Sokea alue talon ympärillä

Rakennuksessa ei ole mitään toissijaista. Rakennusten ja rakenteiden kaikkia rakenteellisia osia on lähestyttävä vastuullisesti.

Yksi rakennustyön lopullisista töistä on sokea alueen laite. Se toteutetaan talonrakennuksen lopussa rinnakkain ulkoisen portaikon rakentamisen tai sisäänkäynnin kanssa autotalliin, mutta sen jälkeen, kun rakennuksen julkisivu tai ainakin kellari on päättynyt.

Sokea alue on kaistale, jonka leveys on 0,6-1,2 m, lähellä rakennuksen säätiötä tai kellarikertaa, jossa on kaltevuus, "laskeutuu" siitä. Sokean alueen kaltevuuden on oltava vähintään 1% (1 cm per 1 m) ja enintään 10% (10 cm per 1 m).

Onko sokea alue tarpeen?

Sokean alueen päätehtävä on siirtää pinnan "sade ja sula" vesistö talon seinistä ja perustuksesta. Sokea alue estää pintaveden tunkeutumisen pohjan pohjaan, ja se on myös ulkoisen parannuksen koristeellinen elementti, joka muodostaa jalkakäytävän talon ympärille.

Lisäksi sokea alue ei salli nurmikon tai kasvien kasvaa lähelle talon seiniä estäen rakenteiden liiallista kosteutta ja vahingoittaa säätiötä puiden ja pensaiden juurilla.

Sokean alueen rakentaminen

Perinteinen sokea alue koostuu kahdesta pääkerroksesta: koristepinnoitteesta ja alapuolisesta kerroksesta.

Peruskerros

Taustalla olevaa kerrosta käytetään muodostamaan tiivistetty ja litteä alusta lisälaudoituksen tekemiseksi päällystysalueelle. Pohjan alla levitetään hiekkaa, murskattua kiveä, savea. Materiaalin valinta riippuu sokean alueen päällystyksestä.

Koristeellinen pinnoite

Sokean alueen päällysteen on oltava ensisijaisesti vedenpitävä ja vaikea tuhota vedellä.

Vanhoina aikoina sokea alue oli savesta tehty: heidät kaivettiin matalaan kaivantoon talon ympärillä ja täyttivät sen savi, joka oli kallellaan pois talosta ja kostutettiin muodostaen vedenpitävän kerroksen, jonka pinnalla sateen ja sulan veden virtaus.

Nykyään savi korvattiin betonilla sokea alueella - sen avulla voit saada monoliittisen pinnan ilman aukkoja, mikä on erityisen tärkeää, kun ei ole luottamusta pohjan vedenpitävyyteen. Jos säätö on kunnolla eristetty, niin sokean alueen laitteeseen voit käyttää kappaleita - päällystyslaatat (mukulakivet), murskatut kivet ja laatat.

Sokean alueen laite

Sokea taso

Korkin korkeus riippuu materiaalin tyypistä, josta sokea alue on tehty. Jos se on soraa tai murskattua kiveä, riittää jalustan nostaminen korkeuteen 30 cm. Jos se on kova ja tasainen pinta (esim. Betoni tai päällystyslaatat), pohjan korkeutta on nostettava 50 cm: iin.

Sokea alue

Sokean alueen leveys on asetettu riippuen maaperätyypistä ja katon rungon poistamisesta. Tavallisilla maaperillä leveys otetaan 20 cm leveämmäksi kuin reunus (mutta ei alle 60 cm) niin, että katolta virtaava vesi ei heikennä maata eikä se pysähdy talon alle. Karkeilla maaperillä, jotka ovat 20-30 cm yli kaivannon tai kaivon rinteiden ulkopuolella, irrotetaan pohjan alapuolella, mutta vähintään 90 cm.

Sokea piki

Mukulakivi- ja murskattujen jalkakäytävien osalta risteyskulma talon akselilta on 5-10% (5-10 cm per 1 m leveä). Betoni ja asfaltti 3-5%. Tässä tapauksessa jyrkempi kaltevuus, sitä parempi vesi tyhjennetään ja entistä epämukavampi sokea alue muuttuu kävelytieksi talon ympärille.

Seinän ja sokean alueen välinen kuilu

Sokean alueen rakentaminen, sinun kannattaa muistaa sen ja seinän välinen rako. Sen tarkoituksena on suojata kellarinseinien vedenpitävyyden aiheuttamilta vaurioilta ja tuhoutumiselta. Jos siinä ei ole aukkoa, se tehdään kiviaineista tai laattoista, jotka ovat jalkakäytävän alapuolella pakkasen vaikutuksen alaisena, paina seinää ja seurauksena siitä seisoo ja vahingoittaa eristämistä pohjaseinän ulkopinnalla. Myös vuorausmateriaali voi vaikuttaa, esimerkiksi laatta murentua pohjaan.

Tämän estämiseksi on välttämätöntä jättää 1-2 cm: n paksuinen kompensointiheima ja täytä se hiekalla, ekstrudoitu polystyreenivaahto tai tiiviste.

Viemäröinti sokean alueen ympärillä

Vain 3 tai useamman metrin leveyden omaava sokea alue voi taata veden täydellisen vedenpoiston pohjasta ja sen "kuivamoodista", mikä ei tietenkään ole aina realistista, joten lisävarusteita tulisi käyttää - tyhjennys- ja tyhjennyslaite.

Kovetuille kaihtopaikoille, kuten betonille ja laattoille, sopiva pinnan lineaarinen viemäröinti - upotettu ura tai ura kovan, betoni-, muovi- tai asbestisementtiputken ulompaa linjaa pitkin, kahdella pituudella sahattuna. Ja älä unohda heidän ennakkoluulojaan!

Valmis tyhjennyselementit, joissa on ylempi suojaava grillit (muovi- tai polymeeribetoni), ovat hyviä. Valmis tyhjennysalustat, joissa on tyhjennysputki ja yläraja, jotka on sovitettu asennettavaksi perustuksen sokea alueeseen.

Taivutusalustat
(Päällystys)

Yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista on päällysteen päällyste. Se on vastustuskykyinen pakkaselle ja lämpötilan muutoksille. Eri värejä ja muotoisia päällystekiviä on myynnissä: suorakulmio, neliö, kuusikulmio, aallot jne. Päällystystekkien reunat voivat olla tasaisia ​​tai puolia, mikä vähentää merkittävästi riskien reikien riskiä. Jalkakäytävä on 4-10 cm paksu, 6-20 cm leveä ja 10-28 cm pitkä. Sokea varten käytetään useimmin 4-6 cm paksuja elementtejä.

Kivirakenne on luonnollinen materiaali, eikä betoniin verrattuna ole kovin erilaisia ​​muotoja. Tämä on yleensä harmaa, punainen tai keltainen graniitti tai harmaasävy, samoin kuin musta basaltti. Tietenkin se on paljon kalliimpaa kuin konkreettiset analogit.

Sokea päällystys

Ennen rakennustyön sokean alueen rakentamisen aloittamista kaikki rakennustyöt, jotka voivat vahingoittaa sokea aluetta, on täytettävä:

 • katto, räystäsulot ja ylhäältä päin ulottuvat huiput ovat järjestettyjä;
 • päällystetyt luumu-ikkuna-aukot;
 • kaikki tyhjennysputket ja tulipesät on asennettu.

Rakennuksen kulmissa nostetaan tappeja, joissa ne merkitsevät sokean alueen risteyksen korkeutta alustaan ​​ja näiden merkkien mukaan ne kiinnittävät johteen koko rakennuksen ympärysmitta. Sokean alueen ulkoreunalle luodaan toinen köysiraja. Ne merkitsevät sokean alueen tulevan betonipinnan ulkoreunan korkeutta.

Sadeveden poistoa varten sokea alue on tehty kaltevuudella (socle, päällysteen paksuus on 15 cm ja vastakkaisella reunalla 10 cm). Rakennuspohjan ristikkokulma on 5% (5 cm: n leveys 1,0 m).

