TsSP: n julkisivut - edut ja ominaisuudet

Tasomaisten arkkimateriaalien käyttö on yksi nykyaikaisen rakentamisen tärkeimmistä suuntauksista.

On olemassa ratkaisuja sisäiseen ja ulkoiseen koristeluun, jotka eroavat materiaalin valinnasta sisustukseen, samoin kuin päällystysvaatimukset.

Tässä artikkelissa tarkastelemme DSP: n julkisivua. Puhumme sementtipohjaisesta lastulevystä, joka on tehty puulastuista, portlandsementistä, vedestä ja kemiallisista lisäaineista.

Tämän julkisivun ominaisuudet ja ominaisuudet

Julkisivun DSP: n pääpiirteet ovat seuraavat:

 • Terveyden ja ympäristön turvallisuus, koska haitallisten aineiden päästöt ovat puutteelliset;
 • Leikkaaminen ja muuntyyppisten käsittelyjen helppous;
 • Suuri lujuus lisäaineiden avulla;
 • Resistenssi kaikentyyppisille biologisille vaikutuksille;
 • Vastustuskyky pakkaselle;
 • Paloturvallisuus;
 • Hyvä lämmönjohtavuus on 0,216 W / m * s.

Sementin sidotun lastulevyn edut ja haitat

DSP: n yleinen vertailu tämän tyyppisiin muihin verhoihin

DSP-laitteiden asennus julkisivuun tarjoaa seuraavat edut:

 • Kosteuden kestävyys - koko veden upottamista varten tämä materiaali paisuttaa enintään 2%. Tällaisen aggressiivisen vaikutuksen ollessa täydellinen sukellus 24 tunnin ajan tämä on yksinkertaisesti erinomainen indikaattori. Ottaen huomioon, että käytännössä DSP altistuu vain kosteudelle saostuksesta - silloin tämä kosteuden määrä ei ole käytännössä vaikuttanut julkisivun viimeistelyn laatuun.
 • TsSP: llä ei ole mätää, vaikka sitä jatkuvasti käytettäisiin kosteuden olosuhteissa.
 • Levyt tarjoavat erinomaisen äänieristyksen - tämä etu toteutuu enemmän levyjen massasta eikä niiden koostumuksesta - luonnollisen äänen (säännöllisen melun nykyaikaista maapalloa pidetään luonnollisena) alkuperä ei yksinkertaisesti tee 50 kilogramman levyjä resonoimalla. Ääni samanlaisella pinnalla on täysin vaimennettu.
 • DSP: llä on suuri iskunkestävyys - kokeneet rakennuttajat huomaavat tämän ominaisuuden välittömästi asennuksen aikana - leikkausta ei ole mahdotonta jopa käyttötarkoituksessa, kun taas monia muita etupaneeleja on käsiteltävä erittäin huolellisesti.

DSP-julkisivun verhoilun edellä mainituista ominaisuuksista ja eduista voidaan kyseenalaistaa.

Itse asiassa, koska sahanpurua käyttävä materiaali voi olla esimerkiksi tulenkestävä? Tällaiset kysymykset tulevat usein niiltä, ​​jotka eivät ole henkilökohtaisesti perehtyneet tällaiseen aineistoon. Se ei ole puuhaara, joka vallitsee DSP: ssä, mutta Portland-sementti - se on se, joka antaa materiaalille kaikki edut, jotka eivät ole puhtaan puun ominaisuuksia.

Suuri massa on sementtihierteisten lastulevyn päähaaste, joten niiden asennus toteutetaan varustetulla tukirakenteella.

DSP-talon julkisivusta on hyviä vahvuuksia ja turvallisuutta huolimatta haittapuolia:

 • Levyjen suuri massa, mikä vaikeuttaa niiden asentamista. Paneelit, joiden korkeus on 3 metriä, on vaikea asentaa edes ensimmäisen kerroksen tasolle, mitä puhutaan korkeammista rakennuksista, töiden aikana, joissa on mahdotonta tehdä ilman telineitä.
 • Suuresta iskunkestävystä huolimatta levyillä on pieni taivutuslujuus. Yksinkertaisemmin sanottuna ne rikkovat omaa painoarvoaan. Tämän välttämiseksi ei ole tarpeen nostaa pitkiä levyjä yhdensuuntaisesti maan kanssa pitämällä niitä vain reunoissa.
 • Voit leikata materiaalia vain hiomakoneen ja kiven tai betonin ympyrän avulla. Käyttämällä muita työkaluja huomaat nopeasti, että materiaalin leikkaaminen tällä tavalla on liian hankalaa ajoissa eikä liian laadukasta. Muista, että DSP ei ole puu vaan konkreettinen. Vaikka materiaali on hyvin ohutta, sitä tulisi käsitellä betonina.
 • Jos DSP-levyjen julkisivut tehdään suurella alueella, syntyy ongelma lämpöerotusten kerääntymisen yhteydessä. Pienien pidennysten yhdistelmä päällysteiden välisissä liitoksissa johtaa siihen, että saumat, jotka on tiivistetty kiteillä tai sementillä, murtuvat koko ajan. Onneksi tämä ongelma on ratkaistu - täsmälleen miten, me kuvaamme sitä tarkemmin verhoiluasennustekniikassa.

Teknologian asennus ja julkisivu DSP

Julkisivun päällysteen yleinen asettelu sementtipohjaisilla lastulevyillä

DSP: n tapauksessa julkisivut voidaan leikata eristyksellä tai ilman.

Paikallisista sääolosuhteista huolimatta eristys on suositeltavaa laittaa sen jälkeen - se suojaa paitsi kylmästä myös lämmöstä.

Asennus- ja viimeistelytoimien toteuttamiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Päällystysmateriaali itsessään - DSP: n paksuus julkisivulle tulisi olla 1,6 - 2 cm. Alempi paksuus tarkoittaa suurempaa rikkoutumista, mikä ei ole täysin hyväksyttävää ulkoisen viimeistelyn tapauksessa. DSP-laitteita ostamassa sinun pitäisi ostaa materiaalia 10-15% enemmän kuin julkisivun pinta-ala alustan alla.
 • Palkki 5 x 5 cm - rungon korkeus saa olla korkeintaan 60 cm. Materiaalin määrän laskeminen perustuu siihen, käytetäänkö vaaka- tai pystysuuntaisia ​​kiinnitysmenetelmiä. Paras vaihtoehto puuta varten on galvanoidut profiilit kipsilevylle.

Saumojen luominen voidaan tehdä usealla eri tavalla.

Sementti-sidotun lastulevyn julkisivujen koristelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Telineet asennetaan pystysuoraan ja vaakasuoraan tukiseinään. Suurin askel on 60 cm. Tietty määrä valitaan sen mukaan, kuinka raskasta koko rakenne on - sitä suurempi sen ala (ja massa), sitä pienempi askel olisi.

Ohjainten äänenvoimakkuus riippuu valitun materiaalin paksuudesta.

Kiinnitys suoritetaan vähintään 5 itsekierteittävää ruuvia yhdessä levyssä.

Viimeistelyä voidaan käyttää maalausta ja lisäkoristeiden luomista.

Jos tarvitset entistä tarkempaa viimeistelyä, voit suorittaa ilmastoidun posliinisen kivihiilen julkisivun teknologiaa. Tällainen loppusuoritus maksaa enemmän kuin maalaus tai asennus, mutta lopputulos on paljon puolueellisempi.

Vihje 1: Kuinka kaapata DSP-talo?

Artikkelin sisältö

 • Kuinka vaipat talon DSP?
 • Miten eristää puutalo baarista
 • Miten kipata puiset seinät

Pitäisikö minun käyttää DSP ruhojen pinnoittamista varten?

