Talon vedenpoistolaite: tee-se-itse-suunnittelu ja viemäröintijärjestelmän parantaminen

Jätevesijärjestelmä on suunniteltu suojaamaan maanalaisia ​​rakenteita pohjaveden vaikutuksilta. Tarvitsemme sitä alueilla, joilla on vaikeita hydrogeologisia olosuhteita, joista meillä on suurin osa maa-alueista. Talon ympärillä oleva vedenpoistolaite pidentää säätiön elämää, säästää ikuisesta korjauksesta. Onko halvempaa estää rakennuksen perustusten tuhoutuminen kuin loputtomasti palauttaa, oletko samaa mieltä?

Miten järjestää salaojitus yksityisen talon ympärillä, kävijät oppivat yksityiskohtaisesti esitellystä artikkelista. Yksityiskohtainen kuvaus kuivausjärjestelmän tyypeistä ja periaatteista auttaa määrittämään laitteen paras vaihtoehto. Käyttämällä luotettavia tietoja meiltä voit rakentaa moitteettomasti toimivan verkon pohjaveden poistamiseksi.

Ne, jotka haluavat rakentaa suljetun tyyppisen vedenpoiston omasta, löytävät yksityiskohtaisen kuvauksen tekniikasta ja vaiheittaisesta kuvauksesta teosten sarjasta. Tekstin osaa täydennetään täydellisesti valokuvan vahvistamisella ja videokäsikirjoituksella.

Jätevesijärjestelmän organisoinnin syyt

Erityinen viemäriputkien tai kanavien järjestelmä on järjestetty siten, että mahdollisimman paljon kosteutta pääsee sisälle ja siirtää turvallisen etäisyyden talosta tai muista rakennuksista. Kosteuden vaikutuksen säätelyyn liittyvä ongelma on tavallisesti savi-maaperän ominaispiirre: hiekkasauma, lieju, savi.

Alueessa, jossa pääosa savi kiviä osassa, vesi imeytyy hitaasti tai ei jätä lainkaan. Veden pysähtyessä talon pohja romahtaa. Säätiön nykyinen vedeneristyssuojaus voi olla riittämätön, se voi olla hieman liimattu saumoja, muokkaamattomat alueet.

Tuloksena on muotti, sieni betoni monoliitti, korroosio vahvistaminen, joka tulevaisuudessa tulee usein aiheuttaa perimisen tuhoamista.

Hiekkaisilla ja hyvin läpäisevillä maaperillä kosteus lähtee nopeammin, joten tällainen ongelma esiintyy harvemmin. Mutta vielä talon omistaja ei saa rentoutua ja luottaa "ehkä" tässä asiassa. Rakenteen liiallinen kostutus voi johtua paitsi maaperän ominaisuuksista, myös muusta alueen toiminnasta. Esimerkiksi korkeat pohjavesimuodostumat, jotka estävät kosteuden vuotamisesta päällystetyistä kerroksista.

Jos seinän pohja on sateen jälkeen pitkään peitetty märillä pisteillä, tämä tarkoittaa sitä, että sinun on ajateltava vedenpoistolaitteiden tarvetta. Kellarissa olevat märät seinät, homeen tai sienen läsnäolo osoittavat, että alueen salaojitus ongelma olisi pitänyt ottaa eilen.

Jopa erittäin hyvä vedenpitävyys säätiö lopulta tulee hyödytön. Tämä on toinen syy huolehtia hyvistä kuivatusta talon lähellä. Mitä pienempi on pohjaveden rakennerakenteiden vaikutus, sitä harvemmin tarvitaan laajamittaista työtä pohjaan kohdistuvan vedenpitävän kerroksen palauttamiseksi.

Jos pohjaveden keräämistä ja hävittämistä ei ole suunniteltu rakennusvaiheessa, rakennuksen jälkeen voit huolehtia talon ja laitteen ympärillä olevista viemäreistä omiin käsiinsä.

Tyypilliset vedenpoistotyypit

On olemassa useita perussyöttöjärjestelmiä, joiden avulla voit kerätä ja poistaa tarpeettoman kosteuden talolta ja sivustolta. Oikean suunnittelun ja asennuksen avulla jokainen niistä on melko tehokasta, mutta täällä aikaa, työtä ja rahaa koskevat kustannukset riippuvat suunnittelun monimutkaisuudesta, joka voi olla:

Avoimet tyhjennysjärjestelmät ovat ojia noin 50-70 cm syviltä ja noin puolen metriä leveitä. Tällaisia ​​ojia kaivetaan talon ympärillä ei ole ongelma, mutta maisema tuntuu huomattavasti tästä. Kyllä, ja hyppää koko ajan talon uriin, ei liian kätevää.

Avoin salaojitus on tavallisesti peitetty siistillä koristepinnoilla. Ne suojaavat rakennetta karkeista roskista ja sen aiheuttamista tukkeista. Ja tällaiset urat, joissa on ristikot, näyttävät enemmän esteettisesti miellyttäviltä.

Täytteenottojärjestelmät ovat suunnilleen samoja ojia, mutta niitä ei ole peitetty suojaverkolla, mutta ne on täytetty kosteutta läpäisevällä materiaalilla, esimerkiksi karkealla soralla, rikkoutuneella tiellä tai rauniolla. Tällaisen vedenpoiston järjestäminen ei ole niin vaikeaa, ja kustannukset ovat varsin maltilliset.

Ennen työn aloittamista sinun täytyy merkitä ja leikata huolellisesti louhokset louhinnassa. Ovet nukahtavat yläosaan, joten ei ole tarpeeksi tilaa. Tähän tarkoitukseen varatut turpeet sijoitetaan täytön päälle, jotta sivuston maisemaan kohdistuvat vaurioita voidaan minimoida. On suositeltavaa sijoittaa geotekstikerros ojan pohjalle laajentamaan rakenteen käyttöikää.

Tässä tyhjennysjärjestelmän versiossa on joitain haittapuolia: on vaikeampaa puhdistaa kuin avoin järjestelmä. Tietenkin tällaisen vedenpoiston roskat ovat epätodennäköisiä, mutta ovien sisällön pilkkominen on edelleen ongelma. Jos kosteuden poiston tehokkuus vähenee huomattavasti, saatat joutua poistamaan turpeen uudelleen, korvaamaan täyteaine kokonaan ja palauttamaan sitten järjestelmän edelliseen tilaan.

Suljettu kuivatus on vaikeinta asentaa, mutta samalla se on luotettava ja pitkä käyttöikä. Viemärikaivoissa asetetaan soraa tai vastaavia materiaaleja, putket, joissa on rei'itetty pinta, asetetaan päälle. Yleensä ne käyttävät muovirakenteita, ne ovat halvempia, ne painavat vähemmän ja on helpompi tehdä perforointeja niiden pinnalla kuin metalli-analogeilla.

Suljetut viemäröintijärjestelmät ovat kätevästi asennettu talon ympärillä oleville kulkuteille. Tällöin koko järjestelmä on turvallisesti piilotettu eikä vaikuta sivuston ulkonäköön. Siellä on myös sellainen asia kuin seinän kuivatus.

Hän on tyytyväinen talon rakentamiseen silloin, kun kellarin tai kellarin suunniteltu rakentaminen. Viemäriputket asetetaan suoraan pohjaseinään lähellä seiniä ja sitten kaikki tämä täytetään suodatusmateriaalilla ja maaperällä.

Toinen tärkeä osa järjestelmää on myrskyn kuivatus. Nämä ovat avoimia alustoja, jotka on suunniteltu keräämään ja kuljettamaan talon katolta ja sokealta alueelta kerättyä vettä sateen aikana. Myrskynpoisto on myös avoin ja suljettu, se asennetaan tavallisesti putoihin, jotka on liitetty kouruihin ja suppiloihin.

Pohjavesijärjestelmän suunnittelu

Tietenkin tyhjennysjärjestelmä koostuu paitsi putkista ja lokeroista. Järjestelmän tilan seurantaa varten tarvitaan kaivotuloja ja järjestettävä valuma-kaivo, jossa tämä ylimääräinen kosteus tyhjennetään. Tästä syystä ojia, joille putket on asetettu, antavat hieman kaltevuutta kohti tätä kaivoa.

On järkevää harkita suljetun viemärijärjestelmän asentamista, koska se on vaikeinta suorittaa. Avoin ja täyttövaihtoehto voidaan järjestää samoin periaattein. Suljetun järjestelmän putket asetetaan rakennuksen kehälle noin 0,7 - 1,0 m etäisyydelle. Analogisesti urat muodostetaan avoimelle ja täyttöveden poistojärjestelmälle.

Jokaisessa kulmassa, jossa kaivoa pyöritetään, on tarkastuskaivoja asennettava. Etukäteen on määriteltävä keräyskaivon sijainti, johon vedetyn veden purku suoritetaan.

