tarpeeksi vahva, se muokataan tai reikä leikataan ja erillinen pohja on rakennettu puulämmitteiseen uuniin.

Asennuspaikan valitseminen

Liesi tulisi sijoittaa niin, että se ei häiritse höyrysaunan liikkumista ilman riskiä vahingossa polttamisesta. Sen ympärille on jätettävä vapaata tilaa polttopuulle, jos tulipesä ei ole poistettu huoneen ulkopuolelta. Uuni sijoitetaan yleensä nurkkaan.

Joten kuumaa höyryä, joka on vedestä uppoutunut uuniin, polttamatta vieraita kylpyyn, kiinnitä huomiota etäisyys uunista rykmentteihin. Kuinka paljon tilaa lähtee uunista seinään riippuu valmistajan suosituksista ja huomaa, että seinälle asennetaan tulenkestävä "esiliina" eli etäisyys on laskettava siitä.

Puuhella on merkittävä haitta - polttaa happea ilmasta, joten sen asettaminen standardiin ja tulipesän sisälle on huolehdittava ilmanvaihdosta. Ilmaventtiili on tehty lattialle niin, että höyryhuoneen lämpö ei mene pois.

On olemassa toinen ratkaisu ongelmaan. Ulkoseinään tai olohuoneeseen johtavaan osioon voit varustaa portaalin siten, että pääsy tulipesään on ulkona. Pieni höyryhuone, tämä vaihtoehto on erityisen edullinen, koska sinun ei tarvitse jättää tilaa polttopuulle, lisäksi lämmitin seisoo seinän lähellä. Tietenkin tällaiselle ratkaisulle kannattaa valita sopiva kokoonpano - suorakulmainen, jossa ulkoneva tulipesä.

Tukiaseman järjestäminen

Saunauunin asennus suoritetaan valmistetulla pohjalla. Passien metallisten uunien valmistajat ilmoittavat sen vähimmäiskokoa. Jos tietoja ei ole käytettävissä, voit tehdä mittauksia uunista. Teräslevyn pituus tulipesän oveen nähden on vähintään 50 cm, uunin muilla sivuilla noin 10 cm. Laske alustan koko niin, että se on monikerta kaikista tiilien määrästä kummallakin puolella.

Merkintä tehdään höyryhuoneen lattialle valitulla paikalla. Jos lämmitin näkyy ulkopuolella höyrysaunan ulkopuolella, pohjan tulee olla seinän vieressä. Kadun puolelta riittää betonipinta-ala tulipesän eteen tai laatoittaminen. Jos portaali menee odotustilaan, pohja asetetaan väliseinän aukon läpi.

Seinässä olevaan portaikkoon leikataan reikä niin, että tulipesän metallin ja puurakenteiden välillä on 30-50 cm: n rako.

Tukiaseman kiinnittämiseen tarvitaan:

 • tulenkestävä levy (PKVT 1260, TISK-250, MKRP-340);
 • tulenkestävä tiili (kamomilla tai punaisella täyteläisellä);
 • muuraustekniikka tulisijoille ja uuneille;
 • teräslevy tai lämmönkestävät laatat (klinkkeri, posliinilaatat);
 • lämmönkestävä liima uuneille ja tulisijoille.

Tulenkestävä laatta leikataan kokoon ja asetetaan lattialle puun suojaamiseksi kuumuudelta. Kiinnittämiseen käytetään itsekierteittäviä ruuveja. Liota tiilet ja laita ratkaisu pakkausohjeiden mukaan.

Laita rivi tiiliä levyn päälle leveydeltään laastilla. Alemman kerroksen toisessa rivissä äärimmäiset tiilet asetetaan ensimmäiseen riviin, ja loput ovat pitkät sivut. Kolmannessa rivissä vasemmanpuoleinen tiili tulee olemaan alaspäin toiselle yläpinnalle ja sivulle ensimmäisen ylätason tiilen reunaan jne. Tällainen asettelun avulla voit siirtää saumoja ja samalla ei tarvitse murtaa tiiliä puoliksi.

Käytä rakennustasoa tarkistaaksesi pohjan vaakasuoran asennon. Levittämällä tiilen koneen taakse, tampilla puisella malletilla, lisää laasti putoaviin muuraus elementteihin. Samalla periaatteella asetetaan toinen kerros tiiliä, mutta asettelua on aloitettava pitkästä sivusta saumojen siirtämiseksi.

Kun ura on asetettu, levitä teräslevyn kokoa esivalmistettua lämpöä kestävää liimaa kerättäväksi (vaivataan pakkauksen ohjeiden mukaan). Aseta tiilipohja ja tarkista horisontaalinen taso. Kosketa kevyesti paperia arkkiin ja tasoita taso. Jätä täyteen kovettuvaan liima-aineeseen. Teräslevyn sijaan sopiva laatta voidaan asentaa samaan liima-aineeseen.

Seinien suojaus, portaalin järjestely

Varoitus! Lämmitetyn maalin ja muiden kemiallisten höyryjen hajuilemisen estämiseksi höyryhuoneessa kylpyamme tulee syttymään ulkona ennen asennusta, laitteistoa kalsinoidaan ja annetaan jäähtyä.

Jos päätät laittaa uunin höyrysaunassa olevan tulipesän päälle, sinun on päätettävä, kuinka seinää suojellaan tulelta. sallittu:

 • aseta suojaava esiliina tulenkestävien tiilien päälle (asetetaan puoli-tiiliä lämpöä kestävään liuokseen);
 • peitä seinämän vastaavat osat ruostumattomasta teräsvaipasta, jonka paksuus on vähintään 3 mm, ja uunin välisen etäisyyden on oltava 10 cm;
 • Kiinnitä esiliina posliinista tai klinkkeristä.

Kun valitset asennusvaihtoehdon tulipesille ulkona, sinun on mentävä portaaliin, joten tarvitset:

 • tulenkestävä tiili + lämmönkestävä laasti;
 • tulenkestävät materiaalit;
 • lämmönkestävä mastinen;
 • polyuretaanivaahto.

