Tehdä jalkakäytävä talon ympärillä omiin käsiisi

KakPostroit.by> Sokea alue> Sokea alue katukiviä talon ympärillä omilla kädillä

KakPostroit.by 08/24/2016 0 kommenttia

Monien yksityisten pihojen katseluun näet talon ympäröivien päällystystilojen sokean alueen. Tämä ei ole yllättävää, koska se ei ole alhaisempi kuin muut rakenteet toiminnalliseen tarkoitukseen ja samalla on kaunis esteettinen ulkonäkö. Myös sen rakentaminen voidaan toteuttaa yksinään. Siksi monet kodinomistajat tekevät päätöksensä tehdä talon ympärillä talon omin käsin. Miksi tarvitset sitä ja miten se tehdään?

Sokean alueen tarkoitus

Sokean alueen päätehtävä - kosteuden poistaminen pohjasta

Ensinnäkin laadullisesti taitettu sokea alue ratkaisee ylimääräisen kosteuden ongelman lähellä säätiötä. Se heikkenee hitaammin, jos vedenpitävyys vahingoittuu. Keväällä ei tule olemaan ongelmia maaperän talteenoton kanssa. Oikein valitut laatat antavat talolle houkuttelevuutta ja eleganssia, jolloin ulkonäkö on täydellinen.

On tärkeää, että sokea alue voidaan tarvittaessa helposti irrottaa, esimerkiksi kun se korjataan viestinnän ja sitten räätälöidään - ei ole vakavia vahinkoja, kuten sokea ikkunan kaatamista betonista. Ja tietysti omien käsiensa päällystystilojen sokea alue voidaan suorittaa - ei ole tarpeen houkutella asiantuntijoita, joiden palvelut ovat erittäin kalliita. Sinun ei tarvitse olla erityisiä taitoja tai kalliita laitteita.

Mitä vaatimuksia on noudatettava sokea alueella?

Sokean alueen päätehtävä on siirtää vettä pohjasta. Siksi sen on oltava vedenpitävä. Tämä saavutetaan paitsi sopivien materiaalien valinnalla myös erittäin tarkalla työllä.

Talon omistajan osittain voi valita leveyden itsenäisesti, mutta hiekkaisen maaperän sokea alue ei saisi olla 0,6 metriä, vaan saviä ja voimakkaasti kallistamalla 1,5-2 metriä. Jos käytät sokea aluetta poluksi, kannattaa harkita mahdollisuutta käydä mukavia kävelylenkkejä kahdelle henkilölle, eli sinun ei pitäisi tehdä sokea alue liian kapeaksi.

Älä unohda puolueellisuutta. Rakentajat kutsuvat optimaalisen kaltevuuden 1,5-2%. Eli on oltava noin 15-20 mm: n kulmakerros metrillä. Se on lähes huomaamaton paljaalle silmälle, mutta se takaa nopean ja luotettavan veden poistamisen seinistä ja pohjasta.

Kaikki eivät tiedä, mutta sokean alueen ja pohjan välillä on pieni aukko - 1 senttimetri riittää. Tämä johtuu siitä, että sokea alue kasvaa maankäytön kausiluonteisesti, mutta säätiö ei. Tämän seurauksena vedenpitävä kerros voi olla vaurioitunut, mikä merkitsisi veden sisääntuloa ja sen varhaista tuhoutumista.

Mitä rakentamiseen tarvitaan?

Ennen jalkakäytävän rakentamista sinun täytyy varustaa sopivilla työkaluilla ja materiaaleilla. Tarvitset:

 • Rakentaminen polyeteeni;
 • Hiekka (se voidaan korvata murskattuna);
 • savi;
 • sementti;
 • laatta;
 • rajoja;
 • lapio;
 • Kumimetsät;
 • lastalla;
 • tasolla;
 • Johdosta.

Tällaisen yksinkertaisen työkalujen ja materiaalien avulla voit turvallisesti päästä töihin. Mutta ensin sinun täytyy päättää materiaalien valinnasta, ennen kaikkea - laatat.

Tänään myynnissä näet kymmeniä malleja, jotka eroavat muodon, värin ja materiaalin eroista. Ensimmäiset kaksi parametriä riippuvat täysin omasta makusi. Mutta materiaalin valinta on otettava erittäin vakavasti.

Tyylikäs ja kiinteä näyttää graniitti päällystys. Se on erittäin kestävä ja kestää huomattavia mekaanisia kuormituksia. Mutta sen kustannukset ovat erittäin korkeat. Siksi, jos et aio ajaa sokea aluetta autolla, on parasta valita tavalliset päällystyslaatat. Talon päällysteen päällystyskivi sopii täydellisesti: se maksaa paljon vähemmän ja valtava värimaailma antaa sinulle mahdollisuuden valita haluamasi värin (tai värit).

Päällysteen sokea-alueen askel askeleelta

Vaihe 1 - merkinnät ja maanrakennustyöt

Mittaa sopiva etäisyys talosta ja ajaa tappeissa, jotka on liitetty toisiinsa ohuella, mutta vahvalla langalla. Edellä mainittu etäisyys on tavallisesti 0,6-1,5 metriä, mutta haluttaessa sitä voidaan lisätä. Tärkeintä laskea etukäteen kaikki pienet asiat on katukivien määrä ja leveys, niiden väliset raot, säädetyt reunat ja 1-2 senttimetrin etäisyydet laattojen ja säätiön välillä. Eräässä muutamassa senttimetrissä tapahtuvasta virheestä pakotetaan huomattava määrä uudistettavaa työtä.

Nyt aseellinen lapio, kaivaa reikä noin 40 senttimetriä syvälle ympäröimään talon - seinältä venytetty johto. Voit päästä eroon maasta tai käyttää sitä kukkapenkkeihin, alppimaisiin kukkuloihin ja muihin maiseman yksityiskohtiin.

