Kellarin lämmitys ja talon ympärillä oleva jalkakäytävä: materiaalin valinta, laitteen kaavio

Sokea alue on suojakaite talon perustuksen ympärillä. Se suojaa kellarista kosteutta ja ei anna veden haihtua maaperään. Toiminnallisuuden kannalta lämmin sokea alue on paras muotoilu, koska se myös suojaa talon pohjaa pakastamiselta.

Lämmitetyn sokea-alueen järjestelyn ominaisuudet

Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen, sinun on määritettävä sen koko oikein. Kapea rakentaminen talon ympärillä ei anna myönteisiä tuloksia. Säätiön eristyksen lisäksi sokea alue on tarkoitettu pääasiallisen tehtävän suorittamiseen, veden poistamiseen talon pohjasta. Tällä perusteella sen leveys määräytyy rakennuksen seinämien takana olevasta katosta. Sokean alueen tulisi olla 200 mm leveämpi kuin ulkonema. Voit tehdä enemmän, mutta tämä on esteettinen puoli riippuen omistajan toiveista.

Eristettyjen rakenteiden tyypit

Kovaa betonirakennetta, joka on valmistettu omilla kädillä, on vahvistettava. Ainoastaan ​​tällä tavalla se tulee vastustuskykyiseksi maanpäälliseksi liikkeeksi. Tee-se-itse-kaatamalla betonia talon ympärillä kerralla on tarpeen monoliittirakenteen luomiseksi. Häiriöiden muodostuminen, erityisesti rakennuksen kulmissa, uhkaa aukkojen muodostumista. Sen lisäksi, että luodaan kylmäsiltoja, kosteus kerääntyy aukkojen sisään. Vaikeissa pakkasissa vesi jäätyy, mikä uhkaa rikkoa betonipinnoitetta.

Helpoin tapa tehdä se on pehmeä sokea alue. Se muistuttaa kerros kakkua eri rakennusmateriaaleista. Lämmitettäessä se voidaan täyttää laajennetulla savella tai peittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Säätäessä järjestelyä varten pehmeä kaihtotila on paras vaihtoehto tontille, jossa on siirrettävä alusta. Värähtelyjen aikana pehmeät kerrokset eivät repeä kuin betonipinta. Lisäksi se on paljon helpompaa tehdä se itse, koska ei ole kovia töitä betonointi.

Jos toiveet sijoitetaan sokea alueelle ei vain rakenteena, joka siirtää vettä säältä, vaan sillä on myös lisäeristyksen rooli, on tehokkaampaa tehdä yhteinen eristys kellarista ja rakennuksen sokeasta alueesta. Tämä pätee erityisesti talon kellariin tai kellariin.

Mitä ja miten lämmetä?

Moderni markkinat tarjoavat monia eristysaineita. Mutta tehokkaan sääennusteen tekemiseksi sinun on valittava se oikein:

 • yksinkertaisin pehmeä kangasalue eristetään laajennetulla savella. Tämä materiaali on tulenkestävä, kosteutta ja raskaita kuormituksia vastaan. Tietenkin on mahdollista eristää kovaa kaihtopinta-alaa laajennetulla savella, jopa lisätä se betoniin, kun se heittää säätiön ympäri;
 • Voit tehdä minkä tahansa sokea alueen ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Levyt sietää kuormaa hyvin, erottuvat alhaisella kosteuden läpäisevyydellä, ja kuten paloturvallisuuteen, sokea alueella, he eivät pelkää tulta;
 • polyuretaanivaahto on erittäin tehokas. Ne voivat samanaikaisesti tehdä minkä tahansa sokean alueen ja talon perustan eristyksen. Ruiskuttamalla levitetty vaahto täyttää kaikki aukot ja muodostaa kiinteän päällysteen kiinteytymisen jälkeen. Mutta sen haittana on liian korkeat kustannukset ja tarve erityislaitteille, mikä poistaa mahdollisuuden tehdä työ omalla kädelläsi;
 • Kellariseinien eristys voidaan tehdä vaahtomuovista tai vaahdosta. Nämä ovat melkein identtisiä eristeitä, hieman erilainen ominaisuuksiltaan. Mutta käyttää niitä sokea alueella ei ole toivottavaa. Verrattuna polystyreenivaahtoon nämä materiaalit sietävät vähemmän stressiä ja kosteuden läsnäoloa. Muuten sama pursotettu polystyreenivaahto voi eristää emästä.

Jos rakentamisen alkuvaiheessa omilla käsillään on erinomainen eristysvaihtoehto, talon perustus suojaa pakkaselta.

Sokean alueen tekeminen

Sinun on selvitettävä, mitä se koostuu ja miten se tehdään itse. Ensin selvitämme, kuinka kova ja pehmeä sokea alue näyttää yleisesti, ja sitten tarkastelemme kunkin lämmittimen asennusta. Vaiheittainen ohje näyttää tältä:

 1. Tuntia ajetaan talon ympärillä ja niiden väliin asetetaan johto merkitä tulevan sokean alueen paikka. Johto kaivaa kaivannon. Sen leveyden määritelmää pidettiin edellä, mutta syvyys riippuu maaperästä. Jos maa on savi, riittää 450 mm: n syvyys. Irrallisella maaperällä syvyys on nostettava 600 mm: iin savi-lukkojen asettamiseksi.
 2. Muodosta kaivannon ympärille ja aloita kerrokset. Jos haluat tehdä savi linna, se on ensimmäinen kerros. Savi kaadetaan paksuudeltaan 100-250 mm, joka valitaan erikseen maaperän tilan mukaan. Layer kerros, tiukasti röyhtäen saada hieman kaltevuus perustuksesta.
 3. Seuraava kerros on hiekkaa, 50-100 mm paksu.
 4. Hiekalle on asetettu vedeneristyskalvo, joka kääritään pohjaan.
 5. Tässä vaiheessa on aika laittaa lämmitin omiin käsiinsä. Valittu materiaali on tiukasti asetettu vedenpitävyyteen. Jos pohjakerroksen lämpenemistä päätetään, niin tämä tehdään myös tässä vaiheessa.
 6. Yläpuolelta eristys peitetään toisella vedeneristyskerroksella ja täytetään jälleen kerroksella samanlaista paksua hiekkaa.
 7. Geotekstiili asetetaan hiekalle. Se estää kahden kerroksen jakeiden sekoittumisen ja pehmeän sokean alueen tapauksessa vesisuodattimen rooli. Geotekstiilien päälle kaadetaan 100 mm: n keskimääräinen murskakivi.
 8. Jos valitaan pehmeän kaihdin alue, 50 mm: n hiekkaa kaadetaan raunion päälle ja jalkakäytävä asetetaan tai yksinkertaisesti peitetään koristekivellä.
 9. Jos haluat tehdä konkreettisen sokeuden alueen omalla kädelläsi, on raudoitettava vahvistusverkko, jonka solut ovat 100x100 mm. Jokainen 3-6 m, kulmissa ja mutkissa asetetaan reunalevy. Niitä tarvitaan laajentamisliitosten muodostami- seksi, jotta suojakalvo voidaan suojata halkeilulta. Lisäksi levyjen oikea korkeus toimii majakkaina lasin laskemisessa.
 10. Betonin liuos kaadetaan yhteen päivään. Kun lasitus kovettuu, mutta on edelleen kostea, sitä hierotaan kuivalla sementillä ja peitetään kalvolla. Tällainen silitys antaa konkreettista lujuutta ja vähentää veden läpäisevyyttä.
 11. Täysin kovetetun kerroksen päälle tehdään hieno viimeistely. Se voi olla päällystyslaatat, asfaltti, kivi tai muu materiaali isäntälaitoksen harkinnan mukaan.

Joten tätä pidettiin yleisen kaavion piirakattina. Nyt selvitämme, millainen askel askeleelta asennusohjeet kutakin lämpöeristystyyppiä varten näyttävät. Muuten, jotta betoni valmistetaan tasoittain sopivasti, tarvittavat mittasuhteet löytyvät taulukosta:

Sokean alueen lämpöeristys

Sokean alueen eristäminen on yksinkertaista, mutta meidän on otettava se vakavasti. Useimmissa tapauksissa juuri tämä rakentaminen aloitettiin. Vaikka puhuessamme monimutkaisuudesta, polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea voidaan eristää omilla kädilläsi, ja polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi tulee kääntää asiantuntijoille.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Eristys laajennetulla polystyreenillä valmistetaan 100 mm: n paksuisissa arkeissa. Jos käytetään 50 mm paksuisia arkoja, ne asetetaan kahdeksi kerrokseksi. Lisäksi ylemmän rivin levyt on sovitettava alemmalle riville. Kaikki tuloksena olevat aukot tukkivat eristeitä tai iskuja vaahdolla. Talon ympärillä oleva eristys tulisi näyttää monoliittiselta pinnoitteelta.

