Tekniikka viimeistelee puutalon kellarissa omiin käsiisi

Modernit työkalut ja uusin tekniikka auttavat minimaalisesti rakentaa taloa. Jos noudatat kaikkia rakennussääntöjä oikein ja valitse laadukkaat rakennustarvikkeet - talo muuttuu luotettavaksi ja lämpimäksi. Puuhuoneen perustaminen on tärkeä osa rakentamisprosessia. Säätiö on rakennuksen perusta, jonka luotettavuus ja käyttöikä riippuvat.

Miksi perustamisen viimeistely on erittäin tärkeää

Jokainen, joka aloitti talon rakentamisen, tietää, että säätiöllä on tärkeä rooli. Seinän asianmukaisen rakenteen ei tarvitse olla muodonmuutos, samoin kuin se suojaa taloa jäätymiseltä. Puutavaran rakentamisessa voit valita nauhan tai pylväspohjan. Jokainen niistä työntyy maanpinnan yläpuolelle. Pylväsnäkymä voi saavuttaa jopa 0,5 metrin korkeuden.

Ulospäin perustuva pohja altistuu ilmakehän kielteiselle vaikutukselle: lumi, sade, lämpötilaolosuhteet, tuulenpuhallus jne. Siksi päällystäminen puutalon ulkopuolelle on sen suojautuminen kaikista vaikutuksista. Myös sisustus on elementti rakennuksen yleisestä sisustuksesta. Tällainen työ tehdään yleensä rakennusurakan lopullisessa vaiheessa.

Materiaalin valinta

Puutaloa pidetään kevytrakennuksena. Siksi perustuksen rakenne riippuu maaperän tilasta. Jos maa on paikallaan ja epätasainen, massiivinen rakenne ilman vahvistusta riittää. Tällaiselle perustukselle olisi annettava etusija luonnon raaka-aineisiin, jotka täyttävät ulkoisten tekijöiden suojaamisen vaatimukset. Materiaalityypit:

Kivitalo

 1. Joen ja meren kivi. Se on laaja valikoima värejä, kestävä ja kulutusta kestävä. Jos rakenne on suuri, sinun on ostettava luonnonkivi paikoissa, joissa se on irrotettava. On mahdollista tehdä osto edulliseen hintaan;
 2. Dolomiittia. Luonnonvara, jossa on mielenkiintoinen ornamentti. Joskus aallotettu ja kiillotettu. Vaihtoehtoinen aallotettu muoto antaa talon vaikutuksen antiikin ja kiillotettu päinvastoin, luo nykyaikaisen suunnittelun.
 3. Graniittia. Erittäin kestävä rakennusmateriaali. Se luo esteettisen miellyttävän vaikutelman sekä auttaa suojaamaan säätiötä kaikista ulkoisen ympäristön haitallisista vaikutuksista.
 4. Basaltti ja marmori. Suuri puurakenteelle.
 5. Hiekkakiveä. Tätä materiaalia on käytetty viimeisten 10 vuoden aikana. Rakennukset, joiden perusta oli vuorattu tämän materiaalin kanssa, muuttuivat käyttökelvottomiksi, koska aluksi oli hauras ja lyhytikäinen. Mutta tekniikka ei pysy paikallaan, ja meidän aikanamme on mahdollista mieluummin hiekkakiveä. On huomattava, että kerrostettua hiekkakiveä ei voida käyttää.
 6. Keraamiset laatat erikoistarkoituksiin. Keraamiset graniitit, klinkkerilevyt ovat suosituimpia tämäntyyppisten kalusteiden tyyppejä. Erittäin luotettava päällystetyyppi, jota voidaan käyttää myös rakennuksen rakentamisessa omin käsin.

On huomattava, ja keinotekoiset materiaalit: sivuraide ja PVC-paneelit. Nämä vaihtoehdot ovat erittäin taloudellisia. Monenlaiset suunnitteluratkaisut kääntävät kaikki halu.

Talon perusta on leikattu kivellä

Tekniikka viimeistelystä

Jotta perustus ja sen koristelu olisivat vahvoja ja luotettavia, on raken- nustekniikka. Vuoriohjeet on kuvattu alla.

Aluksi sinun on tehtävä kehys ympäröivän rakenteen ympärille. Tätä varten talon kulmiin kiinnitetään erityiset palkit. Seuraavaksi paneelit ovat itse kiinnittyneet niihin. Seinän ja paneelien välinen etäisyys tulisi jättää estämään höyryä. Bitumi tai muut uudet materiaalit auttavat luomaan vedenpitävyyttä.

Kehys on valmis. Nyt arkkipäällystearkkiin talon nurkasta alkaa rakentaa haluttua materiaalia. Sidoksen koostumus riippuu vuorausmateriaalista. Kiinnityksen päätyttyä sinun on tehtävä pohja. Se on yleensä valmistettu metalliprofiilista.

Ilmanvaihtoa varten on järjestettävä reikiä. Ne tehdään tietyllä etäisyydellä toisistaan. Jos säätö on liian korkea, esilämmitä julkisivu. Puutaloissa he yleensä tekevät kaivannon, johon hiekkaa ja soraa kaadetaan, ja vasta sitten mennä suoraan maaliin.

Pinta-aineksen valinta ja kiinnitysmenetelmä riippuvat toiveista ja mahdollisuuksista. Voit luoda itsenäisesti vuorauksen, joka tuntee materiaalin ominaisuudet.

Luonnonkivi koristelu

Puurakennuksen perustustaminen keinokivellä on luotettavin tapa. Tämän materiaalin vahvuus on epäilemättä. Tämän materiaalin käyttöikä riippuu vain rakennuksesta. Talo, jolla on tällainen kellarimatto, näyttää hyvin kunnioittavilta ja kauniilta. Tällä materiaalilla on sekä etuja että haittoja. Etuja ovat:

Pohja keinokivellä

 • Kaunis ulkonäkö;
 • luotettavuus;
 • Suuri valikoima värejä.

Vain kaksi miinavaa. Ensimmäinen on korkea hinta. Tällaisella materiaalilla ei yksinkertaisesti ole alhaisia ​​kustannuksia erinomaisten laatuominaisuuksien vuoksi. Toinen haittapuoli on rakenteen raskas paino, joka vaikeuttaa rakennustekniikkaa.

Tästä huolimatta keinokivi on suosittu rakentajien keskuudessa.

Muoviset paneelit julkisivuihin

Toisin kuin keinotekoinen kivi, tämä vaihtoehto on melko budjetti. Muoviset paneelit on valmistettu muovista lisäämällä muita pysyviä yhdisteitä. Paneeli koostuu PVC: stä, joka on suojattu muovilla. Tämän mallin ansiosta paneeleilla on suuri lujuus.

 • Helppo asennus;
 • Turvallisuus ja luotettavuus;
 • Paneelit eivät muuta ulkoisia tietojaan ajan mittaan;
 • Suunnittelu auttaa piilottamaan säätiön heikkouksia.

Puutteista huomataan vain lyhyempi käyttöikä kuin muilla materiaaleilla. Mutta tämä haittapuoli ei ole kriittinen, koska paneelit voidaan aina korvata ilman paljon vaivaa.

Sides - koti- ja säätiömateriaali

sivuraide

Tätä viimeistelyä pidetään yleisenä. Siinä on erittäin suuri valikoima värejä. Työssä hän on vaatimaton, joten vuoraus ei vie paljon aikaa ja vaivaa.

 • Kosteussuojaus;
 • Ei haalistu auringossa, pitää ulkoiset tiedot pitkään;
 • vahvuus;
 • Voi olla hyvin pitkä aika;
 • Vahinkojen kestävyys.

Mutta kaikki nämä ominaisuudet ovat luonnostaan ​​erityinen sivuraide viimeistely perusta. Ulospäin se on melkein sama, mutta sillä on parannettuja ominaisuuksia.

 • Paneelit on sijoitettava talon kulmasta vasemmalta oikealle;
 • Sivuraidatusosa on vain pystysuorassa. Perinteiset paneelit eivät sovi asennettaviksi vaakasuoraan;
 • Liitosten välissä on oltava aukko;
 • Liitettävyyteen sopivat kalvot ovat vain PVC-kalvoja, kalvo ei ole sopiva;
 • Kiinnittimien tulee sijaita paneelin keskellä.

Levyjen lukumäärän laskemiseksi leveys on jaettava pituudella 1 paneeli.

Erikoispinnoitteet

Näitä ovat erikoismaalit. Tällaisen pinnoitteen käyttöikä on hyvin lyhyt, mutta käyttö ei ole vaikeaa. Samalla tällainen pinnoite voi suorittaa kaikki tärkeät toiminnot: suojaa sitä kosteudelta, tuulelta, pakkaselta jne.

Sopivin vaihtoehto tässä kategoriassa on kipsi. Tämä materiaali sopii erinomaisesti puutalon perustamiseen. Se suojaa ja pystyy "hengittämään". Kipsiä massan jälkeen voidaan maalata sopivalla värillä. Tämä vaihtoehto on kaikkein taloudellisin. Myös henkilö, jolla ei ole kokemusta rakentamisesta, voi soveltaa kipsiä.

On suositeltavaa maalata kipsi akryylisten kosteutta kestävien maalien kanssa. Se on pakollinen useissa kerroksissa. Tämän menetelmän päähaitat ovat:

 • Laasti voi halkeutua kosteuden tai huurteen vuoksi;
 • Maali voi irrottaa ja irrottaa. Erityisesti se koskee halpoja hintaluokkia. Kosmetiikan korjaukset on suoritettava määräajoin. Tämä voidaan kuitenkin välttää käyttämällä uuden sukupolven laadukkaita materiaaleja.
 • Ulkopinta. Koska kaikki yksityiskohdat ovat rakentamisen kannalta tärkeitä, on kiinnitettävä erityistä huomiota kellarin sisustukseen. Kaikilla materiaaleilla tällaiseen viimeistelyyn liittyy haittoja ja etuja. On tärkeää tutustua niihin ja tehdä valinta.

Koriste-kipsi on seuraavia tyyppejä:

 • Mineral. Se koostuu kivenhakoista;
 • Piitä. Se on korkein hinta. Sen ominaisuudet ovat kuitenkin paljon korkeammat kuin muut;
 • Silikaatti. Sen pohjana on nestemäinen lasia.
 • Tämän luokittelun lisäksi koristeellisia laastareita on jaettu rakenteisiin, kuvioituihin ja vähemmän ruusuihin.

Suositukset koriste-kipsiin:

 • Kaada vettä kauhaan, noin kolmannes, kaada kipsiä siellä. Sekoita erityisellä suuttimella poralla;
 • Kipsin levitys tekniikka on yksinkertainen. Sitä tulee levittää tasaisesti. Jos kipsi on kuvioitu, sinun on tehtävä haluttu kuvio tasaisilla liikkeillä.

Kun prosessi on valmis, odota, kunnes se on täysin kuiva. Tällainen työ on tehtävä vain hyvissä sääolosuhteissa. Jos sataa, niin kaikki työ voi olla hyödytön.

Seuraavaksi toista kaikki toiminnot säätiön ympärillä. On tärkeää muistaa, että liuos on laimennettava pieninä määrinä, koska se kuivuu hyvin nopeasti.

Tarkasteltuaan säätiön viimeistelytapoja ja menetelmiä voit tehdä sen itse ilman vaikeuksia.

Kuin puuportaan kellari: materiaalien valinta. Hihnan ja sarakkeen perusta. Ristikkopohjamaalaus

Puuportaan kellari on keskeinen elementti, jolla seinien kestävyys riippuu. Siksi sen kohtaamista olisi käsiteltävä erityisen vastuullisella tavalla. Tässä artikkelissa tarkastellaan miten ja miten puutalon kellarin koristelu tehdään omilla käsillä.

Puuhuoneen pohja

Yleistä tietoa

Talon kellari on itse asiassa pohja, jonka yläraja asetetaan. Korkin korkeus on yleensä noin puoli metriä.