Kuinka päällystää talon DSP?

Vihje 2: Kuinka heittää yksityinen talo ulkona

Talon lämmittämiseksi talon seinät eivät kastuneet tai jäätyneet, materiaali, joka peittää talon ulkona, on valittava oikein. Tämän materiaalin on oltava:

- on matala lämmönjohtavuus

- kestämään suuria lämpötilaeroja

- säilyttää ominaisuutensa sateen, auringon säteilyn, tuulen jne. vaikutuksen alaisena.

Mitä voidaan suositella talon viimeistelyyn?

1. Siding. Tärkeimmät edut: erilaiset suunnittelupaneelit, korkea materiaalinkestävyys ulkoisiin vaikutuksiin, helppo asennus, alhainen hinta, alhainen paino. Sides on valmistettu teräs-, alumiini-, puu-komposiitti-, sementti-selluloosa- ja vinyylipidikkeistä.

2. Klinkkerin termopaneelit. Tärkeimmät edut: ne asennetaan yksinkertaisesti, jäljitellään tiilimuotoa täydellisesti, niitä voidaan käyttää puun, tiilen, muun materiaalin, kevyen, kestävän ja kosteuden kestävän talon peittämiseen.

3. Estää talon. Tärkeimmät edut: ympäristöystävällisyys (paneelien valmistuksessa käytetään luonnollista puuta, jalostetaan käyttöiän lisäämiseksi), alhainen paino, lämpötilan kestävyys. Tällaisten puupaneelien avulla voit luoda täydellisen vaikutelman siitä, että talo on rakennettu todellisista lokeista, kuten vanhoissa päivissä. Muuten lohkotaloa voidaan käyttää myös talon sisustukseen. Löydät myös talon talon, paitsi puusta, myös metallista, vinylistä.

4. Tiili. Tärkeimmät edut: kiinteä ulkonäkö, ympäristöystävällisyys, lämpötilan ääripäästöt ja ulkoiset vaikutukset, pitkä käyttöikä.

5. Posliinilaatat. Tärkeimmät edut: ympäristöystävällisyys, korkea ulkoisen vaikutuksen kestävyys ja pitkä käyttöikä. Posliinilaatat antavat talolle hyvän kuvan, mutta koska sen paino on riittävän suuri, sen asennus vaatii erityisen kehyksen (joka ei sovi puutaloille). Haittojen joukossa ei ole vain merkittävää painoa, vaan myös materiaalin korkeat kustannukset.

Tee-se-itse-koristelu julkisivuun DSP-levyillä: asennusohjeet ja sementti-parranajolevyn tekniset ominaisuudet

Julkisivun koristelu on tärkeä askel kauniin talon ulkoasun luomisessa. Materiaalin valintaan olisi painotettava. Se, mikä on tärkeää, ei ole niin kaunis julkisivu kuin tarjoamalla mahdollisimman suurta suojaa ulkoisen ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta. Monista vaihtoehdoista DSP-levyjen julkisivun viimeistely on ehkä yksi optimaalisista tavoista tehdä se itse.

Tällaisissa "kuivassa asennuksessa" käytetyissä levyissä rakenne antaa lisää vakautta, vesivoimaa, lämpöä ja tuulen suojausta. Ymmärrä yksityiskohtaisesti DSP-levyjen julkisivun pinnoitusprosessi, jotta voit selvittää, mitkä tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet ovat luontaisesti sementtihiekkakartongissa. Voit lukea artikkelin.

DSP-levyjä julkisivulle

Julkisivun koristelu TsSP-levyt valokuva

Tämä on arkkitehtimateriaali, jossa on kiinteä sileä pinta harmaa väri, jonka nimenomaisesti - sementti-parranajolevy puhuu sen osista. Lyhyesti sanottuna tuotanto tapahtuu puristamalla seosta, joka koostuu seuraavista ainesosista: Portland-sementti (65%), puuhedelmät (24%), kemialliset lisäaineet, jotka parantavat levyjen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia 2,5%: n tilavuudella ja vettä (8, 5%). Kun koko prosessi kulkee läpi, saadaan riittävän vahva materiaali, jolla on monoliittirakenne ja sileä pinta.

Yleensä julkisivun DSP-levy on ihanteellinen viimeistely. Jalostuksen helpottamisen ansiosta tämä on erinomainen tilaisuus mahdollisimman pienellä kustannuksella antamaan talolle yksilöllinen, upea ulkoasu. DSP: tä on helppo leikata, poraa, myydä ja jauhaa, mutta sementin laatikon koostumuksessa on käytettävä työkalua, jossa on kovien seosten työpinta. Suosittelemme hiomakoneiden ja piikkien käyttöä betonilla tai kive- lillä.

Saatavana teksturoiduissa DSP-levyissä, jotka jäljittelevät tiiliä tai muurausta. Lisäksi on olemassa paneeleja, joissa on päällystetty kivi-siruja, valmistettu eri väreillä.

DSP-levyn ominaisuudet ja tekniset ominaisuudet

Sementti lastulevy julkisivuun

Valitsemalla DSP-levyn julkisivujen pinnoitukseen, jonka tekniset ominaisuudet antavat paljon etuja muihin arkistomateriaaleihin verrattuna, on mahdollista luoda kaikki edellytykset rakenteen pitkäaikaiselle toiminnalle. Täten on kokeellisesti todistettu, että sadalla jäätymisen sulatusjaksolla ei ole käytännössä mitään vaikutusta levyjen laatuun ja ominaisuuksiin.

Harkitse sementtisahauksen laatan toiminnallisia ja teknisiä ominaisuuksia tarkemmin:

 • Materiaalin voimakas lujuus, mukaan lukien isku. Se ei muutu suunnasta riippuen, ts. Se pysyy yhtä korkeana kuin asennettuna poikittaiseen ja murto-suuntaiseen suuntaan.
 • Paloturvallisuus. Palamista hidastava ja palamaton materiaali; ei aiheuta vaarallisia aineita tai tupakoi kuumennettaessa.
 • Kosteudenkestävyys. Se ei ukkosta yli 2%, kun se on vedessä 24 tuntia. Ottaen huomioon, että käytön aikana on vain riski kastua saostuksesta, on ilmeistä, että tämä on erinomainen osoitus kosteuden kestävyydestä.
 • Höyryläpäisevyys
 • Hyvä melueristys.
 • Suuri biostabiliteetti DSP. Sementin läsnäolon vuoksi laattarakenteessa ja siksi emäksisessä ympäristössä materiaali ei kaadu, eikä se ole altis vahingollisille hyönteisille ja erilaisille mikro-organismeille.
 • Pakkasvaste. DSP: itä käytetään kaikissa ilmasto-olosuhteissa, jopa äärimmäisillä.
 • Absoluuttinen ekologinen puhtaus, haitallisten lisäaineiden puuttuminen.

Ominaisuudessaan houkutteleva kehittäjäominaisuuksiin, julkisivun sementtipohjainen lastulevy tulee optimaaliseksi ja luotettavaksi viimeistelymenetelmäksi.

Julkisivut DSP-levyt

Monista eduista huolimatta on myös haittoja. Tärkein niistä on levyjen suuri paino, mikä vaikeuttaa heidän kanssaan työskentelyä. Se on melko hankala asentaa DSP-levyjä julkisivulle, kun niiden korkeus on 3 m, ja paino koosta riippuen on 35-87 kg, vaikka sitä ei tehdä yksinään. Korkealla työskentelyllä on suoritettava koneellistamisen käyttö, esimerkiksi vintturit.

