Pehmopöydän sokea alue tekee sen itse: askel askeleelta ohjeita

Kaikki tietävät, että kun rakennat taloa, mökkiä tai dahaa, koko kellarikerroksen ympärillä, sinun pitäisi kaataa sokea alue päällystyslaatoista. Tämä on koko rakennuksen tärkeä rakenneosa, joka suojaa talon ympärillä olevaa taloutta jäädytyksestä (talvella) ja liiallisesta kosteudesta. Suojatoimintojen lisäksi sokea aluetta käytetään usein kävelyteinä rakennuksen ympärillä.

Sokea alue suoritetaan 1-1,5 metrin etäisyydellä talon reunasta. Betonia tai asfalttia käytetään yleisesti materiaalina. Joskus ne on viimeistelty keraamisilla laatoilla, päällystystuilla tai päällystyslaatat.

Tänään analysoidaan aihe: Kuinka tehdä päällystyslaatta oikein?

Päällystyslautojen tärkeimmät edut

Kuten voimme nähdä, on mahdollista tehdä osmokista suuri määrä materiaaleja. Niinpä olisi välittömästi huomioitava tärkeimmät edut, joita talon sokea alue, joka on valmistettu päällystyslautasta, on.

 1. Pitkä käyttöaika verrattuna muihin materiaaleihin.
 2. Kaikki työ voidaan tehdä käsin ilman ammattitaitoa ja ilman erikoislaitteita.
 3. Ei vaadi vahvistuspohjaa (vahvistuskerros), mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.
 4. Valtava valikoima päällystyslautojen muotoja ja värejä, mikä sopii täydellisesti lähes mihin tahansa muotoiluun.
 5. Tarvittaessa on olemassa mahdollisuus peittää osittainen sokea alue sulautetun viestinnän korjaamiseksi. Tarvittaessa voit täysin purkaa sokean alueen ja käyttää päällystyslaattoja muualla.

Sokean alueen vaatimukset

Sokean alueen leveyden laskemiseen käytetty kaava on: katon ulkoneman pituus seinästä on + 30 cm.

Sokean alueen on oltava kiinteä, keskeytyksettä talon ympärillä.

Seinän kaltevuus muodostuu pohjan muodostuksen vaiheessa, sen tulisi olla 5-7 astetta.

Olisi annettava tyhjennysjärjestelmä. Tämä on tehtävä siten, ettei vesi pääse tunkeutumaan maan kerrokseen välittömästi sokean alueen takana.

Sokeat päällystyslaatat tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita

Aluksi, jos talo on uusi, asiantuntijat suosittelevat sokea alueen tekemistä vuodessa. Tänä ajanjaksona talon ympärillä oleva maa asettuu, mikä ei salli sokean alueen menettää käytön aikana.

Älä jätä tätä prosessia loputtomiin, sillä kosteus voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa säätiölle.

Maaperän liiallinen kosteus talven aikana johtaa turvotukseen eli vesipisaroiden kiteytymiseen ja maaperän tilavuuden lisäämiseen. Tämä maa painostaa pohjaa tai nostaa sitä, mikä johtaa muodonmuutokseen ja tuhoamiseen.

Aihe on suuri ja sisältää useita pisteitä (vaiheita):

 • Valmisteleva vaihe.
 • "Kakun" pohjan suunnittelu sokea alueen alla.
 • Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen.
 • Vedenpitävä ja eristävä kerros.
 • Asettelemalla päällystyslaatat.
 • Sauman tiivistys

Valmisteleva vaihe

Merkitsemme. Tällöin tarvitsemme mittanauha (5 - 10 metriä), puiset tangot (voit ottaa kappaletta vahvikkeita), rakennusjohdin (lanka).

Määritämme leveyden kuten edellä mainittiin, lisää vain 10 cm (tämä on reunan leveys). Aseta panokset kulmien ympärille talon ympärille ja seuraavaksi noin 2 metrin etäisyydellä toisistaan. Venyttämme langan.

Jos talo on vanha, irrota vanha sokea alue. Älä unohda puhdistaa säätiötä, joka oli kerroksen irtotavarana "tyynyjä".

Myös kaikki viat on korjattava, jos ne ovat läsnä.

Jos rakennus on uusi, teemme kaivausta. Sen pitäisi välittömästi ottaa huomioon se, että siellä on paljon maata ja se on sijoitettava jonnekin. Oven syvyys on 30-40 cm.

Tässä on otettava huomioon se, että jalkakäytävän ja suihkukaapin korkeus on hieman suurempi kuin pohjan paksuus laattojen asettamiseksi, joten ojan pohja on eri tasoilla.

Myös jalkakäytävän ja sademetsän alla tulisi olla 5-10 cm: n pituinen sohva tyyny. Kaivannon pohja on puhdistettava juurista ja täytettävä.

Tätä varten on parempi vuokrata värisevä levy, mutta voit tehdä sen omilla käsilläsi. Myös asiantuntijat suosittelevat kaivannon pohjan hoitamista jatkuvatoimisilla herbisideillä (Agrokiller tai Tornado), jotka estävät rikkakasvien kasvun. Voit myös asettaa geotekstilikerroksen, se on luotettava ja kestävä materiaali.

Pohjan "kakun" suunnittelu sokean alueen alla

Kun ymmärrämme perustan - se on monikerroksinen rakenne, jossa jokainen kerros suorittaa sen erityistoiminnon.

Ensimmäinen kerros on savi. Toisin sanoen asetamme kerrokselle noin 5-10 cm paksua saven kerrosta maadoitettuun maahan. Savi on vuotanut vedellä lisäämällä nestemäistä lasia ja rypistynyt.

Tämän seurauksena lasi reagoi saven kanssa ja alkaa kiteytyä. Päivä on jätettävä sellaisenaan. Savu suojaa kosteudelta maasta.

Jätä 1-2 cm etäisyydellä kerrosten ja kellari seinän väliin. Tämä etäisyys on täynnä eristys-, hiekka- tai vaippa-teippiä. Tämä lämpöliitos estää sokean alueen halkeilua ja muodonmuutosta.

