Käsittele säätiötä luonnonkiven kanssa tehdä se itse

Vankka perustus takaa rakennuksen kestävyyden. Kellarissa näkyvä osa kellarista ottaa osaa kantavista, esteettisistä ja suojaavista toiminnoista. Sen koristelu sisustuksen lisäksi suojaa sääolosuhteilta, pohjavedeltä, lämpötilan muutoksilta ja ulkoisilta mekaanisilta vaikutuksilta. Suojaa säätiö luonnonkivellä omalla kädelläsi useita tehtäviä kerralla: huoneen lämpötilan ja kosteuden optimointi, mikä lisää käyttöikää.

suunnittelu

Miten ja mistä aloittaa kohtaaminen? Määritä työalue, mittaa pohjan ulkoreunan pituus ja leveys rakennusmittana, kerro arvot. Tulos on maalialue. Lisää 12% asennukseen ja viimeistelyyn. Tuloksena on tarvittavan viimeistelyaineiston määrä.

Rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima pinnoitteita: kipsi (mineraali, silikaatti, silikoni), sivuraide ja PVC, tiili, aluslaatat, klinkkerilevyt, kivi (keinotekoinen tai luonnollinen).

Huolimatta korkeista kustannuksista, luonnonkivisäätiön edessä on paras vaihtoehto. Se on kestävä, lämpötilakestävyyteen vastustuskykyinen, itse luonto testataan "heikoissa" paikoissa, se on jo jakautunut. Villikiviä voidaan kutsua ikuiseksi.

Tyypit luonnonkivestä:

Paksuus ja väri vaihtelevat. Edullisin ohut, pari senttimetriä, harmaa, hiekkakivi. Hän on helpoin. Käytössä on vain sementtilaasti. Punainen, vihreä, sininen värit - kalliimpia. Paksun, raskaan kiven hinta on paljon suurempi.

Vinkki: valitse kivi, kostuta sen pinta. Märän kiven väri on sama kuin lakatun viimeistelyn väri.

Valmisteleva vaihe

On olemassa useita tapoja luoda säätiö luonnonkiven kanssa. Joka tapauksessa esipuhdista pinta. Irrota liika kuiva laasti, puhdista saumat, jos pohja on tiili. Pudota betoniin.

Pinta pestään tarvittaessa - rasvanpoisto, kuivataan. Pohjustus betonikosketuksella, harjalla, rullalla tai ruiskulla. On parempi valita valmiin pohjamaalin karkean jakeen avulla, mikä lisää viimeistelymateriaalin tarttumista pintaan. Arvioitu kulutus: 250 grammaa. neliömetriä kohden. Odota kuivua 7 tuntia. Työskentely lämpötilassa +5... + 35 ° C.

Vihje: Primer vähentää merkittävästi laatua, kun pöly laskeutuu. Siksi he käsittelevät aluetta, jolla he työskentelevät suoraan. Luotettavuuden parantamiseksi pohja voidaan peittää hienojakoisella metalliverkolla.

Kuiva muotoilu

Erillinen valmistustyyppi on lisätä mosaiikkikuvio. Käytä kätevästi alkuperäisen luonnoksen paperille, jossa ne osoittavat koon, rajat ja muodon. Esimateriaali asetetaan kuivalle, tasaiselle hiekkapohjaiselle alustalle. Demojen ammattilaiset: voit vaihtaa, säätää, säätää kuvaa. Tarvittaessa leikkaa tai leikkaa reunat hiomalla erityisellä suuttimella. Tässä tapauksessa on varmistettava laatta kiinnittimellä.

Muista ottaa huomioon rajojen välinen tila. Puhumme teknisistä toleransseista. Puoli senttiä kummallakin puolella. Jos etäisyyttä saumoihin ei oteta huomioon, ja elementit on asetettu tiiviisti, niin viisto on ilmeinen ylemmille riveille. Reuna joko nousee tai putoaa alas. Kausilämpötilan vaihteluilla luonnonkivi laajenee tai solmitaan. Saumat kompensoivat mikrometria, jolloin se on tasainen.

Suurten kappaleiden välinen tila on täynnä pieniä kokoisia elementtejä. Pintarakenteiden ero otetaan huomioon. Sileä ja sileä puoli on tasainen seinää vasten.

Sementti tai liima?

Perinteisesti luonnonkiven asettaminen tapahtuu hiekkaa ja sementtiä käyttäen. Vaihtoehtoinen sementtiliima - seos. Erityiset lämpö- ja pakkasenkestävät koostumukset, jotka ovat erittäin joustavia ja joiden tarttuvuus (tarttuvuusominaisuudet) on 1 MPa. Tietoa pakkausparametreista on merkitty. Liiman käyttö varmistaa mosaiikkiseosten voimakkaan liittämisen pintaan. Valittaessa kiinnität huomiota kykyyn imeä vettä. Kiviä on kolme:

 1. Kosteutta kestävä tai huokoinen. Tumma graniitti, kvartsiitti, liuskekivi. Avoimien huokosten pienen määrän ansiosta liima- ja sementtilaastareita voidaan käyttää vuoraukseen.
 2. Keskiraskaat: hiekkakivi, vaalea graniitti, musta marmori. Nämä ovat kiviä, joilla on kohtalainen kosteuden imeytyminen. Käytettäessä käytetään verhousta, jossa käytetään väritöntä tai erittäin vaaleaa sävyä. Veden määrän rajoittamisen noudattaminen.
 3. Huokoiset, ei-vetiset kivet kuuluvat kolmanteen tyyppiin. Se on valkoinen marmori, valkoinen hieno graniitti, kalkkikivi, travertiini. Käytettäessä vain kevyitä kuivaseoksia käytetään. Sementti jättää likaa huokosissa, mikä on lähes mahdotonta päästä eroon.

Erittäin huokoiset kiviä edellyttävät lisäkäsittelyä kosteuden, yellownessin ja saastumisen tunkeutumiselta. Ne on käsin pohjustettu kivenlaattojen taakse.

Asettaminen kellarikerrokseen

Vaihtoehto ilman asennusta - sopii kevyeen hiekkakiviin.

Asettelu alkaa rakennuksen kulmasta. Jos haluat tehdä säätiön itse luonnonkiven avulla, merkitse työtason kellarikerroksen seinä. Ensimmäinen asetti alareunat. Liimaliuos levitetään päätypinnalle lovetulla lastalla, joka täyttää sen kokonaan. Kappale kohdistetaan mahdollisimman lähelle viereisen kiven jalustaan ​​ja oikeaan reunaan jättäen tilaa saumalle. Paina alas ja värinän liikkeen avulla.

Sääntö! Liitosten pystysuuntaiset saumat siirtyvät muutaman senttimetrin suhteessa toisiinsa.

Vinkki: Seuraa liiman pääsyä alareunaan. Pyyhi tarvittaessa välittömästi kostealla liinalla.

Kahden suuren levyn välinen tila voidaan koristella pienillä pikkukivillä, kuoret, "alasti". Tehtävä on luoda yksi taso kaikista vierekkäisistä elementeistä.

Valmiin mosaiikkiprosessin saumat. Muista sementin tai liiman kuivuminen kokonaan. Riittämättömästi täytetyt paikat ovat täynnä, ylimääräinen - puhdistettu tasalaatuiseksi. Tarvittaessa leveät saumat tasataan hiekkasementtiliimalla tai erityisellä kiteellä. Suuremmalle suojaukselle kaikki voidaan lakata. Korkki peittää visiirin.

Klassinen valu on toivottavaa työskenneltäessä raskas luonnonvaraisen kiven kanssa ja / tai jolla on huomattava epätasaisuus laakeripinnan.

Edellä kuvatun valmistelutyön lisäksi asennetaan lisäkiinnikkeet, jotka muodostavat tukikehyksen. Suunnittelu koostuu puupuista, vahvistetusta ristikudoksesta ja koukkuista. Ilman tukea, ajan myötä raskaat kivet voivat romahtaa omalla painollaan.

Ristikkoketjuliitos tai muu metalliholkki, jossa on pienet liitokset, kiinnittyy aiemmin kipsattuun seinään. Pieni aukko on jäljellä. Metallikehyksellä asennettu luonnonkivi.

