Miten tehdä päällysteen päällystystekojen talon ympärillä

Sokea alue auttaa suojaamaan rakennuksen rakenneosia kosteuden tuhoutumiselta. Hän poistaa sulatetut ja sadevedet, eivätkä anna hänen pestä maaperää. Mutta suojaustoimintojen lisäksi rakentaminen ennustaa taloa ja voi toimia jalkakäytäväksi. Jos katsomme esteettistä puolta, jalkakäytävä koristaa yksityisen talon.

Miten valita jalkakäytävä jalkakäytävälle?

Valittaessa talon ympärille kulkevia kivilohkoja, ne kiinnittävät ensinnäkin huomiota materiaalin esteettiseen ja toiminnalliseen puoliin. Mitä korkeammat nämä vaatimukset, sitä enemmän, oletettavasti, kustannukset ovat. Jos käytät klinkkeriä tai graniittipäällystystä, saat erittäin kestävän pinnoitteen, joka antaa jokaiselle rakennukselle tyylikäs ulkoasu. Mutta tällaisen materiaalin hinta on erittäin korkea.

Se, että kukaan ei matkusta maanteitse moottoritieliikenteen ympärillä, on epäkäytännöllistä aiheutua ylimääräisiä kustannuksia tällaisen kestävän materiaalin ostamisesta. Olisi optimaalista valita halvempaa hiekkasementtiseosta valmistettua päällystepäällystystä. Se tuotetaan värähtelevällä valulla tai puristamalla, vaikka sillä ei ole merkittävää roolia sokea alueelle. Laattojen vahvuus riittää ihmisten liikkumiseen. Mitä esteettisyyteen, jalkakäytävä on tehty eri muodoista ja väreistä, joten on oikein valita oikein talon julkisivun alla.

Sokean alueen järjestelyn ominaisuudet

Jotta ymmärtäisit, mikä sokea alue on, sinun on tiedettävä sen tarkoitus. Tämä ei ole helppo jalkakäytävä, säädetty omilla kädillä säätiön ympärillä. Rakenteella on monimutkainen rakenne, joka koostuu useista kerroksista, jotka pystyvät ohjaamaan sulaa ja sadevettä rakennuksen pohjasta. Toiminnallisimpia toimintoja pidetään sokeana alueena, joka toimii yhdessä myrskyviemärin kanssa.

Jalkakäytävän rakentamisen tekniikka käsittää kovan tai pehmeän pohjan valmistuksen. Toisin sanoen ensimmäisessä suoritusmuodossa laatat asennetaan betonipohjalle talon perustan kehän ympärille. Tehdasteollisuustekniikka Pehmeä sokea-alue tarjoaa kerrostuneita tyynyjä monikerroksisella tyynyllä, joka koostuu savesta, hiekasta, raunioista ja muista materiaaleista. Ainoa asia, joka yhdistää ne on luotettava vedeneristyskerros. Emme puhu kummankin tyynyn eduista ja haitoista, vaan pohtikaa, miten sokea alue on tehty oikein kummankin tyyppisistä päällystystoista omilla käsillään.

Sokea alue pehmeällä tyynyllä

Tekniikka pehmeän pohjan rakentamiseksi jalkakäytävän alle on melko yksinkertainen ja se voidaan tehdä käsin. Pääasiassa on asianmukaisesti sijoittaa kaikki kerrokset, muuten tehdyt virheet johtavat sokean alueen tuhoutumiseen ja säätiön veteen. Katsotaanpa, miten tämän rakennelman vaiheittaiset ohjeet näyttävät.

kaivanto

Jos haluat sijoittaa kaikki sokean alueen kerrokset, mukaan lukien päällystekivet, sinun täytyy kaivaa pieni kaivanto talon ympärille. Syvyys 400 mm riittää. Mutta tässä on vähän temppua. Pohjakerros koostuu savesta ja jos rakennus sijaitsee savi- maaperässä, tämän kerroksen pinnoitteen tarve katoaa. Sitten kaivon syvyyttä voidaan pienentää 300 mm: iin. Leveys otettu heidän mieltymyksistään, mutta on toivottavaa, että etäisyys perustuksesta rajaan oli laatta koko moninkertainen. Tämä helpottaa ylimääräistä työtä sahauksen päällystystyöt sen aikana. Mutta emme saa unohtaa rajan paksuutta, tehden hänelle varaetäisyyden.

Puiset tangot asettuivat talon ympärille auttaakseen merkitsemään kaivon leveyden oikein. Vedä köysi niiden väliin saadaksesi sokean alueen merkittyä muotoa. Kun käytät nielujen sisääntuloaukkoja, on myös välttämätöntä tehdä etäisyysvaraus.

Käytä lapion avulla edistystä maaperän hedelmällisen kerroksen poistamiseen merkittyyn muotoon nähden. Maapallot poistetaan huolellisesti perusseinistä, koska vedeneristyslaite tarjoaa materiaalin kiinnittämisen talon pohjan pintaan. Jos tulee myrskyviemäri, tyhjennysputkien syvennys kaivetaan kaivantoon talon vastakkaiselle puolelle. Kaivamisen jälkeen pohja tiivistyy tiukasti, kunnes maaperä lakkaa siirtymään luukun alla. Oikein repeytyneellä pohjalla tulee olla hieman kaltevuus pohjasta.