Vaihe 2 - "sokean kohdan" kerrosten järjestely

Kuopan ensimmäinen kerros on savi - tärkein vedeneristys. Optimaalinen kerros on 10 senttimetriä. Savi on huolellisesti tasoitettava, jolloin se on hieman kaltevuus talon seinistä. On tarpeen käyttää tasoa niin, että kaltevuus on sama kaikkialla, eikä levytyökaluissa ollut ongelmia. Tämän jälkeen savi riitaan - on suositeltavaa käyttää pieni käsipyörä, mutta sen puuttuessa voit vain kävellä useita kertoja löysä saven päälle. Jos työ suoritetaan savi maalla, niin tämä vaihe voidaan hylätä.

Seuraava vaihe on polyeteenin rakentaminen - lisävesieristys. Se asetetaan suoraan savelle ja seinälle päällekkäin, jotta pohja voidaan suojata luotettavasti vedestä. Liitos voidaan käsitellä tavanomaisella ulkokäyttöön sopivalla tiivistysaineella.

Ylimääräisen vedenpitävyyden yli kaadamme pienen kerroksen hiekkaa noin 50 mm, leimaamme. Geotekstiilit asetetaan hiekkaan, siihen kaadetaan murskattua kiveä - 10-15 cm paksu, hyvin tamped ja tasoitettu kulmassa. Seuraavaksi asetamme siihen geotekstilikerroksen päällekkäisyydellä seinämässä, mutta se ei salli kerrosten ja hiekan sekoittamista. Kiinnitä geotekstiilit ja lisää vedenpitävyys, voit kiinnittää yhden kiinnityskiskon.

Seuraava vaihe on hiekka. Tämän kerroksen päätavoite on parantaa sokea alueen eristysominaisuuksia. Maa jäätyy vähemmän ja vetää vähemmän lämpöä säältä, mikä tarkoittaa, että se voi kestää vuosikymmeniä pidempään ilman suuria korjauksia. Jos et voi käyttää hiekkaa, voit tehdä hienoa soraa. Pääasia on, että murto-osa ei saa olla suurempi kuin 15-20 millimetriä. On tarpeen täyttää se 15 cm: n kerroksella, tarkkailemalla edelleen kallistuskulmaa ja tarkistamalla sen tasolle. Tasotuksen jälkeen hiekka kostutetaan kastelusäiliöstä ja huuhtoutuu varovasti. Kaada varovasti, ettei hiekkaa tuhoutu. Tarvittaessa toimenpide voidaan toistaa kahdella tai kolmella kerralla laadukkaan häiriönpoiston saavuttamiseksi.

Vaihe 3 - asennuskorbi

Kun hiekka on tamped ja kuivattu, voit aloittaa roikkuu. Muokkausprosessi voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Laske vaadittu etäisyys jalkakäytävän sisäreunaan ja tulevan sokean alueen kallistuskulmaan. Etäisyys lasketaan laattojen koon perusteella niin, että leikkaus on vähäisempi. Jos laattojen leveys on 100 mm, seinämän ja reunuksen välinen etäisyys on noin 1020 mm, jalkakäytävän leveys on 1 m.
 2. Me venyttämme langan edellä mainittujen laskelmien mukaan, niin että johto kulkee rajan sisäreunan yli ja on merkki niiden tasosta.
 3. Kaivamme kaivannon kaarteen alle. Kaivannon koko riippuu jalkakäytävän koosta. Jos rajakorkeus on 200 mm, kaivon syvyys on 300 mm, annamme betonille 100 mm, mittaa etäisyys joustimesta mitattuna. Raja-leveydellä 80 mm, haarukan leveydellä 280 mm, anna marginaali betonille molempiin suuntiin 100 mm.
 4. Vaivaa betonia. Suhde 1: 3: 5-sementti: hiekka: murskattu kivi. Teemme sen paksuksi, niin reunus ei hukkua siinä.
 5. Asettamme betonin kaivantoon ja asemoimme sen reunan, joka on sama kuin lanka, käyttäen kumiraitaa. Varmista, että betonilla on aikaa saada lisää työtä, ainakin yhden päivän ajan.

Vaihe 4 - päällystystoiminta

Yleensä päällystystekniikan päällystys on mahdollisimman yksinkertaista. Ei tarvitse olla erityisiä taitoja tehdä kaikki työ omilla käsillään. Riittää tutkia tarkasti teoriaa, ja työn aikana näytetään mahdollisimman kärsivällisyyttä ja tarkkuutta. Tämä saa aikaan hyvän tuloksen.

Asennuslevyt voidaan tehdä kahdella tavalla, suoraan hiekalle tai liuoksen hiekkasementtikerrokselle. Ensimmäinen vaihtoehto on hyväksyttävämpi, koska vesi kulkee nopeasti vedeneristyskerrokseen ja lähtee kauemmas perustalta. Toisessa vaihtoehdossa vesi lähtee hitaammin, ja huurre ilmestyy talvella.

Miten päällysteen asettaminen hiekkasementtiseokseen? Valmistettuun hiekkapohjaan asetetaan kuiva laasti - sementtiä ja hiekkaa sekoitetaan suhteessa 1: 4. Liuos täytetään hiekkasyynyllä, jonka kerros on vähintään 2-3 senttimetriä. Välittömästi sen jälkeen, kunnes laasti alkoi asettaa, sinun on aloitettava polttokiviä, unohtumattomia puolueellisuudesta.

Aloituksen on oltava talon seinästä, jolloin pieni sisennys - 1-2 senttimetriä riittää. Jalkakäytävä on tiukasti kiinnitetty toisiinsa, jonka jälkeen se on hieman upotettu hiekka- tai sora-alustalle. Jotta tiukempi istuvuus, käytetään kumisuojaa. Jos se ei ole käsillä, voit tehdä säännöllisen vasaran. Levitä puutavara laattoihin ja osua siihen. Kummassakin tapauksessa ei ole mahdotonta taputtaa jalkakäytävää tavallisella vasaralla - se voi jakautua.

