Liukuvat portit ruuveilla - erojen, suunnittelun ja asennuksen vertailu

Liukuvien ulokekuporttien rakenteella on useita ominaisuuksia, jotka tarkoittavat niiden kätevämpää toimintaa verrattuna tavanomaisiin liukujärjestelmiin. Se ei vaadi asennusta alemman kiskon ja näin ollen ei ole tarpeen jatkuvasti puhdistaa kiskon ura sekä ylempi ristikappale, joka sallii autoja, joissa on korkea vaunut tai ylimitoitetut kuormat kulkevat. Liukuoviin ruuveilla on omat edut verrattuna konkreettisiin säätiöihin asennettuihin analogeihin, jotka palvelivat niiden suosimista yksityisten kotitalouksien omistajille.

Erot ja liukuovien rakentaminen

Oikein säädetty säätö ja oikea valinta liukuporttien rakenteellisista elementeistä, myös pohjasta, eivät salli liikkuvat kangastyypit koskettamaan maata ja aiheuttamaan vääristymiä sekä sen spontaania avaamista tai sulkemista.

Liukuvan portin leveys riippuu mahdollisuudesta jakaa tilaa aitaa pitkin, mutta jos ei ole rajoituksia, optimaalinen koko on 4,5-5 metriä. Kankaiden korkeus ei ole merkityksellinen, koska yläsuojaa aukossa ei rajoitu kulkevien autojen mittoihin. Ainoa esteettinen puoli voi toimia tukipisteeksi, sillä kadulta avoin kangas, joka kohoaa aidan yläpuolella nousevan peräpeilin kehyksen kanssa, näyttää ruma.

Irrotettavat portit on varustettu rullalaakereilla, jotka on kiinteästi kiinnitetty betoniperustuksen upotettuihin osiin tai kanavaan, joka yhdistää ruuvin paalut, jotka on asennettu kankaan avauspuolelle. Sen liikkuminen molempiin suuntiin johtuu alempaan päähän hitsattavaan ohjauspalkkiin tai kiskolle, johon telat on työnnetty.

Kannatinliukuporttien pääkuormaa oletetaan betonipohjalla tai ruuveilla, joten niiden valinnassa on järkevää kiinnittää huomiota kangasosan mittoihin ja painoon yhdessä ulokeosan kanssa. Muut komponentit pitävät portin heiluttaessa. Tämä on:

 • ylempi ja alempi keräilijä tai keräilijä;
 • tukitelaa kosketuksessa alemman saumurin kanssa;
 • tukevat rengasrullia.

Molemmat "ansoja" on kiinnitetty vastaanottavaan napaan. Se sijoitetaan toiselle puolelle portin sivupellin suhteen rullalaakereihin, mutta myös ne ovat pihalta.

Betonin ruuvausparin vertailu

Liukuvat portit ruuvipolleille asennetaan 2-3 päivässä, eikä työmaalla ole kiinteää kausittaista kehystä, mikä ei ole betonipohjan kaatamista. Se on pystytetty lämmin ja kuiva kausi. Lisäksi kestää lähes kuukausi tauon laastin lopulliseksi kiinteyttämiseksi, mikä merkittävästi viivästää itse portin asennusaikaa.

Ruuvipillojen asennusta ei tarvita:

 • soita kaivinkoneelle, joka maksaa paitsi hänen työnsä myös mahdolliset seisokit;
 • poista maaperästä johtuva liiallinen maaperä;
 • tilaa erikoislaitteita - voit ruuvata paalut käsin;
 • vaivaa liuos suurina määrinä tai anna valmiin seoksen;
 • päästä eroon häiritsevistä nurmikoista, jalkakäytävistä tai asfaltista, jota seuraa päällysteen palauttaminen;
 • pelkää työmekanismien kohinaa.

Epäilemättä ruuvipillojen etuja on enemmän kuin betonipohja. Niitä voidaan käyttää uudelleen, tarvittaessa uudelleenjärjestelystä paikasta toiseen, ja konkreettinen säätiö, joka on tarpeeton, jää makaamaan maahan. Vahvat metallipylväät eivät pelkää värähtelyjä ja vetolujuuksia, ja terien ansiosta ne sopivat täydellisesti ponnisteluihin. Värähtelystä peräisin oleva betoni voi alkaa murentua, minkä seurauksena telajärjestelmä irtoaa ja lopulta tulee käyttökelvottomaksi.

Ruuvipillojen näennäisesti korkeat kustannukset perustellaan asennuksen ja käytön aikana. Säätiö palvelee pitkään ja kankaita, jos niitä on asennettu oikein, ei tarvitse säätää säännöllisesti.

Yksi liukuvan portin etuista paalupohjaan on mahdollisuus paalua heikossa ja veteen kyllästyneessä maaperässä. Metalliputket, joissa terät on ruuvattu maahan, leikkaavat maaperän ei-kannattomat kerrokset, kunnes ne ovat tukevia. Jos portti asennetaan betonialustalle vaikeissa geologisissa olosuhteissa, tarvitaan lisätoimenpiteitä peruslaadun vahvistamiseksi, mikä lisää materiaalien ja työvoimakustannusten nousua.

Ruuvipalloja ei ole tarkoitettu kalliolle ja kiviselle maaperälle, jota pidetään miinuksena.

Betonipohjan rakentamiseksi liukuoviin sinun täytyy kaivaa pitkänomainen kaivanto pitkin maata jähmettymisen alapuolella olevaa aitaa. Tämä voi johtaa aidan tukipylväiden siirtymiseen. Lisäksi monoliittisen perustuksen sivuseinämien suuri pinta-ala, jos se asettuu putoavaan maaperään, joutuu puristuskuormien aikana pakkasessa, minkä seurauksena betonikivi vähitellen romahtaa. Ruuvien paaluilla ei ole tällaisia ​​vikoja.

Paalujen asentaminen liukuovien alle

Ruuvien paalujen koko riippuu maaperän hydrogeologisista olosuhteista ja jäätymisasteesta. Runojen pituus voi olla 1,5-2,5 metriä ja halkaisija 76, 89 tai 108 mm. Liukuvalinjan konsolin sivulla olevien ruuvipilojen välinen nousu on 2,5-3,5 metrin etäisyydellä.

Kiinnityskanavien asentaminen tukikanavan alapäähän sisältää useita vaiheita:

 • kiinnityspisteiden määrittäminen telamekanismin kiinnittämisen osalta ei ole kanavan päissä vaan jossain määrin etäisyydellä niistä;
 • asettelu;
 • poraamalla pienempää halkaisijaltaan (suhteessa kasaosaan) rei'itettyjä puutarhaporaa noin puolen metrin syvyyteen;
 • suora ruuvaaminen paaluilla;
 • asennettujen kannattimien yläosien kohdistaminen vaadittuun merkintään (ne on sijoitettava samalle tasolle);
 • täyttöaukot betonilla;
 • hitsausvinkkiä;
 • peruskanavan asennus;
 • kiinnitysrullan mekanismit.

Kun itsekiinnitysruuvin paalut tarvitsevat avustajaa. Työvaiheessa on välttämätöntä valvoa perustuspilarien pystytasoa. Kiinnikkeitä käsitellään korroosionestoaineilla.

Tukipohjan valmiuden jälkeen siirrä liukuportin välittömästi kokoonpano ja liinavaatteiden asennus rullamekanismeihin.

Järjestelmät on varustettu automaatiolla, jotta liitäntäkaapelit olisivat helppokäyttöisempää, mutta johdotuksen ulkoasu olisi valmistettava asiantuntijalta etukäteen ja erikseen. Ruuvipallojen pohjarakenne mahdollistaa sähköasentajan suorittamisen melkein missä vaiheessa portin asennusvaiheessa, mutta on muistettava, että teräskannattimet eivät ole maadoitettuja. Se on sijoitettava erikseen, muuten metallin korroosiota ei voida välttää.