Jos on tarkoitus kerätä vettä paikan päällä, on järjestetty viemärikaivo. Sieltä toinen putki, joka yleensä kulkee tienvarsien ojaan. Voit siirtyä paikalliseen vesistöön, jos on talon välittömässä läheisyydessä.

Kaivannon syvyys suljetun kuivatuksen mukaan riippuu säätiön koosta. Putket on sijoitettava 50 cm syvemmälle kuin pohjalevyt. Tässä tapauksessa viestinnän kaltevuuden tulisi olla 0,7-1%. Älä sijoita putkia suurelle kaltevuudelle, koska se voi aiheuttaa tukoksia. Pieni harhaa ei myöskään suositella, koska se vaikuttaa negatiivisesti kosteudenpoiston prosessiin.

Kaivannon leveyden tulee olla suurempi kuin tyhjennysputken halkaisija 20 cm: 10 cm: n välein kummallakin puolella. Viemäröintijärjestelmän sijainti on heijastettava paperilla, mikä merkitsee kaikkia sen elementtejä. Tämä mahdollistaa viestinnän pituuden laskemisen sekä järjestelmän asianmukaisen asennuksen kannalta tarpeellisten lisäelementtien määrän.

Suljetun tyypin rakenteiden ominaisuudet

Kun olet selvittänyt, kuinka kaadetaan kunnolla talon ympärille, ja kun olet tehnyt projektin, sinun on valmistauduttava jatkotyöhön. Sen pitäisi varastoida materiaaleja ja tarvittavia välineitä. Tehtävän aikana saatat tarvita:

 • lanka viestinnän sijainnin merkitsemiseen ja merkitsemiseen;
 • rakennustaso ja putki putken kaltevuuden ohjaamiseksi;
 • bajonetti ja lapio;
 • työkalu maaperän puristamiseen;
 • kauha ja / tai kottikärryt jätteiden kuljettamiseksi;
 • mittanauha;
 • haavasaha jne.

Tarvitaan myös tietty määrä viemäriputkia. Nämä ovat erikoismalleja, joissa on rei'itys, yleensä ne on valmistettu muovista. Niiden sijaan voit käyttää muoviputkia ulkoiseen jätevedenpuhdistukseen, sillä on aiemmin porattu reikiä tavallisella porauksella. Se vaatii myös geotekstiilejä, hiekkaa, murskattua kiveä tai muuta vastaavaa materiaalia, kourujen lukumäärää jne.

Geotekstiilit ovat välttämättömiä tyhjennysputken ympäröivän täyteaineen suojelemiseksi hienojen savipartikkeleiden tunkeutumiselta ja siltationa. Tallenna tämä materiaali ei ole sen arvoista. Sen pitäisi riittää peittämään kokonaan kaivetun kaivannon seinät ja pohja sekä peittämään haudattu putki kiinteällä päällekkäisyydellä.

Ensinnäkin on suositeltavaa tehdä merkinnät kentällä ja jatka sitten maanrakennustöitä. Yleensä he alkavat kaivaa järjestelmän korkeimmasta kohdasta syvästi syvenemällä kaivantoa. Laske kaltevuus ei ole vaikea, jos keskityt standardiin 1%. Jos kaivannon pituus on 20 m, korkeusero alkuperäisen ja loppupisteen välillä on 20 cm. Tarvittavat mittaukset suoritetaan tavanomaisella mittakaavalla.

Kun kaivanto on valmis, sen pohja on painettava varovasti. Sitten 10 cm: n pohjalle kaadetaan hiekkakerrosta, joka myös varovasti kaatuu. Sen jälkeen on suositeltavaa kattaa koko kaivanto geotekstilikerroksella niin, että sekä pohja että seinät ovat peitossa, ja materiaalin reunat tulevat ulos pinnalle ja vapaasti maalla.

Nyt, pohjalla, geotekstilien piilossa, sinun täytyy kaataa noin 20 cm: n soraa. Kaikki suodatusmateriaalit ovat hyväksyttäviä: murskattu kivi, laajennettu savi, tiilenpaloja jne. Tärkeintä on, että sen murto-osa on suurempi kuin tyhjennysputkien reikien koko, muuten tukoksia ei voida välttää.

Asennuksen jälkeen sora on tasoitettava ja varmista, että se tarkistaa tiedonsiirron kaltevuuden, sen on vastattava aiemmin tehtyjä laskelmia ja mittauksia.

Jos kaikki on kunnossa, viemäriputket asetetaan soraan, joka on kytketty havainnointi- ja viemärikaivoihin. Sitten järjestelmä täytetään toisella kerroksella soraa (murskattu kivi, laajennettu savi jne.) Tämän kerroksen korkeuden tulisi olla myös 20 cm. Geotekstiilien reunat, jotka ovat edelleen vapaat, käärittyvät täyttökerroksen päälle.

Kuitukankaan kerrosten päällekkäisyyden tulisi olla noin 30 cm. Joskus on suositeltavaa kiinnittää geotekstilimateriaalin asento käyttäen lanka- tai muoviklipsiä.

Nyt voit täyttää loput kaivosta hiekalla (tarvitset kerroksen 10 cm) ja maaperän. Hiekka on pakattava uudelleen, varsinkin tyhjennysputken sivuilla. Yläreunaan leikataan aiemmin tai asennetaan raitoja. Voit myös tuoda esiin oman vaihtoehdon upotuksen putoamispaikan sisustukseen. Kulkuneuvoihin sekä poistetun kosteuden purkautumispaikkaan on päästävä.

Tarkastuskaivoissa on muovisia pystysäiliöitä, suljetut kannet. Niitä käytetään säännöllisesti järjestelmän tilan tarkistamiseen. Jätevesi on laajempi säiliö, se voi olla pyöreä tai neliömäinen kokoonpanossa. Useimmiten sen järjestelyissä käytetään vanhaa muoviputkea.

Voit myös käyttää sopivan halkaisijan omaavia betonirenkaita tai tehdä monoliittista betonia. Jälkimmäisessä tapauksessa varmista suorita lujarakenne. Suotoveden yläosa suljetaan vahvalla kannella.

Sokean alueen ja sen laitteen tarkoitus

Talon ympärillä oleva sokea täydentävä vedenpoisto auttaa myös suojaamaan seiniä ja säätiötä tarpeettomalta kosteudelta. Niin kutsuttu kerros vedenpitävästä materiaalista, joka asetetaan seinille pitkin rinteessä ulospäin. Pudottamalla sokea alue välittömästi tyhjennetään talosta, joten seinien ja säätiön kosketus kosteuteen on vähäinen.

Jos haluat suorittaa sokean alueen, voit käyttää seuraavia materiaaleja:

Savi- ja kivialueiden sekä päällystyslautojen asentaminen voi olla aika vievää, mutta tämä maali näyttää hienolta. Asfaltointi ja betonointi ovat paljon halvempia, mutta se näyttää hyvin vaatimattomalta, jopa utilitariselta. PVP-kalvot on asennettu maanpinnalle, ylhäältä voit järjestää kätevän peitteen: turpeen, laatta, nurmikko jne.

Hyödyllinen video aiheesta

Tässä videossa esitetään selkeästi kotona tapahtuvan vedenpoiston menettely omalla kädellä:

Mielenkiintoisia viemäröintivinkkejä löytyy täältä:

Suoritusmahdollisuus sokea alue talon ympärillä:

On selvää, että talon suojaamiseksi kosteudelta on toteutettava useita toimenpiteitä, ja viemäröintijärjestelmän tulisi yhdistää tehokkaasti sokea alue, sademäärä jne. Tulevaisuudessa kaikki ponnistelut maksaa, koska talon, sen seinien ja pohjakerroksen perusta ei pitkään aikaan tarvitse korjata.

Tarvitsenko tyhjennyksen sokeiden alla?

Kysymys: ARTIS

Hei Tässä hämmentyneenä tästä kysymyksestä. Heittivät paljon tietoa, eivätkä löytäneet selvää vastausta. Ehkä selventäisit?