Ensimmäinen vaihe on määrittää sokea alueen leveys, joka ei riipu pelkästään asiakkaiden toiveista. Tämä parametri määräytyy suuresti maaperän tyypin ja katon rungon poiston leveyden mukaan. Tavallisilla maaperillä sokean alueen on oltava 20 cm leveämpi kuin ristikko (sen vähimmäisleveys on 60 cm). Jos rakennus rakennetaan maaperään, sokea on oltava vähintään 90 cm, joskus se on 1,0 metriä leveä ja enemmän - tässä tapauksessa sokea alue toimii pääsääntöisesti kävelytienä talon ympärille.

Sokean alueen rakentaminen alkaa kasvuston poistamisella talon ympärille ja kasvien kerroksen poistamiseksi 15 cm: n syvyyteen. Poista juurien jäännökset huolellisesti, jotta tulevaisuudessa itäneet itukat eivät tuhoa lattiaa.

Venytetyn langan viereen, joka merkitsee sokean alueen reunojen pituussuuntaista viivaa, irrottakaa käsin suorakulmaisen poikkileikkauksen (kouru) kaivantoa varten pohjan laitteelle sokean alueen alla. Kourun pohja tiivistyy.

Kourun valmistettuun pohjaan M400-merkin murskattuja kivirehuja peitetään alustalla 15 cm: n välein ja 10 cm vastakkaisella reunalla tasoitettuna, jotta kerrokselle saadaan 5%: n muotoilukulma. Rasvanpohjan paksuus löysästi rungossa tulisi ylittää rakenteen löystymiskerroin. Valmistettua makaadipintaa tarkastellaan, kun yksittäisten hiukkasten liikkuvuutta ei tunneta.

Valmistuneella sora-alustalla järjestetään käsin 3 cm: n paksuinen hiekkasaasteseoksen tasoitus (asennus) kerros. Sokean alueen esivalmistetun peitteen asennus tehdään tasoituskerroksella. Levyjen tiukka sovittaminen pohjaan saavutetaan sijoittamalla ne asettamalla ja upottamalla levyt kuivan hiekosementtiseoksen kokoonpanokerrokseen levyjen lopulliseen asentamiseen ennalta määrätylle korkeudelle.

Laying-laatat tulisi tehdä mistä tahansa ehdollisesta linjasta: kellarin reuna, jonka rinnalle ovat saranat, jotka ovat kohtisuorassa pohjaan nähden joko ommelta tai yhdeltä. Jyrkkään lankaan tai johtoon tuotettujen levyjen reunojen kohdistaminen rivejä pitkin. Asennuslevyt johtavat poikittain rivejä reunasta reunaan kohti kaltevuutta.

Päällysteen kaltevuuden ja tasaisuuden saavuttamiseksi, kun päällystyslaatat on asetettava sokean alueen peitteelle, on välttämätöntä:

 • järjestää meripeninkulma pitkin tai kohtisuorassa alustaan;
 • Asennuslevyt alkavat sokea alueen reunasta ja johtavat kohti kaltevuutta pohjaan;
 • tasoittaa asetetut levyt kevyesti napauttamalla kumileikkausta (puinen) vasaralla puulevyllä, joka sijaitsee laatta.

Levyjen sovittaminen tehdään kevyesti napauttamalla puupalkkeja. Viereisten levyjen saumojen reunat eivät saa olla yli 2 mm. Hiekosementtiseoksen rullan levyjen reunoille muodostettu pinta leikataan käsimallilla.

Levyjen leveyden tulee olla 3-5 mm. Levyjen väliset saumat täytetään sementti-hiekkaseoksella suhteessa 1: 3.

Betonin sokea alue

Betonipinta on yksi halvimmista ja yksinkertaisimmista ratkaisuista. Tämä materiaali mahdollistaa sokean alueen vedenpitävyyden varmistamisen.

Sokean alueen on oltava vähintään 5 cm paksu (suositeltava 7-10 cm). Sokean alueen käyttämää betonia on mukautettava tiellä olevaan betoniin, jossa on jäätymislujuus ja jonka on oltava vähintään M200.

Monoliittisen betonin päällystys tulisi järjestää hiekkapohjaan, tiivistetty tiheyssuhteeseen, joka ei ole alle 0,98. Vähimmäisvalmisteen paksuus tässä tapauksessa on 10 cm.

Laajennusliitokset

Betonisen kaihtovyöhykkeen erottaminen seinältä on kompensoivaa saumaa, mutta myös erottamaan se laajennusliitoksilla 6 metrin pituudella. Harjoittelu osoittaa, että kiinteä täyttö halkeilee ensimmäisellä talvella. Saumojen osalta sopii sopiva levy, jonka paksuus on 15-20 mm, joka on peitetty tai käsitelty antiseptisellä aineella.

Puupaneelien yläpinta sijaitsee betonipinnan tasolla ottaen huomioon talon sokean alueen lievä kaltevuus. Tämän jälkeen betoni asetetaan ja säleet toimivat niin sanotuina majakoina, joihin betonipinta tasoittaa.

Sokean alueen vahvistaminen

Betoniholvan käyttöikää lisäämällä, erityisesti kallistumilla, on suositeltavaa vahvistaa sitä. Tämä on välttämätöntä, jotta sokea alue voi toimia sekä puristuksessa että jännityksessä. Konkreettiset puristustyöt ja jännityksen vahvistaminen.

Vahvistus tehdään metalliristikkoon, jossa solut ovat 100x100 mm tai päällekkäin asetetut raudatangot.

Rautaputki

Betonipäällysteen viimeisessä vaiheessa (noin 1-2 tuntia seuraavan osan kaatamisen jälkeen), jotta pintaa edelleen vahvistettaisiin, se tulisi silitysraudan avulla. Juuri kaadettua betonia sprinkloidaan sementillä, jolloin muodostuu kerros 3-7 mm paksu ja hankautuu luistamalla. Tämän seurauksena materiaali on suojattu ilmakehän saostuksesta erittäin kestävällä ja kestävällä ylemmällä kerroksella, jolla on tyypillinen tummansininen, teräksinen sävy.

Jotta betoni ei nopeasti kuivuessaan murtuisi, sen pinta olisi peitettävä 2-3 päivän ajan märkäpurkauksella tai muovikelmulla.

Kun betoni on kovettunut, on tarpeen tiivistää sokean alueen ja talon seinän välinen liitoskohta, johon bitumi tai tiivistys sopii.

Sokea alue toimii epäsuotuisimmissa betoniolosuhteissa, joten on hyvä ja oikea käyttää vain korkealaatuista sementtiä tai betonia, johon on toivottavaa lisätä pehmittimiä räjähdyssuojaa vastaan.

Asfalttitiili

Asfaltti-betonipohjan alapuolella oleva pohja on pakattava 15 mm: n murroksella tai 40-60 mm: n sora, jonka rullaa puristetaan maahan tai kiristetään. Asfalttipinta (3 cm) asetetaan päälle.

Asfalttipäällysteen laite on melko vaikea, eikä tätä materiaalia voida kutsua suosimaksi yksityisessä rakentamisessa. Kesällä voimakas kuuma asfaltti voi pehmentää ja tuottaa epämiellyttävän tuoksun.

Särmäinen alue raunioista

Rohkareiden sokea alue - pinnoitteen halvin versio. Se on ihanteellinen ratkaisu korkeiden pohjavesien pinnan tasolle ja vedenpoistoon rakennuksen ympärillä, koska rauniot vaikuttavat pintaveden tunkeutumiseen. Rikkomisen sijaan voit käyttää soraa, kiviä, laajennettua savea. Rikkomuksen murto-osaa suositellaan 8-32 mm: n käyttämiseksi.

Erityinen geotekstiilimateriaali asetetaan tamped mantereen maaperälle, murskattu kivi on hajallaan sen päälle - ilman hiekkaa täyttöä. Geotekstiilit estävät karkeiden rakeiden sekoittamisen maaperään ja rikkakasvien itämiseen. Runkorakenteen paksuus on noin 10 cm.

Kuitenkin, jos katosta ei ole järjestäytynyttä valua (eli kun vesi ei pääse virtaamaan kouruista, vaan suoraan koko kaltevuudesta), pinnoitetta on säännöllisesti korjattava.

On huomattava, että saman kokoisia pellettejä ei voida tiivistää tiukasti, joten on epämiellyttävä kävelemään niitä.

