Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Kuinka täyttää sokea alue talon ympärillä omiin käsiisi

Jopa kaikkein kestävin säätiö ajan myötä vaikuttaa kosteuteen, joka vähitellen pienentää talon viemärijärjestelmään kohdistuvaa kuormitusta sekä pystysuoraa vedenpitävyyttä. Tämän estämiseksi tapahtuu konkreettinen sokea alue omilla käsillä, ja vaiheittaiset ohjeet käsitellään artikkelissa.

Betonipäällyste on välttämätön pinnoite säätiön suojaamiseksi

Sen lisäksi, että sen päätehtävänä (suojaa kosteutta vuorovaikutukselta), tämä kattavuus mahdollistaa myös talon ympärillä sijaitsevan jalankulkualueen muodostamisen ja antaa rakennuksen arkkitehtonisen ulkonäön täydellisen ilmeen.

Ennen sokean alueen kaatamista on kuitenkin kiinnitettävä huomiota tämäntyyppisten rakennustarvikkeiden suunnitteluominaisuuksiin ja -vaatimuksiin.

Sokean alueen rakentaminen

Betonipäällysteellä on melko yksinkertainen rakenne, jonka valmistelu edellyttää seuraavia materiaaleja:

 1. Täyttäminen (tyyny). Se suoritetaan ennen liuoksen kaatamista. Vuodena käytetään erilaisia ​​materiaaleja: karkea tai keskipitkä hiekka, hiekka-sora, sora, hieno sora. Pohjakerroksen sokea hiekka ei sovi hienon hiekan takia kutistumisen todennäköisyyden vuoksi, koska tässä tapauksessa on olemassa vaara, että pohja repeytyy. Parasta on valmistaa kaksikerroksinen tyyny: ensin sora tai roska, joka tiivistää maaperän ja hiekkaa.
 2. Vahvistaminen. Betonipäällysteen lujitusverkon läsnäolo antaa rakenteen lujemman lujuuden. Tämän tuotteen solukoko on yleensä 30 x 30 tai 50 x 50 cm. Verkon halkaisijan tulisi olla noin 6-8 mm, mutta kaikki riippuu maaperätyypistä.
 3. Muotti. Puuvalmisteet, jotka sijaitsevat päällysteen ympäryksen ympärillä, ovat tarpeen, koska ne estävät betonimassan leviämisen. Levyjen leveys on pääsääntöisesti 20-25 mm.
 4. Betoniliuos. Täyttö sokea alue suoritetaan käyttämällä konkreettista koostumusta betoniseoksen.
Betonin luokat koostumuksen lujuudesta riippuen

Liuoksen laatu on valittava huolella, koska koko rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat sen laadusta ja ominaisuuksista. Tällaiselle päällysteelle käytetään tavallisesti M 200: n seosta, lujuusluokkaa, joka on vähintään 15 (voi ostaa korkeamman asteen). Sinun on myös kiinnitettävä huomiota koostumuksen pakkasvasteeseen, joka ei saisi olla pienempi kuin F 50. Jotta lämpötilavaihtelut kestäisivät paremmin, on suositeltavaa antaa etusija koostumuksille, joiden F 100-indeksi on.

Jotta saat laadukkaan päällysteen, on edullista tehdä konkreettinen sekoitus itsellesi.

Betonin sekoittaminen talon päällystämiseen

Jotta talon ympärillä rakennettaisiin betonipinta, ei ole välttämätöntä ostaa valmiita seoksia ja tilata kalliit toimitukset betonisekoittimella. Komponenttien osuuksien tuntemisesta voit tehdä konkreettisia M 200 itse, joten tarvitset:

 • 1 osa sementtiä (optimaalinen on Portland-sementti 400);
 • 3 osaa hiekkaa (keskimääräistä parempi, mutta hienojakoinen myös tekee);
 • 4 kpl karkeaa kiviainetta (soraa tai roskaa);
 • ½ osaa vettä.
Itsenäinen betonivalikoima maatilan sokeille alueille

Niinpä, että saat 1 m3: n betonia, sinun täytyy sekoittaa:

 • 280 kg sementtiä;
 • 1100 kg murskattua kiveä;
 • 800 kg hiekkaa;
 • 190 litraa vettä.

Myös PC 400: n avulla voit saada muita merkkejä.

Betonipäästöt, jotka voidaan valmistaa PC 400: stä, hiekasta ja raunioista

Hyödyllisiä! Ensinnäkin sementti ja vesi sekoitetaan, ja sen jälkeen kun koostumus on homogeeninen, siihen lisätään hiekkaa ja soraa.

Jotta päällysteen rakenne olisi vahva ja betonin kestävyys olisi tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia.

Suunnittelun vaatimukset

Täytä talon päällyste betonilla, perehtyä SNiP: n määräyksiin ja suosituksiin:

 • Sokean alueen tulee olla 20 cm suurempi kuin katon ylitys (SNiP 2.02.01-83). Jos rakenteessa on viemäriä, sen indikaattorit otetaan huomioon myös. Optimaalinen arvo on 1 metri. Tällöin voit asettaa raidan pois laattaan talon ympärillä.
 • Talon ympärillä oleva sokea alue, joka on tehty omilla kädillä, on täytettävä rakennuksen kehä. Kuitenkin, jos aiot asentaa konkreettisen kuistin, "aukko" on sallittua.
 • Syvyyttä. "Nauhan" syvyys on puolet arvioidusta maan jäädyttämisen syvyydestä.
 • Betonikentän paksuutta säädellään myös SNiP: llä ja näiden vaatimusten mukaan sen on oltava vähintään 7-10 cm ylemmälle kerrokselle. Kuitenkin monet tekevät yksityisautoille betonoituja pysäköintipaikkoja sokean alueen kanssa. Tällöin käyttökuorma kasvaa ja betonipinnan paksuus voi nousta jopa 15 cm.
Sokea alue on rakennettava 2-3 asteen kulmalla
 • Puolueellisuudesta. SNiP III-10-75 mukaan kaltevuuden tulee olla 1 - 10 cm leveydeltään. Useimmiten se on 2-3 cm per metri - tämä on noin 2-3 astetta. Kaltevuuden kulma on suunnattava pohjan vastakkaiselle puolelle. Ei ole suositeltavaa kasvattaa kaltevuutta, sillä tässä tapauksessa on vaikea kävellä pitkin tällaista polkua talvella, kun jäätä muodostuu pinnalle.
 • Jäitä. Talon sokean alueen laite ei sisällä pakollista valmistusta, joten tässä tapauksessa päätökset tehdään esikaupunkien kiinteistöjen omistajista. Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin tällaisten "rajoittimien" asentamista, jos puut ja pensaat, joilla on "aggressiivinen" juuristo (karhunvatukat, vadelmat, sycamore-puut, poppelit ja muut), kasvavat lähellä säätiötä.
 • Korkin korkeus. Jotta kovaa tyyppiä (betonia) voitaisiin peittää, pohjan on oltava vähintään 50 cm.
 • Sokean alueen suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on vähintään 5 cm.