Tilanne on seuraava: aion tehdä sokean alueen. Kysymys oli - mitä tehdä sokea alueelta poistuvasta vedestä? Aion suunnata vettä katolta viemäriin. Aluksi ajattelin tehdä tyhjennysuunan, jossa on putki putoamassa roskia ja geotekstiilejä sokean alueen alla ja viemään vettä viemärijärjestelmään. Mutta ratkaisu on melko monimutkainen ja kallis. Joten mietin, onko tämä salaojitus tarpeen sokea alueella. Onko investointi ja ponnistus perusteltavissa. Ymmärrän, että nykyaikaisten rakentamisen kanonien mukaan, mitä enemmän rahaa haudataan maahan, sitä paremmin, mutta yritän löytää kohtuullisen kompromissin nykyaikaisen teknologian ja järjen välillä. Anteeksi filosofia. )

Tietoa sivustosta ja talosta: Chernigov. Tontti on tasainen, ilman huomaamattomia rinteitä. Maaperä - lähempänä hiekkaa. Pohjaveden taso ei täsmälleen sanota, mutta varmasti alle kaksi metriä. Kellari nro. Perusta on nauha. Sokea alue on kahta tyyppiä: talon kahdella sivulla - joustava piilotettu sokea alue aluslaatat (tämän järjestelmän mukaan), kahden muun puolen - klassinen betoni sokea alue. Kummankin tyyppisen sokea-alueen suunniteltu leveys on 80 cm. Jos on olemassa betoninen sokea alue, nyt talon vieressä on vanhat betoniset kulkutiet (1,5 m leveä). Mutta joissakin paikoissa ne särkyivät ja kierrettiin (jotkut, joissa loimi meni talon suuntaan), joten päätettiin poistaa vanha betoni sokean alueen leveydellä ja tehdä uusi laadukas sokea alue, jossa tarvittava bias jne. näin Uusi sokea alue on vanhan betonireitin vieressä (laajennusliitoksen kautta). Ja kaikki sokean alueen vesi menee tähän saumaan. Mikä hämmentää minua. Onko teidän mielestänne kriittinen säätiölle veden määrä, joka tyhjennetään sokeasta maahan? Tarvitseeko minun järjestää salaojitus sokean alueen alla vai onko se tässä tapauksessa liikaa. Periaatteessa talo on ollut seisomassa yli 30 vuotta eikä mitään tapahtunut (kun otetaan huomioon, että talon molemmilla puolilla ei ollut kouruja tai sokeita alueita), mutta haluan kuitenkin tehdä sen, että sanonta kuuluu "mielessä".

Kiitos jo etukäteen.

Kommentit

Vastaus kysymykseesi on maanantaista tiistaihin (4-5. Heinäkuuta).

Betonipäällysteen alla ei tarvitse tehdä viemäriä, jos sinulla ei ole voimakasta pintaveden virtausta. Kattomasta kulkee vesi ja se, joka pääsee sokea alueelle, menee maahan. Mutta versiossa laatta, geotekstiilit tarvitaan pitämään hiekka pestä pois ja, mikä tärkeintä, jättää se raunioiksi. Miksi kaksikerroksinen hiekka, en tiedä. Sinulla ei ole kuormia, jotka voivat vahingoittaa savi linnaa tai vedenpitävyyttä raunioilla. Mutta geotekstilien yläkerros voi murtautua ja sitten hiekka menee epätasaisesti raunioiksi.

Ymmärrän, että alhaisempi hiekkakerros ehdotetulla kaavalla on tärkeä osa vedeneristyskalvon tiiviistä sulaketta rikkoutuneiden ja kovien reunojen vaikutuksesta. Vaikka, kuten sanot, geotekstiilit voivat murtautua ja sitten valita pienimmän kahden pahuuden välillä, hiekka raunioissa on luultavasti parempi kuin rikki vedeneristys. Ja se tosiasia, että ei ole vakavia kuormia, mielestäni ei kannata luottaa siihen. Tässä tapauksessa, kuten sanotaan, on parempi perebdet kuin naddodet. Lisäksi sokea alue sijaitsee pihalla, jossa auton saapuminen autotalliin. Ja vaikka en aio kulkea sokea alueelle, mutta silti on olemassa suuri mahdollinen mahdollisuus (et koskaan tiedä).

Mutta se, että sokea alueelle ei tarvita, on hyvä. Jos hän todella on tarpeeton, niin monet ongelmat häviävät heti. Kiitos vastauksesta!

Tanya, odotan mielipiteesi tästä asiasta.

Jos hiekka menee rikki, niin kaikki sokea alue laatta tulee aallot :). Vedenpitävä kerros kerrosta riittää, kalvojen vedeneristys on vain lisäaine ja sen läpimurto ei vaikuta työhön.

Ehdotan, että aloitat ensimmäisestä kysymyksestänne: "Mitä tehdä vedellä, joka tyhjennetään sokealta?" Kattoon asennetun vedenpoistojärjestelmän ansiosta sokeilla on todella paljon vettä. Kun asennat vedenpoistojärjestelmän, katon vesi kerätään kouruissa ja sitten kouruista virtaa putkistoihin. Joten koko taloon on yleensä yksi tai kaksi nousuputkea laskelman mukaan (yksityiskohtaisempi esimerkki laskelmasta on artikkelin lopussa Viemäröintijärjestelmät.). Siksi varsinaisen veden määrän poistaminen sokealta alueelta olisi huolestuttava vain yhdestä tai kahdesta paikasta (jossa on sijoitettava poistoaukkojen luumut). Näistä paikoista voidaan vedellä useita tapoja (luetelen niistä kalleimmat saatavilla olevat):

 • valmiita astioita tai pisteitä, joissa on grillausreiät, niiden vedestä on poistettu viemäriputket myrskyviemäreihin tai muuhun paikkaan veden keräämiseksi paikan päällä tai sen ulkopuolella;
 • kaivannon tyhjennys, rauniot geotekstiilikuoressa. vesi tyhjennetään samalla tavalla kuin edellisessä tapauksessa.
 • pintavesi käyttämällä betonilaatikoita tai yksinkertaisesti paikallisessa maaperässä tehtyjä uria. vesi on yksinkertaisesti siirretty pois talosta ja päästetään puutarhaan tai muuhun paikkaan, joka on toimitettu veden saamiseksi.
 • Veden pinnallinen keräys säiliöihin myöhempää käyttöä varten, usein kastelua varten.

On myös mahdollista tyhjentää vettä sokea alueelta pinnoittamalla alueen pinta niin, että kaltevuus on talosta (kaikista neljästä sivusta). Mutta tämä vaihtoehto on kätevämpi uusille rakennuksille, kun alueen pinta-ala ei ole vielä täynnä ulkorakennuksia, kulkuteitä ja muita esteitä.

Mitä tulee veden tyhjentämiseen muusta sokeasta alueesta. Se on siellä asennuksen jälkeen tyhjennys on paljon pienempi. Ja sellaisenaan veden poistoa (vakavaa) ei tarvitse tehdä koko sokea alueelle. Mitä enemmän maata sinulla on hyvä, hiekkainen, ts. ei heittänyt Tämä merkitsee sitä, että vaikka pieni määrä vettä kosteaa maaperää pohjan läheisyyteen, ei myöskään frostin aikana maaperä paise, jos se jäätyy, mikä tarkoittaa sitä, etteivät pakkanevat voimat murskaa perustaasi (ne eivät yksinkertaisesti onnistu). Joten mitä sinun tapauksessa ei ole mitään pelätä. Tyhjennä vesi viemäriin ja tee sokea alue rinteellä talosta.

Nyt on muutamia sanoja nimenomaan kahdesta vaihtoehtoisesta sokea alueesta, jonka aiot tehdä.

 1. Betonaaya. Sen alla ei ole viemäriä.
 2. Sokea alue päällystetty päällystyslaatat. Joustava sokea alue, jossa on päällystyslaatat (olemme jo puhuneet siitä hieman aikaisemmin sokean alueen artikkelissa) on suunniteltu permafrost-maaperälle. Alueellasi (Ukraina, Chernigov) päällystyslaatikoiden pinta-ala voidaan tehdä suuruusluokalta helpommin. Anteeksi, etten selkeyttänyt alueellasi edellisessä keskustelussa, ehdotan aiempaa yksinkertaisempaa versiota. Normaaleissa olosuhteissa päällystyslaatat asetetaan pohjaan hiekka (10-20 cm) tai pieni murskattu kivi (3-5 cm) tai hartsovka (3-5 cm). Laattojen väliset raot ovat täynnä hiekkaa. Jos se on asetettu murskattuun kiviin, jotta murskattua kiveä ei painettaisi paikalliseen maaperään, lämpökäsitellyt geotekstiilit asetetaan murskatulle kivelle (ei termisesti istuvalle paikalle eikä varmasti neulahuopulle, nimittäin termisesti sidotuksi - nämä ovat täysin erilaisia ​​geotekstiilejä). Tällaisten geotekstiilien tuotemerkkejä on erityisesti suunniteltu tiheyden, voimakkuuden, pidennyksen ja muiden indikaattoreiden osalta, jotka on tarkoitettu nimenomaan rauniot ja maaperän erotteluun, eikä se murtaudu edes väliaikaisen tien rakentamisessa pitkin tavaraliikenteen ajoneuvoja. Joten älä välitä siitä. Ainoa asia on, että jos kuormasi voivat joskus ylittää jalankulkijoiden kuormitukset, laatta tulee suunnitella myös lisäämään kuormitusta. Muussa tapauksessa se voi räjähtää, esimerkiksi ajoa autoa, esimerkiksi autoa. Tämä on kaikki. Kaikki muut kerrokset sinun tapauksessa eivät ole välttämättömiä. Ja vähäinen määrä vettä, joka voi päästä muutaman mm: n laajuisen levyn niveliin, ei uhkaa perustaasi. Miksi, olen jo edellä kuvattu :-).

