Onko tarpeen sulkea hengitystiet talvella kellarissa?

Ostin puutalon, ja hänen talossaan on tuotteita säätiössä. Edellinen omistaja sulki ne rätteillä, vedin heidät ulos kesään. Nyt ajattelen, onko se kannattavaa sulkea? Talvi ei ole kovin kylmä viime aikoina.

Perinteisesti maanmiehiämme suljetaan nauhalla. Koska jos jätät tuotteet auki, lattia on kylmä ja lämpö menee pois. Tämä on kuitenkin väärä. Lämpötilan eron vuoksi kosteus näkyy puurakenteissa, puu muuttuu mustaksi ja häviää, varsinkin talvella. Siksi Euroopassa käyttämät puutalojen rakentamismenetelmät ovat tarkoituksenmukaisempia - kellarin lämpöeristys. Sitten voit turvallisesti ilmaa ja älä huolestu sieniä ja hometta.

v5i5p5 Mitä tarkoittaa "monet tuotteet" ja "sulje jotkut"? Jaa talon alue 400: lla (SNIP 31-01-2003), saat tuotteiden vähimmäisosan. Jos olet lämmennyt maan alla, suuri alue ei ole kauheaa. Kun radoni on vaarassa, tuotantoalue on 2,66-4 kertaa suurempi. "Monet ilmaa" on, jos säätösi on yksinkertaisesti rei'itetty tuuletusaukkojen kanssa. Mutta jopa tässä tilanteessa, hän on ilmaantunut pahempi kuin talon pihdit. Ja tällaiset mallit puurakenteeseen eivät ole harvinaisia. "Suljetun" osalta on ymmärrettävä, että huono ilmanvaihto johtaa mätää, puun sairauksien muodostumista, betonin vanhenemista jne. Siksi sulje kaikki hengitystiet ilman maanalaista lämpenemistä, sillä useimmat ihmiset tekevät tai eivät sulkeudu ollenkaan, lämmittäen etukäteen, mikä on oikein.

Ja enemmän tuotteiden verkkoon, kuten yllä olevassa kuvassa. Yhden aukon (SNIP31-01-2003) vähimmäispinta-ala on 0,05 neliömetriä, eli pyöreä reikä, jonka läpimitta on 0,25 m. Tämä osa on välttämätön tietyn määrän ilmaa varten. Jos säleikköä on, sen pitäisi antaa niin paljon ilmaa kuin kuvattu reikä. Toisin sanoen ristikkorakenteiden pinta-ala on 0,05 neliömetriä.

Ja lopuksi, "talon alapuolella" ja ilmateiden pistorasiat toimivat eri tavoin. Miten voit verrata niitä?

Miten ja mitä suljetaan hengitysteiden talvella

Jos haluat kuivata yksityisen talon maan alle, on tilaa tuuletettava. Asunnon omistajat joko luovat ilmateitä säätiössä tai asentavat katolla näkyvän savupiipun. Monet talon omistajat ihmettelevät ennen talvea - kannattaa sulkea säätiö talvella? Jotta voit vastata siihen, sinun on tiedettävä näiden reikien tavoite.

Miksi tarvitsemme hengitysteitä nauhakannessa

Tällaisissa tapauksissa vedenpitävyys ei pysty täysin suojaamaan kosteudelta, koska pohjavesi voi vaikuttaa rakenteeseen. Suurempi kosteus maanalaisessa tilassa johtaa epämiellyttäviin seurauksiin:

 1. Betonirakenteen kylläisyys kosteudella. Tämä johtaa sen asteittaiseen tuhoamiseen. Jos mitään ei tehdä, jonkin ajan kuluttua kosteus pääsee venttiiliin, mikä johtaa korroosiota.
 2. Vesihöyryn tunkeutuminen taloon lattian läpi. Tämä voi tapahtua, vaikka vedeneristyskerros luotiin kaikkien sääntöjen mukaan.
 3. Viimeistelymateriaalien ja tukirakenteen hävittäminen.
 4. Sienan ja homeen ulkonäkö talon alla.
 5. Stale ilma kellarissa.

Jos talo on rakennettu puusta, ilmaa säästää materiaalia mätänemästä, koska niiden poissaolon aikana alemmat vanteet voivat alkaa murua. Myös kondensaatin jatkuva läsnäolo vaikuttaa negatiivisesti betoniin. On syytä huomata, että paalainpohjan, jolla on pienikokoinen grilli, ei tarvitse luoda tuotteita.

Kun on mahdollista luoda säätiö ilman tuotteita

Venttiilien luominen säätiöön ei aina ole välttämätöntä. Niitä ei tarvita, jos:

 1. Lattia on järjestetty suljettuun maanalaiseen tilaan. Esimerkki on rakenne, maanalainen tila, joka on täynnä hiekkaa. Hiekka päälle asetetaan betonilaatta. Kun olet suorittanut tällaisen työn, et voi olla huolissasi lauhteen ilmestymisestä. On huomattava, että tällaiset päällekkäisyydet ovat luotettavampia, koska ne eivät ole taipuisiksi kuorman vaikutuksesta.
 2. Maaperä peitetään kerroksella höyrysulkukalvo, joka suojaa kosteudelta tunkeutumista lattiaan.
 3. Aluslattia on varustettu ilmanvaihtojärjestelmällä, jonka suorituskyky on vähintään 1 litra / sekunti 10 metriä. On syytä muistaa, että säätiö ja kellari on eristettävä. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse luoda tuotteita.
 4. Maanalaisella tilalla on pysyvä viesti, jossa on lämmitetty huone. Tämä on mahdollista, kun kellarissa käytetään erilaisten taloustavaroiden tallentamista.

Muissa tapauksissa on tarpeen luoda aukkoja kellarissa.

Ilmanvaihto ilman ilmanvaihtoaukkoja

Alakentän ilmanvaihtojärjestelmän luominen edellyttää monimutkaisten töiden monimutkaisuutta. Kaikki alkaa vedenjakajärjestelmän luomisella, mikä edistää kosteuden poistamista säätiöstä. On huomattava, että betonin hygroskooppisuutta voidaan vähentää käyttämällä erityistä aluketta.

Seuraava vaihe on kelleradan vedenpitävyyseste. Myös tässä vaiheessa lattiaa kuumennetaan. Vedeneristys voi olla kahta tyyppiä - rakennettu ja päällystetty.

Lämmittimenä kannattaa käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Tämä materiaali soveltuu hyvin kuvattuihin olosuhteisiin. Se ei kulje vettä eikä ole houkutteleva hyönteisille. Tällainen materiaali ei myöskään tule ympäristöön mikro-organismin kehittymiselle eikä roiske. Sokean alueen lämmitys tapahtuu, kun käytetään samaa materiaalia.

Kuvattujen toimenpiteiden jälkeen sinun on peitettävä maata vedeneristysmateriaalilla. Voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetään polyeteenikalvoa, mutta myös diffuusiokalvoja voidaan käyttää. Vedenpitävyys pitäisi mennä seinälle noin 30 cm.

Tämän jälkeen luodaan ilmanvaihtojärjestelmä. Ensin tuodaan katto yhteen tai useampia putkia, ja sitten syntyy useita sisääntuloaukkoja lattiassa. Talon puolella reiät on peitetty palkilla.

Tuotteen laitteen keinoin pohjassa

Luonnollinen ilmanvaihto on helpointa luoda, jos pohja on valmistettu kappaleista. Esimerkiksi - jos pohja on luotu betonista tai tiilistä. Tällaisen pohjan luomisen kahden elementin välillä on riittävää jättää väli, joka on välttämätön osa-alueen tuuletukselle. Ylhäältä ilmamäärä ylittää päällekkäisen lohkon.

On tarpeen tehdä tarkkoja laskelmia niin, että pohjaan kohdistuva kuorma ei edistä sen tuhoutumista paikoissa, joissa on hengitysteitä. Jos aita on tehty puusta, reiät tehdään valmiiksi valmistetusta rakenteesta.

Tuotteiden luonti monoliittisessa säätövyöhykkeessä on seuraava:

 1. Ensinnäkin tina- tai asbestisementtiputken asennus kohtisuoraan seiniin tapahtuu halutussa korkeudessa. Näiden tuotteiden tulisi olla poikkileikkaukseltaan noin 15 cm. Jotta putki ei taivutettaisi betonin kaatamisen aikana, se on täytettävä hiekalla.
 2. Kun laasti on kaadettu, muotti poistetaan ja hiekka puhalletaan.
 3. Sitten tehdään ritilöiden asennus. Tämä on välttämätöntä lattian ja jyrsijöiden tunkeutumisen estämiseksi.

