Materiaalin valinta talon kellariin ja sisustuksen piirteisiin omilla käsillä

Mikä materiaali on paremmin talon kellarissa? Tällainen kysymys huolestuttaa monia, jotka joutuvat kohtaamaan tämän suunnittelun tarve. Kellari ympäröi koko talon ja on tärkeä elementti, joka suojaa rakennetta (erityisesti sen alaosaa) ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Lisäksi hänellä on tärkeä koristeellinen rooli.

Vaihtoehdot talon kellarista

Talossa on useita tyyppejä, joilla kaikilla on omat ominaisuutensa.

 1. Pudota pois Tämä tyyppi on rakenne, joka on kompensoitu sisäänpäin suhteessa pääseerumiin. Syvennys on tavallisesti vähintään 50 mm. Tällaisella laitteella voit tehdä työtä edullisesti ja tehdä tyhjennystä vähemmän havaittavissa.
 2. Yhdessä tasossa. Tämä vaihtoehto edellyttää monimutkaista tiivistämistä, joten tyhjennysjärjestelmä on kiinnitettävä yleisen rakennuksen vaiheeseen. Tämä välttää muita ongelmia.
 3. Kaiutin Jotta tällainen kellari kotiisi omalla kädellä, on välttämätöntä (kuten edellisessä versiossa) ajatella perusteellisesti tyhjennysjärjestelmää. Veden väärällä laitteella kertyy vettä kellarin ja seinän erottamiseen. Tällaisten ongelmien välttämiseksi kosteudenpoisto on suunniteltu ottaen huomioon julkisivun viimeistely.
Viemäröintiyksikkö ulkonevalle kellarille, kun viimeistelee julkisivun sivuseinällä

Vihje! Kun valitset materiaalin vuoraukseen, sinun on otettava huomioon suunnittelutoiminnot.

Tarve viimeistelyyn

Jos talon kellarin koristelu ei ole päättynyt aikaisemmin tai vanha verho on tullut käyttökelvottomaksi, tarvitaan ulkopuolinen pinnoitus. Sen päätehtävät ovat:

 • Talon pohjan suojaaminen ympäristön vaikutuksilta (sademäärä, auringonvalo, tuuli). Tämä parantaa merkittävästi koko rakenteen kestävyyttä.
 • Lisäeristys. Tarvittaessa luodaan lämmöneristyskerros, joka voi liittyä sokean alueen eristämiseen. Tällainen menettely ei ainoastaan ​​edistä rakennuksen energiatehokkuuden parantamista vaan myös säästää sen monista ongelmista. Ylempi kerros peittää eristyksen ja toimii lisäesteenä kylmän tunkeutumisen estämiseksi.
 • Koriste. Tontin kaiverrettu oikein ja sopivalla materiaalilla voi korostaa suunnittelun yleistä suuntaa.
Kellarieriste ja sen jälkikäsittely

Näiden parametrien perusteella valitaan työhön tarvittavat rakennustuotteet.

Kuinka kaataa talon perustukset ulkona?

Kellarissa oleva materiaali hankitaan ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 1. Asennustekniikka. Pinta on viiltää kahdella tavalla: kuiva ja märkä. Ensimmäinen olettaa, että valitut tuotteet on pinottu aiemmin pystytettyyn kehykseen. Jos ominaisuuksia sallii, tuotteet voidaan asentaa suoraan ilman laatikoita. Toinen vaihtoehto on aikaa vievää: perustuksen luominen edellyttää liimaa tai sopivaa ratkaisua. Talon perustukset voidaan koristaa kipsillä, joka toimii itsenäisenä tuotteena.

Päällystysmateriaalin asennus toteutetaan kahdella tavalla: kehyksessä ja liimalla

 • Pakkasvaste. Ensinnäkin tietyn sijainnin ilmapiiri otetaan huomioon. Ostettujen tuotteiden on kestettävä useita sulatus- ja jäätymisjaksoja eikä niitä saa altistaa muodonmuutokselle. Asennettaessa elementtejä liimaa varten käytetyn koostumuksen on myös täytettävä tämä vaatimus.
 • Vedenkestävyys ja aggressiiviset aineet. Säätiön vuoraus ei saisi imeä kosteutta voimakkaasti ja reagoi kemikaaliyhdisteiden kanssa.
 • Kiinnitä huomiota myös tuotteen valmistajaan ja ostopaikkaan. On parempi ottaa etusija tunnetuille tuotemerkeille ja erikoistuneille myyntipisteille.

  Kiinteistöjen viimeistelymateriaalien tyypit ja niiden asennuksen ominaisuudet

  Kun valitset materiaalin, sinun on harkittava sen asennusmenetelmää. On olemassa vaihtoehtoja, jotka asennetaan suoraan seiniin, mutta ne vaativat myös kehyksen pystyttämisen.

  Kehystapa

  Materiaalit jalustan viimeistelyyn, joka on asennettu kanteen, ovat suhteellisen uusia tuotteita. Luettelo sisältää lajeja, jotka eroavat teknisissä ominaisuuksissa.

  Kehysmenetelmään kuuluu varren esiasennus, joka asennetaan sitten ylöspäin

  paneelit

  Näihin kuuluu eri materiaaleista tehtyjä paneeleja, tässä ryhmässä on tavanomaista sisällyttää sivuraide ja levy. Valitessaan on parasta antaa etusija vaihtoehtoihin, jotka on tehty nimenomaan leikkaamaan pohjaa. Niillä on kestävämpiä ominaisuuksia ja ne voivat sisältää ylimääräisen lämmöneristyskerroksen.

  Plinth-koristeet koristepaneeleilla

  Tuotteiden eduista ovat:

  • Saatavuus. Itse asiassa tällainen on mahdollista tehdä työ edullisesti. Tämä vaihtoehto mahdollistaa tasapainon hinnan ja laadun. Mutta on välttämätöntä kieltää tuotteista liian alhaiset kustannukset. Todennäköisesti ne on valmistettu huonolaatuisesta muovista, joka tulee nopeasti hyödyttömiksi.
  • Helppo asennus. Levytys tehdään jokaisen kodin käsityöläisen käytettävissä olevan työkalun avulla, joten sinun ei tarvitse ottaa asiantuntijoita työskentelemään.
  • Lisäeristyksen mahdollisuus. Asennus kehykseen ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla - ilmanvaihto ja eristys. Tämä helpottaa pinnoitteen jäätymistä, vähentää lämmön menetystä ja hometta ja homeen todennäköisyyttä.
  Kehysmenetelmässä olevien materiaalien välinen tilan läsnäolo aikaansaa luonnollisen ilmavirran
  • Koriste. Paneelit, varsinkin kellarit, ovat luonnollisten materiaalien hyvin jäljittelevää. Eli vuorattu alue sopii täydellisesti suunnitteluun ja ympäristöön.

  Varoitus! Hyvin pilaa tulos voi valita sopimattomia tuotteita. Esimerkiksi tällaisen prosessin profiililattialla olisi oltava suurempi jäykkyys eli vahva päällystys.

  Posliinilaatat ja laatatyypit

  Kellarin pinnoitukseen käytetään pääasiassa posliinilaatuja ja klinkkilaattoja suurien osien muodossa. Toinen vaihtoehto voidaan pinota myös märällä menetelmällä, minkä jälkeen käytetään materiaalin palasia. Posliinikaasun suuresta painosta johtuen se asennetaan vain kanteen, kun taas sen luotettavuus on kasvanut.

  Viimeistele säätiö keraamisella graniittilevyllä

  Posliinilaatta ja -laatta:

  • Rakenteen pieni kuorma. Tämä vaikutus saavutetaan kehyksen kautta, joka olettaa suurimman paineen.
  • Asennuksen nopeus. On mahdollista kattaa talon perusta lyhyessä ajassa, mutta on erittäin vaikeata tehdä tätä ilman tietynlaista kokemusta. Posliiniset kivitavarat edellyttävät erityisten kiinnittimien asentamista, mikä ei aina ole mahdollista ilman ymmärtämistä prosessista. Laatta on kiinteä paljon helpompaa, sillä tässä on erityisiä metalli korvia.
  • Kestävyys. Tällaisten materiaalien käyttöikää säätiölle lasketaan vuosikymmeniä.
  • Kosteudenkestävyys. Osat eivät ime vettä hyvin, joten ne eivät aiheuta muodonmuutosta.

