Miten päästään eroon ruokoista ja kaataa alue vedestä omilla käsillään, melioraatio

Suolainen maaperä sivustolla - ongelma omistajilleen. Ostettaessa tontti määrittää ylimääräinen kosteus läsnä ruoko, sedges, kiire. Myöhemmin omistajat kohtaavat epämiellyttäviä höyryjä, hyttysiä, huonokasviljelmien kasvua. Kasvit katoavat, koska happea ei ole riittävästi juurille, niiden hajoamiseen, altistumiseen myrkyllisille tuotteille (nitraatit, hapot, alumiinisuolat), jotka muodostuvat myrkyllisille maille.

Kosteikko ja savimaata

On kallis rakentaa talon kosteikkoon. Meidän on rakennettava syvä pylväsperusta.

Kaikki nämä ongelmat eliminoidaan tyhjentämällä alue. Ongelman ratkaisu on olemassa, ja voit yrittää päästä eroon ylimääräisestä kosteudesta itse. Menestyksen avain tässä on ymmärtäminen suon luonnosta.

Eri tilanteita - erilaisia ​​ratkaisuja

Asiantuntijan on joskus vaikea selvittää syytä mustan muodostumiseen. Tässä tilanteessa on tärkeää tutustua ympäristöön, tarkastaa naapurimaiden maita. Ylimääräinen maaperän kosteus on yleensä kaksi pääasiallista syytä:

 1. Laittaminen sijoitetaan alhaiseen veteen, mikä johtaa pohjaveden sijaintiin melko lähellä pintaa. Tätä syytä on harvoin vahvistettu, koska harvat uskaltaisivat tietoisesti ostaa maata suolla.
 2. Veden luonnollisen viemärin aiheuttamat runsaat sateet. Tämä ongelma liittyy useisiin tekijöihin - sijaintipaikan sen naapureiden alapuolella (vesi sateiden jatkuessa virtaa alaspäin), sijainti viskoosisen saven kerroksen pinnan läheisyydestä tai suolaveden lähteen läsnäolo.

Korkea vesipöytä

Pinta-aluevesi ("ylempi vedensyöttö") mahdollistaa suljetun tyypin tyhjentämisen riittävän syvälle. Tällainen vedenpoisto on asennettu pitkin alueen kehää sekä koko sen alueella. Runsailla vedillä, kun vetäytyminen maaperän syviin kerroksiin ei johda tulokseen, tarvitaan tyhjennysaukko ja pumppu, joka kykenee jatkuvasti pumppaamaan vettä ja ohjaamaan sitä alueen ulkopuolelle.

Savi maaperä

Maaperä, jolla on korkea savi, ei anna kosteuden kulkea, ja maa pysyy kosteana pitkään sateen ja lumen sulamisen jälkeen. Jos samanaikaisesti maa-alue sijaitsee kaltevuudella, veden virtaus tulee maan pinnan yläpuolelta. Optimaalinen ratkaisu samankaltaisessa tilanteessa on täyteaineen ja avointen ojien käyttö kosteuden kertymiseen ja poistamiseen syvälle maahan.

Suljetun vedenpoiston organisointi ei ole niin tehokasta, ja suodatuskerroksen muodostaminen maan pinnalle ei ole aina perusteltua. Ks. Myös: "Kuinka kaivaa talon ympärillä talon maaperä omilla kädillä."

nummi

Optimaalinen, mutta erittäin kallis ratkaisu on maanpinnan kohottaminen ja ojan kuivatus pitkin kehää. Ennen alueen tyhjentämistä on tärkeää harkita alueen käyttöä koskevia suunnitelmia ja määrittää vedenpoiston syvyys. Alueen alhaisimmassa osassa voidaan kaivata kaivaa alueen kausittaisella vesikierrolla. Tämän lisäksi on tarpeen ajaa avoimia tyhjennyskanavia, jotka sijaitsevat usein koko alueella. Kalteva alue on suojattava kasvien tai geomien maasta liukastumiselta.

Viemärimaja pitkin juoni

Sijainti laittaa laaksoon

Voit selviytyä vesiohenteesta pumpun ja viemäriverkon avulla. Jos se on tarkoituksenmukainen ja mahdollista, ongelma ratkaistaan ​​säiliössä alimman osan jakamisessa ja suljettuun vedenpoistojärjestelmään, joka toteutetaan koko alueella. Viemäröinti on suoritettava tilaan, jossa rakennusten perustuksia ei tuhota, ja kasvit voivat kehittyä.

Lisää vedenpoistomenetelmistä

Maaperän allokoituminen voidaan poistaa useilla maanparannustekniikoilla. Ennen kuin valitset oikean, harkitse seuraavia tekijöitä:

 • maaperän vedenkestävyys, sen koostumus;
 • suunta ja pohjaveden pinnan taso;
 • rakennukset puutarhassa;
 • korkeus, jolla haluat alentaa pohjaveden määrää.
Toimitetaan maaperä kasvattamaan alueen määrää

Maaperän toimitus

Nosta tontin pinta-ala mahdollistaa tuoreen hedelmällisen maaperän tuonnin. Jos maa ajetaan, se sekoitetaan viskoosin ja tiheän myllymaidon kanssa, ja puutarhassa on mahdollisuus kasvattaa kasveja. Tällä tavalla viljelty maa ei vaadi lannoitteita useiden vuosien ajan. Suola on kuitenkin kestävä ekosysteemi, joten sen palauttaminen alkuperäiseen muotoonsa ajan myötä ei ole suljettu pois.

Sand making

Jos lisäät hiekkaa samassa suhteessa tontin maaperään, maan laatu paranee ja ilmanvaihto paranee. Lisäämällä humus on mahdollista viljellä vihanneksia, marjoja, vihreitä kentällä. Hiekan lisääminen myrkylliseen maaperään luo tehokkaampia maanparannustekniikoita. Menetelmä on itsessään tehokas, jos sitä käytetään savipohjaisissa maissa, joissa on lievä ylimääräinen pintavesi.

salaojitus

Vedenpoistojärjestelmän parantaminen on tehokkain tapa poistaa pintavesi pitkään aikaan. Voit luoda sen muoviputket, joiden reiät ovat pieniä halkaisijaltaan seinämissä. Ensiksi on välttämätöntä kierrättää putket, joissa on geotekstiloita 1-3 kerroksessa, riippuen maaperän hiukkasten koosta. Ne sijoitetaan valmiiksi valmistettuihin kanaviin seuraavaan syvyyteen:

 • savipinnoille - 65-75 cm;
 • paikoilleen - 70-90 cm;
 • hiekkaisille alueille - jopa 1m.

Viemärit (putkien alla olevat kanavat) kaivetaan kaltevalla rintamalla niin, että vesi virtaa alueen alaosaan (lampi, kanava, kaivo). Kosteikkoalueilla sijaitsevissa puutarhoissa on tavallisesti yleinen vesipurkaus oja. Jos sitä ei ole vielä luotu, sinun on harkittava, miten ylimääräinen vesi ohjataan läheiseen säiliöön. Tyhjennys voidaan täyttää raunioilla tai sora. Tämän tekniikan avulla tilanteen paraneminen on havaittavissa kahden viikon kuluttua. Katso myös: "Pintaviemäröinti tai myrskyjätevarasto yksityisen talon ympärillä alueella, jossa on valuma-alueet omalla kädellään."

Avoimet ja suljetut ojat

Avaa kuivatus ojat poistavat ylimääräisen veden maaperän pinnalta. Ne on tehty vinossa 20 asteen kulmassa. Tämän menetelmän haittapuolena on nopea irtoaminen, lehtien, jätteiden, pysyvän veden saastuminen. Tällaiset tyhjennyslaitteet on puhdistettava säännöllisesti lapion avulla. Avaa kuivatushuoneja ojia ei käytetä alueilla, joilla on hiekkapohjaista maata, koska hiekka on nopeasti pestä ja viemärit ovat tehottomia. On kätevää sijoittaa avoin valuma-oja paikalle pitkin aitaa, jossa se ei vaivaudu ketään.

Suljetut viemärivedet ovat kaivettuja kaivantoja, peitetty hiekkakerroksella ja naamioituina puutarhaväylinä. Heillä on esteettinen ulkonäkö, maaperä ei romahda, vesi ei sisällä kukassa.

Raised beds

Suunnitelmien viljelemiseksi vihreitä, vihanneksia, mansikoita, kosteikkojen alueiden omistajia rakentaa korkeita vuoteita. Ylimääräinen kosteus kerätään vuoteiden väliin, ja viljelykasvien maa kuivuu. Oikealla lähestymistavalla on mahdollista kasvattaa kasveja myös alueilla, joilla on ylimääräistä vettä. Tämä on vakuuttava valokuva puutarhoista Hollannissa, joka on peitetty kanavaverkossa. Tällaiset olosuhteet antavat sinun kasvattaa mitä tahansa.

