Betonipöytien arvot

Betonia voidaan pitää yhtenä vanhimmista ja tunnetuimmista rakennusmateriaaleista. Rakennusten rakentaminen nyt 150 vuoden kuluttua suosituimman rakennusmateriaalin keksimisestä ei ole mitään, joka korvaa konkreettista massaa nykyään, ainakin nykyaikainen tekniikka ei voi tarjota mitään uutta. Materiaalien ominaisuuksien tarkkaa arviointia varten käytetään konkreettisia laatuja ja materiaalin lujuusluokkia.

Miten konkreettisia ominaisuuksia luokitellaan?

Suunnitteluprosessissa on äärimmäisen tärkeää tietää ja mitata betonin perusparametrit. Näin ollen teollisen tuotannon konkreettinen koostumus saadaan useilla erityisillä indekseillä ja symboleilla, jotka mahdollistavat perusominaisuuksien oikean arvioinnin:

 • Karkaistun ja tukevan sementtikiven tarkkaa ominaisuutta kutsutaan B-luokan betoniksi. Se määritellään numeeriseksi arvoksi, joka on suoraan verrannollinen materiaalin puristuslujuuteen. Esimerkiksi luokka B25 vastaa puristuslujuutta 25 MPa;
 • Betonivahvuuden kiinteä ominaisuus on merkitty M: llä ja 50-1000: n numeerisella arvolla, joka luonnehtii tietyn näytemäärän keskimääräisestä lujuusominaisuudesta yhdestä erästä samoilla ominaisuuksilla.

Betonivalun betonipinnalle voidaan antaa likimääräinen arvosana. Yleensä arvioidusta laskelmasta käännös käyttäen numeerista tekijää, joka on 13,5.

Betonin luokkaan kuuluvan brändin suhde oikein on suoritettu GOST-numerossa 26633-91 annettuun vastaavuustaulukkoon.

Esimerkiksi jos käytät yleisintä luokkaa B15, voit käyttää numerokertoimen avulla helposti ehdollisen merkin materiaalia varten, jonka puristuslujuus on 196 kg / cm2. Lähin vakioitu voima on 20 MPa, mikä vastaa merkkiä M200.

Betoniluokitus käyttötarkoituksen ja ominaisuuksien mukaan

Betonikivi on melko monimutkainen rakenne-konglomeraatti, joka yhdistää useita materiaaleja, joilla on erilaiset ominaisuudet. Tämä ominaisuus sallii vaihtamalla täyteaineiden ja pääkomponentin - sementtituotteen suhde - tarvittavan lujuuden tai tiheyden saavuttamiseksi muuttamatta alkuperäisten komponenttien ominaisuuksia.

Eri laatuluokkien käytännöllinen käyttö

Betonimerkin avulla voit tarkemmin ymmärtää, mihin tarkoitukseen tiettyä koostumusta voidaan käyttää. Alla on betonin arvot ja niiden ominaisuudet taulukossa.

Näiden ominaisuuksien avulla voit laskea tarkasti komponenttien suhdetta - sementtiä, hiekkaa ja vettä, niin että sekoitettaessa ja valuessa saadaan tarvittava betonimerkki. Tällainen lähestymistapa on kätevä suunnittelu- ja laskentatehtävissä, mutta edustaa suhteellisen vähäistä käytännön hyötyä. On mahdollista sanoa tarkalleen, missä ja miten tiettyä betonikiekkohakua voidaan käyttää sen ominaispiirteiden perusteella, vain erikoislääkärin. Alla olevassa taulukossa voit käyttää kiveä sen tuotemerkin perusteella ilman yksityiskohtaista analyysia sen ominaisuuksista.

Tavallisesti betoni on jaettu useaan luokkaan:

 1. Raskasta betonia, jonka ominaispaino ja tiheys on yli 2000 kg / m 3. Koska sen käyttö täyteaineena raskaille kiviä varten, tällaisilla materiaaleilla on suuri lujuusominaisuuksia, niitä käytetään monimutkaisten rakennusten, rakenteiden ja rakenteiden perustuksiin;
 2. Tavalliset koostumukset, joiden tiheys on enintään 1700 kg / m 3. Tämä on yleisin betoniseos, jota käytetään lähes kaikissa matalissa rakennuksissa.
 3. Kaasulla täytetyt ja solumuovimateriaalit painoarvot ovat enintään 1000-1100 kg / m 3. Kevyitä brändejä ja sävellyksiä käytetään rakennusmateriaalina yksikerroksisten talojen rakentamiseen ja rakenteisiin.

Tällaisia ​​materiaaleja ei voida jäljentää kotimaassa, lisäksi yksittäisten laatujen koostumuksessa käytetään raskasmetalleja ja niiden suoloja, jotka aiheuttavat riskin ihmisten terveydelle.

Valmistustekniikan vaikutus ja betonin ominaisuuksiin käytetyt komponentit

Valun laatuun ja ominaisuuksiin vaikuttava tekijä on sidosaineena käytetty sementtimerkki.

Betonin sisältämän sideaineen lisäyksen myötä betonin kosketuskestävyys tai merkki lisääntyy tiettyyn suhdelukuun. Saavuttamiseksi tilavuusprosenttia 45-50%: n sisällön sementtirakeet vaivaamista vahvuus ja tuotemerkki käytännössä ei lisää, vaan alkaa laskea jyrkästi konkreettisia luokan lisäämällä sedimentin ja halkeilualttiuteen.

Toinen tekijä, joka voi vaikuttaa betonimassan merkkiin ja takavarikointiin, on erän määrä. Teoreettisesti hyvin pieni määrä sementtituotantoa on mahdollista valmistaa korkealaatuista betonia suhteellisen alhaisista sementtityypeistä. Tällöin vesipitoisuus pienenee puolet optimaalisesta ja vaivaus suoritetaan vain käyttämällä erityisiä lisäaineita, jotka poistavat ilman liuoksesta.