Ei ole suositeltavaa luoda hengitysteitä asettamalla puupaloja, koska se riittää koputtamaan ne valmiista pohjasta. Lisäksi kaivos lisää vahinkoa luodulle rakenteelle.

Jos talossa on puinen, hengitystiet voidaan luoda ensimmäisen kruunun väliin. Myös kruunun ja säätiön välillä syntyy usein reikiä. Näin tapahtuu seuraavasti:

 • ensin reiän ääriviivat asetetaan seinään;
 • sen jälkeen, kun leikkaukset on luotu kiinnityksessä;
 • sitten syntyneet reiät on peitetty levyillä;
 • Viimeisessä vaiheessa ristikot ja läpät on asennettu.

Kuinka eristää ruoka

Koska ilmanvaihto on tarpeen ympäri vuoden, on parasta jättää auki. Mutta joissakin tapauksissa se ei voi olla ilman. Esimerkki on lämpöhäviön kasvu tai alueen voimakas tuuli. On syytä pohtia tuotteiden sulkemista säätiön luomisessa. Rakennuksen aikana on asennettava erityisiä venttiilejä, jotka estävät kylmän ilman pääsyn ulkopuolelta.

Myös tiivistykseen voit käyttää erilaisia ​​työkaluja. Asunnonomistajat käyttävät usein materiaaleja, kuten hinausta ja rättiä. Jotkut täyttävät reiät vaahdolla. Mutta on syytä muistaa, että kokonaan poistaa tämä materiaali on melko vaikeaa.

Miksi ei ole tarpeen sulkea

Lattian alle olevaa tilaa ei lämmitetä, mutta sen lämpötila on nollan yläpuolella. Koska talon alla oleva maaperä ei jäätyy, se kostuttaa jatkuvasti ilman. Kosteus tiivistyy ja palkit alkavat kaatua. Avoimilla tuotteilla tämä ei tapahdu. Ne on suunniteltu poistamaan kosteutta sekä kesällä että talvella. On myös syytä huomata, että märkä maanalainen alue edistää kuumuuden menetystä kuin avoimilla tuotteilla.

Joten luoda mukava sisätilojen ympäristö, kannattaa lämmitellä lattiaa, eikä sulkea ilmaa kellarissa.

Tuotteet valmiina säätiössä

Siinä tapauksessa, että säätö on valmis ja seinämät eivät ole vielä rakennettu, pystytysseinä, jossa on aukkoja, on pystytetty valmiin rakenteen yläpuolelle. Jos seinät on jo rakennettu, hengitysteitä leikataan pohjaan. Tällaisten teosten tuottamiseksi kannattaa kutsua asiantuntijoita, koska omien ilman työkaluja ei ole mahdollista luoda reikiä.

Jos kuitenkin aiot luoda omia tuotteita itse, sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 • työtä varten, sinun on käytettävä timanttiporaa;
 • porauksen aikana on tarpeen määrittää tarkasti paikat, joissa ei ole vahvistusta;
 • lujittavan häkki sijoitetaan luodaan reikään, sillä jos se ei ole ilmavirtauksen kohdalla, säätiö heikkenee.

Jos sinulla on konkreettisia kokemuksia, voit käyttää murskainta tai vasaraporaa. Jos tuotteiden luominen on mahdotonta ja taloa ei ole vielä rakennettu, sinun pitäisi miettiä laitteen lattioita kentällä. Kun tällainen työ lattian alla ei jää ilmatilaan, ongelma ratkaistaan ​​ilman lisäkustannuksia.

On huomattava, että monet Euroopan talot on luotu ilman tuotteita, koska niillä ei ole maanalaista tilaa. Tällaiset lattiat eivät ainoastaan ​​kärsi ylimääräisen kosteuden ilmestymisestä vaan myös pystyvät kestämään raskaita kuormia.

Voit myös sulkea maanalaisen tilan rakennusjätteillä ja hiekalla, ja sitten syödä hyvin. Tässä tapauksessa ilmanvaihtoaukkoja ei tarvita. Alakentän puute käsittää myös sen, että jyrsijät ja matelijat usein kasvavat juurensa. Hyönteiset ja madot voivat myös moninkertaistaa lattian alla.

Tuotteet puutalon kellarissa

Sattuu, että vasta hankittu tai juuri rakennettu talo osoittautuu epämukavaksi elämälle: omistajat alkavat usein sairastua, ja pienet kylmät vähitellen kehittyvät kroonisiin sairauksiin. Samalla puusta valmistetut lattiat ja huonekalut ovat hyödyttömiä. Tällaisen rakennuksen hyödyntämisen jatkaminen on täynnä vielä vakavampia terveysongelmia. Mikä aiheuttaa tällaisia ​​ongelmia? Tosiasia on, että talon tekemisessä tapahtui vakava virhe - rakennuttajat unohtivat tehdä hengitysteistä säätiön. Ilmanvaihdon puute aiheuttaa homeen, sienen ja haitallisten bakteerien syntymistä ja lisääntymistä, jotka ovat vaarallisia paitsi rakennukselle myös sen asukkaille. Voit korjata tilanteen, mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa työskennellä. Siksi on parasta huolehtia laitteen tuottehovista myös perustettaessa.

Ominaisuudet ja tarkoitus

Ilmanvaihto on välttämätön osa suunnittelua, koska sen läsnäolo sallii rakennuksen toimivan kunnolla. Airways on reikiä, jotka antavat ilmaa talon alla olevaan tilaan. Ilmavirran vuoksi rakennus on tuuletettu. Tällaisessa kannassa olevissa lovissa voi olla eri muodot (neliö, pyöreä, suorakulmainen), mutta tämä ei vaikuta niiden ominaisuuksiin.

Elementit sijoitetaan pohjan vastaaviin seinämiin, rei'iden on oltava suoraan päinvastaisia. Tämä järjestely takaa ilmanvaihtoa varten tarvittavien vedosten muodostamisen.

Miksi luulet perustukselle? Samanaikaisesti rakennuksen ilmanvaihdon kanssa hengitystiet suorittavat useita muita toimintoja, kuten:

 • Säästää ylimääräistä kosteutta kellarista;
 • Estää kosteuden kerääntymistä;
 • Rakenteen suojaaminen muotin ulkonäköön ja lisääntymiseen.

Ilman tuuletusaukkojen rooli on kevytrakennus, joka sijaitsee maanalaisessa huoneessa. Ilman hengitystä rakenteena, kuten ihminen, vähenee nopeasti.

Kompaattisesti valmistetuilla tuotteilla voidaan neutraloida kosteuden vaikutusta pohjaan, mikä suojaa säätä vaurioilta. Siksi ennen perusrakenteen rakentamista on kiinnitettävä erityistä huomiota rakennettavan tilan tuuletukseen. Lisäksi on tarpeen huolehtia tuotteista rakennuksen suunnittelussa.

Usein asunnon omistajat ovat kiinnostuneita siitä, mitä tilanteita voit tehdä ilman tuotteita. Itse asiassa on tapauksia, joissa ilmanvaihto-ikkunoiden järjestäminen on epäkäytännöllistä.

On mahdollista kieltää reiät pohjasta, jos:

 • Rakennuksen alla oleva maa on suojattu höyrysululla;
 • Pohja pohjan ympärillä on eristetty;
 • Rakennuksessa on pakotettu ilmanvaihtojärjestelmä.

Usein uudet tulokkaat, jotka epäilevät rakentamisen taitojaan, ovat miettineet, tarvitsevatko he tarvitsevat ilmateitä kellarissa ilman kellarissa. Jos pohjalla on yläpuolinen osa ja maadoituksen ja rakenteen välinen etäisyys on välttämätön, tarvitaan reikiä. Poikkeus on edellä mainitut tapaukset.

Tuotteet: koot, sijoitus ja oikea määrä

Maavaraaukkojen ulkoasu määräytyy yksinkertaisen periaatteen mukaan - sitä korkeammat ikkunat ovat, sitä paremmin he pystyvät selviytymään toiminnoistaan.

Kaikki ilmasto-olot haittaavat talon taloa. Keväällä sedimenttivesit ylittävät usein normin ja voivat tulvata rakennuksen sisään tuleen ilman tuuletusaukkojen kautta. Siksi hengitysteiden tulee olla 0,3 metrin etäisyydellä maan pinnasta. Tällainen korkeus suojaa rakennetta sulavedeltä.

Joillakin maan alueilla sateen määrä voi olla jopa suurempi, joten keskimääräisen korkeusindikaattorin ei ole syytä käyttää. Paras ratkaisu olisi yksilöllinen laskenta, joka perustuu alustavan selvityksen alueen ilmastollisiin ominaisuuksiin ja maaperän analysointiin paikan päällä.