Teemme asfalttibetonin päällysteen

Sokea alue suojaa rakennuksen pohjaa ja kellarista kosteuden kielteisiä vaikutuksia. Tämä muotoilu toteutetaan putkikaivana koko talon ympärysmitta, jonka paksuus on 80-120 cm, joka läheisesti liittyy rakennuksen ulkopuolelle. Oikein tehty sokea alue antaa asukkaille talon mukavuutta ja houkuttelevuutta. Päätoimintojen lisäksi rakennus toimii ylimääräisenä elementtinä ja toimii jalankulkukäytävällä rakennuksen varrella.

Mikä on sokea alue

Rakennuksen ympärillä oleva polku koostuu kahdesta peruskerroksesta:

Ensimmäinen kerros muodostaa tiivisteen ja pohjan tietylle pinnoitteelle, esimerkiksi asfalttipäällysteelle. Tämä savikerros suorittaa tämän rakenteen päätehtävän, se on vedeneristys. Kerros on valmistettu savesta, roskiin, hartsovkiin tai hiekkaan.

Rakennusmateriaali valitaan ylemmän kerroksen mukaan ja "tyynyn" paksuus on useimmiten jopa 20 cm.

Materiaali sokean alueen peittämiseksi on valittava vedeneristykseen ja eroosion vaikeuteen saostuksella. On olemassa polkuja ympärillä talon laatat, päällystyskivet, savi, asfaltti betonipäällysteet ovat hyvin yleisiä. Kaikenlaisen vedenpoiston laite on suunnilleen sama, mutta luonnollisesti on erottuva piirre.

Tyypit sokeita alueita ympärillä talon

Kosteuden poistamiseksi kellarista ja rakennuksen perustasta tehdään erilaiset paviljongit. Tällaiset tilat voidaan luokitella seuraavasti:

 • Suunnittelulla;
 • Kerros vedenpitävä;
 • Betonikerroksen läsnäollessa;
 • Ulkopuolella;
 • Piilossa tai avoimessa muodossa.

Tarkastele nyt tarkemmin. Talon ympärillä on kahta rakennetyyppiä. Sokean alueen monimutkainen rakenne koostuu useammasta kuin kolmesta kerroksesta. Samanaikaisesti on suuri koko ja harkitseva myrskyviemärijärjestelmä.

Jotkin sokeat alueet lämmitetään lisäksi vedeneristyskerroksella keinotekoisilla tai valssattujen materiaalien avulla. Ulkopuolella on asfalttibetonipäällyste, savi, kaakeloitu jne.

Jotkut talon ympärillä sijaitsevat rakenteet, joilla on vettä, on betonikerros ja niitä kutsutaan kiinteiksi ja ilman tällaista kerrosta - pehmeää. Betonieristyksen avulla voit säästää sokkotilaa pitkään, mutta tarvitset lisää taloutta ja aikaa. Ei ole ollenkaan tarpeen, että sokea alue toimii rakennuksen ympärillä, se saattaa olla piilossa ruohon alla, mutta se, että se on välttämättä oltava, on tosiasia.

Mikä on asfalttibetoni?

Asfalttibetoni tai asfalttibetoni on keinotekoinen materiaali, joka saadaan mineraali- ja orgaanisten elementtien kovettumisen jälkeen, järkevästi valittu ja sekoitettu. Kivennäisaggregaatit käyttävät erilaisia, esimerkiksi soraa, murskattua kiveä ja muita.

Asfalttirakentaminen on teollisuusrakennusten laitekerroksen tärkein materiaali, joka kattaa kenttien kentät ja tienrakentaminen.

Tämä tarkoittaa, että asfaltin päällysteen viimeistely on oikea valinta kodin omistajille.

Asfalttirakentamisen etuja talon ympärillä

Suuri määrä rakennuksia Venäjällä on täsmälleen asfalttijyrsin ympärillä. Ja tämä ei ole sattumaa, koska asfalttibetonipäällysteiden katsotaan olevan taloudellisesti kannattavin, ylläpidettävä ja pitkäkestoinen. Mutta jotta tällainen asfalttitie voitaisiin tehdä talon ympärillä, on tärkeää tietää tekniikka, jolla rakennetaan sokea alue asfaltti-betonista.

Asfalttipäällysteen täyttäminen

Ei ole vaikeaa tehdä sokea aluetta, mutta luonnollisesti on välttämätöntä tietää asfalttibetonista valmistettu sokea laite asteittain siten, että talon ympärillä oleva tie olisi kestävä ja täyttäisi tehtävänsä. Asfalttibetonipäällysteen vaiheet:

 • Kaivaa kaivo 30 cm: iin.
 • Laita pohjaan hiekkaa tai savea, tämä on eräänlainen substraatti, niin että irtotavarana ei pääse maahan;
 • Asettamme jalkakäytävät joukkojen ulkokehällä;
 • Sitten kaadetaan soraa ja murskattua keskikokoista kiveä. Kerroksen paksuuden tulisi olla korkeintaan 15 cm.
 • Asfaltti rullat päälle. Tämän kerroksen paksuus on korkeintaan 5 cm.

Se on kaikki, asfalttitason sokean alueen laite on nyt tiedossa.

Mutta ei ole tarpeen unohtaa kaikkein tärkeintä hetkeä, vaan on tärkeää, että tämä rakenne on kalteva, jotta vesi virtaa erityisiin jätevesiohjelmiin. Kulman tulee olla 3-5 astetta talon seinästä.

Ja kaivannon leveys valitaan ottaen huomioon, että vesi ei putoa maaperälle, vaan sokea alueelle, mutta vähintään 15-29 cm: n etäisyydellä katon ylityksestä.

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen tiedät nyt, mitä asfalttibetonipäällysteen pitäisi olla, mitä vivahteita sinun on kiinnitettävä huomiota ja mikä tärkeintä, että ei ole välttämätöntä laiminlyödä tämän rakennuksen tärkeän ulkoisen elementin rakentamista.

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Arvioi betonirakenteen järjestämisestä aiheutuvat kustannukset
  Säätiön sokea alue suojaa taloa kosteudelta ja jäätymiseltä. Oikein ja huolellisesti sijoitettu sokea alue on myös talon sisustuselementti. Sokean alueen puuttuminen on täynnä pesemällä pois säätiön.

 • Kuinka paljon se maksaa täyttää sokea alue talon ympärillä
  Jotta sokea alue voisi palvella pitkään, todella suojella taloa ja tarjota kuivatusta, on parasta antaa tuotannon ammattilaisille. Vain he voivat valita korkealaatuista kestävää materiaalia.

 • Sokea alue kaivon ympärillä
  Järjestelyn tärkein osa on kaivon ympärillä oleva sokea alue. Se ei salli sulaa lunta ja pintavettä päästä kaivokseen, ja se tarjoaa myös kätevän lähestymistavan rakentamiseen.

 • Seka-alue talon ympärillä osassa - katso piirros
  Sokea alue on rakennuksen rakentava linkki, jossa on useita tärkeitä toimintoja: sisustus, suojaus, lämmöneristys ja käytännöllisyys.

  Sälekaihtolaatat, asfaltti ja muut

  Jokaisen rakennuksen yksi tärkeimmistä vihollisista on vesi: sen vaikutusta puusta, betonista ja jopa kiveä olevista rakenteista voidaan pitää mahdollisimman tuhoisana. Siksi kaikissa rakennusvaiheissa vedenpitävyys, vedenpoisto järjestelmät seinistä, katosta, pohjasta on erittäin tärkeä. Talon ulkoseinän suojaamiseksi sateelta ja tulvilta voidaan talon ympärillä käyttää erilaisia ​​sokea alueita.

  Valinta riippuu:

  • maaperän tyyppi;
  • pohjaveden korkeudet;
  • taloudelliset mahdollisuudet;
  • halu käyttää sokea alue rakennuksen ympäröimänä kävelytieajona.