Suurin vesipitoisuus betoniliuoksessa voi saavuttaa 70%. Näissä olosuhteissa betoni kovenee, mutta tuotemerkki ja vahvuus vähenevät vähintään 40-50%.

Kolmas tekijä, joka voi muuttaa voimaa ja tuotemerkkiä, jota kutsutaan seoksen kovuuden ja yhtenäisyyden edellytyksi. Optimaalisen sekoitusajan pienentäminen johtaa laatan ja luokan heikentymiseen valun epätasaisen asettamisen vuoksi. Esimerkiksi matalissa lämpötiloissa tavanomainen sekoitusaika nousee 30-40% ja päinvastoin, höyryttäminen korkeassa lämpötilassa ja paineessa lisää betonivalun lujuutta ja laatua.

johtopäätös

Betonielementtien ominaisuuksien luokittelu brändinä pidetään nykyään vanhana luokitusjärjestelmänä. Vain brändi ei anna täydellistä kuvausta pakastetun betonimassan käyttäytymisestä, ei kuvaa sen plastisuutta ja kykyä muuttaa ominaisuuksiaan pitkään - kuukautta tai jopa useita vuosia.

Betonin pääominaisuudet

Vahvoja ja erittäin halpoja materiaaleja betonista käytetään yleensä rakennusprosessien aikana. Tuotteen pääkomponentit ovat sementti, lisäaineet ja vesi. Lisäaineita ovat hiekka, hohkakivi, murskattu kivi, laajennettu savi ja monet muut. Joskus paremman laadun saamiseksi lisätään lisäosia. Tärkeä ero muiden rakennustuotteiden vastaavien materiaalien välillä on niiden heterogeeninen rakenne. Ominaisuudet riippuvat pääosin komponenttien tyypistä ja lukumäärästä, niiden laadusta ja valmistusmenetelmästä.

Betoni luokka on numeerinen kerroin laadusta, otettu luvattu turvallisuustaso 0,95. Tämä tarkoittaa, että sadasta tapauksesta epäjohdonmukaisuus on mahdollista vain viidessä. Hyväksyttyjen standardien mukaan betoniluokka on merkitty kirjaimella B, ja sen jälkeinen numero osoittaa paineen, jonka tuote voi kestää sen kypsymisen jälkeen (esimerkiksi B15 tai B25).

Betonin merkki kutsutaan linnoituksen rajalle leikkaamaan. Se on merkitty kirjaimella M, jota seuraa numero (raja 50-1000). Betonimerkki vaikuttaa noin 45 prosenttiin betonin turvallisuusominaisuuksista. Samaan aikaan betonin valmistuksen aikana saa kuitenkin saada toisen luokan tuotteesta. Tämän vaikuttavat lukuisat tekijät - komponenttien laatu, oikea annostus ja valmistusmenetelmä. Joten, jos käytät betonia M400-tuotemerkillä käsikäyttöisessä betonisekoittimessa, tuotos tulee olemaan B25-tuote. Jos kuitenkin käytämme konkreettista yksikköä, luokittelu muuttuu B15: ksi, ja saamme B35: n nykyaikaisilla teollisuuslaitteilla.

Tuotemerkin siirto luokkaan

 • M100 betonin laatu vastaa B7.5. Sitä käytetään säätiön asennuksen alkuvaiheissa.
 • Betonin M150 laatu vastaa B12,5. Useimmin sitä käytetään lasipintojen, lattioiden, polkujen tai pienikokoisten perustusten asentamiseen.
 • M200 betonin laatu vastaa B15. Sitä käytetään useammin kuin toiset koko betoniarvoluettelosta. Sitä käytetään asennettaessa lattiat, paviljongit, pohjat, betoniportaat, lautaset ja muut.
 • M250 betonin laatu vastaa B20: ta. Sitä käytetään pääasiassa erityyppisten perustusten, paviljonkien, aidojen, seinien, alustojen, portaiden luomisessa.
 • M350 betonin laatu vastaa B25. Yleensä käytetään levyt, pylväät, palkit, altaat, monoliittiset säätiöt.
 • M400 betonin laatu vastaa B30: a. Käytä vaikeissa vastuullisissa rakenteissa siltojen, pankkien tai rakennusten rakentamisen aikana, joissa on erityisvaatimuksia kestävyyteen.
Takaisin sisällysluetteloon

Konepilkku

Sedimenttikartio on nimeltään data, jota kutsutaan myös betonin suorituskykyominaisuuksiksi. Tämä on ns. Plastisuus konkreettisessa, se mitataan senttimetreinä. Jos on vieläkin helpompi selittää, niin mitä suurempi kartioleikkaus, sitä ketterämpi on tuote.

Tämä arvo on osoitettu konkreettisessa teknisessä dokumentaatiossa, jota merkitään kirjaimella P, minkä jälkeen ne kirjoittavat numeron 1-5. Mutta älä välitä tietämystä matkapuhelinten kartongin luonnosta. Jos monoliittirakenteita on tarkoitus käyttää, käytä aineistoa P2 tai P3. Jos kaatopaikoille kaadetaan huonolaatuista rakennetta, on suositeltavaa käyttää P4-tuotetta ja lajeja korkeammilla hinnoilla. Muussa tapauksessa tällaista ratkaisua kutsutaan myös betoniseksi betoniksi. Jos muottipesän tekeminen on tarpeen ilman erityistä tärinää tekniikkaa, niin tällainen valinta olisi ihanteellinen. Myös tämä seos käyttäytyy hyvin betonipumpun kanssa.

