Pohjapiirros kellari sivuraide

Voit kuumentaa talosi kauniisti ja maulla ilman ammattimaisten rakentajien apua, jos tutkit kuvaus siitä, kuinka voit itse korjata kellarin sivurajan. Tämä tekniikka soveltuu paitsi sisustukseen, mutta myös suojaava materiaali, joka muodostaa pohjan, on versio tuuletetusta julkisivusta. Rakennusta ei ole vaikea koristella valittuun tyyliin, jos jalusta on tehty sivuraideella, joka jäljittelee haluttua luonnollista (kiveä, puuta) tai keinotekoista (tiilen, lohkojen) materiaalia.

Socle-merkkien ominaisuudet

Kellarissa maan talon ensimmäinen taso altistuu tuhoisien tekijöiden voimakkaalle vaikutukselle: ilmakehän sademäärä, ultraviolettisäteily, sään, jäätymisen ja ylikuumenemisen eri vuodenaikoina.

Näiden syklisten iskujen vuoksi sementtilaasti on kulunut suojaamaan perustusmateriaaleja. Lisäksi ne aiheuttavat mekaanisten vaurioiden ja syövyttävän saastumisen riskin, joten viimeistelymateriaalin on vastattava kaikkia mahdollisia kuormituksia, kestävää ja luotettavaa suojakaarta ja samanaikaisesti koristella talon julkisivua.

Kellarihihnan tuotteet eivät ole liian erilaisia ​​kuin julkisivujen (akryylin, PVC) paneelit, jotka perustuvat talon pohjaan sijoittamiseen, niille annetaan lisävoimakkuutta ja valitaan sopivaksi asentamista varten sopivia elementtejä.

Yleensä niillä on kivi- tai tiilisuunnittelu eri kokoja, eri kuvioita ja värejä. Päällystyskokoonpanotekniikka ja asennusominaisuudet, niiden liitäntäurat ovat vakiona.

Näyttelyn seisonta rakennustyössä, jossa esitetään paneelienäytteitä, joiden avulla pystytään vaipumaan talon kellarissa lyhyessä ajassa, näyttää kuvasta:

Erilaisia ​​viimeistelykuviot

Alapinnan ulkopintaan asennettavat standardipaneelit vastaavat seuraavia kokoja:

 • 0,47 x 1,22 m;
 • 0,51 x 1,265 m;
 • 0,47 x 1,13 m;
 • 0,395 × 1,14 m;
 • 0,52 × 1,15 m;
 • 0,24 × 2,44 m.

Seuraavassa taulukossa on eräiden eri valmistajien vinyylisideen tuotemerkkien vertailevat ominaisuudet:

Tuotteiden luotettavan toiminnan lämpötila-alue on välillä -45 ° C - + 55 ° С.

Merkittävä lisäominaisuus ominaisuuksiin on se, ettei sieni- tai muotin ulkoasua ole mahdollista muovilla.

Tällaisen materiaalin käyttöikä on vähintään 50 vuotta (valmistajan takuun mukaan).

Pienikokoinen paino (1 m² 3,5 kg) ei tee koko palkista raskaampaa, ja lisäksi paneeleiden suojakannen alla voit asentaa kaikenlaiset eristykset (laatta, rullatut, polymeerikuidut) omiin käsiisi. Esimerkkinä vertailusta: edessä oleva tiili tässä paikassa painaa 190 kg, keinokivi on noin 35 kg.

Muuraus jäljitelmä

Suosituin oli talon koristelu, jossa on tiilisen sivuraiteen kanssa kellarikerros, joka antaa näkyvän ja kiinteän ilmeen koko rakennelmalle. Määritettävät olosuhteet ovat materiaalien vertaileva edullisuus suhteessa luonnolliseen tai keinotekoiseen kiveen ja kykyä tehdä laadullisesti kaikki työn itsenäisesti.

Erilaiset väriaineen muutokset, joiden avulla tiilen alla oleva socle sivuraide annetaan

Erikoistuneiden myymälöiden valikoima tarjoaa laajan valikoiman paneeleita, joissa jälkikiven muuraus.

Kun suunnittelet talon koteloa tiilillä, sinun on laskettava haluamasi määrä valittuja paneeleita. Tee näin jakamalla ulomman seinän leveys 1 tuotteen pituudella. Laske siis kukin seinistä ja koota yhteen tulokset.

Tavanomaisen perustuksen korkeuden mukaan yleensä yksi paneeli riittää, mutta jos pohja on korkea, laskennallinen määrä riippuu siitä korkeudesta, jota aiot leikata, kerrotaan rivien määrällä pystysuoraan.

Piirrä tiili tiiliin

Jos aiot sulkea sivuraiteen rakennuksen seinillä pohjan yläpuolella, valitse sitten kellariin ja muuhun julkisivuun sopivat paneelit, kuten tässä kuvassa:

Yksityiskohtaiset tiedot valitun materiaalin ominaisuuksista, tietyn muotoisen rakennuksen tarvittavista osista (sisäiset ja ulkoiset kulmat, aukot, tasoerot), laskentamenetelmiä on hankittava erikoistuneesta rakennustyöstä myyjä-konsultilta.

Asennustekniikka

Itsenäinen kellarisivuttaminen kellarikerroksella vaatii työkalujen saatavuuden joka on läsnä jokaisella rakennustyömaalla. Sähkölaitteiden avulla on helppo ja nopea asentaa.

Seuraavia laitteita ja materiaaleja tarvitaan:

 • vasara, ruuvimeisseli (ruuvimeisseli);
 • punssi;
 • tasolla;
 • sakset metallin leikkaamiseen, bulgaria;
 • mittanauha ja rakentaminen kynä;
 • Säde 4 × 5 cm, UD-profiili 5x3 cm;
 • vaarna-kynnet;
 • ruuvit tai kynnet.

Jokainen reunuslevy on varustettu lukitusliitoksilla, jotka pitävät kiinteät elementit yhdessä.

Ennen kuin heiluttaat säätiön kellarikerroksen, hänelle valmistetaan runko (laatikko) puusta tai metalliprofiilista. Pystysuuntaiset ja vaakasuorat telineet on asetettu tasolle.

Tässä kuvassa näkyy esimerkki rungosta, joka kiinnittää paneelit kellariin ja rakennuksen julkisivu profiilista:

Kehyksen siirtyminen seinästä pohjaan laskuveden asennuksella

Kehyselementit on järjestetty niin, että niiden pitch vastaa paneelin kokoa (noin 0,44 m). Levyn keskelle on myös mahdollista sijoittaa tukipalkki jäykistämiseksi painettaessa.

Paneeliasennelma

Aloita kokoonpano kulma-elementtien asennuksen ja alemman aloitusprofiilin avulla.

Jalustan leikkaaminen sivureunoilla suoritetaan vasemmalta oikealle, keräämällä rivejä alhaalta ylöspäin. Jokainen seuraava asennettu osa on väistämättä säädettävissä vaakasuorassa asennossa ja tuloksena olevan lämpökuilun tasaisuuden (2 mm - 3 mm) välillä.

Yksivärivälilehtien asennus

Viimeistelevän reunan viimeinen osa leikataan sovitettavaksi profiilin kanssa kulmaosaan. Jos tällaisella kulmalla on monimutkainen askelmaprofiili, on parempi tehdä heti erityinen malli leikkauksen merkitsemiseksi tietyn standardin mukaisesti.