Ja kysy, onko vielä epäselvyyksiä :-). Ymmärrämme.

Tanya, kiitos paljon yksityiskohtaisesta vastauksesta. Se, että vedenpoisto sokea alueelta on tarpeetonta - tämä teki minut hyvin onnelliseksi, koska huomattavasti yksinkertaistanut tulevaa työmäärää pian.

Jäteveden poistamiseksi katosta, minulla on vain yksi vaihtoehto - putket viemäriin. Sivusto on pieni (5 hehtaaria), ja jos otat vain "pois talosta", vesi menee joko autotallin alle tai altaan tai naapurin alle talon alle niin, että yksi vaihtoehto on viemäriin. Tässäkin asiassa on kysymys. En halua sekoittaa resurssia uusilla aihealueilla, joten pyydän teitä luvalla, täällä. Kysymys koskee sadeveden tuloa. Entä jos myrskyn vedenottoa varten on helppoa tuoda pystysuoria putkia (d = 110 mm), jotka on yhdistetty yhteiseen putkistoon, jossa on tees. Se on helpompaa ja varmasti halvempaa. Vain yksi ongelma - tällaisten "sadeveden sisääntulojen" koristehiukkojen puuttuminen, mutta se on toinen tarina, ja voit luultavasti rakentaa jotain.

Ja nyt haluan myös selventää joustavaa sokea. Siltä osin kuin ymmärrän, haluat sanoa, että laatta voidaan yksinkertaisesti laittaa hiekalle tai raunioille (muuten, miten se on parempi?) Ja sokea alue on valmis. Ja minun tapauksessani ei tarvitse mitään vedeneristys- tai savilukkoa? Näin ollen, kun otetaan huomioon, että koko sisäpiha asetetaan päällystyslaatoilla, käy ilmi, ettei sellaista ole sokea alue. Selkeää tätä hetkeä.

PS: Olen pahoillani, kun kysyin niin monta kysymystä, olen vain valmistautumassa lomalle ja hänellä on paljon suunnitelmia. Haluan tehdä paljon, ja tee se oikein. Kiitos vielä kerran ytimekkäistä vastauksista!

Kysymykset ovat hyviä, kysy :-).

Vedä vettä. Ymmärränkö oikein - haluatko heittää vettä katolta (myrskyjärjestelmästä) julkiseen viemäriverkkoon? Sitten voit tehdä niin. Ota viemäriputki ulos sokea alueesta, asenna tee, jossa on tarkistus noin puolen metrin korkeudelta sokea alueelta ja liitä se viemäröintijärjestelmän viemäriin. Tämä on välttämätöntä, koska järjestelmä, jonka saat, on suljettu, ja jos se yhtäkkiä tukkeutuu lehtien kanssa, sen puhdistaminen on mahdollista. Niin usein brittiläiset tekevät kotinsa. Joistakin syistä vesi on niin harvoin siirtynyt toistaiseksi. Kyllä, ja ristikot tällä asetuksella eivät ole välttämättömiä.

Jos ei oikein, ymmärsin veden poistamisesta viemäriin, korjaa sitten minulle :-).

Sokea alue. Kyllä, voit laittaa laatta suoraan hiekkaan tai soraan. Mutta on parasta laittaa vaunu (hiekan ja sementin seos). Laatta asetetaan kuivaan hiekka- ja sementtiseokseen, sitten joko käsin vuotanut vesi tai se tapahtuu ensimmäisellä sateella. Märkä, seos on sementoitu. Tällä tavoin asetettu sokea alue tai jalankulkusilta on kestävämpi.

Jos laitat sen hiekalle tai rauniolle, on suositeltavaa asettaa rypytetty savi (savi lukko) pohjaan.

Tanya, vedensuunnittelusta: päädyin viemäriputkien tekemiseen talon ympärillä pystysuorilla kerroksilla (nousuputket). Aion tuoda nämä nousuputket sokean alueen ylimpään tasoon ja laskea viemäreiden putket 10-15 cm: n etäisyydellä tästä tasosta. En ymmärrä täysin miksi liittää viemäriin viemäriin. Tavanomaisten asennusohjeiden mukaan viemäröintisysteemien vettä katon kautta tyhjennysaukojen avulla pystysuuntaisten tyhjennysputkien läpi tulee ns. veden sisääntuloja (muovi- tai valurauta- säiliöitä, jotka ovat upotettu maahan ja jättävät ylimmän reunan nollalle.) Tässä ovat kuvat, jotka ymmärtävät paremmin, mitä tarkoitan: kuva 1, kuva 2. Tästä periaatteesta aioin myrskyviemäri. koska tarvitsen useita tällaisia ​​sisäänsyöttöjä, ja ne ovat kohtuuttoman kalliita (kuten muovista), ajattelin, mitä jos korvata ne tavallisilla pystysuorilla porteilla (mutta ei liittää tiukasti tyhjennysaukkoihin). Mielestäni ka Tinky Kun käy selväksi, että haluan :)

Periaatteessa puhumme samasta asiasta, vain eri sanoin :-).

Ehdotan, että vettä siirretään täysin täsmälleen samalle paikalle, mutta tosiasiassa viemärijärjestelmän viemärijärjestelmän (jos sinä aiot heittää vettä siihen). Miksi yhteys? - veden oikea-aikaiseen kulkeutumiseen ja paikallisen alueen tulvien ehkäisemiseen. Jos et laita pisteitä tyhjennysaukkoihin ja älä kytke nousuputkea viemäriputkeen, vaan tee se kuten viimeisessä kuvassa (kiinnike) näytetään, niin suurin osa tyhjennysputken vedestä laskee vain sokea alueelle. Valuma-alue on liian pieni. Kuvittele rankkasade, vesi virtaa viemäriputkeen, mutta jos sade on hieman heikompi / voimakkaampi, vesi kulkee jo ohi, sokea alueelle ja sivulle asti. Sama pienintäkään tuulta. Jos näin tapahtuu, on sokea alue, jossa on monimutkainen kaltevuus - samanaikaisesti kallistuminen talosta ja samaan aikaan viistoon kaltevuus. Muussa tapauksessa vain osa vedestä puretaan ja on vaikea keksiä mikä osa. Ei ole järkevää viettää tällaista vakavaa vedenpoistojärjestelmää maanalaisten jätevesiputkien asentamisella, jos puolet vedestä lopulta menee vain sokean alueen yli ja edelleen paikan päällä.. On vielä tärkeätä sulkea viemäriputken aukko ainakin jonkinlaisella ritilällä, jopa kotitekoista estää tukkeutumisen.

Nyt mennään pidemmälle. Jos kyseessä on keskitetty julkinen viemäriverkko (eikä myrskyviemärijärjestelmä), silloin, kun sinulla on putki, joka on liitetty viemäriin, siirtymällä sokea alueeseen, sinun on asennettava takaiskuventtiili (tällainen asennus suljetulla osalla, jos nestettä ei ole vastakkaiseen suuntaan) niin, että viemäripuhalluksen tapauksessa talon viemäristö ei mene sokea alueelle. Emme tee niitä, vain tuodut tuotteet myydään (ei halpaa).

Viemäriputki on asetettava 2-3 cm: n kaltevuusmittarilla (tämä on optimaalinen). Suurin kaltevuus on 5 cm / l.

Toinen hienous. Talvella ja siirtymäkaudella, kun lämpötila on alueella -5 - + 5 ° С siinä maassa sijaitsevassa viemäriputkessa, joka sijaitsee maaperän jäädyttämisen yläpuolella, on vähäinen jäänmuodostus ja jääpistokkeen muodostumisen riski. Muuten siksi yksi pistoolin sisääntulojen asennuksen edellytyksistä on lämmityksen asentaminen niihin (sähkölämmityksen aiheuttamat jäätymissuojajärjestelmät). On myös toivottavaa asentaa versio, jota harkitset. Muuten on olemassa suuri riski jäätymien muodostumisesta, ei kiistelemästä fysiikkaa vastaan.

Vaihtoehto, jonka ehdotin (liittymän yhteydessä) eroaa sinun, vain tarvetta asentaa tarkistus, koska vesi on taattu täysin tyhjentyneen kokonaan ja koska se ei tarvitse monimutkaista sokea aluetta. Muuten ne ovat identtisiä. Kummassakin tapauksessa on erittäin toivottava sulkuventtiili, jäänesto ja ristikko tukkeutumasta.

Jos päätät pisteiden syöttöaukkojen asennuksesta, ei tietenkään tarvitse yhdistää järjestelmiä. Poistoaukolla on riittävä keräysalue veden keräämiseksi täyteen mistä tahansa voiman virtauksesta noususta ja melkein tuulesta. Vaikeaa kaltevuutta ei tarvita. Jos viemäri on metalli - jäänpoistojärjestelmä on välttämätön, jos muovi on valitettavaa, mutta vähäisemmässä määrin. Takaiskuventtiiliä tarvitaan ehdottomasti kaikkiin vaihtoehtoihin, kun työnnetään julkiseen viemäriin. Hänen poissaolonsa mahdolliset seuraukset, olen jo maininnut :-). Tarkistusta pisteen tyhjennysaukkojen versiona ei tarvita.