Ison iskunkestävyyden ansiosta materiaalilla on alhainen taivutuslujuus. Toisin sanoen laatta voi murtautua ilman oman painonsa ylläpitämistä. Älä nosta pitkiä paneeleita, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​maata pitkin vain reunoja. Vie ne vain reunalla.

Julkisivulevyjen asennus ja päällystys TsSP

Talot, joissa DSP-levyjä käytetään verhousmateriaalina, kykenevät kestämään varsin vaikeita toimintaolosuhteita. Erinomaiset tekniset ominaisuudet ja materiaaliominaisuudet takaavat rakenteen suojauksen, eheyden ja kestävyyden. Jos DSP-levyn paksuus talon seinille (runko) on esimerkiksi 10 - 40 mm, ulkoverhousmateriaalille tulisi valita materiaali, jonka paksuus on 10-20 mm. Optimaalinen julkisivujen viimeistelyyn voidaan katsoa paksuksi 12-16 mm. Tässä on otettava huomioon se, että tämän parametrin kasvu lisää ylimääräistä kuormitusta ja materiaali, joka on ohuempi ja jolla on huomattavia epätasaisia ​​perustekijöitä ja liiallinen altistuminen, voi yksinkertaisesti rikkoa.

Teltta TsSP kehysrakennuksen julkisivulla

Suojalevyt DSP voidaan tehdä eristämällä ja ilman sitä. On kuitenkin suositeltavaa käyttää eristystä asennuksen aikana - se pystyy suojaamaan millä tahansa lämpötila-alueella alhaisimmasta erittäin korkeaan. Tämä vaihtoehto asennetaan levyille DSP, harkitsemme vaiheittain.

 • Kantajan seinään on vaakasuoraan tai pystysuoraan kiinnitetty 60 cm: n portaita. Pystysuuntaista menetelmää käytetään yleisemmin, vaakasuoraa käytetään tavallisesti pienillä alueilla. Sementtiruiskulevyjen kiinnitysjärjestel- mät tarvitsevat kiinteän, vakiona suunniteltuja kuormia. Siksi puun tulee olla vähintään 50x50. Joskus palkki korvataan suorakulmaisilla putkilla (50x20).
 • Kehyksen elementtien välissä on eriste. Käytä usein basaltin mineraalivillaa. Jokainen eristyslevy kiinnitetään seinään kahdella tapilla. Tuulenpitävä kalvo asetetaan päälle, joka asennetaan samalla tavalla kuin lämmitin tai rakennusteline.
  • Seuraava vaihe on DSP-levyjen asennus. On huomattava, että kalvon ja kehysrakenteen ulkoreunan välisen tuuletuksen välisen aukon on oltava vähintään 2 cm. Tämän ehdon varmistamiseksi on tärkeää valita oikea palkin paksuus runkoon. Ennen kuin asennat DSP: n, tarkista lavan asennetun elementin pystysuuntaus tai vaakasuora asento. Rakenteen kaikkien osien on oltava samassa tasossa.
  • Kiinnityspaneelit on tehtävä kiinnittimien välisen vaiheen mukaisesti. Joten teknisesti oikea etäisyys reunasta on 2-4 cm ja reuna-kiinnittimien välillä - 20-60 cm. Parempi esiporaus ruuvin reikiin. Niiden halkaisijan on oltava 1,2 kertaa kiinnikkeen halkaisija. On tärkeää muistaa, että kiinnittimiä on käsiteltävä korroosionestoaineella. Prosessia voidaan käyttää pultteja, metallikannattimia, ruuveja.

  DSP-kiinnitysruuveja

  Jos työn koristeosa siirretään jostain syystä, niin julkisivu on yksinkertaisesti päällystetty DSP-levyillä ja jätetty parempaan aikaan. Mitään ei tapahdu tällaisten levyjen reunojen tai pinnan suhteen. Vaikka on olemassa mahdollisuus, että kosteuden vaikutuksesta levyt ja liitokset voivat hieman siirtyä.

  DSP-levyjen päällystettyä julkisivua voidaan vuorotella millä tahansa sopivalla materiaalilla, joka on maalattu tai viimeistelty julkisivukoristeella. Mutta etukäteen on tarpeen levittää pohjamaalia.

  Yksinkertaisin tapa viimeistellä DSP-väri. On suositeltavaa käyttää maaleja silikonilla tai akryylillä, joita käytetään yhdessä tai useammassa kerroksessa.

  DSP-laattojen julkisivuarkkitehtuuri on yhä yleisempi yksittäisissä asuntorakenteissa. Ja se on ansaittu. Loppujen lopuksi materiaalin erinomaiset laatuominaisuudet antavat sen käytettäväksi monissa malleissa hyvin erilaisiin tarkoituksiin: julkisivuilta ja sisustukselta, polkujen päällystämiseen ja ikkunoiden valmistukseen.

  Sementtiliima-arkkeja julkisivujen viimeistelyyn: kuinka asentaa ja kuinka paljon se maksaa

  Perinteiset, vuosisatojen ajan käytettävät menetelmät, rakennusten viimeistelymenetelmät hitaasti mutta varmasti menettävät merkityksensä, sillä nykyaikainen rakennustekniikka keskittyy materiaalien käyttöön, joilla on korkeat rakenteelliset, toiminnalliset ja ympäristöominaisuudet. Yksi tällaisista materiaaleista on sementtipohjainen lastulevy (DSP). Kotimarkkinoilla DSP-paneelit julkisivujen verhousta ilmestyi melko äskettäin, mutta asuntorakentamisen mittakaavassa käyttömahdollisuudet ovat varsin merkittävät.

  Mikä on DSP julkisivuun?

  Sementti lastulevy on monoliittinen levymateriaali, jonka paksuus on enintään 35 mm ja tiheys jopa 1400 kg / m 3. Tällaisten levyjen yläkerros on hyvin sileä ja tietty kovuus. Tämä tuote on erityisen suosittu rakennustekniikoissa, jotka ovat suosittuja, kun kaikki märät toiminnot jätetään pois ja "kuivatyyppinen asennus" toteutetaan. Sementtisidonnaisten lastulevyjen laatua säännellään GOST 26816-86 sekä EU: n aluetta koskevalla lainsäädännöllä EN 635-2EU.

  Ennen raken- nuksen ulkoasua sementtipohjaisella lastulevyllä on tarpeen määrittää materiaalin koko. Nykyisen standardin mukaan arkkien parametrit olisivat seuraavat:

  • pituus: 3200-3600 millimetriä;
  • leveys: 1200-1250 millimetriä.

  DSP asennettaessa asiantuntijat suosittelevat seuraavien arkkien paksuutta:

  • kehysrakennus - 14-35 millimetriä;
  • ikkunaluukut, markiisit, rinteet - 18-30 mm;
  • kiinteä muottirakenne - 14 - 20 millimetriä;
  • seinät, väliseinät - 14-18 millimetriä.

  Runkorakenteen mittakaavassa tilojen seinät tehdään pääsääntöisesti 12-40 mm: n poikkileikkauksilta ja ulkosivuilta 16-28 mm paksuja levyjä. Asennettaessa sementtipohjaista lastulevyä talon julkisivulle, on suositeltavaa ottaa 16-18 millimetrin levyjä - Tällaiset levyt eivät rikkoudu sallitun vaikutuksen alaisena eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta rakennuksen rakenteeseen.

