Kellarin lämmitys ja talon ympärillä oleva jalkakäytävä: materiaalin valinta, laitteen kaavio

Sokea alue on suojakaite talon perustuksen ympärillä. Se suojaa kellarista kosteutta ja ei anna veden haihtua maaperään. Toiminnallisuuden kannalta lämmin sokea alue on paras muotoilu, koska se myös suojaa talon pohjaa pakastamiselta.

Lämmitetyn sokea-alueen järjestelyn ominaisuudet

Ennen kuin aloitat sokea alueen eristämisen, sinun on määritettävä sen koko oikein. Kapea rakentaminen talon ympärillä ei anna myönteisiä tuloksia. Säätiön eristyksen lisäksi sokea alue on tarkoitettu pääasiallisen tehtävän suorittamiseen, veden poistamiseen talon pohjasta. Tällä perusteella sen leveys määräytyy rakennuksen seinämien takana olevasta katosta. Sokean alueen tulisi olla 200 mm leveämpi kuin ulkonema. Voit tehdä enemmän, mutta tämä on esteettinen puoli riippuen omistajan toiveista.

Eristettyjen rakenteiden tyypit

Kovaa betonirakennetta, joka on valmistettu omilla kädillä, on vahvistettava. Ainoastaan ​​tällä tavalla se tulee vastustuskykyiseksi maanpäälliseksi liikkeeksi. Tee-se-itse-kaatamalla betonia talon ympärillä kerralla on tarpeen monoliittirakenteen luomiseksi. Häiriöiden muodostuminen, erityisesti rakennuksen kulmissa, uhkaa aukkojen muodostumista. Sen lisäksi, että luodaan kylmäsiltoja, kosteus kerääntyy aukkojen sisään. Vaikeissa pakkasissa vesi jäätyy, mikä uhkaa rikkoa betonipinnoitetta.

Helpoin tapa tehdä se on pehmeä sokea alue. Se muistuttaa kerros kakkua eri rakennusmateriaaleista. Lämmitettäessä se voidaan täyttää laajennetulla savella tai peittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Säätäessä järjestelyä varten pehmeä kaihtotila on paras vaihtoehto tontille, jossa on siirrettävä alusta. Värähtelyjen aikana pehmeät kerrokset eivät repeä kuin betonipinta. Lisäksi se on paljon helpompaa tehdä se itse, koska ei ole kovia töitä betonointi.

Jos toiveet sijoitetaan sokea alueelle ei vain rakenteena, joka siirtää vettä säältä, vaan sillä on myös lisäeristyksen rooli, on tehokkaampaa tehdä yhteinen eristys kellarista ja rakennuksen sokeasta alueesta. Tämä pätee erityisesti talon kellariin tai kellariin.

Mitä ja miten lämmetä?

Moderni markkinat tarjoavat monia eristysaineita. Mutta tehokkaan sääennusteen tekemiseksi sinun on valittava se oikein:

 • yksinkertaisin pehmeä kangasalue eristetään laajennetulla savella. Tämä materiaali on tulenkestävä, kosteutta ja raskaita kuormituksia vastaan. Tietenkin on mahdollista eristää kovaa kaihtopinta-alaa laajennetulla savella, jopa lisätä se betoniin, kun se heittää säätiön ympäri;
 • Voit tehdä minkä tahansa sokea alueen ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Levyt sietää kuormaa hyvin, erottuvat alhaisella kosteuden läpäisevyydellä, ja kuten paloturvallisuuteen, sokea alueella, he eivät pelkää tulta;
 • polyuretaanivaahto on erittäin tehokas. Ne voivat samanaikaisesti tehdä minkä tahansa sokean alueen ja talon perustan eristyksen. Ruiskuttamalla levitetty vaahto täyttää kaikki aukot ja muodostaa kiinteän päällysteen kiinteytymisen jälkeen. Mutta sen haittana on liian korkeat kustannukset ja tarve erityislaitteille, mikä poistaa mahdollisuuden tehdä työ omalla kädelläsi;
 • Kellariseinien eristys voidaan tehdä vaahtomuovista tai vaahdosta. Nämä ovat melkein identtisiä eristeitä, hieman erilainen ominaisuuksiltaan. Mutta käyttää niitä sokea alueella ei ole toivottavaa. Verrattuna polystyreenivaahtoon nämä materiaalit sietävät vähemmän stressiä ja kosteuden läsnäoloa. Muuten sama pursotettu polystyreenivaahto voi eristää emästä.

Jos rakentamisen alkuvaiheessa omilla käsillään on erinomainen eristysvaihtoehto, talon perustus suojaa pakkaselta.

Sokean alueen tekeminen

Sinun on selvitettävä, mitä se koostuu ja miten se tehdään itse. Ensin selvitämme, kuinka kova ja pehmeä sokea alue näyttää yleisesti, ja sitten tarkastelemme kunkin lämmittimen asennusta. Vaiheittainen ohje näyttää tältä:

 1. Tuntia ajetaan talon ympärillä ja niiden väliin asetetaan johto merkitä tulevan sokean alueen paikka. Johto kaivaa kaivannon. Sen leveyden määritelmää pidettiin edellä, mutta syvyys riippuu maaperästä. Jos maa on savi, riittää 450 mm: n syvyys. Irrallisella maaperällä syvyys on nostettava 600 mm: iin savi-lukkojen asettamiseksi.
 2. Muodosta kaivannon ympärille ja aloita kerrokset. Jos haluat tehdä savi linna, se on ensimmäinen kerros. Savi kaadetaan paksuudeltaan 100-250 mm, joka valitaan erikseen maaperän tilan mukaan. Layer kerros, tiukasti röyhtäen saada hieman kaltevuus perustuksesta.
 3. Seuraava kerros on hiekkaa, 50-100 mm paksu.
 4. Hiekalle on asetettu vedeneristyskalvo, joka kääritään pohjaan.
 5. Tässä vaiheessa on aika laittaa lämmitin omiin käsiinsä. Valittu materiaali on tiukasti asetettu vedenpitävyyteen. Jos pohjakerroksen lämpenemistä päätetään, niin tämä tehdään myös tässä vaiheessa.
 6. Yläpuolelta eristys peitetään toisella vedeneristyskerroksella ja täytetään jälleen kerroksella samanlaista paksua hiekkaa.
 7. Geotekstiili asetetaan hiekalle. Se estää kahden kerroksen jakeiden sekoittumisen ja pehmeän sokean alueen tapauksessa vesisuodattimen rooli. Geotekstiilien päälle kaadetaan 100 mm: n keskimääräinen murskakivi.
 8. Jos valitaan pehmeän kaihdin alue, 50 mm: n hiekkaa kaadetaan raunion päälle ja jalkakäytävä asetetaan tai yksinkertaisesti peitetään koristekivellä.
 9. Jos haluat tehdä konkreettisen sokeuden alueen omalla kädelläsi, on raudoitettava vahvistusverkko, jonka solut ovat 100x100 mm. Jokainen 3-6 m, kulmissa ja mutkissa asetetaan reunalevy. Niitä tarvitaan laajentamisliitosten muodostami- seksi, jotta suojakalvo voidaan suojata halkeilulta. Lisäksi levyjen oikea korkeus toimii majakkaina lasin laskemisessa.
 10. Betonin liuos kaadetaan yhteen päivään. Kun lasitus kovettuu, mutta on edelleen kostea, sitä hierotaan kuivalla sementillä ja peitetään kalvolla. Tällainen silitys antaa konkreettista lujuutta ja vähentää veden läpäisevyyttä.
 11. Täysin kovetetun kerroksen päälle tehdään hieno viimeistely. Se voi olla päällystyslaatat, asfaltti, kivi tai muu materiaali isäntälaitoksen harkinnan mukaan.

Joten tätä pidettiin yleisen kaavion piirakattina. Nyt selvitämme, millainen askel askeleelta asennusohjeet kutakin lämpöeristystyyppiä varten näyttävät. Muuten, jotta betoni valmistetaan tasoittain sopivasti, tarvittavat mittasuhteet löytyvät taulukosta:

Sokean alueen lämpöeristys

Sokean alueen eristäminen on yksinkertaista, mutta meidän on otettava se vakavasti. Useimmissa tapauksissa juuri tämä rakentaminen aloitettiin. Vaikka puhuessamme monimutkaisuudesta, polystyreenivaahtoa tai laajennettua savea voidaan eristää omilla kädilläsi, ja polyuretaanivaahdon ruiskuttamiseksi tulee kääntää asiantuntijoille.

Lämpöeristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto

Eristys laajennetulla polystyreenillä valmistetaan 100 mm: n paksuisissa arkeissa. Jos käytetään 50 mm paksuisia arkoja, ne asetetaan kahdeksi kerrokseksi. Lisäksi ylemmän rivin levyt on sovitettava alemmalle riville. Kaikki tuloksena olevat aukot tukkivat eristeitä tai iskuja vaahdolla. Talon ympärillä oleva eristys tulisi näyttää monoliittiselta pinnoitteelta.

Tärkeä edellytys on polystyreeni-vaahtoveden eristyksen erottaminen muista sokeiden pinnoista. Eli vedeneristys asetetaan levyn alle ja päälle. Tämä johtuu siitä, että lämmitin itsessään ei pelkää kosteutta, mutta sen alle jäävä vesi pakkaa levyt, kun se jäätyy.

Järjestelmä, jossa omat kädet kovaa ja pehmeää sokea alueelle on hieman erilainen:

 • pehmeällä sokea alueella laatat sijoitetaan kahden kerroksen hiekkaa. Se suojaa niitä ja vedenpitävyyttä haurastumiselta;
 • Kovaa kaihtotilaa voidaan eristää kahdella tavalla, jotka eroavat toisistaan ​​betonin kaatamalla. Ensimmäisessä tapauksessa lämmitin sijoitetaan samalla tavoin kahden hiekkakerroksen väliin, ja päälle on murskattu kivi, vahvistava verkko ja betonipinta. Toisessa menetelmässä betonipinta voidaan kaataa suoraan eristeen päälle. Se on myös peitetty vedeneristyksellä, kohtisuorassa siihen, että lujitustangot asetetaan 600 mm: n välein ylhäältä. He laittavat vahvistusverkon ja kaadetaan kaikki betoni.

Jotkut omistajat tekevät sokean alueen eristämisen vaahdolla huolimatta siitä, että se on heikompia kuin polystyreenivaahto. Vaiheittaiset asennusohjeet pysyvät muuttumattomina, koska kaikki nämä levyt on tehty vastaavasta materiaalista. Vain vaahtomuovilla tai vaahdolla varustettu sokea alue kestää vähemmän kuin laajennetulla polystyreenillä.

Lämmitettävä polyuretaanivaahto

Sokean alueen tehokas mutta kallis eristys saadaan polyuretaanivaahdolla. Sitä käytetään korkeassa paineessa, joten ensin hiekalle asetetaan kerros ryöstöä ennen suihkutusta, muuten hiekka yksinkertaisesti puhaltaa. Vaahto levitetään murskattua kiveä varten, jonka paksuus on 70 mm. 15 minuutin kuluttua se kovettuu täysin ja on valmis lujittavan verkon asettamiseen betonin levittämisen jälkeen.

Polyuretaanivaahdon käyttöikä on noin 40 vuotta, mutta tämä materiaali antaa 100%: n vaikutuksen sokean alueen yhteiseen eristykseen ja talon perustukseen.

Sadesulan käyttö

Sokean alueen yksinkertaisin eristys voidaan tehdä laajennetulla savella. Ympyräkaavio koostuu seuraavista tasoista:

 1. Kaivannon pohja on savi linna, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 2. Seuraava on kerros hiekkaa, peitetty dronite. Tämä materiaali suojaa rakennetta kaatumiselta.
 3. Materiaali on täynnä laajennettua savea, jälleen peitetty droniteilla, ja päälle kerrostetaan hiekkakerros.

Tämä on kaikkein yksinkertaisin laite lämmittämällä laajennettua savea käsin. Talon ympärillä oleva hiekka voi kaataa koristeellisia soraa tai tehdä toisen pinnoitteen omistajan harkinnan mukaan.

Lämpöeristys

Säätiön lämmitys tapahtuu asennettaessa eristysvaihetta sokea alueella. Tehokkain eriste on ruiskutettu polyuretaanivaahto. Se katsottiin edellä, joten siirtymme välittömästi perinteisiin materiaaleihin.

Jalusta voidaan valmistaa vaahtomuovilla, vaahtomuovilla tai polystyreenivaahdolla. Asennusprosessi on sama. Levyt liimataan liimalla seinään tiiviisti päällekkäin. Vain vaihtoehdot polystyreenivaahdolla mahdollistavat sen sijoittamisen hänen ja vedenpitävän seinän väliin. Nurkissa ja keskellä levyn luotettavuutta kiinnitetään muovisilla tapilla, sateenvarjoilla. Seuraavaksi mene viimeistelyyn. Yleensä levylle levytetään ruudukko, joka on maadoitettu ja peitetty koristeellisella laastilla.

Kaikki ohjeet, jotka osoittavat, miten tehdä itsesi sokea alue ja säätiö eristämällä talon.

Sokea alue, eristys: erilaiset vaihtoehdot ja materiaalit

Miksi tarvitaan sokea alue

 • Suojaa talon pohjaa vedestä: sateelta ja tulvilta.
 • Tarjoaa osana paikallisen alueen parantamista.
 • Toimii jalkakäytävän rooli talon ympärillä.
 • Suojaa maaperän jäätymiseltä.

Jälkimmäinen toiminto on erityisen tärkeä ja välttämätön ns. koska ne jäätyvät epätasaisesti talvella ja sulatettuina pystyvät painostamaan pohjaa, mikä voi johtaa sen siirtymiseen tai muodonmuutokseen. Jotta tämä ei tapahdu, on vältettävä maaperää jäätymiseltä talvikaudella ja järjestämällä sokea-alueen eristys. On sanottava, että sokean alueen eristäminen talon ympärillä johtaa myös säätiön toimintaedellytysten paranemiseen, joka ei jää talvella.

Kun sokea alue on lämmitettävä

Kaikissa tapauksissa sokea alue ei saisi eristää. Tämä on järkevää rakentaa pylväsperusta ja kivinen maa. Tällöin on järkevää tehdä matala perustus, ei asettaa sitä maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle, vaan laskemalla talon yläpuolisen rakenteen kuormituksen pohjalta ja lämmittämällä sokea aluetta. Eristys valitaan myös laskelman mukaan: talon talteenotto on välttämätöntä talvella jäätymisen vuoksi. Tällöin varat säästetään säätiön koon pienentämiseksi ja vastaavasti sen rakentamisen kustannuksella.

Sokean alueen lämmöneristysjärjestelmä verrattuna sen eristämättömään versioon.

Tässä tapauksessa valittiin sokean alueen eristys laajennetulla savella, mutta mikä kerros on asetettava, se näkyy rakennuksen erityisolosuhteisiin perustuvasta laskelmasta.

Sokean alueen rakentaminen

 1. Sokean alueen leveys riippuu maaperän tyypistä ja talon katon poistamisesta. Mitä enemmän löysää maata talo on rakennettu, sokea alue on suurempi leveys (60 cm - min, jopa 1 m). Sen pitäisi myös olla 20 cm leveämpi kuin katon ylimenon poistaminen.
 2. Veden pakollisen mielivaltaisen veden valumisen edellyttämän sokean alueen kaltevuus riippuu materiaalista, jolla se joutuu kohtaamaan.
 3. Rakenteellisesti eristetty sokea alue koostuu alla olevasta kerroksesta, eristeestä ja kosteudenkestävästä pinnoitteesta.
 4. Matala-pohjaisten töiden tehokkaaseen käyttöön on järjestetty kellarin ja sokean alueen samanaikainen lämpeneminen sekä talon pohja. Tämä sallii lämmittää kellarissa tai maan alla (mikä vaikuttaa varmasti talon lattian lämpöön ja sen eristämiseen yleensä) sekä säätiön suojauksen lämpötilan muutoksilta.

Talon pohjan eristäminen kylmältä ja kosteudelta, rakentajat valitsevat sokean alueen eristyksen penoplexilla - erääntyyppisestä puristetusta polystyreeni-vaahtomuodostelmasta, joka on hyvin todistettu materiaali perustusten ja emästen suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta.