Savien sijasta voit myös käyttää kahta kerrosta olevaa muovikalvoa tai kaataa betonipinta 5-10 cm paksuiseksi (tämä vaihtoehto nostaa sokean alueen kustannuksia).

Toinen kerros on hiekkaa. Hiekkaa voidaan käyttää mitä tahansa pestä. Kerroksen paksuus on myös 5-10 cm. Hiekkaa ei saa kastella jatkuvatoimisesti, mutta käytä suutinta tasaiselle kastelulle. Vain murskata. Hiekkakerroksen avulla voit jakaa tasaisesti sokea alueen koko rakenteen kuorman maahan.

Kolmas kerros on raunio. Kerros vaihtelee myös 5 - 10 cm: sta. Jätteiden murto-osan tulee olla 20-30 mm. Tasajännite tärytyslevyn avulla.

Hiekkapohja estää veden kapillaarinen nousu sekä luo ilmatyynyn, mikä puolestaan ​​lisää eristysominaisuuksia.

On huomattava, että aluslevyn muodostamisvaiheessa on välttämätöntä asettaa kallistuskulma ensimmäisestä kerroksesta. Kallistuskulman muodostamisen helpottamiseksi asiantuntijat suosittelevat korkeuseron säätiön reunasta sokean alueen reunaan noin 1-2 cm.

Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen

Yläosat ovat eri korkeuksilla ja paksuuksilla. Jalkakäytävän alla on myös tehtävä 5-10 cm: n rakeinen tyyny. Rajat asennetaan tiukasti jännitetyn kierteen ympäri koko kehälaatua pitkin. Kiinnitys valmistettu sementtilaastilla.

Liuos koostuu sementistä, hiekasta ja murskakivestä suhteessa 1: 3: 4. Sementtilaasti asetetaan kaivannon pohjalle ja rajat asetetaan samalle tasolle, ja loput liuoksesta kaadetaan maata ja jalkakäytävän väliseen tilaan.

Sinun tulee tarkkailla tarkasti reunojen ympärillä olevia reunuksia. Reunat ovat yleensä 3-5 cm maanpinnan yläpuolella.

Tässä vaiheessa on myös välttämätöntä säätää putkien ja viestinnän muodostamisesta. Putket asetetaan kerääjältä viemäreihin. Jos käytät sadevesijärjestelmän alustoja, ne asetetaan sementtilaastikerrokseen sokean alueen sisällä. Älä unohda putkien esijännitystä ja astioita sademäärää, noin 2-3 astetta.

Vedenpitävä ja eristävä kerros. Sora-alueen vedeneristyskerros olisi asetettava soran päälle. Vedeneristysmateriaalina voit käyttää polyeteenikalvoa, katemateriaalia, EPDM-kalvoa tai vedenpitävyyttä.

Vedeneristysmateriaalin asettamisen tulisi olla kahdessa kerroksessa, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm. Itsensä välillä ja päällekkäisyydellä pohjaseinälle sokean alueen tasolle. Liimataan kaikki saumat rakentamisnauhalla. EPDM-kalvo asetetaan yhteen kerrokseen, koska materiaali on raskas ja kestävä.

Yksi miinus korkeat kustannukset. Vedeneristyskerros estää hiekka- tai sementtilaastia pääsemästä raakarakenteen koloihin.

Päällystyslaattojen päällystyslaattojen lämpöeristys valmistetaan suulakepuristetulla suuritiheyksisellä polystyreenivaahdolla (vähintään 50 kg / m2). Eristeen paksuus riippuu alueesta, jossa asut. Yleensä tämä kerros on 5-10 cm.

Nauhalumpuissa on käytettävä sekä sokea aluetta että itse säätiötä. Mutta paaluilla rakennettuihin taloihin sokeiden pylväiden ei ole järkevää lämmittää, koska lämmön säästäminen on mahdotonta.

Lämmitintä päälle on suositeltavaa peittää kalvon tai geotekstilien kerros materiaalin suojaamiseksi liuoksen tai crimperin haitallisilta vaikutuksilta.

Päällystyslautojen asentaminen

Laying laatat voidaan tehdä gorstsovka tai käyttämällä sementti laasti.

Vedeneristyseristyksen jälkeen viimeinen sementti-hiekkalaatan rivi on 5-10 cm paksu. Voit tehdä sen itse, sekoita hiekkaa ja sementtiä suhteessa 1 - 4.

Voit ostaa valmiita bulk-sekoituksia eri kokoonpanosta. Aiemmin aina käytettiin kerrosta puhdasta hiekkaa, ilman sementtiä, mutta käytännön mukaan on parasta olla tallentamatta ja käyttämästä taaksepäin. Laatta asetetaan kellari seinästä jalkakäytävän reunaan.

Voit sijoittaa lähelle toisiaan, tai voit käyttää ristejä (kuten kun asetat keraamiset laatat) ja jätä yhtäläiset aukot.

Omalla kädelläsi voit myös asettaa päällystyslaatat sementtilaastille. Tätä varten teemme myös alla olevan hiekkakerroksen, jonka paksuus on 5-10 cm.

Sitten ylhäältä laitetaan kermainen kerros 2-3 cm paksua sementtilaastia ja laita siihen laatat tai päällystekivet. Noudata tasoa ja kaltevuutta rakennustason avulla, leikkaa laatta kumi-vasaralla.

Asiantuntijat eivät suosittele laimentavan suurta määrää ratkaisua kerralla, koska se nopeasti ratkaisee ja menettää sen johdonmukaisuuden. Asettelu toteutetaan myös kaukana kulmasta kellarikerroksesta.

Laatat leikataan timanttipyörällä varustetulla hiomakoneella. Ja älä unohda omien turvallisuutesi (lasit, kengät ja suojavaatteet).

On myös mahdollista asentaa päällystyslaatat betoniin. Tämä tehdään tapauksissa, joissa osa laatikosta on osa pysäköintitilaa.

Sitten soraa ja eristyskerrosta tehdään betonikerros, jonka paksuus on noin 10 cm ja älä unohda kaltevuuden muodostumista. Odotamme, että betoni kuivuu - noin 14 päivää, ja laita laatta laastilla tai liimalla.