  Tyypit sokea alue talon ympärillä

  Ilmakehän veden poistamiseen perustuksesta tai kellarista voit käyttää erilaisia ​​rakenteita. Ne voidaan luokitella eri syistä. Joten sokea alue voi olla:

  1. Yksinkertainen tai hienostunut muotoilu. Monimutkaisilla on enemmän kuin kolme kerrosta, merkittävä syvyys ja leveys, ja ne ovat hyvin ajateltu osa rakennuksen myrskyviemärijärjestelmää ja sitä ympäröivää aluetta.
  2. Keinotekoisesti, useimmiten valssattuna, lämmön- ja vedeneristyskerroksena tai ilman. Joissakin tapauksissa käytännöllisesti katsoen vedetöntä maaperää, molempia tai yhtä näistä kerroksista voidaan jättää kiinni.
  3. Läsnäolo (kova sokeus) tai pehmeän betonikerroksen puuttuminen. Betonieristys on luotettavin ja kestävä, mutta samalla vaatii taloudellisia ja ajan kustannuksia.
  4. Erilaisilla ulkotiloilla (ylhäällä). Tässä vaihtoehtojen lukumäärä on loputon: laatat, betonilohkot, asfaltti, graniitti, rauniot ja niin edelleen.
  5. Piilotettu tai auki. Ei ole välttämätöntä, että sokea alue on samalla polku talon ympärillä, se voi hyvinkin olla piilossa sodan alla, mutta sen läsnäolo on pakollista.

  Tässä on artikkeli laitteesta ja sokeiden koosta.

  Betonipäällyste. Laitteeseen. Sokean alueen täyttäminen

  Kaikkien rakennustyyppien osalta betonisia sokeita alueita pidetään taloudellisesti kannattavina, ylläpidettävinä ja kestävinä. Tällaisen rakenteen tekeminen on kuitenkin hyvin vaikeaa.

  Meidän on tehtävä seuraavat vaiheet:

  1. Teemme kaivannon noin 30 senttimetrin syvyydeltä. Vähimmäisleveys valitaan niin, että vesi ei pääse katolle maahan ja putoaa tyhjennysjärjestelmään, joka on sokea. On tarpeen säätää vähintään 5 °: n kaltevuus rakennuksen suunnassa veden virtausta varten.
  2. Pohja on vuorattu vahvalla geotekstiilikalvolla, jotta irtotavarat eivät pääse maahan.
  3. Geotekstiilin alapuoli on ripustettava kerroksella soraa tai murskattua keskikokoista kimmokerrointa, jonka kerrospaksuus on noin 3-5 cm.
  4. Sitten sinun pitäisi laittaa kerros kosteaa hiekkaa keskikokoinen kerros noin 7-10 senttimetriä ja huolellisesti tamp.
  5. Nyt tulee eristyskerros, jonka pitäisi sulkea pohjan lisäksi myös osa rakennuksen seinää.
  6. Tuloksena olevan kuopan seinämät ovat taulukoiden tukemia - muotti on luotu tulevalle betonirakenteelle.
  7. Rakennuksen seinämään kohtisuorassa laitamme materiaalin lämpötilaliitosten järjestämiseksi noin 2,5 metrin välein. Voit käyttää hartsipaneeleja tai materiaaleja, jotka perustuvat polyuretaanivaahtoon, vinyyliin. Älä unohda talon ja sokean alueen välistä laajennusliitosta.
  8. Teemme betoniteräksen, voit käyttää horisontaalista vahvistusta. Lähellä taloa, tasoituskorkeuden pitäisi olla korkeampi kuin reuna, noin 10 cm, jotta kaltevuus saadaan vesivirtaukselle.
  9. Kaikkien etureunassa olevien saumojen on oltava vesitiiviitä.

  Betonin merkki ja mittasuhteet sokea alueelle

  Sokean alueen täyttäminen talon ympärillä on suositeltavaa käyttää sementtibrändejä M250-400, joilla on korkea jäätymisvastus ja kosteudenkestävyys. Betonisekoitusbrändin M300 sementti -luokan 400 osuus sekoittaa kuivaa sementtijauhetta hiekalla ja soralla seuraavassa suhteessa 1: 1,9: 3,7. Seuraavaksi lisää vettä saadaksesi noin 40 litraa seosta, joka on valmis kaatamaan.

  Kuinka peittää sokea alue

  Kuka tahansa voi tehdä kokonaan ulomman kerroksen sokea alue.

  Hinnasta on mahdollista jakaa ulkopuolisten materiaalien sokea alueeksi seuraaviin ryhmiin:

  • edullinen: murskattu kivi, hiekka, sora ja niin edelleen;
  • väliaine: asfaltti, mukulakivi, paljas betoni vedeneristyskerroksella;
  • korkea: laatat, posliini, luonnonkivi.

  Asfalttitiili

  Pohjimmiltaan asfalttipäällyste ei eroa betonista, paitsi että se ei ole niin kestävä ja jonkin verran halvempi. Näistä kahdesta syystä sitä harvoin vaikeutetaan. Se koostuu seuraavista kerroksista:

  • hiekka tai savimateriaali, jotka kaadetaan matalaan kaivantoon (tehdyllä biasilla talosta);
  • jalkakivet kaivannon ulkoreunaa pitkin;
  • murskattu murskattu kivi (rikkoutunut tiili, sora ja niin edelleen);
  • asfaltti (älä unohda lämpötilan liitoksia).

  Kun vedeneristystyöt voidaan pitää yhtenä yksinkertaisimmista sokea alueista talon ympärillä valmiina.

  Ja tässä artikkelissa puurakenteen perusta.

  Pehmeä sokea alue

  Sokea alue, jossa etu- ja alemman kerroksen materiaalit eivät kaada, mutta jotka ovat täytettyjä, kutsutaan pehmeiksi. Sokea alue voidaan tehdä kivien, raunioiden, soran ja muiden edullisten materiaalien ulkopuolella. Jos se on hieman matala (kuten usein tapahtuu), sinun on harkittava muutamia kohtia:

  • Huolehdi huolellisesti vedeneristysmateriaalin valinnasta - sen on oltava vahva ja kestävä;
  • älä unohda laittaa elokuvan reunaa rakennuksen perustuksiin;
  • katsovat, että tavallisesti tällaiset sokeat alueet ovat talon ympärillä improvisoituja ei-metallisia materiaaleja, jotta ne eivät pesty alempaan kerrokseen, sinun pitäisi saada hyvä geotekstiili;
  • kaikki kerrokset on peitettävä perusteellisesti.

  Kaikkien näiden vaatimusten huomioon ottaen vedenpoistoon ei ole ongelmia.

  Tile talon päällystämiseen

  Seinälevyt ovat täydellisiä koriste-aineena sokeille alueille. Se voidaan sijoittaa betonipohjalle - tämä on paras vaihtoehto, tai pehmeällä sokea-alueella.

  Toisessa tapauksessa päällystyslaatan päällystyslaite koostuu seuraavista kerroksista:

  • hiekka;
  • vedenpitäväksi;
  • rauniot tai sora;
  • toinen hiekkakerros;
  • laatta liima;
  • päällystyslaatat.

  Ja sitten artikkeli snegozaderzhateli metallin katolla.

  Sivustollamme http://ru-house.net/ löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja.

  tulokset

  Minkälainen sokea alue kotiin valita omistajat useimmiten päättävät taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Edullinen maa talo, pehmeä sokea alue sopii, että eliitti mökki - kiinteä betoni-laatoitettu.

  Tee se itse - miten se tehdään itse

  Miten tehdä jotain itseäsi, omalla kädelläsi - kotimestarin sivustolla

  Laitteen sokean alueen muutokset ja rakennusvirheet

  Kuinka tehdä sokea alue oikein

  Sokea alue on tie, jossa on betoni-, asfaltti- tai muuta vedenpitävää pinnoitetta, joka on asennettu talon kehälle seinämää vasten ja joka on suunniteltu suojaamaan säätiötä sateelta ja sulavedeltä.

  Kerromme teille eri vaihtoehdoista sen rakentamiselle ja harkitsemme virheitä, joita sopimuskumppanit usein tekevät.

  Sillalta valmistettu laatu parantaa merkittävästi maaperän kosteutta lähelle pohjaa, mikä hidastaa raudan korroosion ja vähentää pakkasenkestävää voimaa. "Maakattoon" tarvitaan erityisesti kelluva nauha, jonka pohja on jäätymisen syvyyden yläpuolella. Laattojen ja paalun perustukset ovat vakaampia, mutta ylimääräinen kosteus vaikuttaa edelleen niiden elinikään, ja vesi usein menee maan alle aiheuttaen palkkien ja karkeiden lattiamateriaalien rikkoutumisen.