Liukuovien ominaisuudet ruuveilla

Maahantulo mihin tahansa alueeseen, olkoon se yksityinen talo tai varastotila, tapahtuu aina portin kautta. Ne voivat olla eri versioita - saranoitu, liukuva tai liukuva. Nyt on tullut yhä suositumpaa. Tällainen kysyntä selittyy helposti portin asentamisen ja käytön helpottamiseksi. Nämä mallit säästävät työskentelytilaa alueella ja vaativat vähemmän erikoistaitoja asennusta varten. Irrotettavat portit voidaan asentaa eri tavoin. Ne on asennettu kiskolle tai ruuvipinoille.

Liukuovien ominaisuudet ruuveilla

Mikä tahansa rakentaminen alkaa säätiöllä. Liukuovien asentaminen ei ole poikkeus. Mutta maaperä ei aina ole homogeeninen rakennustyömaalla. Jos portit ovat pitkiä, esimerkiksi 6 m, alueita, joilla on myrkyllinen maa, voi esiintyä. Toiminnan aikana säätiö saattaa epäonnistua joissakin paikoissa. Tämä johtaa portin vääristymään ja epäonnistumiseen.

Kellarin leikkauksen estämiseksi käytetään paalujen asennustapaa.

Sillä on useita merkittäviä etuja rautatiekuljetuksen rakenteiden suhteen:

 • Käytön aikana kiskojen ei tarvitse tyhjentää kertynyttä likaa ja muita roskia.
 • Portin asentaminen paaluille luo luotettavasti rakenteen - portti ei loeloja edes sakkaa ja saviä maata.
 • Liukuvat portit ruuvipinoille asennetaan ilman ylempää rautatietä, mikä sallii korkeilla sivuilla varustetut kuorma-autot tai jääkaapit pääsemään alueelle.

Ruuveilla on asennuksen elementtinä kiistaton etu verrattuna tavanomaisiin betonipilarit. Muuttaessaan vuodenaikoja jäätymis- tai sulatusmaata ei vaikuta niihin. Ne ovat vahvoja, kestäviä ja lisäävät rakenteen elämää.

Lisäksi, jos portit asennetaan alueelle, jossa rakennukset ovat jo valmiina, ei ole aina mahdollista asentaa liukuportaita kiskojohtoihin. Ruuvit eivät luo tällaista ongelmaa.

Asennuspaikan valitseminen

Kun valitset paikan, johon liukuvat portit asennetaan paaluihin, sinun on otettava huomioon asennusominaisuudet. Jos maakerroksessa on kivinen pinta, on tarpeen käyttää paljon enemmän aikaa ja laitteita paalujen asennukseen.

Tällaiset portit on asennettava maahan, mikä mahdollistaa syvyys 2-3 metriä. Pilejä voidaan verrata isoja ruuveja, jotka on ruuvattu maahan. Jos maaperä sekoitetaan kiveen, sitä on vaikea tehdä. Ruuvattujen paalujen välinen etäisyys riippuu terän pituudesta, mutta on tavallisesti 2,5-3 m.

Asennus toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Ensin määritetään asennuspaikka. On tarpeen ottaa huomioon paitsi maan kunnon myös vapaan tilan saatavuus rullamekanismeille.
 • Laskelmat tehdään, joiden perusteella tuotemerkintä.
 • Tavallisten puutarhatyrsimien avulla tehdään pieniä syvennyksiä. Tällöin paaluilla ruuvattiin.
 • Pallot tasoitetaan maan yläpinnalla, paalujen tyhjä tila ja niiden ympärillä olevat ontelot täytetään betonilla.
 • Ohjauskanava on hitsattu, telamekanismit on asennettu.

Kehyksen teräsrakenteet leikataan edelleen maanpinnan tasolla, eikä niitä eroteta yleisestä rakenteesta.

Pallon halkaisijan oikean valinnan huomioon ottamiseksi otetaan huomioon rainan mitat. Niiden on kestettävä huomattavaa kuormitusta tuulesta ja itse rakenteen painosta. Näin ollen, mitä suurempi kapselin koko on, sitä paksummat paalut pitäisi olla.

Paalujen ja verkkojen kokoonpanon jälkeen lisärakenteet on asennettu ylä- ja alareunaan - rullan oppaat ja kiinnittimet. Siirtolaitteet asennetaan vastaanottopylvääseen ja kiinnitetään portti suljettuun asentoon. Paalun pituus ja halkaisija riippuvat suoraan maaperän koostumuksesta.

Materiaalien portit ja tarvikkeet

Paalut on valmistettu korroosiota aiheuttavista materiaaleista, joissa on ylimääräinen suojapinnoite. Tällaiset vaatimukset asetetaan kaikille paaluille riippumatta siitä, minkä tyyppistä maaperää ne asennetaan. Valitessaan ne sinun on kiinnitettävä huomiota laadunvarmennetta.

Piles ovat vakiokokoisia - 57-89 mm. Niiden terän korkeus vaihtelee 2000 - 4000 mm. Riippuen koosta, ne voidaan asentaa manuaalisesti tai erikoislaitteilla. Oven kehyksen valmistukseen käytetty profiiliputket. Ne eroavat halkaisijaltaan ja voivat vaihdella 50x50 - 60x40 mm. Rakenteelliset jäykisteet tehdään myös samoista putkista, mutta pienemmällä osuudella.

Portin pinnalle käytetään ammattimaisia ​​lattiapinnoitteita (esiohjelmoituja arkkeja). Se voi olla sekä yksipuolinen että kaksipuolinen, sillä on eri muoto ja syvyys aallosta. Nämä parametrit kuljettavat vain suunnittelun kuormitusta eivätkä vaikuta portin laatuun. Profiloitu lattia voidaan peittää portit sekä yhdeltä että kahdelta puolelta.

Lisäksi malli on varustettu niiden käyttöön tarvittavalla liittimellä:

 • Korroosionestokouru liikkeen suuntaan.
 • Eri painoiset konsolipalkit.
 • Vaunut (rullalaakerit).
 • Ylä- ja alahaarukka.
 • Pistokkeet ja pyöreät telat.

Irrotettavat portit on välttämättä varustettu automaattisella avausjärjestelmällä. Se on sähkömoottori, jossa on hammastettu teline. Asennettaessa sähkömoottoria sen kanssa asennetaan tavallisesti lisävarusteita - akku, joka takaa keskeytymättömän käytön, valokennojen ja merkkivalojen sekä manuaalisten ohjauspaneelien.

Porttien toiminnan ominaisuudet paaluilla

Ovimoottoriin on asennettu sähkömoottorit. Ne avaavat kangasta vain yhteen suuntaan, joten nämä ikkunaluukut voidaan asentaa aidan kulmakappaleisiin. Kun asennat kehyksen, jonka molemmin puolin on aita, sinun on otettava huomioon lisätilaa projektissa. Normaalille aukolle tällaisissa asennuspaikoissa on tarpeen sijoittaa 1,5 metrin leveä aidan sisäpuolelta. Tämä johtuu portin rakenteellisista ominaisuuksista - lukuun ottamatta lehtiä, niissä on ulokeosa, joka pysyy aivan perustana tukien ja aseman kanssa.

Hammaspyörä on hitsattu ovenlehden alareunaan. Kiitos hänelle, että portti avautuu ja sulkeutuu. Se vaatii vähemmän kunnossapitoa kuin muuntyyppisissä rakenteissa käytettävät raideoppaat. Jätteiden puhdistaminen on kuitenkin tehtävä säännöllisesti.

Lisäksi kanavan asentaminen paalun pohjalle voidaan tehdä jäykkänä, mutta säädettävänä. Tämä mahdollistaa portin alareunan korkeuden muuttamisen. Tällainen kiinnitysvaihtoehto olisi erinomainen valinta, jos tulevaisuudessa suunnitellaan asfaltti- tai betonilaatan asentamista.

Materiaalien ja asennuksen hinta

Liukuovien asennusta ei ole olemassa. Se on yksilöllinen kussakin tapauksessa ja muodostuu useista tekijöistä. Ensinnäkin rakenteen valmistuksessa käytettävien materiaalien kokonaiskustannukset - runko runko, itse kangasmitat, lisävarusteet ja lisävarusteet. Myös tämä komponentti vaikuttaa käytettävien materiaalien merkkeihin ja niiden laatuun.