Yksityisessä talossa voi olla monimutkaisia ​​arkkitehtonisia siirtymiä, useita sisäisiä kulmia, joille valmiita kuvakappaleita ei aina myydä. Tällaisissa tapauksissa ne on helppo tehdä omalla kädelläsi. Paneeli asetetaan vakiokoon mukaan, sitten se kiinnitetään taivutussuuntaa pitkin pöydän reunaa painelevyllä. Teollisella kuivaimella on välttämätöntä lämmittää muovi tasaisesti molemmin puolin ennen pehmenemistä. Muovisuutta koskevien merkkien ilmestymisen jälkeen osa on taivutettu haluttuun kulmaan ja sen annetaan jäähtyä tässä asennossa. Levyn reuna leikataan. Kaikki epäsovitut ulkonemat kohdistuvat hiomakoneen haluttuun muotoon.

Seuraavan rivin kulmasta on käynnistettävä valintanäppäimellä, jotta paneelin välit (sauman epäsuhta) asetetaan. Tämä lisää pintojen yleistä lujuutta, joka on leikattu esivalmistetuilla palasilla.

Tämä esimerkki sarjasta, jossa korin tiilen sivuraide voidaan korjata, voi toimia tässä videossa:

Asennusominaisuudet

Kaikkien rakennustoimintojen lisäksi socle sivuraiteilla viimeistelyllä on ominaisuuksia. Paneelin asentaminen kehykseen sinun pitäisi tietää nämä kohdat:

 1. Kiinnikkeen akselin (ruuvin, naulan) akselin on vastattava arkin aukon keskipistettä. Valitse kiinnittimen Ø, joka on pienempi kuin reiän koko.
 2. Seinälevyt puristavat yksinomaan pystysuoraa pintaa. Rakennuksen ulkonevaa rakenneosaa ylemmän vaakasuorassa osassa ei tarvitse peittää sivuraiteella - tässä on erityisiä yksityiskohtia.
 3. Ruuvien tulee tunkeutua runkoon yli 11 mm. Pään ja levyn väliin jää jäljelle 1 mm - 1,5 mm.
 4. Kulmaosan tukipalkin sallitun kulumisen on oltava vähintään 10 mm. Ylimmäinen koristeellinen baari asetettu viimeisellä kierroksella.
 5. Eristyslaitteiden kellarikerroksen alapuolella on suositeltavaa käyttää hengittäviä (höyryä läpäiseviä) materiaaleja, jotka lisäksi sopivat perusvärin loppuun.
 6. Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia asetetaan yleensä virtausnopeudelle + 10%. Jotta myöhemmin pystyt suorittamaan kellarin osittainen korjaus, on parempi hankkia välittömästi muutamia paloja tämän nimenomaisen tuotemerkin ja tuotannon eristä (väri, koko, rakenne).
Paneelien asennus on vasemmalta oikealle.

Tämä kuva voidaan jättää muistutuksena teosten tuotannosta:

Modernin viimeistelymateriaalin ansiosta voit piirtää tyylikkään pohjan säätöön, joka on tehty millä tahansa tekniikalla (nauha, pino, laatta). Kirjallisuus sisustuksen ompelemalla omalla kädellään voi välittömästi, piilottaa ja koristella sitä, kuten tämä puutalo, joka saa tuhoutumattoman ulkonäön.

Rakennuksen pohjalla olevien rakennustöiden loppuunsaattamisen jälkeen asiantuntijat suosittelevat lisävarusteiden kunnossapitoa paneelien alapuolelle. Tätä varten sinun on ensin leikattava useita levyjä (seinän pituudesta riippuen) pieniä pyöreitä reikiä. Asennuksen jälkeen sivuraide on sulkea nämä reiät metalli hieno silmät.

Miten vaipat talon kellariin

Koska säätiön kellari sijaitsee aivan maan päällä ja on osa talon perustaa, on tarpeen järjestää sellainen materiaali, joka on kestävä ja kestävä erilaisiin vaikutuksiin. Lisäksi viimeistä roolia ei pelata kauneuden näkökulmasta. Pohjakuljettimet ovat tällä hetkellä erittäin suosittu materiaali viimeistelyyn maan pohjan yläpuolelle. Sen suosio on perusteltua edullisilla ja erinomaisilla laatuominaisuuksilla.

Jos päätetään, että talossa on leikattu omalla kellarilla, on ehdottomasti tutustuttava tämän teoksen tekniikkaan ja kaikkiin vivahteisiin. Muussa tapauksessa se voi osoittautua täysin epäedulliseksi ulkonäöltään ja huonolaatuisella pinnoitteella. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kiinnität kellarinapit ja mitä on tärkeää harkita työskentelyn aikana.

SIDE-asennusominaisuudet

Jotta laadukkaat säätiöt voitaisiin siirtää, on noudatettava tiettyjä vaatimuksia ja otettava huomioon paljon vivahteita:

 • Seinälevyt voivat toimia viimeistelynä vain pystypinnoille. Jos talon kellari on ulkoneva, sen ylempi taso on muodoltaan epätarkka, mutta ei sivuraita.
 • Kiinnitys tulee tehdä aina vasemmalta ja oikealle.
 • Muista ottaa huomioon muutos materiaalin koossa lämpötilahäviöissä ja muissa olosuhteissa. Levyt, termiset liitokset ja aukot paneeleiden välisissä liitoksissa toisiinsa ja reikiin tehdään.
 • Paneelit on asennettu koriin tai pinnalle, joka on vanerilla päällystetty.
 • Koko kiinnitin on ruuvattu tai vasarattu pohjaan vähintään 1 cm.
 • Jotta eristettäisiin, mutta ei kasvihuoneilmiötä, hengittävät materiaalit olisi asennettava paneeleiden, ei kalvojen, alle.
 • Kiinnitin asennetaan paneelin reiän keskelle eikä se ole täysin tukossa, mutta pään ja pääpinnan väliin jää pieni aukko, joka on noin 1,5 mm.

Yleensä yksi paneeli riittää korkeuteen, mutta joskus on tarpeen asentaa 1,5-2 kertaa enemmän yksityiskohtia.

Maadoituksen asennus

Kellariviseinä on erittäin helppokäyttöinen materiaali, mutta silti on parempi noudattaa työalgoritmia, jotta kaikki toimisi oikein. Miten korjata socle sivuraide, ja että tästä sinun täytyy puhua alla.

Mitä materiaaleja tarvitaan

Sides on paneelityyppi, joka suojaa seinien ulkopintoja ulkoisen ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Jotta korkealaatuista jalustaan ​​päätyisi, tarvitset seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • Kehys on rasteri, joka koostuu metallioppaista ja on perustettu ennen perustuksen pilkkomista. Ne kiinnitetään seinään ruuveilla tai erityisillä kiinnikkeillä. Tavallisesti näitä tarkoituksia varten käytetään 5 * 3 cm profiilia.
 • Lisätyyppiset elementit. Pohjaan nähden nämä ovat ulko- ja sisäkulmat, aloitus- ja viimeistelynauhat, räpylät ja verhotangot, jotta säätöjen ulkonemat voidaan järjestää oikein ja muut sisustustekijät viimeistelyyn.
 • Paneelit - polyvinyylikloridiosat, joilla on suuri päällyste jäljittelemällä.
 • Kulutustarvikkeet - ruuveja, kiinnikkeitä, kiinnikkeitä ja muita tärkeitä kulutustarvikkeita, joiden pohja on päällystetty sivuraideilla.

Valmistelutyö korkilla

Ennen kuin asennat sivuraiteen, asenna kotelo pohjaan. Harvoissa tapauksissa paneelien kiinnitys voidaan suorittaa suoraan pohjan pinnalle ilman laatikoita, mutta sen on oltava täysin tasainen, mikä on erittäin harvinaista.

Vanteen korkeus valitaan sen ilmasto-olosuhteiden perusteella, jossa työ suoritetaan. Jos maaperä on alttiina jäädyttämiselle talvikauden aikana, kori nousee 15 cm maanpinnan yläpuolelle. Jos jäätymistä ei ole, asennus voidaan suorittaa ilman, että se lähtee maasta.