On myös olemassa useita järjestelmiä, joiden avulla sokea alue voidaan pystyttää murskattua kiveä monoliittisen betonirakenteen muodossa sekä tavanomaiselle maaperälle että ongelmalliseksi.

Sokean alueen tyypit, jotka perustuvat maaperän ominaispiirteisiin

Kun tunnet SNiP: n vaatimukset ja lähiympäristön piirteet, voit tehdä sokean alueen omilla käsillänne käyttämällä alla annettuja vaiheittaisia ​​ohjeita.

Sokean alueen tekeminen itse

Sokean alueen tekniikka sisältää useita vaiheita, jotka jopa rakentajan uudet voivat käsitellä.

koulutus

Aloittaaksesi suojapinnoitteen luomisen talon ympärille, valmistele:

 • hakku;
 • langan;
 • rulettipyörä;
 • rammer;
 • merkintätapit;
 • vedenpitävä kalvo (geotekstiilit);
 • betoniseos;
 • laudat muottiin;
 • rautahaara;
 • tasolla;
 • kynnet;
 • raudoituksen, hitsauskoneen ja viiranleikkureiden materiaali;
 • sääntö, liina, spatula;
 • tiivistys saumojen käsittelyyn (on parempi ostaa polyuretaaniyhdiste).

merkki

Sokean alueen rakentaminen talon ympärillä alkaa rakentamisen vyöhykkeen valmistelusta. Tässä vaiheessa on välttämätöntä merkitä tulevaisuuden "nauhan", tarkemmin sanoen sen kaivanto, varren avulla. Tässä on useita suosituksia:

 • Majakka on 1,5 metriä.
 • Kaivannon syvyys riippuu maaperästä, mutta tämän arvon vähimmäisarvo on 0,15-0,2 metriä. Jos maa "kallistuu", syvyys nousee 0,3 m: iin.
Merkintä betoniselle sokealle alueelle

Helpoin tapa soveltaa merkintää, jos toimitaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Voittaa maahan metallista tai puusta tehtyjä tappioita talon kulmissa.
 2. Asenna välijohdot rakennuksen ympäryksen ympärille.
 3. Kiristä johto tai köysi, joka yhdistää kaikki kiinnikkeet.

Hyödyllisiä! Tässä vaiheessa voit käyttää tiivistysainetta suojapinnoitteen erottamiseksi säältä.

Tämän jälkeen muodostuu järjestelmän kaltevuus, jolloin kaivetaan kaivo, jossa yhden sen sivujen syvyys on suurempi. Täytettävän ojan täyttäminen riittää puun käyttämiseen. Ensinnäkin loki on sijoitettava pystysuoraan, nosta se ja pudota se voimakkaasti vaivattomasti. Tästä johtuen kaivannon pohja on suljettu.

muotti

Usein tämäntyyppisen kattavuuden rakentamista koskevissa suosituksissa ei ole selvitystä muodon luomisesta, mutta aloittelijoille ei tule jättää huomiotta tällaista "avustajaa".

Betonin leviämisen estämiseksi on välttämätöntä valmistaa muottipesä

Meloille tarvitaan laudat, joiden osalta on parasta heti huomata tulevan tyynyn korkeus. Kiinnitä improvisoidun "laatikon" kulmat metallikulmat (pultit ulkopuolelta).

Se on tärkeää! Jos et halua poistaa lankkuja, kun betonipäällystys on valmis, varmista, että puuta käsitellään antiseptisellä koostumuksella ja kääritään levyt kattopaperilla.

Sokean alueen muottirakenne

Tyynyn luominen

Jotta sokea alue voidaan tehdä kaikkien rakentamisen "kanonien" mukaisesti, on välttämätöntä valmistaa hiekka- tai saviperusta. Hiekkakerroksen paksuus voi nousta jopa 20 cm: iin. On suositeltavaa sijoittaa tyyny useisiin kerroksiin, kosteuttava ja syvemmällä jokaisen seuraavan kerroksen päälle. Viimeisessä vaiheessa pinta on tasoitettava.

vedeneristys

Vedeneristyslaite sisältää useita kerroksia kateaineita tai muita geotekstiilejä tyynyn päälle.

Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota asiantuntijoiden suosituksiin:

 1. Materiaali tarvitsee hieman "kääri" seinämiin saadakseen kompensoivan sauman.
 2. Katemateriaali on asetettava päällekkäin.
 3. Ohut kerros hiekkaa kaadetaan geotekstiilien päälle ja sitten 10 cm soralla.
 4. Jos asennetaan viemäröintijärjestelmä, se sopii lähellä vastaanotettua "vesilukkoa".
Vedenpitävä sokea alue suoritetaan geotekstiilillä tai kattohuopilla

Vahvistaminen, kaataminen ja kuivaus

Yli 3 cm: n tason yläpuolella olevaan kerrokseen on asetettava metalliristikko, jonka askel on 0,75 m. Sen jälkeen sinun on vaivaa betonia ja kaada se yhtä suureen osaan muotin tuloksena oleviin osiin. Tällöin valetun koostumuksen tulisi saavuttaa puisen "laatikon" yläreunan taso.

Talon sokean alueen vahvistaminen käyttäen metalliristikkoa

Hyödyllisiä! Kaatamisen jälkeen pierce the surface with iron bar useita paikkoja, jotta ylimääräinen ilma vapautuu.

Voit jakaa kokoonpanoa haalarin tai säännön avulla. Betonin kestävyyden lisäämiseksi, 2 tunnin kuluttua kaatamisen, suoritetaan "silitys". Tätä varten pinta peitetään kuivalla PC 400-kerroksella, jonka paksuus on 3-7 mm.

Hyödyllisiä! Jotta koostumus ei halkeile, se on kastettava vedellä 1-2 kertaa päivässä.

Seoksen kaatamisen ja tasoittamisen jälkeen se on peitettävä polyetyleenillä

Sokean alueen täyttämisen lisäksi sinun on huolehdittava siitä, että se ei repeä kuivausprosessissa. Tätä varten sinun on suojattava pinnoite saostuksesta ja auringosta muovikalvolla. Uskotaan, että sokea alue on täysin kuiva 10-14 päivän kuluessa. Kuivausmääräysten mukaan on kuitenkin tarpeen kestää vähintään 28 päivää.

