Korkokengän suojaus maaperän kallistumiselta

Sokea alue on rakennus, joka muistuttaa talon koko kehärakennusta. Sen päätehtävänä on ohjata sateita ja sulavistoa rakenteesta, mikä vähentää kuormitusta säätiöön. Talvella oleva kosteus jäätyy talvella ja sulaa kesän aikana, ja näiden prosessien mukana seuraa kosteuden määrän muutoksia, koska jäätiheys on pienempi kuin nestemäisen veden tiheys. Noin 80 prosenttia Moskovan alueen maista on karkottavaa maaperää, ja tällaisen maaperän kostea kosteus johtaa hyvin suuriin kuormituksiin säätiöön.

Tällaisten kuormitusten vähentämiseksi käytetään osaa maaperästä talon pohjasta materiaaleilla, jotka eivät ole alttiita pudotukselle (hiekka, murskattu kivi), ne järjestävät tyhjennys- ja sadevedenpoistot ja muodostavat välttämättä sokean alueen koko rakennuksen ympärille.

Tyypillisesti sokea-alueen leveys on 60-90 cm (riippuen maaperätyypistä ja katon kaltevuuden rakenteesta) ja sen rakenteen rakenne on seuraava: kaivaus tehdään tulevan sokean alueen kohdalla 40-50 cm syvyyteen, 15-30 cm hiekkaa kaadetaan muodostetun kuoppaan Se on vuodatettu veteen tiivistämiseen tai tiivistetty värähtelevällä koneella. Sitten hieno murskattu kivi kaadetaan kerroksella 10-20 cm, se on myös tiivistetty, ja metalliset varusteet on asetettu sen päälle. Vahvistus kaadetaan sementtilaastilla, johon viimeistelymateriaali on asetettu - kivi, koristeellinen tiili, laatta jne. riippuen asiakkaan toiveista. Kun kaadetaan laastia ja asetetaan viimeistelymateriaali, on varmistettava 3-5 °: n kaltevuus veden virtaukselle.

Silloinkin tällainen sokea laite takaa vain ylimääräisen kosteuden poistamisen säältä, eikä se kykene 100%: iin ratkaisemaan maaperän heikentymistä. Usein kaikkien sääntöjen mukaan sokea alue alkaa itse "pilkkoutua" muutaman vuoden kuluttua, halkeamat ja sirut näkyvät koristeaineessa, ja sokean alueen ja säätiön välinen kuilu näkyy. Moskovan ja Moskovan alueen maaperän jäädytyksen syvyys on jopa 1,4 metriä (SNiP-tiedot). Ja osoittautuu, että kallis sokea alue voi pian menettää mukavan ulkonäönsä ja lopettaa toimintojensa suorittamisen.

Jotta voidaan suojata säätiö ja jopa sokea alue itsestään, roiskeiden nousuvoiman vaikutuksesta on välttämätöntä varmistaa säätiön ja maan lämmöneristys sokea alueella. Toimiva eristys voi vähentää merkittävästi maaperän jäädyttämistä ja pidentää sokea alueen koko talon ja koko talon. Tällainen eristys pääsee eroon sokea alueen "uimisesta", kun sokea alueen koko pinta kulkee korkeudessa sulatusjäähdytysjakson aikana kesällä ja talvella.

Yrityksemme tarjoaa kattavia ratkaisuja rakennuseristykseen, mukaan lukien säätö-, jalusta- ja jalkakäytäväeristys, käyttämällä nykyaikaista eristemateriaalia - polyuretaanivaahtoa. Tämän materiaalin käytöllä on useita etuja verrattuna perinteisesti käytettyyn materiaalipuristettua polystyreeniin:

 • polyuretaanivaahdon suihkutusmenetelmän avulla saadaan saumaton pinnoite ilman kylmäsiltoja;
 • polyuretaanivaahdolla on kilpailijoiden pienin lämmönjohtavuuskerroin, mikä mahdollistaa parhaan tuloksen saavuttamisen pienemmällä paksuudella;
 • polyuretaanivaahto ei absorboi kosteutta ja voi toimia vesitiiviinä pinnoitteena;
 • polyuretaanivaahdon käyttöikää yli 20 vuotta;
 • polyuretaanivaahto on ympäristön kannalta turvallinen eikä tue palamista;

Käytettäessä polyuretaanivaahtoa kuumennettaessa sokea alueelle on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • eristekerros on valmistettava mahdollisimman lähelle maata
 • eristekerroksen paksuus - 10 cm
 • eristyskerroksen on välttämättä peitettävä maata sokean alueen ja koko korkin alla
 • lämmin maa tulisi olla 1,5-2,5 metrin etäisyydellä talon seinistä riippuen syvyydestä

Korkealaatuisten materiaalien ja nykyaikaisten teknologioiden käyttö on yrityksemme tyyli. Sinulla on aina taattu ammattilaisten apua, voimme vastata kaikkiin kysymyksiisi ja auttaa sinua ymmärtämään eristysprosessin vaikeuksia. Moskovan alueella olevan kohteen asiantuntijan lähtiessä on maksutonta.

Sokea alue kotona

Termi "jalkakäytävä" tulee sanasta "pave, peitä pinta jotain" (S. Ozhegovin sanakirja) ja "vedä alas laskeumalla" (V. Dahlin sanakirja). Näin ollen sokea alue on "päällystetty" nauha 0,6-1,2 m leveä, lähellä rakennuksen säätiötä tai kellarissa, jossa on 10% kaltevuus (laskeutuminen). Ei kauan sitten, sokea alue valmistettiin savesta. Pohjan ulkoreunalle kaivettiin matala, leveä kaivanto, joka oli täynnä hyvin vaurioitunutta savea ja hyvin varovasti lisättyä vettä. Kun tamping loi rinteessä (ja savesta - erittäin hyvä luonnonmateriaali), jossa vesi meni kellarista.

Sokean alueen rakentaminen

Sokea alue tehdä se itse ei ole kovin vaikeaa. Sokea alue koostuu kahdesta kerroksesta: taustalla ja yläpuolella, suojaava. Koska pohjakerrosta käytetään yleensä hiekka tai sora, mutta materiaali valitaan aina riippuen suojaavan pinnoitteen tyypistä. Betoni, asfaltti, mukulakivi, laatta käytetään ylemmässä kerroksessa, mutta joka tapauksessa sokean alueen on oltava vedenpitävä.

Jos talossa on lämmin kellari tai kellari, sokea alue on tehtävä eristyksellä, jotta lasketaan laskettu syvyys huurteen tunkeutumiseen. Eristetty sokea alue suojaa kellarista äkillisiä lämpötilavaihteluita ja poistaa maaperän turvotusta pohjan lähellä.

Sokean alueen rakentaminen kallistusmailla

Minkä tahansa sokean alueen laite alkaa poistaa maaperän pintakerros vähintään 15 cm: n syvyydelle ja jäljelle jääneiden juurien poistaminen (jos tätä ei tehdä, itävän ruohon lopulta tuhoaa sokea alue). Sälekaihtosyvennyksen leveys ja syvyys riippuvat maaperätyypistä ja räystäsuunnan poistamisesta. Kaikilla kuohuttavilla mailla sokean alueen on oltava 30 cm leveämpi kuin räystäs, mutta vähintään 90 cm ja vähintään 25 cm syvä, ja sen tulee sijaita myös talon kellarikerroksen läheisyydessä eikä siinä ole aukkoja koko kehässään. Siksi yleisin ja sopiva materiaalinen kaihtopaikka maaperän karsimiseksi on kiinteä betoni.

Löytyneen kaivannon pohjalla ne lähettävät 10-15 cm paksuisen hiekkakerroksen pakollisella tampingilla ja sitten ryöstää niin, että se kasvattaa maanpinnan tasolleen ja tehdä 10 metrin korkean muotin tulevan sokean alueen reunalla.

Sokean alueen pohja kaadetaan 7 cm: n betoni- kerroksella M200-300-tuotemerkillä ja, kun se ei tartu kiinni, vahvistusverkko asetetaan (tässä tapauksessa lujitemuovaus taivutetaan). Jos sokea aluetta ei ole vahvistettu, se säröytyy voimien kasvaessa ja jäätymisvahvuuden halkeamien vaikutuksesta. Tämän jälkeen kaada päällyskerros betonille, joka on 3-5 cm, samalla kun kaltevuus talon seinistä nousee noin 10%. Betonin märkä pinta kaadetaan sementillä ja tasoitetaan seinämällä. Tämä parantaa betonin vedeneristystä (rautabetoni).

Sokea alue kaadetaan 1,5-2,5 m: n alueille (alueen koko riippuu sokea alueen leveydestä), jolloin niiden välissä on 15-20 mm: n saumoja, jotka on täynnä tervaa tai nestemäistä lasia. Viime aikoina käytetään usein joustavia vinyylilevyjä näihin tarkoituksiin. nauhoja, jotka taivutetaan kuorman alle estävät halkeamien muodostumisen.

Sokean alueen ulkokehällä tehdään vesivirta. Jotta katon vesi ei putoa suoraan sokea alueelle, katolle asennetaan ura ja vesi tyhjennetään viemäriputken kautta myrskyviemäriin tai kyvetin ojaan.

Kaihtimet muilla maanmuodoilla

Vähemmän vedetylle maaperälle kaivetaan sokean alueen alla olevia ojituksia pienemmillä syvyydellä ja leveydellä, ja suojapinnoitteet valmistetaan betonilaaduista, asfaltista tai mukulakivistä. Jos maaperä mahdollistaa, voit käyttää turpeen.

