Pohjapiirros kellari sivuraide

Voit kuumentaa talosi kauniisti ja maulla ilman ammattimaisten rakentajien apua, jos tutkit kuvaus siitä, kuinka voit itse korjata kellarin sivurajan. Tämä tekniikka soveltuu paitsi sisustukseen, mutta myös suojaava materiaali, joka muodostaa pohjan, on versio tuuletetusta julkisivusta. Rakennusta ei ole vaikea koristella valittuun tyyliin, jos jalusta on tehty sivuraideella, joka jäljittelee haluttua luonnollista (kiveä, puuta) tai keinotekoista (tiilen, lohkojen) materiaalia.

Socle-merkkien ominaisuudet

Kellarissa maan talon ensimmäinen taso altistuu tuhoisien tekijöiden voimakkaalle vaikutukselle: ilmakehän sademäärä, ultraviolettisäteily, sään, jäätymisen ja ylikuumenemisen eri vuodenaikoina.

Näiden syklisten iskujen vuoksi sementtilaasti on kulunut suojaamaan perustusmateriaaleja. Lisäksi ne aiheuttavat mekaanisten vaurioiden ja syövyttävän saastumisen riskin, joten viimeistelymateriaalin on vastattava kaikkia mahdollisia kuormituksia, kestävää ja luotettavaa suojakaarta ja samanaikaisesti koristella talon julkisivua.

Kellarihihnan tuotteet eivät ole liian erilaisia ​​kuin julkisivujen (akryylin, PVC) paneelit, jotka perustuvat talon pohjaan sijoittamiseen, niille annetaan lisävoimakkuutta ja valitaan sopivaksi asentamista varten sopivia elementtejä.

Yleensä niillä on kivi- tai tiilisuunnittelu eri kokoja, eri kuvioita ja värejä. Päällystyskokoonpanotekniikka ja asennusominaisuudet, niiden liitäntäurat ovat vakiona.

Näyttelyn seisonta rakennustyössä, jossa esitetään paneelienäytteitä, joiden avulla pystytään vaipumaan talon kellarissa lyhyessä ajassa, näyttää kuvasta:

Erilaisia ​​viimeistelykuviot

Alapinnan ulkopintaan asennettavat standardipaneelit vastaavat seuraavia kokoja:

 • 0,47 x 1,22 m;
 • 0,51 x 1,265 m;
 • 0,47 x 1,13 m;
 • 0,395 × 1,14 m;
 • 0,52 × 1,15 m;
 • 0,24 × 2,44 m.

Seuraavassa taulukossa on eräiden eri valmistajien vinyylisideen tuotemerkkien vertailevat ominaisuudet:

Tuotteiden luotettavan toiminnan lämpötila-alue on välillä -45 ° C - + 55 ° С.

Merkittävä lisäominaisuus ominaisuuksiin on se, ettei sieni- tai muotin ulkoasua ole mahdollista muovilla.

Tällaisen materiaalin käyttöikä on vähintään 50 vuotta (valmistajan takuun mukaan).

Pienikokoinen paino (1 m² 3,5 kg) ei tee koko palkista raskaampaa, ja lisäksi paneeleiden suojakannen alla voit asentaa kaikenlaiset eristykset (laatta, rullatut, polymeerikuidut) omiin käsiisi. Esimerkkinä vertailusta: edessä oleva tiili tässä paikassa painaa 190 kg, keinokivi on noin 35 kg.

Muuraus jäljitelmä

Suosituin oli talon koristelu, jossa on tiilisen sivuraiteen kanssa kellarikerros, joka antaa näkyvän ja kiinteän ilmeen koko rakennelmalle. Määritettävät olosuhteet ovat materiaalien vertaileva edullisuus suhteessa luonnolliseen tai keinotekoiseen kiveen ja kykyä tehdä laadullisesti kaikki työn itsenäisesti.

Erilaiset väriaineen muutokset, joiden avulla tiilen alla oleva socle sivuraide annetaan

Erikoistuneiden myymälöiden valikoima tarjoaa laajan valikoiman paneeleita, joissa jälkikiven muuraus.

Kun suunnittelet talon koteloa tiilillä, sinun on laskettava haluamasi määrä valittuja paneeleita. Tee näin jakamalla ulomman seinän leveys 1 tuotteen pituudella. Laske siis kukin seinistä ja koota yhteen tulokset.

Tavanomaisen perustuksen korkeuden mukaan yleensä yksi paneeli riittää, mutta jos pohja on korkea, laskennallinen määrä riippuu siitä korkeudesta, jota aiot leikata, kerrotaan rivien määrällä pystysuoraan.

Piirrä tiili tiiliin

Jos aiot sulkea sivuraiteen rakennuksen seinillä pohjan yläpuolella, valitse sitten kellariin ja muuhun julkisivuun sopivat paneelit, kuten tässä kuvassa:

Yksityiskohtaiset tiedot valitun materiaalin ominaisuuksista, tietyn muotoisen rakennuksen tarvittavista osista (sisäiset ja ulkoiset kulmat, aukot, tasoerot), laskentamenetelmiä on hankittava erikoistuneesta rakennustyöstä myyjä-konsultilta.

Asennustekniikka

Itsenäinen kellarisivuttaminen kellarikerroksella vaatii työkalujen saatavuuden joka on läsnä jokaisella rakennustyömaalla. Sähkölaitteiden avulla on helppo ja nopea asentaa.

Seuraavia laitteita ja materiaaleja tarvitaan:

 • vasara, ruuvimeisseli (ruuvimeisseli);
 • punssi;
 • tasolla;
 • sakset metallin leikkaamiseen, bulgaria;
 • mittanauha ja rakentaminen kynä;
 • Säde 4 × 5 cm, UD-profiili 5x3 cm;
 • vaarna-kynnet;
 • ruuvit tai kynnet.

Jokainen reunuslevy on varustettu lukitusliitoksilla, jotka pitävät kiinteät elementit yhdessä.

Ennen kuin heiluttaat säätiön kellarikerroksen, hänelle valmistetaan runko (laatikko) puusta tai metalliprofiilista. Pystysuuntaiset ja vaakasuorat telineet on asetettu tasolle.

Tässä kuvassa näkyy esimerkki rungosta, joka kiinnittää paneelit kellariin ja rakennuksen julkisivu profiilista:

Kehyksen siirtyminen seinästä pohjaan laskuveden asennuksella

Kehyselementit on järjestetty niin, että niiden pitch vastaa paneelin kokoa (noin 0,44 m). Levyn keskelle on myös mahdollista sijoittaa tukipalkki jäykistämiseksi painettaessa.

Paneeliasennelma

Aloita kokoonpano kulma-elementtien asennuksen ja alemman aloitusprofiilin avulla.

Jalustan leikkaaminen sivureunoilla suoritetaan vasemmalta oikealle, keräämällä rivejä alhaalta ylöspäin. Jokainen seuraava asennettu osa on väistämättä säädettävissä vaakasuorassa asennossa ja tuloksena olevan lämpökuilun tasaisuuden (2 mm - 3 mm) välillä.

Yksivärivälilehtien asennus

Viimeistelevän reunan viimeinen osa leikataan sovitettavaksi profiilin kanssa kulmaosaan. Jos tällaisella kulmalla on monimutkainen askelmaprofiili, on parempi tehdä heti erityinen malli leikkauksen merkitsemiseksi tietyn standardin mukaisesti.