Aikaisemmin kalliolevyissä sahatut reiät koukkuihin, metalliset ankkurit. Oikeastaan ​​ne on kiinnitetty verkkoon. Tuotteet lisätään valmistettuun muotoon, "honeycombs". Kivien sijainti ja etäisyys on kiinnitetty tapilla. Voidaan käyttää erottamaan paksu pahvi.

Ensimmäinen on esitetty alarivillä. Verkon ja pinnan väliset raot täytetään sementtilaastilla tai liimaseoksella. Monoliitti on muodostettu. 48 tunnin kuluttua poistetaan ylimääräiset tuet kivien väliin. Liiallinen liima poistetaan. Saumat puttied ja hankaa. On tärkeää varmistaa, ettei täyteaine ole sidottu etupintaan. Tarvittaessa sen jäänteet poistetaan märällä sienellä.

Lähellä säätiötä luonnonkivellä omilla kädillä on työläs prosessi. Vaatii maksimaalista viimeistelyä. Vettä hylkivä, vettä hylkivä silikoni koostumus, väritön ja hajuton, levitetään valmiiseen vuoraukseen. Materiaaliin tunkeutuminen, se sulkee mikrohuokoset, suojaa suolaliuoksilta ja kosteudelta. Kuivaamisen jälkeen, halutessa, lakka.

Valitsemalla luonnonkiven perustamisen, huolehdi korkealaatuisesta materiaalista. Osta arvokkailta valmistajilta. Vältä väärennöksiä!

Viimeistele peruskivi omalla kädelläsi

Ei halvin, mutta kestävin ja kunnioitettava vaihtoehto talon viimeistelyyn - pohjaan päin kiviä omilla kädillä.

Se suojaa hydro / lämpöä eristävää kellarikakkua mekaanisista vaikutuksista, suojaa pohjaa vedestä ja sään, on julkisivujen koristelu. Suurin haitta (paitsi hinta) on paljon painoa ja sen seurauksena kasvanut kuormitus pohjaan.

Materiaalin valinta luonnonkiven viimeistelyyn

Seuraavia kiviä käytetään luonnonkiven viimeistelyyn:

Hiekkakiven vähimmäispaksuus noin kaksi senttimetriä. Tämä kivi on halvin ja helpoin, se on asetettu sementtilaastille. Mitä raskaampi kivi, sitä kalliimpi se on.

Väritys vaikuttaa myös hintaan: kalleimmat värit ovat vihreitä, punaisia, sinisiä. Jos haluat nähdä, kuinka kivi näyttää lakattuina, se on kostutettava vedellä.

Viimeistele säätiö luonnonkiven avulla itse

Valmistelun tärkeimmät vaiheet:

 1. Ensinnäkin pohja on puhdistettava: poista lika, laastin blotit, betonipuikot. Tiilimuuraus saumojen puhdistamiseksi. Pese seinä, rasvaa ja kuivaa.
 2. Seuraavaksi sinun täytyy pistää pinta konkreettiseen kosketukseen. On suositeltavaa käyttää alukea, jolla on suuri murto, jolloin viimeistelyn tarttuminen pintaan on parempi. Koostumusta voidaan levittää rullalla, suihkeella, harjalla. Kulutus on noin 250 grammaa neliömetriä kohden. Koska maaperä kerää aktiivisesti pölyä, ei ole välttämätöntä käsitellä suurta aluetta välittömästi. On parempi maalata alueelle, mikä tulee olemaan kaakeloitu yhdellä kertaa. Lämpötila-alue maaperän kanssa on 5-35 astetta.
 3. Ennen asennusta on toivottavaa vahvistaa seinää metalliverkolla pienellä solulla.
 4. Ennen kuin asennat kivet seinälle, sinun on asetettava ne maahan tasaisella sivusuunnassa ottaen huomioon tulevat saumat (noin puoli senttiä). Voit jopa esitellä piirustuksen: se on helpompi sovi kiviä kokoon, muotoon ja sävyyn. Suurten kivien väliset aukot ovat pieniä. Voit myös käyttää kiviä tai kuoria.

Tyypillisesti, luonnonkivin alapäässä, käytetään laastilla. Mutta on parempi käyttää sementtiä sisältävää liimaa: on erityisiä kylmänkestäviä ja lämmönkestäviä liimatuotteita, joilla on korkea tarttuvuus (yhden megapikselin kohdalla). Tällaisen muninnan lujuus ja kestävyys ovat paljon korkeammat kuin tavanomaisen ratkaisun käyttäminen.

Liima-ainekoostumusta valittaessa on otettava huomioon kiven huokoisuus ja sen hygroskooppisuus. On olemassa kolme materiaaliluokkaa:

 • tiheämpi, kosteutta kestävä ja vähäisin huokoset - pala, kvartsiitti, tummat graniitit;
 • keskikovet graniitit, musta marmori, hiekkakivet. Käytetään pieniä vesiliuoksia. Koska kivi on kevyt, liimaa suositellaan myös ottamaan valoa tai väritöntä;
 • erittäin huokoinen, kaikkein hygroskooppinen - valkoinen marmori ja graniitti, travertiini, kalkkikivi. Voit laittaa kevyt kuiva seos. Säännöllinen sementti tukkii huokoset, pinta on likainen ja lähes mahdoton puhdistaa. Tämän luokan kivet tulisi esikäsitellä erityisellä alukkeella, joka suojaa kontaminaatiolta ja kosteudelta.

Asennuksen ominaisuudet riippuvat kivien massasta. Vaihtoehto hiekkakiviä varten - tarttuminen ilman muottia:

 1. Merkitse seinälle.
 2. Aseta alarivi. Liima asetetaan kiven sileälle puolelle lovetulla lastalla ja se kiinnitetään seinään. Pystysuuntaiset saumat eivät ole vakaita, mutta ajettaessa.
 3. Kuivaamisen jälkeen hankaa liitokset liimalla tai erikoisella kiteellä.
 4. Lakkaa pinta, aseta ebb.

Vaihtoehto raskaille kiville:

 1. Kipsi seinää.
 2. Asenna tukipyörät, ankkurit, vahvistavat silmukat (ketjut, jne.).
 3. Poraa reikä kiviin ankkureille.
 4. Asenna alarivin kivet rungon reikiin, kiinnitä ankkureihin. Erotuksessa käytettiin tappeja tai paksua pahvia.
 5. Kaada kivien ja ristikon väliset raot liimalla tai laastilla.
 6. Kuivaamalla (kahden päivän kuluttua) irrota tappit / pahvi, puhdista blotit liuoksesta.
 7. Kitti ja pyyhi saumat.
 8. Levitä valmiiseen muuraukseen, väritön silikonivahvistin.
 9. Viimeistelyvaiheessa voit lakata pohjaa.

Taustalla perustukseen keinokivellä

Edullisempi ja helpommin tekninen tapa viiluttaa säätiö - keinotekoinen kivenviilu. Näyttää siltä, ​​että todellinen kivi ei käytännössä johda suorituskykyyn, maksaa vähemmän, painaa vähän (ei ylikuormita pohjaa). Myös suuri valikoima värejä ja kuvioita: graniitti, hiekkakivi, marmori, kuori rock, basaltti, onyksi. Pinta on sileä, karkea, rakenteellinen, helpotus, revitty, sirut jne.

Materiaali jaetaan lähdemateriaalin tyypin mukaan:

Kivien lujuusominaisuudet ovat erilaiset: akryyli on kestävin, kipsi on kaikkein haavoittuva. Perustan lisäksi on pigmenttejä, kivirakeet, lisäaineita eri tarkoituksiin.

Materiaalin pääominaisuudet:

 • kosteudenkestävyys (paitsi kipsi);
 • hygienia (pinta ei ime likaa);
 • lämpöstabiilius;
 • ei kestä palamista;
 • pakkasenkestävyys - jopa -25 ° C ilman ominaisuuksien menetystä;
 • kestävyys - 10-15 vuotta väriä menettämättä.