Vedenkestävä

Vedenpitävyys on, kun betoni voi vastustaa kosteuden vaikutusta eikä murtaa, eli ei koske kosteutta väkisin. Betonimassatuotteita on merkitty kirjaimella W, jonka jälkeen ne asettavat numerot 2, 4, 6, 8 ja 12. Useimmin käytetään useammin betonia, jolla on korkea vesitiiviys, koska niillä on tällaisia ​​etuja:

 • Soveltuu rakennusten rakentamiseen paikoissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähellä maanpintaa.
 • Tällainen betoni ei pelkää äkillisiä lämpötilan muutoksia. Tämä on erityisen tärkeää rakennetuille rakenteille, joita ei ole suojattu tällaiselta vaikutukselta.

Tämän käyttöominaisuuden taso riippuu käytetyn materiaalin tyypistä sekä erilaisten lisäkomponenttien seoksesta, ympäristöstä, jossa tuote jäätyy. Myös veden kestävyyden laatu vaikuttaa materiaalin sisäiseen rakenteeseen.

Pakkasvaste

Betonin lujuusominaisuuksiin kuuluu valmiin materiaalin pakkasvastuksen taso. Tämä ilmaisin näyttää jäätymisjakson ja jäätymisjaksojen määrän, mikä ei tuhoa tuotetta eikä vaikuta sen lujuuteen. Jos betoni on hyvälaatuista, tavallisissa olosuhteissa se kestää yli kymmenkunta vuotta. Jos valmistaja tuottaa rakennusmateriaalia, käyttämättä tuotantotekniikan vaikutusta pakkasvastuksen tasoon, tuotteilla, joilla ei ole riittävää rypistymistä, ilmestyvät markkinoilla.

Jäätymiskestävyyskerroin on merkitty kirjaimella F ja sitten numero on 50-1000. Numero on sulatuksen ja jäätymisjaksojen lukumäärä.

liikkuvuus

Tämä solubetoninen ominaisuus on otettu sille annetulle muodolle. Liikkuvuus on vain yksi tämän materiaalin teknisistä ominaisuuksista. On huomattava, että solutuotteen liikkuvuus on väliaikainen ominaisuus, kunnes materiaali kovettuu. Täydellisen kovettumisen jälkeen tätä merkkiä ei enää voida tarkistaa. Siitä hetkestä, kun seos kaadetaan muottiin prosessin loppuun asti, kerrointen taso pienenee asteittain.

työstettävyys

Tämä on betoniliuoksen laatu, joka osoittaa, kuinka yksinkertaisesti se sopii tarvittavaan muotoon maksimaalisen tiheyden tuottamiseksi. Tämä indikaattori on erittäin tärkeä, koska tulevan rakenteen lujuus ja vakaus riippuvat siitä. Mutta tämä ominaisuus on tavanomaisempi symboli kuin fyysinen.

Tuotestandardit voivat olla seuraavia tyyppejä:

Kovaa ulkoasua ja superkovaa käytetään, kun käytetään vibrokompressiomenettelyä. Yksityisen tilauksen rakentamisessa käytetään usein siirrettävää tuotetyyppiä.

tiheys

Itse tuotetta ei voida kutsua tiheäksi rakennusaineksi. Rakenteessa olevat solut saadaan johtuen ylimääräisen kosteuden haihtumisesta sekä siitä, että kaikki ilma ei poistu liuoksen tiivistämisen aikana. Tiheyden taso kasvaa, jos rakeiset lisäkomponentit valittiin, oikea tasapaino veden ja sementin välillä tehtiin pehmennusaineiden käytön jälkeen ja täydellisellä kontrollilla betonielementin tiivistymisen suhteen.

Jos solutuotteen tiheyden indikaattori kasvaa, sen muut parametrit parantavat myös - vahvuutta, kosteuden kestävyyttä, lämpötilan eroja ja vaikutuksia sekä korroosionkestävyyttä. Raaka-aine valmistuksen ja muninnan jälkeen on ehdottomasti tiivistettävä. Sulkemistoimenpiteiden aikana on vältettävä ilmakuplia massasta, ja jakauduttava huolellisesti liuokseen. Tämä auttaa saavuttamaan valmiin rakennusmateriaalin tiheyden. Kuitenkin tällaisten manipulaatioiden vuoksi tuote on melko raskas.

Jos haluat saada kevytbetonityypin B15, niin lisäkomponentti on lisätä laajentunut savi. Tyypin B25 tapauksessa kuorikalli soveltuu paremmin.

Merkki ja lujuus

Rakennusteollisuus kuluttaa valtavaa määrää betonia ja se kasvaa jatkuvasti. Jokaiselle työlle on tarkoitettu oma seos, ne eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan, hinnaltaan. Tärkeimmät parametrit ovat betonin luokka ja sen brändi - mikä osoittaa koostumuksen lujuuden sen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Betonin luokitus on tarpeen tämän tyyppisen tietyntyyppisen työn laajuuden määrittämiseksi. Tarvittaessa otetaan huomioon veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja muut ominaisuudet, jotka määräävät tämän materiaalin rakenteiden kestävyyden.

Mitä konkreettinen merkki tarkoittaa?

Betonin tasot määräytyvät puristuslujuuden perusteella, ja ne osoittavat, millaisen kuorman näyte voi kestää 1 cm²: n alueella, mikä ilmenee indeksillä kirjaimella "M". Esimerkiksi M200-brändi kestää 200 kg / cm2. Tämä indikaattori riippuu pääkomponenttien suhdetta sekä ratkaisun valmistelusta, jossa otetaan huomioon:

 • Sementin tulee olla mahdollisimman korkea, valmistuksessa liuoksen komponenttien suhde on täysin ylläpidettävä.
 • Liuoksessa oleva ylimääräinen vesi johtaa liialliseen huokoisuuteen, mikä heikentää koostumuksen ominaisuuksia;
 • Kiviainekset - hiekka ja murskatut kivet, on oltava tasalaatuista, ilman pölyä, savea, lieppeja, orgaanisia ja muita sulkeumia;
 • Kaikki aineosat on sekoitettava perusteellisesti seoksen yhtenäisyyden varmistamiseksi.
 • Ihanteellinen lämpötila, jossa jähmettyminen tapahtuu noin 20 ° C, jähmettymisen varmistamiseksi negatiivisissa lämpötiloissa lisätään erityisiä lisäaineita koostumukseen.