  Tällaisilla materiaaleilla säätiölle on merkittävä haitta - korkeat kustannukset. Sinun ei tarvitse ostaa halpoja laatat, sillä tämä usein ilmaisee huonolaatuisia. Työssä käytetään kadun mallia, jossa on tunnus "Snowflake".

  Vaihtoehtona laatta voi olla keinotekoinen kivi. Elementit asennetaan tukilevyyn erikoisreikien kautta tai suoraan.

  Vihje! Tällä hetkellä teräslevyt, jotka yhdistävät paneeleiden ja laattojen edut, ovat yhä suosittuja. Ne ovat pohja, jossa on eristys, jota käytetään klinkkerilevyissä.

  Kuinka päällystää säätiö käyttämällä laatikoita

  Kaikki kellari-viimeistelyvaihtoehdot, joihin kuuluu asennus kattokruunuihin, on yleinen verhousmallin tekniikka:

  1. Työ alkaa perusasiat. Se puhdistetaan pölystä ja liasta, kaikki aukot peitetään huolellisesti kiteillä. Jos on vakava vaurio, niin ennen talon kellarin viimeistelyä on suositeltavaa tehdä säätiön vahvistaminen.
  2. Koska tämä osa rakennusta altistuu suuremmalle kosteudelle, sitä käsitellään antiseptisilla aineilla. On parempi tehdä kyllästys useissa kerroksissa.
  3. Pinnan esikäsittelyn jälkeen rakennetaan kehys. Tätä varten voidaan käyttää puupalkkia tai metalliprofiilia. On tärkeää huomata, että puu tarvitsee rottia, ja metallisia osia ei voida leikata jyrsimellä, mikä johtaa korroosiota.
  4. Räkit asennetaan kohtisuoraan asennusmateriaalin suuntaan. Jos tuotteilla on samat sivut, pystysuuntaista menetelmää pidetään etuuskohteluna.
  5. Tuloksena olevasta soluasennuksesta. Se on kiinnitetty erityisiin ankkureihin.
  6. Pystysuuntaiset liitokset on asennettu runkopylväiden väliin ja tilaa on järjestetty refluksointivaiheen asentamiseksi.
  7. Pohjan leikkaamiseen tarkoitettu materiaali asetetaan monin eri tavoin: päällekkäin liittämällä "piikaristikko" erityisiin kiinnikkeisiin tai kiinnikkeisiin. Kiinnitys tehdään ruuveilla. Jos tuotteisiin kohdistuu lämpölaajeneminen, kiinnike on löysä.
  8. Kiinnitetty ebb.

  Pinta-elementteillä leikattua säätöä käytetään lisälehtineen. Ne on asennettu kulmiin, jotta ne näyttäisivät paremmin.

  Kehyksetön menetelmä

  Talon kellari voidaan irrottaa ilman runkoa, ja tätä varten käytetään eri versioita tuotteista.

  tiili

  Materiaalin ominaisuudet:

  • Suuri paalun perustuksiin tai lohkoperusteisiin. Mutta laitteen muuraus on luotava luotettava tuki.
  • Tuloksena oleva pinnoite on hyvä vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille.
  • Käytetään työtuotteita, joissa on vähän kosteutta. Jos tätä parametria ei oteta huomioon, pinta on epämuodostunut.
  • Kellarin tällainen sisustus ei ole erilainen demokraattinen arvo, ja työ vaatii jonkin verran kokemusta.
  Tiilikuori

  Muurarin luomisalgoritmi:

  1. Kattavuus on parhaillaan valmisteilla.
  2. Jos luotettavaa tukea ei ole, niin perustuslohko toimii. Hän kaivaa valmistettuun kuoppaan. Tämä pätee erityisesti paaluperustoihin.
  3. Vedenpitävyys pysyy sisäpuolella. Tässä ominaisuudessa kaperoidi voi toimia.
  4. Ensimmäinen rivi asennetaan perusteellisen tason tarkistuksen jälkeen. Tällöin lusikan variantti on sopivampi.
  5. Luotettavuuden takaamiseksi on järjestetty joukko. Tätä varten ankkurit asennetaan säätöön. Jos tällainen menetelmä ei ole mahdollista, käytetään johtoa kiinnittämällä paaluja.
  6. Kiinnitetty ebb.
  Tiiliseinä

  Vaikeus on luotettavan tiilen asettamisen tarve.

  Keinotekoinen ja luonnonkivi

  Tehdas- tai luonnonkivestä tehty säätiö ei ole helppo tehtävä etenkin toisen vaihtoehdon kannalta. Molemmilla lajikkeilla on erinomaiset tekniset parametrit kestävyyden ja luotettavuuden kannalta, mutta luonnolliset tuotteet tarvitsevat perusteellisempaa hoitoa ja ovat korkeat kustannukset.

  Luonnonkivi kellarin suunnittelussa

  Luonnonkiven asettaminen on seuraava:

  1. Riippumatta siitä, millaisia ​​viimeistelyjä tehdään, pinnan on oltava huolellisesti valmistettu.
  2. Raskas kuormituksen vuoksi pohja on peitettävä vahvistusverkolla ja peitetty kerroksella kipsiä.
  3. Asetteluosat syntyvät merkinnän laatimisen jälkeen. Jos palaset ovat epäsäännöllisiä, ne asetetaan ensin tasaiselle alueelle.
  4. Kiinnitys tehdään erityisellä liimalla, joka levitetään pinnalle, osien väärä sivu on hieman kostutettu.
  5. Pienet raot jäävät varmasti jäljelle, se kompensoi lämpölaajenemista.
  6. Tarvittaessa suoritetaan refluksoinnin injektointi ja asennus.

  Samanlaista periaatetta käytetään talon kellariin keinokivien ja laattojen avulla.

  kipsi

  Kipsi on taloudellisin vaihtoehto, jonka avulla voit tehdä työtä ilman asiantuntijoiden ja hienostuneiden laitteiden osallistumista. Tätä prosessia varten käytetään erityistä seostyyppiä ulkoiseen käyttöön.

  Vihje! Pohjustuksen viimeistely omilla käsillä käyttäen kipsiä tehdään kahdella tavalla: ilman ylimääräistä lämpöeristystä ja eristämistä.

  Yleinen teknologia toimii:

  1. Pinta on valmistumassa.
  2. Levitä kerros liimaa, joka on kiinnitetty eristysmateriaaliin.
  3. Koostumuksen kuivaamisen jälkeen eristys vahvistetaan lisäksi erityisillä tapilla.
  4. Seuraavaksi pinnalle levitetään pieni kerros laastia tai liimaa, jonka jälkeen venytetään ohutta vahvistusverkkoa. Sen pitäisi olla kokonaan peitetty seoksella.
  5. Pinta jää kuivumaan.
  6. Viimeistelykerros asetetaan kipsiin. Sovellukseen käytetään haapaa ja tasoitusmääräystä.
  7. Työpinnan päätyttyä peitetään suojakerros maalilla.
  Kipsipohjapinta

  Tämä menetelmä mahdollistaa eristeen eristämisen sokean alueen eristämiseen.

  Plinth koristelu

  Säätiön koristeellinen koristelu on erottamaton osa prosessia. Seuraavat vaihtoehdot ovat voimassa:

  • Värjäystä. Se toteutetaan myös ajan kuluttua. Voit valita sävyn, joka soveltuu parhaiten talon päin ja sopii edullisesti alustaan.
  • Koristeellinen tai teksturoitu kipu. Tällainen materiaali on sävytetty ja se voi sisältää murto-osan luonnonkivistä tai hiekasta. Tämä antaa epätavallisen vaikutelman, kun sitä käytetään oikein.
  Koristeellinen kipsi kellarin suunnittelussa
  • Hätäpinnan luominen. Tätä tarkoitusta varten käytetään yksinkertaista julkisivua, johon muodostuu kiven tai tiilen muuraus jäljitelmä. Lisäksi värjäys suoritetaan eri väreissä.
  • Yksinkertaisin on materiaalien käyttö halutulla jäljitelmällä.