Voit koputtaa laattoja ei vain ylhäältä, vaan myös sivulta, jotta ne voidaan asentaa mahdollisimman tiukasti. Niiden välinen kuilu on pidettävä vähäisenä, enintään 2-4 millimetriä. Älä unohda käyttää tasoa ylläpitämään sokean alueen suunniteltua kaltevuutta. On helpointa pitää kaltevuus, tasoittaa laatta tarpeellisella tasolla kumimetsän avulla.

Vaihe 5 - Tiivistys

Viimeinen vaihe - saumojen tiivistys. Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität sovittaa, jalkakäytävän välissä on aukkoja. Peitä ne pieni hiekka. Kaada se ja lakaise se luudalla, täytä saumat. Sitten kaada vettä kastelupulloon ja toista menettely. Tällä tavoin puristat hiekkaa mahdollisimman paljon ja vähennät särkyä. Nyt sade ja sula vesi vähitellen jättävät sokean alueen hiekkasaumojen läpi ja tyhjenevät vedenpitävyydestä poispäin talosta.

Jotkut ihmiset mieluummin käyttävät konkreettista ratkaisua saumojen ripustamiseen. Kuivan sementin valmistelu sekoitetaan kuivaan hiekkaan suhteessa 1: 6-1: 8. Tuloksena oleva seos täytetään myös saumoilla, minkä jälkeen se kaadetaan vedellä. Betonin tarttuminen luo kestävän kerroksen, joka ei päästä vettä läpi. Nyt se ei mene sokean alueen läpi, vaan se kulkee siitä nurmikolle. Betonikerros osoittautuu melko ohut, joten kun purkaa sokea alue, se murtuu helposti aiheuttaen erityisiä ongelmia.

Julkisivun valmistuksessa ei ole mitään vaikeaa. Ostamalla tarvittavat materiaalit ja työkalut kärsivällisesti jokainen kodinomistaja selviytyy tästä tehtävästä.

Kuten tämä artikkeli!? Sitten jakaa se ystäviesi kanssa sosiaalisissa verkostoissa:

Tekniikka sokean alueen luomiseksi kivitystuotteiden talon ympärille

Kivirakenteiden sokea alue on välttämätön osa kotoa tai mökkiä. Tämä muotoilu ei ainoastaan ​​anna houkuttelevaa ulkonäköä, vaan myös suojaa pohjaa sulaveden tai sateen haitallisilta vaikutuksilta. Luominen ei vaadi erityiskokemusta tai monimutkaisia ​​laitteita, kaikki työ suoritetaan yksinomaan itsenäisesti.

Päällystyskivien valinta talon päällystämiseen

Seuraavia vaihtoehtoja on:

 1. Betonielementit. Saatavana ja suosittu lajike. Se voi olla eri muotoisia, kokoja ja sävyjä, joiden avulla voit luoda koristeellisia koristeita ja monimutkaisia ​​kuvioita. Se tuotetaan kahdella menetelmällä: vibropressointi ja vibro-valu. Ensimmäisen menetelmän avulla voit saada tulokseksi värillisiä laatat keskimääräisellä lujuudella. Toinen teknologia tekee tuotteista kestäviä, mutta vähentää koristeellisia lajikkeita. Nykyaikaiset vaihtoehtoiset - polymeeriperäiset fragmentit.

Värilliset päällystyslaatat tekevät raidasta ainutlaatuisen

 • Klinkkeriosat. Tällaisen materiaalin valmistus tapahtuu erityisten saviastioiden puristamalla ja polttamalla. Tästä johtuen tuote saa veden ja alhaisen lämpötilan vastustuskyvyn. Pienen paksuuden takia kuitenkin tarvitaan perusta varovasti.

  Klinkkerin suorituskyky on paljon suurempi kuin betonilohkojen (päällystyslaatat)

 • Kivituotteet. Kestävä ja kestävä päällystystekniikka. Käytetyn marmorin, hiekkakiven, graniitin ja basaltin valmistukseen. Tuloksena olevat fragmentit voivat olla erilaisia ​​muotoja: leikattu, sahattu tai pilkottu. Tämä on otettava huomioon, koska kunkin lajikkeen geometria on melko monipuolinen.

  Luonnonkivi kuuluu päällystyskivien eliittiluokkaan.

 • Voit tehdä oikean valinnan valitsemalla seuraavat parametrit:

  • Pakkasvaste. Kiinnitä huomiota syklien lukumäärään "jäädyttämiseen ja sulatukseen". Yhden kylmäajan aikana voi olla useita.
  • Kosteuden imeytyminen. Indikaattori ei saa ylittää 2% yhden elementin kokonaismassasta.
  • Voima kolmessa luokassa. Kulutuksessa - enintään 0,4 g / cm2, taivutuksessa - keskimäärin 60 kg / cm2 puristuksessa - 400 kg / cm2: n sisällä.

  On tärkeää saada kaikki tarvittavat todistukset.

  Päällysteen sokea-alueen askel askeleelta

  Koska työ on tehty käsin, prosessi alkaa tarvittavien työkalujen ja laitteiden valmistelusta:

  Jäljellä olevien kappaleiden asettaminen tarvitset vähintään työkalut.

  • Lapio ja lapio. Vaaditaan kuopan kaivamiseen, kerrosten kaivamiseen ja jakeluun.
  • Kirk tai vastaava laite. Sitä käytetään vaikeiden alueiden löystymiseen.
  • Laite puristamiseen. Tämä voi olla erikoislaitteita tai itse tehty manuaalinen vastine. Helpoin vaihtoehto - tavallinen loki.
  • Metal kauhat.
  • Lastaa.
  • Tasolla.
  • Mallet.
  • Nauhamitta ja tasoitusjohto.

  Erikseen on järjestetty sähkötyökalu kivitöiden viimeistelyyn ja tarvittaessa sekoitin laastin sekoittumiseen.