Sokea tekniikka

 • Ruoppaus sokean alueen syvyyteen tehdään. Sen syvyys riippuu suoraan valitun lämmittimen lämmön säästöominaisuuksista.
 • Irrotettava muotti on asennettu kaivon reunan ympärille tai reunakivet on asetettu rajoittamaan sokean alueen tasoa maanpinnan yläpuolella.
 • Laskettuun syvyyteen perustuva kerros asetetaan ja rypytetään. Se on valmistettu hiekasta, joka kaadetaan veden päällä ja tiivistetään erityisellä luukun avulla.
 • Jos lämmitys- ja vedeneristysalue on tarpeen, on välttämätöntä järjestää savi "lukko" alla olevan kerroksen alle: aseta ja tiiviisti savi kerros 20-25 cm: iin. Savi ei päästä veden lävitse alhaalta.
 • Hiekkakerrokseen asetetaan eristyskerros eristämiseen.
 • Hydrofobisen päällysteen viimeistely. Jos se on tehty betonista, on otettava huomioon kaksi asiaa. Ensinnäkin: jotta betoni toimisi paitsi puristuksessa myös jännitteissä, sitä on vahvistettava. Toinen: suojaamaan betonipintoja halkeilijoilta ja kyyneleiltä kylmäkaudella, on mahdollista laajennusliitosten avulla.
 • Betonin sokea-alueen rakentamisessa laajennusliitokset on valmistettu halutusta korkeudesta ja muodoista (ottaen huomioon kaltevuus), bitumissa kipsisekoitettuna ja laitettuna reunalle 2,5-3 m: n asteen kulmalla. On välttämätöntä, että lämpötila-aineen laajenemisen ja supistumisen aikana betonivärähtelyt eivät halkeutuneet tai muuttavat seinää. Betoniin kaatumisen yhteydessä lamellit voivat toimia pinta-antureina sen tasoittamiseksi.
 • Vahvistus tapahtuu seuraavasti: metalliristikko asetetaan paikkaan, joka on valmistettu betonille, joka kaadetaan korkeuteen 2-3 cm, joiden solut ovat kooltaan 10x10 cm laajennusliitosten välissä.
 • Kun betonipinta on valmis, vedenpinnan läpäisevyyden ja vahvan lujuuden vuoksi, se on silitysvahvistettava: kuivaa kuiva sementti märkäbetoniin ja pidä se sitten kosteassa tilassa viikossa, peittää se kankaalla ja kaataa vettä

Eristäviä materiaaleja on paljon: se on polystyreenivaahto (PPP) ja ekstrudoitu PVC, polyuretaanivaahto, vaahtomuovi ja laajennettu savi.

Ylempi, vedenpitävä kerros voidaan myös valmistaa erilaisista materiaaleista: perinteisesti betonista sekä asfaltista ja mukulakivistä, luonnonkivestä tai raunioista valmistetuille betonialustalle.

Eri materiaaleille sokean alueen kaltevuus on erilainen. Asfaltille ja betonille sen tulee olla 3-5% ja mukulakivien päällystys - 5-10%.

Sokea-alueen eristeen kokonaispaksuus on 30-45 cm (tai kaikki 65-70 cm, savi "laite"): hiekkalaatikko - 10-15 cm, eristys - 5-15 cm, sementtipohvi - 8-10 cm.

Sokeiden eristys erilaisilla eristysmuodoilla

Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon päällysteen lämpöeristys on tehokkain, vaikkakin kalliimpi päällystysmenetelmä. Suulakepuristettu polystyreeni (EPS) on erityisesti suunniteltu lasilevyille ilma-alusten moottoriteillä ja kiitoratkoilla. Tämä on kestävä materiaali, jolla on lisäksi pieni lämmönjohtavuus ja vähäinen veden imeytyminen.

Käytetty EPPS paksuus 5 cm (voit ottaa kaksi 5 cm: n arkkia). Pohjamaalauskerroslevyille asetettu EPPS-pohja on päällystetty korkean tiheyden omaavan vedenpitävän polyeteenin kanssa eristeiden välttämiseksi.

Sokean alueen lämmitys laajennetulla polystyreenillä on samanlainen, mutta vähemmän tehokas. Saadaksesi EPS: n (y) kaltaisen eristyksen tason, sinun on otettava 8-10 cm: n PPS-kerros sekä järjestettävä sokea alue vaahtomuovilla. Vaahtoa levitetään 10-15 cm: n kerroksella. Levyjen väliset liitokset puhalletaan asennusvaahdolla, ja vaahtomuoville asetetaan kerros katodimateriaalin vedeneristyslaite.

Myös sokea alue voidaan lämmittää polyuretaanivaahdolla (PUF), ruiskuttamalla materiaalia paineessa 5-7 cm kerroksella. Tämän lämmittimen tapauksessa hiekkakerrokseen on kaadettava noin 10 cm: n kerros kerrosta ja PUE: tä - saumatonta vettähylkivää materiaalia.

Oikea kakku on lämmin sokea alue. Teemme yhdessä foorumin käyttäjien kanssa.

Talon ympärillä oleva lämmin sokea alue on kypsennetty ruoan tavoin: oikeat ainesosat otetaan ja sekoitetaan oikeaan osuuteen. Ja miten tarkalleen, käyttäjät kertovat.

Monet aloittelevat kehittäjät ajattelevat, että sokeiden alueen päätavoite on suojata säätiöiltä sademäärä ja kävelyä sen ympärillä on helpompaa ja helpompaa. Mutta kuten forumhouse.ru-käyttäjien kokemukset osoittavat, oikein tehty ja eristetty sokea alue yhdistettynä viemäröintijärjestelmään voi ratkaista paljon suuremman joukon tehtäviä, jotka vaihtelevat vähentääkseen routaantumisvoimia, vahingoittaen pohjaa, pohjaveden tyhjentämiseen ja kellarin suojelemiseen.

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Siksi sokea aluetta sekä eristettyä kasaa ei voida tarkastella eri tavoin kuin monimutkainen järjestelmä, mutta jotta kaikki toimisi oikein, sinun on kuunneltava foorumin jäsentenne neuvoja.

Ohjeellinen on foorumin jäsenen lempinimi Felo:

- Aloitin talon rakentamisen seitsemän vuotta sitten, ja säätiön puristaminen tapahtui vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Nauha-sarakkeen perusta. Haudutettu nauha on 40x20 cm, pylväitä 1,6 m. Ymmärrän nyt, miksi näin tapahtui: sokea alue ja salaojitus eivät tehneet ajoissa. Sokea alue eristämällä

Käyttäjä, jolla on lempinimi al185, suosittelee tässä tapauksessa lämmittämään alustaa ja sokea aluetta. On myös tärkeää tehdä pätevä vedenpoisto.

Jotta estettäisiin säätiön suulakepuristus tulevaisuudessa, on ensin välttämätöntä:

- Tänä kesänä minulla on sokea alue, jolla on eristys talon ympärillä ja pohjaveden alentaminen haluan liuottaa viemäriputket ojaan.

Lue artikkeli siitä, miten lähestytään säätiön valintaa.

Pohjaveden määrän vähentämiseksi oli mahdotonta jättää kaksi rikki putkea, jotka yhdistävät tienvarsien ojien keskenään, ja osallistuja päätti korvata ne.

Vesi meni turvallisesti kohti metsää ja vesitaso laski 20 cm.

Sitten tehtiin lämmin sokea alue, pohjan kuivatus ja myrskyviemärit. Ja kun kausi osoitti, kaikki edellä mainitut toimenpiteet antoivat meille mahdollisuuden välttää perustuksen jatkumista.

Lämmitetty sokea alue

Lämmitetty sokea alue koostuu puristetuista polystyreeni- vaahtomuovista tai vaahtomuovista valmistetuista arkeista, jotka asetetaan vaakasuoraan tai vaakasuoraan pieneen kulmaan alapinnan maanalaisen osan ympärillä. Eristyslevyt pinotaan 30-40 cm: n syvyydestä maanpinnasta pienellä kulmalla pohjasta poispäin, mikä tuottaa veden virtausta. Lämpenemisen ansiosta pohjan ympäröivä maa ei jäätyy läpi, ja siksi pakkasen voimakkuus vähenee merkittävästi.

