Materiaalin valinta talon kellariin ja sisustuksen piirteisiin omilla käsillä

Mikä materiaali on paremmin talon kellarissa? Tällainen kysymys huolestuttaa monia, jotka joutuvat kohtaamaan tämän suunnittelun tarve. Kellari ympäröi koko talon ja on tärkeä elementti, joka suojaa rakennetta (erityisesti sen alaosaa) ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Lisäksi hänellä on tärkeä koristeellinen rooli.

Vaihtoehdot talon kellarista

Talossa on useita tyyppejä, joilla kaikilla on omat ominaisuutensa.

 1. Pudota pois Tämä tyyppi on rakenne, joka on kompensoitu sisäänpäin suhteessa pääseerumiin. Syvennys on tavallisesti vähintään 50 mm. Tällaisella laitteella voit tehdä työtä edullisesti ja tehdä tyhjennystä vähemmän havaittavissa.
 2. Yhdessä tasossa. Tämä vaihtoehto edellyttää monimutkaista tiivistämistä, joten tyhjennysjärjestelmä on kiinnitettävä yleisen rakennuksen vaiheeseen. Tämä välttää muita ongelmia.
 3. Kaiutin Jotta tällainen kellari kotiisi omalla kädellä, on välttämätöntä (kuten edellisessä versiossa) ajatella perusteellisesti tyhjennysjärjestelmää. Veden väärällä laitteella kertyy vettä kellarin ja seinän erottamiseen. Tällaisten ongelmien välttämiseksi kosteudenpoisto on suunniteltu ottaen huomioon julkisivun viimeistely.
Viemäröintiyksikkö ulkonevalle kellarille, kun viimeistelee julkisivun sivuseinällä

Vihje! Kun valitset materiaalin vuoraukseen, sinun on otettava huomioon suunnittelutoiminnot.

Tarve viimeistelyyn

Jos talon kellarin koristelu ei ole päättynyt aikaisemmin tai vanha verho on tullut käyttökelvottomaksi, tarvitaan ulkopuolinen pinnoitus. Sen päätehtävät ovat:

 • Talon pohjan suojaaminen ympäristön vaikutuksilta (sademäärä, auringonvalo, tuuli). Tämä parantaa merkittävästi koko rakenteen kestävyyttä.
 • Lisäeristys. Tarvittaessa luodaan lämmöneristyskerros, joka voi liittyä sokean alueen eristämiseen. Tällainen menettely ei ainoastaan ​​edistä rakennuksen energiatehokkuuden parantamista vaan myös säästää sen monista ongelmista. Ylempi kerros peittää eristyksen ja toimii lisäesteenä kylmän tunkeutumisen estämiseksi.
 • Koriste. Tontin kaiverrettu oikein ja sopivalla materiaalilla voi korostaa suunnittelun yleistä suuntaa.
Kellarieriste ja sen jälkikäsittely

Näiden parametrien perusteella valitaan työhön tarvittavat rakennustuotteet.

Kuinka kaataa talon perustukset ulkona?

Kellarissa oleva materiaali hankitaan ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 1. Asennustekniikka. Pinta on viiltää kahdella tavalla: kuiva ja märkä. Ensimmäinen olettaa, että valitut tuotteet on pinottu aiemmin pystytettyyn kehykseen. Jos ominaisuuksia sallii, tuotteet voidaan asentaa suoraan ilman laatikoita. Toinen vaihtoehto on aikaa vievää: perustuksen luominen edellyttää liimaa tai sopivaa ratkaisua. Talon perustukset voidaan koristaa kipsillä, joka toimii itsenäisenä tuotteena.

Päällystysmateriaalin asennus toteutetaan kahdella tavalla: kehyksessä ja liimalla

 • Pakkasvaste. Ensinnäkin tietyn sijainnin ilmapiiri otetaan huomioon. Ostettujen tuotteiden on kestettävä useita sulatus- ja jäätymisjaksoja eikä niitä saa altistaa muodonmuutokselle. Asennettaessa elementtejä liimaa varten käytetyn koostumuksen on myös täytettävä tämä vaatimus.
 • Vedenkestävyys ja aggressiiviset aineet. Säätiön vuoraus ei saisi imeä kosteutta voimakkaasti ja reagoi kemikaaliyhdisteiden kanssa.
 • Kiinnitä huomiota myös tuotteen valmistajaan ja ostopaikkaan. On parempi ottaa etusija tunnetuille tuotemerkeille ja erikoistuneille myyntipisteille.

  Kiinteistöjen viimeistelymateriaalien tyypit ja niiden asennuksen ominaisuudet

  Kun valitset materiaalin, sinun on harkittava sen asennusmenetelmää. On olemassa vaihtoehtoja, jotka asennetaan suoraan seiniin, mutta ne vaativat myös kehyksen pystyttämisen.

  Kehystapa

  Materiaalit jalustan viimeistelyyn, joka on asennettu kanteen, ovat suhteellisen uusia tuotteita. Luettelo sisältää lajeja, jotka eroavat teknisissä ominaisuuksissa.

  Kehysmenetelmään kuuluu varren esiasennus, joka asennetaan sitten ylöspäin

  paneelit

  Näihin kuuluu eri materiaaleista tehtyjä paneeleja, tässä ryhmässä on tavanomaista sisällyttää sivuraide ja levy. Valitessaan on parasta antaa etusija vaihtoehtoihin, jotka on tehty nimenomaan leikkaamaan pohjaa. Niillä on kestävämpiä ominaisuuksia ja ne voivat sisältää ylimääräisen lämmöneristyskerroksen.

  Plinth-koristeet koristepaneeleilla

  Tuotteiden eduista ovat:

  • Saatavuus. Itse asiassa tällainen on mahdollista tehdä työ edullisesti. Tämä vaihtoehto mahdollistaa tasapainon hinnan ja laadun. Mutta on välttämätöntä kieltää tuotteista liian alhaiset kustannukset. Todennäköisesti ne on valmistettu huonolaatuisesta muovista, joka tulee nopeasti hyödyttömiksi.
  • Helppo asennus. Levytys tehdään jokaisen kodin käsityöläisen käytettävissä olevan työkalun avulla, joten sinun ei tarvitse ottaa asiantuntijoita työskentelemään.
  • Lisäeristyksen mahdollisuus. Asennus kehykseen ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla - ilmanvaihto ja eristys. Tämä helpottaa pinnoitteen jäätymistä, vähentää lämmön menetystä ja hometta ja homeen todennäköisyyttä.
  Kehysmenetelmässä olevien materiaalien välinen tilan läsnäolo aikaansaa luonnollisen ilmavirran
  • Koriste. Paneelit, varsinkin kellarit, ovat luonnollisten materiaalien hyvin jäljittelevää. Eli vuorattu alue sopii täydellisesti suunnitteluun ja ympäristöön.

  Varoitus! Hyvin pilaa tulos voi valita sopimattomia tuotteita. Esimerkiksi tällaisen prosessin profiililattialla olisi oltava suurempi jäykkyys eli vahva päällystys.

  Posliinilaatat ja laatatyypit

  Kellarin pinnoitukseen käytetään pääasiassa posliinilaatuja ja klinkkilaattoja suurien osien muodossa. Toinen vaihtoehto voidaan pinota myös märällä menetelmällä, minkä jälkeen käytetään materiaalin palasia. Posliinikaasun suuresta painosta johtuen se asennetaan vain kanteen, kun taas sen luotettavuus on kasvanut.

  Viimeistele säätiö keraamisella graniittilevyllä

  Posliinilaatta ja -laatta:

  • Rakenteen pieni kuorma. Tämä vaikutus saavutetaan kehyksen kautta, joka olettaa suurimman paineen.
  • Asennuksen nopeus. On mahdollista kattaa talon perusta lyhyessä ajassa, mutta on erittäin vaikeata tehdä tätä ilman tietynlaista kokemusta. Posliiniset kivitavarat edellyttävät erityisten kiinnittimien asentamista, mikä ei aina ole mahdollista ilman ymmärtämistä prosessista. Laatta on kiinteä paljon helpompaa, sillä tässä on erityisiä metalli korvia.
  • Kestävyys. Tällaisten materiaalien käyttöikää säätiölle lasketaan vuosikymmeniä.
  • Kosteudenkestävyys. Osat eivät ime vettä hyvin, joten ne eivät aiheuta muodonmuutosta.

  Tällaisilla materiaaleilla säätiölle on merkittävä haitta - korkeat kustannukset. Sinun ei tarvitse ostaa halpoja laatat, sillä tämä usein ilmaisee huonolaatuisia. Työssä käytetään kadun mallia, jossa on tunnus "Snowflake".

  Vaihtoehtona laatta voi olla keinotekoinen kivi. Elementit asennetaan tukilevyyn erikoisreikien kautta tai suoraan.

  Vihje! Tällä hetkellä teräslevyt, jotka yhdistävät paneeleiden ja laattojen edut, ovat yhä suosittuja. Ne ovat pohja, jossa on eristys, jota käytetään klinkkerilevyissä.

  Kuinka päällystää säätiö käyttämällä laatikoita

  Kaikki kellari-viimeistelyvaihtoehdot, joihin kuuluu asennus kattokruunuihin, on yleinen verhousmallin tekniikka:

  1. Työ alkaa perusasiat. Se puhdistetaan pölystä ja liasta, kaikki aukot peitetään huolellisesti kiteillä. Jos on vakava vaurio, niin ennen talon kellarin viimeistelyä on suositeltavaa tehdä säätiön vahvistaminen.
  2. Koska tämä osa rakennusta altistuu suuremmalle kosteudelle, sitä käsitellään antiseptisilla aineilla. On parempi tehdä kyllästys useissa kerroksissa.
  3. Pinnan esikäsittelyn jälkeen rakennetaan kehys. Tätä varten voidaan käyttää puupalkkia tai metalliprofiilia. On tärkeää huomata, että puu tarvitsee rottia, ja metallisia osia ei voida leikata jyrsimellä, mikä johtaa korroosiota.
  4. Räkit asennetaan kohtisuoraan asennusmateriaalin suuntaan. Jos tuotteilla on samat sivut, pystysuuntaista menetelmää pidetään etuuskohteluna.
  5. Tuloksena olevasta soluasennuksesta. Se on kiinnitetty erityisiin ankkureihin.
  6. Pystysuuntaiset liitokset on asennettu runkopylväiden väliin ja tilaa on järjestetty refluksointivaiheen asentamiseksi.
  7. Pohjan leikkaamiseen tarkoitettu materiaali asetetaan monin eri tavoin: päällekkäin liittämällä "piikaristikko" erityisiin kiinnikkeisiin tai kiinnikkeisiin. Kiinnitys tehdään ruuveilla. Jos tuotteisiin kohdistuu lämpölaajeneminen, kiinnike on löysä.
  8. Kiinnitetty ebb.

