Luonnonkivestä jalustalle

Jalusta nimeltään osa säätiöstä, joka ei ole haudattu maahan. Se on suunniteltu estämään kosteuden ja kylmän pääsyn kotiisi. On myös tarpeen suojata julkisivuilta kaikenlaisia ​​vaikutteita. Sen korkeus ei yleensä ole yli 40-50 cm, ja se voi vaihdella rakenteen arkkitehtuurista ja rakenteellisista piirteistä riippuen.

Miksi tehdä pohjan koristelu, jos se on jo valmistettu kestävästä betonista tai tiilestä, kysyt?

Olisi ymmärrettävä, että kellari on talon perustan jatkuminen ja tulevien seinien perusta. Siksi sen rakentaminen on tehtävä vastuullisesti ja vakavasti sekä sen koristeluun.

Monet tekijät vaikuttavat käyttöikään, jos et viilata, ja tässä ovat tärkeimmät:

 • Suojaus ilmakehän ilmiöiltä. Tämä tarkoittaa riittävää suojausta katujen lämpötilavaihteluiden vaikutuksilta sekä lämpötilaeroista sisä- ja ulkopuolella, mikä voi johtaa halkeamiin.
 • Suojelu tulvia ja pohjavettä vastaan. Tämän tapaamisen edessä on lisäesteen rooli ja se suojaa kielteisiltä vaikutuksilta.
 • Rakennuksen koskemattomuus. Liitäntäpallon lisäämisen yhteydessä ulkoisen ympäristön vaikutusta rakennuksen lämpötilaan ja kosteuteen vähenee.
 • Koristeellinen komponentti. Kellarin rakentamisen aikana ainoa tavoite on antaa vankka perustus talolle. Betonia käytetään rakentamisessa, lisäämällä vahvistusta, harvemmin se on tehty tiilestä. Ulkonäköllä on pieni rooli rakennusmiehille, jotka pitävät rakennuksen turvallisuudesta ja kestävyydestä, joten toisen kerroksen lisääminen on yksinkertainen esimerkki talon ulkoasun parantamisesta kokonaisuutena.

Monien vuosien ajan asiantuntijoilla on ollut paljon kokemusta, ja jo nyt on mahdollista tunnistaa vahvuudet ja heikkoudet sekä ominaisuuksia, jotka ovat lopputuloksen toiminnassa.

Jos kaikkein kriittisin lähestymistapa on toteutettava, voidaan selkeästi erottaa pinnoitteen käyttö ja etuja tulisi olla:

 • suojelu kaikenlaisilta ympäristövaikutuksilta;
 • säätiön suojaaminen fyysisiltä ja joskus kemiallisilta vaikutuksilta ja siten sen vahingoittumiselta ja käyttöiän vähentämiseltä;
 • rakennuksen lämpöeristys, mikä on tärkeä seikka huoneen lämmityksen tai jäähdytyksen energiakustannusten kasvun yhteydessä;
 • ulkonäön parantaminen, laajan valikoiman materiaalien ansiosta ja mahdollisuuden valita mille tahansa seinälle;

Viimeistelyn ilmeisen edun lisäksi asiantuntijat korostavat useita haittoja:

 • Mahdollisuus irrota maali. Tämä on mahdollista käyttämällä huonolaatuisia materiaaleja, kuten kipsiä. On mahdollista, että muutamassa vuodessa kaikki viimeistely on poistettava ja sijoitettava lisävaroja luotettavan suojan antamiseksi.
 • Tarve lisäinvestointeihin kosteuden suojaamiseksi. Riippumatta valituista materiaaleista, vuoraus on käsiteltävä erityisillä yhdisteillä suojaamaan kosteutta;
 • Teosten sesonkiluonteisuus. Ominaisuudet ovat keskisuuria, sillä mikä tahansa viimeistely vaatii tietyn lämpötilan ja jalustan lopetus alhaisessa lämpötilassa on melko ongelmallinen, ellei mahdotonta. On parempi tehdä tällainen työ lämpimänä kautena.
 • Ammattilaisten vetovoima. On mahdollista tehdä itseensä, mutta ei ole mitään takeita siitä, että tämä voidaan tehdä tehokkaasti, joten sinun on käytettävä enemmän.

Mitkä kivet on käytettävä edessä?

Kellarikerrokseen voi käyttää melko erilaisia ​​materiaaleja, ja tässä on luettelo niistä:

 • betonointi;
 • kipsi ja maali;
 • laatta ja ei-luonnonkivi;
 • sivuraide;
 • luonnonkiviä.

Käytännöllisin ja kestävin vaihtoehto on luonnonkivi, vaikkakaan ei halpa.

Monia vuosisatoja, ja nykyään koristeluun, käytetään näitä tyyppejä:

Mitä materiaalia minun pitäisi valita?

Työ on mukava liuskekivi ja hiekkakivi, mutta kaunein, tietenkin, näyttää marmorilta, mutta se maksaa sen mukaan. Ulkoisten ominaisuuksien parantamiseksi materiaali vanhenee erikoiskoneissa, mutta hinta nousee 50%, mutta parannettu ulkonäkö voidaan saavuttaa myös avaamalla valmiin muuraus erikoislakalla, mikä luo märän kiven vaikutuksen, mikä tekee siitä elävämmän ja ilmeisemmän.

Luonnonkivien ja keinotekoisten ominaisuuksien ominaisuus vuorauksen materiaalina

Todellisten kivien käyttö on useita etuja verrattuna muihin koristeluun käytettäviin materiaaleihin:

 • pitkä käyttöikä ilman vuosittaista tarkastusta ja korjausta;
 • yksittäisten pinnoituselementtien vaihto helposti;
 • erilaisia ​​malleja ja värejä;
 • runsaasti muotoja ja kokoja;
 • helppo asennus

Askel askeleelta ohjeet kellarikerroksen viimeistelyyn luonnonkivellä

 • Pinnan esikäsittely ja sokeat alueet. Lähdetään sokea alueelta: sinun on varmistettava, ettei sokea ole enää kutistunut, sillä sitten esteettinen ulkonäkö murtuu. Suosittelemme päällystyslaatikoiden käyttöä. Jos et suunnittele laattojen sijoittamista sokean alueen muodossa, sinun täytyy jatkuvasti kaataa maahan, mikä ei näytä kovin houkuttelevalta. On suositeltavaa kattaa jalusta, kun laatta on jo asetettu sokea alueelle, muuten sinun pitäisi kaivaa pohja hieman ja tehdä vuori hieman syvempi kuin maanpinnan tasolla. Pohja itse on esikäsitelty kipsillä, jossa on kiinnitetty myöhemmin levyjä, joissa on pursotettua polystyreenivaahtoa, mikä ei ainoastaan ​​yksinkertaista kiven asennusta vaan myös vähentää lämmönjohtavuutta. Lautaset on kiinnitetty erityisiin tukeihin. Seuraavaksi levitetään erityinen akryylipäällyste ja verkko kierretään pohjan ympärille, joka on myös kiinnitetty napaleilla ja metallilevyillä.
 • Luonnonkivielementtien asennus pohjaan. Materiaalia valittaessa on kiinnitettävä huomiota paitsi tyypin ja ulkonäön lisäksi myös sellaisiin ominaisuuksiin kuin paksuus ja koko. Kuvan ulkoasu on luova prosessi, koska on tarpeen valita huolellisesti työntöjärjestys, jotta saadaan kaunis harmoninen kuva. Kulmissa yleensä asennetaan suuria elementtejä, ja pieniä käytetään keskellä. Paksuus valitaan pääsääntöisesti niin, että seinät ovat pohjaan samassa tasossa, joten on parempi ostaa kivet, joiden paksuus on enintään 2 cm. Sementtilaasti levitetään ruudukkoon ja siihen kiinnitetään kivi, joka vie se seinään kumivasaralla. Kuivalla säällä, ennen kuin ne kostutetaan vedellä liuoksen parempaa asettamista varten. Kun piirustus on valmis, liu'uttamalla aukkojen väliset raot yrittäen olla pudota kiven takapuolelle.
 • Hoito ensimmäisten päivien jälkeen asennuksen jälkeen. Pääsääntöisesti ratkaisu ratkaistaan ​​päivässä. Siirtymällä tätä ajanjaksoa, kun asetus on jo tapahtunut, mutta lujuus ei ole saanut suurinta mahdollista, saumoja voidaan syventää naulalla tai metallisella tapilla, mikä antaa äänenvoimakkuuden pohjalle ja tekee piirustuksen ilmeisemmäksi. On myös aika, jolloin metalliharja puhdistaa ylimääräisen ratkaisun edestä, jos on olemassa yksi. Viikon aikana, kun vuorauksen on oltava runsaasti, mutta ei painetta, vettä liuoksen parempaa asettamista varten.
 • Asennuksen jälkeen. Viikon kuluttua ja vuorauksen vahvistamisesta käytetään kosteutta säästäviä ratkaisuja, jotka suojaavat kosteutta ja erikoislakkoja parantamaan visuaalisia ominaisuuksia. Käyttöikän pidentämiseksi vuori on puhdistettava pölyltä ja avattava säännöllisesti uudella lakkakerroksella.