  Myös varsin usein TsSP: tä käytetään pohjan viimeistelyyn. Erityisen tyylikäs kotona näyttää, jos käytät paneelia tiilen alla. Tämäntyyppisten levyjen ominaisuudet antavat sinun jättää ne pois erikoiskoostumuksineen, mikä tekee tällaisesta viimeistelystä entistä kätevämpää.

  soveltamisalansa

  DSP on ydin, joka on välttämätön materiaali vanhojen rakennusten korjaamisessa ja uusien sekakäyttöisten laitteiden rakentamisessa. Sementtipohjaiset lastulevyt eivät lataa kantavia rakenteita ja seiniä, mutta niitä käytetään rakenneaineina elementtien jäykkyyden lisäämiseksi.

  Lisäksi DSP-laitteiden avulla voit unohtaa sellaisia ​​monimutkaisia ​​toimintoja kuin sementtilaastin valmistuksessa ja sekoittamisessa, seinien rappauksessa ja tasoittamisessa. Levyjen sileyden takia pintatäytteen esivalmistelut eivät myöskään kuulu, joten niitä voidaan käyttää välittömästi pohjustukseen ja maalaukseen.

  Ominaisuudet ja laite

  Toimivia yhdistelmäsementtisementtiä sisältävien levyjen koostumus sisältää:

  • Portlandsementti, jonka luokka on vähintään M-500 - 65%;
  • havupuuseen liittyvästä jätteestä peräisin oleva puu - 24%;
  • vesi - 6%;
  • mineraaliset lisäaineet (alumiinisulfaatti tai kloridi) - 3%;
  • nestemäinen lasi - 2%.

  Huomio: Kun ostat DSP: n talon julkisivun viimeistelyä varten, suositeltavaa on antaa nestemäistä lasia sisältävät materiaalit, koska tällaiset arkit ovat kestävämpiä kosteudelle, lämpötilan muutoksille ja sademäärille.

  DSP-paneelien tuotantotekniikka on melko yksinkertainen:

  • rumpuun sijoitetaan tietty määrä hakkeen puunleikkausta;
  • lisätä mineraaleja;
  • Portland-sementti, vesi ja vesilasi otetaan käyttöön;
  • sekoitetaan voimakkaasti homogeeniseen massaan asti;
  • muodostavat useamman kannen laatta (sisempi kerros sisältää suuren osan siruista, mikä määrää levyn lujuuden tason: ulkokerrokset sisältävät hienojakoisia siruja, jotka antavat materiaalin sileän pinnan);
  • käsitellä työkappale puristimella;
  • käyttäen hihnaa palvelee puolivalmiita tuotteita kammioon edelleen jähmettämiseksi.

  Lopullisessa tuloksessa saatu materiaali on monoliittisia sementti-parranajolevyjä, joihin ei liity delaminaatiota. Tällaisen yhdistelmän merkittävä etu on haitallisten haihtuvien aineiden täydellinen puuttuminen, koska levyjen koostumuksessa ei ole synteettisiä komponentteja.

  Sementtiä sitovien lastulevyjen koostumuksen lisäksi on muita teknisiä ominaisuuksia, joiden osalta lopputuotteita välttämättä tarkistetaan:

  • Normaalilla kosteustasolla DSP: n tiheys ei saa olla yli 1300 kg / m²;
  • veden imeytymisnopeus ei saa ylittää 16%;
  • 6-12%: n kosteudessa laatta ei saa paisua yli 2%;
  • lopputuotteen vetolujuuden ei tulisi olla alle 0,4 MPa;
  • kun taivutetaan, sovelletaan seuraavia standardeja: levyt, joiden paksuus on 10-16 mm - 12 MPa, 18-24 mm - 10 MPa, 26-40 mm - 9 MPa.

  Arviot: edut ja haitat

  Kuten käytännössä ilmenee, sementtihiukkasten levyt ovat useita kiistattomia etuja, kuten:

  • toiminnallisuus (TsSP voidaan käyttää sekä vanhojen rakennusten korjaamiseen että uuden rakentamiseen);
  • lujuus (taipumisen muodonmuutoksen aikana DSP: n lujuus vaihtelee enintään 10%: lla);
  • työstettävyys (levyt voidaan leikata, sahata, jauhaa, porata ja jauhaa);
  • kosteudenkestävyys (kun DSP upotetaan veteen 24 tunniksi, materiaali turpoaa vain 2%);
  • ympäristöystävällisyys (levyt eivät sisällä myrkyllisiä aineosia eivätkä kerää sähkövarauksia);
  • palonkestävyys (DSP-levyt ovat palonestoaineita ja heikosti syttyviä eivätkä aiheuta savuttamattomia aineita;);
  • alhaisissa lämpötiloissa (yhdistelmän tuhoutuminen tapahtuu vasta 50 taipumispisteen syklin jälkeen);
  • Biostabiliteetti (DSP: t eivät ole alttiita mätämiselle, antiseptisen yhdisteen - kalsiumhydroksidin ja sienen tai muotin negatiiviset vaikutukset, ja väkevän alkalisen ympäristön suojaavat levyt jyrsijiltä).

  Samanaikaisesti huomattava määrä levyjä voi johtua DSP: n merkittävistä puutteista, koska se huomattavasti vaikeuttaa asennustöitä. Lisäksi on välttämätöntä käsitellä materiaalia äärimmäisen varovasti, koska sen paino voi yksinkertaisesti rikkoa.

  Lisäksi levyjä leikataan vain hiomakoneen tai pyörösahan avulla - samaan aikaan on tarpeen vetää leikkausviiva mahdollisimman varovasti, koska levy voi räjähtää, jos se liikkuu väärin.

  Tyypit TsSP-levyille julkisivuille: koot ja hinnat

  Tähän mennessä sementtihiukkaset ovat seuraavia tyyppejä:

  • sileä, karkea pinta;
  • maalattu pinta;
  • jauhettu pinta;

  Erityisen huomionarvoisia ovat jauhatut laatat. Tämän käsittelymenetelmän ansiosta paneeli voi antaa tietyn tekstuurin ja siten antaa esteettisen valinnan. Erityisen suosittuja ovat TsSP, jossa on kivi tai tiili - ne pystyvät tarjoamaan näkyvän ulkoasun paitsi julkisivulle myös rakennuksen perustalle.

  Tavallisilla sementtipohjamaaleilla on houkutteleva harmaa väri. Kuitenkin valmistajat pyrkivät kaikin keinoin korjaamaan tämän haitan levittämällä ja maalaamalla paneelit. Molempien DSP-käsittelymenetelmien ansiosta tuotteella ei ole pelkästään näkyvää ulkonäköä vaan myös ylimääräistä kosteuden suojausta, joten jotkin valmistajat käyttävät kaksinkertaista maalikerrosta ja tekevät siten vuorauksesta entistä kestävämmän.

  Rakennuksessa ei käytetä harmaita harsoja. Tällaisia ​​tuotteita käytetään väliseinien asentamiseen, lattioiden ja seinien karkeaseen pinnoitukseen sekä sandwich-paneeleiden valmistukseen.

  Sementtihiukkasten valmistusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti. Esimerkiksi tämän sivukanavan kehittyneet teknologiat antoivat mahdollisuuden valmistaa erittäin ohutlevyt, joiden poikkileikkaus on jopa 4 millimetriä. Näiden levyjen pääasiallinen etu on kiillotuksen tarve, joka heikentää merkittävästi markkinahintojaan.

  Sementti-sidotun lastulevyn hinta arkkia kohti vähittäismyynnissä määräytyy sen koon mukaan. Tällaisen materiaalin tuottamisessa on vakiolevyn koko, joka on 3200x12500 millimetriä ja paksuus voi olla välillä 10-40 millimetriä.