Asfalttipäällysteen pohja on tiivistettävä romuilla tai sora-aineella, jonka hiukkaskoko on 40-60 mm ja varovasti niihin. Päällyste on valmistettu esivalmistetusta asfalttibetoniseoksesta. Seoksen annostelun lämpötilan on oltava vähintään 120 ° C ja ilman lämpötila on enintään +5 ° C. Asfalttipäällyste tehdään tavallisesti kiinteäksi ilman lämpötilan liitoksia.

Jos mukulakivistä päällystetään, käytä savea, hiekkaa ja vastaavasti mukulakiviä. Ensin kaadetaan 15 cm: n paksuinen savipintakerros ja sitten - 10 cm paksu hiekka, jossa kalkkikivet asetetaan.

Sokean alueen halvin halkaisija on sora-ainekerros. Kuitenkin, jos kattoon on järjestetty poistoja, tällaista pinnoitetta on korjattava säännöllisesti.

Kuivilla, ei-katoavilla mailla sokea aluetta ei tavallisesti tehdä. Mutta paikoissa, joissa sateet ja sulatusvedet katolta estävät maaperän eroosion kellarissa, he järjestävät purkauskourut.

Hiekkasoke

Hiekka-alueen käsitys on se, että jos hiekka kastuu nestemäisen lasin lämpimällä liuoksella ja sitten koveteluliuoksella, hiekka sitoo ja muuttuu kivi-hiekkakiviksi. Sellaista kiinteää hiekkaa ei saa pestä pois vedellä ja estää veden tunkeutumista pohjaan.

Nestemäinen lasi - natriumsilikaatti (kalium) - on tiheys 1,35 g / cm3. Maalauksessa käytetään kaliumnesteitä, betoni - natriumia. Myyntiin on ns. Silikaattilohko. Silikaattilohkon kääntämiseksi nestemäiseksi lasiksi se murskataan ja keitetään lisäämällä pieniä määriä vettä 6-8 tuntia. Kattilassa olevan ylipaineen avulla keittoastia vähennetään 2-3 tuntiin.

Sokean alueen laite alkaa turpeen poistamisella ja kaivamalla 25 cm: n syvä kaivo. Kaivo kastellaan rikkakasvien torjunta-aineella ja kaadetaan sitten 10 cm: n paksuisella hiekkakerroksella, joka on varovasti tamped. Tamped-kerros on kaadettu tavallisesta kastelulaatikosta lämpimällä nestelasilla ja sitten välittömästi kovetinliuoksella. Koveteaineena käytetään 5 - 10% kalsiumkloridiliuosta tai 3-7% natriumfluorisilikaattiliuosta. Peittävän peitekerroksen päällyskerros on valmistettu siivilöityä hienoa hiekkaa samassa järjestyksessä ja sitten koko sokea alue peitetään katemateriaalilla tai kalvolla 3-4 vuorokautta.

Sokean alueen laite

Näemme usein tällaisen kuvan keväällä omilla sivuillamme.
Jos et tee oikeaa sokea aluetta, vähitellen säätiö romahtaa.

Ensimmäinen asia poistettiin maasta

Sitten kaivanto peitetään hiekalla ja muotti on tehty.

Vahvistusverkko säilyy sisällä

Betonipäällyste

Sokea alueella on ehdottomasti huolehdittava siitä, että se katkeaa kattoon myrskyviemäriin.

Vesierotuslaite tiiliseinäalueelle

On suositeltavaa tehdä lokero sokea pitkin.

Asfalttipäällyste on pääasiassa asuinrakennuksissa.

Sokean alueen lämmitys ja rakennuksen kellari välttävät maaperän jäädyttämisen perustan alle ja siten sen epäntymisen välttämiseksi.

Nykyaikainen polymeerimateriaalien sokea alue näyttää hyvältä

Sokean alueen "mukulakivien" valmistukseen voidaan käyttää erityistä muovimuotoa

Kaunis sokea alue ei ainoastaan ​​hoitaa päätehtäväänsä, vaan toimii myös kävelytienä talon ympärillä.

Sokea alue maaperään

Rakennuksen rakentaminen päättyy aina sokean alueen rakentamisella. Tämä on edellytys talon luotettavasta vedeneristämisestä. Luonnollisesti jokainen asunnonomistaja haluaa tehdä tämän työn mahdollisimman halvalla mutta säilyttää rakennusten suojan laadun ja luotettavuuden vuotoja vastaan.

Suosituin betonielementti. Maaperä, joka on altis kallistumiselle jäädyttämisen aikana, käytetään kerroksen kerroksena 15 cm: n savikerrosta. Lisäksi käytetään 8 cm hiekan kerrosta, joka on välttämätön pinnoitteen ja pohjan välille. Betonipäällysteen rakentamisen tekniikka mahdollistaa myös kompensoivien aukkojen tuottamisen täyttökerrosten asettamisen jälkeen. Nämä aukot säilyttävät päällysteen kiinteässä talvella, kun alhaiset lämpötilat alkavat toimia sokea alueella.

Kompensointi (muodonmuutos) aukkoja suoritetaan sokea koko pituudelta 3 metrin välein. Sälekaihtimen verkon päälle puun pinot pinotaan siten, että niiden ylempi leikkaus on tasainen radan ylemmällä tasolla. Lisäksi niillä on merkkipaalu, jolla sokean alueen pinta kaadetaan ja kohdistetaan.

Betonielementin ulkokerroksen lujuusominaisuuksia ja kestävyyttä voidaan lisätä kosteudelle silitystä. Prosessin ydin koostuu betonin vielä märän pinnan täyttämisestä sementtijauheella ja sitä seuraavalla tasauksella.

Sakka-alueelle on vahvistettava voimakkaasti kuohuvia maaperärakennuksia. Tämä luonnollisesti lisää kustannuksiaan, mutta samanaikaisesti pidentää merkittävästi käyttöikää. Vahvistuksella sokea alue vastustaa venytystä, kun taas betoni on kestävä vain puristusta varten. Vahvistakaa teräsverkko 10 cm: n soluilla.

Asfalttibetonista valmistettu sokea alue on halvempi. Asennukseen tarvitaan kuitenkin erikoislaitteita, joten ei ole mitään keinoa ilman pätevää apua. Se vaatii noin 15-20 cm: n syvyyden valmistusta, täyttöä 15 cm: n murskattua kiviä täyttämällä, asfaltin asentamista murskattua kiveä pitkin. Tämän jälkeen asfalttipinta kääritään erikoisrullalla.

Jos viemäröintijärjestelmä asennetaan rakennuksen kehäksi, voidaan sokea alue tehdä vedeneristämällä. Tätä varten kaivannon pohjalle asetetaan geotekstilikerros, jonka päälle kaadetaan kerros ryöstöä. Geotekstiilit suojelevat luotettavasti pohjan saostuksesta.

Laite on lämmin sokea alue paikassa

Sokea alue on erikoisrakenne, joka toteutetaan päällystetyn nauhan muodossa, jonka leveys on 60-120 cm. Sokean alueen on oltava kiinteästi riippuvainen kellarista tai rakennuksen perustasta pienellä, jopa 10%: n kaltevuudella. Viime aikoina tällainen rakenne on tehty vain savesta tai betonista, sen laatu on alhainen, se ei lainkaan täyttänyt toimintojaan, sillä se ei ollut vedenpitävä ja eristetty.

Sokean alueen pääasiallinen tarkoitus on siirtää vettä talon pohjalta. Sen oikea laite on erittäin tärkeä, muuten maa tai jätevesi voivat heikentää säätiötä.

Sokean alueen pääasiallinen tarkoitus on siirtää vettä rakennuksesta ja säätiöstä. Nykyään sokea alueen laite ei ole vain betoni tai tiivistetty savi, vaan monimutkainen rakenne, joka on valmistettu erilaisista materiaaleista, jotka pystyvät suojelemaan rakennetta liialliselta kosteudelta, jotta sivustolla olisi tietty valitus.

Sokean alueen laite

Sokea alue koostuu useista kerroksista:

 • alempi kerros, niin sanottu taustalla;
 • top suojakerros.

Hiekkaa tai murskattua kiveä käytetään tavallisesti alemmalle kerrokselle. "Tyynyn" valinta riippuu sokea alueen rakentamisesta ja rakennusmateriaalista. Ulkokerroksessa yleisesti käytetään laattoja, mukulakiviä, tiiliä, betonia, hiekkaa ja muita materiaaleja, mutta tämän kerroksen on oltava täysin vedenpitävä estääkseen veden virrata pohjan alla.

Sokean alueen rakentamisessa on syytä muistaa, että vain lämmitetty rakenne sopii taloon, jossa on lämmin kellari, pohjakerros, kellari, jonka avulla voidaan laskea laskennallista maaperän jäädyttämistä syvyydestä. Lämpimän sokea alue auttaa suojaamaan rakennusta täydellisesti liian korkeilta lämpötilavaihteluilta talon kerroksen kausittaisen turpoamisen poistamiseksi talon ympärillä.

Voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja lämpösuojauslaitteelle, mutta sardeldiitti, vaahtomuovi, kyllästetty hiekka sopivat paremmin muihin.

Luotettavan sokean alueen rakentaminen lämpimällä kerroksella laajennettua savea ei vaadi merkittäviä kustannuksia. Eristeiden teknologia on äärimmäisen yksinkertainen, se on siinä, että kaadettua kauraa kaadetaan kaivannon pohjaan, minkä jälkeen se kaadetaan betonilla. Tällä rakenteella on monia etuja, kuten korkean eristysasteen lisäksi myös suoja kosteudelta.

Lämpöeristeen vaahto

Sokean alueen eristämiseksi on välttämätöntä asettaa vaahto tasaisesti siten, että välissä ei ole aukkoja.

Sokean alueen laite lämmittyy vaahtolevyistä erittäin yksinkertaisella tekniikalla. Oven kaivaa kehää pitkin, pohja on vesitiivis. Vesitiivistykseen käytetään polyeteenikalvoa, kattohuopaa tai muuta vastaavaa materiaalia. Ennen vedenpitävyyttä kaadetaan pohjaan kerros hiekkaa, joka on varovasti tamped.