Talon rakennesektorin päätehtävä on suojata seiniä kosteudelta. Tosiasia on, että niiden kosteustaso lähellä maata on aina korkeampi, mikä liittyy sademäärään sekä maaperän tunkeutumisen maaperästä.

Puuportaan alapuolella on useita tärkeitä toimintoja:

 • Suojaa negatiivisilta ilmakehän vaikutuksilta, mikä lisää sen kestävyyttä.
 • Tarjoaa talon sisustusta.
 • Voit piilottaa eristämisen talon ulkoisella eristyksellä.

Tällä hetkellä puu talon kellarista on olemassa erilaisia ​​materiaaleja. Alla pohdimme suosituimpia.

Puutarha sarakkeen pohjaan

Pohjamateriaalit

Ensinnäkin on syytä sanoa, että puutalon perusta on kahta tyyppiä:

Materiaalin valinta pohjan viimeistelyyn riippuu säätiön tyypistä.

Strip-säätiö

Jos puutalon perusta on nauhalappu ja kellari on tehty tiilestä tai jopa betonista, materiaalien valinta sen koristeluun on hyvin laaja.

Useimmin käytettyihin tarkoituksiin:

 • Luonnonkivi on melko kallista materiaalia, mutta sen käyttöikä on rajoittamaton, lisäksi se yhdistetään täydellisesti puuseinien kanssa. Mitä muiden toimintamalliensa suhteen kivi pystyy luotettavasti suojaamaan emästä negatiivisista ilmakehän vaikutuksista.

Tekokivet

 • Keinotekoinen kivi - tämän pinnoitteen hinta on alhaisempi kuin luonnonkiven hinta, mutta se näyttää myös houkuttelevalta ja voi toimia monien vuosien ajan.
 • Julkisivu - on vahva ja kestävä materiaali, joka kykenee myös suojaamaan seinien alaosaa erilaisilta negatiivisilta vaikutuksilta ja jossain määrin jopa eristämään ne. Tällä hetkellä myynnissä on suuri valikoima värejä, jotka ovat tiilien edessä. Tämä päällyste voidaan kuitenkin luokitella myös kalliiksi materiaaleiksi, mikä on sen haitta.

Valokuvassa - socle sivuraide

 • Plinth seinälevyt polymeerimateriaaleista, jotka ulkoisesti luotettavasti jäljittelevät erilaisia ​​luonnon pinnoitteita. Sen etuja voidaan erottaa ympäristöstä ja kestävyydestä. On huomattava, että kellarikerrokseen voidaan käyttää eristettyä ilmastoitua julkisivua asennettaessa.
 • Termopaneelit - materiaali koostuu kahdesta kerroksesta - koristeellinen päällyste ja eristys. Sisustuskerros on pääsääntöisesti klinkkerilevy. Termopanelien käyttö eliminoi tarvetta lämmittää pohjaa edelleen.

Tässä tapauksessa puutalon kellarissa oleva materiaali on valittava omien taloudellisten mahdollisuuksiensa, omavaraisuuden ulkopuolelta ja talon itsensä muotoilun perusteella.

Pilarin perusta

Jos talo on asennettu sarakkeen pohjaan, pohja voidaan tehdä kahdella tavalla:

Ensim- mäisessä tapauksessa materiaalien valinta on sama kuin tavanomaisten nauhojen pohjalla.

Saranarakenteen osalta sen vuoraukseen käytetään seuraavia materiaalityyppejä:

 • Puu - puun leikkaus antaa sinulle rakenteen luonnollisen ilmeen. Näihin tarkoituksiin käytetään pääsääntöisesti takalevyä tai lohkopaikkaa.
 • Vinyyli sivuraide - on polyvinyylikloridipaneeli, joka jäljittelee ulkoisesti puuta. Materiaalin tärkein etu houkuttelevuuden lisäksi on kestävyys. Niiden käyttöikä voi nousta 50 vuoteen.

Kiinnitä huomiota! Kun puuta on kellarikerrokseen, materiaalia on ensin käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella ja palonestoaineella.

Lisäksi sivuraidetta varten voit käyttää kellarikerroksia ja muita arkkiaineita.

Kivi leikata

Pohjaväri

Strip-säätiö

Puuportaan kellarissa oleva vuoraus ei poikkea mistään erityisyydestä, ja se suoritetaan samalla tavoin kuin minkä tahansa muun rakennuksen pohjan vuori. Jos esim. Kivi päällystetään, se liimataan yksinkertaisesti seinään sementtilaastilla.

Mitä tulee tuulettuvaan eristettyyn pinnoitukseen, se suoritetaan seuraavasti:

 • Ennen kuin olet viimeistellyt puutalon kellarin, sinun on täytettävä metalliprofiilin tai puun runko. Kehys on pystysuoraan asennettu teline, joka on kiinnitetty suluilla. Pylväiden tulee olla muutaman senttimetrin alle lämpöeristeen leveydestä, ja etäisyys seinistä pylväisiin tulisi vastata sen paksuutta.
 • Kehyksen kiinnitysprosessissa tärkeintä on sijoittaa telineet siten, että ne ovat samassa tasossa.
 • Sitten telineiden väliin asetetaan mineraalimatot ja kiinnitetään napaleilla, sateenvarjoilla.
 • Seuraavaksi rungon eristyksen päällä on kiinnitetty lämpöä eristävä kalvo.
 • Tämän jälkeen jalustan jalusta on suoraan päällystetty päällystysmateriaalilla, joka on kiinnitetty pylväihin itsekierteittävin ruuvein.

Leikkuuputken prosessi on valmis.

Saranapitimen asennusohje

Saranoitu jalusta

Nyt harkitsemme, kuinka saranapäädyn vastakkainasento suoritetaan.

Joten tämän toiminnon suorittamista koskeva ohje on seuraava:

 • Jos talon ympärillä ei ole sokea alue, sinun pitäisi aloittaa se. Tällöin rakenteen ympärillä kaivetaan kaivantoa noin 40-50 cm: n syvyyteen. Tarvitaan putkisto, jonka jälkeen se täytetään hiekalla.
 • Tämän jälkeen sinun on asetettava betonilaatta, kuten kaaviossa on esitetty. Jos ei ole laattoja, sokea alue voidaan kaataa betoniin valmiiksi esivalmisteen avulla.
 • Kaikkien ääriraporttien äärirakenteiden lisäksi on kiinnitetty ylä- ja alapuolella.
 • Sitten kotelo kiinnitetään kannakkeisiin.
 • Peitelevyt on kiinnitetty koriin itsekierteittävin ruuvein. Jos levyillä on erityiset pitkänomaiset reiät, ruuvit tulee ruuvi reiän keskelle, eikä muuta muutama millimetriä. Tämän ansiosta materiaali voi liikkua vapaasti lämpölaajenemisen aikana.
 • Työn päätyttyä palautusjäähdytys ja muut lisäelementit asennetaan.

Kiinnitä huomiota! Peittävän materiaalin asennuksessa on jätettävä jäljelle noin 8 cm: n rako sen ja maan väliin. Jos näin ei tehdä, pinnoite voi vaurioitua maaperän kausittaisen kallistumisen seurauksena. Lisäksi aukko antaa tilan tuuletuksen talon alle.

Täällä, itse asiassa, kaikki tärkeimmät koukut päin puinen talon kellarissa.

johtopäätös

Perusmateriaalin valinta riippuu jälkimmäisen rakenteellisista ominaisuuksista sekä yksilöllisistä mieltymyksistäsi ja taloudellisista ominaisuuksista. On pidettävä mielessä, että pinnoitteen laatu vaikuttaa paitsi päällystetyyppiin myös sen asennuksen teknologian noudattamiseen. Siksi työ olisi suoritettava edellä mainittujen suositusten mukaisesti (ks. Myös artikkeli "Koristeellinen puutalo, jossa ompeleiden ompelu ja tekniset ominaisuudet").

Voit lukea hyödyllistä tietoa edellä esitetystä aiheesta tässä artikkelissa olevasta videosta.

Mielenkiintoisia tapoja päättää perusteet puutaloiden ulkopuolelle

Houkutteleva ulkoasu ja hyvä suoja

Säätiöt viittaavat rakennusten maanalaisiin elementteihin. He palvelevat ottamaan kuormia talolta maan päällä, ylläpitämään tasapainoa.
Aikaa palveleva säätiö on aina aiheellinen. Puutaloon ulottuvalla osuudellaan on ratkaisu kestävyyteen, toimenpiteisiin säätiöiden suojelemiseksi ympäristön haitallisilta vaikutuksilta ja sääolosuhteilta.

On huomattava, että päällyste on pohjan ja koko rakennuksen suoja likaa ja kosteutta vastaan. Sen seinän osa, joka sijaitsee sen jalassa ja joka sulkee talon maanalaisen tilan ja koristelee sitä, kutsutaan jalustaksi. Tämä voi olla osa säätiötä itse, ja se voi olla itsenäinen osa rakennusta.

Tarvitsen pohjamateriaalia

Korkin tarkoituksena on suojata seiniä ja tehdä ne houkutteleviksi. Viimeistelyyn on tarpeen käyttää erikoismateriaaleja, varsinkin kun puuseinät on suojattava kosteudelta ja haitallisilta vaikutuksilta.

On syytä tietää, että säätiön vuorausta ei aina tarvita. Ja se ei aina hyödy siitä. Joskus on hyödyllisempää jättää kaikki ilman edessään. Voit silti tehdä perustusrakenteen juuri perusturvan. Jotta voitaisiin ratkaista talon pohjan ja sen paviljonkien edessä olevan ongelman ratkaiseminen, on arvioitava talon ja sen perustuksen ominaispiirteet.

Keskeistä on pohjan syventäminen. Ei ole järkevää suojella säätiötä, jos se kaikki on maassa. Se ei ole kenenkään nähtävissä, ja maan kerros ja niin hyvin suojaavat sitä. Ainoa asia tässä tapauksessa on eristää se. Mutta lämpeneminen ei ole myöskään aina välttämätöntä, mutta vain silloin, kun säätiöllä on myös kellari seinämien rooli.

Korkki on avattava versio. Totta, sen käyttö on rajallista. Tällainen koristelu voi vain koristella taloja, joissa seinät ovat paksut ja ulottuvat säätiön reunojen yli.

Rakennuksissa, joissa on runko ja silputetut seinät tai kun talon alla on lämmin kellari, on parempi käyttää ulkonevaa alustaa.

Parhaat tavat päättää

Luonnonmateriaalin käyttö

Kellarille sopii paremmin luonnolliseen viimeistelyyn. Ihanteellinen vaihtoehto olisi graniittilaatat tai hiekkakivi. Joskus käytetään basaltti tai keramiikkaa tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää kuitumassan laatat, joiden etupuoli on koristeltu kivisillä siruilla. Voit myös käyttää sitä tähän tarkoitukseen:

 • jokivartta;
 • dolomiittimuruja;
 • marmoria.

Luonnonmateriaalien viimeistely on paras, koska ne ovat erittäin kestäviä, esteettisiä eivätkä anna kosteutta. Mutta vähemmän suosittu on keinotekoisten paneelien koristelu, esimerkiksi vinyyli tai sivuraide.

Tämä viimeistely on erityisen suosittua maalaistaloissa kiitos kiinteän, edullisen ja kauniin muodon. Ne voidaan helposti asentaa itsenäisesti, eikä vain seinien tai ulkoisten osien talojen taloja.

Voit jopa viimeistellä puun talojen perustukset ja viimeistellä yksinkertaisen kipsin, joka suojaa voimakkaasti sen pintaa. Mutta perustelut tässä tapauksessa ovat hieman tylsiä. Jotkut "koristella surua", voit käyttää koriste kipsi. Tällaisella "sisustuksella" talo näyttää hyvin kauniilta.

SIDE-asennusominaisuudet

Puutalon perustuksen viimeistely alkaa ulkona. Tätä varten sinun on otettava materiaalit, paitsi kestämättömän sään, myös sopusoinnussa talon seinien kanssa.