Menetelmä säätiön viimeistelyllä keinokivellä:

 1. Kohdista pinta ja kipsileima. Jos kellari on eristetty, lämpöeristeen levyt ovat tukossa kosteutta kestävällä vanerilla tai OSB: llä, minkä jälkeen alusta kipsi laitetaan.
 2. Päälle, kuivaa ainakin muutaman tunnin ajan (mieluiten päivässä).
 3. Kivi asetetaan laasti tai laatta liima julkisivu työtä. Elementtien asennusta ohjataan tasolta. Tarvittaessa kivet leikattu jauhatus tai laattaleikkuri.
 4. Kuivumisen jälkeen saumat täytetään laastilla.
 5. Tarvittaessa muninta voidaan peittää lasilla, lakalla tai läpikuultamattomalla suojarakenteella.
sisältöön ↑

Ohjeita kiven jalustaan

Lähellä kellarikerros luonnonkivellä on tilaisuus antaa talolle kunnioitettava ja kaunis ulkonäkö. Luonnonmateriaaleja erottaa suhteellisen korkeat kustannukset, suuri paino ja suhteellisen monimutkainen asennus.

Vaipan käyttöä ei suositella käytettäväksi irtokallioon.

Tästä syystä kellarikerroksessa on luonnonkiveä. Tämä auttaa sinua ohjaamaan.

Millaista luonnonkiveä voi käyttää kellarissa?

Vertailuominaisuuksien taulukko.

Kellarille päin on sopivaa kestämään pakkasenkestävää, tiheää luonnonkiveä. Etusija annetaan tummien sävyjen materiaaleille. Talon alempi osa on alttiimpia erilaisille haitallisille tekijöille: lämpötilan vaihteluille, kosketukselle lian ja veden kanssa jne. Kellarintehtaan on kestettävä kaikki nämä ulkoiset vaikutukset kymmeniä ja jopa satoja vuosia.

Ominaisuuksiltaan maagiseen alkuperään luonnonkivi - gabbro, labradoriitti, graniitti ja sen sukulaiset - sopii parhaiten tähän tehtävään. Myös usein käytetty hiekkakivi ja kvartsiitti tumma väri. Marmori ei kannata käyttää kellarikerroksen viimeistelyyn - muutamassa vuodessa se menettää alkuperäisen ulkonäön.

Se ei ole suositeltavaa käyttää vuori kivi - kuori rock, dolomiitti, kalkkikivi kallioperä kuohuvia sedimenttisiä kiviä.

Useimmiten näillä kiveillä on vaaleita sävyjä, joten niiden pinnat ovat selvästi näkyvissä lian ja sateen varalta.

Kun viimeistelet socle luonnon kivi, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tiivistää muuraus nivelet. Jos kosteus tulee niihin, se vaikuttaa negatiivisesti päällysteen lujuuteen. Marmori- tai graniittilaattojen paksuus, niiden rakenne ja koko voivat olla hyvin erilaisia ​​- kaikki riippuu yksinomaan omistajan ja suunnittelijan valinnasta. Ainoa tiukka vaatimus rakennuskoodeista, jotka liittyvät levyn paksuuteen viimeistelyyn. Niinpä bacharda-käsitellyt levyt, joilla on "villi kivi" -teksti ja sahattu pinta ovat raskaampia ja paksumpia kuin tavalliset kiillotetut laatat, siksi ne on sijoitettava yksinomaan laastiin ja täytettävä ne tiivisteet tiivisteellä huolellisesti.

Kortin sisustukseen tarkoitettu luonnonkivi valitaan ensisijaisesti suunnittelukonseptin mukaisesti. Marmoriin ja graniittiin sovelletaan kuitenkin useita yleisiä vaatimuksia. Rakennuskoodien vaatimusten mukaisesti liimalla voidaan kiinnittää pinnoitteita, myös luonnonkivestä tehtyjä, enintään 1 cm: n paksuisiin ja jopa 0,4 m²: n pintaan ilman lisäkiinnitystä. Suurikokoiset elementit vaativat ratkaisun lisäksi lisäkiinnittimiä.

Jos luonnonkiviä ei käytetä vain kellariin vaan myös seinien koristeluun, sinun on tiedettävä, että siellä on paljon vähemmän rajoituksia kuin kellarissa. Seinät voidaan koristella käyttäen luonnonkiveä, kuten dolomiittia tai kalkkikiveä, tai monia muita "löysä" kiviä, koska rakennuksen seinät ovat vähemmän alttiita erilaisille haittavaikutuksille.

Luonnonkiven käytön rajoitukset

Luonnonkiven kiinnitysmenetelmä.

Merkittävin rajoitus luonnonkiven valinnassa kellarista päin on silikaattikivien (hiekkakivi ja kvartsiitti) yhteensopimattomuus karbonaatin (travertiini, dolomiitti, kuori kallio, kalkkikivi, marmori) kanssa. Jos eri kivien edustajat ovat lähellä, silikaattiin sisältyvä piihappo reagoi kalsiumkarbonaatin kanssa, joka on kalkkikivien perustana. Tämän seurauksena molemmat kivet kaatuvat nopeasti. Kaikki muut luonnonkiven kiviä voidaan sijoittaa vierekkäin ilman suurta vahinkoa.

On tärkeää ottaa huomioon se, että kivet pinotaan tiettyä aukkoa, koska ne heikentävät tai lisäävät tilavuuttaan ilman lämpötilan muutoksilla ja kunkin marmorin, graniitin ja muun luonnonkiven osalta nämä luvut ovat yksilöllisiä. Aukkojen leveys määräytyy marmori- tai graniittilaattojen koon sekä luonnonkiven tiheyden mukaan. Kussakin tapauksessa tämä indikaattori lasketaan erikseen.

Jos kellarin koristelu suoritetaan käyttämällä yhtä, mutta esimerkiksi kahta luonnonkivityyppiä, aukot lasketaan kalliolle, jolla on suurempi volyymin laajenemiskerroin.

Plinth decoration with natural stone: askel askeleelta ohjeita

Työhön tarvittavat työkalut: spatula, neliö, taso, troola, lastalla, kostutusta varten.

Ensinnäkin valmistele tarvittavat työkalut työpaikalle:

 • neliöitä;
 • tasolla;
 • sähköpora ja sekoittimella;
 • hiomakone, jossa leikkaava kivi;
 • kumimetsät;
 • puinen lohko;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • siveltimet kostutukseen;
 • metalliharja kiven puhdistukseen.

Ensimmäisessä työvaiheessa on tarpeen valmistaa pinta, johon kivi asetetaan. Jos tiilimuuraus on valmis, kaikki tiilien väliset liitokset tulee poistaa. Jos betoniteline on päättynyt, kaikki rakenteeltaan ulkonevat osat poistetaan, mikä saattaa ilmetä nestemäisen betoniliuoksen virtauksen vuoksi muottien halkeamiin.

Seuraavaksi on välttämätöntä pinnoittaa pinta konkreettisella kosketuksella. On parasta käyttää konkreettista kosketusta karkeaa fraktiota. Se antaa pinnoille entistä luotettavamman viimeistelymateriaalin kiinnittymisen. Betonia voidaan käyttää sekä harjalla että rullalla - riippuen käsitellyn pinnan alueesta.

Nosta kiveä luonnonkiveä yhdeltä tasolta etusivulta ja käytä pinnalla sementtilaastia, joka joutuu kosketuksiin seinän kanssa. Kiven litteä päätypinta on huuhteltava pinnan alustan kanssa, joka on leikattu.

Jotta kiven parempi tarttuvuus viilutettavalle pinnalle olisi mahdollista käyttää liimaa raskaisiin laatoihin, joita käytetään ulkotöissä. Tämä lisää työn kustannuksia, mutta viimeistelyaineiston ja seinämän tarttuvuus paranee, joten todennäköisyys siitä, että kivi ei laske, on korkein.

Kiinnitä kappale luonnonkivestä seinään mahdollisimman tiiviisti oikealle vierekkäiselle kivenä (jos olet oikealla vasemmalla) ja pohjaan.