Kun tiedät kaikki nämä suositukset ja oikeat mittasuhteet, voit tarkentaa kotisi ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Betoniseoksen koostumus päällystämiseen (mittasuhteet)

Betoni sokeille alueille

Talon perusta on tärkein osa rakennusta, josta riippuu koko rakenteen vahvuus ja kestävyys. Samaan aikaan säätiö on kaikkein haavoittuva paikka, joka kärsii sateesta ja pohjavedestä. Rakennuksen tämän osan suojan puute voi johtaa kosteuden ilmenemiseen talossa, on mahdollista muotin muodostuminen ja rappeutuminen. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa korkealaatuista betonipinta-aluetta.

Sokean alueen pääasiallinen tarkoitus

Sokea alue on yhtenäinen ja jatkuva, tietyn leveyden peite, joka ympäröi rakennetta koko kehällä. Sokean alueen rakentaminen toteutetaan rakentamisen loppuvaiheessa, kun se on perustettu.

Betonisokea

Talon ympärillä oleva betonirakenne hoitaa useita toimintoja:

 1. Säätiön suoja. Tämän rakentamisen ansiosta sedimentit purkautuvat myrskyviemäreihin. Siksi säätiö ei käytännössä ole kosketuksissa veden kanssa, mikä osaltaan edistää talon pohjan tuhoutumista.
 2. Lämmöneristys. Sokea alue auttaa vähentämään maaperän ja pohjan jäätymistä, joten lämpö pysyy talossa.
 3. Estä maaperän turvotus. Jos maaperän jäädytys on vähäistä, maaperän turvotusta ei saa esiintyä. Näin ollen säätiö ei kärsi maan liikkeen seurauksena.
 4. Koristeellinen toiminto. Sokean alueen ansiosta rakennus on täydellinen ja täydellinen.
sisältöön ↑

Sokean alueen rakentamisen perusvaatimukset

Sokea varten määritetyt tehtävät ovat mahdollisia useiden ehtojen mukaisesti:

Sokean alueen rakentamisen ehdot

 • Sokean alueen on oltava 200 mm leveämpi kuin katon ylitys. Ihanteellinen vaihtoehto on 1 metrin raiteen leveys. Tämän koon ansiosta voit liikkua vapaasti pitkin sokea alue talon ympärillä.
 • Päällyste toteutetaan talon ympäryksen ympärillä keskeytyksettä, koska koko säätiö, eikä sen erilliset osat, tarvitsee suojaa.
 • Betonipäällysteen paksuuden on oltava vähintään 7 cm, ja jos kyseessä on lisääntynyt käyttökuormitus, betonikerros voi olla 15 cm.
 • Talon ulosvirtauksen varmistamiseksi sokea alue suoritetaan pienellä kulmalla, jonka arvon on oltava vähintään 1,5 0.
 • Lisäämällä sokean alueen leveyttä voit säästää suojaa kosteudelta.
 • Toinen sokean alueen tärkeä vivahde voidaan kutsua laajennusliitoksiksi. Voit tehdä ne käyttämällä vinyyli- tai EPS-kappaleita, joiden paksuus on 5-10 mm. Ne asetetaan säätiön risteykseen ja sokean alueen rakentamiseen. Toinen pinnoite, joka on tehty betonista, on suositeltavaa jakaa tällä tavalla kahden metrin välein. Tämä menettely on erityisen tehokas, kun vahvistusta ei käytetä.
sisältöön ↑

Pyöreä sokeuslaite

Tällaisten teosten toteuttaminen koostuu koko erikoistuneiden teosten ketjusta.

Jotta työ sujuisi sujuvasti ja nopeasti, sinun on ennalta varastettava työkalut työhön käytettävien töiden ja materiaalien varalle. Ja vaikka kaikkien rakentajien on muistettava päällysteen materiaalien korkea laatu, on tärkeää ymmärtää, että on tärkeää säilyttää oikeat mittasuhteet, kun sekoitetaan betoni.

Joten me tarvitsemme saviä, jotta muodostetaan kerros vuodevaatteita, samoin kuin hiekkaa, jotta erottava kerros savi. Murskattuja kantoja tarvitaan tyhjennyskerroksen luomiseksi ja sen hiukkasten on oltava enintään 20 mm. Betonin valmistukseen käytetään myös muuta raunaa.

Vesitiivistystoiminnalle tarvitaan materiaalia, jolla on hydrofobisia ominaisuuksia, ihanteellisesti tässä tapauksessa katemateriaali tai polyeteeni sopii. Ja myös huolehdittava siitä, että lankojen leveys on 20 mm.

Erityisistä teknisistä välineistä sokean alueen luomiseksi tarvitsemme rakennustason tasaisuuden hallitsemiseksi, kahden metrin kiskon, kipinöintityökalujen sekä kaivamisen ja puun käsittelyn avulla. Ja niin, että konkreettinen sokea alue on korkealaatuista, voit ostaa tai vuokrata värähtelijää, jota rakennuttajat käyttävät tiivistämiseen.

Ennen työn aloittamista sinun täytyy merkitä koko rakennuksen alue, mutta sinun on ohjattava edellä suositellut nauhaleveysparametrit. Sen jälkeen rakennuksen ympäryksen ympärille poistetaan maapintakerros, jonka syvyys on noin 200-250 mm. Seuraavaksi laudoitusosa valmistetaan ja käytettävissä oleva maa kaivannossa tiivistetään. Savun pohjalle sijoitetaan 50 mm: n kerrostappua, joka myös särkyy. Sallimalla asetettu savi hiekka asetetaan 100 mm: n kerrospaksuuteen, ja se tiivistetään, ja sille asetetaan kerros 60-70 mm kerroksella.

Pyöreä sokeusrakenne

Seuraavassa vaiheessa, jotta rakennustyöt ovat kestävämpiä, asennetaan lujitusverkko ja erityinen laajennusliitos asennetaan paikkaan, jossa pohja ja betoni nauha on kytketty. Betoni kaadetaan täysin asetettuun materiaalikerrokseen, joka on tiivistetty värähtelijällä ja tasoitettu sitten.

Sokean alueen muodonmuutossaumat tulisi tehdä 2-2,5 metrin välein, ja niiden on oltava läsnä rakennuksen kulmissa. Tätä tehtävää varten voit käyttää kiskot, jotka sijaitsevat samalle tasolle pinnan kanssa, mutta on otettava huomioon kaltevuuden voimat.

Betonin päällysteen enimmäisvoimakkuus voidaan saada aikaan märällä menetelmällä valmistetulla silitysmenetelmällä. Mikä parasta, jos kuivaus tapahtuu, kun nauhan päälle asetetaan kangasta, joka kostuu säännöllisesti vedellä.