Hinnat luonnonkivistä

Viimeistelymateriaalien hinnat ovat melko erilaiset, ja kaikki riippuu kysynnästä ja se muodostuu ulkoisten ominaisuuksien ja toimituskustannusten huomioon ottamisesta, joten hinnat voivat vaihdella eri alueilla:

 • hiekkakivi: 190-430 ruplaa / m² (riippuen väristä, kallein on terrakotta);
 • schungite: 480 ruplaa / m²;
 • Levezeeli: 300 ruplaa / m² (ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan marmori, vain ruskea);
 • kuori rock: 600 ruplaa / m²;
 • dolomiitti: 900 ruplaa / m²;
 • marmori: 2400-6400 hankaa / m²;
 • kvartsilista: 420-500 ruplaa / m².

Hinnat ilmoitetaan ilman ikääntymisen vaikutusta, mikä maksaa vielä 40-50% ilmoitetusta hinnasta. Luonnonkivestä selviytyminen on keskikustannusvaihtoehto. Graniitti tai marmori maksaa paljon enemmän, mutta sivutuotteita tai keinotekoisia materiaaleja pidetään budjettivaihtoehtona.

Edut ja haitat kiven pintamateriaalin viimeistelystä luonnonkivellä

Luonnonkiven kiistaton etu on sen kestävyys. Talot, eivät vain socles, ovat olleet Euroopassa vuosisatojen ajan ja ajan myötä yhä kauniimpi, mikä on sen toinen etu. Kun puhutaan kauneudesta, et voi unohtaa graniitin tai marmorin suuruutta rakennusten sisustuksessa.

Haitta on varsin kauhea kuin käytännössä otettu. Suurin väite muuntyyppisten viimeistelyjen suhteen on paljon painoa. Uskotaan, että painon takia vuori voi deformoitua pohjaa ja aiheuttaa vahinkoa rakennukselle, mutta taitavalla materiaalivalinnalla, paksuudella ja asianmukaisella valmistelulla tämä voidaan välttää.

Yksi totuudenmukaisista tosiasioista voidaan kutsua yksittäisten kivien putoamisesta muutamassa vuodessa - tämä on todella mahdollista, jos käytetään useampia kivityyppejä eikä lämmönjohtavuuden eroa havaita, mikä johtaa siihen, että yksi kivi laajenee enemmän kuin toinen lämpötilan muuttuessa ja katoaa näin ollen.

Suoraan talon kellarissa omilla kädillä

Talon kellari ei ole niin käytännöllinen koristeellinen toiminto. Monissa tapauksissa se vähentää lämpöhäviötä (se on erityisesti lämmitetty), estää myös ilmakehän ja maanalaisen kosteuden leviämisen talon seinille. Se myös siirtää kuorman seinästä pohjaan - jos pohja on teippi tai laatta. Siksi talon kellarissa ei pitäisi olla vain kaunis, vaan myös toimiva. Tämän tehtävän mukaisesti valitaan ja viimeistelyaineisto.

Milloin aloitetaan trimmaus

On parasta leikata pohja sen jälkeen, kun sokea tehdään talon ympärillä. Tällöin viimeistelymateriaali roikkuu radan yli. Tämän seurauksena jopa kaikkein vinoimpia sateita tai virtoja, jotka virtaavat seinämien läpi, eivät pääse seinän ja sokean alueen välille - vesi kulkee reitiltä muutaman senttimetrin päässä risteyksestä. Nimittäin tämä yhteinen vesi tunkeutuu perustaan, mikä tuo kosteutta ja muita ongelmia.

On tarpeen aloittaa talon kellarissa, kun sokea alue on tehty talon ympärillä.

Yksi asia. Monet heijastavat sitä, lämmittäisikö tukia vai ei. Jos haluat säästää lämmitykseen, vastaus on lämmittää se, aivan kuin sokea alue. Noloneristys ja kellarista päin - yksi vaihtoehdoista - näkyy alla olevassa kuvassa.

Lämmitetyn jalustan alla olevaan laitteeseen laitetaan EPS-levyt

Kun käytät kellarissa asumista, lämmitykseen ei ole ongelmia, sillä vastaus on yksiselitteinen - tietenkin lämmetä. Mutta vaikka sinulla ei olisi kellarissa, lämmityskustannukset ovat paljon pienemmät, ja talon lattia tulee paljon lämpimämmäksi.

Kuinka kaivaa talon kellari

Materiaalit peruspohjan viimeistelyyn. Tärkeimmät vaatimukset: kosteudenkestävyys, pakkasenkestävyys, kestävyys. Seuraavat materiaalit täyttävät nämä vaatimukset:

 • Luonnonkivi (plitnyak) tai murskattu, niin kutsuttu "rikkoutunut kivi", joka on sahattu levyille:
  • hiekkakivi (muovi);
  • graniitti;
  • marmori;
  • liuskekivi;
  • dolomiitti;
  • shugnit.
 • Pieni mukulakivi.
 • Suurten jokien kiviä.
 • Klinkkerilevyt (klinkkerilevä).
 • Taivutusalustat.
 • Posliinilaatat.
 • Viimeistelevä tiili.
 • Etulevyt, maadoitus, PVC-paneelit (nämä ovat kaikki yhden materiaalin nimet).
 • Kipsi (koristeellinen ja "turkislakan alla").
 • Terassilla.

Osa niistä maksaa paljon, joiden kustannukset ovat merkityksettömiä, mutta niitä voidaan käyttää. Materiaali valitaan taloudellisten kykyjen ja aiemmin käytettyjen viimeistelyaineiden perusteella - myös esteettinen komponentti on tärkeä rooli. Eri materiaalien perusmateriaalien viimeistelyn tekniikasta, josta keskustellaan.

Valmistus ja eristys

Ensinnäkin, jos nykyinen pohja on epätasainen, sen pinta tasoitetaan kipsillä. Kipsilevylaasti käyttää sementtihiekkaa: 1 osa sementistä (Portland cement M 400) vie 4 osaa puhdasta rakennushiekkaa, mieluiten joki. Lisää plastisuutta lisäämällä voit lisätä vähän kalkkia tai nestemäistä saippuaa (50-80 grammaa liuosta kohti). Liuoksen tulee olla keskipitkä, jotta se ei pääse ryömi- tämään seinältä. On toinen vaihtoehto - käytä erityistä kokoonpanoa. Esimerkiksi, kuten videossa.

Jos sitten asetetaan laatta, kivi tai muu vastaava materiaali, sen jälkeen, kun laasti on tasoitettu pinnalle kourun kärjellä (spatula), ne tekevät lovista. Niitä käytetään ruudukon muodossa koko pinnalle. Nämä matalat urat antavat tarvittavan tuen viimeistelyyn.

Jos pohja on eristetty, lovia ei tarvita. EPPS-levyt (ekstrudoitu polystyreenivaahto) tai polystyreeni liimataan suoraan päällystettyyn pintaan. Ne ovat kevyitä ja sopivat hyvin liiman kanssa. Niiden pinta päällystetään laimennetulla laattaliimalla ja puristetaan kipsiä vasten. Sitten viimeistelyaineet kiinnitetään tällä tavalla valmistettuun pintaan.

Maalaus, kipsi ja "turkki"

Periaatteessa, jos kipu on hyvin tasoitettu, sen jälkeen, kun laasti on kuivunut, pinta voidaan maalata ja pysähtyä siellä. Tämä on edullinen mutta melko kannattava vaihtoehto. Jos he ottivat etummaisen maalin, joka on tarkoitettu käytettäväksi kadulla, parin vuoden ajan kellarissa on mukava ilme. Sitten sinun on poistettava vanha maali ja maalattava uudelleen - säilyttää ulkonäkö.

Seuraavalla tavalla - päälle tavallista kipsi soveltaa kerros koriste. Ja uudelleen, valitse ne ulkoiluun tarkoitetut sävellykset. Ne voidaan kelloilla halutulla värillä tai ottaa väriä. Ainoa haittapuoli on se, että kipsi on usein huokoista ja seinien huonoissa sääolosuhteissa putoavan lian roiskeet on puhdistettava harjalla ja joskus pesuaineella.

Tyypit koriste-kipsi koristamaan base: kaunis ja suhteellisen edullinen

Tähän saakka joillakin paikkakunnilla on suosittu tapa viimeistellä kellarissa "turkki". Tämä on silloin, kun liuosta ei käytetä tasaisessa kerroksessa, vaan pienissä osissa. Aikaisemmin tämä tehtiin haarukalla. He kastelivat sen nestemäiseksi liuokseksi, tarttivat kiinni kiinni kiinni niin, että roiskeet lentävät seinälle. Niin teki "turkisnahka" - päätyä rapean pinnan kanssa. Tänään on olemassa erikoislaitteita kipsiin, joka toimii kompressorilla. Niiden avulla tämä viimeistely helpottuu.

Talon kellarin viimeistely materiaalina levyjen tai laattojen muodossa on teknisesti vaikeampaa. Joten se ei pudota, sinun täytyy tietää joitakin hienouksia.

Kuinka kiinnittää posliini- tai klinkkerilevyjä?