Laatikko on kiinnitetty vaakasuoraan kolmella rivillä ylä-, ala- ja keskiosassa. Alempi ja keskimmäinen on selvää, mistä kiinnittää ja viimeisen ohjaimen kiinnittäminen, sinun on määritettävä paikka, jossa paneelin yläosa sijaitsee ja kiinnitä profiili paikalleen. Metalliset elementit kiinnitetään jalustaan ​​käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja. Kolmen vaakaprofiilin sijaintipaikka soveltuu yhden paneelin peruskorkeuden suunnitteluun.

On myös mahdollista tehdä sekatyyppinen vaippa vaakatasossa pystysuoraan. Tällöin pystyprofiilit tulisi sijoittaa enintään 90 cm: n etäisyydelle ja vaakatasot 45 cm: n välein.

Jos talossa on paalusäätiö, on sen jälkeen järjestettävä ripustuskori alareunaan, joka myöhemmin peitetään.

Paneelin asennusalgoritmi

Yleensä sivupaneelit peitetään lisäosien esiasennuksella. Tämä tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maan pintaan kiinnitetty metalliprofiili on ensimmäinen, joka on leikattu vertailutyypin aloituskaistalla. Se asennetaan vaakasuoraan. Vahvistaminen tapahtuu ruuvaamalla ruuvit 30 cm etäisyydeltä toisistaan.
 2. Kun olet saavuttanut säätiön kulman, on asennettava kulmityyppisen lisäelementti. Ne on leikattu korkeuteen, joka on tarpeen ja vahvistettu ruuveilla, kuten kaikki muut elementit. On tarpeen perustaa peruspinta, jonka kanta on noin 1 cm: n perustasolla.
 3. Kun olet asentanut edellä mainitut elementit, voit siirtyä suoraan ensimmäisen paneelin kiinnittämiseen. Se on asennettu siten, että alunperin asennetun palkin urassa on tarkka osuma. Myöhemmin sitä voidaan siirtää kulmapalkin suuntaan, mutta ei pysäkkiä. Jäljellä oleva etäisyys on marginaali mahdollisten paneelien koon muutoksille, riippuen ilmasto-olosuhteista.
 4. Paneelin onnistuneen asentamisen jälkeen se on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin, jotka työnnetään sivuraidoituksen reikiin.
 5. Seuraavaksi tulee toisen paneelin asennus. Hän joutuu tukipalkkiin ja siirtyy ensimmäisiin jo asennettuihin osiin. Se kiinnitetään samalla tavalla kuin ensimmäisen paneelin tapauksessa.
 6. Vastaavasti kaikki kellarikerroksen paneelit asennetaan samalla tavalla.
 7. Viimeinen elementti, jos se ei sovi, voidaan leikata tarpeen mukaan. Kun olet asentanut kulma-elementin, joka peittää leikkauspuolen.
 8. Asennettu kulmapaneeli on majakka ensimmäisen paneelin kiinnittämiseksi toiseen seinään.
 9. Asennettujen paneelien yläreuna on suljettu viimeistelysuojalla, joka on suunniteltu ratkaisemaan valmiin osan ongelma. Jos tarvittava ylimääräinen leikkaus on hieman korkeampi, tämä elementti voi muuttua miellyttäväksi siirtymäksi piilottamalla kiinnittimet.
 10. Jos ulkonevan tyyppisen perustuksen peittäminen sen yläosan peittämiseksi voi vaatia asennusta ebb. Ne on asennettu päälle siten, että paneelien ja seinän välinen rako peitetään.

Muokkaustavat

Jokainen yksityiskohdat sisustuksesta, jossa on sivuraide, on kiinnitettävä vähintään 5 kiinnittimellä.

Kiinnittimen pitää olla 90 asteen kulmassa kiinni pääpintaan.

Paneeleiden välillä ei saa olla jännitettä, niissä on oltava pieniä aukkoja toistensa välillä, jos kokoa muutetaan.

Jos talo sijaitsee pohjoisella alueella tai pohjaveden läheisyydessä, niin ennen kuin asennat sivuraiteen kellarikerrokseen, sinun on asetettava kerrokset lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.

Myös vedeneristyskerroksen asennusta varten voidaan käyttää erityistä mastista, joka on valmistettu käyttäen luonnollisia ja keinotyyppisiä hartseja. Lämmitettäessä voi olla suositeltavaa työskennellä laajennetun polystyreeni- tai mineraalivillan kanssa. Tällä hetkellä rakennusmarkkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​eristysaineita, joista voit valita oikean.

Kellaripaneelien asennuksen aikana on huolehdittava seinän ja paneelien välisen tilan tuuletuksesta. Tätä varten joissakin paikoissa paneeleihin leikataan pyöreitä reikiä, jotka on peitetty metalliverkolla vuorauksen alueella, jotta vältetään kiinteän lian ja pieneläinten pääsy.

johtopäätös

Sivuraide viimeistelyyn - erittäin kätevä asennuksen kannalta ja suhteellisen halpa verrattuna muihin materiaaleihin. Voit asentaa sivuraidetta omiin käsiisi pohjalle, mutta noudattamalla työn algoritmia ja säätämällä jokaista askelta.

Oikea asennus maadoitusta

Kattojen, luonnonkiven tai puun rakennusten julkisivuun katsotaan nyt liian aikaa vievää. Sen sijaan monimutkaisia ​​malleja, joissa on luonnollisia juuria ja vähennetään näiden luonnollisimpien materiaalien määrää, valmistetaan muovista, vinylistä ja metallista valmistettuja kevyitä paneeleja. Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen. Ja jos et halua kuolla koko taloa, mutta on vain välttämätöntä luoda kiinteä ja vankka perusta talolle, mahtavan mutta viehättävän kellarisivupoisto tulee pelastamiseen.

Rakennuksen kellarikerroksessa on kaksi tyyppiä: materiaali ja asennusmenetelmä.

Yleisimmät materiaalit siivous:

Ne kaikki ovat universaaleja pinnoituksen sivuseikkauksia, koska niillä on erinomaiset vastusominaisuudet: ultraviolettisäteilyn, kosteuden ja ääriolosuhteiden vaikutuksiin. Helposti palvella monta vuotta. Tietenkin on metallinen sivuraide. Mutta se vaatii materiaalin lisäsuoritusta korroosiota aiheuttavilla aineilla ja perusteellisempaa hoitoa.

Asennusmenetelmän mukaan kellarikerrosten tyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Useimmiten rakennuksen pohjalla rakenneyhtiöiden ammattilaiset ja harrastajat käyttävät horisontaalisia pinoja. Jotta talon kellari pystytään mahdollisimman helposti, nopeasti ja tehokkaasti tarjoamaan korkealaatuisella vuorauksella omilla kädillä, on hankittava perusvälineet ja valmistettava rakennuksen perustukset asennusta varten.

Valmistelu ja työkalut

Ennen asennuksen aloittamista on välttämätöntä valmistaa pinta työhön.

Ensinnäkin on kiinnitettävä huomiota seinien tasaisuuteen. Socle sivuraide antaa ulos murtumia tahansa oman luuranko (lue: epätasaisuus). Ja on myös muistettava, että talon pohjaan päin, jossa on synteettisiä liinoja, erinomainen ympäristö voidaan muodostaa sienen, muotin ja muiden kosteutta ihailevien mikro-organismien ulkonäön ja leviämisen suhteen. Siksi levyjen alla olevia seiniä on käsiteltävä antiseptisellä tai millä tahansa muulla kyllästyksellä.

Ennakkovaatimus ennen levysäiliöiden asettamista on puhdistaa pohja roskista, pölystä, hämähäkkistä ja muista asioista niin, että pinta on täysin vapaa vieraista esineistä.