Jokaisen tuotteen koko määritetään tulevan talon kehällä (sitä suurempi rakenne, sitä suurempia reikien mitat). Esimerkiksi, kun rakennetaan nauhan pohja, ikkunan halkaisija on lähes aina 10-15 cm.

Kaikissa rakennuksen seinissä on oltava hengitystiet, jopa ne tukirakenteet, jotka kulkevat talon alle.

Yksi ikkuna riittää kaksi metriä. Paras vaihtoehto otetaan huomioon, kun urien määrä on tasainen ja ne asetetaan symmetrisesti.

Nauhaosassa aukot tulisi sijoittaa 2,5 metrin etäisyydelle 3 m: n etäisyydelle toisistaan, puhaltaa puutalon kellarissa - 1 metrin etäisyydellä.

Monet käsityöläiset eivät noudata tekniikkaa ja järjestävät parin isoja luukkuja seinälle. On mahdollista, että kaksi leveää aukkoa, jotka sijaitsevat pohjan vastakkaisilla seinillä, näyttävät houkuttelevammalta ja selviävät paremmin kuin pienikokoisen kellarikerroksen tuotteet, mutta rakennuksen normeja ja sääntöjä ei voida vetäytyä. Ennemmin tai myöhemmin sääntöjen laiminlyönti on vastaan ​​talon isäntä.

Tuuletusikkunoiden toteutus valmiissa alustassa

Joskus häikäilemättömät urakoitsijat yksinkertaisesti unohtavat tehdä tuotoksia säätiöön. Tätä tilannetta korjataan perustamalla pohja. Pohja on ylimääräinen rakenne, joka on vuorattu lohkojen tai tiilien kanssa, jotka sijaitsevat suoraan nauhalla. Ensimmäisen kerroksen korkeuden on oltava sama kaikissa kohdissa. Tuotteet valmistetaan suoraan pohjaan.

Jos kellarissa ei ole projektia, tuuletusikkunat valmistetaan lopullisesti. Tämä työ on erittäin työläs, sillä se on tehtävä äärimmäisen varovasti: sinun on yritettävä olla kiinnittämättä vahvikekaalia monoliitin paksuuteen ja myös vahvistamaan uria huolellisesti. Jos päällikkö epäilee hänen kykyjään, on parempi, että hän hakee pätevien rakentajien apua.

Jos päätettiin tehdä tuotoksia itsenäisesti, sinun on ensin tehtävä kaikki laskelmat ja vain päästä alas liiketoimintaan. Perusta on porattava siten, että metallivarret eivät vahingoitu betonissa. Kun kaikki on valmis, jokaiseen vastaanotettuun reikään lisätään lujittava luuranko, koska urat pienentävät alustan kantavuutta.

Ennen kuin teet reiän valmiiseen pohjaan, kannattaa valita sopiva työkalu, joka poraa reikiä betoniin. Ammattilaiset neuvovat käyttämään timanttiporan työvälineenä.

Toinen tapa tuottaa tuuletus, jonka toteutus ei tarvitse toimia pohjalla. Tuuletusaukot voidaan tehdä talon lattiaan: sen pintaan leikataan neliöreikää (15 x 15 cm), jotka peitetään sitten ristillä.

Laitteen suositukset

On olemassa monia hienouksia, jotka tulisi ottaa huomioon jalostettujen tuotteiden valmistuksessa. On tarpeen tutustua niihin tarkemmin, jotta virheitä ei tehtäisi.

Ammattimaiset rakentajat suosittelevat voimakkaasti puupalkkien käyttöä ilmanvaihtoikkunoiden muodostamisessa. Monoliittisen kypsymisen aikana (28 päivää) puu kirjaimellisesti "kasvaa yhdessä" betonilla, ja sitä on lähes mahdotonta vetää ulos.

Jos kokematon päällikkö käytti vielä puulohkoa, hänen ei pidä epätoivoa. Betoni on erittäin kiinteä puu, mutta tilanne voidaan säästää. Poraa muutamia reikiä puurakenteeseen tavallisella poralla. Tahkaan pitkin talteenottoa helpotetaan siten, että palkki siirtyy pois betonista. Jäljellä on jäljellä koputtaa puuta vasaralla tai kamomilla.

On suositeltavaa käyttää muovisia tai asbestisementtiputkia laitteen pistorasiaan. Putken sisäosa on täynnä hiekkaa. Jotta materiaali kaatuu ulos, putken päät on suljettu wadilla kangasta. Kaikki tämä tehdään, jotta putken halkeilua ei vältettäisi betoniliuoksen painon alle. Puurungon putkeen asennetun on vastattava sen seinien päitä. Sen jälkeen voit täyttää pohjan. Kun rakennustyökalu on irrotettu, hiekka puhdistetaan.

Valmiit tuotteet suljetaan erityisesti suunnitellulla säleiköllä (riippumatta kaudesta). Lattice-ilmavirta ei häiritse, mutta samalla suojelee rakennetta jyrsijöiden tunkeutumiselta siihen.

Tuuletuksen sulkeminen talvella

Tuleeko lähelle talvella kellarissa? Hyvin monet yksityisten talojen omistajat ovat huolissaan tästä asiasta. Tässä on paljon keskusteluja.

Jotkut uskovat, että maanalaisen tilan olettamus kylmäkauden aikana ei ole paras idea. Itse asiassa ilmanvaihtoaukkojen sulkeminen on kielletty, koska tämä toiminta ei ole "rakennuskoodin" vaatimusten mukainen.

"Tiivistäminen" ilmanvaihto on hyvin haitallista sekä talon kunnossa että sen asukkaiden hyvinvoinnille. Rakennuksen lämpöä voidaan säilyttää lämpöeristeen avulla. Useimmiten käytetään lämmittimen mineraalivillaa. Korkealaatuisen lämpöeristyksen varmistamiseksi materiaalin kerroksen vähimmäispaksuus on 0,2 m.

Usein päälliköt jättävät tämän suosituksen huomiotta ja peittävät reiät. Parhaimmillaan ne käyttävät erityisiä pistokkeita ja läppäjä, jotka asennetaan rakentamisen aikana. Tämä on sopivin tapa suojata taloa kylmältä tuulta ja ajoittain tuuleta maanalaista tilaa.

Jotkut ihmiset pelastavat käytettävissä olevia työkaluja: ne työntävät ikkunat rätteillä, hinaavat, täyttävät reiät vaahdolla. Ja jos kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa pidetään hyväksyttävinä, viimeistä vaihtoehtoa ei suositella.

On myös syytä muistaa, että puulämmityksestä valmistetuissa taloissa on ehdottomasti kiellettyä sulkea ilmanvaihtoa.

Ennen kuin suljet reiän säätiön talvella, sinun pitäisi miettiä uudelleen, onko tämä kiireellinen tarve.


Videot siitä, miten tehdä ilmaa:

Onko sulkea katto kellarissa talvella

Tuotteet puutalon kellarissa: kuva

Rakennuksen aikana talon tulisi kiinnittää erityistä huomiota säätiöön. Sen pitäisi olla kestävä ja laadukas, jotta se kestää kauan.

Älä myöskään unohda talon tuuletusta, koska jos sitä ei tehdä kunnolla, talon kosteutta lisätään. Ja kuten tiedät, kosteus vaikuttaa haitallisesti puurakenteisiin.

Siksi on välttämätöntä tehdä hengitysteistä puurakennuksen perustana. Niiden ansiosta saadaan hyvä ilmanvaihto ja talo kestää kauan.

Joten mitä se on? Kuinka tuotantoa tehdään? Mitkä ovat niiden ominaisuudet? Tarkastellaan huolellisesti kaikkia tärkeitä kysymyksiä ja vastaamme niihin.

Mitä nämä tuotteet ovat ja mitkä ovat niiden ominaisuudet?

Tuotteet ovat tuuletuskanavia, jotka leikkaavat talon pohjaa. Heidän kustannuksellaan koko talon tuuletus tapahtuu. Mutta niiden luomista on lähestyttävä kaikessa vastuussa, koska talon elämä riippuu pääasiassa niistä.