Kiven leikkaaminen ja puristaminen varovasti alustan pohjaan saavuttaa ilman täydellisen poiston trimmauksen alapuolelta ja sopii hyvin. Vasemman ja oikean tukikiven väliin valitse kappale, joka sopii muotoon. Tarvittaessa voit katkaista ulkonevat osat, jotta saataisiin tasaiset saumat vierekkäisten kivien väliin.

Levitä liimaa valittuun kiviin ja aseta se pysyvään paikkaan. Yritä syventää kappaletta siten, että ulkopinta luo yhden tason kalliolle, joka on järjestetty lähialueelle.

Tämän periaatteen mukaan yksittäisten kappaleiden valintaa, ikään kuin kerätä mosaiikki, kulkee pohjan koko korkeuden läpi ja vähitellen ylöspäin ylhäältä. Jotta pääset mahdollisimman lähelle vaakasuoraa ylälinjaa, leikkaa kaikki jauhat kaikkiin tarpeettomiin, muodostaen tasaisen päätypinnan rakennusmateriaalille.

Niissä paikoissa, joissa suuret tilat luodaan vierekkäisten vuoriosien väliin, on täynnä pienempiä paloja. Lisää omaperäisyyttä ja kauneutta varten nämä aukot voidaan täyttää kiillotetuilla merikivillä - "alasti".

Täytä ja hankaa saumat vierekkäisten kivien väliin. Tämä on tehtävä ennen kuin liima (liuos) on ylöspäin. Ne saumat, joilla ei ole tarpeeksi liimaa, täytyy täyttää. Ne, joissa liima tai laasti on läsnä ylimäärin, on irrotettava. Ylimääräinen liuos etupinnalle on pyyhittävä. Näin ollen korkin koko pintaa kohti.

Kuinka suojata pintaa edelleen?

Suurin uhka luonnonkivelle on kosteus, joka tunkeutuu yksittäisten kappaleiden välisiin aukkoihin. Tämä on vaarallisinta offseason, kun vesi jäätyy ja laajentuessa voi johtaa laattojen irtoamiseen.

Koko pinnan suojauksen varmistamiseksi se on lakattava. Myöskään ei ole tarpeetonta tehdä visiiriä pohjan päälle, mikä estää luonnollisen viimeistelyaineiston ja seinän välisen seinän virtaavan sadeveden tunkeutumisen.

Nyt tiedät kaiken, mitä tarvitset itsellesi leikkaamalla pohjan luonnonkivellä. Tällainen koristelu ei ole niin monimutkaista, kuin sitä on rakastettu kuvaamaan. Sinun tarvitsee vain olla huomaavainen, varovainen ja kärsivällinen. Vähitellen keräämällä luonnonkiven mosaiikki, saat talon kellertävän, käytännöllisen ja kauniin yläpinnan.

Luonnonkivi korkki

Minkään rakenteen perustan lujuuteen vaikuttaa sen viimeistelymenetelmä. Yksityisessä rakentamisessa teknologian soveltaminen kellarikerrokseen luonnonkiven kanssa on optimaalinen integroitu tapa antaa kotiisi ylellinen "ominaisuudet" ulkoa ja samalla luotettavasti suojata tukevat perustukset tuhoisien ympäristötekijöiden vaikutuksilta.

Kynän ominaisuudet, vuorattu luonnonkivellä

Rakennuksen kellari on osa pohjasta, joka ulottuu maasta, joka on pääseinämän reunalla. Itse asiassa kellari on tilan seinä, joka sijaitsee talon ensimmäisen kerroksen lattian alla. Rakennuksen lujuuden varmistamiseksi kellariosa on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät ympäröivän maaperän vaikutuksia, kausittaisia ​​kosteuden ja lämpötilan muutoksia.

Rakennuksen kellarikerroksen rakenne olisi yhdistettävä onnistuneesti seinien ja muiden rakenteellisten elementtien kanssa. Vaihtoehtoisesti kellarin kellarin rakentamiseen voidaan käyttää raaka luonnonvaraista kiveä. Tämän materiaalin pohja on kestävä ja varovainen muninta ei tarvitse ylimääräistä vuorausta.

Käytettäessä muita materiaaleja (tiilet, teräsbetoni jne.), Joissa on korkea hygroskooppisuus, ne on suojattava ja koristettava. Menestynein tapa suorittaa tällaiset tehtävät on viimeistely luonnonkiven kanssa.

Miten valita luonnonkivi pohjalle?

Kun valitaan luonnollinen materiaali perustaa ja suojata pohja, useita tekijöitä otetaan huomioon:

Alueellamme (Venäjän keskeinen osa) käytetään pääasiassa:

 • marmori;
 • graniitti;
 • shungite;
 • Lemeza;
 • dolomiitti;
 • hiekkakivi;
 • kuori rock;
 • kvartsiitti;
 • liuskekivi - se on kalkkikiveä.

Eri alueilla käytetään muita luonnonkivityyppejä, joiden käyttö määräytyy rakennettavan kohteen alueellisen sijainnin mukaan.

Viimeistelyn edut

Luonnonkivi kellarille, mikäli pinnoitusteknologia edellyttää useita rakenteen etuja. Tärkeimmät ovat:

 • pinnoitteen kestävyys;
 • "Kallis" ilmeikäs ulkonäkö;
 • vuori vahvuus;
 • komposiittiliuosten mahdollisuus;
 • suhteellisen helppo asennus;
 • UV-säteilyn kestävyys - värisävyt säilyvät.

Samalla kellarikerroksessa oleva luonnonkivi saattaa vaatia merkittäviä investointeja, mutta tämä koskee pääasiassa graniittia tai marmoria. Myös muutamat haitat aiheuttavat luonnollisten materiaalien lisääntynyttä hygroskooppisuutta, mikä pakottaa päällystetyn kellarin peittämään useita kerroksia kosteutta kestävää koostumusta.


Materiaalin hintaominaisuudet

Kuten tekniikan eduista mainittiin, luonnonkivellä työskentely on taloudellisesti perusteltua, eikä sitä ole ominaista "kohtuuttomilla" hinnoilla. Vuoriusprosessin investointien määrä riippuu pääosin materiaalin tyypistä ja asennustöiden kustannukset ovat suunnilleen samat.

Itse asiassa kiveyden viimeistelykustannukset luonnonkivellä ovat oikeassa suhteessa korkealaatuiseen koristeelliseen rappaukseen. Ja alla kuvattu tekniikka auttaa sinua tekemään tämän työn itse, jos sinulla on halu ja vapaa aika.

Kun valitset materiaalin, voit keskittyä karkeasti seuraaviin hintoihin:

Materiaalikustannuksiin vaikuttaa myös kiven paksuus, väri, rakenne ja sen käsittelyn tyyppi. Keinotekoisen vanhenemisen vaikutus ja reunojen pyöristäminen edellyttävät materiaalin investointien kasvua keskimäärin 40%. Materiaalin ominaisuudet, jotka vaikuttavat sen käsittelyyn, vaikuttavat asennustöiden kustannuksiin (jos rakentajat osallistuvat työhön). Shale kiviä ja hiekkakiviä on helpoin käsitellä.

Materiaalin määrän oikea määrittäminen säästää myös kustannusten ylityksistä. Valittaessa on kuitenkin otettava huomioon, että 5-10% kiven alueesta jää säätöön.

Plinth-tekniikka, jossa on luonnonkiveä

Kestävä ja korkealaatuinen suoja talon kellarille on välttämätöntä suorittaa vuori todistetun tekniikan mukaisesti. Ymmärrämme vaihe vaiheelta rakentamisen vaiheet.

Vaihe 1. Valmistele pohja

Poista kaikki seinätasoa ulkonevat elementit. Tämä voi olla muurauslaastin tiilipohja tai jäädytettyjä tippoja betonin laastia, joka on kulkenut lankamuotojen halkeamien läpi, kun nauha tai muut perustukset.

Vahvistimen ulkonevat segmentit on myös poistettava hiomalla.

Vaihe 2. Pinnan liimaominaisuuksien vahvistaminen

Kohdistettu pohja on pohjustettava. Tämä menetelmä parantaa liiman tarttumista seinään. Tätä tarkoitusta varten käytetään suuren fraktion konkreettista kosketusta. Se levitetään seinän pintaan harjalla tai suurilla alueilla rullalla.