  Korkin käsittely on melko monimutkainen tapaus, jonka perusta on oikea tuotevalikoima.

  Talon kellarista - kunnollisten materiaalien valinta sisustukseen. 90 uutta valokuvaa

  Talon kellari sijaitsee rakennuksen perustuksen ja ensimmäisen kerroksen välissä. Ensinnäkin se on suunniteltu suojaamaan asuntoa kosteudelta ja alhaisilta lämpötiloilta, jotka tulevat asuintiloihin. Yritetään selvittää, mikä tämä muotoilu on ja miten talon kellari pystytään oikein.

  Yhteenveto artikkelista:

  Erityisominaisuudet

  Yksityisen talon kellari on rakennusrakenteen melko tärkeä osa, mutta kaikki eivät selvästi ymmärrä toimintojaan. Tämän elementin päätoiminnot löytyvät sen nimestä. Italiankielellä "socle" tarkoittaa rakennuksen perustaa tai toisin sanoen rakennuksen päärakennetta.

  Tämä on välttämätön elementti jokaiselle rakennukselle, olipa se sitten tiilitalon kellari, tulosteita jne. Yksityisen talon kellarikerroksen rakentamisen perusperiaatteet eivät poikkea periaatteesta, jonka mukaan rakennusta on rakennettava. Pohjakerroksen päätavoite on suojata talon tiloja ympäristölääkkeiltä (kylmä, kosteus jne.). Siksi tämä talon osa on eristetty ja vedenpitävä.

  Alustan liittäminen muiden talon tasojen kanssa on eristettävä aggressiivisista ympäristövaikutuksista. Veden ja lämmöneristyksen ansiosta kosteus ei tunkeudu rakennusaineeseen eikä se anna mahdollisuutta kondenssin kehittymiseen huoneessa. Lisäksi kellari estää kylmän tunkeutumisen taloon ja toimii lisäkoristeisena elementtinä.

  Rakennusmarkkinoiden monipuolisten viimeistelymateriaalien ansiosta on monia mahdollisuuksia suunnitella ideoita viimeistelemällä talon kellarista. Voit innostaa katsomalla valokuvien mielenkiintoista talon pohjaa verkossa tai lehdissä.

  Myös perusta tärkeistä toiminnoista voidaan erottaa:

  • Luodaan ilmaraja, joka tarjoaa eristyksen talon kellarista.
  • Vakaa ilmankierto, joka takaa rakenteen pitkän käyttöiän.
  • Talon seinien nostaminen, mikä edistää niiden suojaamista kosteudelta ja vaurioilta.

  Korkkien tyypit

  Riippuen ulkoisen seinän yhteydestä kellari voi olla eri tyyppisiä: upotettu, ulkoneva, yhdellä tasolla. Asiantuntijoiden mukaan viimeinen vaihtoehto on kaikkein irrationaalinen, koska samalla tasolla kellarissa ja seinällä kosteus tunkeutuu helposti huoneeseen. Ihanteellinen olisi vaihtoehto zapadayuschey base.

  Uppoavan rakenteen tärkeimmät edut ovat:

  • ylikuormitussuojaus;
  • talousarviorahastosta.

  Jalkakäytävällä oleva ulokeosa luo lisätyn suojan sadevedeltä. Se näyttää houkuttelevalta. Valitettavasti tällaista rakennetta ei ole suositeltavaa käyttää ohuiden seinien talojen rakentamisessa.

  Mitä tulee ulkonevaan alustaan, se tehdään, jos se merkitsee kellarin / alilevyn läsnäoloa. Tämä vaihtoehto soveltuu vain ohuiden seinien koteihin. Tämän tyyppinen korkki suojaa kosteudelta ja alhaisen lämpötilan tunkeutumiselta.

  Jos talo on asettunut nauhan pohjalle, niin maa, joka työntyy maan yläpuolelle, on pohja. Talon pylvässpohjalla tarkoitetaan pilarien välistä seiniä. Toisella tavalla kutsutaan varjo. Lisäksi samanlainen perusta vahvistaa merkittävästi talon pohjaa.

  Korkin asennus erilaisiin säätiöihin

  Kellarin muotoilu ja ominaisuudet ovat suoraan riippuvaisia ​​säätiön tyypistä. Esimerkiksi nauhan jalustaan ​​tarvitaan pohja, joka kantaa kantoaallon toiminnon. Pylvaarisessa kellarissa kellari toimii suojana epäsuotuisilta ympäristöolosuhteilta.

  Strip-säätiö

  Tämäntyyppisille soveltuville erilaisille kellarintorakenteille.

  • Monoliitti. Samanlainen socle-tyyppinen muotoilu tekee pohjasta yhtenäisen mallin.
  • Brick. Tiilet rakennetaan pohjan päälle. Ihanteellinen ratkaisu talon hakkuista.
  • Betoni. Tämän mallin perustana ovat betonilaatat, jotka asetetaan pohjan päälle tai pohjaan.

  Pile-pohja

  Siinä tapauksessa, että rakennus pystytetään paalun tyyppisillä sääolosuhteilla, on seuraavat vaihtoehdot kellarin rakentamiseen.

  Suspendoitu pohja. Hänelle rakennuksen ulkoreunaa pitkin tarvitaan laatikko, johon verhoilu asennetaan. Suurin etu on helppo asennus. Tällainen kellari pystyy varustamaan omat kätesi. Tämä vaihtoehto ei ole sopiva, jos tarvitset lämmintä maanalaista kotona.

  Seinät paalujen välillä. Hän sulkee maan alla. Jos pohja ei ole liian syvä, niin nauhan pohja on asennettava kehän ympärille ja viimeisteltävä tiilillä.

  Vedenpitävä kellari: suositukset

  Talon kellari on alttiina kosteudelle, sateelle, sulavalle lumelle jne. Kellarin materiaaleissa kertynyt kosteus voi nousta muihin kerroksiin ja tulla asuinalueille. Seinillä näkyy suolavärjäys, julkisivu menettää houkuttelevuutensa, talon seinien lämmönjohtavuus lisääntyy. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on tarpeen asentaa korkealaatuinen ja luotettava vedeneristys.

  Suurin altistuminen tällaisille ympäristövaikutuksille on paikka, joka sijaitsee kolmekymmentä senttimetriä maanpinnasta. Toisin sanoen esteiden korkeus ei saa olla pienempi kuin tämä luku. Ihannetapauksessa talon kellarikerroksen korkeus on 70-80 senttimetriä.

  Jos talossa on kellari, on asennettava kaksi vedenpitävää vyötä. Ne sijaitsevat yleensä kellarikerroksessa ja kellarissa. Jälkimmäisessä asennetaan vaakasuora vedeneristys, joka estää kosteuden nousun rakennuksen kapillaareissa.

  Kellarille on useita erilaisia ​​vedeneristys, mutta suosituin: obmazochnaya ja liimaus.

  Ensimmäinen koostuu useista kerroksista vedenpitävä pinnoite, joka sisältää bitumi, polymeerit, mastiset ja erilaiset polymeeriliuokset. Edut pinnoituksen vedenpitävyys, helppokäyttöisyys ja edullinen hinta. Miinukset: huono pakkasvaste ja epävakaus (käyttöikä enintään viidellä vuodella).

  Vedeneristyksen liimaus koostuu rullatuista bitumin kalvoista, joiden paksuus on enintään viisi millimetriä (useita kerroksia) ja kalvo.

  Kun suunnittelet talonrakennusta, harkitse tulevan rakennuksen teknisiä ominaisuuksia ja toivottuja tuloksia. Esiohjelmoidut materiaalit auttavat tulevaisuudessa suunnittelemaan rakennuksen huolellisesti kaikkiin ominaisuuksiin.