Tärkeä edellytys on polystyreeni-vaahtoveden eristyksen erottaminen muista sokeiden pinnoista. Eli vedeneristys asetetaan levyn alle ja päälle. Tämä johtuu siitä, että lämmitin itsessään ei pelkää kosteutta, mutta sen alle jäävä vesi pakkaa levyt, kun se jäätyy.

Järjestelmä, jossa omat kädet kovaa ja pehmeää sokea alueelle on hieman erilainen:

 • pehmeällä sokea alueella laatat sijoitetaan kahden kerroksen hiekkaa. Se suojaa niitä ja vedenpitävyyttä haurastumiselta;
 • Kovaa kaihtotilaa voidaan eristää kahdella tavalla, jotka eroavat toisistaan ​​betonin kaatamalla. Ensimmäisessä tapauksessa lämmitin sijoitetaan samalla tavoin kahden hiekkakerroksen väliin, ja päälle on murskattu kivi, vahvistava verkko ja betonipinta. Toisessa menetelmässä betonipinta voidaan kaataa suoraan eristeen päälle. Se on myös peitetty vedeneristyksellä, kohtisuorassa siihen, että lujitustangot asetetaan 600 mm: n välein ylhäältä. He laittavat vahvistusverkon ja kaadetaan kaikki betoni.

Jotkut omistajat tekevät sokean alueen eristämisen vaahdolla huolimatta siitä, että se on heikompia kuin polystyreenivaahto. Vaiheittaiset asennusohjeet pysyvät muuttumattomina, koska kaikki nämä levyt on tehty vastaavasta materiaalista. Vain vaahtomuovilla tai vaahdolla varustettu sokea alue kestää vähemmän kuin laajennetulla polystyreenillä.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Sokean alueen tehokas mutta kallis eristys saadaan polyuretaanivaahdolla. Sitä käytetään korkeassa paineessa, joten ensin hiekalle asetetaan kerros ryöstöä ennen suihkutusta, muuten hiekka yksinkertaisesti puhaltaa. Vaahto levitetään murskattua kiveä varten, jonka paksuus on 70 mm. 15 minuutin kuluttua se kovettuu täysin ja on valmis lujittavan verkon asettamiseen betonin levittämisen jälkeen.

Polyuretaanivaahdon käyttöikä on noin 40 vuotta, mutta tämä materiaali antaa 100%: n vaikutuksen sokean alueen yhteiseen eristykseen ja talon perustukseen.

Sadesulan käyttö

Sokean alueen yksinkertaisin eristys voidaan tehdä laajennetulla savella. Ympyräkaavio koostuu seuraavista tasoista:

 1. Kaivannon pohja on savi linna, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 2. Seuraava on kerros hiekkaa, peitetty dronite. Tämä materiaali suojaa rakennetta kaatumiselta.
 3. Materiaali on täynnä laajennettua savea, jälleen peitetty droniteilla, ja päälle kerrostetaan hiekkakerros.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin laite lämmittämällä laajennettua savea käsin. Talon ympärillä oleva hiekka voi kaataa koristeellisia soraa tai tehdä toisen pinnoitteen omistajan harkinnan mukaan.

Lämpöeristys

Säätiön lämmitys tapahtuu asennettaessa eristysvaihetta sokea alueella. Tehokkain eriste on ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se katsottiin edellä, joten siirtymme välittömästi perinteisiin materiaaleihin.

Jalusta voidaan valmistaa vaahtomuovilla, vaahtomuovilla tai polystyreenivaahdolla. Asennusprosessi on sama. Levyt liimataan liimalla seinään tiiviisti päällekkäin. Vain vaihtoehdot polystyreenivaahdolla mahdollistavat sen sijoittamisen hänen ja vedenpitävän seinän väliin. Nurkissa ja keskellä levyn luotettavuutta kiinnitetään muovisilla tapilla, sateenvarjoilla. Seuraavaksi mene viimeistelyyn. Yleensä levylle levytetään ruudukko, joka on maadoitettu ja peitetty koristeellisella laastilla.

Kaikki ohjeet, jotka osoittavat, miten tehdä itsesi sokea alue ja säätiö eristämällä talon.

Eristetty sokea alue: rahan hukka ja aika tai välttämättömyys?

Sokea alue, jolla on eristys (valokuvassa), suorittaa monia tärkeitä toimintoja.

Kun puhut talojen, huoneistojen, ullakkojen, kylpyammeiden ja jopa koiranpentujen eristämisestä - tällaisten tapahtumien tarpeellisuudesta kukaan ei epäile. Mutta kun aloitat puhumisen säätiön lämpenemisestä ja sokeiden alueen lämmityksestä, jollakin syystä jokainen yllättää silmiään. Moniin ei ole selvää, miksi jäte eristetään tällä kummallisella polulla, joka asetetaan sekä talon ympärille että muiden rakennusten ympärille.

Joten äskettäin olen vahingossa kiinni tästä aiheesta ystäväni kanssa, väittäen pitkään. Sanon heti, ettemme päässyt yksiselitteiseen näkemykseen siitä, onko sokeiden alueen eristäminen ja yksityisen mökin rakentaminen tarpeen, ja kukin jäänyt hänen kanssaan.

En halua äänestää kantaani etukäteen. Kerro vain kaikesta, mitä tiedän eristetystä sokea alueesta. Niille, jotka haluavat tehdä omat kätensä - vaiheittaiset ohjeet alla auttavat tekemään kaiken oikein.

Tarkoitus ja suunnitteluominaisuudet

Ulkopuolella sokea alue on kävelytie tiilien, betonin tai asfaltin talon ympärillä. Jotkut uskovat, että on vain helpompaa ohittaa asuin ympyrä, tehdä ilta tai aamu-liikunta.

Toiset ajattelevat, että tämä malli on osa talon julkisivun suunnittelua ja maisemasuunnittelua.

Sokea alue on monimutkainen ja monikerroksinen rakenne.

Mutta voin kertoa luottamuksellisesti, että sokeiden näkyvä osa on vain jäävuoren kärki. Itse asiassa "raita" on monikerroksinen kakku, joka on valmistettu eri materiaaleista, ja siinä on useita tärkeitä tehtäviä:

 • suojaa kellarin upotetun osan kosteudelta ilmakehän kosteuden vuotamisen seurauksena;
 • estää talon pohjan jäätymisen talvella;
 • lisää rakennuksen tärkeiden rakenteiden (kellari ja kellari) elämää.

Oikein rakennettu sokea alue (eristys) koostuu useista kerroksista (ne on esitetty kaaviossa).

Sokea alue on laattojen laatoituslaite.

Kerron sinulle enemmän kustakin.

 1. Geotekstiilien pohjakerros. On välttämätöntä järjestää luotettava tukikohta, johon koko tuleva monikerrosrakenne sijaitsee. Toinen nimitys on seuraavan kerroksen ja maaperän irto-osan erottaminen.
 2. Hiekka täyttö Valmistettu hienosta hiekasta. Suositeltu paksuus on 15 cm, mikä riittää estämään alustan liikkumisen ja kutistumisen, mikä voi johtaa sokean alueen halkeiluun.
 3. Lämpöeristin. Puhumme enemmän materiaalin valinnasta yksityiskohtaisemmin, mutta nyt voin sanoa, että vaahtoeristys tai ekstrudoitu polystyreenivaahto (vaahtomuovit) ovat erinomaisia ​​tässä lämmitintä varten.
 4. Polyvinyylikloridikalvo. Eristys on suojattava kosteudelta ja erotettava se seuraavasta hiekkakerroksesta.
 5. Hiekka täyttö Jälleen se on valmistettu hienosta hiekasta. Kerros - 15 cm. Tarkoitus - kuorman tasainen jakautuminen, joka toimitetaan eristykselle käytön aikana. Jos hiekkaa ei kaataa, vaahto voi kaatua joissakin paikoissa ja on tarpeen lämmittää sokea alue uudelleen.
 6. Geotekstiilit. Erotin keräys irtotavaran ja hienon sora, joka on asetettu päällystyslaatat.
 7. Pehmeä sora. Se on välttämätöntä, jotta maalaustelineet voidaan asentaa oikein ja tasaisesti.