Yksi parhaista vaihtoehdoista puurakennusten perustuksiin on koristeellinen sivuraide. Tämä työ on helppo tehdä käsin ja materiaalilla on seuraavat edut:

 • palvelee noin 20 vuotta;
 • söpö ulkonäkö;
 • suuri valikoima;
 • yhdistettynä kaikkiin sisustukseen;
 • kestävät ääriolosuhteita;
 • ei mene multaan ja homeen;
 • helppo puhdistaa;
 • on edullinen.

Jotta viimeistely on helppoa ja nopeaa, tarvittavat työkalut ovat:

 • punssi;
 • lyijykynä, mittanauha, taso;
 • pistokkeet;
 • Bulgaria;
 • vasara;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • sakset metallille ja muille materiaaleille.

Sivuraide myydään pienten paneelien muodossa lukolla, joka kiinnittää ne kaikki. Tätä tarkoitusta varten on edullista käyttää perusainetta, jonka tiheys on suurempi kuin normaali. Hän ja paksumpi kuin tavallinen.

Sidon kiinnitysmääräykset

Maadoituksen asennus

Kiinnitystekniikka koostuu useista vaiheista:

 1. Ensiksi kiskojen runko levitetään pohjan ulkopuolelle.
 2. Taso tarkistaa asennettujen laatikoiden vertikaalisuuden.
 3. Ensimmäinen vaihe on kulma-elementtien asennus.
 4. Sitten he menevät kohti koko korkkiin kohdistuvia töitä.
 5. Paneelit asetetaan kulmaan.

Seinälevyt asennetaan talon kellarikerrokseen, ja kaikki paneelit asennetaan vasemmalta oikealle. Levyjen alla käytetään erikoiskalvoja, joita myydään paneeleilla. Laske kuinka monta paneelia tarvitset on helppoa. Riittää, että seinämän leveys jaetaan yhden paneelin pituudella.

Voit viimeistellä ja muovipaneelit. Tietenkin paneelit ovat laadultaan huonompia kuin luonnolliset materiaalit, mutta niissä on vähemmän huutoa. Ja ne ovat paljon halvempia kuin muut viimeistelyaineet.

Jopa ruuvi- ja pylvästyyppien perustekijät, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle, on peitettävä. Tällaisten säätiöiden perustuksia ei voida käsitellä vaan jopa tarpeellisina. Tällaisen talon edessä on suojaa lattiat kylmästä ja kosteasta, kätkemättä tyhjyyttä niiden alla. Ja talo socle näyttää houkuttelevammalta, ei muistuta kota kanan jalkoja.

Talon perustan viimeistely omiin käsiisi

Talon seinien rakentamisen jälkeen on aika viimeistellä se, mukaan lukien säätiön tai kellarin viimeistely. Puutalon tai tiilitalon kellarikerroksen ilmeisin toiminto - koristeellinen sisustus - on useita tärkeitä tehtäviä.

 • Se suojaa seinämateriaalia sademäärästä ja tuulesta.
 • Viimeistely luo ylimääräisen lämmöneristyskerroksen, joka ei salli betoniperustuksen jäähtyä talvella ja valita talon lämmön.
 • Viimeistely suojaa pohjaa lialta, monet materiaalit ovat paljon helpompi puhdistaa kuin paljas betoni.

Artikkelissa on kuvaus kellarista valmistetuista viimeistelyaineista, vinkkejä niiden käytöstä ja talojen valokuvista.

Viimeistelymateriaalit

kipsi

Helpoin tapa on majakka-kipsi. Sitä kutsutaan, koska sen sileä levittäminen seinään on merkitty markkereilla. Useimmin majakkasaumaa ei käytetä lopullisena viimeistelynä vaan seinän valmistelemiseksi ennen kuin koristelevyjä tai viimeistelyä käytetään muiden materiaalien kanssa.

Koriste-kipsi ei välttämättä tarvitse päätyä tasaiselle pinnalle. Käyttämällä stensiilejä, voit hakea helpotuskuvio, ja tietyillä taidoilla voit jopa jäljitellä kiveä tai tiiliä.

sivuraide

Viimeistely perustaa sivuraide on nykyaikainen ratkaisu. Tämä materiaali painaa hieman, on myynnissä useimmissa värin ja tekstuurin vaihtoehdoissa ja kolme vakiokokoa: 120 * 80 cm, 60 * 18 cm ja 40 * 18 cm, se on helppo asentaa. Kortin viimeistelyyn ne eivät käytä tavallista, vaan erityistä tukirakennetta - se on kestävämpi erilaisen koostumuksen vuoksi. Korkealaatuinen sivuraide ulkokäyttöön kestää korkeita ja matalia lämpötiloja (-50: stä +60: een), ei muovaudu, ei menetä auringonvaloa ja pitkään ylläpitää kaunista ulkonäköä ja kestävyyttä.

Ennen kuin asennat sivuraiteen seinän alaosaan, aseta erityinen aloitusprofiili. SIDE on kiinnitetty erityisiin horisontaalisiin tai pystysuuntaisiin ohjaimiin, jotka on asennettu seinään. Keskenään paneelit kiinnitetään ura-harjanteella. Lisäosat asennetaan kulmiin. Valmiin pohjan yläosa suljetaan erityisellä jalustalla. Lisäkäsittelyliima ei vaadi.

Ammattikalvo ja ammatillinen lattia

Ammattilainen lehti ja ammatillinen lattia on profiiloitu metallilevy. Nämä lajikkeet eroavat siitä, että profilointi profiililevyllä on tiukempi. Niiden päätehtävänä on toimia kateaineina, mutta niiden vahvuuden, suhteellisen alhaisen hinnan ja kestävyyden ansiosta niitä käytetään myös muihin tarkoituksiin, esimerkiksi talon perustan viimeistelyyn ammattiarkin rakentamiseksi. Ammattilainen lehti voi olla sekä sinkitty että polymeeripäällyste. Jotta viimeistelevät säätiön ammattimaisella arkeella omilla kädillä, ne käyttävät 0,6 mm: n paksuista seinäprofiilia. Pohjustusvuoraus vaatii kulmat, profiilin oppaita, ruuveja, kiinnitysankkoja, tuuletusriteitä. Ensinnäkin pohjaan on kiinnitetty metalliprofiili tai puupalkit. Sitten leikkaus leikkaa ja kiinnitä se ruuveilla, joissa on vedenpitävä tiiviste.

Hartsipohjainen laatta

Tämä materiaali voi jäljitellä mitä tahansa luonnollista vuorausta: puuta, kiveä, tiiliä.

Laatta liimataan perustan tasoitus- ja pohjamaalattuun pintaan. Levyjen sujuvaan asentamiseen ne käyttävät aluksi merkintää seinään. Voit liittää laattojen paitsi suoraan betoniin, myös eristämiseen. Aloita laattojen asettaminen nurkasta ja heti 4 riviä. Saumoista ulkoneva liima tiivistää ne. Teoksen lopettamisen jälkeen on 2-3 päivää sulkea säätiö sademäärästä. Tänä aikana liima kuivuu. Valmis säätiö ei vaadi ylimääräistä käsittelyä.

Klinkkerilevyt

Tämä on erikoistyyppisten savenmuotoisten tiilien versio. Se on mielenkiintoinen ulkonäkö, koska ainutlaatuinen kuvio savi sekoitetaan tuotantoprosessissa, näyttää tiilimuuraus ja antaa talon kosketus antiikin.

Kerrotaan tiiliä

Tämä on luonnollinen keraaminen tiili, joka jäljittelee täydellisesti tiilimuurausta, joka myös eristää ja suojaa julkisivua. Miinus on aika raskasta. Jos haluat koristella säätiötä tiilillä, sinun on suunniteltava se etukäteen, jopa talon hankkeen kehittämisvaiheessa niin, että seinä voi kestää vuorin painon.

Keinotekoinen kivi

Talon perustuksen viimeistely kiven alla tehdään betonipohjaisten keinokivien avulla. Se voi jäljitellä jokia, merta, kutoa tai luonnonkiveä, tiilimuurausta. Keinotekoinen kivi talon kellarikerroksen viimeistelyyn on paljon vähemmän kuin luonnollinen, kestävä ja lämpötilakestävyys. Se on helppo asentaa: laatat liimataan tasoitettuun pintaan erityisellä liimalla. Liiman kuivumisen jälkeen saumat täytetään hydrofobisella aineella. Kuvassa näkyy kiviä koristellut talot.

Sementtihiukkaset ja tasainen liuskekivi

Jotta saataisiin tasainen pinta, kun koristelevat säätiötä omilla kädillä, ne käyttävät usein litteitä liuskekiviä tai sementtipohjaisia ​​lastulevyjä (DSP). Rakenteessa liuskekivi - kuitua asbestista, portlandsementistä, vedestä. DSP sisältää puulastuja, Portland-sementtiä, kemiallista mineralisaattoria (alumiinisulfaattia, natrium- ja kaliumsilikaatteja), vettä. Levy painetaan ja painamaton, painamaton ja huonompi lujuus ja kestävyys. DSP on vähemmän kestävä kuin liuskekivi, mutta kevyempi, mutta sen koostumuksen sisältämien kemiallisten mineraalirikastujen vuoksi suojataan kosteudelta. DSP: llä tai liuskekivellä käytetään tavallisesti kerroksia koristeellisia kipsiä tai maaleja.

Useimmiten säätiön koristeluun ne eivät käytä standardia harmaa DSP: tä, vaan helpotusta, joka on maalattu tai peitetty kivijauheella. DSP: llä perustetuilla julkisivuilla on monia etuja:

ylläpitää yli 100 jäädytys-sulatusjaksoa,

 • kevyt,
 • ympäristöystävällinen,
 • tarjota lisää kohinasuojausta,
 • levyjen koostumus estää muotin ulkonemisen niiden päällä.
 • ne on helppo leikata, myllyillä, poraamalla kotona,
 • helppo asentaa julkisivulle kuivalla tavalla.

Jos haluat asentaa DSP: n pohjaan, sinun täytyy valmistaa laatikko. Se kiinnittyy perustan valmistettuun tasaiseen pintaan. Koristepinta valmistetaan enintään 60 cm: ltä. Laatikko voidaan valmistaa puusta tai metalliprofiilista, jolloin puu on kuivattava ja käsiteltävä antiseptisellä aineella.

Levytyyppisissä DSP-porareikissä, tälle käyttötarkoitukselle sallitaan myös teräsporat, volframikarbidi. Käytä kovia materiaaleja. Kiinnittämiseen on käytettävä sinkittyjä erikoisnauloja, ruuveja tai ruuveja, joissa on ripustettu pää. Niiden välisen etäisyyden on oltava noin 20 cm. Kipsilevyille suunniteltuja kiinnittimiä ei suositella.

Viimeistele säätiö puutalossa

Puuhuoneen perustuksen viimeistely luo ylimääräisen lämmön ja kosteuden eristävän kerroksen, mikä lisää säätiön elämää. Yleensä puuhuoneen koristeluun luonnonmateriaaleilla:

 • luonnonkivi
 • tiili,
 • klinkkerilevyt
 • posliinista.

Puurakenteiden perustukset on leikattu vinyylilevyillä (sivuraide).

Puutaloiden kellarin koristelun erityispiirre on se, että tässä tapauksessa vedenpitävyys on erityisen tärkeää. Pohjaan korkeudeltaan 20-30 cm maasta tehdä vedeneristyskerros. Myös asetettu eristys. Tämän jälkeen voit päästää pohjan. Jotkut asiantuntijat suosittelevat tämän tekemistä sen jälkeen, kun seinät ovat valmiit, mutta heti, kun säätiö on valmis, jotta se ei vahingoittaisi talon rakentamisen aikana.

Perussuomien suojaus

Ennen talon perustamista omiin käsiinsä, he tekevät ensin karkean suojan. Se toteutetaan useassa vaiheessa.