Toiseksi se on valmistelutoimien kustannukset. Pileillä on eri pituudet ja halkaisijat, jotka vaikuttavat suoraan niiden asennuksen hintaan. Portin asennuksen kustannukset vaikuttavat myös erikoislaitteiden vuokraukseen - sen toimitukseen asennuspaikalle ja työnhinnalle. Jos maa on pehmeää ja paalujen koot ovat pienet, asennus voidaan suorittaa manuaalisesti ilman erityisiä laitteita.

Asennustyössä on mukana työryhmien palveluiden kustannukset. Lopulliset kustannukset riippuvat rakennusmateriaalin luovutushinnasta. Jos sähköä ei ole kytketty alueelle, sinun on maksettava sähkögeneraattoreiden vuokrasta. Yötyö vaatii lisävarusteiden käyttöä - valaisimia (mastoja tai kevyttorneja).

Yleiset suositukset, kun valitaan tyyppisiä liukuovia sivuston omistajille:

 • Valitessasi tiettyä rakennetyyppiä kannattaa käydä ammatillista tutkimusta sivustosi maaperästä, tutustua rakennetyyppien arvosteluihin. Sinun on myös otettava huomioon vuoden aika - vain kesäpäivät sopivat kaatamaan säätiö.
 • Nostettavat portit monoliittiseen perustukseen, jossa on sarakepidikkeet, voidaan asentaa paikkoihin, joissa maa on rakenteeltaan yhtenäinen ja joka ei ole riippuvainen siirtymästä tai sakkautumisesta.
 • Jos sivuston ominaisuudet eivät salli tällaisen portin asentamista, kannattaa lopettaa valinta liukumisvaihtoehdoilla ruuveilla.

Yksityiskohdat liukuovien asentamisesta ruuvipapeille löytyvät seuraavasta videosta.

Liukuovien asennus ruuveilla

Kaikkien yksittäisten kotitalouksien järjestelmien tyylin, halun toiminnallisuuden ja helppokäyttöisyyden merkki ovat liukuvat portit ruuvatyypeille, jotka varustavat sisäänkäynnin alueelle. Tämä optimaalinen ratkaisu tuo merkittäviä säästöjä sisäpihan käyttöön verrattuna tavanomaisiin kääntöoviin. Kauko-ohjain pienikokoisella kauko-ohjaimella säästää aikaa, mutta myös terveyttä epäsuotuisissa sääolosuhteissa, kun kara avautuu kapealla portilla, jossa on automaattinen sulkeminen.

Kierrä kasa

Kallistettujen liukuovien asentaminen jalustalle sisältää useita ominaisuuksia, jotka tarjoavat mukavampaa toimintaa perinteiseen liukujärjestelmään verrattuna. Näihin kuuluvat seuraavat asiat:

 • ei ole pohjakiskkoa - ei tarvitse puhdistaa säännöllisesti raiteita;
 • ylärajaa ei tarvita, mikä mahdollistaa vapaasti matkustamisen korkeille pakettiautoille tai laitureille, joilla on ylimitoitettu lasti;
 • nopea asennus milloin tahansa vuoden aikana ilman maanpäällisiä töitä, maa-tärinää (tärkeä tiheä rakentaminen), kova ääni ja erityisten raskaiden laitteiden käyttö;
 • vahvuus, luotettavuus tukipilareiden varsinaisessa syvyydessä, alhainen rakennusbudjetti.

Ruuvatuilla ruuveilla, joilla on portit, on kiistaton etu betonipilarien suhteen, sillä asianmukaisen asennuksen jälkeen maakerrosten kausittaiset vaikutukset jäätymisasteen yläpuolella eivät ole vahingollisia.

Jotta voit asentaa pohjan liukuoviin ruuveilla, sinun on merkittävä vain 3 pistettä tukien sijainnista

Tämä tekniikka on erinomainen jo rakennetulle ja hienostuneelle alueelle, käytännöllisesti katsoen ympäristöä vahingoittamatta.

Kannustettujen porttien toimivuus koostuu siitä, että niiden järjestelmä sisältää automaatiopaketin taajuusmuuttajalle ja ajoturvallisuudelle avoimessa ovessa. Laitteen ja kytkentäkaavion laatii ammattihenkilö suunnitteluvaiheessa erikseen.

Ruuvime- nitelineille uudelleenkäyttömahdollisuus säilyy, jos tämä malli on tilapäinen.

Ainoa rajoitus portin paakaruuveille on geologiset olosuhteet. Jos rakennustyömailla on kivikkoisia ja kiviseikkoja, sinun on käytettävä betonia kestävän ja kestävän rakenteen saamiseksi.

suunnittelu

Portin asentamisen perusta on valita ruuvipuristinelementti ja tapauksissa, joissa pääkaupunki on jo asennettu samaan tyyliin paikallisen alueen mallin kanssa.

Pileillä ei ole yhteyttä aitaukseen

Teräsputket yksinkertaisesti leikkaavat maaperän tasoa ja eivät eroa tiilipylväiden yleisestä taustasta, kuten tässä kuvassa:

Suunnittelua laskettaessa pääolotus on aukon leveys ja korkeus, joka määrittelee runkoprofiilin profiilit ja ruuvipillojen Ø. Pääpainot ja tuulikuormat koetaan liukuporttien konsoleilla, jotka siirtävät ne spiraaliputkien tukipohjaan, joten laskettaessa on tarpeen lisäksi laskea verhokäyrän suhde liikkuvan rainan massaan.

Koottu runko on varustettu komponenttiosilla, jotka kiinnittävät rakenteen vakaan tasoon. Tämä numero sisältää seuraavat tiedot:

 • ylemmät ja alemmat saaliit;
 • tukitelat, joihin ala- palkki liikkuu;
Työskentelypiirustus liukuvien porttien asentamiseksi ruuveille

Siirtolaitteet on asennettu vastaanottopylväälle ja antavat jäykkyyden koko rakennetta varten portin suljetussa asennossa.

Tällaisten porttien käyttökelpoisen aukon leveys riippuu vapaasta tilasta, joka on välttämätön kehyksen liikkumiseksi aitaa pitkin. Jos ei ole rajoituksia, optimaalisen span-pituuden katsotaan olevan pylväiden väliltä 4,5 - 5 m. Pilarien korkeudella ei ole merkitystä, koska ei ole kiinteää ylälevyä.

Runkorakenteessa on vakiokehys, sitä ei ole peitetty hankkimalla jatkuvan raskasrunko estetiikka, mikä lisää myös tuulikuormaa.

Työn ominaisuudet

Sähköisen aseman avulla portti avataan yhdellä valitulla suunnalla, joten ne voidaan asentaa suljetun alueen kulmiin. Jotta ne pystyisivät täysin avaamaan kiinteän aidan sisäpuolella, sinun on annettava etäisyys, joka on 1,5 kertaa avaamisnopeuden leveys. Tämä johtuu liukuvan porttilevyn rakentavista mitoista, joissa liikkuvan siiven pinta-alaa lukuun ottamatta on säiliöön jäljellä oleva ulokeosa. Hän on samaan aikaan vastapaino, joka pitää portin aseman tietyssä vaaka- ja pystytasossa.

Irrotettavat portit perustuvat rullalaakereihin, jotka on kiinteästi kiinnitetty kanavaan, joka on hitsattu ruuvipinoihin ja leikattu maatason tasolle. Liikkuvuus molempiin suuntiin tapahtuu siirtämällä sähkökäytön akselin pyöriminen hammastangolle, joka on hitsattu portin koko liikkuvan osan profiilin alareunaan.

Tuki asennetaan konsolin alle

Tässä valokuvassa näkyy sähköhitsauksen avulla kiinnitetty kiinteä tukiosa asennettuihin ruuvipapeihin:

Kannatinosan kiinnitys kanavasta ruuvipinoihin voidaan tehdä ei säädettävissä (hitsauskoneella), mutta säädettävissä (laipallinen, pulttiliitoksilla). Tällöin on mahdollista vaihtaa terän asennuksen korkeutta ja säätää alempaa välystä tarvittaessa. Esimerkiksi tiekannan myöhemmässä asennuksessa.