Seinän tai väliseinän aukko on asetettu tiilillä niin, että muuraus ja tulipesän metallin välissä on aukko, joka on täynnä tulenkestävää materiaalia ja lämmönkestävää mastetta. Puuseinän ja tiilenrakenteen väliset liitokset on täytetty vaahdolla.

savupiippu

Metallihaitoliesiin ei tarvita esiasennettua tiilipihdeitä, vaan riittää, että käytetään metallirakennetta, joka on putki putkessa, ja lämmöneristin on sijoitettu sisä- ja ulkovaipan väliin.

Tällä savupiipulla on liukas sisäpinta, jolle noki ei laskeudu. Valmistusta varten käytetään haponkestävää ruostumatonta terästä. Tällainen savupiippu on helppo asentaa omalla kädellä, se on kestävä eikä vaadi huoltoa.

Savupiippu - "sandwich" tuodaan katon ja katon läpi tai seinän läpi. Savupiipun korkeus lasketaan matkan etäisyydellä maasta ja katon harjanteesta - savupiipun reuna on sijoitettava korkeammalle. Tämä on tarpeen hyvän vetämisen kannalta.

Vaiheittaiset ohjeet savupiipun asentamiseksi:

 • seinään tai kattoon, laita reikä putken alle;
 • prosessipuuta tulenkestävä kyllästys;
 • asenna erityinen putkenleikkaus savupiippuun;
 • kiinnitä se ruuveilla;
 • täytä suuttimen ja puurakenteen välinen ero asbestilla tai basaltikuiduilla, lämpöeristin suojaa puuta palolta;
 • hitsata palan paksuseinämäistä metalliputkea uunin ulostuloon tai kiinnittää se lämpöä kestävään tiivisteeseen;
 • asenna savuputki putkeen;
 • kiinnitä sandwich-savupiippu, tarvittaessa kiinnikkeillä;
 • savupiipun yläosassa on asennettava kipinäsuojus, sade sateenvarjo.

Metallikattilan asentaminen puulattiaan kylvyssä on helpoin tapa varustaa höyrysauna pienellä, helppokäyttöisellä lämmittimellä. On tärkeää noudattaa paloturvallisuusmääräyksiä eikä pelastaa tulenkestäviä materiaaleja.

Kuinka asentaa takka puutaloon - asentamalla tiili- ja metallikattilat puutalolle

Nykyaikaisten kodin lämmitysjärjestelmien syntymisen yhteydessä ei ollut tarvetta varustaa kokonaisia ​​uuneja, jotka aikaisemmin tarjosivat lämmitystä huoneisiin. Alitajuinen himo palon tulen läsnäollessa asunnossa säilyi kuitenkin: tätä roolia yhä useammin pelataan nykyisin kompaktit tulisijat.

Vaarojen käyttäminen tulisijojen käytössä puutaloissa

Puumökkien erinomaisten ominaisuuksien lisäksi heillä on myös muutamia vakavia haittapuolia, jotka lisäävät vielä monimutkaisuutta takkarakenteiden järjestämisessä:

 1. Puun palaminen. Palonestoaineiden käyttö auttaa optimoimaan tilannetta jonkin verran, mutta tulipalovaara on edelleen.
 2. Mittatason epävakaus. Puulajit taloa, jolle on tunnusomaista vaikuttava muodonmuutos. Ensinnäkin materiaalin kutistuminen ensimmäisen vuoden aikana rakennustöiden päättymisen jälkeen. Toiseksi, tämän kauden päätyttyä talon mitat pysyvät "kelluvina". Pääsääntöisesti siihen vaikuttavat kosteuden muutokset kadulla ja tiloissa. Tästä syystä on tarpeen soveltaa erikoisteknologiaa talon rakentamiseen takkaan.

Samalla tulisijalla on kaksi haittaa:

 1. Pieni tehokkuus. Esimerkiksi klassiset englantilaiset mallit ovat sen tasolle 20%.
 2. Uunissa, vaikka se ei pala, toimii pakokaasutilassa. Tämän estämiseksi on tarpeen sulkea savupiippu tiukasti. Työtilassa takka on niin suuri, että palamistuotteiden lisäksi se poistaa suuria määriä lämmitettyä ilmaa huoneen ulkopuolelta. Jos et anna häntä korvaamaan tuoreita massoja, huoneessa on todellinen laimennusvaara. Tämän seurauksena savun sisäänhengitys huoneiston sisällä (tulipesä alkaa tupakoida). Avattaessa ikkunaa voit herättää jäähdytyshuoneen.

Siksi puulämmitteisten uunien rakentamisen aloittamisessa on otettava huomioon kaikki nämä näkökohdat ja toteutettava asianmukaiset toimenpiteet.

Tiili liesi takka

Uunin tiilen kohdalla vaikuttava paino on ominaista: yhden elementin paino saavuttaa joskus 3,5 kg. Ottaen huomioon, että takka koostuu tuhansista tiilistä, tämä mahdollistaa kiinteän perustan pakollisen rakenteen, joka on erotettu seinien pohjasta, ennen kuin uuni asennetaan puulattian taloon. Tämä tehdään puupintojen ja muurauskuormien erojen vuoksi. Tiilien edut ovat sen perusteellisuus ja erinomainen lämmönkestävyys. Lämmityksen jälkeen se pystyy antamaan mukavan lämpöä huoneen sisällä pitkään.

Jos pohjan alapuolella on puulattian takka oikein, paloturvallisuusongelmia ei esiinny. Tämän vuoksi seinän sijoittaminen on tehtävä vähintään 25 cm: n paksuiseksi, täyttäen puun ja tiilen välisen tilan kivivillaa. On myös mahdollisuus nukkua perliitti tai vermikuliitti tässä aukossa. Joskus aukko tehdään asbestipaperilla tai savi-kyllästetyllä huovalla. Rakennusliikkeissä on monia vaihtoehtoja nykyaikaisille eristysaineille.