Creating "puff kakku"

Laite on pehmeä sokea alue, joka muistuttaa kerros kakkua. Omien käsiensa valmistuksen tekniikka koostuu useista vaiheista:

 1. Jos maaperä ei ole savi, ensimmäinen kerros tulee olla savesta. Sen on oltava puhdasta, ilman hiekan sekoittamista, muuten koko sokea alue turpoaa veden sisään tullessa. Savi kaatoi 50-100 mm: n kerroksen, samalla pienellä rinteellä, vähitellen pienentääkseen sitä.
 2. Nyt tulee tärkein hetki. Meidän on tehtävä hydro-barrier. Hänen laitteensa kuuluu vedeneristysmateriaalien käyttö. Se voi olla tavallinen PET-kalvo, kalvo tai jopa kattohuopa. Vaikka jälkimmäinen materiaali ei eroa pitkään käyttöikään ja on parempi kieltää se. Vedenpitävyys leviää kaivannon yli ja kääritään pohjaseinälle. Ja täällä on välttämätöntä valmistaa pienikokoinen kansi koko pituudelta. Maaperän kausivaihteluilla päällystyskivet päällystetään "pelillä" ja taitto estää vedenpitävän materiaalin repeämisen.
 3. Talon pohjaan kohdistuvan lateraalikuorman pienentämiseksi sen ja sokean alueen välillä tehdään laite, joka muistuttaa hiekalla täytettyä teknistä aukkoa. Mutta on parempi käyttää polystyreenivaahtoa, joka toimii lisämääränä.
 4. Jos asennetaan myrskyjen viemärijärjestelmä, vedenpoistoputket asetetaan vedenpitävyysreunaan valmiiseen syvennykseen. Liitännäisjohdon liittymisen jälkeen putki on peitetty rauniolla.
 5. Seuraava kerros kaadetaan 50 mm paksua hiekkaa. Se suojaa vedenpitävyyttä rikkomatta rauniot.
 6. Hiekkakerroksella venytetyn johteen päälle asetettu betonijyrsin. Jotta se pysyisi vakiona, tilapäiset tapit ajetaan sokea alueen ulkopuolelle ja sementoituvat. Muovirunkoa käytettäessä sen asennus tehdään viimeistelyvaiheessa.
 7. Hiekalle kaadetaan 50-100 mm: n paksuisen keskirasvan soraa tai murskattua kiviä. Se tasoitetaan, hieman kohoava, jotta se ei vahingoita vedenpitävyyttä. Tukitangot poistetaan jalkakäytävältä ja toinen 50 mm: n paksuinen hiekka kaadetaan raunion päälle.
 8. Viimeinen kerros on valmis. Seos koostuu neljästä osasta kuivaa hiekkaa ja yhtä osaa sementistä. Se on hänen päällensä. Viimeistelykerroksen täyttämisen vaiheessa on tarpeen tehdä asennus pysyvästi tyhjennysaukkoihin. Käytettäessä muovirautausta konkreettisen verhon sijasta se asennetaan myös tässä vaiheessa.

Viimeisen kerroksen tulisi tehdä kalteva pinta, joka on valmis laattojen asettamiseksi.

Tilojen asettaminen

Asettelu laatat ovat yksinkertaisia ​​ja kun vähintään harjoittelu voidaan tehdä käsin. Kiven lohkot asetetaan talon seinältä itselleen. Aseta kukin elementti, joka on vedetty kumia vasaralla. Puhallukset sopivat parhaiten laudan yli levyn jakamisen välttämiseksi. Jos jalkakäytävän kaikki elementit ovat lakanneet, se on tarpeen kaataa viimeistelysekoituksen alle ja sen jälkeen uudelleen.

Jos teet laskevia virheitä, sinun on leikattava jotkin laatat. Tämä voidaan tehdä hiomakoneella käyttämällä levyä betonilla. Viimeistelylaatat asetetaan viimeiseksi. Koko omien käsien ompeluprosessi on säädetty tasolle. Sen päälle dubataan kaikki laatat samassa tasossa ja säilytetään pieni kaltevuus talosta reunustamaan.

Kun koko jalkakäytävä on laatoitettu, on aukko noin 2 mm. Hän on täynnä sama viimeistelyseos. Helpoin tapa tehdä tämä luuta, joka hajottaa seoksen laattaan täyttää kaikki nivelet.

Sokea alue kovaa tyynyä

Kiinteän tyynyn laatoituksen tekniikka edellyttää betonipohjan käyttöä. Jos sillä on jo vanha, sitten muutamien vähäisten korjausten jälkeen päällystystekit voidaan asettaa päälle. Betonimateriaalin puuttuminen edellyttää betonitoimintaa.

Asettuu valmiiseen tyynyyn

Valmis betonipohjan käyttö yksinkertaistaa työtä. Sinun tarvitsee vain tehdä pieni korjaus. Vaiheittainen ohje on seuraava:

 1. Ensin sinun on arvioitava betonipinta. Kaikki olemassa olevat halkeamat tiivistetään sementtilaastilla tai tiivistysaineella. Jos betonin kerrostuminen on kulkenut sokea pitkin, se on peitettävä erityisellä yhdisteellä. Voit sekoittaa nestemäistä lasia, sementtiä ja vettä samassa suhteessa omiin käsiisi. Suurten betonipäällysteiden delaminaatiot on kaatunut liitoskappaleella.
 2. Valmis sokea alue tavallisesti ulkonevat maanpinnan yläpuolelle, joten asentaminen on pakollista. Se sijoitetaan 100 mm sokean alueen yläpuolelle. Ulkonema on välttämätön 40 mm viimeistelyseoksen ja 60 mm: n paksuisten kivenlohkojen täyttämiseksi.

Kuivattu korjattu pinta on maadoitettu ja päällystetty päällyskerroksella, minkä jälkeen ne aloittavat päällystystekniikan käytön samankaltaisella menetelmällä.

Tyynyvalmistus

Vaiheittaiset ohjeet betonityynyjen valmistukseen päällystystoiminnalle kuuluu seuraavaa:

 1. Kaikki kaivannon kaivamisen työ macadamikerroksen täyttöön on identtinen, kuten pehmeän tyynyn valmistuksessa, vain kaikki kerrokset kaadetaan esiasennettuun muottiin. Seuraavaksi raudoitusverkko asetetaan rauniolle ja 6 metrin välein puupalkki asetetaan kulmiin ja mutkaisiin. Tällainen laiteliuska toimii kompensoimaan laajennusliitettä.
 2. Seuraavaksi muotti kaadetaan betonilla ja jätetään täyteen kovettuun.