Jos et halua käyttää rahaa sokea alueelle, sinun tarvitsee vain konkreettinen.

Tarve lämpenemiseen

Mielestäni selitin, että sokea alue ei ole vain tärkeä, vaan myös ehdottoman välttämätön elementti rakennuksen rakenteesta. Mutta onko tarpeen lämmittää tämä polku talon ympärillä on melko kiistanalainen kysymys. Lämmitetyn sokea-alueen päätavoite on estää jäädyttämisen maaperän tuhoisat vaikutukset pohjan upotetussa osassa.

Kaikissa tapauksissa ei ole tarpeen lämmittää sokea.

Lämpöeristeen käyttöä ei kaikissa tapauksissa tarvita. Sokean alueen lämmitys polystyreenivaahdolla tai muulla sopivalla materiaalilla on välttämätöntä vain silloin, kun mökki on rakennettu maanpinnalle (rakennusmääräysten mukaisesti).

Voin kuitenkin nimetä muutamia muita kohtia, jotka puhuvat lämpimän jalkakäytävän rakentamiseksi:

 1. Tämä polku vähentää energiankulutusta, jota käytetään lämmittämään rakennusta. Lämmitystekniikan asiantuntijoiden vakuutuksen mukaan eristyksen aikana vaaditun lämpötilan ylläpitokustannukset pienenevät 25 prosenttiin.
 2. Itseristetty sokea alue mahdollistaa entistä miellyttävämmän mikroilmaston perustamisen kellarissa. Jopa ilman lämmitystä, lämpötila alapuolella on + 10 astetta.
 3. Polku, jonka rakentamisen aikana eristys on käytetty, kestää kauemmin, koska penoplex (tai vaahto) suojaa muita sokeiden alueiden kerrostumia jäätymiseltä. Joten materiaali ei romahda.

Siksi ottakaamme sen axiomina, että talon ympärillä oleva sokea alue on edelleen lämmitettävä. Lisäksi sen tekeminen omalla kädellä talon ympärillä ei ole niin vaikeaa.

Mutta ensin sinun on löydettävä sopiva eriste, josta haluan puhua seuraavassa osassa.

Käytetyt materiaalit

Todennäköisesti jokaisella päälliköllä on oma näkemyksensä siitä, mitä materiaaleja voidaan käyttää sokean alueen eristämiseen. En aio väittää kenenkään kanssa ja luetella kunkin insuliinin ominaisuuksia markkinoilla. Kerron vain kahdesta vaihtoehdosta, jotka pidän menestyneimmiksi.

 1. Suulakepuristettu polystyreenivaahto. Henkilökohtaisesti, mielestäni - ihanteellinen vaihtoehto sokean alueen eristämiseksi. Ja huolimatta siitä, että sen hinta on korkeampi kuin polyfoam, tekniset ominaisuudet ovat niin hyviä, että eristisin lähes kaiken, mitä on mahdollista EPS-levyillä.

Suulakepuristettu polystyreeni-vaahto on erinomainen eristys sokea alueelle.

Se sopii erinomaisesti lämpöeristykseen kellareihin, upotettuihin perustuksiin, seiniin, litteisiin kattoihin, autoihin ja niin edelleen. Ja kaikki, koska se on parempi kuin muut materiaalit, se siirtää ulkoista mekaanista toimintaa ja, kun se märkä, se ei muuta käyttöominaisuuksiaan.

Luettelen ainoastaan ​​puristetun polystyreenivaahdon tärkeimmät edut:

 • veden absorptiokerroin (aineella ei ole juuri kapillaareja, joiden läpi vesi imeytyy, veden absorptiokerroin on enintään 0,3 prosenttia tilavuudesta);
 • korkea mekaaninen lujuus - EPPS voidaan kaataa sementtipohjalla lattian alle, se säilyttää muodonsa ja ominaisuutensa raskaissa kuormissa;
 • pieni paino - materiaali on helppo kuljettaa ja varastoida, asennuksen jälkeen se ei käytännössä lisää ylimääräistä kuormitusta rakennuksen tukirakenteisiin;
 • yksinkertaisuus käsittelyssä - materiaali voidaan leikata käsityökalulla, kun taas toisin kuin vaahtomuovi, se ei murene;
 • Pitkä käyttöikä - sokea alueelle asetettu eristys toimii täsmälleen yhtä paljon kuin koko talosi;
 • ympäristöystävällisyys - materiaali ei vahingoita ihmisten terveyttä, joten sitä voidaan käyttää sekä kadun sokean alueen lämpenemiseen että asuntojen lämmöneristykseen.

Sokean alueen eristäminen penoplexilla on melko yksinkertainen.

Työssä voi ostaa 100 mm: n paksuisia ekstrudoituja polystyreenivaahtoleipiä. Ja on parempi ostaa 50 mm: n paksuisia tuotteita ja sijoittaa ne kahteen kerrokseen niin, että liitokset menevät satunnaisesti.

Huolimatta siitä, että EPPS: llä on hydrofobisia ominaisuuksia, vedeneristys ei saa jättää huomiotta sokeiden alueiden rakentamisessa. Tosiasia on, että kosteus voi imeä saumojen läpi ja aiheuttaa tuhoisaa vaikutusta pohjaan tai kellariin, joka on haudattu maahan.

 1. Polyuretaanivaahto. Se on polymeerivaahto, joka levitetään eristettyyn pintaan kompressorin avulla. Polyuretaanivaahtoa voidaan eristää sokeilla alueilla, betoniperustuksilla, väliseinillä ja ullakolla, seinillä, katolla, jätevedenkäsittelylaitoksilla, apuohjelmilla ja niin edelleen.

Polyuretaanivaahto - erinomainen lämmöneristin sokea alueelle.

Tämäntyyppisen eristeen etuja ovat:

 • mikä tahansa muoto ja koko lämpöeristysmahdollisuus;
 • työhön tarvittava vähimmäisaika - olen kerran nähnyt sokeiden eristämisen polyuretaanivaahdolla, joten kesti enintään 2 tuntia töihin;
 • homogeeninen lämmityskerros - vaahtoa levitetään ruiskuttamalla, joten se muodostaa täydellisen lämmöneristyskerroksen ilman saumoja ja liitoksia;
 • antiseptiset ominaisuudet - materiaalin pinnalla ei kehitä homeen ja sienen;
 • alhainen lämmönjohtokyky ja veden imeytyminen - polyuretaanivaahto täydentää täydellisesti sokea aluetta ja säilyttää käyttöominaisuudet kosteana;
 • materiaalin käyttöikä on vähintään 40 vuotta;
 • polymeerivaahtoa voidaan käyttää ympäröivissä lämpötiloissa - 60 - + 150 astetta.

Kaikista edellä olevista huolimatta haluan yhä käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Ja kaikki, koska polyuretaanivaahdolla on useita mielestäni merkittäviä haittoja:

 1. Koostumuksen aktivoimiseksi on välttämätöntä sekoittaa kaksi komponenttia, joista yksi on vaaraksi ihmisten terveydelle. Voit työskennellä polyuretaanivaahdolla vain suojavaatetus- ja hengitys- ja silmäsuojaimissa.
 2. Lämpöeristekerroksen tehokkuus riippuu siitä, kuinka hyvin kompressori on konfiguroitu. Ja tämän vuoksi sinulla on oltava tietoa ja kokemusta.
 3. Vaahtokustannukset ovat verrattavissa ekstrudoituneen polystyreenin hintaan, mutta asennuksen vaiva, joka riippuu itsenäisestä eristämisestä, on paljon enemmän. Jos lasket, jälkimmäinen vaihtoehto on halvempi vertailukelpoisella tehokkuudella.

Polyuretaanivaahtoa varten tarvitaan erikoislaitteita.

Yleisesti äänestän polystyreeni-vaahdosta ja alla kerron teille, kuinka tehdä lämpöeristetty sokea alue käyttämällä tätä eristämistä.

Eristystekniikka

Esittelyn helpottamiseksi jakoin koko prosessin sokea alueen luomiseksi useisiin vaiheisiin. Kerron teille tekniikasta valmistella betonipäällysteitä, eli rakenteita, joiden yläkerros on täynnä laasti, eikä koristeltu päällystyslaatoilla. Tämä vaihtoehto on yleisempi, mutta edullisempi ja aikaa vievää (laatat vielä tiedä miten sijoittaa).

