Laajennetun saven käyttö sokea alueella

Sokean alueen tehtävänä on suojata säätiö kosteudelta. Sen vuoksi sen on oltava vedenpitävä. Mutta maan ilmasto-olosuhteissa, kun maaperä jäätyy tarpeeksi syvälle talvella, tarvitaan sokean alueen lisäeristys. Tätä varten voit käyttää laajennettua savea.

Miksi tarvitsemme eristämistä

Sokea alue on betoninen tai asfaltti kaistale, joka sijaitsee rakennuksen vieressä. Kiitos siitä, että vesi "taipuu" seinät, ja linnut eivät muodosta lähellä rakennusta. Kuitenkin talvella voi jäädä jäädä. Lakaiset maaperät jäätyvät ja sulavat erittäin epätasaisesti. Siksi säätiö vähitellen hävitetään, siinä on halkeamia.

Helpoin tapa käsitellä tätä ongelmaa on lämmitellä sokea alue. Erityiset materiaalit, jotka estävät kylmän tunkeutumisen, sijoitetaan sen alle ja pieni pohja ja pohja lähellä. Eristysaineina käytetään geotekstiilejä, penoplexia, vaahtomuovia ja laajennettua savea.

Miksi juuri laajennettu savi

Nykyään on olemassa monia vaihtoehtoja sardeldiinille, mutta siitä ei tule vähemmän suosittua. Tämä johtuu kahdesta tekijästä: melko edullisesta hinnasta ja ympäristöystävällisyydestä. Aine saadaan savesta, joka korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta vaahdotetaan ja leivotaan.

Tämä lyhyt video kuvaa sen tärkeimmät ominaisuudet.

Slayditin ominaisuudet eivät ole huonoja. Siitä on ominaista hyvä tiheys, pieni veden absorptio ja lämmönjohtavuus 0,1-0,18 W / m * K. On kuitenkin pidettävä mielessä, että laajennetun savikerroksen paksuus on suurempi kuin mineraalivillan ja muiden lämmittimien paksuus.

Erittäin tärkeä vivahde on murto-osan koko. Mitä enemmän rakeita, sitä paremmat eristysominaisuudet. Suurten jakeiden kivillä on enemmän sisäisiä onteloita kuin pienissäkin. Pienet ovat kuitenkin paljon tiheämpiä ja vahvempia. Sokea lämmittäen, vahvuus ei ole niin tärkeä, sementti ja asfaltti antavat sen riittävästi. Mutta suojaamaan kylmältä on parempi käyttää suurinta osaa.

Työjärjestys

Sokea alue alkaa, kun talon rakentaminen on jo ohi. Ainakin seinien pitäisi olla jo seisomassa, jotta säätiö "tuntee" kuorman ja kutistuu.

 • Pisteet ja merkinnät. Ensin sinun on laskettava materiaalikustannukset ja merkinnät paikan päällä.
 • Maalinpoisto. Irrota varovasti maaperän yläkerros. On toivottavaa puhdistaa maa kokonaan juurista ja kasvillisuuden jäännöksistä. Jos ne jäävät jäljelle, silloin ne alkavat hajota ja tyhjät näkyvät sokea alueelle.
 • Muottien asennus. Tällöin käytetään useimmin laitureita, jotka on asennettu kehälle. Ne eivät salli sementtilaastin leviämistä. Asenna ne pieneen kulmaan veden virtauksen varmistamiseksi.
 • Emäksen valmistus. Ontelossa, joka on vapautettu maasta, nukahtaa nukkumassa olevaa hiekkaa, joka vedellään vedellä ja huolellisesti. Sitten nukahtaa kerros murskattua kiveä hienoja fraktioita ja kompakti sitä samalla tavalla.
 • Kompensoivan sauman asennus. Tätä tarkoitusta varten vaimennusmateriaali asetetaan seinän ja tulevan sokean alueen väliin (puutavara, muovinen vuoraus tai polymeeriset nauhat). Rakenne on suojattava muodonmuutokselta.
 • Lämpenemistä. Nyt kaivetun matalan kaivannon pohjalle on sijoitettu ruberoidi tai riittävän tiheä polyeteenikalvo. Ylhäältä nukahtaa suuren osan laajentunut savi.
 • Sementti tai asfaltointi. Yksityisissä kodeissa sokea alue on yleensä valmistettu betonista tai sementtilaastista. Ne kaadetaan ja tasataan. Jälkeen puolitoista tai kahdesta metristä on jäljellä laajentumisaumoja, jotka estävät sen repeämästä.
 • Viimeinen vaihe on edessään. Nykyään koristustarkoituksiin sokea alue on kaakeloitu luonnonkivellä tai laattoilla. Mutta voit pitää silitystä. Tätä varten 15-20 minuuttia laastin kaatamisen jälkeen ripottele pinta kuivalla sementillä, joka tasoitetaan lian avulla.

Laajennettu savi on suosittu ja tehokas materiaali ulkoiselle eristykselle. Muista, että laadukkaat materiaalit ovat puolet taistelusta.

Talon lämmittäminen laajennetulla savella: kysymykset ja vastaukset

FORUMHOUSE-asiantuntijoiden kerrotaan, kuinka kunnollista sardeniittiä käytetään tehokkaana eristyksenä.

Moderni rakennusmarkkinoilla on monia tapoja eristää yksityinen talo. Portaalissamme on jo puhuttu yleisimpiä eristeitä, kuten kivi- ja ekosoolia, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa jne. Kirjoitimme myös siitä, onko kannattavaa rakentaa energiatehokas talo.

Voiko laajentaa savi lämmittimenä seinässä kilpailla nykyaikaisilla lämmittimillä; miten ja missä on parempi käyttää sitä lämmittimena; onko taloudellista hyötyä tämän materiaalin käytöstä - käännykää FORUMHOUSE-käyttäjien kokemuksiin.

Mikä on sardeldiitti

Laajennettu savi on huokoista rakeista materiaalia, jonka paino on pieni. Sen tuotannossa käytetään yleensä sulavaa savea. Se altistetaan nopeasti lämpöä 1000-1300 ° C: seen 25-40 minuutin ajan lämpökammioon. Tämän prosessin aikana raaka-aine "kiehuu" ja "turpoaa". Tästä johtuen esiintyy tyhjiöitä, joiden jäädyttämisen aikana materiaalin huokosten rakeissa muodostuu kotelo säiliöön.

Materiaalin laajuus riippuu murskatun murto-osan tiheydestä ja koosta. nimittäin:

Merkki (riippuen irtotiheydestä) voi vaihdella 200 - 800 kg / m3.

Suosituimmat tuotemerkit:

Mitä korkeampi tiheys, sitä vahvempi materiaali ja sitä pahempi lämmöneristysominaisuudet kuin eristys. Tiheyden ja lämmönjohtavuuden lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota laajennetun saven veden imeytymiseen. Tämä indikaattori määrittää suurelta osin eristeen kestävyyden ja mahdolliset sovellutukset. Yksinkertaisesti sanottuna, onko materiaali pelkää vettä vai ei. kuinka paljon kosteutta se absorboi (prosentteina sen kuivapainosta), kun se asetetaan kosteudeltaan kyllästettyyn ympäristöön. Keskimäärin tämän materiaalin veden imeytyminen (riippuen laitoksen tuotantoteknologiasta) vaihtelee 8: sta
20%.

Kuinka valita ja käyttää sardiinia

Useimmiten ajatus ostaa laajennettu savi tulee käyttää sitä irtotavarana eristys lämmön eristys lattian, lattian välissä, ulkoseinät ns. hyvin munivia

Kolmikerroksinen kaivaminen on, kun kaadetaan kerros laajennettua savea sisäpään tukiseinän (joka on valmistettu vaahtomuovista tai kaasubetonista) ja ulompi koristeellinen tiilimuuraus. Myös materiaalia käytetään täyteaineena kevytbetonin valmistuksessa.