  Pinta-elementteillä leikattua säätöä käytetään lisälehtineen. Ne on asennettu kulmiin, jotta ne näyttäisivät paremmin.

  Kehyksetön menetelmä

  Talon kellari voidaan irrottaa ilman runkoa, ja tätä varten käytetään eri versioita tuotteista.

  tiili

  Materiaalin ominaisuudet:

  • Suuri paalun perustuksiin tai lohkoperusteisiin. Mutta laitteen muuraus on luotava luotettava tuki.
  • Tuloksena oleva pinnoite on hyvä vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille.
  • Käytetään työtuotteita, joissa on vähän kosteutta. Jos tätä parametria ei oteta huomioon, pinta on epämuodostunut.
  • Kellarin tällainen sisustus ei ole erilainen demokraattinen arvo, ja työ vaatii jonkin verran kokemusta.
  Tiilikuori

  Muurarin luomisalgoritmi:

  1. Kattavuus on parhaillaan valmisteilla.
  2. Jos luotettavaa tukea ei ole, niin perustuslohko toimii. Hän kaivaa valmistettuun kuoppaan. Tämä pätee erityisesti paaluperustoihin.
  3. Vedenpitävyys pysyy sisäpuolella. Tässä ominaisuudessa kaperoidi voi toimia.
  4. Ensimmäinen rivi asennetaan perusteellisen tason tarkistuksen jälkeen. Tällöin lusikan variantti on sopivampi.
  5. Luotettavuuden takaamiseksi on järjestetty joukko. Tätä varten ankkurit asennetaan säätöön. Jos tällainen menetelmä ei ole mahdollista, käytetään johtoa kiinnittämällä paaluja.
  6. Kiinnitetty ebb.
  Tiiliseinä

  Vaikeus on luotettavan tiilen asettamisen tarve.

  Keinotekoinen ja luonnonkivi

  Tehdas- tai luonnonkivestä tehty säätiö ei ole helppo tehtävä etenkin toisen vaihtoehdon kannalta. Molemmilla lajikkeilla on erinomaiset tekniset parametrit kestävyyden ja luotettavuuden kannalta, mutta luonnolliset tuotteet tarvitsevat perusteellisempaa hoitoa ja ovat korkeat kustannukset.

  Luonnonkivi kellarin suunnittelussa

  Luonnonkiven asettaminen on seuraava:

  1. Riippumatta siitä, millaisia ​​viimeistelyjä tehdään, pinnan on oltava huolellisesti valmistettu.
  2. Raskas kuormituksen vuoksi pohja on peitettävä vahvistusverkolla ja peitetty kerroksella kipsiä.
  3. Asetteluosat syntyvät merkinnän laatimisen jälkeen. Jos palaset ovat epäsäännöllisiä, ne asetetaan ensin tasaiselle alueelle.
  4. Kiinnitys tehdään erityisellä liimalla, joka levitetään pinnalle, osien väärä sivu on hieman kostutettu.
  5. Pienet raot jäävät varmasti jäljelle, se kompensoi lämpölaajenemista.
  6. Tarvittaessa suoritetaan refluksoinnin injektointi ja asennus.

  Samanlaista periaatetta käytetään talon kellariin keinokivien ja laattojen avulla.

  kipsi

  Kipsi on taloudellisin vaihtoehto, jonka avulla voit tehdä työtä ilman asiantuntijoiden ja hienostuneiden laitteiden osallistumista. Tätä prosessia varten käytetään erityistä seostyyppiä ulkoiseen käyttöön.

  Vihje! Pohjustuksen viimeistely omilla käsillä käyttäen kipsiä tehdään kahdella tavalla: ilman ylimääräistä lämpöeristystä ja eristämistä.

  Yleinen teknologia toimii:

  1. Pinta on valmistumassa.
  2. Levitä kerros liimaa, joka on kiinnitetty eristysmateriaaliin.
  3. Koostumuksen kuivaamisen jälkeen eristys vahvistetaan lisäksi erityisillä tapilla.
  4. Seuraavaksi pinnalle levitetään pieni kerros laastia tai liimaa, jonka jälkeen venytetään ohutta vahvistusverkkoa. Sen pitäisi olla kokonaan peitetty seoksella.
  5. Pinta jää kuivumaan.
  6. Viimeistelykerros asetetaan kipsiin. Sovellukseen käytetään haapaa ja tasoitusmääräystä.
  7. Työpinnan päätyttyä peitetään suojakerros maalilla.
  Kipsipohjapinta

  Tämä menetelmä mahdollistaa eristeen eristämisen sokean alueen eristämiseen.

  Plinth koristelu

  Säätiön koristeellinen koristelu on erottamaton osa prosessia. Seuraavat vaihtoehdot ovat voimassa:

  • Värjäystä. Se toteutetaan myös ajan kuluttua. Voit valita sävyn, joka soveltuu parhaiten talon päin ja sopii edullisesti alustaan.
  • Koristeellinen tai teksturoitu kipu. Tällainen materiaali on sävytetty ja se voi sisältää murto-osan luonnonkivistä tai hiekasta. Tämä antaa epätavallisen vaikutelman, kun sitä käytetään oikein.
  Koristeellinen kipsi kellarin suunnittelussa
  • Hätäpinnan luominen. Tätä tarkoitusta varten käytetään yksinkertaista julkisivua, johon muodostuu kiven tai tiilen muuraus jäljitelmä. Lisäksi värjäys suoritetaan eri väreissä.
  • Yksinkertaisin on materiaalien käyttö halutulla jäljitelmällä.

  Korkin käsittely on melko monimutkainen tapaus, jonka perusta on oikea tuotevalikoima.

  Miten suljetaan maan talo kellarista

  Edessä oleva WPC-alusta pohjan viimeistelyyn

  Maanviljelmien perusteet kaiken tarpeellisen työn jälkeen on yleensä sisustettu tuomaan koko rakennus oikeaan esteettiseen ulkonäköön. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​materiaaleja: koriste- tiili, luonnonkivituotteet ja keinokivet, julkisivurakenteet ja -laatat, muovi- ja polyuretaanipaneelit, julkisivukomposiittipaneelit. Tänään puhumme eduista käyttää jälkimmäistä.

  Puusta ja polymeerisestä komposiitista valmistetut julkisivut ovat erilaiset kuin muovi-analogit kestävyydessä, kauneudessa, alkuperäisessä piirustuksessa puun alla, miellyttävissä väreissä. Se sopii erilaisten tyyleiden talojen sisustukseen ja koristeluun - perinteisistä puutöylistä pyöreältä puusta brutaleihin minimalistisiin rakennuksiin. Kiinteistön sisustuksessa on tärkeä asema peruskokoonpanossa: koriste-elementtien asentamisen valmistelu ja apuvälineiden ja materiaalien valinta riippuvat tästä tekijästä.

  Asennus saranoitu jalusta edessä WPC

  Lue ennen valmistajan ohjeita, ennen kuin aloitat jonkinlaisen työn etulevyn kanssa. GOODECKin verkkosivuilla on asennusmenettelyn vertailumateriaaleja. Jos sinulla on epäilyksiä, ota yhteyttä asiantuntijoihin, koska tuleva tulos riippuu toimien oikeellisuudesta KDP-etupaneelin asentamiseksi.

  Etupöydälle on valmistettava laatikko, johon levy on kiinnitetty korkealaatuisten ruostumattomien teräsruuvin avulla. Sorvaus on yleensä seinälle tai tukirakenteille kiinnitetty pystysuora palkki, jonka askel on 30-35 cm. Palkkien kiinnittäminen on suositeltavaa tukilangojen avulla. Palkkeihin asennetaan ensimmäiset etupaneelin aloituskohdat (leikkeet).

  Edessä oleva WPC-levy on asennettu pohjaan samalla periaatteella kuin julkisivuilla - alhaalta ylöspäin. Jäätymisen estämiseksi ja kosteuden välttämiseksi jätät 3-5 mm: n aukon alapuolelle. Se on näkymättömiä, vaikka se tarkastelisi koko tukikohtaa, mutta se on teknisesti välttämätöntä.

  Ensimmäinen levy on kiinnitetty kiinnikkeisiin, ja sen yläosassa on porat, joiden läpimitta on hieman suurempi kuin ruuvin halkaisija - kompensoimaan levyn lämpötilan laajenemista. Ruuvit ruuvataan näihin reikiin pienellä vauhtipyörällä. Seuraava levy asetetaan edellisen kappaleen urille ja sen yläosa ruuvataan palkkiin ensimmäisenä. Kaikki myöhemmät toimet toistuvat.

  Jos pohjan korkeus ei ole etupöydän leveyden monikerta, se leikataan haluttuun kokoon leveydeltä ja kiinnitetään ruuveilla sen läpi. Kulmat on peitetty erityisillä koristeellisilla kulmilla, jotka sopivat levyn sävyyn. GOODECK tarjoaa asiakkailleen eri sävyjä. Ne voidaan tehdä tilauksesta - tarvittavat sävyt valitaan RAL-taulukon mukaan.

  Kellarin yläreunassa asiantuntijat suosittelevat metallin tai muovin kiinnittämistä liiallisen kosteuden välttämiseksi etupaneelista.

  Käytä laadukkaita WPC-materiaaleja kotiisi pohjalle.

  Parempi kauniin ja halvan loppuun talon kellarissa - 3 materiaalia vaihtoehtoja

  Pohja on osa pohjaa, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle. Tämän vuoksi sen sisustamiseen sovelletaan samoja vaatimuksia kuin koko alustalle. Se koostuu koko toimenpidekokonaisuudesta - sokea alueen järjestäminen, alustava rappaus (ei aina), vedenpitävyys ja monet muut. Vivahdat määräytyvät kunkin rakenteen ja paikallisten olosuhteiden ominaisuuksien mukaan.