Laske betoniliuoksen määrä

Sokea alue on betonilaatta, joka on järjestetty talon ympärille. Laske betonimäärä tämän levyn valmistukseen ei ole vaikea:

Betonilaskenta

 • Laske kaadetun pinnan alue. Tee näin moninkertaistat leikkauksen pituus, joka on valmistettu täyttämään sokea alue sen leveydellä.
 • Tulos kerrotaan sokea alueen arvioidulla korkeudella.
 • Tuloksena olevaa lukua lisätään vielä 10% varastoliuoksella, jotta vältetään liuoksen lisäsekoitus.
sisältöön ↑

Betoni sokeille alueille

Sokea aluetta käytetään hyvin vaikeissa olosuhteissa: lämpötilan lasku eri vuodenaikoina ja sateet sateen tai lumen muodossa. Tämän vuoksi betonin on oltava vedenpitävä ja pakkasenkestävä. M200-tuotemerkin betonia pidetään yleisimpänä, koska tässä tapauksessa hinta ja laatu ovat täydellisesti yhdistettyjä. Digitaalinen ilmaisin määrää rakenteen enimmäiskuormituksen eli betonin M200 kestä kestää 200 kg / cm2. Betonin ostaminen tehtaalla takaa korkealaatuisen laastin, mutta se vaatii huomattavia kustannuksia. Laitteen konkreettinen ratkaisu voidaan valmistaa itse.

Betonin valmistus omilla käsillä

On usein mahdollista havaita, että talven jälkeen betoniseinistä, joita jatkuvasti testattiin lujuuden muuttuessa lämpötilan muutoksilla ja sademäärän vaikutuksella, hajoaminen menee osittain tai kokonaan.

Syynä tähän voi olla sementin alhainen laatu, josta betoni on tehty, laajentamisliitosten käyttämättä jättäminen työhön ja väärä tekniikka betonimassan aikaansaamiseksi.

Tee konkreettisia omia käsiäsi

Sementtipohjaiselle betoniliuokselle on hyväksyttävää käyttää materiaalia, jonka merkin M200 ja sitä korkeampi. Rakennuttajat eivät kuitenkaan suosittele riskien laatua ja suosittelevat M400- tai M500-sementtien käyttöä, jotka ovat kestävämpiä pakkauksessa.

Julkisivujen betonituotteen ominaisuudet

Betoniliuoksen valmistelu edellyttää joidenkin sääntöjen noudattamista:

Konkreettisen ratkaisun tekeminen

 • Hiekka on puhdistettava, se ei saa sisältää siltaa, saviä, kalkkikiveä. Yleisimmin käytetty joki tai uran hiekka.
 • Murskattua kiveä suositellaan pienien jakeiden käyttämiseen 5-20 mm: n sisällä, voit korvata sen sora.
 • Et voi käyttää suurta määrää vettä, sen liiallinen alentaa betonin lujuutta.
 • Klassinen resepti konkreettisen ratkaisun luomiseksi sokea alueelle on 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista ja 0,5 osaa vettä.
sisältöön ↑

Suhteiden ja betonin sekoittamisen tekniikka

Laatu betoni voidaan saada vain, jos suhteita noudatetaan. Klassinen versio betonin osuuden määrittämisestä sokea alueelle on seuraava:

 1. Ota sementti ja hiekka suhteessa 1: 3 ja asetetaan sekoittimeen.
 2. Lisää pieni määrä vettä ja sekoita, kunnes se on sileä. Vettä tarvitaan niin, että valmiin seoksen paksu kerma on ulkonäkö.
 3. Lisää sitten 3 osaa hienoa murskattua kiveä tai soraa ja sekoita tasaiseen sakeuteen.

1 m 3: n betoniliuoksen saamiseksi on välttämätöntä toteuttaa:

 • 300 kg sementtiä,
 • 1100 kg murskattua kiveä (murto 5-10 mm),
 • 800 kg seulotaan ja pestään epäpuhtauksista ja hiekasta
 • 190 litraa vettä.

Betonin sekoittamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että seuraava komponentti lisätään vasta sen jälkeen, kun aiemmat aineet on sekoitettu.

Kun betoniliuosta valmistetaan manuaalisesti, hiekkaa, sementtiä ja vettä sekoitetaan kylpyammeeseen tai kouruun. Aloittaminen voi häiritä ratkaisun hoeing, kun lisäämällä murskattua kiveä tai soraa, on parempi käyttää bajonettia lapio.

Täten betonin korkealaatuiset komponentit, mittasuhteiden noudattaminen ja oikea erä takaavat betonin sokean alueen pitkän toiminnan.

Betonirakenteen osuus jalkakäytävästä

Suhteellinen betonirakenne: kuinka laskea?

Perehdymme edelleen betonoinnin hienovaraisuuksiin sekä tapoihin ja mittasuhteisiin täydellisen betoniseoksen valmistamisesta tietylle tapaukselle. Tiedämme, että betoni on välttämätöntä paitsi talon rakentamisessa myös muissa betonirakenteissa. Nykyisessä artikkelissamme tarkastelemme sokeiden alueen ominaisuuksia omilla käsillämme sekä ohjeet oikean betonin valmistamiseen tätä tarkoitusta varten.

Ennen kuin pääsemme pääosaan, selvitään vielä, mikä on sokea alue? Sokea alue on tie, joka on tehty betonista, joka on tehty suoraan rakennuksen ympärille, toisella puolella lähellä taloa. Sokea alue on erilainen, mutta sen leveys ei useimmiten ylitä yhtä metriä. Tietenkin kaikki mahdolliset maalaustyöt, joten sokea alue voi olla hieman laajempi tai kapeampi.

Mikä on sokeiden alueen tarkoitus? Ei ole mikään salaisuus, että rakennuksen tärkein vihollinen ja sen perusta ovat saostumista. Niistä me aina pyrimme niin kovasti suojelemaan rakennusta. Sokea alue tehdään aina pienellä puolueellisuudella niin, että sadevesi virtaa alas maahan rakennuksesta. Tämä suojaa talon pohjaa kosteuden ja seinämän tuhoilta roiskeilta, mistä seuraa, että sammal voi kasvaa talossa. Sinun on myönnettävä, että on käytännöllisempää kävellä betonireiteillä kuin kentällä.

Tämän mallin kustannusten ei pitäisi olla korkeita, mikä on arvioitu ja käytössä on sinun mukavuus ja kestävyys. Huomaa, että purkaminen on tehtävä hyvin yksinkertaisesti, jos se on tarpeen.