 • Sokeiden alueiden tuotanto. Sokea alue on betonilla täytetty viisto. Se on 25 cm leveämpi kuin katon poisto. Ennen tätä poistetaan osa maaperästä, räjäytyslevy ja hiekka poistetaan. Sitten yläpuolelta kaadetaan noin 20 cm: n betonikerros. Sokean alueen tulisi olla hieman alapuolelta. Reunojensa ohella lämpöliitokset on tehty vaipan nauhalta.
 • Rappaus. Työskentelyn helpottamiseksi perustukseen kiinnitetään metalliverkko.
 • Vedeneristys. Se voidaan tehdä seuraavasti: peitä pohja kuumalla bitumilla; peittää useita kerroksia kateaineita; kattaa läpäisevän vedenpitävän koostumuksen.

Näiden tapahtumien jälkeen voit jatkaa koristeelliseen vuoraukseen.

Nyt voit löytää materiaaleja itsekiinnitykseen säätiön jokaiseen makuun ja lompakkoon. Mutta ei ole tärkeää valita niin monta materiaalia, että se järjestää asianmukaisesti vedenpitävyyden ja lämpöeristyksen ja tekee laadukkaita viimeistelytoimenpiteitä. Rakennuksen kaunis kellari ei kaipaa ulkonäköään pitkään ja toimii talon suojauksena ulkoisilta vaikutuksilta.

Kuinka valmis maan talo?

Jotta talon ulkoiset seinät voidaan suojata mahdollisimman hyvin ja tehdä niistä houkutteleviksi, on käytettävä erikoismateriaaleja sisustukseen. Niitä ei sovelleta vain rakennuksen julkisivulle vaan myös pohjaan. Näin voit saada houkuttelevan ja luotettavan pinnan, joka on suojattu kosteudelta ja äärimmäisiltä lämpötiloilta. Puutaloiden perustaminen on erilainen siinä suhteessa, että seinien puurakenne on suojattava mahdollisimman paljon ylimääräiseltä kosteudelta.

Viimeistely säätiö suojaa puutalolta ylimääräistä kosteutta.

Mikä on parempi koristaa säätiö?

Koristeen talon kellariin on parasta käyttää luonnonmateriaaleja. Hiekkakivestä, graniitista, basaltista valmistetut laatat sopivat erinomaisesti: käytetään usein edullisempaa vaihtoehtoa - keraamiset laatat. Valmiit kehykset on mahdollista päällystää erityisillä kuitumassateilla, joiden etupinta on koristeltu luonnonkiven siruilla. Tällä pinnalla on korkeat koristeelliset ja toiminnalliset ominaisuudet, se on kiinnitetty metalliprofiileihin, joissa on puristimet tai liima.

Loppusijoitus säätiöön luonnonmateriaaleilla on suositeltavaa, koska ne eivät kulje kosteutta, erottuvat suurella lujuudella ja estetiikalla.

Erityisen suosittu talon sisustuksessa on kestävä, edullinen keinotekoisesta materiaalista valmistettu pinnoitus.

Puhumme vinyylisivurakenteista, jotka on helppo asentaa omiin käsiisi.

Pintakoristelua varten on välttämätöntä käyttää minimaalisia materiaaleja, paneelit kiinnitetään helposti metalliprofiileihin tai puupalkkeihin, kiinnitys tehdään kunkin elementin lukitusliitoksilla. Pintaan liittämiseksi sivulta, käytetään erityisiä lisäosia, kulmia, aloitus- ja viimeistelynauhoja.

Puurakennuksen kellari voidaan koristella tavallisella kipsirakenteella, joka luo kiinteän, luotettavan ja täysin suojatun pinnan, mutta tässä tapauksessa säätiö on hieman tylsää. Voit monipuolistaa tylsää viimeistelyä käyttämällä mosaiikkilaastaria. Tämän sisustuksen avulla talo näyttää ylelliseltä.

Säätiön viimeistelymenetelmät

Puutavaran kellarikerrokseen voit valita jonkin seuraavista tavoista:

 • maalien ja lakkamateriaalien käyttö. Tätä viimeistelyvaihtoehtoa ei käytetä niin usein, mutta se suojaa päällystettä luotettavasti. Itse työ vaatii vähäistä työtä, materiaalilla on kohtuuhintainen hinta;
 • käyttää keinotekoisten ja luonnollisten materiaalien pohjan pinnoittamiseen levyjen muodossa;
 • kipsiä erityisillä julkisivuseoksilla. Tämä vaihtoehto on suhteellisen alhainen hinta, kipsi on yksinkertaisesti käytetty, mutta pinta on vahvistettava lasikuituverkolla. Lisäksi tällainen viimeistely vaatii säännöllisiä korjauksia, se voi halkeilla ja tämä vaikuttaa päällysteen koristevaikutukseen.

Materiaalit pohjan viimeistelyyn

Puun kellarin viimeistelemiseksi sinun tulee valita materiaaleja, jotka kestävät negatiivisia ulkoisia olosuhteita, erityisesti kosteutta. Luonnollisten viimeistelytuotteiden joukossa on edullisia:

Peruskiven viimeistely.

 • joki ja merikivi;
 • dolomiitti;
 • graniitti;
 • basaltti;
 • hiekkakivi;
 • marmori;
 • erityiset keraamiset laatat;
 • marmoria.

Nämä tuotteet eivät ole vain sopusoinnussa puun kanssa, vaan myös seuraavat ominaisuudet:

 • korkea lujuus, erilaisten mekaanisten vahinkojen kestävyys;
 • kestävyyttä. Tällaisten laattojen käyttöikä voidaan laskea kymmeniä vuosia, mikä erottaa ne muista vaihtoehdoista;
 • korkea kosteudenkestävyys. Tällaiset materiaalit eivät pelkää pohjavettä, sulaa ja sedimenttivettä. Kosteus ei tunkeudu niiden läpi, jos se on vielä kellarikerroksessa, jotta varmistetaan riittävä vesitiivis kerros.

Mutta on suuri haitta: tällaisilla materiaaleilla on huomattavia kustannuksia, mikä on usein ratkaiseva tekijä niiden eduksi. Siksi maatilalle on parasta käyttää keinotekoisia materiaaleja, joilla on korkea laatu, mutta niiden kustannukset ovat paljon pienemmät. Nämä ovat vaihtoehtoja alustan vuoraukseen:

 • tekokivet ja siihen perustuvat erikoispaneelit;
 • vinyyli sivuraide;
 • muovipaneelit.

Siding viimeistely tekniikka

Järjestelmä viimeistelystä pohjaan.

Puutalo voidaan peittää monilla materiaaleilla, mutta yksi parhaista vaihtoehdoista, jolle on ominaista alhainen hinta ja hyvä laatu, on sivuraide. Tällainen työ on melko helppo tehdä omalla kädelläsi, materiaalilla itsellään on seuraavat edut:

 • pitkä käyttöikä, joka on jopa 20 vuotta;
 • miellyttävä ulkonäkö, monipuolinen tuotevalikoima, kyky valita lukuisista väreistä, kuvioista;
 • sivuraide menee hyvin minkä tahansa yksityisen talon viimeistelyyn;
 • materiaalia voidaan käyttää lämpötiloissa -45... + 55 ° C;
 • sivuraide ei aiheuta homeen, sienen ja kosteuden kielteisiä vaikutuksia.

Jotta voit viimeistellä oikein ja nopeasti, sinun on valmisteltava seuraavat työkalut:

On suositeltavaa käyttää kellarihyllyä säätiön viimeistelyä varten, koska se on paksumpi kuin säännöllinen julkisivu kellari.

 • punssi;
 • UD-profiili 5 * 3 cm;
 • lyijykynä, mittanauha, rakennustaso;
 • vaarna-kynnet;
 • myllyt;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • sakset metallin leikkaamiseen.

Sivuraide on valmistettu käteviltä paneeleilta, joissa on lukko, jonka avulla voit turvallisesti korjata jokaisen elementin. Viimeistelyä varten on parasta käyttää erityistä kellarikerrosta, joka on paksumpi kuin tavallinen etuosa. Paneelin pintaan asennetaan valmiiksi valmistettu metallikehys. Runkopilarien korkeus on noin 44 cm. Kaikki profiilit on tarkastettava tasolla rakennuksen tasolla.

Rungosta kiinnityslevyihin

Itse tekniikka on erittäin yksinkertainen. Ensinnäkin kehys on kiinnitetty ohjausprofiilista, sitten alustapinnoitteen kulmaelementit ja lähtöprofiili asennetaan. Kun valmistelutyö on valmis, voit edetä koko korkki päin. Paneeleita on sijoitettava kulmasta, ne on sijoitettava vasemmalta oikealle, kunnes kaikki reunukset pitkin kehä on päättynyt.

Korkin vastakkainasettelun avulla tämän materiaalin avulla on joitain ominaisuuksia:

Sivuraide asennetaan pohjaan pystysuoraan.

 • on mahdollista päällystää pohja vain sivuseinällä vain pystysuoraan, jos on tarpeen suorittaa vaakasuoran tason pinnoitus, on tarpeen käyttää erityisiä lisäelementtejä, tavanomaisia ​​paneeleita ei voida käyttää tähän;
 • kaikki paneelit asennetaan vain yhteen suuntaan - vasemmalta oikealle;
 • nivelten muodostamisessa on välttämätöntä jättää erityiset aukot varsinkin liitoksille, joilla on rakenteeseen liittyviä lisäosia;
 • on suositeltavaa käyttää erityisiä hengitysmembraaneja sivuraiteelle, mutta tässä tapauksessa foliot eivät ole sopivia. PVC-kalvot ovat ihanteellisia;
 • kiinnittimet on asennettu kunkin paneelin keskelle, mutta korkkia ei pidä syventää, vaan pieni väli 1-1,5 mm tulisi jättää.

Laske kerrosten lukumäärä koristamaan talon kellarissa voi olla hyvin yksinkertainen. Tätä varten seinämän leveys jaetaan 1 paneelin pituudella. Siten lasketaan kunkin seinän materiaalin määrä, jonka jälkeen tulokset summataan. Jos viimeistely suoritetaan korkealle alustalle, eli yksi paneeli ei riitä, niin aikaisemman tuloksen kerrotaan 1,5-2 kertaa.

Puutaloiden perustaminen ei ole helppoa ja vaatii kärsivällisyyttä. Valitun materiaalin on kestettävä liiallista kosteutta, erilainen mekaaninen lujuus. Paras vaihtoehto, joka erottuu sen alhaisista kustannuksista ja laadusta, on vinyyli sivuraide, joka voidaan asentaa omiin käsiisi yksinkertaisilla materiaaleilla ja työkaluilla.

Puuhuoneen kellarikerroksen viimeistely: materiaalien valinta ja asennusominaisuudet

Kellari on vyö julkisivujen jalassa, joka suojaa talon pohjaa liialliselta kosteudelta, mekaanisilta vaurioilta, alhaisilta ja korkeilta lämpötiloilta. Hävittämisen yhteydessä seuraa ketjun tuhoisaa reaktiota rakennuksen muihin osiin.

Sen vuoksi on välttämätöntä huolehtia sen luotettavuudesta. Tämä pätee erityisesti puusta valmistettuihin rakennuksiin. Yksi puun pohjan käyttöiän pidentämisestä on sen korkealaatuinen viimeistely.

Kuva vaipatusta kellarista puun rakentamisessa

Lisäksi suojaustoimintojen lisäksi se tekee täydellisesti esteettisiä, mikä antaa rakennukselle kauniin ja täydellisen ulkoasun. Tässä artikkelissa tarkastelemme eri materiaalien käyttömahdollisuuksia tähän tarkoitukseen ja niiden asentamisen ominaisuuksia käsin.

Puusivun viimeistelyn ominaisuudet

Ensimmäinen asia, joudut välittömästi mainitsemaan puun suuremman haavoittuvuuden verrattuna samaan tiiliin. Erityisesti herkkyys mätä ja tuhoeläinten hyökkäys. Älä myöskään unohda hirsirakenteen kutistumisen seurauksia.