  Mutta kun kaikki työ on valmis, esiin tulee kysymys - miten koristaa pohja esillä olevaan tapaan? On toivottavaa, että sekä kaunis että liian kallis ja vaikea. Materiaalit kellarin viimeistelyyn ovat enemmän kuin tarpeeksi. Mutta joidenkin tuotteiden hinta on sellainen, että kaikki eivät pysty "esittämään" tällaisia ​​rahaa. Lisäksi joidenkin tuotteiden asennus edellyttää kokemusta, erikoislaitteita, joihin liittyy myös lisäkustannuksia. Tästä näkökulmasta ei ole niin paljon vaihtoehtoja halvemmille viimeistelyille.

  kipsi

  Tämä malli sopii käytännöllisesti katsoen mihin tahansa materiaaliin (solubetoni, tiili jne.) Pystytettyihin rakennuksiin, lukuun ottamatta puuta, koska rappaus ei ole sopusoinnussa sen kanssa.

  makeiset

  • Hyvä höyryläpäisevyys.
  • Kestää nesteitä. Kosteuden läpäisevyyden aste riippuu kipsilevyyn lisättyjen lisäaineiden tyypistä ja lukumäärästä.
  • Säilyttää lämpötilahäviöitä, suuria arvoja.
  • Helppokäyttöisyys.
  • Hyvä ylläpidettävyys.
  • Mahdollisuus jäljitellä eri materiaaleja (esimerkiksi luonnonkivi ja monet muut). Kaikki riippuu päällikön mielikuvituksesta ja ammattitaidosta.
  • Halutessasi voit vaihtaa kellarin värisuunnittelua säännöllisesti suhteellisen edullisesti.
  • Materiaalien vähimmäiskustannukset.

  haittoja

  • Riittämätön lujuus ja sen seurauksena lyhyt käyttöaika.
  • Maalaustyöt on usein päivitettävä (kun kyseessä on koostumuksen pintapinnoitus).
  • Hoidon monimutkaisuus. Pese lika palat on melko ongelmallinen - pohjimmiltaan vain "kuiva" puhdistus. Kunnossapidon kannalta koristeet ovat edullisia, mutta ne ovat melko kalliita.

  Viimeistelyominaisuudet

  1. Esimää- räksi suositellaan asennettavaksi pohjaan, esimerkiksi laajennetut polystyreenilevyt (suulakepuristettu). Se on samalla socle ja lämmitin, ja tasoittaa pinnan.
  2. Tällä tavoin saadulla pohjalla kiinnitetään verkko (kipsi).
  3. Väritys. Luonnollisesti sovitetun koostumuksen on täytettävä kaikki tarvittavat vaatimukset (esimerkiksi kosteus- ja jäätymisvastus - lue tästä maalin valinnasta).
  4. Maalauslaastareita koskevissa kysymyksissä on ristiriitaisia ​​suosituksia. Joku ilmoittaa syöttävän värikokoonpanon suoraan liuokseen. Väite on, että pienimmänkin vahingon seurauksena soclen yhtenäisyys ei ole rikki.

  On toinenkin käsitys - maalata "päälle", koska tällainen hoito tukkii kaikki huokoset ja estää kosteuden tunkeutumisen. Mutta herää kysymys - entä höyryläpäisevyys? Jos on kellarissa ja vielä voimakkaammin käytetty, kysymys on tärkeä.

  Seinälevyt

  Luonnollisesti se ei tarkoita kaikkia kaupallisesti saatavilla olevia, vaan ainoastaan ​​niitä, jotka on tarkoitettu nimenomaan soclesta. Muuten ne voivat viimeistellä seinät.

  makeiset

  • Kestävyys ja luotettavuus. Se suojaa pohjaa hyvin.
  • Hoito ei ole vaikeaa - paneelit on helppo puhdistaa.
  • Vahingoittuneen tuotteen nopea vaihtaminen.

  haittoja

  • Prosessi vie aikaa kauempaa (lue artikkeli sivurakennuksen asennuksesta).
  • Tällainen viimeistely on kalliimpaa, koska runkoelementtien (säleet, kiinnittimet) kustannukset lisätään paneelien hintaan.

  Viimeistelyominaisuudet

  1. Esiasennettu kassi. Koska jalusta on viimeistelty rakennuksen ulkopuolella, on suositeltavaa käyttää metalliprofiileja puun sijasta, koska ne ovat pyöritettäviä.
  2. On välttämätöntä varmistaa kaikkien liitosten tiivistäminen sekä tarvittavien välitilojen oikea lasku ja ylläpito (tuotteiden lämpötilan muodonmuutoksen tapauksessa).

  Stone (keinotekoinen)

  Periaatteessa menetelmä on myös suhteellisen halpa ja tehokas, jos valitset oikean tuotetyypin (käyttölämpötila, lujuus jne.).

  makeiset

  • On helppoa tehdä keinokiviä kotona - kirjoitimme siitä täältä. Tämä hieman kasvattaa teosten tuotannon aikaa, mutta vähentää merkittävästi niiden kokonaiskustannuksia.
  • Erilaiset vuorivaihtoehdot (ulkonäkö).
  • Kestävyys, pitkä käyttöikä.
  • Hyvä ylläpidettävyys.
  • Pieni paino ja helppo asennus. Keinotekoinen kivi voi yksinkertaisesti pitää pohjassa.

  haittoja

  • Teokset suoritetaan vain "plus" lämpötiloissa. Tämä määräytyy suositeltujen liimojen ominaisuuksien mukaan. On huomattava, että joidenkin kanssa voit työskennellä "miinus" kadulla. Mutta tässä syntyy tietty vaikeus - kuinka oikein laskea tuotteiden välisten aukkojen koon? Siksi "talvi" -työ vaatii tietyn kokemuksen.
  • Prosessi on melko huolellinen ja aikaa vievää, tarvitset lisää huomiota ja tarkkuutta.

  Viimeistelyominaisuudet

  Paljon riippuu siitä, mitä luonnon kiven jäljitelmää tehdään. Harjoittelu osoittaa, että kaikki eivät voi itsenäisesti suorittaa tällaista työtä - viimeistelyä. Todennäköisesti sinun on maksettava jonkun palveluista.

  Ei ole järkevää vertailla materiaaleja hinnoilla, vaan ne riippuvat niin monista tekijöistä, että on yksinkertaisesti mahdotonta ottaa kaiken huomioon. Emme saa unohtaa yksinkertaista totuutta - ei ole aina mahdollista asettaa yhtäläistä merkkiä "halvan" ja "laadun" käsitteiden välillä.

  johtopäätös

  Rappausperusta - edullisin vaihtoehto, joka ei vaadi ammattilaisten osallistumista. Mutta jos taloudelliset mahdollisuudet sallivat, on parempi lopettaa toinen tai kolmas vaihtoehto.

  Puuhuoneen kellarikerroksen viimeistely: materiaalien valinta ja asennusominaisuudet

  Kellari on vyö julkisivujen jalassa, joka suojaa talon pohjaa liialliselta kosteudelta, mekaanisilta vaurioilta, alhaisilta ja korkeilta lämpötiloilta. Hävittämisen yhteydessä seuraa ketjun tuhoisaa reaktiota rakennuksen muihin osiin.

  Sen vuoksi on välttämätöntä huolehtia sen luotettavuudesta. Tämä pätee erityisesti puusta valmistettuihin rakennuksiin. Yksi puun pohjan käyttöiän pidentämisestä on sen korkealaatuinen viimeistely.

  Kuva vaipatusta kellarista puun rakentamisessa

  Lisäksi suojaustoimintojen lisäksi se tekee täydellisesti esteettisiä, mikä antaa rakennukselle kauniin ja täydellisen ulkoasun. Tässä artikkelissa tarkastelemme eri materiaalien käyttömahdollisuuksia tähän tarkoitukseen ja niiden asentamisen ominaisuuksia käsin.

  Puusivun viimeistelyn ominaisuudet

  Ensimmäinen asia, joudut välittömästi mainitsemaan puun suuremman haavoittuvuuden verrattuna samaan tiiliin. Erityisesti herkkyys mätä ja tuhoeläinten hyökkäys. Älä myöskään unohda hirsirakenteen kutistumisen seurauksia.

  Seuraavat ohjeet auttavat sinua ottamaan huomioon kaikki vivahteet:

  1. Ensinnäkin odotamme rakennuksen pienenemistä varsinkin puun rakentamisen osalta. Päinvastaisessa tapauksessa asennettu päällyste on epämuodostunut johtuen itse alustan lineaarisista mitoista.
  2. Prosessimme pinnoitettua pintaa antiseptisilla aineilla suojaamaan hometta ja loisia vastaan ​​ja antipyrsiä paloturvallisuuden lisäämiseksi.

  Vinkki: Puunsuoja-aineita suositellaan spray-aseilla. Tippapäällyste imeytyy tehokkaammin huokoiseen rakenteeseen ja täyttää jopa kaikkein esteettömät paikat.

  Erityisten kemiallisten liuosten levitys suihkuttamalla

  1. Valmistamme vedenpitävyyden jollakin seuraavista tavoista:
  • Me katetaan bitumipitoisella ratkaisulla. Alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja korkea elastisuus ovat tämän vaihtoehdon kiistattomia etuja. On kuitenkin pidettävä mielessä, että bitumia käytetään vain kuumissa olosuhteissa, mikä edellyttää parempaa tarkkuutta ja huolellisuutta työskennellessä sen kanssa.

  Kauha, joka on täytetty sulatetun bitumin kanssa

  • Meillä on yksi tai kaksi kerrosta kateaineita. Edullisin vaihtoehto.
  • Asenna erityinen kalvo. Ei halpaa, mutta samaan aikaan, ja vastaavasti laadullinen menetelmä altaan suojaamiseksi liialliselta kosteudelta.
  • Me lämmin. Jos mahdollista, on suositeltavaa sijoittaa eristäviä materiaaleja päällysteen alle, koska tämä alue on alttiimpi lämpöhäviöistä johtuen maan läheisyydestä.

  Tätä tehtävää käsitellään täydellisesti, esimerkiksi:

  • mineraalivilla,
  • vaahtomuovi
  • ekstrudoitu polyuretaanivaahto.

  Kellarin eristys ekstrudoitu polyuretaanivaahto

  Viimeistelymateriaalin valinta

  Kuinka koristella puutalon kellarissa? Toistaiseksi tämä tehtävä voi suorittaa erilaisia ​​materiaaleja. Analysoimme niistä yleisimpiä ominaisuuksia.

  Keinotekoinen kivi

  Tämä materiaali on luotu betonista, johon on lisätty erilaisia ​​lisäaineita ja väriaineita.

  Siinä on useita etuja:

  1. Erilaisten luonnonkiven jäljittely kohtuuhintaan.
  2. Kuvion ainutlaatuisuus.
  3. Pitkä käyttöikä.
  4. Suhteellisen pienen painon ansiosta voit tehdä ilman julkisivun lisävahvistusta.
  5. Kaunis ulkonäkö, joka parantaa ja tehokkaasti korostaa puisen seinän klassista esteettisyyttä.

  Haittana on tällaisen aineen huokoisuus, jonka vuoksi siihen kerääntyy kosteutta, mikä nopeuttaa tuhoisat prosessit.