Jokainen, joka on käsittänyt vaahtolohkojen talon rakentamisen, on hyödyllistä lukea artikkeli, joka kertoo vaahtobetonin valintaa koskevista ominaisuuksista ja periaatteista.

Huolimatta siitä, että tätä lämmitintä on käytetty rakentamisessa pitkään, on olemassa monia erilaisia ​​spekulaatioita ja huhuja sen ominaisuuksista ja käyttötavoista. Jotkut rakentajat hälventävät tätä materiaalia uskomalla, että se altistaa voimakkaalle kosteudelle. Toiset pitävät sitä ihanteellisena itsenäiselle kehittäjälle. Tässä on portaalin jäsenen kommentti:

Itsenäisesti seuraava kokeilu tuli ulos - olin seisoin savi pusseissa kahden vuoden ajan kadulla. Olen äskettäin avannut pussit ja näin, ettei hänestä jäänyt mitään - pallot muuttuivat kosteaksi pölyksi.

Luulen, että sain vain "underdone". Minulla oli jollakin tapaa kerätä laajennettua savea, joka oli maassa 30-40 vuotta. Rakeet jopa sammaleet umpeen. Seulasin sen maasta, jonka jälkeen oli enemmän rakeita kuin palasia.

Siksi voit ostaa sekä "kissa pussissa" että suhteellisen halpa, mutta laadukas tuote, joka, jos sitä käytetään oikein, näyttää kaikki sen positiiviset ominaisuudet.

Jos haluat valita tämän materiaalin, sinun on ensin päätettävä, mihin tarkoitukseen se tarvitsee ja mitä heitä eristetään.

Tarvitsen sitä seinien lämmittimenä ja kevytbetonin täytteenä. Mietin, mitkä ryhmät valitsisivat.

Foorchanin mukaan, jolla on lempinimi soniikot, on parempi käyttää jakeita 5-10 tai 10-20 kevytbetonia varten. Mitä korkeampi irtotavaravuus on, sitä korkeampi keramiittibetonin laatu on.

Tietty brändi valitaan riippuen siitä, mitä vaatimuksia seinämateriaalille asetetaan. Myös portaalin käyttäjä ymmärtää, ennen kuin ostat saviä silmissä, tutustu Internetin tarkistuksiin laitoksesta ja toimittajayrityksestä. Sattuu, että huolimattomat myyjät, jotka tarjoavat halvempaa saviä, sekoittavat likaa pusseihin tai painonostoihin.

Mistä ostaa laajennettua savea

FORUMHOUSE kysyy usein, miten valita tämä materiaali. Saadakseen tyhjentävän vastauksen kokeneilta rakentajilta sinun on selvennettävä, missä Venäjän federaation rakentamisessa oletetaan, millaista taloa rakennetaan, mikä hanke. Tämä auttaa ymmärtämään miksi ja missä eristys on käytössä.

Yleinen sääntö, joka on hyödyllinen kaikille: tuotteen ominaisuudet (tiheys, brändi, pakkasenkestävyys jne.) On noudatettava ilmoitettuja teknisiä parametreja, jotka löytyvät valmistajan verkkosivuilta. Toimituksen on tuettava "rehellisiä" kuutiota ja kilogrammaa, ei "ilmaa". On syytä kiinnittää huomiota siihen, mistä ostat sardellin - välittäjien ja suoraan valmistajan yhtiöiden hinnat vaihtelevat huomattavasti; katso myös kuinka kauan valmistaja on ollut markkinoilla, millä laitteilla se on. Sinun ei pidä luopua kaikesta voimasta ostaa halpoja sardeniittiä, kuunnella jo rakennettuja mielipiteitä ja etsiä valmistajaa, joka on toiminut hyvin.

Onko eristyksellä laajennettu savi kannattava?

Slayditin valitseminen seinä- tai lattialämmittimiksi, miettien, onko sementin eristyskehys kestettävä venäläistä pakkasaa, sinun on välittömästi arvioitava tämän hankkeen taloudellinen toteutettavuus. Kyse on sen lämmönjohtavuudesta.

Harkitse seuraavia esimerkkejä:

Tiheydestä riippuen laajennetun saven lämmönjohtavuuskerroin (lambda) vaihtelee välillä 0,11-0,23 W / (m * ° C). Tiheydellä 400 kg / m3, sen lämmönjohtavuuskerroin on 0,15 W / (m * ° C). Eristyspaksuus 0,15 / 0,15 W / (m * ° С) = lämmönsiirtovastus R = 1. Lisäksi: 1 * 0,05 W / (m * ° C) (PPS-laajennetun polystyreen lämmönjohtavuuskerroin (lambda)) = 0,05 m.

Täältä: 15 cm: n laajennetun saven lämpötehon mukaan 400 kg / m3 tiheys vastaa 5 cm: n polystyreeni-vaahtoa PSB-25.

Jos otamme ja verrataan laajennettua savea / kivivillaa, vertailu ei taaskaan kannata ensimmäistä. Jos lasketaan keskimääräiset arvot (laajennetun saven keskimääräinen lämmönjohtavuus riippuen tiheydestä - 0,1-0,14 W / (m * ° C) ja kivivillasta - 0,04 W / (m * ° C), jotta saadaan vastaava vaikutus lämpösuojaukseen, sardeldiitti tarvitsee noin 120 mm: n ja 50 mm: n kivivillan, ja sardeldiokerroksen paksuutta on tarpeen lisätä.

Ajattelin käyttää laajennettua savea puristetun polystyreenivaahdon sijaan UWB: n perustuksessa.

Foorumin jäsen teki laskelmia ja huomasi, että tällainen korvaaminen ei todennäköisesti ole perusteltua. Tosiasia on, että vaikka laajennetun saven hinta on noin kolme kertaa pienempi kuin EPPS: n hinta, sen lämmönjohtavuus on viisi kertaa (tai jopa korkeampi). Sen vuoksi on tarpeen asettaa kerros vähintään 0,5 m, ja yhdessä järjestelmän kanssa on lämmitetty lattia - 0,7-0,8 m.

Vaikka hinta 1 cu. m laajennettua savea on vähemmän kuin 1 ov. m EPS, mutta kerrosten lisäyksen vuoksi laajennettu savi tarvitsee 4-5 kertaa enemmän. eli hinta, joka on vastaavan lämpöeristeen kerros, jota harkitsemme, on kalliimpaa kuin EPS, 2-2,5 kertaa, mikä sulkee pois kaikki sen käytöstä aiheutuvat hyödyt.

Tässä artikkelissa kerrotaan UWB-säätiön kaikista ominaisuuksista.

Jos puhumme puutalosta, sen jälkeen, kun haluat eristää sen laajennetulla savella, sinun täytyy rakentaa voimakas perusta (koska rakeet painavat enemmän kuin kivivillaa), ajattele kuinka sijoittaa rakeiden sironta niin, että ne eivät pääse roikkumaan ja niin edelleen. d.

Samaa laajennettua savea pussissa hinta saattaa olla erilainen eri alueilla; ikään kuin myyntipaikasta tulee kahta eri materiaalia: "laajennettu savi Moskova" ja "laajennettu savialue".

Siksi on jokaisen yksittäisen talon eristyskyvyn osalta oltava erillinen laskelma, joka perustuu ilmastovyöhykkeeseen, kotitalouksien lämpöhäviön aste, lämmityskauden kesto ja laajennetun saven kustannukset. Foorumissamme on esimerkkejä siitä, miten talon eristyksellistä lähestymistapaa voidaan käyttää materiaalilla ja pysyä voitossa.