  Sokea alue auttaa pidentämään talon elämää, mutta et voi liioitella sen kykyjä. Niinpä se ei pysty estämään huonosti eristetyn kellarin tai kellarin lähdevettä, lopettamaan sedimenttiset prosessit ja estämään maaperän pakkastuksen.

  ROAD MINIMALISM

  Suotuisissa olosuhteissa (ei-lamina maaperä, pieni sademäärä, kohonnut paikka) voit tehdä kapealta (noin 80 cm) kävelytieltä, valitsemalla yksinkertaisin tapa - asettaa betonipäällystyslaatat hiekkakerrokselle, jonka paksuus on 8-10 cm. viemäröintijärjestelmä nopeasti pesee tällaisen polun, joten on tarpeen huolehtia veden poistamisesta katolta lineaaristen viemäröinti- tai pistevastaanottimien lokeroihin.

  YLEISET RAKENNUSSÄÄNNÖT

  Sokean alueen rakentaminen tulisi aloittaa vuoden kuluttua talonrakennuksen valmistumisen jälkeen, kun alkuperäinen säätiö kutistuu. Reittiä ei missään tapauksessa saa sijoittaa alapinnan ja seinän erottavan vedenpitävän kerroksen yläpuolelle ja olla alhaisempi leveydeltään katon räystäsulkuneuvoihin. Sokea alueelle on annettava vähintään 5% kaltevuus talosta (eli 5 cm leveydeltä 1 m). Curbing syventyy niin, että ne eivät nousta päällysteen yläpuolelle eikä pidä vettä vettä. Jos polku on jalankulkija, on parempi laajentaa sitä vähintään 110 cm: iin ja älä istuttaa sitä lähellä olevia pensaita.

  Joskus rakentajat suosittelevat tällaisen sokean alueen suorittamista Keski-Venäjällä ja ongelmallisista kiloista. Samaan aikaan, päällystys on tasainen maahan, kaivaa savi "kourua" varten hiekka tyyny. Sateisessa säässä se on täynnä kosteutta, joka on vuotanut laattojen välisten aukkojen läpi. Tarpeetonta sanoa, että tällainen sokea alue melko sattuu talon perusta.

  Useimmilla maamme alueilla, perustuksen pohjalta, on varusoitava vähintään 100 cm leveä, vedenpitävä (ei aukkoja) pinnoite, joka on nostettava maanpinnan yläpuolelle 10-30 cm tasoittamalla tasoero turpeen avulla.

  VUOROVAIKUTUKSET

  Hintojen ja luotettavuuden kannalta paras vaihtoehto sokea alueelle on monoliittisesta teräsbetonista hiekka- ja sora-alustalla. Laitteen järjestys on useimmiten seuraavanlainen. Ensinnäkin hedelmällinen puntakerros poistetaan kellarikerrokselta ja asennetaan 15-30 cm korkea muotti, jonka jälkeen kaadetaan 10-12 cm murskattua kiveä tai kiviä 20-40 mm ja 8-10 cm karkeaa hiekkaa. tyyny perusteellisesti kyllästynyt.

  Joidenkin asiantuntijoiden mielestä on suositeltavaa erottaa tyyny maasta geotekstiilillä (joka estää hiekan hiuttamisen) tai jopa käyttää geotekstiilia erottaakseen kaikki tiekakkujen kerrokset. Tyynyn yläpuolella kaadetaan vähintään 8 cm: n painoisia betoniseoksia, vahvistavat sitä tieverkolla tai paremmin teräsrungolla (betonin laatu kasvaa merkittävästi, jos se valmistetaan sähköisellä sekoittajalla). Noin päivää myöhemmin tehdään ohuen (2-7 cm) kaltevuuden muodostava kerros sementti-hiekkalaatikkoa, joka ei ole alhaisempi kuin M150 tai hienojakoinen täyteaine.

  Työn aloittaminen elokuun jälkeen ilman lisäaineiden käyttämistä betoniin on riskialtista - varhaisten pakkasen tapauksessa pinnoitteella ei ole aikaa saada voimaa.

  Vahvistuksesta huolimatta betoninen sokea alue on usein säröillä. Tosiasia on, että syksyllä sateet hiekka- ja sora-alusta ja sen alapuolinen maaperä ovat kyllästyneet vedellä, turvotetaan talvella ja päällyste epätasaisesti asettuu keväällä. Halkeamien muodostumisen ehkäisemiseksi toisinaan betonilevy jaetaan palasiksi pysyvän muottien avulla (esimerkiksi muovilevystä).

  Valitettavasti tulos ei tavallisesti täytä odotuksia, koska levyt alkavat "kävellä", ja tasoerot muodostavat niiden välillä ja laaja aukko ilmestyy lähelle säätä. Paljon tehokkaampi toimenpide on astianpesukoneiden asennusputki lineaarisen viemäröinnin yhteydessä ja veden poistaminen erityisestä kaivosta, ojasta tai sademäärästä.

  Nykyään betonirungon (työ + materiaalit) asennuksen kustannukset ovat 1600 ruplaa. 1 m 2. Jotta kävelytie koristeltu, päälle voit asettaa päällystyslaatat sementti liima, mutta kustannukset kasvavat 1,5-2 kertaa.

  Ennen kuin aloitat viimeistelyn viimeistelyn, on järkevää odottaa vuosi tai kaksi ja varmista, että betoni ei repeä.

  Betonin korvaaminen useammalla muovisella asfaltilla pienentää halkeilun todennäköisyyttä, mutta pienten tilavuuksien vuoksi nämä työt ovat usein kalliimpia kuin betoni, ensimmäisten 2-3 vuoden lisäksi, ja joskus kauemmin bitumiin asfalttihaidoissa.

  Kuivaan sementti-hiekkaseokseen asetettu päällystystekniikka on vedenpitävää ja tekniikan alainen harvoin halkeamia, mutta se on vähintään kaksi kertaa kalliimpaa kuin betonilla.

  Jos talonmuodostus tai maapähkinä on syntynyt, CRAFT on saanut GLOBEIN FOUNDATIONIN, on välttämätöntä korjata tai jälleenrakentaa

  LÄMPÖPITÄ

  Merkittävästi vähentää kausittaisia ​​liikkeitä matala-nauha-pohjainen maaperän ongelma mahdollistaa eristetyn sokean alueen. Kun se on valmistettu, hiekka-sora-alustalle asetetaan ekstrudoitu polystyreenivaahto tai polyuretaanivaahtolevyt, joiden paksuus on 25 mm.

  Voit myös suihkuttaa polyuretaanivaahtoa erityisestä asennuksesta. Raskasta betonia kaadetaan eristeen päälle, vahvistaen sitä tieverkolla.

  Lämmitettävä ja vesitiivis nauha, 1,2 m leveä, suojaa luotettavasti betoniteräksen kosteudelta ja Keski-Venäjä vähentää suuresti maaperän jäädyttämisriskiä kelluvan pohjan pohjan alla.

  Valitettavasti sokean alueen liikkumisen ja halkeilun todennäköisyys säilyy, koska maa jäädytettynä ei vain pystysuoraan vaan myös vaakasuoraan.

  Korjaa?

  Sinun ei pitäisi yrittää piilottaa halkeamia sokea alueella, peittää ne laastilla, kaataa ohuen kerroksen betoni päälle tai asettaa päällystyslaatat.

  Korjausbetonipäällysteen vähimmäispaksuus on 6 cm, lisäksi se on vahvistettava, ja rako pohjasta pitkin on sinetöitävä ruiskutusvesieristystekniikalla, esimerkiksi sementti-polymeeriseoksella. Korjauksen aikana on suositeltavaa lämmittää maahan vähintään ohut (5-10 mm) polyeteenisvaahdon kerros, joka on levinnyt vanhan sokean alueen yli. Jos betoni on kokonaan peitetty laajoilla murtumilla, on parempi purkaa päällyste kokonaan ja laittaa uusi.

  KONKRETTI PESUAINE - VINKKEJÄ

  Älä sävytä jauheita ja tahnoja betoniin: vibropressoinnin puuttuessa ne vähentävät merkittävästi päällysteen lujuutta.

  Tangon ruudukko tai yksitasoinen runko on sijoitettu jalustalle siten, että vahvistus sijaitsee suunnilleen betonikerroksen paksuuden keskellä.