Jos raskas materiaali, kuten keramoraniitti- tai klinkkeri-tiilet, yksinkertaisesti laitetaan liima-aineeseen, ne on upotettu uritetuilla pinnoilla. Ja he voivat jopa seisoa jonkin aikaa. Jopa muutama vuosi. Mutta sitten ne alkavat pudota ratkaisulla. Erityisesti niissä paikoissa, joissa ei ole uria tai niissä ei ole riittävää syvyyttä. Voit parantaa tarttuvuutta lisäämällä kyllästyskerrosta, joka parantaa adheesiota (adheesiota), mutta tämä ei ole takuu, varsinkin jos materiaali on raskas.

Sama kuva on, jos liimaa materiaalit suoraan eristeen kanssa. Pinta on sileä, helposti liimaa. Mutta jonkin ajan kuluttua maali laskee. Nopeammin kuin kipsipinnalla. Tietoja tästä - video.

Tämän välttämiseksi on välttämätöntä kiinnittää metallimaali- verkko, mieluiten sinkitty. Se on kiinnitetty tukilevyillä, kiinnittämällä tynkä-kynsien galvanointikappale, jonka koko on suurempi kuin solun koko. Kiinnitetty ylhäällä, alhaalla ja porrastettu keskellä. Se osoittaa luotettavan perustan minkä tahansa painon materiaalille.

Liimaa levitetään pohjaan ja laattaan. Laatoilla ne irrotetaan lovetulla lastalla, laita se paikalleen, työntäen lastalla kahva paikalleen tasoittamalla koneen. Laattojen välinen etäisyys säilytetään ristin avulla, vain niiden paksuus on huomattava 3-5 mm.

Yleensä muninta tekniikka on samanlainen kuin laatoitus. Ainoa ero on, että liima on erikoista ulkotöitä varten. Toinen ero: kellarista valmistetut viimeistelytarvikkeet alkavat alusta: ne ovat raskaita ja tarvitsevat tukea. Luota alimman rivin sokea alueeseen, siihen - toinen, jne.

Talon kellarin viimeistely luonnonkivellä (rakushnyak, graniitti, dolomiitti, liuskekivi)

Mitä houkuttelevia keinotekoisia kiiltäviä pintoja voi tuntua, jostain syystä karkea kivi aiheuttaa suurta myötätuntoa. Mutta tyytymättömyyden perusta on vaikea eikä kukaan voi tehdä niin hyvin, että talo voi seistä sitä. Mutta kuka tahansa voi valmistaa valmiin monoliittisen tai esivalmistetun säätiön luonnonkivellä, varsinkin jos ainakin osa talonrakentamisesta tehdään henkilökohtaisesti.

On selvää, ettei kukaan voi korjata koko kivet: liian raskas pinta loppuu, ja se on erittäin laaja. Siksi he keksivät kiven lautaselle tai piikiksi. Teknologiasta riippuen se osoittautuu joko sileäksi "kalkkikiveksi" - melkein litteillä pinnoilla tai "raunioituneella kivellä", jolla on epätasainen etuosa. Joskus nämä materiaalit leikataan identtisiksi suorakulmioiksi, joskus jätetään epätasaisten levyjen muodossa, mutta joka tapauksessa se on luonnonkivi ja talon pohjan koristelu tekee siitä kauniin ja vedenpitäväksi.

Tämä materiaali on kalliista kivistä, esimerkiksi marmorista, on halvempi yksi - liuskekivi, dolomiitti, shugnite, diskitti, graniitti jne. Ne näyttävät erittäin vaikuttavalta. Varsinkin jos se on revitty kivi, vaikka lipputanko ei toisinaan näytä pahalta.

Osa luonnon viimeistelykiven tarjoamisesta erikoistuneessa myymälässä

Pinnan esikäsittely on täsmälleen sama: on suositeltavaa täyttää maaliverkko rappaustyön pohjalla, ja kivilevyt on kiinnitettävä liimalla. Jos ne ovat tasainen - luonnonkivi valmiilla reunoilla - asennus tekniikka on yksi-to-one toistaa edellä kuvattu.

Jos kivi, jonka rei'itetyt reunat viimeistellään talon kellarista, on vaikeampaa: on valittava tällaisen muotoisia levyjä siten, että saumat eivät ole liian suuria. Kun käytät tätä viimeistelykiven versiota, tarvitaan hiomakone, jossa on kiekko kiven päälle: todennäköisesti on tehtävä tiedosto alemman ja ylemmän rivin levyille. Tarvitset korjausta ja tehdä kulmat. Esimerkki tästä tekniikasta, katso videota.

Toinen tapa on. Kellarin kipsattu pinta päällystetään ensin yhdis- teellä adheesion parantamiseksi, minkä jälkeen pinnoitetta levitetään liimalla. Ne kiinnitetään ennalta määrätyssä asennossa saman kiven tai halutun kokoisen materiaalin palojen avulla. Saumat jätetään täyttämättä. Liiman "tarttumisen" jälkeen saumat täytetään harvoin liuoksella rakennusruisku, hankaus ja repiminen tarpeen mukaan.

Joka tapauksessa viimeistelyliiman tarttuminen on viipymättä poistettava. Jäädytettynä se on hyvin vaikea tehdä, ja liiman ulkoasu on kaukana houkuttelevasta.

Joskus selkeämpiä kuvioita varten kiven levyjen väliset saumat vedetään tummalle maalille. Sitten pinta peitetään suojaavalla kyllästyksellä. Se antaa kiven valoa ja parantaa usein vettähylkivää ominaisuutta.

Esimerkki toisen tekniikan mukaisesta kellarista toiseen luonnonkiven kanssa, katso seuraava video.

Suoraan lohkareita tai pieniä mukulakiviä

Boulder tai mukulakivi ei ole välttämätöntä ostaa. Se voidaan kirjoittaa joella tai pikkukiviranta merellä. Valssatut kivet valitaan kauemmas - on vaikeampaa asentaa pyöreitä. Työjärjestys ja kaikki muut hienot yksityiskohdat ovat lähes samat kuin luonnonkiven trimmauksessa. Ainoa ero on, että nämä kivet on pestävä vedellä pesuaineen kanssa ennen käyttöä. Ensinnäkin altaissa oleva vesi voi olla öljyjä, ja ne on poistettava, ja toiseksi ne voivat olla savessa tai levissä, mikä voi aiheuttaa pinnan putoamisen.

Jotta kaikki näyttäisivät orgaanisilta, voit seurata sen vieressä sijaitsevaa rautatietä, jossa kohtaat jalkakäytävää, ensin esille mukulakivien vuorauksen "kuva". Heillä on eri sävyt ja niiden satunnaiset yhdistelmät ovat kaukana aina houkuttelevasta. Kun olet laatinut kaiken rinnakkain, sinulla on käsitys siitä, mikä on seurausta.

Katso videon videonäytteestä mukulakivikannan koristelun erityispiirteistä.

Muovisten (PVC) jalustapaneelien asennus

Tämän tyyppistä viimeistelyä kutsutaan eri tavalla: kellari- tai julkisivupaneelit, kellarikerros. Niillä on monipuolinen ulkonäkö: erilaisissa kiveissä, laatta, tiili.

Jos haluat asentaa PVC-paneelit jalustaan, tarvitset kehyksen. Se on valmistettu puupuusta 50 * 50 mm. Koska maali on ulkona, puu on suojattava kyllästyneiltä, ​​jotka estävät ryömiä ja suojaavat tuholaisilta.

Toimintasarja on seuraava:

 • Tason (laser- tai vesitaso) avulla tarvittava viimeistelykorkeus on merkitty talon kaikkiin kulmiin.
 • Näissä paikoissa kynnet on naulattu (ruuvit ruuvataan itsekierteittävillä ruuvilla), niiden väliin vedetään merkkiviiva (merkkijono), joka merkitsee jalustan pintaa.
 • Tällä johdolla talon ympärysmitan ympärillä palkki on naulattu. Sen yläpinta on suunniteltava tarkasti johtoa pitkin.
 • Jos yhden paneelin korkeus ei riitä, sinun on tehtävä toinen rivi palkista, johon kaksi levyä liitetään, ja tarvitset myös saman sidoksen paneelin alapäähän.

Toinen viimeistely materiaali kellari - PVC-paneelit, joita kutsutaan myös "socle sivuraide"

Kokoonpano on yksinkertainen. Vain kiinnittämisen jälkeen on välttämätöntä tehdä ylhäältä alaspäin: taivutustangot ja paneelit ovat melko miellyttävän suuria, ja aukko pysyy päällä. Voit sulkea sen kattolevyllä, kuten tässä videossa. Tutustu välittömästi teknologiaan viimeistelyyn kellarin muovipaneeleista.

Samoin pohja voidaan valmistaa aallotetulla lattialla. On vain yksi huomautus: on toivottavaa laittaa lämmitin koloihin laatikon väliin. Paljon lämpimämpi talossa on.

Pile-pohjan pohjan viimeistely

Kuten tiedetään, ei ole paalusäätiötä. Mutta jos et peitä tilaa, talon alla on luonnoksia, lattia on aina kylmä, ja jopa elävät olennot haluavat asettua talon alle. Koska pohja, vaikka koristeellinen on välttämätöntä. Se voidaan tehdä kahdella tavalla.