Minulla on 8x8 metrin talo, joka on rakennettu hiilihapotetusta betonista, jonka tiheys on D600, lohkojen koko on 625x300x200. Pitkä valitsi, kuin lämmittää mökki. Kun hän kulki useita lämmittimiä, hän pysähtyi täyttämällä laajennettua savea ympäristöystävällisenä ja suhteellisen halpana materiaalina.

Eristys laajennetulla savi seinillä. Kerroksen paksuus

Eristetty patsaaminen laajennetusta savesta

Rakennuttajat, jotka käyttävät tätä materiaalia, tuntevat ilmauksen "maan savi ei toimi." Eli, maanpinnan alapuolella olevissa rakenteissa (erityisesti kosteudeltaan kyllästyissä maissa ja korkeassa pohjavesipöydässä), ei ole mitään tekemistä laajennetun savieristyksen kanssa. Jos laiminlyömme tämän säännön, hän "juo" vedellä ja menettää kaikki hänen positiiviset ominaisuudet.

Mitä mielenkiintoisempaa on se tapa, jolla kyseistä materiaalia voidaan käyttää ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon korvauksena eristetyn sokean päällysteen rakentamisessa.

Käytettiin sokea alueella laajentunut savi keinona jäätymisen opiskeluun. Käytetty sardelliittibrändi M450-jae 5-20. Tämän materiaalin hauraus on erittäin ehdollinen. On hankittava korkealaatuista materiaalia, noudatettava asennustekniikkaa ja kaikki tehtävät ratkaistaan.

Menetelmän ydin, testattu menestyksekkäästi forumchanin, on seuraava. koska "Haudata" laajentunut savi maanpinnalla on häikäilemätön ammatti, jotta se "toimii", se on eristettävä ulkoisesta ympäristöstä, ts. - vedeneristys. Mitä tapahtui. Pie sokeat (jos tarkastelemme kerroksia alhaalta ylöspäin) on seuraava rakenne:

 • kentällä;
 • karkea hiekka, mekaanisesti tamped;
 • laajennettu savi, "kääritty" viemäriputkimaiseen kalvoon 2x20 m;
 • Geogrid;
 • raunioista.

Takatavan leveys on 1,2 m, kerroksen paksuus on noin 15-20 cm.

Videomme, metsän talon omistajat kertovat miksi he valitsivat keramit betonina seinämateriaalina.

Lämmin sokea alue talon ympärillä: materiaalit ja tekniikka

Normaali lämpötila talon sisällä, varsinkin kylmällä talvikaudella, on tärkein edellytys mukavalle oleskelulle. Se riippuu talon monista ominaisuuksista, joista yksi on sokea alue sen ulkokehän ympärillä. Kokeneita käsityöläisiä, jotka tietävät kaikki sokean alueen puuttumisen kielteiset näkökohdat, on suositeltavaa suorittaa tämä osa työtä epäonnistumatta talon rakentamisen yhteydessä.

Lämpimän sokean alueen voi olla paitsi käytännöllinen, myös kaunis.

Miksi sinun on lämmitettävä sokea alue?

On sitä mieltä, että riittää lämmittää vain perusta. Oletetaan, että vaihtoehto on hyväksyttävämpi alhaisempien materiaalikustannusten takia.

Monilla Venäjän ilmastovyöhykkeillä maaperä talvikaudella jäätyy melko ihmisarvoiseen syvyyteen. Tämän seurauksena seinät jäätyvät talon pohjaan, pohjaan. Tämä johtaa lämpötilan laskuun rakenteen sisällä, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä.

Lämpimän sokean alueen ansiosta maaperä voi säilyttää kertyneen lämmön.

Talon lämmin sokea alue mahdollistaa maan lämmittämisen kesällä pitämään lämpötilaa pidempään. Tämän seurauksena kellariaseman pohja ja seinämät lämpenevät paremmin. Todelliset tosiasiat vahvistavat, että lämmitettäessä sokea alue lämmittämättömän talon ympärillä talvella lämpötila sisällä nousee noin 60C. Näin ollen kertaluonteiset kustannukset lämpimän sokean alueen rakentamiseksi säästävät talon lämmitystä jo vuosia.

Sokea alue on talon viereinen kävelytie, jonka leveys olisi ihanteellisesti 1,5 metriä. Se suorittaa seuraavat toiminnot:

 • sallii kosteuden viemättä pois rakennuksen pohjasta;
 • suorittaa roottorin kulkureitti seinillä;
 • laskee lämmöntuotannon rakennuksen maanalaisella osalla.
Yksityisten talojen omistajat kertovat negatiivisista tosiseikoista, jotka johtuvat eristämisen puutteesta. Noin viisi vuotta talon rakentamisen alkamisen jälkeen tapahtuu asteittainen ekstruusio ja säätiö tuhoutuu. Sokea alue voi siten merkittävästi pidentää rakenteen käyttöikää.

Videon kuvaus

Lisätietoja sokeiden alueiden tarpeesta kotona ja sen eri ominaisuuksista löytyy videosta:

Materiaalien valinta

Ulkopintojen valinta riippuu materiaalin käyttöominaisuuksista ja omistajan suunnitteluperusteista. Suosituimmat kattavuusvaihtoehdot ovat:

 • asfaltti;
 • betoni;
 • erityiset laatat jalkakäytävät;
 • luonnonkivi.
Sivustossamme on talonrakennuksen tarjoavia rakennusalan yrityksiä. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Laattojen käyttö materiaalina sokea alueen ulkoiselle viimeistelylle

Eristetty päällystys talon ympärillä, toisin kuin tavallinen, kevyt versio, edellyttää lisäeristystä. Tällaisen sokean alueen laatu ja suorituskyky ovat riippuvaisia ​​materiaalien valinnasta, joita on oltava hallussa:

 1. Tarvittavat lämpöeristysominaisuudet, joilla on pitkä käyttöaika.
 2. Lisääntynyt lujuusominaisuudet, kosteuden kestävyys, erilaiset elävät organismit.
Kaikki lämpöeristeen materiaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Useimmin käytetään seuraavia tyyppejä:
 • laajennettu savi;
 • vaahto muovi;
 • polyuretaanivaahto;
 • polystyreenivaahto.
Mainitut materiaalit soveltuvat eri tavoin tällaisen työn suorittamiseen.

Laajennettu savi

Se on pyöristetty sintrattu savikäsake, jolle on tunnusomaista alhainen ominaispaino. Lämmöneristysominaisuudet vastaavat korkeaa tasoa.

Laajennettu savi materiaalina sokea alueelle

Eristys, jossa on laajennettu savi, on kannattavin vaihtoehto materiaalikustannusten kannalta. Ainoa materiaalin haittapuoli on se, että se on nopeasti kyllästetty kosteudella, joten työtä vaaditaan tekemällä ylimääräinen kerros korkealaatuisesta vedeneristysmateriaalista. Sokean alueen laajennetun savikerroksen paksuuden on oltava vähintään 50 cm.

Laajennettu savi myydään pakattuna tai irtotavarana.

Vaahtomuovi

Materiaalia käytetään pääsääntöisesti itsenäiseen eristämiseen. Tämä on erittäin helppo, edullinen, laajalti saatavilla oleva vaihtoehto. Sen haitat:

 • negatiivisissa lämpötiloissa siitä tulee erittäin hauras ja nopeasti romahtaa;
 • soveltuu jyrsijöille;
 • imee vettä.

Sokean alueen lämmitys polyfoamilla Ammattilaiset eivät suosittele polystyreenin käyttöä töissä, varsinkin sen asentamiseksi maahan. Valitessasi vaahtoeristettä lämmittimeltä sitä käytetään aina samanaikaisesti laadukkaan vedenpitävyyden kanssa. Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan päällystyslaattojen päällystämisestä.