Yksityisessä talossa voi olla monimutkaisia ​​arkkitehtonisia siirtymiä, useita sisäisiä kulmia, joille valmiita kuvakappaleita ei aina myydä. Tällaisissa tapauksissa ne on helppo tehdä omalla kädelläsi. Paneeli asetetaan vakiokoon mukaan, sitten se kiinnitetään taivutussuuntaa pitkin pöydän reunaa painelevyllä. Teollisella kuivaimella on välttämätöntä lämmittää muovi tasaisesti molemmin puolin ennen pehmenemistä. Muovisuutta koskevien merkkien ilmestymisen jälkeen osa on taivutettu haluttuun kulmaan ja sen annetaan jäähtyä tässä asennossa. Levyn reuna leikataan. Kaikki epäsovitut ulkonemat kohdistuvat hiomakoneen haluttuun muotoon.

Seuraavan rivin kulmasta on käynnistettävä valintanäppäimellä, jotta paneelin välit (sauman epäsuhta) asetetaan. Tämä lisää pintojen yleistä lujuutta, joka on leikattu esivalmistetuilla palasilla.

Tämä esimerkki sarjasta, jossa korin tiilen sivuraide voidaan korjata, voi toimia tässä videossa:

Asennusominaisuudet

Kaikkien rakennustoimintojen lisäksi socle sivuraiteilla viimeistelyllä on ominaisuuksia. Paneelin asentaminen kehykseen sinun pitäisi tietää nämä kohdat:

 1. Kiinnikkeen akselin (ruuvin, naulan) akselin on vastattava arkin aukon keskipistettä. Valitse kiinnittimen Ø, joka on pienempi kuin reiän koko.
 2. Seinälevyt puristavat yksinomaan pystysuoraa pintaa. Rakennuksen ulkonevaa rakenneosaa ylemmän vaakasuorassa osassa ei tarvitse peittää sivuraiteella - tässä on erityisiä yksityiskohtia.
 3. Ruuvien tulee tunkeutua runkoon yli 11 mm. Pään ja levyn väliin jää jäljelle 1 mm - 1,5 mm.
 4. Kulmaosan tukipalkin sallitun kulumisen on oltava vähintään 10 mm. Ylimmäinen koristeellinen baari asetettu viimeisellä kierroksella.
 5. Eristyslaitteiden kellarikerroksen alapuolella on suositeltavaa käyttää hengittäviä (höyryä läpäiseviä) materiaaleja, jotka lisäksi sopivat perusvärin loppuun.
 6. Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia asetetaan yleensä virtausnopeudelle + 10%. Jotta myöhemmin pystyt suorittamaan kellarin osittainen korjaus, on parempi hankkia välittömästi muutamia paloja tämän nimenomaisen tuotemerkin ja tuotannon eristä (väri, koko, rakenne).
Paneelien asennus on vasemmalta oikealle.

Tämä kuva voidaan jättää muistutuksena teosten tuotannosta:

Modernin viimeistelymateriaalin ansiosta voit piirtää tyylikkään pohjan säätöön, joka on tehty millä tahansa tekniikalla (nauha, pino, laatta). Kirjallisuus sisustuksen ompelemalla omalla kädellään voi välittömästi, piilottaa ja koristella sitä, kuten tämä puutalo, joka saa tuhoutumattoman ulkonäön.

Rakennuksen pohjalla olevien rakennustöiden loppuunsaattamisen jälkeen asiantuntijat suosittelevat lisävarusteiden kunnossapitoa paneelien alapuolelle. Tätä varten sinun on ensin leikattava useita levyjä (seinän pituudesta riippuen) pieniä pyöreitä reikiä. Asennuksen jälkeen sivuraide on sulkea nämä reiät metalli hieno silmät.

Oikea asennus maadoitusta

Kattojen, luonnonkiven tai puun rakennusten julkisivuun katsotaan nyt liian aikaa vievää. Sen sijaan monimutkaisia ​​malleja, joissa on luonnollisia juuria ja vähennetään näiden luonnollisimpien materiaalien määrää, valmistetaan muovista, vinylistä ja metallista valmistettuja kevyitä paneeleja. Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen. Ja jos et halua kuolla koko taloa, mutta on vain välttämätöntä luoda kiinteä ja vankka perusta talolle, mahtavan mutta viehättävän kellarisivupoisto tulee pelastamiseen.

Rakennuksen kellarikerroksessa on kaksi tyyppiä: materiaali ja asennusmenetelmä.

Yleisimmät materiaalit siivous:

Ne kaikki ovat universaaleja pinnoituksen sivuseikkauksia, koska niillä on erinomaiset vastusominaisuudet: ultraviolettisäteilyn, kosteuden ja ääriolosuhteiden vaikutuksiin. Helposti palvella monta vuotta. Tietenkin on metallinen sivuraide. Mutta se vaatii materiaalin lisäsuoritusta korroosiota aiheuttavilla aineilla ja perusteellisempaa hoitoa.

Asennusmenetelmän mukaan kellarikerrosten tyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Useimmiten rakennuksen pohjalla rakenneyhtiöiden ammattilaiset ja harrastajat käyttävät horisontaalisia pinoja. Jotta talon kellari pystytään mahdollisimman helposti, nopeasti ja tehokkaasti tarjoamaan korkealaatuisella vuorauksella omilla kädillä, on hankittava perusvälineet ja valmistettava rakennuksen perustukset asennusta varten.

Valmistelu ja työkalut

Ennen asennuksen aloittamista on välttämätöntä valmistaa pinta työhön.

Ensinnäkin on kiinnitettävä huomiota seinien tasaisuuteen. Socle sivuraide antaa ulos murtumia tahansa oman luuranko (lue: epätasaisuus). Ja on myös muistettava, että talon pohjaan päin, jossa on synteettisiä liinoja, erinomainen ympäristö voidaan muodostaa sienen, muotin ja muiden kosteutta ihailevien mikro-organismien ulkonäön ja leviämisen suhteen. Siksi levyjen alla olevia seiniä on käsiteltävä antiseptisellä tai millä tahansa muulla kyllästyksellä.

Ennakkovaatimus ennen levysäiliöiden asettamista on puhdistaa pohja roskista, pölystä, hämähäkkistä ja muista asioista niin, että pinta on täysin vapaa vieraista esineistä.

Valmisteen seuraava vaihe on julkisivun eristämisen tai tuuletuksen ratkaisu. Koska molemmat näistä ilmiöistä ovat hyvin yleisiä nykypäivän olosuhteissa, harjoittelu olisi suoritettava näiden ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Jokin näistä vaihtoehdoista on tarpeen tehdä korvauksia ostetuista materiaaleista.

Itsenäisen asennuksen kellarikerroksessa tarvitset ensin seuraavat työkalut:

 • ruuvitaltta - voit käyttää vanhan isoisän ruuvimeisseliä, mutta kestää enemmän aikaa tällaiseen työhön;
 • ruuvit, joissa on tasainen korkki (paljon ruuvia);
 • veden tai infrapunatason;
 • haavasaha tai palapeli.

Tietenkin kussakin tapauksessa ja jokaiselle mestalle on ominaista oma työkalu. Tämä luettelo on suunniteltu alkamaan missä.