Komponentit ja mittasuhteet betoniseoksille

Miten saada aikaan hyvä ratkaisu betonirakenteelle, mitkä osuudet on otettava huomioon? Huomaa, että betonin tulee olla korkealaatuista, ei pienempi kuin M-200-merkki. Harkitse myös betonin kestoa, veden kestävyyttä, koska sokea alue altistuu jatkuvasti sademäärään.

On parasta tarjota laadukas seos, joka ostaa betonia valmistajan tehtaalta, mutta käytäntö osoittaa. On mahdollista valmistaa selkärangan ratkaisu sokealle alueelle omilla käsillänne. Mikä sisältää betonin koostumuksen? Ne, jotka eivät ole lukeneet ensimmäistä artikkelia sivuillamme, tietävät varmasti, että tarvitaan vain kolmea osaa: base, sideaine ja tietysti vesi.

Valmis ratkaisu ja sen laatu riippuvat valitsemastasi materiaalista ja valituista mittasuhteista. Betonin laatu riippuu suhteesta.

Suurin osa kuormasta olettaa aggregaatti, joka on myös konkreettisen ratkaisun perusta. Se voi olla hiekkaa, murskattua kiveä, laajennettua savea, kuonaa, tiilen rikkoutuminen ja niiden seokset. Käytetään usein betonin päällystekertymän, hiekkaisen ja suuren sora-aineen seoksen valmistuksessa.

koska tarvitsemme konkreettista M200: ta ja sitä korkeammalle, aloitamme tästä sementin valinnassa. Tiedämme säännön, jonka mukaan sementti on tuotava merkillä halutun betonin merkin yläpuolella kaksi kertaa. Joten tarvitsemme brändin M400 ja edellä. Lisäksi sitä korkeampi sementtiluvun indikaattori, sitä pienempi kulutus seokselle, jota tarvitsemme.

Raiteille, betonipinnoille ja sokeille alueille, joita tarvitsemme, otamme M200-betonista - kaikkein vaunu. Parempi vielä, ota M250: n antamaan enemmän voimaa.

Mitkä ovat mittasuhteet, kysytte?

Jotta saisit klassisen M200-mallin, sinun on otettava osa M400-sementistä, 2,8 osaa hiekkaa ja 4,8 osaa raunioista. Jos haluat tehdä suuremman merkinnän, kiinnitä sitten huomiota M450: n sementin M400 osaan, 2,1 osaan hiekkaa ja 3,9 osaa raunioista. M300: n osalta suhde on jotain muuta: 1: 1.9: 3.8.

Yritä käyttää pienintä mahdollista määrää vettä, on parempi ottaa 0,6 vettä yhtä sementtiosuutta kohden. Älä unohda hiekan kosteutta. Sekoita ensin sementti sekoittimeen, sitten vettä, sekoita ja sitten kaadetaan vain hiekkaa ja hiekkaa.

Huomaa, että eri lähteistä eri reseptejä, joten on helpompi keskittyä johdonmukaisuuteen ja kerätä resepti käytännön aikana. Tarjoamme myös sinulle taulukon, miten luoda erilaista M400-sementtimateriaalia:

Kuinka laskea betonin määrä? Sinun on harkittava sokeiden pinta-alaa. Sitten lasketaan laskettu alue sokean alueen korkeudella.

Yhtä tietty määrä alueita on kerrottava 15 cm: n korkeudella. Esimerkiksi 30 m² 0,15 m. Saamme 30x0,15 = 4,5 m3. Tähän tarvitaan konkreettisen ratkaisun määrä. Älä unohda ottaa varastossa.

Suositukset betoniliuoksen valmistamiseksi ja sokean alueen rakentamiseksi

Kuten ymmärrät, on joka tapauksessa joitain erikoisuuksia ja vivahteita. Mitä pitäisi harkita, jos päätät valmistaa ratkaisun sokea alueelle?

 1. Paljon vettä on huono. Betonin lujuus vähenee, koska ylimääräinen vesi ei reagoi sementin kanssa ja on vapaa uimassa. Siksi valitse mittasuhteet niin, että kaikki vesi imeytyy.
 2. Betoni riippuu murto-osan koosta. Parempi fraktion sisällä 5-20 mm. Paras murskataan kivestä murskattujen kiviä, hyvin tai jokien soraa.
 3. Mitä suurempi sora on, sitä vähemmän vettä tarvitset.
 4. Et voi ottaa savea hiekkaa, kalkkikiveä, erilaisia ​​epäpuhtauksia.
 5. Valitse laadukas sementti, tuore, luotetusta valmistajasta.
 6. Ota tarkat mittasuhteet. Seoksen laatu riippuu valitsemistasi osuuksista. Tämä on tärkeää.

Miten tehdä konkreettinen päällyste?

Käytä konkreettista päällystystä valmistelemaan kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Tietenkin, jos sinun tarvitsee tehdä kertaluonteinen raita, et osta betonisekoitinta. Tässä tapauksessa on suositeltavaa sekoittaa käsin. Valmista astia vaivaamaan esimerkiksi vanha kouru tai altaan. Otetaan liu'utustäyte, sekoitus- ja täyttölaipat, vesisäiliöt, kauhat tai muut säiliöt kuiville sekoituksille.

Ja nyt jatkamme teosten toteutusjärjestystä:

 1. Tee ensin merkintä. Aseta levy yleisesti seinään yhdensuuntaiseksi rajojen rajaamiseksi. Koukut kiinnittävät sen etäisyydellä, jota tarvitsemme (se on jossain metrin päässä talosta).
 2. Täytämme konkreettisen ratkaisumme kyselylomakkeeseen, joka tasoitetaan lian avulla.
 3. Tee hiukan kaltevuus seinältä maahan, jotta rakennuksen sadeveden kaltevuus olisi kalteva.
 4. Täytä sokea alue koko rakennuksen ympärille.

Kuinka tehdä sementtilaasti sokea alueelle - mittasuhteet

Sementtilaasti - tärkein sideaine rakentamisessa. Sitä käytetään luomaan sokea alue, joka suojaa säätiötä tuhoutumiselta sekä konkreettisesta työstä, seinien rakentamisesta.

Ratkaisun lujuuden ja luotettavuuden ansiosta on mahdollista saavuttaa laadukkaita tuloksia. Sementtityyppistä riippuen sillä voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten veden kestävyys tai muovaus.

Oikein valmistettu seos takaa rakenteen kestävyyden, kiinteän rakenteen ja pintojen optimaalisen tarttumisen.