 • Reikien sijainti riippuu ilmanvaihdon tehokkuudesta. Sopivin vaihtoehto puutalolle ovat läpimenevät reiät;
 • Reikien koon parametrit vaikuttavat huoneessa ilmatasoon;
 • Tuuletusaukkojen mitat riippuvat suoraan perusalustan koosta;
 • On tarpeen muistaa - kentän alueen reikien pinta-alan suhde on 1: 400. Tästä seuraa, jos pohjan pinta-ala on kooltaan 200 neliömetriä. metriä, tuotteiden läpimitan koko on 0,5 neliömetriä. metriä;
 • Alapuolella olevien aukkojen purkautumisen jälkeen ne voidaan asettaa suojaverkkoihin. Tämä suojaa jyrsijöiden ja muiden tuholaisten tunkeutumiselta.
 • Talvella hengitystiet voidaan sulkea erikoisventtiileillä. Tuuletusaukot voidaan sulkea vaahdolla tai rätillä.

Miksi tarvitset ilmaa?

Puun talon kellarissa olevat tuotteet ovat koko rakenteen välttämättömiä elementtejä. Niiden ansiosta rakenteen kesto kasvaa 7-8 vuodella. Tämä johtuu siitä, että reiät tarjoavat ilmanvaihtoa maanalaisessa ja kellarihuoneessa.

Jos talossa ei ole tuuletusta, siihen kertyy ylimääräistä kosteutta, jolla on tuhoisa vaikutus säätöön.

Puurakenteiden korkean kosteuden läsnäollessa muodostuu sieniä ja hometta, jotka vähitellen tuhoavat perustan.

Lisäksi, ilman ilmaa, radon kertyy maanalaiseen tilaan - se on radioaktiivinen aine, jolla on haitallinen vaikutus terveyteen.

Ja jos ilmanvaihto tehdään säätiössä, niin nämä ongelmat eivät esiinny talossa. Siksi tuotteiden esiintyminen säätiössä on edellytys puusta valmistettujen talojen rakentamiselle.

Kuinka tehdä oikein?

Tuotteiden organisointia koskevat säännöt:

 • Tuotteiden järjestely on suunniteltava perustusrakenteen alkuvaiheessa;
 • Reiät on leikattava etäällä maasta 30 cm, mutta ei vähemmän. Muuten vesi virtaa niiden läpi keväällä;
 • Ulostulon halkaisijan koko riippuu talon kehästä. Sen on oltava 5 - 10 cm. Muista, mitä suurempi kellarialue, sitä suurempi pistorasian koko;
 • Reiät tulee tehdä rinnan seinistä. Ne on leikattava toisistaan;
 • Poistoaukon etäisyys muottipesässä on oltava 2,5-3 metriä;
 • Jos päävyöhykkeellä on siltoja, on myös oltava ulostulo.

Lisätietoja tuuletuksen muodostamisesta saat katsomalla videota:

Tuotteiden valmistukseen tarvittavat työkalut ja materiaalit

Ilmanvaihdon järjestämisen aikana on käytettävä erityisiä työkaluja ja materiaaleja. Niiden valintaan voi vaikuttaa materiaali, josta muotti on tehty.

Ilmanvaihdon järjestämiseksi ja sen tekemiseksi korkeimmalla tasolla tarvitaan seuraavat työkalut:

 • maul;
 • vasara;
 • Poraus metalleille, joiden pituus on 12-14 mm;
 • Puun pora, jonka pituus on kooltaan hieman suurempi kuin talon pohjan leveys;
 • Taltta suora ja puoliympyrämäinen muoto;
 • Putki halkaisijaltaan 110-130 mm;
 • Ristikot, jotka suojaavat jyrsijöiltä ja tuholaisilta;
 • Hiekkaa.

Nämä työkalut ja materiaalit auttavat tekemään reikiä pohjasta, vaikka rakenne olisikin valmis.

Suositukset tuuletusaukkojen valmistukseen

Ei ole suositeltavaa käyttää puupalkkeja tuuletusaukkojen valmistukseen. Joskus perustuksen koko pituudelta, palkit asennetaan 10x10 cm: n mittoihin, jotta ne voidaan purkaa tulevaisuudessa.

Betonin kovettumisen aikana palkit kuitenkin pitävät tiukasti kiinni, ja niistä tulee erittäin vaikeita vetää niitä ulos.
Jos sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, sinun on tehtävä töitä.

Mutta koko prosessin helpottamiseksi sinun on käytettävä asianmukaisia ​​työkaluja ja materiaaleja. Kun betoni on kokonaan kuivunut, voidaan aloittaa valmistuspisteiden valmistus.

Suositukset:

 • Poraamalla metallia poraamme molemmin puolin palkkia. Reikä on tehtävä keskellä;
 • Poraa sitten puun läpi reikien läpi. On toivottavaa, että niiden koko ei ole yli 25 mm;
 • Puolikärkinen taltta laajentaa reikiä mihin tahansa neljästä sivusta;
 • Sitten pudotimme jäädytetyt sivut ja kaksi kulmaa suoralla taltalla;
 • Murskaaja voitti barin jäänteet. Mutta tämä menetelmä on hyvin vaikea, joten voit käyttää helpompaa menetelmää.

Sopivin tapa järjestää tuotteita puutalon perustamiseen on putkien käyttö halkaisijaltaan 110 - 130 cm.

Sopivat myös muovista tai asbestisementistä valmistetut putket. Mutta ennen kuin ne täytetään sementillä, heidän täytyy nukahtaa hiekkaa. Sitä säilytetään niiden voimakkuus ja ne eivät puhkeilee käytön aikana.

Täytyykö sulkea venttiili talvella?

Tämä on tärkeä kysymys, koska monet eivät tiedä, onko talvella tarpeellista sulkea reikiä. Koska tämä on ilmanvaihto ja sen pitäisi toimia ympäri vuoden, ei ole suositeltavaa sulkea tuuletusaukkojen talvella.

Jos haluat lattiasi lämpimän, sinun pitää lämmittää se etukäteen.

Jos sinulla ei ollut aikaa lämmittää kerrosta mistä tahansa syystä ja aiot tehdä sen myöhemmin, voit sulkea vain osan vastakkain olevista tuotteista vastapäätä vastapäätä sijaitsevaa tuotetta.

Voit käyttää vaahtoa tai rätteitä venttiilin sulkemiseksi.

Ilmanvaihto on jokaisessa kodissa välttämätöntä. Siksi, kun rakennat, harkitse tätä asiaa ja varmista, että tuulet ovat säätiössä. Niiden ansiosta kotisi palvelee paljon enemmän.

Varmista, että purkausreikien aikana noudata kaikkia suosituksia ja valmistusohjeita. Muista, että pohjan tuuletusaukot pysyvästi vapauttavat kodin kosteutta ja hometta.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Miten ja mitä suljetaan hengitysteiden talvella

Jos haluat kuivata yksityisen talon maan alle, on tilaa tuuletettava. Asunnon omistajat joko luovat ilmateitä säätiössä tai asentavat katolla näkyvän savupiipun. Monet talon omistajat ihmettelevät ennen talvea - kannattaa sulkea säätiö talvella? Jotta voit vastata siihen, sinun on tiedettävä näiden reikien tavoite.

Miksi tarvitsemme hengitysteitä nauhakannessa

Tällaisissa tapauksissa vedenpitävyys ei pysty täysin suojaamaan kosteudelta, koska pohjavesi voi vaikuttaa rakenteeseen. Suurempi kosteus maanalaisessa tilassa johtaa epämiellyttäviin seurauksiin:

 1. Betonirakenteen kylläisyys kosteudella. Tämä johtaa sen asteittaiseen tuhoamiseen. Jos mitään ei tehdä, jonkin ajan kuluttua kosteus pääsee venttiiliin, mikä johtaa korroosiota.
 2. Vesihöyryn tunkeutuminen taloon lattian läpi. Tämä voi tapahtua, vaikka vedeneristyskerros luotiin kaikkien sääntöjen mukaan.
 3. Viimeistelymateriaalien ja tukirakenteen hävittäminen.
 4. Sienan ja homeen ulkonäkö talon alla.
 5. Stale ilma kellarissa.

Jos talo on rakennettu puusta, ilmaa säästää materiaalia mätänemästä, koska niiden poissaolon aikana alemmat vanteet voivat alkaa murua. Myös kondensaatin jatkuva läsnäolo vaikuttaa negatiivisesti betoniin. On syytä huomata, että paalainpohjan, jolla on pienikokoinen grilli, ei tarvitse luoda tuotteita.