Jos sinulla on jo konkreettinen jalkakäytävä ja haluat hienosäätää sisustusta ja sisustusta ja aseta päällystyslaatat. Tarkista betonipinnan halkeamat, reiät ja sirut.

Jos virheet eivät ole merkittäviä, suljemme ne sementtilaastilla. Jos sokea alue on voimakkaasti vaurioitunut, asiantuntijat suosittelevat betonipinnan purkamista ja uudelleenvalmistusta.

Sauman tiivistys Jos laatoitamme laattoja kuivalla tavalla, saumat tehdään välittömästi koko sokea alueen asennuksen jälkeen. Tätä varten käytä vaunua - vain sementin ja hiekan suhde 1 - 3.

Tällöin koko pinta irrotetaan vedellä ruiskutuspistoolin avulla, tarvittaessa vuorilla. Saatat joutua toistamaan useita kertoja. Sen jälkeen 2 vuorokautta laatta ei saisi astua ja laittaa jotain raskaaksi.

Jos asetit päällystyslaatat laastille, odota 48 tuntia, kunnes laasti asetetaan. Ja vasta sitten suljemme saumat. On myös mahdollista käyttää gartsovkaa tai sementtilaastia.

Tiivisteen tapaan saumat täytetään sementtilaastilla. Jos rakenteessa on liitos, voit kirjoittua heti. Odotamme 48 tuntia, sitten kostutetaan vedellä ja hankaa saumat harjalla.

Asiantuntijat suosittelevat kvartsihiekkaa täyttääkseen nivelet. Koska hänellä on kyky kiiltää hiukkasia omalla painollaan. Mutta se on kallis ilo.

Voit korvata urahiekkaa, mutta se on pestävä ja seulottu. Joki-hiekka ei sovi tähän tarkoitukseen.

Teemme päällystyslaatat omin käsin

Jos aiot päällystää päällysteen päällystyslaatat, ympäröivä alue on myös koristettava laatoilla tai päällystystuilla.

Valmiiden tuotteiden hinta on melko korkea, joten päällystyslaatat voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten tarvitsemme betonisekoittimen, sementin M500, murskakiven (pieni murto), hiekan, muotin, tärinän pöydän, pehmittimen ja värin.

Lomakkeet ovat saatavilla ilmaiseksi. Jotkut asiantuntijat tekevät lomakkeita itse.

Ne on pestävä, kuivattava ja tahriuduttava sisäpuolelta pinta-aktiivisella aineella (pesuainetta), joten on parempi käyttää harjaa.

Vibrotable voidaan vuokrata tai tehdä itsenäisesti. Kotona voit käyttää vanhoja pesukoneita. Laitetaan märkä takki tai huopa rummulle ja asetamme spin-tilaan suurimmalla nopeudella. Joten saamme täydellisen tärinän pöydän.

Sekoita valmistelemaan betonimyllyssä jatkuvasti sekoittaen. Seoksen koostumus: sementti - hiekka - sora / 2: 2: 2. Pehmittimiä myydään myymälässä, se lisätään ohjeiden mukaan.

Kohler laimennettiin myös ohjeiden mukaisesti ja lisättiin liuokseen. Kaikki sekoitetaan perusteellisesti, kunnes homogeeninen kermainen massa.

Sitten tuloksena oleva liuos kaadetaan muotteihin Inu-lattian lattialle. Ja panimme tärytystekstiin tai pesukoneeseen noin 3 minuuttia.

Sitten kaada liuos lomakkeiden reunoihin ja pudota myös värähtelevä pöytä 3-5 minuuttia. 48 tunnin ajan lomakkeet sijoitetaan tummalle viileälle paikalle ja peitetään muovikelmulla.

2 päivän kuluttua laatta tulee poistaa muotista. Voit tehdä tämän upottamalla lomakkeen 30 sekunnin ajan kuumassa vedessä (70 astetta) ja kevyesti napauttamalla laatta siirtyy pois lomakkeesta.

Vain 3-4 viikon sisällä on mahdollista käyttää laattaa, koska se saa lopullisen voiman tänä aikana. Tällä kertaa se on säilytettävä paaluilla tasaisella pinnalla.

johtopäätös

Meidän artikkelissamme yritimme kuvata vähitellen päällystyslaatan päällystystekniikan koko tekniikkaa. Toivomme, että tiedot auttavat sinua tekemään oikein sokean alueen omassa talossasi. On syytä huomata, että tämä sokea alueen järjestäminen ei ole halpaa.

Jos teet kaiken omalla kädelläsi, tarvitset 2-3 päivää, ja voit säästää melko paljon rahaa, koska erikoisryhmä tarvitsee sinulle noin 2000-3000 ruplaa yhtä juoksumittaria varten.

Tämä kustannus sisältää koko louhintatöiden luettelon (vanhan sokean alueen purkaminen), ennen kuin päällystyslaatat tai päällystyskivet on tehty ja tämä on ilman materiaalien hintaa.

Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

 • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
 • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

 • sementti;
 • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

työkalu:

Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

Huom.
Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

Toinen kerros on hiekkaa

Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

Kolmas kerros - murskattu kivi

Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

Betonipäällysteiden levyt

Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

Betonia käytetään uudena tukikohdana.

Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

Teosten sarja:

 • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
 • muottien asennus;
 • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
 • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
 • roskien täyttö;

  Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

 • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
 • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
 • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

 • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
 • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
 • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
 • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

Ennen työn aloittamista suoritetaan:

 • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
 • kaikkien virheiden poistaminen:

  - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

  - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

 • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
 • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
 • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

Sokean alueen tekeminen kotona

Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

Taustalevyjen sokea alue: asiantuntijoiden suositukset, askel askeleelta video

Talon rakentamisen päätyttyä on tarpeen jatkaa sen parantamista. Tähän kuuluu julkisivun viimeistely, maisemasuunnittelu, myrskyviemäröinti ja niin edelleen.