Varoitus! Tässä vaiheessa suoritetaan tarvittaessa säätiön kellarin lämpöeristys.

Vaihe 3. Mosaic-materiaalin valinta (aloittelijoille)

Kiven ja seinän valinnan helpottamiseksi se voi tehdä ensin tämän työn tasaisella maanpinnalla ja vuorotellen siirtää ja kiinnittää kiviä seinälle.

Yhden leveyden omaavien saumojen muodostamiseksi on mahdollista, että terävä vasara erottaa ulkonevat osat, jotka estävät asennuksen. Kellojen yläosassa olevien kivien tulisi rakentaa litteä vaakasuora viiva. Tätä varten ne voidaan leikata hiomakoneella, jossa on "timantti" leikkauspyörä. Tämä toimenpide suoritetaan myöhemmin - suoraan pinnoituksen ylimmässä rivissä.

Vaihe 4. Seinälle asettaminen

Jotta pystysuorat kiviä kiinnitettäisiin luotettavasti pohjan pinnalle, on toivottavaa käyttää liimaa, joka on suunniteltu raskaiden laattojen laatimiseen. Tämä kasvattaa hieman kustannuksia edessä, mutta samalla antaa lisävarmuutta kestävyydestä ja kestävyydestä valmiista "seinistä".

Pohdimme mahdollisuutta siirtää oikealta vasemmalle. Vaihtoehtoisesti ottamalla kiviä maanpinnasta valitun "kankaan" pohjasta, käytämme liimausratkaisua niiden "väärälle puolelle" ja levitämme se seinään. Alemman kiven päätypinta tulee levätä pohjan pohjaan (muottiin).

Kiinnitämme seuraavan kiven samalla tavalla seinään liittämällä ne oikealla edeltäjänsä kanssa. Koskemalla kiveä kumi- tai puukosketimella saavutamme sen oikean asemoinnin seinän tasossa ja ilman poistamisen sen alapuolelta varmistaaksemme liiman tarttumiselle voimakkaan tarttumisen.

Vaihtoehtoiset perusteet! Jos on olemassa uhka uppoa muotti, se voi irrota alas rivin verhous ja "vetää" joitakin kiviä sen takana. Tällöin on suositeltavaa käyttää tarvittavaa leveyttä oleva metallikulma, joka on kiinnitetty tukien pohjaseinän pohjalla oleviin tapoihin ensimmäisen riviin perustuen.

Vaihe 5. Jatkamme...

Kun luonnonkivet on kiinnitetty pohjaan, niiden väliin voi muodostua aukkoja. Ne ovat täynnä pieniä paloja. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää meri- tai jokien "täysiä" kiviä, joissa on vesikerrosta.

Vaihe 6. Pyrimme saumoja

Kun kivet on asetettu tiettyyn alueeseen, on välttämätöntä täyttää ja maalaa niiden väliset liitokset. Tämä on tehtävä ennen kuin liuos kovettuu. Kivilaattojen väliset aukot on täynnä laasti, ja sen ylijäämä poistetaan. Kivipinnan etupinta pyyhkiytyy.

Vaihtoehtoisesti. Luonnonkivien kellarin koristeluun mielenkiintoinen koostumusratkaisu voi olla vastakkaisen väriratkaisun käyttö. Tätä varten se lisää erityistä, kestävää UV-säteilyä, väriainetta.

Vaihe 7. Hygroskooppinen suojaus edessä

Tällä tavalla muodostettu pinta altistuu veden kielteisille vaikutuksille - kivi- ja sementtiliitokset ovat hygroskooppisia, eli ne absorboivat helposti kosteutta. Näin ollen luonnonkivestä valmistetun kotelon tällainen päällys on lisäksi suojattu yhdellä tai usealla kerroksella suojaavaa polymeeristä tai akryylilakkaa.

Kiinnitä huomiota! Kun päällystät lakkoja ja lakkoja, ne vaihtavat sävyjä. Jotta lopullinen väri voidaan nähdä materiaalinvalintavaiheessa, voit vain kastella kiviä vedellä.

Vaihe 8. Rakennuksen seinämän pinnan ja viimeistelyn liittymispaikan suojaaminen

Helpoin tapa suojata korkki sateelta on rakentaa suojaava visiiri sen yli.

Suoristushoito

Koska taloa käytetään, sen pohja voi olla pöly ja lika. Kellarin jaksottainen pesu vesisuihkulla tai pesukoneella mahdollistaa vuorauksen alkuperäisen ulkonäön palauttamisen. Luonnonkiven kellarikerroksen kestävän vuorauksen lisäämiseksi on tarpeen päivittää suojaava pinnoite uudelleensovelluksella.

Toivomme, että artikkelissa annetut perustiedot auttavat sinua suuntaamaan itseesi talon kellarikerroksen luonnonkiven kanssa. Luonnollisesti kaikki vivahteet, joita voit arvostaa ja tuntea vain käytännön työn aikana. Toivotamme teille menestystä ja inspiraatiota kaikissa rakennustöissä kotisi rakentamisessa.

Itsenäisesti me leimaamme socle luonnonkivellä. Askel askeleelta ohjeet.

Luonnonkivestä selviytyminen suojaa rakennetta ympäristön haitallisilta vaikutuksilta

Viime vuosina rakennuksen kellarikerroksen koristelu luonnonkivestä on tullut erittäin suosittu rakentajien keskuudessa.

Tämä johtuu suurelta osin pienen alueen kellarista, joka on viidesosa koko rakennuksen julkisivusta, mikä tekee tämäntyyppisestä maalauksesta kohtuuhintaisen useimmille kodinomistajille.

Tämän materiaalin avulla voit luoda alkuperäisen kuvion, tekstuurin ja värin.

Luonnonkivi

Luonnonkivi jalostetaan ja käsittelemätön, jalostamaton eroaa eri muodoissa ja kooissa, se louhitaan kiviä, mukulakiviä ja kerroksia.

Käsitelty kivi on neljää tyyppiä:

 • laatat;
 • "Crust" tai "nuudelit";
 • galtovanny kivi;
 • nauhat.

Kaikki nämä lajikkeet eroavat tuotantotavastaan, koostaan ​​ja ulkoasustaan.

Kaikenlainen luonnonkivi soveltuu käsittelyyn, sen toteutuksen ansiosta asennusprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

Näet luonnonkiven tyypit täällä:

Facing-toimintoja

Tukirakenteen vuorauksen tehtävä on suojata rakennusta kauemmin haitallisilta vaikutuksilta.

Kellarikerrokseen kohdistetaan tiheä kivi, mieluiten tummat sävyt. On otettava huomioon, että rakennuksen alaosa on kaikkein alttiimpia kosteudelle, likaantumiselle ja lämpötilan muutoksille.

Ominaisuuksien mukaan luonnon graniitti, labrodariitti ja gabbro soveltuvat parhaiten, kvartsiittiä ja hiekkakiveä käytetään usein, marmoria ei suositella, koska se nopeasti häviää houkuttelevan ulkonäön.

Miten valita monivuotiset kukat antaa, kuvataan täällä.

Luonnonkivirakenteiden edut

Luonnonkiviä käytetään rakennusten julkisivuissa, koska se luonnehtii voimakkuutta

On olemassa sellaisia ​​etuja:

 • pitkä käyttöikä;
 • ei tarvetta hoitoon;
 • vedenpitävät ominaisuudet;
 • ympäristöystävällisyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • lämmönjohtavuus;
 • yhteensopivuus kaikenlaisten materiaalien kanssa.

Monenlaisia ​​luonnonkiviä lämpökäsitellään, mikä lisää niiden kestävyyttä ja kestävyyttä haitallisiin ympäristöolosuhteisiin.

Valmistelu ja tarvittavat materiaalit ja työkalut

Ensimmäisessä vaiheessa pinta tasoitetaan, kun tiilen viimeistely lopettaa kaikki sementtilaastin ulkonevat aallot, kaikki ulkonevat elementit poistetaan betonista.