Polyuretaanivaahto

Tehokas eristin, jota käytetään rakennuksen kaikkien osien eristämiseen. Säiliöissä on paineita, joita levitetään pinnalle ruiskuttamalla.

Tiettyjen sokeille alueille sopivien laitteiden ollessa läsnä omin käsin.

Polyuretaanivaahdon käyttö sokean alueen eristämiseksi

Penoplex

Puristettua polyfoamia tai polystyreenivaahtoa valmistetaan vakiokokoisten laatikoiden muodossa, joka on kallein mutta myös korkealaatuisin materiaali. Sopivin ominaisuuksille, helpoin vaihtoehto lämpimän sokean alueen rakentamiseen talon ympärille. Levyjen liittäminen toteutetaan ura-harjan menetelmällä, joka takaa reunojen maksimaalisen tiukan sovituksen. Sen etuna on muunlaiset materiaalit:

 1. Kestää kosteutta.
 2. Korkea kimmoisuus, kyky kestää huomattavia kuormia.
 3. Pieni paino.
 4. Lämpötilan äkillisiin muutoksiin sekä merkittäviin negatiivisiin ja positiivisiin lämpötiloihin.
 5. Ekologinen turvallisuus.

Vaahtotislaus - paras, mutta kallein materiaali sokean alueen eristämiseksi. Oikein valittu materiaali pohjan ja sokean alueen lämmittämiseen suojaa talon maanalaista osaa jäätymiseltä.

Sokean alueen rakenteen ominaisuudet

Jos haluat rakentaa lämpimän sokean alueen talon ympärillä omiin käsiisi. Tärkeintä on ymmärtää, kuinka lämmitä sokea alue talon ympärillä ja tietyssä järjestyksessä suorittaa kaikki vaiheet. Erinomaisesta tuloksesta, jonka voit olla tyytyväinen jo vuosia, ota yhteyttä asiantuntijoihin. On otettava huomioon, että työ vaatii huomattavaa fyysistä ponnistelua.

On olemassa useita tyyppejä sokea alue. Jäykät rakenteet edellyttävät konkreettisten tai asfaltoitavien menetelmien ylemmän kerroksen toteuttamista. Betoniseos kaadetaan vahvistettuun ristikkoon, joka on päällekkäin peräkkäisten kerrostumien kanssa vedeneristysmateriaalien, hiekan, soran ja eristeen kanssa. Vahvistus antaa vastuksen maaperän liikkumisesta. Betonilaatan koko talon ympärysmitta on aina tehty kerrallaan. Tämä on tärkein edellytys luotettavan, yhtenäisen mallin saamiseksi. Kaatoprosessin keskeytykset mahdollistavat aukkojen muodostumisen, jotka täytetään sitten vedellä. Negatiivisissa lämpötiloissa vesi jäätyy, betonin halkeamat ja romahtavat.

Kova sokea alue talon ympärillä

Pehmeä rakenne on luotettavampi muunnelma kellarikerroksen eristyksestä ja liikkuvan maaperän rakentamiselle. Tällainen pystytys vastustaa pohjakerroksen vaihteluita.
Lämmittimeltä valitaan jokin edellä mainituista materiaaleista. On huomattava, että polyuretaanivaahtoon liittyvä työ vaatii erityisen kalliita laitteita.

Rakennettaessa lämmintä sokea alue, jossa on eristys, kaikki vaiheet suoritetaan peräkkäin, osoittautuneen menetelmän mukaan. Sokean alueen rakentamisessa on kiinnitettävä huomiota merkittäviin vivahteisiin:

 1. Jos maaperä on savi, riittää valmistaa kaivo 45 cm syväksi löylyssä maaperässä - vähintään 60 cm.
 2. Savi linna on rakennettu irralliseen maaperään, sen paksuus riippuu maaperän laadusta. Se on oikein, jos lukko tehdään pienellä osuudella talosta.
 3. Päätarkoitus hiekka - tehdä paikka eristys eristys tasaisempi, joten sen määrä voidaan minimoida. Pinnan laadukas tasoitus saavutetaan värähtelevällä levyllä.
 4. Sen sijaan, että puhdasta hiekkaa, on parempi käyttää sen seos ja sienellä. Tämän koostumuksen veden kestävyysaste on paljon suurempi.
 5. Sokean alueen ja pohjan eristeen paksuuden on oltava riittävä maapallon lämmön säilyttämiseksi. Keski-Venäjällä eristeen paksuus on vähintään 10 cm, pohjalla - 5 cm.
 6. Sokean alueen korkeus talon pohjassa maapallon suhteen on 30 cm, mikä takaa talon sateessa olevan veden vuotamisen.
Kun valitset pehmeän kaihdin alueen, aseta tiililasi tai kivi.

Pehmeä sokea talon ympärillä Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan säätiön sokea alueesta.

johtopäätös

Vain oikein asennettu sokea alue antaa pitkän aikavälin positiivisen vaikutuksen.

Kuinka maan savipinta tuntuu - sokea, pohja, kellari

Jokainen, jolla on yksityinen talo, alkaa ennemmin tai myöhemmin miettiä sen lämpenemistä. Sen lisäksi, että luo mukava ympäristö, eristys pidentää talon osien elämää.

Optimaalisin ja edullisin tapa on eristää talo laajennetulla savella.

Miten eristää kellarin

Lämmöneristys kattilan laajennetulla savella vähentää lämmön menetystä, mutta myös suojaa säätä kaikenlaisista sääolosuhteista aiheutuvista muodonmuutoksista. Laajennettu savi on erittäin halpa materiaali, jolla on melko yksinkertainen muotoilutekniikka.
On parasta ajatella kellarin eristystä talon perustamisen vaiheessa. Jopa yksinkertainen lisäys siihen maahan, jolla pystytetty säätiö kaadetaan, antaa lämpövaikutuksen. Tämä menetelmä sopii hyvin lämpimiin alueisiin, mutta kylmät talvet ja sateinen syksy on parempi valita monimutkaisempi menetelmä.

Prosessin alussa sinun on asennettava uusi muotti, joka kulkee pohjaan nähden rinnakkain. Mitä suurempi se on, sitä parempi se pidetään lämpimänä.

Toisessa vaiheessa sinun on peitettävä sardeldi kerros eristämällä siten, että se ei kuulu ulkoisten sääolosuhteiden vaikutuksesta. Vedeneristykseen on suositeltavaa käyttää joko kattohuopaa tai PVC-kalvoa. Valmistetussa muottipesässä kaadetaan betonin ja laajennetun saven seos yhtä suureen määrään. Kuten näette, prosessi on melko yksinkertainen eikä vaadi paljon investointeja. Joitakin haittoja ovat se, että itse betoni on huono lämmöneristin, mutta sitä ei voida säästää, muuten savi helposti tuhoutuu. Ei myöskään ole välttämätöntä säästää eristämistä, ilman sitä, sardeldi menettää välittömästi kaikki ominaisuudet.

Miten lämmittää säätiö

Yksinkertaisin ja halvin tapa säilyttää lämpöä johtuu pohjan eristyksestä laajennetulla savella. Lisäksi tämä materiaali suojelee hyvin pohjaa kosteudelta tunkeutumiselta.

Laajennettu savi on erittäin kova kantavuus ja ei aiheuta haitallisia aineita korkeissa lämpötiloissa.

Sen halvemattomuus ei anna tallentaa tätä materiaalia, ja sen yksinkertaisen työskentelyn ansiosta se on suosittu talojen ja autotallien eristyksille.

Kun vapautimme säätiön maaperän kerroksesta ja kun olemme tehneet laajan kaivannon koko taloon, alamme sulkea pohjan vedeneristykseen. Tämä voi olla katemateriaali tai bitumipehmuste. Ennen kuin aloitat saviraudan sijoittamisen, on tarpeen järjestää vedenpoisto pohjasta. Voit järjestää yksinkertaisen tyhjennysputken tuotannon putkilla metrin etäisyydeltä säältä.