  Vinkki: keinokivun käyttöiän pidentämiseksi ja suojaamiseksi kosteudelta, on suositeltavaa käsitellä sitä hydrofobisilla aineilla.

  Asennus tehdään käyttämällä joustavaa liimaa tuotteeseen. Sitten saumat täytetään erityisellä liuoksella.

  Kiillotus keinokivestä

  sivuraide

  Kattopaneelit suojaavat puulattia luotettavasti

  Sivuraide on tehty polymeerikomposiitteista lisäämällä monia modifioijia materiaalin teknisten ominaisuuksien parantamiseksi.

  Sen koostumuksen ansiosta on paljon positiivisia ominaisuuksia:

  1. Korkea lujuus, joka suorituskyvyssä on toiseksi vain luonnonkivi.
  2. Mahdollisuus asentaa mihin tahansa pohjaan.
  3. Lämpötilan ääriherkkyys.
  4. Vedenkestävä. Mahdollistaa kellarinpaneelit täyttävän täydellisesti ensisijaisen tehtävän suojata maanalaisia ​​kosteudelta.
  5. Hoito on helppoa. Pesu lisäämällä kotitalouskemikaaleja puhdistaa lian.
  6. Laaja valikoima värejä ja luonnonmateriaalien jäljitelmiä.

  Viimeistelyvaihtoehdot puutalon tukikohdalle

  1. Helppo asennus omiin käsiisi.
  2. Kestävyys.
  3. Kohtuullinen hinta.

  Asennustyöt tehdään seuraavasti:

  • Sovellamme puupaneelien tai metalliprofiilien kellarikoteloon, jossa solussa on 25 cm: n askel.
  • Hengitystasolla tarkistamme asennettujen säleiden pystysuoran. Taso tarvittaessa.
  • Ensinnäkin asennamme kulmaelementit ja lähtöprofiilin.

  Liukuovien komponenttien asennus

  • Peitä tiivisteen päitä ja aseta kantarakenteet aloitusprofiiliin, paina ne tiukasti nurkkaan.
  • Kiinnitä ruuvit.

  Vihje: on tarpeen jättää yksi millimetrin aukko kiinnittimien korkkien ja kannen pinnan väliin. Tämä kompensoi lämpölaajenemisen vaikutusta.

  Ruuvit eivät kierrä lähelle

  • Jos tarpeen, leikkaa paneeli, voit käyttää haaraporaa, sähköistä palapeliä tai pyörösahaa.
  • Asennuksen jälkeen täytä mahdolliset aukot tiivisteellä.

  puu

  Puutarhojen julkisivut

  Koristelu kellarilla puulla on suositeltavaa kaikkien luonnon ystäville. Havupuut sopivat parhaiten tähän tehtävään, koska niiden koostumuksesta johtuen suuren määrän hartseja ne kestävät paremmin kosteutta.

  Tämän vaihtoehdon edut:

  1. Ekologinen puhtaus.
  2. Matala lämmönjohtavuus.
  3. Harmonia muuhun rakennukseen.

  Tärkein haitta on alttius hajoamista ja tuholaisten hyökkäyksille. Varovaista antiseptistä käsittelyä ja maalausta tarvitaan.

  Asennus on hyvin samanlainen kuin aidan asennus. Me myös ensin kynsimme horisontaaliset säleet koko julkisivujen reunan ympäri ja sammuta sitten tiukasti pystysuorat yhtäläiset kaistaleet. Top maali tai lakan perusta yksilön harkinnan mukaan.

  Jotta tällainen pinnoite olisi aina kunnollinen ulkonäkö, sitä on valvottava ajoissa. Sävyttää paikoista, jotka on repeytynyt maalista, korvaamaan mätänevät nauhat.

  johtopäätös

  Kynän viimeistely - tämä on hänen puolustuksensa ja hänen ulkonäönsä. Tämän vuoksi materiaali on myös valittava siten, että se suojaa julkisivua kosteudelta, lämpötilavaiheilta ja mekaanisilta vaurioilta sekä samalla estää rakennuksen esteettisesti (ks. Myös artikkeli "Talon kellarikerroksen viimeistely paneeleilla: etu ja asennus").

  Puusta valmistetun talon tapauksessa on kiinnitettävä enemmän huomiota kosteudenestoon, koska puu on herkkä mätämiselle ja muottien etenemiselle. Joten viimeistelylaudoilla on samat ongelmat, vaikkakin se on kaikkein harmoninen. Tekokivet ovat käytännöllisempää, mutta niillä on myös suuri huokoisuus, mikä tekee niistä haavoittuvaksi veden runsaudelle.

  SIDE on paras ratkaisu, joka on täysin vedenpitävä, kaunis, kestävä ja kestävä materiaali. Lisäksi se on helppo asentaa.

  Tässä artikkelissa oleva video esittelee sinulle lisäaineistoja.

  Talon kellarista - kunnollisten materiaalien valinta sisustukseen. 90 uutta valokuvaa

  Talon kellari sijaitsee rakennuksen perustuksen ja ensimmäisen kerroksen välissä. Ensinnäkin se on suunniteltu suojaamaan asuntoa kosteudelta ja alhaisilta lämpötiloilta, jotka tulevat asuintiloihin. Yritetään selvittää, mikä tämä muotoilu on ja miten talon kellari pystytään oikein.

  Yhteenveto artikkelista:

  Erityisominaisuudet

  Yksityisen talon kellari on rakennusrakenteen melko tärkeä osa, mutta kaikki eivät selvästi ymmärrä toimintojaan. Tämän elementin päätoiminnot löytyvät sen nimestä. Italiankielellä "socle" tarkoittaa rakennuksen perustaa tai toisin sanoen rakennuksen päärakennetta.

  Tämä on välttämätön elementti jokaiselle rakennukselle, olipa se sitten tiilitalon kellari, tulosteita jne. Yksityisen talon kellarikerroksen rakentamisen perusperiaatteet eivät poikkea periaatteesta, jonka mukaan rakennusta on rakennettava. Pohjakerroksen päätavoite on suojata talon tiloja ympäristölääkkeiltä (kylmä, kosteus jne.). Siksi tämä talon osa on eristetty ja vedenpitävä.

  Alustan liittäminen muiden talon tasojen kanssa on eristettävä aggressiivisista ympäristövaikutuksista. Veden ja lämmöneristyksen ansiosta kosteus ei tunkeudu rakennusaineeseen eikä se anna mahdollisuutta kondenssin kehittymiseen huoneessa. Lisäksi kellari estää kylmän tunkeutumisen taloon ja toimii lisäkoristeisena elementtinä.

  Rakennusmarkkinoiden monipuolisten viimeistelymateriaalien ansiosta on monia mahdollisuuksia suunnitella ideoita viimeistelemällä talon kellarista. Voit innostaa katsomalla valokuvien mielenkiintoista talon pohjaa verkossa tai lehdissä.

  Myös perusta tärkeistä toiminnoista voidaan erottaa:

  • Luodaan ilmaraja, joka tarjoaa eristyksen talon kellarista.
  • Vakaa ilmankierto, joka takaa rakenteen pitkän käyttöiän.
  • Talon seinien nostaminen, mikä edistää niiden suojaamista kosteudelta ja vaurioilta.

  Korkkien tyypit

  Riippuen ulkoisen seinän yhteydestä kellari voi olla eri tyyppisiä: upotettu, ulkoneva, yhdellä tasolla. Asiantuntijoiden mukaan viimeinen vaihtoehto on kaikkein irrationaalinen, koska samalla tasolla kellarissa ja seinällä kosteus tunkeutuu helposti huoneeseen. Ihanteellinen olisi vaihtoehto zapadayuschey base.

  Uppoavan rakenteen tärkeimmät edut ovat:

  • ylikuormitussuojaus;
  • talousarviorahastosta.

  Jalkakäytävällä oleva ulokeosa luo lisätyn suojan sadevedeltä. Se näyttää houkuttelevalta. Valitettavasti tällaista rakennetta ei ole suositeltavaa käyttää ohuiden seinien talojen rakentamisessa.

  Mitä tulee ulkonevaan alustaan, se tehdään, jos se merkitsee kellarin / alilevyn läsnäoloa. Tämä vaihtoehto soveltuu vain ohuiden seinien koteihin. Tämän tyyppinen korkki suojaa kosteudelta ja alhaisen lämpötilan tunkeutumiselta.

  Jos talo on asettunut nauhan pohjalle, niin maa, joka työntyy maan yläpuolelle, on pohja. Talon pylvässpohjalla tarkoitetaan pilarien välistä seiniä. Toisella tavalla kutsutaan varjo. Lisäksi samanlainen perusta vahvistaa merkittävästi talon pohjaa.

  Korkin asennus erilaisiin säätiöihin

  Kellarin muotoilu ja ominaisuudet ovat suoraan riippuvaisia ​​säätiön tyypistä. Esimerkiksi nauhan jalustaan ​​tarvitaan pohja, joka kantaa kantoaallon toiminnon. Pylvaarisessa kellarissa kellari toimii suojana epäsuotuisilta ympäristöolosuhteilta.

  Strip-säätiö

  Tämäntyyppisille soveltuville erilaisille kellarintorakenteille.

  • Monoliitti. Samanlainen socle-tyyppinen muotoilu tekee pohjasta yhtenäisen mallin.
  • Brick. Tiilet rakennetaan pohjan päälle. Ihanteellinen ratkaisu talon hakkuista.
  • Betoni. Tämän mallin perustana ovat betonilaatat, jotka asetetaan pohjan päälle tai pohjaan.

  Pile-pohja

  Siinä tapauksessa, että rakennus pystytetään paalun tyyppisillä sääolosuhteilla, on seuraavat vaihtoehdot kellarin rakentamiseen.

  Suspendoitu pohja. Hänelle rakennuksen ulkoreunaa pitkin tarvitaan laatikko, johon verhoilu asennetaan. Suurin etu on helppo asennus. Tällainen kellari pystyy varustamaan omat kätesi. Tämä vaihtoehto ei ole sopiva, jos tarvitset lämmintä maanalaista kotona.

  Seinät paalujen välillä. Hän sulkee maan alla. Jos pohja ei ole liian syvä, niin nauhan pohja on asennettava kehän ympärille ja viimeisteltävä tiilillä.

  Vedenpitävä kellari: suositukset

  Talon kellari on alttiina kosteudelle, sateelle, sulavalle lumelle jne. Kellarin materiaaleissa kertynyt kosteus voi nousta muihin kerroksiin ja tulla asuinalueille. Seinillä näkyy suolavärjäys, julkisivu menettää houkuttelevuutensa, talon seinien lämmönjohtavuus lisääntyy. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on tarpeen asentaa korkealaatuinen ja luotettava vedeneristys.