Mitä sivupöydän komponentteihin kuuluu, niin kaikki on yksinkertaista. Paneelien kiinnittämiseen kellariin tarvitaan seuraavat: sorvaus (metalliprofiilit tai puupalkit), aloituslevy, viimeistelyprofiili ja j-profiili. Kaikki tämä koskee paneelien kiinnitystä pohjan seinään. Pääosat, jotka muodostavat sivuraiteen itsensä, ovat: trimmauspaneelit, joissa on valittu rakenne ja kulma-paneelit.

Mutta ennen kuin ostat nämä talon tulevaisuuden "henkilö" -periaatteet, tee alustavat, tarkimmat laskelmat.

Materiaalin määrän laskeminen

Laske oikein, kuinka paljon sivuraita vaaditaan loppuun kellarista on helppoa. Mutta täällä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Kukaan ei halua mennä kauppaan keskipitkällä muotoiluprosessilla ja ostaa lisää materiaalia. Tai päinvastoin ostamaan joukko paneeleja, ja sitten ei tiedä, mihin laittaa loput, ja miksi niin paljon rahaa käytettiin.

Alamme mitata talon julkisivu. Mittaamalla toisen sivun leveys ja korkeus saadaan vuorauksen pinta-ala. Tee samoin maasi tai maatasi muiden puolien kanssa. Kun lisäät kaikki neljä numeroa, saat koko pinta-alan.

Rakennusliikkeissä on nykyään monenlaisia ​​seinäpaneeleja sivulle, eri yrityksille ja valmistajille. Joten löydät erilaisia ​​kokoja, tekstuureja, tapoja laittaa. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteitaan jo ja niissä on erityisesti kiinnityslevyjä. Samanaikaisesti jokaisessa pakkauksessa ilmoitettiin paneelien tarkka kokonaispinta-ala ja käyttöalue. Kiinnitä huomiota ensimmäiseen arvoon ja laske, kuinka monta tämän materiaalin pakkausta on tarpeen teidän tapauksessanne.

Muista lisätä 10-15% tuloksena saatujen pakettien määrästä. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että ylivoimaisen esteen sattuessa sinulla on tarjonta. Samaan aikaan se ei ole arvokas määrä arvokasta rahaa.

Täydellisellä materiaalikokonaisuudella, komponenteilla ja työkaluilla, onnellinen, voit siirtyä kellarikerroksen asennukseen.

Askel askeleelta

Asennuksen aloittaminen omalla kädellä kellarikerrokseen on aloitettava tukipohjalla. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ei ole tarvetta. Kun talon seinät ovat täysin tasomaisia ​​(valmistettu vaahtomuovista ja kaasulohkoista ja toinen), vaipaa sellaisenaan ei välttämättä tarvita.

Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säleiden asennuksen: puinen tai metallinen. Seuraava vaihe on näiden säleiden oikea sijainti.

Laatikot asennetaan kolmeen tyyppiin:

 • pystysuora;
 • horisontaalinen:
 • Yhdistetty.

Kellarista päin suuntautuva näkyy parhaiten vaakasuoraan, koska se on pieni alue, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Jos päätät päällystää koko talon kerralla reunuslevyillä, on järkevää asentaa yhteinen pystysuora tai yhdistetty laatikko.

Lopeta metalliprofiili. Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla (jos seinämateriaali on tiiliä tai kiveä). Tärkeä asia on jättää ruuvin kannen ja kankaan välinen aukko puolentoista senttimetriin, jotta lämpötilan vaihtelut saataisiin tekemään muutoksia kaikkien osien muotoon ja tilavuuteen uhraamatta sivupinnan ulkonäköä.

Baaripohjalla voit käyttää vakioruuveja tai galvanoiduja kynsiä, muistat myös, että jätät pienen etäisyyden korkin ja pohjan väliin.

Älä unohda, ennen kuin asennat laatikon pohjaan, sinun on tehtävä kaikki julkisivun eristämiseen tai tuuletukseen liittyvät toimenpiteet. Tukirakenteen asennuksen jälkeen sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta.

Säännöt kellarikerroksen viimeistelyyn

Viimeistely kellarikerrokseen pidetään yhtenä edullisimmista ja yksinkertaisimmista tavoista tehdä. Tämän tyyppinen muotoilu mahdollistaa samanaikaisesti koristeellisen ja suojaavan toiminnon. Työnteknologialla ei edellytetä harvoja taitoja, riittää tarkkailla kaikkia hienouksia ja vaiheiden järjestystä. Tällainen lähestymistapa varmistaisi pitkään rakennuksen kunnon ulkonäön säilyttämisen, perusmateriaalin suojelemisen tuhoamiselta.

Mitkä ovat etuna viimeistelyssä kellarissa sivuraide?

Tällaisen keinon valinta rakennuksen pohjalle on useita etuja.

 • Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta, jonka aikana sen väri ja muoto pysyvät muuttumattomina, mikäli asianmukaiset asennukset ja kunnossapito.
 • Vuorattu pinta ei pelkää pienten jyrsijöiden ja hyönteisten hyökkäyksiä.
 • Pieni paino ei lisää kuormaa säätöön.
 • Lämpötila-alue (-50... + 50 ° C) mahdollistaa materiaalin käyttämisen käytännössä kaikissa ilmastovyöhykkeissä.
 • Sisäisen tilan läsnäolo edistää hyvän ilmanvaihtoa, estää kosteuden kerääntymisen, homeen ja sienen kehittymisen. Aukon lisäksi voi olla paikka eristyskerroksen sijoittamiseksi.
 • Asennustyöt eivät vie paljon aikaa. Tämä johtuu erikoislaitteiden (lukot ja salvat) läsnäolosta.
 • Viilutetun pinnan yksinkertainen hoito mahdollistaa sen ylläpitämisen vaivattomasti ihanteellisessa muodossa.
 • Laaja valikoima värejä, kuvioita. Moderni paneelit jäljittelevät erilaisia ​​luonnonmateriaaleja.
 • On mahdollista viimeistellä monimutkaisen geometrian kellarikerroksen sivuraide.
 • Edullinen materiaalikustannus.
 • Ekologinen turvallisuus.
 • Sides käytetään eri pintojen ja perustyyppien koristeluun.

Perusteet siivouksen valitsemiseksi viimeistelyyn

Parametrejä valittaessa käytetään kahta parametria.

Ensimmäinen kriteeri koskee esitysmateriaalia. Useimmiten käytetylle tuotannolle:

 • polyvinyylikloridi;
 • polypropeenia akryylipäällysteellä.

Vähemmän tavallinen on metalli sivuraide. Tämä johtuu siitä, että paneelit on käsiteltävä korroosiosuoja-aineilla samoin kuin tarve huolelliseen hoitoon.

Toinen kriteeri on levityselementtien menetelmä. Talon pohjan viimeistely sivuraiteella voidaan suorittaa vaakasuoraan, pystysuoraan tai molempiin samanaikaisesti. Useimmin käytetään paneelien vaakasuoraa järjestelyä. Tämä johtuu siitä, että töitä tehdään pienellä sivustolla, käytännössä aukkojen täydellisellä puuttumisella.

Siding Review

Levyjen valmistuksessa käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Niiden ominaisuuksilla on hyvät ja huonot puolensa.