Käytetyt ruuvipillojen koot riippuvat alueen maaperän koostumuksesta ja jäätymisasteesta tehdyistä teknisistä ja geologisista tutkimuksista. Pilarien pituus on 1,5 metriä - 2,5 metriä asennettavaksi maanpinnalla, 4 metriä - käytettäväksi maaliasennuksena. Ulompi putki Ø 76 mm - 108 mm. Ruuvien paalujen asennuskulma liukuvan lehtien konsolin alle on 2,5 - 3,5 m.

Tässä videossa näytetään liukuporttien asennus talviurheilulle:

Liukuvat portit ruuveilla: suunnitteluominaisuudet

Sisäänkäynti on tärkeä osa talon rakentamista. Liukuporttien liukuportit on yksi suosituimmista maahantulon puhdistusmenetelmistä. Suunnittelutoiminnot yhdistävät sekä korkeat toiminnot että mukavan ulkonäön.

Kaikki edut

Käännettävät portit voidaan asentaa sekä betoniin että ruuveille.

Betonimateriaalin käyttö - vuosien mittainen menetelmä. Valtava määrä maanomistajia käyttää sitä, mutta samalla ei ole mitään ongelmia, koska siinä ei ole tällaisia ​​miinuksia.

Miinusten puuttuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että malli on aika testattu ja täydellinen.

Porttien asentaminen ruuveilla on suhteellisen uusi menetelmä, jolla on useita etuja betonirakenteeseen nähden:

 1. Mahdollisuus asentaa portti mihin tahansa maaperään. Monoliittista betonipohjaa saa käyttää vain alueilla, joilla on kiinteä, ei-aktiivinen maaperä. Pilarin perustukset mahdollistavat porttien asentamisen jopa suolla maaperään.
 2. Lisääntynyt voima. Käytettäessä liukuoviä rakenteen tukielementeissä tapahtuu hyvin suuri kuorma: laajempi aukko, sitä suurempi se on. Varmuus ruuvipinoista mahdollistaa sen kompensoinnin, mikä lisää koko järjestelmän kulutuskestävyyttä.
 3. Edullinen hinta. Laajamittaisen kaivutyön tarve, kun käytetään ruuvipinoja tukena, ei ole enää tarpeen. Tämä on erittäin hyödyllistä työn kustannuksille sekä asennukseen käytetyn ajan ja vaivan.
 4. Rakenneosien vähimmäismäärä.

Tältä osin useita etuja ilmenee samanaikaisesti:

 • koska alemman ohjaimen puuttuminen johtuu siitä, että kiskojen urien puhdistaminen on välttämätöntä;
 • ei ylävartaloa, mikä lisää merkittävästi kuljetuksen sallittuja mittoja;
 • kevyt korjaus rikkoutumisen varalta.

Suunnittelun erottuvat ominaisuudet

Liukuvat portit eroavat toisista liukujärjestelmistä, lähinnä siksi, että ne avautuvat vain yhteen suuntaan. Tähän liittyy suuri avaruus aitaa pitkin - puolitoista kertaa enemmän kuin tuotteen leveys.

Oviaukon mitat valitaan erikseen, riippuen telakan ja auton merkin tilasta. Suunnittelu sopii täydellisesti nurkkasegmentteihin, joita ei ole saatavilla muilla liukurakenteilla.

Mitä sinun tarvitsee tietää ruuvipylväät liukuovista?

Mikä on väärässä konkreettisessa säätiössä?

Betoniperusta on todistettu ja ehdottomasti sopiva ratkaisu (ks. Artikkeli liukuvien porttien tyypeistä). Portaat on asennettu kiinteälle pohjalle varsin paljon, ne toimivat, kaikki on kunnossa. Vakalla, ei-aktiivisella maaperällä sinulla ei todennäköisesti ole mitään ongelmia. Mutta ei kaikkialla maassa niin ennustettavissa. Usein on alueita, joilla on suolaa tai savea, samoin kuin pohjaveden läheisyydessä sijaitsevia alueita. Tällainen maaperä ulkoseinässä turpoaa tai asettuu - yhdellä sanalla liikkuu. Ja yhdessä maan kanssa myös portin perusta liikkuu, mikä saa portin siirtymään, joskus niin voimakkaaksi, että portti ei enää sulkeudu, koska se ei kuulu halkaisijoihin.

Monoliittisella säätiöllä on toinen haitta - se on ajoitus, monimutkaisuus ja sen seurauksena asennuksen kustannukset. Kun säätiö on kaadettu, se on varattava vähintään viikkoa ennen kuin liukuvan portin asennus voidaan aloittaa.

Miksi sitten tarvitset ruuvipalloja?

Ruuvipalloja tarvitaan vain suojelemaan maaperän liikkumista. Ne ruuvataan syvälle maahan (tavallisesti 2,5 metriä) ja kiinnitetään kiinteisiin maakerroksiin. Lisäksi paaluilla on pienempi pinta-ala verrattuna monoliittiseen perustukseen, joten niitä on vaikeampi työntää pois maasta.

Lisäksi liukuoviin ruuvipapeille asennetaan 1 päivä.

Piles on metalli, ei se korroosiota?

Tavallinen metalli on altis korroosiolle ja lopulta romahtaa. Ja markkinoilla on halpoja, huonolaatuisia pahoja, jotka varmasti ruostuvat. Mutta on myös laadukkaita paaluja, joissa on hyvä korroosionestopinnoite (galvanoidut, anodisoituneet, maalatut). Kuten tavallista, suosittelemme, että emme säästä säästöön ja ostamaan paaluja luotettavilta valmistajilta.

Mitkä ruuvipallot sopivat minulle?

Liukuoviin tarvitaan vähintään 2 paalua pohja-alustalle ja 1 paalu vastaanottopylväälle. Toisin kuin talot, liukuvat portit liikkuvat jatkuvasti, joten ne aiheuttavat tärinää ja lisäkuormaa, vaikka pienemmät. Siksi suosittelemme käyttämään vähintään 89 mm: n halkaisijaltaan (tavallisille portille 4x2 metriä) ja paremmin kuin 108 mm (suurille ja raskaille portille). Ruuvipätkän pituus riippuu alueen maaperästä (kuinka syvät kiinteät kerrokset ovat), mutta kokemuksesta voimme sanoa, että useimmissa tapauksissa sukelluspituus on 2,5 metriä enemmän kuin tarpeeksi.

Kuinka ne ruuvataan?

Ruuvaamalla ruuvipilareita on erittäin tärkeää pitää pystysuora. Pienet poikkeamat voivat vaikuttaa haitallisesti säätiön laatuun tulevaisuudessa. Siksi erikoisvarusteita käytetään ruuvipallojen ruuvaamiseen. Vääntömomenttielementti on hydraulinen asennus, joka voi olla käsin tai asennettuna laitteistoon. Sen avulla 2,5 m ruuvipuristin ruuvataan 30 minuutissa. Pystysuhdetta ohjataan tasolta. Voit myös ruuvattaa paalut käsin, mutta se on paljon vaikeampaa ja pidempi.

No, paalut ovat ruuveilla, miten laittaa portti niihin?

Asennetut paalut leikataan siten, että kanava, joka asennetaan päälle, oli portin "nolla" tasolla. Mutta ennen asennusta, paalut kaadetaan betoniin! Paalujen asennustekniikan mukaan paalut on täytettävä betonilla estääkseen veden kerääntymisen paalussa. Koska vesi laajenee, kun se jäätyy ja voi vahingoittaa kasaa.

Kun olemme täyttäneet paalut betonilla, hitsataan kanava paalujen päälle, laatoimme liukuporttien sähkökäyttöön (esimerkiksi kulmien avulla), hitsataan tukipylväät. Kiinnitä pultit kanavapalkkiin ja kiinnitämme kiinnityslevyn niihin. Sitten kaikki on kuin tavanomaisten liukuporttien asentaminen: asenna rullat levyyn, asenna kiinnittimet, ohjaimet, automaatio ja niin edelleen.