Seuraavat ohjeet auttavat sinua ottamaan huomioon kaikki vivahteet:

 1. Ensinnäkin odotamme rakennuksen pienenemistä varsinkin puun rakentamisen osalta. Päinvastaisessa tapauksessa asennettu päällyste on epämuodostunut johtuen itse alustan lineaarisista mitoista.
 2. Prosessimme pinnoitettua pintaa antiseptisilla aineilla suojaamaan hometta ja loisia vastaan ​​ja antipyrsiä paloturvallisuuden lisäämiseksi.

Vinkki: Puunsuoja-aineita suositellaan spray-aseilla. Tippapäällyste imeytyy tehokkaammin huokoiseen rakenteeseen ja täyttää jopa kaikkein esteettömät paikat.

Erityisten kemiallisten liuosten levitys suihkuttamalla

 1. Valmistamme vedenpitävyyden jollakin seuraavista tavoista:
 • Me katetaan bitumipitoisella ratkaisulla. Alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja korkea elastisuus ovat tämän vaihtoehdon kiistattomia etuja. On kuitenkin pidettävä mielessä, että bitumia käytetään vain kuumissa olosuhteissa, mikä edellyttää parempaa tarkkuutta ja huolellisuutta työskennellessä sen kanssa.

Kauha, joka on täytetty sulatetun bitumin kanssa

 • Meillä on yksi tai kaksi kerrosta kateaineita. Edullisin vaihtoehto.
 • Asenna erityinen kalvo. Ei halpaa, mutta samaan aikaan, ja vastaavasti laadullinen menetelmä altaan suojaamiseksi liialliselta kosteudelta.
 • Me lämmin. Jos mahdollista, on suositeltavaa sijoittaa eristäviä materiaaleja päällysteen alle, koska tämä alue on alttiimpi lämpöhäviöistä johtuen maan läheisyydestä.

Tätä tehtävää käsitellään täydellisesti, esimerkiksi:

 • mineraalivilla,
 • vaahtomuovi
 • ekstrudoitu polyuretaanivaahto.

Kellarin eristys ekstrudoitu polyuretaanivaahto

Viimeistelymateriaalin valinta

Kuinka koristella puutalon kellarissa? Toistaiseksi tämä tehtävä voi suorittaa erilaisia ​​materiaaleja. Analysoimme niistä yleisimpiä ominaisuuksia.

Keinotekoinen kivi

Tämä materiaali on luotu betonista, johon on lisätty erilaisia ​​lisäaineita ja väriaineita.

Siinä on useita etuja:

 1. Erilaisten luonnonkiven jäljittely kohtuuhintaan.
 2. Kuvion ainutlaatuisuus.
 3. Pitkä käyttöikä.
 4. Suhteellisen pienen painon ansiosta voit tehdä ilman julkisivun lisävahvistusta.
 5. Kaunis ulkonäkö, joka parantaa ja tehokkaasti korostaa puisen seinän klassista esteettisyyttä.

Haittana on tällaisen aineen huokoisuus, jonka vuoksi siihen kerääntyy kosteutta, mikä nopeuttaa tuhoisat prosessit.

Vinkki: keinokivun käyttöiän pidentämiseksi ja suojaamiseksi kosteudelta, on suositeltavaa käsitellä sitä hydrofobisilla aineilla.

Asennus tehdään käyttämällä joustavaa liimaa tuotteeseen. Sitten saumat täytetään erityisellä liuoksella.

Kiillotus keinokivestä

sivuraide

Kattopaneelit suojaavat puulattia luotettavasti

Sivuraide on tehty polymeerikomposiitteista lisäämällä monia modifioijia materiaalin teknisten ominaisuuksien parantamiseksi.

Sen koostumuksen ansiosta on paljon positiivisia ominaisuuksia:

 1. Korkea lujuus, joka suorituskyvyssä on toiseksi vain luonnonkivi.
 2. Mahdollisuus asentaa mihin tahansa pohjaan.
 3. Lämpötilan ääriherkkyys.
 4. Vedenkestävä. Mahdollistaa kellarinpaneelit täyttävän täydellisesti ensisijaisen tehtävän suojata maanalaisia ​​kosteudelta.
 5. Hoito on helppoa. Pesu lisäämällä kotitalouskemikaaleja puhdistaa lian.
 6. Laaja valikoima värejä ja luonnonmateriaalien jäljitelmiä.

Viimeistelyvaihtoehdot puutalon tukikohdalle

 1. Helppo asennus omiin käsiisi.
 2. Kestävyys.
 3. Kohtuullinen hinta.

Asennustyöt tehdään seuraavasti:

 • Sovellamme puupaneelien tai metalliprofiilien kellarikoteloon, jossa solussa on 25 cm: n askel.
 • Hengitystasolla tarkistamme asennettujen säleiden pystysuoran. Taso tarvittaessa.
 • Ensinnäkin asennamme kulmaelementit ja lähtöprofiilin.

Liukuovien komponenttien asennus

 • Peitä tiivisteen päitä ja aseta kantarakenteet aloitusprofiiliin, paina ne tiukasti nurkkaan.
 • Kiinnitä ruuvit.

Vihje: on tarpeen jättää yksi millimetrin aukko kiinnittimien korkkien ja kannen pinnan väliin. Tämä kompensoi lämpölaajenemisen vaikutusta.

Ruuvit eivät kierrä lähelle

 • Jos tarpeen, leikkaa paneeli, voit käyttää haaraporaa, sähköistä palapeliä tai pyörösahaa.
 • Asennuksen jälkeen täytä mahdolliset aukot tiivisteellä.

puu

Puutarhojen julkisivut

Koristelu kellarilla puulla on suositeltavaa kaikkien luonnon ystäville. Havupuut sopivat parhaiten tähän tehtävään, koska niiden koostumuksesta johtuen suuren määrän hartseja ne kestävät paremmin kosteutta.

Tämän vaihtoehdon edut:

 1. Ekologinen puhtaus.
 2. Matala lämmönjohtavuus.
 3. Harmonia muuhun rakennukseen.

Tärkein haitta on alttius hajoamista ja tuholaisten hyökkäyksille. Varovaista antiseptistä käsittelyä ja maalausta tarvitaan.

Asennus on hyvin samanlainen kuin aidan asennus. Me myös ensin kynsimme horisontaaliset säleet koko julkisivujen reunan ympäri ja sammuta sitten tiukasti pystysuorat yhtäläiset kaistaleet. Top maali tai lakan perusta yksilön harkinnan mukaan.

Jotta tällainen pinnoite olisi aina kunnollinen ulkonäkö, sitä on valvottava ajoissa. Sävyttää paikoista, jotka on repeytynyt maalista, korvaamaan mätänevät nauhat.

johtopäätös

Kynän viimeistely - tämä on hänen puolustuksensa ja hänen ulkonäönsä. Tämän vuoksi materiaali on myös valittava siten, että se suojaa julkisivua kosteudelta, lämpötilavaiheilta ja mekaanisilta vaurioilta sekä samalla estää rakennuksen esteettisesti (ks. Myös artikkeli "Talon kellarikerroksen viimeistely paneeleilla: etu ja asennus").

Puusta valmistetun talon tapauksessa on kiinnitettävä enemmän huomiota kosteudenestoon, koska puu on herkkä mätämiselle ja muottien etenemiselle. Joten viimeistelylaudoilla on samat ongelmat, vaikkakin se on kaikkein harmoninen. Tekokivet ovat käytännöllisempää, mutta niillä on myös suuri huokoisuus, mikä tekee niistä haavoittuvaksi veden runsaudelle.

SIDE on paras ratkaisu, joka on täysin vedenpitävä, kaunis, kestävä ja kestävä materiaali. Lisäksi se on helppo asentaa.

Tässä artikkelissa oleva video esittelee sinulle lisäaineistoja.

Viimeistely puutalon kellarikerrokseen

Mielenkiintoisia tapoja päättää perusteet puutaloiden ulkopuolelle

Houkutteleva ulkoasu ja hyvä suoja

Säätiöt viittaavat rakennusten maanalaisiin elementteihin. He palvelevat ottamaan kuormia talolta maan päällä, ylläpitämään tasapainoa.

Aikaa palveleva säätiö on aina aiheellinen. Puutaloon ulottuvalla osuudellaan on ratkaisu kestävyyteen, toimenpiteisiin säätiöiden suojelemiseksi ympäristön haitallisilta vaikutuksilta ja sääolosuhteilta.

On huomattava, että päällyste on pohjan ja koko rakennuksen suoja likaa ja kosteutta vastaan. Sen seinän osa, joka sijaitsee sen jalassa ja joka sulkee talon maanalaisen tilan ja koristelee sitä, kutsutaan jalustaksi. Tämä voi olla osa säätiötä itse, ja se voi olla itsenäinen osa rakennusta.

Tarvitsen pohjamateriaalia

Korkin tarkoituksena on suojata seiniä ja tehdä ne houkutteleviksi. Viimeistelyyn on tarpeen käyttää erikoismateriaaleja, varsinkin kun puuseinät on suojattava kosteudelta ja haitallisilta vaikutuksilta.

On syytä tietää, että säätiön vuorausta ei aina tarvita. Ja se ei aina hyödy siitä. Joskus on hyödyllisempää jättää kaikki ilman edessään. Voit silti tehdä perustusrakenteen juuri perusturvan. Jotta voitaisiin ratkaista talon pohjan ja sen paviljonkien edessä olevan ongelman ratkaiseminen, on arvioitava talon ja sen perustuksen ominaispiirteet.

Keskeistä on pohjan syventäminen. Ei ole järkevää suojella säätiötä, jos se kaikki on maassa. Se ei ole kenenkään nähtävissä, ja maan kerros ja niin hyvin suojaavat sitä. Ainoa asia tässä tapauksessa on eristää se. Mutta lämpeneminen ei ole myöskään aina välttämätöntä, mutta vain silloin, kun säätiöllä on myös kellari seinämien rooli.

Korkki on avattava versio. Totta, sen käyttö on rajallista. Tällainen koristelu voi vain koristella taloja, joissa seinät ovat paksut ja ulottuvat säätiön reunojen yli.

Rakennuksissa, joissa on runko ja silputetut seinät tai kun talon alla on lämmin kellari, on parempi käyttää ulkonevaa alustaa.

Parhaat tavat päättää

Luonnonmateriaalin käyttö

Kellarille sopii paremmin luonnolliseen viimeistelyyn. Ihanteellinen vaihtoehto olisi graniittilaatat tai hiekkakivi. Joskus käytetään basaltti tai keramiikkaa tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää kuitumassan laatat, joiden etupuoli on koristeltu kivisillä siruilla. Voit myös käyttää sitä tähän tarkoitukseen:

Luonnonmateriaalien viimeistely on paras, koska ne ovat erittäin kestäviä, esteettisiä eivätkä anna kosteutta. Mutta vähemmän suosittu on keinotekoisten paneelien koristelu, esimerkiksi vinyyli tai sivuraide.

Tämä viimeistely on erityisen suosittua maalaistaloissa kiitos kiinteän, edullisen ja kauniin muodon. Ne voidaan helposti asentaa itsenäisesti, eikä vain seinien tai ulkoisten osien talojen taloja.

Voit jopa viimeistellä puun talojen perustukset ja viimeistellä yksinkertaisen kipsin, joka suojaa voimakkaasti sen pintaa. Mutta perustelut tässä tapauksessa ovat hieman tylsiä. Jotkut "koristella surua", voit käyttää koriste kipsi. Tällaisella "sisustuksella" talo näyttää hyvin kauniilta.

SIDE-asennusominaisuudet

Puutalon perustuksen viimeistely alkaa ulkona. Tätä varten sinun on otettava materiaalit, paitsi kestämättömän sään, myös sopusoinnussa talon seinien kanssa.

Yksi parhaista vaihtoehdoista puurakennusten perustuksiin on koristeellinen sivuraide. Tämä työ on helppo tehdä käsin ja materiaalilla on seuraavat edut:

 • palvelee noin 20 vuotta;
 • söpö ulkonäkö;
 • suuri valikoima;
 • yhdistettynä kaikkiin sisustukseen;
 • kestävät ääriolosuhteita;
 • ei mene multaan ja homeen;
 • helppo puhdistaa;
 • on edullinen.