  Selkeyden vuoksi esitämme pienen taulukon:

  Tällä hetkellä DSP: n keskimääräiset hinnat ovat seuraavat:

  • levy 10 millimetriä paksua: 900-1000 ruplaa;
  • levyn paksuus 20 millimetriä: 1600-1900 ruplaa;
  • levyn paksuus 30 millimetriä tai enemmän: 2000 ruplaa.

  Viimeistelevä julkisivu DSP: asennus

  Sementtiruuvilevyjen valmistelu asennettavaksi

  Jotta DSP asennettaisiin asianmukaisesti asennukseen, sinun on ensin tutustuttava tämän materiaalin ominaisuuksiin. Koska sementtipohjaiset lastulevyt koostuvat sementti- ja puukuiduista, niillä on suhteellisen vähän iskunkestävyyttä. Tästä syystä sinun on käsiteltävä niitä äärimmäisen varovasti.

  Levyjä voidaan sahata - tällaisten paneelien oikean kokoiset porausreiät ovat melko yksinkertaisia. Tämä on juuri se, mitä on tehtävä, DSP: n valmistelu asennusta varten, koska levyt on kiinnitettävä telineeseen. Tämän tehtävän yksinkertaistamiseksi asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti porrastusta vaaditun reikien lukumäärään etukäteen.

  On muistettava seuraavista työn vivahteista:

  • paneelin kiinnittämiseen tarvitaan ruuveja tai ruuveja vastakkaisella päällä;
  • kiinnittimien optimaalinen halkaisija on 3-6 millimetriä;
  • paneelin reiän poikkileikkauksen tulee olla 1,2 ruuvin halkaisijan koko;
  • kiinnittimet on sijoitettava 2 cm: n etäisyydelle levyn reunasta;
  • optimaalinen askel kiinnittimien välillä on 20 senttimetriä, mutta tarvittaessa sitä voidaan säätää;
  • ruuvien suurin sallittu kaltevuus on 40 senttimetriä.

  Jos ei ole mahdollista esilata reikiä lautasessa, asennusprosessin aikana paneeleiden kiinnittämiseen on käytettävä ohuita ja kestäviä reunoja sisältäviä salaisia ​​itsekierteittäviä ruuveja.

  Huomio: Levyjen kiinnittämiseen metalliin tai puisiin telineisiin ei saa käyttää ruiskuja, jotka on suunniteltu kipsi- ja kipsilevyjen kanssa. Levyjen reikien porauksessa on käytettävä poranterät, jotka on suunniteltu toimimaan metallilla tai kärjen avulla.

  Myös asennusvaiheessa käytettävien DSP-levyjen valmistuksen vaiheessa voidaan tarvita levyjen leikkaamista. Sahatavaraa varten voit käyttää hiomanauhaa tai pyörösahaa, ja työkaluihin on asennettu timanttipäällystetty segmenttilevy. Ennen sahausvaiheen aloittamista on otettava huomioon, että sementtipöly muodostuu työn suorittamisen aikana, joten pölynkeräyslaite on valmisteltava työskentelemään huoneessa.

  Pintaverkkoteknologia

  DSP: n julkisivu on valmis seuraavan algoritmin mukaan:

  • Jalustat asennetaan pystysuoraan ja vaakasuoraan julkisivulle. Suurin askel - 60 senttimetriä. Mitä raskaampi muotoilu, sitä pienempi piki on.
  • Eristys on asetettu, joka kiinnitetään pohjaan tylkillä (kaksi kutakin laatua kohti). Tuulenpitävä kalvo asetetaan yläpuolelle ja jäljelle jäävät tapitangot ovat jo kiinnitetty sen läpi.
  • Varustettu laakerirenkaalla. On välttämätöntä tarkkailla paitsi vertikaalisuutta / vaaka-arvoa myös elementtien sijaintia samassa tasossa. Käytännöllisyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää rakennustasoa. Laatikoiden paksuuden tulee olla sellainen, että kehyksen ulkoreunasta jää tuulenpitävään kalvoon vähintään 2 senttimetriä.
  • DSP-levyt on asennettu. Laatikkoon tulee kiinnittää ruuvit tai piiloruuvat. Levyjen välisen raon on oltava 3-5 millimetriä.
  • Saumat suljetaan. Sementin tai kittien käyttäminen tähän tarkoitukseen ei ole välttämätöntä - lämpöerotuksen vuoksi ne särkyvät. On suositeltavaa käyttää tiivisteainetta. Sen päälle on tehty puusta tai metallilevyjä.

  Lisätietoja DSP-julkisivun pinnoitustekniikasta on alla:

  Kuinka maalata DSP julkisivulle: mikä maali valitsee?

  Kuten jo mainittiin, sementti-sidotut hiukkaset eivät periaatteessa edellytä ylimääräistä suojaa - niiden pinta on jo riittävän kestävä erilaisille negatiivisille vaikutuksille ja voi kestää useita vuosia. Estetiikan näkökulmasta harmaa ei kuitenkaan sovi kaikkiin rakennuksiin, ja saattaa olla tarpeen päivittää olemassa oleva pinnoite. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää valita oikea kokoonpano.

  Asiantuntijoiden mukaan DSP-laitteiden sopivimmat värit ovat:

  • Akryyli. Ne ovat erinomainen vaihtoehto tällaisen pinnan viimeistelyyn. Ne toimivat vuorovaikutuksessa sementtilankojen kanssa ja niillä on korkea tarttuvuus. On suositeltavaa valita liuotinpohjaiset koostumukset - vesipohjaiset maalit tunkeutuvat materiaalin rakenteeseen pahimmiksi ja voivat siten tarttua pinnalle paljon vähemmän.
  • Lateksia. Alkaalisiin vaikutuksiin kestävät, kun ne kuivuvat, muodostavat voimakkaan elastisen kalvon. Suuri kosteuden suojaus ja höyryläpäisevyys. Lateksimaalatut julkisivut voidaan pestä.
  • Silikaatti. Niillä on suurin tarttuvuusaste - päällyste kirjaimellisesti tunkeutuu materiaalin syvyyksiin. Niillä on korkea höyryläpäisevyys ja säänkestävyys. Sopii myös märille pinnoille.

  On huomattava, että DSP-yhdisteiden värjäys alkydiyhdisteillä ei ole sallittua - tällaiset maalit reagoivat erittäin huonosti alkaliin, joten pinnoite voi halkeilla tai irrottaa kokonaan lyhyessä ajassa.

  Siten julkisivun itsenäinen suorittaminen DSP-paneelien kanssa ei ole niin vaikeaa kuin voi ilmeisestikin näkyä. Jos kaikkia sääntöjä ja asennustekniikkaa noudatetaan, päällyste kestää monta vuotta, ei ainoastaan ​​koristelemalla rakennusta vaan myös suojaamaan sitä ulkoisten negatiivisten tekijöiden negatiivisilta vaikutuksilta.

  DSP-paneelit ulkotiloihin

  Perinteinen, käytetty vuosisatojen ajan, asuntorakentamisen ja viimeistelymenetelmien menetelmät vähitellen menettävät merkityksensä. Nykyaikaiset rakennusmenetelmät keskittyvät uusiin materiaaleihin, joilla on korkea käyttö-, rakenne- ja ympäristöominaisuudet.

  DSP-paneelit ulkotiloihin

  Yksi tällaisista materiaaleista on DSP - sementtiä sitova lastulevy. Se näkyi Venäjän markkinoilla niin kauan sitten, mutta sen käyttömahdollisuudet kotimaisten asuntorakentamisen laajuudessa ovat varsin merkittäviä.