Kiitos! Ajattelen. On pari viikkoa ennen lomia, joten minulla on aikaa ajatella kaikkea :) ymmärsin ideasi. Jotta olisin rehellinen, epäilyt pienestä alueesta valuma-alueella minun version. Luulen, ehkä, että on tarpeen rakentaa jotain itsensä valmistettua betonipalkkia. eli putken ympäri, joka menee pystysuoraan, rakennan betonikivun kaivon kokoon. Tällöin on mahdollista laittaa kokopäiväinen säleikkö, ja kaikki on kaunista ja luotettavaa. Mutta talvella ja siirtymäkaudella mielestäni on parempi sulkea nämä sisäänkäynnit. Tällä hetkellä ei ole suihkutuotteita, eikä sulaton lunta katolta ole niin suuri määrä vettä, IMHO. E. En varmasti suorita kaapelia - ei samaa rakennustasoa.

Mutta silti en yhdistä viemärit tiiviisti viemäriin - vielä kiinni viemäriputket (ja jopa tarkastusreikä) eivät lisää estetiikkaa taloon :-)

Lisäksi avointen pisteen syöttöaukkojen (jopa itsetuhoisten) läsnäolo on lisämahdollisuus prosessiveden tyhjentämiseen (esimerkiksi pesukoneen jne.).

Luotettava suoja kuolemaan johtavalta tuhoamiselta - talon vedenpoisto

Vedellä on tuhoisa voima, joten talon ympärillä olevan vedenpoiston tulisi olla yksityisen rakennuksen omistajan ensisijainen tehtävä. Jos seinät alkavat lukittua tai ne näyttävät sienen tahrojen tahroja, ja linnut näkyvät kellarissa, niin rakennuksen tuhoutumisprosessi on jo alkanut. Tuloksena on kauheita halkeamia ja ovien vääristymiä sekä ikkunoita. Voit luoda luotettavan vedeneristysjärjestelmän itse, vaikka se voi olla varsin monimutkainen. Tulos on kuitenkin se, että talon ja sokean alueen salaojitus täydentää toisiaan ja luo luotettavan suojan asuntoilta tuhoamiselta.

Suunnittelun merkitys

On olemassa useita yleisiä syitä, joiden vuoksi sateet ja sulavisto kerääntyvät rakennusten pohjaan. Paljon riippuu:

 • maan tyyppi (savi viskoosi koostumus, joten kosteus tyhjenee hyvin hitaasti);
 • ilmasto-olosuhteet (raskas lumen sulaminen tai rankkasateet);
 • korkea pohjavesi.

Tämän seurauksena voimakas virtaus heikentää säännöllisesti säätiötä. Lumen talteenoton aikana pohjavesi nousee ja maaperä alkaa väistyä. Ilman hyvää salaojitusjärjestelmää emme voi tehdä.

Kuitenkin, ennen kuin teet talteen vedenpoistoa, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Säätiön ominaisuudet: tyyppi (pino, laatta, lineaarinen) syvyys, muoto ja käsittely.
 2. Ground. Sen koostumus ja laatu. Jos se on heikko, on tarpeen vahvistaa ovien seinämät.
 3. Maakomitean on annettava tietoja pohjavesien esiintymisestä sekä muista lähteistä.
 4. Tunnista haavoittuvin kohta, jossa kosteus kerääntyy eniten. Tätä varten sinun on tutkittava paikallista helpotusta - sivuston kaltevuus sekä masennusten muodostuminen.
 5. Työaika on vasta kesä. Koska sää on jopa muuttuva, on tarpeen tehdä erityinen säleikkö. Kiinnitä muovikalvo levyt ja aseta ne pohjaan tulevaan kuivatukseen. Tällöin sadevirta ei pese pois kaivannon rajoja.
 6. Teosten monimutkaisuus on varsin työläs. Se kestää usein kaksi tai jopa kolme kuukautta.

Kaikki tämä valmiste päättyy huolella suunnitellulla vedeneristysjärjestelmäsuunnitelmalla. On tarpeen merkitä paikat, joissa tarkkailu- ja säilytyskaivot sijaitsevat. Laske kulutushyödykkeiden määrä:

 • putket;
 • rauniot / savi;
 • geotekstiilikangas;
 • hiekka;
 • putkenosat sekä eristysnauha;
 • soraa.

Tämä edellyttää erilaisia ​​työkaluja. Näihin kuuluu useita erilaisia ​​lapioita: bajonettia ja neuvostoa. Karhu on otettava pois ylimääräisestä maapallosta, ja lyöntiä - tehdä reikiä. Pickaxe, paperitavaran veitsi ja muut tarvikkeet eivät häiritse päällikköä.

Asutuksen vaiheittainen ohje viemäröintijärjestelmän rakentamisesta

Näiden tyhjennysjärjestelmien asennukseen on useita vaihtoehtoja. Jotkut kaivaavat tavallisia ojia pitkin rakennuksen kehää. Vahvista ne levyillä tai muulla materiaalilla. Tällaisten rakenteiden puute - pilaa koko sivuston sisätilat ja tulee nopeasti hyödyttömiksi.

Myrskysuodat (talon ympärillä oleva vedenpoisto) on asennettu tiettyyn kaltevuuteen pohjaan. Ne koostuvat putkista, joiden yläosa on ristikkomuodossa, joka peittää roskat. Sen sijaan voidaan käyttää erityisiä kouruja tai lokeroita. Tarpeeton kosteus pääsee niihin ja virtaa sille varattuun paikkaan. Tällainen tyhjennys on ihanteellinen alueille, joissa on kostea ilmasto, jossa usein sataa ja paljon lumen.

Vedeneristysmateriaalin täyttö on tunnustettu kestävämmältä ja luotettavammalta. Jokaisessa talonrakennetyypissä on oma asennusjärjestelmä tällaiselle vedenpoistolle. Esimerkiksi ennen levyn kaatamisen alkua, viemäröintilaite olisi jo pitänyt asettaa. Muussa tapauksessa sinun täytyy kaventaa vähän. Tämä ei koske vyön ja paalun kannattimia.

koulutus

Kaikki alkaa kaivamalla rakennuksen pohjaa. Levyt on puhdistettava perusteellisesti lian ja rakennusmateriaalien varalta. Niiden on kuivuttava perusteellisesti. Sitten käsitellään tämän seinän ulkopinta seuraavasti:

 • progranovat-bitumi-kerosiini;
 • sovelletaan mastiksi, joka on tehty bitumin perusteella;
 • kiinnitä ristikko kittiä vielä kuivalle pinnalle (2 mm: n jako);
 • käytä seuraavan pinnoitemateriaalikerroksen 24 tuntia sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Lopuksi on suositeltavaa hiertää epäsäännöllisyydet hiekkapaperilla niin, että pinta muuttuu tasaiseksi. Kun kaikki on valmis, voit siirtyä pääprosessiin.

Trench Dimensions

Ennalta suunniteltu suunnitelma, jopa kaikkein primitiivisin, auttaa osaltaan merkitsemään alueen oikein ja säästämään materiaalia. Kellaran tyhjennyslaitteessa on järjestelmä oikein kaivetuista kaivosta ja turvallisesti asetetuista putkista. Kaivukoneiden on täytettävä seuraavat parametrit:

 • etäisyys perustuksesta on vähintään metriä tai 1,5 m;
 • leveys lasketaan seuraavasti: lisää putken halkaisijaan 20 cm;
 • syvyys 50 cm rakennuksen pohjan alapuolella;
 • kaltevuus nousee nesteiden keräyspaikkaan (1 cm joka metri).

Putkijärjestelmien asennuksessa käytetään menestyksekkäästi muovisia, asbestisementtejä ja keraamisia putkia. Valmistajat tuottavat polymeerisiä versioita näistä tuotteista, jotka on peitetty erityisellä kuorella. Tämä ei-kudottu suodatinkangas suojaa säiliöitä lietteen muodostumiselta.

Halutun kaltevuuden tekemiseksi sinun täytyy kaataa hiekkaa. Tämän jälkeen erikoislaitteella kompostetaan kaivautunut oja ja täytetään 10 cm hiekkakerroksen kerroksella. Jätele kondensointi pohjaan tarkastaen rinteen tason.