Korkeiden vuoteiden luominen ei ainoastaan ​​johda ylimääräiseen veteen vaan myös koristele puutarhaa

Kaivaa lampi tai kaivo

Koristeellinen lampi kerää ylimääräisen kosteuden ja antaa sen vähitellen haihtua. Tällöin puutarhan alue tulee huomattavasti kuivemmaksi, ja lampi itsessään koristelee maisemaa. Menetelmän tehokkuus on vakuuttava selkeä esimerkki - Cross-kanava, joka on rakennettu samaan tarkoitukseen Versaillesin puistossa.

Kuopat eivät ole huonoja tehokkuutta oksiin. Luomalla ne alimpaan kohtaan sivuston, he kaivaa kuoppia, jotka ovat peitetty roskaa tai hiekkaa. Niiden halkaisija alaosassa on puoli metriä, yläosassa kaksi metriä ja pituus on noin metriä. Sadan tai sulavan lumen jälkeen ylimääräinen kosteus vähitellen virtaa niihin.

Lampi kerää sadevettä ja sisustaa sivuston

Istutetaan kosteutta rakastavia puita

Kosteutta rakastavat puut erottavat runsaan vihannesten ylimääräisestä vedestä. Kypsät pajut, alder ja koivu tuntuvat hyviltä täällä. Tällaiset puut haihtuvat ylimääräisen nesteen lähteiden kautta. Pellit ja koivut kuivattavat kosteikkoja, mutta kestää useita vuosia tarpeeksi. Voit myös viljellä karpaloita, mustikoita, viburnumia. Kun alue kuivuu, sinun on jatkettava suosikki kasvien viljelyä.

Reeds ja sedges yleensä kasvaa kosteikoilla. Niiden torjumiseksi sinun on tyhjennettävä alue sopivalla tavalla, esimerkiksi tyhjentämällä ylimääräinen kosteus lähimpään virtaan. Näillä kasveilla on voimakas juurihakemisto, ja vain poistamalla se on mahdollista välttää uusia taimia tietyn ajan. Voit tehdä tämän, sinun täytyy kaivaa syviä kaivoja omilla kädilläsi, puhdistaa jokaisen juuren, laita rouberoidia kuoppien pohjalle. Reedin siemenet ovat hyvin levinneet, ja jos maa on märkä, ongelma palaa.

Äärimmäiset toimenpiteet

Jos mikään edellä mainituista talteenottomenetelmistä ei anna haluttua tulosta tai et halua odottaa, voit kutsua asiantuntijoita. Tehokkailla pumppuilla ne pumpata nopeasti tarpeettoman kosteuden, ja vaikutus näkyy jo päivän sisällä. Tämä on kuitenkin kallista palvelua, ja marshiness-ongelma voi lopulta palata.

Märissä olosuhteissa mustikat, viburnum, karpalo, suolaleipä, minttu, buttercups, thuja ja heather kasvaa kauniisti. Hyvä lisä olisi tyttömäinen viinirypäleet, rehevät saniaiset, callas, eräät lajikkeet orkidea kasveja.

Menetelmät käsitellä ylimääräistä kosteutta puutarhassa paljon. Kuitenkin, kun yksikään niistä ei auttanut, sinun on hyväksyttävä ja luotava oma luonnollesi. Suojavaraston omistaja voi menestyksekkäästi kasvattaa puutarhakasveja ja kukkia, vaan myös rakentaa talon. Tätä varten on olemassa monia todistettuja ratkaisuja.

Kuinka tyhjennä alue ylimääräisestä kosteudesta: järjestelmätyypit ja niiden valinta

Veden läsnäolo on tärkein edellytys lähes kaikkien kasvien, myös puutarhakasvien, kasvulle. Mutta jos on paljon vettä, niin tämä on jo todellinen katastrofi. Tämä on tuttua hyvin monille kesämökkien omistajille ja maalaistaloille. Ja on mahdotonta päästä eroon: Marshin alueella ei vain kukat ja puut puutarhassa häviävät hyvin nopeasti, mikään ei kasva puutarhassa, mutta rakennukset kärsivät pian. Tosiasia on, että muddy sotku, rakennuksen pohja alkaa hajota, pudota syvyyksiin ja ajan halkeamia ilmestyy seinille, joka kasvaa jokaisen pitkän sateen jälkeen. Surullinen näkymä. Mutta mikään isäntä ei odota tällaisia ​​epämiellyttäviä seurauksia, varsinkin kun on olemassa tie ulos - voit tyhjentää juoni.

Maaperän kuivatus

Viemäröinti on koko järjestelmä, joka on suunniteltu varmistamaan, että pintavesi poistuu maasta. Ennen järjestelyn jatkamista on kuitenkin tarkasteltava seuraavia tekijöitä:

 1. Maasto.
 2. Taso, jolla pohjavesi sijaitsee.
 3. Sademäärä.
 4. Viestintä suunnitelma
 5. Istumapaikka, kellari tai muut haudatut rakennukset.
 6. Maaperän rakenne, koostumus.
 7. Läsnäolo pensaita, puita ja niiden määrä.

Nyt on edelleen valittava sivustolle soveltuva järjestelmäversio.

Järjestelmien tyypit

Tyhjennä maaperä kahdella tavalla - varustamalla syvä tai pinnan tyhjennys. Vaikka molemmat vaihtoehdot on suunniteltu ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, niiden asettaminen ja työn tekeminen tehdään täysin eri tavalla.

Täten pinnan viemäröinnin päätavoite on veden poistaminen maaperän yläkerroksesta, joka kerääntyy tulvien, sateiden ja kerääntymisen jälkeen rakennuksen, terassien, polkujen ja muiden kohteiden ympärille.

Pintaveden poisto

Pintakerrosten kuivumiseksi voit varustaa lineaarisen tai pistejärjestelmän suunnittelun. Veden sisäänsyöttöjä pisteiden kuivatuksen järjestelyssä asennetaan, kun vesi vievät pieniä alueita. Tämä on:

 • erilaiset luontaisen tyyppiset syvennykset;
 • alemmat osien terassit;
 • ovi-alueet;
 • merkintä;
 • lähellä kouruja.

Pistejärjestelmän suunnittelu on niin yksinkertaista, että sen valmistukseen ei ole tarpeen luoda piiriä. Rakenteen järjestelyä varten on välttämätöntä valmistaa myrskyvesisyöttöjä, vesijohtoja, myrskyventtiilejä, septisiä säiliöitä, tikkaita.

Jotta hedelmällinen maaperä, joka on yli kolmen asteen kaltevuusalueilta, ei pesty pois, on välttämätöntä järjestää myrskyjärjestelmä. Se on myös tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Kun vesi pesee raidat pois.
 2. Jäähdytä paikka, jossa sisäänkäynti autotallille.
 3. Jos on usein pitkiä sateita ja on tarpeen siirtää runsaasti vettä rakennusten perustuksista.

Lineaarinen vedenpoisto

Tämä on maaperään upotetun kourujärjestelmän nimi. Sulkujen sulkeminen on metalli- tai muovimateriaalin irrotettava ristikko.

Tärkein edellytys on, että kourut asetetaan kaltevaan suuntaan siten, että vesimassat voivat liikkua painovoimalla. Liukuu pitkin, kosteus pääsee hiekkaan. Tämä elementti on yksinkertaisin suodatin, josta vesi liikkuu pitkin vesiviivoja myrskyjen viemäreihin.

Lineaarisen viemäröinnin rakentamiseksi sinun on ennalta suunniteltava sijoitus ja valmistauduttava asennukseen. Lisäksi on tarpeen varustaa betonin pohja järjestelmän kaikkien osien asettamiseksi. Jos tarvitaan laajempaa valuma-aluetta, voit myös betonoida ja vääristellä.

Varoitus! Jäteveden tehokkuuden parantamiseksi on tarpeen yhdistää lineaariset ja pistekonstruktiot yhteen osaan. Sitten veden määrä, jopa rankkimaisten tulvien jälkeen, suihkut poistetaan maaperästä, eivätkä ne voi vahingoittaa joko rakennuksia tai kasveja.

Syvä tyhjennys

Tämä on maanalaisten salaojituskanavien järjestelmä. Niille ylimääräiset vesimassat liikkuvat paikalta. Voit kerätä talteen keräilijä- tai viemärikaivoja.

Muuten pohjavesi kerätään, rakenteet ovat:

 1. Pystysuora.
 2. Vaakasuora.
 3. Yhdistetty (yhdistää molemmat edelliset versiot).

Pystysuorat rakenteet on rakennettu kuin rei'itetyt kuopat. Ne sijaitsevat vesistöalueilla. Suotimet ja pumppuyksiköt sijoitetaan kaivoihin. Tämän vuoksi tällaisia ​​järjestelmiä pidetään konstruktiorakenteina, jotka tarvitsevat jatkuvaa ylläpitoa. Siksi pystysuuntaista viemäröintiä harvoin käytetään yksityisellä alueella. Samasta syystä yhdistettyjä rakenteita ei ole rakennettu niin usein.