  Yksityisen talon kellarikerroksen viimeistely: materiaalit, vaihtoehdot, tavat, jotka ovat parempia

  Kellarin viimeistely on toisaalta yksinkertaisempaa kuin julkisivut: tässä ei ole erityisiä esteettisiä ja arkkitehtonisia yksityiskohtia. Kellarissa voidaan yhdenmukaistaa tai ristiriidassa rakennuksen yleisen rakenteen kanssa sekä sävyinä, tekstuurina että käytettävän materiaalin tyypinä, ks. Korroosionkestävien pedanttien on vain osoitettava Erechtheion, roomalaiset kylpylät tai jokin goottilainen katedraali - ja anna heidän sanoa, mitä he haluavat.

  Näytteet yksityisten talojen kellarista

  Pienelle yksittäiselle rakennukselle on myös erityisen mielenkiintoinen vaihtoehto väärällä kerroksella (kuva alla oikealla kuvassa): nauhan ulkoneva säätiö on viimeistelty ilman mitään vaatimuksia, jos vain pitkään aikaan, ja sen yläpuolella oleva seinävahvu muistuttaa suurta alustaa. Tämän ansiosta pystyt keskittymään teknisesti hyvin tärkeän kokoonpanon kannalta erittäin kriittiseen paikkaan talon koko rakennelmalle - seinän liitoskohdalle socle (kellari); etenkin laitteen refluksoinnissa, katso alla, sanotun kuitenkaan rajoittamatta talon ulkoasua.

  Toisaalta kellarista on alttiina voimakkaita kemiallisia vaikutuksia (ilmakehän kosteus, lika, maaperän orgaaninen aine), fysikaaliset (lämpötila- ja kosteusmuutokset) sekä mekaaniset hioma-aineet (tuulenpuhalletut hiutalajit). Maaperän komponenttien pöly-, lika- ja suihkutusratkaisujen pitoisuus riippuu korkeudesta maanpinnasta teholakien mukaan ja 50 cm: n etäisyydellä maan pinnasta noin nolla rakennuksen korkeus 10 tai enemmän. Siksi sekä kellarin koristeluun että työskentelyyn käytettävät materiaalit vaativat tarkempaa lähestymistapaa kuin julkisivun koristeluun.

  Kolmannella viimeistelyllä kivi tai muu kestävä, kestävä ja raskas materiaali lähes aina ei aiheuta teknisiä ongelmia, koska Jalustan korkeus on yleensä enintään 80 cm; äärimmäisessä tapauksessa jopa 2 m talon kellarissa ja pohja itse on kestäviä materiaaleja, muutoin se ei yksinkertaisesti kanna painoa, ilmastollisia ja käyttökuormia. Niinpä kellarissa oleva materiaali voidaan valita, rajoittaa vain taloudelliset näkökohdat.

  Työjärjestys

  Asuntorakennuksen kellari on viilutettu rakennuksen viimeisen vaiheen työn ulkoreunassa. Yleensä talon kellarin koristelu tehdään asteittain seuraavassa järjestyksessä:

  • Kaivaminen kaivannon alle n. 30 cm (pistoolin bajonettilla) tai 15-20 cm syvemmällä sokean alueen alla eristyksellä;
  • Hiekka ja sora-tyyny sijoitetaan kaivantoon, valinnaisesti myös eristys;
  • Kellarin karkea viimeistely tehdään pinnan tasoittamiseksi;
  • Sokea alue on järjestetty;
  • Tuotettu koristeellinen leikkaus base;
  • Vain tämän jälkeen kaikki muut rakennuksen ulkovaippaustyöt alkavat, ml. julkisivuverhous.

  Ei ole suositeltavaa rikkoa tätä järjestystä varsinkin kokemattomien amatöörirakentajien kohdalla, mutta joissakin tapauksissa, joita käsitellään myöhemmin, on mahdollista esimerkiksi. jos nykyisen rakennuksen kellarissa on edessä tai korjattava. Tällöin työtason monimutkaisuutta ja mahdollisuutta käyttää yhtä tai muuta viimeistelyainetta ratkaiseva rooli on kellarin rakentaminen.

  Pohja ja lasku

  Yksityisen talon kellarikerroksen materiaalin valinta ja sen asennusmenetelmä riippuvat suurelta osin kellarin ja sen pohjarakenteen suunnittelusta. Kantavan seinän ja alustan yhdistäminen on todennäköisin paikka kosteudelle päästäkseen niiden väliin, mikä aiheuttaa seinien kosteuden. Alle se ei anna vedenpitävyyttä, sitä ja laita se. Mutta seiniin virtaava vesi kykenee myös vuotamaan seinän alla samalla vedeneristyskykyllä, tämä on niin sanottu. kapillaarilukitus. Jotta se estettäisiin, jalkapohjan yläpuolelle on järjestetty epäsuositus.

  Alustan mallin vaihtoehdot ebb

  Kellarakenteen mahdolliset muunnelmat, joissa on ulosvirtaus, on esitetty kuv. Jos korkki putoaa (pos. 1) - olet onnekas. Eristyskerrosten väliin sijoitetaan yksinkertainen yksiputki; jos tippa-ura (tiputus), pos. 1a, seinien kapillaarien tukkeutuminen on suljettu pois. Mutta sitten joko seinän tulisi olla 2,5 tiiliä tai alaosaston laatta päällekkäin, pos. 1b. Viimeinen vaihtoehto talousarvion kehittäjät välttävät - vähän kalliita - mutta turhaan: sitten talon toiminnan aikana laatta katto oikeuttaa itsensä kiinnostuksella. Lisäksi itse asiassa toinen talon pohja voidaan pystyttää laatikko helpommaksi ja halvemmaksi. Myös tässä tapauksessa voit rakentaa vaahtomuovi / kaasuliesi, sitten kiveä talo tiiliä, joka näyttää hyvältä ja edullinen.

  Useimmiten löytyy yhä kotona kaiutinjohdosta, pos. 2. Tekniikka kapillaarilukon estämiseksi tässä tapauksessa tunnetaan, se on kaksinkertainen refluksointi, pos. 2a. Sen ulkovaippa (dobor) sijoitetaan pohjan ja julkisivun sisustuksen päähän niin, että sitä voidaan muuttaa sen kulumisen aikana. Luotettavuuden suhteen silikonia levitetään alustan reunaan (yläraaja, taitto) ennen asennusta.

  Nyt myynnissä on "ikuisia" propyleeniä tai ruostumatonta terästä, niiden kestävyys ylittää tavanomaisen rakentamisen asuntojen arvioidun käyttöiän. "Ikuisella" valulla on se, että seinämä on suojattu kuivaksi yksinkertaisesti: kellari on kokonaan leikattu ja valurauta asetetaan seinälle ennen sen edessä, esimerkiksi kosteudenkestävällä materiaalilla. vedenpitävä kipsi, klinkkeri tai termopaneelit liimalla. Alaslaskun vyöhykkeestä on päällystetty julkisivu, pos. 2b, ja seinämän alla oleva vesi ei vuoda.

  Huomaa: samat asennusmenetelmät matalavirtausasennuksiin soveltuvat talojen pohjaan, joka on uppoasennossa seinän kanssa, vaikka yleensä "litteä" alusta on kaikilta osin huono.

  Joskus koristeellisiin tarkoituksiin hylkääminen sellaisenaan hylätään ja korvataan se tiilikuorella. Joten voitte, mutta edessä tiili on räystäs on otettava niin kutsuttu. Hyperpressoidut (hyperformed), ullakollaiset saumat olisi asennettava uppoasennettaviksi, ja muurauslaasti ja laasti tulisi käyttää vedenpitävissä ja kosteutta kestävinä polymeeri-lisäaineina. Amatööriolosuhteissa omalla kädellään ne voidaan valmistaa lisäämällä M200: n sementti-hiekkalaatikkoon ja injektoimalla ulkokäyttöön 1 - 3 kuppia PVA-kauhua tai polymeerilevyainetta kuten bustilattia. Voit myös käyttää liimaa posliinista tai klinkkeristä (terrakotta).