Jotta eristetty sokea alue pystyy osoittamaan kaikki positiiviset ominaisuutensa mahdollisimman pitkälle, se on asennettava oikein ja tämän vuoksi erektioprosessi on jaettava peräkkäisiin vaiheisiin.

Valentine Penza:

- Kaivoin talon reunan 1,3 m: n seinälle sijoitetun lapion pistimellä. Neljännellä seinällä poistettiin vain kasvulliset kerrokset. Tuloksena oli noin 20 kuutiota maata.

Toisessa vaiheessa täytettiin CGS: n ensimmäinen kerros, jonka paksuus oli 10 cm, tasoittamalla se, punnitsemalla se ja asettaen EPSI: n paksuudeltaan 10 cm.

Valentine Penza:

- Vedin 14 kuutiometriä PGS: tä sokea alueelle. EPS-levyjen tiivis sovittaminen maaperään tasoitin täyttötulppa majakkain, räpyttelivät jalat, pylvääseen ja peitin sitten märällä hiekalla (nostaisin paljon letkua) ja tasoitin sen säännön kanssa. CBC: n päälle jäävän ohueen kerroksen ansiosta saavutettiin sileä pinta, jonka kaltevuus oli 3 cm metriä seinältä.

Lue, miten eristys valitaan. Suosittelemme myös lukemaan artikkelimme, josta saat selville, onko laajennetun savi käytön sokea alueella sallittu.

Mutta pinta oli todella sileä ja voimakas vasta sen jälkeen, kun se täytettiin kolme kertaa tärisevällä levyllä.

Valentine Penza:

- Sen jälkeen lähdin rakennustyömaalta kuukaudeksi, ja kun saavuin, pinta tuntui edelleen betonilta. Ainoastaan ​​ylempi ohut kerros hiekkaa pestiin osittain sateelta. Mutta vaahtomuoto on edelleen täydellinen. Ilman taukoja ja halkeamia.

Eppsissä meidän forumchanin laittoi pitkän sivun seinään, t. 1,2 m

Valentine Penza:

- Olin peittänyt vaahtomuovilevyjen paksumman polyeteenin, joka on vain myynnissä.

Sitten foorumin jäsen alkoi eristää osan säästä vaahdon yläpuolelle tasolle, jossa betoni loppuu. Ja jotta betonipäällyste voidaan erottaa seinistä, Valentin Penza, leikkaamalla EPSI 5 cm paksuisen, liimautunut nämä levyt seinään erityisellä liimalla.

Valentine Penza:

- Se osoittautui yhtenä jatkuvana osana muottirakennetta. Ja käärin polyetyleeni näiden kaistaleiden alle.

Tämän jälkeen kalvon päälle asetettiin toinen hiekka- ja sorapeitekerros, noin 12 cm. Materiaali tasoitettiin majakkaissa metalliputken avulla ja tampellaan alas värähtelevällä levyllä. Sitten tuli muottien kääntyminen.

Valentine Penza:

- Laitoin 10 k-levyn täysin tasaisen pakatun pään reunaan 1,1 metrin etäisyydeltä seinältä. Hän kiinnitti sen tällä tavalla: ristikkäisen nauhan ulkopuolella PGS asetti tangot maahan ja liitti muottiin levyjä, joissa oli lyhyitä levyjä ja ruuvien avulla.

Yhteensä 6 kuutiometriä betonia kaadettiin, ja kaadon prosessi kesti 1,5 tuntia. Pinnan tasoittamisen jälkeen Valentin Penza peitti sokean alueen kalvolla ja vei betonin kolme päivää, kunnes se kovettui. Tämän työn tulokset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Valentine Penza:

- Sokea alue tuli tasainen ja sileä. Ja mikä tärkeintä, se oli korkea - pystyi nostamaan pinnan jopa 35 cm: n etäisyydellä ja nyt talo on kuin kukkulalla, ja kaikki vesi virtaa talosta. Tämä varmistetaan ukkosmyrskyn aikana.

Mutta on toinen näkymä sokea alueesta. Vladimir Tallin ei suosittele sokean alueen konkreettisuutta estääkseen rakenteen halkeilua, vaan yksinkertaisesti eristämään ja asettamaan päällystekiven päälle. Ja siksi: eristetyn sokean alueen päätehtävä on kuitenkin lämmitys; lämmönkestävyys kellarikerroksen alueella.

Katso aiheesta "sokea alue, se on sama raunio".

Anatoly L, Moskova:

- Minulla on eristyskerroksen paksuus sokea alueella 100 mm, ja pohjaan vain 50 mm. Täällä kaikki päättävät ja ajattelevat itsensä, mutta on tiettyjä kriteerejä, joita ei voida sivuuttaa. Tämä on maan lämpöä, joka on pidettävä mahdollisimman suurella alueella talon ympärillä ja joka ei salli kylmän tunkeutua syvälle pohjaan.

Lisäksi käyttäjä päätti asentaa 110 mm halkaisijaltaan tyhjennysputken, joka on kääritty ¾ vedeneristyskalvolla, jolloin kaikki ylä- ja ilmakehän saostumat poistetaan pohjasta.

Anatoly L:

- Minun tapauksessani päätehtävänä oli kerätä ylempi kerros sokea alueelta ja elokuvan ulkomailta. Vaikka putki kääritään kalvoon, se sijaitsee noin 30 cm: n syvyydessä, minkä vuoksi se kerää ylävesiä ja sen rajan yli. Lisäksi kalvon ja geofabristen käyttö ei salli putkisuodattimen murtamista.

Vedenpoistoa rakennettaessa on erittäin tärkeää kestää vaadittu kaltevuus, keskimäärin se on 1 cm viemäriputkiston lineaarimittarin kohdalla, mutta täällä ei myöskään ole selvästi määriteltyjä arvoja.

Anatoly L:

"Kestän noin 2-3 cm: n kaltevuus yhdellä p / m, ja putket yhtyvät yhdestä pisteestä purkautumassa. Ennen tyhjennysputken sijoittamista väsitin tulevan sokean alueen pinnan. Varmista, että vesi kulkee mihin minun on mentävä, laitoin putken alas, käärittelin sen geotekstiloihin, käärittelin sen vesitiiviin kalvoon, ripottiin hiekalla ja haudattiin.

Hiekan käyttöä samanlaisella sokea alueella voidaan merkittävästi minimoida, koska periaatteessa tarvitsee vain kohdistaa paikka eristämiseen. Ja on parempi käyttää sekoitushiekkaa ja siirappia - sitten se tiivistyy ja tulee jossain määrin vedenpitävänä.

Artikkelissamme opit itsenäisesti tekemään MZFL: n. Lue toinen artikkelimme nähdäksesi, kannattaa päättää sokean alueen eristämisestä laajennetulla savella.

Edellä mainittujen toimien seurauksena jäätymisen raja siirtyy pois säätiöstä. Sokean alueen lämmitys pienentää ja jopa sulkee pois maaperän, laattojen, betonivyöhykkeiden liikkeet alustalle.

Anatoly L:

- Kun lämmitin sokea, mitattiin lämpötila kadulla - 30-35 ° C viikon tai kaksi lämmittämättömässä talossa ilman sokea alue ja sokea alue. Talvella lämmitetyssä talossa se oli huomattavasti lämpimämpi sekä kellarissa että lattialla - keskimäärin kuusi astetta. Eikä tämä ole todiste eristetyn jalkakäytävän tehokkuudesta!

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia tekemään itsenäisesti lämmitetyn sokean alueen ja viemäröinnin ja mitä tehdä, jos pakkasen voimat nostivat talon kulman. Videomme oppii, miten ja miksi tehdä sivuston tyhjennys. Ja toisessa videossa selkeästi kuvataan, miten asianmukaisesti vahvistetaan matalan liuskan perustan muotti.