  Suurin altistuminen tällaisille ympäristövaikutuksille on paikka, joka sijaitsee kolmekymmentä senttimetriä maanpinnasta. Toisin sanoen esteiden korkeus ei saa olla pienempi kuin tämä luku. Ihannetapauksessa talon kellarikerroksen korkeus on 70-80 senttimetriä.

  Jos talossa on kellari, on asennettava kaksi vedenpitävää vyötä. Ne sijaitsevat yleensä kellarikerroksessa ja kellarissa. Jälkimmäisessä asennetaan vaakasuora vedeneristys, joka estää kosteuden nousun rakennuksen kapillaareissa.

  Kellarille on useita erilaisia ​​vedeneristys, mutta suosituin: obmazochnaya ja liimaus.

  Ensimmäinen koostuu useista kerroksista vedenpitävä pinnoite, joka sisältää bitumi, polymeerit, mastiset ja erilaiset polymeeriliuokset. Edut pinnoituksen vedenpitävyys, helppokäyttöisyys ja edullinen hinta. Miinukset: huono pakkasvaste ja epävakaus (käyttöikä enintään viidellä vuodella).

  Vedeneristyksen liimaus koostuu rullatuista bitumin kalvoista, joiden paksuus on enintään viisi millimetriä (useita kerroksia) ja kalvo.

  Kun suunnittelet talonrakennusta, harkitse tulevan rakennuksen teknisiä ominaisuuksia ja toivottuja tuloksia. Esiohjelmoidut materiaalit auttavat tulevaisuudessa suunnittelemaan rakennuksen huolellisesti kaikkiin ominaisuuksiin.

  Viimeistely puutalon kellarikerrokseen

  Mielenkiintoisia tapoja päättää perusteet puutaloiden ulkopuolelle

  Houkutteleva ulkoasu ja hyvä suoja

  Säätiöt viittaavat rakennusten maanalaisiin elementteihin. He palvelevat ottamaan kuormia talolta maan päällä, ylläpitämään tasapainoa.

  Aikaa palveleva säätiö on aina aiheellinen. Puutaloon ulottuvalla osuudellaan on ratkaisu kestävyyteen, toimenpiteisiin säätiöiden suojelemiseksi ympäristön haitallisilta vaikutuksilta ja sääolosuhteilta.

  On huomattava, että päällyste on pohjan ja koko rakennuksen suoja likaa ja kosteutta vastaan. Sen seinän osa, joka sijaitsee sen jalassa ja joka sulkee talon maanalaisen tilan ja koristelee sitä, kutsutaan jalustaksi. Tämä voi olla osa säätiötä itse, ja se voi olla itsenäinen osa rakennusta.

  Tarvitsen pohjamateriaalia

  Korkin tarkoituksena on suojata seiniä ja tehdä ne houkutteleviksi. Viimeistelyyn on tarpeen käyttää erikoismateriaaleja, varsinkin kun puuseinät on suojattava kosteudelta ja haitallisilta vaikutuksilta.

  On syytä tietää, että säätiön vuorausta ei aina tarvita. Ja se ei aina hyödy siitä. Joskus on hyödyllisempää jättää kaikki ilman edessään. Voit silti tehdä perustusrakenteen juuri perusturvan. Jotta voitaisiin ratkaista talon pohjan ja sen paviljonkien edessä olevan ongelman ratkaiseminen, on arvioitava talon ja sen perustuksen ominaispiirteet.

  Keskeistä on pohjan syventäminen. Ei ole järkevää suojella säätiötä, jos se kaikki on maassa. Se ei ole kenenkään nähtävissä, ja maan kerros ja niin hyvin suojaavat sitä. Ainoa asia tässä tapauksessa on eristää se. Mutta lämpeneminen ei ole myöskään aina välttämätöntä, mutta vain silloin, kun säätiöllä on myös kellari seinämien rooli.

  Korkki on avattava versio. Totta, sen käyttö on rajallista. Tällainen koristelu voi vain koristella taloja, joissa seinät ovat paksut ja ulottuvat säätiön reunojen yli.

  Rakennuksissa, joissa on runko ja silputetut seinät tai kun talon alla on lämmin kellari, on parempi käyttää ulkonevaa alustaa.

  Parhaat tavat päättää

  Luonnonmateriaalin käyttö

  Kellarille sopii paremmin luonnolliseen viimeistelyyn. Ihanteellinen vaihtoehto olisi graniittilaatat tai hiekkakivi. Joskus käytetään basaltti tai keramiikkaa tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää kuitumassan laatat, joiden etupuoli on koristeltu kivisillä siruilla. Voit myös käyttää sitä tähän tarkoitukseen:

  Luonnonmateriaalien viimeistely on paras, koska ne ovat erittäin kestäviä, esteettisiä eivätkä anna kosteutta. Mutta vähemmän suosittu on keinotekoisten paneelien koristelu, esimerkiksi vinyyli tai sivuraide.

  Tämä viimeistely on erityisen suosittua maalaistaloissa kiitos kiinteän, edullisen ja kauniin muodon. Ne voidaan helposti asentaa itsenäisesti, eikä vain seinien tai ulkoisten osien talojen taloja.

  Voit jopa viimeistellä puun talojen perustukset ja viimeistellä yksinkertaisen kipsin, joka suojaa voimakkaasti sen pintaa. Mutta perustelut tässä tapauksessa ovat hieman tylsiä. Jotkut "koristella surua", voit käyttää koriste kipsi. Tällaisella "sisustuksella" talo näyttää hyvin kauniilta.

  SIDE-asennusominaisuudet

  Puutalon perustuksen viimeistely alkaa ulkona. Tätä varten sinun on otettava materiaalit, paitsi kestämättömän sään, myös sopusoinnussa talon seinien kanssa.

  Yksi parhaista vaihtoehdoista puurakennusten perustuksiin on koristeellinen sivuraide. Tämä työ on helppo tehdä käsin ja materiaalilla on seuraavat edut:

  • palvelee noin 20 vuotta;
  • söpö ulkonäkö;
  • suuri valikoima;
  • yhdistettynä kaikkiin sisustukseen;
  • kestävät ääriolosuhteita;
  • ei mene multaan ja homeen;
  • helppo puhdistaa;
  • on edullinen.

  Jotta viimeistely on helppoa ja nopeaa, tarvittavat työkalut ovat:

  • punssi;
  • lyijykynä, mittanauha, taso;
  • pistokkeet;
  • Bulgaria;
  • vasara;
  • itsekierteittävät ruuvit;
  • sakset metallille ja muille materiaaleille.

  Sivuraide myydään pienten paneelien muodossa lukolla, joka kiinnittää ne kaikki. Tätä tarkoitusta varten on edullista käyttää perusainetta, jonka tiheys on suurempi kuin normaali. Hän ja paksumpi kuin tavallinen.

  Sidon kiinnitysmääräykset

  Maadoituksen asennus

  Kiinnitystekniikka koostuu useista vaiheista:

  1. Ensiksi kiskojen runko levitetään pohjan ulkopuolelle.
  2. Taso tarkistaa asennettujen laatikoiden vertikaalisuuden.
  3. Ensimmäinen vaihe on kulma-elementtien asennus.
  4. Sitten he menevät kohti koko korkkiin kohdistuvia töitä.
  5. Paneelit asetetaan kulmaan.

  Seinälevyt asennetaan talon kellarikerrokseen, ja kaikki paneelit asennetaan vasemmalta oikealle. Levyjen alla käytetään erikoiskalvoja, joita myydään paneeleilla. Laske kuinka monta paneelia tarvitset on helppoa. Riittää, että seinämän leveys jaetaan yhden paneelin pituudella.

  Voit viimeistellä ja muovipaneelit. Tietenkin paneelit ovat laadultaan huonompia kuin luonnolliset materiaalit, mutta niissä on vähemmän huutoa. Ja ne ovat paljon halvempia kuin muut viimeistelyaineet.

  Jopa ruuvi- ja pylvästyyppien perustekijät, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle, on peitettävä. Tällaisten säätiöiden perustuksia ei voida käsitellä vaan jopa tarpeellisina. Tällaisen talon edessä on suojaa lattiat kylmästä ja kosteasta, kätkemättä tyhjyyttä niiden alla. Ja talo socle näyttää houkuttelevammalta, ei muistuta kota kanan jalkoja.

  Talon kellarikerroksen viimeistelyvaihtoehdot tekevät sen itse

  Yksityisen rakennuksen kellarin koristelu ei ainoastaan ​​ole koristeellinen, vaan myös suojaa rakennuksen alempaa osaa ympäristövaikutuksilta. Kellari on osa maanpinnan yläpuolella olevaa pohjaa, joka suojaa sitä kosteudelta ja kylmältä. Sen vuoksi sen pitäisi olla kestävä ja kestävä, mutta samalla kaunis materiaali.

  Tyypit viimeistelevät

  Nykyään rakennusmateriaalimarkkinat tarjoavat erilaisia ​​puoliperävaunujen lajikkeita. Tavallinen kuluttaja on usein huolissaan siitä, mikä materiaali on ihanteellinen yksityisen talon kellarille.

  Kortin viimeistelyyn on monia vaihtoehtoja, mutta tärkein asia on valita kotiisi sopivin vaihtoehto.

  Suosituimmat viimeistelymateriaalit:

  • luonnollinen tai tekokivet;
  • koriste-kipsi;
  • edessä tiili;
  • sivuraide;
  • klinkkerilevyt;
  • sandwich-paneeli.

  Plinth koristelu luonnonkivellä

  Tällainen viimeistely on kallein vaihtoehto. Lisäksi tämä on erittäin pitkäaikainen tapahtuma. Luonnonkivi ominaisuuksiltaan on kuitenkin parempaa kuin moni materiaali, se on kestävä luontaisen ympäristön vaikutuksille ja erittäin kestävä. Jos he asettavat puutalon julkisivun, se antaa rakennukselle kallis ja kiinteän ilmeen.

  Useimmiten se on valmistettu kalkkikivestä, hiekkakivestä, marmorista, graniitista tai onyxistä. Luonnonkivi ei vaadi ylimääräistä hoitoa. Laatat ovat saatavana eri kokoisina - tiilistä laattoihin ja rakenteisiin (sileä tai rakeistettu).

  Suunnittelu luonnonkivellä

  Kivilaattojen asennus:

  1. Liima-aineen käyttö kiven kanssa työskentelyyn on yhdet laatta liimattu pohjaan. Jotta vältät irtoamisen ja halkeilun, käytä vain tätä liimaa.
  2. Rehellisyyden vaikutuksen saavuttamiseksi pienten laattojen välisen etäisyyden ei pitäisi olla korkeintaan 6 mm ja suurien välillä - 2-3 mm tai 1-2 cm, näkyvällä erotuksella.
  3. Saumojen täyttäminen tekee pakkasenkestävän liuoksen ja hiekkakivien ja kalkkikivien käsittely suoritetaan vettä hylkivällä aineella.