Kaatopaikan betoniseoksen mittasuhteet ovat taulukossa:

Täydellisen jähmettymisen jälkeen muotti poistetaan sokealta alueelta, asennetaan reunus ja pinta pohjustetaan. Viimeistelyseoksen täyttö, putkikivien asettaminen, saumojen tiivistys tapahtuu jo tutussa sekvenssissä.

Onko sokea lämmitettävä?

Sokea alue omalla kädellään, monet eivät halua viettää sen lämpenemistä, pitäen sitä tarpeettomana. Tämä on turhaa, koska jos sokea alue sijaitsee kellarissa tai kellarissa, eristys estää perustan jäätymiseltä.

Yleensä on toivottavaa käyttää eristystä mille tahansa sokealle alueelle. Tosiasia on, että kaikki sen kerrokset sijaitsevat maaperän jäädytetyssä syvyydessä. Sokean alueen alle kerääntyneen sulatuksen ja jäätymisen aikana kosteus kasvaa, mikä aiheuttaa koko rakenteen muodonmuutoksen. Eristys ei jäädä maahan, mikä pidentää sokean alueen elämää.

Lämmittäminen on parasta tehdä 100 mm: n paksuisia polystyreenivaahtopapereita. Ne asetetaan vedenpitävän materiaalin sokea alueen rakentamisen aikana. Jotta estettäisiin veden tunkeutuminen aluslevyyn, polystyreenivaahto peitetään päälle toisella kerroksella vedenpitävyyttä. Seuraavaksi myöhemmät kerrokset nukahtavat, valitun sokea alueen suunnittelun perusteella.

Käytä päällystyskiveä sokea alue auttaa koristelemaan paitsi talon julkisivu, mutta myös maiseman pihan. Tärkeintä on tehdä kaiken oikein ohjeiden mukaan.

Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

 • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
 • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

 • sementti;
 • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

työkalu:

Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

Huom.
Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

Toinen kerros on hiekkaa

Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

Kolmas kerros - murskattu kivi

Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

Betonipäällysteiden levyt

Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

Betonia käytetään uudena tukikohdana.

Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

Teosten sarja:

 • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
 • muottien asennus;
 • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
 • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
 • roskien täyttö;

  Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

 • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
 • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
 • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

 • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
 • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
 • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
 • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

Ennen työn aloittamista suoritetaan:

 • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
 • kaikkien virheiden poistaminen:

  - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

  - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

 • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
 • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
 • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

Sokean alueen tekeminen kotona

Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

Tehdä jalkakäytävä talon ympärillä omiin käsiisi

KakPostroit.by> Sokea alue> Sokea alue katukiviä talon ympärillä omilla kädillä

KakPostroit.by 08/24/2016 0 kommenttia

Monien yksityisten pihojen katseluun näet talon ympäröivien päällystystilojen sokean alueen. Tämä ei ole yllättävää, koska se ei ole alhaisempi kuin muut rakenteet toiminnalliseen tarkoitukseen ja samalla on kaunis esteettinen ulkonäkö. Myös sen rakentaminen voidaan toteuttaa yksinään. Siksi monet kodinomistajat tekevät päätöksensä tehdä talon ympärillä talon omin käsin. Miksi tarvitset sitä ja miten se tehdään?

Sokean alueen tarkoitus

Sokean alueen päätehtävä - kosteuden poistaminen pohjasta

Ensinnäkin laadullisesti taitettu sokea alue ratkaisee ylimääräisen kosteuden ongelman lähellä säätiötä. Se heikkenee hitaammin, jos vedenpitävyys vahingoittuu. Keväällä ei tule olemaan ongelmia maaperän talteenoton kanssa. Oikein valitut laatat antavat talolle houkuttelevuutta ja eleganssia, jolloin ulkonäkö on täydellinen.

On tärkeää, että sokea alue voidaan tarvittaessa helposti irrottaa, esimerkiksi kun se korjataan viestinnän ja sitten räätälöidään - ei ole vakavia vahinkoja, kuten sokea ikkunan kaatamista betonista. Ja tietysti omien käsiensa päällystystilojen sokea alue voidaan suorittaa - ei ole tarpeen houkutella asiantuntijoita, joiden palvelut ovat erittäin kalliita. Sinun ei tarvitse olla erityisiä taitoja tai kalliita laitteita.

Mitä vaatimuksia on noudatettava sokea alueella?

Sokean alueen päätehtävä on siirtää vettä pohjasta. Siksi sen on oltava vedenpitävä. Tämä saavutetaan paitsi sopivien materiaalien valinnalla myös erittäin tarkalla työllä.

Talon omistajan osittain voi valita leveyden itsenäisesti, mutta hiekkaisen maaperän sokea alue ei saisi olla 0,6 metriä, vaan saviä ja voimakkaasti kallistamalla 1,5-2 metriä. Jos käytät sokea aluetta poluksi, kannattaa harkita mahdollisuutta käydä mukavia kävelylenkkejä kahdelle henkilölle, eli sinun ei pitäisi tehdä sokea alue liian kapeaksi.

Älä unohda puolueellisuutta. Rakentajat kutsuvat optimaalisen kaltevuuden 1,5-2%. Eli on oltava noin 15-20 mm: n kulmakerros metrillä. Se on lähes huomaamaton paljaalle silmälle, mutta se takaa nopean ja luotettavan veden poistamisen seinistä ja pohjasta.

Kaikki eivät tiedä, mutta sokean alueen ja pohjan välillä on pieni aukko - 1 senttimetri riittää. Tämä johtuu siitä, että sokea alue kasvaa maankäytön kausiluonteisesti, mutta säätiö ei. Tämän seurauksena vedenpitävä kerros voi olla vaurioitunut, mikä merkitsisi veden sisääntuloa ja sen varhaista tuhoutumista.

Mitä rakentamiseen tarvitaan?

Ennen jalkakäytävän rakentamista sinun täytyy varustaa sopivilla työkaluilla ja materiaaleilla. Tarvitset:

 • Rakentaminen polyeteeni;
 • Hiekka (se voidaan korvata murskattuna);
 • savi;
 • sementti;
 • laatta;
 • rajoja;
 • lapio;
 • Kumimetsät;
 • lastalla;
 • tasolla;
 • Johdosta.