Miten lämmittää sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen eristäminen talon ympärillä

Yksi betonipohjan talon pakollisista elementeistä on sokea alue, joka on noin puolitoista metriä leveä talo. Tämä muotoilu suorittaa useita tehtäviä, joista tärkeimmät ovat:

 • kosteuden poisto rakennuksen pohjasta;
 • aikaansaadaan kätevä kulku pitkin seinämiä;
 • lämpöhäviön vähentäminen kellarissa ja maanalaisissa osissa.

Nykyään pidämme enemmän, miksi on tarpeen lämmittää sokea alue talon ympärillä ja miten se tehdään oikein.

Yleinen sokea alue talon ympärillä

Toiminnallisten ja koristeellisten tehtävien ratkaisemiseksi talon perustalle kulkeva kävelytie voidaan peittää suurella määrällä erilaisia ​​materiaaleja. Yleisimmin käytetyt ovat seuraavat:

 1. asfaltti,
 2. betoni,
 3. päällystyslaatat,
 4. luonnonkivi.

Sokean alueen toimintapinta ei ole sen tärkein osa. Erityisen tärkeää on se, mikä on piilotettu näkökulmasta. Pie sokea alue, jossa on lämmitetty tai ilman sitä, on tarkoitettu oleellisesti lisätä koko talon käyttöikää huomattavasti. Pääkerrosten asettamiseksi tehdään kaivanto koko rakennuksen kehäksi, johon ne on asennettu. Jäljempänä käsitellään lisää kellarikerroksen ja sementtikentän ja muuntyyppisten eristysjärjestelmien eristysjärjestelmää.

Talotekniikka on monipuolinen ja monimutkainen. Jotkut rakentajat eivät pidä tarpeellisena tuottaa lämmitettyä sokea aluetta, koska tämä on tarpeetonta materiaalien ja vahvuuden kustannuksella. Uskotaan, että kattokerroksen lämpöhäviön pienentäminen helpottuu täysin säätiön viimeistelyllä eräänlaisella eristyksellä. Tarkastele tätä ongelmaa tarkemmin.

Pohjustuksen ulkopinnan liimaamiseen ympäröivä maa jäätyy kokonaan talvikauden aikana. Niinpä negatiiviset lämpötilat lähestyvät suoraan talon pohjaa, mikä lisää merkittävästi lämpöhäviötä sisätilasta. Jos talon ympärillä on eristetty päällystys, kellarikerroksen maaperä ei jäätyä, mikä vähentää lämmityskustannuksia, mikä on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.

Edellä esitetyn perusteella voimme varmasti sanoa, että sokea-alueen eristys tekniikka on paljon hyödyllisempi rakenteen lämpöhäviön vähentämisessä. Seuraavassa käsitellään yksityiskohtaisesti työn järjestystä. Kun olet lukenut arvostelusi, opit oikein lämmittämään säätiön ja tekemään päällysteen, käyttämään mahdollisimman vähän materiaaleja, aikaa ja vaivaa.

Materiaalit, joita käytetään lämpimässä sokeassa

Lämpöhäviön vähentämiseksi ja eristetyn kaihtovyöhykkeen valmistuksen yhteydessä käytetään useita materiaaleja, joihin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • niiden on oltava erittäin kestäviä kosteudelle, biologisille mikro-organismeille, eläimille ja hyönteisille;
 • on pidettävä eristäviä ominaisuuksiaan pitkään.

Monet nykyaikaiset lämmittimet eivät täysin täytä yllä mainittuja parametrejä. Laajimpia ovat seuraavat materiaalit:

 1. laajennettu savi;
 2. vaahto muovi;
 3. polyuretaanivaahto;
 4. polystyreenivaahto.

Harkitse kunkin näistä vaihtoehdoista tärkeimmät edut ja haitat.

Sokea alue, jossa on laajennettu savi

Saatavilla kustannuksella on toteutettu eristetty sokea alue talon ympärille tällaisesta materiaalista kuin laajennettu savi. Se on pyöristetty sintrattu savikerros, jonka matala massa ja korkeat lämmöneristysominaisuudet. Halutun lopputuloksen saavuttamiseksi levitetyn savikerroksen suositeltu paksuus on vähintään 500 mm. Materiaalin haitta on sen suuri vesikapasiteetti, mikä edellyttää ylimääräisen laadukkaan vedenpitävyyden toteuttamista.

Vaadittavien määrien osto ei ole vaikeaa. Sitä myydään koko maassa ja vapautetaan sekä pusseissa että irtotavarana. Tämä materiaali toimitetaan rakennustyömaalle tavaraliikenteessä, eikä sitä käytetä pelkästään sokea, vaan myös muiden rakennuselementtien lämpöeristykseen.

Lämpöeristeen vaahto

Polyfoam kuuluu myös edullisiin vaihtoehtoihin lämmöneristysmateriaaleista, joita sovelletaan tilanteessa, jossa talon ympärillä oleva sokea alue valmistetaan pohjan käsien lämmittämisellä. Tämä johtuu materiaalin saatavuudesta. Useimmilla ammattimaisilla rakentajilla on kuitenkin kielteinen asenne tähän lämmittimeen, erityisesti asennettaessa maahan. Tämä johtuu vaahdon seuraavista ominaisuuksista:

 1. se voi romahtaa kosteuden ja negatiivisten lämpötilojen vaikutuksesta;
 2. jyrsijät rakastavat häntä, jotka rakastavasti rakentavat pesänsä sisälle;
 3. Vaahto on hygroskooppinen eli absorboi ja kyllästynyt vedellä.

Edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella kellarikerroksen ja päällysteen eristys ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (vaahtoa) voidaan suositella vain laadukkaiden vedeneristysvalmisteiden valmistuksessa.

Polyuretaanivaahto sokeassa

Viime vuosina lämmin sokea alue on tehty omilla käsillä käyttäen materiaalia kuten polyuretaanivaahtoa. Sen ominaisuutena on ruiskutus millä tahansa pinnalla, joten tätä eristystä voidaan käyttää kaikkiin rakennusteknisiin elementteihin - lattiat, seinät, katot, jalusta jne.

Sokean alueen polyuretaanivaahdon lämmitys

PPU: n monia positiivisia ominaisuuksia tasoittaa tarve käyttää erikoistarvikkeita ja suurta myrkyllisyyttä yhdestä seoksesta, joka vaatii suojavarusteiden käytön ja johtaa merkittävästi koko tekniikan kustannusten nousuun.

Penoplex - paras valinta

Sopivin vaihtoehto eristetyn päällysteen rakentamiseksi talon ympärille pidetään tällaisen levymateriaalin, kuten polystyreenivaahdon, käyttö. Ennen kilpailijoita se eroaa seuraavista eduista:

 • korkea kosteudenkestävyys;
 • pitkä käyttöikä yli 20 vuotta;
 • alhainen puristusaste, joka sallii kestää mekaanisia kuormituksia;
 • alhaiset levyt;
 • vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille;
 • ympäristöystävällisyys ja lämpöstabiilisuus.

Kodin ympärillä oleva penoplex-lämminverinen alue on käytettävissä myös muille kuin ammattimaisille rakentajille. Levyissä on erityinen ura-harjan telakointijärjestelmä, jonka ansiosta ne voidaan asettaa mahdollisimman tiukasti. Yksityiskohtaisemmin siitä, miten lämmitetty sokea alue talon ympärillä seuraa tässä artikkelissa.

Lämmin sokea-alueen tekniikka

Eristetyn sokea alueen laitteen askel askeleelta käsin ei ole monimutkainen käsissä, ja se on kaikkien kotitalousmestarien saatavilla. Ennen työn aloittamista suosittelemme seuraavien työkalujen valmistelua:

 • lapio ja lapio;
 • tärisevä levy tai manuaalinen särmäyslaite;
 • kotitalouksien sähkö-mikseri;
 • johto-merkintä saranalla;
 • vasara;
 • pora;
 • ruuvimeisseli.