  Betonin valmistukseen on parempi käyttää murskattua (ihanteellisesti graniittia) murskattua kiviainetta 5-20 mm; pahin vaihtoehto - juokseva joki pikkukivi sekoitettu savea.

  Jotta päällyste ei kuivuisi eikä menettäisi voimaa, on lämpöä peitettävä lasi-asfaltilla tai muovikalvolla.

  On toivottavaa parantaa betonin ominaisuuksia lisäämällä pehmittimiä, ja kun se kovettuu, pinta käsitellään vettä hylkivällä aineella.

  OPTIONS DEVICES

  1 - murskattu kivi; 2 - hiekka; 3 - raudoitettu betoni; Ja - hiekkakoira; 5 - kaltevuuskivi; 6 - viemäriverkko; 7 - reunakivi; 8 - geotekstiilit; 9 - laajennettu polystyreeni; 10 - kaikki sora; 11 - sementti-hiekkaseos; 12 - laatta

  Sokean alueen rakentamisen vaiheet

  Hiekkakivikerroksen (a) asfalttirummun sokea alue maksaa edullisesti (1400 ruplaa / m 2 rakennuskohteiden osalta), mutta talon ja tontin ei todennäköisesti koristele. Luonnollisesta hiekkakiven kalkkikivestä (6), päällystystyöstä (c) tai betonilevystä (g) päällystäminen näyttää paljon näkyvältä.

  Hiekalle asetettujen ohuiden (25-40 mm) kivipinnoitteiden hinta alkaa 1700 ruplasta neliömetrillä ja vahvistetuilla hiekkasementtiastioilla - 2 200 ruplasta neliömetriä kohden. Kuivasekoittimeen, hiekkaan tai pieneen soraan (d, e) asetettu päällystystekniikka on kaunista ja kestävää, mutta sen hinta on vähintään 3200 ruplaa / m 2.

  Talon ympärillä oleva sokea alue on oikea laitetekniikka, parametrit ja laskelmat

  Geologisten ominaisuuksien vuoksi talo on alttiina ulkoisille tekijöille paitsi ilmakehästä myös maaperästä. Talon ympärillä oleva sokea laite on yksi monimutkaisen suojelun vaiheista, mikä suojaa rakennusta luonnon ilmiöiltä (sade, sula, pohjavesi). Katto- ja viemäröintijärjestelmä suojaa seinät ja talon itse vedestä, mutta sedimentit virtaavat maahan rakennuksen lähellä ja tuhoavat säätiön. Mikä on sokea alue? Miksi tarvitset säätiön sokean alueen, mikä on sen tarkoitus ja miten se tehdään itse?

  Mikä on sokea alue kotona

  Sokea alue on katto talon kehällä, joka on suunniteltu suojaamaan säätiötä, kellarista ja kellarista vettä. Se on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, jonka pohjalla on kaltevuus.

  Miksi tarvitsemme sokean alueen talon ympärille (toiminto):

  • hydro-barrier - rakennuksen perustuksen suoja kosteudelta. Ensinnäkin sadevesi ja sula vesi ohjataan pois pohjasta sokean alueen avulla. Lisäksi sokean alueen läsnäolo antaa lämmöneristysominaisuudet perustukselle;
  • mukavuus - sokea alue voidaan käyttää kävelytie talon ympärillä. Leveä sokea alue voi olla perustana levähdysalueen tai terassin järjestämiseksi talon lähellä. Oikean kuormituksen laskemisen avulla on mahdollista järjestää auton tai sen pysäköintialueet sokea pitkin;
  • Estetiikka - sivuston ja lähialueiden suunnittelu, mikä antaa täydellisen rakenteen.
  • sokea alue vakauttaa ilmakaasujärjestelmän pohjan ympäröivässä maaperässä. Maaperän koostumus sisältää aina happea, joka on välttämätön kasvien kasvulle ja maaperä-mikro-organismin elintärkeän aktiivisuuden kannalta. Suuret tuholaiset myös luovat kulkuteitä ilman sisäänpääsyn maaperään;
  • poistaa mahdollisuuden vahingoittaa säätiötä maaperän pakkasen talteenoton vuoksi. Se johtuu siitä, että kylmäkauden aikana maaperässä pakastettu vesi lisää tilavuuttaan. Maaperän turvotus sinänsä ei aiheuta uhkaa, mutta se luo merkittävän lateraalisen kuormituksen talon perustalle, mikä voi johtaa talon perustan vääristymiseen, mikä lopulta johtaa sen seisomaan rakennuksen tuhoamiseen. Näin sokea alueen laite mahdollistaa tasaisemman kuormituksen jakamisen.

  Tyypit sokea alue talon ympärillä

  Kun otetaan huomioon, että sokea alueen toiminta-ajan on oltava yhtä suuri kuin itse rakenteen toiminta-aika, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennettavan materiaalin valintaan.

  Käytännössä on olemassa useita lähestymistapoja sokea alueen valmistukseen, mutta yleensä se luokitellaan joko kova tai pehmeä.

  1. Betoni sokea alue

  Sokea betonialue on valtaosassa tapauksista. Betoni - luotettava, ajan testattu ja useampi kuin yksi sukupolvi käyttäjämateriaalia. Käytännössä jokaisella ihmisellä on käsitys siitä, miten tehdä konkreettisia päällysteitä. Ja tuntemalla sen täyttymykset, voi tehdä työtä omilla käsillään.

  Laite on betonirakenne

  2. Asfalttipäällyste

  Sitä käytetään suuremmassa määrin monikerroksisten rakennusten perustan suojelemiseksi. Tämä johtuu kahdesta tekijästä. Ensinnäkin puristusmateriaalin monimutkaisuus (vaatii paljon työtä). Toiseksi, jotta asfaltti pysyisi valukelpoisessa kunnossa, sen lämpötilan pitäisi olla noin 120 astetta. Hyväksy, on vaikea tehdä sokea asfalttialue ilman erikoislaitteita. Kolmanneksi asfaltti kuumennettaessa aiheuttaa haitallisia epäpuhtauksia, ja siksi hyvin harvat käyttäjät ovat valmiita korvaamaan maatilan puhtaan ilman tyypillisellä kaupunkien tuoksulla.

  Asfalttipäällyste

  3. Kattotiilet

  Se kuuluu luokkaan kova, koska laatta asetetaan konkreettiseen ratkaisuun. Koska verhousmateriaali käytti klinkkerilevyjä, se vastusti ulkoisia vaikutteita. Tämä sokea alue selviää hyvin toiminnoistaan, mutta klinkkerilevyn kustannukset ovat korkeat. Siksi sen analogiset betonipäällystyslaatat yleistyivät.

  Keraamisten laattojen jalkakäytävälaite Klinkkerilevyjen jalkakäytävä

  4. Sokea alue päällystyslaatikoista (päällystyskivet)

  Suhteellisen uusi suunta laitteen suojaamaan säätä veden altistumiselta. Riippumatta materiaalin uutteesta (tai aikaisemmin, koska se on kivitystuen prototyyppi - halvempi analogi), asettamalla päällystyslaatat omiin käsiisi ei aiheuta erityisiä vaikeuksia.

  Jalkakäytäväpäällyste Jalkakäytäväjalkakäytävä

  5. Soran (murskatun) tai luonnonkiven sokea alue

  Soraaukko (mukulakivi, roski kivi) ei ole tullut suosittua useista syistä: murtumisen monimutkaisuus, liikkuvuuden haitat, tarve korjata pinnoitetta jatkuvasti (se voi heikentää järjestäytynyttä vedenpoistoa), rikkaruohojen itävyyden mahdollisuutta. Sokea alue kivi on hyvä vaihtoehto, mutta monimutkaisempi asennus ja korkeat kustannukset verrattuna laatta.

  Sora-alue sora (raunio) Sokea kivialue (mukulakivi)

  6. Piilotettu sokea alue talon ympärillä

  Tässä tapauksessa etumateriaali on maaperä, jolla voit kasvattaa ruohoa, kukkia, tehdä kukkapenkkeja. Piilotetun tyyppinen sokea alue toteutetaan yleisen periaatteen mukaisesti: maan yläkerros poistetaan, vedeneristyskerros, hiekkakerros ja rauniot peitetään. Ero on se, että kakun pää on peitetty geotekstiilillä tai PVP-kalvolla, jonka päälle maa kaadetaan. Ei ole toivottavaa käydä piilotettua sokea aluetta pitkin, on olemassa vaara vahingoittaa profiilikalvoa ja pyyhkiä ruoho. Mutta oikein toteutettu, se toimii uskollisesti pitkään.