Tällaisen yksinkertaisen työkalujen ja materiaalien avulla voit turvallisesti päästä töihin. Mutta ensin sinun täytyy päättää materiaalien valinnasta, ennen kaikkea - laatat.

Tänään myynnissä näet kymmeniä malleja, jotka eroavat muodon, värin ja materiaalin eroista. Ensimmäiset kaksi parametriä riippuvat täysin omasta makusi. Mutta materiaalin valinta on otettava erittäin vakavasti.

Tyylikäs ja kiinteä näyttää graniitti päällystys. Se on erittäin kestävä ja kestää huomattavia mekaanisia kuormituksia. Mutta sen kustannukset ovat erittäin korkeat. Siksi, jos et aio ajaa sokea aluetta autolla, on parasta valita tavalliset päällystyslaatat. Talon päällysteen päällystyskivi sopii täydellisesti: se maksaa paljon vähemmän ja valtava värimaailma antaa sinulle mahdollisuuden valita haluamasi värin (tai värit).

Päällysteen sokea-alueen askel askeleelta

Vaihe 1 - merkinnät ja maanrakennustyöt

Mittaa sopiva etäisyys talosta ja ajaa tappeissa, jotka on liitetty toisiinsa ohuella, mutta vahvalla langalla. Edellä mainittu etäisyys on tavallisesti 0,6-1,5 metriä, mutta haluttaessa sitä voidaan lisätä. Tärkeintä laskea etukäteen kaikki pienet asiat on katukivien määrä ja leveys, niiden väliset raot, säädetyt reunat ja 1-2 senttimetrin etäisyydet laattojen ja säätiön välillä. Eräässä muutamassa senttimetrissä tapahtuvasta virheestä pakotetaan huomattava määrä uudistettavaa työtä.

Nyt aseellinen lapio, kaivaa reikä noin 40 senttimetriä syvälle ympäröimään talon - seinältä venytetty johto. Voit päästä eroon maasta tai käyttää sitä kukkapenkkeihin, alppimaisiin kukkuloihin ja muihin maiseman yksityiskohtiin.

Vaihe 2 - "sokean kohdan" kerrosten järjestely

Kuopan ensimmäinen kerros on savi - tärkein vedeneristys. Optimaalinen kerros on 10 senttimetriä. Savi on huolellisesti tasoitettava, jolloin se on hieman kaltevuus talon seinistä. On tarpeen käyttää tasoa niin, että kaltevuus on sama kaikkialla, eikä levytyökaluissa ollut ongelmia. Tämän jälkeen savi riitaan - on suositeltavaa käyttää pieni käsipyörä, mutta sen puuttuessa voit vain kävellä useita kertoja löysä saven päälle. Jos työ suoritetaan savi maalla, niin tämä vaihe voidaan hylätä.

Seuraava vaihe on polyeteenin rakentaminen - lisävesieristys. Se asetetaan suoraan savelle ja seinälle päällekkäin, jotta pohja voidaan suojata luotettavasti vedestä. Liitos voidaan käsitellä tavanomaisella ulkokäyttöön sopivalla tiivistysaineella.

Ylimääräisen vedenpitävyyden yli kaadamme pienen kerroksen hiekkaa noin 50 mm, leimaamme. Geotekstiilit asetetaan hiekkaan, siihen kaadetaan murskattua kiveä - 10-15 cm paksu, hyvin tamped ja tasoitettu kulmassa. Seuraavaksi asetamme siihen geotekstilikerroksen päällekkäisyydellä seinämässä, mutta se ei salli kerrosten ja hiekan sekoittamista. Kiinnitä geotekstiilit ja lisää vedenpitävyys, voit kiinnittää yhden kiinnityskiskon.

Seuraava vaihe on hiekka. Tämän kerroksen päätavoite on parantaa sokea alueen eristysominaisuuksia. Maa jäätyy vähemmän ja vetää vähemmän lämpöä säältä, mikä tarkoittaa, että se voi kestää vuosikymmeniä pidempään ilman suuria korjauksia. Jos et voi käyttää hiekkaa, voit tehdä hienoa soraa. Pääasia on, että murto-osa ei saa olla suurempi kuin 15-20 millimetriä. On tarpeen täyttää se 15 cm: n kerroksella, tarkkailemalla edelleen kallistuskulmaa ja tarkistamalla sen tasolle. Tasotuksen jälkeen hiekka kostutetaan kastelusäiliöstä ja huuhtoutuu varovasti. Kaada varovasti, ettei hiekkaa tuhoutu. Tarvittaessa toimenpide voidaan toistaa kahdella tai kolmella kerralla laadukkaan häiriönpoiston saavuttamiseksi.

Vaihe 3 - asennuskorbi

Kun hiekka on tamped ja kuivattu, voit aloittaa roikkuu. Muokkausprosessi voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Laske vaadittu etäisyys jalkakäytävän sisäreunaan ja tulevan sokean alueen kallistuskulmaan. Etäisyys lasketaan laattojen koon perusteella niin, että leikkaus on vähäisempi. Jos laattojen leveys on 100 mm, seinämän ja reunuksen välinen etäisyys on noin 1020 mm, jalkakäytävän leveys on 1 m.
 2. Me venyttämme langan edellä mainittujen laskelmien mukaan, niin että johto kulkee rajan sisäreunan yli ja on merkki niiden tasosta.
 3. Kaivamme kaivannon kaarteen alle. Kaivannon koko riippuu jalkakäytävän koosta. Jos rajakorkeus on 200 mm, kaivon syvyys on 300 mm, annamme betonille 100 mm, mittaa etäisyys joustimesta mitattuna. Raja-leveydellä 80 mm, haarukan leveydellä 280 mm, anna marginaali betonille molempiin suuntiin 100 mm.
 4. Vaivaa betonia. Suhde 1: 3: 5-sementti: hiekka: murskattu kivi. Teemme sen paksuksi, niin reunus ei hukkua siinä.
 5. Asettamme betonin kaivantoon ja asemoimme sen reunan, joka on sama kuin lanka, käyttäen kumiraitaa. Varmista, että betonilla on aikaa saada lisää työtä, ainakin yhden päivän ajan.