Vedeneristysmateriaalin asettaminen suoritetaan siten, että materiaali mentiin vähän seiniin ja tuottaa luotettavan suojan. Sen jälkeen pohjaan asetetaan vaahtokerros siten, että levyjen väliin ei ole aukkoja.

Asennuksen jälkeen betoni kaadetaan ja ennen sitä asennetaan muotti. Täyttö täyttyy kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen kerran on tarpeen vahvistaa välittömästi vahvistusvyö, kaada sokkeli uudelleen.

Polystyreenieristys

Polystyreeni-vaahtolevyjen sokean alueen laite muistuttaa tavallista työtä säätiön ja kellarin ulkoseinien lämpöeristyksestä.

Kun talon kehän varrella oleva kaivanto on valmistettu, pohjaan on järjestettävä kerros kalvon tai kateaineen muodossa olevan vedenkäsittelyn suojaamiseksi. Lämmitin asetetaan tälle kerrokselle, ja levyjen väliset liitokset kaadetaan varovasti asennusvaahtoon. Yläpuolelta lämpösuoja on täytetty tavallisella maaperällä, minkä jälkeen voit suorittaa kaikenlaisen työn, esimerkiksi kaataa yläkerroksen betonilla tai laatoitella. Sokea alue on helppo lämmittää tällä menetelmällä, itse työ ei vie paljon aikaa ja rahaa, se voidaan tehdä myös aloittelijalla.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Polyuretaanivaahtoa tai PUF: tä käytetään nykyään rakentamisessa ja luodaan kestävä lämmin kerros, jolla on erinomaiset ominaisuudet.

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä polyuretaanivaahdolla.

Polyuretaanivaahtoa levitetään ruiskuttamalla, se kovettuu nopeasti ulkoilmassa. Tämän menetelmän merkittävä etu on se, että jätettä ei ole, itse sovellus on tarkka ja nopea. Etuna on, että eristys yksinkertaisesti kaadetaan valmistettuun kuoppaan, jonka jälkeen se kovettuu nopeasti ja muodostaa suojakerroksen. Ei ole tarvetta käyttää verkkoja ja muita vahvistusvälineitä, sillä PUF: llä itsellään on kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Kuinka tehdä sokea alue heiluttavalla maaperällä?

Sokea alue maaperän karsimiseksi.

Rakentamisessa on aina kiinnitetty erityistä huomiota kallistusmailla, koska talvella on mahdollista muodostaa ja työntää sokea alue. Tämän välttämiseksi on noudatettava tiettyjä pakollisia ehtoja, joiden avulla voit suorittaa kaiken työn nopeasti ja tehokkaasti.

Tällöin lämmin pohja on täysin suojattu talon perustalla, koska äkilliset lämpötilan muutokset eivät ole enää kauheita. Asennus alkaa merkinnällä rakennuksen ympäryksen ympärillä ja maaperä poistetaan 15 cm: n syvyyteen (hedelmällinen kerros on poistettava kokonaan). Tällaisen kaivon leveys ja syvyys riippuvat maaperästä, jolle rakentaminen on suoritettu, kuinka kauas ulkonema sijaitsee. Sokean alueen pitäisi keskimäärin olla 30 cm suurempi kuin ristikkopinnan leveys ja syvyyden on oltava 25 cm. Rakenteen pitäisi olla tiukasti kiinni talon seinissä eikä siinä ole taukoja.

Sekoittuvilla mailla suositellaan sokea betonialue. Kaivannon pohjassa kaadettiin hiekkakerros, jonka paksuus oli 15 cm, se vuodatti veteen, tiivistettiin tiiviisti. Sen jälkeen kaatetaan kiviainesta, kaivon reunasta tehdään muotti, jonka korkeus on 10 cm. Sokea alue täytetään 7 cm: n betonilla.

Materiaalin täyttämiseksi kallistuvalla maaperällä käytä betoni M 200-300 -merkkiä.

Liuoksen laatu M 200-300 soveltuu valueksi, sillä sillä on riittävät ominaisuudet tällaiseen työhön. Vaikka betoni ei ole vielä kiinni, rakenne vahvistetaan ja uudelleen kaadetaan 3-5 cm. Tämä antaa monoliittiselle kerrokselle taivutuslujuuden ja luotettavuuden. Jos et tee tätä työtä, hevosvoimien vaikutuksesta sokea alue rikkoo. Työn laadun parantamiseksi on tarpeen suorittaa silitys, eli sementti kaadetun kerroksen päälle ja sileä seulalla.

Ominaisuus monoliittisen rakenteen laitoksessa on, että se on kaadettava erillisiin osiin, jotka ovat kukin noin 1,5-2,5 m. Täyttöalueiden välissä on lämpötilaliitos, jonka paksuus on valittu 10-20 mm: n välein. Työn jälkeen tällaiset saumat kaadetaan nestemäisellä lasilla tai tervalla. Maaperän eroosion estämiseksi on tarpeen järjestää viemärijärjestelmä rakennuksen ympäryksen ympärille. Avaa erikoisluukut ovat erinomaisia ​​vedenpoistoon, ne voidaan peittää ylhäältä ristikoilla. Rakennuksen vesi tyhjennetään tyhjennyskaivoihin varmistaen turvallisuuden.

Hiekkavyöalue - laitteen talousarvion versio

Eräs lämpimän sokean alueen muunnoksista on hiekkarakenne, joka ei ole vain kestävä, vaan myös ulkonäöltään melko houkutteleva. Itse teknologia ei ole niin monimutkainen, että se on siinä, että valunut kerros hiekkaa kostutetaan nestemäisen lasin lämpimällä liuoksella. Tämän seurauksena hiekkakerros tulee erittäin kestäväksi ja kova, eli muuttuu kivi-hiekkakiviksi. Sokea alue ei heikennä vedellä, ei salli kosteuden tunkeutua pohjan alle, se täyttää täydellisesti luotettavien vesitiivisteiden toiminnot. Tällainen materiaali on hyvä eristys, kun rakennetaan sokea alue, enää ei ole tarpeen käyttää ylimääräistä suojaa.

Nestemäinen lasi, jota käytetään töissä, on kalium (tai natrium) silikaatti, jonka tiheys on 1,5 g / cm3. On tärkeää valita oikea ratkaisu työhön. Kaliumlasia käytetään vain maalaustyöhön, mutta sooda-lasia voidaan käyttää betonin kanssa. Myyntiin tänään on myös silikaattilohko. Nestemäisen lasin valmistamiseksi lohkosta kaatoa varten on välttämätöntä keittää materiaalia noin 8 tuntia. Jos keittoa käytetään liiallisella paineella, sen kestoaikaa voidaan lyhentää 2-3 tuntia, mutta tämä on tehtävä hyvin varoen noudattamalla turvaohjeita.

Sokean hiekka-alueen laite on seuraava:

 • ensin tehdään merkintä rakennuksen ympäryksen ympärille, jonka jälkeen kaivetaan kaivoa, jonka syvyys on 25 cm;
 • kaivannon pohja ja seinät on hävitettävä rikkakasvien torjunta-aineilla, 10 cm: n hionta täytetään;
 • hiekka kostutetaan vedellä, sitten tiivistetään;
 • tavallinen kastelu voi hiekkapäällystää kaadetaan nestemäisellä lasilla välittömästi tämän jälkeen - kovete. Kalsiumkloridin (5-10%) tai natriumsilikloridiliuoksen (3-7%) liuos soveltuu jälkimmäiseksi;
 • Rakenteen yläkerros valmistetaan hienolla seulatuilla hiekalla, joka myös peitetään nestemäisellä lasilla. Kun sokea alueen laite on valmis, se on peitettävä kalvolla tai kateaineella noin 3-4 vuorokautta.

Sokea alue - tehokas tapa suojata taloa kosteuden negatiiviselta vaikutukselta, joka kuuluu säätiön alle. Ei ole vain kosteutta, joka on vaarallinen rakennuksille, äkilliset lämpötilan muutokset voivat myös aiheuttaa muodonmuutoksia. Siksi on suositeltavaa rakentaa sokea alue, jossa ei pidä unohtaa korkealaatuista vedenpitävyyttä, eristystä.

Kuinka tehdä oikean betonirakenteen talon ympärillä


Sokea alue heiluttavalla maaperällä, on parempi olla hankalia ja lämmittää. Loppujen lopuksi mehevä maaperä aiheuttaa meille ongelmia lähinnä sen jäädyttämisen ja sulamisen aikana.

Sokean alueen eristäminen tämäntyyppisen maaperän avulla auttaa vähentämään maaperän jäädyttämistä ja kausittaista turpoamista syvyyteen perustan lähellä. Lämmitys voidaan suorittaa käyttämällä laajennettua savea tai vaahtoa. Voit käyttää muita lämmittimiä, esimerkiksi polystyreenivaahtoa tai polyuretaanivaahtoa.

Laajennettu savi voidaan kaataa uran pohjaan, aiemmin levittää vedeneristys kateaineen muodossa. Laajennetun saven kerroksen tulee olla noin 20 - 30 cm, ja sen päälle tulisi tehdä betoniterästaso.

Vaahdon ja muun vastaavan eristyksen alla on myös parempi pinnoittaa kerrosmateriaalia tai tiheää polyeteeniä. Tässä tapauksessa uunin pohjalle on kaadettava kerros hiekkaa, ja se on täytettävä hyvin.

Vedeneristys (kattohuopa, polyeteeni jne.) Tulisi kääriä hieman seinään ja irrota saumat eristyslevyjen väliin.