Rakennusmateriaalin poimimiseksi sinun on tiedettävä, mitä betonibrändejä on. SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010 mukaan tämä indikaattori voi vaihdella M100: sta M500: een. Lisäksi on erikoistuneita seoksia, joiden kapea käyttöalue on. Betonin merkitsemisen salasanan avulla voit määrittää sen sisältämien komponenttien määrän. Tätä varten käytetään erityisiä taulukoita. Riippuen ominaisuuksista, materiaalin hinta määritetään. Mitä korkeampi laatu, sitä kalliimpi ratkaisu on.

Mikä on konkreettinen luokka?

Betoniluokka - kuormitus, jonka puristuslujuus takaa, jota ylläpitää, mitattuna MPa (megapaskeina). Tämä ominaisuus otettiin käyttöön selkeyttämään jäädytetyn liuoksen ominaisuuksia, koska ne voivat vaihdella yhden merkin osalta. Tämä parametri mahdollistaa sen todellisen voimakkuuden määrittämisen, koska se lasketaan tapauksille, kun se vahvistetaan vähintään 95%.

Betonin lujuusluokkaa merkitään kirjaimella "B", jonka indeksit ovat 5-60, jotka ilmaisevat paineen arvo MPa: ssa, jota materiaali ylläpitää murtumiseen asti. Tämä indikaattori korreloi brändin kanssa, joka on tuttu rakentajille.

Compliance-brändi ja luokka

Rakennusten tai muiden esineiden rakentamisessa sinun on kyettävä ymmärtämään käytettyjen betonien ja betoniluokkien suhde, joka poistaa virheet. Luokat ja tuotemerkit on lueteltu taulukoissa, jotka löytyvät erikoiskirjallisuudesta.

On otettava huomioon, että betonin tuotemerkin vahvuus mahdollistaa poikkeamat. Esimerkiksi M350 voi olla paine stabiilius MPa B25 ja B27.5, joten tätä ominaisuutta pidetään tarkempana. Joskus modernin betonin luokkiin ja merkkeihin määräytyy sen lujuus sallittavina parametreina ratkaisun laadun heikentämiseksi säilyttäen tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Tämän vaikuttavat liuoksen komponenttien mittasuhteet ja suhteet, jotka on suositeltava sen valmistamiseksi GOSTin mukaisesti. Esimerkiksi betonille, jonka keskimääräinen lujuus on M250 tai B20, tarvitaan sementin, hiekan ja murskakiven suhde 1: 4,6: 7,0.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet ja käyttö

Betonimerkin ja vastaavan betoniluokan valitseminen on tarpeen ymmärtää, missä niitä käytetään. Rakenteen kuormitus, olosuhteet, joissa rakennuksia ja rakenteita käytetään, ja muut asiaan liittyvät tekijät otetaan huomioon.

Tärkeää tietää! Projektin dokumentoinnissa indikaattori B on useimmiten osoitettu tarkemmaksi parametriksi.

Lisäksi otetaan huomioon vedenpitävyys, merkitty kirjaimella W ja pakkasvaste, jota merkitään F: llä. Materiaalin näyte, W2: n vedenkestävyys ja F50: n jäätymisvastus vastaavat M100-M150-liuosta.

Betonin laatujen ja niiden ominaispiirteiden tärkeimmät soveltamisalueet:

 • M100 - laihdutusratkaisut, joita käytetään laitteiden tyhjennykseen, ohutlevyt, pohjan valmistuksen;
 • M150 - kevytbetoni, jota käytetään rakeiden, kulkuteiden ja tasoituskertojen tuottamiseen;
  M200 - sopii lattiapinnoille, pidätinelementtien, kerrostalojen perusteet;
 • M250 - joka on suosittu yksityisessä rakentamisessa, on riittävän vahva käyttää sitä yksityisten talojen rakentamiseen.
 • M300 - vakiintunut vakaus, jota käytetään putkilevyjen, portaiden rakentamiseen;
 • M350 - joka tarvitaan monikerroksisten rakennusten ja korkeiden rakennusten rakentamiseen, lattiamateriaalien tuottamiseen tyhjiöalueilla, laitemalleilla, kiitoratoilla ja muilla esineillä, joilla on suurempi kuorma;
 • M400 - erittäin raskas merkki teollisuusrakennuksille, talojen ja rakenteiden perustusten rakentaminen märkä- ja märkäpohjaan;
 • M450-M500 - käytetään hydraulisten laitteiden, tunnelien, siltojen ja muiden erikoisrakenteiden rakentamiseen.

Huolimatta siitä, että merkki on vähemmän arvokas indikaattori kuin luokassa, sitä pidetään tärkeimpänä voimakkuuden indikaattorina.

Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Betonin laatuluokitus ja brändinsiirto

Ennen rakenteen aloittamista on valittava betoni, joka parhaiten vastaa rakenteellisia ja toiminnallisia vaatimuksia. Tärkein parametri on betonin merkki - betonin laadun indikaattori, sen lujuus, jäätymisvastus ja veden kestävyys.


Betoni on keinotekoinen kivieristeinen rakennusmateriaali, jonka tuloksena on tärkein sidosaine (sementti, yleensä), aggregaatit, vesi ja tarvittaessa erityiset lisäaineet. Kun se tiivistetään, seos muodostetaan ja kovettuu. Ennen kovettumista betoniseosta kutsutaan konkreettiseksi ratkaisuksi. Joissakin betonityypeissä (esimerkiksi asfalttibetonissa) ei ole vettä.

Mitä käytetään konkreettisessa käytössä?

Betoni on perusrakennusmateriaali. Sitä käytetään seuraavien tuotteiden valmistukseen:

 1. betonielementit ja betonirakenteet;
 2. monoliittista betonia ja betonirakenteita.