  Erittäin lujat lohkot leikattu timantti levyillä

  Sokea alue pehmeällä tyynyllä

  Kuinka tehdä päällystystilojen päällysteen talon ympärillä? Perusta on monella tapaa, yksinkertaisin ja kannattavin vaihtoehto on täyttää pehmeä tyyny. Tärkeintä on järjestää kerrokset asianmukaisesti ja noudattaa työn tekniikkaa.

  kaivuutöitä

  Ensimmäinen vaihe alkaa piirtää kaavio ja toimintasuunnitelma, jonka avulla voidaan laskea tarvittava määrä materiaalia ja välttää virheitä.

  1. Talon varrella on tulevan kaivannon raja. On suositeltavaa merkitä ja merkitä reunat välittömästi tasaisen uran saamiseksi. Tämä on helppokäyttöistä vasaran kiilojen ja jännitteiden avulla.

  Kaivon parametrit määritetään erikseen tilanteen mukaan.

 • Koot valitaan tilanteesta riippuen. Kaivon syvyyden tulisi olla vähintään 40 cm, mutta jos savimassa on alle 30 cm, voit pysähtyä tässä vaiheessa ja epävakaisella alustalla se voidaan syventää 45-50 cm: iin.
 • Leveys määräytyy katon reunan ulokkeesta: sokean alueen on oltava vähintään 20-50 cm. Lisäksi on suositeltavaa ottaa välittömästi huomioon kivitystuotteiden asento ja sen koko, jotta vältytään kohtuuttomalta leikkaukselta. Maaperän vakaus on myös tärkeä: pienillä arvoilla suositeltu leveys ylittää 1 m, ja korkeissa arvoissa se voidaan rajoittaa 60 cm: iin.

  Järjestelmä sokean alueen laskemiseksi suhteessa katon poistumiseen

 • Välittömästi säädetään tyhjennyskanavan ja myrskyviemärijärjestelmän sijoittamisesta.
 • Kaivannon pohja (pohja) leikataan kulmassa talosta poispäin.
 • Pohjustuksen näkyvä osa on perusteellisesti puhdistettu maaperästä. Tämä on tarpeen asianmukaisen vedeneristyslaitteen varalle.
 • Oven pohjan kiinnitys suoritetaan, kunnes tarvittava jäykkyys muodostuu. Voit ymmärtää tämän kuuro äänen, kun osut instrumenttiin.

  Maaperää voidaan tampata käsin tai käyttää mekaanista väärinkäyttäjää

 • Valmistaa oikean määrän savea, hiekkaa ja raunioita. On myös tarpeen varmistaa sopivan vedenpitävyys, se voi olla geotekstiili tai erityinen PVC-kalvo. Voit käyttää tiheää polyeteeniä tai kattohuopaa, mutta ne eivät pysty tarjoamaan täydellistä suojaa.

  Luomalla "piirakka"

  Kerrokset asetetaan seuraavasti:

  1. Jos savimaata ei ole luotettava, vastaavaa materiaalia ensin kaadetaan. Savi toimii eristeenä pohjavedestä. Muodostettiin aiemmin asetettu kaltevuus ja suoritettiin tamping. Kerroksen paksuuden tulisi olla 10-15 cm.
  2. Valittu vesieristys (polyeteeni tai kateaine) asetetaan ja kiinnitetään pohjaan ja pohjaan.

  Nykyaikaiset vedeneristysmuodot suojaavat luotettavasti pohjan muotoilua

 • Tarvittaessa valmistettu eriste. Tätä varten eristemateriaali asetetaan säätöalueen kehälle ja myöhemmin se sopii eristykseen, joka on asetettu kaivettuun kaivantoon. Se on sinetöitävä.
 • Hiekka tyyny on kasattu päälle, välittömästi jakautunut koko tilaan, ottaen huomioon kaltevuus ja huolellisesti tamped. Suositeltava paksuus on 5 cm.

  Murskattu kivi antaa tyynylle tarvittavan jäykkyyden ja lujuuden

 • Sitten geotekstriilit olisi asetettava ja päälle pureskeltava 100-150 mm paksuisen keskimmäisen jakeen murskakivi. Vedeneristys on taitettu kattamaan sänkyyn. Geotekstiilit yhdistetään polyeteenistä valmistettuun ulkonevaan vedenpitävyyteen ja kiinnitetään kiristyskiskolla.
 • Hiekka asetetaan uudelleen. Tämän kerroksen tulisi olla 10-15 cm, ja se on erityisen varovainen. Puristamisen parantamiseksi asetettu materiaali kostutetaan vedellä, roiskuu se koko pinnalle.

  Kerroksen paksuus voi vaihdella, mutta järjestys pysyy samana.

 • Kun tiheys saavuttaa halutun tason, työ keskeytetään, kunnes päällysteen päällyste on kuivunut.

  Vihje! Vedenpitävyyskerrosten asianmukaiseksi asettamiseksi materiaalia ei tarvitse tasoittaa, taitteet poistavat mahdolliset jännitykset.

  asentaminen hillitsee

  1. Sokean alueen tarkka etäisyys määritetään. Tällöin talon seinästä tehdään ehdollinen linja tulevaisuuden jalkakäytävän sisäreunaan. On tarpeen ottaa huomioon päällystyskivien koko, sen päällysteen asento, mahdolliset kuviot sekä elementtien väliset saumat ja pieni reunus talon reunasta.
  2. Kiilaa ajetaan merkittyyn reunaan ja johto vedetään. Se olisi sijoitettava täsmälleen tulevan rajan sisäreunaan.
  3. Kaivetta haetaan sokean alueen ympärillä. Oven leveyden tulee olla 2,5 kertaa paksuus reunakivestä. Rajoittava fragmentti sijaitsee maanpinnan yläpuolella, syvyys määritetään erikseen (mutta vähintään 10-15 cm).