Betoni sokea alue huonosti puhkeavilla maaperällä

Maaperän poistamisen jälkeen muodostettuun uraan, joka ei saavuta sen yläosaa noin 5 cm, on täytettävä ja painettava savikerros. Savi on niin suuri luonnonmateriaali, joka kaipaa vettä. Kun pohjustuksen vedeneristyskerroksen sementtikerroksen valmistuminen on suoritettu loppuun, savi sen päälle, jäljelle jäävä 5 cm ura on täytettävä kerroksella hiekkaa tai roskaa. Kaikki tämä yhdessä muodostaa niin sanotun pohjakerroksen, jonka yläreuna on tontin tasolla.

Sen jälkeen asennetaan alhaisempi jalkakäytävä, joka toimii eräänlaisena muottirakenteena betonikerroksen kaatamiseksi. Tällaisen muottien korkeuden tulisi vastata betonikerroksen paksuutta, jonka haluat valita sokea alueelle. On parempi, jos tämä kerros on 5 - 10 cm paksu.


Älä unohda betonikerroksen ja rakennusperusta laittaa yksi, ja mieluiten pari kerrosta katemateriaalia tai muuta materiaalia. Tämä on tarpeen kompensoivan sauman luomiseksi. Ei ole mitään järkeä kaataa betonia peruspohjaksi, koska ajan myötä se jää jäljessä ja pieni paikka särkyy tässä paikassa. Muuten, betonin sijaan, voit käyttää muita rakennusmateriaaleja, esimerkiksi asfaltti, päällystyslaatat, mukulakivi, klinkkeritiilet jne.

On syytä huomata, että on toivottavaa tehdä korvaavia saumoja sokean alueen yli. Yleensä suositellaan 2,5 metrin etäisyydelle - 3 metrin etäisyydelle toisistaan. Mitä laajempi sokea alue, sitä vähemmän tämä etäisyys olisi. Erityisesti laajennusliitosten järjestäminen on tärkeää maaperän karsimiseksi. Tämä johtuu siitä, että ne ovat alttiimpia liikkeelle lämpötilan kausivaihteluiden aikana.

Väliseinien jakamista varten poikittaisten laajennusliitosten muodostamiseksi voit käyttää samaa katemateriaalia tai bitumilla kyllästettyä. Voit jakaa pari kertaa tavallisen jäteöljyn ja sitten kuivatut ohuet lankut, jotka pysyvät tämän sokean alueen sisällä. Paksuus voi olla 1 cm - 1,5 cm.

Käytän teräsverkkoa vahvistusmateriaalina talon ympärillä heikosti puhkeavilla mailla, kuten vahvistusmateriaalina. Henkilökohtaisen kokemuksen perusteella en näe paljon järkeä, koska rakennuksen sokea alue ei tässä vaiheessa kokenut vakavaa fyysistä ja mekaanista stressiä toiminnan aikana. jotka liittyvät roudan talteenottoon.

Minusta tuntuu, että talon perustuksen sokea alue savi kerroksella on sokeiden alueen optimaalinen vaihtoehto kaikille rakennuksille, jotka ovat tavanomaisen, hiekkaisen, huonosti hiottu maa.

Kyllä, tämä tapa rakentaa sokea alue talon perustan ympärille on kaikkein työläs ja kallis. Samalla se on myös luotettavin, erityisesti silloin, kun rakennus sijaitsee maanpinnalla. Siksi tällaisessa tilanteessa maaperän hyvä suojelu liiallisesta kosteudesta tulee erittäin merkityksellistä.

Yksinkertaisempi laite sokea alue talon ympärillä


Edellä mainittujen lisäksi on yksinkertaisempi ja vastaavasti halvempi tapa rakentaa sokea alue kotona. Tällainen yksinkertainen sokea alue ei periaatteessa voi myös huonosti suorittaa tehtävänsä. Tässä tapauksessa sokea alue kotona on seuraava.

Rakenteen ympärillä ne poistavat maaperän syvyyteen 5 cm - 10 cm. Tällaisen matalan uran pohja on hyvin painettu ja antaa sille kaltevuuden pohjaan suuntaan. Sitten sen sisäpuolella levitetään kaksikerroksisesti ruberoidi tai muu vastaava materiaali, jolla on hyvä vedenpitävyys ja joka on kestävä mätä. Jos tällainen materiaali on liitettävä, riittää vain päällekkäisyys 20 cm: n alueella siten, että vesi ei vuotaa sen reunojen alapuolella.

On myös tarpeen tehdä päällekkäisyys rakennuksen seinää vasten tulevan muottipaksuuden ja leveyden perusteella. Esimerkiksi jos otat ruberoidia, sen rullan leveys on pääsääntöisesti 1 m. Oletetaan, että valitsit sokean alueen - 80 cm ja otit talteen paksuudeksi 10 cm. Sitten tämän uran sisällä rullaamme ruploidin rullaa niin, että 80 cm, joka venytettiin urien pohjasta ja 20 cm taivutettiin rakennuksen perustukseen. Tällainen päällekkäisyys säätiöön auttaa luomaan saman, erikoisen laajennusliitoksen.

Jos valssatun kelan pituus ei riitä seinän loppuun, käännä sitten seuraava kattolamateriaalin rulla. Näiden telojen päät on sijoitettava päällekkäin. Kuten edellä kirjoitin, päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 20 cm.

Vedenpitävyyden yläpuolelle kaivetun uran yläosaan kaadetaan hiekan ja soran seosta, on mahdollista murtaa (on parempi, jos tämä on pienen murto-osan murskakivi). Sen jälkeen matala hillo asetetaan uudelleen muottiin, ja betoni. Voit myös hajauttaa ja tasoittaa rauniot (nyt murto-osa) ja pudottaa sen nestemäisellä sementtilaastilla.

Mikä tahansa tapa valita sokea alue kotona valitset, tärkeintä ei ole unohtaa, että sen tärkein toiminnallinen tarkoitus ei ole kauneus, vaan säätiön vedenpitävyys.

Sokean alueen betonisointi - video

Moskovan yksityisten rakentajien ryhmä, nopeasti ja ilman ongelmia, rakentaa sinulle edullisen kehysrakennuksen Moskovan alueella. Löydät teknologian ja rakennusmaksujen hinnat täällä.

Kuinka tehdä oikean betonirakenteen talon ympärillä valokuvilla ja videoilla. Kuinka tehdä se itse

Alla löydät hyödyllisen videon rakentamisesta.

Ja nyt katsotaan, mitä lukijamme ajattelevat tällaisesta rakentamisesta. Jos sinulla on kysymys tai haluat jakaa kokemuksesi, kirjoita kommenttisi alla olevaan lomakkeeseen. Älä myöskään unohda jakaa tätä artikkelia muiden kanssa.

Sokea maa savea

Haluan jakaa kokemuksen jalkakäytävälevyn rakentamisesta, paikoillaan. Sokea alue on selviytynyt kolmesta talvesta ilman menetystä, vaikka naapurit, jotka söisivät sokean alueen sementillä, ovat särkyneet savi pullistumisen vuoksi. Teimme tämän. Ensin valitsimme kentän lapion bajonetissa, laita sitten geotekstiilit, asentaneet laatoitettu jalkakäytävät. Sitten hän kaatoi hiekkapyyhkeen, vuotanut vettä, kuinka särkyisi. Sitten ne laittavat vedenpitävän kalvon (joka näkyy alla olevassa kuvassa), joka kehottaa talon perustusta (niin, että vesi ei virrata pohjan alapuolella) ja hiekkaan päällä, ja asetti sen jälkeen vain laattojen aina rinteellä talosta. Emme kaata mitään mitään sementtiä. Keväällä laatta nousee joissakin paikoissa, mutta onnistuu onnistuneesti. Kolmen vuoden ajan emme ole koskaan muuttaneet mitään ja olemme erittäin tyytyväisiä.

Sokea alue ja sen alla oleva savi metri...

Kaadetaan talon ympärillä oleva alue.
Tilanne on seuraava:
Tällä sivustolla oli alunperin mittarikerros chernozem, ja sen alapuolella - hiekkapohja. Sulje pohjavesi, kuohuva maa (kadulla paljon säröjä taloja).
Chernozem-kerros poistettiin hiekkakiveksi, kuusi metriä paalutettiin, grillata kaadettiin ja pohja säädettiin.
Plinth with rotsverkom mastattu kanssa mastinen ja kääritty stekloizola. Kuva on stekloizolin musta, korkeusmittari.

Nyt on palautettava maadoitettu mittari paikalle.

Kokeneet rakennuttajat sanoivat, että ensin polkumyynti talon ympärillä tulisi tehdä puhtaalla savi "metriä korkea ja metriä leveä", ja jo saven yläpuolella - täytä sokea alue.

He alkoivat nukahtaa savealla, mutta he olivat jo hyvin väsyneitä. Savi on kallis, ja käy ilmi, että sellaisen kerroksen paksuus ja syvyys on välttämätöntä sata kuutiometriä. Plus sivusto on pieni, laitteet eivät kykene varovasti sijoittamaan savi talon ympärillä. Joten sinun on käsin.

Onko sillalla tarvetta tällaisessa tilavuudessa? Näyttää kerroksen mittarin korkeudesta ja mittaleveydestä

Ehkä se on mahdollista täyttää koko alue tavallisella maaperällä paikoillemme (hiekka tai musta maa), ja sitten vain tehdä savi vyö noin 20 senttimetriä syvältä savi vyö talon ympärillä?

Jokainen asunnonomistaja (myös kylpyjä, autotallia ja muita rakennuksia) harkitsee todella rakennuksen korjaamista mahdollisimman harvoin. Ja ennen kaikkea säätiö häiriintyy. Tätä varten on tärkeää paitsi suunnitella ja rakentaa oikein, mutta myös vesi - pohjavesi ja sedimentit on suunniteltava. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä toimii pohjaveden päästämisen yhteydessä ja sedimentit poistetaan sokeilla. Tämä laite ei ole monimutkaisin laite: minkä tahansa tyyppinen sokea alue on helppo tehdä omalla kädelläsi. Työtä ja kuluja ei ole paljon, mutta se ratkaisee useita ongelmia.