Putkenlaskenta

Kun kaivannot ovat valmiita, ne on kiinnitettävä lujasti geotekstiilimateriaaliin. Jokaisen sivun leikkauksen tulee työntyä vähintään 30 cm: iin riippuen kaivannon leveydestä. Kattaa suuren mittakaavan rauniot / soraa kankaalle ja aja sitä ojan rinteeseen. Putkiston kuivatuslaitteen sijoittaminen talon ympärille on seuraava:

 • tehdä pieniä uria raunioissa (putken alla);
 • aseta ne keskelle, hieman kallistetaan ja painetaan;
 • liitä liitokset liittimiin;
 • täytä rauniot (kerros 10-20 cm);
 • liitä ja ompele geotekstilikan kangas langalla tai liimalla yhdessä nauhan kanssa.

Joten putkien liitoskohdassa ei ole vuotoja, käytä käämitystä. Useita kerroksia teippiä eristys - avain tiiviiseen järjestelmään.

Kaikki nämä muovikanavat tulee liittää pääputkeen, joka imee kosteuden veden sisääntuloihin. Käytä sitten jokien hiekkaa täyttämään kaivantojen tilavuus. Kaada jäljelle jäänyt maa siihen, kunnes muodostuu hyvä tuberkuliini. Ulkoisten tekijöiden vaikutuksen alaisena maanpinta häviää edelleen. Tämän seurauksena tällainen pylväs vastaa horisonttia ja ilman masennusta.

Näiden töiden aikana sinun on jatkuvasti valittava valittu kaltevuus. Tätä varten voit etukäteen venyttää johtoa tai köyttä pitkin taloa, joka toimii tasona.

Vesisuodat / kuopat

Jotta talon vedenpoisto ei kerääntyisi, se on poistettava. Tämä voidaan tehdä erityisten kaivojen avulla. Lisäksi niitä tarvitaan systemaattisesti puhdistamaan rakennetta ja ylläpitämään järjestelmää säännöllisesti. Näissä kuopissa, jotka on poistettava rakennuksesta 5 metrin etäisyydellä, kaikki ylimääräinen kosteus kerätään. Ne asennetaan viemärien alle (1 m), mutta eivät samalle tasolle pohjaveden kanssa. Modernit projektit osoittavat, että alueella olisi neljä tällaista vedenvastaanottajaa, jokaisen tehtävän kulmassa.

Standardien mukaan viemäröintijärjestelmissä on 4 kuoppaa katselutyypistä ja kaksi - valuma-alue. Yksi on kiinnitetty myrskyviemäriin.

Kaivo alimmalla kohdalla on syvempi kuin kaikki muut. Sen halkaisija riippuu siihen asennetun astian koosta:

 • muovi säiliö;
 • hitsatut rakenteet;
 • teräsbetonirenkaat;
 • valetut rakenteet.

Aseta geotekstiilimateriaali kuopan pohjalle ja kiinnitä säiliö maahan siten, ettei se liiku maanvyörymien varalta. Aihiot täytetään hiekalla, joka on sekoitettu maahan.

Joissakin tapauksissa talon talteenotto käsin vaatii lisäkustannuksia. Vastaanottopiste voidaan sijoittaa paljon suurempaan kuin viemäriputket, minkä jälkeen tarvitaan pumppuasennus. Joskus putkilinja ei ole tarpeeksi syvä, joten sinun on asennettava lämmityskaapeli.

Kaikki nämä aikaavievät ja kalliit menettelyt ovat sen arvoisia. Loppujen lopuksi omistaja voi suojella luostaria kosteuden kosteuttavalta vaikutukselta. Vain laadun kuivatus talon ympärillä edistää tätä. Se on asennettu usealla eri tavalla. Kukin päällikkö päättää itselleen, kenen valita.

Sokean alueen tyhjennys: miksi sitä tarvitaan ja miten se tehdään

Kotimaisen rakentamisen käytännössä maanviljelyjen ja rakennusten perustusten viemäröintiä käytetään harvoin maanalaisten rakenteiden suojaamiseksi kosteudelta. Mutta ainakin se on laajalti tunnettu säätiön kuivatuksesta, monet ymmärtävät sen käytännöllisen käytön. Mutta sokea alue valtaosa kehittäjille on käsittämätön eksoottinen. Kerromme teille, miten tehdään sokea alue, jossa sen laite suositellaan.

pitoisuus

Miksi tarvitsemme talteen vedenpoistoa ↑

Vesi, mikä on välttämätöntä elää - maanalainen rakennustekniikan ja viestinnän vihollinen. Ja ei vain siksi, että se uhkaa heikentää säätiötä, tehdä kosteasta kellarista tai jopa tulvata sen. Lähes koko Venäjän, Ukrainan, Valkovenäjän ja Kazakstanin alue sijaitsee ilmastovyöhykkeillä, joille on ominaista vaikeat talvet ja suuri maaperän jäädytys. Maaperä ja melkein kaikenlaiset maaperät, lukuun ottamatta joitain kivistä, kerääntyvät ja säilyttävät kosteutta huomattavasti. Syksyn sateiden jälkeen maaperän ylempi kerros on ylikylläinen, pohjavesivyöhykkeen taso (GWL) nousee. Jää, johon vettä kääntyy alhaisissa lämpötiloissa, laajenee verrattuna nesteen alkuperäiseen tilavuuteen. Jos vesi on tunkeutunut betonin tai tiilen huokosiin, jokainen jäätyy, se murtaa asteittain betonin tai muurauksen sisältä. Tämä prosessi on vähäpätöinen, mutta vuosien varrella tuhoutuu väistämättä rakennusmateriaaleja avoimilla huokosilla.

Toinen tuhoisa tekijä on maaperän pakkas "kallistuminen". Talvella maaperä kyllästyy ja tyydyttää kosteutta. Laajeneminen (turvotus) on suurempi, sitä korkeampi maaperän kosteuspitoisuus. Hiekka, sora on vähimmäiskasvua, savi ja liepeus - suurin. Jäätymisvoimat ovat hyvin suuria ja niillä on konkreettisia vaikutuksia maanalaisiin rakenteisiin. Jos märkä talteenotto jäädyttää pohja-syvyyden alapuolelle, rakenteelle kohdistuu alhaalta voimakas paine, laajeneva maaperä pyrkii pakottamaan sen pinnalle. Krakatut pohja-nauhat, vinot pilarivälliset talot, sivusuuntaiset kiviraudat, ei sulkeutuvia portteja ja wickettejä, "revitty" maanalainen viestintä - todiste tällaisista vaikutuksista. "Bulges" ja raide, sokea alue. Tietenkin maanalaisten rakennusten hautaaminen alle pakkasten syvyyden alapuolella, niiden eristys ja muut tekniikat vähentävät pakkasenkestävien voimien vaikutusta. Mutta ylimääräisen maaperän kosteuden poistaminen alustasta on varmasti myönteinen vaikutus rakennuksen kestävyyteen.

Eri tyyppisiä vedenpoistoja rakennuksesta. Oikea pinta, ulkoisten lokeroiden avulla. Vasen - maanalainen, pohjavesi

Rakennuksen viemäröinti tyypit ↑

Pinta- (sateen ja sulan) veden poistamiseksi talosta on sokea alue ja (tai) sadevesijärjestelmä. Kosteus, joka on mennyt maaperään ja maaperään, poistetaan tyhjenemällä. Tärkeimmät rakennusten viemäröintimuodot:

 • Säätiön sisäinen viemäröinti on järjestetty ulkoseinien sisäpuolelle koko rakennuksen alueelle. Suositellaan rakenteeltaan suhteellisen tilaviin kellareihin, joiden pohjan alla on korkea.
 • Ulkoinen kellarinpoisto on järjestetty pitkin rakennusten ulkoseinämiä, joissa on ja joissa ei ole kellareja.
 • Poistoaukkoalue asetetaan sen ulkoreunaan. Tehtävä on kerätä putkesta maaperään ja maaperään johdettava sadevesi ja ottaa se pois rakennuksesta.
 • Maanalainen sadevesijärjestelmä ei ole osa viemäröintiä, mutta se palvelee samaa tarkoitusta, se poistaa sademäärän rakennuksesta.

Käytännössä yhtä rakennusta varten useat eri tyypit yhdistetään usein, yhdistämällä ne yhteiseen tyhjennyspaikkaan ja maanalaisen viemärin.

Rakennuksen yhdistetyn vedenpoistojärjestelmä, johon kuuluu maanalainen myrskyjärjestelmä ja sokea alue

Kun sokea alue on tyhjennettävä ↑

Kuiva maata rakennuksen alla on aina hyvä. Näin ollen jalkakäytävän ja pohjan kuivatus on joka tapauksessa hyvä, se edistää rakennuksen käyttöiän pidentämistä ja parannuksen elementtejä. Kuitenkin hänen laite maksaa rahaa eikä aina kustannuksia voida pitää perusteltuna. Emme näe paljon järkeä valuma sokea alue, kun katto on varustettu suihku viemärijärjestelmän ja veden niistä poistetaan rakennuksen pintaan tai laatikoihin sijoitetaan maanalaisiin putkiin.

Jos katon vettä ohjataan rakennuksesta myrskyjäähdytysjärjestelmän avulla, sokean alueen tyhjentämistä ei tarvita.