Vaihe 4 - päällystystoiminta

Yleensä päällystystekniikan päällystys on mahdollisimman yksinkertaista. Ei tarvitse olla erityisiä taitoja tehdä kaikki työ omilla käsillään. Riittää tutkia tarkasti teoriaa, ja työn aikana näytetään mahdollisimman kärsivällisyyttä ja tarkkuutta. Tämä saa aikaan hyvän tuloksen.

Asennuslevyt voidaan tehdä kahdella tavalla, suoraan hiekalle tai liuoksen hiekkasementtikerrokselle. Ensimmäinen vaihtoehto on hyväksyttävämpi, koska vesi kulkee nopeasti vedeneristyskerrokseen ja lähtee kauemmas perustalta. Toisessa vaihtoehdossa vesi lähtee hitaammin, ja huurre ilmestyy talvella.

Miten päällysteen asettaminen hiekkasementtiseokseen? Valmistettuun hiekkapohjaan asetetaan kuiva laasti - sementtiä ja hiekkaa sekoitetaan suhteessa 1: 4. Liuos täytetään hiekkasyynyllä, jonka kerros on vähintään 2-3 senttimetriä. Välittömästi sen jälkeen, kunnes laasti alkoi asettaa, sinun on aloitettava polttokiviä, unohtumattomia puolueellisuudesta.

Aloituksen on oltava talon seinästä, jolloin pieni sisennys - 1-2 senttimetriä riittää. Jalkakäytävä on tiukasti kiinnitetty toisiinsa, jonka jälkeen se on hieman upotettu hiekka- tai sora-alustalle. Jotta tiukempi istuvuus, käytetään kumisuojaa. Jos se ei ole käsillä, voit tehdä säännöllisen vasaran. Levitä puutavara laattoihin ja osua siihen. Kummassakin tapauksessa ei ole mahdotonta taputtaa jalkakäytävää tavallisella vasaralla - se voi jakautua.

Voit koputtaa laattoja ei vain ylhäältä, vaan myös sivulta, jotta ne voidaan asentaa mahdollisimman tiukasti. Niiden välinen kuilu on pidettävä vähäisenä, enintään 2-4 millimetriä. Älä unohda käyttää tasoa ylläpitämään sokean alueen suunniteltua kaltevuutta. On helpointa pitää kaltevuus, tasoittaa laatta tarpeellisella tasolla kumimetsän avulla.

Vaihe 5 - Tiivistys

Viimeinen vaihe - saumojen tiivistys. Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität sovittaa, jalkakäytävän välissä on aukkoja. Peitä ne pieni hiekka. Kaada se ja lakaise se luudalla, täytä saumat. Sitten kaada vettä kastelupulloon ja toista menettely. Tällä tavoin puristat hiekkaa mahdollisimman paljon ja vähennät särkyä. Nyt sade ja sula vesi vähitellen jättävät sokean alueen hiekkasaumojen läpi ja tyhjenevät vedenpitävyydestä poispäin talosta.

Jotkut ihmiset mieluummin käyttävät konkreettista ratkaisua saumojen ripustamiseen. Kuivan sementin valmistelu sekoitetaan kuivaan hiekkaan suhteessa 1: 6-1: 8. Tuloksena oleva seos täytetään myös saumoilla, minkä jälkeen se kaadetaan vedellä. Betonin tarttuminen luo kestävän kerroksen, joka ei päästä vettä läpi. Nyt se ei mene sokean alueen läpi, vaan se kulkee siitä nurmikolle. Betonikerros osoittautuu melko ohut, joten kun purkaa sokea alue, se murtuu helposti aiheuttaen erityisiä ongelmia.

Julkisivun valmistuksessa ei ole mitään vaikeaa. Ostamalla tarvittavat materiaalit ja työkalut kärsivällisesti jokainen kodinomistaja selviytyy tästä tehtävästä.

Kuten tämä artikkeli!? Sitten jakaa se ystäviesi kanssa sosiaalisissa verkostoissa:

Miten tehdä päällystysalue talon ympärillä

Talon pohjan ja seinien suojaamiseksi korkealta kosteudelta tuhoutumiselta on välttämätöntä varmistaa korkean veden poistaminen rakennuksen välittömästä läheisyydestä. Särmäystilojen sokea alue ratkaisee ongelman paitsi onnistuneesti, myös nostaa talon korostaen sen tyylisarvoja. Lisäksi talon ympärillä olevan jalkakäytävän rakentamisen myötä näkyy vyöhyke, jossa on kova pinta, jota voidaan käyttää kävelykaduksi, varastotila puutarhalaitteille ja muille hyödyllisille tavaroille.

Sokean alueen perusvaatimukset

Ensinnäkin sen on suoritettava päätehtävä onnistuneesti - veden poistamiseksi kellarista. Tätä varten sen täytyy olla tietynlainen vedenkestävyys. Tämän veden kestävyys määräytyy materiaalien ja tekniikan avulla, joita käytetään sokea alueen rakentamisessa.

Päällystetyn pinnan leveys voi vaihdella 1 m: n (hiekkaiset likaiset maaperä) 2 m: iin (lianvärisiin, karkeisiin maaperäihin).

Päällysteen talon ympärillä olevan sokean alueen täytyy välttämättä olla kalteva, joka on suunnattu poispäin rakennuksesta. Sen arvon oletetaan olevan 1,5-2%, mikä on 15-20 mm per 1 m leveydellä päällystettyä pintaa. Tämä riittää takaamaan veden talteenottamisen rakennuksesta.

Pohjan ja pohjan välille on järjestettävä 1 - 2 cm leveä aukko, jonka tarve johtuu siitä, että talvella rakennuksen vieressä oleva maaperä turpoaa ja tekee pienet pystysuorat liikkeet, kun taas säätiö pysyy paikallaan. Peruutuksen vedenpitävyyden tuhoamisen poistamiseksi peittämällä sokea alue on niiden välissä oltava aukko. Yleensä se on täynnä hiekkaa, mutta voit käyttää toista, ei-vahingollista vedenpitävää materiaalia. Esimerkiksi polystyreenivaahto tai useita kerroksia kateaineita.