Rakennettaessa esineitä betonin avulla, niiden tyypit ja tuotemerkit määritetään suunnitteluvaiheessa. Jokaisen rakennusteknisen elementin (pohjat, kantavat seinät, pylväät, paalut, sisäiset väliseinät, saniteettitavarat, lattiat, altaat jne.) On käytettävä eri betonityyppejä ja -merkkejä.

Laajan betonielementin soveltamisala nykyaikaisessa rakentamisessa kasvaa jatkuvasti. Lupaavimpia betonista (raskaita / kevyitä) ja erityistä betonia sisältäviä erikoismerkkejä, joilla on tiettyjen parametrien ennalta määrätyt fysikaalis-tekniset arvot, kuten:

 • alhainen luonnos ja liikkuvuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • kestävyys;
 • vastustuskyky mahdollisesta halkeilusta;
 • lisääntynyt lämmönkestävyys;
 • ihmisorganismin suojaaminen säteilyn tunkeutumisen kielteisiltä vaikutuksilta jne.

Tyypit ja luokat betonista

Pääluokitus tapahtuu sovitetun sideainemateriaalin mukaan ja jakaa betonin seuraaville tyypille:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savi jne.

Aggregaattien luonteen ja rakenteen mukaan:

 • raskas tai tavallinen (tilavuuspaino> 1800 kg / m), jossa on riittävän tiheä kiviä murskattua kiveä tai soraa, joita käytetään vahvassa betonissa tai betonirakenteissa, jotka vaativat suurta lujuutta ja tiheyttä;
 • Erityisesti raskas (tilavuuspaino> 2700 kg / m?), joka on täynnä baritia, rautamalmia tai metalleja, jota käytetään suojelemaan ydinvoimalaitosten, kuten myös tieteellisten ja sotilaallisten laboratorioiden kielteisiä vaikutuksia, ;
 • kevyt (tilavuuspaino

Onko sinulla vastaus kysymykseesi?

Jaa ystävien ja työtovereiden kanssa sosiaalisten painikkeiden avulla. verkoissa. Kiitos!

Mitkä ovat betonin merkit ja niiden käyttö nykyaikaisessa rakentamisessa?

Lähes jokainen moderni rakenne ei voi tehdä ilman betoniseosten käyttöä. Alkaen säätiön asettamisesta ja päättymisestä puutarhaväylien täyttämiseen - kaikkialla tarvitaan tätä materiaalia. Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että sen koostumus ja johdonmukaisuus ovat erilaiset jokaisessa yksittäisessä tapauksessa.

Yleistä tietoa

Betoni on keinotekoinen kivi-kaltainen rakennusmateriaali, joka saadaan esisekoitetun ja tiivistetyn seoksen kiinteytymisen tuloksena. Sen ominaisuudet riippuvat sen sisältämien komponenttien osuuksista:

 • supistava;
 • täyteaineita;
 • sekoitusputken;
 • lisäaineet (tarvittaessa).

Tässä voidaan päätellä, että betonin merkit ja niiden käyttö liittyvät toisiinsa: ei ole järkevää tehdä samaa johdonmukaisuutta säätiölle ja kävelytielle - tämä on ennen kaikkea taloudellisesti kannattamaton. Jokaisen seoksen on täytettävä määritetyt tekniset parametrit ja täytettävä tarvittavat laatuindikaattorit kovettumisen jälkeen.

Tekokivet luokitellaan seuraavien kriteerien mukaan:

 • nimittäminen;
 • keskimääräinen tiheys;
 • tyyppi sideaine;
 • rakenne;
 • paikkamerkkien tyyppi;
 • tiivistysolosuhteet.

Tekokivien luokittelu rakenne:

Betonin materiaalien laatuindikaattorit ovat:

 • merkintä pakkasenkestävyys, keskimääräinen tiheys ja vedenpitävyys;
 • vetolujuuden ja puristuksen luokka.

Pöydän ominaisuudet merkkijakauman ja valmiin betonin laadusta

Näillä indikaattoreilla on tärkeä tehtävä rakennuskohteiden toteutuksessa, ja niiden on oltava täysin projektitoimitusten mukaisia. Hankkeen puuttuminen ei kuitenkaan haittaa määritellä itsenäisesti, millaista materiaalia tarvitaan rakentamiseen.

Tätä varten on olemassa laatuluokkia ja betonityyppejä, joiden avulla voit löytää oikean ratkaisun.

Tekokivien luokka korjaa tällaisen indikaattorin materiaalin puristuslujuuden osoittamalla kirjaimella "B" ja siihen liitetään vastaavat numerot. Ne osoittavat paineita megapaskaleissa, että betonilevy kestää kertoimella 0,95.

Katso esimerkiksi B30. Tämä indeksi osoittaa, että materiaali 95: ssä tapauk- sessa 100: sta taipui kestämään 30 MPa: n paineen.

Puristuslujuuden osalta betonituotteet jakautuvat seuraavasti:

 • lämpöeristys (alkaen 0,05 - B2);
 • rakentaminen ja lämmöneristys (B2: sta B10: een);
 • rakentaminen (B12.5: sta ja yllä).

Toinen indikaattori, joka on huomattava, on aksiaalinen vetolujuus, jota merkitään kirjaimilla "Bt". Tämä valmisbetonin luokkien ja laatuluokkien arvo ilmaistaan ​​MPa: ssa normatiivisella lujuuskertoimella 0,95. Tämä parametri on sisällä Bt 0.4 - Bt 6.

Löydät listoja, jotka lisäksi osoittavat toisen tärkeän tekijän - pakkasvastuksen. Se ilmaisee vaihtelevien jäätymis- ja sulatusjaksojen enimmäismäärän, jonka mukaan näytteiden on kestettävä ominaisuuksien menetyksestä yli 5 prosenttia alkuperäisistä. Rakennuksessa käytetään arvoja F15: stä F1000: een.