  Julkisivut TsSP-levyt - kuva

  DSP: t ovat monoliittisia levylevyjä, joiden tiheys on enintään 1400 kg / m3 ja paksuus jopa 35 mm, joilla on erittäin tasainen yläkerros tietyn kovuuden kanssa. Tämä tuote on erittäin suosittu yhä suositummilla teknologisilla menetelmillä, kun kaikki märät toiminnot poistetaan mahdollisimman paljon ja toteutetaan niin kutsuttu "kuivatyyppinen asennus". Tämän levytuotteiden laatua säätelee GOST 26816-86 sekä Euroopan yhteisön aluetilaan hyväksytty sääntelyasiakirja EN 635-2EU.

  DSP-levyt - koot, tyypit, ominaisuudet

  DSP on välttämätön materiaali uusien sekakäyttöisten laitteiden rakentamiseen ja vanhojen rakennusten korjaamiseen. Levyt TsSP eivät anna kuormitusta laakereille ja seinille. Chip-sementtikomposiitteja käytetään myös rakennemateriaalina, jota käytetään elementtien jäykkyyden parantamiseen. Ilman DSP: itä on mahdotonta toteuttaa matalaa rakennetta: sementtiä sitovia lastulevyjä käytetään muottirakenteena kiinteissä ja nauhateissa, mikä vähentää huomattavasti aikaa, työvoimakustannuksia ja asennuksen monimutkaisuutta, koska DSP ei aiheuta muodonmuutoksia valun aikana eikä betoniseoksen kovettumisen aikana.

  Sementtipohjainen lastulevy TsSP

  Sementtipohjainen lastulevy antaa sinulle mahdollisuuden unohtaa sellaiset työvoimavaltaiset toiminnot kuin sementtilaastin valmistelu ja sekoittaminen, seinäpintojen rappaus ja niiden kohdistaminen. DSP-levyjen sileyden takia laattapinnan alustavan täytön toiminnot suljetaan pois teknisestä prosessista, joten niitä voidaan käyttää välittömästi pohjustukseen ja maalaukseen.

  Video - Hirsitalo, joka on päällystetty DSP-levyillä

  Tuotantoteknologia ja komponenttikoostumus

  Mikä on osa funktionaalista DSP: tä:

  • Portland-sementtiaste ei ole alle M-500 - 65%;
  • havupuuseen liittyvästä jätteestä peräisin oleva puu - 24%;
  • mineraaliravinnot alumiinisulfaatin tai kloridin muodossa - 3%;
  • nestemäinen lasi - 2%;
  • vesi - 6%.

  Se on tärkeää! Kun hankitaan sementtipohjaisia ​​lastulevyjä yksittäisen kartanon julkisivun viimeistelyyn, suositeltavaa on antaa sellaiset DSP-tyypit, jotka sisältävät nestemäistä lasia koostumuksessaan. DSP-arkit tämän lisäaineen kanssa alkukomponenttien sarjassa ovat välitön kosteus, lämpötilan muutokset ja saostuminen.

  Tämän toiminnallisen materiaalin tuotantoteknologia on melko yksinkertainen:

  • rumpuun asetetaan tietty määrä neulasirattuja puun lastuja;
  • kivennäisaineita lisätään siihen;
  • Portland-sementti, vesilasi ja vesi tuodaan myös siellä;
  • intensiivisen sekoittumisen tuloksena saadaan homogeeninen massa;
  • Levy on muodostettu useista kansiloista: levyn keskellä on kerros, jolla on suuri murto-osa siruista, mikä määrää sen voimaa. Ulkopinta-ala sisältää hienoksi jauhettuja siruja, mikä antaa sileän pinnan erittäin sileäksi;
  • työkappale käsitellään puristimella;
  • Tämän jälkeen kuljetinhihnan puolivalmiit tuote syötetään kammioon kiinteyttämiseksi.

  Sementtipartikkelituotanto (DSP)

  Saha ohjelmointiohjauksella ja automaattisella manipulaattorilla TsSP: n leikkaamiseen

  Tuloksena olevat tuotteet ovat monoliittisen rakenteen sementti-sidotut hiukkaset, jotka eivät ole herkkiä delaminaatiolle. Tämän teknologisen menetelmän avulla tuotetun komposiitin merkittävä etu on haitallisten haihtuvien aineiden päästöjen absoluuttinen puuttuminen, koska levyjen koostumuksessa puuttuu kestomuovihartseja, liimaa ja muita synteettisiä komponentteja.

  Sementtihiukkasten suorituskykyominaisuudet

  toiminnallisuus:

  • arkkipäällysteiset DSP-levyt ovat päärakennusmateriaalia kehysrakenteisten rakennusten rakentamisessa, ne heiluttavat rakennuksen kehyksen seinän ulkopuolelle. Myös sileät ja kestävät DSP-levyt on vuorattu sisäisten rakennusten väliseinien kanssa;

  TSSP: n huoneen väliseinän laite

  DSP-uuni, lattiapäällyste

  Modernit ikkunapöydät DSP: ltä

  Vahvuus.

  DSP: n poikkeuksellinen lujuus taivutukseen ja rikkoutumiseen johtuu niiden tuotannon tekniikasta: paine paineesta, korkeat lämpötilat edesauttavat monoliitin syntymistä, joka pystyy kestämään huomattavia kuormituksia. Muotoutumassa, materiaalin lujuus vaihtelee enintään 10%.

  DSP-kantokyky

  Työstettäviä.

  TsSP-arkkeja voidaan sahata, leikata, porata, jauhaa, jalostaa jauhaa käyttämällä erilaisia ​​työkaluja:

  • pyörösaha;
  • myllyt;
  • porakoneet metallille.

  Kosteudenkestävyys.

  Materiaalin koostumuksessa olevat mineraalikomponentit samoin kuin levyn tasainen pinta tekevät DSP: stä käytännöllisesti katsoen kosteutta kaikissa sen ilmenemismuodoissa. Pieni turvotusaste on kuitenkin edelleen: kun se upotetaan veteen päivässä, se turpoaa vain 2%. Siksi rakennusten rakentamisen aikana levyjen välillä on pieniä aukkoja. Sileä pinta auttaa veden nopeaan haihduttamiseen, joten levyt DSP: itä käytetään kosteutta kestävien seinien rakentamiseen, hygienia- ja saniteettitilojen asennukseen julkisissa rakennuksissa.

  Ympäristöystävällisyys.

  Sementtipohjaiset lastulevyt ovat ympäristön kannalta vaarattomia, eivät sisällä fenoleja, formaldehydiyhdisteitä, niissä ei ole syöpää aiheuttavia epäpuhtauksia eikä myrkyllisiä aineita. Levyjen levyt eivät kerää sähkövarauksia.

  Palonkestävyys

  DSP tarkoittaa palamista hidastavia ja helposti syttyviä aineita. Vaikka tulipaloa esiintyi, liekki leviää hyvin passiivisena, ja se sijaitsee tulipalon keskellä. Savun aikana ei aiheudu myrkyllisiä aineita.

  Sementtipohjainen lastulevy (DSP) - ihanteellinen materiaali talojen rakentamiseen

  Alhainen lämpötila.

  DSP: n pakkasenkestävyys on yksi korkeimmista. Mittaukset osoittivat, että komposiitin tuhoutuminen tapahtuu vasta viidenkymmenen joustavuuden jatkamisen jälkeen. Prosentteina ilmaistuna tämä on enintään 10%, mikä vahvistaa materiaalin korkean suorituskyvyn ominaisuudet matalissa lämpötiloissa. Tämä pätee erityisesti arktisen alueen, Far Northin, Siperian ja Uralin rakentamiseen.