Toiminnot ja tehtävät

Olemme pitkään tottuneet pitämään polkua talon ympärillä: se antaa koko ulkoasun valmiiksi. Varsinkin jos se on yhdistetty rakennuksen koristeluun. Lisäksi on käytännöllistä: voit kävellä polkua pitkin. Ja se, että raide on sokea alue, ja sen pääasiallinen käyttö veteen on onnistunut yhdistelmä materiaalien ominaisuuksia ja ominaisuuksia ja hyvin harkittu rakenne.

Kellarin sokean alueen päätehtävä on sen tyhjennys.

Jos katsot utilitaarisesta näkökulmasta, sokea alue poistaa sateen ja sulaveden vedestä pohjasta. Toinen hyvin tärkeä käytännön tehtävä, joka voidaan ratkaista sen avulla, on lämmittää säätiö. Jos laitat eristyksen kävelykadun alle, se suojaa taloa jäätymiseltä, mikä vähentää huomattavasti lämmityskustannuksia.

Milloin tarvitaan sokea alue? Välittömästi ulkoseinien viimeistelyn jälkeen, mutta ennen kellarin viimeistelyä tehdään. Miksi niin? Sokean alueen viimeistelyn ja talon seinän välille on välttämätöntä korvata aukko. Tämä on erinomainen polku veteen, joka virtaa talon seinämän alapuolelle (se putoaa esimerkiksi seinille, kun vino sade). Mutta on mahdotonta olla tekemättä tätä aukkoa - perusta romahtaa. Hermeettisesti sulkeminen ero on myös epärealistinen. Tapahtuma on, että vesi ei missään tapauksessa pääse kuiluun. Tämä voidaan saavuttaa vain, jos pohjan koristelu roikkuu sauman päälle. Sitten vesi tyhjennetään muutaman senttimetrin etäisyydellä saumasta ja sitten putoavat tyhjennysurioihin. Tämä voidaan tehdä vain, jos ensin järjestää jalkakäytävä ja tuokaa mieleesi pohja.

Miksi tarvitset säätiön sokean alueen, kun käsittelet sitä, ymmärrätte, nyt on vielä ymmärtää, miten se tehdään oikein.

Sokea alue

On välttämätöntä ohjata sadetta pohjalta koko kehällä. Koska talon ympärillä on suojavauva. Sokea alue määräytyy paikan päällä olevan maaperän tyypin ja ristikkopinnan pituuden mukaan. Yleensä sen tulisi olla 20 cm leveämpi kuin katon ulkonema, mutta SNiP asettaa vähimmäisvaatimukset: normaalilla maaperällä sokea alue on vähintään 60 cm, ja sen ollessa vähintään 100 cm.

Talon sokean alueen leveys on vähintään 60 cm normaaleilla maaperäalueilla ja vähintään 100 cm: n leveydellä

Myös SNiP: n 2.02.01-83 käsikirjassa on 3.182 kohta. Tällaisia ​​ohjeita ovat:

Rakennusten kehän ympärillä olevat sokeat alueet on valmistettava paikallisesta tiivistetystä maaperästä, jonka paksuus on vähintään 0,15 m. Sokea alue olisi järjestettävä vähintään 0,03: n poikittaissuunnassa. Sokean alueen merkin on ylitettävä suunnittelutaso vähintään 0,05 m. Sokean alueen sisään tulevan veden on päästävä vapaasti viemäriverkkoon tai lokeroihin.

Tästä kohdasta on selvää, että syvyys riippuu valitusta tekniikasta, mutta se voi olla pienempi kuin 15 cm.

Laitetekniikka

Mikä tahansa sokea alue koostuu alapuolisesta kerroksesta ja suojapinnoitteesta.

Täyttö: mitä materiaaleja käytetään

Taustalla olevan kerroksen tehtävänä on luoda tasainen pohja suojapinnoitteen asettamiseksi. Sen paksuus on noin 20 cm. Hiekkaa ja roskaa käytetään usein näihin tarkoituksiin, mutta voit käyttää myös luontaista maaperää tai saviä.

Helpoin savi päällysterakenne

Hiekkaa ja murskattua kiveä käytetään hyvin tyhjennettävissä maissa. Tällöin hiekka asetetaan ensimmäistä kertaa, vuotaa ja syöksyy. Sitten - kerros ryöstöä, joka on myös tiivistetty.

Jos maaperä on paikka savesta tai siementä, niin käytä luontaista maaperää paremmin. Jos tällaisilla mailla, rauniot tai hiekka asetetaan säätiön ympärille, vesi on varmasti läsnä talon lähellä. Koska osoittautuu, että maaperän tiheys alla olevan kerroksen ulkopuolella on suurempi. Tämä aiheuttaa veden kerääntymisen sokea alueelle. Jos tämän mallin avulla putkilinjan reunaan sijoitetaan tyhjennysputki, ongelma ratkaistaan. Ja tehokas. Mutta on enemmän työtä, ja kustannukset sokea alue salaojitus on suurempi.

Suojapinnoite

Sokean alueen kattavuuden on täytettävä monia vaatimuksia:

 • ei saa kulkea veden läpi;
 • on oltava pakkasenkestävä;
 • on lisääntynyt hankauksenkestävyys;
 • ei saa tuhota vedellä.

Se voi olla päällystyslaatat tai päällystystekit. Muoto ja väri voivat olla hyvin erilaisia ​​- valitset alueen yleisen rakenteen, lähirakennusten talon perusteella. Näiden materiaalien paksuus on vähintään 6 cm, mutta tässä tapauksessa ne kestävät kovaa toimintatilaa.

Lehtipinta voi olla luonnollisesta tai keinotekoisesta kivestä

Voit käyttää laattoja tai laattoja, jotka on valmistettu luonnollisesta tai keinotekoisesta kivestä, voit luoda polkuja, joissa on suuria pikkukiviä tai laita kaikkiin tasoihin sorat.

On toinen tyyppi, joka on yhä suosittu - se on pehmeä sokea alue. Se on muutamia kerroksia, mutta se toimii tehokkaasti. Minkä tahansa kiinteän ja vedenpitävän kerroksen päälle ei ehkä ole: voit kaataa maata ja kasvattaa ruohoa tai kukkia. Mielenkiintoinen ratkaisu mökeille tai maalaismökkeille.

Pehmeän peitealueen periaate

Kaikki nämä vaihtoehdot eivät ole huonoja, mutta niiden järjestelykustannukset ovat melko korkeat. Jos on tarvetta tai halukkuutta tehdä halpa ja vihainen - valintasi on konkreettinen sokea alue. Työtä on paljon, mutta kokonaiskustannukset ovat alhaiset.

Yleiset periaatteet

Paikan päällä olevasta maaperästä ja rakennuksen tarkoituksesta riippuen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja ja kerrosten rakennetta, mutta joitakin kohtia on aina olemassa:

 • sokea alueella on yleinen kaltevuus "talosta", sen vähimmäisarvo on 3% (3 cm per metri);
 • suojaavan pinnoitteen ja pohjan välillä on oltava 1-2 cm: n kompensoiva sauma (aseta kateaine kahdelle kerrokselle, vaahtomuovi tai EPS, täytä hiekalla, täytä tiivisteellä);
 • Vedenpitävänä ja lämmittäessään säätiötä materiaali nousee sokean alueen tasolle;
 • pohja on ripustettava laajenemisliitäntään eikä sitä saa liittää suojapinnoitteella (1-2 cm: n rako on jäljellä).

Toinen suosittu suojaustekniikka talon muottiin on päällystyslaatat tai päällystystekit.

Kuinka tehdä sokea alue kotona omilla käsillänne

Ensinnäkin, rakennuksen ympärysmitta ympäröivällä tapilla ja nauhoilla tehdään merkintä. Lisäksi työn järjestys on seuraava:

 • Kasvatuskerros ja pieni maaperä poistetaan. Kaivannon syvyys riippuu alla olevan kerroksen koosta ja suojapinnoitteen paksuudesta. Yleensä - 25-30 cm.
 • Pohja käsitellään herbisideillä. Tämä on välttämätöntä, jotta kasvit eivät kasva tällä alueella. He pystyvät tuhoamaan jopa betonin ja asfaltin, ja laattojen tai päällystysjuomien välillä heti.
 • Kaivannon pohja tasoitetaan, muodostamalla tarvittava kaltevuus ja tiivistetty.
 • Taustalla oleva kerros asetetaan, syöksyy, pitämällä rinteessä. Kompakti kaikki halutut vibroplatformit. Manuaalinen riimu on tehoton. Tiheys on erityisen tärkeä betoniasennettaessa, mutta on suositeltavaa tiivistää hyvin laattojen tai päällystystilojen alla: se ei pääse putoamaan ja loimimaan.
 • Levy on asetettu.
 • Muodostuu kuivatusura.

Se on hyvin lyhyt ja sketchy. Jokaisella pinnoitteella on omat ominaisuutensa, ja niitä on käsiteltävä erikseen.

Betoni päällyste talon ympärillä

Yleisimpiä pinnoitteita ovat betoni. Se osoittautuu halvemmaksi. Perinteisesti kerrostettu kerros koostuu laskostuneesta hiekasta (10 cm) hiekasta, jonka päälle on asetettu tiivistettyä murskakiviä (10 cm). Kuten edellä mainittiin, tämä järjestelmä toimii tavallisesti hyvin tyhjennettävissä maissa.