  Kuopan leveyden tulee olla 2,5 kertaa lohkon paksuus

 • Jätevedenpuhdistusjärjestelmän jäljellä olevat osat on asennettu, jos sellainen on.
 • Betoniseos valmistetaan suhteessa: 1 osa portlandsementistä, 3 osaa hiekkaa ja 3-5 osaa hienoa murskattua kiveä. Ratkaisun tulee olla riittävän paksu, jotta se soveltuu.
 • Rakenne on täytetty kaivannossa, raja on muodostettu ja tasoitettu. Lisää tarvittaessa ratkaisu.

  Jäykistyslohkot istutetaan sementti-hiekkalaastiin

 • Tuloksena oleva rakenne jäykistyy. Tämä kestää vähintään 24-48 tuntia sääolosuhteista riippuen. Jos sademäärän todennäköisyys on korkea, on suositeltavaa muodostaa polyeteenipäällyste.

  Tilojen asettaminen

  Talon sokea alueelle on olemassa kaksi pääteknologiaa putkikivien asettamiseksi:

  1. Ensimmäinen vaihtoehto on jatkoa jo tehdystä työstä ja se kuvaa materiaalin sijaintia hiekkalaatalla.
  2. Toinen menetelmä edellyttää sementti-hiekkaseoksen valmistusta suhteessa 1: 4. Kuivasekoostumus täyttyy pohjaan ja sisustustuotteet säilyttävät sen sisällä. Sitten kaikki on hyvin juotettu varmistamaan, että seos kovettuu. Tämän menetelmän haitta on nesteenpidätyskyky, erityisesti ilman salaojitusjärjestelmän puuttuessa. Jalkakäytävän asettaminen on välttämätöntä 10-20 mm: n etäisyydellä talosta, jolloin työ alkaa säätiöstä. Jokainen yksityiskohti on asetettu paikalleen ja kaatuu päältä mörssillä. Seuraavat elementit kopataan sivuille, jotta varmistetaan mahdollisimman hyvä sovitus. Ajoittain kaikki tarkistetaan tasolta ottaen huomioon suunnitellut viistot.

  Kun asetat lohkot kuivaan sementti-hiekkaseokseen, kivi lohkaisee veden

  Vihje! Malletin poissa ollessa sovitus voidaan suorittaa tavanomaisella vasaralla käyttämällä puupalkkia välikappaleena.

  Saumojen täyttö

  Jos sementti-hiekkaseosta aiemmin käytettiin, pinta on aikaisemmin hyvin vedetty veteen. Kuivumisen jälkeen liitokset suljetaan samanlaisella koostumuksella, mutta suhteessa 1 osaan sementtiä 6 osaan hiekkaa.

  Lohkojen väliset raot täytetään hiekalla tai sementti-hiekkaseoksella

  Myös nivelille voidaan käyttää puhdasta hienoa hiekkaa. Se murenee päällysteen päällä ja levitetään harjalla, ylimäärä poistetaan ja sitten ruiskutetaan vedellä. Sitten hiekkaa levitetään uudelleen pinnalle ja hierotaan harjalla, ja ripotella toistetaan.

  Vain kun kaikki saumat ovat valmiit, työ katsotaan valmiseksi, raitaa voidaan käyttää.

  Sokea alue kovaa tyynyä

  Sokean alueen muunnelmalla on merkittävä ero edelliseen - pehmustetta muodostuu betonipinnoille. Se tulee olemaan vankka perusta. Työssä on kaksi tekniikkaa: vanhalla betonilla ja kaatamalla uusi tyyny.

  Rata asennetaan talon lähellä jäykkää betonipohjaa

  Asennus olemassa olevalle alustalle

  1. Prosessi alkaa arvioida rakenteen laatua ja luotettavuutta. Kaikki halkeamat ja raot ovat täynnä betonia. Sekoitusosuudet: 1 osa sementistä 1 osaan hiekkaa.
  2. Vikojen poistamisen ja pinnan kuivumisen jälkeen muodostuu kaivantoa, joka on oltava sokean alueen yläpuolella. Rajoittavat elementit, kuten edellisessä versiossa, asennetaan konkreettiseen ratkaisuun.
  3. Sementtimateriaalin vaurioitumisen estämiseksi järjestetään viemäröintijärjestelmän läsnäolo.

  Sokean alueen ympärillä oleva salaojitus säästää säätiön tulvilta

 • Pinta pohjustetaan ja kuivataan.
 • Ohut kerros hiekkaa ja sementtiä kaadetaan ja päällystystekit asetetaan. Tekniikka toistaa täysin työtä pehmeällä tyynyllä. Pinnoite kostutetaan, sitten nivelet hiotaan.
 • Tällaisella menetelmällä on haitta - olemassa olevien ongelmien ja virheiden ilmenemisen todennäköisyys on suuri.

  Vanhojen betonilaattojen viat voivat aiheuttaa muurauksen kasvopinnan muodonmuutoksia

  Asettaminen uusiin betoniin

  1. Prosessi lähes täydentää pehmeän tyynyn muodostuksen ensimmäistä osaa: pohjaan upottamista, vedenpitävyyttä, hiekkaa, eristystä, raunioita ja geotekstiilejä. Paitsi että heti kaivamisen jälkeen muotti on asennettu.
  2. Runkorakenne on hieman paksumpi. Sen päälle, 6-8 cm: n etäisyydellä, telineeseen sijoitetaan vahvistus tai verkko.

  Vahvikotelo antaa tarvittavan jäykkyyden betonipohjalle.

 • Puupaneeleja on asennettava reunaan 5-6 metrin etäisyydeltä. Taivutuspaikoissa levyn sokea alue sijoitetaan riippumatta etäisyydestä. Tämä on tarpeen jännitteen lievittämiseksi.
 • Betoni valmistetaan ja kaadetaan. Tarkat mittasuhteet riippuvat sementtimerkistä.