Aloitan kertomukseni valmisteluvaiheesta.

koulutus

Sokean alueen eristämiseen liittyvien töiden aloittaminen edellyttää ensinnäkin ylimääräisen maaperän poistamista. Sinun täytyy kaivaa kaivanto talon kellarikerroksesta noin 40 cm: n syvyyteen. Leveyden suhteen suosittelen, että teet sen olevan yhtä suuri tai moninkertainen lämpöeristyksen koon mukaan.

Ensinnäkin on tarpeen kaivata oikaa, jonka paksuus on sopiva.

Esimerkiksi jos ostetun suulakepuristetun polystyreenilevyn leveys on 1 metriä, kaivannon on oltava kaivaa 1 metriä leveä. Tällöin eristeen tuhlaus on vähäisempi ja prosessi itse on helpompaa.

Muuten, suosittelen, että yhdistät sokean alueen eristysprosessin säätiön lämpöeristykseen (jos aiot tehdä tämän). Sokean alueen asentamisen jälkeen sitä ei ole mahdollista tehdä talon ulkopuolelta.

Kun ovi on kaivettu haluttuun syvyyteen, jatka seuraavalla tavalla:

 • kaivannon pohja on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä;
 • asetetaan geotekstiilit, jotka erottavat maakerroksen kerroksesta;
 • Geotekstiilikuopissa on kaadettava hieno jokien hiekka tai louhos hiekka kerroksella 10-15 cm, se on myös tasoitettava ja riisuttu.

Oven pohja on tasoitettava ja peitettävä geotekstiilillä.

Tässä vaiheessa katson valmisteluvaiheen olevan valmis. On mahdollista jatkaa lämpimän sokean alueen monikerroksisen kakun suoraa rakennetta. Tätä käsitellään seuraavassa jaksossa.

Cake-kokoonpano

 1. Lämpöeristysmateriaali asetetaan valmistetulle hiekkakerrokselle. Olemme päättäneet, että se puristetaan polystyreenistä.

Penoplex asetetaan valmistetulle pinnalle.

Kuten sanoin, on parempi hankkia 50 mm: n paksuiset levyt ja sijoittaa ne kahteen kerrokseen. Siksi saumat sijoitetaan satunnaisesti, mikä suojaa koko rakennetta ja rakennuksen pohjaa veden tunkeutumiselta. Mutta mitään kauheaa ei tapahdu, jos käytät kaksi kertaa paksumpaa eristettä ja laita se yhteen kerrokseen.

 1. Kun PVC-vaahto liukuu laajentuneeseen polystyreeniin, joka toimii erottimena ja vedenpitävänä aineena. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät yhtä eristyskerrosta. Tässä tapauksessa kalvo ei salli kosteuden joutumista maaperään ja tunkeutua rakennuksen pohjaan.

PVC-kalvoa tarvitaan suojaamaan sokea alue.

Lisäksi eristeiden väliset liitokset sekä EPS-liitoksen paikka talon pohjaan tai kellariin voidaan puhaltaa asennusalustalla.

 1. Kaadamme toisen kerroksen joen hiekkaa. Se jakaa tasaisesti mekaaniset kuormat ekstrudoituneen polystyreenivaahdon pinnalle. Tämän seurauksena sokea alue ei mene alas, vaikka sitä usein kävellä.

Hiekkakerros auttaa jakamaan eristyskuorman.

 1. Geotekstiilien asettaminen päälle. Tämä materiaali toimii kerroserottimena, sen käyttö on vapaaehtoista, mutta toivottavaa.
 2. Rakenna muotti. Se on välttämätöntä muodostaa ja pitää oikeassa paikassa kaadettua betonia. Se voidaan valmistaa levyistä tai vanerista. Suosittelen puukappaleiden kiinnittämistä muovikääreihin, jotta myöhemmin olisi helpompi purkaa sulkevat rakenteet.

Muotti on tarpeen, kun kaadetaan eristettyä sokea alue betonilla.

Muotti voidaan rakentaa vain maanpinnan yläpuolelle, koska kaivannon betoni pysyy paikoillaan maaperän puolella.

 1. Kaadetaan pieniä murskattuja kiveä geotekstiileihin. Jos jatkat laattojen asettamista, niin ei tarvita mitään muuta. Muuten tässä tapauksessa ei ole tarvetta rakentaa muottiinpanoa. Riittää, että asennat jalkakäytävän, joka merkitsee sitä aluetta, jonka haluat rakentaa.
 2. Asenna vahvistusverkko. On suositeltavaa ei vain laittaa se roskiin, vaan tukea sitä kiviä niin, että se nousee muutaman senttimetrin yläpuolella. Myös metallisia tangkoja voidaan käyttää, mutta ne on sidottava ohuen metallilankaan.

Valmis valaistuun sokea alueeseen asennetulla vahvistusverkolla.

Sen jälkeen voit turvallisesti alkaa täyttää sokean alueen betonilla.

Betonin kaataminen

Periaatteessa prosessi, jolla betonia kaadetaan asennettuun muottiin, ei todennäköisesti ole erityisen vaikeaa kenellekään. Mitä on tehtävä, vaivaa ratkaisu ja kaada se oikeaan paikkaan.

Kuitenkin yksi henkilö suositteli minulle yhdistettyä betonirakennustapaa. Sen ydin on, että betoni kaadetaan kahteen kerrokseen:

 • ensimmäinen (alempi) - tässä tapauksessa betoni täytetään laajennetulla savella (siitä tulee toinen lämpöeristin);

Claydite toimii lämpöeristeenä.

 • toinen (ylhäältä) on klassinen betoni, jossa on murskattua kiviainetta (tarvitaan antamaan pintalujuus sokea alueelle).

Klassinen betoni on valmistettu kiviainesta.

Niinpä ohjeet siitä, kuinka sokea alue voidaan yhdistää:

 1. Keittäminen betonia. Tee tämä sekoittamalla yksi osa sementtiä laatua M400, kaksi osaa hiekkaa ja neljä osaa laajennetusta savea rakeista. Sekoitetaan perusteellisesti kuivat aineosat, sinun on lisättävä vettä niihin, jotta saadaan liuoksen keskitiheys.
 2. Täytä sokea alue saadulla seoksella niin, että liuos täyttää vain puolet halutusta tilasta.
 3. Valmistamme betonin keräämällä rauniot. Mittasuhteet ovat samat, mutta laajennetun saven sijasta on tarpeen käyttää murskattua kiveä.
 4. On tarpeen kaataa betonin toinen osa välittömästi odottamatta, kunnes ensimmäinen kuivuu tai kovettui ainakin vähän. Muussa tapauksessa kahden betonityypin erottaminen on mahdollista, mikä ei ole toivottavaa.
 5. Kaada betonia raunioineen, tarkista pinnan taso niin, että sokea alue muodostaa kaltevuuden talon perustasta. Sitten sade ja sula vesi, joka putoaa talon ympärillä, tyhjennetään rakennuksesta eikä tuhoa perusta.

Sokean alueen kaataminen betonilla.

Tässä vaiheessa sokean alueen rakentaminen voidaan katsoa täydelliseksi, mutta yhdestä asiasta. Puhumme vedenpoiston järjestelystä - järjestelmästä, joka poistaa veden pois sokea alueelta. Tällöin säätiösi suojataan mahdollisimman hyvin, ja sokea alue kestää niin kauan kuin mahdollista.

Jätevesijärjestelmän järjestely

Sokea alueella on oltava viemäriliitos reuna-alueella.

Tarjoan kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on valuma-ojan järjestely, joka kerää vettä ja vie sen akkumulointiin, käyttöön tai käsittelyyn. Tässä tapauksessa työohjelma on seuraava:

 1. Ensimmäinen vaihe on avata pieni oja sokean alueen ulkoreunaa pitkin.
 2. Sen pohja on kohdistettava huolellisesti ja kimmoistettava, ja sen jälkeen se kallistetaan betonilla tai vedenkestävällä terassilla.
 3. Asbestisementti tai muoviputki, joka on leikattu puolivälissä, tulee asentaa tuloksena olevaan vahvistettuun ojaan (tai ostaa erityisiä tyhjennysurioita). Tiedot on sijoitettava siten, että ne muodostavat tietyn esijännityksen suuntaan, jossa kerääntyneen sadeveden kertyminen tapahtuu.

Avoin tyhjennyskanava ei salli ilmakehän kosteutta päästä maaperään ja tuhota pohjan.