Valmisteen seuraava vaihe on julkisivun eristämisen tai tuuletuksen ratkaisu. Koska molemmat näistä ilmiöistä ovat hyvin yleisiä nykypäivän olosuhteissa, harjoittelu olisi suoritettava näiden ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Jokin näistä vaihtoehdoista on tarpeen tehdä korvauksia ostetuista materiaaleista.

Itsenäisen asennuksen kellarikerroksessa tarvitset ensin seuraavat työkalut:

 • ruuvitaltta - voit käyttää vanhan isoisän ruuvimeisseliä, mutta kestää enemmän aikaa tällaiseen työhön;
 • ruuvit, joissa on tasainen korkki (paljon ruuvia);
 • veden tai infrapunatason;
 • haavasaha tai palapeli.

Tietenkin kussakin tapauksessa ja jokaiselle mestalle on ominaista oma työkalu. Tämä luettelo on suunniteltu alkamaan missä.

Mitä sivupöydän komponentteihin kuuluu, niin kaikki on yksinkertaista. Paneelien kiinnittämiseen kellariin tarvitaan seuraavat: sorvaus (metalliprofiilit tai puupalkit), aloituslevy, viimeistelyprofiili ja j-profiili. Kaikki tämä koskee paneelien kiinnitystä pohjan seinään. Pääosat, jotka muodostavat sivuraiteen itsensä, ovat: trimmauspaneelit, joissa on valittu rakenne ja kulma-paneelit.

Mutta ennen kuin ostat nämä talon tulevaisuuden "henkilö" -periaatteet, tee alustavat, tarkimmat laskelmat.

Materiaalin määrän laskeminen

Laske oikein, kuinka paljon sivuraita vaaditaan loppuun kellarista on helppoa. Mutta täällä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Kukaan ei halua mennä kauppaan keskipitkällä muotoiluprosessilla ja ostaa lisää materiaalia. Tai päinvastoin ostamaan joukko paneeleja, ja sitten ei tiedä, mihin laittaa loput, ja miksi niin paljon rahaa käytettiin.

Alamme mitata talon julkisivu. Mittaamalla toisen sivun leveys ja korkeus saadaan vuorauksen pinta-ala. Tee samoin maasi tai maatasi muiden puolien kanssa. Kun lisäät kaikki neljä numeroa, saat koko pinta-alan.

Rakennusliikkeissä on nykyään monenlaisia ​​seinäpaneeleja sivulle, eri yrityksille ja valmistajille. Joten löydät erilaisia ​​kokoja, tekstuureja, tapoja laittaa. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteitaan jo ja niissä on erityisesti kiinnityslevyjä. Samanaikaisesti jokaisessa pakkauksessa ilmoitettiin paneelien tarkka kokonaispinta-ala ja käyttöalue. Kiinnitä huomiota ensimmäiseen arvoon ja laske, kuinka monta tämän materiaalin pakkausta on tarpeen teidän tapauksessanne.

Muista lisätä 10-15% tuloksena saatujen pakettien määrästä. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että ylivoimaisen esteen sattuessa sinulla on tarjonta. Samaan aikaan se ei ole arvokas määrä arvokasta rahaa.

Täydellisellä materiaalikokonaisuudella, komponenteilla ja työkaluilla, onnellinen, voit siirtyä kellarikerroksen asennukseen.

Askel askeleelta

Asennuksen aloittaminen omalla kädellä kellarikerrokseen on aloitettava tukipohjalla. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ei ole tarvetta. Kun talon seinät ovat täysin tasomaisia ​​(valmistettu vaahtomuovista ja kaasulohkoista ja toinen), vaipaa sellaisenaan ei välttämättä tarvita.

Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säleiden asennuksen: puinen tai metallinen. Seuraava vaihe on näiden säleiden oikea sijainti.

Laatikot asennetaan kolmeen tyyppiin:

 • pystysuora;
 • horisontaalinen:
 • Yhdistetty.

Kellarista päin suuntautuva näkyy parhaiten vaakasuoraan, koska se on pieni alue, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Jos päätät päällystää koko talon kerralla reunuslevyillä, on järkevää asentaa yhteinen pystysuora tai yhdistetty laatikko.

Lopeta metalliprofiili. Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla (jos seinämateriaali on tiiliä tai kiveä). Tärkeä asia on jättää ruuvin kannen ja kankaan välinen aukko puolentoista senttimetriin, jotta lämpötilan vaihtelut saataisiin tekemään muutoksia kaikkien osien muotoon ja tilavuuteen uhraamatta sivupinnan ulkonäköä.

Baaripohjalla voit käyttää vakioruuveja tai galvanoiduja kynsiä, muistat myös, että jätät pienen etäisyyden korkin ja pohjan väliin.

Älä unohda, ennen kuin asennat laatikon pohjaan, sinun on tehtävä kaikki julkisivun eristämiseen tai tuuletukseen liittyvät toimenpiteet. Tukirakenteen asennuksen jälkeen sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta.

Tee-se-itse-olkavarren asennus: käytännön neuvoja

Ulkoisen ympäristön vaikutus on tekijä, joka tavalla tai toisella on otettava huomioon kaikkien rakennusten käyttämisessä. Siksi rakennuksen ulko-elementtien suojaus - tässä tapauksessa on varsin tarkoituksenmukainen toimenpide.

Tämä pätee erityisesti julkisivun kellariin, joka on alttiimpia aggressiivisille kuormille.

Tämän negatiivinen vaikutus ei ole vain sademäärä, vaan myös kosteus, lika ja muotti, joka muodostuu kosteasta maasta, lumesta ja sateen lätäköistä. Yksi keino suojata rakennuksen perusta on peittää se kellarikerroksella. Kyse on hänestä, ja sitä käsitellään tässä artikkelissa.

Mikä on maadoitusapuvälineet?

Socle-seinälevy on yksi päätypaneelien tyypistä, joka on valmistettu polymeerisista materiaaleista tai ohutmetallista valimon menetelmällä paineen alaisena.

Yleensä valmistajat lisäävät komponentteja (eri hartseja, titaania, modifiointiaineita, pehmittimiä) näihin tuotteisiin, minkä vuoksi ne hankkivat lisää vahvuutta. Tällaisia ​​paneeleita voidaan käyttää sekä rakennuksen alaosan että koko rakennuksen peittämiseen.

Samaan aikaan sivuraide ei ole vain suojaava toiminto vaan myös koristeellinen, koska se kykenee jäljittelemään erilaisia ​​luonnollisia ja keinotekoisia materiaaleja.

Kellarisivupaneelien leveys ja paksuus on suurempi kuin tavanomaisten vinyylilevyjen, mikä yksinkertaistaa asennusta ja tekee materiaalista kestävämmän.

Tyypit ja valmistajat

Tänään myynnissä on useita tyyppisiä sivuraideja, joista jokaisella on omat ominaisuutensa.

 1. Kivipinta on sopiva vaihtoehto kiveä tai klinkkeriä sisältävien tiilien jäljittelemiseen tarkoitetun verhousmallin järjestämiseen. Toisin kuin luonnollisten materiaalien käyttö muuraukseen, näillä paneeleilla voit luoda jäljitelmän luonnollisista analogeista edullisemmalla hinnalla. Tämän sivuraiteen suosittuja valmistajia ovat Alta Profil, Wandstein, Tehosnastka, Royal.
 2. Metallinen maadoituspuoli - sinkitty teräs. Moderni materiaali koostuu kuudesta peruskerroksesta: metallista, sinkistä ja korroosionestopinnoitteista, alustakerroksesta, polymeerisuojasta ja maalikerroksesta. Tuotteet myydään laajalla värivalikoimalla. Tämän materiaalin suosituimpia valmistajia ovat Ruukki, Alcoa, SeverStal.
 3. Vinyyli sivuraide. Tämän materiaalin valmistukseen käyttäen myrkytöntä polyvinyylikloridia, joka lisää erilaisia ​​modifioijia, täyteaineita, maaleja ja stabilointiaineita. Nämä lisäaineet lisäävät tuotteen vastustuskykyä ääriolosuhteisiin ja kosteuden vaikutukseen. Vinyyli sivuraide valmistetaan Fineber, Alta, Dolomite.