  Betonin koostumuksen mittasuhteet riippuvat sementtimerkistä

 • Kun koostumus kovettuu, muotti poistetaan.
 • Ympyrä ympäröi reunus, joka on yhtä suuri kuin koristeaineen paksuus.
 • Muodostettu viimeistelykerros. Kiven lohkot betoniholkualalla asennetaan samanlaisella menetelmällä kuin edellinen vaihtoehto. Saumojen täyttöön kiinnitetään suurta huomiota.
 • Otetaan huomioon, että viimeinen asennusvaihe suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on vahvistunut ja on täysin kuiva.

  Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

  Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

  Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

  Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

  Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

  Materiaalit talon päällystämiseen

  • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
  • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
  • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
  • eristys (tarvittaessa);
  • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

  • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
  • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

  • sementti;
  • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

  työkalu:

  Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

  Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

  Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

  Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

  Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

  Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

  Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

  Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

  Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

  Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

  Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

  Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

  SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

  Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

  Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

  Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

  Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

  Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

  Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

  Huom.
  Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

  Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

  Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

  Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

  Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

  Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

  Toinen kerros on hiekkaa

  Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

  Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

  Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

  Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

  Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

  Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

  Kolmas kerros - murskattu kivi

  Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

  Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

  Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

  Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

  Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

  Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

  Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

  Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

  4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

  Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

  Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

  Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

  päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

  Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

  Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

  Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

  Betonipäällysteiden levyt

  Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

  Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

  Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

  Betonia käytetään uudena tukikohdana.

  Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

  Teosten sarja:

  • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
  • muottien asennus;
  • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
  • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
  • roskien täyttö;

   Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

  • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
  • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
  • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

  Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

  • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
  • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
  • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
  • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

  Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

  Ennen työn aloittamista suoritetaan:

  • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
  • kaikkien virheiden poistaminen:

   - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

   - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

  • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
  • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
  • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

  Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

  Sokean alueen tekeminen kotona

  Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

  Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

  On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

  Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

  Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

  Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

  Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

  Tekniikka sokean alueen luomiseksi kivitystuotteiden talon ympärille

  Kivirakenteiden sokea alue on välttämätön osa kotoa tai mökkiä. Tämä muotoilu ei ainoastaan ​​anna houkuttelevaa ulkonäköä, vaan myös suojaa pohjaa sulaveden tai sateen haitallisilta vaikutuksilta. Luominen ei vaadi erityiskokemusta tai monimutkaisia ​​laitteita, kaikki työ suoritetaan yksinomaan itsenäisesti.

  Päällystyskivien valinta talon päällystämiseen

  Seuraavia vaihtoehtoja on:

  1. Betonielementit. Saatavana ja suosittu lajike. Se voi olla eri muotoisia, kokoja ja sävyjä, joiden avulla voit luoda koristeellisia koristeita ja monimutkaisia ​​kuvioita. Se tuotetaan kahdella menetelmällä: vibropressointi ja vibro-valu. Ensimmäisen menetelmän avulla voit saada tulokseksi värillisiä laatat keskimääräisellä lujuudella. Toinen teknologia tekee tuotteista kestäviä, mutta vähentää koristeellisia lajikkeita. Nykyaikaiset vaihtoehtoiset - polymeeriperäiset fragmentit.

  Värilliset päällystyslaatat tekevät raidasta ainutlaatuisen

 • Klinkkeriosat. Tällaisen materiaalin valmistus tapahtuu erityisten saviastioiden puristamalla ja polttamalla. Tästä johtuen tuote saa veden ja alhaisen lämpötilan vastustuskyvyn. Pienen paksuuden takia kuitenkin tarvitaan perusta varovasti.

  Klinkkerin suorituskyky on paljon suurempi kuin betonilohkojen (päällystyslaatat)

 • Kivituotteet. Kestävä ja kestävä päällystystekniikka. Käytetyn marmorin, hiekkakiven, graniitin ja basaltin valmistukseen. Tuloksena olevat fragmentit voivat olla erilaisia ​​muotoja: leikattu, sahattu tai pilkottu. Tämä on otettava huomioon, koska kunkin lajikkeen geometria on melko monipuolinen.

  Luonnonkivi kuuluu päällystyskivien eliittiluokkaan.

 • Voit tehdä oikean valinnan valitsemalla seuraavat parametrit:

  • Pakkasvaste. Kiinnitä huomiota syklien lukumäärään "jäädyttämiseen ja sulatukseen". Yhden kylmäajan aikana voi olla useita.
  • Kosteuden imeytyminen. Indikaattori ei saa ylittää 2% yhden elementin kokonaismassasta.
  • Voima kolmessa luokassa. Kulutuksella - enintään 0,4 g / cm2, taivutuksessa - keskimäärin 60 kg / cm2 puristuksessa - 400 kg / cm2: n sisällä.

  On tärkeää saada kaikki tarvittavat todistukset.

  Päällysteen sokea-alueen askel askeleelta

  Koska työ on tehty käsin, prosessi alkaa tarvittavien työkalujen ja laitteiden valmistelusta:

  Jäljellä olevien kappaleiden asettaminen tarvitset vähintään työkalut.

  • Lapio ja lapio. Vaaditaan kuopan kaivamiseen, kerrosten kaivamiseen ja jakeluun.
  • Kirk tai vastaava laite. Sitä käytetään vaikeiden alueiden löystymiseen.
  • Laite puristamiseen. Tämä voi olla erikoislaitteita tai itse tehty manuaalinen vastine. Helpoin vaihtoehto - tavallinen loki.
  • Metal kauhat.
  • Lastaa.
  • Tasolla.
  • Mallet.
  • Nauhamitta ja tasoitusjohto.

  Erikseen on järjestetty sähkötyökalu kivitöiden viimeistelyyn ja tarvittaessa sekoitin laastin sekoittumiseen.

  Erittäin lujat lohkot leikattu timantti levyillä

  Sokea alue pehmeällä tyynyllä

  Kuinka tehdä päällystystilojen päällysteen talon ympärillä? Perusta on monella tapaa, yksinkertaisin ja kannattavin vaihtoehto on täyttää pehmeä tyyny. Tärkeintä on järjestää kerrokset asianmukaisesti ja noudattaa työn tekniikkaa.

  kaivuutöitä

  Ensimmäinen vaihe alkaa piirtää kaavio ja toimintasuunnitelma, jonka avulla voidaan laskea tarvittava määrä materiaalia ja välttää virheitä.