Seuraavassa vaiheessa pinta pinnoitetaan suurella osuudella betonikosketuksella, mikä on välttämätöntä, jotta kiven kiinnittyminen pintaan olisi entistä luotettavampi. Luonnonkiven levittämiseen on suositeltavaa käyttää liimaa raskaille kaakeloille, mikä voi lisätä työn kustannuksia, mutta antaa materiaalin erinomaisen kiinnittymisen pinnalle.

Työkalut ja materiaalit:

 • sähköpora, jossa suuttimet;
 • metalliset harjat;
 • tasolla;
 • neliöitä;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • puinen lohko;
 • kumimetsät;
 • Bulgarialaisella kiekolla kivi;
 • vaha tai vedeneristysmasto;
 • harjalla.
Kuinka tehdä papukaija renkaista, selvitä täältä.

Askel askeleelta

Vuoriin noudata tätä menettelyä:

 1. Nosta kivi yhdellä litteällä puolella, aseta sementtilaasti siihen.

Valitsemme kivet, jotka sopivat muotoon ja kokoon

Levitä liimaa kiviin, kiinnitä se sitten seinään ja paina lujasti

Voit täyttää saumat kallion aikana tai sen jälkeen

Levitä vahaa kerros kiven suojaamiseksi.

Nautralny kivi on ihanteellinen materiaali rakennuksen edessä, monissa suhteissa sen jakautuminen selittyy sellaisilla eduilla kuin pakkas, kosteus ja palonkestävyys, pitkä käyttöikä ja monipuolisuus. Luonnonkiven asennus ei ole monimutkaista, mutta vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta.

Koristeen upottaminen luonnonkivellä ei vain suojaa rakennusta ympäristön haitallisilta vaikutuksilta vaan myös antaa sille alkuperäisen ulkoasun ja mahdollistaa rohkeita suunnitteluprojekteja. Lisäsuojapäällyste estää sammalta, muotista ja juoksevuuden muodostumisen, mikä myös edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä.

Itsekiinnittyvä kivi - 2 todistettua ja luotettavaa vaihtoehtoa

Kuten tiedät, pohja on talon kelleremon näkyvä yläpuolinen osa. Ja säätiö on koko rakenteen perusta ja talosi kestävyys riippuu suoraan sen säilymisestä. Näin ollen suolen suojelu luonnollisilta ja monilta muilta onnettomuuksilta ei ole suunnittelija himo, vaan elintärkeä välttämättömyys. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä kiveä käytetään nyt tällaisiin töihin, ja aion myös asua kahdella vaihtoehdolla, joiden avulla jalka voidaan viimeistellä luonnollisella ja keinokivellä omilla käsillään.

Kivipohja puutalossa.

Materiaalin lajikkeet ja ominaisuudet

Kivi talon kellarista viimeisteltiin vuosisatojen ajan. Hänellä on suuri valikoima erilaisia ​​etuja. Mutta jos aikaisemmin se oli yksinomaan luonnonkivi, nyt yli puolessa tapauksista kellariin käytetään keinokivää.

 • Luonnon graniittia on aina pidetty soclesin kuninkaaksi. Sen luonnolliset ominaisuudet sopivat parhaiten käytettäväksi tällä alalla. Tämä viimeistelykivi ylläpitää sekä heinäkuun lämpöä että katkeraa tammikuun pakkasta. Ja graniitille se ei ole ehdottomasti tärkeää, mihin ilmasto-osaan se asennetaan.
  Markkinoilla materiaali on 10 mm paksujen laattojen muodossa, ja sitä myydään myös kiinteillä kiveillä. Luonnollisesti viimeistelyä varten olemme kiinnostuneita vain levyistä;
 • Monet hyvin toimeentulevat ihmiset tietämättään tilata marmorin pohjan leikata, joten tässä tapauksessa se ei ole aina perusteltua. Se, että tämä materiaali on todella kallis, ei ole pahin. Marmori on melko kapriogista kiveä ja sitä voi käyttää lämpimissä ja lauhkeissa ilmastoissa. Mutta alkamassa suuren kotimaamme ja pohjoisemmasta keskimmäisestä vyöhykkeestä, marmorin koristelu ei ole toivottavaa.
  Suuremmalla kosteudella, joka on aina kellarissa ja lämpötilan muutoksilla, marmori alkaa särkyä ja vähitellen murentua. Siksi, jos todella haluat sen, voit lopettaa kellarin graniitilla ja jatka sitten johtaa marmoria;
 • Tällä hetkellä bestseller on liuskekivi. Tätä materiaalia kutsutaan myös cowgirliksi. Se on kerrostettu kallio, jolla on melko tiheä rakenne ja joka on samalla helppo käsitellä.
  Liuskekiven erinomainen lujuus ja kestävyys. Ja mukavin on suhteellisen edullinen hinta. Jos rahat eivät ole kovin paljon, mutta pohjimmiltaan haluat luonnollista materiaalia, niin liuska on sinun vaihtoehto;
 • Kuulet usein kuorikallion upeista ominaisuuksista. Jos rakennat taloa, kuoren kiven lohkot ovat hyvä valinta. Mutta täällä kellarin koristelu ei ole kovin sopivaa. Tosiasia on, että kuoren kivi on ehkä kaikkein huokoisin rakennusmateriaaleista, vain solubetoni on kevyempi kuin se. Ja kun materiaali on huokoista, se voi imeä kosteutta. Tämän seurauksena useiden jäätymisjaksojen jälkeen vuori alkaa hitaasti murentua;

Luonnonmateriaalien valikoima.

 • Hiekkakivi on melko yleinen kivi. Tämä materiaali on suhteellisen halpa ja sopii hyvin kellariin. Ainoa ongelma on se, että väripuite on pieni täällä, itse asiassa, ei lainkaan ole.
  Joten, kuten koriste kivi, hiekkakivi on heikko. Vaikka kukaan ei häiritse sinua maalata pohjaa millä tahansa haluamallasi värillä tai peitellä hiekkakiviä värillisellä julkisivulakalla. Mutta puhumme tämän prosessin vaikeuksista hieman myöhemmin;
 • Siellä on myös kvartsiittia, dolomiittia, lemetiittia, shigunitaa ja monia muita kivennäisaineita ja kiviä. Mutta ne voivat pikemminkin johtua kapeasta profiilista, koska niitä käytetään usein alueella, jossa ne louhitaan.

Dolomiittipohja.

Ns. Luonnonvaraisten kivien viimeistelyä ei voida pitää mihinkään kallioon tai mineraaliin. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa kivi, myös keinotekoinen, tärkeintä on se, että se ei näytä jälkiä manuaalisesta käsittelystä. Tässä tapauksessa helpoin tapa on käyttää joki- tai merikivipuita.

Viimeistely keinokivellä muodossa liuskekiven.

Kuten olen jo sanonut, keinokiviä käytetään nykyään laajasti kellarin sisustukseen. Hyvät setä-kemistit ovat saavuttaneet tämän huippuosaamisen tällä alalla, että useimpien markkinoilla olevien materiaalien takuu alkaa 50 vuotta.

Sellaisena lajikkeiden lajittelu ei ole täällä, nimitys määritellään riippuen tietyn täyteaineen käytöstä tuotannossa.

Jos kuvataan lyhyesti, tuotantotekniikka perustuu siihen, että kaikki luonnolliset materiaalit otetaan, murskataan ja yhdistetään uudelleen polymeerisen sideaineen perusteella. Joten keinotekoista, tätä kiveä voidaan kutsua vain puoliksi.

Pohjakerroksessa on kaakeloitu kivi.

Kun ymmärrät muodon, tällaisen kasvon väri ja tekstuuri voidaan antaa. Rehellisesti, on ilo työskennellä tällaisen materiaalin kanssa. Loppujen lopuksi tämä laatta on hyvin määritelty koko ja tärkeintä painaa suuruusluokkaa vähemmän. Aloittelijalle tämä on mitä tarvitset.

Erikseen on sanottava joustava kivi. Aseta se ohueksi osaksi luonnonkiveä, joka on vahvistettu polymeerillä.