Puuhuoneen tiiliseinän tehokkuuden saavuttamiseksi on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Uunin mitat on laskettava mahdollisimman tarkasti. Tämä sallii suurimman osan säteilevästä energiasta huoneeseen.
 • Estojän poikkipinta on määritettävä oikein, jotta ylimääräinen ilma ei pääse ulos huoneesta. Tämä parametri vaikuttaa suoraan työntövoiman voimakkuuteen.
 • Lämmön yhtenäinen jakautuminen ja lämmönsiirron taso riippuvat takka-alueen pinta-alasta ja jossa uuni on asennettu taloon. Lämpöinsinöörit neuvovat käyttämään monimutkaisten rakenteiden rakenteita, joihin on ulkonemia, reunoja ja niittyjä.
 • Yksinkertainen mutta tehokas menetelmä käytetään työntövoiman vakauttamiseen, estää savun ja vähentää ilman tuottoa huoneen ulkopuolelle valuraudan asennuksen aikana puutalossa. Se koostuu ilmakanavan järjestämisestä kellarikerroksen sisäpuolelta kellarista, maanalaisista tai kaduista. Tämä kanava on varustettu erityisellä portilla tai vaimentimella, joka pysäyttää ilmansyötön niissä aikoina, jolloin takka ei ole käytössä.

Menetelmät tiilimuodon tehokkuuden parantamiseksi

Uunin mittojen asianmukainen määrittely ja muurattujen töiden oikea suorituskyky mahdollistavat tulisijojen tehokkuuden 35%: lla avoimella uunilla. Yleensä tämä indikaattori ei nouse edellä. Rakennuksen tehokkuuden kaksinkertaistamiseksi hänelle ilmoitetaan joitain uunin merkkejä - oven asennus on tarkoitettu. Jotta ei menettäisi mahdollisuutta nauttia poltettavasta liekistä, ovi on valmistettu lämmönkestävästä lasista.

Tällaisissa tapauksissa takka-uuni, jossa on ovi, on usein "liesi" -konfiguraatio. Tämän seurauksena lämmönsiirron luonnetta muutetaan, koska säteilyenergian prosenttiosuus laskee suuruusluokalla (massiivisen muurauksen lämmitysasteen kasvaessa). Nämä termiset kertymät tulevat vähitellen sisään asumaan pitkään tulipalon sammumisen jälkeen takan uunissa.

Toinen vaihtoehto, kuinka kunnolla asentaa takka liesi, on asentaa takkasydän tiiliin. Metallirakenteen ylikuumenemisen estämiseksi sen suora kosketus tiiliin on kielletty. Tällaisissa tapauksissa, kun asennat uunin taloon omiin käsiinsä, tällä alueella jää pieni ilmanvaihtoero. Toiminnallisesta näkökulmasta tätä yhdistelmää voidaan kutsua suljetuksi tulipesältä lämmönkestävässä tiilikotelossa.

Teräs ja valurautainen tulipesä

Teräs- ja valuraudasta valmistetut takkasydämet lasiovella ovat takan ja uunin yhdistelmä. Uunin rakenne tässä tapauksessa on hyvin samanlainen kuin klassiset vaihtoehdot, joten lämpöenergian enimmäismäärä tulee asumaan. Läppä ja läpinäkyvä ovi tarjoavat paitsi palavan liekin visuaalisen tarkkailun, myös poltettavaksi tarvittavan tarkan ilman annoksen.

Metallia käytettäessä käytetään kehitettyä kehruuta, joka yhdessä suuren alueen kanssa johtaa huomattavaan nousuun verrattuna tiilitaltaan huoneen konvektiiviseen lämmöntuottoon. Tällaiset rakenteelliset ratkaisut mahdollistavat nykyisten uunien tehokkuuden nostamisen lähes 80 prosenttiin. Nämä tehokkaat, edulliset, pienet ja ulkoiset houkuttelevat tuotteet ovat kevyitä.

Näiden kiistattomien positiivisten ominaisuuksien läsnäolo selittää teräksisten tulisijojen suuren suosion. Niiden ainoa huomionarvoinen haitta on kuumennetun pinnan nopea jäähdytys. Toisaalta kylmähuoneiden lämmitys suoritetaan suurella nopeudella, ja yksi polttopuiden kesto kestää pitkään.

Metalliuunipinnan lämmitysaste on suuruusluokkaa suurempi kuin paksu seinämäinen tiilarakenne. Tämän vuoksi sinun on suunniteltava oikein, mistä laittaa liesi puutalolle: sen sijoittaminen lähelle seiniä on ehdottomasti kielletty. Palavien puurakenteiden vähimmäisetäiset etäisyydet on ilmoitettu tulipesän käyttöohjeessa. Heidän poissaolonaan referenssikohdat ovat rakennuskoodit, kuinka kunnolla laitetaan uuni, jossa on sopivia tulisijan säädöksiä.

Kiillotettua rautauunia on kielletty asentamaan lähelle kuin metriä suojaamattomasta puuseinästä. Tiukempi sijoittaminen on sallittua vain, jos seinillä on tulenkestäviä lämmöneristysruuvoja. Tällainen suoja on kaupallisesti saatavana erilaisissa substraattimuunnoksissa pehmeässä talossa olevassa uunissa. Helpoin ja halvin niistä on kivivillaa 50 mm paksu, kipsikuitulevyt ja 20 mm: n välinen välilevy. Tämän seurauksena metallipullojen takapinnan ja sivuseinämien ja puupinnan välinen etäisyys nousee 100 mm: iin.