  1. Talon varrella on tulevan kaivannon raja. On suositeltavaa merkitä ja merkitä reunat välittömästi tasaisen uran saamiseksi. Tämä on helppokäyttöistä vasaran kiilojen ja jännitteiden avulla.

  Kaivon parametrit määritetään erikseen tilanteen mukaan.

 • Koot valitaan tilanteesta riippuen. Kaivon syvyyden tulisi olla vähintään 40 cm, mutta jos savimassa on alle 30 cm, voit pysähtyä tässä vaiheessa ja epävakaisella alustalla se voidaan syventää 45-50 cm: iin.
 • Leveys määräytyy katon reunan ulokkeesta: sokean alueen on oltava vähintään 20-50 cm. Lisäksi on suositeltavaa ottaa välittömästi huomioon kivitystuotteiden asento ja sen koko, jotta vältytään kohtuuttomalta leikkaukselta. Maaperän vakaus on myös tärkeä: pienillä arvoilla suositeltu leveys ylittää 1 m, ja korkeissa arvoissa se voidaan rajoittaa 60 cm: iin.

  Järjestelmä sokean alueen laskemiseksi suhteessa katon poistumiseen

 • Välittömästi säädetään tyhjennyskanavan ja myrskyviemärijärjestelmän sijoittamisesta.
 • Kaivannon pohja (pohja) leikataan kulmassa talosta poispäin.
 • Pohjustuksen näkyvä osa on perusteellisesti puhdistettu maaperästä. Tämä on tarpeen asianmukaisen vedeneristyslaitteen varalle.
 • Oven pohjan kiinnitys suoritetaan, kunnes tarvittava jäykkyys muodostuu. Voit ymmärtää tämän kuuro äänen, kun osut instrumenttiin.

  Maaperää voidaan tampata käsin tai käyttää mekaanista väärinkäyttäjää

 • Valmistaa oikean määrän savea, hiekkaa ja raunioita. On myös tarpeen varmistaa sopivan vedenpitävyys, se voi olla geotekstiili tai erityinen PVC-kalvo. Voit käyttää tiheää polyeteeniä tai kattohuopaa, mutta ne eivät pysty tarjoamaan täydellistä suojaa.

  Luomalla "piirakka"

  Kerrokset asetetaan seuraavasti:

  1. Jos savimaata ei ole luotettava, vastaavaa materiaalia ensin kaadetaan. Savi toimii eristeenä pohjavedestä. Muodostettiin aiemmin asetettu kaltevuus ja suoritettiin tamping. Kerroksen paksuuden tulisi olla 10-15 cm.
  2. Valittu vesieristys (polyeteeni tai kateaine) asetetaan ja kiinnitetään pohjaan ja pohjaan.

  Nykyaikaiset vedeneristysmuodot suojaavat luotettavasti pohjan muotoilua

 • Tarvittaessa valmistettu eriste. Tätä varten eristemateriaali asetetaan säätöalueen kehälle ja myöhemmin se sopii eristykseen, joka on asetettu kaivettuun kaivantoon. Se on sinetöitävä.
 • Hiekka tyyny on kasattu päälle, välittömästi jakautunut koko tilaan, ottaen huomioon kaltevuus ja huolellisesti tamped. Suositeltava paksuus on 5 cm.

  Murskattu kivi antaa tyynylle tarvittavan jäykkyyden ja lujuuden

 • Sitten geotekstriilit olisi asetettava ja päälle pureskeltava 100-150 mm paksuisen keskimmäisen jakeen murskakivi. Vedeneristys on taitettu kattamaan sänkyyn. Geotekstiilit yhdistetään polyeteenistä valmistettuun ulkonevaan vedenpitävyyteen ja kiinnitetään kiristyskiskolla.
 • Hiekka asetetaan uudelleen. Tämän kerroksen tulisi olla 10-15 cm, ja se on erityisen varovainen. Puristamisen parantamiseksi asetettu materiaali kostutetaan vedellä, roiskuu se koko pinnalle.

  Kerroksen paksuus voi vaihdella, mutta järjestys pysyy samana.

 • Kun tiheys saavuttaa halutun tason, työ keskeytetään, kunnes päällysteen päällyste on kuivunut.

  Vihje! Vedenpitävyyskerrosten asianmukaiseksi asettamiseksi materiaalia ei tarvitse tasoittaa, taitteet poistavat mahdolliset jännitykset.

  asentaminen hillitsee

  1. Sokean alueen tarkka etäisyys määritetään. Tällöin talon seinästä tehdään ehdollinen linja tulevaisuuden jalkakäytävän sisäreunaan. On tarpeen ottaa huomioon päällystyskivien koko, sen päällysteen asento, mahdolliset kuviot sekä elementtien väliset saumat ja pieni reunus talon reunasta.
  2. Kiilaa ajetaan merkittyyn reunaan ja johto vedetään. Se olisi sijoitettava täsmälleen tulevan rajan sisäreunaan.
  3. Kaivetta haetaan sokean alueen ympärillä. Oven leveyden tulee olla 2,5 kertaa paksuus reunakivestä. Rajoittava fragmentti sijaitsee maanpinnan yläpuolella, syvyys määritetään erikseen (mutta vähintään 10-15 cm).

  Kuopan leveyden tulee olla 2,5 kertaa lohkon paksuus

 • Jätevedenpuhdistusjärjestelmän jäljellä olevat osat on asennettu, jos sellainen on.
 • Betoniseos valmistetaan suhteessa: 1 osa portlandsementistä, 3 osaa hiekkaa ja 3-5 osaa hienoa murskattua kiveä. Ratkaisun tulee olla riittävän paksu, jotta se soveltuu.
 • Rakenne on täytetty kaivannossa, raja on muodostettu ja tasoitettu. Lisää tarvittaessa ratkaisu.

