Luotettava suoja kuolemaan johtavalta tuhoamiselta - talon vedenpoisto

Vedellä on tuhoisa voima, joten talon ympärillä olevan vedenpoiston tulisi olla yksityisen rakennuksen omistajan ensisijainen tehtävä. Jos seinät alkavat lukittua tai ne näyttävät sienen tahrojen tahroja, ja linnut näkyvät kellarissa, niin rakennuksen tuhoutumisprosessi on jo alkanut. Tuloksena on kauheita halkeamia ja ovien vääristymiä sekä ikkunoita. Voit luoda luotettavan vedeneristysjärjestelmän itse, vaikka se voi olla varsin monimutkainen. Tulos on kuitenkin se, että talon ja sokean alueen salaojitus täydentää toisiaan ja luo luotettavan suojan asuntoilta tuhoamiselta.

Suunnittelun merkitys

On olemassa useita yleisiä syitä, joiden vuoksi sateet ja sulavisto kerääntyvät rakennusten pohjaan. Paljon riippuu:

 • maan tyyppi (savi viskoosi koostumus, joten kosteus tyhjenee hyvin hitaasti);
 • ilmasto-olosuhteet (raskas lumen sulaminen tai rankkasateet);
 • korkea pohjavesi.

Tämän seurauksena voimakas virtaus heikentää säännöllisesti säätiötä. Lumen talteenoton aikana pohjavesi nousee ja maaperä alkaa väistyä. Ilman hyvää salaojitusjärjestelmää emme voi tehdä.

Kuitenkin, ennen kuin teet talteen vedenpoistoa, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Säätiön ominaisuudet: tyyppi (pino, laatta, lineaarinen) syvyys, muoto ja käsittely.
 2. Ground. Sen koostumus ja laatu. Jos se on heikko, on tarpeen vahvistaa ovien seinämät.
 3. Maakomitean on annettava tietoja pohjavesien esiintymisestä sekä muista lähteistä.
 4. Tunnista haavoittuvin kohta, jossa kosteus kerääntyy eniten. Tätä varten sinun on tutkittava paikallista helpotusta - sivuston kaltevuus sekä masennusten muodostuminen.
 5. Työaika on vasta kesä. Koska sää on jopa muuttuva, on tarpeen tehdä erityinen säleikkö. Kiinnitä muovikalvo levyt ja aseta ne pohjaan tulevaan kuivatukseen. Tällöin sadevirta ei pese pois kaivannon rajoja.
 6. Teosten monimutkaisuus on varsin työläs. Se kestää usein kaksi tai jopa kolme kuukautta.

Kaikki tämä valmiste päättyy huolella suunnitellulla vedeneristysjärjestelmäsuunnitelmalla. On tarpeen merkitä paikat, joissa tarkkailu- ja säilytyskaivot sijaitsevat. Laske kulutushyödykkeiden määrä:

 • putket;
 • rauniot / savi;
 • geotekstiilikangas;
 • hiekka;
 • putkenosat sekä eristysnauha;
 • soraa.

Tämä edellyttää erilaisia ​​työkaluja. Näihin kuuluu useita erilaisia ​​lapioita: bajonettia ja neuvostoa. Karhu on otettava pois ylimääräisestä maapallosta, ja lyöntiä - tehdä reikiä. Pickaxe, paperitavaran veitsi ja muut tarvikkeet eivät häiritse päällikköä.

Asutuksen vaiheittainen ohje viemäröintijärjestelmän rakentamisesta

Näiden tyhjennysjärjestelmien asennukseen on useita vaihtoehtoja. Jotkut kaivaavat tavallisia ojia pitkin rakennuksen kehää. Vahvista ne levyillä tai muulla materiaalilla. Tällaisten rakenteiden puute - pilaa koko sivuston sisätilat ja tulee nopeasti hyödyttömiksi.

Myrskysuodat (talon ympärillä oleva vedenpoisto) on asennettu tiettyyn kaltevuuteen pohjaan. Ne koostuvat putkista, joiden yläosa on ristikkomuodossa, joka peittää roskat. Sen sijaan voidaan käyttää erityisiä kouruja tai lokeroita. Tarpeeton kosteus pääsee niihin ja virtaa sille varattuun paikkaan. Tällainen tyhjennys on ihanteellinen alueille, joissa on kostea ilmasto, jossa usein sataa ja paljon lumen.