Tärkeä askel on sokea alueen valmistus. Tässä artikkelissa tarkastellaan sen päätavoite ja miten se tehdään. Erityisesti, miten sokea alue on valmistettu päällystyslautasta omiin käsiinsä.

Miksi sitä tarvitaan

Talon sokea alue hoitaa useita toimintoja:

 • Suojaa pohjan kosteuden tunkeutumiselta. Kadulta puolelta se kohtaa sadevesiä, sulaa lunta ja muita ilmakehän ilmiöitä. Sokea alue poistaa kosteuden sivulle.
 • Lämmitysaineet. Sokean alueen valmistuksen tekniikan mukaisesti se estää perustan jäätymiseltä. Sen kustannuksella maaperän turvotusta ei oteta huomioon, ja pohja testaa huomattavasti pienempiä kuormituksia.
 • Liikkua. Voit helposti päästä mihin tahansa talon julkisivuun sen ympärillä.
 • Esteettinen ilme. Ulkopuolella talossa on viimeistelty ulkoasu. Vaikka koristeellinen tarkoitus ei ole tärkein asia, sen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Talon ympärillä olevat päällystyslaatat sokea alue antavat rakennuksen ulko- puolelle tietyn iskunkestävyyden.

Astelevyjä - miksi hän on?

Useimmissa tapauksissa sokea alue on betonista - se on halvempaa, helpompaa ja nopeampaa.

Mutta päällystyslautojen talon ympärillä on sen positiiviset puolet:

 • Kaunis näkymä koko käyttöiän ajan.
 • Rakennustyöhön ei tarvitse sisällyttää erikoislaitteita.
 • Lujittavan kehyksen valmistusta ei tarvita.
  Tarvittaessa voit helposti tehdä korjauksia. Riittää korvata useita erillisiä osia ja sokea alue taas on kaunis ulkonäkö.
 • Kyky valita haluamasi väri rakennuksen julkisivun alla.
 • Voit tehdä omalla kädellä sokean alueen talon ympärillä, mikä säästää perhebudjetin.
 • Likainen betonointi on suljettu pois.

Mitä pitäisi olla

Ennen kuin tarkastelemme askel-askeleelta ohjeita, selvitämme sokeiden alueen vaatimukset:

 1. Talon ympärysmitta, sen pitäisi olla keskeytyksettä.
 2. Seinästä on oltava vähintään 600 mm. Räystäsulkuneuvojen perusteella sen pitäisi olla 200 mm leveämpi. Tarvittaessa, ja sitä voidaan lisätä.
 3. Muista piirtää puolueellisuutta talosta. Sovituslautojen tarpeeksi kaltevuus 3 astetta.

Teknologinen prosessi ja tarvittava materiaali

Kaikissa teoksissa on seuraava järjestys:

 1. Maaperän poistaminen.
 2. Puuttaminen.
 3. Eristyksen ja vedenpitävyys.
 4. Jalkojen asennus.
 5. Myrskylautojen asennus.
 6. Päällystyslaatat.
 7. Täyttävät liitokset.

Näiden työvaiheiden suorittamiseen tarvitaan joukko seuraavia materiaaleja:

 • Kiertokivi
 • Rulla vedeneristys.
 • Geotekstiilit.
 • Jäitä.
 • Sementti M300.
 • Lastuja.
 • Savea.
 • Määritä myrskyviemäri.

Myös seuraavia työkalupakkia tarvitaan:

 • Rulettia.
 • Merkkijousi ja tappi.
 • Tasolla.
 • Lapio.
 • Kumi-vasara.
 • Putki betonin sekoittamiseen.
 • Lastaa.

Yksittäisten olosuhteiden perusteella laitepakkaus voi poiketa hieman. Luettelo on jotain, jota ilman ei pitäisi tehdä.

Askel askeleelta

Nyt tutustumme askel askeleelta opetukseen, jossa on yksityiskohtainen kuvaus jokaisesta työvaiheesta.

koulutus

Ennen sokea aluetta sinun on tehtävä useita töitä valmistelualueella. Ensimmäinen vaihe on vanhan sokean alueen purkaminen. On välttämätöntä puhdistaa osa säältä, joka on piilossa mistään lian.

Seuraavaksi poistettiin hedelmällinen maaperän kerros. Jos myrskyjätevesi asennetaan, putkien ja aluslauttojen syvennykset louhitaan.

Tarvittaessa se voidaan kaataa. Jos kiirehdit, sokea alue yksinkertaisesti laskeutuu ja rikkoo sen koskemattomuutta. Tässä vaiheessa on tarpeen laskea sokea alueen leveys.

No, jos se sopii päällystyslautojen kokoon. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden laittaa leikkaamatta. SNiP 2.02.01-83 mukaan sängyn syvyyden tulisi olla vähintään 15 cm.

Asiantuntijat suosittelevat 40 cm: n syvyyttä. Jos maaperä on savi, niin savi linna on poistettava. Syvyys voidaan pienentää 30 cm: iin.

Kun kaivoi syvennyksen säätöalueen ympärillä, pohja on pakattava ja tasoitettava. Jotta rikkaruohojen kasvua voidaan pitää pois, on suositeltavaa käsitellä sänky herbisidien kanssa, esimerkiksi Agrokiller, Tornado ja muut.

merkki

Seinästä ja säätiön kulmasta mitataan ennalta määrätty etäisyys ja vasaran tapit maahan. Vedä myös merkkijono. On suositeltavaa tasata köysi.

Tämä tehtävä yksinkertaistaa lasertasoa. Suurin sallittu poikkeama on enintään 10 mm pitkä.

Making kakku sokea alue

Talon ympärillä oleva sokea muistuttaa "kerros kakkua". Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tiukasti noudatettava kerrosten järjestystä. Vaihe 1 - hydraulinen lukko. Tämä kerros on välttämätön, jos maaperä ei ole savi.

Kaadettuun pohjaan kaadetaan kerros 100 mm: n saviä. Välittömästi muodostunut bias pois talosta. Lisäksi kaikilla kerroksilla on jo tarvittava kaltevuus.