Kaikkien valmistelutoimenpiteiden jälkeen alamme eristää säätiön laajennetulla savella täyttämällä ne kaivalla maahan. Tämä tehdään kalvolla suljettuun kaivon pohjaan, kalvo suojaa hyvin pohjavedestä sisään sardeldiiniksi, jonka on oltava täysin kuiva.

Jos haluat luotettavampaa lämpenemistä, on täysin mahdollista täyttää se savirauta ja maanalainen tila, mutta tärkeintä ei ole unohtaa levittää elokuvan kerros.

Miten lämmittää sokea alue

Sokean alueen päätehtävänä on säilyttää kosteus ja täysi suoja sen negatiivisesta vaikutuksesta talon perustuksiin. Mutta lisäksi se suorittaa useita muita välttämättömiä toimintoja: se suojaa maata jäädytykseltä ja on eräänlainen katu talon ympärillä. Sokean alueen lämmitys laajennetulla savella auttaa säästämään paljon lämmityksessä ja suojaamaan säätöä halkeamilta.

Kaivamalla kaivantoa sokea alueelle, me laitamme kerros savi ja vedeneristys siihen. Eristeen päällä on suositeltavaa kaataa hiekkakerros ja sijoittaa erityinen materiaali, joka suojaa uutta sokea alueeltasi. Sen yläpuolelle asetetaan laajennettu savi ja sen jälkeen - kerros dronite ja hiekka. Kuten näet, sokea alue, jossa on laajennettu savi, ei vaadi erityisiä kustannuksia ja tietämystä. Ylhäältä voit helposti laittaa nurmikon tai kaataa rauniot paikallisen alueen suunnitteluun.

Sadesulatuksen ominaisuudet ja valinta

Voimme sanoa, että laajennettu savi on tavallisin talon ja rakennusten eri osien eristysmateriaali. Se on erittäin tehokas lämmitin, pitää tukirakenteet hyvin ja on täysin tulenkestävä.

On vaikea sanoa, mikä savi on eristyksellisempi, se eroaa vain jyvien kokoon, joka vaihtelee 2-40 millimetrin välillä. Nämä jyvät voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään: sora, roska, hiekka. Jokainen tyyppi sopii talon tai huoneen tiettyjen alueiden lämpöeristykseen.

Se sekoittuu hyvin betoniin ja sitä käytetään lattiaeristykseen - laajennettu savihiekka, joka on pieni betonirakenteiden täyttölaite. Lämmitettäville kellareille ja autotallilattialle hieno laajennettu savi-sora. Se on erittäin kylmäkestävää ja vettähylkivämpi kuin muut savien fraktiot. Savi-soraa käytetään pääasiassa betonin lisäaineena sen pienempien hiukkasten kanssa.

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Kattojen eristäminen laajennetulla savella
   Jotta talosi olisi lämmin, lämmitä katto. Myös katon eristys auttaa säästämään kaasua ja sähköä, jotka menevät lämmitykseen.
 2. Säätiön ja sokean alueen lämmitys - miten talon eristetty sokea alue toimii
   Sokean alueen eristämisestä on monia mielipiteitä, mutta useimmat asiantuntijat odottavat tämän menettelyn tarvetta, joka muodostaa kotitalouden perustan vahvuuden ja optimaalisen suojan. Säätiö saa.
 3. Julkisivun lämmitin ja mökin kellarikerros polyuretaanivaahto
   On erittäin suositeltavaa eristää pohja polyuretaanivaahdolla ja eristää julkisivuja polyuretaanivaahdolla. Miksi tämä materiaali? Koska sillä on useita kiistämätön ominaisuuksia, joiden ansiosta sitä käytetään.
 4. Puuhuoneen lämmitys, kellari ja pohja
   Jokaisen talon rakentaminen vie paljon aikaa ja rahaa, mutta jokaisen omistajan tehtävä on rakentaa todellinen mukava ja lämmin talo.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Voit tilata uusia viestejä sähköpostitse.

Laajennettu savi sokealla alueella yksityisen talon ympärillä

Kysymys: Onko mahdollista tehdä sokea alue talon ympärillä sardeldiolla?

Vastaus: Jos talon ympärillä oleva jalkakäytävä ei ole ajankohtainen, talon pohjaan ja vierekkäiseen maaperään tunkeutuneet vedet johtavat sen pesuun. Ja tämä voi aiheuttaa halkeamia talon seinissä tai jopa pohjassa. Ja jos talossa on kovaa maata, niin seuraukset voivat olla vieläkin vakavampia, kyllästämällä vettä maaperän jäädyttämisellä, turvottamalla ja puristamalla talon rakennetta tuhoten ne. Tämän vuoksi sokea alue on rakennettava välittömästi sen jälkeen, kun seinäpinnat ja talon kellari ovat. Talossa on kahta päällystetyyppiä - vedenpitävä ja vedenpitävä.

Vedenpitävä sokea alue koostuu hiekkalaatikosta tai kerroksesta savea, tiiliskiviä, murskattua kiviä tai soraa, ja sen päälle on vahvistettu kerros betonia, jossa on termisesti hitsatut tehtaat.

Läpäisevä otmostka käyttää suurikokoista sardeldiittiä, joka on sokea insolatiosta ja suojaa maata talon kellarikerroksen alle jäätyneeltä. Tällainen sokea alue on järjestetty, jos talon ympärillä on viemärijärjestelmä sademäärien keräämiseksi.

Harkitse hänen laitettaan. Sokean alueen kaivettuun ja varovasti täytettyyn kaivantoon sijoitamme savi- kerroksen, asetamme siihen vesikerrosmateriaalin, joka on aikaisemmin kiinnittänyt sen rakennuksen perustukseen. Vedä kerros hiekalle vedenpitävyyteen ja anna geotekstiilimateriaali DORNIT, se auttaa estämään savirakeiden puristusta alusvaatteeseen ja suojaa sokean alueen sakkautumiselta.

Slaydite-murtoluku valitaan suurella 12-30 mm: llä. Kaada vähintään 100 mm: n levymäinen savi kerros, peitä se toinen geotekstiilin DORNIT kerros ja jälleen suodatuskerros hiekkaa. Tässä on läpäisemättömän päällysteen valmis. Nyt on edelleen koristella ylempi suodatuskerros, voit laittaa valssatun vihreän nurmikon, voit käyttää ripustettua luonnonvaraista kiveä, päällystyslaatat tai yksinkertaisesti peittää se kerroksella graniittikiveä. Tämä on talon omistajan valinta.

Älä unohda, että sokea-alueen leveys riippuu sivustosi maaperätyypistä ja katon kavennusten leveydestä. Jos sinulla on tavalliset maaperä, sokea alue on 200 mm leveämpi kuin katon räystäs ja enintään 600 mm. Jos paikan päällä oleva maa lakkaa, se tehdään vähintään 1000 mm: n leveydellä.

Salaisuudet lämmittää sokea alue talon ympärillä

Rakentamisen jälkeen lähes kaikki talon kanssa säätiö, he ovat mukana asennettaessa sokea alue ja metallin lämmitys mökit. Sokea alue on erityinen betonivyö, joka on asennettu rakennuksen kehän ympärille lattian nollapisteessä.

Se suojaa taloa ja erityisesti sen pohjaa kosteuden tunkeutumiselta. Suoran luomisen lisäksi on tärkeää myös lämmittää sokea alue ja miten aiot toteuttaa sen.

Sokean alueen lämmitys ja suulakepuristettu polystyreeni

Onko sen arvoinen lainkaan tehdä sokea lämpöeristys, mitä materiaaleja käytetään ja mitä tekniikkaa toimimaan? Vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin löydät tässä artikkelissa.