 1. Pylväiden välissä on kaivettu kaivantoa, poista maan hedelmällistä kerrosta ja syöksy maahan 10 cm, kaivannon pohjaa tapetaan, soran sänky asetetaan ja, jos mahdollista, tiivistetään uudelleen. Laita sitten 2-3 bar pituussuuntaista vahviketta (10-12 mm) ja kaikki kaadetut betonit. Betonipohjassa 10-14 päivän kuluttua aseta seinä puoliksi tiilen. Voit käyttää viimeistelyveiliä kerralla tai voit taittaa sitä toisella kädellä ja lopettaa sen millä tahansa yllä kuvatuilla menetelmillä.
 2. Tämä menetelmä soveltuu kellari-julkisivujen (kellarikerroksen) tai aallotetun lattian viimeistelyyn. Kehys käsitellystä kyllästetystä puusta on kiinnitetty paaluihin. Loput viimeistelyprosessista eivät poikkea standardista. Onko tämä seikka, että tämä vaihtoehto on erittäin toivottavaa lämmetä.

Helpoin tapa viimeistellä paalun perustus on kiinnittää joitakin laattojen viimeistelymateriaalia kehykseen

On olemassa yksi hienous, jos talo on asennettu ruuveilla tai TISE-paaluilla. Tällaiset perustukset asetetaan usein voimakkaasti kallistuvalle maaperälle. Joten kun maata kohotetaan, maali ei romahda, sitä ei saada tietylle etäisyydelle maasta. Jotta estettäisiin eläimet prolazilista aukkoon, pohjaan kiinnitetään metalliristikko.

Itsenäisesti me leimaamme socle luonnonkivellä. Askel askeleelta ohjeet.

Luonnonkivestä selviytyminen suojaa rakennetta ympäristön haitallisilta vaikutuksilta

Viime vuosina rakennuksen kellarikerroksen koristelu luonnonkivestä on tullut erittäin suosittu rakentajien keskuudessa.

Tämä johtuu suurelta osin pienen alueen kellarista, joka on viidesosa koko rakennuksen julkisivusta, mikä tekee tämäntyyppisestä maalauksesta kohtuuhintaisen useimmille kodinomistajille.

Tämän materiaalin avulla voit luoda alkuperäisen kuvion, tekstuurin ja värin.

Luonnonkivi

Luonnonkivi jalostetaan ja käsittelemätön, jalostamaton eroaa eri muodoissa ja kooissa, se louhitaan kiviä, mukulakiviä ja kerroksia.

Käsitelty kivi on neljää tyyppiä:

 • laatat;
 • "Crust" tai "nuudelit";
 • galtovanny kivi;
 • nauhat.

Kaikki nämä lajikkeet eroavat tuotantotavastaan, koostaan ​​ja ulkoasustaan.

Kaikenlainen luonnonkivi soveltuu käsittelyyn, sen toteutuksen ansiosta asennusprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Näet luonnonkiven tyypit täällä:

Facing-toimintoja

Tukirakenteen vuorauksen tehtävä on suojata rakennusta kauemmin haitallisilta vaikutuksilta.

Kellarikerrokseen kohdistetaan tiheä kivi, mieluiten tummat sävyt. On otettava huomioon, että rakennuksen alaosa on kaikkein alttiimpia kosteudelle, likaantumiselle ja lämpötilan muutoksille.

Ominaisuuksien mukaan luonnon graniitti, labrodariitti ja gabbro soveltuvat parhaiten, kvartsiittiä ja hiekkakiveä käytetään usein, marmoria ei suositella, koska se nopeasti häviää houkuttelevan ulkonäön.

Miten valita monivuotiset kukat antaa, kuvataan täällä.

Luonnonkivirakenteiden edut

Luonnonkiviä käytetään rakennusten julkisivuissa, koska se luonnehtii voimakkuutta

On olemassa sellaisia ​​etuja:

 • pitkä käyttöikä;
 • ei tarvetta hoitoon;
 • vedenpitävät ominaisuudet;
 • ympäristöystävällisyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • lämmönjohtavuus;
 • yhteensopivuus kaikenlaisten materiaalien kanssa.

Monenlaisia ​​luonnonkiviä lämpökäsitellään, mikä lisää niiden kestävyyttä ja kestävyyttä haitallisiin ympäristöolosuhteisiin.

Valmistelu ja tarvittavat materiaalit ja työkalut

Ensimmäisessä vaiheessa pinta tasoitetaan, kun tiilen viimeistely lopettaa kaikki sementtilaastin ulkonevat aallot, kaikki ulkonevat elementit poistetaan betonista.

Seuraavassa vaiheessa pinta pinnoitetaan suurella osuudella betonikosketuksella, mikä on välttämätöntä, jotta kiven kiinnittyminen pintaan olisi entistä luotettavampi. Luonnonkiven levittämiseen on suositeltavaa käyttää liimaa raskaille kaakeloille, mikä voi lisätä työn kustannuksia, mutta antaa materiaalin erinomaisen kiinnittymisen pinnalle.

Työkalut ja materiaalit:

 • sähköpora, jossa suuttimet;
 • metalliset harjat;
 • tasolla;
 • neliöitä;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • puinen lohko;
 • kumimetsät;
 • Bulgarialaisella kiekolla kivi;
 • vaha tai vedeneristysmasto;
 • harjalla.
Kuinka tehdä papukaija renkaista, selvitä täältä.

Askel askeleelta

Vuoriin noudata tätä menettelyä:

 1. Nosta kivi yhdellä litteällä puolella, aseta sementtilaasti siihen.

Valitsemme kivet, jotka sopivat muotoon ja kokoon

Levitä liimaa kiviin, kiinnitä se sitten seinään ja paina lujasti

Voit täyttää saumat kallion aikana tai sen jälkeen

Levitä vahaa kerros kiven suojaamiseksi.

Nautralny kivi on ihanteellinen materiaali rakennuksen edessä, monissa suhteissa sen jakautuminen selittyy sellaisilla eduilla kuin pakkas, kosteus ja palonkestävyys, pitkä käyttöikä ja monipuolisuus. Luonnonkiven asennus ei ole monimutkaista, mutta vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta.

Koristeen upottaminen luonnonkivellä ei vain suojaa rakennusta ympäristön haitallisilta vaikutuksilta vaan myös antaa sille alkuperäisen ulkoasun ja mahdollistaa rohkeita suunnitteluprojekteja. Lisäsuojapäällyste estää sammalta, muotista ja juoksevuuden muodostumisen, mikä myös edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä.

Viimeistele peruskivi omalla kädelläsi

Ei halvin, mutta kestävin ja kunnioitettava vaihtoehto talon viimeistelyyn - pohjaan päin kiviä omilla kädillä.

Se suojaa hydro / lämpöä eristävää kellarikakkua mekaanisista vaikutuksista, suojaa pohjaa vedestä ja sään, on julkisivujen koristelu. Suurin haitta (paitsi hinta) on paljon painoa ja sen seurauksena kasvanut kuormitus pohjaan.

Materiaalin valinta luonnonkiven viimeistelyyn

Seuraavia kiviä käytetään luonnonkiven viimeistelyyn:

Hiekkakiven vähimmäispaksuus noin kaksi senttimetriä. Tämä kivi on halvin ja helpoin, se on asetettu sementtilaastille. Mitä raskaampi kivi, sitä kalliimpi se on.

Väritys vaikuttaa myös hintaan: kalleimmat värit ovat vihreitä, punaisia, sinisiä. Jos haluat nähdä, kuinka kivi näyttää lakattuina, se on kostutettava vedellä.

Viimeistele säätiö luonnonkiven avulla itse

Valmistelun tärkeimmät vaiheet:

 1. Ensinnäkin pohja on puhdistettava: poista lika, laastin blotit, betonipuikot. Tiilimuuraus saumojen puhdistamiseksi. Pese seinä, rasvaa ja kuivaa.
 2. Seuraavaksi sinun täytyy pistää pinta konkreettiseen kosketukseen. On suositeltavaa käyttää alukea, jolla on suuri murto, jolloin viimeistelyn tarttuminen pintaan on parempi. Koostumusta voidaan levittää rullalla, suihkeella, harjalla. Kulutus on noin 250 grammaa neliömetriä kohden. Koska maaperä kerää aktiivisesti pölyä, ei ole välttämätöntä käsitellä suurta aluetta välittömästi. On parempi maalata alueelle, mikä tulee olemaan kaakeloitu yhdellä kertaa. Lämpötila-alue maaperän kanssa on 5-35 astetta.
 3. Ennen asennusta on toivottavaa vahvistaa seinää metalliverkolla pienellä solulla.
 4. Ennen kuin asennat kivet seinälle, sinun on asetettava ne maahan tasaisella sivusuunnassa ottaen huomioon tulevat saumat (noin puoli senttiä). Voit jopa esitellä piirustuksen: se on helpompi sovi kiviä kokoon, muotoon ja sävyyn. Suurten kivien väliset aukot ovat pieniä. Voit myös käyttää kiviä tai kuoria.

Tyypillisesti, luonnonkivin alapäässä, käytetään laastilla. Mutta on parempi käyttää sementtiä sisältävää liimaa: on erityisiä kylmänkestäviä ja lämmönkestäviä liimatuotteita, joilla on korkea tarttuvuus (yhden megapikselin kohdalla). Tällaisen muninnan lujuus ja kestävyys ovat paljon korkeammat kuin tavanomaisen ratkaisun käyttäminen.