Lue myös artikkeli kanttien sivuseikien tyypistä ja koosta.

Miten valita?

Jotta viimeistelyn tuloksena saadaan korkealaatuinen leikkaus, valittaessa sivuraitaa kannattaa kiinnittää huomiota joihinkin kohtiin:

 1. Väritys. Laatupaneelilla tulisi olla sama sävy sekä ulko- että sisäpuolelta. Halvemmilla vaihtoehdoilla on yleensä kirkkaampi takapuoli. Mutta jos päätät ostaa tällaista tuotetta, sinun on varmistettava, että pinta maalataan tasaisesti.
 2. Paneelin paksuus - sen tulee olla sama koko pituudelta. Tämän ratkaisemiseksi sinun on tarkasteltava yksityiskohdat loppuun.
 3. Tuotteen on oltava valmistajan ilmoittamien mittojen mukainen.
 4. Porausreikien on oltava saman muotoisia ja kokoja, ja niiden on oltava sileät.
 5. Kuorinnan ja kuorinnan puuttuminen pinnalla on myös yksi hyvästä laadusta.
sisältöön ↑

Materiaalin ja komponenttien laskeminen

Viimeistelyprosessissa ei tarvinnut kohdata materiaalin puutetta ja tarpeettomien kustannusten välttämiseksi on välttämätöntä tehdä alustava laskelma sivuraidasta ja komponenteista.

Paneelien lukumäärän laskemiseksi sinun on mitattava sen pinnan ympärys, johon pinnoite asennetaan. Tuloksena oleva luku jaetaan 0,9 (keskimääräinen sivuraide).

Tämän seurauksena yhden rivin elementtien määrä tunnetaan. Tämän jälkeen rivien määrä lasketaan pohjan korkeuden perusteella ottaen huomioon paneelien leveyden.

Jos esimerkiksi iho sopii kahteen riviin, kerrotaan yhden rivin levyjen lukumäärä kahdella. Näin ollen materiaalin kokonaismäärä lasketaan.

Kellariportin ulkokulmien korkeus on samanlainen kuin paneelien leveys, mikä tarkoittaa, että kulmien lukumäärä on yhtä suuri kuin paneelien rivien lukumäärä kerrottuna rakennuksen kulmien lukumäärän kanssa. Toisin sanoen, kun asetat sivurakennuksen kahteen riviin ja jossa on 4 ulkokulmaa talossa, tarvitset 4x2. Tuloksena on - 8 kulmaa rakennuksessa.

Laskettaessa aloituskiskojen lukumäärää sinun on luotava siihen tosiasiaan, että yksi palkki riittää yleensä kahdelle paneelille, mikä tarkoittaa, että yhden rivin levyjen määrä jaetaan kahteen osaan.

Toinen elementti, jota saatetaan tarvita kellariin, jossa on sivuraide, on J-profiili.

Sitä käytetään sekä sisäisten kulmien viimeistelyyn että aloituskappaleen sijasta - tapauksissa, joissa talo on epätasaisessa paikassa, ja paneeleja on leikattava.

Tosiasia on, että sivureunan pohjassa on koukut kiinnitysalustaan ​​ja leikkaamisen aikana osa jää ilman näitä elementtejä. Siksi leikattu paneeli asetetaan esiasetetulle J-profiilille.

Tällaisten profiilien lukumäärä lasketaan kaltevien osien kokonaispituudesta ja itse profiilin pituudesta, joka on yleensä 3,66 m.

Ebbin laskenta suoritetaan ottaen huomioon, että nämä osat on asetettava päällekkäin. Vuorovesi on 2 m, joten esim. 50 m: n rakennetta varten tarvitaan 27 kynnystä, sillä hyödyllisen kynnyksen täyttö on 195 cm.

Asennusohjeet dummyille

Ensinnäkin on tarpeen arvioida pohjan vahvuus sekä poistaa vanha maali ja kitti pinnalta katkaisemaan mahdolliset epäsäännöllisyydet. Likaisten tiilien läsnä ollessa on kiinnitettävä sementtilaasti. Sen saa jättää epäsäännöllisyydet, joiden ero on enintään 2 cm.

Seuraavaksi asennetaan metallinen tai puinen laatikko, jonka askel on 0,4 metriä vaakasuoralle paneelille ja korkeudelle 0,91 m pystysuoraan asennukseen. Maaston ja pohjaosan välisen etäisyyden on oltava noin 15 cm.

Ensinnäkin syntyy tasoitustaso, joka on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin vaakasuorassa asennossa koko rakennuksen kehällä, kuten kuvassa. Sen jälkeen voit korjata kotelon kulmatiedot.

Paneelien asennus alkaa yleensä rakennuksen vasemmasta kulmasta ja se suoritetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti.

Paneeliasennustekniikka:

 • ensimmäinen osa on asennettu aloituslevyyn ja työnnetty kulmaelementin aukkoon;
 • Lisäksi paneelin tasoa tarkastetaan tasolta, jonka jälkeen se kiinnitetään laatikkoon erityisten kiinnityselementtien avulla;
 • samalla tavalla asentaa kaikki muut paneelit;
 • Ennen viimeisen rivin rungon asentamista on viimeistelyliima.

Tiedätkö, kuinka sisustat yksityisen talon kellarissa omiin käsiisi? Tiedot lue täältä.

Kellarikankaan asennuksen prosessi ei tuskin voi olla monimutkainen. Tämä viimeistely on melkoisen huolellisen ja ahkera omistajan olkapää. Ja otat tämän liiketoiminnan itsenäisesti, voit säästää paljon päälliköiden palveluista.

Seuraavassa videossa katso, miten paneelit yhdistetään alustaan:

Plinth liite: ominaisuudet ja vaiheet työn

Suojaa pohjan rakenne haitallisten ympäristöjen vaikutuksilta käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja ja tekniikoita. Yksi kannattavimmista ja suosituimmista tekniikoista on leikata taloa kellarikerroksella. Kerromme, kuinka koristella talon kellarista sivuraide ilman ammatillisten asentajien osallistumista.

Kellarinpuoli täydentää täydellisesti luonnonmateriaaleja.

Pohjaväri

Miksi se on niin tärkeää

Paneelilla peitetty jalusta on hyvin suojattu ilmakehältä ja sademäärästä.

Säätiön ja seinien välinen kuilu (joskus - perustuksen korotettu osa) - talon tärkeä osa. Se on puskuri, joka suojaa seinämiä suoralta kosketukselta perustuksen elementtien kanssa sekä keinona nostaa seiniä maanpinnan yläpuolelle.

Lisäksi pohjan ansiosta voit luoda ilmastointivirtojen puhalluksen alaisen tilan, joka ei salli kosteuden kertyä ja tuhota rakennusmateriaaleja.

Erityiset tuuletusaukot tarjoavat maanalaisen tilan jatkuvaa ilmanvaihtoa.

Maan alapuolella oleva säätiö on korkeampi kuin seinät, jotka voivat liikkua ylöspäin kapillaareissa ja tunkeutua rakennuksen kuoren muurausrakenteeseen.

Tämän uhkan neutralisoimiseksi seinien ja säätiön väliin rakennetaan kellarikerros. Rakennuksen aikana betonin ja kattorakenteiden sekä pohjan ja seinien väliin asetetaan kaksinkertainen kerrosmateriaali.

Rakenne on eristetty ruberoidilla kummallakin puolella.