Vinyyli sivuraide sopii talon ulko-suunnitteluun kellarin ulkotilaan. Se on valmistettu polyvinyylikloridista. Se pystyy jäljittelemään erilaisia ​​tekstuureita, miellyttää laajaa värivalikoimaa. Tällaisia ​​paneeleita voidaan käyttää -50 - +50 ° C edellyttäen, että ne sisältävät erityisiä lisäaineita, jotka ovat vastuussa muovisuutta. Muussa tapauksessa alle 10 ° C: n lämpötilassa materiaalin krakkaus tapahtuu. Kohtuullinen hinta ja alhainen paino tekevät vinyyli sivuraide käytöstä. Kuitenkin korkean kosteuden ja äkillisten lämpötilan muutosten yhdistelmä voi aiheuttaa levyjen ei-toivottua muodonmuutosta. Tämä laji ei myöskään siedä mekaanista vaikutusta.

Polypropeenianalogilla on lähes samat edut. Lisäksi se ei repäise, kun se tunkeutuu pienellä voimalla, on inertti mikro-organismin vaikutukselle ja akryylin pintakerros on tiukasti kiinni ja luotettavasti suojaa ultraviolettisäteiltä. Tämän muotoilun ansiosta voit pysyvästi säilyttää värin kirkkauden ja kestää jopa 85 ° C: n lämmityksen. Merkittävät lujuusominaisuudet, kemikaalien kestävyys ja syttymiskyvyn puute ovat materiaalin tärkeimmät edut. Haittapuolena ovat korkeammat kustannukset.

Esimerkki metallisen seinän asentamisesta rungossa pohjaan

Metallipidike on iskunkestävimpiä erilaisia ​​iskutyyppejä, joten jalustan leikkaaminen metallisilla sivuilla on useita etuja. Epämiellyttävät ominaisuudet ovat alhainen ääneneristys, kohonnut kohinataso, mahdollisuus peittää suojaava päällyste leikkauksen alueella. Alumiinilevyt eivät kestä mekaanisia tekijöitä, ja eheyden rikkomisen tapauksessa ne on vaihdettava.

On olemassa erityyppisiä paneeleja, jotka ovat luonnonmateriaalin kunnollinen jäljitelmä.

 • Suosittu on vaihtoehto kiven viimeistelyyn kellarista. Se on karkea pinta, joka luo täydellisen vaikutelman kiviseinästä.
 • Tiilimuodossa oleva materiaali saatiin muotista alkuperäisestä, joten se toistaa tarkasti kaikki sen vivahteet.
 • Rikkakivien alla olevat paneelit koostuvat eri kokoisista elementeistä, jotka on järjestetty satunnaiseen järjestykseen. Tämä mahdollisuus viimeistellä kellarista sivuraide yksittäisessä yksityisessä talossa näyttää alkuperäiselta ja kauniilta.
 • Lajike "Alpine Granite" on valmistettu polypropeenista. Toiminta-aika ilman ulkoasun menetystä on yli 30 vuotta.
 • "Kalliovuorten" alapuolella sijaitsevaan kellariin avautuu helpotus, jossa on kirkas, voimakas tekstuuri eri väreillä.

Sisustamalla seinän ompelu tee se itse

Työ toteutetaan useassa vaiheessa, mutta ensin on tarpeen varata kaikki tarvittava aineisto. Tällöin kellarikerroksen viimeistelyprosessi ei aiheuta erityisiä vaikeuksia ja viivytyksiä.

välineet

Lisävarusteiden asennus edellyttää välttämättä seuraavia:

 • vasara kumilla;
 • ruuvitaltta tai ruuvimeisseli;
 • punssi;
 • rakennustaso;
 • erikoisakset metallin leikkaamiseen;
 • haavasaha, palapeli tai "bulgarialainen";
 • mittanauha, merkki;
 • kalastuslinja tai lanka;
 • purkakoukku.
Asennussarjan joukko sisältää välttämättä vasaran, jossa on kumirauta

Materiaalien määrän laskeminen viimeistelyyn

Jotta vältät aikaa, rahaa ja hermoja, on suositeltavaa laskea huolellisesti tarvittava määrä paneeleja. Tee näin mittaukset kaikista korkin alueista. Laske kokonaispinta-ala. Tuloksena olevaan kuvaan lisätään 10-15% varastona mahdollisista jätteistä ja viimeistelystä.

Levyjen lisäksi määritetään välittömästi lisäelementtien määrä. Näihin kuuluvat: käynnistys- ja viimeistelynauhat, sisä- ja ulkokulmat, säleiköt, jotka peittävät tuuletusaukot, ulokkeen muotoilut, jne.

Kehys on valmistettu metalliprofiilista, joka on kiinnitetty tukeen pohjalevyillä tai kiinnikkeillä. Sen määrä lasketaan kokonaispituuden perusteella ja kerrotaan kolmella.

Kiinnittimet: ruuvit, kynnet, lämpöaluslevyt, sulakkeet hankitaan tietyllä ylimäärällä. Pienet osat hajoavat usein, ja tällainen toimenpide poistaa tarpeet uudestaan ​​vauhdittamaan rakennuksen valintamyymälää.

Pinnan esikäsittely

Päättäväinen vaatimus, kun tehdään kellarissa koristelu omilla kädillä, on pinta tasoittaminen rakennustason mukaisesti. Muutoin asennus aiheuttaa suuria vaikeuksia.

Ne alkavat siitä, että pohja puhdistetaan lian ja pölyn avulla, poista ulkonevat osat. Tee halkeamien, kuoppien ja muiden vikojen tiiviste. Jos säätiö on ongelmallinen, on järkevää kipata sitä. Irrota vaurioituneet elementit ja asenna uudet paikalleen paikalleen, kiinnitä metalliristikko pinnalle. Levitä kerros kipsiä, sileä ja jätä muutaman päivän ajan, kunnes se on täysin kovettunut.

Kehyksen luominen

Se on asennettu, alkaen käynnistyskiskosta, joka on asetettava tiukalle tasolle. Profiili on kiinnitetty tupsuilla ja itsekierteittävillä ruuveilla, joiden pituus on 10 cm. Pallot asetetaan ylhäältä, alhaalta ja keskeltä. Etäisyys maanpinnasta alempiin profiiliin on 3-5 cm, toinen elementti on kiinnitetty pohjan ylimmällä puolella ja kolmas on asetettu keskelle. Kaikkien kehyksen osien on oltava yhdensuuntaisia ​​toistensa kanssa. Kiinnitin suoritetaan joka 30 cm.

Tarvittaessa aseta eristyksen kerros aukkoihin ja kiinnitä se pohjaan. Mineraalivillaa käytettäessä tarvitaan tuulenpitävä pinnoite.

Kiinnitysarkit

Prosessi tosiasiallisesti muistuttaa konstruktiokokoonpanoa. Noudata kaikkia vaiheita johdonmukaisesti, ja laadun tulos saavutetaan.

Kattopintaan kohdistuu alkuasennuksen asennus talon ympärillä. Aseman oikeellisuus tarkistetaan rakennustason mukaan. Kiinnitys suoritetaan tikkailla ja ruuveilla suoraan kiinnitysreiän keskellä. Kiinnittimet eivät ole täysin ruuvataan, jolloin aukko on noin 1 mm. Tämä välttää vinoutumisen materiaalin lämpötilan laajenemiseen.