Se kuulostaa kauniilta, mutta en halua luoda kokeita! Kuinka luotettavia he ovat?

Ruuvat on kasvanut pitkään rakentamisessa, etenkin alueilla, joilla on "vaikea" maaperä. Halkaisijasta riippuen ne kestää painon 5 - 20 tonnia. Pilejä luotettavasti esiteltiin talojen rakentamisessa, pienissä arkkitehtonisissa rakenteissa, aidojen asentamisessa ja pilarien asennuksessa. Ruuvaa pylväitä liukuoville käytettiin suhteellisen hiljattain, mutta jo olemassa olevia todellisia esineitä, jotka ovat työskennelleet talven läpi, niitä ei ole "ohjattu", eivätkä ne ole "uponnut". Kaikki asennetut paalut ovat taatut.

Liukuvat portit ruuveilla

Liukuovien asennus ruuveilla

Ruuvipillojen sisäänvedettävät portit ovat nyt yhä enemmän suosittuja kuluttajien keskuudessa, etenkin niille, jotka ovat perustaneet maatilansa. Tämäntyyppisen rakenteen suosio kasvaa syystä - rakennusorganisaatioiden kyselyjen tulosten mukaan osoittautui, että niiden asennus on taloudellisesti kannattavaa ja että asennus on nopeaa vertaisverkostoihin verrattuna.

Miksi ruuvipallot?

Ruuvatyynyihin on 5 etua liukuovista:

 1. Nopea asennus lyhyessä ajassa ja mahdollisuus kiinnittää jopa talvikuukausina (paaliruuvirakenteen ansiosta työ voidaan tehdä myös jäädytettynä),
 2. Pitkän kaivaustyön puuttuminen sivustossa (keskimäärin asennus kestää yhden päivän).
 3. Suunnittelu on kestävää ja luotettavaa, koska kiinnitys on haluttua syvyyttä maaperän syvyydessä.
 4. Asennustyöt ovat hiljaisia ​​ja tuotteet ovat pienikokoisia ja kevyitä, joten ne eivät kestä paljon tilaa.
 5. Valmiin tuotteen alhainen hinta, joka saavutetaan työpisteen kalliiden raskaiden koneiden puutteesta johtuen.

Mikä on kehys liukuovista?

Monen tapaan minkä tahansa liukuvien porttien käyttöikä liittyy paalujen profiilin ja halkaisijan valintaan. Lisäksi tehtäessä työtä on noudatettava useita vaatimuksia ja vastaavia työvaiheita, minkä seurauksena itse asennusprosessin lukutaito tulee erittäin tärkeäksi.

Päätehoa ja sivukuormaa koetaan liukuovien konsoleilla, minkä jälkeen se siirretään pohjalle ruuvipinoilta. Tämän seurauksena laskemista varten on tarpeen lisäksi laskea ja verrata mittoja pääverkon painoon. Kulman ja profiilin konsoliosassa lasketaan erikseen. Lisäksi kehys koostuu myös osista, jotka pitävät mallin heiluttaessa. Näitä ovat:

 • Yksityiskohdat ylemmän ja alemman saalistajan osalta;
 • Näytteenottotela kosketuksessa alemman keräyslaitteen kanssa;
 • Erilaisia ​​tukirenkaita erikoisrullilla.

Molemmat saaliit olisi kiinnitettävä suoraan vastaanottavaan virkaan. Samaan aikaan ne on kiinnitettävä rullalaakereita vastapäätä olevalta sivulta. Tämä varmistaa rakenteen jäykkyyden, eikä portti heiluta voimakkaita tuulia.

Paalut ovat parempia kuin betoni

Rumpuporakojen lisäksi järjestelyyn käytetään myös betonipohjaa. Liukuportaat ruuvipolleille voidaan asentaa 1 päivän sisällä, kun taas kiinteän jäykän kehyksen ei tarvitse olla kauden oikea toiminta. Sen sijaan betonialusta on parasta täyttää kesällä, muuten pohjavesi voi tuhota sen ja muotoilu ei kestää edes vuodeksi. Myös konkreettisen perustan ollessa valmis, kestää melkein kuukausi aikaa odottaa laasti lopulliseksi kiinteyttämiseksi.

Vaihtoehtoisesti liukuportteilla on seuraavat edut:

 1. Ei tarvitse soittaa kaivukoneelle;
 2. Ei tarvitse poistaa ja siirtää ylimääräistä maaperää, joka ilmenee betoniperustuksen järjestelyn kaivaustyön tuloksena;
 3. Paalut voidaan asentaa manuaalisesti ilman erityisiä laitteita;
 4. Nurmikkoa, jalkakäytävää tai asfalttia ei ole vaikutettu portin viereen;
 5. Melun puuttuminen käyttömekanismeista.

Metallipino liukuoville

Tämän seurauksena betoniperustaan ​​verrattuna paalujen perusta on enemmän etuja. Näiden etujen lisäksi sinun ei pidä unohtaa, että paalut voidaan käyttää uudelleen. Tarvittaessa on tarpeen järjestää uudelleen ja täyttää ne määritellyssä paikassa. Jos kaatat betoniraudan, jos muutat esterakenteen sijaintia, sinun on yksinkertaisesti haudata tai purkaa se.

On myös tärkeää, että kiinteät metallipylväät eivät pelkää tärinää ja vetolujuuksia. Värähtelystä syntyvä betoni hajoaa, mikä johtaa rullajärjestelmän taivuttamiseen, joka ajan mittaan tulee yksinkertaisesti käyttökelvottomaksi.

Kuilu-ruuvin säätiö ei kuitenkaan pysty selvittämään, onko sivustosi kallioinen ja kivinen maaperä. Täällä luodaan kestävä rakenne on sovellettava konkreettisia.

Työvaiheet laitteen liukuovista

Kaikki asennustyöt vähennetään kahteen päävaiheeseen - säätiön asennus ja vahvan kehyksen luominen.

Vaihe 1 - Paalun asennus

Laadukasta asennusta varten sinun on ensin tehtävä geologinen tutkimus sivustosi alueesta. Jos savi sijaitsee tulevien porttien alla 1-1,5 metrin syvyydessä, on tarpeen hankkia 3-4 metriä pitkiä paikkoja. Paalujen sijainnin merkitseminen asennuspaikalla tai manuaalisesti on tarpeen ruuvaa paalut maakerrokseen. Muista noudattaa kiertyneen paalun ja maan välistä kohtisuoruutta. Voit tehdä tämän asettamalla pätkän keskelle. Katso video kuinka kiristää kasa.

Paalun kääntö on välttämätöntä, kunnes etäisyys maanpinnalta pylvään yläosaan on 30-50 cm. Kun kaikki paalut on asennettu paikalle, on tarpeen tarkistaa niiden pystysuuntaus ja keskittää ne. Tarvittaessa hitsataan pienet saranat pylväiden päihin, joihin porttikehys kiinnitetään.

Vaihe 2 - liukuvan porttikehyksen kokoaminen

Kehyksen kokoaessa kiinnitä erityistä huomiota profiilin osan valintaan. Valitse halkaisija vähintään 5 cm, sillä muutoin portilla on ensimmäinen vahva tuuli. Tulevan portin mittaamisen ja profiilihiomakoneen leikkaamisen jälkeen on tarpeen kiinnittää tukitelat.

Jos perustus laaditaan laadullisesti ja sujuvasti, profiileilla varustetut rullat koskettavat vain liitoksia. Käytä tukirenkaita jäykkyyden luomiseen portin kulmissa.

Näin voit välttää porttien vinoutumisen, ja ne kulkevat tasaisesti pitkin ohjaimia rinnakkain maahan. Teoksen lopussa sinun on vain maalattava liukuvat portit ja koristettava ne taotut tuotteet omalla tahdollaan.