Liima-ainekoostumusta valittaessa on otettava huomioon kiven huokoisuus ja sen hygroskooppisuus. On olemassa kolme materiaaliluokkaa:

 • tiheämpi, kosteutta kestävä ja vähäisin huokoset - pala, kvartsiitti, tummat graniitit;
 • keskikovet graniitit, musta marmori, hiekkakivet. Käytetään pieniä vesiliuoksia. Koska kivi on kevyt, liimaa suositellaan myös ottamaan valoa tai väritöntä;
 • erittäin huokoinen, kaikkein hygroskooppinen - valkoinen marmori ja graniitti, travertiini, kalkkikivi. Voit laittaa kevyt kuiva seos. Säännöllinen sementti tukkii huokoset, pinta on likainen ja lähes mahdoton puhdistaa. Tämän luokan kivet tulisi esikäsitellä erityisellä alukkeella, joka suojaa kontaminaatiolta ja kosteudelta.

Asennuksen ominaisuudet riippuvat kivien massasta. Vaihtoehto hiekkakiviä varten - tarttuminen ilman muottia:

 1. Merkitse seinälle.
 2. Aseta alarivi. Liima asetetaan kiven sileälle puolelle lovetulla lastalla ja se kiinnitetään seinään. Pystysuuntaiset saumat eivät ole vakaita, mutta ajettaessa.
 3. Kuivaamisen jälkeen hankaa liitokset liimalla tai erikoisella kiteellä.
 4. Lakkaa pinta, aseta ebb.

Vaihtoehto raskaille kiville:

 1. Kipsi seinää.
 2. Asenna tukipyörät, ankkurit, vahvistavat silmukat (ketjut, jne.).
 3. Poraa reikä kiviin ankkureille.
 4. Asenna alarivin kivet rungon reikiin, kiinnitä ankkureihin. Erotuksessa käytettiin tappeja tai paksua pahvia.
 5. Kaada kivien ja ristikon väliset raot liimalla tai laastilla.
 6. Kuivaamalla (kahden päivän kuluttua) irrota tappit / pahvi, puhdista blotit liuoksesta.
 7. Kitti ja pyyhi saumat.
 8. Levitä valmiiseen muuraukseen, väritön silikonivahvistin.
 9. Viimeistelyvaiheessa voit lakata pohjaa.

Taustalla perustukseen keinokivellä

Edullisempi ja helpommin tekninen tapa viiluttaa säätiö - keinotekoinen kivenviilu. Näyttää siltä, ​​että todellinen kivi ei käytännössä johda suorituskykyyn, maksaa vähemmän, painaa vähän (ei ylikuormita pohjaa). Myös suuri valikoima värejä ja kuvioita: graniitti, hiekkakivi, marmori, kuori rock, basaltti, onyksi. Pinta on sileä, karkea, rakenteellinen, helpotus, revitty, sirut jne.

Materiaali jaetaan lähdemateriaalin tyypin mukaan:

Kivien lujuusominaisuudet ovat erilaiset: akryyli on kestävin, kipsi on kaikkein haavoittuva. Perustan lisäksi on pigmenttejä, kivirakeet, lisäaineita eri tarkoituksiin.

Materiaalin pääominaisuudet:

 • kosteudenkestävyys (paitsi kipsi);
 • hygienia (pinta ei ime likaa);
 • lämpöstabiilius;
 • ei kestä palamista;
 • pakkasenkestävyys - jopa -25 ° C ilman ominaisuuksien menetystä;
 • kestävyys - 10-15 vuotta väriä menettämättä.

Menetelmä säätiön viimeistelyllä keinokivellä:

 1. Kohdista pinta ja kipsileima. Jos kellari on eristetty, lämpöeristeen levyt ovat tukossa kosteutta kestävällä vanerilla tai OSB: llä, minkä jälkeen alusta kipsi laitetaan.
 2. Päälle, kuivaa ainakin muutaman tunnin ajan (mieluiten päivässä).
 3. Kivi asetetaan laasti tai laatta liima julkisivu työtä. Elementtien asennusta ohjataan tasolta. Tarvittaessa kivet leikattu jauhatus tai laattaleikkuri.
 4. Kuivumisen jälkeen saumat täytetään laastilla.
 5. Tarvittaessa muninta voidaan peittää lasilla, lakalla tai läpikuultamattomalla suojarakenteella.
sisältöön ↑

Ohjeita kiven jalustaan

Lähellä kellarikerros luonnonkivellä on tilaisuus antaa talolle kunnioitettava ja kaunis ulkonäkö. Luonnonmateriaaleja erottaa suhteellisen korkeat kustannukset, suuri paino ja suhteellisen monimutkainen asennus.

Vaipan käyttöä ei suositella käytettäväksi irtokallioon.

Tästä syystä kellarikerroksessa on luonnonkiveä. Tämä auttaa sinua ohjaamaan.

Millaista luonnonkiveä voi käyttää kellarissa?

Vertailuominaisuuksien taulukko.

Kellarille päin on sopivaa kestämään pakkasenkestävää, tiheää luonnonkiveä. Etusija annetaan tummien sävyjen materiaaleille. Talon alempi osa on alttiimpia erilaisille haitallisille tekijöille: lämpötilan vaihteluille, kosketukselle lian ja veden kanssa jne. Kellarintehtaan on kestettävä kaikki nämä ulkoiset vaikutukset kymmeniä ja jopa satoja vuosia.

Ominaisuuksiltaan maagiseen alkuperään luonnonkivi - gabbro, labradoriitti, graniitti ja sen sukulaiset - sopii parhaiten tähän tehtävään. Myös usein käytetty hiekkakivi ja kvartsiitti tumma väri. Marmori ei kannata käyttää kellarikerroksen viimeistelyyn - muutamassa vuodessa se menettää alkuperäisen ulkonäön.

Se ei ole suositeltavaa käyttää vuori kivi - kuori rock, dolomiitti, kalkkikivi kallioperä kuohuvia sedimenttisiä kiviä.

Useimmiten näillä kiveillä on vaaleita sävyjä, joten niiden pinnat ovat selvästi näkyvissä lian ja sateen varalta.

Kun viimeistelet socle luonnon kivi, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tiivistää muuraus nivelet. Jos kosteus tulee niihin, se vaikuttaa negatiivisesti päällysteen lujuuteen. Marmori- tai graniittilaattojen paksuus, niiden rakenne ja koko voivat olla hyvin erilaisia ​​- kaikki riippuu yksinomaan omistajan ja suunnittelijan valinnasta. Ainoa tiukka vaatimus rakennuskoodeista, jotka liittyvät levyn paksuuteen viimeistelyyn. Niinpä bacharda-käsitellyt levyt, joilla on "villi kivi" -teksti ja sahattu pinta ovat raskaampia ja paksumpia kuin tavalliset kiillotetut laatat, siksi ne on sijoitettava yksinomaan laastiin ja täytettävä ne tiivisteet tiivisteellä huolellisesti.

Kortin sisustukseen tarkoitettu luonnonkivi valitaan ensisijaisesti suunnittelukonseptin mukaisesti. Marmoriin ja graniittiin sovelletaan kuitenkin useita yleisiä vaatimuksia. Rakennuskoodien vaatimusten mukaisesti liimalla voidaan kiinnittää pinnoitteita, myös luonnonkivestä tehtyjä, enintään 1 cm: n paksuisiin ja jopa 0,4 m²: n pintaan ilman lisäkiinnitystä. Suurikokoiset elementit vaativat ratkaisun lisäksi lisäkiinnittimiä.

Jos luonnonkiviä ei käytetä vain kellariin vaan myös seinien koristeluun, sinun on tiedettävä, että siellä on paljon vähemmän rajoituksia kuin kellarissa. Seinät voidaan koristella käyttäen luonnonkiveä, kuten dolomiittia tai kalkkikiveä, tai monia muita "löysä" kiviä, koska rakennuksen seinät ovat vähemmän alttiita erilaisille haittavaikutuksille.

Luonnonkiven käytön rajoitukset

Luonnonkiven kiinnitysmenetelmä.

Merkittävin rajoitus luonnonkiven valinnassa kellarista päin on silikaattikivien (hiekkakivi ja kvartsiitti) yhteensopimattomuus karbonaatin (travertiini, dolomiitti, kuori kallio, kalkkikivi, marmori) kanssa. Jos eri kivien edustajat ovat lähellä, silikaattiin sisältyvä piihappo reagoi kalsiumkarbonaatin kanssa, joka on kalkkikivien perustana. Tämän seurauksena molemmat kivet kaatuvat nopeasti. Kaikki muut luonnonkiven kiviä voidaan sijoittaa vierekkäin ilman suurta vahinkoa.

On tärkeää ottaa huomioon se, että kivet pinotaan tiettyä aukkoa, koska ne heikentävät tai lisäävät tilavuuttaan ilman lämpötilan muutoksilla ja kunkin marmorin, graniitin ja muun luonnonkiven osalta nämä luvut ovat yksilöllisiä. Aukkojen leveys määräytyy marmori- tai graniittilaattojen koon sekä luonnonkiven tiheyden mukaan. Kussakin tapauksessa tämä indikaattori lasketaan erikseen.