Kun on mahdollista luoda säätiö ilman tuotteita

Venttiilien luominen säätiöön ei aina ole välttämätöntä. Niitä ei tarvita, jos:

 1. Lattia on järjestetty suljettuun maanalaiseen tilaan. Esimerkki on rakenne, maanalainen tila, joka on täynnä hiekkaa. Hiekka päälle asetetaan betonilaatta. Kun olet suorittanut tällaisen työn, et voi olla huolissasi lauhteen ilmestymisestä. On huomattava, että tällaiset päällekkäisyydet ovat luotettavampia, koska ne eivät ole taipuisiksi kuorman vaikutuksesta.
 2. Maaperä peitetään kerroksella höyrysulkukalvo, joka suojaa kosteudelta tunkeutumista lattiaan.
 3. Aluslattia on varustettu ilmanvaihtojärjestelmällä, jonka suorituskyky on vähintään 1 litra / sekunti 10 metriä. On syytä muistaa, että säätiö ja kellari on eristettävä. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse luoda tuotteita.
 4. Maanalaisella tilalla on pysyvä viesti, jossa on lämmitetty huone. Tämä on mahdollista, kun kellarissa käytetään erilaisten taloustavaroiden tallentamista.

Muissa tapauksissa on tarpeen luoda aukkoja kellarissa.

Ilmanvaihto ilman ilmanvaihtoaukkoja

Alakentän ilmanvaihtojärjestelmän luominen edellyttää monimutkaisten töiden monimutkaisuutta. Kaikki alkaa vedenjakajärjestelmän luomisella, mikä edistää kosteuden poistamista säätiöstä. On huomattava, että betonin hygroskooppisuutta voidaan vähentää käyttämällä erityistä aluketta.

Seuraava vaihe on kelleradan vedenpitävyyseste. Myös tässä vaiheessa lattiaa kuumennetaan. Vedeneristys voi olla kahta tyyppiä - rakennettu ja päällystetty.

Lämmittimenä kannattaa käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Tämä materiaali soveltuu hyvin kuvattuihin olosuhteisiin. Se ei kulje vettä eikä ole houkutteleva hyönteisille. Tällainen materiaali ei myöskään tule ympäristöön mikro-organismin kehittymiselle eikä roiske. Sokean alueen lämmitys tapahtuu, kun käytetään samaa materiaalia.

Kuvattujen toimenpiteiden jälkeen sinun on peitettävä maata vedeneristysmateriaalilla. Voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetään polyeteenikalvoa, mutta myös diffuusiokalvoja voidaan käyttää. Vedenpitävyys pitäisi mennä seinälle noin 30 cm.

Tämän jälkeen luodaan ilmanvaihtojärjestelmä. Ensin tuodaan katto yhteen tai useampia putkia, ja sitten syntyy useita sisääntuloaukkoja lattiassa. Talon puolella reiät on peitetty palkilla.

Tuotteen laitteen keinoin pohjassa

Luonnollinen ilmanvaihto on helpointa luoda, jos pohja on valmistettu kappaleista. Esimerkiksi - jos pohja on luotu betonista tai tiilistä. Tällaisen pohjan luomisen kahden elementin välillä on riittävää jättää väli, joka on välttämätön osa-alueen tuuletukselle. Ylhäältä ilmamäärä ylittää päällekkäisen lohkon.

On tarpeen tehdä tarkkoja laskelmia niin, että pohjaan kohdistuva kuorma ei edistä sen tuhoutumista paikoissa, joissa on hengitysteitä. Jos aita on tehty puusta, reiät tehdään valmiiksi valmistetusta rakenteesta.

Tuotteiden luonti monoliittisessa säätövyöhykkeessä on seuraava:

 1. Ensinnäkin tina- tai asbestisementtiputken asennus kohtisuoraan seiniin tapahtuu halutussa korkeudessa. Näiden tuotteiden tulisi olla poikkileikkaukseltaan noin 15 cm. Jotta putki ei taivutettaisi betonin kaatamisen aikana, se on täytettävä hiekalla.
 2. Kun laasti on kaadettu, muotti poistetaan ja hiekka puhalletaan.
 3. Sitten tehdään ritilöiden asennus. Tämä on välttämätöntä lattian ja jyrsijöiden tunkeutumisen estämiseksi.

Ei ole suositeltavaa luoda hengitysteitä asettamalla puupaloja, koska se riittää koputtamaan ne valmiista pohjasta. Lisäksi kaivos lisää vahinkoa luodulle rakenteelle.

Jos talossa on puinen, hengitystiet voidaan luoda ensimmäisen kruunun väliin. Myös kruunun ja säätiön välillä syntyy usein reikiä. Näin tapahtuu seuraavasti:

 • ensin reiän ääriviivat asetetaan seinään;
 • sen jälkeen, kun leikkaukset on luotu kiinnityksessä;
 • sitten syntyneet reiät on peitetty levyillä;
 • Viimeisessä vaiheessa ristikot ja läpät on asennettu.

Kuinka eristää ruoka

Koska ilmanvaihto on tarpeen ympäri vuoden, on parasta jättää auki. Mutta joissakin tapauksissa se ei voi olla ilman. Esimerkki on lämpöhäviön kasvu tai alueen voimakas tuuli. On syytä pohtia tuotteiden sulkemista säätiön luomisessa. Rakennuksen aikana on asennettava erityisiä venttiilejä, jotka estävät kylmän ilman pääsyn ulkopuolelta.

Myös tiivistykseen voit käyttää erilaisia ​​työkaluja. Asunnonomistajat käyttävät usein materiaaleja, kuten hinausta ja rättiä. Jotkut täyttävät reiät vaahdolla. Mutta on syytä muistaa, että kokonaan poistaa tämä materiaali on melko vaikeaa.

Miksi ei ole tarpeen sulkea

Lattian alle olevaa tilaa ei lämmitetä, mutta sen lämpötila on nollan yläpuolella. Koska talon alla oleva maaperä ei jäätyy, se kostuttaa jatkuvasti ilman. Kosteus tiivistyy ja palkit alkavat kaatua. Avoimilla tuotteilla tämä ei tapahdu. Ne on suunniteltu poistamaan kosteutta sekä kesällä että talvella. On myös syytä huomata, että märkä maanalainen alue edistää kuumuuden menetystä kuin avoimilla tuotteilla.

Joten luoda mukava sisätilojen ympäristö, kannattaa lämmitellä lattiaa, eikä sulkea ilmaa kellarissa.

Tuotteet valmiina säätiössä

Siinä tapauksessa, että säätö on valmis ja seinämät eivät ole vielä rakennettu, pystytysseinä, jossa on aukkoja, on pystytetty valmiin rakenteen yläpuolelle. Jos seinät on jo rakennettu, hengitysteitä leikataan pohjaan. Tällaisten teosten tuottamiseksi kannattaa kutsua asiantuntijoita, koska omien ilman työkaluja ei ole mahdollista luoda reikiä.

Jos kuitenkin aiot luoda omia tuotteita itse, sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 • työtä varten, sinun on käytettävä timanttiporaa;
 • porauksen aikana on tarpeen määrittää tarkasti paikat, joissa ei ole vahvistusta;
 • lujittavan häkki sijoitetaan luodaan reikään, sillä jos se ei ole ilmavirtauksen kohdalla, säätiö heikkenee.

Jos sinulla on konkreettisia kokemuksia, voit käyttää murskainta tai vasaraporaa. Jos tuotteiden luominen on mahdotonta ja taloa ei ole vielä rakennettu, sinun pitäisi miettiä laitteen lattioita kentällä. Kun tällainen työ lattian alla ei jää ilmatilaan, ongelma ratkaistaan ​​ilman lisäkustannuksia.

On huomattava, että monet Euroopan talot on luotu ilman tuotteita, koska niillä ei ole maanalaista tilaa. Tällaiset lattiat eivät ainoastaan ​​kärsi ylimääräisen kosteuden ilmestymisestä vaan myös pystyvät kestämään raskaita kuormia.

Voit myös sulkea maanalaisen tilan rakennusjätteillä ja hiekalla, ja sitten syödä hyvin. Tässä tapauksessa ilmanvaihtoaukkoja ei tarvita. Alakentän puute käsittää myös sen, että jyrsijät ja matelijat usein kasvavat juurensa. Hyönteiset ja madot voivat myös moninkertaistaa lattian alla.

Keskustele artikkelista foorumilla

Tietoja ilmasta säätiössä. Sulkea tai ei talvella?

Alustavat tiedot: pohjalevy, lohkojen kohotettu kellari, sitten lattia päällekkäin eristämällä. Viime vuonna suljettu. Mould on lokit keväällä ei löytänyt. Nyt luen "Internet", eikä ole kovinkaan paljon kannattajia tuotteiden sulkemisesta talvella, vaikka on olemassa esimerkkejä vanhoista kylätaloista, joissa tuotteet on aina suljettu talvella. Joten se on tarpeen / ei välttämätöntä?