Savien sijaan käytetään myös PVC-kalvoa, geotekstiilejä ja vastaavia materiaaleja. Tämä vedeneristysmateriaali on päällekkäin toistensa kanssa ja soittamalla pohjaan. Poistaa jännityksen.

Osittaiset taitokset ovat sallittuja, joten maaperän liikkumisessa vesieristysmateriaali ei murota. Kalvon vastakkaisessa päässä seinään kaadetaan soraa soraa, johon myrskyputki ja viemäri on asennettu.
Video-ohjeet - laatan oikeanlaisen valmistuksen laatoille

2. vaihe - hiekka

Hiekkakerros on tehty jopa 50 mm: n paksuiseksi. Hiekka on tasaisesti tasoitettava, hieman kostutettava vedellä ja täytettävä. Hiekka on välttämätön hydrovarren suojelemiseksi seuraavalta kerrosaltaalta. Tässä vaiheessa on tarpeen asettaa kaikki tarvittavat tiedot ja asentaa tyhjennysaukot.

3. vaihe - rajojen asentaminen

Jalkakäytävän asennus tehdään venytetyllä langalla. Ulkopuolelta reunus on betonoitu. Kellarin puolelta, se pidetään tilapäisesti tapilla. Jäykisteen asennus on tehtävä tiukasti tasolla. On myös tarpeen tarkkailla etäisyyttä seinältä.
Videosuositukset, joilla asennetaan jalkakäytävä sokean alueen valmistukseen

4. vaihe - murskattu kivi

Tässä vaiheessa vuodevaatteet on täynnä soraa. Paksuus voi olla 50-100 mm. Sora pitää pitää jalkakäytävän, jotta köydet voidaan poistaa. Runkomateriaalikerros tasoitetaan tasaisesti ja räjähtää. Nukkumisen jälkeen pieni kerros hiekkaa.

5. vaihe - sementti-hiekka

4 osaa sementistä vastaa yhtä osaa hiekasta. Jos seinämän kaltevuutta ei ylläpidetä, se muodostuu tällä viimeistelykerroksella. Tee näin yksipuolisen taso asennettuun jalkakäytävään, ja toinen puoli on suunnattu seinälle. Talon kaltevuuden tulee olla sama. Myös tässä vaiheessa tapahtuu myrskyn keräämisen lopullinen asennus. Sen on oltava tasainen jalkakäytävän kanssa. Ulkopuolella reunus on ripoteltu pohjamaalilla, jotta se olisi vakaampi.

6. vaihe - päällysteen päällystäminen

Nyt laatta on sijoitettu sokeille alueille. On aloitettava seinältä. Asennettu laatta tulee painautua kumi-vasaralla. Samalla tasolla ja puolueellisuutta syrjään talo on valvottu.
Kuinka laittaa päällystyslaatat - videokäsky

7. vaihe - täyttöliitokset

Viimeisessä vaiheessa on vielä täytettävä kaikki kaistaleiden väliset aukot. Sementti-hiekkaseoksen täyttöä varten käytetään. Kaada seos ohut kerros koko laatta päälle ja tasoita se luudalla.

On tärkeää varmistaa, että kaikki aukot täytetään tasaisesti, joten ei tarvitse kiirehtiä. Sen jälkeen kaakelilevy kaadetaan vedellä niin, että sementti tarttuu.

Vihjeitä ja temppuja

Jotta sokea alue talon ympärillä toimi pitkään aikaan, on noudatettava edellä kuvattua tekniikkaa.

Huomaa myös seuraavat vinkit ja temput:

 • Voit kuulla mielipiteen, että tällaista rakennetta on vahvistettava. Mutta tämä on tarpeetonta, koska autot eivät aja sokea alueelle. Valmistettu muoto täydentää täysin henkilön painoa.
 • Määritä sokean alueen leveys laattakoon mukaan. Tämä poistaa tarpeen leikkaamisen.
 • Karkeasti kumpaankin kerrokseen poista vedosta.

johtopäätös
Kuten olemme nähneet, tehden päällystyslaatat talon ympärillä omilla kädillä on aivan todellista. Tässä artikkelissa voit oppia oikein ja paremmin tekemään sen niin, että sokea alue toimi pitkään aikaan, ja se täytti sen päätavoite. Toivomme, että tämä materiaali on auttanut sinua ymmärtämään teknisen prosessin ja on herättänyt halu työssään.

Seinälevyn sokea alue tekee sen itse

Sokea alue ei ole pelkästään suoja kosteudelta ja jäätymiseltä, vaan myös rakennuksen koriste-elementti, joka antaa sen ulkonäöltään täydellisyyden ja viehätyksensä. Lisäksi sokea aluetta käytetään usein polun varrella talon seinää pitkin, joten seinälevyn sokea alue täyttää täydellisesti sille tarkoitetut toiminnot.

Etulevyn tai päällystyskivien etuja ovat:

 • Säätiön hyvä vedeneristys ja lämpöeristys;
 • Pitkä käyttöikä;
 • Tätä varten ei tarvita raskaita koneita ja kuutiometrejä betonista, kaikki työ voidaan tehdä käsin;
 • Vahvistushäkkiä ei tarvita;
 • Sälekaihtolevyalueet ovat esteettisesti miellyttäviä, ja oikea valikoima laattoja tai päällystystekkejä sopii mihin tahansa rakennuksen tyyliin;
 • Tarvittaessa sokea alue voidaan purkaa osittain ja asentaa sitten. Tämä on tärkeätä, kun korjataan viestintää.

Sokean alueen käyttämiseksi voit käyttää lähes kaikkia päällystyslaatoja tai päällystystekkejä. Lisäksi tarvitset:

 • Raja laatat;
 • Valssattu vedeneristys tiheä kalvo ;;
 • Hydrauliikkalaitetta oleva savi;
 • hiekka;
 • Murskattu kivi;
 • geotekstiilit;
 • Pieni määrä sementtiä nivelen kiinnittämiseksi;
 • Jätevesien - keräilijöiden ja putkien läsnäollessa.

Kestää yleensä muutaman päivän päästä tehdä päällystyslaatat tee-se-itse yksityisessä talossa, ja suurimman osan ajasta tarvitaan kerrosten kaataamiseen ja tampereihin. Laattojen asettaminen itse ei vie paljon aikaa.