Jos kellarin koristelu suoritetaan käyttämällä yhtä, mutta esimerkiksi kahta luonnonkivityyppiä, aukot lasketaan kalliolle, jolla on suurempi volyymin laajenemiskerroin.

Plinth decoration with natural stone: askel askeleelta ohjeita

Työhön tarvittavat työkalut: spatula, neliö, taso, troola, lastalla, kostutusta varten.

Ensinnäkin valmistele tarvittavat työkalut työpaikalle:

 • neliöitä;
 • tasolla;
 • sähköpora ja sekoittimella;
 • hiomakone, jossa leikkaava kivi;
 • kumimetsät;
 • puinen lohko;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • siveltimet kostutukseen;
 • metalliharja kiven puhdistukseen.

Ensimmäisessä työvaiheessa on tarpeen valmistaa pinta, johon kivi asetetaan. Jos tiilimuuraus on valmis, kaikki tiilien väliset liitokset tulee poistaa. Jos betoniteline on päättynyt, kaikki rakenteeltaan ulkonevat osat poistetaan, mikä saattaa ilmetä nestemäisen betoniliuoksen virtauksen vuoksi muottien halkeamiin.

Seuraavaksi on välttämätöntä pinnoittaa pinta konkreettisella kosketuksella. On parasta käyttää konkreettista kosketusta karkeaa fraktiota. Se antaa pinnoille entistä luotettavamman viimeistelymateriaalin kiinnittymisen. Betonia voidaan käyttää sekä harjalla että rullalla - riippuen käsitellyn pinnan alueesta.

Nosta kiveä luonnonkiveä yhdeltä tasolta etusivulta ja käytä pinnalla sementtilaastia, joka joutuu kosketuksiin seinän kanssa. Kiven litteä päätypinta on huuhteltava pinnan alustan kanssa, joka on leikattu.

Jotta kiven parempi tarttuvuus viilutettavalle pinnalle olisi mahdollista käyttää liimaa raskaisiin laatoihin, joita käytetään ulkotöissä. Tämä lisää työn kustannuksia, mutta viimeistelyaineiston ja seinämän tarttuvuus paranee, joten todennäköisyys siitä, että kivi ei laske, on korkein.

Kiinnitä kappale luonnonkivestä seinään mahdollisimman tiiviisti oikealle vierekkäiselle kivenä (jos olet oikealla vasemmalla) ja pohjaan.

Kiven leikkaaminen ja puristaminen varovasti alustan pohjaan saavuttaa ilman täydellisen poiston trimmauksen alapuolelta ja sopii hyvin. Vasemman ja oikean tukikiven väliin valitse kappale, joka sopii muotoon. Tarvittaessa voit katkaista ulkonevat osat, jotta saataisiin tasaiset saumat vierekkäisten kivien väliin.

Levitä liimaa valittuun kiviin ja aseta se pysyvään paikkaan. Yritä syventää kappaletta siten, että ulkopinta luo yhden tason kalliolle, joka on järjestetty lähialueelle.

Tämän periaatteen mukaan yksittäisten kappaleiden valintaa, ikään kuin kerätä mosaiikki, kulkee pohjan koko korkeuden läpi ja vähitellen ylöspäin ylhäältä. Jotta pääset mahdollisimman lähelle vaakasuoraa ylälinjaa, leikkaa kaikki jauhat kaikkiin tarpeettomiin, muodostaen tasaisen päätypinnan rakennusmateriaalille.

Niissä paikoissa, joissa suuret tilat luodaan vierekkäisten vuoriosien väliin, on täynnä pienempiä paloja. Lisää omaperäisyyttä ja kauneutta varten nämä aukot voidaan täyttää kiillotetuilla merikivillä - "alasti".

Täytä ja hankaa saumat vierekkäisten kivien väliin. Tämä on tehtävä ennen kuin liima (liuos) on ylöspäin. Ne saumat, joilla ei ole tarpeeksi liimaa, täytyy täyttää. Ne, joissa liima tai laasti on läsnä ylimäärin, on irrotettava. Ylimääräinen liuos etupinnalle on pyyhittävä. Näin ollen korkin koko pintaa kohti.

Kuinka suojata pintaa edelleen?

Suurin uhka luonnonkivelle on kosteus, joka tunkeutuu yksittäisten kappaleiden välisiin aukkoihin. Tämä on vaarallisinta offseason, kun vesi jäätyy ja laajentuessa voi johtaa laattojen irtoamiseen.

Koko pinnan suojauksen varmistamiseksi se on lakattava. Myöskään ei ole tarpeetonta tehdä visiiriä pohjan päälle, mikä estää luonnollisen viimeistelyaineiston ja seinän välisen seinän virtaavan sadeveden tunkeutumisen.

Nyt tiedät kaiken, mitä tarvitset itsellesi leikkaamalla pohjan luonnonkivellä. Tällainen koristelu ei ole niin monimutkaista, kuin sitä on rakastettu kuvaamaan. Sinun tarvitsee vain olla huomaavainen, varovainen ja kärsivällinen. Vähitellen keräämällä luonnonkiven mosaiikki, saat talon kellertävän, käytännöllisen ja kauniin yläpinnan.

Itsekiinnittyvä kivi - 2 todistettua ja luotettavaa vaihtoehtoa

Kuten tiedät, pohja on talon kelleremon näkyvä yläpuolinen osa. Ja säätiö on koko rakenteen perusta ja talosi kestävyys riippuu suoraan sen säilymisestä. Näin ollen suolen suojelu luonnollisilta ja monilta muilta onnettomuuksilta ei ole suunnittelija himo, vaan elintärkeä välttämättömyys. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä kiveä käytetään nyt tällaisiin töihin, ja aion myös asua kahdella vaihtoehdolla, joiden avulla jalka voidaan viimeistellä luonnollisella ja keinokivellä omilla käsillään.

Kivipohja puutalossa.

Materiaalin lajikkeet ja ominaisuudet

Kivi talon kellarista viimeisteltiin vuosisatojen ajan. Hänellä on suuri valikoima erilaisia ​​etuja. Mutta jos aikaisemmin se oli yksinomaan luonnonkivi, nyt yli puolessa tapauksista kellariin käytetään keinokivää.

 • Luonnon graniittia on aina pidetty soclesin kuninkaaksi. Sen luonnolliset ominaisuudet sopivat parhaiten käytettäväksi tällä alalla. Tämä viimeistelykivi ylläpitää sekä heinäkuun lämpöä että katkeraa tammikuun pakkasta. Ja graniitille se ei ole ehdottomasti tärkeää, mihin ilmasto-osaan se asennetaan.
  Markkinoilla materiaali on 10 mm paksujen laattojen muodossa, ja sitä myydään myös kiinteillä kiveillä. Luonnollisesti viimeistelyä varten olemme kiinnostuneita vain levyistä;
 • Monet hyvin toimeentulevat ihmiset tietämättään tilata marmorin pohjan leikata, joten tässä tapauksessa se ei ole aina perusteltua. Se, että tämä materiaali on todella kallis, ei ole pahin. Marmori on melko kapriogista kiveä ja sitä voi käyttää lämpimissä ja lauhkeissa ilmastoissa. Mutta alkamassa suuren kotimaamme ja pohjoisemmasta keskimmäisestä vyöhykkeestä, marmorin koristelu ei ole toivottavaa.
  Suuremmalla kosteudella, joka on aina kellarissa ja lämpötilan muutoksilla, marmori alkaa särkyä ja vähitellen murentua. Siksi, jos todella haluat sen, voit lopettaa kellarin graniitilla ja jatka sitten johtaa marmoria;
 • Tällä hetkellä bestseller on liuskekivi. Tätä materiaalia kutsutaan myös cowgirliksi. Se on kerrostettu kallio, jolla on melko tiheä rakenne ja joka on samalla helppo käsitellä.
  Liuskekiven erinomainen lujuus ja kestävyys. Ja mukavin on suhteellisen edullinen hinta. Jos rahat eivät ole kovin paljon, mutta pohjimmiltaan haluat luonnollista materiaalia, niin liuska on sinun vaihtoehto;
 • Kuulet usein kuorikallion upeista ominaisuuksista. Jos rakennat taloa, kuoren kiven lohkot ovat hyvä valinta. Mutta täällä kellarin koristelu ei ole kovin sopivaa. Tosiasia on, että kuoren kivi on ehkä kaikkein huokoisin rakennusmateriaaleista, vain solubetoni on kevyempi kuin se. Ja kun materiaali on huokoista, se voi imeä kosteutta. Tämän seurauksena useiden jäätymisjaksojen jälkeen vuori alkaa hitaasti murentua;

Luonnonmateriaalien valikoima.