Usein kannen alapuolella on erilainen korkeus. Tässä tapauksessa alustalevyn sijasta käytetään naamiointiprofiilia, ja paneelit vaativat pituuden säätämistä.

Seuraavaan vaiheeseen kuuluu kulma-elementtien asennus.

Työt alkavat tavallisesti rakennuksen vasemmasta kulmasta, jolloin sivupuoli alhaalta ylöspäin.

Ensimmäinen paneeli asetetaan aloituskiskoon ja liikkuu vasemmalle päästäkseen kulmaosan uraan. Suorita tarkistus vaakasuoruuden noudattamiseksi ja kiinnitä sitten koriin. Jokainen paneeli on asennettu vähintään 5 pistettä. Huomiota on kiinnitettävä levyn välisen 2-3 mm: n välisen aukon saavuttamiseen.

Lisäksi kellarikerroksen sivupinnan viimeistely suoritetaan samalla tavalla. Sarjan viimeinen osa on räätälöity koon mukaan ottaen huomioon tarvittava välys.

Seuraava rivi asennetaan porrastetusti, jotta vältetään päällekkäiset liitokset pohjaosan korkeuden mukaan.

Yläreuna on suljettu viimeistelynauhalla tai kehystimellä.

Reikiä leikataan putkien, sähköjohtojen ja muiden viestintälinjojen poistopisteissä. On suositeltavaa laskea niiden sijainti siten, että ne päätyvät paneelien väliseen liitokseen. Muodostuneet paikat on täytettävä vedenpitävällä tiivistysaineella.

Vuorattu jalusta on peitetty sinkitty teräs refluksi, väri valitaan paneelien värin mukaan. Kulmissa on karsittu ja päällekkäinen. Liitokset käsitellään silikonitiivisteellä. Osien välillä on metalliruuveja.

Suositukset ammattilaisilta

Jos kyseessä on omaa työtä, on hyödyllistä oppia asiantuntijoiden salaisuuksia.

 1. Lisäelementit, kiinnittimet paremmin valittavaksi samasta valmistajasta kuin paneeli.
 2. Siding fit -hiomakone, metallisakset tai haavasaha. Materiaalin vahingoittumisen välttämiseksi kannattaa harjoitella jätteitä.
 3. Ruuvit ja kynnet pudota reiän keskelle ja syötä laatikko 90 ° kulmaan. Aloita kiinnittämään paneeli asennuksen sijasta keskeltä reunuksiin.
 4. Ennen viimeistelyä on kestävästi levitettävä paneelit ja muut elementit ulkoilmaan 3 tunniksi.
 5. On tärkeää, että paneelien väliset liitokset tehdään ilman aukkoja.
 6. Materiaalin valinnassa tulisi kiinnittää huomiota värien tasaisuuteen ja voimakkuuteen sekä ulko- että sisäpuolelta. Tahrojen ja kirkkaiden värien puuttuminen on merkki korkeasta laadusta.
 7. Paneelin paksuus tulisi säilyttää koko tasossa. Seals, kaarevuus, rakkulointi, erottaminen.
 8. Korkealaatuisen sivuraiteen mittasuhteet ovat täysin samat kuin pakkauksessa esitetyt tiedot.
 9. Kaikilla rei'illä on sama muoto, sileät reunat.

Ja viimeinen asia: sinun ei pitäisi vaihtaa sivuraide viimeistelytekniikkaa tahdon mukaan. Tällainen itsetoiminta kasvattaa paneelien muodonmuutoksen ja tuhoamisen vaaraa kiinnityspisteissä.

Siding pinnoitus Care Tips

Houkuttelevan ulkopinnan säilyttäminen viimeistelyn jälkeen on melko yksinkertainen.

Aluksi riittää pestä pois pöly ja pieni letku letku vedellä välttäen suurta päätä.

On suositeltavaa pestä paneelit ylöspäin.

Houkutteleva huolenpito maaliin on melko yksinkertainen.

Sopii hyvin pintakäsittelyyn pehmeällä harjalla. Jäykät harjakset ja hankausaineet voivat naarmuttaa pinnoitetta.

Muotin tapauksessa happivalkaisu säästää tilannetta. Tätä varten ei käytetä kloorituotteita. Taboo soveltuu myös kaikkiin orgaanisiin liuottimiin. Puhtauden saavuttamiseksi ammattilaiset ehdottavat, että pinta käsitellään yhdellä seuraavista yhdisteistä.

 1. Liuos, jossa on 700 ml vettä ja 300 ml pöytävettä.
 2. Seos, jossa on 4 litraa vettä, kolmasosa pyykinpesuaineesta ja puoli kupillinen happea.

Seoksen levittämisen jälkeen jätetään se alttiiksi enintään 10 minuutiksi, pestään puhtaalla vedellä, kunnes kaikki jäämät poistetaan.

Hyviä tuloksia saadaan käyttämällä tavallista astianpesuaineita, jotka on laimennettu vedellä.

Pinta on suojattu pitkään syksy-talvikaudella, ja se auttaa erikoissekoituksia, jotka perustuvat vahaan. Jalostuksen jälkeen paneelit saavat veden hylkivän.

Jos nämä menetelmät eivät estä muotin syntymistä, voidaan pohjaan lisätä kuparisulfaatin liuosta, jonka pitoisuus on 100 g / 10 litraa vettä.

Viimeistely kellarikerrokseen alusta loppuun

Talon katto kellarikerroksella on hyvin yleinen. Älä aliarvioi tämän materiaalin laatua. Sen hinta ei ole korkea, mutta laadukas asennus voi olla erinomainen huoneen suoja.

Tänään kerromme, kuinka viimeistely tehdään talon kellarikerroksella. Ennen töiden aloittamista kannattaa katsoa tässä artikkelissa ja kuvassa oleva video.

Sitten ymmärrät, mitä tehdä ja niin päättää tylsiä kokoonpanoa.

Plinth seinän sivuraide - ja vastaan

Talon sisäkiskon kellarikerroksen viimeistely on erityinen menestys, koska se on todella hieno viimeistelymateriaali, joka on ihanteellinen julkisivujen, seinien suunnitteluun, houkuttelevuuteen ja kestävyyteen.

 • Lisäksi ensinnäkin se on vastustuskyky ilmakehään, erilaiset mekaaniset iskut. Materiaalin tiheä pinta varmistaa, että sivuraide näyttää houkuttelevalta monta vuotta.
 • Haluan lisätä, että sivuraide on erilainen ja merkityksetön paino, mikä tarkoittaa sitä, etteivät pysty kohtaamaan ongelmia asennuksen aikana. Lisäksi materiaali tällä tavoin vähentää huomattavasti seinien kuormitusta, mikä on tärkeää.
 • Jalkakäytäväpuoli voidaan tehdä yhdessä eristyksen kanssa (ks. Eristys liittämistä varten: miten valita), ja on huomattava, että tilanne joka tapauksessa riittää eräille eristysmateriaaleille, mikä on myös tärkeä etu.
 • Ei ole mahdotonta ymmärtää monenlaisia ​​tekstuureja ja värivaihtoehtoja, mikä on mukavaa. Nykyään voit leikata jalusta sivuraidalla, joka jäljitelmä edustaa - kivihelmet, keraamiset graniitit jne.
 • Sisustaminen talon kanssa kellarikerrokseen on tehty kokonaan omalla kädelläsi, eikä tämä ole niin vaikeaa.
 • Sen lisäksi, että se näyttää houkuttelevalta, materiaali eroaa myös pitkästä käyttöiästä, käytännöllisyydestä ja luotettavuudesta. Näin voit ymmärtää, että valitsemalla tällaiset materiaalit tällä työssä voit tehdä työtä huolellisesti, huolellisesti ja teknologian vaatimalla tavalla.