Tekstiilien levytekniikka

 1. Määritä sokea alueen leveys valitun laattaosan leveyden perusteella ottaen huomioon rajan leveys. Merkitse sokea alue mittanauha, tangot ja lanka ja poista maaperä noin 40 cm: n syvyyteen. Jos maaperä on savi, se riittää poistamaan 30 cm.
 2. Tasaa tuloksena olevan kaivannon pohja ja aseta kymmenen senttimetrin kerros saviä, mikä tekee pienen kaltevuuden alapinnan seinistä ulkopuolelle. Savi varovasti kaatui. Tontilla, jossa on savimaata, tätä toimenpidettä ei voida suorittaa.

Sokea alue, joka on valmistettu päällystyslaatoista - ei ole halvin tapa, ja suurin osa kustannuksista johtuu itse laattojen hankinnasta. Kuitenkin laatta vapaan ajan läsnä ollessa voidaan tehdä itsenäisesti, sen hinta samanaikaisesti pienenee kahdella tai kolmella kerralla.

Kivenlohkojen ja päällystyslautojen valmistus

Seinälevyt koostuvat korkealaatuisesta betonilaastista, joka koostuu sementtibrändistä M500, hiekasta, hienojakoisesta täyteaineesta, pehmittimestä ja väristä. Sen valmistukseen tarvitaan erityisiä lomakkeita, jotka voidaan ostaa tilaustyönä laitteiston valmistajalta keräilijöiden valmistukseen. Voit myös käyttää kotitekoisia lomakkeita. Lisäksi laattojen valmistukseen tarvitaan värähtelevää pöytää, jonka rooli on helppo pelata vanha automaattinen pesukone, joka kytkeytyy päälle spin-tilassa.

Julkisivun ja laatan valmistustekniikka:

 1. Valmistavat muodot: pestään pölyltä, kuivataan ja sijoitetaan värähtelevään pöytään. Sisäpinta käsitellään harjalla, jossa on astianpesuaine.

Päällystyslautojen sokea alue, joka on tehty omilla käsillä, ei käsittele vakavaa iskuasi lompakkosi palvelemiseen uskollisesti monien vuosien ajan. Sokean alueen eristysominaisuuksien parantamiseksi on myös mahdollista tehdä pohjan eristys käyttämällä vaahtokastetta.

Sokea alue putoamisen laattojen talon ympärillä

Usein näet betonista sokeita alueita. Nykyään ne ovat yhä useammin päällystyslaatat. Tämän materiaalin käyttö mahdollistaa itsenäisen työskentelyn. Laatoitus on erittäin helppoa. Tämä sokea alue tarjoaa luotettavan suojan pohjalta ylimääräisestä vedestä. Lisäksi, kun teet tällaista kävelytietä talon ympärillä, on mukava liikkua. Sokea alue on valmistettu päällystyslaatoista omilla kädilläan nopeasti, jos noudatat ammattilaisten neuvoja. Työ auttaa lukuisia valokuvia.

Ominaisuudet luovat sokean alueen tehdä sen itse

Suoritteli kahden kerroksen talon sokean alueen. Yksi niistä on sisäinen (substraatti) ja toinen on ulkoista. Viimeisenä on päällystyslaatat. Jotta kunkin kerroksen tehokkuus olisi mahdollisimman tehokas, se tulisi asettaa tiettyjen vaatimusten mukaisesti. Jos noudatat niitä, asennusprosessi kuluu nopeasti, ja tulos miellyttää talon omistajia.

Ensiksi valitaan sokean alueen materiaalit:

 • Taivutusalustat. Aloittelevien rakentajien pitäisi ottaa yksinkertainen laatta tiilen alla. Monet käsityöläiset uskovat, että suuri laatta koko, muninta on nopeampi. Tämä lausunto on kuitenkin perusteellisesti väärin. Tällaisten elementtien kohdistaminen on paljon vaikeampaa. Sokea alueelle valitse 40 mm: n laatta.
 • Jäitä.
 • Vedeneristysmateriaali.
 • Eristys - et voi käyttää sitä.
 • Savi - tarvitaan hydraulisen lukon suorittamiseen. Kokeneet rakennuttajat neuvovat valitsemaan öljyistä saviä, joka sisältää vähän hiekkaa ja erilaisia ​​epäpuhtauksia.
 • Hiekkaa. On parempi, jos se seulotaan.
 • Murskattu kivi Sitä käytetään tekemään kuiva tyyny alla kaakeli. Jos haluat järjestää korkealaatuisen tyynyn, sinun on valittava murskattua kiveä, jonka koko on 20-30 mm.
 • Sementti jauhe.
 • Putkikommunikaatio.

Lisäksi työhön tarvitaan tiettyjä työkaluja. On välttämätöntä valmistaa etukäteen lasta, lapio, kapasiteetti, jossa betoniliuos valmistetaan, ja bulgarialainen.

Sokean alueen sijoittamiseen käytetty aika riippuu pinnan pintamuuttujista - alueesta, valmiustilasta. Suurin osa työstä kuuluu säätiön valmisteluun. Jos haluat suorittaa kaikki toimenpiteet oikein, sinun täytyy oppia muutamia sokeiden alueen rakennetta.

Sivuston valmistelu

Sokeripinta-alaa talon ympärillä voidaan järjestää sekä uuden että vanhan rakennuksen pohjalle. Ensimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä poistaa osa maaperän kerroksesta. Kun rakennat sokean alueen olemassaolevalle talolle, poista vanha pinnoite ja puhdista pohja. Suorittaessaan myrskyviemärin sokea alueen reunaan on järjestetty putken syvennys.

Mikä on sängyn leveys, määritetään ottaen huomioon jalkakäytävän ominaisuudet. Sopivasti, jos sokean alueen leveys on yhtä suuri kuin laattojen mitat. Tällöin leikkaaminen ei ole välttämätöntä. Työ vähenee huomattavasti, eikä jyrsin tarvitse käyttää.