  Biopersistence.

  Sementtiruuvitlevyillä ei ole vaikutusta multaan ja sienirakenteisiin, jotka ovat antiseptisen yhdisteen - kalsiumhydroksidin ansiosta. Materiaalin väkevöity alkaliympäristö muodostuu tuotantosyklin aikana, joten DSPS: tä vältetään nauruttavilla eläimillä.

  Sementtileikkurilevyillä ei ole mätää

  Harmoninen liitto: DSP-paneelilaudat ulkotiloihin

  Ennen asennusta sementti-lastulevylevyjen kanssa on tarpeen määrittää materiaalin paksuus ja sen mitat. Taulukon parametrit standardin mukaan:

  • pituus 3200 - 3600 mm;
  • leveys - 1200 - 1250 mm.

  Materiaalin paksuus ulkopinnan viimeistelylaitteessa on etualalla sen merkityksen vuoksi. Tarvittaessa on otettava huomioon tarvittava tuuli- ja lämpösuojaus, laatan kuorma ja samanaikaisesti materiaalin luoman rakennuksen runko.

  Asennuksessa suositellaan seuraavia paksuja:

  • kehysrakennus - 14-35 mm;
  • lattiat 10 mm;
  • ikkunaluukut, markiisit, rinteet - 18 mm - 30 mm;
  • irrotettava säätömuotti - 14 mm -20 mm;
  • väliseinät, seinät - 14 - 18 mm.

  DSP eri paksuus

  Runkorakenteen mittakaavassa eri tilojen seinät ovat pääasiassa laattoja, joiden läpimitta on 12 - 40 mm, ja ulkopuolelta ne ottavat levyn paksuuden 16 - 24 - 28 mm. Jos DSP asennetaan talon julkisivulle, on parempi ottaa arkki 16, korkeintaan 18 mm: se ei rikkoudu sallitun iskun alle eikä aiheuta liiallista kuormitusta rakennuksen runkoalustaan.

  Taulukko 1. DSP: n fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet

  TsSP: n kehysrakennus - pluses, minuses, nuances

  Tekniikan laaja-alainen kehysrakennus on rakennus, jossa on tukikehys, lämpöä eristävä kerros ja peite sisä- ja ulkopuolelta. Jälkimmäinen tarjoaa rakennusyrityksille mahdollisuuden valita materiaaleja.

  Rakenteet, joissa on pehmeä aluksella oleva levy ja taivutuslevy, OSB ja muut arkkimateriaalit. Tänään voit tutustua sementti-sidotuihin lastulevyihin ja niiden kykyihin kattaa kehysrakennuksen.

  DSP - vähän materiaalista

  Sementti struzhechnaya levy - levymateriaali monikerroksinen tyyppi. Tuotannossa käytettävät raaka-aineet ovat murskatut puuosat ja sementti. Massan massaan lisätään reagensseja, jotka lisäävät käyttöikää ja kestävyyttä ulkoisiin vaikutuksiin.

  Materiaali on monikerroksinen - ulkokerrokset sisältävät hienoja siruja, sisätilat ovat suurempia. Poistuessasi saadaan täysin sileä laatta, mikä helpottaa viimeistelyä.

  DSP: n tuotanto vaatii erityisiä teollisuuslaitteita ja on mahdollista vain tehtaalla.

  Tässä on viisi tärkeintä etua, jotka johtavat DSP: n suosittuihin rakennusmateriaaleihin:

  • valmistajat vaativat taattua käyttöikää vähintään 70 vuoden ajalta jopa avoimesti;
  • laatat vaativat minimaalisesti viimeistelyä sisä- ja ulkopuolella;
  • leveä sovellus - litteät katot, lattiapäällysteet, seinäverhous sisä- ja ulkopuolella;
  • nopea ja helppo asennus;
  • palonkestävyys.

  Kaikki nämä edut johtivat siihen, että sementtiruiskutuotteet muuttuivat paitsi litteiden kattojen, lattian ja muiden rakennustöiden perustamisesta, mutta myös yhteiseksi vaihtoehdoksi runkorakenteille.

  Näiden etujen lisäksi DSP: n suosio asuntorakentamisessa on vastustuskykyä kosteudelle, rotille ja sienille. Tämä rakennusmateriaali ei houkuttele hyönteisiä ja jyrsijöitä, ei ole muodonmuutos kuin puu.

  Mikä on DSP: llä peitetyn runko-auton perusta?

  DSP-vuorauksella varustettu runko-ovi on pieni paino verrattuna tiiliin tai lohkoon (kaasu, vaahto ja kuona-betoni). Sen vuoksi perustan valinta on laaja.

  Jotta et menetä väärin, sinun tulisi ohjata:

  • kokonaispaino kotona (oppia projektin dokumentaatiosta);
  • talvi lumikuorma;
  • maaperän tyyppi paikan päällä, jolle rakennus on suunniteltu;
  • henkilökohtainen mieltymys.

  Decipher viimeinen kohde. Jos haluat täysimittaisen kellarin - valitse nauhan upotettu pohja, on halu säästää - pysähtyä yhdistetyllä (paistettua grillata) tai paalulla. Jotkut häikäilemättömät kehittäjät yrittävät sanoa, että pile-ruuvi-säätiö ei sovellu rungon taloja vaipatut DSP. Älä usko - tämä on yritys vetää enemmän rahaa.

  House of DSP - vivahteet rakentamisen

  Kaikki rakennusmateriaalit edellyttävät erityistä lähestymistapaa. Sementti-sidotun lastulevyn työhön liittyy vivahteita.

  1. Ensimmäinen ja useimmin mainittu on hauraus. Huolimatta suuresta lujuudesta ja kyvystä kestää kuormia toimintatilassa, nämä tuotteet rikkovat helposti oman painonsa, kun ne yrittävät nostaa niitä väärin. Asennuksen yhteydessä on käytettävä vintturia tai käsin nostettava köydellä, jossa on lohko. Nostettaessa arkki sijaitsee pystysuorassa, tässä tapauksessa ärsyttävää yllätystä ei tapahdu. Skeptikot: sen jälkeen, kun ne on kiinnitetty tekniikan kehykseen, pinnoitus ei enää toimi tällä tavalla. Rakenteen jäykkyyttä korkeudella ei havaita haurautta.
  2. Kiinnittimien asennuspaikka. Ne, jotka rakentavat tällaisia ​​taloja itsenäisesti, käyttävät erilaisia ​​laitteistoja - galvanoidun kynnen (alustavalla porauksella), riittävän pitkät itsekierteittävät ruuvit (galvanoitu tai messinki, jossa on pultti), ruuveja. On tärkeää, että ruuvit eivät ole ruuveja eivätkä ne aja kynnet lähelle levyn paratiisi (ei lähemmäksi kuin 1 cm), tämä on täynnä reunojen katkaisemista, minkä seurauksena riittämätön kiinnitys tietyillä alueilla.
  3. Tuotteiden väliset ompeleet. DSP sisältää puulastuja ja pystyy pienentämään kosteuden ja lämpötilan muutoksia. Elementtien välille tarvitaan vähintään 3 mm: n tekninen liitos (suurikokoisille levyille - vähintään 5 mm sisätiloissa, 8 mm - ulkopuolella). Jos ompelet materiaalipää - seinien muodonmuutos on mahdollista.
  4. Viimeistelyaineiden asennus ulkopuolelle. Sementti- ja puuhakkeen levy on ihanteellisesti sileä. Ensi silmäyksellä tämä on hyvä, mutta kun yrität levittää kipsiä pinnalle, saatat kohdata riittämätön tarttuvuus. Yksinkertaisilla sanoilla - sovelletut ratkaisut eivät tartu kuivumisen jälkeen. Käytä tässä erityistä aluketta (Betakontakt) ja kiinnitä lujitusverkko. Sama algoritmi toimista on hyödyllistä laitettaessa laatat pinnalla.