Teräksen laatikon ja uunin vastakkainasettelun rakentaminen

Kun asennat tulipesän laatikon sisälle, harkitse seuraavia kohtia:

 • Laatikossa oleva puinen seinä on suojattava luotettavasti tulipalosta ja ulkoasennuksesta. Tämä edellyttää vaadittujen etäisyyksien tiukkaa noudattamista ja lämpöä heijastavien näyttöjen järjestämistä.
 • Kanavan ylä- ja alaosat on varustettu ilmanvaihtoaukolla estääksesi ylikuumenemista. Tällaisia ​​säleikköjä suositellaan asennettavaksi rakenteen kahdelle tai kolmelle puolelle. Jos ohjeessa ei ole merkintöjä niiden kokonaispinta-alasta, se otetaan 0,15 m 2 alemmille ja ylemmille loville.
 • On välttämätöntä tarjota lämmönsuojaa puukattoon. Helpoin tapa on saada 350-400 mm vapaata tilaa päälle. Tällä tavalla saavutetaan myös suoja kutukkeita ja kausikokoisia vaihteluita vastaan. Yläosassa laatikko suljetaan: sen vaakasuoran päällekkäisyyden lämpöeristyksen aste ei saisi olla huonompi kuin pystysuorat seinät.
 • Näin tapahtuu, että suunnittelun kehittämiseen liittyy kanavan asentaminen kattoon. Tärkein ratkaisu uunin asentamisesta taloon tässä tapauksessa on jakaa laatikko korkeuden mukaan. Yläpuolella on itsenäinen osa, jonka korkeus on 300 mm, erottamalla se muusta rakenteesta lämmöneristyskerroksen kanssa. Lisäksi tässä autonomisessa osassa on oltava omat tuuletusreiät, joiden kokonaispinta-ala on 0,02 m 2.
 • Ennen kuin asennat talon omalla kädelläsi, sinun on annettava hirsitalon todennäköinen kutistuminen (laatikon ei pitäisi jäädä kattoon). On parempi antaa tarvittava korvauserojen laskeminen kokeneelle asiantuntijalle. Vaikean ulkonäön vuoksi ne käyttävät usein kattoon kiinnitettyä kehystapaa (on toivottavaa käyttää lämpöä kestäviä terästuotteita, koska muovi voi sulaa).

Savupiipun asennus

Puutalon takatupin tehokkuus ja turvallisuus riippuu suoraan hyvin suunnitellusta savunpoistojärjestelmästä.

Savupiipun järjestelyn ohjeita, kun uunia asennetaan tangon taloon:

 1. Tiilipihde palavien rakenteiden kautta kulkevilla alueilla tulisi olla 250 mm paksuisia seiniä. Puiden ja tiilien pintojen suora kosketus on kielletty: ne on erotettava kerroksella lämpöeristysmateriaalia.
 2. Kun käytetään teräspintoja, on parasta ottaa etusijalle kaksinkertaiset sandwich-rakenteet, joihin kuuluvat basaltivilla ja lämpöä kestävä teräs. Poikkeus on alkuperäinen erottaminen (250-400 mm etäisyydellä takasta): on toivottavaa käyttää yhtä putkea sen valmistukseen. Tämä tarjoaa mahdollisuuden suojautua telakointiaseman liiallisesta lämmityksestä tulipesän ja savupiipun välillä. Kahden putken ja puupinnan välinen vähimmäisetäisyys riippuu suoraan sandwichin lämpökerroksen paksuudesta.
 3. Asennettaessa liesi talonrakennuksessa katujen ja kattojen läpi kulkevien käytävien järjestely edellyttää erityisten suojapäätteiden käyttöä.
 4. Kun järjestetään puhallitalossa uunin rakentamisen aikana kattotiilien ja väliseinien päällekkäisyydet, on tärkeää pitää mielessä primääri- ja kausittaisen puun kutistumisen aste. Näihin tarkoituksiin on toivottavaa käyttää siirrettäviä esiliinoja kulkureitin suunnittelua varten. Tämä ottaa huomioon savupiipun rakenteelliset ominaisuudet, koska esiliinan on pystyttävä siirtymään putken läpi rakennusten rakenteiden koon muutosten aikana.

Yllä mainittiin vain talon talon uunin asennuksen pääpiirteet. Niiden lisäksi on olemassa useita toissijaisia ​​tekijöitä. Kaikki avoimet liekit käyttävät laitteet ja tilat edellyttävät kaikkia paloturvallisuusmääräyksiä erittäin tarkkaan ja tarkasti. On toivottavaa, että kaikki suunnittelu ja asennus tekevät ammattilaisten suorittamat takat ja uunit tarvittavalla kokemuksella ja tietämyksellä.

Kuinka asentaa uuni kylvyssä puulattiassa?

Kylpyen liesi ei aiheuttanut tulipaloa, on tärkeää tehdä asianmukainen asennus, suojata seiniä ja lattia syttymiseltä. Pieni metalli- tai tiilisuoja voidaan asentaa kylpyyn suoraan puulattialle rakentamalla palamaton pohja. Ymmärrämme, miten tämä tehdään.

Missä on parempi sijoittaa uuni?

Kylpyen asianmukainen suunnittelu tekee siitä miellyttävämmän. Tämä koskee sekä huoneen suunnittelua että tarvittavien elementtien, esim. Uunin, sijoittamista rakennuksen sisällä. Jälkimmäisen sijainnista riippuu kuuman ilman jakaminen rakennuksen sisällä, mikä luo viihtyisän mikroilmaston ja kävijöiden turvallisuuden.

Uunin mallista riippuen

Lämmittimen sijainti riippuu liesi tyypistä:

 1. Elektrokamenka - jatkuva uuni. Yksinkertainen vaihtoehto toiminnassa. Ei vaadi polttopuuta, kytke laite vain sähköverkkoon ja voit höyryä. Laitteessa on mahdollisuus valita lämpötila, ei ole tarpeen polttopuun jatkuvaa heittämistä. Se on asennettu missä tahansa kylvyssä.
 2. Tavallinen Kamenka - uunin muuttuva toiminta. Lämmitetty puulla. Käytössä on noudatettava paloturvallisuusmääräyksiä, koska se on avoinna oleva liekki. Sen sijainti on suunniteltava jo rakentamisen aikana. Suunnittelu vaatii usein erillisen perustan sen huomattavan painon vuoksi.

Elektrokamenki otetaan käyttöön pienissä saunoissa. Muunneltavaa uunia asennetaan tilaviin rakenteisiin, jotka on suunniteltu samanaikaiseen lepoon enintään viiden hengen ihmisryhmän kanssa.