Sokean alueen korkeus vaikuttaa alustan korkeuteen. On suositeltavaa valita sokean alueen paksuus siten, että korkin korkeus on vähintään 30-50 cm.

Päällystystyökalujen valinta

Materiaalin käyttöominaisuuksien ja suunnittelun ominaisuuksien vaatimuksista ja tähän operaatioon varatuista budjetista riippuen voit käyttää kivi-, klinkkeri- tai hiekkakiveäisiä päällystystekkejä sokean alueen päällystämiseen.

Tietenkin graniittipäällysteen tai klinkkerin päällystys on erinomainen ratkaisu, joka voi antaa tyylikkäitä mihin tahansa kotiin. Mutta jos lähdetään siitä, että sokea liikenne suljetaan pois ja sen kuormitus on pieni, on taloudellisesti mahdollista käyttää tätä tarkoitusta varten halvempaa jalkakäytävää. Lisäksi jälkimmäinen tarjoaa laajemman valikoiman muotoja ja värejä. Riippumatta siitä, millä rakenteella ei olisi rakennuksen julkisivua, ei ole vaikeata valita sopivaa värikoostumusta päällystyslaattoista siihen. Ja se on vibrocast tai vibropressed - se riippuu täysin omistajan mieltymyksistä. Päällystyskivien paksuus voi vaihdella välillä 40... 80 mm.

Sokean alueen laite

Tekniikka katukivien päällystystekkien luomisesta voi vaihdella hieman käytetyistä materiaaleista riippuen. Muinaikainen aika, savi käytettiin sokea alueen rakentamisessa. Hän muodosti vedenpitävän kerroksen, joka estää kosteuden tunkeutumista maaperään. He käyttävät saviä tänään, mutta ei niin usein kuin ennen. Tarvittaessa voit tehdä ilman sitä.

Rakenteellisesti sokea alue koostuu useista eri materiaalikerroksista, jotka on sijoitettu talon kehän ympärille suoraan lähelle pohjaa. Kaivannon syvyys on tavallisesti yhtä suuri kuin hedelmällisen maakerroksen paksuus - 20-30 cm. Leveys on jo 1 - 2 m.

Taivutusalustat

Kaivannon pohja on suljettava hyvin. Sitten kerros savi (jos käytetään) on asetettu sille pakollinen kaltevuus talosta. Savi- tai maaperän päälle asetetaan kerros 10-15 cm paksuinen sora, jonka päälle asetetaan 5-10 cm hiekkakerros, joka toimii pohjamaalina kivitystuotteille.

Joskus soraa ei käytetä, korvaa se paksummalla kerroksella hiekkaa. Mutta on pidettävä mielessä, että sora on materiaali, joka ei käytännössä ole alttiina liikkeelle. Siksi sen läsnäololla on positiivinen vaikutus kausiluonteisiin maaliikkeisiin, jotka tapahtuvat nolla-lämpötilassa.

Jotta sateen ja lumen julkisivun alapuolella oleva vesi ei putoa pohjan ja sokean alueen väliin, seinän pohjalla on seisonta, joka siirtää vettä seinältä.

Jos vedellä leikattua savikerrosta ei käytetä, on suositeltavaa sulkea seisontatyyny sokea alueelta. Se on arkki vedeneristysmateriaalista (esim. Katemateriaali), jonka yläreuna on kiinnitetty seinäverhouksen alle, ja alareuna asetetaan hiekkavyötyyn. Kiitos hänelle, vesi, joka tunkeutuu päällystettyyn pintaan, ohjataan pois säältä. Jos jälkimmäisen ulkopinta on suljettu (käsitelty bitumilla tai muulla vedeneristysmateriaalilla), rullan sulkemisen vedeneristys voidaan luopua.

Tilojen asettaminen

Päällystyskivien asettaminen talon ympärille ei ole kovin erilainen kuin muut pinnat. Tämä toiminta on tarkoitettu kaikille, jotka rakastavat omia käsiään. Asennus menee seinältä 1-2 cm: n etäisyydellä siitä. Kunkin kiven sijainti korjataan kumimetsän avulla. On varmistettava, että jalkakäytävä on tiukasti kiinni hiekkaisella tyynyllä. Ja tietenkään meidän ei pidä unohtaa pakollista kaltevuutta reunaan. Kivien väliset raot ovat 3-5 mm.

Hyödyllisiä neuvoja. Talon ympärillä olevat päällystystilojen sokea alue toimii erittäin tehokkaasti myrskyn kuivatuksen yhteydessä. Järjestä jälkimmäinen on helppoa. Vaahdotusbetoni tai muovilaatikko on asennettu piiloon, joka on kaivettu sokean alueen reunaan. Kaikki sokea alueelta virtaava vesi kuivuvat nämä lokerot myrskykaivoihin. Tämän seurauksena säätiön vieressä oleva maa on kuivemmassa kunnossa.

Reunan reunalla on istuma-alue, jossa on sokean alueen pinta. Se ei salli äärimmäisiä kivialueita sivulle ja antaa sokeille alueelle siistimmän ulkonäön. Loppujen lopussa ripustuskivien välinen kuilu täytetään hiekkavaihdolla.

Lopuksi, on suositeltavaa porautua pintaan värähtelevällä levyllä kumi- tai polyuretaanivuorella. Se sulkee hyvin sokean alueen ja antaa sen pinnalle ehdottoman tasaisuuden.

Tallenna navigointi

Miten tehdä päällystyskivien päällystysalue talon ympärillä: 1 kommentti

haluamme tehdä päällystyslaatan / päällysteen päällystyksen viemärijärjestelmään

Sokea alue katukivien talon ympärillä

Talon ympärillä oleva sokea-alue on välttämätön suojaamaan pohjaa ja seinämien alaosaa saostumisen ja sulaveden muodossa olevan kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

Kiertovesien sokea alue mahdollistaa veden kaatamisen ja estää sen tunkeutumisen talon pohjaan ja seiniin. Tämä suojapinnoite on mahdollista tehdä eri tavoin ja eri materiaalien avulla, mutta päällystystekstiilien katsotaan olevan yksi parhaista vaihtoehdoista.