  Piilotettu sokea alue, jossa on nurmikko.

  Minkälainen jalkakäytävä on parempi - laattoista tai betonista

  Jokaisella tällaisella sokea-alueella on omat edut, haitat ja rakenteiden ominaisuudet. Tilastojen ja katsausten mukaan nykyisin suosituimpia (useimmin käytettyjä) sokeita alueita, jotka on täytetty betonilla ja laatoitettu. Siksi on oikein harkita artikkelin sisällä, mikä on parempaa, konkreettisia tai päällystyslaatat sokeille alueille?

  Monet päälliköt ja käyttäjät kysyvät tästä kysymyksestä. Käytännön käyttökokemus osoittaa laatan tehokkuuden. Edut ovat seuraavat:

  • kyky luoda kiinteä, kestävä ja vakaa sokea alue. Samaan aikaan betonirakenteen eheyden varmistaminen on paljon vaikeampaa kuin kaakeloitu;
  • ylläpitoa. Laatta voidaan purkaa kokonaan tai osittain. Niinpä sokea alueen korjaaminen tai munivien viestien korjausmenetelmä yksinkertaistuu huomattavasti. Betonin tapauksessa on tarpeen tuhota osa sokea alueesta, hävittää betonijakeet ja palauttaa sen jälkeen uudelleen sen palauttamiseksi. Poista laatan uppoaminen tai korvaa viallisen elementin laatat sokea alue ei ole vaikea eikä vie paljon aikaa. Ja mikä tärkeintä, laatta voidaan käyttää uudelleen;
  • luotettavuutta. Laatoitettu sokea alue poistaa veden hyvin, koska suuri määrä saumoja. Tämä viittaa siihen, ettei se ole epämuodostunut veden talteenoton tai jäätymisen seurauksena. Vettä, joka on jäätynyt betonirakenteen pinnalle, voi aiheuttaa materiaalin paikallista halkeilua. Aluksi nämä halkeamat eivät ole uhka, mutta jokainen myöhempi tulva aiheuttaa halkeaman laajentumisen ja sokean alueen romahtamiseen.

   Toinen vivahde - sokean alueen risteyksen paikka taloon. Kuten tiedetään, sokea alue ei saisi muodostaa yhtä rakennetta perustuksista (ei pitäisi olla yhteydessä siihen). Maaperän liike, jäädytys- / sulatusjaksot johtavat väistämättä tällaisen kytkimen murtumiseen. Asettelu laatat helpompi tarjota tarvittava tekninen kuilu. Lisäksi betonin tuhoutuminen esiintyy useimmiten sen risteyksen sijasta säätiöön tai kellariin (sokea alue lähtee);

  • kellarieristys Maanpäällystyslaattojen tekniikka mahdollistaa useiden kerrosten järjestämisen, sis. saven käyttö ja eristysmahdollisuus. Eristetty pohjakerros on pohjakerroksen, kellarikerroksen, lisäsuoja, joka vähentää lämpöhäviötä ja johtaa lopulta talon lämmitykseen säästöihin;
  • lasketaan korkin korkeus. Jos kovaa kaihtotilaa (betonista valmistettu), alustan vähimmäiskorkeuden on oltava vähintään 500 mm. Pehmeällä (laatta, mukulakivi, sora, luonnonkivi) 300 mm korkeus riittää. Tämä vähentää laitteen peruskustannuksia.
  • työn suorituskyvyn yksinkertaisuus, lujittavan kehyksen puute, jätteiden vähyys, työn vähäinen pölyisyys;
  • pohjaan lisätyn vedenpitävä sokea alue. Betonipäällyste suojaa pohjaa vain pintaveden (sateen tai sulatetun veden) vaikutuksesta, savi-hydraulinen lukko, joka on valmistettu muodostamalla tyynymallin päällystyslaattoille, auttaa suojaamaan pohjan pohjavedestä;
  • enemmän esteettisiä, verrattuna betonirakenteeseen, ulkonäköön. Erilaisia ​​muotoiluvaihtoehtoja, malleja, kokoja ja värejä voit luoda ainutlaatuisen sokea alueen.

  Suurin etu, joka johti betonin käyttämiseen sokean alueen materiaalina, on edullinen. Päällystyslautojen ja materiaalien hankinta sen asennukselle maksaa enemmän, vaikka asennat omat kädet.

  Yksityisen talon sokean alueen kustannukset

  Jotta emme ole perusteettomia, esitämme lyhyen vertailevan kuvauksen, ts. ilmoitamme taulukossa sementti- ja päällystyslautojen sokea. Kaikki hinnat vuonna 2015, likimääräiset, esitetään tarkistettavaksi budjetoinnin suuntaviivoina.

  Tärkeitä kohtia, kun rakennetaan sokea alue kotona

  Rakennustöiden valmistuttua talon rakentaminen etenee sokea alueen järjestelyyn. Sisustustehtävien lisäksi tämä muotoilu on tärkeä ominaisuus: se suojaa talon perustan tuhoamiselta ja sademäärän kielteisiltä vaikutuksilta, mikä pidentää rakennuksen elämää. Rakennustyöt ovat yksinkertaisia, joten voit suorittaa ne ilman asiantuntijoiden apua. Ja kuinka tehdä sokea alue talossa oikein ja mitkä materiaalit ovat parempia hänen valita, oppia artikkelistamme.

  määritelmä

  Talon sokea alue on laaja nauha, joka on valmistettu vedenpitävistä materiaaleista, jotka suojaavat perustapohjaa. Tämä muotoilu ympäröi talon koko aluetta ja liittää siihen hermeettisesti.

  SNiP-standardien mukaan sokean alueen on oltava vähintään 80 cm paksu. Tässä tapauksessa enimmäisarvoja ei ole määritelty: tässä tapauksessa omistaja voi valita hyväksyttävät arvot.

  Lisäksi rakennettaessa tätä rakennetta on harkittava seuraavia sääntöjä:

  • Tulevan sokean alueen reunan ei pitäisi olla yhtä suuri kuin katon taso tai jo sen ulkoneva elementti;
  • Mitä kauempana nauha on, sitä luotettavampi talon pohja suojaa;
  • Järjestä malli siten, että kaltevuus talon suuntaan oli 2-3 astetta.

  Sokean alueen mittojen on oltava paitsi oikeat myös mukavat, jotta ihmiset eivät kosketa seiniä kävellessään.

  Mikä se on?

  Kaikki yksityisen talon sokeat alueet ovat kaksikerroksisia rakenteita. Rakenteen alaosassa on soraa tai hiekkaa. Yläkerroksen materiaali valitaan omistajan omasta mieltymyksestä. Ainoa vaatimus, joka asetetaan siihen on oltava vedenpitävä ja kestävä.

  Yksityisessä talossa laadukas sokea alue kuuluu yleisiin toimintoihin, jotka kuuluvat vedenpoisto- ja vedeneristysjärjestelmään.

  Luettelemme suojarakenteen päätoiminnot:

  • Se estää veden ilmakehästä pääsemästä rakennuksen alapuolelle: osuu sokea alueeseen, se virtaa viemärijärjestelmään;
  • Lämpöeristetty rakenne ei salli maan alla olevan jäädyttämisen, joten jäätymisvoimien vaikutus jää pois;
  • Se näyttää koristeelementiltä: jos sen sisustus on oikein yhdistetty seinien ja kellarikerroksen näkemiseen, talossa on harmoninen ulkoasu.

  Sokea alue on välttämätön elementti kaikesta säätiöstä. Poikkeukset ovat paalu- ja pylväsruuvit. Näissä tapauksissa se on koristeellinen elementti.

  suunnittelu

  Talon oikea sokea alue valitaan ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet, joihin rakennuksen seisoo. Vaikka tämä tekijä ei ole niin perustavaa laatua: riippumatta siitä, minkälainen muotoilu valitset, tärkeintä on tietää, miten täyttää tietyntyyppisen talon sokea alue.

  Rakenteellisten suojavarusteiden ominaisuudet riippuvat niiden tyypistä.