  Saadaksesi laadukkaan tuloksen, on parempi antaa kokeneen keräilijän rakentaminen. DSP: n kehysrakennetta ei ole helppo rakentaa, varsinkin jos se kestää useamman kuin yhden kerroksen.

  Sementti Chipboard Construction Myytit

  Kehittäjien foorumeilla ja talojen rakentamisen faneilla omat käsityksensä asuinrakennuksista, vaipatut DSP, paljon. On myönteisiä arvioita, on negatiivisia. Kuten tavallista, suurin osa negatiivisista arvioinneista liittyy rakennusalan teknologian rikkomiseen. Tässä ovat kolme pääominaisuutta, joista me nyt haemme.

  1. DSP: n talo huonosti lämmin. Tämä virheellinen käsitys liittyy siihen, että OSB: n peitetyt luurangon ruhot, yritys-kehittäjät mainostavat lämpimänä, väittäen puun ominaisuuksien lämpöä säästävät ominaisuudet. DSP: t koostuvat pelkästään puuhakkuista, mutta myös Portland-sementistä, harrastajien mukaan tämä tekee talosta vähemmän lämpimän. Jos rakennat rakennuksen ja otat OSB: n ihoksi ilman välitilaa lämmittäen, sen lämmön säästöominaisuudet eivät ole korkeammat, jos luot saman laatikon DSP: stä. Lämpöä säilytetään hyvin kootun seinäpölyn takia. Siellä ja eristys, höyrysulku ja tuulilasi. Oikein rakennettu DSP-talo, jossa on runko, ei ole huonompi OSB: n tai muiden levymateriaaleilla peitettyjen rakennusten lämpöä säästävien ominaisuuksien kannalta.
  2. Sementti-sidotun lastulevyn käyttö tekee rakenteesta raskaampaa, joten sinun on valittava massiiviset voimakkaat perustukset. Jotkut kehittäjät vakuuttavat asiakkailleen, että tällaisen luurangon jumittumisen takia on mahdotonta käyttää ruuveja tai muita kevyitä perustuksia. Usein tämä on yritys ansaita enemmän rahaa, koska perustan tyyppi ei ole riippuvainen ihon materiaalista, vaan rakennuksen painosta ja maaperästä rakennustyömaalla. Paras tapa määritellä, onko kasa, nauha tai laattasäiliö sopiva sinulle, on tilata geodeettinen tutkimus (maaperä, pohjaveden alusvaatteet) ja laskea säätiö perustuen suunnitteluasiakirjoihin. Projektin teknisessä osassa ilmoitettiin rakennuksen paino ja kokonaispaino säätiölle.
  3. Talon seinät krakkaavat kesällä ja talvella levyjen puristamisen ja laajenemisen vuoksi. On mahdotonta täysin kieltää kosteuden vaikutusta DSP-tilaan. Materiaali sisältää puulastuja, jotka ovat pieniä määriä mutta saavat kosteutta. Mutta jos rakennustekniikkaa havaitaan, seinämä ei ole epämuotoinen, ja halkeamien estämiseksi on tärkeää valita oikea viimeistelyaineisto.

  Mutta viimeinen vivahde on ymmärtää syvemmin kuin mitä seuraavassa artikkelin osassa.

  Millaisia ​​viimeistelyjä sopii?

  Ne, jotka ovat jo käsitelleet sementtiruiskulevyjä, kertoivat viimeistelyn vaikeuksista. Rakentamisvaiheessa ei ole erityisiä vaikeuksia, vaan tarvitsee vain tietää DSP: n ominaisuuksista. Se auttaa selvittämään, mitä materiaalia käytetään sisä- ja ulkokoristeluun.

  Levyllä on alhainen hygroskooppisuus ja tarttuvuus - kipsi- tai kittipintojen levittämiseen tarvitaan erityinen pohjamaali ja vahvistusverkko. Täytä saumat joustavaa kipsiä tai peitä ne koristeellisilla elementeillä.

  Sisustus

  Sisustaminen riippuu valitsemastasi sisustustyypistä. DSP - sileät paneelit, jotka on helppo maalata tai koristella koristeellisilla kuvioiduilla maaleilla ja kitteillä. On tärkeää täyttää liitokset asianmukaisesti niin, että ne eivät repeä ja valitse koostumus, jota sovelletaan seinälle.

  Helpoin ja edullisin tapa viimeistellä on maalaus, jossa esipuhdistetaan liitokset akryylitiivisteellä (syrjäytystekijä 7,5%), tarttumalla neulomattomaan rakennussidokseen ja tasoittamalla kittiä.

  Jos olet edelleen huolissaan mahdollisista halkeamista - on tapa kalliimpaa, mutta luotettavaa. On välttämätöntä ommella kipsilevyn seinät yhdellä kerroksella ilman laatikoita (koska levy on sileä, pintaan ei tarvitse tasata). Tämän jälkeen kaikki pinnoitteet päästävät helposti seinään. Sama menetelmä sopii myös kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin, joissa on tarkoitus viiluttaa keraamisilla laatoilla.

  Ilman ennalta valmistelua (talousluokka) voit ostaa paksu vinyyli tapetti maalaus ja pokleit seinille. Niillä on kyky venyttää ja pakata, koska levyt liukenevat kosteuspitoisuuksien vaikutuksesta täysin tasoitettuina.

  Sisustaminen talon ulkopuolella

  Yleisimpiä tapoja leikata luuranko DSP: ltä on puoli-puinen jäljitelmä. Saumat peittävät luotettavasti säleiden takana, ja pääalue on peitetty valitulla väriaineella. Mutta kaikki eivät pidä tyyliä itse.

  1. Käytetään joustavaa maalia. Menetelmä on kätevä ja luotettavasti estää halkeamia. Miinus - korkeat kustannukset, erityisesti koko joukko avaimet käteen-kehittäjiä, jotka tarjoavat talojen rakentamista.
  2. Elastisen masten käyttö saumojen täyttämiseen maalaamalla edelleen. Päällysteinä käytetään orgaanisia liuottimia sisältäviä maaleja akrylaattisiin emaloihin.
  3. Ventfasad. Miinus - laajamittainen kokonaisuus teoksista sekä - julkisivun houkutteleva ulkonäkö, pitkä käyttöikä ilman korjausta ja huoltoa.
  4. Kaulusapuvälineet ja muut arkkimateriaalit. On järkevää, jos talosi lämpötila voi laskea voimakkaasti alueellasi. Peitteen alla voit asentaa ylimääräisen eristävän kerroksen tuulilasiin. Miinus - korkeat kustannukset, laajamittaiset työt.

  Lyhyesti yhteenveto, saamme seuraavat tosiasiat. Sementti-parranajopaneeleilla peitetty telttainen talo - vahva ja kestävä kotelo ilman säännöllisiä korjauksia. Helposti kestää alhaiset lämpötilat, kosteus putoaa, ei roiskuu, ei palava, ei ole altis vahingollisille hyönteisille ja jyrsijöille. Teknologisesti materiaali tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia viimeistelyaineiden valintaan. Ainoa vaikeus on löytää vilpittömässä asemassa oleva kehittäjä, joka rakentaa rakennuksen täsmälleen tekniikan mukaisesti ilman virheitä ja hakkerointia, mutta vain tässä tapauksessa rakenne pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuudet.