Miten päällystää betonia talon ympärillä?

Rakennuksen kestävyys riippuu säätiön tilasta, jonka terveys määräytyy luotettavasti ja tehokkaasti talon pintavedestä milloin tahansa. Tätä tehtävää suorittaa sokea alue, jolla on ensinnäkin suojaava toiminto. Yksi yleisimmistä ja helppokäyttöisimmistä tekniikoista on betonin sokea alueen rakentaminen rakennuksen ympärille. Sen oikea rakenne, jonka itsensä luoma, toimii tehokkaasti monien vuosien ajan.

Mikä se on?

Sokea alue on ulompi vedenpitävä vedenpitävä betonirakenne, joka on jatkuvan kävelytie, jota pitkin rakennuksen kehä, joka kallistuu seinältä kohti ympäröivää taloa ympäröivän talon vieressä. Sen järjestely edellyttää tiheää, mutta liikkuvaa risteystä talon kellariin.

Suunnittelu on tuoksuva "piirakka", joka koostuu materiaaleista, jotka säilyttävät yhdessä pohjan kuivassa tilassa. Tällaisen suojan perusta on suhteessa: tiivistetty myös alapuolinen hiekkakerros (sora, savi), vedeneristys ja pinnoite - betoni, joka antaa rakenteen vesitiiviyden.

tehtävät

Oikein varustettu sokea alue tarjoaa rakenteen pitkäikäisyyttä estäen talon pohjan ja rakenteiden tuhoutumisen kosteussaostuksella, sulavedellä. Itsestään luoma sokea alue, jossa ei ole konkreettisia, on tilapäinen toimenpide, joka ei ratkaise tämän mallin koko tehtävän monimutkaisuutta.

Oikean blindin päätoiminto on siirtää ja välittää vettä riittävälle etäisyydelle säästä kohti alimpaan paikkaan tai myrskyviemäriin.

Vaakasuoran hydrosulun funktion lisäksi sokea alue (erityisesti eristetty) vähentää maaperän jäätymistä talon ympärille, mikä vähentää talteenoton (nosto) todennäköisyyttä ja vähentää myös rakennuksen lämmönjohtavuutta. Sokea alue, jossa ei ole betonia, ei häiritse maaperän säännöllistä kostuttamista säätiön läheisyydessä ja sen seurauksena haitalliset vaikutukset, joita kasvien juuret voivat aiheuttaa. Turvalaite antaa myös rakennukselle esteettisesti täydellisen ulkoasun ja sitä voidaan käyttää jalankulkuväylänä.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Ympyrän ympäröivän suojarakenteen tulisi olla sama leveys, jonka koko on 20-30 cm suurempi kuin katon rungon uloimmuus yli rakennuksen seinän. Katsotaan, että se on noin 1 m (ja enemmän maaperällä). Sokea alue syventyy enintään puolet maaperän jäädyttämisestä alueella. Betonipäällysteen paksuus valitaan 7 - 10 cm: n (korkeintaan 15 cm, jos sitä käytetään kävelykeinä).

Suositeltu piki on 92-94 astetta suhteessa rakennuksen seinään (tai 10-100 mm / 1 metrin sokea alue). Kellarin korkeus rakennuksen risteyksessä olevan sokean alueen yläpuolella on 50 cm, jonka ulompi alareuna on nostettava noin 50 mm maanpinnan yläpuolelle, mikä estää veden kertymistä reunaan. Rakentamisen tekniikka edellyttää mahdolli- suutta integroituun liikkumiseen maaperän muodonmuutosten jälkeen kellariin nähden, mikä mahdollistaa lähes seinän laajennusliitoksen.

Kuinka tehdä sokea alue?

Merkintä tapahtuu kentällä, maan hedelmällinen kerros poistetaan. Aseta alla oleva hiekkakerros (savi). Geotekstiilit asetetaan (esimerkiksi kateaine). Muotti on muodostettu ottaen huomioon laajennusliitokset. Betonin kaatamisen alue on vahvistettu. Betoni päällystykseen valmistetaan oikeassa suhteessa ja kaadetaan muottiin. Päällysteen pinta näkyy valittuna kaltevuutena muotin reunalla ja tasoitettuna. Betonille annetaan aikaa kuivua.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Maalajeihin tarvitaan lapiot, pikkuhousut, lanka, mittanauha, varoitus, tapit. Lasketaan tarvittava määrä geotekstiilin (vedenpitävä kalvo) vesitiivisteelle. Vaaditaan vaadittua määrää ja mittasuhteita betonin sekoittamiseen tarkoitettuja komponentteja (pesty hiekka, vesi, sora, murskattu kiviainesta 5 - 10 mm, sementti) tai valmiiksi sekoitettua betonia (esimerkiksi laatua М400 ja edellä). Työkaluihin kuuluu myös sekoitin (kapasiteetti) laastin, lapion, kauhan, vaunun (venytyksen), kauhanmuodostuksen muodostamiseen. Pohjustuskerroksen sijoittaminen on varmistettava runsaasti hiekkaa (savea).

Muotti on muodostettu lankkuista, mutta myös haavasaha, taso, kynnet, vasara ovat hyödyllisiä. Vahvistus on tehty teräsverkosta (teräslanka), joka on tuotava. Tarvitset hitsauskoneen, työkalun raudoituspalojen leikkaamiseen. Betonin asettaminen ja tasoittaminen auttaa pitkää sääntöä, lastalla, spatulasilla. Sauman asennuksessa tarvitaan polyuretaani tiivistysainetta.

merkki

Kaivanto on merkitty talon ympärille tapilla ja linjalla. Sokean alueen vieressä oleva taso kellariin on osoitettu 1,5 metrin välein. Rakennuksen ympärillä poistetaan hedelmällisen maaperän kerros ottaen huomioon ympäröivän pinnan asettelu. Kaivannon pohja tiivistetään ja tasataan jo muodostetulla kaltevuudella (herbisidit voidaan levittää). Kanavien syvyys voi olla 500 mm (kallistusmailla).

Hiekkalaatan luominen ja tiivistäminen

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla, jonka pinta on myös profiiloitu kaltevuudella. Materiaali on runsaasti kostutettu ja särkynyt. Toimenpide on toistettava vähintään kaksi kertaa. Kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, sen pinta on huolellisesti tasoitettu.

vedeneristys

Sen laite käsittää kaksi kerrosta vedenpitävyyttä (esim. Kattopuhallus) hiekkaisella alustalla, jotka käärittyvät vähän seinään kompensoivan sauman aikaansaamiseksi. Liitoksissa materiaali on päällekkäin. Seuraavaksi geotekstiili peitetään ohuemmalla kerroksella hiekkaa ja sitten soralla (noin 10 cm paksuisella), jossa on ylemmän kerroksen kaltevuus ja tamped down. Veden tiivisteen lähellä on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Muottien luominen

Irrotettava puuosa suojaa betonin kaatopaikkaa. Se vahvistuu vahvoilla tapilla ulkopuolelta. Lomake tarjoaa poikittaislämpötila-liitokset (2 - 2, 5 m), jotka on asennettu, myös muottien kulmissa vinosti. Niiden tiiviys muodostuu puupaloista, jotka on asetettu reunalle (butyylikuminauhat), jotka on kyllästetty öljynjalostuksella ja peitetty bitumilla.

Lomakkeen reunojen on oltava tasaiset, jotta sääntöä voidaan soveltaa. Korkeuden korkeuden erotuksen on vastattava sokean alueen kaltevuutta. Muottien korkeus vastaa betonin paksuutta. Seinässä oleva laajennusosa (10-20 mm leveä) on täytetty kateaineella (hydro-turpoava johto).

Vahvistus ja täyttö

Käytetään 50x50 (100x100) mm: n metalliristikkoa, joka voidaan kiinnittää tukirakenteisiin, jotka asettuvat pohjaan 0,75 m: n askelin. Ristikko nousee 30 mm: n korkeudella raunioiden tasosta. Betonia vaivautetaan ja kaadetaan muottiosaan osiin yläreunan tasolle.

Betonissa ei saa olla ilmataskuja. Oikean osuuden betoniseoksesta jalkakäytävällä on vastattava tien betonia. Sokean alueen betonin koostumus on perinteinen (vastaava merkki on M400: sta ja yllä). Ratkaisuun suhteessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät lujuutta ja kestävyyttä.

Tasoitus ja kuivaus

Yläpinta on tarkasti kohdistettu sääntöön. Betonin eroosionkestävyys lisääntyy silitystä, joka tehdään 1 - 2 tunnin kuluttua kaatamisesta peittämällä pintakerroksen pinta kerroksella kuivaa sementtiä (laatua M400), jonka paksuus on 3-7 mm. Sitten pinta hiotaan päälle ja peitetään läpikuultamattomalla kalvolla. Sokea alue on valmis 10 - 14 päivän kuluttua.

Kuinka suojata sokea alue tuhoutumisesta?

Seinän paisunta- ja lämpötilaliitosten vedenpitävyyden leveys ja tiheys olisi säädettävä ja korjattava ajoissa. Jälkimmäiselle on parempi käyttää puuta, mutta vinyylinauhoja jopa 15 mm paksuina. Säteilymailla sokea alue ei ole kytketty talon kellariin, ja rakennuksen ympärillä se luo vedenpoiston ja vedenpoiston, jonka laite tehokkaasti valuu vettä ulkoiseen järjestelmään.

Betonipinnan tiiviyttä lisätään käsittelemällä syvällä tunkeutuvilla alukkeilla, vettä hylkivällä aineella, nestemäisen lasin ja sementin liuoksella. Lisäksi rakennuksen sokea alue on koristeltu kivellä, laattoilla (päällystys, klinkkeri jne.), Kiviä. Betonia käytetään laastina.

Korjaus betonisokeilla

Useimmiten kompensoivan sauman järjestäminen, joka ajan mittaan menettää laajentumisen aiheuttaman kireyden, epäonnistuu. Yleinen syy on heikentynyt tekniikka oikean betoniliuoksen ja lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden muodostamiseksi kovettumiselle. Lievä lisäys "käsitellään" tiivisteaineilla, täyteaineilla. Laaja aukko on kirjoittanut ja täytetty hiekkakiveä sisältävällä laastilla hienolla sora-aineella säilyttäen sokean alueen eristämisen pohjasta.

Sitten kuiva pinta pohjustetaan. Samoin sokeilla alueilla on halkeamia osien pinnassa: pienet ovat vuotaneet nestemäisellä hiekosementtilaastilla, suuret ovat kirjoittaneet syvemmällä kartiomaisen ja täytettynä hiekalla peitetyllä bitumimateriaalilla. Huomattavia tuhoja (halkeamia) betonoidaan uuden seoksen kanssa pitkällä jälkikäteen kostutetulla ja peittävällä kalvolla.

johtopäätös

Betoni-sokeat alueet, jotka jatkuvasti ympäröivät rakennuksia, toteuttavat luotettavasti ja tehokkaasti pintaveden poistamisen perustuksista edellyttäen, että ne on järjestetty asianmukaisesti. Tällaisten mallien etuna on suhteellisen helppokäyttöinen valmistus.

Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Betoni sokea alue - järjestely ja varjostus rakennetta

Pohjaveden ja sademäärän luotettavan suojan varmistamiseksi on välttämätöntä rakentaa sokea alue asuinrakennuksen ympärille. Yleensä sokea alueen laite suoritetaan monikerroksisella tekniikalla käyttäen 3-4 eri materiaalia.

Yksi yleisimmistä yksityisillä esikaupunkirakennustyypeillä käytetyistä tyypistä on konkreettinen sokea alue.

Muihin tyyppeihin verrattuna sokealla betonialueella on useita kiistattomia etuja:

 • Paras vaihtoehto hinnan / laadun suhteen;
 • Helppo kaataa;
 • Yksinkertainen ja edullinen korjaus.

Merkittävistä haitoista voidaan tunnistaa vain betonin huokoisuus ja tarve suorittaa sokea alue vedenpitäväksi sen kaatamisen vaiheessa. Nämä yksityiskohdat ovat kuitenkin erityyppisiä ja vaativat yksilöllistä harkintaa.

Betonin ja niihin liittyvien materiaalien valinta

Kun valitset materiaalin tulevan rakenteen täyttämiseksi, sinun on keskityttävä M200-betonimerkkiin, joka vastaa luokkaa B15. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää betonimerkkiä M100, luokka B7.5.

Jos valmiita betonia ei voitaisi ostaa, voit vaivautua itse käyttämällä M400-sementtimerkkiä.

Betonin sokea-alueen koko koostumus ei ole paljon erilainen kuin hyväksytyt standardit. Pääkomponentit ovat sementti, vesi, murskattu kivi ja hiekka eri mittasuhteissa.

Ainoa sementti sementtimarkkinan lisäksi on soraa oikean kokoinen valinta. Murskatut kivijakeet ovat edullisesti parempia ottamaan alle 4-5 millimetriä mutta enintään 18-20.

Luonnollisesti betonin seoksen tulee olla yhtenäinen, murrosi, puhdas, ilman savea ja muita luonnollisia osia.

Sokean alueen vahvistamisessa 140 x 140 mm: n soluverkko sopii hyvin.

Betonimassan koostumus

Rakennustyöt

Laadukkaan seoksen suosittelemme, että otat tarvittavat osat seuraavissa osissa:

 • 1 osa sementtiä
 • 3 hiekkaa
 • 4 kappaletta
 • 1/2 osa vettä

Yhden kuutiometrin betonin sekoittamiseen tarvitset:

 • Sementti - 280-300 kg;
 • Murskattu kivi - 1100 kg;
 • Hiekka - 800 kg.
 • Vesi - 190 l;

Betonin valmistuksessa on ensiksikin parempi sekoittaa sementtiä ja vettä mittasuhteissa, joita tarvitset. On suositeltavaa tehdä tämä sekoittamalla komponentit hyvin siten, että lopullisessa seoksessa ei jää veteen jääneitä jäämiä.

Vain kun aiempien komponenttien sekoittaminen on valmis, jos hiekkaa ja roskaa muut osat lisätään suhteellisesti. On erittäin tärkeää varmistaa, että tuloksena oleva seos on sileä sakeus ilman kokkareita ja kuivia ainesosia. Vesi tulee lisätä vähitellen, koska se sementti imeytyy.

Rakenteiden yleiset säännöt

Sokean alueen asettelu

On välttämätöntä aloittaa sokean alueen rakentaminen vasta, kun kellari ja julkisivut on viimeistelty.

Joissakin taloissa talon ympärillä oleva sokea alue voi toimia kävelytieikkuna. Tämä johtuu siitä, että betonikankaan leveys rakennuksen rakenteiden vuoksi on melko laaja.

Mutta jopa tällaisissa tapauksissa rakenteen rakentamiseen sovelletaan useita erityissääntöjä:

 1. Sokean alueen on oltava leveämpi kuin ulompi ristikko ja ulottua sen yli reunalta vähintään 30 cm: n etäisyydeltä. Näin kattomasta virtaava vesi ei saa huuhdella talon pohjaa.
 2. Jos mahdollista, kankaan leveys on parempi tehdä vähintään metrillä ja joissakin tapauksissa jopa 130-150 cm.
 3. Pinnan kallistuskulman on oltava vähintään 3-5% betonista valmistetulle sokealle alueelle. Muuntyyppisten tiilien tapauksessa kallistuskulma on toivottavaa tehdä vähintään 7-10%.
 4. Ylempi taso ei saa olla horisontaalisen eristyksen pohjakerroksen yläpuolella.

Säätiön valmistelu

Pitkä oja talon ympärillä

Tulevaisuuden laatu on monella tapaa jo riippuvainen pintakäsittelyn vaiheesta. Siksi, kun valmistat maahan kaatamista, voit seurata kolmea yksinkertaista sääntöä:

 1. Ensin sinun on päätettävä, mikä tyyppinen sokea alue on suositeltavin. Tämän perusteella nykyisten standardien mukaan valitaan pinnan kaltevuuskulma.
 2. Jos sokean alueen tyyppi on jo tiedossa, niin vaaditun leveyden mukaan maaperä valitaan rakennuksen pohjan ympärille vähintään 35-40 cm: n syvyyteen.
 3. Jos kaivannon pohjasta maaperän näytteenoton jälkeen on savialusta, se voidaan välittömästi peittää eristävällä materiaalilla. Jos ei ole savikerrosta, niin 10 cm: n paksuinen savikerros asetetaan kaivannon pohjalle. Savi on hyvin tiivistettävä ja peitettävä eristävällä materiaalilla.

Vain näiden töiden jälkeen voi kerätä kerros ryöstöä ja painaa sitä varovasti.

Monet rakennuttajat johtuvat ilmaston erityispiirteistä ja kustannusten pienentämisestä, mutta tätä yksityistä rakentamista suositaan erittäin hyvin.

Betonin rakennustekniikka

Yksityiskohtainen sokea alueohjelma

Tässä osiossa esittelemme lyhyen tekniikan. Tarkempia tietoja kannattaa lukea materiaalia siitä, miten sokea alue täytetään. Artikkelissa tarkastelimme yksityiskohtaisesti materiaaliluetteloa, niiden kustannuksia ja toteutettua työtapaa.

Betonisen sokean alueen yleinen tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • Hiekka vuodevaatteet;
 • Viemäröintijärjestelmän asennus;
 • Muottien rakentaminen;
 • Eristysjärjestely;
 • Pinta-aseman vahvistaminen;
 • Puiset tyynyt;
 • Betonin kaato;
 • viimeistely;

Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan hiekan polttaminen ja tukkiminen valmistettuun kaivantoon. Hiekkaa kaadetaan tasaiseen kerrokseen 10 cm: n paksuiseksi, kostutetaan vedellä ja peitetään perusteellisesti. Prosessi toistetaan yleensä 3-5 kertaa asteittain tasoittamalla hiekan pinnan haluttuun kaltevuuteen.

Kaltevuuskulma on sopiva määritellä käyttäen tasoa tai laskua.

Jos konkreettisen sokea-alueen projektissa on valumisjärjestelmä, toisessa vaiheessa on mahdollista jatkaa sen asennusta. Tätä varten lähellä sadevesiputkia kaivaa tuloaukot ja kevyesti betonoitu.

Lapin jälkeen kaivetaan pieni kaivanto putkille, jotka on kiinnitetty yhteen ja liitetty myrskyvesisyöttöihin. Kaivannon ympäryksen varrella asettuivat kattoikkunat.

Asennuksen yhteydessä on tärkeää muistaa kallistuskulma ja mitata se instrumenttien avulla. Jos järjestelmän asennus on tehty oikein, rakenne on jälleen peitettävä kerroksella hiekkaa ja tamped carefully.

Reunoihin asennetaan puiset lankkuja. Muottien tulee olla hyvin kiinnitetty pieniin palkkeihin. Keskipalkkien välinen etäisyys ei saa ylittää kahta metriä.

On tärkeää, että nämä teokset toteutetaan hyvin tarkasti ja tarkasti, koska tulevan rakenteen tasaisuus riippuu tästä.

Puristustasolle asetetaan eristys- ja aromikerros. Tätä varten voit käyttää 40 cm: n levyistä polystyreeniä tai 15 cm: n murskattua kiviä. Eristävän kerroksen yläpuolella on 20 cm paksua soraa.

Sen jälkeen, kun pohja on valmistettu, rakenne tulee ommella vahvikkeella ja kiinnittää rakennuksen pohjaan. Tätä varten reiät porataan pohjan seiniin 70-80 cm: n välein toisistaan ​​ja aseta lujitustangot koko sokean alueen leveydelle.

Sitten on tarpeen pystyttää luurangon luusto vahvistamalla soluja 15-20 cm.

Ennen betonin pääseoksen kaatamista, puupäällysteet impregnoidaan bitumilla tai erikoisöljy asetetaan rakennuksen kulmiin. Tyynyjä varten voit käyttää tavallista lautan kokoa 1 tuumaa. Tiivisteiden välinen etäisyys saa olla enintään 2 metriä.

Kun voit aloittaa betonin kaatamisen ja tasaamisen. Tavallisille maalajeille 10-15 cm kerros riittää.

Saadakseen enemmän koristeellisia ilmeitä tuloksena oleva betonipäällyste voidaan peittää erilaisilla materiaaleilla, kuten kiveillä tai tavallisilla laatoilla.

Betonipinnoitus: Laitteen säännöt. Vedenpitävyys. Asennuskehys. täyttää

Betoni sokea alue on pääsääntöisesti kaadettu koko rakennuksen ympärille ja se on kuin kivihihna talon ympärillä.

Tämä rakenne on tarkoitettu tällaisiin tarkoituksiin:

 1. Suojaa pohjalevyn kosteudelta. Tässä käy ilmi, että tällaisen konkreettisen suojan vuoksi sulavisto ja juuri sadevedet eivät imeydy suoraan seinien alle, vaan ne ovat noin puolen metrin päässä talosta. Näin ollen säätiö ei ole niin tuhottu ja kestää kauemmin.

Vedenpitävä kerros sokea alueelle

 1. Vahvistaa talon yleistä rakennetta. Tämä on mahdollista siksi, että betonivyö ei sellaisenaan salli seinien "erkanemisen" ja perustan siirtyä sivuun.

Huomaa, että sokea alue - tämä ei ole "ihmelääke" kaikille sairauksille.
Toisin sanoen, jos maa on erittäin hauras ja liikuteltava, ja talo on rakennettu väärin, se ei ole mahdollista suojata muurattuja seiniä tällaisen suojan avulla betonilta.

 1. Tekninen laite kivenhihna talon ympärillä kädet avulla voit hieman parantaa ulkonäköä talon. Loppujen lopuksi, jos tällainen "reunus" tehdään huolellisesti, se visuaalisesti korostaa seinien sileät viivat. Lisäksi se tuo esimerkiksi kontrastin ja kiven nurmikolle.

Tile hihnan esimerkki

Joten, käy ilmi, että sokea alue on erittäin toivottavaa. Ja jos haluat päätyä kiinteään taloon, jolla on vankka perusta, niin tämä on välttämätöntä. Rakennuksen osaa ei tarvitse jättää huomiotta, koska työn arvio on pieni, mutta tämän mallin edut tuovat mukanaan paljon.

Harkitse vastaavan betonihihnan asennusvaatimukset.

Sokean alueen rakentamisen perussäännöt

Ensinnäkin on syytä huomata, että sokean betonialueen rakentaminen tarkoittaa leveyttä, joka ei ole pienempi kuin katon rungon leveys. Ja mikä parhaiten, kun betoni työntyy vähintään 20 senttimetriä sivulle suhteessa ristin riviin.

Sokean alueen rakenne suhteessa ristin riviin

Se on tärkeää!
Jos kotiisi liikkuu ja liukenee maaperään, joka tapauksessa betoni on kaadettava vähintään metrin leveyteen.
Muuten säätiön suoja kosteustasosta on erittäin epävarmaa.

Seuraavaksi muistettava on se, että sokean betonivyöhykkeen tekniikka merkitsee kaltevuuden leviämistä seinien tasosta maahan. Muussa tapauksessa vesi ei yksinkertaisesti pääse viemään hihnan pinnalta. Periaatteessa yhden metrin leveyden perusteella korkeusero tulisi olla kolmesta viiteen senttimetriin.

Mitä tulee betonin sokean alueen paksuuteen, optimaalinen määrä on 10-15 senttimetriä (tämä on kerroksen paksuus liuoksesta). Tämä riittää hihnan lujuuteen ja materiaalien määrä on kohtuullinen.

Vinkki: jos tuot laitetta asfaltin päällystämiseen, varmista, ettei vyöalueella ole eri juuria.
Tosiasia on, että jos tällainen orgaaninen aine esiintyy maaperässä, se vähitellen tuhoaa asfalttikerroksen, koska se ei luonnollisestikaan ole yhtä kestävä kuin betoni.

Tarkastelimme sääntöjä ja vivahteita - nyt lyhyt asennuskäsikirja tähän malliin.

Oikea työjakso

On huomattava, että "purkaa" yksinkertaisin ja monipuolisin täyttövaihtoehto. Nykyään tietenkin on olemassa useita tapoja rakentaa sokea alue, mutta ei ole mitään syytä ylipainotuksen ja "häiritsemisen", uskokaa minua - koska tulos, vaikutus on suunnilleen sama.

Aloitetaan merkinnällä ja karkealla työllä.

Valmisteleva vaihe

Merkintä ja ensimmäinen työvaihe suoritetaan seuraavasti:

 1. Talon kulmissa ajaamme tappuja. Seinien viivalta, kuten muistamme, olisi suunnattava ristin riviin.
 2. Tukien väliin venytämme kierteet - nämä ovat tulevan sokean alueen ulkoreunan majakat.
 3. Otetaan lapio ja kaadetaan maahan 20 senttimetrin etäisyydelle. Sinun täytyy tietenkin mennä koko talon ympärysmitta.
 4. Urien ulkoreunasta asennamme "reunalla" levyt niin leveästi, että puu työntyy hiukan maanpinnan yläpuolelle. Tämä on sokea alue betonin kaatamiseksi.
 5. Me nukuimme murskattua kivää betoniin yhtenäisellä kerroksella kaivannon pohjalla ja me painamme sitä alas.

Tämä valmiste on valmis, voit siirtyä toiseen vaiheeseen.

Vedeneristyskerroksen asettaminen

Vedeneristysrakenteet ovat erittäin tärkeitä tehtäviä, joiden laatu määrittelee lopulta koko rakennelman luotettavuuden kokonaisuutena.

Siksi täällä sinun on huolehdittava huolellisesti ja vastuuntuntoisesti paitsi työn prosessista myös materiaalin valinnasta.

Vedenpitävyyden ydin on se, että kattohuovan kaistaleet on pinottu murskatun raon päälle.

On tärkeää, että ruberoidi oli hyvälaatuista - elokuvaperusteisesti. Tällaisten telojen hinta on luonnollisesti kalliimpi kuin paperirainan materiaali, mutta voima on täysin erilainen. Runsaat kateaineet eivät todennäköisesti repäise seoksen kaatamisen aikana.

Joten, sinun on tehtävä hyvin yksinkertainen asia - käärittele kateaine kaivannon kehän ympärillä pienellä päällekkäisyydellä seinätasolla.

Sen jälkeen on välttämätöntä kiinnittää raudoituksen runko ja todella kaataa betonia.

Asennuskehys ja betonin kaataminen

Se näyttää mallilta ennen seoksen kaatamista

Leikkaa lujitustangot, joiden pituus on hieman suurempi kuin kaivannon leveys. Tangojen päät on sijoitettava seinään esiohjattuihin reikiin. Jos talo on tiili, reiät voidaan helposti tehdä rei'ittimellä. Mutta jos se on erittäin kestäviä kivenlohkoja, on todennäköistä, että tällaista palvelua kuin timanttiporaus reikien konkreettisia tarvitaan.

Reikien välisen etäisyyden on oltava noin metrinen tai puolitoista metriä.

On käynyt ilmi, että tässä järjestysjärjestys on seuraava:

 1. Aseta kaapeli reikään.
 2. Asettamme päälle pitkät pitkät sauvat, jotka kulkevat rinnakkain seinien viivan kanssa.
 3. Sitomme metallin teräslangalla.
 4. Valmista konkreettinen sekoitus raunioiden pohjalta ja täytä sokea alue (älä unohda kaltevuutta).
 1. Kun kaikki on kuivaa, poistamme muottipesän ja rakenne on käyttövalmis.

Periaatteessa tämä työ on ohi. Jos olet tehnyt kaiken ilman säästöä ja laadukkaista materiaaleista, sokea alue kestää hyvin kauan ja ilman halkeamia. Muuten, jos tulevaisuudessa sinun on tehtävä kaikki markkinat (esim. Jäteputkien asettamiseksi), leikkaamalla betoniteräkset timanttipiireillä on merkitystä - voit tehdä kaiken tasaisesti ja tarkasti.

Yhteenveto.

johtopäätös

Olemme käsitelleet melko vähän siitä, miten sokea on valmistettu betonista ja miksi sitä tarvitaan. Kuten näette, kaikki on täysin ymmärrettävää täällä eikä mikään superkompleksi tässä asiassa. Toivomme, että kaikki edellä mainitut tiedot ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä.

Jos haluat tietää vieläkin enemmän tästä aiheesta, suosittelemme myös katsomaan videota tässä artikkelissa.

Ja jos olet kiinnostunut konkreettisen sokean alueen yksityiskohtaisesta laitteesta - arvio on liitetty muihin tietoportaalimme materiaaleihin.

Kuinka täyttää sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi

Jopa kaikkein kestävin säätiö ajan myötä vaikuttaa kosteuteen, joka vähitellen pienentää talon viemärijärjestelmään kohdistuvaa kuormitusta sekä pystysuoraa vedenpitävyyttä. Tämän estämiseksi tapahtuu konkreettinen sokea alue omilla käsillä, ja vaiheittaiset ohjeet käsitellään artikkelissa.

Betonipäällyste on välttämätön pinnoite säätiön suojaamiseksi

Sen lisäksi, että sen päätehtävänä (suojaa kosteutta vuorovaikutukselta), tämä kattavuus mahdollistaa myös talon ympärillä sijaitsevan jalankulkualueen muodostamisen ja antaa rakennuksen arkkitehtonisen ulkonäön täydellisen ilmeen.

Ennen sokean alueen kaatamista on kuitenkin kiinnitettävä huomiota tämäntyyppisten rakennustarvikkeiden suunnitteluominaisuuksiin ja -vaatimuksiin.

Sokean alueen rakentaminen

Betonipäällysteellä on melko yksinkertainen rakenne, jonka valmistelu edellyttää seuraavia materiaaleja:

 1. Täyttäminen (tyyny). Se suoritetaan ennen liuoksen kaatamista. Vuodena käytetään erilaisia ​​materiaaleja: karkea tai keskipitkä hiekka, hiekka-sora, sora, hieno sora. Pohjakerroksen sokea hiekka ei sovi hienon hiekan takia kutistumisen todennäköisyyden vuoksi, koska tässä tapauksessa on olemassa vaara, että pohja repeytyy. Parasta on valmistaa kaksikerroksinen tyyny: ensin sora tai roska, joka tiivistää maaperän ja hiekkaa.
 2. Vahvistaminen. Betonipäällysteen lujitusverkon läsnäolo antaa rakenteen lujemman lujuuden. Tämän tuotteen solukoko on yleensä 30 x 30 tai 50 x 50 cm. Verkon halkaisijan tulisi olla noin 6-8 mm, mutta kaikki riippuu maaperätyypistä.
 3. Muotti. Puuvalmisteet, jotka sijaitsevat päällysteen ympäryksen ympärillä, ovat tarpeen, koska ne estävät betonimassan leviämisen. Levyjen leveys on pääsääntöisesti 20-25 mm.
 4. Betoniliuos. Täyttö sokea alue suoritetaan käyttämällä konkreettista koostumusta betoniseoksen.
Betonin luokat koostumuksen lujuudesta riippuen

Liuoksen laatu on valittava huolella, koska koko rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta ja ominaisuuksista. Tällaiselle päällysteelle käytetään tavallisesti M 200: n seosta, lujuusluokkaa, joka on vähintään 15 (voi ostaa korkeamman asteen). Sinun on myös kiinnitettävä huomiota koostumuksen pakkasvasteeseen, joka ei saisi olla pienempi kuin F 50. Jotta lämpötilavaihtelut kestäisivät paremmin, on suositeltavaa antaa etusija koostumuksille, joiden F 100-indeksi on.

Jotta saat laadukkaan päällysteen, on edullista tehdä konkreettinen sekoitus itsellesi.

Betonin sekoittaminen talon päällystämiseen

Jotta talon ympärillä rakennettaisiin betonipinta, ei ole välttämätöntä ostaa valmiita seoksia ja tilata kalliit toimitukset betonisekoittimella. Komponenttien osuuksien tuntemisesta voit tehdä konkreettisia M 200 itse, joten tarvitset:

 • 1 osa sementtiä (optimaalinen on Portland-sementti 400);
 • 3 osaa hiekkaa (keskimääräistä parempi, mutta hienojakoinen myös tekee);
 • 4 kpl karkeaa kiviainetta (soraa tai roskaa);
 • ½ osaa vettä.
Itsenäinen betonivalikoima maatilan sokeille alueille

Niinpä, että saat 1 m3: n betonia, sinun täytyy sekoittaa:

 • 280 kg sementtiä;
 • 1100 kg murskattua kiveä;
 • 800 kg hiekkaa;
 • 190 litraa vettä.

Myös PC 400: n avulla voit saada muita merkkejä.

Betonipäästöt, jotka voidaan valmistaa PC 400: stä, hiekasta ja raunioista

Hyödyllisiä! Ensinnäkin sementti ja vesi sekoitetaan, ja sen jälkeen kun koostumus on homogeeninen, siihen lisätään hiekkaa ja soraa.

Jotta päällysteen rakenne olisi vahva ja betonin kestävyys olisi tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia.

Suunnittelun vaatimukset

Täytä talon päällyste betonilla, perehtyä SNiP: n määräyksiin ja suosituksiin:

 • Sokean alueen tulee olla 20 cm suurempi kuin katon ylitys (SNiP 2.02.01-83). Jos rakenteessa on viemäriä, sen indikaattorit otetaan huomioon myös. Optimaalinen arvo on 1 metri. Tällöin voit asettaa raidan pois laattaan talon ympärillä.
 • Talon ympärillä oleva sokea alue, joka on tehty omilla kädillä, on täytettävä rakennuksen kehä. Kuitenkin, jos aiot asentaa konkreettisen kuistin, "aukko" on sallittua.
 • Syvyyttä. "Nauhan" syvyys on puolet arvioidusta maan jäädyttämisen syvyydestä.
 • Betonikentän paksuutta säädellään myös SNiP: llä ja näiden vaatimusten mukaan sen on oltava vähintään 7-10 cm ylemmälle kerrokselle. Kuitenkin monet tekevät yksityisautoille betonoituja pysäköintipaikkoja sokean alueen kanssa. Tällöin käyttökuorma kasvaa ja betonipinnan paksuus voi nousta jopa 15 cm.
Sokea alue on rakennettava 2-3 asteen kulmalla
 • Puolueellisuudesta. SNiP III-10-75 mukaan kaltevuuden tulee olla 1 - 10 cm leveydeltään. Useimmiten se on 2-3 cm per metri - tämä on noin 2-3 astetta. Kaltevuuden kulma on suunnattava pohjan vastakkaiselle puolelle. Ei ole suositeltavaa kasvattaa kaltevuutta, sillä tässä tapauksessa on vaikea kävellä pitkin tällaista polkua talvella, kun jäätä muodostuu pinnalle.
 • Jäitä. Talon sokean alueen laite ei sisällä pakollista valmistusta, joten tässä tapauksessa päätökset tehdään esikaupunkien kiinteistöjen omistajista. Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin tällaisten "rajoittimien" asentamista, jos puut ja pensaat, joilla on "aggressiivinen" juuristo (karhunvatukat, vadelmat, sycamore-puut, poppelit ja muut), kasvavat lähellä säätiötä.
 • Korkin korkeus. Jotta kovaa tyyppiä (betonia) voitaisiin peittää, pohjan on oltava vähintään 50 cm.
 • Sokean alueen suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on vähintään 5 cm.

On myös olemassa useita järjestelmiä, joiden avulla sokea alue voidaan pystyttää murskattua kiveä monoliittisen betonirakenteen muodossa sekä tavanomaiselle maaperälle että ongelmalliseksi.

Sokean alueen tyypit, jotka perustuvat maaperän ominaispiirteisiin

Kun tunnet SNiP: n vaatimukset ja lähiympäristön piirteet, voit tehdä sokean alueen omilla käsillänne käyttämällä alla annettuja vaiheittaisia ​​ohjeita.

Sokean alueen tekeminen itse

Sokean alueen tekniikka sisältää useita vaiheita, jotka jopa rakentajan uudet voivat käsitellä.

koulutus

Aloittaaksesi suojapinnoitteen luomisen talon ympärille, valmistele:

 • hakku;
 • langan;
 • rulettipyörä;
 • rammer;
 • merkintätapit;
 • vedenpitävä kalvo (geotekstiilit);
 • betoniseos;
 • laudat muottiin;
 • rautahaara;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • raudoituksen, hitsauskoneen ja viiranleikkureiden materiaali;
 • sääntö, liina, spatula;
 • tiivistys saumojen käsittelyyn (on parempi ostaa polyuretaaniyhdiste).

merkki

Sokean alueen rakentaminen talon ympärillä alkaa rakentamisen vyöhykkeen valmistelusta. Tässä vaiheessa on välttämätöntä merkitä tulevaisuuden "nauhan", tarkemmin sanoen sen kaivanto, varren avulla. Tässä on useita suosituksia:

 • Majakka on 1,5 metriä.
 • Kaivannon syvyys riippuu maaperästä, mutta tämän arvon vähimmäisarvo on 0,15-0,2 metriä. Jos maa "kallistuu", syvyys nousee 0,3 m: iin.
Merkintä betoniselle sokealle alueelle

Helpoin tapa soveltaa merkintää, jos toimitaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Voittaa maahan metallista tai puusta tehtyjä tappioita talon kulmissa.
 2. Asenna välijohdot rakennuksen ympäryksen ympärille.
 3. Kiristä johto tai köysi, joka yhdistää kaikki kiinnikkeet.

Hyödyllisiä! Tässä vaiheessa voit käyttää tiivistysainetta suojapinnoitteen erottamiseksi säältä.

Tämän jälkeen muodostuu järjestelmän kaltevuus, jolloin kaivetaan kaivo, jossa yhden sen sivujen syvyys on suurempi. Täytettävän ojan täyttäminen riittää puun käyttämiseen. Ensinnäkin loki on sijoitettava pystysuoraan, nosta se ja pudota se voimakkaasti vaivattomasti. Tästä johtuen kaivannon pohja on suljettu.

muotti

Usein tämäntyyppisen kattavuuden rakentamista koskevissa suosituksissa ei ole selvitystä muodon luomisesta, mutta aloittelijoille ei tule jättää huomiotta tällaista "avustajaa".

Betonin leviämisen estämiseksi on välttämätöntä valmistaa muottipesä

Meloille tarvitaan laudat, joiden osalta on parasta heti huomata tulevan tyynyn korkeus. Kiinnitä improvisoidun "laatikon" kulmat metallikulmat (pultit ulkopuolelta).

Se on tärkeää! Jos et halua poistaa lankkuja, kun betonipäällystys on valmis, varmista, että puuta käsitellään antiseptisellä koostumuksella ja kääritään levyt kattopaperilla.

Sokean alueen muottirakenne

Tyynyn luominen

Jotta sokea alue voidaan tehdä kaikkien rakentamisen "kanonien" mukaisesti, on välttämätöntä valmistaa hiekka- tai saviperusta. Hiekkakerroksen paksuus voi nousta jopa 20 cm: iin. On suositeltavaa sijoittaa tyyny useisiin kerroksiin, kosteuttava ja syvemmällä jokaisen seuraavan kerroksen päälle. Viimeisessä vaiheessa pinta on tasoitettava.

vedeneristys

Vedeneristyslaite sisältää useita kerroksia kateaineita tai muita geotekstiilejä tyynyn päälle.

Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota asiantuntijoiden suosituksiin:

 1. Materiaali tarvitsee hieman "kääri" seinämiin saadakseen kompensoivan sauman.
 2. Katemateriaali on asetettava päällekkäin.
 3. Ohut kerros hiekkaa kaadetaan geotekstiilien päälle ja sitten 10 cm soralla.
 4. Jos asennetaan viemäröintijärjestelmä, se sopii lähellä vastaanotettua "vesilukkoa".
Vedenpitävä sokea alue suoritetaan geotekstiilillä tai kattohuopilla

Vahvistaminen, kaataminen ja kuivaus

Yli 3 cm: n tason yläpuolella olevaan kerrokseen on asetettava metalliristikko, jonka askel on 0,75 m. Sen jälkeen sinun on vaivaa betonia ja kaada se yhtä suureen osaan muotin tuloksena oleviin osiin. Tällöin valetun koostumuksen tulisi saavuttaa puisen "laatikon" yläreunan taso.

Talon sokean alueen vahvistaminen käyttäen metalliristikkoa

Hyödyllisiä! Kaatamisen jälkeen pierce the surface with iron bar useita paikkoja, jotta ylimääräinen ilma vapautuu.

Voit jakaa kokoonpanoa haalarin tai säännön avulla. Betonin kestävyyden lisäämiseksi, 2 tunnin kuluttua kaatamisen, suoritetaan "silitys". Tätä varten pinta peitetään kuivalla PC 400-kerroksella, jonka paksuus on 3-7 mm.

Hyödyllisiä! Jotta koostumus ei halkeile, se on kastettava vedellä 1-2 kertaa päivässä.

Seoksen kaatamisen ja tasoittamisen jälkeen se on peitettävä polyetyleenillä

Sokean alueen täyttämisen lisäksi sinun on huolehdittava siitä, että se ei repeä kuivausprosessissa. Tätä varten sinun on suojattava pinnoite saostuksesta ja auringosta muovikalvolla. Uskotaan, että sokea alue on täysin kuiva 10-14 päivän kuluessa. Kuivausmääräysten mukaan on kuitenkin tarpeen kestää vähintään 28 päivää.

Kun tiedät kaikki nämä suositukset ja oikeat mittasuhteet, voit tarkentaa kotisi ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokea betonin alue omalla kädellään talon ympärillä

Talon sokeita alueita pidetään erinomaisena tilaisuutena varmistaa rakennuksen nykyisen perustuksen luotettavuus ja suojelu. Seuraavien tietojen ansiosta jokainen voi tehdä sokean alueen talon ympärillä omilla käsillään betonista. Tällöin kaikki työ voidaan helposti ja helposti suorittaa pienin kustannuksin. On myös mahdollista välttää substraatin mahdollinen vaurio pintavedellä.

Työskentele rakennusprosessin alkuvaiheessa

Päätettäessä tehdä sokea alue on ensinnäkin määriteltävä seuraavat tärkeät kohdat:

 • Valitse sopiva sokea alue;
 • Määritä tärkeimmät parametrit, jotka ovat vastuussa laadusta ja rakenteen luotettavuudesta.

Mikä on sokean alueen merkitys rakennukselle?

Betonipäällysteen avulla on mahdollista suojata rakenne huomattavasti kosteuden haittavaikutuksilta. Loppujen lopuksi on mahdotonta saavuttaa samanlainen vaikutus kuin mihin tahansa muuhun aineistoon. Tiedetään, että seuraavat luonnolliset tekijät voivat vaikuttaa rakenteen perustukseen:

 • Lisääntynyt kosteustaso;
 • Melko alhaiset lämpötilat;
 • Monimutkainen mekaanisen luonteen maaperän turvotuksen takia.

Jotta nämä haitalliset tekijät voidaan tehokkaimmin torjua, rakennuksen perusteet ovat erittäin tärkeitä. Siksi on välttämätöntä suojata sitä mahdollisimman tarkkaan sekä luotettavasti vain sokea alueelle.

Sokean alueen kaataminen

Sokean alueen ja muiden parametrien asianmukainen määritys

Perusparametrien oikean määrittelyn avulla voit odottaa kestävän ja oikean suunnittelun loppua.

Betonituotteiden osalta voidaan erottaa seuraavat säännöt:

 1. Leveyden tulee olla 20 cm suurempi kuin olemassa olevan kateaineen ulkonevan päätypisteen. Lisäksi, kun kyseessä on tyhjennys, sen parametrit on myös otettava huomioon.
 2. Sementin sokean alueen lopullinen indikaattori riippuu maaperän tyypistä ja ominaisuuksista.
 3. Yleisesti hyväksytty leveysilmaisin on 100 cm. Tämä indikaattori edistää liikkuvuutta ja järjestää myös kävelytietä rakennuksen ympärille.
 4. Läpäisyn taso eli maaperän sokea-alueen sijoitussyvyys lasketaan riippuen maaperän jäädyttämisestä talvella. Tällaisia ​​indikaattoreita voidaan selkeyttää tarvittaessa arkkitehtuurin paikallisessa johtamisessa. Tärkeintä on muistaa, että sokeilla alueella on oltava tärkein mahdollisuus liikkua yhdessä maan kanssa. Muussa tapauksessa sen ainoa tarkoitus voi olla vain veden muuttaminen. Yleensä hyväksytään, että syvyys ei saa ylittää puolta tietyn alueen maaperän jäädyttämisen arvioitua syvyydestä.
 5. Sementin sokean alueen paksuuden vähimmäisarvo on 7-10 cm (pintakerroksen suhteen). Tapauksessa, jossa autotalli on suunniteltu talon projektissa, on tarpeen lisätä tätä indikaattoria jopa 15 cm: iin, jolloin koko rakenne pystyy kestämään huomattavia ja aineellisia painoja.
 6. Sokean alueen pituus puolestaan ​​riippuu kehän pituudesta. Loppujen lopuksi suojelua tarvitaan juuri koko nykyiselle kehälle. On muistettava, että betonista valmistetun kuistin alue voidaan alentaa, koska se itsessään on lujittava rakenne.

Miten tehdä ja mitä muita parametreja harkita

Harkitse, miten suunnittelu ja parametrit ovat tärkeitä tässä prosessissa.

1. harhaa Suurin sallittu pintakerroksen seuraava indikaattori on 1-10 cm / m. TÄRKEÄÄ: Kallistuskulma on suunnattava tarkasti perustuksesta. Tällainen suuri suorituskyvyn ero voidaan helposti selittää sillä, että kaltevuuskulma lasketaan ja riippuu lopulta maaperän tyypistä. Tärkeää on myös tiettyyn alueeseen ominaisen sademäärän määrä. Yleisin kaltevuus on 2-3 cm / m (eli 2-3 astetta). Jos kuitenkin käytetään suurempaa arvoa jäätymisjakson aikana, samoin kuin pakkaset, sokea aluetta ei voi käyttää raidoituksena.

2. Maaperän korkeuden tai vaaditun sokea-alueen pinnan korkeuden on oltava vähintään 5 cm. Tämän arvon ansiosta on mahdollista välttää kosteuden kertyminen rakenteen reunoille. Loppujen lopuksi veden ei pitäisi pystyä kerääntymään sokea alueen reunaan ja muuttumaan ei-toivotuiksi lätäköiksi. Talvella tämä voi johtaa nykyisen rakenteen jäädyttämiseen ja sen tuhoutumiseen.

3. Kellariosan korkeus. Sen tulee olla 50 cm (betonin valmistuksessa käytettävän jäykän tyyppisen rakenteen ollessa kyseessä). Jos kyseessä on pehmeä sokea alue, tämä luku on 30 cm. Muista, että betonirakennuksen ympärillä oleva sokea alue on kovaa tyyppiä.

4. Pysäytä. Suorittaa enemmän koristeellisia tarkoituksia. Siksi voit asentaa sen omien mieltymysten ja taloudellisten ominaisuuksien perusteella.

TÄRKEÄÄ! Jos vadelmat, karhunvatukat tai poppelit sijaitsevat sokean alueen lähellä, niiden juuret voivat nopeasti ja helposti tuhota rakenteen. Siksi tällaisessa tilanteessa sokean alueen rakentaminen on kaikkein tarkoituksenmukainen ja hyödyllinen.