Helpoin ja taloudellisesti edullinen horisontaalinen vedenpoisto. Ei pinnallinen vaan syvä tyyppi. Järjestelyn tärkeimmät osat ovat viemärit. Nämä ovat rei'itettyjä putkia, jotka on tarkoitettu soraa laskemiseen valmistetuissa ojissa. Aikaisemmin asbestisementtituotteita käytettiin tähän tarkoitukseen, mutta ne osoittautuivat haitallisiksi ympäristöön ja korvattiin muovilla.

Neuvoston. Nykyään PVC-putkia ei käytetä tavalliseen, sileään mutta aallotettuun ulkonäköön. Nämä tuotteet ovat vähemmän työvoimavaltaisia ​​asennusta ja kustannuksia vähemmän.

Jotta hiekka ja maa eivät pääse putoihin reikien läpi, ne on kääritty erikoismateriaaliin. Tämä on geotekstiiliä tai kookoskuidusta valmistettua materiaalia. Materiaalin valinta riippuu maaperätyypistä. Jos se on tiivis tai hiekkainen, voidaan käyttää geotekstiilejä, kun taas muuntyyppiset maaperät voivat käyttää kookoskuitumateriaalia. Geotekstiileinä ne kuitukangasta, dornit ja muut pehmeät materiaalit, mutta sinun ei pidä ottaa kovia - ne eivät anna kosteutta läpi.

Tehtävä, joka voidaan tehdä omalla kädelläsi, suoritetaan seuraavasti:

 1. Piirrä kaavion, jossa viemäriverkon sijainti näkyy.
 2. Ottaen huomioon järjestelmän kaivaa oja.
 3. Aseta hiekkaan pohja 10-15 cm kerroksella ja heitä sitten geotekstiilit. Sen pitäisi riittää peittämään viemärit.
 4. Aseta viemärit siten, että ne sijaitsevat kaltevuuden alapuolella ja johtavat keräimeen.
 5. Liitä yksittäisiä elementtejä tees tai crosspieces.
 6. Kierrä viemärit ja laita rikkoutuneisuus päälle ja sitten kerros maapalloa.

Keräilijältä on tarpeen varmistaa veden lisääminen. Tällainen paikka voi toimia lähimpänä umpina, rotina ja mahdollisuuksien mukaan keskushermostona.

Jätevesijärjestelmien ylläpito

Vaikka syvä- ja pintajärjestelmät, joilla on asianmukainen järjestely, eivät tarvitse usein ylläpitoa, on silti välttämätöntä:

 1. Tarkasta kuopat ja keräimet säännöllisesti. Puhdista ne tarvittaessa.
 2. Jätevesiputkien seinämien talteenottamiseksi on tarpeen tehdä pääomanpesu. Ei ole tarpeen tehdä tätä usein - kerran 8-10 vuodessa.

Jos haluat suunnitella ja sijoittaa viemäröintiä sivustolle, muista katsella video materiaaleilla ja ohjeilla työn ominaisuuksista. Jos kaikki on tehty oikein, vedenpoisto toimii yli puoli vuosisataa, varmistaen, että koko ajan kosteus poistuu sivustolta.

Miten valua sivuston: tehokkaat menetelmät päästä eroon pohjavedestä omilla käsillä (70 kuvaa)

Vesi on yksi maan tärkeimmistä komponenteista. Ilman vettä ei kukaan kasvi voi kasvaa, mutta joskus on niin paljon vettä, että siitä tulee suuri ongelma. Tämän on valtava määrä maan omistajien omistajia. Ylimääräinen kosteus ei edistä rakentamista tai maataloutta.

Tontti, joka sijaitsee laaksossa tai maaperä, joka sisältää paljon saviä, on luonnollisesti "päänsärky". Mutta silti tällaiset ongelmat ovat täysin ratkaistavissa, on tarpeen tyhjentää alue vedestä.

Yhteenveto artikkelista:

Viemäröintijärjestelmät

Viemäröinti on toimenpidekokonaisuus, joka on suunniteltu tuottamaan ylimääräisen kosteuden maasta ulos. Ennen kuin aloitat tyhjennysjärjestelmän luomisen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

 • Maisema.
 • Pohjaveden määrä.
 • Läsnä saostumisen.
 • Suunnitteluviestintä.
 • Maanalaisten rakenteiden saatavuus ja sijainti.
 • Maaperän rakenne
 • Mahdollisuus istuttaa puita ja pensaita.

Pysyvä vesi aiheuttaa voimakasta uhkaa tällaisen maaperän rakenteille. Järjestelmän sopivimman version valinta on edelleen.

Maaperä on mahdollista tyhjentää käyttämällä syvä- tai pinnanpoistoa. Molempien vaihtoehtojen tehtävät ovat samankaltaisia ​​- ylimääräisen kosteuden poistaminen, mutta niiden asettamisen ja niiden työn periaatteet tapahtuvat eri tavoin.

Tällöin pintajuoksu tuottaa maaperän yläkerroksista vettä, joka kertyy saostuksen jälkeen.

Pintaveden poisto

Maaperän ylemmän kerroksen valumista varten sopiva lineaarinen tai pistekonstruktio. Vedenkerääjät sijoitetaan paikkaan, jossa vähiten kosteutta. Tätä varten:

 • Erilaiset luonnonlähteet.
 • Oven sisäänkäynti.
 • Aseta verannan alareunaan.
 • Alusta sisäänkäynnin portilla.

Pistejärjestelmä on hyvin yksinkertainen. Kun luot sen, sinun ei tarvitse luoda tarkkaa suunnitelmaa. Rakenteen luomiseksi on välttämätöntä valmistaa vedenottoaukkoja, viemäröintijärjestelmiä, myrskyjen sulkemisia ja viemäriverkkoja.

Jotta hedelmällinen maaperä voidaan säilyttää alueella, jonka kaltevuus on vähintään 3 astetta, on tarpeen luoda myrskyjärjestelmä. Se on hyödyllinen, kun:

 • Pese raidat vedellä.
 • Tilan tyhjennys autotallin sisäänkäynnin läheisyydessä.
 • Jos sateita on pitkiä ja ne tarvitsevat paljon kosteutta rakennusten perustuksista.

Lineaarinen vedenpoisto

Maaperään upotettu jätevesijärjestelmä on nimeltään viivästys. Vedenpoiston yläpuolella irrotettavat metalliristikot.

Tällä menetelmällä, jolla tontti tyhjennetään käsiisi, tärkein ehto on urien oikea sijainti. Kourut tehdään tekemällä pieni kaltevuus niin, että vesi virtaa itsenäisesti.

Uraan menevä märkä massa putoaa suodattimeen. Suodattimen avulla massoista puhdistetaan ja siitä tuleva vesi pääsee vesivirtajärjestelmään tyhjennysjärjestelmien kautta.

Lineaarisen viemäröinnin rakentaminen on hankalaa ja edellyttää alustavaa suunnittelua. Kaikkien tämän järjestelmän osia tarvitaan betonipohjan asettaminen. Jos valuma-alue on suuri, kaadetaan pohjat betonilla kaltevalla rinnealueella.

Voit parantaa viemäröintijärjestelmää voit luoda yhdistelmän eri malleja. Tämän järjestelyn avulla suuret vesimäärät eivät myöskään aiheuta merkittävää vahinkoa rakennuksille tai kasvillisuudelle.

Syvä tyhjennys

Ylimääräisen kosteuden poistamiseksi paikoilta käytetään myös maanalaiset tyhjennysreitit. Kerääksesi ne sinun täytyy asentaa kaivo.

Pohjaveden kokoonpanon periaatteella järjestelmät ovat:

 • Pystyasennossa.
 • Vaakasuorassa asennossa.
 • Yhdistetty.

Pystysuuntaiset asentojärjestelmät valmistetaan rei'itettyjen kaivojen periaatteella. Märät kerrokset niiden sijainnista. Aseta suodattimen ja pumppuyksikön sisään.

Siksi nämä rakenteet ovat jo suunnittelurakenteita, jotka edellyttävät jatkuvaa hoitoa. Tästä syystä pystysuuntainen viemäröintijärjestelmä ei ole suosittu.

Yksinkertaisimmista ja helpoimmin saatavilla on syväntyyppisen vedenpoistojärjestelmän vaakasuora asento. Tämän järjestelmän tärkeimmät osat ovat viemärit. Drain on aallotettu putki, joka on suunniteltu sijoitettavaksi aiemmin kaivettuun ojaan. Aallotettujen PVC-putkien käyttö edullisen hinnan ja asennuksen helppouden takia.