Jotta viimeistely on helppoa ja nopeaa, tarvittavat työkalut ovat:

 • punssi;
 • lyijykynä, mittanauha, taso;
 • pistokkeet;
 • Bulgaria;
 • vasara;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • sakset metallille ja muille materiaaleille.

Sivuraide myydään pienten paneelien muodossa lukolla, joka kiinnittää ne kaikki. Tätä tarkoitusta varten on edullista käyttää perusainetta, jonka tiheys on suurempi kuin normaali. Hän ja paksumpi kuin tavallinen.

Sidon kiinnitysmääräykset

Maadoituksen asennus

Kiinnitystekniikka koostuu useista vaiheista:

 1. Ensiksi kiskojen runko levitetään pohjan ulkopuolelle.
 2. Taso tarkistaa asennettujen laatikoiden vertikaalisuuden.
 3. Ensimmäinen vaihe on kulma-elementtien asennus.
 4. Sitten he menevät kohti koko korkkiin kohdistuvia töitä.
 5. Paneelit asetetaan kulmaan.

Seinälevyt asennetaan talon kellarikerrokseen, ja kaikki paneelit asennetaan vasemmalta oikealle. Levyjen alla käytetään erikoiskalvoja, joita myydään paneeleilla. Laske kuinka monta paneelia tarvitset on helppoa. Riittää, että seinämän leveys jaetaan yhden paneelin pituudella.

Voit viimeistellä ja muovipaneelit. Tietenkin paneelit ovat laadultaan huonompia kuin luonnolliset materiaalit, mutta niissä on vähemmän huutoa. Ja ne ovat paljon halvempia kuin muut viimeistelyaineet.

Jopa ruuvi- ja pylvästyyppien perustekijät, jotka nousevat maanpinnan yläpuolelle, on peitettävä. Tällaisten säätiöiden perustuksia ei voida käsitellä vaan jopa tarpeellisina. Tällaisen talon edessä on suojaa lattiat kylmästä ja kosteasta, kätkemättä tyhjyyttä niiden alla. Ja talo socle näyttää houkuttelevammalta, ei muistuta kota kanan jalkoja.

Talon kellarikerroksen viimeistelyvaihtoehdot tekevät sen itse

Yksityisen rakennuksen kellarin koristelu ei ainoastaan ​​ole koristeellinen, vaan myös suojaa rakennuksen alempaa osaa ympäristövaikutuksilta. Kellari on osa maanpinnan yläpuolella olevaa pohjaa, joka suojaa sitä kosteudelta ja kylmältä. Sen vuoksi sen pitäisi olla kestävä ja kestävä, mutta samalla kaunis materiaali.

Tyypit viimeistelevät

Nykyään rakennusmateriaalimarkkinat tarjoavat erilaisia ​​puoliperävaunujen lajikkeita. Tavallinen kuluttaja on usein huolissaan siitä, mikä materiaali on ihanteellinen yksityisen talon kellarille.

Kortin viimeistelyyn on monia vaihtoehtoja, mutta tärkein asia on valita kotiisi sopivin vaihtoehto.

Suosituimmat viimeistelymateriaalit:

 • luonnollinen tai tekokivet;
 • koriste-kipsi;
 • edessä tiili;
 • sivuraide;
 • klinkkerilevyt;
 • sandwich-paneeli.

Plinth koristelu luonnonkivellä

Tällainen viimeistely on kallein vaihtoehto. Lisäksi tämä on erittäin pitkäaikainen tapahtuma. Luonnonkivi ominaisuuksiltaan on kuitenkin parempaa kuin moni materiaali, se on kestävä luontaisen ympäristön vaikutuksille ja erittäin kestävä. Jos he asettavat puutalon julkisivun, se antaa rakennukselle kallis ja kiinteän ilmeen.

Useimmiten se on valmistettu kalkkikivestä, hiekkakivestä, marmorista, graniitista tai onyxistä. Luonnonkivi ei vaadi ylimääräistä hoitoa. Laatat ovat saatavana eri kokoisina - tiilistä laattoihin ja rakenteisiin (sileä tai rakeistettu).

Suunnittelu luonnonkivellä

Kivilaattojen asennus:

 1. Liima-aineen käyttö kiven kanssa työskentelyyn on yhdet laatta liimattu pohjaan. Jotta vältät irtoamisen ja halkeilun, käytä vain tätä liimaa.
 2. Rehellisyyden vaikutuksen saavuttamiseksi pienten laattojen välisen etäisyyden ei pitäisi olla korkeintaan 6 mm ja suurien välillä - 2-3 mm tai 1-2 cm, näkyvällä erotuksella.
 3. Saumojen täyttäminen tekee pakkasenkestävän liuoksen ja hiekkakivien ja kalkkikivien käsittely suoritetaan vettä hylkivällä aineella.

Plinth koristelu keinokivellä

Nykyiset keinotekoiset versiot sekä laaja valikoima värejä antavat sinun valita materiaalin jokaiseen makuun. Sen on oltava kestävä, kosteuden ja lämpötilan ääripäiden vastainen.

Keinotekoinen materiaali on visuaalisesti melkein erottuva luonnosta, mutta sillä on alhaisemmat kustannukset.

Sisustus keinokivellä

Keinotekoisten laattojen asennus.

Kivilevy liimataan elastisella tai yksinkertaisella liuoksella. Vuorattu pohja paranee paremmin vettä hylkivällä aineella, tämä toimenpide lisää käyttöikää yli 3-4 vuotta.

Plinth liite

Puhdistava sivuraide on taloudellinen ja nopea viimeistely. Materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja altistumista kosteudelle, mikä mahdollistaa käytön kaikissa olosuhteissa.

Pintamateriaalien kustannukset ovat paljon pienemmät kuin kivi, ja viimeistely on nopeampaa ja helpompaa. Lisäksi tämä materiaali on melko kaunis ja näyttää myös kiinteältä.

Prosessin asentaminen kellarikerrokseen

Tämä on suhteellisen edullinen mutta tehokas tapa tehdä eristys ja suojata säätiö ympäristön vaikutuksesta. Vanhoina aikoina kellari yksinkertaisesti rappautui, nyt kaikentyyppisten lämpöeristysmateriaalien kellari eristys levitetään epäonnistumatta ja jatko kipsi.

Koristeellinen kipsipinnoitus

Eristys estää kylmän tunkeutumisen rakennuksen pohjaan, kun taas verkko luo vankan perustan ratkaisun ja rakenteellisen lujuuden soveltamiseen. Sitä vastoin suojaa kosteudelta ja parantaa pohjan pinnan ulkonäköä.

Voit päällystää valmiin peruskivi tai sivuraide.

Pohjustuksen koristelu

Tällainen maali koostuu koristamaan säätiö värjäämällä, luomalla vaikutuksia, sivuraiteella. Voit myös luoda haavan kaltaisen tiilen tai muurauksen, merkitä liitoksia vastakkaiseen maaliin tai kivittää niitä.

Talon kellarikerroksen viimeistely mineral kivellä

Tämän tyyppinen materiaali sisältää halkaisijaltaan 0,8 - 3 mm hienoja osia. Hartsin pohjalla oleva hartsi antaa sille vettä hylkiväominaisuuksia. Samanaikaisesti materiaali kestää kylmää ja mekaanista vaurioitumista. Se on höyryläpäisevyys.

On mahdollista laittaa materiaalia betoniin, kipsiin ja mineraaliastioihin. Mosaic-kipsiä ei saa levittää keinotekoilla pohjalla.

Kipsiprosessin prosessi:

 1. Mineraalilastuttaminen tehdään käsin. Ennen levyn levittämistä aluslevyä tulee kevyesti peittää kipsillä, jotta tartunta tartuntaan paranisi.
 2. Mosaiikkilaasti sijoitti kerroksen, joka vastaa jakeiden halkaisijaa. Sileä ruostumatonta terästä oleva kellua ennen kuivumista. Kellon liikkeen suunta ei muutu. Työ suoritetaan märällä pinnalla, jotta näkyvät nivelet eivät pääse.
 3. Valmiit emäkset ensimmäisinä päivinä käsitellään hydrofobisella koostumuksella.

Termopaneelit kiinni pohjaan tavalliseen tapaan. Liima-vaahto- tai vaahtopolystyreeniliimaa levitetään niiden päihin. Paneelit on liimattu ja ommeltu saumoja. Injektointisäiliön on oltava väriltään lämpökanavia tai valkoinen. Optimaaliseen kutistumiseen sisältyy marmoriset sirut.

Puutaloiden lämmityskulmat on valmistettu käsin valmistetulla kulmakorkoputkella käyttäen rakennusveitsiä.

Viimeistelevät lämpöpaneelit

 1. Hän ei tarvitse käsittelyä, vaan myös väritys.
 2. Ei saastuta, itsepuhdistuva vaikutus on olemassa.
 3. Helppo asentaa ja vaihtaa vaurioitunut termopaneeli.
 4. Paneelin ulkopinta on suojattu kosteudelta ja höyryä läpäisevältä.
 5. Se ei tunne ultraviolettia, heijastaa hyvin säteitä.
 6. Termopaneelit ovat luontainen elastisuus, lujuus ja kestävyys.
 7. Se on kestävä ääriolosuhteisiin.
 8. Siinä on lämmöneristys- ja äänieristysominaisuudet.
 9. Paneeli ei ole altis muotille.

Klinkkipintaiset termopaneelit klinkkerilevyillä

Tällaiset termopanelit eivät ainoastaan ​​paranna yksityisen puutalon pohjan ulkonäköä vaan myös säätävät eristystä.

Clinker Thermopanel Construction

Tiililevy jäljittelee tiiliä, mutta hinta on paljon halvempaa. Se on tehty polttimen menetelmällä sekä luonnollisilla klinkkeritiilillä.

Termopaneelit ovat ekstrudoituja polystyreenilevyjä, viimeistelty sopivilla koristeelementeillä. Ne ovat helppoja ja nopeita asentaa, eristeitä sekä suojaa kosteudelta.

Pohja, joka on tällaisten laattojen päällystetty, näyttää klinkkerilattian seinäksi, joka on vain kevyempi ja ohuempi. Laatta liimataan kipsiin, betoniin ja lämpöeristettyyn. Se voidaan taivuttaa ja liimata jopa kaarevilla pinnoilla.

Clinker talon verhous

Base koristelu omiin käsiisi:

 1. Ensin määritetään viiva, jonka kanssa laatat alkavat aloittaa, (kellarin korkeus jaettuna laattojen leveydellä sekä sauman leveys).
 2. Liimaa levitetään laattaan ja pohjaan 1 neliömetriä.
 3. Nurjalta lähtien 4 ensimmäistä laattaa liimataan.
 4. 2-3 päivän kuluttua välikerroslaatat voidaan täyttää kylmänkestävällä liitosratkaisulla. Tämä ei ole välttämätöntä, koska fugu voi korvata saumasta ulkonevan liiman.
 5. Tämä laatta ei tarvitse vettähylkivää kyllästystä, koska se ei absorboi kosteutta.

PVC-verhous

Tämä materiaali on hyvä valinta talon omistajille, jotka ovat päättäneet tehdä ilman märkätehua. Paneelit voidaan asentaa helposti kotiin. Ulkonäkö voi muistuttaa mosaiikkilaastaria tai tiiliseinän pintaa. Edustavat luonnonmateriaalin rakeita, jotka on upotettu paneelien tasoon.

Rakennuksen edessä PVC-paneeleilla

 1. Taso on asetettu ja lähtöprofiili asetetaan pohjan pohjalle.
 2. Seinämien ja harjojen avulla yhdistetään vierekkäisiä elementtejä.
 3. Korkin yläosa peitetään laastarin profiililla.
 4. Kulmat peitetään kulmaelementteillä.
 5. Tällä tavalla pinnoitettua kellarista ei tarvitse käsitellä vettä hylkivällä aineella.