  Liiallinen tiili on usein väärennetty. Tämä voidaan tunnistaa sen homogeenisella rakenteella, näkyvien sulkeutusten puuttumisella ja matta- tai puolimatoton pinnan tummalla värillä, ts. tiilet - "suklaa", pos. 3. Tavallinen (täysin sopiva sen tarkoitukseen) kasvot tiilet, jotka muodostavat ebb, talven tai kahden jälkeen, ydin tulee näkyviin ja vysola tulee, aiheuttaa. 3a, mikä tarkoittaa - rikkoa jalusta päin ja palauttaa vuoroveden, kun seinämä on linnassa.

  Lopuksi puurakennuksia rakennetaan lähes yksinomaan ulkoneville sokkeloille: kellarinauhan pienin sallittu leveys on suurempi kuin seinämän paksuus ja useista syistä on mahdotonta asentaa kehikkoa tai kehystä betonilaattaan. Tässä tapauksessa ebb voi olla vain kaksinkertainen; sen puun ja puutavaran vaihtoehdot näkyvät pos. 4 ja 5. Loki / hirsitalossa ulomman seinämän reunus kiinnitetään silikonilla; kehysrakennuksessa ei tarvita, koska seinäverhous toimii kyynärpäinä.

  Huomaa: kaikissa kaksinkertaisen palautusjäähdytyksen tapauksessa sisä- ja ulkolevyjen rungon välisen etäisyyden on oltava vähintään 10-12 mm missä tahansa.

  Valmistus vuoriin

  Vaikein ja aikaavievä osa kellarin sisustustöistä tasoittaa pintaa vuorin alla; kellari voi olla hautakivestä, betonilohkosta (mahdollisesti vanhoja, reunoilta murskattu) tai betoniperustuksen yläpuolella. Tällöin helpoin tapa valmistaa se omien käsissään - kipsi sementti-hiekka tai sementti-kalkki aloitus (luonnos) kipsi ulkoiseen työhön. Itsesekoitus voidaan tehdä hydrofobiseksi edellä kuvatulla tavalla (PVA, bustilat jne.).

  Pohjapinnan alustaminen aloituskankaan vuorauksen alla vahvistusverkossa.

  Kalkin tasoittamista varten kellariin kohdistetaan syvä tunkeutumisalus sopivaan materiaaliin (kivi, tiili, betoni), suuret ulokkeet karkeasti, tarvittaessa tehdään hiekkakiveä sisältävä laastari tarpeen mukaan ja kiinnitetään teräsraudoitusverkko, jonka paksuus on n. 4 mm, ks. Laasti käyttäen paksua, ei sulavaa; kerros antaa 1,5-2 meshpaksuutta. Pyyhi se puoleen litralla tasaisesti odottamatta asetusta. Asettamisen aikana ne tarkistavat tasaisuuden rullalla (normaali on 3 mm / m), hankaa ja nosta tarvittaessa. On suositeltavaa tehdä ensin 1-1,5 neliömetrin erillinen tontti. m, sen jälkeen, ja "vedenkeitin" kädet alkaen, jos se on välttämätöntä ainakin alku laitetaan melko tarkasti alustan alla.

  Materiaalit ja tekniikka

  Materiaalit, jotka ovat edellä esitetyn mukaisia, on kestettävä lämpöä, kemiallista, mekaanista rasitusta ja hankausta vastaan. Nykyaikaisia ​​materiaaleja työtason viimeistelyyn hinnan ja monimutkaisuuden mukaan jaetaan yleensä seuraaviin luokkiin:

  • Sävytetty vedenpitävä kipsi on helpoin ja edullisin vaihtoehto. Sopii matala, enintään 40 cm, pohja, jonka viimeistely ei ole vielä näkyvissä. Huollettavuus on rajallinen, koska On vaikea valita maaleja laastariin juuri nykyisen sävyssä.
  • Keinotekoinen kivi - niiden jalustan jalustan monimutkaisuus ja kustannukset ovat verrattavissa kipsiin. Ulkonäkö on 3 tai 4, mutta kulmien iskunvaimennus yksinkertaistuu huomattavasti, ks. Alla. Huollettavuus on valmis.
  • Luonnonvarainen kivi ja vastapäätä oleva kellarikerros voi olla edullinen eikä vaadi paljon työtä, mutta jos kellari ja sokea alue eristetään, työn monimutkaisuus kasvaa moninkertaisesti, ks. Myös jäljempänä. Varmuuskestävyys on hyvin vähäistä: vaurioitunutta fragmenttia on erittäin vaikea poistaa häiritsemättä vuorausta riittävän suurella alueella.
  • Joustava kivi - parametrien, hinnan / laadun / ulkonäön / teknisten ominaisuuksien suhteen on vertaansa vailla. Plinth decoration joustava kivi on mahdollista budjetin vaihtoehto. Huollettavuus on valmis.
  • Jalustapuoli - alueesta riippuen se voi olla halvempaa kuin kipsi, ja se näyttää ylittävän keinokivun (ei luonnollista!). Oikea asennus on yksinkertainen, mutta vaatii tiettyjä tietoja ja taitoja. Huollettavuus on valmis, mutta korjaus on aika vievää.
  • Jalustapaneelit (ei etupuolella!) - hieman kalliimpi kuin socle sivuraide, jolla on samat koristeelliset ominaisuudet, mutta puuttuvat sen heikot kohdat (ks. Alla). Huollettavuus on rajoitettu samoista syistä kuin villi kivi ja tiili.
  • Klinkkeri (terrakotta) ja posliiniset keraamiset laatat - kallein ja aikaa vievä mutta kestävin ja kestävin vaihtoehto. Jos tarvitset jalkakäytävän pinnan jaloisen kiillotetun kiven alla, posliinista valmistettu kivitavara on käytännössä ainoa vaihtoehto ei-pelottavalla hinnalla.

  kipsi

  Ei ole mitään järkeä koristella kellarissa kauniita, mutta ei kovin täällä, kestävää viimeistelykoristeita. On parasta maalata karkea pohja alkydimallien viimeistelyyn ulkotöissä. Hieman kalliimpi maksaa, mutta purjeiden emalit pysyvät kauemmin. Vaihtoehto on edelleen kalliimpi, mutta vielä kestävämpi ja täysin vedenpitävä - niin sanottu. lateksi-akryylimaaleilla tai akryyliemulsioilla; kuivauksen jälkeen ne antavat kerroksen, joka näyttää paksulta kumilta, väriltään vain.

  Kipsilevy voidaan heti viimeistellä kiven silikoni kuolee. Joukko leimoja maksaa noin 500 ruplaa, mutta ne voidaan tehdä omalla kädelläsi. Yleensä kipsilevy kiven alla on seuraava:

  • Valitaan jokaisen sopivan koon omaavasta rodusta koostuvat luonnonkivinäytteet (malleja), jotka ovat enemmän tai vähemmän samansuuntaisia ​​ääriviivoja pitkin, jopa 12-15 mm paksuina ilman päällekkäisyyksiä.
  • Jokaisesta mallista valmistetaan vaneri tai lankalaatikko - pullo - ja levyt 2-3 cm kiven yläpuolella.
  • Mallit ovat runsaasti kyllästettyjä mineraaliöljyllä (voit käyttää moottoriöljyä) ja kuivua 2-3 päivää.
  • Seuraavaksi malleja pilkotaan petroleumilla (lanoliini), kumpikin pannaan pulloon ja täytetään silikoniin. Sisäpuolelta pulloja on myös rasvattava öljyhyytelöllä.
  • Silikonin kiinteytymisen jälkeen muotit puretaan, malleja vedetään ulos muotojen aihioista (älä pelkää vetää, silikoni on venyvää ja kestävä) ja kuoleja leikataan veitsellä pitkin ääriviivaa saumanvarauksella.
  • Valmistettuna, kuten edellä on kuvattu, pohjaan levitetään paksun paksun liuoksen paksuus 16 mm ja leimataan välittömästi ennen asetusta.
  • Pinnoitteen täydellisen kovettumisen jälkeen se on maalattu.

  Korista talon kellari keinokivellä.