Lisäksi ylimääräisen raon läsnäolon vuoksi seinät ovat korkeammat maanpinnan yläpuolella, mikä suojaa niitä likaisilta roiskeilta sateen aikana, sulamisveden vaikutuksilta korkeilla lumitasoilla sekä hyönteisiltä ja eläimiltä liikkuvilta eläimiltä.

Se on tärkeää! On selvää, että perusta - se on vain suojaava rakenne, joka ottaa kaikki luetellut kielteiset vaikutukset itselleen. Kellarin materiaali kuluu luonnollisesti myös ja huononee, joten se on suojattava luotettavasti.

Mikä on sivuraide

Valokuvassa - paneeli kellarikerroksessa "tiilen alla".

Sivuraide on viimeistelymateriaali, joka on suunniteltu suojaamaan julkisivurakenteita ulkoisen ympäristön haitalliselta vaikutukselta (ks. Myös artikkeli "Vinyylin ja metallisen jalustan kiinnitys").

Tämä on asennussarja, joka koostuu kolmesta pääosaryhmästä:

 1. Kehyksen elementit. Sisältää metalliprofiilikiskot, jotka kiinnitetään suoraan seinään kiinnikkeillä tai kiinnikkeillä. Ohjeina voit käyttää UD-profiilin kokoa 5x3 cm;
 2. Lisäelementit. Kellarin tapauksessa nämä voivat olla seuraavia osia: aloitus- ja viimeistelynauhat, ulkoiset kulmat, sisäkulmat, ulkonemat ja ulkonemat ulkoneman suunnitteluun, ilmanpoistoaukot ja muut muokatut osat;
 3. Pääpaneelit. Ne ovat polyvinyylikloridilevyjä, joihin sovelletaan kolmiulotteista kuviointia luonnonkiven, hiekkakiven, aluksella, puutavaralla tai muulla materiaalilla. Paneelit ovat jonkin verran paksumpia kuin seinäpaneelit, koska kellarikerroksen pintaan kohdistuu lisääntynyt kuluminen;
 4. Tarvikkeet. Kaikenlaisia ​​kiinnikkeitä: ruuvit, kynnet, lämpöpesurit, niitit. Kulutustarvikkeiden erityiset parametrit riippuvat paneelityypeistä ja niiden asennustavoista.

Joitakin lisäluokkia.

Itse asiassa asennustekniikan liitos toistaa tuuletetun julkisivun. Toisin sanoen päällyste on etäisyydellä seinämästä, mikä mahdollistaa rakenteen vapaan hengityksen, ja tämä aukko voidaan myös täyttää eristyksellä. Ainoa ero on paneelien kiinnitys- ja kiinnitysmenetelmässä kehykseen.

Se on tärkeää! Sivuraide on yksi hyväksyttävistä viimeistelyaineista hinnan / laadun suhteen. PVC-paneelit eivät pelkää altistumista kosteudelle, tuulelle ja auringon säteilylle, älä menettä ulkonäköään eivätkä syövy.

Teknologiahyödyt

Jopa lyhyelläkin etäisyydellä pinnoitetta on vaikea erottaa luonnosta.

Jos kysyt, miksi olemme valinneet sivuraide, sen sijaan, että vastaamme, luetellaan sen edut:

 • Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta, jonka aikana sen alkuperäinen muoto ja väri säilyvät;
 • Levyjen pinta ei irrota tai levitä;
 • PVC, josta paneelit on valmistettu, ei altistu mätäälle, biologiselle ja kemialliselle korroosiolle, ultraviolettisäteilyaltistukselle ja muille luonnollisille tekijöille;
 • Laaja lämpötila-alue - 50 - +50 astetta;
 • Polyvinyylikloridi on ympäristöä säästävä materiaali, se ei aiheuta haitallisia yhdisteitä ja toksiineja;
 • Pinta on hyvin kestävä mekaaniselle rasitukselle: haketus, raapiminen, törmäys, tuulenpaine jne.;
 • Tuuletetun julkisivun vaikutus, jonka seurauksena kondensaatti poistetaan seinämän ja päällysteen välisestä raosta ja seinät voivat kulkea ilman läpi;
 • Mahdollisuus asettaa eristys ilmanvaihtovälissä;
 • Yksinkertainen ja nopea asennus, joka ei vaadi erityisiä taitoja. Tiedot liittyvät lukkoihin ja pultteihin ja kiinnitetään yksinkertaisilla ruuveilla tai nauloilla;
 • Helppo hoito. Jos päällyste on asennettu oikein, sen huolto koostuu vuosittain pesemällä vedellä ja pesuaineella.
 • Pakkasenkestävyys;
 • Materiaali on ehdottomasti kiinnostunut tuhoeläimistä, jyrsijöistä ja muista eläinmaailman jäsenistä.
 • Sivuraide täydentää täydellisesti luonnollisia viimeistelymateriaaleja, eikä nykyaikaisia ​​paneeleja ole helppo erottaa alkuperäisestä, jopa lyhyellä etäisyydellä.

Paneelit jäljittelevät lähes kaikkia suosittuja julkisivurakennusmateriaaleja.

Se on tärkeää! Kannen asennus muistuttaa suunnittelijan kokoonpanoa, jossa sinun on noudatettava ohjeita ja suoritettava yksinkertaisia ​​askelia vaiheittain.

Maadoituksen asennus

Omien käsien talon kellarikerroksen viimeistely ei vaadi erityisiä taitoja.

Jos pidät tekniikkaa verhousrakenteiden kanssa sivuraide, ja haluat laittaa sen itse, sinua auttavat vaiheittaiset ohjeet, miten viimeistellä kellarista tällä materiaalilla:

 1. Puhdistamme pohjan pölystä ja likaisuudesta, poistamme kaikki ulkonevat esineet, korjaavat halkeamat ja pintavirheet;
 2. Kiinnitetään profiililiuskat seinälle kiinnitysten avulla. 2 - 3 cm: n etäisyydellä maasta, kiinnitä alempi palkki vaakasuoraan ja kiinnitä yläpalkki aukon yläosaan. Täsmälleen niiden keskelle asetimme keskimmäisen palkin yhdensuuntaisesti kahden ensimmäisen kanssa;

Runkoelementtien ja paneelien asettelu.

 1. Levyjen väliin asennetaan kerros mineraalivillaa tai polystyreenivaahtoa rakennuksen eristämiseksi, kääritään villa tuulilasiin;

Levyjen välissä on kerros mineraalivillaa.

 1. Alareunan pohjassa, sen alareunassa, kiinnitämme aloitusliuskan. Sen on oltava ehdottomasti horisontaalinen;

Asennetaan aloituspaneeli.

 1. Vasemmanpuoleisessa kulmassa laitoimme ja kiinnitimme kulmakappaleen, joka leikattiin kellarin ja seinän väliin.

Leikkaa koko ja kiinnitä talon vasemman laidan kulmapaneeli.

 1. Asettamme leikattu paneeli vasemmalle puolelle aloituspalkkiin ja työnnä se nurkkaan pitkin sitä. Jätä väli seinän ja kulmasiirren väliin 6 - 10 mm. Kiinnitä palkki ruuveilla erikoisreikiin osan kiinnitysosassa, laita ruuvit reiän keskelle ja irrota se 1-2 mm: n etäisyydellä.

Asennamme ensimmäisen seinäpaneelin.

 1. Asettamme myös seuraavan paneelin aloitusliuskaan ja liitä se edelliseen. Jätä aukko, korjaa. Joten pääsemme seuraavaan kulmaan;

Ruuvi on asetettu reiän keskelle ja irrotettu.

 1. Kulma kulmassa oleva viimeinen paneeli leikataan jäljelle jääneen tilan kokoon ottaen huomioon aukot. Asettamme sen aloitusliuskaan, liitä se edelliseen osaan ja kiinnitä se;

Asenna viimeinen paneeli ja peitä se kulmalistalla.