 • Hiekkakivi on melko yleinen kivi. Tämä materiaali on suhteellisen halpa ja sopii hyvin kellariin. Ainoa ongelma on se, että väripuite on pieni täällä, itse asiassa, ei lainkaan ole.
  Joten, kuten koriste kivi, hiekkakivi on heikko. Vaikka kukaan ei häiritse sinua maalata pohjaa millä tahansa haluamallasi värillä tai peitellä hiekkakiviä värillisellä julkisivulakalla. Mutta puhumme tämän prosessin vaikeuksista hieman myöhemmin;
 • Siellä on myös kvartsiittia, dolomiittia, lemetiittia, shigunitaa ja monia muita kivennäisaineita ja kiviä. Mutta ne voivat pikemminkin johtua kapeasta profiilista, koska niitä käytetään usein alueella, jossa ne louhitaan.

Dolomiittipohja.

Ns. Luonnonvaraisten kivien viimeistelyä ei voida pitää mihinkään kallioon tai mineraaliin. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa kivi, myös keinotekoinen, tärkeintä on se, että se ei näytä jälkiä manuaalisesta käsittelystä. Tässä tapauksessa helpoin tapa on käyttää joki- tai merikivipuita.

Viimeistely keinokivellä muodossa liuskekiven.

Kuten olen jo sanonut, keinokiviä käytetään nykyään laajasti kellarin sisustukseen. Hyvät setä-kemistit ovat saavuttaneet tämän huippuosaamisen tällä alalla, että useimpien markkinoilla olevien materiaalien takuu alkaa 50 vuotta.

Sellaisena lajikkeiden lajittelu ei ole täällä, nimitys määritellään riippuen tietyn täyteaineen käytöstä tuotannossa.

Jos kuvataan lyhyesti, tuotantotekniikka perustuu siihen, että kaikki luonnolliset materiaalit otetaan, murskataan ja yhdistetään uudelleen polymeerisen sideaineen perusteella. Joten keinotekoista, tätä kiveä voidaan kutsua vain puoliksi.

Pohjakerroksessa on kaakeloitu kivi.

Kun ymmärrät muodon, tällaisen kasvon väri ja tekstuuri voidaan antaa. Rehellisesti, on ilo työskennellä tällaisen materiaalin kanssa. Loppujen lopuksi tämä laatta on hyvin määritelty koko ja tärkeintä painaa suuruusluokkaa vähemmän. Aloittelijalle tämä on mitä tarvitset.

Erikseen on sanottava joustava kivi. Aseta se ohueksi osaksi luonnonkiveä, joka on vahvistettu polymeerillä.

Tämä päin näyttää melko ihmisarvoista. Taipuisa kivi seinäpahvin ja kaakelin muodossa. Luonnollisesti vain laatta voidaan käyttää pohjaan.

Joustavan kiven ulkonäkö.

Mutta ollakseni rehellinen, elämäni aikana en tavannut, niin että jalusta oli taipuisa kivi. Ensinnäkin sen hinta on upea. Ja toiseksi suurin laattapaksuus on noin 3 mm.

Tämän vuoksi tätä materiaalia ei voida pitää vakavana suojana pohjalle. Lisäksi joustava kivi on nyt yksi markkinoiden johtajista epäilyttävän laadun jäljittelyjen määrän osalta.

Liimaustekstiilit joustavasta kivestä.

Jos hyvin vähän rahaa, ja haluat todella nähdä koriste-kiven talosi kellarista, voit kovertaa sen sementillä sementillä. En aio sanoa varmasti, mutta uskotaan, että tämä on yksinomaan yrittäjyyden omaavien ihmisten osaamista.

Kerron siitä, miten sementtilaastin pinnasta kiven alapuolella, hieman myöhemmin, menetelmän numerossa 2. Ja nyt askel askeleelta kerrotaan kaikki yksityiskohdat keinotekoisen ja luonnonvaraisen kiven koristelusta.

Kaksi tapaa vastustaa perusta niille, jotka rakastavat tehdä kaikkea itseäni

Kellarin koristelu luonnonkivellä jaetaan useisiin vaiheisiin. Tämä on maaperän levittäminen, säätiön järjestely, muurien todellinen asennus ja viimeistely. Mutta vielä ennen työn aloittamista on toivottavaa määrittää muurausmateriaalin sideaine.

Liima tai sementtilaasti

Viime aikoina kaikki tällainen työ tehtiin yksinomaan sementti-hiekkalaastin avulla, mikään muu ei ollut juuri siellä. Nyt myymälän hyllyt ovat täynnä erilaisia ​​liimoja. Mutta ne ovat paljon kalliimpia kuin sementti-hiekkalaasti.

Henkilökohtaisesti olen aina yrittänyt asettaa viimeistelykivi moderniin liimoihin, lähinnä Ceresitille. Mutta monet ihmiset, yleensä taloutta, vanhalla tavalla haluavat kiinnittää kiven sementtilaastiin. En sano, että tämä on huono, ei vain kiveä voi laittaa sementti-hiekkalaastiin.

 • Ensimmäinen kivilajit ovat hieman huokoisia, kuten liuskekivi, tumma graniitti ja kvartsiitti. Ne ovat kosteutta kestäviä materiaaleja, niiden absorptiotaso on melko alhainen ja siksi ne voidaan asettaa sekä liimalle että laastille;

Koostumukset Ceresitistä.

 • Tumma marmori, kevyt graniitti ja hiekkakivi kuuluvat keskipuhtaisiin kiviin. Teoriassa niitä voidaan edelleen asentaa yksinkertaiseen ratkaisuun, mutta tämä voidaan tehdä vain lämpimässä ja lauhkeassa ilmastossa. Yleensä tässä on parempi olla vaarassa ja ostaa hyvää liimaa;
 • Jos olet tekemisissä valkoisen graniitin, valkoisen marmorin, travertiinin ja minkä tahansa kalkkikiven kanssa, voit yksinkertaisesti pilata ne sementti-hiekkalaastilla. Nämä materiaalit asennetaan yksinomaan erikoisliima-aineeseen.

Tekokivistäkin kullakin on käsikirja, joka ilmaisee selvästi, minkä tyyppiset liimat tulisi käyttää asennukseen. Useimmissa tapauksissa liima otetaan raskaslaattoihin, vaikka poikkeuksia onkin. On parempi olla käyttämättä tavallista sementtilaatua keinotekoisten materiaalien asennukseen.

Valikoima tekokivestä.

Emäksen valmistus

Edellä mainittu liuskekivi tai muoviarkki vie nyt leijonanosan ulkomaisen julkisivun markkinoilta luonnonmateriaaleilla. Siksi jatkamme kaikkien toimintojen harkitsemista käyttämällä esimerkkiä liuskekivestä.

Ensinnäkin, sinun on tarkistettava säätiösi virheistä. Luonnonkivi on kova asia, joten se on asennettu joko kiinteään valettuun perustukseen tai FBS-lohkojen koostumukseen.

Jos kyseessä on kiinteä valettu versio, niin vain satunnaisia ​​tuloja tulee tuoda alas, mutta niitä on harvoin täytetty, koska monoliitti kaadetaan muottiin, ja se on usein tasainen. Lohkopohjassa luonnollisesti sinun on tiivistettävä kaikki saumat lohkojen välissä, tässä sementti-hiekkalaasti auttaa sinua.

Seuraava askel on peittää pohja alukkeella. Jos kyseessä on konkreettinen perusta, hyvä vanha konkreettinen yhteys on ihanteellinen työkalu. Teippi monoliitti voi ottaa mitä tahansa vaihtoehtoa.

Asennus verkkoon seinälle.

Mutta lohkon rakentamisessa pitäisi ottaa karkea jyvä. Ja koska FBS-lohkot ovat täysin sileitä, ne täytyy pohjustua vähintään 2 kerroksella.

Vaikka pohjamaali on kuiva, voit aloittaa toisen tärkeän valmisteluvaiheen. Käytännöllisesti katsoen kaikki raskaat runkorakenteet, jotka yleensä asennetaan laastiin, vaativat lisäpinnan vahvistamista, koska vain yksi liima, joka on erittäin hyvä tällaisen painon pitämiseksi, ei riitä.

Kellarin vahvistamiseen käytetään perinteisesti metalliverkkoa ketjunlenkkiä. Solukoko on parempi ottaa keskikokoinen tai pieni. Tällainen verkko kiinnitetään "Quick Installation" -tyyppeihin, joissa on laaja pesin.

Jos se on mahdollista, on parempi kiinnittää ristikko betonialustalle teräsrakenteisilla tappuilla. Mutta niiden käyttäminen betoniin, etenkin FBS-lohkoihin, joissa on yksinkertainen vasara tai kouristusvasara, on hyvin ongelmallinen. Tarvitaan rakennuspistooli, ja se maksaa paljon, ja vain ammattilaiset saavat sen.

Nyt monet omistajat lämmittävät säätiötä ja luonnollisesti talon kellarissa. Joten jos aiot asentaa eristeen, niin vain ekstrudoitu polystyreeni vaahto soveltuu kiveen. Nyt se tunnetaan paremmin nimellä Penoplex, vaikka se on vain tavaramerkki.

On kiellettyä asentaa tällaisia ​​eristeitä polystyreeniksi tai mineraalivillaksi pohjaan ja erityisesti raskaaseen kiviin sellaisenaan. Penoplex itse on liimattu betoniin "Ceresit CT83", minkä jälkeen siihen kiinnitetään ketjulinkki.