  Talon kellarikerroksessa keinotekoinen kivi, joka on keskinkertainen, on hyvä budjettien kehittäjille, koska kulmaosien muodot (ks. Kuva) voidaan tehdä itsenäisesti. Nurkat ovat vuorin heikoimpia kohtia, se, että muurausliitokset alkavat särkyä ja kosteus vuorauksen alapuolella vaipuu täsmälleen silloin, kun se ei ole välttämätöntä. Keinotekoinen kivi on asennettu jalustalle tai luonnolliseen tapaan ilman eristystapaa tai laatta liimaa laattaksi (ks. Jäljempänä)

  Menetelmiä keinokivien valmistamiseksi omilla käsillään kuvataan muissa materiaaleissa; kaikenlainen päällystys menee pohjaan. Voit myös tehdä kotitekoisen keinokivin, jolla päällystetään saman kipin pohja. Työnkulku poikkeaa siitä, että leimasimet ovat kiviä, koska ei ole välttämätöntä valita malleja niin paksuudeltaan niin tarkasti ja että valumassat sävytetään etukäteen, jolloin väri on kestävämpi; katso alla olevaa videota. Keinotekoisen kiven valmistustekniikka kipsi kädet eivät ole tiukkoja, tässä vaihtoehdot ovat erilaisia.

  Villi kivi ja tiili

  Kellarin pinnan edessä oleva luonnonkivi on valittava raskas, matala kosteuspitoisuus, ts. ei jäädytetty. Paikat, hiekkakivet, kalkkikivet, dolomiitti, travertiini ja tuppi eivät ehdottomasti sovi. Mikä parasta, graniitti, dioriitti, diabaasi, basaltti, gabbro ja muut kiviä, jotka kestävät vähintään 1000 syklin täydellistä jäätymistä / sulatusta. Nykyisen ilmastonmuutoksen takia tämä ei ole niin paljon, Keski-Venäjällä offseason tasolla voi olla mikä tahansa, täysi sykli.

  Luonnonkiviin kohdistuvan socle-tekniikan teknologia riippuu olennaisesti siitä, onko se eristetty vai ei. Tapaus on yksinkertaisempi ilman eristämistä, sinun on täytettävä vain seuraavat ehdot (katso kuva oikealla):

  Kellariasun asettaminen luonnonkivellä

  Pohjan valmistelu teräsvahvisteiseen verkkoon (ks. Edellä) tulee suorittaa sementti-hiekkalaastilla M200: sta. Samaa ratkaisua käytetään muurausverkkoon.

 • Käännä kivet leveälle.
 • Kivet tulee upottaa muurauslaasti niin, että niiden yläosat upposi laastiin mahdollisimman tasaisella virtuaalisella pinnalla (osoitettu vihreällä katkoviivalla). Sisäänpäin tarttuvat piikit vähentävät voimakkaasti muurauksen lujuutta.
 • Alustan yläpuolella olevan muurauslaastin kerroksen ei tulisi olla alle 30 mm alustalle, mutta enintään 70 mm.
 • Älä jätä syvyyksiä kivien väliin, toivoen saumojen leikkaamista jälkikäteen. On parempi antaa ylimääräinen liuos ja poistaa suulakepuristettu.
 • Huomaa: sammakko ja jäkälä kivialustaan ​​eivät pelkää. He eivät heikennä kiviä lainkaan, vaan vain heittävät taloa. Muotti ja kastelu (suola paikat suolla, ja sitten kuivuneet paikoissa) - se on huono. Mutta edellä olevien kivien kiviä ei tapahdu.

  Jalkakäytävän koristelu päällystetyllä tiilellä poikkeaa ensimmäisestä kohdasta luonnonkivestä, sillä muurausliitokset ovat normaaleja 10-13 mm paksuisille seinämaalauksille. Toiseksi, muurauslaastin on oltava vesitiivis pehmittimen kanssa (ks. Edellä), koska tiilimuurauksissa rakastaa viipyä ja kosteutta kertyy likaa. Kolmanneksi, on erittäin, erittäin toivottavaa käyttää tiiliä hyperpressoitua, kuten tiilen refluksi, ks. Edellä.

  Luonnonkivestä ja tiilestä kellarikerroksessa on vakava monimutkaisuus, jos seinät, pohja ja kellari ovat eristettyjä. Sitten ei ole mitään pidä kiinni paitsi raskasta vuorausta, mutta myös kapillaarisen kosteuden tunkeutumisesta eristeen vaara. Mitä monimutkaisia ​​teoksia tarvitaan välttääkseen molemmat, voit kuvitella tarkastelemalla eristetyn kiven vuorausta riisillä:

  Järjestelmä edessä kivi jalusta eristys

  Ja asia on entistä monimutkaisempi, jos nykyisen talon kellarissa on edessään pidätysseinä kutistuu. Tässä tapauksessa kiven alapuolinen kellari on parempi viilua sivureunoilla, paneeleilla ja jos haluat korkeat kustannukset heti kiinni silmänlaudoista. Mutta ensin lopetamme kivimateriaalit.

  Joustava kivi

  Joidenkin lähteiden joustava kivi on eräänlainen "joustava laatta polymeerihartseille". Ilmeisesti nämä kirjoittajat muistaa vanhat Neuvostoliiton joustavat laatat, jotka ovat jo kauan olleet, kuten sanotaan, etsintä-fisteliä. Siellä se on myös kallis: polymeerilaatta kutistui, kiristi, säröi, nopeasti kulunut ja kuumissa tiloissa.

  Joustava kivi viimeistelyssä ja edessä

  Joustavan kiven sideaine on todellakin synteettisiä hartseja, ei pelkästään myyttistä "polymeeriä" vaan polyesteriä ja ureaa, mutta tämän aineen ydin on tekstiilipohja, joka on ripsattu murskalla. Joustavan kiven edut ulkona olevana materiaalina ovat todella upeita (katso kuva):

  • Turvallinen, ympäristöystävällinen, kemiallisesti ja mekaanisesti kestävä, kemiallisesti neutraali.
  • Arvioitu käyttöikä - yli 150 vuotta.
  • Helppo käsitellä, voidaan leikata saksilla.
  • Se näyttää läpi, voit piilottaa valaisimet viilun takana tai jopa tehdä katuvalon joustavasta kiveästä, joka päivällä sammuu, on veistos talon viimeistelyn mukaisesti.
  • Saatavana lukuisissa ainutlaatuisissa kuvioissa ja väreissä, jotka ovat täysin yhdenmukainen luonnollisen, sekä kiinteän että repäisyn kanssa, väliajoin muurausliitosten jäljittelyssä.
  • Kaarevat pinnat ja kulmat ympäröivät joustavaa kiveä ilman mitään ongelmia.
  • Julkisivu ja kellari, ulkoinen ja sisäinen joustava kivi ei ole, se soveltuu kaikentyyppisiin viimeistelytoimiin. Samaa materiaalia voidaan leikata jalusta, leikkuuportaat ja ovet, parveke, kehys jne.
  • Joustavan kiven viimeistely monimutkaisen helpotuksen (epätasainen kaltevuus jne.) Talon kellariin maksaa 7-20 kertaa halvempaa kuin vertailukelpoinen koristeena ja vuorauksen kestävyydellä millä tahansa muulla materiaalilla.
  • Pinnan huolellista valmistusta joustavan kiven alla ei tarvita. Jos epäsäännöllisyydet eivät ylitä 10-12 mm, joustava kivi asetetaan vain laattaliima-aineelle (vähimmäiskerros pohjan ulkonemien yläpuolella on 2 mm). Muuten porausreiät karkeasti peitetään sementti-hiekkalaastilla. Joka tapauksessa se ei haittaa säästää kallista liimaa.

  Taipuisaan kiviin on vain kaksi haittaa: se on karkea; kiiltävä ja puolikiiltävä (kiillotettu) ei tapahdu. Tämän jälkeen joustavan kiven perustan on oltava kestävä, joten on mahdotonta liittää se suoraan eristeen tai SMP: n (ks. Alla) mukaisesti, sinun on ensin valmistettava kipsiperusta edellä kuvatulla tavalla.