Edellä kuvatussa tapauksessa vedenpoisto on auki. Mutta voit tehdä sen piilotetuksi. Tarvitset rei'itetyn putken tähän. Työsuunnitelma on seuraava:

 • kaivo ulottuu sokean alueen reunalle;
 • hiekkaa, geotekstiilejä ja soraa (kakkupaksuus noin 20 cm) sijoitetaan sen pohjaan;
 • putken päälle asetetaan, joka myös peitetään soralla;
 • sitten geotekstiilit, karkea hiekka ja maaperä asetetaan jälleen.

Sokean vedenpoistojärjestelmä: 1 - raudoitettu betoni monoliitti; 2 - pursotetut polystyreenilevyt; 3 - vedenpitävä kalvo; 4 - hiekka vuodevaatteet; 5 - jalkakäytävä; 6 - asennettujen viemäriputkien haltija; 7 - viemäriputki.

Tällöin vedenpoisto poistaa tehokkaasti paitsi ilmakehän kosteuden myös pohjaveden.

johtopäätös

Kuten näette, betonielementtien valmistuksessa ei ole erityisiä vaikeuksia. Jos työn päätyttyä olet ajatellut koristella tuloksena olevaa rakennetta, suosittelen, että katsot videota tässä artikkelissa, jossa kerrotaan, kuinka laatoitetaan betonielementit.

Mitä mieltä olette, onko vielä tarpeellista lämmittää sokea alue? Tai olenko väärässä? Ja tarvittaessa, miten sinä teet sen? Olin iloinen kuullessani vastauksesi ja saamaan vinkkejä kommentistasi materiaalille.

Oikea kakku on lämmin sokea alue. Teemme yhdessä foorumin käyttäjien kanssa.

Talon ympärillä oleva lämmin sokea alue on kypsennetty ruoan tavoin: oikeat ainesosat otetaan ja sekoitetaan oikeaan osuuteen. Ja miten tarkalleen, käyttäjät kertovat.

Monet aloittelevat kehittäjät ajattelevat, että sokeiden alueen päätavoite on suojata säätiöiltä sademäärä ja kävelyä sen ympärillä on helpompaa ja helpompaa. Mutta kuten forumhouse.ru-käyttäjien kokemukset osoittavat, oikein tehty ja eristetty sokea alue yhdistettynä viemäröintijärjestelmään voi ratkaista paljon suuremman joukon tehtäviä, jotka vaihtelevat vähentääkseen routaantumisvoimia, vahingoittaen pohjaa, pohjaveden tyhjentämiseen ja kellarin suojelemiseen.

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Siksi sokea aluetta sekä eristettyä kasaa ei voida tarkastella eri tavoin kuin monimutkainen järjestelmä, mutta jotta kaikki toimisi oikein, sinun on kuunneltava foorumin jäsentenne neuvoja.

Ohjeellinen on foorumin jäsenen lempinimi Felo:

- Aloitin talon rakentamisen seitsemän vuotta sitten, ja säätiön puristaminen tapahtui vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Nauha-sarakkeen perusta. Haudutettu nauha on 40x20 cm, pylväitä 1,6 m. Ymmärrän nyt, miksi näin tapahtui: sokea alue ja salaojitus eivät tehneet ajoissa. Sokea alue eristämällä

Käyttäjä, jolla on lempinimi al185, suosittelee tässä tapauksessa lämmittämään alustaa ja sokea aluetta. On myös tärkeää tehdä pätevä vedenpoisto.

Jotta estettäisiin säätiön suulakepuristus tulevaisuudessa, on ensin välttämätöntä:

- Tänä kesänä minulla on sokea alue, jolla on eristys talon ympärillä ja pohjaveden alentaminen haluan liuottaa viemäriputket ojaan.

Lue artikkeli siitä, miten lähestytään säätiön valintaa.

Pohjaveden määrän vähentämiseksi oli mahdotonta jättää kaksi rikki putkea, jotka yhdistävät tienvarsien ojien keskenään, ja osallistuja päätti korvata ne.

Vesi meni turvallisesti kohti metsää ja vesitaso laski 20 cm.

Sitten tehtiin lämmin sokea alue, pohjan kuivatus ja myrskyviemärit. Ja kun kausi osoitti, kaikki edellä mainitut toimenpiteet antoivat meille mahdollisuuden välttää perustuksen jatkumista.

Lämmitetty sokea alue

Lämmitetty sokea alue koostuu puristetuista polystyreeni- vaahtomuovista tai vaahtomuovista valmistetuista arkeista, jotka asetetaan vaakasuoraan tai vaakasuoraan pieneen kulmaan alapinnan maanalaisen osan ympärillä. Eristyslevyt pinotaan 30-40 cm: n syvyydestä maanpinnasta pienellä kulmalla pohjasta poispäin, mikä tuottaa veden virtausta. Lämpenemisen ansiosta pohjan ympäröivä maa ei jäätyy läpi, ja siksi pakkasen voimakkuus vähenee merkittävästi.

Jotta eristetty sokea alue pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuutensa mahdollisimman pitkälle, se on asennettava oikein ja tämän vuoksi erektioprosessi on jaettava peräkkäisiin vaiheisiin.

Valentine Penza:

- Kaivoin talon reunan 1,3 m: n seinälle sijoitetun lapion pistimellä. Neljännellä seinällä poistettiin vain kasvulliset kerrokset. Tuloksena oli noin 20 kuutiota maata.

Toisessa vaiheessa täytettiin CGS: n ensimmäinen kerros, jonka paksuus oli 10 cm, tasoittamalla se, punnitsemalla se ja asettaen EPSI: n paksuudeltaan 10 cm.

Valentine Penza:

- Vedin 14 kuutiometriä PGS: tä sokea alueelle. EPS-levyjen tiivis sovittaminen maaperään tasoitin täyttötulppa majakkain, räpyttelivät jalat, pylvääseen ja peitin sitten märällä hiekalla (nostaisin paljon letkua) ja tasoitin sen säännön kanssa. CBC: n päälle jäävän ohueen kerroksen ansiosta saavutettiin sileä pinta, jonka kaltevuus oli 3 cm metriä seinältä.

Lue, miten eristys valitaan. Suosittelemme myös lukemaan artikkelimme, josta saat selville, onko laajennetun savi käytön sokea alueella sallittu.

Mutta pinta oli todella sileä ja voimakas vasta sen jälkeen, kun se täytettiin kolme kertaa tärisevällä levyllä.

Valentine Penza:

- Sen jälkeen lähdin rakennustyömaalta kuukaudeksi, ja kun saavuin, pinta tuntui edelleen betonilta. Ainoastaan ​​ylempi ohut kerros hiekkaa pestiin osittain sateelta. Mutta vaahtomuoto on edelleen täydellinen. Ilman taukoja ja halkeamia.

Eppsissä meidän forumchanin laittoi pitkän sivun seinään, t. 1,2 m

Valentine Penza:

- Olin peittänyt vaahtomuovilevyjen paksumman polyeteenin, joka on vain myynnissä.

Sitten foorumin jäsen alkoi eristää osan säästä vaahdon yläpuolelle tasolle, jossa betoni loppuu. Ja jotta betonipäällyste voidaan erottaa seinistä, Valentin Penza, leikkaamalla EPSI 5 cm paksuisen, liimautunut nämä levyt seinään erityisellä liimalla.

Valentine Penza:

- Se osoittautui yhtenä jatkuvana osana muottirakennetta. Ja käärin polyetyleeni näiden kaistaleiden alle.

Tämän jälkeen kalvon päälle asetettiin toinen hiekka- ja sorapeitekerros, noin 12 cm. Materiaali tasoitettiin majakkaissa metalliputken avulla ja tampellaan alas värähtelevällä levyllä. Sitten tuli muottien kääntyminen.

Valentine Penza:

- Laitoin 10 k-levyn täysin tasaisen pakatun pään reunaan 1,1 metrin etäisyydeltä seinältä. Hän kiinnitti sen tällä tavalla: ristikkäisen nauhan ulkopuolella PGS asetti tangot maahan ja liitti muottiin levyjä, joissa oli lyhyitä levyjä ja ruuvien avulla.