Ohjeet alueen tyhjentämiseen ovat seuraavat:

 • Teemme asennusohjeen, jossa merkitsemme viemäriverkon sijainti hyvin.
 • Suunnitelma ohjaa kaivamaan uria.
 • Työnnä hiekkaa urien pohjalle ja peitämme se erityisellä materiaalilla. Putkien kattamiseksi on oltava riittävästi materiaalia.
 • Viemäröinnillä on kaltevuus kaivon suuntaan.
 • Yhdistämme erilliset osat tees- ja risteytysten avulla.
 • Kääritämme putket ja täytämme ne rauniolla ja ylöspäin maapallon kerrokseen.

Älä unohda vapautumista vedestä ja kuopasta itsessään. Kaivoa kuopasta voidaan järjestää lähimpään ravinteeseen tai keskeiseen sademäärään.

Kuivausjärjestelmän hoito

Oikea hoito tarvitsee:

 • Suorita säännöllinen tarkastus. Puhdista tarvittaessa.
 • Kerran joka kymmenen vuotta on välttämätöntä suorittaa pääomanpesu, jotta voidaan poistaa talletukset putkien seinämiltä.
 • Älä käytä raskaita ajoneuvoja tyhjennyspisteissä.
 • Maaperän järjestelmällinen löystyminen ja sen jälkeen puristaminen on myös yksi järjestelmän hoidosta.
 • Suurta paineella varustettua letkua käyttämällä on tarpeen huuhdella putket maaperästä, lietteestä ja roskista.

Bolotze sivustolla

Jotta suola olisi poistettu paikalta, on koko alueen pinta-ala nostettava luomalla kuivatus oja pitkin koko kehä. Tämä menetelmä on erittäin kallis eikä siksi ole kaikkien saatavilla.

Ennen suon alueen kuivatusta on päätettävä, mikä syvyys tekee ojia. Jos kyseessä on kausivaihtelu, puristamme kanavan alimmalla osalla. Täällä on tarkoituksenmukaista olla runsaasti tyhjennyshajoja.

Savi maaperä

Savi maaperä, sula vesi ja saostuminen on pitkä pinnalla ilman menemistä maaperään. Tämä ei ole hyvä tasainen juoni eikä kalteva juoni. Kaltevuuden alaisella alueella lisätään vettä edellä mainitusta maasta.

Tämän ongelman helpoin ratkaisu on luoda avoimet kaivannot. Suljettu viemäröintijärjestelmä on tässä tehoton.

Luonnon avulla

Kaikilla ei ole kykyä luoda ja ylläpitää vakavaa tyhjennysjärjestelmää. Ja täällä tontti kuivaavat kasvit tulevat pelastamaan.

Tontin alaosa, jossa maa on kosteampi, istutetaan kosteutta rakastavilla kasveilla. Kun ylimääräinen kosteus imeytyy, tekee erinomaisen työn:

 • Itkeä paju ja koivu. Nämä puut ovat ihanteellisia istutukselle tontin juurella. Ne ovat hyvin juurtuneet ja aloittavat välittömästi tyhjennysprosessin.
 • Hyvin kostutettu alue, joka soveltuu istutettavaksi alder, tuhka, lehtikuusi ja vaahtera. Nämä puut eivät vain tehokkaasti selviydy tyhjennyksen tehtävistä, vaan ne voivat olla myös ornamentti sivustollesi.
 • Vain viljelty puu suurta kosteuspuutarhaan on luumu.

On paljon tapoja käsitellä paljon kosteutta. Ja jokainen voi löytää sopivan vaihtoehdon. Joten yli-kostutettu tontti ei ole lause!

Kuinka vedetään märkä alue vedestä: tehokkaita tapoja käsitellä ylimääräistä kosteutta

Dachassa oleva ylimääräinen vesi johtaa maaperän huuhtoutumiseen, puutarhakasvien pienempien saantojen, asuin- ja tilarakennelmien muodonmuutoksiin. Tässä tapauksessa joku, joka on kohdannut tällaisen ongelman, on tärkeää tietää, miten valua alue vedestä omilla käsillään.

Mikä vaikuttaa vedenpoistomenetelmän valintaan

Veden kertyminen alueella voi tapahtua monesta syystä, mutta tärkeimmät ovat seuraavat:

 • pohjaveden nousu;
 • alue sijaitsee alamäkeillä, mikä edistää saostumisen nopeaa kertymistä;
 • savi- ja lianmuotoiset maaperät, joiden kosteuspitoisuus on pieni.

Paikkakunnallisimmat paikat määräytyvät off-season aikana, jolloin sademäärän enimmäismäärä laskee - kevättalvella ja myöhään syksyllä. On suositeltavaa pumpata vettä alueelta kuivana aikana - kesällä.

Maaperän nopea poisto tapahtuu useilla menetelmillä. Asianmukaisen ongelman ratkaisun valinnassa on otettava huomioon tärkeimmät tekijät:

 • maaperän läpäisevyyden tyyppi ja taso;
 • maan koko;
 • optimaalinen veden lasku;
 • maaperän pohjaveden tyhjennysaika;
 • valmiita rakennuksia, jotka vaativat tyhjennystä;
 • maanalaisten lähteiden suunta;
 • kasvillisuuden läsnäolo ja tyyppi.

Suosituimmat maaperän viemäröintimenetelmät ovat viemäröintijärjestelmä, viemäröintivälineet ja ojat, maisema-elementit, kosteuttavat pensaat ja puut.

Suljetut ja avoimet tyhjennysjärjestelmät

Modernin viemäröintijärjestelmän avulla voit nopeasti ja tehokkaasti päästä eroon liikaa nestettä alueella. Yksinkertainen vedenpoisto koostuu putkistosta ja vesivastaanottimesta. Virta, järvi, joki, kaura tai oja voidaan käyttää veden ottamiseksi.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on järjestetty vedenottoon maatilaan ottaen huomioon sen pääelementtien välisen optimaalisen etäisyyden. Tiheissä maissa, joissa on korkea savi, erillisten jätevesien välisen etäisyyden on oltava 8-10 metriä, löyhästi ja karkealla maaperällä - jopa 18 metriä.

Ulkoilma

Avoin tai ranskalainen viemäröintijärjestelmä on matala oja, jonka pohja on täynnä hienoja soraa ja kivet. Tällainen viemäröinti laskeutuu melko yksinkertaisesti: kaivetaan ohuen syyn, jossa viemärit vedetään viemärikaivoon tai syvälle kaivolle hiekkakerroksen tasolle, jota käytetään viemäröintitasona.

1 x 1 m kuopassa voi olla suljettu ja avoin rakenne, jonka pohja on täynnä keskikovaa ja tiiliskiviä. Tällaiset rakenteet eivät tukkeudu, vaan ne täytetään maaperällä, joka pestään vedellä. Tästä syystä on paljon vaikeampaa tyhjentää tällaista kaivoa kuin avoin kouru.

Suljettu tyhjennys

Teknisesti monimutkainen laite, joka poistaa nopeasti ylimääräisen veden ja estää sen pysähtyvän. Suljetun viemäröinnin järjestely toteutetaan putkilla, jotka on valmistettu savesta tai asbestisementistä ja jotka on sijoitettu tiettyyn järjestykseen - suora- tai kalanruotoon. Suljetun tyypin tyhjennys soveltuu alueille, jotka sijaitsevat pienellä kaltevuudella, mikä tuottaa luonnollisen veden virtauksen.

Suljetut viemärit on usein yhdistetty tyhjennysjärjestelmiin, jotka mahdollistavat veden poistamisen talon pohjasta.

Kourut ja ojat

Monet omistajat valitsevat riittävän yksinkertaisen tavan ratkaista tonttien tyhjennysongelma kaivamalla viemäreitä ja ojia. Kartiomaisen kuopan järjestely suoritetaan seuraavasti: alimmassa kohdassa on tarpeen kaivaa oja 100 cm syvyyteen, korkeintaan 200 cm leveä yläosassa ja 55 cm pohjassa. Viemäröintijärjestelmä on varsin tehokas, koska ylimääräinen kosteus voidaan poistaa kuivatuskaivoihin ilman lisävarojen käyttöä.

Kourujen järjestäminen on työläämpi, mutta ei yhtä tehokas. Ovia vedetään koko alueen ympärys - syvyys ja leveys on 45 cm. Seinät tehdään 25 asteen kulmassa. Pohja on asetettu tiili taisteluun tai sora. Ovien tärkein haittapuoli on niiden asteittainen irtoaminen, joten seinien ajankohtainen puhdistaminen ja vahvistaminen levyt tai betonilaatoilla on tärkeää.

Maisemasuunnittelun elementit - purot ja lammikot

Tehokkaasti päästä eroon ylimääräisestä vedestä alueella johtuen keinotekoisten lampien ja purojen järjestelystä. Samanlaisia ​​maisema-elementtejä voidaan järjestää alueille, jotka sijaitsevat hieman kaltevalla rinnealueella.

Vesilähteet ovat parhaiten järjestettyjä pimeissä paikoissa, jotta vesi ei pääse kukintaan. Keinotekoisen altaan pohja on säädetty kiveä tai geotekstiilia.