Mikä on sängyn syvyys, riippuen pohjan kerrosten korkeudesta. Se on yleensä 150 mm. Käytännössä tämä luku nousee kuitenkin 400 mm: iin. Savi lukkoa ei saa tehdä, jos maa on erittäin savi. Tässä tapauksessa voit poistaa vain 300 mm.

On syytä muistaa, että maan kaivauksessa muodostui suuria maapalloja. On tärkeää määrittää välittömästi, mihin se sijoitetaan. Jos et ajattele sitä etukäteen, pengerrys häiritsee alueen liikkumista. Sängyn pohja on painettava huolellisesti. Tämä työ tulee tehdä, kunnes maa pysähtyy liikkumasta työkalun puhalluksen alla.

merkki

Merkin tekemiseksi on tarpeen asettaa tangot sängyn kulmille ja venyttää merkkijono niiden väliin. Hänestä tulee opas. On tärkeää kiristää sitä käyttämällä tasoa, joten voit tehdä tasaisen pohjan sokea alueelle.

Kuten kohdassa SNiP III-10-75 on osoitettu, on kiellettyä taivuttaa sokean alueen reunaa yli 10 mm. Tämä edellytys on täytettävä, jos sokea alue on varustettu suorilla osuuksilla. Jos työ suoritetaan yksityisomistuksessa, käsittelijä voi säätää tätä parametria.

Sokean alueen syy

Pohjamateriaalilevyt on tehty kerroksittain. Sen pitäisi olla korkealaatuista. Tällaiset tuotteet ovat hyvin samanlaisia ​​kuin kerros kakku. Voit säästää materiaaleja vähentämällä kerroksen paksuutta. Jalkakäytävälaatta tehdään usein itsenäisesti.

Hydrolockin luominen

Sokea alueella on oltava tietty kaltevuus veden valumaan. Se voidaan luoda sekä täyttöastian vaiheessa että viimeisen kerroksen laitteen aikana. Näiden vaihtoehtojen välillä ei ole eroa. Kun pohja tiivistetään, savi peitetään kerroksella 5 - 10 cm. Jotkut rakentajat korvaavat savi betonilla. Tämä kerros on tehtävä paksuuden ollessa enintään 15 cm. Samalla se tyhjentää veden.

Hydraulilukko on valmistettu PVC-kalvosta, kateaineista tai geotekstil- listä. Kalvon levittämisen aikana sitä ei saa venyttää. Jos tämä ehto ei täyty, se voi rikkoa maan lämpötilan muutoksia. Tämä takaa sen turvallisuuden pitkään. Asennuksen aikana tulee noudattaa päällekkäisyyttä pohjalla. Voit estää liikkuvuutta painamalla kalvon yläreunaa kiskolla.

Kun luodaan myrskyjärjestelmä, putki asennetaan kalvon reunaan. Se on täytettävä rauniolla. Tämä suojaa putkea tukkeutumiselta. Lisäksi on asennettava tyhjennysaukko ja sijoitettava tyhjennysputki. Tämä hydraulisen lukon luomisen tekniikka eroaa sen yksinkertaisuudesta ja alhaisista kustannuksista.

Hiekka täyttö

Hiekka on peitetty 5 cm: n kerroksella. Tampingin aikana se kastellaan. On tärkeää pohtia yksi vivahde. Kastelu tuotetaan suuttimen avulla. Se voi olla kärki puutarhan kastelusäiliöstä tai ruiskusta.

Kastelu suoritetaan ennen kuin pienet altaat ilmestyvät. Sinun on odotettava, kunnes ne ovat kuivia ja väärät. Tällainen kerros suojaa vedenpitävästä alustasta täydellisesti vahinkojen aiheuttamat vahingot.

Raja-asennus

Rajat on asetettava jännittyneeseen johtoon. Sen kohdistaminen tapahtuu käyttämällä tasoa. Rajat pitää kiinnittää tapilla. Sen ulkopuolella se on sementoitu. On välttämätöntä suojata laattoja rönsyiltä. Betoni, joka on täydellisesti korvattu muovilla. Tällöin se asennetaan työn loppuun.

sepeli

Sora-altaan paksuus on 5-10 cm. Tarkka luku valitaan tietyn alueen saostuman tasosta riippuen. Kun murskattu kivi on täytetty, tapit poistetaan. Tämä kerros on tasoitettava, tiivistettävä ja peitettävä hiekalla.

Laitteen kellarissa tai kellarissa sokea alue luodaan eristetyksi. Voit tehdä tämän käyttämällä kovaa eristystä. Valitse yleensä vaahtolevyt. Levyjen asettaminen suoraan raunioihin ei ole suositeltavaa, koska tällaiset materiaalit eivät pysty kestämään pistekuormaa.

Jos sokea alueelle odotetaan suurta kuormitusta, 4 osaa sementtiä ja 1 osa hiekkaa on liitettävä. Tilejä asetetaan tälle kerrokselle. Kaltevuuden puuttuessa se muodostuu tässä vaiheessa, koska laatta asetetaan päälle. Jos jalkakäytävää ei ole muodostettu, asenna muovielementit ja asenna jalkakäytävä. Suihku on myös asennettu tässä vaiheessa. Nyt voit aloittaa laatoituksen.

Asettelemalla päällystyslaatat

Sokea alue olisi asetettava pohjasta. Tällöin laatta asennetaan omaan, jolloin vältetään tyynykerroksen eheyden rikkominen. Jokainen kaakeli on sijoitettava tiukasti varattuun paikkaan. Sitten elementit vasarataan kumi-vasaralla. Tasoitus käytetään tasoittamiseen. Laita laatta lankun läpi. Näin vältetään jakautuminen laatat. Kun alus laskee alle vaaditun tason, valmis sekoitus kaadetaan sen alla.

Viereisten laattojen välissä tulisi olla noin 2 mm: n etäisyydellä. Yleensä aukko muodostuu, koska etälukitus on monenlaisia ​​laattoja. Jos jalkakäytävää ei ole, aseta reunuslaatta.