Tämä päin näyttää melko ihmisarvoista. Taipuisa kivi seinäpahvin ja kaakelin muodossa. Luonnollisesti vain laatta voidaan käyttää pohjaan.

Joustavan kiven ulkonäkö.

Mutta ollakseni rehellinen, elämäni aikana en tavannut, niin että jalusta oli taipuisa kivi. Ensinnäkin sen hinta on upea. Ja toiseksi suurin laattapaksuus on noin 3 mm.

Tämän vuoksi tätä materiaalia ei voida pitää vakavana suojana pohjalle. Lisäksi joustava kivi on nyt yksi markkinoiden johtajista epäilyttävän laadun jäljittelyjen määrän osalta.

Liimaustekstiilit joustavasta kivestä.

Jos hyvin vähän rahaa, ja haluat todella nähdä koriste-kiven talosi kellarista, voit kovertaa sen sementillä sementillä. En aio sanoa varmasti, mutta uskotaan, että tämä on yksinomaan yrittäjyyden omaavien ihmisten osaamista.

Kerron siitä, miten sementtilaastin pinnasta kiven alapuolella, hieman myöhemmin, menetelmän numerossa 2. Ja nyt askel askeleelta kerrotaan kaikki yksityiskohdat keinotekoisen ja luonnonvaraisen kiven koristelusta.

Kaksi tapaa vastustaa perusta niille, jotka rakastavat tehdä kaikkea itseäni

Kellarin koristelu luonnonkivellä jaetaan useisiin vaiheisiin. Tämä on maaperän levittäminen, säätiön järjestely, muurien todellinen asennus ja viimeistely. Mutta vielä ennen työn aloittamista on toivottavaa määrittää muurausmateriaalin sideaine.

Liima tai sementtilaasti

Viime aikoina kaikki tällainen työ tehtiin yksinomaan sementti-hiekkalaastin avulla, mikään muu ei ollut juuri siellä. Nyt myymälän hyllyt ovat täynnä erilaisia ​​liimoja. Mutta ne ovat paljon kalliimpia kuin sementti-hiekkalaasti.

Henkilökohtaisesti olen aina yrittänyt asettaa viimeistelykivi moderniin liimoihin, lähinnä Ceresitille. Mutta monet ihmiset, yleensä taloutta, vanhalla tavalla haluavat kiinnittää kiven sementtilaastiin. En sano, että tämä on huono, ei vain kiveä voi laittaa sementti-hiekkalaastiin.

 • Ensimmäinen kivilajit ovat hieman huokoisia, kuten liuskekivi, tumma graniitti ja kvartsiitti. Ne ovat kosteutta kestäviä materiaaleja, niiden absorptiotaso on melko alhainen ja siksi ne voidaan asettaa sekä liimalle että laastille;

Koostumukset Ceresitistä.

 • Tumma marmori, kevyt graniitti ja hiekkakivi kuuluvat keskipuhtaisiin kiviin. Teoriassa niitä voidaan edelleen asentaa yksinkertaiseen ratkaisuun, mutta tämä voidaan tehdä vain lämpimässä ja lauhkeassa ilmastossa. Yleensä tässä on parempi olla vaarassa ja ostaa hyvää liimaa;
 • Jos olet tekemisissä valkoisen graniitin, valkoisen marmorin, travertiinin ja minkä tahansa kalkkikiven kanssa, voit yksinkertaisesti pilata ne sementti-hiekkalaastilla. Nämä materiaalit asennetaan yksinomaan erikoisliima-aineeseen.

Tekokivistäkin kullakin on käsikirja, joka ilmaisee selvästi, minkä tyyppiset liimat tulisi käyttää asennukseen. Useimmissa tapauksissa liima otetaan raskaslaattoihin, vaikka poikkeuksia onkin. On parempi olla käyttämättä tavallista sementtilaatua keinotekoisten materiaalien asennukseen.

Valikoima tekokivestä.

Emäksen valmistus

Edellä mainittu liuskekivi tai muoviarkki vie nyt leijonanosan ulkomaisen julkisivun markkinoilta luonnonmateriaaleilla. Siksi jatkamme kaikkien toimintojen harkitsemista käyttämällä esimerkkiä liuskekivestä.

Ensinnäkin, sinun on tarkistettava säätiösi virheistä. Luonnonkivi on kova asia, joten se on asennettu joko kiinteään valettuun perustukseen tai FBS-lohkojen koostumukseen.

Jos kyseessä on kiinteä valettu versio, niin vain satunnaisia ​​tuloja tulee tuoda alas, mutta niitä on harvoin täytetty, koska monoliitti kaadetaan muottiin, ja se on usein tasainen. Lohkopohjassa luonnollisesti sinun on tiivistettävä kaikki saumat lohkojen välissä, tässä sementti-hiekkalaasti auttaa sinua.

Seuraava askel on peittää pohja alukkeella. Jos kyseessä on konkreettinen perusta, hyvä vanha konkreettinen yhteys on ihanteellinen työkalu. Teippi monoliitti voi ottaa mitä tahansa vaihtoehtoa.

Asennus verkkoon seinälle.

Mutta lohkon rakentamisessa pitäisi ottaa karkea jyvä. Ja koska FBS-lohkot ovat täysin sileitä, ne täytyy pohjustua vähintään 2 kerroksella.

Vaikka pohjamaali on kuiva, voit aloittaa toisen tärkeän valmisteluvaiheen. Käytännöllisesti katsoen kaikki raskaat runkorakenteet, jotka yleensä asennetaan laastiin, vaativat lisäpinnan vahvistamista, koska vain yksi liima, joka on erittäin hyvä tällaisen painon pitämiseksi, ei riitä.

Kellarin vahvistamiseen käytetään perinteisesti metalliverkkoa ketjunlenkkiä. Solukoko on parempi ottaa keskikokoinen tai pieni. Tällainen verkko kiinnitetään "Quick Installation" -tyyppeihin, joissa on laaja pesin.

Jos se on mahdollista, on parempi kiinnittää ristikko betonialustalle teräsrakenteisilla tappuilla. Mutta niiden käyttäminen betoniin, etenkin FBS-lohkoihin, joissa on yksinkertainen vasara tai kouristusvasara, on hyvin ongelmallinen. Tarvitaan rakennuspistooli, ja se maksaa paljon, ja vain ammattilaiset saavat sen.

Nyt monet omistajat lämmittävät säätiötä ja luonnollisesti talon kellarissa. Joten jos aiot asentaa eristeen, niin vain ekstrudoitu polystyreeni vaahto soveltuu kiveen. Nyt se tunnetaan paremmin nimellä Penoplex, vaikka se on vain tavaramerkki.

On kiellettyä asentaa tällaisia ​​eristeitä polystyreeniksi tai mineraalivillaksi pohjaan ja erityisesti raskaaseen kiviin sellaisenaan. Penoplex itse on liimattu betoniin "Ceresit CT83", minkä jälkeen siihen kiinnitetään ketjulinkki.

Menetelmä numero 1: luonnon tai keinotekoisen kiven asennus pohjaan

Rakennustarvikkeiden muovi myydään pääsääntöisesti pakattuina neliöhöyryihin. Voit silti valita levyn keskimääräisen paksuuden, mutta mittojen on oltava erilaisia ​​siellä. Muuten, jalustan viimeistely on parempi ottaa kiviä 20-30 mm paksu.

Kiven asettaminen ilman vahvistusta.

Joten, jotta ei "läpi" koko kasa, vie aikaa ja pura koko kivi välittömästi kolmeen paaluihin. Yhdessä paalussa, irrota suuret kivet, toisessa väliaineessa ja kolmasosa purkaa kaikki pienet.

Jos pohjan korkeus ei ylitä 1 m, on järkevää mitata samaa etäisyyttä maata pitkin ja koko mosaiikki. Riippumatta kuinka kummallista se voi kuulostaa, tämä menetelmä säästää paljon aikaa. Rakennusliima melko nopeasti asetetaan ja käytön aikana joka minuutti lasketaan.