Tehosteen tehostamiseksi, keinotekoisen säiliön vieressä, voit hiertää kosteutta rakastavia kasvillisuutta - pensaita, kasveja, ruohoa.

Tällaiset maisemamuodot muistuttavat rakentavasti ranskalaista viemäröintijärjestelmää, koska ne on varustettu samalla periaatteella.

Kosteutta rakastavat istutukset - pensaat, puut ja ruoho

Maaperän tyhjentämiseen käytetään kosteutta rakastavia puita, pensaita ja ruohoja, jotka pystyvät pumppaamaan ylimääräistä vettä.

Jotta vihreät tilat voivat poistaa kosteuden, on tarpeen tietää, mitkä lajikkeet on suositeltavaa istuttaa tontille. Näihin istutuksiin kuuluvat paju, koivu, vaahtera, leppä ja poppeli.

Vähiten vaativat pensaat: hawthorn, dog rose ja virtsarakon. Märällä maaperällä kehittyy hydrangea, irga, spirea, chubushnik ja Amur lila.

Jotta sivuston houkuttelevuus ja esteettisyys, kosteutta rakastavia puutarhojen kukkia kuten iris, aquilegia ja asters istutetaan.

Liian kostea maa ei sovellu hedelmäpuiden - päärynöiden, omenien, luumujen ja aprikoosien kasvattamiseen. Siksi, kun valitset puita, on parempi antaa etusijalle taimet, joissa on matala juuristo. Puiden istuttaminen suoritetaan 55 cm: n korkeudelle.

Tällöin maahan työnnetään tappi, jonka ympärillä oleva maa kaadetaan 25 cm: n syvyyteen. Valmistettu taimi on sidottu tapelle, ja juuret on ripoteltu maapallolla lisäämällä humus. Yläosat ovat paljaita 8 cm maanpinnan yläpuolelle.

Istutuksen päätyttyä taimi kaadetaan runsaasti veteen, jotta päästään eroon aukkoista juuriston ja maaperän välillä.

Se on tärkeää! Liian märällä maaperällä on korkea happamuus, joten on suositeltavaa lisäksi suorittaa se kalkitus kuivauksen aikana. Tämä parantaa maaperän laatua edelleen puutarhanhoitoon ja kotitaloustyöhön.

Käyttövaiheessa maaperän tilan tarkastaminen huolellisesti, koska liiallisella kosteudella voi olla kielteinen vaikutus puutarhakasveihin, asuin- ja tilarakennuksiin. Maaperän tyhjennysmenetelmää suositellaan samanaikaisesti kalkinpoiston kanssa.

Nyt jokainen maanomistaja tietää vastauksen kysymykseen siitä, miten päästä eroon vedestä sivustolla ja tehdä se oikein. Tämä edellyttää vapaa-aikaa, toiveita ja taloudellisia investointeja.

Tartuimme katkoviä tietoja aiheesta, laita se paaluun ja luopuimme siitä eräänlaiseksi "tekijän" näkemykseksi ongelmasta.

Ensinnäkin on tarpeen määrittää vedenpoiston käsite ja sen tarkoitus.

Osa artikkelista kirjoitetusta artikkelista ei ole suhteessa viemäröintijärjestelmiin, ja se viittaa sellaisiin myrskyjen viemäröintijärjestelytyyppeihin, joita tarvitaan missä tahansa maaperässä, jolla on päärakennetta ympärivuotiseen asumiseen.

Nämä järjestelmät voivat vain osittain olla päällekkäisiä tyhjennyksen kanssa tai olla täysin itsenäisiä.

Tällöin vielä virheellisesti toteutettu! Storm-viemärit eivät tarvitse suodatusta ns. "Suodatuskentät", koska sadevedet ovat jo puhtaita ja ne on poistettava vain rakennuksesta / rakennelmasta, jotta estettäisiin vesikalastus ja / tai tuhoutuminen (suodatuskentät eivät yksinkertaisesti pysty selviytymään raskas suihkut ja koko "kuoppa" täyttyy nopeasti vedellä tukea talteen viemäröintiä).

Miten tämä tehdään oikein? Tarkastele profiilin resursseja, joissa "sadeveden" järjestämisen vaihtoehtoja pidetään yksityiskohtaisina ja yleensä eivät aiheuta vaikeuksia järjestelyissä.

Jätevesijärjestelmän toteutus on täysin erilainen tekninen toimenpide, ja ennen kaikkea on selvitettävä tärkein kysymys: tarvitsetko sitä periaatteessa ja mikä?

Lumen lumen tai raskas sateiden voimakkaan sulamisen jälkeen aluspaineen keväthuo- minen ei ole lainkaan merkkinä tarpeesta järjestää viemärijärjestelmää (yleensä ei halpaa!).

Tämä voi johtua huonosti varustetuista tai puuttuvista myrskyviemäreistä, maaperän ominaisuuksista paikoilla (vesi ei yksinkertaisesti mene syvälle savialtaiden läheisyydessä pintaan nähden, mutta vesipöytä saattaa olla hyvin alhainen (esimerkiksi 4-8 metriä) Venäjän federaation alueella on runsaasti tällaisia ​​maaperä (lähes kaikki Rostovin ja Volgogradin alueet, Kaspian alpit ja kaikki suolapitoiset maaperät ovat melko yleisiä joillakin Moskovan ja Leningradin alueilla).

Tällöin avoimen vedenpoistojärjestelmän varustaminen vedenpoisto-ovijärjestelmän kautta voi tehdä kuka tahansa ja käytännössä ilman taloudellisia kustannuksia. Jätevesijärjestelmät ovat välttämättömiä, kun pohjavettä (GWL) on jatkuvasti korkealla tasolla, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti rakennusten ja puutarhakasvien perustuksiin. Mitkä jätevesijärjestelmät, niiden tarve, likimääräinen arvio rakennuskohteista ja materiaaleista jne. Määrittävät alueen geologian ja sen rakennesuunnitelman, mukaan lukien rakenteet, jotka rakennetaan (säätiön seinän kuivatuksen järjestämiseksi).

Suosittelen, että punnitsit hyviä ja huonoja puolia ennen sivuston ostamista ja päätä, rakentaako jotain pääomaa ja kallista (tai olet tyytyväinen pinnan betonituotteisiin), jonka suunnittelet (tai vain tulet grillataan).

Joskus (ja hyvin usein), se osoittautuu halvemmaksi huomattavasti suuremman hinnan maksamiseksi kuin syödä syvään tyhjennykseen ja kaivaa kaiken kaivinkoneella.

Dmitri on pitkälti oikeassa. Sinun tulisi aina miettiä, mitkä vedet aiheuttavat vettä, pinta- tai pohjavesiä. Kaikissa tapauksissa vedenpoisto on kuitenkin tarpeen. Storm-jätevesi on myös pintaveden poisto (katso SNiP 2.06.03-85). Se voidaan toteuttaa tasoittamalla pintaan antamalla sille kaltevuus, tekemällä pieniä aaltoja (joka on vaikeaa vuosittain huollettavana, koska ne ovat umpeutuneita, silputtuja jne.) Tai pienten suljettujen viemärien, jotka on täytetty karkealla materiaalilla. Suolaveden maaperä ei periaatteessa voi olla Moskovan ja Leningradin alueilla eikä varsinkaan Venäjän ei-Chernozemin alueella, koska tämä on kostea alue. Tässä on enemmän sadetta kuin luonnon haihtuminen. Tästä syystä ei ole ylimääräistä suolaa, joten ei ole suolaa. Nechernozemien huvilat kohdennettiin epämiellyttäviin kosteikkoihin, joissa oli runsaasti pohjavettä. jossa 80 prosentissa tapauksista ei voida tehdä ilman eri tyyppistä vedenpoistoa. Valitettavasti käytännöllisesti katsoen ei ole suosittua kirjallisuutta siitä, miten käsitellä maanviljelytilaa maassa, selvittää syyt, määritellä suunnittelu, vedenpoiston tekniikka.

Yksi SNiP: n "Reclamation Systems and Structures" -elokuvien kirjoittajista 40 vuoden kokemuksen pohjalta kuivatusohjelman suunnittelusta ja rakentamisesta kirjoitin 2 esitteitä. 1. Kaivosten rakentaminen esikaupunkialueilla omilla käsillään. 2. Maaperän viemäröinti omilla kädillä (kuinka poistaa ylimääräisen veden alueelta). Tekijä E.I. Kormysh. Molemmat tulivat ulos vuonna 2017.

Kuinka tehokkaasti valutetaan maa pohjavedestä

Liian suuri määrä vettä tontilla estää normaalin maatalouden ja vähitellen tuhoaa rakenteita. Ylimääräinen vesi edistää ravinteiden huuhtoutumista maaperästä, koska se maaperän salinisaatio, se pesee pois puiden juuret ja rakennusten perustukset. Siksi jokainen omistajan, joka joutuu vastaavanlaiseen ongelmaan, täytyy tietää, miten tyhjentää sivusto. Tämä on varsin työläs, mutta varsin toteutettavissa oleva tehtävä.