Tärkeimmät betonimerkit ja niiden mahdollinen käyttö

Tämä indeksi, joka ilmaisee betonituotteiden merkitsemistä, on jonkin verran samanlainen kuin sen jako luokkiin. Ainoa ero on, että brändi ilmaisee vahvuuden keskiarvon ja luokan - taattu lujuus. Koska ensimmäinen indikaattori peruutettiin noin 10 vuotta sitten, mestarit käyttävät usein vertailevia taulukoita tuotteen luokittelun määrittämiseksi.

Valmisbetonin yleisimmät merkit ja niiden käyttö nykyaikaiseen rakentamiseen:

 • M100 (V7.5) - valmistelutoimenpiteet ennen kaistaleen tai monoliittisten levyjen asentamista sekä tienrakentamista;
 • М150 (В12,5 - sokea alue, polut, lattiat tai tasoitteet, jota voidaan käyttää täyttämään massiivisten rakenteiden perustukset;
 • M200 (B15) - tienlevyjen, perustusten, tasoituskerrosten, portaiden,
 • M250 (B20) - seinien, perustusten tuottaminen sekä monoliittisten rakennusten rakentaminen jopa 10 kerrokseen;
 • M300 (V22.5) - kevyesti kuormitettujen lattialevyt, portaat, aidat ja säätelyt;
 • М350 (В25) - monoliittiset ja paalunpohjaiset perustukset, pylväät, monoliittiset seinät, altaan altaat; suosituin brändi nykyaikaisessa rakentamisessa;
 • M400 (B30) - sillan ja vesikoneiden rakenteet, pankkien holvit ja erityiset ZhBK;
 • M500 (B40) - sarakkeiden, palkkien, metalliosien, patojen ja emästen tuotanto; todistuksissa se on nimetty M550: ksi.

Viimeisiä kahta betonityyppityyppiä käytännöllisesti katsoen ei käytetä matalarakentamisessa. Näiden materiaalien tuotanto on mahdollista vain murskattua graniittia käyttäen lisättyjen lisäaineiden avulla.

Mikä määrittää tiettyjen betonityyppien tiheyden kg / m3?

Toinen tärkeä ominaisuus, jonka tuntematta rakennuksen suunnittelu ja toteutus on mahdotonta. Seoksen - sideaineiden ja aggregaattien pääkomponentit sekä niiden mittasuhteet - määrittävät lopullisen tuotteen pitoisuuden asteen. Osioiden suhdetta muuttamalla ja erityisten lisäaineiden käyttämisellä voit säätää tuotteen laatumittareita lähdössä.

Materiaalin erityinen käyttö ja kohteen käyttöikä riippuvat sellaisesta indeksistä kuin betonin tiheys kg / m3. Merkkivalo ilmaistaan ​​kirjaimella "D". Tämän parametrin arvojen perusteella betonimateriaalit jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 • erityisesti valo (enintään 500 kg / m³) - lämmitys, tiivisteet ja saumat tiivistyvät;
 • keuhkot (500 - 1800 kg / m³) - elementtien tuotanto, jota ei ole kohdistettu raskaille kuormille;
 • kevyt (1800 - 2 200 kg / m³) - yleiskokoonpanoa, voidaan käyttää laakerien osissa;
 • raskas (2 200 - 2 500 kg / m³) - tukirakenteiden asentaminen;
 • erityisen raskas (2500 kg / m³) - erikoissuunnat (padot, maanalaiset rakenteet, sillat).

johtopäätös

Oikea valinta betonimassasta takaa kohteen kestävyyden ja luotettavuuden, ja lisäksi se on tehtävä suunnitteluvaiheessa. Käyttämällä taulukkoa arvosanojen ja betonityyppien avulla verrataan näitä parametreja ja tehdään oikea valinta tietyn käyttötarkoituksen toteuttamiseksi.

Tässä tapauksessa ei ole hyväksyttävää jättää huomiotta sellaiset materiaaliominaisuudet kuin:

 • tiheys;
 • pakkasenkestävyys;
 • vedenpitävyys;
 • puristuslujuus.

On pidettävä mielessä, että brändin kasvaessa liuoksen jähmettymisen aika pienenee. Tämä on tärkeää, jos se toimitetaan työmaalle liikenteessä.

Talon rakentaminen

Aiotko rakentaa talon tai aloittaa laajamittaisen korjauksen? Päätimme parantamaan parvekkeen kylpyamme tai huvimaja? Ihana! Mutta tuloksen ilo on toistaiseksi... Ja käytännön kysymykset eivät ole lainkaan romanttisia... Kuitenkaan ei ole mitään päästä irti tästä. Vaikka rakennus on mahdollista antaa ryhmälle ammattilaisia. Mutta loppujen lopuksi tämä ei säästä sinua kaikista ongelmista, ja valvonta tällaisessa asiassa on aivan tarpeetonta! Kuten he sanovat, luottaa, mutta tarkista. On laittaa lievästi häikäilemättömiä esiintyjiä, jotka yleensä säästävät paljon rahaa. Joten, "tieto on valtaa" herrat!

Tämä katsaus kohdistuu betoniin merkitsemiseen ja luokkiin liittyviin kysymyksiin. Loppujen lopuksi tämä on tosiasiallisesti minkä tahansa rakentamisen perusta. Esimerkiksi betonimerkki säätiölle ei ole lainkaan samanlainen kuin vähärasvaisen betonin ominaisuudet. Ja vaikeuksiin joutuminen on melko yksinkertaista.

sisältö:

Betonin koostumus.

Valmiit betoniseokset ovat neljän komponentin seos, sekoitettuna tiettyinä mittasuhteina.

Betonin luokka ja lujuus määräytyvät komponenttien osuuksien, pehmittimien, kemiallisen käytön mukaan. lisäaineita jne. On ymmärrettävä, että betonin merkitsemistä hallitsee GOST.