  Base Siding Panel

  Talon kellari on vuorattu erityisellä kellarikerroksella, kulumiskestävyys ja kestävämpi kuin edessä. Plinth seinälevy on saatavana PVC: ssä ja propyleenissä. Ensimmäinen on halvempi, kirkkaampi ja voi olla kiiltävä; toinen on vakaampi. Ulkopuolella, kellarikerros eroaa etupuolelta, koska se ei ole levyt, vaan levyt, joissa on kiila- ja uranivelet salpilla, katso kuva. Siksi kellarikerroksia voidaan leikata vain nurkkien koossa, ja sauma on peitettävä säännöllisellä lisäelementillä. Asennettu kellari sivuraiteelle vaakasuoralle puuta tai teräsprofiilia varten laitteistoon (itsekierteittävät ruuvit).

  Liukuportaiden kohtaaminen on vähiten aikaa vievä tapa leikata jalusta kiven alla kohtuullisin kustannuksin; sillä ei ole väliä, vanha talo tai uusi rakennus. Mutta "vapaiden juustojen laki" on myös tosissaan: vakavat ongelmat, jotka liittyvät sivupinnalle sivuraidalla, ovat ensinnäkin vaurioita vaipalle, toisaalta kosteuden kerääntymistä ihon alle, ja kolmanneksi hyönteisten ja jyrsijöiden ratkaisu. Tämän seurauksena iho ei ole niin halpa ja yksinkertainen sokeiden alueen vaikeuksien vuoksi.

  Maadoituksen asennuksen yleinen asettelu on esitetty kuv. alla; vedenpoisto on erittäin toivottavaa ja paikoin melko kuiva. Asuntorakentamisen asennus on sokea alueen täydellisen rakenteen jälkeen. Alle ja yläpuolelle jätä muoviliiman valmistajan (esim. CM14) valmistajan suosittelemat, 10-15 mm: n levyinen zapenyvayut liima, joka peitetään lisäelementeillä (jalusta, kehys).

  Kellarinpuoleinen asennusjärjestelmä

  Kuitenkin jokainen kellarissa oleva sivuraiteilija kamppailee tuotteensa ongelmiin omalla tavallaan, mikä toisaalta osoittaa, että optimaalinen ratkaisu ei vielä ole. Siksi, jos valitset tukikohdan liittämisen, toimi seuraavasti:

  • Pyydä toimittajaa tai katso valmistajan verkkosivuilla materiaalin määrittelyä ja varmista, että se sopii omiin olosuhteisiisi (lämpötila-alue, vuotuiset sademäärät, maaperän ominaisuudet, kellarin perusrakenne ja materiaali, rakennuksen rakenne).
  • Käytä suositeltuja lisätarvikkeita, aitausmateriaaleja, kiinnittimiä ja tiivisteitä.
  • Noudata valmistajan asennusohjeita tarkasti.
  • Missään tapauksessa älä tallenna rumpujen aloittamista ja viimeistelyä: kosteutta, likaa, hiiriä ja hämähäkkejä heidän sukulaistensa kanssa vain odottavat sitä.

  Paneelit ja laatat

  Plinth trim paneelit hieman monimutkaisempi ja kalliimpi kuin sivuraide, mutta puuttuu sen puutteet, koska laatikoissa ei ole laatikoita, paneelit kiinnitetään liimalla. Metal-komposiittipaneelit on kuitenkin asennettu telineeseen, mutta yksityisten talojen koristeluun niitä käytetään harvoin niiden utilitaristisen ilmeen vuoksi. Useimmiten kellari on koristeltu julkisivun termopaneleilla, joissa on klinkkikivipeitot ja polyuretaanieristys, ne soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen. Se näyttää leikattuna jalustaan, joka ei ole pahempi kuin sivuraide. Termopaneelit on asennettu tukeen sekä julkisivulle; pinnan tasoitus on 3 mm / m karheus. Lämpeneminen saadaan automaattisesti.

  Voit edelleen löytää suosituksia lasin magnesiittilevyjen (SMP) koristelemiseksi, mutta tämä vaihtoehto on kaukana parhaimmista: SMP: t ovat haurallisia, vähän kulutusta kestäviä ja maaperäkemikaaleja. Ulkona lomakohteissa talojen talojen julkisivut on joskus koristeltu fachwerk-tyyliin korkealuokkaisilla SMP: llä (kuvassa oikealla puolella), mutta tätä viilua käytetään 10-15 vuoteen, ja tänä aikana sinun on tehtävä 2-3 kosmeettista korjausta.

  Lasitetut magnesiittipaneelit (SMP)

  Yksityisessä rakentamisessa SMP: itä käytetään joskus kiinteinä muottirakenteina kohoavalle nauhan perustukselle, joka on yleisesti ottaen hyvä kaikin puolin lukuun ottamatta hintaa. Tässä tapauksessa maanpinnan yläpuolella oleva SMP voidaan valmistaa viimeistelyä varten, kuten edellä on kuvattu, vain kiinnitysverkkoa on pidettävä pidempään niin, että ruuvit istuvat pohjassa. Ja sitten luonnonkivi ja tiili kuin jalusta loppuun putoavat pois: Vuoren alla vuori kuoriutuu pois kipsi ja verkko.

  laatta

  Viemäreihin laatoitettu laatta on köyhän miehen ratkaisu, joka jäi Neuvostoliiton ajasta. Huokoinen materiaali kerää kosteutta, laskeutuu mikrokreän ulkonäön vuoksi ja hiekkajäämien vaikutukset menettävät ulkonäköään. Laatta jalusta trimmaus tai klinkkeri (terrakotta), tai keramoranitnoy. Nykyisten talonrakenteiden kellarikerrokseen ei teknisesti eroa rakennusprosessissa, mikä on epäilyttävä etu. Kummassakin tapauksessa työ on kuitenkin erittäin työlästä ja vaatii melko korkeaa pätevyyttä: pohjapinta on tasaantunut ja paikoillaan. Sitten substraatti pohjustetaan syvälle tunkeutuvilla alukkeilla. Laatta kiinnitetään liima (kerros - 2-3 mm) alle 1-1,5 m pitkä. Välittömästi, kun liima puuttuu, laatat kiinnitetään ristillä tai muilla jakajilla (ks. Kuva). Muussa tapauksessa vuori ei pääse liukumaan. Alareunassa ne myös liittävät jakajia, ne tarvitsevat aukon, joka on 10-12 mm, joka myöhemmin suljetaan samalla liimalla. Seuraava alue on vuorattu sen jälkeen, kun liima on kovettui edelliseen.

  Ristikkopohjamaalaus

  Huomaa: Pinta on mahdotonta valmistaa laattojen alla edellä kuvatulla tavalla (verkko + kipsi).

  Jos haluat silti leikata pohjalevyäsi (näyttää rikkaalta, et voi sanoa mitään), on parempi kostuttaa se keraamisella graniitilla. Ensinnäkin posliinikiven kovuus on verrattavissa safiirin ja korundin kovuuteen, hiekka ei välitä siitä. Toiseksi voimakkaat epäorgaaniset hapot, lukuun ottamatta fluorivetyä ja fluoriantomonia, eivät toimi posliinisesta kivitavaraa. Kolmanneksi, posliinista valmistettu kivilouhinta valmistetaan laatoilla jopa 30x60 cm, joten työ ei ole niin epäilyttävä. Neljänneksi, posliinista valmistettu kivitavara on mahdollista jakaa kiinteällä pohjalla ja riittävän joustava kerros laatan alle, ellei ammuskelta ampuma-aseella; säiliö, joka työnnetään 12 m: n pumppukäyttöiseltä kiväältä 15 metrin etäisyydeltä, litistää ja levittää. Viidenneksi, posliinista valmistetut kivet valmistetaan myös kiiltävällä pinnalla, joka ei ole erotettavissa kiillotetusta kivestä. Kuudenneksi pienen TKR: n (lämpölaajenemiskerroin) ansiosta keraaminen graniitti pohjassa voidaan sijoittaa "ilman saumaa", ts. Sauman paksuus on 1-2 mm, mikä parantaa koristeellisia vaikutuksia.