Pohjaveden sijainti.

Menetelmävalinta

Tyhjennä paikka useilla eri tavoilla. Ennen kuin valitset tietyn, harkitse seuraavia kohtia:

 1. Maaperän läpäisevyys paikoilla.
 2. Kuun koko ja muoto.
 3. Vaadittu veden taso laskee.
 4. Aika, jolle on tarpeen poistaa maa pohjavedestä.
 5. Rakennusten ja eri rakenteiden esiintyminen sivustossa.
 6. Pohjaveden suunta.

Luonnollinen salaojitusjärjestelmä.

Pohjaveden pintalaudat voidaan järjestää. Tällöin pohjavesi rinteiden läpi ja kaivon pohja tunkeutuu valuma-ojaan ja kuljetetaan sitten kaivoon, josta ne pumpataan pumpuilla. Tällaista järjestelmää järjestettäessä hienorakeisissa maissa hiekan ja soran sekoitusta käytetään valuma-ojien täyttämiseen.

Pohjavesiputki voidaan järjestää ilman putkien käyttöä. Syväkaivukoneet kaivaa. Ne on täytettävä suodatinmateriaalilla. Useimmin käytetään tätä karkeaa hiekkaa, soraa. Materiaali on täynnä useita kerroksia eri fraktioista. Lisäksi turpea käytetään väistämättä. Se suojaa täyttöä saastumiselta.

Koristeellinen uima-allas kerätäksesi ilmakehän vettä uunista ^ 1 - vesirakastavia kasveja; 2 - peittää alueen ja kävelytie luonnonkivellä; 3 - altaan kulho; 4 - penkki; 5 - itkevät pajut; 6 - kivet, lohkareet; 7 - veden täyttöputki (suihkulähde); 8 - levyn portaita.

Pohjaveden poisto-laite on järjestetty muoviputkien avulla, joissa on rei'itetty pinta. Putki asetetaan maahan jäädytystason alapuolelle. Sen varrella on reikiä veden keräämiseen.

Jos pohjaveden tasoa on tarpeen alentaa 3-5 m: lla, käytetään tavallisesti neulansuodatinta. Tällainen järjestelmä perustuu putkeen, jossa on neulansuodatin lopussa.

Se kytkeytyy tyhjöpumppuun ja pumppuun. Jos on tarpeen alentaa pohjaveden määrää suurella määrällä, tällaiset asennukset on järjestetty useille tasoille.

Ejektorin vedenostimet voivat olla osa neulansuodinyksiköitä. Ejektorit ohjataan veden suihkutuksella, joka ruiskutetaan keräimeen. Tällaisten laitosten avulla on mahdollista alentaa pohjaveden määrää 20 metrillä.

Vedenpoisto

Ennen kuin aloitetaan pohjavesijärjestelmän suunnittelu, on tarpeen päättää, mistä ne puretaan. Valittavissa on useita vaihtoehtoja.

Viemärikaivojärjestelmä.

Kumulatiivinen järjestelmä voidaan järjestää. Tämä on paras vaihtoehto alueilla, joilla on suuria kausivaihteluja kosteudessa. Esimerkiksi märän lähdevettä kerääntyy ja kuivana kesäksi sitä käytetään kasteluun. Pohjavesi otetaan talteen erityisesti tätä tarkoitusta varten suunniteltuun säiliöön. Ne voidaan jättää pinnalle tai haudata haluttaessa. Vettä voidaan kerätä keinotekoiseen säiliöön, mutta se vaatii vakavampia materiaaleja ja työvoimakustannuksia.

Jos kylässäsi on yleinen vesivirtausjärjestelmä, on järkevää järjestää pohjaveden purku tällaiseen järjestelmään. Jos alueen ympärillä on vapaa alue, vesi voidaan ohjata siellä, mutta useimmissa tapauksissa se ei ole tarkoituksenmukaista.

Viemäriputkien asettelu.

Jos vettä ei ole tyhjennetty, sen on kerättävä. Tätä tarkoitusta varten toimitetaan erityiset säiliöt. Kun säiliöt täytetään, kutsutaan ashensointikone ja ne vapautetaan.

Usein sivuston omistajat yhdistävät useita menetelmiä. Esimerkiksi keväällä he keräävät vettä säiliöihin, käyttävät sitä kesällä kasteluun ja syksyllä ne poistavat jotain, mikä ei ollut hyödyllistä.

Periaatteessa pohjaveden oton tarve ilmenee vain lian ja savien maaperässä. Hiekkaiset maaperät itse suorittavat vedenpoiston.

Askel askeleelta

Perinteisen viemäröintijärjestelmän järjestämiseksi sinun on suoritettava suuri määrä maanrakennustöitä ja sijoitettava paljon rahaa. Tällöin kuitenkin voit saada puoliautomaattisen järjestelmän. Jo muutaman viikon ajan itse vesi kerääntyy kuivatuskaivoon, koska se kertyy, omistaja pumppaa sen ojaan, varastosäiliöön tai läheiseen vapaaseen alueeseen, kuten metsään tai kenttään, mieluiten luonnollisen säiliön. On tärkeää, että veden taso tyhjennysreikään ei ylitä haluttua pohjaveden korkeutta alueella. Muuten vesi ei yksinkertaisesti tyhjennä.

Pehmeän tyhjennyslaitteen kaavio.

Talouden kannalta useimmat omistajat käyttävät kuitenkin erilainen menetelmä pohjaveden organisoimiseksi. Se on kannattavampaa mutta vähemmän tehokasta kuin perinteinen viemäröintijärjestelmä. Kun valitset tällaisen menetelmän, sinun on varauduttava suuria työvoimakustannuksia käytettäessä.

Pohjavesijärjestelmän perustamiseksi on valmisteltava seuraavat seikat:

 1. Kaivinkoneiden kaivaminen.
 2. Kottikärryt.
 3. Rakennustaso ja rautatie.
 4. Vannesahan.
 5. Viemäriputket, liittimet ja liittimet.
 6. Käsisuoja.
 7. Kuopat kuivatukseen.
 8. Murskattu kivi, hiekka, geotekstiilit.

Ensinnäkin paikan päällä täytyy kaivata yhdensuuntaisia ​​kaivantoja, jotka sijaitsevat 4-6 metrin etäisyydellä toisistaan. Erityinen vaihe riippuu maaperän tiheydestä. Jos maa on raskas, kaivannot on tehtävä pienemmissä vaiheissa. Valitse tyhjennyspaikan paikka. Koko järjestelmä on tehtävä tasaisella kaltevuudella kaivon suuntaan niin, että vesi virtaa siihen gravitaatiolla. Tarkista kaltevuus käyttämällä rakennustasoa.

Suljetun viemäröinnin järjestelmä.

Tason alapuolella sijaitsevien kaivantojen päiden on yhdistettävä toisiinsa uusi kaivanto ja viedä se viemärikaivoon. Uusi kaivanto olisi myös sijoitettava kaltevuuden alle tämän kaivon suuntaan. Jos et voi liittää niitä tämän järjestelmän mukaisesti, sinun on järjestettävä useita tyhjennyskaivoja.

Kaivannon pohja on täynnä soraa (raunioina) ja joen hiekkaa. Riittää kerrospaksuutta 30-50 mm. Viemäriputket asetetaan. Pääsääntöisesti käytetään polymeeriputkia, joiden pituus on reikiä. Jotta nämä reiät eivät pääse tukkeumaan käytön aikana, putket tulisi kääriä geotekstiilillä. Voit myös käyttää kestävämpää geotekstiilien analogia - kookoskuitua.

Kun putkikaivuri on asetettu yläosaan täyttämään seos hiekasta ja soraa. Kaikki on järjestettävä siten, etteivät putket pääse kosketuksiin maaperän kanssa. Ne on ympäröitävä kaikilla puolilla sekoitus hiekkaa ja hiekkaa.

Viemäröintijärjestelmä

Keskittymällä kasvien korkeuteen voit määrittää pohjaveden syvyyden.

Laajamittaisen järjestelmän sijaan voidaan järjestää pistevettä. Reikien välinen etäisyys on 6 m. Useimmissa tapauksissa riittää, että vain osa alueen alueesta tyhjennetään, mutta tämä riippuu erityisistä olosuhteista.

Reikien pohja on täynnä soraa ja hiekkaa. Viemäriputken osat on kääritty kookoskuiduiksi (geotekstiili) ja asetettu pystysuoraan kaivoihin. Segmenttien pohjalla on myös liitettävä geotekstiili. Nosta putki, jonka halkaisija on niin suuri, että tyhjennyspumppu pääsee vapaasti sisään. Reiän halkaisija riippuu myös geotekstiilillä käärittyjen putkien halkaisijasta - sen tulee olla noin 10 cm suurempi.