Sementtilaastin pääkomponentit:

Se riippuu niiden laadusta, kuinka betoni käyttäytyy eri lämpötiloissa, mitä sen tiheys on. Sementtiseoksen betonin lisäominaisuuksien lisääminen sahanpuruun, kiviainekset, kuonajätteet jne.

Valmistettua seosta voidaan käyttää talon ympärillä olevalle sokealle alueelle liuskojen ja monoliittisten nauhojen perustamiseksi.

Sementti: Merkintä

Sementti - ratkaisu sokeiden ratkaisuun. Sen on oltava kimmoisa ominaisuuksia, kestää kemiallista ja mekaanista rasitusta, antaa betonin lujuutta.

Sementti eroaa merkinnöistä riippuen erilaisissa kovettumisasteissa, asetuksissa ja laajuudessa.

Sementti voi olla puhdas tai lisäaineilla. Pussit, indeksit osoittavat tämän:

 • D0 - ilman lisäaineita;
 • D20 - lisäaineiden määrä on 20%.

Muita ominaisuuksia voidaan arvioida käyttämällä seuraavia lyhenteitä:

Merkintä - M - voit määrittää kuormituksen neliösenttimetri, joka kestää sementtiä. Joten M500 tarkoittaa, että tämä materiaali voi kestää 500 kg / 1 cm2 kuormituksen.

Sementti: mikä on parempi valita

Korkealaatuinen sokea alue ja sen kestävyys määräytyvät sementin voimalla. Mitä vahvempi sementti, sitä suurempi on sokea alueen toiminta-aika ja sitä alhaisempi sen korjauksen todennäköisyys (kuinka sokea alue voidaan korjata, lue täältä).

Sementtilaastin luominen on parempi suosia Portland-sementtiä.

Betonin optimaalisen tiheyden saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää sementtiä, jonka laatu on alle M200. Laastin suorituskyvyn parantamiseksi voit lisätä halkaisijaltaan 0,5 - 2 cm: n vahvistettua tai lujitettua soraa.

Talon tai rakennuksen epävakailla alueilla käytetään M400-sementtiä. Ne ovat melko kylmiä ja vedenkestäviä. Tehdasteollisuuden sokean alueen luomiseksi liuokseen sekoitetaan sementtiä, jonka vahvuus on М500 tai ПЦ500. Materiaali on hyvä alueille, joilla on korkea kosteus ja äkilliset lämpötilan muutokset.

Hiekka: hienot valinnat

Hiekkaa valittavat vaatimukset ovat korkeimmat. Materiaalin koostumuksessa ei saa olla saviepäpuhtauksia. Paras vaihtoehto hiekalle:

Hiekan myynti on useissa yrityksissä. Se louhitaan louhoksissa, seulomalla suuria hiukkasia ja puhdistamalla hiekkainen maa. Ennen kauppaa ostajan on annettava laatusertifikaatti, joka vahvistaa kaikkien käsittelystandardien noudattamisen.

Suhteellinen ratkaisu

Jokainen sementin merkki merkitsee yksittäisten osuuksien noudattamista hiekan lisäämisen yhteydessä. Jos suhde on rikki, se vaikuttaa varmasti sementtiseoksen laatuun.

Sokea asennettaessa on parasta valita sementti M300: sta M500: een. Nämä merkit ovat yleismaailmallisia ja ihanteellisesti yhdistävät kaikki tarvittavat toiminnot.

On olemassa useita tapoja saada betoni M100:

 • 1 osa sementtiä M300 2,5 osaan hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä M400 3 osaan hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä M500 4 osaan hiekkaa.

Betonille M200 on vähennettävä hiekan määrää:

 • 1 osa sementtiä M400 2,5 osaan hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä M500 3,5 osaan hiekkaa.

Alhainen betonityyppi sopii lattiapinnoille tai kipsiin. Jalkakäytävälle sekä kaatoraudan kaatamiseksi tarvitset betonia, jonka vahvuus on vähintään M200.

Suhteessa vedellä on tärkeä rooli. Sen määrä on tavallisesti puolet sementin painosta. Esimerkiksi 500 kg sementtiä tarvitaan 1500 kg hiekkaa ja 250 litraa vettä. Jos siirrät veden määrää alas, liuos paksummaksi ja sen vahvuus on suurempi.

Ja tässä artikkelissa lue, miten kaatetaan oikein kaistaleet.

Kuinka laskea kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitset

Sementin kulutus sokean alueen luomiseksi riippuu materiaalin tuotemerkeistä ja konkreettisesta merkistä, jonka haluat saada tuloksena. Sellaisia ​​tekijöitä, kuten komponenttien puhtaus, niiden koko, veden laatu ja muut vivahteet vaikuttavat myös valmistukseen.

Keskimäärin betonin M200 betoniliuoksen kuutiometriä kohden tarvitaan 490 kg sementtiä M400 tai 410 kg sementtiä M500. Tällaiset mittasuhteet soveltuvat sokean alueen luomiseen, laiduntamiseen ja puutarhojen muodostumiseen.

Suosituin on sementti M500. Se sopii melkein mihin tahansa toimintaan ja mahdollistaa minkä tahansa lujuuden betonin. Sen suhde 1 m3 kohti vakiolosuhteissa on:

 • 170 kg betonille M100;
 • 200 kg betonille M150;
 • 240 kg betonille M200;
 • 300 kg betonille M250;
 • 350 kg betonille M300 jne.

Sementtilaastin valmistuksessa, älä unohda ilman lämpötilaa, joka ei saa olla alle -5 astetta ja komponenttien laatu. Sekoitusnopeus 10-12 kierrosta minuutissa riittää liuoksen valmistamiseen 5-10 minuutissa.

Rakennetta on käytettävä tunnin kuluessa valmistuksen jälkeen. Vain jos kaikki suositukset noudatetaan, saat laadukasta ja kestävää materiaalia.

Betonin koostumuksen osuus yksityisen talon sokea alueelle

Sokea alue altistuu sulaveden, saostumisen ja lämpötilan muutosten haittavaikutuksille. Tässä suhteessa "vedenpitävä nauha", joka ympäröi rakennusta ympärysmitta, on melko tiukat vaatimukset. Vaikka talon ympärillä ei ole voimakasta mekaanista kuormitusta, niillä on oltava hyvä kylmäkestävyys ja vedenpitävyys, siksi sileäpinta-alaltaan konkreettinen laatu on erityisen tärkeää rakennettaessa tällaista rakennetta itsenäisesti.

Valmistelemaan korkealaatuista betoniliuosta, joka ei alkanut särkyä ensimmäisen talven jälkeen, on kiinnitettävä huomiota seoksen pää- ja vähäisten komponenttien mittasuhteisiin, laatuun ja puristuslujuuteen.