  Plinth koristelu keinokivellä

  Nykyiset keinotekoiset versiot sekä laaja valikoima värejä antavat sinun valita materiaalin jokaiseen makuun. Sen on oltava kestävä, kosteuden ja lämpötilan ääripäiden vastainen.

  Keinotekoinen materiaali on visuaalisesti melkein erottuva luonnosta, mutta sillä on alhaisemmat kustannukset.

  Sisustus keinokivellä

  Keinotekoisten laattojen asennus.

  Kivilevy liimataan elastisella tai yksinkertaisella liuoksella. Vuorattu pohja paranee paremmin vettä hylkivällä aineella, tämä toimenpide lisää käyttöikää yli 3-4 vuotta.

  Plinth liite

  Puhdistava sivuraide on taloudellinen ja nopea viimeistely. Materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja altistumista kosteudelle, mikä mahdollistaa käytön kaikissa olosuhteissa.

  Pintamateriaalien kustannukset ovat paljon pienemmät kuin kivi, ja viimeistely on nopeampaa ja helpompaa. Lisäksi tämä materiaali on melko kaunis ja näyttää myös kiinteältä.

  Prosessin asentaminen kellarikerrokseen

  Tämä on suhteellisen edullinen mutta tehokas tapa tehdä eristys ja suojata säätiö ympäristön vaikutuksesta. Vanhoina aikoina kellari yksinkertaisesti rappautui, nyt kaikentyyppisten lämpöeristysmateriaalien kellari eristys levitetään epäonnistumatta ja jatko kipsi.

  Koristeellinen kipsipinnoitus

  Eristys estää kylmän tunkeutumisen rakennuksen pohjaan, kun taas verkko luo vankan perustan ratkaisun ja rakenteellisen lujuuden soveltamiseen. Sitä vastoin suojaa kosteudelta ja parantaa pohjan pinnan ulkonäköä.

  Voit päällystää valmiin peruskivi tai sivuraide.

  Pohjustuksen koristelu

  Tällainen maali koostuu koristamaan säätiö värjäämällä, luomalla vaikutuksia, sivuraiteella. Voit myös luoda haavan kaltaisen tiilen tai muurauksen, merkitä liitoksia vastakkaiseen maaliin tai kivittää niitä.

  Talon kellarikerroksen viimeistely mineral kivellä

  Tämän tyyppinen materiaali sisältää halkaisijaltaan 0,8 - 3 mm hienoja osia. Hartsin pohjalla oleva hartsi antaa sille vettä hylkiväominaisuuksia. Samanaikaisesti materiaali kestää kylmää ja mekaanista vaurioitumista. Se on höyryläpäisevyys.

  On mahdollista laittaa materiaalia betoniin, kipsiin ja mineraaliastioihin. Mosaic-kipsiä ei saa levittää keinotekoilla pohjalla.

  Kipsiprosessin prosessi:

  1. Mineraalilastuttaminen tehdään käsin. Ennen levyn levittämistä aluslevyä tulee kevyesti peittää kipsillä, jotta tartunta tartuntaan paranisi.
  2. Mosaiikkilaasti sijoitti kerroksen, joka vastaa jakeiden halkaisijaa. Sileä ruostumatonta terästä oleva kellua ennen kuivumista. Kellon liikkeen suunta ei muutu. Työ suoritetaan märällä pinnalla, jotta näkyvät nivelet eivät pääse.
  3. Valmiit emäkset ensimmäisinä päivinä käsitellään hydrofobisella koostumuksella.

  Termopaneelit kiinni pohjaan tavalliseen tapaan. Liima-vaahto- tai vaahtopolystyreeniliimaa levitetään niiden päihin. Paneelit on liimattu ja ommeltu saumoja. Injektointisäiliön on oltava väriltään lämpökanavia tai valkoinen. Optimaaliseen kutistumiseen sisältyy marmoriset sirut.

  Puutaloiden lämmityskulmat on valmistettu käsin valmistetulla kulmakorkoputkella käyttäen rakennusveitsiä.

  Viimeistelevät lämpöpaneelit

  1. Hän ei tarvitse käsittelyä, vaan myös väritys.
  2. Ei saastuta, itsepuhdistuva vaikutus on olemassa.
  3. Helppo asentaa ja vaihtaa vaurioitunut termopaneeli.
  4. Paneelin ulkopinta on suojattu kosteudelta ja höyryä läpäisevältä.
  5. Se ei tunne ultraviolettia, heijastaa hyvin säteitä.
  6. Termopaneelit ovat luontainen elastisuus, lujuus ja kestävyys.
  7. Se on kestävä ääriolosuhteisiin.
  8. Siinä on lämmöneristys- ja äänieristysominaisuudet.
  9. Paneeli ei ole altis muotille.

  Klinkkipintaiset termopaneelit klinkkerilevyillä

  Tällaiset termopanelit eivät ainoastaan ​​paranna yksityisen puutalon pohjan ulkonäköä vaan myös säätävät eristystä.

  Clinker Thermopanel Construction

  Tiililevy jäljittelee tiiliä, mutta hinta on paljon halvempaa. Se on tehty polttimen menetelmällä sekä luonnollisilla klinkkeritiilillä.

  Termopaneelit ovat ekstrudoituja polystyreenilevyjä, viimeistelty sopivilla koristeelementeillä. Ne ovat helppoja ja nopeita asentaa, eristeitä sekä suojaa kosteudelta.

  Pohja, joka on tällaisten laattojen päällystetty, näyttää klinkkerilattian seinäksi, joka on vain kevyempi ja ohuempi. Laatta liimataan kipsiin, betoniin ja lämpöeristettyyn. Se voidaan taivuttaa ja liimata jopa kaarevilla pinnoilla.

  Clinker talon verhous

  Base koristelu omiin käsiisi:

  1. Ensin määritetään viiva, jonka kanssa laatat alkavat aloittaa, (kellarin korkeus jaettuna laattojen leveydellä sekä sauman leveys).
  2. Liimaa levitetään laattaan ja pohjaan 1 neliömetriä.
  3. Nurjalta lähtien 4 ensimmäistä laattaa liimataan.
  4. 2-3 päivän kuluttua välikerroslaatat voidaan täyttää kylmänkestävällä liitosratkaisulla. Tämä ei ole välttämätöntä, koska fugu voi korvata saumasta ulkonevan liiman.
  5. Tämä laatta ei tarvitse vettähylkivää kyllästystä, koska se ei absorboi kosteutta.

  PVC-verhous

  Tämä materiaali on hyvä valinta talon omistajille, jotka ovat päättäneet tehdä ilman märkätehua. Paneelit voidaan asentaa helposti kotiin. Ulkonäkö voi muistuttaa mosaiikkilaastaria tai tiiliseinän pintaa. Edustavat luonnonmateriaalin rakeita, jotka on upotettu paneelien tasoon.

  Rakennuksen edessä PVC-paneeleilla

  1. Taso on asetettu ja lähtöprofiili asetetaan pohjan pohjalle.
  2. Seinämien ja harjojen avulla yhdistetään vierekkäisiä elementtejä.
  3. Korkin yläosa peitetään laastarin profiililla.
  4. Kulmat peitetään kulmaelementteillä.
  5. Tällä tavalla pinnoitettua kellarista ei tarvitse käsitellä vettä hylkivällä aineella.

  Säätö voidaan leikata pienillä (0,4 x 0,18 m) tai suurilla (0,6 x 0,18 m ja 1,2 x 0,18 m) paneeleilla 40 värin yhdistelmässä.

  Puinen talon sandwich-paneelien kellari

  Paneelit on valmistettu kahdesta materiaalikerroksesta (pääasiassa metallista), jotka on liitetty lämpöä eristävällä eristyksellä. Paneelin kerroksellisen rakenteen ansiosta saadaan erinomainen eriste, kestävyys ja lujuus. Lisäksi ne näyttävät näkyviltä ja helposti koottavilta ilman tarpeetonta stressiä alustalle.

  Menetelmä paneelin kiinnittämiseksi jalustaan

  Pinta voi olla sileä, sisustettu tai profiloitu.

  Edellä mainitut kellarikerroksen materiaalit ovat suosituimpia kuluttajien keskuudessa sen koriste-, eristys- ja vettähylkivien ominaisuuksien ansiosta. Puuportaan kellarikerroksen lämmitys voidaan suorittaa käyttämällä mitä tahansa niistä.

  Puuhuoneen kellarikerroksen viimeistely: materiaalien valinta ja asennusominaisuudet

  Kellari on vyö julkisivujen jalassa, joka suojaa talon pohjaa liialliselta kosteudelta, mekaanisilta vaurioilta, alhaisilta ja korkeilta lämpötiloilta. Hävittämisen yhteydessä seuraa ketjun tuhoisaa reaktiota rakennuksen muihin osiin.

  Sen vuoksi on välttämätöntä huolehtia sen luotettavuudesta. Tämä pätee erityisesti puusta valmistettuihin rakennuksiin. Yksi puun pohjan käyttöiän pidentämisestä on sen korkealaatuinen viimeistely.

  Kuva vaipatusta kellarista puun rakentamisessa

  Lisäksi suojaustoimintojen lisäksi se tekee täydellisesti esteettisiä, mikä antaa rakennukselle kauniin ja täydellisen ulkoasun. Tässä artikkelissa tarkastelemme eri materiaalien käyttömahdollisuuksia tähän tarkoitukseen ja niiden asentamisen ominaisuuksia käsin.

  Puusivun viimeistelyn ominaisuudet

  Ensimmäinen asia, joudut välittömästi mainitsemaan puun suuremman haavoittuvuuden verrattuna samaan tiiliin. Erityisesti herkkyys mätä ja tuhoeläinten hyökkäys. Älä myöskään unohda hirsirakenteen kutistumisen seurauksia.

  Seuraavat ohjeet auttavat sinua ottamaan huomioon kaikki vivahteet:

  1. Ensinnäkin odotamme rakennuksen pienenemistä varsinkin puun rakentamisen osalta. Päinvastaisessa tapauksessa asennettu päällyste on epämuodostunut johtuen itse alustan lineaarisista mitoista.
  2. Prosessimme pinnoitettua pintaa antiseptisilla aineilla suojaamaan hometta ja loisia vastaan ​​ja antipyrsiä paloturvallisuuden lisäämiseksi.