Huomio: Ennen kuin aloitat kelleristeen liittämisen kellarilla, sinun on muistettava joitain tämän työn vaikeuksia.

 • On tärkeää huomata, että käyttämällä työvuorossa tätä työtä voit lisätä perusalaa, mikä on tärkeää.
 • Kun hankit lisävarusteita kiinnittimiin, viimeistele, sinun pitäisi tietää, että sen pitäisi olla yksinomaan merkkituotteita, joten sinun kannattaa yrittää tehdä se. Ottakaa myös huomioon, että sinun on ostettava se marginaalilla, jotta et voi häiritä sitä työskentelyn aikana.
 • Sides on hauras materiaali, älä unohda sitä, mikä tarkoittaa sitä, että se on leikattava tarkasti ja varmasti, on parasta käyttää mekaanisia työkaluja tähän, jolloin voit tehdä tällaisen työn erityisen helppokäyttöisyydellä.

Yleensä sinun on tiedettävä, että asennustapahtumia voidaan hankkia melko nopeasti, joten ei pitäisi olla ongelmia. Asennus voidaan tehdä käsin.

Miten tehdä työ itse

Viimeistely kellarikerrokseen tehdään tietyssä järjestyksessä.

Miten vaipat talon kellariin

Koska säätiön kellari sijaitsee aivan maan päällä ja on osa talon perustaa, on tarpeen järjestää sellainen materiaali, joka on kestävä ja kestävä erilaisiin vaikutuksiin. Lisäksi viimeistä roolia ei pelata kauneuden näkökulmasta. Pohjakuljettimet ovat tällä hetkellä erittäin suosittu materiaali viimeistelyyn maan pohjan yläpuolelle. Sen suosio on perusteltua edullisilla ja erinomaisilla laatuominaisuuksilla.

Jos päätetään, että talossa on leikattu omalla kellarilla, on ehdottomasti tutustuttava tämän teoksen tekniikkaan ja kaikkiin vivahteisiin. Muussa tapauksessa se voi osoittautua täysin epäedulliseksi ulkonäöltään ja huonolaatuisella pinnoitteella. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kiinnität kellarinapit ja mitä on tärkeää harkita työskentelyn aikana.

SIDE-asennusominaisuudet

Jotta laadukkaat säätiöt voitaisiin siirtää, on noudatettava tiettyjä vaatimuksia ja otettava huomioon paljon vivahteita:

 • Seinälevyt voivat toimia viimeistelynä vain pystypinnoille. Jos talon kellari on ulkoneva, sen ylempi taso on muodoltaan epätarkka, mutta ei sivuraita.
 • Kiinnitys tulee tehdä aina vasemmalta ja oikealle.
 • Muista ottaa huomioon muutos materiaalin koossa lämpötilahäviöissä ja muissa olosuhteissa. Levyt, termiset liitokset ja aukot paneeleiden välisissä liitoksissa toisiinsa ja reikiin tehdään.
 • Paneelit on asennettu koriin tai pinnalle, joka on vanerilla päällystetty.
 • Koko kiinnitin on ruuvattu tai vasarattu pohjaan vähintään 1 cm.
 • Jotta eristettäisiin, mutta ei kasvihuoneilmiötä, hengittävät materiaalit olisi asennettava paneeleiden, ei kalvojen, alle.
 • Kiinnitin asennetaan paneelin reiän keskelle eikä se ole täysin tukossa, mutta pään ja pääpinnan väliin jää pieni aukko, joka on noin 1,5 mm.

Yleensä yksi paneeli riittää korkeuteen, mutta joskus on tarpeen asentaa 1,5-2 kertaa enemmän yksityiskohtia.

Maadoituksen asennus

Kellariviseinä on erittäin helppokäyttöinen materiaali, mutta silti on parempi noudattaa työalgoritmia, jotta kaikki toimisi oikein. Miten korjata socle sivuraide, ja että tästä sinun täytyy puhua alla.

Mitä materiaaleja tarvitaan

Sides on paneelityyppi, joka suojaa seinien ulkopintoja ulkoisen ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Jotta korkealaatuista jalustaan ​​päätyisi, tarvitset seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • Kehys on rasteri, joka koostuu metallioppaista ja on perustettu ennen perustuksen pilkkomista. Ne kiinnitetään seinään ruuveilla tai erityisillä kiinnikkeillä. Tavallisesti näitä tarkoituksia varten käytetään 5 * 3 cm profiilia.
 • Lisätyyppiset elementit. Pohjaan nähden nämä ovat ulko- ja sisäkulmat, aloitus- ja viimeistelynauhat, räpylät ja verhotangot, jotta säätöjen ulkonemat voidaan järjestää oikein ja muut sisustustekijät viimeistelyyn.
 • Paneelit - polyvinyylikloridiosat, joilla on suuri päällyste jäljittelemällä.
 • Kulutustarvikkeet - ruuveja, kiinnikkeitä, kiinnikkeitä ja muita tärkeitä kulutustarvikkeita, joiden pohja on päällystetty sivuraideilla.

Valmistelutyö korkilla

Ennen kuin asennat sivuraiteen, asenna kotelo pohjaan. Harvoissa tapauksissa paneelien kiinnitys voidaan suorittaa suoraan pohjan pinnalle ilman laatikoita, mutta sen on oltava täysin tasainen, mikä on erittäin harvinaista.

Vanteen korkeus valitaan sen ilmasto-olosuhteiden perusteella, jossa työ suoritetaan. Jos maaperä on alttiina jäädyttämiselle talvikauden aikana, kori nousee 15 cm maanpinnan yläpuolelle. Jos jäätymistä ei ole, asennus voidaan suorittaa ilman, että se lähtee maasta.

Laatikko on kiinnitetty vaakasuoraan kolmella rivillä ylä-, ala- ja keskiosassa. Alempi ja keskimmäinen on selvää, mistä kiinnittää ja viimeisen ohjaimen kiinnittäminen, sinun on määritettävä paikka, jossa paneelin yläosa sijaitsee ja kiinnitä profiili paikalleen. Metalliset elementit kiinnitetään jalustaan ​​käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja. Kolmen vaakaprofiilin sijaintipaikka soveltuu yhden paneelin peruskorkeuden suunnitteluun.

On myös mahdollista tehdä sekatyyppinen vaippa vaakatasossa pystysuoraan. Tällöin pystyprofiilit tulisi sijoittaa enintään 90 cm: n etäisyydelle ja vaakatasot 45 cm: n välein.

Jos talossa on paalusäätiö, on sen jälkeen järjestettävä ripustuskori alareunaan, joka myöhemmin peitetään.