Teosten yleinen järjestys on seuraava:

 1. Suorita tulevan sokean alueen merkintä. Määritä tulevan teipin leveys ennalta. Tätä varten laskemme pystysuoran katon yläreunan reunasta maahan ja vetäytymme ulkopuolelle vähintään 0,5-0,6 metriä. Aseta sitten johto haluttuun etäisyyteen ja vedä se maahan asennettujen tappien väliin.
 2. Louhintatyö on kaikkein työläs vaihe. Kaikkien helppokäyttöisten työntötyökalujen avulla poistamme kaikki maaperän pohjasta johtoon vähintään 500 mm: n syvyyteen laatta- ja PU-vaahtoa varten. Kun kyseessä on sardelliittieristys, tätä arvoa voidaan nostaa 1 metriin.
 3. Kaivannon pohjassa on tarpeen tehdä hydraulinen lukko. Saviä pidetään perinteisesti paras luonnonmateriaali tähän tarkoitukseen. Pohjaan kaadetaan noin 10-15 cm: n paksuinen kerros ja päällystetään perusteellisesti. Lannoitteiden ja savimaiden läsnäollessa rakennusvyöhykkeellä voit yksinkertaisesti purkaa kaivannon pohjan.
 4. Savi kerroksen päälle, aseta kuitukangas, jota kutsutaan geotekstiliksi. Se estää myöhempien kerrosten sekoittumisen ja kasvillisuuden itämisen niin, että eristetty sokea ei tule nurmikolle. Geotekstiilien päällä kaada hiekkaa 20 cm: n kerroksella, joka tasoittuu talon kaltevuudelta, kostutetaan ja täytetään 2-3 kulkulla koko alueelle. Tarvittaessa veden sisääntulot ja myrskyvesijohdot asennetaan hiekkakerrokseen.
 5. Seuraavana vaiheena on valittujen eristysmallien asettaminen. Laattojen alla pohjan on oltava tasalaatuista. Kun taipuma havaitaan, on tarpeen poistaa levyt ja kaataa puhdas keinotekoinen hiekka. Kun olet aikaisemmin laskenut vaaditun kerroksen paksuuden, ilmasto-olosuhteista riippuen, älä osta tiettyä paksuutta. Rakentajien on suositeltavaa sijoittaa kaksi kerrosta ohuempia levyjä, jotka toisiinsa ovat päällekkäin edellisen rivin nivelet. Tämä tekniikka antaa paremman lämmöneristeen.
 6. Laattojen eristyksen päällä on betonilevyjen asennus. Jos haluat rajoittaa sitä sokean alueen kehällä, asennetaan kiinteä muotti laudalta 150x50. Betoni kaadetaan ja tasoitetaan 25 mm: n paksuisen leikattujen puuosien pidennyksen jälkeen sijoittamalla se kohtisuoraan nauhalle. Tämä yksinkertainen tekniikka estää talon ympärillä olevan eristetyn päällysteen levytyksen halkeilua.
 7. Kun betoni on asetettu, on mahdollista asettaa valittu päällystetyyppi, jolloin pinta saa lopullisen koristeellisen ilmeen. Esitelty vaiheistokohtainen opetus sokea alueen laitteella eristyksellä ja vedenpitävällä omalla kädellä mahdollistaa työn tekemisen ilman palkattua työvoimaa, mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.

Näin ollen säätiön ja sokean alueen eristys ja vedeneristys ovat melko helposti saatavilla, vaikka rakentamisen kokemusta ei olisi. Tärkein edellytys on vaiheiden järjestyksen ja niiden laadullisen toteuttamisen tarkka noudattaminen. Lopullinen valinta siitä, miten ja mitä lämmittää sokea alue talon ympärillä riippuu rakennuksen erityisolosuhteista.

Pitääkö minun käsitellä weatherizationia ja miten?

Talon rakentamisen ammattilaisten on suositeltavaa varustaa sokea alue talon ympärillä. Loppujen lopuksi säätiö- ja kellarihuoneet ovat alttiina jäädytetyille maaperälle talvella ja runsaalla vedellä sateiden aikana. On tärkeää paitsi rakentaa ja olla varmoja tekemällä sokean alueen eristys. Tällöin talo suojataan vielä paremmin.

Miksi tarvitset

Usein sokea aluetta käytetään kävelykaduksi talon ympärillä, ja se myös suorittaa täydellisesti koristeellisia toimintoja. Siksi tämän talon osan järjestämiseen olisi valittava materiaaleja, jotka yhdistetään rakennuksen vuoraukseen.

Jos sokean alueen eristys talon ympärillä tehdään oikein, se auttaa:

 • Vähennä talon lämmittämisen kustannuksia.
 • Laajenna säätiön elämää.
 • Suojaa lisääntyneestä kosteudesta.
 • Aikana suunnitellun sokean alueen lämpeneminen auttaa vähentämään säätiön syvyyttä.

Mikä on tällaisten näkymien syy? Talvella maaperässä oleva vesi jäätyy, mikä lisää sen tilavuutta ja maaperä alkaa liikkua. Tällaiset muutokset ovat huonosti säätiölle. Tämän seurauksena pienikokoiset halkeamat voivat näkyä pohjassa. He puolestaan ​​voivat taas saada kosteutta ja jäädyttää. Mikä johtaa lisääntyneisiin aukkoihin.

Tällaisten reikien läpi lämpö alkaa lähteä talosta. Mutta tämä on vain pieni ongelma. Jonkin ajan kuluttua huomaat, että jo talon seinissä on jo haluttuneita halkeamia. Mutta jos ajoissa huolehditaan sokea alueen järjestelystä ja lämpenemisestä, tällaiset ongelmat tulevat näkyviin paljon myöhemmin.

Video toimii, tekijällä on tällainen näytönsäästäjä.

Milloin on parempi aloittaa työn?

Ammattilaiset suosittelevat sokean alueen, kun laatikko on täysin pystytetty kotona, eli seinät ja katto. Mutta jos tämä ei ole tehty rakennusvaiheessa, se voidaan pystyttää jo talon tilauksesta.

On suositeltavaa aloittaa työskentely kuivemmalla kaudella, jotta äkillinen sade tai läheinen pohjavesi eivät häiritse rakentamista. Loppujen lopuksi eristetyn sokean alueen laite vaatii kaivaa maata pohjan lähellä 30-40 cm: n syvyyteen.

Perusperiaate rakentamisesta

Ne, jotka kohtaavat tällaisen prosessin ensimmäistä kertaa, ihmettelevät, miten sokea alue eristetään? Jotta voit tehdä kaiken laadullisesti ja oikein, sinun on noudatettava yhtä sääntöä "eristetty kakku sokea alue". Se koostuu:

 1. Geotekstiilit. Se asetetaan aikaisemmin valmistetulle alueelle. Tätä varten paikka, jossa sokea alue on varustettu, puhdistetaan ylemmästä maapallosta kasvinjuurilla. Sitten ne kaivaavat kaivannon noin 30-40 cm syvyyteen. Kaivannon pohja on täytettävä, jotta estetään maaperän samentuminen, mikä voi johtaa sokean alueen tuhoamiseen.
 2. Hiekkaa. Se on asetettu paksuuteen 10-15 cm. On tärkeää tasoittaa ja tiivistää kerros. Se muodostaa koko sokean alueen tulevaisuudessa. Varmista, että teet parannuksen talosta. Pudotuksen tulisi olla noin 3 cm ja paljon muuta. Tämä on välttämätöntä, jotta sulata tai sadevettä ei pysy lähellä seiniä, vaan se virtaa kuivatukseen tai kukkapenkkiin. Jotta hiekkapuhallus voidaan nopeasti kostuttaa, se vuodatetaan vedellä, mutta sinun on oltava varovainen ja älä ylitäytä.
 3. Lämmöneristys. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja. Alkaen laajennetusta savi ja viimeistely moderni polyfoam, polyfoam ja polyuretaani vaahto. Eri eristys ja niiden edut, ja haitta puhuu hieman myöhemmin. Eristeen paksuus riippuu käytetystä materiaalista. Slaydite tarvitsee yli 20 cm, mutta synteettiset materiaalit tarvitsevat alle 8-10 cm.
 4. Hiekkaa. Tässä tapauksessa tarvitset jälleen 10-15 cm: n ainetta, joka tasoitetaan ja täytetään. Taipumus jatkuu.
 5. Geotekstiilit.
 6. Murskattuja kivirappeja.
 7. Koristeellinen viimeistely.

Tällainen monimutkainen muotoilu ja muistuttaa monikerroksista kakkua. Mutta nämä materiaalit suojaavat säätiötä tai kellaria ja koko taloa kosteuden tuhoisilta vaikutuksilta.