Suosittu uuni paikoissa kylpyssä

Harkitse uunin asentamista puuhun, rakenteen mahdolliset asennusvaihtoehdot:

 • Höyryhuoneen keskellä. Se on asennettu pesuhuoneen keskelle pienellä erillisellä pohjalla. Tulipesän oven pitäisi näyttää odotushuoneeseen, jos se on sijoitettu rakennukseen tai kadun etuovelle, jos se ei ole. Tällainen järjestely luovat suotuisan mikroilmaston huoneeseen.
 • Lähellä sisäistä pääseinää kulmassa tai etuovelta. Tämä vaihtoehto on yleisin paikka. Kätevä siinä, että sitä voidaan käyttää rakennusten kokoon, kylvyssä olevaa polttoainetta ei tarvitse kuljettaa kauas. Suunnittelu on sijoitettu niin, että se antaa lämpöä kaikille pinnoille. Se on asennettu sisäseinää pitkin. Jos asennus suoritetaan lähelle ulkopuolelle, lämpöä ei käytetä kylvyn lämmittämiseen vaan kuumennukseen.
 • Höyryhuoneen ja odotushuoneen välillä. Uunin vyöhykkeiden välillä on rakennettu erityinen aukko. Laitteen pinta-ala on yleensä vain 0,15 neliömetriä.
 • Sopivin vaihtoehto on erillinen tila lämmityslaitteen asennukseen. Tällainen järjestely on mahdollista vain suurissa tiloissa. Paloturvallisuuden näkökulmasta on paras vaihtoehto.

Kuormituksista ja jäykkyydestä

Lämmittimen asennuksessa on otettava huomioon painonsa ja annettava paloturvallisuusvaatimukset. Jos rakennelma on asennettu puulattialle, se on suojattava tulelta. Tärkeä asia - lattian vahvuuden laskeminen.

Jopa pieni liesi, jossa on vesisäiliö, kantaa raskaan kuorman lattialle ja lattioille

Valurauta-aggregaatit ovat erityisen raskaita ja tiilipinnoilla on parempi asentaa ne pohjaan.

Lattian asennus

Laitetta rakentaessaan lattiaan on tarpeen tietää sen paino, jonka perusteella lattiat kestävät. Asennusalueen rakenteen ja jäykkyyden noudattaminen estää lattian rikkoutumisen. On olemassa erityisiä verkkopalveluja, joiden avulla tällainen laskelma voidaan tehdä. Tarvitaan vain tarkkoja tietoja palkkien osuudesta ja koosta sekä viiveestä.

Käytä kuorman likimääräisiä arvoja ottaen huomioon vaihtoehdot lattialevyn suorittamiselle, johon lämmitin asennetaan tulevaisuudessa.

Puulattialle voidaan asentaa tukilevy, jossa on tukilevy ja kaikki rakenteelliset elementit, joiden paino on enintään 700 kg. Massiivisemmat rakenteet edellyttävät lisäksi perusrakennetta - asennuspohjaa.

Seuraavat mitat kiinnitetään puupohjan rakentamiseen.

60 cm: n jäljessä

1 metrin jäljessä

Viiveen yläpuolella on 50 mm paksu lattiamateriaali. Kaikki lattiarakenteen puiset osat käsitellään ihanteellisesti tulipaloilla ja bioprotective impregnoinnilla.

Kuinka kaataa säätiö altaan alla?

Jos uunin paino ylittää 700 kg, sillä on vakava kuorma puulattiorakenteeseen. Ilman perustaa, lattia ja uuni muuttuvat ajan myötä. Siksi, kun rakennat pohjan kylpylle, täytä se lämmitysyksiköllä.

Lämmittimen perustan ilman pohjaa Kylpykylvyn muoto muuttuu ajan myötä

Betonipohjien tulee olla samassa syvyydessä alle maaperän jäädyttämisen. Niiden välillä on oltava vähintään 5 cm etäisyydellä, mikä takaa niiden yhden eheyden, jos toinen alkaa hajota maaperän muodonmuutoksen vaikutuksesta.

Tekniikka perustaa metallirakenne:

 1. Säätötyyppi on 50 cm syvä, leveys ja pituus on hieman suurempi kuin metallikattilan pohjan (10-15 cm) mitat.
 2. Pohja kaadetaan 30 cm maanpinnasta raunioilla.
 3. Valmis sementti-hiekkalaasti 1: 4.
 4. Useita senttimetrejä (5-10) kaadetaan kaatopaikalle.
 5. Jäädytetty kerros on vesitiivis katto-aineella.
 6. Vaivaa laasti 1: 2,5: 4 -osuuksilla (sementti, hiekka, sora).
 7. Seos kaadetaan jäljellä olevaan säätiön osaan.
 8. Rakennustaso tarkistaa horisontin tasaisuuden. Jos on virhe, tasoita se kunnes liuos on jäädytetty.
 9. Säätiö on rakennettu 30-40 cm lattian alapuolelle. Jos liesi asennetaan lattiatasolle, käytetään 3-4 tiilitiilua koko kellarihavainta.

Tiilen uunin perustaminen on työvoimavaltainen prosessi, koska sen on kestettävä neljä kertaa kuormitusta. Rakenteiden vaiheet:

 1. Kaivetaan kaivo, jonka syvyys on vähintään 70 cm ja leveys 20 cm suurempi kuin tulevan uunin mitat.
 2. Pohjaan asetetaan 15 cm paksu hiekka, se vuodatetaan vedellä ja täytetään.
 3. Seuraava kerros on raakamateriaali (rikkoutuneet tiilet ja kivet).
 4. Toinen kerros kaataa hiekkaa siten, että kaikki kivien väliset reiät peitetään sen kanssa ja itse hiekka sulkee pullon 2-3 cm.
 5. Tätä seuraa 10 cm: n paksuinen murskakivi. Kaikki kerrokset tiivistetään tiiviisti.
 6. Seuraavassa vaiheessa asennetaan puurakenteita, jotka kohoavat maata korkeammiksi 15 cm ja vastaavat uunin kokoa.
 7. Sisäpuoliset teräsputket on asennettu halkaisijaltaan 12 mm (solmio).
 8. Levyn päälle levitetään betonia muottien reunoihin.
 9. Kun säätö on kovettunut, puinen muotti on kaatunut. Betonirakenteen seinät päällystetään tervalla 3 kertaa.