  Vinkki: Puunsuoja-aineita suositellaan spray-aseilla. Tippapäällyste imeytyy tehokkaammin huokoiseen rakenteeseen ja täyttää jopa kaikkein esteettömät paikat.

  Erityisten kemiallisten liuosten levitys suihkuttamalla

  1. Valmistamme vedenpitävyyden jollakin seuraavista tavoista:
  • Me katetaan bitumipitoisella ratkaisulla. Alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja korkea elastisuus ovat tämän vaihtoehdon kiistattomia etuja. On kuitenkin pidettävä mielessä, että bitumia käytetään vain kuumissa olosuhteissa, mikä edellyttää parempaa tarkkuutta ja huolellisuutta työskennellessä sen kanssa.

  Kauha, joka on täytetty sulatetun bitumin kanssa

  • Meillä on yksi tai kaksi kerrosta kateaineita. Edullisin vaihtoehto.
  • Asenna erityinen kalvo. Ei halpaa, mutta samaan aikaan, ja vastaavasti laadullinen menetelmä altaan suojaamiseksi liialliselta kosteudelta.
  • Me lämmin. Jos mahdollista, on suositeltavaa sijoittaa eristäviä materiaaleja päällysteen alle, koska tämä alue on alttiimpi lämpöhäviöistä johtuen maan läheisyydestä.

  Tätä tehtävää käsitellään täydellisesti, esimerkiksi:

  • mineraalivilla,
  • vaahtomuovi
  • ekstrudoitu polyuretaanivaahto.

  Kellarin eristys ekstrudoitu polyuretaanivaahto

  Viimeistelymateriaalin valinta

  Kuinka koristella puutalon kellarissa? Toistaiseksi tämä tehtävä voi suorittaa erilaisia ​​materiaaleja. Analysoimme niistä yleisimpiä ominaisuuksia.

  Tämä materiaali on luotu betonista, johon on lisätty erilaisia ​​lisäaineita ja väriaineita.

  Siinä on useita etuja:

  1. Erilaisten luonnonkiven jäljittely kohtuuhintaan.
  2. Kuvion ainutlaatuisuus.
  3. Pitkä käyttöikä.
  4. Suhteellisen pienen painon ansiosta voit tehdä ilman julkisivun lisävahvistusta.
  5. Kaunis ulkonäkö, joka parantaa ja tehokkaasti korostaa puisen seinän klassista esteettisyyttä.

  Haittana on tällaisen aineen huokoisuus, jonka vuoksi siihen kerääntyy kosteutta, mikä nopeuttaa tuhoisat prosessit.

  Vinkki: keinokivun käyttöiän pidentämiseksi ja suojaamiseksi kosteudelta, on suositeltavaa käsitellä sitä hydrofobisilla aineilla.

  Asennus tehdään käyttämällä joustavaa liimaa tuotteeseen. Sitten saumat täytetään erityisellä liuoksella.

  Kiillotus keinokivestä

  Kattopaneelit suojaavat puulattia luotettavasti

  Sivuraide on tehty polymeerikomposiitteista lisäämällä monia modifioijia materiaalin teknisten ominaisuuksien parantamiseksi.

  Sen koostumuksen ansiosta on paljon positiivisia ominaisuuksia:

  1. Korkea lujuus, joka suorituskyvyssä on toiseksi vain luonnonkivi.
  2. Mahdollisuus asentaa mihin tahansa pohjaan.
  3. Lämpötilan ääriherkkyys.
  4. Vedenkestävä. Mahdollistaa kellarinpaneelit täyttävän täydellisesti ensisijaisen tehtävän suojata maanalaisia ​​kosteudelta.
  5. Hoito on helppoa. Pesu lisäämällä kotitalouskemikaaleja puhdistaa lian.
  6. Laaja valikoima värejä ja luonnonmateriaalien jäljitelmiä.

  Viimeistelyvaihtoehdot puutalon tukikohdalle

  1. Helppo asennus omiin käsiisi.
  2. Kestävyys.
  3. Kohtuullinen hinta.

  Asennustyöt tehdään seuraavasti:

  • Sovellamme puupaneelien tai metalliprofiilien kellarikoteloon, jossa solussa on 25 cm: n askel.
  • Hengitystasolla tarkistamme asennettujen säleiden pystysuoran. Taso tarvittaessa.
  • Ensinnäkin asennamme kulmaelementit ja lähtöprofiilin.

  Liukuovien komponenttien asennus

  • Peitä tiivisteen päitä ja aseta kantarakenteet aloitusprofiiliin, paina ne tiukasti nurkkaan.
  • Kiinnitä ruuvit.

  Vihje: on tarpeen jättää yksi millimetrin aukko kiinnittimien korkkien ja kannen pinnan väliin. Tämä kompensoi lämpölaajenemisen vaikutusta.

  Ruuvit eivät kierrä lähelle

  • Jos tarpeen, leikkaa paneeli, voit käyttää haaraporaa, sähköistä palapeliä tai pyörösahaa.
  • Asennuksen jälkeen täytä mahdolliset aukot tiivisteellä.

  Puutarhojen julkisivut

  Koristelu kellarilla puulla on suositeltavaa kaikkien luonnon ystäville. Havupuut sopivat parhaiten tähän tehtävään, koska niiden koostumuksesta johtuen suuren määrän hartseja ne kestävät paremmin kosteutta.

  Tämän vaihtoehdon edut:

  1. Ekologinen puhtaus.
  2. Matala lämmönjohtavuus.
  3. Harmonia muuhun rakennukseen.

  Tärkein haitta on alttius hajoamista ja tuholaisten hyökkäyksille. Varovaista antiseptistä käsittelyä ja maalausta tarvitaan.

  Asennus on hyvin samanlainen kuin aidan asennus. Me myös ensin kynsimme horisontaaliset säleet koko julkisivujen reunan ympäri ja sammuta sitten tiukasti pystysuorat yhtäläiset kaistaleet. Top maali tai lakan perusta yksilön harkinnan mukaan.

  Jotta tällainen pinnoite olisi aina kunnollinen ulkonäkö, sitä on valvottava ajoissa. Sävyttää paikoista, jotka on repeytynyt maalista, korvaamaan mätänevät nauhat.

  johtopäätös

  Kynän viimeistely - tämä on hänen puolustuksensa ja hänen ulkonäönsä. Siksi materiaali on myös valittava siten, että se suojaa julkisivulta kosteudelta, lämpötilaeroilta ja mekaanisilta vaurioilta ja samalla antaa rakennuksen esteettisesti.

  Puusta valmistetun talon tapauksessa on kiinnitettävä enemmän huomiota kosteudenestoon, koska puu on herkkä mätämiselle ja muottien etenemiselle. Joten viimeistelylaudoilla on samat ongelmat, vaikkakin se on kaikkein harmoninen. Tekokivet ovat käytännöllisempää, mutta niillä on myös suuri huokoisuus, mikä tekee niistä haavoittuvaksi veden runsaudelle.

  SIDE on paras ratkaisu, joka on täysin vedenpitävä, kaunis, kestävä ja kestävä materiaali. Lisäksi se on helppo asentaa.

  Kuin puuportaan kellari: materiaalien valinta. Hihnan ja sarakkeen perusta. Ristikkopohjamaalaus

  Puuportaan kellari on keskeinen elementti, jolla seinien kestävyys riippuu. Siksi sen kohtaamista olisi käsiteltävä erityisen vastuullisella tavalla. Tässä artikkelissa tarkastellaan miten ja miten puutalon kellarin koristelu tehdään omilla käsillä.

  Puuhuoneen pohja

  Yleistä tietoa

  Talon kellari on itse asiassa pohja, jonka yläraja asetetaan. Korkin korkeus on yleensä noin puoli metriä.

  Talon rakennesektorin päätehtävä on suojata seiniä kosteudelta. Tosiasia on, että niiden kosteustaso lähellä maata on aina korkeampi, mikä liittyy sademäärään sekä maaperän tunkeutumisen maaperästä.

  Puuportaan alapuolella on useita tärkeitä toimintoja:

  • Suojaa negatiivisilta ilmakehän vaikutuksilta, mikä lisää sen kestävyyttä.
  • Tarjoaa talon sisustusta.
  • Voit piilottaa eristämisen talon ulkoisella eristyksellä.

  Tällä hetkellä puu talon kellarista on olemassa erilaisia ​​materiaaleja. Alla pohdimme suosituimpia.

  Puutarha sarakkeen pohjaan

  Pohjamateriaalit

  Ensinnäkin on syytä sanoa, että puutalon perusta on kahta tyyppiä:

  Materiaalin valinta pohjan viimeistelyyn riippuu säätiön tyypistä.

  Jos puutalon perusta on nauhalappu ja kellari on tehty tiilestä tai jopa betonista, materiaalien valinta sen koristeluun on hyvin laaja.

  Useimmin käytettyihin tarkoituksiin:

  • Luonnonkivi on melko kallista materiaalia, mutta sen käyttöikä on rajoittamaton, lisäksi se yhdistetään täydellisesti puuseinien kanssa. Mitä muiden toimintamalliensa suhteen kivi pystyy luotettavasti suojaamaan emästä negatiivisista ilmakehän vaikutuksista.

  Tekokivet

  • Keinotekoinen kivi - tämän pinnoitteen hinta on alhaisempi kuin luonnonkiven hinta, mutta se näyttää myös houkuttelevalta ja voi toimia monien vuosien ajan.
  • Julkisivu - on vahva ja kestävä materiaali, joka kykenee myös suojaamaan seinien alaosaa erilaisilta negatiivisilta vaikutuksilta ja jossain määrin jopa eristämään ne. Tällä hetkellä myynnissä on suuri valikoima värejä, jotka ovat tiilien edessä. Tämä päällyste voidaan kuitenkin luokitella myös kalliiksi materiaaleiksi, mikä on sen haitta.

  Valokuvassa - socle sivuraide

  • Plinth seinälevyt polymeerimateriaaleista, jotka ulkoisesti luotettavasti jäljittelevät erilaisia ​​luonnon pinnoitteita. Sen etuja voidaan erottaa ympäristöstä ja kestävyydestä. On huomattava, että kellarikerrokseen voidaan käyttää eristettyä ilmastoitua julkisivua asennettaessa.
  • Termopaneelit - materiaali koostuu kahdesta kerroksesta - koristeellinen päällyste ja eristys. Sisustuskerros on pääsääntöisesti klinkkerilevy. Termopanelien käyttö eliminoi tarvetta lämmittää pohjaa edelleen.

  Tässä tapauksessa puutalon kellarissa oleva materiaali on valittava omien taloudellisten mahdollisuuksiensa, omavaraisuuden ulkopuolelta ja talon itsensä muotoilun perusteella.