Betonin sokean alueen laite eri maaperälle

Jos talon sisäpuolella savi tai puutavara, tee alkuperäisen kerroksen luontaisen maaperän. Voit vähentää turvotuksen vaikutusta ja välttää halkeilua, kaada 10 cm hiekkaa tiivistetyn maaperän päälle ja aseta betoni sille. Niinpä betoni räjähtää vähemmän, mutta et pääse eroon täysin halkeilusta: erityisesti alueilla, joilla on vaikeat talvet. Tällaisissa olosuhteissa on parempi tehdä särmäinen alue rauniot tai kiviä - ei ole ongelmia krakkauksessa. Jos varat sallivat, he tekevät siitä laattoja. Heikkoa talvea, jossa on oikein valittuja substraattikerroksia, ne ovat hyvin.

Yleensä on suositeltavaa tehdä viemäröinti kiviseinien päälle, joka tyhjentää hihnasta virtaavan veden. Se on tehokas ja luotettava ratkaisu. Kaikki muut ovat vain puoli toimenpiteitä. Tyhjennysputki on sijoitettu niin, että se saa vettä päällysteestä.

Sokean alueen betonisoitumissäännöt

Muotti on asennettu ja kiinnitetty merkittyyn vyöhykkeen reunaan. Useimmiten riittävän korkeat levyt, kiinteät tapit ja välikappaleet.

Vahvistusta käytetään usein pintakrakkauksen vähentämiseen. Tätä tarkoitusta varten valmistetaan teräslangan verkko, jonka solu on 10 - 25 cm, valmiin taustaterän päälle.

Laitteen rakenne vahvisti betonikerroksen talon ympärillä

Verkon päälle (jos on olemassa yksi) puiset lankut asetetaan antiseptisille aineille. Liuskojen paksuus on 2,5 cm, ja niitä voidaan käsitellä kuumalla kuivausöljyllä. Nämä nauhat ovat vaimentavia liitoksia, jotka estävät betonin halkeilua lämpötilan muutosten vuoksi.

Leikkeet asetetaan talon esijännityksen säilymisellä. Heidät vedetään "sääntöjen mukaisesti", tasoittaen ratkaisun.

Jotta pinta olisi vahva ja tasainen, silitys suoritetaan. Lähes välittömästi kaatamisen jälkeen, kun pinnalla on vielä sementtimateriaalia, betonia kaadetaan sementillä (voidaan vedä useita kertoja) ja hankautuu lastalla tai kipsiraudoituksella. Yläpuolella on ohut, mutta vahva, tasainen ja hieman kiiltävä pinta. Se on erittäin kestävä hankaus.

Betoni sokea alue omilla käsillään. Betonin koon muutoksen kompensoimiseksi, lämpötilasta riippuen, asetetaan puiset lankut.

Viimeinen vaihe - betonin hoito. Peitä radan kostealla liinalla. Viikon aikana se kostutetaan säännöllisesti (suihkutetaan letkulla tai kastelulla). Kankaan tulee olla märkä. Jotta kastelu ei kärsisi, voit sulkea elokuvan, mutta sitä on vaikeampi pitää yhdessä paikassa.

Betoni sokeille alueille

Sokea varten käytä vakio-hiekkakivi-betonia. Gloom ei edullisesti ole pienempi kuin M150. Se on mahdollista ja sitä korkeampi: mitä korkeampi merkintä, sitä kestävämpi on suojaava pinnoite. Sokean alueen ratkaisun osuudet voidaan valita taulukosta. Ne on annettu konkreettiselle brändille M400 - ei ole kovin kallista normaalien ominaisuuksien mukaan.

Eri tuotemerkkien betonin materiaalien osuudet

Eristetty lattiapinta-ala

On järkevää järjestää lämmitetty sokea alue vain talossa, jossa on lämmitys. Kausiluonteisissa rakennuksissa, joissa talvella positiivista lämpötilaa ei ylläpidetä, ei ole järkevää. Kohta kaksinkertaisen eristyskerroksen lisääminen:

 • luoda lisäsuojaa jäädytykseltä ja vähentää talven talteenoton todennäköisyyttä;
 • vähentää lämmityskustannuksia.

Kuinka lämmin sokea alue toimii - se siirtää jäätymisvyöhykkeen pois pohjalta

Jos talon lämmitetty sokea alue asetetaan suunnitteluvaiheessa, lisätään vielä yksi syy: jos tämä osa on läsnä, säätökerrointen laskemisessa käytetään laskentakertoimia. Eli säätiöllä on alhaisempi korkeus ja siten kustannukset.

Videossa näkyy lämmönlasketun betonipäällysteen laite, jossa on viemäröintijärjestelmä. Kaikki on maalattu normaalisti, he eivät täsmentäneet, mitä tehdä, jos löyhän maaperän kerros on yli 40 cm, mikä vaaditaan sokea alueelle. Tällöin on täytettävä maaperä, jonka tiheys on suurempi kuin paikan päällä. Jos savi paikan päällä, voit käyttää sitä vain. Jos se on kovaa, voit ottaa joko saviä tai sahaa.

Yksi hetki: savea ei aseteta kuivaan tilaan, vaan laimennetaan tahnaan. Tekniikka on vanha, mutta mikään ei ole vielä parempaa. Hän levittää kerrokset, yrittäen välttää ilmataskujen muodostumista - ne välttämättä pysähtyvät veteen (tai joku asettuu).

Rämeiden tai kivien sokea alue

Tämä on tyyppinen pehmeä sokea. Se on helppoa tehdä se itse. Tällaista järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että siinä on viemärijärjestelmä tai maaperä tyhjenee hyvin vettä, eikä kasvia kerroksessa ole savi tai liepeä.

Pehmeä sokea alue raunioista

Tällainen työjärjestys. Geotekstiilin kerros asetetaan kaivettuun kaivantoon tasaiselle ja tiivistetylle pohjalle. Tämä materiaali ei ole paksu, mutta erittäin joustava. Se ei salli murskattua kiveä tai kiviä puristua maahan. Ja raita ei vajota. Yläpuolelta kasataan ja tiivistetään raunio. Kerroksen paksuus on 10-15 cm, murto-osa 10-80 mm. Kaikki.

Haluttaessa soraa voidaan myös eristää. Sitten 50 mm: n paksuinen EPPS (ekstrudoitu polystyreeni vaahto) asetetaan kaivolle tiivistetylle ja tasoitetulle maaperälle, korkealle tiheävälle geomembraanille asetetaan päälle, ja siihen voidaan jo sijoittaa kiviä tai roskaa. Mutta tällainen polku kulkea ei ole toivottavaa.

Sokea alue tekevät sen itse laattojen tai levytystyökalujen avulla

Laitteessa on useita muunnelmia, mutta optimaalisin ja monipuolisin on "piirakoita" käyttäen geotekstiilejä.

Esimerkiksi yksi niistä on esitetty kuvassa. Sitä voidaan käyttää sokean alueen rakentamiseen kovilla talvilla, joilla on vaikeat talvet. Huomaa:

 • molemmat kerrokset kiinnitetään seinään kiristyslevyillä;
 • pohjan yläpuolelta, geotekstiilit nousevat maanpinnalle.

Kalliomassan pohjan kaltevan alueen laite

Vedeneristettävänä on toivottavaa käyttää geomembraaneja. Ne on valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä. Tuotemerkin mukaan voit käyttää Tefondia, Isostudia, Fundalinia, Technonikol Planter Standartia jne. Ne ovat 150-250 ruplaa / m2.

Geotekstiileillä on erilaiset tuotemerkit ja eri tiheydet eri toiminnallisiin tarkoituksiin. Valitse perustuen sivuston geologiaan. Niiden hinta on 15-50 drip / m2.

Kun rakennat sokean alueen omilla käsillä, tärkein asia on varmistaa, että vesi lähtee pohjasta eikä kerää talon lähellä hiekka- tai murskattua kivirakennetta. Mitä tapahtuu, jos maaperä kallistuu (savi tai liepeä), alapuolinen kerros on hiekkaa ja roskaa, eikä siellä ole viemäriä.

Jotta maaperä ei hajoaisi talon ympärillä sateella ja sulavedellä, sekä säätää sadetta säältä, talon ympärillä on sokea alue. Nämä työt on suoritettava ennen kellarin lopullista viimeistelyä. Tarkemmin - päättää itse. Mutta ei ole toivottavaa viivästyttää: jättää talvi tai kylpy ilman sokea alue, voit keväällä olla muutamia halkeamia säätiössä.

Toiminnot ja näkymät

Talon ympärillä oleva sokea alue on yksinkertainen rakennus. Se kuitenkin laajentaa huomattavasti rakennusten elämää. Vesi syksyllä säällä lähtee pohjaan. Höyryssä se jäätyy, lisää tilavuutta, mikä aiheuttaa liiallista painetta. Tämän kuorman seurauksena halkeamat näkyvät kellarissa, johon myös vesi tunkeutuu. Jäädyttäminen tekee niistä entistä laajemman. Jonkin aikaa ilman sokeata aluetta - ja pohja vaatii vakavia kalliit korjaukset. Joskus tuhoaminen on niin vaikeaa, että on mahdotonta korjata sitä.

Ostrovka talon ympärillä voi myös suorittaa roolin roolissa.

Mutta nämä eivät ole kaikkia toimintoja, joita suojaava pinnoite voi hoitaa talon ympärillä. Joissakin tapauksissa sitä käytetään kappaleena. Joskus lämmityslaitteen ja vedeneristyskerroksen sijoittaminen sokea alueelle, on mahdollista parantaa rakennuksen käyttöominaisuuksia ja korjata joitakin lämpö- ja vedeneristysrakenteiden valmistuksen aikana ilmenneistä puutteista. Lisäksi sisustuksen näkökulmasta se toimii loogisena päätelmänä talon suunnittelussa.