Tilan järjestäminen kylpyammeen avulla olevan uunin ympärillä

Uunissa kuumennuksen aikana kuumenee jopa 400 C. Lämpö jakautuu koko huoneeseen ja vaikuttaa ensisijaisesti rakennuksen vieressä oleviin seiniin. Läheisen puisen seinän suojaaminen ylikuumenemiselta, suojaavat suojaväriä tai vaipan sen palamattomilla materiaaleilla.

Suojalaitteiden tarve puulämmittimen lämmitysyksikön asennuksen yhteydessä syntyy ennen kaikkea, jos tiiliseinän etäisyys seinistä ja tiilen uunin sivupintaan on alle 32 cm ja metalli on 1 m.

Käytä seuraavia lämpöeristysmenetelmiä:

 • Asennetaan varastoon suojakaiteet tai valurautaiset näytöt. Tämä tuote on varustettu erityisillä reikiillä seinälle asennettavaksi, joten työ ei ole vaikeaa. Rakenne vähentää lämpötilaa 80-100 ° C: ssa. Se asennetaan uunin ympärille 1-5 cm: n etäisyydelle sivuseinistä.
 • Tiiliseinän rakentaminen. Se voi kattaa rakenteen kaikki sivupinnat tai sijoittaa vain potentiaalisen syttyvän pinnan ja lämmönlähteen väliin. Leikkaus tehdään savi- tai sementtipohjaisesta tiilestä. Asennuksen paksuus on vähintään 60 cm (neljäsosa tiilestä), jos omistaja ei kokene puutetta materiaalista, aseta 120 cm: n (puoli tiili) pinnoitus. Näytön korkeus on 20 cm uunin yläpuolella. Lämpölähteestä ruudulle on etäisyyttä 5-15 cm. Sama etäisyys on hyväksyttävissä seinästä seinään.
 • Heijastava pinnoitus. Asennettu yhdistettynä lämmöneristysmateriaaleihin (basalttivilla tai -paperi, asbestipaketti, mineraali). Lämpöeristys kiinnitetään ensin seinään ja siihen asetetaan ruostumaton teräslevy. Jotta lämpösäteiden heijastuminen olisi ihanteellinen metallilevy, on peilipinta. Kiinnitys tehdään keraamisilla hihoilla. Ne eivät lämmitä, tuuleta seinän ja eristyksen välissä.

Nämä menetelmät suojaavat vierekkäistä seinää lämmittimeltä, joka on asennettu sekä höyryhuoneessa että pukuhuoneessa.

Kuinka asentaa metalliliesi puukylpyyn?

On paljon yksinkertaisempaa asentaa valmiita lämmitysyksiköitä kuin rakentaa tiiliseipää. Siksi metalliteität - ensisijaisesti laitteiden valinta kylpyyn. Se lämpenee nopeasti ja on kätevä käyttää.

Uunin asennus

Lattian asentaminen puulattiaan kylvyssä edellyttää lattiapohjan asennusta, joka voi estää puun syttymisen. Teosten monimutkaisuus toteutetaan vaiheittain:

 • Merkintä. Lämmönlähteen paikassa, jossa lattialle vedetään suorakulmio, jonka koko on sama kuin rakenteen pohja. Tulipesän sivulta 50 cm lisätään siihen, jäljelle jäävistä kolmesta sivusta 10 cm.
 • Lämmönkestävä liesi on valmistettu. Sen mitat vastaavat puulattialle maalattua kuviota. Valmistus valitsee tulenkestävän materiaalin.
 • Kiinnitä lattialle ruuvit elementin yläpuolelle.
 • Tiilipinta on pystytetty laatikon päälle, johon uuni asennetaan. Tätä varten ruumiinpunaiset tai samotin punatiiliset tiilet etukäteen liotetaan veteen. Yhdestä kerroksesta heistä sijoitetaan sivusto. Työssä käytetään kuumuutta kestävää laasti muuraukseen ja tarkista sen vaakasuora taso.
 • Päällysteen esteettisen ulkonäön aikaansaamiseksi keraamiset tai keraamiset-graniittiset laatat on järjestetty päälle.

Rakenteen on kuivuttava 1-2 päivää, minkä jälkeen sitä voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen.

Savupiipun asennus

Savupiipun väärinkäyttö käytännössä on usein. Valvonnan tulos voi olla katon syttyminen. Tärkeimmät syyt tulipaloon ovat: putken ylikuumeneminen, putken ja katon välinen väärä etäisyys, kipinöinti savupiipun halkeamiin.

Savupiipun virheellinen asennus kestää katon syttymisen

Putken asentaminen kaikkien tulipalon sääntöjen mukaisesti koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Leikkuulaatikon asentamiseksi kattoon neliö leikataan (jos reikää ei ole suunniteltu rakennuksen rakentamisen aikana).
 2. Esivalmistettu laatikko on tininen suorakulmio, joka on päällystetty ruostumattomasta teräksestä ja pohjasta putken reiällä.
 3. Savupiippu on peräisin uunista tulevasta suuttimesta. Jos pääputken halkaisija on suurempi, se kytkeytyy sovitinputkeen. Sitten portti asennetaan siihen. Adapteri otetaan pääputkesta ja asennetaan sandwich-savupiippuun. Yhteyden pitäisi ohittaa katon reikä. Tämä on erittäin tärkeää.
 4. Putki tyhjennetään laatikon reiän ja katon läpi kadulle.
 5. Savupiipun ja kanavan väliset aukot on täytetty laajennetulla savella, mineraalivillalla tai hiekalla.
 6. Kadun puolelta putken vieressä oleva alue on päällystetty tiivisteellä. Kiinnitys tapahtuu 5 cm: n pituisilla itsekierteillä varustetuilla ruuveilla. Putken asennustyöt ovat valmiit, mutta asennetaan vielä deflektori tai sateenvarjo.