Eristeen valinta

On tärkeää paitsi tietää, kuinka asianmukaisesti varustetaan sokea alue, mutta myös valita sopiva eristys. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää vain ekstrudoitua polystyreeniä. Esimerkiksi, jos maaperän kosteus on liian korkea. Mutta harkitse useita vaihtoehtoja.

Penoplex

Sokean alueen eristäminen penoplexilla on monia etuja, joiden vuoksi tätä materiaalia pidetään suosituimpana. Näitä ovat:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Vettä hylkivä ominaisuudet.
 • Alhainen lämpötila.
 • Pieni paino.
 • Heikko syttyvyys ja syttyvyys.

Sokean alueen lämmittämiseksi penoplexilla käytetään 5 ja 10 cm paksuisia levyjä. Jos valitaan ensimmäinen vaihtoehto, levyt asetetaan 2 riviin. Varmista, että liitokset on tiivistetty erityisellä kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, pinotaan yhteen kerrokseen, mutta liitokset on myös käsiteltävä suojakalvolla.

Polyuretaanivaahto

Jos tämä materiaali on valittu eristys, niin et voi tehdä ilman ammattilaisten apua. Asennuksessa käytetään erityistä laitetta, joka on erittäin kallista ja tarvitset myös taitoja kaiken oikein. On toivottavaa lämmittää sekä sokea alue että säätö (socle) samanaikaisesti. Saada sitten kiinteä kerros, joka luotettavasti suojaa rakennetta. Miksi tämä materiaali on niin hyvä?

 1. Se on alhainen lämmönjohtavuus.
 2. Ei syty.
 3. Kestää biologisia vaikutuksia.
 4. Vastelee kosteutta.
 5. Levitä kaikkiin ympäristön lämpötiloihin.
 6. Sopii ilman halkeamia ja aukkoja.

Laajennettu savi

Tätä materiaalia on käytetty sokean alueen eristämiseen muinaisista ajoista lähtien. Se on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei vahingoita ympäristöä tai veden asukkaita. Samalla se säilyttää täydellisesti lämpöä. Sinun täytyy tietää, että laajennettu savi on kolmesta osasta, jotka ovat kooltaan eroja:

Sokean alueen rakentamiseen käytetään laajennettua savi-soraa. Se kestää täysin alhaiset lämpötilat. Mutta laajennettu savi on suojattava liialliselta kosteudelta. Tätä varten varmista, että rakennat viemäröintijärjestelmän.

Talon seinistä valuu vesi, joka putoaa maahan sokean alueen lähelle ja voi päästä laajentuneeseen saviin. Kostutuksen jälkeen eristyskyky vähenee huomattavasti. Tämän välttämiseksi sokean alueen kehä asetetaan putkille ja vie ne noin metrin etäisyydelle.

He kaivaavat reiän, joka on vuorattu geotekstiilillä. Ylös nukkua rauniolla. Sitten tyhjennysputki asetetaan. Geotekstiilien päätä kaatettiin ja suljettiin yli rauniot. Peitä kaivo kokonaan hiekalla.

Kun olet oppinut kaikki sokeiden alueen järjestämisen ja lämpenemisen hienot yksityiskohdat, voit tehdä kaiken itse. Mutta ei ole väliä, jos talon omistaja tekee kaiken omasta tai käyttää ammattilaisten palveluita, kunhan sokea alue on tehty.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä: eristys ja itse-itse-laite

25. kesäkuuta 2015. Lue 17190 kertaa

Sokea alue on yksityisen talon rakentamisen tärkein rakentava elementti, jonka merkitystä ei aina arvosteta. Sokean alueen läsnäoloa ei kuitenkaan voida jättää huomiotta. Tämä on erittäin hyödyllinen kohde. Sen läsnäolosta ja kunnosta riippuu talon toimintaominaisuuksien laadusta. Se auttaa säilyttämään ja suojelemaan maanalaisen osan rakenteet halutussa tilassa ja estämään niiden ominaisuuksien vahingoittumisen ja heikkenemisen. Tässä artikkelissa tarkastelemme yksityiskohtia sokea alueen asentamisesta, asentamisesta ja eristämisestä talon ympärillä. Ja kaikki tämä omalla kädelläsi.

Sokean alueen toiminnot:

Harkitse sokeiden alueen päätehtävän näkökulmasta - kellarin ja kellarikerroksen ja kellarikerroksen suojelu haitallisilta vaikutuksilta, jotka voivat aiheuttaa maaperän kyllästymistä vedellä.

 1. Rakenteen tuhoutuminen ja heikentyminen. Vesi maaperässä pakastamisen jälkeen johtaa maaperän turvotukseen. Tämä puolestaan ​​johtaa liialliseen ja epätasaiseen paineeseen maanalaisissa rakenteissa. Ja tämä johtaa niiden muodonmuutokseen, siirtymiin, halkeiluun, mikä heikentää rakennetta ja rikkoo sen suojaa haitallisilta tekijöiltä: veden säröilyyn alkaa alkaa tuhota betoni ja sen sisälle imeytyminen voi edistää vahvistamisen korroosion kehittymistä. Joskus hyvin kallistuvalla maaperällä maaperän paine voi johtaa säätiön suoraan tuhoamiseen.
 2. Vedeneristysominaisuuksien rikkoutuminen ja kosteuden lisääminen kellarissa / maan alla, kellarin seinien sulkeminen ja kellari. Tämä johtaa rakenteen suorituskyvyn heikkenemiseen.

Siksi heti talon rakentamisen jälkeen on tarpeen luoda sokea alue, vaikka taloa ei olekaan kokonaan valmis, on suositeltavaa ryhtyä toimenpiteisiin ennen talvia suojaamaan kellarista ja paikasta seinää pitkin rakennuksen ulkoreunaa. Tämä voi suojata sokean alueen rakenteeltaan epätasaisia ​​rakenteita, jotka johtuvat maaperän huuhtoutumisesta ja liukenemisesta.

Missä tapauksissa sokea alue on lämmitettävä

Viime aikoina sokean alueen eristys on tullut suosittu. Tämä johtuu siitä, että saatavilla on helposti saatavilla olevia materiaaleja. Toiseksi sokean alueen eristys voi ratkaista useita tärkeitä ongelmia.

Sokean alueen eristämiseen on kolme pääaluetta.

Parantaa suorituskykyä ja vähentää lämmön menetystä

Voit tulla oman kodin omistajalle paitsi rakentamalla sen itse, mutta myös hankkimalla jo valmiin kodin. Usein uusi omistaja alkaa uudistaa itseään uusien asuntojen laatua koskevien vaatimusten mukaisesti tai yksinkertaisesti kotona tapahtuvan kunnostamisen avulla. Siten aiemmin kuumentamaton kellari tai kellari voi muuttua lämmitettyyn huoneeseen.

Ja useiden vuosien ajan toimivat vanhojen talojen omistajat tekevät säännöllisesti kunnostusta asuntoihinsa rakenteiden luonnollinen kuluminen tapahtuu. Ja erityisen haavoittuvassa paikassa ovat perustukset ja kellari siellä, ajan mittaan, vedenpitävyys voi heikentyä ja joissakin tapauksissa erehdyksiä voidaan tehdä rakentamisen aikana ja se puuttuu.

Puuhuoneen lämmitys ja jalkakäytävä lämmitys

On erittäin tärkeää, että soveltamalla sokean alueen eristämistä on mahdollista vähentää lämmönhukkaa kuumennetun kellarin seinämien läpi, vähentämällä lämmityskustannuksia ja pidentämällä kellarinseinämää ja pohjaa.

Niinpä sokean alueen eristämisen avulla voit ratkaista tällaisia ​​ongelmia:

 • vähentää lämpöhäviötä ja siten kallion lämmittämisen kustannuksia;
 • lämmittää kellarin ja pohjakerroksen seinät ja lattiat;
 • parantavat kellarin ja kellarirakenteiden ylläpitoa kosteutta, mikä pidentää niiden käyttöikää.