Yhteensä 6 kuutiometriä betonia kaadettiin, ja kaadon prosessi kesti 1,5 tuntia. Pinnan tasoittamisen jälkeen Valentin Penza peitti sokean alueen kalvolla ja vei betonin kolme päivää, kunnes se kovettui. Tämän työn tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Valentine Penza:

- Sokea alue tuli tasainen ja sileä. Ja mikä tärkeintä, se oli korkea - pystyi nostamaan pinnan jopa 35 cm: n etäisyydellä ja nyt talo on kuin kukkulalla, ja kaikki vesi virtaa talosta. Tämä varmistetaan ukkosmyrskyn aikana.

Mutta on toinen näkymä sokea alueesta. Vladimir Tallin ei suosittele sokean alueen konkreettisuutta estääkseen rakenteen halkeilua, vaan yksinkertaisesti eristämään ja asettamaan päällystekiven päälle. Ja siksi: eristetyn sokean alueen päätehtävä on kuitenkin lämmitys; lämmönkestävyys kellarikerroksen alueella.

Katso aiheesta "sokea alue, se on sama raunio".

Anatoly L, Moskova:

- Minulla on eristyskerroksen paksuus sokea alueella 100 mm, ja pohjaan vain 50 mm. Täällä kaikki päättävät ja ajattelevat itsensä, mutta on tiettyjä kriteerejä, joita ei voida sivuuttaa. Tämä on maan lämpöä, joka on pidettävä mahdollisimman suurella alueella talon ympärillä ja joka ei salli kylmän tunkeutua syvälle pohjaan.

Lisäksi käyttäjä päätti asentaa 110 mm halkaisijaltaan tyhjennysputken, joka on kääritty ¾ vedeneristyskalvolla, jolloin kaikki ylä- ja ilmakehän saostumat poistetaan pohjasta.

Anatoly L:

- Minun tapauksessani päätehtävänä oli kerätä ylempi kerros sokea alueelta ja elokuvan ulkomailta. Vaikka putki kääritään kalvoon, se sijaitsee noin 30 cm: n syvyydessä, minkä vuoksi se kerää ylävesiä ja sen rajan yli. Lisäksi kalvon ja geofabristen käyttö ei salli putkisuodattimen murtamista.

Vedenpoistoa rakennettaessa on erittäin tärkeää kestää vaadittu kaltevuus, keskimäärin se on 1 cm viemäriputkiston lineaarimittarin kohdalla, mutta täällä ei myöskään ole selvästi määriteltyjä arvoja.

Anatoly L:

"Kestän noin 2-3 cm: n kaltevuus yhdellä p / m, ja putket yhtyvät yhdestä pisteestä purkautumassa. Ennen tyhjennysputken sijoittamista väsitin tulevan sokean alueen pinnan. Varmista, että vesi kulkee mihin minun on mentävä, laitoin putken alas, käärittelin sen geotekstiloihin, käärittelin sen vesitiiviin kalvoon, ripottiin hiekalla ja haudattiin.

Hiekan käyttöä samanlaisella sokea alueella voidaan merkittävästi minimoida, koska periaatteessa tarvitsee vain kohdistaa paikka eristämiseen. Ja on parempi käyttää sekoitushiekkaa ja siirappia - sitten se tiivistyy ja tulee jossain määrin vedenpitävänä.

Artikkelissamme opit itsenäisesti tekemään MZFL: n. Lue toinen artikkelimme nähdäksesi, kannattaa päättää sokean alueen eristämisestä laajennetulla savella.

Edellä mainittujen toimien seurauksena jäätymisen raja siirtyy pois säätiöstä. Sokean alueen lämmitys pienentää ja jopa sulkee pois maaperän, laattojen, betonivyöhykkeiden liikkeet alustalle.

Anatoly L:

- Kun lämmitin sokea, mitattiin lämpötila kadulla - 30-35 ° C viikon tai kaksi lämmittämättömässä talossa ilman sokea alue ja sokea alue. Talvella lämmitetyssä talossa se oli huomattavasti lämpimämpi sekä kellarissa että lattialla - keskimäärin kuusi astetta. Eikä tämä ole todiste eristetyn jalkakäytävän tehokkuudesta!

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia tekemään itsenäisesti lämmitetyn sokean alueen ja viemäröinnin ja mitä tehdä, jos pakkasen voimat nostivat talon kulman. Videomme oppii, miten ja miksi tehdä sivuston tyhjennys. Ja toisessa videossa selkeästi kuvataan, miten asianmukaisesti vahvistetaan matalan liuskan perustan muotti.

Sokea alue, eristys: erilaiset vaihtoehdot ja materiaalit

Miksi tarvitaan sokea alue

 • Suojaa talon pohjaa vedestä: sateelta ja tulvilta.
 • Tarjoaa osana paikallisen alueen parantamista.
 • Toimii jalkakäytävän rooli talon ympärillä.
 • Suojaa maaperän jäätymiseltä.

Jälkimmäinen toiminto on erityisen tärkeä ja välttämätön ns. koska ne jäätyvät epätasaisesti talvella ja sulatettuina pystyvät painostamaan pohjaa, mikä voi johtaa sen siirtymiseen tai muodonmuutokseen. Jotta tämä ei tapahdu, on vältettävä maaperää jäätymiseltä talvikaudella ja järjestämällä sokea-alueen eristys. On sanottava, että sokean alueen eristäminen talon ympärillä johtaa myös säätiön toimintaedellytysten paranemiseen, joka ei jää talvella.

Kun sokea alue on lämmitettävä

Kaikissa tapauksissa sokea alue ei saisi eristää. Tämä on järkevää rakentaa pylväsperusta ja kivinen maa. Tällöin on järkevää tehdä matala perustus, ei asettaa sitä maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle, vaan laskemalla talon yläpuolisen rakenteen kuormituksen pohjalta ja lämmittämällä sokea aluetta. Eristys valitaan myös laskelman mukaan: talon talteenotto on välttämätöntä talvella jäätymisen vuoksi. Tällöin varat säästetään säätiön koon pienentämiseksi ja vastaavasti sen rakentamisen kustannuksella.

Sokean alueen lämmöneristysjärjestelmä verrattuna sen eristämättömään versioon.

Tässä tapauksessa valittiin sokean alueen eristys laajennetulla savella, mutta mikä kerros on asetettava, se näkyy rakennuksen erityisolosuhteisiin perustuvasta laskelmasta.

Sokean alueen rakentaminen

 1. Sokean alueen leveys riippuu maaperän tyypistä ja talon katon poistamisesta. Mitä enemmän löysää maata talo on rakennettu, sokea alue on suurempi leveys (60 cm - min, jopa 1 m). Sen pitäisi myös olla 20 cm leveämpi kuin katon ylimenon poistaminen.
 2. Veden pakollisen mielivaltaisen veden valumisen edellyttämän sokean alueen kaltevuus riippuu materiaalista, jolla se joutuu kohtaamaan.
 3. Rakenteellisesti eristetty sokea alue koostuu alla olevasta kerroksesta, eristeestä ja kosteudenkestävästä pinnoitteesta.
 4. Matala-pohjaisten töiden tehokkaaseen käyttöön on järjestetty kellarin ja sokean alueen samanaikainen lämpeneminen sekä talon pohja. Tämä sallii lämmittää kellarissa tai maan alla (mikä vaikuttaa varmasti talon lattian lämpöön ja sen eristämiseen yleensä) sekä säätiön suojauksen lämpötilan muutoksilta.

Talon pohjan eristäminen kylmältä ja kosteudelta, rakentajat valitsevat sokean alueen eristyksen penoplexilla - erääntyyppisestä puristetusta polystyreeni-vaahtomuodostelmasta, joka on hyvin todistettu materiaali perustusten ja emästen suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta.