  Katsotaanpa jälleen kerran, millaisia ​​kivipeitteitä rotujen pihalla on. Kyllä tämä on... raskas boot! Murtolukuinen rikkoutunut kivi ei ole halpa, mutta jos tilaat kiinteän buta-kippiauton ja lajit sen itse, niin on tarpeeksi kappaletta kiven kellarin rakentamiseen ja pienempiä täyttämään myöhemmin isojen sirpaleiden väliset syvennykset. Joten, ja rakennetaan, kuten he sanovat, tiukasti budjettiin, harkitse myös kiven perustamista. Facing / viimeistely sinänsä katoaa, ja 100% luonnonkiveä tahansa talo näyttää hyvältä.

  Parempi kauniin ja halvan loppuun talon kellarissa - 3 materiaalia vaihtoehtoja

  Pohja on osa pohjaa, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle. Tämän vuoksi sen sisustamiseen sovelletaan samoja vaatimuksia kuin koko alustalle. Se koostuu koko toimenpidekokonaisuudesta - sokea alueen järjestäminen, alustava rappaus (ei aina), vedenpitävyys ja monet muut. Vivahdat määräytyvät kunkin rakenteen ja paikallisten olosuhteiden ominaisuuksien mukaan.

  Mutta kun kaikki työ on valmis, esiin tulee kysymys - miten koristaa pohja esillä olevaan tapaan? On toivottavaa, että sekä kaunis että liian kallis ja vaikea. Materiaalit kellarin viimeistelyyn ovat enemmän kuin tarpeeksi. Mutta joidenkin tuotteiden hinta on sellainen, että kaikki eivät pysty "esittämään" tällaisia ​​rahaa. Lisäksi joidenkin tuotteiden asennus edellyttää kokemusta, erikoislaitteita, joihin liittyy myös lisäkustannuksia. Tästä näkökulmasta ei ole niin paljon vaihtoehtoja halvemmille viimeistelyille.

  kipsi

  Tämä malli sopii käytännöllisesti katsoen mihin tahansa materiaaliin (solubetoni, tiili jne.) Pystytettyihin rakennuksiin, lukuun ottamatta puuta, koska rappaus ei ole sopusoinnussa sen kanssa.

  makeiset

  • Hyvä höyryläpäisevyys.
  • Kestää nesteitä. Kosteuden läpäisevyyden aste riippuu kipsilevyyn lisättyjen lisäaineiden tyypistä ja lukumäärästä.
  • Säilyttää lämpötilahäviöitä, suuria arvoja.
  • Helppokäyttöisyys.
  • Hyvä ylläpidettävyys.
  • Mahdollisuus jäljitellä eri materiaaleja (esimerkiksi luonnonkivi ja monet muut). Kaikki riippuu päällikön mielikuvituksesta ja ammattitaidosta.
  • Halutessasi voit vaihtaa kellarin värisuunnittelua säännöllisesti suhteellisen edullisesti.
  • Materiaalien vähimmäiskustannukset.

  haittoja

  • Riittämätön lujuus ja sen seurauksena lyhyt käyttöaika.
  • Maalaustyöt on usein päivitettävä (kun kyseessä on koostumuksen pintapinnoitus).
  • Hoidon monimutkaisuus. Pese lika palat on melko ongelmallinen - pohjimmiltaan vain "kuiva" puhdistus. Kunnossapidon kannalta koristeet ovat edullisia, mutta ne ovat melko kalliita.

  Viimeistelyominaisuudet

  1. Esimää- räksi suositellaan asennettavaksi pohjaan, esimerkiksi laajennetut polystyreenilevyt (suulakepuristettu). Se on samalla socle ja lämmitin, ja tasoittaa pinnan.
  2. Tällä tavoin saadulla pohjalla kiinnitetään verkko (kipsi).
  3. Väritys. Luonnollisesti sovitetun koostumuksen on täytettävä kaikki tarvittavat vaatimukset (esimerkiksi kosteus- ja jäätymisvastus - lue tästä maalin valinnasta).
  4. Maalauslaastareita koskevissa kysymyksissä on ristiriitaisia ​​suosituksia. Joku ilmoittaa syöttävän värikokoonpanon suoraan liuokseen. Väite on, että pienimmänkin vahingon seurauksena soclen yhtenäisyys ei ole rikki.

  On toinenkin käsitys - maalata "päälle", koska tällainen hoito tukkii kaikki huokoset ja estää kosteuden tunkeutumisen. Mutta herää kysymys - entä höyryläpäisevyys? Jos on kellarissa ja vielä voimakkaammin käytetty, kysymys on tärkeä.

  Seinälevyt

  Luonnollisesti se ei tarkoita kaikkia kaupallisesti saatavilla olevia, vaan ainoastaan ​​niitä, jotka on tarkoitettu nimenomaan soclesta. Muuten ne voivat viimeistellä seinät.

  makeiset

  • Kestävyys ja luotettavuus. Se suojaa pohjaa hyvin.
  • Hoito ei ole vaikeaa - paneelit on helppo puhdistaa.
  • Vahingoittuneen tuotteen nopea vaihtaminen.

  haittoja

  • Prosessi vie aikaa kauempaa (lue artikkeli sivurakennuksen asennuksesta).
  • Tällainen viimeistely on kalliimpaa, koska runkoelementtien (säleet, kiinnittimet) kustannukset lisätään paneelien hintaan.

  Viimeistelyominaisuudet

  1. Esiasennettu kassi. Koska jalusta on viimeistelty rakennuksen ulkopuolella, on suositeltavaa käyttää metalliprofiileja puun sijasta, koska ne ovat pyöritettäviä.
  2. On välttämätöntä varmistaa kaikkien liitosten tiivistäminen sekä tarvittavien välitilojen oikea lasku ja ylläpito (tuotteiden lämpötilan muodonmuutoksen tapauksessa).

  Stone (keinotekoinen)

  Periaatteessa menetelmä on myös suhteellisen halpa ja tehokas, jos valitset oikean tuotetyypin (käyttölämpötila, lujuus jne.).

  makeiset

  • On helppoa tehdä keinokiviä kotona - kirjoitimme siitä täältä. Tämä hieman kasvattaa teosten tuotannon aikaa, mutta vähentää merkittävästi niiden kokonaiskustannuksia.
  • Erilaiset vuorivaihtoehdot (ulkonäkö).
  • Kestävyys, pitkä käyttöikä.
  • Hyvä ylläpidettävyys.
  • Pieni paino ja helppo asennus. Keinotekoinen kivi voi yksinkertaisesti pitää pohjassa.

  haittoja

  • Teokset suoritetaan vain "plus" lämpötiloissa. Tämä määräytyy suositeltujen liimojen ominaisuuksien mukaan. On huomattava, että joidenkin kanssa voit työskennellä "miinus" kadulla. Mutta tässä syntyy tietty vaikeus - kuinka oikein laskea tuotteiden välisten aukkojen koon? Siksi "talvi" -työ vaatii tietyn kokemuksen.
  • Prosessi on melko huolellinen ja aikaa vievää, tarvitset lisää huomiota ja tarkkuutta.

  Viimeistelyominaisuudet

  Paljon riippuu siitä, mitä luonnon kiven jäljitelmää tehdään. Harjoittelu osoittaa, että kaikki eivät voi itsenäisesti suorittaa tällaista työtä - viimeistelyä. Todennäköisesti sinun on maksettava jonkun palveluista.

  Ei ole järkevää vertailla materiaaleja hinnoilla, vaan ne riippuvat niin monista tekijöistä, että on yksinkertaisesti mahdotonta ottaa kaiken huomioon. Emme saa unohtaa yksinkertaista totuutta - ei ole aina mahdollista asettaa yhtäläistä merkkiä "halvan" ja "laadun" käsitteiden välillä.

  johtopäätös

  Rappausperusta - edullisin vaihtoehto, joka ei vaadi ammattilaisten osallistumista. Mutta jos taloudelliset mahdollisuudet sallivat, on parempi lopettaa toinen tai kolmas vaihtoehto.