Muuten voimme ehdottomasti suositella "tallentamista" liittämään viemärijärjestelmään viemärijärjestelmään, kuten jotkut tekevät. Tällainen ratkaisu ei ainoastaan ​​estä ylimääräisen kosteuden poistamista rakennuksesta vaan päinvastoin lisää maaperän kosteuspitoisuutta saostuksen jälkeen.

Suosittelemme harkitsemaan vedenpoistolaitteen mahdollisuutta seuraavissa tapauksissa:

 • Sivusto sijaitsee nisinka, korkea GWL.
 • Katolla ei ole myrskyjärjes- telmää, vesi ei virtaa pystysuuntaisia ​​nousuja pitkin, vaan koko katon ympärillä.
 • Ei ole tyhjennyslaatikkoja tai maanalaisia ​​sademetsä, jolle sade ja sulavisto siirretään talosta.
 • Talossa ja muissa tiloissa pystytettiin talvehtivia maita.
 • Pohja on matalasti haudattu, eli sen pohja sijaitsee maaperän jäädytyksen syvyyden yläpuolella.

Matala perusta, kuten laattojen perustukset, sokea alue tyhjennys täysin korvaa perustan salaojitus. Rei'itetty putki (10) on sijoitettu ASG kerros (9), joka toimii samanaikaisesti vuodevaatteet betonilaatan (1), sokea alue (8) kuivatuksen. Säätiön ja sokeiden ulkopuolinen eristys (4) paitsi vähentää lämmityskustannuksia, mutta ei myöskään anna talon jäädytyä talvella, mikä estää pakkasenkestävien voimien vaikutuksen rakenteeseen

 • Sokea alue ei ole vankka monoliittinen, mutta se on päällystetty päällystyslevyillä, murskatulla tai muulla materiaalilla.

Jätevedenpuhdistamon tehtävänä on estää katkean virtaavan sadeveden lähelle maahan tunkeutumista maahan. Ylimääräisen kosteuden poistaminen rakennuksesta ei ainoastaan ​​säilytä kellarissa kuivaa (mikäli mahdollista), pidentää pohjan elämää ja estää myös sokea alueen muodonmuutoksen.

Laite: syvyys ja kaltevuus ↑

Kerro meille lisää siitä, miten tyhjennettävä sokea alueelle:

Kuivatuskuvio on lähes sama kuin pohjaan: putket asetetaan koko ulkokehälle. Rengasmainen muunnos on mahdollista, kun joustavaa tyhjennysputkea, jossa on yksi viemärikaivo, asetetaan järjestelmän alapuolelle.

Kuvassa on rengastyyppinen viemäröinti, kun rakennuksen ympärille on asetettu joustava tyhjennysputki "renkaalla", jonka molemmat päät on sijoitettu pohjaan sijoitettuun kaivoon. Jo nyt vesi menee purkautumaan

Mutta se on parasta selviytyä seinätyyppien kuivatusongelmasta. Jokaisessa käännöksessä (ulkoiset ja sisäiset kulmat) asennetaan välikourut, mikä lisää järjestelmän kustannuksia. Suorat rei'itetyt putket voidaan sijoittaa reunan välittömään läheisyyteen, jonka vuoksi ne keräävät kaikki maahan virtaavan veden.

Optimaalinen kaltevuus, jonka alapuolella putket asetetaan tyhjennysasennossa, on 2 cm per 1 mittarin. hiekkaiselle maaperälle ja 3 cm savi. Syvyys, johon putki on sijoitettu, riippuu sokea alueen rakenteesta. Pääsääntöisesti se on 20-50 cm maanpinnasta. Rei'itetyt putket on haudattava tasolle tai hiukan hiekka- ja sora-alustan alapuolelle, joka toimii päällysteen perustana. On syytä huomata, että sokean alueen salaojitus ei kerää pohjavettä pienen syvenemisen vuoksi, eikä se korvaa pohjan ja pohjaveden tyhjennystä korkeasta pohjaveden pinnasta.

Kaivanto, jossa rei'itetty putki on asetettu, tulee olla 10-15 cm leveämpi ja syvempi kuin putki. Sen pohja on täynnä materiaalia, joka imee hyvin vettä: soraa, soraa tai laajennettua savea. Putkien asentamisen ja kaivojen asentamisen jälkeen kaivanto on täynnä täynnä korkeuksia, upposi ylhäältä hiekalla, tamped down, put turf. Jotta täyte ei "kelluisi" ajan mittaan maaperän ja maaperän hiukkasten kanssa, sen pitäisi rajoittua kaikkiin sivuihin geofabrista levittämällä kuitukangas kaivoksiin.

Asennettaessa viemäreitä kääritään geotekstiilikangas

Viemäröinti sokean alueen sijasta ↑

Arkkitehtuurilehdissä ja maalaistalojen rakentamispaikoilla löytyy katsauksia nykyaikaisista maalaistaloista, joissa valokuvissa tavallisen kiinteän betonipinnan sijaan näemme täytteen koristekivellä. Geotekstiilikangas asetetaan soran alapuolelle ja pääsääntöisesti viemäröidään.

Murskattu päällyste on halpa, kun se näyttää upealta

Sora-versio korkeilla rei'illä putkilla, jotka keräävät sedimenttejä

Ratkaisu näyttää vielä vaikuttavammalta, kun nurmikko tulee suoraan talon seinille. Tällöin on mahdotonta tehdä ilman tyhjennystä, se korvaa kokonaan sokean alueen salaojitus.

Betonipäällysteen puuttumisen vuoksi näyttää siltä, ​​että rakennuksen seinä kasvaa vihreästä ruohosta.

Osassa kuvataan selvästi rakennuksen rakentamista kokonaisuutena ja erityisesti sokeainetta korvaavan tyhjennys

Suunnittelu ja syvyys tyhjennys, joka korvaa sokea alue, voi olla erilainen. Putket voivat olla sekä geotekstilikerroksen yläpuolella että alapuolella. Erityiset tekniset päätökset tehdään rakennustyypin, maan tyypin ja ilmasto-olosuhteiden mukaan.

Mistä vesi valuu ↑

Kysymystä siitä, mistä vedestä poistetaan viemärijärjestelmä, ei useinkaan ole helppo ratkaista. Keskeneräiset sadevesijärjestelmät, joihin voi liittyä, ovat hyvin harvinaisia, nämä viestinnät ovat olemassa vain nykyaikaisissa hyvin varustetuissa kaupungeissa. Lucky, jos ovella on lähellä tiestä, kaivantoa. Tai tekninen säiliö, jossa voit ohjata ylimääräistä vettä paikan päällä. Jos pohjaveden tyhjennysveden poistoa ei voida poistaa painovoimalla, tämä voidaan tehdä pumpulla. Jos ei ole mahdollista ohjata vettä paikan päällä, on tarpeen hävittää vesi itse alueella. Tämä voidaan tehdä rakentamalla absorboivia laitteita poissa kotoa: kaivoa tai suodatinta. Jos pohjaveden taso on korkea, se on hyödytön, vesi varattu kotoa, palauta obratno.V kun sadevesi mennä minnekään, sivusto sijaitsee nizinke ja GWL korkea järkeä tehdä salaojitus ollenkaan.

Jotta voitaisiin päättää, onko sokeainetta tyhjennettävä, mikä sen muoto pitäisi olla, on otettava huomioon erityiset rakennusolosuhteet. Omaisuudenhoitaja voi olla vaikea arvioida tilannetta, ja suosittelemme vähintäänkin neuvomaan asiantuntijoiden kanssa ennen töiden aloittamista.

Lopuksi hyödyllinen video siitä, miten tehdä sokea salaojitus:

Sokea alue ja kuivatus

Sokea alue on kova päällystetty nauha, joka kallistuu talon ympärillä kehän ympärillä. Toisin sanoen tämä on tavallinen asfaltti-, tiili- tai betonipolku, joka pyrkii ohjaamaan vettä minkä tahansa päärakenteen perustalta. Mutta suojaaminen kotona, säätiö raiteille altistuu kosteuden tuhoille. Raskas sade, sulava lunta ja pohjavesi voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja tiepinnalle, mikä yksinkertaisesti lakkaa toimimasta päätehtävänsä - suojaamaan säätiötä tulvilta. Siksi talon perustan seinämien asentamiseksi mahdollisimman pitkälle ja samalla säilyttäen sen esteettinen ulkonäkö, tarvitset vettä, joka putoaa katolle ja joka sitten virtaa alaspäin, kerää ja kerää tehokkaasti paikan päällä. Sokean alueen ympärille on tärkeää luoda laadukas vedenpoisto.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Kaikki tietävät ilmaisun - vesi kuluttaa kiven. Ja tämä tarkoittaa sitä, että kuinka vahva ja luotettava talo onkaan, on epätodennäköistä, että se kestää kauan, sillä se on saastumisen ja pohjaveden jatkuvan vaikutuksen alaisena. Kellarikerros, kellarikerros kellarissa, maaperän sade. Parhaimmillaan ne ovat halkeamia ja sieniä seiniin. Ja pahimmillaan tämä kotelo on ehdottomasti sopimaton turvalliseen ja mukavaan elämään.