Paneelin asennusalgoritmi

Yleensä sivupaneelit peitetään lisäosien esiasennuksella. Tämä tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maan pintaan kiinnitetty metalliprofiili on ensimmäinen, joka on leikattu vertailutyypin aloituskaistalla. Se asennetaan vaakasuoraan. Vahvistaminen tapahtuu ruuvaamalla ruuvit 30 cm etäisyydeltä toisistaan.
 2. Kun olet saavuttanut säätiön kulman, on asennettava kulmityyppisen lisäelementti. Ne on leikattu korkeuteen, joka on tarpeen ja vahvistettu ruuveilla, kuten kaikki muut elementit. On tarpeen perustaa peruspinta, jonka kanta on noin 1 cm: n perustasolla.
 3. Kun olet asentanut edellä mainitut elementit, voit siirtyä suoraan ensimmäisen paneelin kiinnittämiseen. Se on asennettu siten, että alunperin asennetun palkin urassa on tarkka osuma. Myöhemmin sitä voidaan siirtää kulmapalkin suuntaan, mutta ei pysäkkiä. Jäljellä oleva etäisyys on marginaali mahdollisten paneelien koon muutoksille, riippuen ilmasto-olosuhteista.
 4. Paneelin onnistuneen asentamisen jälkeen se on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin, jotka työnnetään sivuraidoituksen reikiin.
 5. Seuraavaksi tulee toisen paneelin asennus. Hän joutuu tukipalkkiin ja siirtyy ensimmäisiin jo asennettuihin osiin. Se kiinnitetään samalla tavalla kuin ensimmäisen paneelin tapauksessa.
 6. Vastaavasti kaikki kellarikerroksen paneelit asennetaan samalla tavalla.
 7. Viimeinen elementti, jos se ei sovi, voidaan leikata tarpeen mukaan. Kun olet asentanut kulma-elementin, joka peittää leikkauspuolen.
 8. Asennettu kulmapaneeli on majakka ensimmäisen paneelin kiinnittämiseksi toiseen seinään.
 9. Asennettujen paneelien yläreuna on suljettu viimeistelysuojalla, joka on suunniteltu ratkaisemaan valmiin osan ongelma. Jos tarvittava ylimääräinen leikkaus on hieman korkeampi, tämä elementti voi muuttua miellyttäväksi siirtymäksi piilottamalla kiinnittimet.
 10. Jos ulkonevan tyyppisen perustuksen peittäminen sen yläosan peittämiseksi voi vaatia asennusta ebb. Ne on asennettu päälle siten, että paneelien ja seinän välinen rako peitetään.

Muokkaustavat

Jokainen yksityiskohdat sisustuksesta, jossa on sivuraide, on kiinnitettävä vähintään 5 kiinnittimellä.

Kiinnittimen pitää olla 90 asteen kulmassa kiinni pääpintaan.

Paneeleiden välillä ei saa olla jännitettä, niissä on oltava pieniä aukkoja toistensa välillä, jos kokoa muutetaan.

Jos talo sijaitsee pohjoisella alueella tai pohjaveden läheisyydessä, niin ennen kuin asennat sivuraiteen kellarikerrokseen, sinun on asetettava kerrokset lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.

Myös vedeneristyskerroksen asennusta varten voidaan käyttää erityistä mastista, joka on valmistettu käyttäen luonnollisia ja keinotyyppisiä hartseja. Lämmitettäessä voi olla suositeltavaa työskennellä laajennetun polystyreeni- tai mineraalivillan kanssa. Tällä hetkellä rakennusmarkkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​eristysaineita, joista voit valita oikean.

Kellaripaneelien asennuksen aikana on huolehdittava seinän ja paneelien välisen tilan tuuletuksesta. Tätä varten joissakin paikoissa paneeleihin leikataan pyöreitä reikiä, jotka on peitetty metalliverkolla vuorauksen alueella, jotta vältetään kiinteän lian ja pieneläinten pääsy.

johtopäätös

Sivuraide viimeistelyyn - erittäin kätevä asennuksen kannalta ja suhteellisen halpa verrattuna muihin materiaaleihin. Voit asentaa sivuraidetta omiin käsiisi pohjalle, mutta noudattamalla työn algoritmia ja säätämällä jokaista askelta.

Plinth liite: ominaisuudet ja vaiheet työn

Suojaa pohjan rakenne haitallisten ympäristöjen vaikutuksilta käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja ja tekniikoita. Yksi kannattavimmista ja suosituimmista tekniikoista on leikata taloa kellarikerroksella. Kerromme, kuinka koristella talon kellarista sivuraide ilman ammatillisten asentajien osallistumista.

Kellarinpuoli täydentää täydellisesti luonnonmateriaaleja.

Pohjaväri

Miksi se on niin tärkeää

Paneelilla peitetty jalusta on hyvin suojattu ilmakehältä ja sademäärästä.

Säätiön ja seinien välinen kuilu (joskus - perustuksen korotettu osa) - talon tärkeä osa. Se on puskuri, joka suojaa seinämiä suoralta kosketukselta perustuksen elementtien kanssa sekä keinona nostaa seiniä maanpinnan yläpuolelle.

Lisäksi pohjan ansiosta voit luoda ilmastointivirtojen puhalluksen alaisen tilan, joka ei salli kosteuden kertyä ja tuhota rakennusmateriaaleja.

Erityiset tuuletusaukot tarjoavat maanalaisen tilan jatkuvaa ilmanvaihtoa.

Maan alapuolella oleva säätiö on korkeampi kuin seinät, jotka voivat liikkua ylöspäin kapillaareissa ja tunkeutua rakennuksen kuoren muurausrakenteeseen.

Tämän uhkan neutralisoimiseksi seinien ja säätiön väliin rakennetaan kellarikerros. Rakennuksen aikana betonin ja kattorakenteiden sekä pohjan ja seinien väliin asetetaan kaksinkertainen kerrosmateriaali.

Rakenne on eristetty ruberoidilla kummallakin puolella.

Lisäksi ylimääräisen raon läsnäolon vuoksi seinät ovat korkeammat maanpinnan yläpuolella, mikä suojaa niitä likaisilta roiskeilta sateen aikana, sulamisveden vaikutuksilta korkeilla lumitasoilla sekä hyönteisiltä ja eläimiltä liikkuvilta eläimiltä.

Se on tärkeää! On selvää, että perusta - se on vain suojaava rakenne, joka ottaa kaikki luetellut kielteiset vaikutukset itselleen. Kellarin materiaali kuluu luonnollisesti myös ja huononee, joten se on suojattava luotettavasti.

Mikä on sivuraide

Valokuvassa - paneeli kellarikerroksessa "tiilen alla".

Sivuraide on viimeistelymateriaali, joka on suunniteltu suojaamaan julkisivurakenteita ulkoisen ympäristön haitalliselta vaikutukselta (ks. Myös artikkeli "Vinyylin ja metallisen jalustan kiinnitys").