Liukuvat portit ruuveilla - erojen, suunnittelun ja asennuksen vertailu

Liukuvien ulokekuporttien rakenteella on useita ominaisuuksia, jotka tarkoittavat niiden kätevämpää toimintaa verrattuna tavanomaisiin liukujärjestelmiin. Se ei vaadi asennusta alemman kiskon ja näin ollen ei ole tarpeen jatkuvasti puhdistaa kiskon ura sekä ylempi ristikappale, joka sallii autoja, joissa on korkea vaunut tai ylimitoitetut kuormat kulkevat. Liukuoviin ruuveilla on omat edut verrattuna konkreettisiin säätiöihin asennettuihin analogeihin, jotka palvelivat niiden suosimista yksityisten kotitalouksien omistajille.

Erot ja liukuovien rakentaminen

Oikein säädetty säätö ja oikea valinta liukuporttien rakenteellisista elementeistä, myös pohjasta, eivät salli liikkuvat kangastyypit koskettamaan maata ja aiheuttamaan vääristymiä sekä sen spontaania avaamista tai sulkemista.

Liukuvan portin leveys riippuu mahdollisuudesta jakaa tilaa aitaa pitkin, mutta jos ei ole rajoituksia, optimaalinen koko on 4,5-5 metriä. Kankaiden korkeus ei ole merkityksellinen, koska yläsuojaa aukossa ei rajoitu kulkevien autojen mittoihin. Ainoa esteettinen puoli voi toimia tukipisteeksi, sillä kadulta avoin kangas, joka kohoaa aidan yläpuolella nousevan peräpeilin kehyksen kanssa, näyttää ruma.

Irrotettavat portit on varustettu rullalaakereilla, jotka on kiinteästi kiinnitetty betoniperustuksen upotettuihin osiin tai kanavaan, joka yhdistää ruuvin paalut, jotka on asennettu kankaan avauspuolelle. Sen liikkuminen molempiin suuntiin johtuu alempaan päähän hitsattavaan ohjauspalkkiin tai kiskolle, johon telat on työnnetty.

Kannatinliukuporttien pääkuormaa oletetaan betonipohjalla tai ruuveilla, joten niiden valinnassa on järkevää kiinnittää huomiota kangasosan mittoihin ja painoon yhdessä ulokeosan kanssa. Muut komponentit pitävät portin heiluttaessa. Tämä on:

 • ylempi ja alempi keräilijä tai keräilijä;
 • tukitelaa kosketuksessa alemman saumurin kanssa;
 • tukevat rengasrullia.

Molemmat "ansoja" on kiinnitetty vastaanottavaan napaan. Se sijoitetaan toiselle puolelle portin sivupellin suhteen rullalaakereihin, mutta myös ne ovat pihalta.

Betonin ruuvausparin vertailu

Liukuvat portit ruuvipolleille asennetaan 2-3 päivässä, eikä työmaalla ole kiinteää kausittaista kehystä, mikä ei ole betonipohjan kaatamista. Se on pystytetty lämmin ja kuiva kausi. Lisäksi kestää lähes kuukausi tauon laastin lopulliseksi kiinteyttämiseksi, mikä merkittävästi viivästää itse portin asennusaikaa.

Ruuvipillojen asennusta ei tarvita:

 • soita kaivinkoneelle, joka maksaa paitsi hänen työnsä myös mahdolliset seisokit;
 • poista maaperästä johtuva liiallinen maaperä;
 • tilaa erikoislaitteita - voit ruuvata paalut käsin;
 • vaivaa liuos suurina määrinä tai anna valmiin seoksen;
 • päästä eroon häiritsevistä nurmikoista, jalkakäytävistä tai asfaltista, jota seuraa päällysteen palauttaminen;
 • pelkää työmekanismien kohinaa.

Epäilemättä ruuvipillojen etuja on enemmän kuin betonipohja. Niitä voidaan käyttää uudelleen, tarvittaessa uudelleenjärjestelystä paikasta toiseen, ja konkreettinen säätiö, joka on tarpeeton, jää makaamaan maahan. Vahvat metallipylväät eivät pelkää värähtelyjä ja vetolujuuksia, ja terien ansiosta ne sopivat täydellisesti ponnisteluihin. Värähtelystä peräisin oleva betoni voi alkaa murentua, minkä seurauksena telajärjestelmä irtoaa ja lopulta tulee käyttökelvottomaksi.

Ruuvipillojen näennäisesti korkeat kustannukset perustellaan asennuksen ja käytön aikana. Säätiö palvelee pitkään ja kankaita, jos niitä on asennettu oikein, ei tarvitse säätää säännöllisesti.

Yksi liukuvan portin etuista paalupohjaan on mahdollisuus paalua heikossa ja veteen kyllästyneessä maaperässä. Metalliputket, joissa terät on ruuvattu maahan, leikkaavat maaperän ei-kannattomat kerrokset, kunnes ne ovat tukevia. Jos portti asennetaan betonialustalle vaikeissa geologisissa olosuhteissa, tarvitaan lisätoimenpiteitä peruslaadun vahvistamiseksi, mikä lisää materiaalien ja työvoimakustannusten nousua.

Ruuvipalloja ei ole tarkoitettu kalliolle ja kiviselle maaperälle, jota pidetään miinuksena.

Betonipohjan rakentamiseksi liukuoviin sinun täytyy kaivaa pitkänomainen kaivanto pitkin maata jähmettymisen alapuolella olevaa aitaa. Tämä voi johtaa aidan tukipylväiden siirtymiseen. Lisäksi monoliittisen perustuksen sivuseinämien suuri pinta-ala, jos se asettuu putoavaan maaperään, joutuu puristuskuormien aikana pakkasessa, minkä seurauksena betonikivi vähitellen romahtaa. Ruuvien paaluilla ei ole tällaisia ​​vikoja.

Paalujen asentaminen liukuovien alle

Ruuvien paalujen koko riippuu maaperän hydrogeologisista olosuhteista ja jäätymisasteesta. Runojen pituus voi olla 1,5-2,5 metriä ja halkaisija 76, 89 tai 108 mm. Liukuvalinjan konsolin sivulla olevien ruuvipilojen välinen nousu on 2,5-3,5 metrin etäisyydellä.

Kiinnityskanavien asentaminen tukikanavan alapäähän sisältää useita vaiheita:

 • kiinnityspisteiden määrittäminen telamekanismin kiinnittämisen osalta ei ole kanavan päissä vaan jossain määrin etäisyydellä niistä;
 • asettelu;
 • poraamalla pienempää halkaisijaltaan (suhteessa kasaosaan) rei'itettyjä puutarhaporaa noin puolen metrin syvyyteen;
 • suora ruuvaaminen paaluilla;
 • asennettujen kannattimien yläosien kohdistaminen vaadittuun merkintään (ne on sijoitettava samalle tasolle);
 • täyttöaukot betonilla;
 • hitsausvinkkiä;
 • peruskanavan asennus;
 • kiinnitysrullan mekanismit.

Kun itsekiinnitysruuvin paalut tarvitsevat avustajaa. Työvaiheessa on välttämätöntä valvoa perustuspilarien pystytasoa. Kiinnikkeitä käsitellään korroosionestoaineilla.

Tukipohjan valmiuden jälkeen siirrä liukuportin välittömästi kokoonpano ja liinavaatteiden asennus rullamekanismeihin.

Järjestelmät on varustettu automaatiolla, jotta liitäntäkaapelit olisivat helppokäyttöisempää, mutta johdotuksen ulkoasu olisi valmistettava asiantuntijalta etukäteen ja erikseen. Ruuvipallojen pohjarakenne mahdollistaa sähköasentajan suorittamisen melkein missä vaiheessa portin asennusvaiheessa, mutta on muistettava, että teräskannattimet eivät ole maadoitettuja. Se on sijoitettava erikseen, muuten metallin korroosiota ei voida välttää.

Ruuvien paalujen käyttö tukipylväiden pohjana auttaa nopeasti rakentamaan puutarhakeittoa tai takapihalle. Niiden asennus voidaan tehdä itsenäisesti, johon osallistuu kaksi tai kolme henkilöä. Pallojen koko riippuu paikan painosta ja maaperän olosuhteista.