Asennetun säiliön asennus

Saranoitu säiliö asennetaan seuraavasti:

 • säiliön sijainti on valittava siten, että se sijaitsee uunin yläpuolella;
 • on parempi asentaa säiliö puukylpyyn pohjakappaleen pohjalle eikä välittömästi seinälle;
 • kiinnitys kannattimien ylä- ja alaosaan;
 • säiliössä on oltava 3 tai 4 suutinta (kaksi lämmönvaihtimeen kytkemistä varten, loput veden toimittamiseen);
 • yksi suuttimista käytetään täyttämään säiliö kylmällä vedellä (sen on oltava sulkuventtiili);
 • kytkentä lämmönvaihtimeen tehdään teräs-aaltopahvilla tai kupariputkilla, ne kiinnitetään liittimiin;
 • yksi putkista täytyy sisältää vesijohtoveden tyhjennys;
 • lämmönvaihdinliittimet on liitetty säiliöosien letkuihin;
 • tarvittaessa kiinnityspisteet on vahvistettu kiristimillä tai tiivisteellä;

Usein kylpyammeiden omistajat eivät näytä erityistä viisautta ja tekevät kaiken helpoksi, ja se toimii myös.

Asenna uuni kylpyyn puulattialla

On tarpeen asentaa metallikylpyuunin ottaen huomioon sen paino sekä aloittamalla SNiP: ssä määrätyt paloturvallisuusvaatimukset. Puulattia, johon lämmitysyksikkö asennetaan, on tärkeä suojautua itsestään syttyneiltä. Tärkeä asia on lattian voimakkuuden laskenta, koska jopa pienin vesisäiliön lämmitin on puulattian vakava kuorma.

Asenna uuni kylpyyn puulattialla

Uunin sijainti

Saunametallikattilat ovat sähköisiä tai kiinteitä polttoaineita. Ja puuaggregaattien asennuksessa on eniten vaikeuksia, joista keskustellaan edelleen.

Sauna-puu-uuni sijaitsee perinteisesti höyrysaunassa, mutta tulipesän ovi voi mennä seuraavaan huoneeseen, kadulla tai polttopuun lastaus suoritetaan höyryhuoneesta.

Kiukaan sijoittaminen uuniin

Ensimmäisessä tapauksessa, kun uuni poistetaan odotushuoneeseen tai pesuhuoneeseen, happea ei polteta höyryhuoneessa, ja yksi laite kuumentaa kaksi huonetta kerralla. Tällöin tämä vaihtoehto edellyttää puulattian palosuojauksen lisäksi myös kylpyammeen seinämää. Lisäksi uunin asennuksessa on vaikeuksia - jos asennusreiän rakentamisen aikana ei ole mukana, on tarpeen katkaista tai sahauttaa osa sisäosasta.

Takka menee seuraavaan huoneeseen

Leikkaaminen osa seinää

Uunin asennuksen aukko

Toinen vaihtoehto, kun tulipesä lähtee ulos, on täynnä samanlaisia ​​asennusongelmia. Haittojen lisäksi lisääntynyt lämpöhäviö ja haitat säästäen polttoaineen palamisen voimakkuutta, puun syöttämistä (mennä ulos kadulle).

Firebox sammuu

Kolmas vaihtoehto on yksi yleisimmistä. Uunin asennus toteutetaan olemassaolevalla parkettilattialla tulenkestävän pohjan pakollisella järjestelyllä uunin alla ja uunin takana olevan seinämän suojauksen avulla. Hapen polttamisen ongelma ratkaistaan ​​asentamalla tehokas ilmanvaihto. Usein ilmavirta on varustettu maanalaisesta huoneesta (ei ole merkitystä monoliittiselle alustalle). Höyrykäsittelyn aikana on helppo asentaa tällä tavalla asennettu takka, mutta aina höyryhuoneessa ei ole tilaa polttopuun varastoimiselle ja sen suojaamiselta märältä.

Sauna-uuni, jossa höyryhuoneeseen johtava uuni

Riippumatta siitä, missä uunin luukku on päin, laite on asennettava turvallisella etäisyydellä höyryhuoneen kävijöistä, jotta ei aiheuta palovammoja satunnaisesti kuumalla metallilla tai kuumalla höyryllä kivistä.

Likimääräinen järjestelmä perinteisten lämmittimien asennuksesta

siirtokunnat

SNiP II-25-80. Puiset rakenteet

Metalliliesi, jossa on uuni, vesisäiliö ja savupiippu, on tietty paino. Erityisesti massiiviset valurautayksiköt sekä uunit, jotka on vuorattu tiilillä.

Jos uunin alapuolella on perustus, sekä heijastavan tiiliseinän tapauksessa, palkkien ja lattialevyjen kuormitus on erittäin merkittävä. Ennen uunin asennusta on selvitettävä sen paino ja laske sitten lattian vahvuus, jotta lattia ei murtuisi laitteen alle missään olosuhteissa.

Esimerkki tiiliuuneesta

Lattiapalkit voidaan valmistaa kiinteistä kiinteistä lehtipuista / havupuista, jos ne ovat jopa 5 metriä pitkiä. Jos on tarpeen käyttää 5 metrin pituisia palkkeja, on parempi käyttää liimattuja, jotka kestävät lisääntyneitä kuormituksia.

Pylväs 10 × 15 cm, sarja

On tärkeää tietää säteen tarkka pituus. Tämän arvon oletetaan olevan yhtä suuri kuin kaistan pituus, joka kattaa viiveen sekä "liittimen" syvyyden tai elementtien kiinnittämiseen tarvittavat lovet. Loukkujen pituus on yleensä 70-150 mm.

Palkkien poikkileikkaus valitaan suorakulmaiseksi tai neliömäisemmäksi, harvemmin - I-profiili (taulukon ja OSB / vanerin yhdistelmä). Suorakulmaisen palkin poikkileikkauksen paras suhde on 1,4-1. Palkit ovat 40-200 mm leveitä ja 100-300 mm korkeita. Pyöristettyjä lokeja (11-30 cm) käytetään harvoin lattian järjestelyyn kylvyssä huolimatta suuresta taipumispään muodonmuutosvastuksesta.