Vedeneristysmateriaalin täyttö on tunnustettu kestävämmältä ja luotettavammalta. Jokaisessa talonrakennetyypissä on oma asennusjärjestelmä tällaiselle vedenpoistolle. Esimerkiksi ennen levyn kaatamisen alkua, viemäröintilaite olisi jo pitänyt asettaa. Muussa tapauksessa sinun täytyy kaventaa vähän. Tämä ei koske vyön ja paalun kannattimia.

koulutus

Kaikki alkaa kaivamalla rakennuksen pohjaa. Levyt on puhdistettava perusteellisesti lian ja rakennusmateriaalien varalta. Niiden on kuivuttava perusteellisesti. Sitten käsitellään tämän seinän ulkopinta seuraavasti:

 • progranovat-bitumi-kerosiini;
 • sovelletaan mastiksi, joka on tehty bitumin perusteella;
 • kiinnitä ristikko kittiä vielä kuivalle pinnalle (2 mm: n jako);
 • käytä seuraavan pinnoitemateriaalikerroksen 24 tuntia sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Lopuksi on suositeltavaa hiertää epäsäännöllisyydet hiekkapaperilla niin, että pinta muuttuu tasaiseksi. Kun kaikki on valmis, voit siirtyä pääprosessiin.

Trench Dimensions

Ennalta suunniteltu suunnitelma, jopa kaikkein primitiivisin, auttaa osaltaan merkitsemään alueen oikein ja säästämään materiaalia. Kellaran tyhjennyslaitteessa on järjestelmä oikein kaivetuista kaivosta ja turvallisesti asetetuista putkista. Kaivukoneiden on täytettävä seuraavat parametrit:

 • etäisyys perustuksesta on vähintään metriä tai 1,5 m;
 • leveys lasketaan seuraavasti: lisää putken halkaisijaan 20 cm;
 • syvyys 50 cm rakennuksen pohjan alapuolella;
 • kaltevuus nousee nesteiden keräyspaikkaan (1 cm joka metri).

Putkijärjestelmien asennuksessa käytetään menestyksekkäästi muovisia, asbestisementtejä ja keraamisia putkia. Valmistajat tuottavat polymeerisiä versioita näistä tuotteista, jotka on peitetty erityisellä kuorella. Tämä ei-kudottu suodatinkangas suojaa säiliöitä lietteen muodostumiselta.

Halutun kaltevuuden tekemiseksi sinun täytyy kaataa hiekkaa. Tämän jälkeen erikoislaitteella kompostetaan kaivautunut oja ja täytetään 10 cm hiekkakerroksen kerroksella. Jätele kondensointi pohjaan tarkastaen rinteen tason.

Putkenlaskenta

Kun kaivannot ovat valmiita, ne on kiinnitettävä lujasti geotekstiilimateriaaliin. Jokaisen sivun leikkauksen tulee työntyä vähintään 30 cm: iin riippuen kaivannon leveydestä. Kattaa suuren mittakaavan rauniot / soraa kankaalle ja aja sitä ojan rinteeseen. Putkiston kuivatuslaitteen sijoittaminen talon ympärille on seuraava:

 • tehdä pieniä uria raunioissa (putken alla);
 • aseta ne keskelle, hieman kallistetaan ja painetaan;
 • liitä liitokset liittimiin;
 • täytä rauniot (kerros 10-20 cm);
 • liitä ja ompele geotekstilikan kangas langalla tai liimalla yhdessä nauhan kanssa.

Joten putkien liitoskohdassa ei ole vuotoja, käytä käämitystä. Useita kerroksia teippiä eristys - avain tiiviiseen järjestelmään.

Kaikki nämä muovikanavat tulee liittää pääputkeen, joka imee kosteuden veden sisääntuloihin. Käytä sitten jokien hiekkaa täyttämään kaivantojen tilavuus. Kaada jäljelle jäänyt maa siihen, kunnes muodostuu hyvä tuberkuliini. Ulkoisten tekijöiden vaikutuksen alaisena maanpinta häviää edelleen. Tämän seurauksena tällainen pylväs vastaa horisonttia ja ilman masennusta.

Näiden töiden aikana sinun on jatkuvasti valittava valittu kaltevuus. Tätä varten voit etukäteen venyttää johtoa tai köyttä pitkin taloa, joka toimii tasona.

Vesisuodat / kuopat

Jotta talon vedenpoisto ei kerääntyisi, se on poistettava. Tämä voidaan tehdä erityisten kaivojen avulla. Lisäksi niitä tarvitaan systemaattisesti puhdistamaan rakennetta ja ylläpitämään järjestelmää säännöllisesti. Näissä kuopissa, jotka on poistettava rakennuksesta 5 metrin etäisyydellä, kaikki ylimääräinen kosteus kerätään. Ne asennetaan viemärien alle (1 m), mutta eivät samalle tasolle pohjaveden kanssa. Modernit projektit osoittavat, että alueella olisi neljä tällaista vedenvastaanottajaa, jokaisen tehtävän kulmassa.

Standardien mukaan viemäröintijärjestelmissä on 4 kuoppaa katselutyypistä ja kaksi - valuma-alue. Yksi on kiinnitetty myrskyviemäriin.