  Jos talo on asennettu sarakkeen pohjaan, pohja voidaan tehdä kahdella tavalla:

  Ensim- mäisessä tapauksessa materiaalien valinta on sama kuin tavanomaisten nauhojen pohjalla.

  Saranarakenteen osalta sen vuoraukseen käytetään seuraavia materiaalityyppejä:

  • Puu - puun leikkaus antaa sinulle rakenteen luonnollisen ilmeen. Näihin tarkoituksiin käytetään pääsääntöisesti takalevyä tai lohkopaikkaa.
  • Vinyyli sivuraide - on polyvinyylikloridipaneeli, joka jäljittelee ulkoisesti puuta. Materiaalin tärkein etu houkuttelevuuden lisäksi on kestävyys. Niiden käyttöikä voi nousta 50 vuoteen.

  Kiinnitä huomiota! Kun puuta on kellarikerrokseen, materiaalia on ensin käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella ja palonestoaineella.

  Lisäksi sivuraidetta varten voit käyttää kellarikerroksia ja muita arkkiaineita.

  Kivi leikata

  Pohjaväri

  Puuportaan kellarissa oleva vuoraus ei poikkea mistään erityisyydestä, ja se suoritetaan samalla tavoin kuin minkä tahansa muun rakennuksen pohjan vuori. Jos esim. Kivi päällystetään, se liimataan yksinkertaisesti seinään sementtilaastilla.

  Mitä tulee tuulettuvaan eristettyyn pinnoitukseen, se suoritetaan seuraavasti:

  • Ennen kuin olet viimeistellyt puutalon kellarin, sinun on täytettävä metalliprofiilin tai puun runko. Kehys on pystysuoraan asennettu teline, joka on kiinnitetty suluilla. Pylväiden tulee olla muutaman senttimetrin alle lämpöeristeen leveydestä, ja etäisyys seinistä pylväisiin tulisi vastata sen paksuutta.
  • Kehyksen kiinnitysprosessissa tärkeintä on sijoittaa telineet siten, että ne ovat samassa tasossa.
  • Sitten telineiden väliin asetetaan mineraalimatot ja kiinnitetään napaleilla, sateenvarjoilla.
  • Seuraavaksi rungon eristyksen päällä on kiinnitetty lämpöä eristävä kalvo.
  • Tämän jälkeen jalustan jalusta on suoraan päällystetty päällystysmateriaalilla, joka on kiinnitetty pylväihin itsekierteittävin ruuvein.

  Leikkuuputken prosessi on valmis.

  Saranapitimen asennusohje

  Nyt harkitsemme, kuinka saranapäädyn vastakkainasento suoritetaan.

  Joten tämän toiminnon suorittamista koskeva ohje on seuraava:

  • Jos talon ympärillä ei ole sokea alue, sinun pitäisi aloittaa se. Tällöin rakenteen ympärillä kaivetaan kaivantoa noin 40-50 cm: n syvyyteen. Tarvitaan putkisto, jonka jälkeen se täytetään hiekalla.
  • Tämän jälkeen sinun on asetettava betonilaatta, kuten kaaviossa on esitetty. Jos ei ole laattoja, sokea alue voidaan kaataa betoniin valmiiksi esivalmisteen avulla.
  • Kaikkien ääriraporttien äärirakenteiden lisäksi on kiinnitetty ylä- ja alapuolella.
  • Sitten kotelo kiinnitetään kannakkeisiin.
  • Peitelevyt on kiinnitetty koriin itsekierteittävin ruuvein. Jos levyillä on erityiset pitkänomaiset reiät, ruuvit tulee ruuvi reiän keskelle, eikä muuta muutama millimetriä. Tämän ansiosta materiaali voi liikkua vapaasti lämpölaajenemisen aikana.
  • Työn päätyttyä palautusjäähdytys ja muut lisäelementit asennetaan.

  Kiinnitä huomiota! Peittävän materiaalin asennuksessa on jätettävä jäljelle noin 8 cm: n rako sen ja maan väliin. Jos näin ei tehdä, pinnoite voi vaurioitua maaperän kausittaisen kallistumisen seurauksena. Lisäksi aukko antaa tilan tuuletuksen talon alle.

  Täällä, itse asiassa, kaikki tärkeimmät koukut päin puinen talon kellarissa.

  Perusmateriaalin valinta riippuu jälkimmäisen rakenteellisista ominaisuuksista sekä yksilöllisistä mieltymyksistäsi ja taloudellisista ominaisuuksista. On pidettävä mielessä, että pinnoitteen laatu vaikuttaa paitsi päällystetyyppiin myös sen asennuksen teknologian noudattamiseen. Siksi työ on suoritettava edellä mainittujen suositusten mukaisesti.

  Puutavaran kellarikerroksen viimeistelytuotteet modernilla materiaalilla

  Kellari on puutalon pohja, joka on suunniteltu suojaamaan seiniä. Se erottaa hirsitalon alemman kruunun maasta ja suojaa sitä sateelta kosteudelta ja lumelta, mikä myös osaltaan edistää seinien ja katon kuormituksen yhtenäistä jakautumista säätiölle.

  Useimmiten kellari on valmistettu teräsbetonista, mutta se voidaan myös tehdä tiilestä tai betonilohkosta. Rakennuksen pakollinen osa on puutalon kellarin koristelu, joka auttaa tekemään sen kestävämmäksi.

  Materiaalin valinta kellariosan viimeistelyyn

  On aina vaikea kysymys: kuinka koristella puutalon kellarissa? Ulkopintojen tulee olla kosteutta kestävän aineen suojelemiseksi saostumisen vaikutuksilta, ja niiden pitäisi myös osaltaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja estää lämpöhäviöitä. Nykyään puuportaan kellariin käytetään erilaisia ​​materiaaleja: sekä luonnolliset että keinotekoiset vaihtoehdot ovat laajalle levinneitä.

  Yksinkertaisin ja edullisin ratkaisu on lopettaa kipsi. Se pystyy suojelemaan pohjan ennenaikaiselta tuholta, mutta se näyttää tylsältä.

  Joskus ne käyttävät värillisiä kipsiseoksia, joilla on hyvät esteettiset ominaisuudet, lisäksi voit valita nykyaikaisen mosaiikkilaastarin. Sen avulla base voidaan muuttaa kodin sisustus, vaikka tämä vaihtoehto on melko kallis.

  Seuraavat viimeistelyvaihtoehdot ovat yleistyneet:

  • Päällystäminen puutalon kellarilla kiven kanssa. Kivirakenteista yleisin ratkaisu on graniitti ja dolomiitti, koska niillä on suuri lujuus ja ne eivät tuhoa täysin kosteutta. Kivestä on edelleen yksi kalleimmista viimeistelyistä, mutta se kannattaa investointeja.

  Graniitilla voi olla useita värisävyjä, se sopii täydellisesti puisten seinien kanssa. Kivi on lähes ikuinen, ja se on luotettavan suojan rakennuksen perustalle.

  • Plinth laatta leikata. Posliininen kivitavara on materiaalia, joka on valmistettu savesta, joka on suulakepuristettu ja paistettu korkeissa lämpötiloissa, joka on saanut erittäin suuren lujuuden.
  • Viimeistely lämpöpaneeleilla. Tämä on nykyaikainen vaihtoehto, joka mahdollistaa sekä suojan pohjan vahingoittumisesta että sen lämmittämisestä. Termopaneelit on valmistettu polymeerisestä eristävästä materiaalista, joka on peitetty klinkkerilevyillä tai kiven siruilla.

  Ulkopuolella se voi jäljitellä tiilimuurausta tai luonnonkiviä. Vaikka tämä vaihtoehto päättyy vain suosiotaan.

  • Törmäys tiiliin. Julkisivut ovat energiatehokkaita ratkaisuja, ja tänään voit ostaa erilaisia ​​koristeellisia vaihtoehtoja. Kellarin viimeistely tiilen puutalolle on kaunista, eikä se välttämättä ole kovin kallista ratkaisua.

  Tärkein haitta: voit laittaa tiiliä omalle vain, jos sinulla on todistettu taito, ja on parempi turvautua ammattilaisten apuun.

  • Viimeistely vinyylikannattimen avulla - melko yleinen vaihtoehto. Muovi on erittäin helppo puhdistaa ja melko kestävä. Miinus - pieni ympäristöystävällisyys, puutalo ei ole kovin sopiva.

  Yksi demokraattisimmista materiaaleista on edelleen laatta, koska se on helppo asettaa ja se on halpaa. Se voi vaihdella tekstuurin ja värin mukaan, joten ei ole vaikeaa valita hyvä vaihtoehto. Sitä voidaan käyttää sekä hirsitaloon että rakennukseen baarista.

  Plinth laatta leikata: järjestys toimia

  Julkistustöissä ja jalustan viimeistelyssä käytetään yhä enemmän paistettua savesta valmistettuja klinkkerilevyjä, joihin lisätään väriaineita. Tällainen laatta voi jäljitellä tiiliä ulkoisesti, muut lajikkeet ovat edustettuina markkinoilla.

  Asentaminen ei vie paljon aikaa, ja tulevaisuudessa materiaali on kestävin ja kestävä. Askel askeleelta vaiheen asennus laatta on seuraava:

  1. Pinnan esikäsittely. Pohjan on oltava puhdas, vanhasta kansiosta vapaa. Sen pitäisi olla vapaa pölystä tai likaisuudesta, koska se heikentää tarttumista betonipintaan. Pinta on tasoitettava siten, että poikkeamat eivät ylitä 4 mm.
  2. Hirsitalon kellarikerroksen viimeistely aloitetaan aloitusprofiilin asentamisella, joka rakennetaan ensimmäisen laatikon riviin. Voit käyttää metalliprofiilia, mutta myös tavallista puurajaa, mutta sen on oltava mahdollisimman tasainen.
  3. Pohjapintaan levitetään kerroksella laattaliimaa, jonka paksuus on vähintään 4 mm. Liima yleensä kuivuu hyvin nopeasti, joten leikkaaminen tehdään pienissä osissa. Laatta itsessään on myös likaisella liimalla tasaisimmalle liitokselle.
  4. Laatat aletaan sijoittaa alhaalta kulmasta ja jokainen seuraava rivi siirretään puolelle laatta. Tämän seurauksena seinä näyttää tiilestä: liitokset eivät saa sijaita toistensa yläpuolella. Ristit työnnetään saumaan laattojen väliin siten, että elementtien väliset etäisyydet ovat samat.
  5. Kun liuos on kuiva, injektoidaan saumat. Seos kiinnitetään varovasti saumoihin ja hierotaan kumityökalulla.