Menetelmä numero 1: luonnon tai keinotekoisen kiven asennus pohjaan

Rakennustarvikkeiden muovi myydään pääsääntöisesti pakattuina neliöhöyryihin. Voit silti valita levyn keskimääräisen paksuuden, mutta mittojen on oltava erilaisia ​​siellä. Muuten, jalustan viimeistely on parempi ottaa kiviä 20-30 mm paksu.

Kiven asettaminen ilman vahvistusta.

Joten, jotta ei "läpi" koko kasa, vie aikaa ja pura koko kivi välittömästi kolmeen paaluihin. Yhdessä paalussa, irrota suuret kivet, toisessa väliaineessa ja kolmasosa purkaa kaikki pienet.

Jos pohjan korkeus ei ylitä 1 m, on järkevää mitata samaa etäisyyttä maata pitkin ja koko mosaiikki. Riippumatta kuinka kummallista se voi kuulostaa, tämä menetelmä säästää paljon aikaa. Rakennusliima melko nopeasti asetetaan ja käytön aikana joka minuutti lasketaan.

On erittäin tärkeää, miten sijoitat alimman rivin, tarkemmin, mitä se luottaa. Yleensä on tarjolla 2 vaihtoehtoa:

 • Ensimmäisessä suoritusmuodossa maaperä valitaan ensin ja tuloksena oleva kuoppa täyttyy ja tulevaan sokea alueelle pilkkoutuu. Tässä tässä polkumyynnissä ja edessä. Mutta on melko epämiellyttävä hetki: kun et kaatuta, se lopulta istuu joka tapauksessa ja on olemassa todennäköisyys halkeamia pohjan päin;
 • Toinen vaihtoehto on jäykkä kiinnitys samalla teräskulman polkumyynnillä samalla, kun siipi on vähintään 45 mm. Mutta tiedätte, ennemmin tai myöhemmin, teräskärki kulkee ja vuoraus voi asettua. Vaikka tähän surulliseen hetkeen asti on noin 10 vuotta, sinulla on.

Tein hieman eri tavalla. Ensinnäkin, sinun on valittava keskikokoisia kuoleja, sinun on valittava siten, että ne ovat lähes täysin peitetty sokeiden alla.

Levyjen vapaa valinta.

Edelleen, tukemalla pakatun polkumyynnin, nämä kuolee istua rakennusliimalla. Meillä on tämä alempi tukirivi, ja niin, että se ei ajautuisi ajan myötä, lopetan työn, eli kun liima tarttuu, poraa reikiä laattojen läpi suoraan pohjaan.

Sitten anna sinkityt tai nikkelöidyt ankkuripultit näihin reikiin vähintään 10 mm: n poikkileikkaukseltaan. Näin ollen taatusti varmistetaan alhaisimmat säärisuojat.

Muovin yläreunan asettaminen on melko yksinkertaista. Ensin sinun täytyy liittää suurimmat fragmentit ja kaikki aukot, jotka väistämättä jäävät väliin, asetetaan keskikokoisilla ja pienillä kivillä. Liimaa levitetään seinälle ja liimalla ja kallolla, jossa on lovettu lasta.

Liima liimataan vahvistettuun seinään.

Kun liima tarttuu hyvin, sinun on peitettävä saumojen väliset kiviä. Näihin tarkoituksiin myydään erityinen laasti.

Voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa. Mutta on parempi ostaa se kivi, joten on mahdollista valita väri. Myyjät tarjoavat yleensä kiven.

Mitä tulee keinokiviin, kuten sanoin, sillä on selkeästi määritellyt ulottuvuudet. Ja se sopii suunnilleen samalla tavoin kuin tavallinen laatta.

Julkisivujen asettaminen.

Asettaessasi vakiolevyä varmistaaksesi, että aukkoja käytetään muovisia ristejä. Ja kun asennat joitain keino- kiven malleja, aukot eivät ole toivottavia. Joten, jos sinulla ei ole kokemusta ollenkaan, on parempi unohtaa suositukset ja asettaa kiven aukkoja, sitten hieroa saumoja. Uskokaa minua, se muuttuu laadullisemmaksi.

Yksinkertaisin järjestelmä kellarista.

Jos aiot lakata, voit aloittaa sen noin 3-4 päivän kuluttua, kun laasti ja liima ovat täysin kuivia. Prosessissa ei ole mitään monimutkaista. Aja vain pölyä ja levitä vähintään 2 kerrosta mitä tahansa vedenpitävää julkisivua.

Menetelmä numero 2: tee kiven sementti

Kiinteistön kynnyksen viimeistely tavallisen sementin avulla ei luonnollisestikaan ole yhtä ylellinen kuin graniitti tai muovi, mutta sillä on luovaa lähestymistapaa liike-elämään, sillä on oikeus olemassaoloon. Olen siis kohdannut maan kellariin.

Tällöin kivipeite simuloidaan. Itse tekniikka ei aiheuta vaikeuksia edes aloittelijoille. Muuten, ei ole tarpeen tasata betoni nauha tai tiivisteen saumat on lohko säätiö.

Sementin hiutaleet.

Sementtimerkki olisi otettava korkeammaksi, käytin M500: ta. Aluksi tavanomaista sementti-hiekkalaastia sekoitetaan standardisuhteessa 1: 3. Mutta ratkaisu on tehtävä hieman paksumpi kuin esimerkiksi muuraus. Loppujen lopuksi sinun on muodostettava "kivet" omiin käsiinsä ja sinun on varmistettava, että he eivät levitä.

Seuraavaksi yllämainitulla järjestelmällä pari kertaa peität betonia alukkeella. Ja kuten "kivet" muoto, veistää nämä "kivet" pinnalle kostutettu vedellä. Ihanteellisessa tapauksessa tietenkin on parempi täyttää vahvistusverkko. Mutta jos korkin korkeus ei ylitä puolta metriä, niin voit tehdä ilman sitä.

Kun kellari on edessä, anna sementti hieman tarttua, mutta ei täysin. Vaikka hän on vielä märkä, sinun täytyy tuoda kauneutta. Eli improvisoitujen kivien väliset rajat on merkitty liitoksella tai vain veteen kastetulla sormella.

Itse kiviä pyyhitään sienellä tai veteen kostutetulla korkilla. Tämä on välttämätöntä poistaa merkit kädestä, ja he uskovat minua pysyäkseen varmasti.

Mutta se ei ole kaikki: tässä muodossa kytkin näyttää, laita se lievästi, ei kovin kunnioitettava, joten 2-3 viikkoa sinun on maalattava se. Voit varmasti tehdä kauppa maaleilla ja lakoilla, mutta löysin hyvän suosittua reseptiä. Se näyttää hyvältä ja hinnalla varsin hyväksyttävänä:

 • Aluksi peität sinisen värikytkimen, ja sen yläpuolella kävele vielä kellertävällä sävyllä. Tulos on lähes täydellinen samankaltaisuus vihreän luonnonkiven kanssa;
 • Sinisen maalin valmistamiseksi tarvitset viisi prosenttia suolahapon liuosta ja lisää siihen kuparisulfaattia. Vakiosuhde on 1: 5 (vitrioli / happoliuos). Värin intensiteettiä voidaan kuitenkin säätää lisäämällä tai päinvastoin vähentämällä kuparisulfaatin määrää.
 • Jotta saat keltaisen sävyn, sinun on sekoitettava rautasulfaatti samaan happosuhteeseen. Tässä osuus on jo noin 1: 3. Me maalataan tavallisella harjalla. Ja älä pelkää kokeilla sävyjä.

Molemmat folk maalit valmistetaan päivän kuluessa. Eli aineosien sekoittamisen jälkeen liuoksen annetaan seistä 24 tuntia. Mutta toisaalta tällaiset kaappitossasi olevat maalit voivat olla niin kauan kuin pidät, tärkeintä ei ole unohtaa sulkea tiukasti.

Maaleja käytetään riviin, jonka tauko on korkeintaan 2-3 tuntia. Seuraavaksi sinun täytyy antaa heille hyvä liota, se voi kestää jopa 7 tuntia, minkä jälkeen otat harjan ja pese muurauksesi juoksevan veden alla.

Jos pidät siitä, pese sen jälkeen päivän jälkeen vedellä ja anna kuivua. Jos tulos ei ole tyydyttävä, voit toistaa sen uudestaan, mutta kaikki järjestetään minulle ensimmäistä kertaa.

Lakatusta varten samaa vesitiivis lakkaa käytetään ulkoiseen työhön, sinun täytyy käsitellä 2 kertaa tai enemmän, päättää itse. Se levitetään kuivalla pinnalla yksinkertaisella harjalla.

Vaikka lisäsin ja maalasin kaikki kivien väliset liitososat yksinkertaisella maalilla murroksen vaikutuksen parantamiseksi, se osoittautui melko vähän.

Sementtimaalaus vastakkaisella nivelellä.

johtopäätös

Luonnollinen tai keinotekoinen kivi viimeistely talon kellarissa, mielestäni sopii täydellisesti. Älä pelkää tehdä kaikkea itseäsi, mikään ei ole erityisen vaikeaa tässä prosessissa. Tässä artikkelissa oleva kuva ja video sisältävät vielä hetkiä kiven pohjajärjestelystä. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita ne kommentteihin, puhumme.