Keskustelu suljetaan moderaattorilta

Suljetaan vain yhdestä syystä: niin että lumi ei puhaltaa siellä. Kun lämpötila on tasaisesti yli 5 astetta, avataan se.

Ensimmäisen kerroksen lattia on hyvin eristetty, myös kellari, mutta vain -20 ° C: n alaosassa se laskee alle 0.

Se riippuu siitä, mitä haluat saavuttaa SNIP: et voi sulkea, sulkea pari yötä, jos:
1) asuu talossa
2) jäätyä
3) kadulla -30

Minä itse tahdon olla avoin, mutta
1) maan alla ei ole lunta, taloa ei kuumenneta eikä elää, maanalainen maanalainen jäätyy enemmän kuin kadulla?

2) jos se on lämpimämpi maanalaisessa kuin kadulla (kuten nyt) kuiva ilma menee maanalaiseen, märkä tulee ulos - maanalaisessa se muuttuu kuivemmaksi
jos maanalainen on kylmempi kuin kadulla (toukokuu-kesäkuu), kostea ilma menee kadun maanalaisiin, kuivalle lehdelle. Havaittu kondensaatti lokeihin, palkkeihin, lattiaan, alempi kruunu

Siksi päätelmä, nyt älä sulje, kevät sulje.

Vastaa kysymykseen - miksi vanha kylä talossa ilman kaksinkertaisia ​​kerroksia siellä, ja tavallisilla ja halkeillut
kuin lämmin jalat kuin moderni? Ehkä osa-alasta lähes henkilö korkeus syvyys? Ehkä raunioista?

Isäni oli tällaisessa talossa. Kun isoisä oli elossa, lattia seisoi tarkalleen, ovet sulkeutuivat, oli lämmin, liesi lämmitettiin ja viljelyä pidettiin alaluvussa.
Produkh avattiin säännöllisesti auki, oli vielä kissa liikkua käytävällä. En muista, milloin he olivat sulkeutumassa;

Kun isoisä kuoli talossa serkku asettui, teki korjauksia. Paul huusi, ovet kiertyivät, viiden vuoden kuluttua veljes purki talon - koska se mätihti.

Ensimmäistä kertaa kuulen tällaista asiaa, mutta naapureiden kokemuksesta, joka useiden vuosien ajan peräkkäin ei aukaisi hengitysteitä kevät-kesäkaudella, kaikki lattian viivästykset heikensivät (ja olivat) kokonaan sieniä ja jopa sieniä. Huolimatta työstämisen kyllästämisestä. Tässä on.
Minulla on yksi pentu, joka on kasvatettu kaksi metriä maasta käyttäen viemäriputkea, ja se on aina auki. Tällä tavoin (aukko on edelleen olemassa), maan alla syntyy pieni luonnos, joka ei johda lattian alla olevan tilan vystuzhaniyun vaan samanaikaisesti eikä salli kosteuden kertymistä siellä. Sulje jäljelle jääneet tuotokset tasaisella nolla tai siirtymällä miinusarvoihin. Eli kun se on jo lunta eikä sataa.

Joten olen yllättynyt, koska tuotteet eivät ole juuri sellaisia, että talvella ne ovat usein suljettuja, ja kesällä ne ovat niin avoimia vieläkin enemmän.

Odottamattomat argumentit FISAS sulki yleensä ja unohti. Hän puhuu nyt kuivaksi. Kuitenkin se avautuu yleensä keväällä niin, että ilmanvaihto jatkuu ja sulkeutuu loppusyksyllä ja talvella niin, että se on lämpimämpi ja vesihuolto ei ole kylmä. Ilmeisesti riippuu monista tekijöistä, ml. miten säätiö tehdään ja mikä on säätilassa.

Sulje, koska: - minun vesi kulkee maan alla. No, kyllä, kaikki on eristetty - mutta se on luotettavampi;
- Joka tapauksessa, lattia on hieman lämpimämpi;
- talo on lämmitetty. Tämä tarkoittaa, että jokainen kosteus kellarista talven yli nousee;
- ja miksi poddomovomu tilaa jäädyttää jälleen?

Ja nyt - ne ovat jo suljettuja. Suljemme tästä säästä: keskimäärin päivässä noin +5. No, minä avaan noin samasta.

Onko sulkea katto kellarissa talvella

Rakenteiden ja rakenteiden kestävyys ja pitkäaikainen häiriötön toiminta riippuvat vakavasti rakennuksen asianmukaisesta järjestämisestä ja tehokkaasta ilmanvaihdosta. Sen tärkeä elementti ovat venttiilien pohjamaalit. Asunnonomistajat kuitenkin usein kysyvät, pitäisikö ilmateitä sulkea talvella kellarissa ja miten tämä vaikuttaa maanalaisen ilmanvaihdon tehokkuuteen. Jotta toimivaltainen vastaus kysymykseen on välttämätöntä ymmärtää, miksi laitteita tarvitaan ja mitä seurauksia todennäköisesti tapahtuu, jos niitä ei ole.

Tuotteiden tarkoitus yksityisten talojen perustuksiin

Reiät tai tuuletusaukot ovat pienikokoisia reikiä, joita toteutetaan rakennuksen eri rakenteellisissa osissa, esimerkiksi katossa tai pohjalla.

Erityisen tärkeä on puurakenteiden rakentaminen. Tämä on sitäkin tärkeämpää, kun katsotaan, että tiloista tai erilaisista puusta valmistettuja rakennuksia pidetään nykyään suosituimpina yksityisissä asuntorakentamisessa.

Prodakh kellarissa ovat rakennuksen pakollinen elementti, kun kyseessä on rakennus, jonka suunnittelussa säädetään maanalaisesta tilasta. Tämä koskee pääsääntöisesti taloja, joiden rakentamisessa säätiötä käytetään, perustus ja sen lajikkeet - nauha-kasa tai nauha-pylväs. Tuotteiden tavoite tällaisissa rakenteissa johtuu tarpeesta ratkaista seuraavat tehtävät:

 • Asettaminen maanalaiseen tilaan optimaalisella kosteustasolla ilmanvaihdolla, mikä on välttämätöntä, koska vesihöyryä on lähes aina vapautettu maasta. Laitteen tärkein tavoite on säilyttää rakennusten rakenteet kuivassa tilassa, mikä takaa mahdollisimman pitkän käyttöiän;
 • Sisällä kerääntyvät haitallisten aineiden ja kaasujen poistaminen maanalaisista. Esimerkiksi useimmat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että radonista päästetään jatkuvasti maaperästä pieninä määrinä, mutta jatkuvasti. Tehottoman ilmanvaihdon myötä aineen pitoisuus kasvaa, mikä johtaa kielteisiin vaikutuksiin talon asukkaiden terveydelle.
 • Lämpötilan ylläpito maanalaisessa tasossa tehokkaan toiminnan kannalta. Nykyisen käytännesäännön mukaan tämä edellyttää, että lämpötila lämmittämättömässä maanalaisessa tilassa on korkeampi kuin ulkona, korkeintaan 2 astetta.

Useimmissa tapauksissa puhaltimen laite valmistetaan. Aukkojen muoto ei ole vakava, joten yksinkertaisimpia, pyöreitä tai suorakaiteen muotoisia rakenneosia käytetään useimmin. Paras vaihtoehto niiden koon ja määrän määrittämiseen on laskenta rakennushankkeen suunnittelussa.

Korkean kosteuden vaara maanalaisessa tilassa

Suuremman kosteuden aiheuttama altistuminen on eräs kaikkein tuhoisimmista huomattavista osista rakennusmateriaaleista ja rakenteista, mukaan lukien tavallisin puu ja betoni yksityisissä asuntorakentamisessa. Tuotannon puutteen mahdolliset kielteiset vaikutukset rakennuksen pohjaan ovat:

 1. Kosteuden pohjan imeytyminen betonista lattian alla olevasta tilasta. Jopa hyvin tehty vesitiiviys ei aina pysty poistamaan kokonaan betonin kylläisyyttä vesihöyryllä korkeassa kosteudessa. Tämän kielteisen ilmiön tulos on betonin asteittainen tuhoutuminen ja sisäpuolella olevan raudoituksen korroosio.
 2. Lattian ja pohjakerroksen puurakenteiden kondensoituminen ja kosteus. Tämän looginen seuraus on muotin, sienen, rotin ulkonäkö, joka vähentää merkittävästi puun lujuusominaisuuksia ja koko rakennuksen kestävyyttä ja johtaa myös korjaustöiden tarpeellisuuteen. On tärkeää huomata, että kosteuden lisääntyminen vaikuttaa paitsi puurakenteisiin. Muotti ja sieni voivat näkyä tiili- tai kaasusilikaattilohkoissa sekä betonista ja siitä valmistetuista rakenteista.
 3. Säikeisen ilman sisäänpääsy ja epämiellyttävä haju olohuoneen sisällä, mikä johtaa elämisen mukavuuteen. Tämän lisäksi emme saa unohtaa radonin pitoisuuden asteittaista lisääntymistä, jolla on myös erittäin kielteinen vaikutus rakennuksen asukkaisiin.