Sokea tekniikka

 • Ruoppaus sokean alueen syvyyteen tehdään. Sen syvyys riippuu suoraan valitun lämmittimen lämmön säästöominaisuuksista.
 • Irrotettava muotti on asennettu kaivon reunan ympärille tai reunakivet on asetettu rajoittamaan sokean alueen tasoa maanpinnan yläpuolella.
 • Laskettuun syvyyteen perustuva kerros asetetaan ja rypytetään. Se on valmistettu hiekasta, joka kaadetaan veden päällä ja tiivistetään erityisellä luukun avulla.
 • Jos lämmitys- ja vedeneristysalue on tarpeen, on välttämätöntä järjestää savi "lukko" alla olevan kerroksen alle: aseta ja tiiviisti savi kerros 20-25 cm: iin. Savi ei päästä veden lävitse alhaalta.
 • Hiekkakerrokseen asetetaan eristyskerros eristämiseen.
 • Hydrofobisen päällysteen viimeistely. Jos se on tehty betonista, on otettava huomioon kaksi asiaa. Ensinnäkin: jotta betoni toimisi paitsi puristuksessa myös jännitteissä, sitä on vahvistettava. Toinen: suojaamaan betonipintoja halkeilijoilta ja kyyneleiltä kylmäkaudella, on mahdollista laajennusliitosten avulla.
 • Betonin sokea-alueen rakentamisessa laajennusliitokset on valmistettu halutusta korkeudesta ja muodoista (ottaen huomioon kaltevuus), bitumissa kipsisekoitettuna ja laitettuna reunalle 2,5-3 m: n asteen kulmalla. On välttämätöntä, että lämpötila-aineen laajenemisen ja supistumisen aikana betonivärähtelyt eivät halkeutuneet tai muuttavat seinää. Betoniin kaatumisen yhteydessä lamellit voivat toimia pinta-antureina sen tasoittamiseksi.
 • Vahvistus tapahtuu seuraavasti: metalliristikko asetetaan paikkaan, joka on valmistettu betonille, joka kaadetaan korkeuteen 2-3 cm, joiden solut ovat kooltaan 10x10 cm laajennusliitosten välissä.
 • Kun betonipinta on valmis, vedenpinnan läpäisevyyden ja vahvan lujuuden vuoksi, se on silitysvahvistettava: kuivaa kuiva sementti märkäbetoniin ja pidä se sitten kosteassa tilassa viikossa, peittää se kankaalla ja kaataa vettä

Eristäviä materiaaleja on paljon: se on polystyreenivaahto (PPP) ja ekstrudoitu PVC, polyuretaanivaahto, vaahtomuovi ja laajennettu savi.

Ylempi, vedenpitävä kerros voidaan myös valmistaa erilaisista materiaaleista: perinteisesti betonista sekä asfaltista ja mukulakivistä, luonnonkivestä tai raunioista valmistetuille betonialustalle.

Eri materiaaleille sokean alueen kaltevuus on erilainen. Asfaltille ja betonille sen tulee olla 3-5% ja mukulakivien päällystys - 5-10%.

Sokea-alueen eristeen kokonaispaksuus on 30-45 cm (tai kaikki 65-70 cm, savi "laite"): hiekkalaatikko - 10-15 cm, eristys - 5-15 cm, sementtipohvi - 8-10 cm.

Sokeiden eristys erilaisilla eristysmuodoilla

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon päällysteen lämpöeristys on tehokkain, vaikkakin kalliimpi päällystysmenetelmä. Suulakepuristettu polystyreeni (EPS) on erityisesti suunniteltu lasilevyille ilma-alusten moottoriteillä ja kiitoratkoilla. Tämä on kestävä materiaali, jolla on lisäksi pieni lämmönjohtavuus ja vähäinen veden imeytyminen.

Käytetty EPPS paksuus 5 cm (voit ottaa kaksi 5 cm: n arkkia). Pohjamaalauskerroslevyille asetettu EPPS-pohja on päällystetty korkean tiheyden omaavan vedenpitävän polyeteenin kanssa eristeiden välttämiseksi.

Sokean alueen lämmitys laajennetulla polystyreenillä on samanlainen, mutta vähemmän tehokas. Saadaksesi EPS: n (y) kaltaisen eristyksen tason, sinun on otettava 8-10 cm: n PPS-kerros sekä järjestettävä sokea alue vaahtomuovilla. Vaahtoa levitetään 10-15 cm: n kerroksella. Levyjen väliset liitokset puhalletaan asennusvaahdolla, ja vaahtomuoville asetetaan kerros katodimateriaalin vedeneristyslaite.

Myös sokea alue voidaan lämmittää polyuretaanivaahdolla (PUF), ruiskuttamalla materiaalia paineessa 5-7 cm kerroksella. Tämän lämmittimen tapauksessa hiekkakerrokseen on kaadettava noin 10 cm: n kerros kerrosta ja PUE: tä - saumatonta vettähylkivää materiaalia.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä: eristys ja itse-itse-laite

25. kesäkuuta 2015. Lue 17193 kertaa

Sokea alue on yksityisen talon rakentamisen tärkein rakentava elementti, jonka merkitystä ei aina arvosteta. Sokean alueen läsnäoloa ei kuitenkaan voida jättää huomiotta. Tämä on erittäin hyödyllinen kohde. Sen läsnäolosta ja kunnosta riippuu talon toimintaominaisuuksien laadusta. Se auttaa säilyttämään ja suojelemaan maanalaisen osan rakenteet halutussa tilassa ja estämään niiden ominaisuuksien vahingoittumisen ja heikkenemisen. Tässä artikkelissa tarkastelemme yksityiskohtia sokea alueen asentamisesta, asentamisesta ja eristämisestä talon ympärillä. Ja kaikki tämä omalla kädelläsi.

Sokean alueen toiminnot:

Harkitse sokeiden alueen päätehtävän näkökulmasta - kellarin ja kellarikerroksen ja kellarikerroksen suojelu haitallisilta vaikutuksilta, jotka voivat aiheuttaa maaperän kyllästymistä vedellä.

 1. Rakenteen tuhoutuminen ja heikentyminen. Vesi maaperässä pakastamisen jälkeen johtaa maaperän turvotukseen. Tämä puolestaan ​​johtaa liialliseen ja epätasaiseen paineeseen maanalaisissa rakenteissa. Ja tämä johtaa niiden muodonmuutokseen, siirtymiin, halkeiluun, mikä heikentää rakennetta ja rikkoo sen suojaa haitallisilta tekijöiltä: veden säröilyyn alkaa alkaa tuhota betoni ja sen sisälle imeytyminen voi edistää vahvistamisen korroosion kehittymistä. Joskus hyvin kallistuvalla maaperällä maaperän paine voi johtaa säätiön suoraan tuhoamiseen.
 2. Vedeneristysominaisuuksien rikkoutuminen ja kosteuden lisääminen kellarissa / maan alla, kellarin seinien sulkeminen ja kellari. Tämä johtaa rakenteen suorituskyvyn heikkenemiseen.

Siksi heti talon rakentamisen jälkeen on tarpeen luoda sokea alue, vaikka taloa ei olekaan kokonaan valmis, on suositeltavaa ryhtyä toimenpiteisiin ennen talvia suojaamaan kellarista ja paikasta seinää pitkin rakennuksen ulkoreunaa. Tämä voi suojata sokean alueen rakenteeltaan epätasaisia ​​rakenteita, jotka johtuvat maaperän huuhtoutumisesta ja liukenemisesta.

Missä tapauksissa sokea alue on lämmitettävä

Viime aikoina sokean alueen eristys on tullut suosittu. Tämä johtuu siitä, että saatavilla on helposti saatavilla olevia materiaaleja. Toiseksi sokean alueen eristys voi ratkaista useita tärkeitä ongelmia.

Sokean alueen eristämiseen on kolme pääaluetta.

Parantaa suorituskykyä ja vähentää lämmön menetystä

Voit tulla oman kodin omistajalle paitsi rakentamalla sen itse, mutta myös hankkimalla jo valmiin kodin. Usein uusi omistaja alkaa uudistaa itseään uusien asuntojen laatua koskevien vaatimusten mukaisesti tai yksinkertaisesti kotona tapahtuvan kunnostamisen avulla. Siten aiemmin kuumentamaton kellari tai kellari voi muuttua lämmitettyyn huoneeseen.

Ja useiden vuosien ajan toimivat vanhojen talojen omistajat tekevät säännöllisesti kunnostusta asuntoihinsa rakenteiden luonnollinen kuluminen tapahtuu. Ja erityisen haavoittuvassa paikassa ovat perustukset ja kellari siellä, ajan mittaan, vedenpitävyys voi heikentyä ja joissakin tapauksissa erehdyksiä voidaan tehdä rakentamisen aikana ja se puuttuu.

Puuhuoneen lämmitys ja jalkakäytävä lämmitys

On erittäin tärkeää, että soveltamalla sokean alueen eristämistä on mahdollista vähentää lämmönhukkaa kuumennetun kellarin seinämien läpi, vähentämällä lämmityskustannuksia ja pidentämällä kellarinseinämää ja pohjaa.

Niinpä sokean alueen eristämisen avulla voit ratkaista tällaisia ​​ongelmia:

 • vähentää lämpöhäviötä ja siten kallion lämmittämisen kustannuksia;
 • lämmittää kellarin ja pohjakerroksen seinät ja lattiat;
 • parantavat kellarin ja kellarirakenteiden ylläpitoa kosteutta, mikä pidentää niiden käyttöikää.