Se ei vain siirtä vettä, takaa seinien turvallisuuden ja talon perustan, mutta myös parantaa kokonaissuunnittelua korostaen takapihan alueen muotoilua. Lisäksi talon ympärillä oleva katu, joka on vuorattu kivekivillä, voidaan käyttää onnistuneesti kiinteänä ja kauniina kävelytie.

Jos verrataan laattoja betonilla tai asfaltilla, päällysteellä on useita merkittäviä etuja. Näitä ovat:

 • mahdollisuus purkaa ja korjata helposti päällysteen eheyden vastaisesti;
 • kyky siirtää vettä ja siirtää ne luotettavasti talon perustasta;
 • hyvä pintavastus suuria ulkolämpötilan eroja vastaan;
 • haitallisten savujen ja päästöjen puuttuminen, kun se kuumennetaan auringonvalon vaikutuksen alaisena;
 • pitkä käyttöikä vähentämättä fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia.

Alla on askel-askeleelta ohjeita siitä, miten voit tehdä tämän suojauksen itse.

Sokea alue

Jotta sokea alue pystyy suorittamaan päätehtävänsä ja luotettavasti ohjaamaan vettä, sen on oltava riittävän vedenpitävä ja hieman kalteva. Jalkakäytävän vedenpitävyys riippuu tekniikasta, joka on tarkoitettu asennettavaksi.

Kun valitset sokean alueen, tulee mennä maasta, johon päällyste asetetaan. Niinpä hiekka- ja matalaa häiritsevää maaperää varten 1 metrin leveys on riittävä, ja liejua ja karkeita maaperää varten on tehtävä sokea alue, joka on vähintään 2 metriä leveä.

Päällysteen päällystyskerroksen paksuus riippuu materiaalin koosta. Optimaalinen paksuus on kerros 40-60 mm.

Ruoppaus sokeiden alueella.

Kannen kaltevuus tulisi suunnata talosta 1,5 - 2%: n kulmassa, ts. 1 metrin leveydellä tasoa on pienennettävä 1,5 - 2 cm: llä. Pienempi rinne ei välttämättä tarjoa hyvää vesivirtausta, ja suuremman osan vaikutus sokea alueen vieressä olevan maaperän eroosioon.

Rakennuksen ja sokean alueen alapuolella on välttämätöntä jättää väliin, että talvella, kun maa liikkuu, päällystysmateriaali ei vahingoita pohjan vedenpitävyyttä. Työn jälkeen tämä aukko on täytettävä hiekalla tai muulla pehmeällä materiaalilla, kuten kattopuhalluksella tai vedeneristyksellä.

Materiaalin valinta

Niiden materiaali päällystää talon ympärillä omilla kädillä riippuen tulevista toimintaolosuhteista ja suunnitelluista vaatimuksista yleisen sokea alueen osalta. Tärkeä rooli on rahoituskysymyksessä.

Päällystemateriaalin valinnassa tulee harkita:

 • tyyppi ylä- ja kaikki myöhemmät maakerrokset;
 • pohjaveden taso;
 • mekaaninen kuorma, johon päällyste altistuu;
 • taloudelliset mahdollisuutesi.

Nykyään päällystystekstiilien valmistajat tarjoavat monenlaisia ​​päällystystyyppejä, joista näet:

Betonituotteet

Niissä voi olla eriväriset sävyt ja muoto pienellä pyöristyksellä ja viisteellä reunoilla. Pienimmät suorakulmaiset laatat ovat kooltaan 100x60x40 mm ja suurimmat - 280 × 200x100 mm. Erilaisia ​​muotoja ja kokoja voit asettaa kauniin korun tai kuvion pinnalle.

Tällainen päällystyskivi valmistetaan vibropressointi- tai värähtelevän tekniikan avulla. Ensimmäisen teknologian tapauksessa saadaan kaunis värillinen laatta, mutta pienentynyt lujuusindikaattori. Ja toisessa - harvoista mattapäällysteistä, mutta korkeammalla lujuuden ja kestävyyden osoittimella.

Klinkkerilevyt

Valmistettu korkealaatuisesta savesta polttamalla uunissa korkeassa lämpötilassa. Vaihtelee hyvällä jäätymisvastuksella, kestävyydellä ja vesitiiviydellä. Sen paksuus on pieni, minkä vuoksi pinnan huolellinen valmistelu sen asennusta varten on tarpeen.

Luonnollisesta tai keinotekoisesta kivestä

Nämä ovat kalliimpia päällystystekkityyppejä, jotka on tehty kiven muotoiseksi kuutio- tai parallelepipedin muodossa. Sen tuottamiseen käytetään monivärinen graniitti, musta basaltti tai värikylläiset tekokivet. Materiaali on erittäin kestävä, luotettava ja ympäristöystävällinen, mutta se on kallista ja siksi sitä ei ole laajalti käytetty.

Koska tämän päällysteen kuorma on vähäinen, sen liikenne suljetaan pois ja suuria kuormituksia ei ole, kallis luonnollinen tai jopa keinotekoinen kivi ei ole taloudellisesti toteutettavissa. Täällä on mahdollista soveltaa kaunista klinkkeriä tai puristettua hiekkasementtilaattaa.

Nämä materiaalit tarjoavat tasaisen kattavuuden ja erilaiset värisävyt mahdollistavat omat kädetsi lähes mihin tahansa suunnitteluratkaisuun. Paras katkoviivan paksuus on alueella 40-60 mm.