Aseen tai ulkorakennuksen itsenäisen rakentamisen alkaessa jokainen kodin käsityöläinen haluaa tietää, kuinka paljon materiaalia hän tarvitsee. Paalusäätiölle paalujen määrän laskeminen voidaan tehdä niiden kantavuuden ja taulukkotietojen perusteella, jotka osoittavat kuormien mahdollisen suuruuden rakenteen pintaosasta.

Pile-pohja mahdollistaa höyrystetyn betonin talon vaikeissa maissa ja korotetussa pohjaveden pinnalla. Pile cap-sidonta pylväskankaalla luo luotettavan tuen muurattuihin seiniin, joten halkeamia ja haketusta ilmastetusta betonista ei todennäköisesti tule näkyviin. Mutta vain, jos työ suoritetaan oikein.

Liukuovien asennus ruuveilla

Liukuvien porttien suosio ruuveilla on yhdistetty:

 • yksinkertainen asennus
 • kätevä toiminta,
 • säästää sivuston tilaa suunnittelutoimintojen ansiosta,
 • luotettavuus
 • sen arvoinen.

Tärkeä tekijä on liukuvien porttien asentaminen vain yhden tai kahden päivän aikana, jopa veden kyllästyneillä ja heikoilla maaperillä.

Suunnittelun ominaisuudet

Suunnittelun valinta alkaa teknisten parametrien määrittelystä. Leveys on 4,5-5,0 metriä (ilman rajoituksia). Ainoa korkeuskorjaus on korreloida aidan ja portin korkeus. Liukuvat portit kuuluvat liukujärjestelmiin, mutta niillä on useita suunnittelutoimintoja, esimerkiksi alemman ohjaimen puuttuminen. Tämä helpottaa asennusta ja käyttöä. Toinen piirre on rakenteen muutos avattaessa yhteen suuntaan, mikä sallii asennuksen monimutkaisilla alueilla.

Huomaa: Aseen sisäpuolelle on tarpeen sijoittaa liukuoviin ulompi osa, johon ilman täysi toiminta on mahdotonta. Asennusohjelma vaatii 1,5 kertaa leveyden aukon. Konsoli pitää mallin halutussa asennossa (pystysuora ja vaakasuora) ja toimii vastapainona.

Liukuvan portin konsoliosa ottaa kuorman (teho ja puoli) ja siirtää sen pohjaan. Helppo asennustekniikka ja porausruuvin luotettavuus on vaihtoehto betoniperustalle. Pilejä asennetaan terän aukon sivulle ja kiinnitetään kanavalla.

Laskelmien yhteydessä on välttämätöntä korjata yleiset mitat kankaan painoon. Oikein valittu profiilin osa ja ruuvipilareiden halkaisija tarjoavat pitkän palvelun liukuoviin. Sinun on myös määritettävä konsoliosan kulma ja profiili.

Portin runko täydentää elementtejä, jotka pitävät rakenteen heiluttaessa:

 • kaksi siipikarjaa (catchers), ylempi ja alempi;
 • joka on kosketuksessa alemman keräyslaitteen kanssa;
 • rengas, jossa on erikoisrullat.

HUOM! Molemmat sieppaajat on kiinnitetty vastaanottavaan napaan. Tämä virka on asennettu rullien rakenteeseen vastakkaiselle puolelle. Kanavalle kiinnitetyt siepparit ja rullalaakerit sijoitetaan aitauksen sisäpuolelta.

Liukuovien suunnittelu ruuveilla on luotettava ja ansaitsee aina positiivisen palautteen omistajilta. On tärkeää valita elementit ja tehdä muutoksia. Näin vältetään liukuvien porttien spontaani avaaminen ja sulkeminen, vääristymät ja maalauksen kosketus maahan.

Ruuvipillojen asennus

Ruuvipallot valitaan riippuen maaperän jäädyttämisestä työalueella ja hydrogeologisissa olosuhteissa. Teräsputki (teräsputki) saavuttaa 2,5 m, sillan läsnä ollessa asennuspaikalla paaluilla 3,0-4,0 metriä. Yleiset halkaisijat ovat 76, 89 ja 108 mm.

Kuinka monta paalua tarvitset liukuoviin?

Pallojen määrä riippuu rakennustyypistä, pohjaveden ominaisuuksista ja pohjaveden läheisyydestä. Ruuveja ei ole tarkoitettu kalliolle ja kiviselle maaperälle.

Kiinnitysosat on kiinnitetty 2,5-3,0 metrin välein.

Asennustyöt

Asennus sisältää:

 1. määrittää ensin asennus sijainti, ottaen huomioon, että rulla mekanismeja on hitsattu tietyn etäisyyden päässä päistä kynnys;
 2. merkintä tehdään;
 3. Asennus suoritetaan maatukien halutulle syvyydelle, lähtö- reiät porattu syvyyteen 0,5 m käyttäen puutarha poran (poran halkaisijan on oltava pienempi kuin ruuvin halkaisija paalut). Pystysuoraan paalun ja maan itse suorituskyvyn työn tarkastetaan taso, joka on asetettu keskelle putki;
 4. asennetut tuet leikataan oikeaan tasoon tasaamiseksi;
 5. betoniliuos kaadetaan runkoihin;
 6. peruskanava on asennettu ruuvipinoille;
 7. rullamekanismit hitsataan kanavaan;
 8. vastaanottava pylväs on kiinnitetty yhteen ruuvaan;
 9. ohjauspylväs on kiinnitetty toiseen ruuvaan tai kanavapalkkiin;
 10. ruuvipallot kierretään niin, että etäisyys maanpinnasta rakenteen yläreunaan on 0,3-0,5 m.

Huomaa: prosessikiinnittimet korroosionestoaineella.

Liukuporttien asennus ruuveilla voidaan suorittaa itsenäisesti avustajan kanssa. Paalujen asennuksen jälkeen liukuportin kokoonpano ja terän asennus rullille alkavat. Sähköliitäntä voidaan tehdä missä tahansa vaiheessa, mutta maa ei saa olla tuettu. Tuloksena on siisti rakenne, joka tulevaisuudessa ongelmitta voidaan korvata uudella tai siirtää toiseen paikkaan.

Ruuvipillojen edut

Yksi eduista määräytyy tuotteen suunnittelun piirteen mukaan. Tukiputki on teräsputki, johon terät hitsataan toisella puolella. Terän leveys kasvaa suuntaan rungon viistetystä osasta, mikä helpottaa maaperän leikkaamista (tähän tarkoitukseen pienin vääntömomentti riittää). Kun asennat tuotteen, terät ovat kompakteja, eikä löystytä maata.

Tämä ominaisuus sisältää:

 • lujuus ja kantomatka;
 • pehmeän maaperän kriittisen paineen puute;
 • käyttö alueilla, joilla on heikko ja veteen kyllästetty maa;
 • paalun laite ja ruuvin pohja permafrost -vyöhykkeillä.
 • kausittaisten kehysten puuttuminen, asennus milloin tahansa vuoden aikana.
 • Asennus, joka ei edellytä kaivukoneen ja erikoislaitteiden käyttöä

Pile-pohja voidaan käyttää uudelleen. Pylväät eivät pelkää tärinää ja vetolujuuksia, ja siipien ansiosta ne kestävät vetovoimia. Liukuovien asentaminen ruuvipinoihin omilla kädillä on vakava säästö rakennusbudjetissa!

Liukuvan portaalin asennus

Yksi kätevimmistä modernin portin tyypeistä on liukuvat portit. Niillä on useita etuja verrattuna tavalliseen varhaisporttiin. Yksi niiden tärkeimmistä eduista on huomattava avaruuden säästö avattaessa. Tällaisia ​​portteja voi asentaa itse, minkä vuoksi sinun ei tarvitse hävetä näyttämään sisäänvedettäviä portteja omalla kädelläsi valokuvan tai videon ystäville ja sukulaisille.

Liukuovien toimintaperiaate on melko yksinkertainen: liukuva arkki liikkuu vain sivuseinää aidan sisäpuolelle, joten joskus näitä portteja kutsutaan myös liukuvalle. Portteja voidaan käyttää sekä henkilön avustuksella että automaattisesti.