  1. Kova. Rakenteet on tehty kiinteän tyyppisistä päällysteistä, jotka eivät muutu muotoaan suurien kuormitusten painon alla. Näihin kuuluvat betoni ja asfaltti. Pitkä käyttöikä on yhtä suuri kuin talon koko käyttöaika.
  2. Pehmeä. Malleissa on yksinkertaisin asennus- tekniikka, ja niiden käyttövaatimukset ovat vähäiset. Loppujen lopuksi ne toimivat väliaikaisena elementtinä: tällaisen sokean alueen käyttöikä on enintään 5-6 vuotta. Pehmeät rakenteet koostuvat 2-3 kerroksesta irtotavarasta. Kun otetaan huomioon niiden tilapäiset tavoitteet pysyä lähellä taloa, tällaisia ​​perustusrakenteita voidaan pystyttää millä tahansa maaperällä.
  3. Puolijäykkä. Sokean alueen pinta on koristeltu kivi-, laatta- tai teräsbetonilaatoilla, joten niiden käyttöikä arvioidaan kymmeniä vuosia.

  Kun olet valinnut sopivan mallin sokea alueelle, jatka valmisvalmistelujen valmistelua.

  Valmistelutyöt

  Jos haluat tehdä sokean alueen talon ympärillä, sinun on suoritettava peräkkäin kolme vaihetta:

  • Merkitse alue;
  • Kaivaa kaivanto;
  • Aseta alla oleva kerros.

  Alueiden merkitsemistä varten on parempi käyttää puupinoja, jotka erottavat rakennuksen koko kehän. Teipin mittauksella mitataan etäisyyttä seinältä 1 metriin ja sitten rakennuksen kulmissa ajetamme puolet metriä syvyyteen pankeihin. Vielä on liittää ne köysiin.

  Kun talon suuri alue on, käytä ylimääräisiä panoksia, joiden etäisyys on 2,5 metriä.

  Louhintatyö kaivuu kaivamaan, jonka syvyys riippuu tulevaisuuden sokea alueesta, maaperän ominaisuuksista ja ilmasto-olosuhteista.

  Maakerros poistetaan niin, että rakennuksen kaltevuus oli 3 astetta.

  Ottaen huomioon, että talon ja sokean alueen perustilat eroavat toisistaan ​​lämpölaajenemisessa, on tehtävä lämpökuilu, jonka leveyden on oltava vähintään 2 mm. Se saavutetaan polyuretaaninauhan avulla, joka asetetaan vaimennuskerrokseksi seinää pitkin.

  Louhintatyön päätyttyä saatu kaivanto on varovasti paisutettu. Sen jälkeen pohjaan asetetaan vedenpitävyys ja kaadetaan hiekkaa, jonka paksuus riippuu rakennetyypistä ja syvennyksen syvyydestä. Muista tulostaa kerros! Maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi sisärakenne kastellaan vedellä niin, että se on hyvin tiivistetty. Ennen rakennustyön seuraavan vaiheen suorittamista sinun on odotettava, kunnes tuloksena oleva "tyyny" on täysin kuiva.

  Hiekka peitetään soralla, ja sitten koko rakenne tasoitetaan rauniolla, jonka paksuus voi olla merkityksetön. Tämä yhdistelmä säästää materiaalin ulkokerroksen määrää, koska sokean alueen sisällä ei ole huokosia.

  Murskattu kivi voidaan korvata millä tahansa yhtenäisen rakenteen kiveydellä.

  Sokeat alueet määräytyvät rakennustyön materiaalin mukaan. Mieti niiden suosituimpia ominaisuuksia.

  Betonista

  Tällaisten rakenteiden valmistukseen tarkoitettu betonimateriaali on suosittua: sokea alue, kun se on asianmukaisesti asennettu betonille, on suuri mekaanisen rasituksen kestävyys;

  Talon ympärillä oleva betonipinta tulee kulkea jatkuvasti, mutta se ei saa olla tiukasti kiinni seinään, koska sen maanjäristyksissä saattaa esiintyä halkeamia. Tämän estämiseksi kompensoiva sauma asetetaan, mikä ei salli veden tunkeutua pohjaan eikä salli rakenteiden liikkumisen tilapäisiä vaihteluita.

  Betonirakenteessa talon ympärillä myös asennus laajennusliitoksilla. Alussa ne vahvistetaan kulmissa, ja loput osat jaetaan 2 metrin välein. Saumojen materiaali on öljyttyjä levyjä tai OSB. Liuoksen kaatamisen jälkeen ne ovat majakkoja, jotka suuntautuvat tasoituksen aikana.

  Asfaltista

  Voit tehdä asfaltti talon ympärille talon, mutta tätä materiaalia ei suositella asuinrakennusten rakentamiseksi. Tosiasia on, että sen plastisuus ja lopputuotteen halkeamien puuttuminen sekä sen taloudellinen käyttö (4 cm asfalttilevyt ovat riittävät vakaalle pinnoitukselle), sillä on merkittäviä haittoja:

  • Auringonvalon vaikutuksesta asfaltti muuttuu pehmeäksi, hiilivety vapautuu siitä;
  • Tämän materiaalin rakennusten rakentamiseen tarvitaan erikoislaitteita.

  Mukulakivestä

  Tee tällainen sokea alue ei ole vaikeaa. Kun kaivanto kaivetaan ja tiivistetään, käytetään hiekkaa (kerros 10-20 cm). Jos käytetään pieniä murskattuja kiviä, hiekkakerroksen paksuutta voidaan pienentää 5 cm: iin.

  Mukulakiven koko on parempi valita enintään 10 cm, ja jäljelle jäävä tila välissä elementtien, nukahtaa hiekkaa.

  Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi

  Harkitse esimerkkiä konkreettisesta sokea alue talon ympärillä omilla käsillään.

  Kun merkinnät on muodostettu ja kaivettu kaivettu, ne poistavat hedelmällisen kerroksen huolellisesti käsittelemällä maaperää rikkakasvien torjunta-aineilla. Kaivoprofiilin pohja on kalteva rakenteen ulkoreunaan.

  Kaivannon pohjassa voit kaataa saviä, joka on myös rinteessä. Aseta sitten muotti, jonka yläreunasta haluat kohdistaa aikaisemmin venytetyn johto.

  Lisäksi sokean alueen vedenpitävyys talon ympärillä tehdään näin:

  • Geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle eri maaperän erottamiseksi;
  • Hiekka on peitetty noin 20 cm: n paksulla, joka on huolellisesti tasoittunut rakeilla;
  • Juotettu ja kyllästetty;
  • Kun putkistojen ja niiden osien pinnoituksen pintakuivaus on kaivettu jo kaadettuun pohjaan;
  • Vedenpoiston rakentaminen on ripoteltu hiekalla ja särkynyt;
  • Aseta lämmitin 5 cm paksuiseksi;
  • Täytä eristyslevyjen väliset saumat vaahdolla;
  • Muodosta kompensoiva sauma;
  • Aseta kerros vahvistusverkkoa;
  • Peitä kaikki viemäriputket polyeteenillä;
  • Asetetaan 20 mm: n paksuiset puiset lankaverkot;
  • Majakat ylimmässä kerroksessa on oltava tasainen muottien yläosan kanssa;
  • Kaivo kaadetaan betonin liuoksella (250-310 kg sementtiä kuutiota kohden);
  • Levitä betonia vähitellen alkaen majakat.

  Tunnin kuluttua sokean alueen kaatamisesta, kaada kuivasementti sen pinnalle seulan läpi. Käytä sitten kädessä olevaa kellua huolellisesti hankaa sen pintaan.

  Jotta betonirakenne "kypsyy" hyvin, se on kasteltava päivittäin 2 viikon ajan vedellä. Muiden 14 päivän kuluttua voit poistaa muottipesän, koska sokea alue on valmis.

  johtopäätös

  Sokea alue on elementti, joka toimii yhdessä kaikkien talon osien kanssa: hyvin tehty säätiö ei auta palvelemaan suojaavaa rakennetta, jonka vahvuus ja vedenpitävyys ovat pitkään. Tässä tapauksessa sinun on ymmärrettävä, että sen suunnittelu liittyy talon rakennusvaiheeseen. Kaikkien edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti jokainen omistaja voi suorittaa pätevästi suojarakennuksen ilman asiantuntijoiden kalliita palveluja.