Työkaluettelo

Sokean alueen asettamisen päällystystekojen talon ympärille tarvitaan seuraava työkalu:

 1. Neuvostoliitto ja bajonettilaiva - louhintaan ja materiaalikerrosten levittämiseen;
 2. pikkaxe - maaperän löystymiseen kaivutyön aikana;
 3. ramming tai vibropress;
 4. lian tai muuraussalvan;
 5. metalli kauhat;
 6. mittanauha, jonka pituus on 3-5 metriä;
 7. merkkijono;
 8. rakennustaso;
 9. kumi tai puinen vasara tasoittamiseen laatoitettaessa;
 10. "Bulgarialainen" timanttirenkaalla laattojen leikkaamiseen.
Kuva tarvittavilla työkaluilla työskentelyyn.

Sokean alueen rakenne

Rakenteeltaan sokea alue koostuu kerroksista, jotka on asetettu kehän ympärille kaivettuun ojaan siten, että peittoalue on hieman viereisen alueen tason yläpuolella. Kaivannon syvyyden oletetaan olevan 25-30 cm. Kaivetun kaivannon pohjan on oltava hyvin kaareva.

Tämän jälkeen siihen asetetaan kerrosta savea, jossa on pieni kaltevuus, joka on poissa talosta. Savi- kerroksen paksuus määräytyy suuresti maaperän tyypin mukaan, jolla se asetetaan. Savikerroksen asettaminen savipintaan ei ole välttämätöntä. Vaahtomuovia varten riittää 5 cm: n kerros, mutta hiekkapohjainen maa vaatii savi- kerroksen nousua 15 cm: iin.

Saviin on järjestetty salaojakerros, jotta vesi voidaan poistaa ylhäältä. Voit tehdä tämän kaada kerros rikki tai sora, jonka paksuus on 10-15 cm, ja sen päälle - kerros joki hiekka 5-10 cm paksu.

Joissakin tapauksissa soran kerros korvataan hiekalla, mutta tältä osin on otettava huomioon, että negatiivisissa lämpötiloissa murskattu kivi ja sora eivät ole lähes altista turvotusta.

Näiden materiaalien läsnäolo sokean alueen rakentamisessa vaikuttaa myönteisesti sen menestykselliseen toimintaan kausittaisten maaliikenteen aikana. Lisäksi veden poistaminen rakenteesta soraa vastaan ​​tapahtuu tehokkaammin kuin hiekan käyttäminen.

Molempien kerrosten on oltava hyvin tiivistettyjä ja tasoitettuja, jotta kaltevuus olisi mahdollista poispäin rakennuksen seinästä. Huurteenpoiston tyynyn heikko huojunta voi johtaa siihen, että se laskeutuu myöhemmäksi ja rikkoutuu jalkakäytävän koskemattomuutta.

Niissä tapauksissa, joissa savi kerros, joka pysäyttää veden etenemisen maaperään, ei ole asetettu, on tarpeen asettaa vesitiivis kerros sokea alueen rakentamiseen. Paras materiaali tähän on geotekstiili, ja sen puuttuessa voit käyttää kattohuopaa, vedenpitävyyttä tai muovikalvoa, taitettuna vähintään kahdesti.

Kaavamainen esitys sokean alueen rakentamisesta talon ympärille.

Eristeen yläreuna on kiinnitettävä seinään ja pohja on peitettävä hiekkasyynyllä. Tästä johtuen pinnasta tunkeutuva vesi tyhjennetään sokean alueen ulkopuolelle. Sen estämiseksi, että virtaava vesi putoaa talon seinän ja jäljelle jääneen mukulakivisen päällysteen väliin, sen yläpuolelle on sijoitettu tina tai muovinen refluksointi, joka varmistaa kosteuden poiston sivulle.

Laying-tekniikka

Särmäysalueiden asettaminen omilla kädillä on samanlainen kuin jalankulkukäytävien ja pihojen pinnan asettaminen. Asennus tehdään seinältä 1-2 cm: n sisennyksellä, jossa on hieman kaltevuus pois talosta. Materiaali asetetaan hiekalle siten, että jokainen kivi kiinnittyy tiukasti toisiinsa ja on hieman upotettu hiekkalaatikkoon.

Laattojen kohdistaminen asennuksen aikana suoritetaan kumi- tai puukahvalla. Yksittäisten laattojen välinen suurin ero on 3-4 mm. Levyjen välisten aukkojen täyttäminen tehdään hiekalla, joka antaa osittaisen sateen ja sulaveden kulun alempaan tyhjennyskerrokseen.

Varoitus! Sokean alueen laattapinnoite toimii paljon tehokkaammin, jos asennuksen aikana on suunniteltu erityisiä myrskyjä. Laitteissa käytetään keraamisia, betoni- tai muovilaatikoita, asetetaan kaivantoihin ja suljetaan koristeellisen säleikön päälle. Tämän seurauksena myrskyt ja sulavedet tyhjennetään pitkin niitä sokean alueen pinnalta, mikä estää mahdollisuuden pesata rakennetta reunoilta.

Ripustimet asennetaan sokea alueen reunaan tai viemärijärjestelmään. Tämä on välttämätöntä, jotta jalkakäytävä ei pääse reunoille ja päällyste kokonaisuudessaan on täydellinen. Työn lopussa on erittäin tärkeää pintaa pintaa hyvin tärisevällä levyllä.

Tällöin saadaan aikaan täysin tasainen pinta ja vielä tiiviimpi päällyste. Mikä tahansa materiaali, jonka olet valinnut talon ympärillä olevan sokean alueen laitteelle, pystyy tarjoamaan luotettavan suojan rakennuksen pohjalle ja seinille kosteudelta vain, jos työtekniikkaa noudatetaan.

Kuten tekniikan kuvauksesta voidaan nähdä, sokea alueen laite omalla kädellään käyttäen laattojen materiaaleja on melko kyettävä useimpiin kodin käsityöläisiin, joilla on vähintään perustiedot ja taidot suorittaa korjaus- ja rakennustöitä.

Jos päätät käyttää luonnollista tai keinotekoista kiveä yläkerroksen päälle, sinun kannattaa kutsua sitä ammattimaisesti asettamaan se. Se tarjoaa korkealaatuista muotoilua kallista materiaalia, joka palvelee sinua monta vuotta ilman korjausta.