Kaivo alimmalla kohdalla on syvempi kuin kaikki muut. Sen halkaisija riippuu siihen asennetun astian koosta:

 • muovi säiliö;
 • hitsatut rakenteet;
 • teräsbetonirenkaat;
 • valetut rakenteet.

Aseta geotekstiilimateriaali kuopan pohjalle ja kiinnitä säiliö maahan siten, ettei se liiku maanvyörymien varalta. Aihiot täytetään hiekalla, joka on sekoitettu maahan.

Joissakin tapauksissa talon talteenotto käsin vaatii lisäkustannuksia. Vastaanottopiste voidaan sijoittaa paljon suurempaan kuin viemäriputket, minkä jälkeen tarvitaan pumppuasennus. Joskus putkilinja ei ole tarpeeksi syvä, joten sinun on asennettava lämmityskaapeli.

Kaikki nämä aikaavievät ja kalliit menettelyt ovat sen arvoisia. Loppujen lopuksi omistaja voi suojella luostaria kosteuden kosteuttavalta vaikutukselta. Vain laadun kuivatus talon ympärillä edistää tätä. Se on asennettu usealla eri tavalla. Kukin päällikkö päättää itselleen, kenen valita.

Miksi tarvitsemme sokean alueen talon ympärille ja vedenpoistoa

Sokea alue on kaistale betonia (tai muita materiaaleja), joka kulkee pitkin talon kehää. Sokea alue on otettu rinteeseen, koska sen päätavoite - kosteuden poistaminen pohjarakenteesta.

Betonisen sokean alueen rakenne.

Sokean alueen laiminlyöminen on mahdollista, jos talo sijaitsee kuivissa, ei-sedimentteissä maissa ja talon perustana on pylväs. Joka tapauksessa sokean alueen rakentamisen hylkääminen on riski.

Sokean alueen tarkoitus ja ominaisuudet sekä viemäröinti

Talon ympärillä oleva sokea alue ei aina ole vain toiminnallista tarkoitusta. Jos sen leveys saavuttaa metrin, niin se saattaa olla jalkakäytävä pitkin taloa. Jos sitä laajennetaan joissakin paikoissa, puutarhakalusteet ja -kasvit voidaan helposti sijoittaa sokea alueelle. Toisin sanoen se voi olla mielenkiintoinen suunnittelu ratkaisu ja laimenna tylsää maaseutumaisemaa. Mutta jos rakennuksen sokea alue toimii myös koriste-elementteinä, sen perustana on parempi valita kiinteät materiaalit. Tätä tarkoitusta varten sopivat materiaalit, jotka on tarkoitettu katujen päällystämiseen (sora, kivi, puulattiat).

Sokean alueen järjestelmä.

Sokean alueen koko riippuu maaperästä, katon katoksen leveydestä. Tavallisen maaperän osalta sokea alue on 20 cm leveämpi kuin ulkoneva visiiri. Jos maa lakkaa, sokean alueen on oltava 30 cm alapäähän merkintöjen yläpuolella. Samaan aikaan sokea alue ei saisi olla jo metriä.

Kalteva kaltevuuskulma on 10 cm (sokea alue 1 m).

Ja jotta talo olisi täysin suojattu ulkoisista tekijöistä, tarvitaan laadukas vedenpoistojärjestelmä, jota varten kaivanto on vedetty ulos talon ympäri. Haara, pöly, sahanpuru pinotaan kaivoon. Sateisena vuodenaikana vettä kulkee sokean alueen läpi tähän kaivantoon ja tyhjennetään talosta.

Rakennustarvikkeet

Selloja ja mukulakiviä käytettiin vuosisatojen ajan talojen sokeana alueena. Mutta nykyään johtava asema sokean alueen rakentamisen tärkeimpänä linkkinä on betoni.

Tällä hetkellä yleisimmät sokea alueet ovat:

Vaihtoehtona betonille voi olla profiili PVP-kalvo. Se on helppokäyttöinen, luotettava, särkyy vedenpitävyyden funktiona, eikä se taipuisi eikä repeä.

Sokean alueen asennusmenetelmät

Jos PVP-kalvo valitaan sokean alueen pohjaksi, organisaation prosessi on seuraava:

Pehmeän kaihtimen tekniikka on melko yksinkertainen.

 • kalvo;
 • täytetään hiekkakerros, soraa PVP - kalvon yli;
 • ulkopinta (mikä tahansa). Jos nurmikko ruoho on valittu ulkopuoliseksi pinnoitteeksi, niin hedelmällinen maa (enintään 30 cm) on kasattu törmäyksen päälle.

Rakentajat suosittelevat luopumista betonista sokea alue pehmeiden kylmänkestävien materiaalien hyväksi. He eivät pelkää kausiluonteista maaperän tarjontaa. Ennen kuin asennat pehmeän kaihtimen, sinun on ensin harkittava kosteuden tyhjentämistä ja keräämistä katolta ja sokealta.