Luodaan kohtuullinen kysymys - miksi betoniseokseen lisätään hiekkaa ja murskattua kiveä? Loppujen lopuksi, kun sementti joutuu kosketuksiin veden kanssa, syntyy niin kutsuttu "sementtikivi", jolla itsessään on ilmiömäinen voima. Kuitenkin tämä sekoitus murtuu ja sags hyvin helposti... Siksi hiekkaa ja raunioilla on rooli rakenteessa luuranko, joka olettaa tärkein kuorma, imeytyvät ja pehmentävät stressiä. Tehokkuuden lisäksi aggregaatit vähentävät merkittävästi betoniseoksen kustannuksia.

Karkean kiviaineksen - murskatun kiven lisääminen on kuvattu yksityiskohtaisesti GOST-26633-91: ssa. Huomaa, että rakeiden vahvuus on 2 kertaa suurempi kuin itse betonibrändi. Miten tämä selitetään? Vaikka betoni saa vahvuutensa, yleensä tämä prosessi kestää jopa kuusi kuukautta, raudan lujuus riittää pelastamaan seoksen estääkseen voimakkaan muodonmuutoksen. Betonin laatujen suhde voidaan jäljittää käytettyjen aggregaattien avulla. Harkitse sen tyyppejä:

- Kalkkikiviä, jonka vahvuus on 500-600, käytetään vastaavasti betonin valmistuksessa, arvot M100: sta M350: een.

- Sora on keskimääräinen vahvuus 800-1000, erittäin käytännöllinen ja kestävä aggregaatti, joten sitä käytetään useimmin betoniseoksen valmistukseen. Se on valittu yksityisasuntoihin, koska se maksaa paljon vähemmän graniittiyhdistelmää ja sillä on myös alhaisempi radioaktiivisuus. Se löytyy betonityyppien koostumuksesta aina M450: een saakka.

- Graniitti, ainutlaatuinen lujuusominaisuus, sitä käytetään "raskaan" betonin valmistukseen. GOST esimerkiksi velvoittaa rakentamaan teitä käyttäen vain betoniseosta, joka perustuu graniittiin.

Sementti ja vesi sitovat kaikkia komponentteja, muodostavat homogeenisen massan, merkitsemisen ja luokituksen riippuvat näiden komponenttien komponenteista vähemmän. Sementtimerkki määrittää sen vahvuuden, kotikäyttöön, melko tarpeeksi käyttää M300-M 500 -merkkiä. Osien likimääräinen suhde on seuraava: karkea aggregaatti 4/10, hiekka 6/10, vesi 1/10, sementti 3/10. Kaikki tämä on melko suunnilleen.

Betoniseosten ominaispiirteet. Indeksit ja indikaattorit.

Betonimallin valinnassa ominaisuuksilla on merkittävä rooli. Loppujen lopuksi etsit tarjousta, joka parhaiten sopii tarpeisiisi. Annamme selittävän huomautuksen, joka auttaa sinua navigoimaan konkreettisen sekoitteen ehdotukset.

Jokaisessa hinnastossa on numeerinen ja aakkosellinen indeksi, joka merkitsee betonin tärkeimmät parametrit ja brändit. Mitä he tarkoittavat? Yritetään selvittää se.

Betonibrändi M 100 - M800. Mikä on luku, on lopullinen vahvuus kgf kV.cm. Merkin vieressä sulkeissa betoniluokka on merkitty (B 3.5-B60) - tämä on taattu lujuuskerroin + - 13%. Muuten ilmoittakaa omistajille, jos olet saanut valmiin hankkeen kehittäjäyhtiöltä ST SEV 1406: n mukaan, tarvittavan betoniseoksen luokkametrit on ilmoitettava. Siksi tietosi ovat tae luotettavuudesta ja rakentamisen turvallisuudesta.

Betonipäästöt ruuhkautumisvastuksen avulla voidaan helposti tunnistaa merkitsemällä. Kirje F (25-1000) ilmaisee jäätymis-sulamisjaksojen lukumäärän, jonka seos voi kestää ilman deformoitumista. Valmistajat käyttävät usein erilaisia ​​lisäaineita seoksen kestävyyden lisäämiseksi lämpötilaeroihin.. Hydrofobista sementtiä käytetään usein. Muista kuitenkin, että tällaisten materiaalien käyttö vaikuttaa haitallisesti betonin lujuuteen. Ilmastovyöhykkeellemme on tarpeeksi käyttää seosta indikaattoreilla F100-200.

Tässä läpäisevyysindikaattoreilla on syvä yhteys vesi, joka putoaa mikroprekteihin, tauko jäädyttämisen aikana. Betoniseoksen passissa vesiresistenssin kerrointa merkitään kirjaimella Wo (2 - 20). Tämä indeksi osoittaa seoksen kyvyn vastustaa veden tunkeutumista paineen alaisena. Parametrit ovat tiukasti säänneltyä nykyisellä GOST 12730.5-84: lla. Jälleen on mainittava hydrofobinen sementti, se lisätään seokseen usein korkeampiin määriin. Mitä korkeampi vesihyvennysindeksi on, sitä vähemmän sinun on käytettävä vedenpitävyyteen, etsiä paikkaa, jossa minimaalinen pohjavesi on. Muista kuitenkin, että tällaisen betonin hinta on paljon suurempi! Jos yrität pitää kiinni "ainutlaatuisesta sekoituksesta" alhaisimmalla hinnalla, ajattele... Miten sinun ei tule kärsiä tulevaisuudessa tällaisista epävarma säästöistä.

Mutta kukaan ei häiritse sinua käyttämään erilaisia ​​lisäaineita erikseen. Jos löydät ammattitaitoisen asiantuntijan, voit tehdä parhaan ratkaisun käsityöläisissä!