Positiivista vaikutusta eristetyn sokea-alueen käytöstä voidaan katsoa, ​​että peruskorjauksessa ja kellarissa tehtävien korjausten korjaamisessa ja korjaamisessa on mahdotonta murtautua pohja-seinämiin täydelliseen syvyyteen. Se voi myös olla mahdollista järjestää vesitiiviys ja eristys kellariviin, mikä on vakava talouden säästämisen kohta. Vedeneristys- ja eristyskysymyksiä tarkastellaan erikseen ja päätökset tehdään rakennuksen nykyisten ominaisuuksien ja kunnon mukaan.

Sokeiden alueiden lämmittäminen rakennuksissa, joissa on pohjalevyt ja lämmitetty kellari

On välttämätöntä tai hyvin toivottavaa lämmittää sokea alue seuraavissa tapauksissa:

 • laatta-pohja;
 • lämmitetty kellari.

Laattojen pohjalla on jäykkä rakenne, joka maaperän vaahtoamisprosessien tapauksessa, jotka johtuvat usein sen jäätymisestä aluslaattaan, voivat joko kallistaa tai jopa halkeilla. Näin ollen se aiheuttaa koko talon muodonmuutoksia.

Jos on lämmitetty kellarihuone, sitten luodaan optimaaliset lämpötila- ja kosteusindikaattorit niihin, on tarpeen tehdä sokean alueen eristys. Tämä lisää huoneen lämpötilaa ja sen lattiaa, mikä on tärkeää elämisen mukavuuden kannalta.

Säästöjen syvyyden pienentäminen

Sokean alueen eristeen käyttö vähentää nauhojen ja pylväsperiaatteiden syvyyttä. Säätiön syvyys määritetään kahdella arvolla: laskennallisella rakenteella, joka riippuu havaitusta kuormituksesta ja maaperän jähmettymisestä.

Rakennuskoodien mukaisesti pohjan syvyys ei saisi olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, jotta vältyttäisiin mahdollisilta muodonmuutoksilta, joita kouristus voi tapahtua sulatuksen aikana. Mutta jos erityisiä lämpöä mittaavia toimenpiteitä sovellettaisiin maaperän jäädyttämisen sulkemiseksi pois säätiön alapuolelle, ei ole tarpeen ottaa huomioon maaperän jäädyttämisen syvyyttä ja säätiön perustusmäärää voidaan määrittää vain rakentavilla laskutoimituksilla rakennuksen kuormituksesta riippuen. Tässä tapauksessa sokea-alueen eristys on elementti, jonka avulla voit vähentää perustusten syvyyttä.

Maaperän jäädytysvyöhykkeen väheneminen sokean alueen eristämisen avulla

Usein, perustelemaan tarvetta tehdä syvä säätiö, heti tehdä kellarikerroksessa. Tämän ansiosta on mahdollista saada lisää tilaa. Mutta kellarin rakentaminen on myös aikaa vievää ja kallista prosessia. Joskus laite kellari ei ole perusteltu, koska sen suojautuminen kosteudelta pohjavedestä johtuen muuttuu liian kalliaksi tai yksinkertaisesti tehottomaksi, ja kellarista on luovuttava.

Tämä menetelmä voi auttaa välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia. Vähentämällä maanalaisen työn aikana tapahtuvaa menetystä on mahdollista tehdä talon rakennustyöt kesän aikana. Tällainen päätös edellyttää kuitenkin huolellista kehitystä ja asiantuntijoiden kuulemista.

Maaperän koostumus on erittäin tärkeä, minkä vuoksi on välttämätöntä tehdä geologisia tutkimuksia, kuten missään rakennustöissä.

Laite lämmitetään betonirakenteeseen

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä

On mahdollista lämmittää sokea alue sijoittamalla lämmitin suoraan pinnoitteen tai jonkin syvennyksen alle.

Särmäysalueella olevan lämmöneristyslaitteen rakenne

Sokean alueen lämmitys: vaahto, ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Sokean alueen eristyksessä on sopivin ja tehokas käyttää ekstrudoitujen polystyreenivaahtolehtien arkkeja. Tämä materiaali soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen ja sillä on seuraavat ominaisuudet:

 • hyvä lämmöneristysominaisuudet pienellä paksuudella;
 • matala veden absorptio ja kapillaarisuus, ts. se ei ime ja ei kulje kosteutta;
 • helppo ja kätevä työhön;
 • kestää muotia, ei murskata;
 • kestävyys;
 • ympäristöystävällisyys.

Ekstrudoitua polystyreenivaahtoa käytetään laajalti sokea alueen ja sokkelin lämmittämiseen

Sokean alueen eristämiseen käytetään 10 cm: n levyjä tai kaksi 5 cm: n paksuista arkkia. Pohjan eristämiseksi on mahdollista käyttää 5 cm: n paksuisia levyjä (riippuen materiaaleista ja itse alustan rakenteesta).

Myös eristeenä käytetään polyuretaani ruiskutusta tai täytetyn saven täyttöä. Mutta kaikkein sovellettavissa eristys polystyreenistä.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi

Ennen kuin aloitat keskustelun siitä, miten tehdään sokea alue omalla kädellä, sinun on selvennettävä joitakin kohtia. Sokean alueen leveys on tärkeä. Vähimmäisleveys on 60 cm. Kattokaivon ulkoneman leveys on otettava huomioon - sokean alueen leveyden on oltava 20 cm leveämpi kuin katon reunan ulkonema. Tehokkaampaa tehokkuutta varten sokea alue laajenee, jopa 80-100 senttimetriä leveä.

Sokea alue on järjestetty jatkuvasti talon ympärille.

Sokea alueella on välttämättä oltava kaltevuus rakennuksen seinästä kohti nurmikkoa. Kaltevuus riippuu päällystekerroksesta. Asfaltti- ja betonipäällysteissä kaltevuus voi olla 2,5-5%, laatoitetuille materiaaleille - 5-7%.

Lämpimän sokean alueen rakenteen (kakun) korkeus on 30-45 cm.

Rakennuksen laidalla on haluttu syvyys kaivosta. Maa on kaatunut. On suositeltavaa geotekstilien sijoittaminen hiekka-aihioon maalattua maata pitkin (pinnan tasoittamiseksi). Seuraava on hiekka tyyny. Hiekkalaatan korkeus on 10-15 cm. Hiekka tiivistyy tärinän avulla. Kun tamping tarvitsee hiekka kaataa vettä.

Tärkeää: on tarpeen huolellisesti valmistaa hiekkapinta polystyreeniin, koska riippuu tästä ehdosta, että arkit eivät vääristy. Lay polystyreeni tiukasti yhteen. Levyjen päälle asetetaan kalvon vedeneristys. Yleensä vedenpitävä pinta (betoni, asfaltti) ei ole tarpeellista.

Mutta kynsilakan kosteus voi pudota päähän, nurmikosta ja tiivistyä levyjen liitosten välillä. Siksi on suositeltavaa tehdä vedeneristys betonipinnan alla. Vaikka on mahdollista toteuttaa toimenpiteitä päiden eristämiseksi (reunus, päin).

Sitten kalvon päälle asetetaan vahvistusverkko. Verkkoa käytetään solun kanssa 10x10 cm tai neulotaan tangoista. Verkon on oltava riittävän vahva estämään betonilaatan muodonmuutos eikä murskata polystyreeniä.

On tarpeen laittaa vuoraukset verkon alle luoden suojaavan kerroksen lujitusta.

Ristikon alla, sinun täytyy laittaa vuori 1,5 - 2,5 cm korkeuteen, jotta luodaan suojaava kerros vahvistus.

Betonirakenteet on valmistettu levyistä. Jotta estettäisiin muodonmuutokset betonissa, on tarpeen järjestää laajennusliitokset.

Yleensä he ovat tyytyväisiä 2 cm: n paksuisten puulevyjen avulla reunaan 2-3 metrin etäisyydellä toisistaan. Nämä levyt toimivat myös ohjaimina betoniseoksessa, koska ne on välittömästi asetettava haluttuun kaltevuuteen. Käytännössä ne jätetään usein betoniin tai ne on suositeltavaa poistaa, kun betoni kovettuu ja täyttää liitokset laastin liuoksella.

Jos betonipinta pysyy kasvona, sen silitys on tehtävä.