Siksi jokainen asunnonomistaja joutuu rakentamisvaiheessa harkitsemaan kaikkia talonpoiston menetelmiä lähellä taloa, jotka ovat seuraavia tyyppejä:

 • kellarin sisäinen viemäröinti;
 • kellarikerroksen ulkoinen tyhjennys;
 • sokea alue;
 • pohjavesimuodostuma

Käytännössä useimmiten käytetään säätiön vedenpoistoa, yhdistämällä se koko maan kaavaan. Mutta monien kehittäjien perusta-radan kuivatus on uusi ja epätavallinen rakentamisen osa ja joissakin tapauksissa tarpeeton. Tämäntyyppisen kuivatuksen syntyminen liittyy tilojen yleisen viemäröintijärjestelmän parantamiseen sekä uusien nykyaikaisten materiaalien luomiseen, joita voidaan käyttää kodin sisustuselementteinä.

Milloin tarvitset vedenpoistoa

Suotautuminen sokean alueen ympärille on erittäin tärkeä ja välttämätön. Sen avulla voit vain varmistaa kuivauksen kellarissa ja kellarissa, mutta myös pidentää talon elämää. Tietenkin, jotta laadukkaat vesihuoltojärjestelmät ovat erityisen perusteltuja, tietyt kustannukset ovat välttämättömiä, mikä ei aina ole perusteltua. Esimerkiksi säätiön ympärillä ei ole mitään syytä luoda salaojitus, jos talo on rakennettu kohokuvioon, jossa on kuivaa maata. Talon seinämillä ei myöskään tarvitse tyhjentää kulkureittiä, jonka katolla on myrskyjäähdytysjärjestelmä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksen seiniltä erityisiin vedenkeräimiin.

Talon kellarikerroksessa suosittelemaa polkua on suositeltavaa tyhjentää vain tällaisissa tapauksissa:

 • maa on alamäkeä;
 • pohjaveden korkea pitoisuus;
 • talo on rakennettu saviin ja kallistuvaan maaperään;
 • säätiön pohja on alle maaperän jäädyttämisen taso;
 • pinnoitteessa on ei-monoliittinen pohja ja se on tehty tiilistä, murskatuista kiveistä tai päällystyslaatoista.

Kaikki edellä mainitut olosuhteet viittaavat siihen, että talon seinämien lähellä oleva jalkakäytävä edellyttää välttämättä vedenpoistojärjestelmää. Ja sen läsnäolo suojaa talon perustan tulvilta, mutta estää myös sokeain alueen itsensä tuhoutumisen.

Ominaisuudet viemäröintijärjestelmän ympäri kehä säätiön

Säätiön seinien alapuolella oleva raide alkaa siitä hetkestä lähtien, kun talon kaikki rakennustyöt on saatu päätökseen. On huomattava, että tyhjennyselementit on jo asetettu rakenteeseen. Ensin pohjakerroksen läheisyydessä oleva kiviseinä on kestäviä vedenkestäviä materiaaleja: betonia, kiveä, asfaltti. Ja toiseksi, se asetetaan rinteeseen, mikä takaa veden luonnollisen valumisen. Toisin sanoen sokea alue poistaa kosteuden pohjasta ja lämmittää sen sekä suorittaa kätevän radan toiminnan ja on puutarhan koristeellinen elementti.

Mutta älä unohda, että kova pinta asetetaan avoimelle alustalle ja se on avoimen taivaan alla. Siksi hänen kanssaan on välttämätöntä luoda välittömästi täysimittainen viemäröintijärjestelmä. Tämä ei ainoastaan ​​välttele maaperän ylikuovautumista, vaan myös estää maaperän turpoamista ja suojaa raiteilta itseltään halkeilua ja tuhoa.

Kuinka vedenpoistojärjestelmä toimii säätiön ympärillä

Veden siirtäminen kellarikerroksista on sokea alueen pääasiallinen tehtävä. Mutta käy ilmi, että vain 4 metrin leveyden kattavuus voi kokonaan poistaa veden sisääntulon kellariin, kellariin ja kellariin. On selvää, että tällaisen laajan kaistaa pitkin talon seinämää ei ole mahdollista, ensinnäkin se on epäkäytännöllistä, ja toiseksi se on erittäin kallista eikä aina ole tarkoituksenmukaista. Siksi vedenpoisto pohjaseurasta, vesi kerääntyy lätäköihin, irrottaa maaperän, muodostaa likaa ja likaa talon vieressä. Siksi sokea ympäröivä alue on niin tarpeellinen, koska se kerää ja poistaa ylimääräisen veden paikan päällä. Tällainen vedenpoisto syntyy samaan aikaan kuin sokea alue, joka myös ympäröi taloa koko kehällä.

Sokean alueen pintalaudat

Kuten tiedetään, on olemassa kaksi erilaista vedenpoistoa: syvä ja pinnallinen.

Kovissa jalkakäytävässä, joka on tehty betonista tai suurista laatoista, lineaarinen pintaviemäristö sopii parhaiten. Toisin sanoen syntyy viemärikaivoksia, jotka kaivetaan tienpinnan ulkoreunaa pitkin. Tällaisen ojan pohja ja seinät voidaan vuorotella seuraavilla materiaaleilla:

 • väkevöity kivi;
 • vuorattu vedenpitävällä materiaalilla;
 • betonoidaan;
 • asetettu muovi- ja asbestisementtiputkilla, sahatun pituus puoleen;
 • pinottu erityisillä muovilaatoilla.

Tarvittava elementti pinnan viemäröintiä varten ovat suojatut koristeelliset säleiköt, jotka kattavat kuivatuskaivojen ja viemäriputkien. Kiitos heistä, sivusto sopii kätevästi ja vie esteettisempi ulkonäkö.

Syvä vedenpoisto radalla

Jos paikkakunnalla on korkea pohjavesi ja maaperä on raskas ja sisältää runsaasti savea hiukkasia, on oikein tehdä suljettu viemäröintijärjestelmä. Se tehdään tavalliseen tapaan:

 • luodaan kaivanto, jonka syvyyden on oltava pohjaveden enimmäismäärän tasolla;
 • valmiin kaivannon pohja peitetään hiekalla ja peitetään geotekstiilillä, jonka päät pudotetaan ojan seinään;
 • Geotekstiilit täytetään raunioilla, ja siihen syötetään rei'itetty putki;
 • putki on jälleen täynnä rauniot;
 • koko rakenne kääritään geotekstiilien ulkonevilla päillä;
 • kaikki kaadetaan ylhäältä hiekalla ja hedelmällisellä maaperällä.

Moderni sokea alue ei ole enää ohut kerros betonista tai asfaltista, joka on asetettu paljaalle maaperälle. Ja tämä on monikerroksinen kakku, joka luodaan viimeisimmän tekniikan avulla käyttäen erilaisia ​​materiaaleja. Tämä rakenne koostuu vedeneristys-, viemäri- ja eristyskerroksesta. Siksi vedenpoistojärjestelmä on niin tarpeellinen, koska vain se estää tienpinnan tuhoutumisen, joka myöhemmin on vaikea korjata.

Tyypit kuivatus

Sokean alueen valuma-alue on sama kuin säätiön. Toisin sanoen talon ympärillä syntyvät kuivatuskaivurit. Tällaisen vedenpoiston järjestelmä voi olla rengas ja seinä. Ensimmäisessä suoritusmuodossa joustavat putket asetetaan rakennuksen ympärille ja molemmat lähtöpäät yhdistyvät yhteen tyhjennyskaivoon, joka sijaitsee alhaisimman pisteen kohdalla.

Toinen vaihtoehto, tai seinätyyppinen vedenpoisto, selviytyy paremmin veden hävittämisestä. Tällainen järjestelmä koostuu neljästä kuopasta, joista kukin on asennettu putkien kulmaliitokselle. Tästä johtuen kaikki maaperään virtaava vesi on mahdollista kerätä, mutta tällaisen järjestelmän kustannukset ovat paljon suuremmat kuin rengasmaisen vedenpoiston.

Päättää mikä materiaali on parhaiten tyhjennettävä, minkä tyyppisen pitäisi olla, tyyppiä ja muotoilua, sinun on otettava huomioon kaikki talonrakentamisen olosuhteet ja sijainti. Aloittelijan on vaikea arvioida koko tilannetta ja ottaa huomioon kaikki vivahteet luodessaan salaojitus. Siksi, jotta viemärijärjestelmä toimisi pitkään, oikein ja virheettömästi, on tarpeen kuulla asiantuntijoita ennen töiden aloittamista.