Säätö voidaan leikata pienillä (0,4 x 0,18 m) tai suurilla (0,6 x 0,18 m ja 1,2 x 0,18 m) paneeleilla 40 värin yhdistelmässä.

Puinen talon sandwich-paneelien kellari

Paneelit on valmistettu kahdesta materiaalikerroksesta (pääasiassa metallista), jotka on liitetty lämpöä eristävällä eristyksellä. Paneelin kerroksellisen rakenteen ansiosta saadaan erinomainen eriste, kestävyys ja lujuus. Lisäksi ne näyttävät näkyviltä ja helposti koottavilta ilman tarpeetonta stressiä alustalle.

Menetelmä paneelin kiinnittämiseksi jalustaan

Pinta voi olla sileä, sisustettu tai profiloitu.

Edellä mainitut kellarikerroksen materiaalit ovat suosituimpia kuluttajien keskuudessa sen koriste-, eristys- ja vettähylkivien ominaisuuksien ansiosta. Puuportaan kellarikerroksen lämmitys voidaan suorittaa käyttämällä mitä tahansa niistä.

Puuhuoneen kellarikerroksen viimeistely: materiaalien valinta ja asennusominaisuudet

Kellari on vyö julkisivujen jalassa, joka suojaa talon pohjaa liialliselta kosteudelta, mekaanisilta vaurioilta, alhaisilta ja korkeilta lämpötiloilta. Hävittämisen yhteydessä seuraa ketjun tuhoisaa reaktiota rakennuksen muihin osiin.

Sen vuoksi on välttämätöntä huolehtia sen luotettavuudesta. Tämä pätee erityisesti puusta valmistettuihin rakennuksiin. Yksi puun pohjan käyttöiän pidentämisestä on sen korkealaatuinen viimeistely.

Kuva vaipatusta kellarista puun rakentamisessa

Lisäksi suojaustoimintojen lisäksi se tekee täydellisesti esteettisiä, mikä antaa rakennukselle kauniin ja täydellisen ulkoasun. Tässä artikkelissa tarkastelemme eri materiaalien käyttömahdollisuuksia tähän tarkoitukseen ja niiden asentamisen ominaisuuksia käsin.

Puusivun viimeistelyn ominaisuudet

Ensimmäinen asia, joudut välittömästi mainitsemaan puun suuremman haavoittuvuuden verrattuna samaan tiiliin. Erityisesti herkkyys mätä ja tuhoeläinten hyökkäys. Älä myöskään unohda hirsirakenteen kutistumisen seurauksia.

Seuraavat ohjeet auttavat sinua ottamaan huomioon kaikki vivahteet:

 1. Ensinnäkin odotamme rakennuksen pienenemistä varsinkin puun rakentamisen osalta. Päinvastaisessa tapauksessa asennettu päällyste on epämuodostunut johtuen itse alustan lineaarisista mitoista.
 2. Prosessimme pinnoitettua pintaa antiseptisilla aineilla suojaamaan hometta ja loisia vastaan ​​ja antipyrsiä paloturvallisuuden lisäämiseksi.

Vinkki: Puunsuoja-aineita suositellaan spray-aseilla. Tippapäällyste imeytyy tehokkaammin huokoiseen rakenteeseen ja täyttää jopa kaikkein esteettömät paikat.

Erityisten kemiallisten liuosten levitys suihkuttamalla

 1. Valmistamme vedenpitävyyden jollakin seuraavista tavoista:
 • Me katetaan bitumipitoisella ratkaisulla. Alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja korkea elastisuus ovat tämän vaihtoehdon kiistattomia etuja. On kuitenkin pidettävä mielessä, että bitumia käytetään vain kuumissa olosuhteissa, mikä edellyttää parempaa tarkkuutta ja huolellisuutta työskennellessä sen kanssa.

Kauha, joka on täytetty sulatetun bitumin kanssa

 • Meillä on yksi tai kaksi kerrosta kateaineita. Edullisin vaihtoehto.
 • Asenna erityinen kalvo. Ei halpaa, mutta samaan aikaan, ja vastaavasti laadullinen menetelmä altaan suojaamiseksi liialliselta kosteudelta.
 • Me lämmin. Jos mahdollista, on suositeltavaa sijoittaa eristäviä materiaaleja päällysteen alle, koska tämä alue on alttiimpi lämpöhäviöistä johtuen maan läheisyydestä.

Tätä tehtävää käsitellään täydellisesti, esimerkiksi:

 • mineraalivilla,
 • vaahtomuovi
 • ekstrudoitu polyuretaanivaahto.

Kellarin eristys ekstrudoitu polyuretaanivaahto

Viimeistelymateriaalin valinta

Kuinka koristella puutalon kellarissa? Toistaiseksi tämä tehtävä voi suorittaa erilaisia ​​materiaaleja. Analysoimme niistä yleisimpiä ominaisuuksia.

Tämä materiaali on luotu betonista, johon on lisätty erilaisia ​​lisäaineita ja väriaineita.

Siinä on useita etuja:

 1. Erilaisten luonnonkiven jäljittely kohtuuhintaan.
 2. Kuvion ainutlaatuisuus.
 3. Pitkä käyttöikä.
 4. Suhteellisen pienen painon ansiosta voit tehdä ilman julkisivun lisävahvistusta.
 5. Kaunis ulkonäkö, joka parantaa ja tehokkaasti korostaa puisen seinän klassista esteettisyyttä.

Haittana on tällaisen aineen huokoisuus, jonka vuoksi siihen kerääntyy kosteutta, mikä nopeuttaa tuhoisat prosessit.

Vinkki: keinokivun käyttöiän pidentämiseksi ja suojaamiseksi kosteudelta, on suositeltavaa käsitellä sitä hydrofobisilla aineilla.

Asennus tehdään käyttämällä joustavaa liimaa tuotteeseen. Sitten saumat täytetään erityisellä liuoksella.

Kiillotus keinokivestä

Kattopaneelit suojaavat puulattia luotettavasti

Sivuraide on tehty polymeerikomposiitteista lisäämällä monia modifioijia materiaalin teknisten ominaisuuksien parantamiseksi.

Sen koostumuksen ansiosta on paljon positiivisia ominaisuuksia:

 1. Korkea lujuus, joka suorituskyvyssä on toiseksi vain luonnonkivi.
 2. Mahdollisuus asentaa mihin tahansa pohjaan.
 3. Lämpötilan ääriherkkyys.
 4. Vedenkestävä. Mahdollistaa kellarinpaneelit täyttävän täydellisesti ensisijaisen tehtävän suojata maanalaisia ​​kosteudelta.
 5. Hoito on helppoa. Pesu lisäämällä kotitalouskemikaaleja puhdistaa lian.
 6. Laaja valikoima värejä ja luonnonmateriaalien jäljitelmiä.

Viimeistelyvaihtoehdot puutalon tukikohdalle

 1. Helppo asennus omiin käsiisi.
 2. Kestävyys.
 3. Kohtuullinen hinta.

Asennustyöt tehdään seuraavasti:

 • Sovellamme puupaneelien tai metalliprofiilien kellarikoteloon, jossa solussa on 25 cm: n askel.
 • Hengitystasolla tarkistamme asennettujen säleiden pystysuoran. Taso tarvittaessa.
 • Ensinnäkin asennamme kulmaelementit ja lähtöprofiilin.

Liukuovien komponenttien asennus

 • Peitä tiivisteen päitä ja aseta kantarakenteet aloitusprofiiliin, paina ne tiukasti nurkkaan.
 • Kiinnitä ruuvit.

Vihje: on tarpeen jättää yksi millimetrin aukko kiinnittimien korkkien ja kannen pinnan väliin. Tämä kompensoi lämpölaajenemisen vaikutusta.

Ruuvit eivät kierrä lähelle

 • Jos tarpeen, leikkaa paneeli, voit käyttää haaraporaa, sähköistä palapeliä tai pyörösahaa.
 • Asennuksen jälkeen täytä mahdolliset aukot tiivisteellä.

Puutarhojen julkisivut

Koristelu kellarilla puulla on suositeltavaa kaikkien luonnon ystäville. Havupuut sopivat parhaiten tähän tehtävään, koska niiden koostumuksesta johtuen suuren määrän hartseja ne kestävät paremmin kosteutta.

Tämän vaihtoehdon edut:

 1. Ekologinen puhtaus.
 2. Matala lämmönjohtavuus.
 3. Harmonia muuhun rakennukseen.

Tärkein haitta on alttius hajoamista ja tuholaisten hyökkäyksille. Varovaista antiseptistä käsittelyä ja maalausta tarvitaan.

Asennus on hyvin samanlainen kuin aidan asennus. Me myös ensin kynsimme horisontaaliset säleet koko julkisivujen reunan ympäri ja sammuta sitten tiukasti pystysuorat yhtäläiset kaistaleet. Top maali tai lakan perusta yksilön harkinnan mukaan.

Jotta tällainen pinnoite olisi aina kunnollinen ulkonäkö, sitä on valvottava ajoissa. Sävyttää paikoista, jotka on repeytynyt maalista, korvaamaan mätänevät nauhat.

johtopäätös

Kynän viimeistely - tämä on hänen puolustuksensa ja hänen ulkonäönsä. Siksi materiaali on myös valittava siten, että se suojaa julkisivulta kosteudelta, lämpötilaeroilta ja mekaanisilta vaurioilta ja samalla antaa rakennuksen esteettisesti.

Puusta valmistetun talon tapauksessa on kiinnitettävä enemmän huomiota kosteudenestoon, koska puu on herkkä mätämiselle ja muottien etenemiselle. Joten viimeistelylaudoilla on samat ongelmat, vaikkakin se on kaikkein harmoninen. Tekokivet ovat käytännöllisempää, mutta niillä on myös suuri huokoisuus, mikä tekee niistä haavoittuvaksi veden runsaudelle.

SIDE on paras ratkaisu, joka on täysin vedenpitävä, kaunis, kestävä ja kestävä materiaali. Lisäksi se on helppo asentaa.

Kuin puuportaan kellari: materiaalien valinta. Hihnan ja sarakkeen perusta. Ristikkopohjamaalaus

Puuportaan kellari on keskeinen elementti, jolla seinien kestävyys riippuu. Siksi sen kohtaamista olisi käsiteltävä erityisen vastuullisella tavalla. Tässä artikkelissa tarkastellaan miten ja miten puutalon kellarin koristelu tehdään omilla käsillä.

Puuhuoneen pohja

Yleistä tietoa

Talon kellari on itse asiassa pohja, jonka yläraja asetetaan. Korkin korkeus on yleensä noin puoli metriä.

Talon rakennesektorin päätehtävä on suojata seiniä kosteudelta. Tosiasia on, että niiden kosteustaso lähellä maata on aina korkeampi, mikä liittyy sademäärään sekä maaperän tunkeutumisen maaperästä.

Puuportaan alapuolella on useita tärkeitä toimintoja:

 • Suojaa negatiivisilta ilmakehän vaikutuksilta, mikä lisää sen kestävyyttä.
 • Tarjoaa talon sisustusta.
 • Voit piilottaa eristämisen talon ulkoisella eristyksellä.

Tällä hetkellä puu talon kellarista on olemassa erilaisia ​​materiaaleja. Alla pohdimme suosituimpia.

Puutarha sarakkeen pohjaan

Pohjamateriaalit

Ensinnäkin on syytä sanoa, että puutalon perusta on kahta tyyppiä:

Materiaalin valinta pohjan viimeistelyyn riippuu säätiön tyypistä.

Jos puutalon perusta on nauhalappu ja kellari on tehty tiilestä tai jopa betonista, materiaalien valinta sen koristeluun on hyvin laaja.

Useimmin käytettyihin tarkoituksiin:

 • Luonnonkivi on melko kallista materiaalia, mutta sen käyttöikä on rajoittamaton, lisäksi se yhdistetään täydellisesti puuseinien kanssa. Mitä muiden toimintamalliensa suhteen kivi pystyy luotettavasti suojaamaan emästä negatiivisista ilmakehän vaikutuksista.