Betonimassan komponenttien laatu

Sokean alueen betonin koostumus sisältää hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä. Koostumuksessa on myös täyteaineita (jopa 70% liuoksen kokonaismassasta) ja sitovia komponentteja. Tällaiset lisäaineet voivat antaa materiaalin suuremman lujuuden ja kimmoisuuden.

Jos puhumme ominaisuuksista, joita komponenttien pitäisi olla, kannattaa korostaa seuraavia suosituksia:

 • Hiekassa ei saa olla epäpuhtauksia (savi, silta ja muut aineet). Jos tämä komponentti sisältää vähintään vähäisiä lisäaineita, betoniseos tulee olemaan heterogeeninen.
 • Raunio ei saisi sisältää kalkkia. Korkealaatuista materiaalia pidetään hiekkakivien hiomisessa hiekkakivestä. Suositeltava raekoko on 5-20 mm. Myös raunioitumisen sijaan voit käyttää sora- ja pehmittimiä.
 • Seoksen vesi on suositeltavaa käyttää vain käynnissä.
 • Yhdistelmänä käytetään usein saviä, mikä huomattavasti keventää tulevan betonirakenteen painoa.

Sementtiin ei myöskään sovelleta tiukkoja vaatimuksia, mutta laadukkaaseen betonityöstöön on kiinnitettävä huomiota sen merkintään.

Betoni merkintä

Merkitsemällä betoni on mahdollista määrittää tämän materiaalin puristuslujuus. Harkitse tavallisimpia tuotemerkkejä, joita suositellaan käytettäväksi yksityisen talon rakentamisessa:

Merkit 100-150 eivät sovellu ulkorakenteiden järjestämiseen, ja M 400-500 käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, joten tätä betonia käytetään harvoin yksityiseen rakentamiseen. Ei myöskään kannattavaa voida kutsua M 250: n ja M 300: n koostumuksiksi, koska niiden kustannukset ovat "suuruusluokkaa" korkeammat. Paras vaihtoehto sokea alueelle olisi konkreettinen M 200, joka erottuu kohtuuhintaan ja laadukkaasti.

Suhteita betoniin M 200

Jos haluat itsenäisesti valmistaa betoniliuoksen M 200-merkin, sinun on sekoitettava seuraavat osat tiettyyn määrään:

 • Portland-sementti M 400 - 287 kg.
 • Murskattu kivi (koko 5 - 20 mm) - 1135 kg.
 • Hiekkakiveä (CBC) - 751 kg.
 • Vesi - 186 litraa.

Hyödyllisiä! Hiekan, sementin (M 400) ja murskattujen kiviainesten standardisuhde on 1: 2.8: 4.8.

On myös vaihtoehtoinen resepti:

Hyödyllisiä! Vesi-sementtisuhde (VC) on yleensä 0,65: 1, mutta sitä voidaan muuttaa, jos hiekka tai hiekka on liian märkä.

Parhaan yhdistelmän saavuttamiseksi on suositeltavaa ostaa sementti vain arvostetuilta valmistajilta. On tärkeää ottaa huomioon se, että PCC säilyttää ominaisuutensa korkeintaan 3 kuukautta (sen jälkeen se menettää jopa 30% lujuusominaisuuksista), joten jos ostat sen rautakaupasta, muista kiinnittää huomiota valmistuksen valmistumispäivään. Merkinnän on oltava per sekunti, jos betonipakkauksessa on vain päivä ja kuukausi, se on väärennös. Sama koskee kahta pussia, joilla on sama per sekunnin merkintä.

Hyödyllisiä! Nykyään dolomiitista tai kalkista tehty väärennetty sementti on varsin yleinen. Jos käytät tällaisia ​​yhdisteitä betonin valmistukseen sokea alueelle, saatat huomata huonolaatuisen rakentamisen.

Betonin sekoittaminen

Tee sokeille sokeille seuraavat toimenpiteet:

 1. Kaada puhdas vesi betonisekoittimeen (vanha kylpy, altaan tai ämpäri).
 2. Lisää sementti ja sekoita se veteen, kunnes muodostuu "laasti" (vaalea neste liuos).
 3. Kaada roskaa liuokseen, odota 30 minuuttia ja sekoita kaikki osat uudelleen. Mitä suurempi on rauniot, sitä vähemmän vettä sinun tulee valmistaa ratkaisu.
 4. Lisää hiekkaa ja sekoita paksu ja sileä massa.
 5. Kaada betoni sokean alueen muottipesään.

Hyödyllisiä! Teoksia suositellaan suoritettavaksi alle +5 asteen lämpötilassa. Jos aiot rakentaa sokean alueen kylmäkaudella, ennen betoniliuoksen kaatamista, se on lämmitettävä.

Jotta voit laskea kuinka paljon kuiva sekoitus tarvitset, tarvitset:

 • Määritä sokea alueen kokonaispinta-ala (tämä kertoo sen pituuden leveydellä).
 • Kerro jäljelle jäävä määrä sokean alueen korkeudella.
 • Lisää tulokseksi saatu määrä 15% (tämä on varastoseos).

Siten, jos sokean alueen pinta-ala on 20 m 2 ja sen korkeus on 17 cm, saamme:

20 x 0,17 = 3,4 + 15% = 3,9 m 3 (tarvitset tämän seoksen sokeille)

Jos asut alueella, jossa on melko ankara ilmasto, jossa usein sataa, on suositeltavaa lisätä betonin vedenkestävyyttä. Tällöin on tarpeellista lisätä lisäaineita kuten Penetron, Aquatron tai muita lisäaineita, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä liuokseen. Voit myös lisätä huomattavasti pinnan kestävyyttä kosteuteen silitysvälineiden avulla.

Lopuksi

Korkealaatuisesta rakennusmateriaalista valmistettu betonirakennus kestää yli 20 vuotta, mutta jos haluat lisätä käyttöikääsi, on suositeltavaa peittää se päällystyslaattoilla tai päällystystuilla.

Kuinka tehdä sokea alue konkreettisia ja prosessin ominaisuuksia

Jotkut toverit, jotka ovat huonosti perehtyneitä rakentamiseen, huomaavat talon ympärille huomaamattoman arkkitehtuurin ja teknisen elementin koristeeksi tai kävelypoluksi. Itse asiassa sokea alue on rakenne, joka pystyy pitämään säätiön saostuksesta ja siten lisää koko rakennuksen luotettavuutta.