Koska niin epätyydyttävät seuraukset riittämättömästä tasosta tai maanalaisen tilan tuuletuksen puutteesta johtuen on aivan loogista kysyä, kuinka tehokkaita puutalon kellarissa olevat tuuletusaukot ovat talvella ja onko niiden korjaus vai eristettävä.

Tuotteiden sulkemisen tarkoituksenmukaisuus

Päättäessään, onko talven perustason ilmanvaihtoa tarpeen sulkea, rakennuksen omistajan on ymmärrettävä, onko negatiivisten tekijöiden vaikutus, joka tehokkaan poistojärjestelmän tarkoituksena on poistaa, pysähtyy kylmäkaudella. Ilmeisesti maaperä vapauttaa kosteutta ja radonia kylmässä vuodessa, vaikkakin hieman pienemmissä määrissä. Puutavara- tai betonirakenteiden suojaaminen kosteudelta ja haitallisten aineiden pitoisuuden lisääminen maan alla on kuitenkin edelleen tarpeen.

Lisäksi talon pohjan läpi puhaltava tärkeä tehtävä on säilyttää lämpötila koodin määräämällä tasolla eli korkeintaan 2 astetta korkeammalla kuin ulkona. On myös mahdotonta saavuttaa ilman jatkuvaa ilmanvaihtoa, joka toteutetaan tuuletusaukkojen avulla.

Pääasiallinen argumentti niille asunnonomistajille, jotka eivät ajattele ongelman olemusta, vaan päättävät välittömästi, miten suljetaan hengitystiet talvella, on halu säilyttää lämpö talon sisällä, koska he pitävät ensimmäisen kerroksen lattiaa yhtenä suurimmista lämpöhäviöistä. Joitakin logiikkaa tässä lähestymistavassa on epäilemättä läsnä, mutta on paljon oikeampaa ja helpompaa vähentää lämpöhäviötä suorittamalla päällekkäistä eristystä oikein. Tämän seurauksena asiaa koskeva merkitys vähenee huomattavasti, eikä siihen liity uusia maanalaisen tuuletuksen riittämättömyyden aiheuttamia ongelmia.

Edellä mainituista syistä on tärkeää ymmärtää, että kysymys mukavan lämpötilan saavuttamisesta rakennuksen sisällä ja lämmityskustannusten vähentämisestä on avain ja vakavin monien yksityisten asunnon omistajille. Yksityisasuntojen käytännön ja puutalojen myöhemmän käytön osoitus osoittaa, että joissakin tapauksissa on edelleen suositeltavaa osittain sulkea joitakin tuotteita. Tällaisessa tilanteessa on melko loogista kysyä, miten se on oikein ja miten liittää tuuletusaukot talvella.

Tänään on useita ratkaisuja ongelmaan, kuinka suljetaan tuulet talvella. Toimivin tapa on asentaa vaimentimet rakennusvaiheeseen. Tämä vaihtoehto ei vaadi liiallisia kustannuksia, koska kotimainen rakennusmarkkinoilla on useita kohtuuhintaisia ​​muovisia tai metallisia tuuletusriteitä, joissa on vaimentimet. Ne estävät helposti lumipeitteeseen joutumisen leviämisen maanalaisiin esimerkiksi raskaiden lumisadojen aikana, jotka eivät ole harvinaisia ​​talvella. Saostumisen puuttuessa venttiili, joka on varsin luonnollinen, avautuu uudelleen ainakin osittain.

Erilaisia ​​materiaaleja ovat vähemmän tehokas mutta paljon useammin käytetty kysymyksen vastaus kuin liittää hengitystiet talvella. Nämä tiilet ja erilaiset eristyspalat ja puupalkit.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että halukkuus sulkea reikä talvella ja vähentää lämmön menetystä voi johtaa vakavampiin ongelmiin, joten on erittäin tärkeää löytää tasapaino toiminnan välillä. Lisäksi on toivottavaa käyttää tällaisia ​​menetelmiä ulostulon sulkemiseksi, jotta voidaan säilyttää yksinkertaisen ja nopean avaamisen mahdollisuus. Tässä laadussa on kätevää käyttää suulakepuristettua polystyreenivaahtoa tai paksua mineraalivillaa.

Laitemuutoksen variantit ilman duhovu

Huolimatta siitä, että laitetta on käytetty usein usein säätiöön, jotkut rakentamisvaiheessa oikein toteutetut suunnitteluratkaisut mahdollistavat sen ilman niitä. Erityisesti aukkoja ei vaadita seuraavissa tilanteissa:

 1. Maanalainen kerros on peitetty betonisella laatalla, joka on asetettu hiekkapyyhkeelle;
 2. Höyrysulku on tehty, joka ei salli kosteutta ja haitallisia aineita päästä maanalaiseen tilaan;
 3. Lattialämmitys on lämmitetty tai suoraan yhteydessä kuumennettuihin tiloihin ja sillä on tehokas ilmanvaihto ilman ilmanvaihtoa.

Näissä tapauksissa ei tarvita tuotteiden suorittamista tukikohdassa.

tulokset

Laite kaadetaan yksityisen talon perustaan, mikä on pakollinen vaatimus liuskajohdon ja lämmittämättömän maanalaisen tilan läsnäollessa. Kellarin tehokas ilmastointi on välttämätöntä rakennuksen kestävyyden takaamiseksi sekä lämpimässä että kylmässä kaudella. Talvella jotkut tuotteet voivat olla osittain suljettuja, jotta rakennuksen lämpöhäviöt vähenisivät. Tätä varten käytä tuuletusriteitä, joissa on läppä, erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi vaahtoa, laajennettua polystyreeniä tai mineraalivillaa. Kuitenkin ilmanvaihtojärjestelmän on käytettävä talvella, koska tehokkaan ilmanvaihdon puute johtaa erittäin epämiellyttäviin seurauksiin, mikä on vakavampi kuin rakennuksen lämmittämisen kustannusten nousu.

Onko sulkea katto kellarissa talvella

Ilman huoneen ilmamassojen jatkuvaa muutosta paitsi patogeenisten bakteerien kertyminen, myös rakennusmateriaalin tuhoutuminen. Tämä pätee myös säätöön tai lattian sisäpuolelle. Se edellyttää myös ilmanvaihtoa. Kuinka oikein laskea ja toteuttaa se? Tätä käsitellään artikkelissa. Lisäksi kerrotaan, mitä tehdä talvella.

Onko sen kannattaa ajatella

Yksinkertaisesti sanottuna ilmakanavat ovat pieniä reikiä, jotka sijaitsevat säätiön ympäryksen ympärillä. Heidän kauttaan on poistuminen ja ilmavirta, joka on tarpeen ilmanvaihdolle. Poissaolon aikana voi esiintyä peruuttamattomia prosesseja kellarissa. Esimerkiksi ilmassa on kosteutta, ja jos sitä ei poisteta ajoissa, se alkaa tiivistyä eri pinnoille. Maanalaisessa kosteudessa esiintyy talossa esiintyvien elintärkeiden prosessien seurauksena. Kosteaa ilmaa pääsee lattian läpi. Talon alapuolella on maa, joka ei jäädy talvella. Koska se kantaa kosteutta hyvin, se alkaa haihtua ja myös asettuu pinnoille.

Positiivisen lämpötilan ja kosteuden läsnäollessa bakteerit lisääntyvät hyvin ja putrefaktiiviset prosessit tapahtuvat. Tämä tapahtuu säätiön tilassa. Nopeasti alkaa muotin ja erilaisten sienten lisääntyminen. Ajan myötä muotti alkaa tunkeutua lattian muihin huoneisiin säätiöltä. Tämä vahingoittaa väistämättä palkkeja ja puulattiat. Lisäksi runsaalla kosteuspitoisuudella se tunkeutuu betonirakenteisiin. Vahvistinosa menettää voimansa ja saattaa epäonnistua. Toinen tärkeä syy siihen, miksi perustason ilmanvaihto on tarpeen.