Mitä sokea alue

Halvin vaihtoehto - konkreettisesta ratkaisusta. Mutta aikaa tämän mallin laitteeseen kestää enemmän. Erityisesti kallisilla mailla: tarvitaan erityinen tyyny ja vahvistus. Koko ajan, kunnes ratkaisu on voimaa, on mahdotonta kävellä, ja tämä on vähintään neljä tai viisi päivää.

Vahvistettu kerros vaaditaan betonisokea.

Talon ympärillä on muuntyyppiset suojavyöpeitteet, kuten päällystyslaatat, päällystyskivet, tiilet, luonnonkivi, graniittilaatat jne. Nykyään on paljon vaihtoehtoja. Pääasia on, että niillä on seuraavat ominaisuudet:

 • ei kaipaa vettä;
 • ei halkeile jäätymisen / sulamisen aikana;
 • oli korkea hankauskestävyys;
 • oli esteettinen vetoomus;
 • oli pitkä käyttöikä.

Sokea alue on vielä yksi materiaali, mutta sitä käytetään harvoin yksityisissä asuntorakentamisessa - asfaltti asetetaan talon ympärille. Houkuttelevuuden (kuten betonin tapauksessa) kysymys on kiistanalainen, ja muut ominaisuudet ovat yksinkertaisesti erinomaisia.

Mutta suojaava pinnoite ei ole kaikki. Lisää materiaaleja tarvitaan. Mikä erityisesti riippuu valitsemastasi vaihtoehdosta. Voidaan sanoa varmasti, että hiekkaa ja raunioita tarvitaan. Ehkä tarvitset vedenpitävyyttä ja levyn eristystä.

mitat

Koska sokean alueen päätehtävänä on poistaa sulatettu ja sadevesi, sen leveyden tulisi olla vähintään 20 cm enemmän kuin katon ylitys. Mutta asiantuntijat eivät suosittele, että se on alle 60 cm - kosteus voi vuotaa pohjalle.

Suojavyön leveys riippuu maaperätyypistä. Jos nämä ovat normaaleja maaperä, joka tyhjentää veden hyvin, niin 60 cm riittää. Jos talossa on velttoja, muita levottomia tai epävakaita maaperä, leveys voi olla jopa 1 metri.

Sokean alueen tärkeimmät parametrit veden pohjan normaalille vedenpoistoa varten

Mutta sokea alue on myös syventää. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä, suoritettavista toiminnoista ja ylemmän viimeistelykerroksen paksuudesta.

Jos talo seisoo normaalilla epätasaisella maaperällä (ei savea tai saviä sisältäviä maaperä), eikä se kulje pinnalla, riittää tehdä 10 cm: n paksuinen hiekka, jonka päälle voi laittaa laattoja, kiveä jne. Tämä tarkoittaa, että syvennys on noin 10-20 cm - se riippuu jo viimeistelymateriaalin paksuudesta. Ainoastaan ​​kansiin, joka koostuu palasista, tarvitaan jyrsintä. Joten kaivaat reunakiviä kehällä, vahvista niitä ja vain kaada hiekkaa kaivannon pohjalle.

Jos muottia käytetään jalankulkuväylänä, tarvitaan vakavampi painojakauma. Oven pohjalla keskikokoisen murto-osan ensimmäinen murskakivi asetetaan noin 15-20 cm, ja siinä on jo hiekkaa ja vasta päällystyspäällyste.

Laitteet, jotka päällystetään raunioilla, raunioilla, asfaltilla

Mitä muuta on pakollista - puolueiden noudattaminen: lasku tulee kotoa. Joten kosteus valuu viemärijärjestelmään tai ympäröivään maaperään. Kaltevuus riippuu käytettävän suojapinnoitteen tyypistä. Betoni ja asfaltti, 3-5% (1-3 metrin korkeusero 3-5 cm). Kun asetat kiven, laatta, posliini - tee rinteessä 5-10%.

Työjärjestys

Kun koot on valittu, siirry itse sokea alueeseen. Yleensä tämä tapahtuu useassa peräkkäisessä vaiheessa.

Maaperän asettelu ja poistaminen

Valittu leveys sijaitsee rakennuksen kehällä. Täällä on sanottava, että niissä paikoissa, joissa he kulkevat, sitä voidaan laajentaa.

Merkitse ylös, tavallisesti ajamalla niitit. Lanka tai johto venyttimien väliin, hahmottaa työn laajuuden. Kaikella tällä alueella on tarpeen poistaa maaperän ja maaperän osa. Samalla poista kasvien juuret. Usein suorittamaan kemiallisten keinojen käsittely, jotka estävät kasvien itämisen. Jos tätä ei tehdä itamalla, ne tuhoavat päällysteen.

Laitteen laajennusliitäntä

Sokean alueen ja rakennuksen perustuksen välinen liitos on tarpeen

Kun suoritat, on erittäin tärkeää muistaa, että sokea alue ja säätiö eivät saa olla yhdistettyinä. Tätä varten perustan ympärille on jätettävä noin 2 cm leveä kompensoiva sauma. Käytännössä nämä ovat joko 2 cm: n paksuisia vaahtoliuskoja tai kahdessa kerroksessa perustettuun taitettuun katemateriaaliin.

Laajennusliitos on välttämätön, joten kun maa liikkuu sokean alueen alla, se ei paina pohjaa. Jos näin ei tehdä, sen sijaan, että estetään tuhoaminen, se aiheuttaa paineen, joka ennen tai myöhemmin aiheuttaa seinämien halkeamia.

Täytä ja viimeistele

Jos noudatat "suosittua" tekniikkaa, kaivon pohjalle kaadetaan kerrosta savea. Se estää kosteuden vuotamisen. Sen ram, jo ​​tässä vaiheessa luo kaltevuus kellarista. Tämä täyttö soveltuu kaikentyyppiseen maaperään. Anna sen olla kova ja pitkä särmäys, mutta se ei johda vettä. Jos hiekkaa käytetään savialtaiden seisomaan taloon, suurin osa vedestä on juuri alapuolella.

Särkynyt savi tyhjentää veden hyvin

Se kulkee nopeammin, jos käytät jyrsintä. Jos näin ei ole, ota halkaisijaltaan halkaisijaltaan 80-90 cm: n levy. Korkeuden tulisi olla sellainen, että sinun ei tarvitse taipua alaspäin - kädet saavat päästä vapaasti yläreunaan. Toisaalta täytetty ristikahva. Tämä kansi ja ram, nostaa ja laskee sen.

Sitten kaada kerros hiekkaa. Se on vuodatettu vedellä ja tiivistetty. Normaalilla maaperällä ja jos he eivät kulje sokea pitkin, voidaan laatoituksia tai päällystystekkejä asettaa. Käytettäessä betonia suojapinnoitteena on tarpeen kaataa ja tiivistää runkokerros, järjestää muotti- ja laajennusliitokset, levittää lujitushihna ja vain kaataa laasti. Näin konkreettisen kappaleen tekeminen kestää paljon aikaa.

Sokean alueen eristys

Jos sokea alue tehdään talon ympärillä kellarilla tai kellarilla, sinun on samanaikaisesti tehtävä lämpöä ja vedeneristys. Tarvitsemme eristyksen mille tahansa pohjalevylle - se estää maaperän jäätymisen aluslaattaan.

Jotkut asiantuntijat väittävät, että Keski-Venäjällä ja pohjoisessa eristyksessä tarvitaan kausiluonteisia asuntoja. Tosiasia on, että lämmitetyssä talossa itse lämmitys estää säätiön jäätymisen. Ja jos he tekevät sokea, niin vain polttoaineen säästämiseksi. Samassa talossa, jossa on kausittainen asuinpaikka, on toteutettava lisätoimenpiteitä rakennuksen käyttöiän pidentämiseksi. Ja täältä miksi. Materiaali voi ottaa tietyn määrän jäädytys- ja sulatusjaksoja. Tämän jälkeen se alkaa romahtaa. Koska eristys ei ole yhtä kausi, säätiö jäädyttää ja jauhaa niin monta kertaa kuin sää muuttuu - syksyllä ja keväällä vuorotellen lämmin tai kylmä sää vuorotellen seisoo vuorotellen. Tämä tilanne johtaa siihen, että on selvää, että hävittäminen alkaa jonkin verran.

Ojan koko syvyyden (ja paremman perustan eristämiseksi) lämmöneristyskerros kiinnitetään pohjaan. Se sopii myös suojaan suojapinnoitteen alla. Sokean alueen lämpenemistä talon ympärillä käytä seuraavia materiaaleja:

 • polystyreenivaahto;
 • polyuretaanivaahto;
 • vaahtomuovi.

Lämpöeristys polyuretaanivaahdolla

Tämä materiaali on yksi lämpenemisen parhaista perustekijöistä. Samalla se säilyttää lämmön ja ei anna kosteutta: sen hygroskooppisuus on lähellä nollaa. Sen haitta on se, että se sulaa helposti. Mutta perustuksen ja muottien eristys, tämä haitta on vähäpätöinen.

On suositeltavaa sijoittaa polyeteenikalvo vaakasuoraan sijoitettuihin levyihin - se suojaa levyjen liitoksia virtaavasta vedestä.

Yksinkertaisen eristetyn sokean alueen rakenne

Teräslevy polystyreenillä tehdään näin:

 1. Karkea karkea hiekka, jonka kerros on 15 cm.
 2. Kattomateriaalina. Samaan aikaan se on asennettava seiniin 15 cm.
 3. Polystyreenilevyt, liitokset on liimattu tiivistysaineella. Kerrospaksuus on 10 cm, joka voi olla joko yksi levy tai kaksi 5 cm. Jos levyjä on kaksi, ne on liimattava päällekkäisillä saumoilla - joten kosteuden läpäisyn suojaus on luotettavampi.
 4. Muovikalvo 200 mikronia.
 5. Hiekkakerros. Se on huolellisesti räikeä, eikä yritä työntää levyjä.
 6. Suojamateriaali.