Lyhyesti etuja

Asiantuntijat vakuuttavat, että talon lopullisen viimeistelyn puuttuessa laite on valmistettava betonista sokea alueesta jo ennen kylmän sään alkamista. Ainoastaan ​​tällä tavalla omistaja voi tuntea tämän rakenteellisen elementin toiminnalliset edut:

 • säätiön suojaaminen sademäärästä ja niiden poistaminen myrskyviemäriin;
 • talon lämpöeristys lisääntyy maaperän jäädyttämisen estämisen vuoksi;
 • vähentää maaperän turvotusta asianomaisissa maissa;
 • koristeelliset ominaisuudet, jotka antavat rakennuksen visuaalisen täydellisyyden.

Skeptinen asenne päällysteen lämpenemiseen rakennuksen ympärillä on kohtuutonta - asiantuntevasti toteutettu työ säästää tulevaisuudessa huomattavia summia koko huoneen lämmittämiseen. Myös kaikki maanalaiset rakenteet säästyvät erilaisten kasvien juurilta.

Kuinka laskea sokea alue talon ympärillä?

Jotta tämä arkkitehtoninen elementti pystyy täysin täyttämään sille määrätyt toiminnot, on tärkeää muistaa tärkeimmät säännöt:

 • betoniliuskan vähimmäisleveys on suunnattava katon yli (kehys) plus 200 mm;
 • jatkuvan betoniseinämän päällysteen jatkuvuus;
 • pakotettu läsnäolo, joka varmistaa sademäärän poiston (vähintään 1,5 °);
 • valmiiden betonipäällysteiden ja niiden mittojen on varmistettava rakenteen kestävyys ja luotettavuus;
 • Mitä laajempi betoniliuska, sitä luotettavampi suojaa kosteudelta (optimaalisesti 800-1000 mm).

Siinä tapauksessa, että rakennustapahtuma sijaitsee maaperässä, sokean alueen on oltava vähintään 900 mm ja parempi kuin kaikki 1000 mm. Päällyskerroksen paksuus betonipäällysteelle on 150 mm, ja lujittavan verkon käyttö on tarpeeksi 100 mm.

Toinen tärkeä näkökohta on laajenemisliitokset, joita usein kokemattomien rakentajien laiminlyö. Saumojen aikaansaamiseksi riittää, että käytetään vinyyliteippiä tai EPS-paloja, jotka ovat 5-10 mm paksuja, jotka asetetaan pohjan ja vedenpoistorakenteen väliin. Lisäksi on toivottavaa rikkoa betonipinta samalla tavoin joka 2 metrin välein. Kun vahvistamista ei ole tehty, tämä toimenpide on erityisen tärkeä.

Miten on pyöreä betonipäällyste yksityiselle talolle

Tämän toimenpiteen toteutus, samoin kuin kaikki rakennusprosessit, koostuvat monimutkaisten teosten suorittamisesta. Harkitse lyhyesti joitain niistä.

Työkalut ja materiaalit

Jälleen kerran ei ole järkevää puhua tarpeesta käyttää laadukkaita materiaaleja, mutta on kuitenkin syytä muistaa, että komponenttien osuudet betonituotannon valmistuksessa riippuvat suoraan niiden ominaisuuksista.

Vaaditun materiaalin luettelo on seuraava:

 • savi - alla olevan kerroksen valmistukseen;
 • hiekka - kerroksen erottamiseksi savesta;
 • murskattu kivi - muodostaa kuivatuskerros (fraktio enintään 20 mm) ja betoniseoksen valmistaminen;
 • hydrofobinen materiaali - kateaine tai polyeteeni vedeneristykseen;
 • metalliverkko vahvistamiseen;
 • 20 mm paksuiset muottilevyt.

Luettelo työvälineistä:

 • rakennustaso;
 • kaksi metriä rautatie;
 • kipsi työkalut;
 • kaivu- ja puusepäntyöt;
 • tärytin sulkemaan seoksen.

Sokean alueen järjestelyn teknologinen prosessi

Ensinnäkin merkintä olisi tehtävä koko rakennetta varten, nauhan leveys kirjoitettiin edellä. Sitten prosessi tapahtuu pisteissä:

 • rakennuksen kehällä pitkin nauhan koko leveyttä maaperän poistamiseksi 200-250 mm: n syvyyteen;
 • tehdä puutavaraa;
 • kompakti maa;
 • asetetaan noin 50 mm: n paksuinen savipinta kerrokseksi;
 • jaa hiekka noin 100 mm paksuisella savialla ja sulje se huolellisesti;
 • asetetaan 60-70 mm paksuinen murskattu kivi;
 • rakenteen vahvistamiseksi, vahvistavan verkon kiinnittäminen;
 • järjestää muodonmuutossauma betoniin pohjan ja betoniliuskan välisen liitännän alueella;
 • aseta betonikerros, kompakti ja tasoita pinta.

On tärkeää unohtaa, että betonin sokea-alueen laajentamisliitännät on tehtävä 2-2,5 metrin välein, ja niiden läsnäolo on yksinkertaisesti talon kulmissa. Voit tehdä tämän käyttämällä liuskareita, jotka sijaitsevat samalle tasolle pinnan kanssa, kun otetaan huomioon sen kaltevuus.

Betonipäällysteen enimmäisvoiman saavuttaminen auttaa ns. Silitystä, joka suoritetaan märällä menetelmällä. Optimaalinen kuivaustila varmistetaan asettamalla nauhakangas, joka on ajoittain kostutettu.

Betonin valmistelu sokean alueen ja komponenttien osuuksien valmistamiseksi

Melko usein se on havaittavissa, kun talven jälkeen betonipinnat, jotka altistuvat lämpötilavaihteluille ja sadolle, osittain tai kokonaan tuhoutuvat. Syynä on useat tekijät:

 • heikkolaatuinen sementti;
 • laajennusliikkeiden puuttuminen;
 • vääränlaista betoniseosta.

Viimeinen asia on syytä harkita tarkemmin. Sementtilaastin sopivan sementin valmistukseen aina M200: sta. Päälliköt eivät kuitenkaan suosittele säästää ja käyttää välittömästi M400- tai M 500-betonilaatujen sideaineita, joilla on suurempi puristuslujuus.

Lue lisää konkreettisesta valmistelusta sekä komponenttien täsmällisistä mittasuhteista. Sokeripinnan betonikomponenttien klassiset osuudet ilmaistaan ​​seuraavassa suhteessa:

Meidän pitäisi myös kieltää seoksen valmistusmenetelmä betonimyllyssä. Veden kaatamisen jälkeen sementti asetetaan sekoittimeen ja sekoitetaan tasaiseen massaan ilman kokkareita. Seuraavaksi hiekka kaadetaan ja sekoitetaan uudelleen. Rubble lisätään viimeiseksi.