 1. Laitamme kulmakulma-palkin ja kiinnitämme sen ruuvilla;
 2. Levyjen yläreuna on suljettu viimeistelypalkilla tai kehyksellä;

Pinnoitteen osien asettelu.

 1. Asennamme pohja, säleiköt ja muut muotoillut elementit.

Se on tärkeää! Tee säätösi pinnoitteen asennustekniikalle, etenkään kiinnitysmenetelmän ja aukkojen suhteen. Muuten paneelit voivat olla epämuodostuneita ja käyttökelvottomia.

johtopäätös

Sivuraide on yksi kannattavimmista ja luotettavimmista julkisivujen materiaaleista. Päällysteen asennus suoritetaan yksinkertaisen ohjeen mukaan, joka on koottu ja asetettu tuotteen viimeiseen osaan (ks. Myös artikkeli "Kiven alapuolinen sivuseinä: asennuksen etuja ja hienovaraisuuksia").

Voit myös katsoa tässä artikkelissa videota, joka auttaa sinua esittämään prosessin kaikki vaiheet.

Viimeistele talon kannen pohja

Tasainen viimeistelypohja antaa sinun korostaa talon tyyliä, suojaa pohjaa kosteudelta ja sään. Työskentele sivureunoilla - optimaalinen ratkaisu ongelmaan. Paneelit ovat tyylikkäitä, helppoja koota ja yhdistää. Tällainen pohjaseinän koristelu omilla käsillä suoritetaan pienellä vaivalla ja aikaa.

Oikean tyyppisten materiaalien valinnassa on tärkeää tarkastella sen ominaisuuksia. Erityinen socle-sivuraide on kestävämpi ja tarjoaa luotettavan suojan pohjalle. Paneelien muotoilu on kiven tai tiilen alla, mikä parantaa rakennuksen ulkoasua ja tekee siitä ainutlaatuisen. On olemassa erilaisia ​​malleja, joilla on erilaisia ​​tekstuureita ja sävyjä. Mutta kiinnityksen yksityiskohdat, elementtien liittäminen ovat täysin samat.

Pohjan asennus asennusta varten

Paneelien asennuksen oikea toteutus mahdollistaa jalustan asianmukaisen valmistelun. Sen pitäisi olla täysin tasainen pinta. Muussa tapauksessa kellarikerroksen siisti viimeistely tehdään tiettyjen vaikeuksien kanssa. Levyjen kiinnittämiseen tarvitaan kehyksen valmistaminen. Kriittisten epätasaisuuksien vuoksi on mahdotonta luoda tukea tasaisesti. Siksi on suositeltavaa poistaa kaikki ulokkeet huolellisesti.

Sitten voit jatkaa kehyksen rakentamista. Tätä tehtävää varten on suositeltavaa käyttää metalliprofiilia. Palkin tuki ei ole niin hyvä: sillä on lyhyempi käyttöikä, se voi muuttua ajan myötä. Profiili kestää kauemmin. Se kiinnitetään pohjaan tikkailla ja ruuveilla. On suositeltavaa käyttää noin 10 cm: n pituisia tuotteita. Sinulla on oltava profiilit kolmessa rivissä: ylhäältä, alhaalta ja keskeltä. Tämä asennusmenetelmä sopii talon pohjan viimeistelyyn yhdellä paneelilla (noin 46 cm korkea).

Vaiheittaiset ohjeet reunustamista varten

Paneelien luotettavaa kiinnittämistä varten on välttämätöntä valmistaa muita elementtejä: aloituspalkki, kulmat, pultit. Lisäosien osto tulee tehdä asennetun sivuraiteen koon ja muodon mukaan. Kun olet hankkinut elementit, tutkinut valokuvien ja videoiden oppitunteja, voit jatkaa koristeen asennusta seuraavan mallin mukaisesti:

1. Asenna aloituspalkki pohjaprofiiliin. Lankan yläreunan etäisyys matkan pohjaan on noin 4 cm.

2. Asennettu ulko- ja sisäkulmat. Niiden avulla voit suorittaa huolellisesti siirtymisen eri lankkujen välillä rikkomatta mallin esteettisyyttä.

3. Kiinnittää ensimmäinen sivuraide. Se on asennettu aloituspalkkiin, yläreuna kiinnitetään aiemmin valmistettuihin laatikoihin.

4. Aseta toinen palkki. Et voi kiinnittää sitä "umpikujaan" ensimmäiseen elementtiin: materiaalin laajeneminen voi johtaa sen muodonmuutokseen nivelissä.

5. Seuraavaksi suoritetaan kellarin jäljelle jääneet sivut. Kun paneelit asennetaan kulmiin, saattaa olla tarpeen leikata niitä.

6. Kun pohja on kokonaan päättynyt, suoritetaan alhaisen virtauksen asennus: elementti asennetaan sivuraiteen päälle, sulkee sen ja levyn ja seinän välisen raon.

Edellä kuvattu pohjamateriaali, jossa on kellarikerrokset viimeisen lisäelementin asennuksen jälkeen, valmistuu. Mutta asiantuntijat suosittelevat myös, että kellarin kunnollinen ilmanvaihto on huolehdittava. Se on esitettävä useissa paneeleissa pyöreissä rei'issä. Kiinnittymisen jälkeen reikiä suljetaan metalliverkolla.

Kellarin pinnoituksen käyttäminen on perusteltua materiaalin käytännöllisyyden ja edullisuuden vuoksi. Se kestää kosteutta, ei haalistu, ei voi muodonmuutoksia. Sen avulla voit luotettavasti suojata yksityisen talon pohjaa ja estää sen tuhoamisen. Siksi käytä kellarin sivuraide - kannattava ja käytännöllinen ratkaisu viimeistely alueen ja muodon talon.

Tee se itse

Ilman sisustus julkisivu ei näytä täydelliseltä. Helpoin tapa antaa jopa vanhalle rakennukselle siisti ulkonäkö on viilata sitä vinyyli paneeleilla. Mitä tulee kellarin sisustukseen, kellarikerän asentaminen omiin käsiisi ei ole ongelma edes kokemattomalle rakentajalle.

Asennuksen vaiheet

Kun ostat sivuraitaa, on tärkeätä olla unohtelematta lisäelementtejä.

Ilman käynnistysliuskoja, sivuraide "kävelee" tuulisella säällä, ja paneelien leikatut reunat, joissa ei ole J-profiilia, näyttävät hyvin sotkuisilta. Yksi tai kaksi J-profiilia voi olla ilman sisäkulmaa.

Alhainen vuorovesi voi myös olla itsenäisesti maalattua terästä. Mutta ulkokulmista on parempi olla luopumatta - valitsemalla vastakkaisia ​​elementtejä, voit saavuttaa hyvin alkuperäisen vaikutelman.

Paneelien työskentelyn helpottamiseksi on parempi valmistaa työkalut etukäteen:

 • ruuvit ja kynnet, joissa on laaja korkki - kiinnitystarvikkeita ja laatikoita varten;
 • vasara, ruuvimeisseli, ruuvimeisseli ja vasarapora (jos tarvitset betoniraudan);
 • metalliset leikkurit ja leikkurit;
 • pyörösaha tai käsisaha hienoilla hampailla;
 • taitto hallitsija, mittanauha ja neliö;
 • taso, rivi ja lasku.

Olisi kiva saada lyönti - reiät rei'itetyistä paneeleista. Pituussuuntaisia ​​reikiä voidaan tarvittaessa porata poraamalla kapea porakone.

Pinnan esikäsittely ja kellarieristys

Koska sivuraide tarkoittaa tuuletettuja julkisivuja, voit käyttää mitä tahansa eristystä - mineraalivillasta vaahtoon. Tärkeintä on noudattaa höyryn läpäisevyyden sääntöä rakennuksen ulkopuolelle, jotta kasvihuoneilmiötä ei syntyisi. No, ja on hyvä eristää hygroskooppinen lämmitin kosteudelta, joka osuu ulkopuolelle.