Seoksen passissa oleva kirjain P osoittaa betonin liikkuvuuden tasoa. Kerroin 1-5. Esimerkiksi ihanteellinen betonimerkki perustukselle M 350 (B 25) on taso (P2-P4). Tämä indikaattori on järkevä standardi monoliittinen työ.

Voit tutustua alla olevassa taulukossa olevien indikaattorien suhde. Täältä löydät merkkejä betonista, koostumuksesta ja mittasuhteista.

Käyttöominaisuudet ja betonin laatu.

Yksinkertaisimpia ja edullisimpia betonimerkkejä betoni M100 -M 250 käytetään yleensä apumateriaalina monoliittisten kaatojen valmistukseen, lujittamiseen jne. Täältä löydät vähimmäisvoimakkuusindikaattoreita ja et löydä erityisiä lisäaineita tällaisen seoksen merkkeihin.

M 300-M 400 -brändien betoniseokset sopivat erinomaisesti yksittäisten asuntojen rakentamiseen, ja niillä on erinomainen käytännön suorituskyky ja niiden hinta on melko demokraattinen. M 500: n raskasbetonilaatuja löytyy myynnistä hyvin harvoin. Se on yllättävää, ja lisäksi kapeaa materiaalia. Työskentely vaatii korkeatasoista ammattitaitoa. Tätä seosta käytetään erityisten julkisten tilojen rakentamiseen.

Miten määrität betonin merkin itse? Loppujen lopuksi kapitalistinen vuosisata pakottaa meidät säästämään paitsi ostajia... Vietä vähän aikaa. Kun betoni on toimitettu sinulle, täytä pari muotoa kuutioiksi. Puu ennen tätä kosteaa. Laita seos useaan paikkaan vahvistamalla tyhjiä. Ja viikolla vietät mestariteoksesi rohkeasti mihin tahansa laboratorioon, ja sinä huomaat, kuinka tunnollinen toimittaja osoittautui!

Luokat ja betoniluokat

Merkki ja (tai) betoniluokka - tärkein betonin lujuutta kuvaava indikaattori.

Aksiaalinen puristuslujuus on betoniseoksen kyky vastustaa tuhoja ulkoisista voimista.

Aksiaalisen puristuksen lujuudesta riippuen betonit jaetaan luokkiin. Luokka on osoitettu kirjaimella "B" ja numeroita, jotka osoittavat resistenssin paineen megapaskeina (MPa).

Luokkien lisäksi betonin lujuus annetaan myös merkillä "M" ja numeroilla 50-1000, mikä osoittaa puristuslujuuden kgf / cm2 ja sitä korkeampi tämä luku, sitä raskaampi betoni.

Luokkien ja merkkien välinen kirjeenvaihto

Betoni M100 B7.5

M100 B7.5 - ohuin betonipinta. Tärkein sovellus: valmisteleva konkreettinen työ, jossa ohut kerros tiivistetyllä maaperällä tai hiekkalaatalla.

Betonin rakentamisessa käytetään M100 B7.5: tä varsin usein, mutta kuormittamattomana kerroksena - valmistetaan monoliittisia tukirakenteita, lattiaa, joka on betonoitu maahan.

Valmistustöiden aikana M100 B7.5 valetaan tiivistetyn maaperän tai hiekkakerroksen läpi. Betonin M100 B7.5 valmistuksen tarkoituksena on estää sementti maito virtaamasta laakereista monoliittirakenteita maahan ja vastaavasti kosteutta ulkopuolelta sen varmistamiseksi, että päärakenteen betoni säilyttää lujuutensa.

Käytetty betoni M100 B7.5 ja tienrakennus valmisteltaessa pääteitä. Käytetty betoni M100 B7.5 kastikkeena jalkojen kiinnittämiseen, pienien arkkitehtonisten muotojen ja muiden ei-kriittisten rakenteiden asentamiseen.

M150 B12.5 betoni

Tavarabetonia M150 B12.5 käytetään valmistusaineena lattian ja betonipalkkien louhintaan, kaatoraudoituksiin, monoliittisiin laatoihin.

Betoni M150 B12.5: llä on riittävä lujuus, joten se on tärkein brändi, jota käytetään betoniraiteiden ja -laattojen asentamiseen.

M200 B15 betoni

Betoniä M200 B15 käytetään betonilaattojen, perustusten, päällysteiden, polkujen valmistukseen. M200 B15: n vahvuus riittää ratkaisemaan suurimman osan yksittäisten rakennustöiden tehtävistä: perustukset (kaistaleet, laatta, pino-grillage), betoniportaiden, laattojen valmistus.

Tieliikenteessä betoni M200 B15 käytetään monoliittisen tyynyn muodostamiseen pääteitä varten.

M250 B20 betoni

Mark M250: ta käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien kaistaleet, kaakeli-, pino-grillage, kevyesti kuormitetut lattialaatat, aidat, portaat, kiinnitysseinät.

M300 B22.5 betoni

Yleisimmin tavattu betonimerkki (tämä koskee myös M200 B15). Teknisten ominaisuuksien yhdistelmä ja tämän merkin betonin suhteellisen alhainen hinta tekevät siitä lähes täydellisen rakenteen tarpeita. M300 B22.5 sopii monoliittiseen tai nauhamaiseen pohjaan melkein mihin tahansa taloon, mukaan lukien maanmökki.

M350 B25 betoni

M350: n tärkein sovellus: kantavien seinien, lattialaattojen, palkkien, pilarien, raudoitettujen betonirakenteiden ja tuotteiden valmistus, monoliittisten säätöjen virtaus.

M400 B30 betoni

M400: n tärkein sovellus: kaivosaltaat, poikittaiset palkit, hydrauliset rakenteet, tukiseinät, siltarakenteet, monoliittisten rakennusten kellarit.

M450 B35 betoni

M450 käytetään sillanrakenteisiin, hydraulisiin rakenteisiin, pankkien holviin, metron rakentamiseen.