On erittäin tärkeää, miten sijoitat alimman rivin, tarkemmin, mitä se luottaa. Yleensä on tarjolla 2 vaihtoehtoa:

 • Ensimmäisessä suoritusmuodossa maaperä valitaan ensin ja tuloksena oleva kuoppa täyttyy ja tulevaan sokea alueelle pilkkoutuu. Tässä tässä polkumyynnissä ja edessä. Mutta on melko epämiellyttävä hetki: kun et kaatuta, se lopulta istuu joka tapauksessa ja on olemassa todennäköisyys halkeamia pohjan päin;
 • Toinen vaihtoehto on jäykkä kiinnitys samalla teräskulman polkumyynnillä samalla, kun siipi on vähintään 45 mm. Mutta tiedätte, ennemmin tai myöhemmin, teräskärki kulkee ja vuoraus voi asettua. Vaikka tähän surulliseen hetkeen asti on noin 10 vuotta, sinulla on.

Tein hieman eri tavalla. Ensinnäkin, sinun on valittava keskikokoisia kuoleja, sinun on valittava siten, että ne ovat lähes täysin peitetty sokeiden alla.

Levyjen vapaa valinta.

Edelleen, tukemalla pakatun polkumyynnin, nämä kuolee istua rakennusliimalla. Meillä on tämä alempi tukirivi, ja niin, että se ei ajautuisi ajan myötä, lopetan työn, eli kun liima tarttuu, poraa reikiä laattojen läpi suoraan pohjaan.

Sitten anna sinkityt tai nikkelöidyt ankkuripultit näihin reikiin vähintään 10 mm: n poikkileikkaukseltaan. Näin ollen taatusti varmistetaan alhaisimmat säärisuojat.

Muovin yläreunan asettaminen on melko yksinkertaista. Ensin sinun täytyy liittää suurimmat fragmentit ja kaikki aukot, jotka väistämättä jäävät väliin, asetetaan keskikokoisilla ja pienillä kivillä. Liimaa levitetään seinälle ja liimalla ja kallolla, jossa on lovettu lasta.

Liima liimataan vahvistettuun seinään.

Kun liima tarttuu hyvin, sinun on peitettävä saumojen väliset kiviä. Näihin tarkoituksiin myydään erityinen laasti.

Voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa. Mutta on parempi ostaa se kivi, joten on mahdollista valita väri. Myyjät tarjoavat yleensä kiven.

Mitä tulee keinokiviin, kuten sanoin, sillä on selkeästi määritellyt ulottuvuudet. Ja se sopii suunnilleen samalla tavoin kuin tavallinen laatta.

Julkisivujen asettaminen.

Asettaessasi vakiolevyä varmistaaksesi, että aukkoja käytetään muovisia ristejä. Ja kun asennat joitain keino- kiven malleja, aukot eivät ole toivottavia. Joten, jos sinulla ei ole kokemusta ollenkaan, on parempi unohtaa suositukset ja asettaa kiven aukkoja, sitten hieroa saumoja. Uskokaa minua, se muuttuu laadullisemmaksi.

Yksinkertaisin järjestelmä kellarista.

Jos aiot lakata, voit aloittaa sen noin 3-4 päivän kuluttua, kun laasti ja liima ovat täysin kuivia. Prosessissa ei ole mitään monimutkaista. Aja vain pölyä ja levitä vähintään 2 kerrosta mitä tahansa vedenpitävää julkisivua.

Menetelmä numero 2: tee kiven sementti

Kiinteistön kynnyksen viimeistely tavallisen sementin avulla ei luonnollisestikaan ole yhtä ylellinen kuin graniitti tai muovi, mutta sillä on luovaa lähestymistapaa liike-elämään, sillä on oikeus olemassaoloon. Olen siis kohdannut maan kellariin.

Tällöin kivipeite simuloidaan. Itse tekniikka ei aiheuta vaikeuksia edes aloittelijoille. Muuten, ei ole tarpeen tasata betoni nauha tai tiivisteen saumat on lohko säätiö.

Sementin hiutaleet.

Sementtimerkki olisi otettava korkeammaksi, käytin M500: ta. Aluksi tavanomaista sementti-hiekkalaastia sekoitetaan standardisuhteessa 1: 3. Mutta ratkaisu on tehtävä hieman paksumpi kuin esimerkiksi muuraus. Loppujen lopuksi sinun on muodostettava "kivet" omiin käsiinsä ja sinun on varmistettava, että he eivät levitä.

Seuraavaksi yllämainitulla järjestelmällä pari kertaa peität betonia alukkeella. Ja kuten "kivet" muoto, veistää nämä "kivet" pinnalle kostutettu vedellä. Ihanteellisessa tapauksessa tietenkin on parempi täyttää vahvistusverkko. Mutta jos korkin korkeus ei ylitä puolta metriä, niin voit tehdä ilman sitä.

Kun kellari on edessä, anna sementti hieman tarttua, mutta ei täysin. Vaikka hän on vielä märkä, sinun täytyy tuoda kauneutta. Eli improvisoitujen kivien väliset rajat on merkitty liitoksella tai vain veteen kastetulla sormella.

Itse kiviä pyyhitään sienellä tai veteen kostutetulla korkilla. Tämä on välttämätöntä poistaa merkit kädestä, ja he uskovat minua pysyäkseen varmasti.

Mutta se ei ole kaikki: tässä muodossa kytkin näyttää, laita se lievästi, ei kovin kunnioitettava, joten 2-3 viikkoa sinun on maalattava se. Voit varmasti tehdä kauppa maaleilla ja lakoilla, mutta löysin hyvän suosittua reseptiä. Se näyttää hyvältä ja hinnalla varsin hyväksyttävänä:

 • Aluksi peität sinisen värikytkimen, ja sen yläpuolella kävele vielä kellertävällä sävyllä. Tulos on lähes täydellinen samankaltaisuus vihreän luonnonkiven kanssa;
 • Sinisen maalin valmistamiseksi tarvitset viisi prosenttia suolahapon liuosta ja lisää siihen kuparisulfaattia. Vakiosuhde on 1: 5 (vitrioli / happoliuos). Värin intensiteettiä voidaan kuitenkin säätää lisäämällä tai päinvastoin vähentämällä kuparisulfaatin määrää.
 • Jotta saat keltaisen sävyn, sinun on sekoitettava rautasulfaatti samaan happosuhteeseen. Tässä osuus on jo noin 1: 3. Me maalataan tavallisella harjalla. Ja älä pelkää kokeilla sävyjä.

Molemmat folk maalit valmistetaan päivän kuluessa. Eli aineosien sekoittamisen jälkeen liuoksen annetaan seistä 24 tuntia. Mutta toisaalta tällaiset kaappitossasi olevat maalit voivat olla niin kauan kuin pidät, tärkeintä ei ole unohtaa sulkea tiukasti.

Maaleja käytetään riviin, jonka tauko on korkeintaan 2-3 tuntia. Seuraavaksi sinun täytyy antaa heille hyvä liota, se voi kestää jopa 7 tuntia, minkä jälkeen otat harjan ja pese muurauksesi juoksevan veden alla.

Jos pidät siitä, pese sen jälkeen päivän jälkeen vedellä ja anna kuivua. Jos tulos ei ole tyydyttävä, voit toistaa sen uudestaan, mutta kaikki järjestetään minulle ensimmäistä kertaa.

Lakatusta varten samaa vesitiivis lakkaa käytetään ulkoiseen työhön, sinun täytyy käsitellä 2 kertaa tai enemmän, päättää itse. Se levitetään kuivalla pinnalla yksinkertaisella harjalla.

Vaikka lisäsin ja maalasin kaikki kivien väliset liitososat yksinkertaisella maalilla murroksen vaikutuksen parantamiseksi, se osoittautui melko vähän.

Sementtimaalaus vastakkaisella nivelellä.

johtopäätös

Luonnollinen tai keinotekoinen kivi viimeistely talon kellarissa, mielestäni sopii täydellisesti. Älä pelkää tehdä kaikkea itseäsi, mikään ei ole erityisen vaikeaa tässä prosessissa. Tässä artikkelissa oleva kuva ja video sisältävät vielä hetkiä kiven pohjajärjestelystä. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita ne kommentteihin, puhumme.