Sauman tiivistys

Puhdista saumat, käytä samaa seosta kuin viimeistelykerroksessa. Sementti-hiekkalaatan luomisen yhteydessä on parempi käyttää kuivaa seosta 4: 1-suhteessa. Sen pitäisi nukahtaa laatta, ja sitten jakaa luuta, niin että se tunkeutui saumoihin. Tämän jälkeen kaakelin pinta pinnoitetaan betonipäällysteen päälle vedellä. Sementti asetetaan ja tarjoaa hyvän laattavahvistuksen.

Betonipäällysteiden laatoitus

Betoni sokea alue on joka tapauksessa alttiina tuhoaville voimille. Lisäksi se voi menettää toiminnalliset ominaisuutensa kaatamisen tekniikan vastaisesti. Yleensä se murtuu tai halkeilee. Sen korjaaminen samaan aikaan voi maksaa jopa enemmän kuin uuden blindin luominen. Julkisivut, joissa on laatat, on kustannustehokas ratkaisu, jonka avulla voit sisustaa sivustosi alkuperäisellä tavalla.

Betonia käytetään pohjana. Betoniyhdistelmää käytetään hydraulisen lukon luomiseen. Lisäksi se parantaa sokea aluetta. Tämä voi olla tarpeen, jos autot liikkuvat sokea pitkin.

Teokset toteutetaan tämän tekniikan mukaisesti:

 • maaperä poistetaan tarvittavaan syvyyteen;
 • muotti on asennettu;
 • polystyreeni asetetaan pohjalle - kellarin lämmittämiseksi;
 • hiekka kaadetaan ylhäältä ja sitten rauniot;
 • varusteet sopivat;
 • puupaneelit on asennettu kompensoimaan laajennusliitintä;
 • kaatoa betoniliuosta.

Liuoksen kaatamisen aikana on suoritettava tietty kaltevuus, koska viimeistelykerroksen asennuksen aikana tätä vaikutusta ei voida luoda. Betonin sekoittamista työvaiheessa on noudatettava sementtiosuuksia, jotta saadaan tarvittavan vahvuuden seos.

Sitten muotti poistetaan. Tarvittaessa raja asennetaan. Viimeistelykerros muodostuu vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut. Betoniin asetetaan päällystyslaatat ja sitten saumat suljetaan. Säleikkö, jossa on eristys, tarjoaa tukevan suojan kellarilta pakkaselta.

Laatoitukset olemassa olevalle sokea alueelle

Jos betonipinta on jo asetettu, on noudatettava tiilien päällysteiden oikeaa asennustekniikkaa. Työ suoritetaan vasta tietyn valmistuksen jälkeen. Teosten sarja on seuraava:

 • Ensinnäkin on arvioitava jo olemassa olevaa betonipinta-alaa.
 • Sitten kaikki virheet poistetaan. Tämä työ sisältää halkeamien ja delaminaatioiden lisäämisen. Tätä varten käytä sementtipastaa ja erikoiskoostumus, joka sisältää nestemäistä lasia. Jos on olemassa merkittäviä vahinkoja, ne on poistettava ja sitten uudet blindit on kaadettava.
 • Raja-asennus. Tällöin tämä työvaihe on pakollinen. Koska vanha sokea alue on maanpinnalla, ja päällystyslaatat nostavat sitä vähintään 10 cm, sokea alue on vahvistettava. Yleensä käytetään korkeampaa sokea aluetta, joka toimii rajoittajana.
 • Primer-sovellus.
 • Laying laatat.

Kun olet suorittanut tällaisen työn, sinun on tiivistettävä saumat varovasti.

Sokean alueen koristelu

Ne, jotka arvostavat kauneutta, huolehtivat alkuperäisen mallin luomisesta. Voit tehdä tämän, sokea alueella, voit katkaista kukkapuutarhan. Voit luoda täysimittaiset kukkapenkit, voit rajoittaa laatta rajojen avulla. Nykyisissä syvennyksissä täytetään maaperä sekä istutetaan eri kasveja.

On tärkeää, että kukkapenkistä peräisin oleva vesi siirretään tehokkaasti kellarista. Muussa tapauksessa pohja voi vaurioitua. Jokaisessa syvennyksessä on oltava vesipiste. Kasvien kasvun ongelmiin ei ole syntynyt, kukkapenkkien syvennykset on valittu sopivan kokoiseksi.

On syytä muistaa, että kasvit tarvitsevat kastelua. Koska sateista ei ole laadultaan sateita pitkäaikaisen sateen aikana, ne on peitettävä. Lisäksi on tarpeen syöttää erilaisia ​​pensaita. Istutettu niin, etteivät kasvit saa ravinteita avoimesta maaperästä. Voit luoda kauniin muotoilun kiipeilykasveilla.

Työnkulut

Säästää huomattava määrä aikaa ja rahaa on yksinkertainen - voit tehdä työtä itse. On välttämätöntä laskea, mikä määrä, kun asennetaan sokea aluslaatat, jos houkutellaan ammattilaisia. Laskelmat suoritetaan riippuen vaaditun työn määrästä, joka toteutetaan tekniikan avulla. Näitä ovat:

 • vanhan pinnoitteen poistaminen;
 • kaivaa tarvittava kaivanto sokeille alueille;
 • hydraulisen lukon luominen;
 • elokuva;
 • hiekan ja raunioiden täyttö;
 • viimeistelykerroksen luominen;
 • jyrsimen asennus;
 • töitä tehokkaan vedenpoistojärjestelmän luomiseksi.

Työn itsenäisen suorituksen kokonaissäästöt ovat noin 2 tuhatta ruplaa. Tämän ansiosta voit käyttää ylimääräistä rahaa laadukkaampiin materiaaleihin.

Jos noudatat näitä vinkkejä, voit luoda korkealaatuisen sokean alueen talon ympärille päällystyslaatoista mahdollisimman vähän kustannuksia ja ilman asiantuntijoiden osallistumista. Tärkeintä - estää veden pääsy pohjaan. Tämä on sokeiden alueen päätehtävä. Jos se kulkee kuljetuksen kautta, on parempi vahvistaa alustaa.