Radoni nousee jatkuvasti maaperästä. Tämä kaasu, joka yhdessä muiden aineiden kanssa, kuten vesi, voi olla käyttökelpoinen tietyissä määrissä. Mutta sen runsaudella on ruumiin myrkytys. Jos tuuletusta ei oteta huomioon perustassa, radoni kerääntyy perustetilaan ja lopulta pääsee taloon. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi he tekevät hengitysteitä tai tekevät ilmanvaihtoa. Toisessa tapauksessa katon ulkopuolella tarvitaan erillinen poistoputki. Jotta prosessi toteutuisi, on tärkeää, että tuoreita osia raikasta ilmavirtaa. Tämä on helppo saavuttaa rakentamalla tuuletusritilä huoneisiin. Estetiikkakomponentti voidaan katsoa tällaiseksi päätökseksi, koska sinun ei tarvitse tehdä reikiä säätiöön.

Kun ilmaa ei tarvita

Jotkut rakentavista päätöksistä, jotka tehtiin rakennuksen aikana, eivät anna rakentaa hengitysteitä. Niistä:

 • suljetun maanalaisen tilan;
 • höyrysulun esiintyminen;
 • ilmanvaihtoalustan läsnäolo;
 • Talon alapuolella on kellari tai autotalli.

Suljettua voidaan pitää tällaisena maanalaisena tilana, kun lattia on kiinteä laatta. Samanaikaisesti sen alle pitäisi peittää maaperä tai hiekka. Tuotteita ei vaadita, vaikka höyrysulku olisi asetettu lattian alle. Jos se asetetaan yhteen piiriin ilman aukkoja pitkin, kaasuputki menee yhteen suuntaan ja radoni ei pääse huoneeseen. Venttiilien lisäventtiiliä säätöön ei tarvita edes silloin, jos lattia on jo tuuletettu passiivisessa tai aktiivisessa tilassa. Tällöin ilmanvaihto tulee olla vähintään yksi litra sekunnissa 10 m 2: ssä. Tuotteita ei vaadita, jos kellarissa on varastotilaa erilaisten asioiden tai autotallin kellarissa. Näistä tiloista usein tapahtuvien vierailujen ansiosta ilmamassat ovat luonnollisia, mikä estää epämiellyttävien tilanteiden syntymisen.

Minkä koon pitäisi olla reikiä

Tuotteita ei saa tehdä oman harkintansa mukaan. On olemassa tiettyjä standardeja, jotka säätelevät niiden lukumäärää sekä sijainnin menetelmää säätiössä. Perustana on SNiP järjestysnumerolla 31/01/2003. Yhdessä sen kappaleessa (9.10) on ilmoitettu tuuletusaukkojen alue, joka on oltava kellarin tilan ilmanvaihtoa varten. Kaiken tuotannon kokonaispinta-alasta tulee olla yli neljäsataa osaa maanalaisesta alueesta. Eli on ensin laskettava ala-alan kokonaispinta-ala. Jos se on oikeassa muodossa, niin riittää moninkertaistaa leveys pituudella. Monimutkaisen muodon vuoksi on välttämätöntä jakaa maanalainen yksinkertaisiksi muodoiksi ja tiivistää niiden alueet. Se ei ota huomioon säätiön alaa.

Jos kaikkien tilojen sisäalue on 120 m 2, tuotannon kokonaispinta-ala on 0,3 m 2. Jos kääntäisit nämä arvot näkyvämpiin, niin pyöreiden kanavien tulee olla halkaisijaltaan vähintään 25 cm. Suorakulmaisille kanaville pienikokoisten koon tulee olla 10 × 50 tai 20 × 25 cm. Suurilla alueilla tuotteiden koot voivat olla merkittäviä. Yksityinen yhden tarinan talo voi olla ongelma. Sen ratkaisemiseksi voit tehdä pienempiä puhalluksia, mutta lisää niiden määrää ympäri säätiön kehää.

Tuotteiden sijainnit säätönauhalla on myös joitain vivahteita. Reikiä ei voi sijoittaa yläreunaa vasten. Puhaltimen yläpinnan tulee olla vähintään 15 cm alapäästetyn nauhan yläreunan alapuolella. On tapauksia, joissa säätö ei nouse maanpinnan yläpuolelle vaaditulle tasolle, on tarpeen kaivaa pieni kuoppaan ja aita sitä niin, että maa ei sortu kellariin. Ilmakanavien sijainti ei saa olla kaoottinen. Niiden tulisi olla tasaisesti jakautuneita säätiön kummallakin puolella. Nämä vastakkaisilla puolilla olevat hengityssuojaimet ovat toisiaan vastapäätä siten, että ilmamassat liikkuvat vapaasti.

Jos silta muodostuu korvauksen pohjasta, myös niihin on tehtävä reikiä, jotta ilma pääsee kiertämään. Minimietäisyys, joka täytyy olla ilmakanavien välissä, on 2 metriä. Ainakin yhden tuotteen on oltava pohjassa olevaan osioon. Lisäksi, jos se on yksi, niin tällaisen tuotteen koon tulisi olla useita kertoja suurempi kuin säätiön ulkoseinässä. Sen sijaan, että yksi iso, on mahdollista saada aikaan joitain pienempi halkaisija. Aluslattia on hyvä paikka, jossa eläimet ja hyönteiset rakastavat iloa. Tämän estämiseksi reiät on suljettava metalli- tai muovirenkaalla, joka estää tunkeutumisen.

Valmistusprosessi

Ilmanvaihdon reikien valmistuksen perustana on parempi säätää säätörakenteen aikana. Jos näin ei olisi tehty, sinun on hikoilla valmistuksen aikana valmistetuissa tuotteissa, jotka ovat voimaa.

Säätiön asennuksen aikana

Jos pohja on tehty teräsbetonilaaduista, niin puhdistus voi olla aukko, joka jää useamman lohkon väliin. Tällöin on tärkeää olla varovainen, että säätiön kantavuus ei kärsi. Jos pohja on tiili, niin yksi tiili asennetaan ilman laastia niin, että se on helppo poistaa. Nauhan perustukset, jotka ovat täysin täynnä asioita, ovat hieman monimutkaisempia. Muotti- ja laatikoiden asennuksen jälkeen on välttämätöntä valmistaa etukäteen asbestisementti-, muovi- tai metalliputket. Suuttimen ontelo on täynnä hiekkaa, ja se sopii paikalleen. Kun säätö on saavuttanut tarvittavan lujuuden, muotti on purettu ja hiekka puhkaistaan ​​suuttimen reiästä. Seuraavaksi säleikkö asennetaan.

Valmiissa säätiössä

Tuotteiden valmistaminen valmiissa säätiöissä tuo mukanaan paljon vaivaa ja aikaa. Voit leikata ne lävistämällä. Tehdäksesi tämän sinun täytyy hankkia melko voimakas yksikkö ja ostaa boraksia ja piikkejä sille, jonka pituus on yhtä suuri kuin kellarinseinämän paksuus. Voit mennä muulla tavalla ja vuokrata porauskoneen tai vuokrata prikaatin, joka omistaa sen. Se on erityinen mekanismi, joka kiinnitetään suoraan tasoon ja kruunun avulla pystyy valitsemaan tarvittavan halkaisijan aukon.

Mitä tulee talvituotteisiin

Ilmanvaihtoa tarvitaan ympäri vuoden, joten sinun on tiedettävä, mitä tehdä talvisin kellarissa. Talvella tulee vähemmän ilmaa kadulta kuin kesällä. Tämä johtuu lämmön säilyttämisestä ja lämpötilan muutoksista johtuvan lauhteen poistamiseksi. Tällä lähestymistavalla on kielteisiä vaikutuksia. Lämpimän ja kostean ilman virtaus maan alla kasvaa, joten lauhteen määrä voi kasvaa merkittävästi. Tilanne johtaa siihen johtopäätökseen, että ei ole syytä sulkea talviilmanäyttelyä, mutta on tärkeää varmistaa, että se on mahdollista peittää niitä raskaiden lumisadojen tapauksessa. Jos näin ei tehdä, lunta voidaan levittää maan alle ja lämmin ilma sulaa ja kosteuden määrä kasvaa. Tuuletusaukkojen vaiheissa voit asentaa säleikköjä, joissa suljetaan tai asennetaan pienet ovet. Lisätietoja tuotteista saat alla olevasta videosta.

Yhteenveto

Kuten näette, hengitystiet ovat olennainen osa rakennusta. Ilman niitä ei ole mahdollista saada tarvittavaa ilmanvaihtoa alustalta. Niiden pitäisi olla avoinna milloin tahansa vuoden ajalta. On parempi rakentaa ne säätiön asettamisvaiheessa. Tällöin ne on helppo sijoittaa vaaditulle tasolle ja etteivät ne loukkaa pohjan eheyttä.