Tekokivet

 • Keinotekoinen kivi - tämän pinnoitteen hinta on alhaisempi kuin luonnonkiven hinta, mutta se näyttää myös houkuttelevalta ja voi toimia monien vuosien ajan.
 • Julkisivu - on vahva ja kestävä materiaali, joka kykenee myös suojaamaan seinien alaosaa erilaisilta negatiivisilta vaikutuksilta ja jossain määrin jopa eristämään ne. Tällä hetkellä myynnissä on suuri valikoima värejä, jotka ovat tiilien edessä. Tämä päällyste voidaan kuitenkin luokitella myös kalliiksi materiaaleiksi, mikä on sen haitta.

Valokuvassa - socle sivuraide

 • Plinth seinälevyt polymeerimateriaaleista, jotka ulkoisesti luotettavasti jäljittelevät erilaisia ​​luonnon pinnoitteita. Sen etuja voidaan erottaa ympäristöstä ja kestävyydestä. On huomattava, että kellarikerrokseen voidaan käyttää eristettyä ilmastoitua julkisivua asennettaessa.
 • Termopaneelit - materiaali koostuu kahdesta kerroksesta - koristeellinen päällyste ja eristys. Sisustuskerros on pääsääntöisesti klinkkerilevy. Termopanelien käyttö eliminoi tarvetta lämmittää pohjaa edelleen.

Tässä tapauksessa puutalon kellarissa oleva materiaali on valittava omien taloudellisten mahdollisuuksiensa, omavaraisuuden ulkopuolelta ja talon itsensä muotoilun perusteella.

Jos talo on asennettu sarakkeen pohjaan, pohja voidaan tehdä kahdella tavalla:

Ensim- mäisessä tapauksessa materiaalien valinta on sama kuin tavanomaisten nauhojen pohjalla.

Saranarakenteen osalta sen vuoraukseen käytetään seuraavia materiaalityyppejä:

 • Puu - puun leikkaus antaa sinulle rakenteen luonnollisen ilmeen. Näihin tarkoituksiin käytetään pääsääntöisesti takalevyä tai lohkopaikkaa.
 • Vinyyli sivuraide - on polyvinyylikloridipaneeli, joka jäljittelee ulkoisesti puuta. Materiaalin tärkein etu houkuttelevuuden lisäksi on kestävyys. Niiden käyttöikä voi nousta 50 vuoteen.

Kiinnitä huomiota! Kun puuta on kellarikerrokseen, materiaalia on ensin käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella ja palonestoaineella.

Lisäksi sivuraidetta varten voit käyttää kellarikerroksia ja muita arkkiaineita.

Kivi leikata

Pohjaväri

Puuportaan kellarissa oleva vuoraus ei poikkea mistään erityisyydestä, ja se suoritetaan samalla tavoin kuin minkä tahansa muun rakennuksen pohjan vuori. Jos esim. Kivi päällystetään, se liimataan yksinkertaisesti seinään sementtilaastilla.

Mitä tulee tuulettuvaan eristettyyn pinnoitukseen, se suoritetaan seuraavasti:

 • Ennen kuin olet viimeistellyt puutalon kellarin, sinun on täytettävä metalliprofiilin tai puun runko. Kehys on pystysuoraan asennettu teline, joka on kiinnitetty suluilla. Pylväiden tulee olla muutaman senttimetrin alle lämpöeristeen leveydestä, ja etäisyys seinistä pylväisiin tulisi vastata sen paksuutta.
 • Kehyksen kiinnitysprosessissa tärkeintä on sijoittaa telineet siten, että ne ovat samassa tasossa.
 • Sitten telineiden väliin asetetaan mineraalimatot ja kiinnitetään napaleilla, sateenvarjoilla.
 • Seuraavaksi rungon eristyksen päällä on kiinnitetty lämpöä eristävä kalvo.
 • Tämän jälkeen jalustan jalusta on suoraan päällystetty päällystysmateriaalilla, joka on kiinnitetty pylväihin itsekierteittävin ruuvein.

Leikkuuputken prosessi on valmis.

Saranapitimen asennusohje

Nyt harkitsemme, kuinka saranapäädyn vastakkainasento suoritetaan.

Joten tämän toiminnon suorittamista koskeva ohje on seuraava:

 • Jos talon ympärillä ei ole sokea alue, sinun pitäisi aloittaa se. Tällöin rakenteen ympärillä kaivetaan kaivantoa noin 40-50 cm: n syvyyteen. Tarvitaan putkisto, jonka jälkeen se täytetään hiekalla.
 • Tämän jälkeen sinun on asetettava betonilaatta, kuten kaaviossa on esitetty. Jos ei ole laattoja, sokea alue voidaan kaataa betoniin valmiiksi esivalmisteen avulla.
 • Kaikkien ääriraporttien äärirakenteiden lisäksi on kiinnitetty ylä- ja alapuolella.
 • Sitten kotelo kiinnitetään kannakkeisiin.
 • Peitelevyt on kiinnitetty koriin itsekierteittävin ruuvein. Jos levyillä on erityiset pitkänomaiset reiät, ruuvit tulee ruuvi reiän keskelle, eikä muuta muutama millimetriä. Tämän ansiosta materiaali voi liikkua vapaasti lämpölaajenemisen aikana.
 • Työn päätyttyä palautusjäähdytys ja muut lisäelementit asennetaan.

Kiinnitä huomiota! Peittävän materiaalin asennuksessa on jätettävä jäljelle noin 8 cm: n rako sen ja maan väliin. Jos näin ei tehdä, pinnoite voi vaurioitua maaperän kausittaisen kallistumisen seurauksena. Lisäksi aukko antaa tilan tuuletuksen talon alle.

Täällä, itse asiassa, kaikki tärkeimmät koukut päin puinen talon kellarissa.

Perusmateriaalin valinta riippuu jälkimmäisen rakenteellisista ominaisuuksista sekä yksilöllisistä mieltymyksistäsi ja taloudellisista ominaisuuksista. On pidettävä mielessä, että pinnoitteen laatu vaikuttaa paitsi päällystetyyppiin myös sen asennuksen teknologian noudattamiseen. Siksi työ on suoritettava edellä mainittujen suositusten mukaisesti.

Puutavaran kellarikerroksen viimeistelytuotteet modernilla materiaalilla

Kellari on puutalon pohja, joka on suunniteltu suojaamaan seiniä. Se erottaa hirsitalon alemman kruunun maasta ja suojaa sitä sateelta kosteudelta ja lumelta, mikä myös osaltaan edistää seinien ja katon kuormituksen yhtenäistä jakautumista säätiölle.

Useimmiten kellari on valmistettu teräsbetonista, mutta se voidaan myös tehdä tiilestä tai betonilohkosta. Rakennuksen pakollinen osa on puutalon kellarin koristelu, joka auttaa tekemään sen kestävämmäksi.

Materiaalin valinta kellariosan viimeistelyyn

On aina vaikea kysymys: kuinka koristella puutalon kellarissa? Ulkopintojen tulee olla kosteutta kestävän aineen suojelemiseksi saostumisen vaikutuksilta, ja niiden pitäisi myös osaltaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja estää lämpöhäviöitä. Nykyään puuportaan kellariin käytetään erilaisia ​​materiaaleja: sekä luonnolliset että keinotekoiset vaihtoehdot ovat laajalle levinneitä.

Yksinkertaisin ja edullisin ratkaisu on lopettaa kipsi. Se pystyy suojelemaan pohjan ennenaikaiselta tuholta, mutta se näyttää tylsältä.

Joskus ne käyttävät värillisiä kipsiseoksia, joilla on hyvät esteettiset ominaisuudet, lisäksi voit valita nykyaikaisen mosaiikkilaastarin. Sen avulla base voidaan muuttaa kodin sisustus, vaikka tämä vaihtoehto on melko kallis.

Seuraavat viimeistelyvaihtoehdot ovat yleistyneet:

 • Päällystäminen puutalon kellarilla kiven kanssa. Kivirakenteista yleisin ratkaisu on graniitti ja dolomiitti, koska niillä on suuri lujuus ja ne eivät tuhoa täysin kosteutta. Kivestä on edelleen yksi kalleimmista viimeistelyistä, mutta se kannattaa investointeja.

Graniitilla voi olla useita värisävyjä, se sopii täydellisesti puisten seinien kanssa. Kivi on lähes ikuinen, ja se on luotettavan suojan rakennuksen perustalle.

 • Plinth laatta leikata. Posliininen kivitavara on materiaalia, joka on valmistettu savesta, joka on suulakepuristettu ja paistettu korkeissa lämpötiloissa, joka on saanut erittäin suuren lujuuden.
 • Viimeistely lämpöpaneeleilla. Tämä on nykyaikainen vaihtoehto, joka mahdollistaa sekä suojan pohjan vahingoittumisesta että sen lämmittämisestä. Termopaneelit on valmistettu polymeerisestä eristävästä materiaalista, joka on peitetty klinkkerilevyillä tai kiven siruilla.

Ulkopuolella se voi jäljitellä tiilimuurausta tai luonnonkiviä. Vaikka tämä vaihtoehto päättyy vain suosiotaan.

 • Törmäys tiiliin. Julkisivut ovat energiatehokkaita ratkaisuja, ja tänään voit ostaa erilaisia ​​koristeellisia vaihtoehtoja. Kellarin viimeistely tiilen puutalolle on kaunista, eikä se välttämättä ole kovin kallista ratkaisua.

Tärkein haitta: voit laittaa tiiliä omalle vain, jos sinulla on todistettu taito, ja on parempi turvautua ammattilaisten apuun.

 • Viimeistely vinyylikannattimen avulla - melko yleinen vaihtoehto. Muovi on erittäin helppo puhdistaa ja melko kestävä. Miinus - pieni ympäristöystävällisyys, puutalo ei ole kovin sopiva.

Yksi demokraattisimmista materiaaleista on edelleen laatta, koska se on helppo asettaa ja se on halpaa. Se voi vaihdella tekstuurin ja värin mukaan, joten ei ole vaikeaa valita hyvä vaihtoehto. Sitä voidaan käyttää sekä hirsitaloon että rakennukseen baarista.

Plinth laatta leikata: järjestys toimia

Julkistustöissä ja jalustan viimeistelyssä käytetään yhä enemmän paistettua savesta valmistettuja klinkkerilevyjä, joihin lisätään väriaineita. Tällainen laatta voi jäljitellä tiiliä ulkoisesti, muut lajikkeet ovat edustettuina markkinoilla.

Asentaminen ei vie paljon aikaa, ja tulevaisuudessa materiaali on kestävin ja kestävä. Askel askeleelta vaiheen asennus laatta on seuraava:

 1. Pinnan esikäsittely. Pohjan on oltava puhdas, vanhasta kansiosta vapaa. Sen pitäisi olla vapaa pölystä tai likaisuudesta, koska se heikentää tarttumista betonipintaan. Pinta on tasoitettava siten, että poikkeamat eivät ylitä 4 mm.
 2. Hirsitalon kellarikerroksen viimeistely aloitetaan aloitusprofiilin asentamisella, joka rakennetaan ensimmäisen laatikon riviin. Voit käyttää metalliprofiilia, mutta myös tavallista puurajaa, mutta sen on oltava mahdollisimman tasainen.
 3. Pohjapintaan levitetään kerroksella laattaliimaa, jonka paksuus on vähintään 4 mm. Liima yleensä kuivuu hyvin nopeasti, joten leikkaaminen tehdään pienissä osissa. Laatta itsessään on myös likaisella liimalla tasaisimmalle liitokselle.
 4. Laatat aletaan sijoittaa alhaalta kulmasta ja jokainen seuraava rivi siirretään puolelle laatta. Tämän seurauksena seinä näyttää tiilestä: liitokset eivät saa sijaita toistensa yläpuolella. Ristit työnnetään saumaan laattojen väliin siten, että elementtien väliset etäisyydet ovat samat.
 5. Kun liuos on kuiva, injektoidaan saumat. Seos kiinnitetään varovasti saumoihin ja hierotaan kumityökalulla.