Suojamateriaalina käytetään mitä tahansa kalvoa. Mutta betonin alla ne lisäävät myös vahvistusverkon (metalli 10 x 10 cm: n kennolla) ja vain kaada liuos rinteen alle.

Polyuretaanivaahto

Se ruiskutetaan erikoislaitteista. Ei roiskeita, käytännössä ei absorboi vettä, käyttölämpötila-alue on -60 - +150 oC. Sitä käytetään nopeasti - kaikki työ voi kestää 3-4 tuntia, mutta erikoislaitteiden käyttö edellyttää palvelujen maksua. Ne ovat kalliita - yksi koostumuksen komponenteista on myrkyllistä. Joten kaiken valituksen kanssa tätä menetelmää käytetään harvoin.

Polyuretaanivaahto edellyttää erityislaitteita.

Lämpöeristeen vaahto

Tämä on halvin eristys. Se on hyvä lämmöneristysominaisuus, ei anna veden päällä ja sillä on myös hyvät äänieristysominaisuudet. Sen ainoa haittapuoli on alhainen mekaaninen lujuus. Käytettäessä sitä tarvitaan lisävahvahihna. Toimintasarja on sama kuin polystyreenieristyksellä, vain kaksi eroa:

 • hiekkaa eristyksen päälle, joka on kaadettu paksummalla kerroksella, pistä se vain löysä lapi, vaahdolla vaeltaessa ei voi;
 • Laattojen tai jalkakäytävien alla tarvitaan myös vahvikenauha, joka peitetään toisella kerroksella hiekkaa.

Pienestä hinnasta huolimatta vaahto ei ole paras valinta: se on liian pelkää stressiä. Jos kulje polkua pitkin, älä käytä sitä. Eristyskustannusten vähentämiseksi voit käyttää sitä kiinni säätöön ja ostaa polystyreenivaahtoa itse muottipesään. Tämä on paras vaihtoehto.

vedeneristys

Vedeneristys on välttämätöntä kuorimattomille maille ja säätiön ja sokean alueen eristämisen puuttuessa. Tässä tapauksessa sitä vähemmän vettä, joka on rakennuksen alla, on vähemmän todennäköistä, että nouseva voima vahingoittaa rakennustasi.

Vedeneristyskerrosten kerrosten järjestys on seuraava:

 • Vedenpitävä kerros - tavallinen, tiheä polyeteenikalvo, jonka paksuus on 200-300 mikronia - sopii saviin. Ei ole tarpeen venyttää sitä - on oltava liikkumisvapautta niin, että se ei repeä maata kausittaisten siirtymien aikana. Säätöpinnan korkeus on 15-20 cm. Se on naulattu pohjalle painolevyllä (jos se on puuta, se on käsiteltävä kuumalla kuivausöljyllä, jotta se ei murtuisi). Mutta tämä tehdään myöhemmin, kun kerrostetaan kerros hiekkaa ja geotekstiilejä. Joten kiinnität kalvon esimerkiksi seinälle muutamilla nauloilla.
 • Kalvoon kaadetaan 10-15 cm hiekkaa. Hänen ahdistunut. Geotekstiilit asetetaan päälle. Sokea alue on löytö - se antaa kosteuden kautta, jakaa kuorman uudelleen, ei repäise, ei salli sekoittumista eri kerroksiin, ei hyönteisiä ja jyrsijöitä vaurioidu, ei salli kasvien puhkeamista. Ja kaikki tämä on jonkinlainen kudottu tai ei-kudottu kalvo (ne ovat erilaisia). Geotekstiilit on sijoitettu niin, että ne peittävät alla kuvatun kalvon ja molemmat kerrokset kiinnitetään hihnalla perustukseen. Toisaalta hänen on peitettävä kaivettu kaivanto muuhun korkeuteen.
 • Seuraavaksi kaksi vaihtoehtoa:
  1. Voit säästää täyttämällä jäljellä olevan kakun rakeina ja asettamalla siihen vahvikekerroksen - teräsnauhalla valmistettu metalliristikko, jonka askel on 10 x 10 cm.
  2. Käytettäessä päällystekiviä tai laattoja, piirakka on vaikeampaa. Toinen kerros geotekstiilistä on sijoitettava murskattuun raunioon. Sen päälle - asetetaan toinen kerros hiekkaa ja asetetaan sitten suojaavat ja viimeistelevät laatat hiekalle.

Sokean alueen kaksi versiota - betonista ja laatoista, raunioista jne.

Tämä muotoilu poistaa täydellisesti vedestä.

Pehmeä piilotettu peittoalue

Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit eivät pääse suojapinnoitteeseen talon ympärillä. He pitävät tehokkaasti vettä ja tyhjenevät vettä, kun taas tällaisen kakun kustannukset ovat paljon pienemmät. Tässä tapauksessa puhutaan piilotetusta sokea alueesta. Ja kaikki, koska heti perustuksesta voit kylvää ruohoa tai järjestää kukkapuutarhan, ja kaikki vedenpoisto kerrokset sijaitsevat kallion paksuudella.

Pehmeän sokean alueen laitetta käytettäessä käytetään profiileja olevia kalvoja. Niillä on epälineaarinen rakenne - pienet ulkonemat ja laaksot.

Profiloitu kalvo tehokkaaseen vedenpoistoon

Pehmeä sokea alue talon ympärillä omilla kädet on toteutettu helposti. Ainoa asia, joka voi aiheuttaa ongelmia on melko suuri maa-alue. Oven leveys on toivottava 1,2 - 1,5 m. Mutta syvyys voi olla pieni - noin 25-30 cm.

Työskentelyjärjestys laitteen peitetyn pehmeän kaihtimen kanssa on seuraava:

 • Ensinnäkin poista maaperä, heti muodostavat kaltevuus 3-5% talosta.
 • Käytä jalostuskemikaaleja kasveista.
 • Työnnä profiilikalvo koko sokean alueen leveyteen, hieman reuna hieman seinään ja kiinnitä, toinen jää vain vapaaksi.
 • Ylös päästä ulos geotekstilien kerroksesta. Se asetetaan samalla tavalla - yksi reunus kiinnitetään seinään. Molemmat kerrokset vedeneristysmateriaaleista voidaan kiinnittää yhteen kiristyslevyllä.
 • Kivet tai suuri osa seulannoista kaadetaan geotekstiileihin, häiriöitä.
 • Seuraava kerros on keskikokoisia ja pieniä seuloja, ja yläosa on hiekkaa. Jokainen kerros on erikseen murskattu.
 • Hedelmällinen maa on kasattu päälle ja kasveja istutetaan.

Huolimatta näennäisestä epäluotettavuudesta tällainen muotoilu poistaa veden jopa paremmin kuin perinteisten tekniikoiden avulla. Ja kuten näette, ei ole kovia ja kalliita työpaikkoja. Tarvittaessa voit asettaa kaakeli- tai päällystekiviä hiekkakerrokseen. Sitten näkymä on perinteisempi.

Kun olet tehnyt pehmeän sokean alueen talon ympärille, lähellä säätiötä voit katkaista kukkapuutarhan.

Yksi varoitus: jos maaperä on savi (se on savi) tai jos talosi on rinteessä, on tarpeen täydentää rakennetta tyhjennysputkella. Se sijoitetaan 1,2-1,5 m: n etäisyydelle talon seinämästä, tasolle, jossa geotekstilin viisto päättyy (voit laskea sen alle hieman). Samalla kalvon ja geotekstilien on kuitenkin peitettävä sitä alhaalta ja ulommalta puolelta niin, että kerätty kosteus virtaa lävistysputkien läpi putkeen ja sen jälkeen se tyhjennetään viemärijärjestelmään tai viemärijärjestelmään.

Betonitoiminnon ominaisuudet

Kun rakennat betoniholkkia omalla kädellä talon ympärillä, on otettava huomioon joitain teknisiä yksityiskohtia.

Ensinnäkin liuoksen koostumuksen on oltava pakkasenkestävä. Miksi - se on selvää. Voit ostaa valmiita sekoituksia, mutta tämä ei ole halpaa. Voit käyttää lisäaineita, jotka lisäävät betonin kuivakestävyyttä. Yksinkertaisimmassa tapauksessa lisää sementtiä. Tee ratkaisu nopeudella: yksi osa sementistä, kolme osaa hiekkaa ja raunioista.

Betoniholkkia rakennettaessa on tehtävä kompensointiliitokset.

Toiseksi, halkeamien välttämiseksi on tarpeen tehdä laajennusliitoksia. Tätä varten käytä yleensä levyä, jonka paksuus on 25 mm. Niitä käsitellään kuumalla kuivausöljyllä tai antiseptisellä kyllästyksellä. Sitten laittaa reuna, altista haluttu kaltevuus, noin joka 2-3 metriä. Kiinnitä metalliset tapit tai puiset tapit. Liuos kaadettaessa niitä voidaan käyttää majakoina. Tulevaisuudessa lamellit varmistavat muottien liikkuvuuden kausittaisen maaliikenteen aikana.

Ja kolmanneksi, jotta pinnalle saadaan suurempi lujuus ja esteettisempi ulkonäkö, se on ripoteltu kuivalla sementillä, jota hierotaan huovalla. Tee tämä täytön jälkeen. Soita tämä prosessi fermentointi betonista. Pinta muuttuu kestäväksi, sileäksi ja pienellä kirkkaudella.

tulokset

Sokean alueen luominen talon ympärille omilla käsillä ei ole helpoin, mutta se on kaukana vaikeimmasta tehtävästä. On monia ratkaisuja, jotka parantavat rakennuksen suorituskykyä ja pidentävät sen käyttöikää.