Puiset I-palkit

Palkkien välinen askel valitaan tavallisesti 30 - 120 mm: n etäisyydeltä, jota ohjaavat laattaeristeen leveys, runkokylpyjen tukipylväiden sijainti tai alustan levyt.

Taulukko pienimmän sallitun osan määritelmästä 1 m: n askeleessa

Vihje! Voit laskea päällekkäisyyden kuormituksen käyttämällä verkkopalveluja. Jokainen niistä vaatii tarkkoja tietoja palkkien tyypistä, viiveestä, osasta ja mitoista.

Laskin laskin (Excel-muoto).

Kuormituksista ja jäykkyydestä

Rakennusstandardien mukaan numerolla 2.01.07-85 kaikki kuormat jaetaan seuraavasti:

 • pysyvät (ne ovat myös pitkäkestoisia) - sisätilojen väliseinistä ja ulkoseinistä, katosta, paineesta jne.;
 • muuttujat, ts. jotka syntyvät kylpyhuonekalusteista, laitteista (mukaan lukien uunista) ja vierailijoista, sekä lumi, tuulikuormat ja jotkut muut.

Jäykkyydelle on tunnusomaista taipuman määrän suhde säteen pituuteen (säde). Tämä luku lattiapalkkeille 1/350.

Taulukossa on esitetty tuhoavan maksimikuorman arvot palkkeihin.

Hirsitalon lattiojen tukkeihin (palkkeihin) kohdistuvan tuhoavan kuormituksen (kgm2) laskentataulukko

Video - päällekkäisyydet

Puulattian maksimaalisen kuormituksen tarkat laskelmat ovat melko monimutkaisia, erikoisasiantuntijat suorittavat niitä suunniteltaessa suuria esineitä. Lattialle, joka asennetaan uuniin, voit käyttää suurinta kuormituksen likimääräisiä arvoja.

Näin ollen, jos lämmityslaite yhdessä pohjalevyn ja muiden rakenne-elementtien kanssa painaa enintään 400 kg, se voidaan asentaa lattialle tukipuilla, joiden koko on seuraava:

 • jos viiveiden välinen askel on 60 cm, niin mitat, joiden etäisyydellä on 2 metriä, ovat 75 × 100 mm, 3 m - 75 × 200 mm, 4 m - 100 × 200 mm, 5 m - 150 × 200 mm; 6 m - 150 × 225 mm;
 • jos viiveiden välinen askel on 1 m, mittasuhteet, joiden mitta on 2 m, ovat 75 × 150 mm, 3 m - 100 × 175 mm, 4 m - 175 × 200 mm, 5 m - 150 × 225 mm, 6 m - 175 × 250 mm.

Jos uuni painaa enemmän, kannattaa vähentää viivästysten välistä vai suurentaa niiden poikkileikkausta. Yli 700 kg: n painoisissa uuneissa tarvitaan erillinen pohja, johon ei liity pääpäätä. Tällaisia ​​rakenteita ei saa asentaa puulattialle. Kuitenkin vain tiiliseinäkammiot, joissa on tiilipihkakoita, on tämä paino.

On suositeltavaa kiinnittää lattialaudat 50 mm paksuus lokin yläpuolella. Lisäksi kosteusindikaattorit eivät saa ylittää normia.

Vihje! Kylpy - huone lisääntynyt palovaara. Käytä tulenkestävään kyllästykseen kaikki kylpyammeen puiset elementit ennen uunin asentamista lattialle.

Video - Furnace Ermak. asennus

Kylpyammeen perustan

Ne, jotka rakentavat kylpyamme omilla käsiinsä, ajattelevat usein rauta-uunin säätämisen toteutettavuutta. Näyttäisi siltä, ​​että yksikkö painaa suhteellisen vähän, voit asettaa metallilevyn ja käyttää sitä. Palotarkastuksen antamien vakuutusten ja SNiP: n normien mukaan palavien pintojen on oltava luotettavasti eristettyjä kuumilta pinnoilta.

Oikein varustettu pohja varmistaa myös uunin pitkän käyttöiän, koska pienimmillä vääristymillä metallilämmittimet menevät nopeammin.

Vaihtoehto Yksi

Uunin asennusjärjestelmä pohjalle

Me varustamme yksinkertaisin palamaton pohja puulattialle.

Vaihe 1. Teemme uunin mittojen mittauksia. Siirrämme lämmittimen mitat lattialaudalle (paikalle, jossa uuni asennetaan). Otamme mittarin viivain ja laajennetaan piirrettyä suorakulmioa siten, että palo-puulattiat peitetään teräslevyllä 50 cm: n etäisyydellä, ja muiden kolmen puolin tulenkestävä levy "peeks" vähintään 5-10 cm.

Jos uunissa on tulipesän ovi seuraavassa huoneessa, sitten kuormauskammion eteen merkitään teräslevyt (50 cm) ja höyryhuoneessa merkitään uunin pohjalle merkintöjä (plus 10 cm uunin mittoihin). Samaan aikaan seinälle tehdään merkintä aukon leikkaamiseksi. Jos uuni hankitaan tehdasvalmisteina, mitat ilmoitetaan ohjeessa, kotitekoisen uunin asennuksen yhteydessä lämmittimen metalliseinien ja valmistetun ikkunan sisäpinnan välinen etäisyys on 25-50 cm.

Jokainen passissa oleva valmistaja ilmoittaa pienimmän sallitun etäisyyden metalli-uuneja asennettaessa

Jos polttopuun lastaus tehdään kadulta, kannattaa huolehtia vain huoneen merkinnästä. Oletetaan, että tulipesän oven edessä oleva alue täytetään betonilla tai vuorattu palamattomilla päällystyslaatoilla.

Vaihe 2. Tarvittaessa rikkoa tai leikkaa osa sisäosasta (talon ulkoseinä).

Vaihe 3. Otetaan tulenkestävä levy ja leikataan samanlaisen kappaleen lattia merkillä. Joidenkin tyyppisten levyjen hinnat löytyvät taulukosta.