Ennen eristämisen puupintojen levittämistä käsitellään antiseptisellä aineella. Jos talo seisoo pylväs- tai ruuveilla, ensin puukehys pakataan kellarikerroksen varrella ja siihen kiinnitetään lämmitin. On tärkeää, että kehyksen alarungon ja sokean alueen väliin jää noin 5 cm vapaata tilaa maaperän mahdolliselle kausiluonteiselle kallistukselle.

Työn yksinkertaistamiseksi sen sijaan, että kiinnitettäisiin ripustimet ripustukseen eristeen yli, voit ensin kiinnittää ne seinään ja laittaa eristyksen päälle ja katkaista sen läpi.

Punktuspisteet peitetään vaahdolla.

Laitekaapit asennettavaksi kellarikerrokseen tekevät sen itse

Laatikon laatikot - ehkä tärkein asennus asennuksen yhteydessä. Jos se asennetaan epätasaisesti, paneelit alkavat taivuttaa aallon.

Vyöhykkeen väärä askel johtaa siihen, että paneeleita ei ole mahdollista kiinnittää asennusreikien keskelle ja lukko kiinnitetään paikalleen.

Liitettävyysharja voi olla sekä puuta että metallia. Ensimmäisessä suoritusmuodossa kaikki puupalkit on kyllästettävä antiseptisellä aineella. Metalliprofiili on vahvistettava - kipsilevyn profiili ei ole tässä tapauksessa sopiva, vaikka kipsilevyn suurempi neliömetrin paino verrattuna vinyylilevyihin.

Kellarin viimeistelyyn mahtuu vaakasuora alusta, jos sen korkeus on kokonaan peitetty yhdellä paneelilla.

Jos on tarpeen asettaa kaksi tai useampia reunuslevyjä korkeudelle tai yhteinen aitaus tehdään koko taloon, on paljon helpompaa työskennellä pystysuorilla porteilla.

Rack obreshetki välttämättä kalibroitu tasolla tai luodin. 30-40 cm: n pituus on sallittu pystypalkkien välissä, ja on tärkeää kestää tarkasti 46 cm vaakatasojen välillä - tämä johtuu itse paneeleiden koosta.

On tärkeää tutkia huolellisesti sivupinnalle liitetyt ohjeet ja noudattaa sitä. Mikäli asennustekniikka poikkeaa ohjauspaneelin takuusta, se poistetaan automaattisesti.

Askel askeleelta ohjeita asennettavaksi seinälevyille

Kun reunuskehys on valmis, voit siirtyä suoraan asennukseen:

 1. Ensimmäinen kiinnitä kulmaelementit. Tämän jälkeen vaakasuora viiva merkitään pitkin koko kehä aloituspalkin kiinnittämiseksi. Nurkkien ja aloituspalkin välille on jätettävä pieni etäisyys - noin 6 mm. Tämä tehdään kompensoimaan muovin lämpölaajenemista, joka voi olla melko suuri kuumassa aurinkoisena päivänä.

 • Kahden aloitusliuskan liitoksissa jätettiin myös aukko. Tämä on yleinen sääntö mahdollisten kiinnityselementtien asentamiseen.
 • On tärkeää muistaa, että kaikki kiinnityselementit kiinnitetään ruuveilla, nauloilla tai niitteillä asennusreikien keskellä. Et voi lyödä niitä kokonaan. Paneelien on liikuttava - tämä estää "aallon" lämpölaajenemisen aikana.

 • Ensimmäinen paneeli on aina liitetty vasempaan kulmaan. Jos sivuraide jäljittelee muurausta, sinun on leikattava vasen reunansa. Sivuraiteen sileä reuna asetetaan nurkkaan, ja alareuna koukussaan laukaisualustaan. Asennuksen tasoitus tarkistetaan tasolla - jos ensimmäinen rivi asetetaan epätasaisesti, kaikki loput sopivat myös vinoon, eikä sitä voida korjata.

 • Kaikki seuraavat paneelit asennetaan lähelle yksinkertaisesti asettamalla edelliseen lukkoon. Kun asennat viimeisen rivin rivin, sinun on otettava huomioon, että sen pituus ei saa olla alle 20 cm. Muussa tapauksessa viimeisen viimeisen paneelin täytyy leikata puuttuvaan pituuteen.
 • Jos käytetään suoraa reunusta, erityisiä H-paneeleita voidaan käyttää liitoksen sulkemiseen. Asennettaessa "päällekkäisiä", on parempaa sijoittaa paneeli liitoksen kanssa aurinkoa vasten - niin selkeästi se ei ole selvää.

 • Jos pohja on leveä, toinen rivi asennetaan samalla tavoin kuin ensimmäinen. Kellarikerän viimeinen osa on ebb. Se voi olla sekä metallia että muovia. Kulman kulmissa leikataan vaaditun koon kolmionmuotoinen reikä ja taitoksen paikka asennuksen jälkeen täytetään tiivisteellä. Voit myös käyttää erityistä alku-vuorovesiä, joka on myös aloituspalkki, joka liittää sen päälle.

  Mitä muuta sinun täytyy tietää sivuraiteesta

  Socle sivuraide on paljon vahvempi kuin seinä, mutta myös kalliimpaa. Tästä huolimatta sen lämpölaajeneminen on edelleen varsin korkea, varsinkin tumman väreissä. Sinun ei pitäisi säästää ja ostaa halpoja analogeja kaikista todistetuista yrityksistä - poltettu vinyyli aurinkoisella puolella järkyttää omistajia pari vuotta.

  Niille, jotka haluavat antaa talon omaperäisyyden käyttämällä julkisivulevyjä ja kontrastivärejä, olisi oltava valmiita ottamaan huomioon lämpötilan laajenemisen eron asennuksen aikana. Joten, tummat yksityiskohdat "kävellä" enemmän valoa, niiden välillä on parempi jättää suurempi lämpötila yhteinen.

  Toinen epämiellyttävä hetki asennettaessa sivuraitaa - paikat sijaitsevat niin, että on vaikea saavuttaa yhtenäinen pystykori. Voit tehdä tämän ennen kuin kiinnität jokaisen seuraavan vierekkäisen paneelin, on parempi kokeilla sitä ja tarvittaessa poraa muita vaakasuoria reikiä, jos tehtaat eivät pudota telineisiin.

  Tricks epätasaisille maastohuoneille

  Usein sokea alue epätasaisella alueella talon ympärillä pylväs- tai paalupohjaan ei ole kohdistettu. Tästä johtuen kellari on vino. On tärkeää tasata kellarin yläraja leikkaamalla paneeleiden alareunaa.

  Jos kyseessä on viistottu alareuna, aloituspalkki korvataan J-profiililla, johon paneeli asetetaan. Jos toisen rivin asennus on tarpeen, se on jo asennettu tavalliseen tapaan, koska alarivin yläreuna asetetaan vaakasuoraan tasolle.

  Jotta helpotettaisiin sijoittaa sivuraidetta vinolle alustalle, jossa ei ole tarpeeksi korkeutta yhtä paneelia ja paljon kaksi paneelia, voit huijata. Lähtötaso on asetettu päälle ja tasattu vaakasuoraan. Tässä tapauksessa paneelit ovat alhaalta ylöspäin ja oikealta vasemmalle. Maallikolle ei ole eroja ulkonäössä, mutta voit säästää paljon materiaaleilla, koska sinun ei tarvitse leikata molempia riviä paneeleita.

  Video näyttää prosessin, jossa puuportaan kellarissa on sivuraide sekä ohjeita "dummyille" refluksoinnin rakentamisessa improvisoituilla välineillä.