Irrotettava portti tulee 3 tyyppiä:

Kantokahva-tyyppisessä portissa laakerikisko asennetaan kankaan alaosaan, eikä liikkeen aikana ole mitään rajoitusta ylhäältä tai alhaalta - ne eivät kosketa tiellä ja tarjoavat vapaan kulkuvälineen kaiken korkeuden omaaville ajoneuvoille. Tällainen portti ei tarvitse järjestelmällistä lähtemistä. Tämä on yksi tavallisimmista liukuovista.

Portin sisäänvedettävä konsolityyppi

Ripustetun tyyppisissä portissa opas sijaitsee suoraan aukon yläpuolella, ja portti itsessään on ripustettu rullakorkoihin. Tällöin kuljetuksen pituus on rajoitettu.

Pyörien portilla kantopalkki on asennettu aukon pohjaan ja pyörät kiinnittyvät itse ovenlehtiin.

Työsuunnittelu

Jotta liukuovet voidaan asentaa oikein ja luotettavasti omalla, sinun on suoritettava kaikki työ suunnitelman mukaisesti:

 1. valmistella kaavion tai piirustuksen valittua tyyppiä olevasta portista, mikä säästää aikaa ja rahaa, koska siihen tarvittavat tiedot parametreistä ja niiden valmistukseen tarkoitetuista tarvikkeista tulevat olemaan;
 2. määrittää portin perustan tyyppi;
 3. tehdä tämä portti;
 4. asenna ne;
 5. jos haluat automatisoida. Tällöin perustuksen asettamisvaiheessa on huolehdittava johtojen liittämisestä.

Automaattiset liukuovet

Valmistelu työstä

Kun järjestelmä on laadittu ja tarvittavien materiaalien (pilarit, rullalaakerit, rullakankaan leveys ja siihen liittyvien teknisten välineiden määrä) on laskettu tarvittavat määrät, sinun on selvitettävä, onko portti automatisoitu ja mikä säätiö on edullisin:

 • monoliittinen yhtenäinen;
 • monoliittinen kasa;
 • ruuveilla.

Monoliittinen yksittäinen säätiö

Yksi monoliitti

Jos haluat suorittaa monoliittisen yksittäisen perustuksen, sinun on poistettava maata pitkin aidan sivua, jossa portit kääntyvät takaisin. Kaivon parametrit myöhempää betonoitumista varten ovat seuraavat: pituus on 0,5 aukon leveydeltä tai 1,0 pituudelta, leveys on noin 0,4-0,5 m, syvyys käyristyy maaperän jäädyttämisen syvyydestä 1,5-1,8 Muuten, jo tässä asennusvaiheessa, liukuovet omilla käsillä, valokuvavideot eivät ole tarpeetonta, sillä tulevilla tallennuksilla voi olla apua samanlaisessa työssä.

Lujitushäkki yhdessä kiinnityksen kanssa tulee asentaa kaivoon siten, että sen yläosa on ehdottomasti vaakasuora ja kanavan pituusakseli on yhdensuuntainen portin polun kanssa. Kanava itsessään sijaitsee lähellä aidan seinää. Rakenne vahvistetaan lujittamalla ja betonoituna, keskeyttämällä seuraava asennus, kunnes betoni on kovettunut noin viikon ajan.

Monoliittinen perustuspää

Monoliittinen kasa

Monoliittisen paalusuojan osalta vaaditaan 2 monoliittista vahvistettua pylvästä, jotka on kaivettu maahan ja kytketty kanavaan, johon rullatuki asennetaan. Tietyllä etäisyydellä näiden kantojen välillä porat, joiden läpimitta on 20-30 cm syvyyteen 1,8-2 m, porataan ja liitetään uran avulla. Sulautettu osa olisi asetettava tielle ja kaatamalla betoniliuosta, jonka pitäisi tarttua 7 vuorokauteen.

Säätö ruuveilla

Kierrä perustus

Tämä on yksi tavallisimmista nostotyyppisten liukuovien perustyypeistä johtuen laitteen yksinkertaisuudesta: ei tarvitse tehdä louhia, valmistella betoniliuosta ja odottaa useita päiviä, kunnes se on täysin kiinteä. Tällaisen perustan haittapuolena on se, että metallipallot ovat helposti alttiita korroosiolle, joten sinun on valittava enintään 2 m: n galvanoituja tai epoksipinnoitteisia paaluja. Luotettavuuden lisäämiseksi kannattaa kaataa betonia niihin.

Valmistusportin hienouspiirteet

Liukuovien valmistus omilla käsillä on myös omistajan valta. Voit tehdä tämän laskemalla tarkasti:

 • avausleveys;
 • aidan korkeus;
 • materiaalin koko liukukankaan peittämiseksi.

Ovipaneelin pituus lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1,5 oven avausleveys + 20 cm. Portin korkeuden tulee olla yhtä suuri kuin levyn korkeus + maanpinnan korkeus ja hieman aitauksen alapuolella noin 5 tai 10 cm.

Portin valmistukseen tarvitaan myös lisävarustejoukko, joka koostuu rullan sarjasta, kantopalkista, joka on valmistettu kirjaimen P, ankkojen ja pidikkeiden muotoon. Yleensä tällaiset setit ovat 3 kokoa: suuret, keskisuuret ja pienet. Kumpi valita? Tämä riippuu lumiosan aukon leveydestä tai portin painosta. Optimaaliset yhdistelmät:

 • jopa 4 metrin korkeisiin portaisiin, joiden paino on enintään 400 kg, tarvitaan pieni sarja;
 • 6 metrin korkeisiin portaisiin, joiden paino on enintään 400 kg - keskimääräinen sarja;
 • yli 6 metrin korkeudelle ja yli 600 kg painaville portille - suuri sarja.

Liukuva portin asennusjärjestelmä

Asennustekniikka

Portin luominen alkaa kehystään. Tätä varten sinun on ajettava panoksissa, kohdistettava ne vesitasoon ja sijoitettava metalli- tai puukytkin päälle. Tällä rakenteella on tarpeen asettaa aikaisemmin valmistetut profiiliputket, joiden koko on 60 x 40 x 2, ja tarttua niihin reunoiltaan pisteviivoiksi ja hitsata sitten saumoja pitkin.

Edelleen 40 x 20-kokoisesta muotoiltu putkesta leikataan aihioita sisäisen varren rakentamiseksi. Tarttumalla ne myös pisteittäin, tarkista rakenteen pystysuunnassa ja kiinnitä tämä laatikko 1 cm: n välein 40 cm: n välein. Muista puhdistaa, rasvaa ja maalata saumat.

Portin asennus tapahtuu seuraavasti: laakeriputket on asennettu kantopalkkiin ja kaikki tämä on asennettu pohjaan. Sitten palkki ulottuu aukkoon ja palkin leveys palkista palkin loppuun säädetään.

Etukuorma on hitsattava siten, että se on 150 mm reunasta. Sitten portin runko on hitsattu. Tätä varten kantopalkki on käännettävä takaisin pohjan keskelle ja sen keskiosa on yhdistettävä sen kanssa. Sen jälkeen kehys hitsataan siihen. Sauma 2-3 cm: n välein 40 cm: n välein kahdesta sivusta, tässä tapauksessa sinun on siirrettävä muoto vuorotellen vasemmalle ja oikealle ja vältettävä rullien sijainti hitsaukseen.

Kun ylärauta asennetaan hitsattuun runkoon, on voiteltava liukuvan levyn ja tukipalkin välinen rako akryylialukeilla korroosion estämiseksi. Sitten täydellisen kuivauksen jälkeen kaada akryylitiiviste kuiluun ja kovettuen sen jälkeen rasvaa ja maalata tämän paikan päälle.

Näiden töiden jälkeen voit siirtyä viimeistelyyn valmiiksi viimeisteltyyn porttiin. Pinnoitusta varten voit käyttää eri värejä ja tyyppejä edustavia arkkeja, puupaneeleja tai puuta jäljittelevää pinnoitetta. Yleensä asennettu ammatillinen arkin merkki C-8 tai MP-20 alle värin aita. Kallistetut liukuovet valitulla pohjalla ovat valmiina.