Tällainen järjestelmä edellyttää omistajan säännöllistä osallistumista. Keskimäärin kerran 1-2 viikon välein, sinun on otettava viemäripumppu, laita se kuhunkin kuoppaan ja pumpattava vettä. Työ on yksinkertaista ja kestää vähän aikaa.

Reikien ja ovien käyttö

Piirrä nykyisen tyhjennysjärjestelmän kanssa.

Monet puutarhurit ratkaise ongelman tyhjennyspaikan avulla tärkeimpien reikien ja ojien avulla. Rosat on järjestetty yksinkertaisesti. Meidän täytyy kaivaa reikiä 80-100 cm syvälle, 2 m leveä pinnalle ja 50 cm pohjassa. Ne on valmistettu maan alimmissa kohdissa. Järjestelmä on hyvin yksinkertainen, mutta melko tehokas. Kaikki ylimääräinen vesi paikasta kerätään näissä kuopissa.

Orava-järjestelmän järjestäminen on hieman vaikeampaa. Yleisimmin käytetty menetelmä perustuu avoimiin tyhjennyshajoihin. Heidän avustuksellaan sivusto purkautuu keväällä sulatusta lumesta.

Kaavion ympäryksen ohella on tarpeen kaivaa ojia, joiden leveys ja syvyys on 40 cm. Tällaisten ojien seinät on leikattava noin 20-25 asteen kulmassa. Järjestäytyneissä puutarhakumppanuuksissa tällaisten kulkuneuvojen laite on periaatteessa pakollinen vaatimus hallinnoinnista. Epäkohtien joukosta voidaan erottaa, että ojan maadoitetut seinämät vähitellen murentuvat. Lisäksi ne tukkeutuvat erilaisilla pienillä roskilla, jotka usein esiintyvät vesistöissä.

Kuivauskaivojen järjestelmä.

Betoni- tai puupaneeleja käytetään yleisesti seinien vahvistamiseksi. Myös ojan pohjalla voi sijoittaa metallia tai betonia. Jätteet ja kasvit on hävitettävä säännöllisesti. Tämä voidaan tehdä tavallisella lapiolla. Useimmissa tapauksissa yhteinen kulkuhuopa toimii veden ottamisena. Hän asettuu tien varrella.

Hieman vähemmän suosittu tapa on ns. ranskalainen viemäröinti Paikan päällä luodaan samankaltaisia ​​ojia jyrkillä seinillä ja täynnä soraa tai kivet. Tällaisen vedenpoiston laitteistoa on useita vaihtoehtoja: voit kaivaa matalia ojauksia, joiden pohjavesi valuu kaivoon tai tehdä oja luonnon hiekkakerroksen syvyydelle ja vesi menee siihen. Kaivo 1-1,2 m: n sivuilla toimii tällaisen järjestelmän kaivoina. Kaivo voidaan sulkea ja avata. Se voidaan täyttää rikkoutuneella tiilellä tai karkealla soralla. Näiden ojien eduista on mahdollista erottaa se, että ne eivät "kukoistu" eivätkä ne tukkeudu, mutta jonkin ajan kuluttua ne voivat tukkeutua veteen pestyllä maaperällä. Ja tässä kasveissa alkaa itää. Tällaisten ojien puhdistaminen vaatii paljon työtä verrattuna aikaisemmin kuvattuihin tavallisiin tyhjennyshajoihin.

Kallis tapa tyhjentää sivusto on luoda suljettu viemäröintijärjestelmä. Se on järjestetty asbestisementti- tai saviputkien avulla. Putket voidaan sijoittaa "kalanruotoon" tai suoraan. On tärkeää, että sivustolla on kaltevuus riittävän veden luonnolliseen virtaukseen. Tällainen järjestelmä sopii hyvin paikkaan, jossa on suuri pohjavesi. Yleensä se yhdistetään vedenpoistoon vedenpoistoon talon pohjasta. Tällaisen järjestelmän suunnittelu edellyttää kuitenkin asianmukaista kokemusta, ja sen tekeminen itse on melko vaikeaa.

Hyödyllisiä suosituksia

Jätevesijärjestelmän luominen on parhaimmillaan kuiva kausi. Et yksinkertaisesti voi kaivaa kaivantoa, kun alue on vettä.

On tarpeen määrittää optimaalinen syvyys pohjaveden säilyttämiseen. Viemäröintijärjestelmä on sijoitettava tämän merkinnän alle. Monet omistajat tekevät yhteisen virheen - he järjestävät asianmukaisesti viemäröintijärjestelmän mutta eivät jätä säännöllisen pumppauksen tarvetta. Tällainen lähestymistapa ajan myötä tekee viemäristä hyödytön.

Järjestelmän luomisen ja sen laitteen käytön jälkeen on oltava varovainen. Kuivuuskaivoissa ja kaivo voi epäonnistua. Jos mahdollista, sulje ne tiukasti niin, että kukaan ei ole vahingoittunut.

Kuivaus tehdään pohjaveden korkealla alueella

Pohjavesien nousu johtaa usein paikallisen alueen, puutarhan tai vihannesten tulviin. Ylimääräinen kosteus edistää maaperän huuhtoutumista, jonka seurauksena pohja imeytyy, talo romahtaa. Jatkuva kosteus estää viljeltyjen kasvien kehittymistä, aiheuttaa jäkälän, homeen kasvua.

Kysymys herää kysymys siitä, miten vesi poistetaan pohjavedestä, jos vedellä ei ole minkäänlaista liikkua? Tällaisen ilmiön estämiseksi on välttämätöntä tehdä vedenpoisto alueella, jolla on korkea pohjavesi (GWL). Useita sivuston kunnostustöitä voidaan tehdä käsin käyttämällä ostettuja materiaaleja ja improvisoituja keinoja.

Milloin tarvitset vedenpoistoa

Sulava tai sade vesi kulkee ylemmän vesijohdon läpi, saavuttaa läpäisemätön muodostus (savi) ja kulkee sen syvennysten läpi alimmalle pisteelle - muodostuu alue, jossa on liiallista kosteutta. Kun viemärijärjestelmät eivät selviä suuria määriä saostumista, maaperän ylempi kerros kerääntyy kosteudelle ja pohjavesi nousee. Niiden vaikutus on erityisen tuhoisa, jos vedenpitävän saven yläpuolella on hienoa hiekkaa: tässä tapauksessa kellunta voi muodostua.

Paikallisen alueen kunnon arviointi pohjaveden läheisyydessä auttaa rakennusten ja maaston ulkoista tarkastusta. Seuraavat seikat osoittavat veden horisontin nousua ja vedenpoiston tarvetta:

 • seinistä suihkutetaan kipsistä, ovien ja ikkunoiden kehykset ovat vääntyneet, halkeamat näkyvät lasissa ilman ilmeistä syytä - nämä ovat todisteita vahvuuksista, jotka johtuvat sementin kalsiumin huuhtoutumisesta;
 • kosteuden jatkuva haju - se liittyy muottiin, joka vaikuttaa haitallisesti puu- ja betonirakenteisiin ja on haitallista terveydelle;
 • nokkoset, äiti-ja-äidinmiehet, hevoset, hemlock, ruoko, koiruoho, lakritsi;
 • hyttysten, etanoiden ja sammakoiden määrä kasvoi ja käärmeitä ilmestyi;
 • kellari tai tyhjennys on täynnä vettä.

Jos on tarpeen tarkistaa tyhjän rakennuksen juoni, testisoitto auttaa selventämään tilannetta GWL: llä. Saadut tiedot maaperän koostumuksesta ja laadusta antavat tarkan vastauksen kysymykseen siitä, onko alueen viemäröinti tarpeen. Tämä on suositeltavaa, kun pohjavesi sijaitsee 1-2 metrin syvyydessä. Avoimen ja suljetun vedenpoistokanavat, vedenpoistoaltaan järjestäminen, keinotekoisten pengertien valmistus, pumppaaminen erityisellä tyhjennyspumpulla auttaa vähentämään niiden tasoa.

Avaa järjestelmä

Suurten pohjavesien osittaisen viemäröinnin vuoksi on mahdollista varustaa yksinkertainen viemäriverkosto, joka on sijoitettu alueen koko kehälle ja harjanteiden väliin. Pienissä vesistöissä sade ja sula vesi kerätään, lähetetään pääkanavaan ja kuljetetaan sitten viemärikaivoon tai imeytyvät maahan paikan päällä.

Tässä ovat perussäännöt avoimen jäteveden valmistukseen tee se itse:

 1. Tärkeimmät kaivannot ovat kaivettu vähintään 40 cm: n syvyyteen, lisäksi ne ovat riittäviä 15 cm: n hautaamiseen. Kanavien leveys riippuu niiden sijainnista, yleensä se on 1/3 syvyydestä. Varmista, että kestät järjestelmän pienen kaltevuuden varmistaaksesi painovoiman.
 2. Lähellä rakennuksia ja eri rakenteita kanava haudataan suhteessa säätöön ja tukirakenteisiin 25-30 cm.
 3. Koska ovien seinämiä ei ole vahvistettu, niitä ei voida kaivata rakenteiden kehän ympärille, joten säätiö ei muuttuisi ajan myötä.