1 sokea alue toiminnot

On syytä mainita etukäteen, että sokea-alueen eristys on melko epäselvä prosessi. Hänen ristiriitojaan meni jo kauan sitten. Jokainen rakennusmestari ei ole samaa mieltä siitä, että rakenteellisen elementin lämpöeristys on yleensä vaatimaton päärakenteiden näkökulmasta.

Sokea alue on itse asiassa vain ohut betonivyö talon ympärillä. Sen päätehtävänä on suojata pohja veden virtaukselta.

Tosiasia on, että kun katoaa kattoa, vesi nostaa nopeutta, vaikka muovi-ikkunoiden eristys onkin tehty. Se laskee vähitellen samaan kohtaan. Lyhyellä aikavälillä sinulla ei ole ongelmia. Muista kuitenkin, että vesi kuluttaa kiven.

Muutaman kuukauden tai jopa vuosia sen jälkeen, kun neste laski, maa putosi huomattavasti. Kaikki jäljellä oleva kosteus heikentää jatkuvasti säätiötä, mikä tekee siitä epävakaan.

Sokea alue on suunniteltu suojaamaan säätiötä ja kellarista. Se on rakennettu niin, että betonivyöhän reuna oli 20 cm pidempi kuin kattopinnan lähimmäinen reuna.

Tämä tarkoittaa, että putoava vesi osuu betonilohkoon, johon se ei enää voi vahingoittaa (ainakin suhteellisen lyhyessä ajassa) ja sitten levitä lähimpään maahan tai poistua tyhjennyskanavien kautta.

Sokean alueen toinen tärkeä tehtävä on auttaa henkilöä. Pikemminkin, tarjoamalla mukavuus liikkua ihmisiä ympäri taloa. Kuvitelkaa, mitä tapahtuisi, jos sokea betonialue ei kaataisi. Sateessa tai lunta jopa talon ympärillä tulee olemaan hyvin ongelmallinen.
valikkoon ↑

1.1 Onko tarpeen lämmittää?

Mutta miksi tehdä sokean alueen eristys talon ympärille ja kellarin eristäminen sisältä, kysyt. Loppujen lopuksi se ei edes täysin sovi säätöön, vaan toimii pikemminkin lisävisiirinä.

Ja siksi, että sokea alue fyysisestä näkökulmasta on aktiivinen elementti. Hän peittää maahan pohjan lähellä.

Sokeiden lämpöeristys käyttäen tavallista vaahtomuovia ja eristävää kalvoa

Jos maaperä kallistuu, sokean alueen puuttuminen tai lämmittämättömän betonivyöhykkeen syntyminen johtaa sen jatkuvaan jäätymiseen tai sulatukseen. Normaalille maaperälle tämä prosessi on varsin luonnollinen. Ne jäätyvät 1-1,5 metrin tasolle ja sulavat samalla tavalla lämpöä saavuttaen.

Mutta heiluttavat maaperät ovat täysin erilaiset keskustelut. Heillä on melko heterogeeninen rakenne, ja ne voivat laajentaa ja absorboida runsaasti nesteitä ja sitten sulattaa epätasaisesti, mikä aiheuttaa vakavaa painetta kellarin tasolle ja joissakin tapauksissa soclen tasossa.

Samanaikaisesti, jos kaadettiin pohjan ja jalustan muotoilu romuaineista ja omasta kädestäsi ja tehtiin kuopan eristys betonirenkaista, niin yhdessä hevosen maaperän kanssa tämä tilanne voi olla hengenvaarallinen.

Ensi kerralla saattaa näkyä halkeamia tai jopa melko vakavia vaurioita. Sillä välin kaikki tämä olisi voitu välttää, jos sinulla olisi sokean alueen korkealaatuinen lämpöeristys.

Huomaamme etukäteen, että sokean alueen lämpöeristys on järkevää, kun säätiö ja kellari lämpenevät lämpimästi. Itse sokea alue ei pysty täysin suojelemaan näitä rakenteita lämpöhäviöltä. Mutta se voi myötävaikuttaa tähän prosessiin, mikä lisää kaikkien näiden rakenteiden tehokkuutta loppujen lopuksi.
valikkoon ↑

2 Eristeiden valinta

Sokean alueen lämmöneristysjärjestelmä on äärimmäisen yksinkertainen, jotta kaikki prosessit voidaan suorittaa omalla kädellä. Mutta ennen kuin menet suoraan työhön, sinun on varmistettava, että valitset oikean eristyksen. Kaikki tässä tapauksessa lämpöeristysmateriaalit eivät toimi.

Loppujen lopuksi puhumme sokeasta alueesta. Tämä ei ole kuiva seinä tai katto. Tämä on betonirakenne, joka on upotettu maahan.

Eristeiden on oltava erittäin kestäviä, kestämään vakavia kuormituksia, eivät reagoi lainkaan kosteuteen, höyryyn, lämpötilaan ääripäihin jne. No, älkäämme unohtako, että on halukas käyttämään halvempaa lämmitintä.

Kaikkien edellä mainittujen indikaattorien perusteella on huomattava, että on mahdollista lämmittää sokea alue:

Saman mineraalivillan lämmittäminen on myös mahdollista, mutta kannattamatonta. Viimeistelyä varten sinun täytyy ostaa kalliita tuotteita, jotka on suunniteltu litteiden kattojen eristämiseen. Se on tiheä, luotettava, ei pelkää kosteutta, mutta se on arvokas.

Toinen esimerkki tukirakenteiden ja sokeiden alueiden eristämisestä penoplexilla

On kuitenkin olemassa kaikenlaisia ​​tilanteita, joten huomaamme, että voit myös käyttää kivennäisvettä. Vain normaaleissa olosuhteissa omalla kädellä on kannattavaa lämmetä itse samalla penoplexilla.
valikkoon ↑

2.1 Styrofoamin käyttö

Sokean alueen lämmitys vaahtomuovilla tai vaahtomuovilla on todennäköisesti menestynein vaihtoehto. Laajennettu polystyreeni, joka on polymeerimateriaali, joka karkeasti ottaen koostuu polymeerivaahtoseoksesta ja ilmasta, ei pelkää kosteutta tai höyryä.

Korroosio ei myöskään ole pelottavaa. Muistakaa, että vain polymeerit pystyvät selviämään meistä kaikkia. Siksi se voidaan asettaa missä tahansa kunnossa ja missä tahansa rakenteessa. Sisältää jatkuvasti jäädyttävän märän maan.

Lisäksi PSB C 35: n vaahto on todella helppo laittaa omiin käsiisi. Samanlainen tilanne esiintyy penoplexin kanssa. Lisäksi aluksi on entistä kätevämpää käyttää penoplexia. Tässä hänen lisääntynyt tiheys on tärkeä.

Jos keskimääräinen tiheys on tyypillistä tavalliselle vaahtomuoville, niin tämä indeksi on useita kertoja suurempi vaahtomuovilla.

Penoplex voi turvallisesti eristää ladatun sokean alueen missä tahansa. Myös penoplekom leikata säätiön tai kellarin tasoa. Itse asiassa juuri näille teoksille hän aluksi ajatteli.

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon avulla sokea alue eristettiin vasta sen tehokkuuden ja vaatimattomuuden havaitsemisen jälkeen.

Sinun on kuitenkin maksettava Penoplexin positiivisista ominaisuuksista. Kirjallisessa mielessä. Loppujen lopuksi penoplex on lähes kaksi kertaa kalliimpaa kuin vaahto. Ja jos puhumme halpoista vaahtomuovista seinien eristykseen, ero voi olla vieläkin havaittavampi.
valikkoon ↑

2.2 Käytetään polyuretaanivaahtoa

Polyuretaanivaahtoa käytetään usein myös sokean alueen viimeistelyyn. Tässä hänen ainutlaatuisen sovellustekniikkansa on tärkeä rooli. Polyuretaanivaahto on vaahtoavaa nestemateriaalia.