Betonisen sokean alueen rakenne

Laitteiden sokea alue talon ympärillä. Valmistelutyöt

Kun rakennetaan sokea alue talon ympärille, on tärkeä asentaa kunnollisesti vahvistetun vyön asennus, joka sijaitsee koko asuintaloa ympäröivällä alueella.

Mikä tämän rakenteen pitäisi olla:

 1. Ns. Taustalla olevasta kerroksesta. Järjestelyssä käytetään laajalti käytettäviä materiaaleja, joilla on korkea hygroskooppisuus. Tästä johtuen voi- daan välttää haitallinen veden tunkeutuminen rakenteen pohjaosaan. Useimmin käytetyt materiaalit tässä tapauksessa ovat savi, hiekka, geotekstiilit tai pieni murskattu kivi. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää useita näistä materiaaleista kerralla.
 2. Niistä ns. Koristepinnoitteesta. On selvää, että tämän elementin tärkein tehtävä on palvella koristeellisia tarkoituksia.

Mahdolliset rakenteet, tarvittavat välineet

Mikä on sokea alueen kokonaisuutena rakentaminen:

 1. Ojan muodostuksen vaihe;
 2. Luodaan ns. Iskunvaimennustyyny. Se sisältää hiekka- ja sora-välikerrokset;
 3. Betonirungon valmistettujen betoniterästen asennus;
 4. Suoraan täytä vaihe;
 5. Lopullinen viimeistely.

Sokea on useita tyyppejä, jotka riippuvat seuraavista ominaisuuksista:

 • Mahdollinen käyttöikä;
 • Suunnitteluominaisuudet;
 • Rakennusprosessissa käytetyt materiaalit.

Lajitelluista merkkeistä riippuen voidaan erotella seuraavia tyyppisiä sokeita alueita:

 1. Pehmeä tyyppi;
 2. Kova tyyppi;
 3. Puolijalkainen tyyppi.

Lisäksi kullakin valituilla tyypillä on omat ominaisuutensa sekä teknologian järjestely.

Työhön tarvittavat työkalut

 • Työskentely maan kanssa - pikku, romu ja lapio;
 • Rakentamisekoitin. Tällainen työkalu ei välttämättä osta, voit turvallisesti vuokrata sen. Samanaikaisesti on muistettava, että ilman sitä ei ole mahdollista suorittaa koko äänen sekoittamista.
 • Työkalujen lisäsuunnitelma (lastalla, lastalla, harjalla jne.)
 • Säiliöt, joita käytettiin halutun seoksen valmistamiseen.

Sokean alueen ominaisuudet, joissa on jäykkä rakenne

Kovan tyyppisen betonin talon sokean alueen erityispiirteet ovat:

 • Tällainen muotoilu on betonipohjaisen monoliittisen tuotteen muoto, joka toteutetaan sementin kaatamisen avulla ja asfaltivarianttien muodossa.

TÄRKEÄÄ! Jos haluat eristää rakennetta tulevaisuudessa, sinulle paras vaihtoehto olisi juuri jäykkä rakenne. Loppujen lopuksi muut vaihtoehdot ovat yksinkertaisesti tehotonta ja kohtuutonta lämmetä.

 • Tällaisten tuotteiden käyttöikä on vähintään koko rakennuksen elinikä, jonka rakentamisessa se on mukana.

Tässä mallissa on useita merkittäviä haittoja:

 • Rakennusjärjestelyn prosessi on hyvin pitkä ja työläs.
 • Tuotteen rakentamiseen liittyvät huomattavat rahoituskustannukset;
 • Koriste-osan puuttuminen. Loppujen lopuksi asfaltti- tai betonialueita ei voida kutsua kauniiksi tai erinomaisiksi.

Kaksoisjakoisten ovien ominaisuudet (päällystyslaatat)

Tässä tapauksessa monikerroksinen tyyny toimii alapuolena kerroksena. Ylempi elementti on päällystyslaatikoiden tai päällystystekstien muoto. Löydät myös muita nykyaikaisia ​​päällystetyyppejä:

 • Luonnonkivi;
 • Posliiniset kivitavarat;
 • Teräsbetonilaatat.

Jyrkkään rakenteeseen verrattuna puolijäykkeillä on useita etuja:

 • Pienemmät rahoituskulut;
 • Melko yksinkertainen rakennusprosessitekniikka;
 • Pitkä käyttöikä (jopa 20-30 vuotta);
 • Ei rajoituksia ilmastoon (ainoa poikkeus tässä tapauksessa on permafrost-alue);

Haittoihin kuuluvat:

 • Mahdollisuus käyttää maaperää, joka voi vahingoittaa koko järjestelmän koskemattomuutta.

Jalkakäytäväpäällyste

Pehmeän peitealueen ominaisuudet

Pehmeän tyyppisen rakenteen järjestämiseksi ne muodostavat monikerroksisen tyynyn. Ylhäältä se peitetään kerroksella, joka on tehty raunioista.

Etuja ovat:

 • Vähäiset taloudelliset investoinnit ja panostukset;
 • Mahdollisuus toimia kaikissa ilmasto-olosuhteissa;
 • Mitään merkittäviä rajoituksia kentällä.

Haittoihin kuuluvat:

 • Lyhyt käyttöikä - keskimäärin vain seitsemän vuotta;
 • Pehmeän rakenteen käyttäminen on looginen väliaikainen vaihtoehto.

Vaihtoehdot "pehmeä" sokea alue

Sokea alue talon ympärillä omilla käsillään. Toimivaltainen materiaalien valinta

Jos haluat sijoittaa sokean alueen talon ympärille omiin käsiisi, tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Saadakseen konkreettisen ratkaisun. Siinä tapauksessa, että konkreettisista betonista ei pääse ulos betonista, on parempi ja loogisempi saada valmis kuiva sekoitus. Betonin laatu voi vaihdella seuraavalla alueella - 100-1000. Lisäksi se heijastuu valitun materiaalin luokkaan.
 • Hiekkaa. Sitä käytetään tyynyn pohjakerroksen aikaansaamiseen. On pidettävä mielessä, että on suositeltavaa käyttää joki- tai louhoshiekkaa suurikokoisten hiukkasten muodossa ilman epäpuhtauksia. Loppujen lopuksi epäpuhtaudet voivat aiheuttaa korjaamattomia vahinkoja geotekstileille.
 • Murskattu kivi (raekoko on 1-2 cm).
 • Luonnon savi tai geotekstiilit. Niitä käytetään hydraulisen lukon rakentamiseen.

Joten olemme tarkastelleet peruspisteitä ja kysymyksiä, jotka liittyvät konkreettisen sokean alueen rakentamiseen. Eri vaiheita ja tärkeitä kohtia on kuvattu yksityiskohtaisemmin seuraavissa artikkeleissa aiheesta.