Avaa vedenpoisto ei voi ohjata pohjavettä - se vain estää pohjaveden hyytymisen ilmakehän kosteudesta. Tämän vaihtoehdon haitta on viljeltyjen istutusten istuttamisen hyödyllisen alueen vähentäminen.

Parannettu versio avoimesta järjestelmästä - täyttöveden tyhjennys. Kaivostoiminta on peitetty laaja geotekstilien nauha, karkea sora on täytetty puoleen syvyydestä. Ylhäältä he täyttävät ojan pienellä murto-osalla, eivät saavuta maaperän tasoa 10-15 cm: llä, vaan ne peittävät geotekstiilin reunat, kaada hiekkaa tai soraa.

Suljettu järjestelmä

Tämä vaihtoehto tarjoaa tehokkaan pohjaveden tyhjenemisen ja voi merkittävästi vähentää alueen kosteutta korkealla pohjaveden pöydällä. Järjestelmä on viemärijärjestelmä - putket, jotka on haudattu maaperän jäädyttämisen alapuolelle (niin, että talvella ei ole puutteita) ja liitetty viemärikaivoon.

Tyhjennysjärjestelyt ovat tässä järjestyksessä.

 1. Sijoituspaikka. Piirrä optimaalinen vedenpoiston reitti. Putkien tulee kulkea pitkin rakennusten kehäpuita ja puiden välissä. Suurten pohjavesien pohjaveden tyhjennys on varmistettava, että trunkeihin on vähintään 2,5 m. Jäteastian asento sijoitetaan suunnitelmaan: sen on oltava alemmassa asennossa.
 2. Suunnitelma suunnitelman mukaan. Se tehdään tappien ja langan avulla.
 3. Kaivaa kaivannot. Ne sijaitsevat jäädytysrajan alapuolella, ja rakennuksen viemäröintiä varten ne ovat 15 cm alapinnan alapuolella.
 4. Hiekka tyynyt. Kaadon pohjaan kaadetaan kerros karkeaa hiekkaa (10-15 cm), se kaadetaan vedellä, mutta sitä ei tapahdu. Tyynyn yläreuna muodostuu tason ylläpitämällä jatkuva kaltevuus 1-2 mm / 1 metri - ylhäältä pisteestä kaivoon.
 5. Geotekstiilien asettaminen. Sen leveys marginaali on kummallakin puolella 25 cm.
 6. Soran suodatuskerroksen täyttö (5-10 cm).
 7. Putken asettaminen Tarvitset valmiita polymeeri-aaltopahvituotteita geotekstiilien vaipassa (suojaa siltingiltä). Runko-kanaville tarvitaan putkia 100 mm ja lisäputkille 75 mm. Asettaminen on toivottavaa suorittaa kassin. Reitin kaikki kierrokset, kaivot sijoitetaan hiekkalaivoihin, joihin putkipäät johdetaan, mutta niitä ei kiinnitetä säiliöihin (jotta järjestelmä on helpompi puhdistaa).
 8. Suodatinkerroksen täyttö. Orava-alue on täynnä suuria ja keskisuuria soraa, eikä se saavuta maanpinnan tasoa 20-30 cm.
 9. Shelter-järjestelmä. Sora on peitetty geotekstilien vapailla reunoilla, peitetty soramasilla tai maaperällä, joka jää kaivannon kaivamisesta.

Jotta vältetään rei'ityksen tukkeutuminen savesta hiukkasilla ja suolasaostuilla 2-3 vuoden välein, järjestelmä pestään juoksevalla vedellä letkusta paineella.

Tontin nousu

Vaikka syvä tyhjennys ei auttanut täysin poistamaan GWL: n negatiivisia ilmenemismuotoja, olisi tärkeää käsitellä pohjaveden korkean pohjaveden suunnittelua ja polttamista.

Tämä menetelmä on kallis, mutta antaa todellisen ja kestävän vaikutuksen. Riippumatta nostokentän korkeudesta, työsuunnitelma on suunnilleen sama.

 1. Alueellinen suunnittelu. Tee yksityiskohtainen suunnitelma alueesta, jossa ilmoitetaan korkeuden taso, pinnan vesipiirin sijainti, hedelmällisen kerroksen paksuus. Tämä auttaa määrittämään missä, kuinka paljon ja mitä täsmälleen kaada. Jos alueen geologia on monimutkainen (korkealla GWL: llä, bogging on yhdistetty, on savi kerros tai tyhjät), on parempi antaa asennus asiantuntijalle.
 2. Vanhojen rakennusten purkaminen (jos sellainen on).
 3. Sivuston tyhjennys. Se on vapautettu kasvillisuudesta, roskista, viereisistä juurista.
 4. Viemäröintijärjestelmän asennus (jos sitä ei ole vielä olemassa). Vain polkumyynti ei ratkaise ylimääräisen kosteuden ongelmaa. Kaikki on välttämätöntä ottaa pois suljetussa tai avoimessa muodossa, joka on kuvattu aiemmin.
 5. Polkumyyntialue. Aluetta ympäröi alhainen nauha-säätiö, jotta kaadettua materiaalia ei pääse sateelle. Betonin kovettumisen jälkeen suoritetaan kerrosmateriaalien kerrostuminen (10-15 cm kukin). Jokainen kerros tiivistetään vibrotampingilla. Kun kaikki alemmat kerrokset on asetettu pari viikkoa 2-3 cm: n luonnolliseen kutistumiseen, vain silloin tulee hedelmällisen maaperän kääntyminen. Jotta ne eivät sekoita kerroksia, ne erotetaan geotekstiloilla.

Hyödyllisiä vinkkejä

Seuraavassa on vastauksia lukijoiden suosituimpiin kysymyksiin talteenotto- ja kuivatuslaitoksista.

 1. Mikä materiaali on parempi kaataa sivustoa?

Hedelmällistä maata voidaan käyttää 20-30 cm: n nostamiseen pienellä alueella. Jos tarvitaan mittarikerros kerrosta, pohja on tehty hiekasta, sekundaarisesta murskatusta tai rikkoutuneesta tiilestä sijoitetaan keskelle (tyhjennys) ja maaperä asetetaan päälle. Sängyillä ja nurmikoilla voit tehdä ilman raunioita, polut ja alustat maaperän sijasta ovat ripotelleet kaivettu maaperä. Asiantuntijat uskovat, että on parempi sijoittaa maa alas sivustolta. Tämä estää raskaan ryöstön uppoamisen kevyeen hiekkaan tai kevyeen hiekkaan, joka liukuu alas sieltä.

 1. Ovatko asbestit tai käytetyt teräsputket sopivia suljetulle syvälle viemäreille?

On parempi käyttää erityisiä tyhjennysputkia pohjaveden poistamiseen valmiiksi tehdyillä rei'illä ja geofabrilla käärittyinä. Muut tuotevariantit tukkeutuvat nopeasti ja tyhjennys epäonnistuu. Äärimmäisissä tapauksissa otetaan asbestisementtiputket, joiden halkaisija on vähintään 100-150 mm. Veden virtaukseen niissä, ne porata reikiä tai tehdä leikkauksia, jotta vältytään silting, ne kääri ne geofabric.

 1. Mitä materiaalia voidaan käyttää viemäröintiin roskien sijaan?

Avoimissa järjestelmissä se voidaan korvata harjaspyyhkeillä. Palkit, joiden läpimitta on 30 cm, muodostetaan seuraavasti: suuret oksat sijoitetaan keskelle ja pienet oksat sijoitetaan ulkopuolelle. Moss asetetaan parin päälle. Turveturvilla tällainen järjestelmä pysyy jopa 20 vuoteen.

 1. Onko mahdollista alentaa keinotekoisesti pohjavettä?

Jos haluat vähentää ylimääräisen kosteuden esiintyvyyttä 5 m: iin, käytä neulansuodattimen asennusta. Se sisältää maadoitetun tyhjökokoojan vesipurkaukselle, pumput paineen vähentämiseksi siinä ja pystyputket, joiden päissä on neulasuodattimet. Joskus ne käyttävät kalliita komplekseja ruiskutusvesihissillä, jotka voivat lisätä pohjaveden syvyyttä 20 metriin.

 1. Onko veden poistoa tarpeellista tehdä?

Kaivo on kätevä, koska voit ottaa vettä juotavaksi tai muille tarpeille. Yläosassa on haaraputki, josta vesi virtaa ulos, kun säiliö on täynnä. Jos paikan päällä on vapaata tilaa, pieni lampi voi olla valuma-altaan rooli, jonka pohja on täynnä raunioita ja hiekkaa ja soraa. Vedenlaskualuksen ympärillä voit istuttaa kosteutta rakastavia kasveja, varustaa virkistysalueella.