Pohja sokea alueella, joka on täytetty polyuretaanivaahdolla

Ja sitä sovelletaan samassa muodossa. Tämä on ymmärrettävä selvästi. Omalla kädelläsi, ilman mitään keinoja, et voi selviytyä eristyksen luomisesta. Mutta jos sinulla on oikeat työkalut ja ainakin jokin kokemus, niin kaikki muuttuu voimakkaasti.

Toisin kuin laajennettu polystyreeni, polyuretaanivaahtoa ei tarvitse leikata, säätää tai kiinnittää.

Kaikki, mitä teiltä vaaditaan, on toimivaltainen kaatumissuunnitelma ja enemmän tai vähemmän vakaa kehys muottiin muodossa. Tiettyyn tasoon se kaadetaan vaahdolla ja tasoitetaan, jättäen sen useita tunteja, kunnes se jähmettyy.

Se on kaikki. Tässä vaiheessa lämpöeristyksen järjestely päättyy. Se on vain kaadettava vaahtomuovieristeen päälle.

Mielenkiintoista on, että polyuretaanivaahdolla on entistäkin paremmat ominaisuudet kuin samassa polystyreenivaahdossa. Mutta kustannukset ovat hieman korkeammat. Ja jos otat huomioon myös tarpeen houkutella asiantuntijoita, ymmärrät, miksi sokea aluetta käytetään harvoin tällaisen materiaalin kanssa.

On asianmukaista lämmittää se polyuretaanivaahdolla, vain jos olet jo tilannut kaverit työskentelemään etukäteen, ja sokean alueen eristys antoi heille, niin sanotusti, kuormalle.
valikkoon ↑

2.3 Slayditin käyttö

Toinen hyödyllinen ratkaisu on laajennetun saven käyttö, vaikka se aiemmin olisi tehty lämmittämään mineraalivillaa talon alle. Slaydite voidaan lämmittää omilla käsillä, ja prosessi on äärimmäisen yksinkertainen. Kaikki, mitä tarvitset, on täyttää aikaisemmin valmistetun ja painetun tyynyn eriste.

Laajennettu savirakeet ovat halpoja, mutta niiden ominaisuudet eivät ole niin vaikuttavia. Kuitenkin olemme jo huomannut, että sokean alueen lämmöneristyvä viimeistely ei ole tärkeämpää kuin eristeen lämmönjohtavuus, vaan sen kyky kestää pitkäaikaisia ​​kuormituksia. Sisältää fyysisen.

Tällöin sardiinilla ei ole ongelmia. Ne nukahtavat samalla tavoin kuin polyuretaanivaahto. Vain valmistaa tämä prosessi voi jopa lapioida.
valikkoon ↑

2.4 Tekniikka ja vivahteet työhön

Claydite on helpoin tapa lämmittää sokea alue.

Sokean alueen eristämisellä ei pitäisi olla ongelmia. Mutta huomaamme vielä muutamia tärkeitä vivahteita, jotka voivat vaikuttaa työn laatuun.

Olisi ymmärrettävä, että sokea alue lämpenee tietyssä järjestyksessä. Useimmiten lämpökakku on yhdistelmä:

 • Särkynyt savi;
 • Hiekka tyyny;
 • Suora eristys;
 • Vahvistettu betonisuojusalue.

Savi on eräänlainen vedeneristys. Lisäksi se on erittäin huonosti jäädytetty ja pitää lämpöä hyvin. Tyynyä tarvitaan eristeen vakauttamiseksi ja suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta.

Lämmitin on asennettu suoraan sokean alueen alle. Siksi on suositeltavaa käyttää joko polymeerejä tai ei-orgaanisia varausmateriaaleja. Ne kykenevät kestämään sekä korroosiota että fyysistä paineita ylä- ja alapuolella olevista rakenteista.

Toinen tärkeä seikka on se, että sokea alue on asennettu tiettyyn kulmaan. Kulma on pieni - noin 5-10 astetta, mutta se on myös otettava huomioon.
valikkoon ↑

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Yksi betonipohjan talon pakollisista elementeistä on sokea alue, joka on noin puolitoista metriä leveä talo. Tämä muotoilu suorittaa useita tehtäviä, joista tärkeimmät ovat:

 • kosteuden poisto rakennuksen pohjasta;
 • aikaansaadaan kätevä kulku pitkin seinämiä;
 • lämpöhäviön vähentäminen kellarissa ja maanalaisissa osissa.

Nykyään pidämme enemmän, miksi on tarpeen lämmittää sokea alue talon ympärillä ja miten se tehdään oikein.

Yleinen sokea alue talon ympärillä

Toiminnallisten ja koristeellisten tehtävien ratkaisemiseksi talon perustalle kulkeva kävelytie voidaan peittää suurella määrällä erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat:

 1. asfaltti,
 2. betoni,
 3. päällystyslaatat,
 4. luonnonkivi.

Sokean alueen toimintapinta ei ole sen tärkein osa. Erityisen tärkeää on se, mikä on piilotettu näkökulmasta. Pie sokea alue, jossa on lämmitetty tai ilman sitä, on tarkoitettu oleellisesti lisätä koko talon käyttöikää huomattavasti. Pääkerrosten asettamiseksi tehdään kaivanto koko rakennuksen kehäksi, johon ne on asennettu. Jäljempänä käsitellään lisää kellarikerroksen ja sementtikentän ja muuntyyppisten eristysjärjestelmien eristysjärjestelmää.

Talotekniikka on monipuolinen ja monimutkainen. Jotkut rakentajat eivät pidä tarpeellisena tuottaa lämmitettyä sokea aluetta, koska tämä on tarpeetonta materiaalien ja vahvuuden kustannuksella. Uskotaan, että kattokerroksen lämpöhäviön pienentäminen helpottuu täysin säätiön viimeistelyllä eräänlaisella eristyksellä. Tarkastele tätä ongelmaa tarkemmin.

Pohjustuksen ulkopinnan liimaamiseen ympäröivä maa jäätyy kokonaan talvikauden aikana. Niinpä negatiiviset lämpötilat lähestyvät suoraan talon pohjaa, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä sisätilasta. Jos talon ympärillä on eristetty päällystys, kellarikerroksen maaperä ei jäätyä, mikä vähentää lämmityskustannuksia, mikä on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.

Edellä esitetyn perusteella voimme varmasti sanoa, että sokea-alueen eristys tekniikka on paljon hyödyllisempi rakenteen lämpöhäviön vähentämisessä. Seuraavassa käsitellään yksityiskohtaisesti työn järjestystä. Kun olet lukenut arvostelusi, opit oikein lämmittämään säätiön ja tekemään päällysteen, käyttämään mahdollisimman vähän materiaaleja, aikaa ja vaivaa.

Materiaalit, joita käytetään lämpimässä sokeassa

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja eristetyn kaihtovyöhykkeen valmistuksen yhteydessä käytetään useita materiaaleja, joihin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • niiden on oltava erittäin kestäviä kosteudelle, biologisille mikro-organismeille, eläimille ja hyönteisille;
 • on pidettävä eristäviä ominaisuuksiaan pitkään.

Monet nykyaikaiset lämmittimet eivät täysin täytä yllä mainittuja parametrejä. Laajimpia ovat seuraavat materiaalit:

 1. laajennettu savi;
 2. vaahto muovi;
 3. polyuretaanivaahto;
 4. polystyreenivaahto.

Harkitse kunkin näistä vaihtoehdoista tärkeimmät edut ja haitat.