  Jäykistyslohkot istutetaan sementti-hiekkalaastiin

 • Tuloksena oleva rakenne jäykistyy. Tämä kestää vähintään 24-48 tuntia sääolosuhteista riippuen. Jos sademäärän todennäköisyys on korkea, on suositeltavaa muodostaa polyeteenipäällyste.

  Tilojen asettaminen

  Talon sokea alueelle on olemassa kaksi pääteknologiaa putkikivien asettamiseksi:

  1. Ensimmäinen vaihtoehto on jatkoa jo tehdystä työstä ja se kuvaa materiaalin sijaintia hiekkalaatalla.
  2. Toinen menetelmä edellyttää sementti-hiekkaseoksen valmistusta suhteessa 1: 4. Kuivasekoostumus täyttyy pohjaan ja sisustustuotteet säilyttävät sen sisällä. Sitten kaikki on hyvin juotettu varmistamaan, että seos kovettuu. Tämän menetelmän haitta on nesteenpidätyskyky, erityisesti ilman salaojitusjärjestelmän puuttuessa. Jalkakäytävän asettaminen on välttämätöntä 10-20 mm: n etäisyydellä talosta, jolloin työ alkaa säätiöstä. Jokainen yksityiskohti on asetettu paikalleen ja kaatuu päältä mörssillä. Seuraavat elementit kopataan sivuille, jotta varmistetaan mahdollisimman hyvä sovitus. Ajoittain kaikki tarkistetaan tasolta ottaen huomioon suunnitellut viistot.

  Kun asetat lohkot kuivaan sementti-hiekkaseokseen, kivi lohkaisee veden

  Vihje! Malletin poissa ollessa sovitus voidaan suorittaa tavanomaisella vasaralla käyttämällä puupalkkia välikappaleena.

  Saumojen täyttö

  Jos sementti-hiekkaseosta aiemmin käytettiin, pinta on aikaisemmin hyvin vedetty veteen. Kuivumisen jälkeen liitokset suljetaan samanlaisella koostumuksella, mutta suhteessa 1 osaan sementtiä 6 osaan hiekkaa.

  Lohkojen väliset raot täytetään hiekalla tai sementti-hiekkaseoksella

  Myös nivelille voidaan käyttää puhdasta hienoa hiekkaa. Se murenee päällysteen päällä ja levitetään harjalla, ylimäärä poistetaan ja sitten ruiskutetaan vedellä. Sitten hiekkaa levitetään uudelleen pinnalle ja hierotaan harjalla, ja ripotella toistetaan.

  Vain kun kaikki saumat ovat valmiit, työ katsotaan valmiseksi, raitaa voidaan käyttää.

  Sokea alue kovaa tyynyä

  Sokean alueen muunnelmalla on merkittävä ero edelliseen - pehmustetta muodostuu betonipinnoille. Se tulee olemaan vankka perusta. Työssä on kaksi tekniikkaa: vanhalla betonilla ja kaatamalla uusi tyyny.

  Rata asennetaan talon lähellä jäykkää betonipohjaa

  Asennus olemassa olevalle alustalle

  1. Prosessi alkaa arvioida rakenteen laatua ja luotettavuutta. Kaikki halkeamat ja raot ovat täynnä betonia. Sekoitusosuudet: 1 osa sementistä 1 osaan hiekkaa.
  2. Vikojen poistamisen ja pinnan kuivumisen jälkeen muodostuu kaivantoa, joka on oltava sokean alueen yläpuolella. Rajoittavat elementit, kuten edellisessä versiossa, asennetaan konkreettiseen ratkaisuun.
  3. Sementtimateriaalin vaurioitumisen estämiseksi järjestetään viemäröintijärjestelmän läsnäolo.

  Sokean alueen ympärillä oleva salaojitus säästää säätiön tulvilta

 • Pinta pohjustetaan ja kuivataan.
 • Ohut kerros hiekkaa ja sementtiä kaadetaan ja päällystystekit asetetaan. Tekniikka toistaa täysin työtä pehmeällä tyynyllä. Pinnoite kostutetaan, sitten nivelet hiotaan.
 • Tällaisella menetelmällä on haitta - olemassa olevien ongelmien ja virheiden ilmenemisen todennäköisyys on suuri.

  Vanhojen betonilaattojen viat voivat aiheuttaa muurauksen kasvopinnan muodonmuutoksia

  Asettaminen uusiin betoniin

  1. Prosessi lähes täydentää pehmeän tyynyn muodostuksen ensimmäistä osaa: pohjaan upottamista, vedenpitävyyttä, hiekkaa, eristystä, raunioita ja geotekstiilejä. Paitsi että heti kaivamisen jälkeen muotti on asennettu.
  2. Runkorakenne on hieman paksumpi. Sen päälle, 6-8 cm: n etäisyydellä, telineeseen sijoitetaan vahvistus tai verkko.

  Vahvikotelo antaa tarvittavan jäykkyyden betonipohjalle.

 • Puupaneeleja on asennettava reunaan 5-6 metrin etäisyydeltä. Taivutuspaikoissa levyn sokea alue sijoitetaan riippumatta etäisyydestä. Tämä on tarpeen jännitteen lievittämiseksi.
 • Betoni valmistetaan ja kaadetaan. Tarkat mittasuhteet riippuvat sementtimerkistä.

  Betonin koostumuksen mittasuhteet riippuvat sementtimerkistä

 • Kun koostumus kovettuu, muotti poistetaan.
 • Ympyrä ympäröi reunus, joka on yhtä suuri kuin koristeaineen paksuus.
 • Muodostettu viimeistelykerros. Kiven lohkot betoniholkualalla asennetaan samanlaisella menetelmällä kuin edellinen vaihtoehto. Saumojen täyttöön kiinnitetään suurta huomiota.
 • Otetaan huomioon, että viimeinen asennusvaihe suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on vahvistunut ja on täysin kuiva.