Tämä on asennussarja, joka koostuu kolmesta pääosaryhmästä:

 1. Kehyksen elementit. Sisältää metalliprofiilikiskot, jotka kiinnitetään suoraan seinään kiinnikkeillä tai kiinnikkeillä. Ohjeina voit käyttää UD-profiilin kokoa 5x3 cm;
 2. Lisäelementit. Kellarin tapauksessa nämä voivat olla seuraavia osia: aloitus- ja viimeistelynauhat, ulkoiset kulmat, sisäkulmat, ulkonemat ja ulkonemat ulkoneman suunnitteluun, ilmanpoistoaukot ja muut muokatut osat;
 3. Pääpaneelit. Ne ovat polyvinyylikloridilevyjä, joihin sovelletaan kolmiulotteista kuviointia luonnonkiven, hiekkakiven, aluksella, puutavaralla tai muulla materiaalilla. Paneelit ovat jonkin verran paksumpia kuin seinäpaneelit, koska kellarikerroksen pintaan kohdistuu lisääntynyt kuluminen;
 4. Tarvikkeet. Kaikenlaisia ​​kiinnikkeitä: ruuvit, kynnet, lämpöpesurit, niitit. Kulutustarvikkeiden erityiset parametrit riippuvat paneelityypeistä ja niiden asennustavoista.

Joitakin lisäluokkia.

Itse asiassa asennustekniikan liitos toistaa tuuletetun julkisivun. Toisin sanoen päällyste on etäisyydellä seinämästä, mikä mahdollistaa rakenteen vapaan hengityksen, ja tämä aukko voidaan myös täyttää eristyksellä. Ainoa ero on paneelien kiinnitys- ja kiinnitysmenetelmässä kehykseen.

Se on tärkeää! Sivuraide on yksi hyväksyttävistä viimeistelyaineista hinnan / laadun suhteen. PVC-paneelit eivät pelkää altistumista kosteudelle, tuulelle ja auringon säteilylle, älä menettä ulkonäköään eivätkä syövy.

Teknologiahyödyt

Jopa lyhyelläkin etäisyydellä pinnoitetta on vaikea erottaa luonnosta.

Jos kysyt, miksi olemme valinneet sivuraide, sen sijaan, että vastaamme, luetellaan sen edut:

 • Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta, jonka aikana sen alkuperäinen muoto ja väri säilyvät;
 • Levyjen pinta ei irrota tai levitä;
 • PVC, josta paneelit on valmistettu, ei altistu mätäälle, biologiselle ja kemialliselle korroosiolle, ultraviolettisäteilyaltistukselle ja muille luonnollisille tekijöille;
 • Laaja lämpötila-alue - 50 - +50 astetta;
 • Polyvinyylikloridi on ympäristöä säästävä materiaali, se ei aiheuta haitallisia yhdisteitä ja toksiineja;
 • Pinta on hyvin kestävä mekaaniselle rasitukselle: haketus, raapiminen, törmäys, tuulenpaine jne.;
 • Tuuletetun julkisivun vaikutus, jonka seurauksena kondensaatti poistetaan seinämän ja päällysteen välisestä raosta ja seinät voivat kulkea ilman läpi;
 • Mahdollisuus asettaa eristys ilmanvaihtovälissä;
 • Yksinkertainen ja nopea asennus, joka ei vaadi erityisiä taitoja. Tiedot liittyvät lukkoihin ja pultteihin ja kiinnitetään yksinkertaisilla ruuveilla tai nauloilla;
 • Helppo hoito. Jos päällyste on asennettu oikein, sen huolto koostuu vuosittain pesemällä vedellä ja pesuaineella.
 • Pakkasenkestävyys;
 • Materiaali on ehdottomasti kiinnostunut tuhoeläimistä, jyrsijöistä ja muista eläinmaailman jäsenistä.
 • Sivuraide täydentää täydellisesti luonnollisia viimeistelymateriaaleja, eikä nykyaikaisia ​​paneeleja ole helppo erottaa alkuperäisestä, jopa lyhyellä etäisyydellä.

Paneelit jäljittelevät lähes kaikkia suosittuja julkisivurakennusmateriaaleja.

Se on tärkeää! Kannen asennus muistuttaa suunnittelijan kokoonpanoa, jossa sinun on noudatettava ohjeita ja suoritettava yksinkertaisia ​​askelia vaiheittain.

Maadoituksen asennus

Omien käsien talon kellarikerroksen viimeistely ei vaadi erityisiä taitoja.

Jos pidät tekniikkaa verhousrakenteiden kanssa sivuraide, ja haluat laittaa sen itse, sinua auttavat vaiheittaiset ohjeet, miten viimeistellä kellarista tällä materiaalilla:

 1. Puhdistamme pohjan pölystä ja likaisuudesta, poistamme kaikki ulkonevat esineet, korjaavat halkeamat ja pintavirheet;
 2. Kiinnitetään profiililiuskat seinälle kiinnitysten avulla. 2 - 3 cm: n etäisyydellä maasta, kiinnitä alempi palkki vaakasuoraan ja kiinnitä yläpalkki aukon yläosaan. Täsmälleen niiden keskelle asetimme keskimmäisen palkin yhdensuuntaisesti kahden ensimmäisen kanssa;

Runkoelementtien ja paneelien asettelu.

 1. Levyjen väliin asennetaan kerros mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa rakennuksen eristämiseksi, kääritään villa tuulilasiin;

Levyjen välissä on kerros mineraalivillaa.

 1. Alareunan pohjassa, sen alareunassa, kiinnitämme aloitusliuskan. Sen on oltava ehdottomasti horisontaalinen;

Asennetaan aloituspaneeli.

 1. Vasemmanpuoleisessa kulmassa laitoimme ja kiinnitimme kulmakappaleen, joka leikattiin kellarin ja seinän väliin.

Leikkaa koko ja kiinnitä talon vasemman laidan kulmapaneeli.

 1. Asettamme leikattu paneeli vasemmalle puolelle aloituspalkkiin ja työnnä se nurkkaan pitkin sitä. Jätä väli seinän ja kulmasiirren väliin 6 - 10 mm. Kiinnitä palkki ruuveilla erikoisreikiin osan kiinnitysosassa, laita ruuvit reiän keskelle ja irrota se 1-2 mm: n etäisyydellä.

Asennamme ensimmäisen seinäpaneelin.

 1. Asettamme myös seuraavan paneelin aloitusliuskaan ja liitä se edelliseen. Jätä aukko, korjaa. Joten pääsemme seuraavaan kulmaan;

Ruuvi on asetettu reiän keskelle ja irrotettu.

 1. Kulma kulmassa oleva viimeinen paneeli leikataan jäljelle jääneen tilan kokoon ottaen huomioon aukot. Asettamme sen aloitusliuskaan, liitä se edelliseen osaan ja kiinnitä se;

Asenna viimeinen paneeli ja peitä se kulmalistalla.

 1. Laitamme kulmakulma-palkin ja kiinnitämme sen ruuvilla;
 2. Levyjen yläreuna on suljettu viimeistelypalkilla tai kehyksellä;

Pinnoitteen osien asettelu.

 1. Asennamme pohja, säleiköt ja muut muotoillut elementit.

Se on tärkeää! Tee säätösi pinnoitteen asennustekniikalle, etenkään kiinnitysmenetelmän ja aukkojen suhteen. Muuten paneelit voivat olla epämuodostuneita ja käyttökelvottomia.

johtopäätös

Sivuraide on yksi kannattavimmista ja luotettavimmista julkisivujen materiaaleista. Päällysteen asennus suoritetaan yksinkertaisen ohjeen mukaan, joka on koottu ja asetettu tuotteen viimeiseen osaan (ks. Myös artikkeli "Kiven alapuolinen sivuseinä: asennuksen etuja ja hienovaraisuuksia").

Voit myös katsoa tässä artikkelissa videota, joka auttaa sinua esittämään prosessin kaikki vaiheet.