Positiivista vaikutusta eristetyn sokea-alueen käytöstä voidaan katsoa, ​​että peruskorjauksessa ja kellarissa tehtävien korjausten korjaamisessa ja korjaamisessa on mahdotonta murtautua pohja-seinämiin täydelliseen syvyyteen. Se voi myös olla mahdollista järjestää vesitiiviys ja eristys kellariviin, mikä on vakava talouden säästämisen kohta. Vedeneristys- ja eristyskysymyksiä tarkastellaan erikseen ja päätökset tehdään rakennuksen nykyisten ominaisuuksien ja kunnon mukaan.

Sokeiden alueiden lämmittäminen rakennuksissa, joissa on pohjalevyt ja lämmitetty kellari

On välttämätöntä tai hyvin toivottavaa lämmittää sokea alue seuraavissa tapauksissa:

 • laatta-pohja;
 • lämmitetty kellari.

Laattojen pohjalla on jäykkä rakenne, joka maaperän vaahtoamisprosessien tapauksessa, jotka johtuvat usein sen jäätymisestä aluslaattaan, voivat joko kallistaa tai jopa halkeilla. Näin ollen se aiheuttaa koko talon muodonmuutoksia.

Jos on lämmitetty kellarihuone, sitten luodaan optimaaliset lämpötila- ja kosteusindikaattorit niihin, on tarpeen tehdä sokean alueen eristys. Tämä lisää huoneen lämpötilaa ja sen lattiaa, mikä on tärkeää elämisen mukavuuden kannalta.

Säästöjen syvyyden pienentäminen

Sokean alueen eristeen käyttö vähentää nauhojen ja pylväsperiaatteiden syvyyttä. Säätiön syvyys määritetään kahdella arvolla: laskennallisella rakenteella, joka riippuu havaitusta kuormituksesta ja maaperän jähmettymisestä.

Rakennuskoodien mukaisesti pohjan syvyys ei saisi olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, jotta vältyttäisiin mahdollisilta muodonmuutoksilta, joita kouristus voi tapahtua sulatuksen aikana. Mutta jos erityisiä lämpöä mittaavia toimenpiteitä sovellettaisiin maaperän jäädyttämisen sulkemiseksi pois säätiön alapuolelle, ei ole tarpeen ottaa huomioon maaperän jäädyttämisen syvyyttä ja säätiön perustusmäärää voidaan määrittää vain rakentavilla laskutoimituksilla rakennuksen kuormituksesta riippuen. Tässä tapauksessa sokea-alueen eristys on elementti, jonka avulla voit vähentää perustusten syvyyttä.

Maaperän jäädytysvyöhykkeen väheneminen sokean alueen eristämisen avulla

Usein, perustelemaan tarvetta tehdä syvä säätiö, heti tehdä kellarikerroksessa. Tämän ansiosta on mahdollista saada lisää tilaa. Mutta kellarin rakentaminen on myös aikaa vievää ja kallista prosessia. Joskus laite kellari ei ole perusteltu, koska sen suojautuminen kosteudelta pohjavedestä johtuen muuttuu liian kalliaksi tai yksinkertaisesti tehottomaksi, ja kellarista on luovuttava.

Tämä menetelmä voi auttaa välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia. Vähentämällä maanalaisen työn aikana tapahtuvaa menetystä on mahdollista tehdä talon rakennustyöt kesän aikana. Tällainen päätös edellyttää kuitenkin huolellista kehitystä ja asiantuntijoiden kuulemista.

Maaperän koostumus on erittäin tärkeä, minkä vuoksi on välttämätöntä tehdä geologisia tutkimuksia, kuten missään rakennustöissä.

Laite lämmitetään betonirakenteeseen

Sokean alueen lämmitysjärjestelmä

On mahdollista lämmittää sokea alue sijoittamalla lämmitin suoraan pinnoitteen tai jonkin syvennyksen alle.

Särmäysalueella olevan lämmöneristyslaitteen rakenne

Sokean alueen lämmitys: vaahto, ekstrudoitu polystyreeni vaahto

Sokean alueen eristyksessä on sopivin ja tehokas käyttää ekstrudoitujen polystyreenivaahtolehtien arkkeja. Tämä materiaali soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen ja sillä on seuraavat ominaisuudet:

 • hyvä lämmöneristysominaisuudet pienellä paksuudella;
 • matala veden absorptio ja kapillaarisuus, ts. se ei ime ja ei kulje kosteutta;
 • helppo ja kätevä työhön;
 • kestää muotia, ei murskata;
 • kestävyys;
 • ympäristöystävällisyys.

Ekstrudoitua polystyreenivaahtoa käytetään laajalti sokea alueen ja sokkelin lämmittämiseen

Sokean alueen eristämiseen käytetään 10 cm: n levyjä tai kaksi 5 cm: n paksuista arkkia. Pohjan eristämiseksi on mahdollista käyttää 5 cm: n paksuisia levyjä (riippuen materiaaleista ja itse alustan rakenteesta).

Myös eristeenä käytetään polyuretaani ruiskutusta tai täytetyn saven täyttöä. Mutta kaikkein sovellettavissa eristys polystyreenistä.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi

Ennen kuin aloitat keskustelun siitä, miten tehdään sokea alue omalla kädellä, sinun on selvennettävä joitakin kohtia. Sokean alueen leveys on tärkeä. Vähimmäisleveys on 60 cm. Kattokaivon ulkoneman leveys on otettava huomioon - sokean alueen leveyden on oltava 20 cm leveämpi kuin katon reunan ulkonema. Tehokkaampaa tehokkuutta varten sokea alue laajenee, jopa 80-100 senttimetriä leveä.

Sokea alue on järjestetty jatkuvasti talon ympärille.

Sokea alueella on välttämättä oltava kaltevuus rakennuksen seinästä kohti nurmikkoa. Kaltevuus riippuu päällystekerroksesta. Asfaltti- ja betonipäällysteissä kaltevuus voi olla 2,5-5%, laatoitetuille materiaaleille - 5-7%.

Lämpimän sokean alueen rakenteen (kakun) korkeus on 30-45 cm.

Rakennuksen laidalla on haluttu syvyys kaivosta. Maa on kaatunut. On suositeltavaa geotekstilien sijoittaminen hiekka-aihioon maalattua maata pitkin (pinnan tasoittamiseksi). Seuraava on hiekka tyyny. Hiekkalaatan korkeus on 10-15 cm. Hiekka tiivistyy tärinän avulla. Kun tamping tarvitsee hiekka kaataa vettä.

Tärkeää: on tarpeen huolellisesti valmistaa hiekkapinta polystyreeniin, koska riippuu tästä ehdosta, että arkit eivät vääristy. Lay polystyreeni tiukasti yhteen. Levyjen päälle asetetaan kalvon vedeneristys. Yleensä vedenpitävä pinta (betoni, asfaltti) ei ole tarpeellista.

Mutta kynsilakan kosteus voi pudota päähän, nurmikosta ja tiivistyä levyjen liitosten välillä. Siksi on suositeltavaa tehdä vedeneristys betonipinnan alla. Vaikka on mahdollista toteuttaa toimenpiteitä päiden eristämiseksi (reunus, päin).

Sitten kalvon päälle asetetaan vahvistusverkko. Verkkoa käytetään solun kanssa 10x10 cm tai neulotaan tangoista. Verkon on oltava riittävän vahva estämään betonilaatan muodonmuutos eikä murskata polystyreeniä.

On tarpeen laittaa vuoraukset verkon alle luoden suojaavan kerroksen lujitusta.

Ristikon alla, sinun täytyy laittaa vuori 1,5 - 2,5 cm korkeuteen, jotta luodaan suojaava kerros vahvistus.

Betonirakenteet on valmistettu levyistä. Jotta estettäisiin muodonmuutokset betonissa, on tarpeen järjestää laajennusliitokset.

Yleensä he ovat tyytyväisiä 2 cm: n paksuisten puulevyjen avulla reunaan 2-3 metrin etäisyydellä toisistaan. Nämä levyt toimivat myös ohjaimina betoniseoksessa, koska ne on välittömästi asetettava haluttuun kaltevuuteen. Käytännössä ne jätetään usein betoniin tai ne on suositeltavaa poistaa, kun betoni kovettuu ja täyttää liitokset laastin liuoksella.

Jos betonipinta pysyy kasvona, sen silitys on tehtävä.