Sokea alue, jossa on laajennettu savi

Saatavilla kustannuksella on toteutettu eristetty sokea alue talon ympärille tällaisesta materiaalista kuin laajennettu savi. Se on pyöristetty sintrattu savikerros, jonka matala massa ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Halutun lopputuloksen saavuttamiseksi levitetyn savikerroksen suositeltu paksuus on vähintään 500 mm. Materiaalin haitta on sen suuri vesikapasiteetti, mikä edellyttää ylimääräisen laadukkaan vedenpitävyyden toteuttamista.

Vaadittavien määrien osto ei ole vaikeaa. Sitä myydään koko maassa ja vapautetaan sekä pusseissa että irtotavarana. Tämä materiaali toimitetaan rakennustyömaalle tavaraliikenteessä, eikä sitä käytetä pelkästään sokea, vaan myös muiden rakennuselementtien lämpöeristykseen.

Lämpöeristeen vaahto

Polyfoam kuuluu myös edullisiin vaihtoehtoihin lämmöneristysmateriaaleista, joita sovelletaan tilanteessa, jossa talon ympärillä oleva sokea alue valmistetaan pohjan käsien lämmittämisellä. Tämä johtuu materiaalin saatavuudesta. Useimmilla ammattimaisilla rakentajilla on kuitenkin kielteinen asenne tähän lämmittimeen, erityisesti asennettaessa maahan. Tämä johtuu vaahdon seuraavista ominaisuuksista:

 1. se voi romahtaa kosteuden ja negatiivisten lämpötilojen vaikutuksesta;
 2. jyrsijät rakastavat häntä, jotka rakastavasti rakentavat pesänsä sisälle;
 3. Vaahto on hygroskooppinen eli absorboi ja kyllästynyt vedellä.

Edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella kellarikerroksen ja päällysteen eristys ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (vaahtoa) voidaan suositella vain laadukkaiden vedeneristysvalmisteiden valmistuksessa.

Polyuretaanivaahto sokeassa

Viime vuosina lämmin sokea alue on tehty omilla käsillä käyttäen materiaalia kuten polyuretaanivaahtoa. Sen ominaisuutena on ruiskutus millä tahansa pinnalla, joten tätä eristystä voidaan käyttää kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin - lattiat, seinät, katot, jalusta jne.

Sokean alueen polyuretaanivaahdon lämmitys

PPU: n monia positiivisia ominaisuuksia tasoittaa tarve käyttää erikoistarvikkeita ja suurta myrkyllisyyttä yhdestä seoksesta, joka vaatii suojavarusteiden käytön ja johtaa merkittävästi koko tekniikan kustannusten nousuun.

Penoplex - paras valinta

Sopivin vaihtoehto eristetyn päällysteen rakentamiseksi talon ympärille pidetään tällaisen levymateriaalin, kuten polystyreenivaahdon, käyttö. Ennen kilpailijoita se eroaa seuraavista eduista:

 • korkea kosteudenkestävyys;
 • pitkä käyttöikä yli 20 vuotta;
 • alhainen puristusaste, joka sallii kestää mekaanisia kuormituksia;
 • alhaiset levyt;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • ympäristöystävällisyys ja lämpöstabiilisuus.

Kodin ympärillä oleva penoplex-lämminverinen alue on käytettävissä myös muille kuin ammattimaisille rakentajille. Levyissä on erityinen ura-harjan telakointijärjestelmä, jonka ansiosta ne voidaan asettaa mahdollisimman tiukasti. Yksityiskohtaisemmin siitä, miten lämmitetty sokea alue talon ympärillä seuraa tässä artikkelissa.

Lämmin sokea-alueen tekniikka

Eristetyn sokea alueen laitteen askel askeleelta käsin ei ole monimutkainen käsissä, ja se on kaikkien kotitalousmestarien saatavilla. Ennen työn aloittamista suosittelemme seuraavien työkalujen valmistelua:

 • lapio ja lapio;
 • tärisevä levy tai manuaalinen särmäyslaite;
 • kotitalouksien sähkö-mikseri;
 • johto-merkintä saranalla;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli.

Teosten yleinen järjestys on seuraava:

 1. Suorita tulevan sokean alueen merkintä. Määritä tulevan teipin leveys ennalta. Tätä varten laskemme pystysuoran katon yläreunan reunasta maahan ja vetäytymme ulkopuolelle vähintään 0,5-0,6 metriä. Aseta sitten johto haluttuun etäisyyteen ja vedä se maahan asennettujen tappien väliin.
 2. Louhintatyö on kaikkein työläs vaihe. Kaikkien helppokäyttöisten työntötyökalujen avulla poistamme kaikki maaperän pohjasta johtoon vähintään 500 mm: n syvyyteen laatta- ja PU-vaahtoa varten. Kun kyseessä on sardelliittieristys, tätä arvoa voidaan nostaa 1 metriin.
 3. Kaivannon pohjassa on tarpeen tehdä hydraulinen lukko. Saviä pidetään perinteisesti paras luonnonmateriaali tähän tarkoitukseen. Pohjaan kaadetaan noin 10-15 cm: n paksuinen kerros ja päällystetään perusteellisesti. Lannoitteiden ja savimaiden läsnäollessa rakennusvyöhykkeellä voit yksinkertaisesti purkaa kaivannon pohjan.
 4. Savi kerroksen päälle, aseta kuitukangas, jota kutsutaan geotekstiliksi. Se estää myöhempien kerrosten sekoittumisen ja kasvillisuuden itämisen niin, että eristetty sokea ei tule nurmikolle. Geotekstiilien päällä kaada hiekkaa 20 cm: n kerroksella, joka tasoittuu talon kaltevuudelta, kostutetaan ja täytetään 2-3 kulkulla koko alueelle. Tarvittaessa veden sisääntulot ja myrskyvesijohdot asennetaan hiekkakerrokseen.
 5. Seuraavana vaiheena on valittujen eristysmallien asettaminen. Laattojen alla pohjan on oltava tasalaatuista. Kun taipuma havaitaan, on tarpeen poistaa levyt ja kaataa puhdas keinotekoinen hiekka. Kun olet aikaisemmin laskenut vaaditun kerroksen paksuuden, ilmasto-olosuhteista riippuen, älä osta tiettyä paksuutta. Rakentajien on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta ohuempia levyjä, jotka toisiinsa ovat päällekkäin edellisen rivin nivelet. Tämä tekniikka antaa paremman lämmöneristeen.
 6. Laattojen eristyksen päällä on betonilevyjen asennus. Jos haluat rajoittaa sitä sokean alueen kehällä, asennetaan kiinteä muotti laudalta 150x50. Betoni kaadetaan ja tasoitetaan 25 mm: n paksuisen leikattujen puuosien pidennyksen jälkeen sijoittamalla se kohtisuoraan nauhalle. Tämä yksinkertainen tekniikka estää talon ympärillä olevan eristetyn päällysteen levytyksen halkeilua.
 7. Kun betoni on asetettu, on mahdollista asettaa valittu päällystetyyppi, jolloin pinta saa lopullisen koristeellisen ilmeen. Esitelty vaiheistokohtainen opetus sokea alueen laitteella eristyksellä ja vedenpitävällä omalla kädellä mahdollistaa työn tekemisen ilman palkattua työvoimaa, mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.

Näin ollen säätiön ja sokean alueen eristys ja vedeneristys ovat melko helposti saatavilla, vaikka rakentamisen kokemusta ei olisi. Tärkein edellytys on vaiheiden järjestyksen ja niiden laadullisen toteuttamisen tarkka noudattaminen. Lopullinen valinta siitä, miten ja mitä lämmittää sokea alue talon ympärillä riippuu rakennuksen erityisolosuhteista.