Sokean alueen rakennusmateriaali voi olla paljon materiaaleja, mutta asennusperiaate on sama:

 • pohjakerros (pohja) - koostuu raunioista, soraa, laajennetusta savesta ja vastaavista. Tämän kerroksen päätehtävät ovat säätiön sokea, pystysuora vesihieronta ja lämpöeristys;
 • vedenpitävä kerros.

Pohja kaadetaan kaivamaan kaivamaan talon ympärillä (ei kovin syvällä, sinun tarvitsee vain poistaa maapähkinät).

Jos on mukava rakentaa mukulakiviä, ensin ryppyistä savea asetetaan kaivoon, sitten sora, sitten hiekka (vähintään 0,5 m).

Aavistetun venäläisen sään puolesta paras vaihtoehto on konkreettinen sokea alue.

Jos aiot rakentaa betonipäällysteen, toimintaperiaate on seuraava:

 • hiekkakuoriorganisaatio (hiekkaa kaadetaan, kaadetaan kastelemalla, soraa kaadetaan), betoniliuosta kaadetaan;
 • betonilaatat. Välikerrosten saumat täytetään nestemäisellä bitumilla.

Jos betoni on monoliittinen, rakennetta on täydennettävä vahvikkeella. Tässä tapauksessa lämpötilaliitos tulisi suorittaa 2-2,5 m välein. Tätä varten hartsilevy asennetaan reunalla. Tätä tarkoitusta varten sopiva vinyyli nauha (paksuus enintään 1,5 cm);

 • sokean alueen ulkopinta betonin asettamisen jälkeen on ripoteltu sementtipähkinöillä (vähintään 3 mm);
 • Sokean alueen ja kellarin välistä saumaa käsitellään tiivistysaineella (bitumilla). Mikä parasta, tämä sauma on tiivistetty joustavalla materiaalilla. Sitten, kun maa liikkuu, sokea alue kulkee pohjan ympärillä. Samalla liitäntä on luotettavasti suojattu kosteudelta.

Vedenpitävyys ja lämmitys sokea alue

Sokean alueen mitat.

Valitsemalla materiaaleja sokean alueen vedenpitävyydelle, sinun on kiinnitettävä huomiota niiden ominaisuuksiin. On tärkeää, että ne edistävät käyttöiän ja siedettävien pakkasten lisääntymistä. Vastaavia vaatimuksia noudatetaan materiaaleilla, jotka sisältävät polypropeenia. PVC-kalvot eivät ole heikompia kuin ne.

Ennen asennusta vesieristysmateriaalien tulee olla eristyksen vaihe. Eristys suojaa pohjaa ja, jos käytettävissä, kellari. Eristystyöt koostuvat lämpöeristyksen kerroksen sijoittamisesta. Se voi olla vaahtolasia, polystyreenivaahtoa.

Lämmön ja vedeneristysmateriaalin sijoittaminen tapahtuu suoraan sokea alueen organisaatioon. Kun säätiö on ottanut kunnia-asoksensa, maaperä tiivistyy ympärian (erityisesti seinien akselien ympärillä). On syytä muistaa, että sokea alue on välttämätön jokaiselle kodille, eikä se riitä purkamaan hiekkaa.

Veden tunkeutuminen taloon (maanalainen, kellari) voidaan taata edellyttäen, että sokea alue on vähintään 4 m. Mutta tämä ei aina ole tarkoituksenmukaista ja järkevää, joten sinun kannattaa harkita vedenpoistoa.

Viemäröinti sokean alueen ympärillä

Viemäröintijärjestelmä sokea alue.

Sokean alueen ympärillä oleva vedenpoisto on ylimääräisen kosteuden (pohjaveden) poistaminen maaperästä.

Kovalla pinnoitteella sokeat alueet rakentavat tavallisesti lineaarisen lineaarisen viemäröinnin. Sillä, mitä sokean alueen ulkoreunalla kaivaa ojan kuivatukseen. Oven pohjalla ja seinillä on oltava vuorattu kivi, betonoitu (tai vuorattu vedenpitävällä terassilla). Asfalttisementti (muovi) putki on asetettava ojan sisään, sillä se on aikaisemmin leikannut sitä. Putki on asetettava rinteeseen veden virtaamiseksi.

Avoimen kuivatuksen lisäksi voit järjestää ja sulkea. Tätä varten tarvitset rei'itettyjä putkia. Kaivanto on esikuivaus, jonka pohjalle karkea hiekka, geotekstiilit ja sora (enintään 20 cm) on vuorotellen sijoitettu. Putken päälle on sijoitettava putki ja jälleen peitettävä sora. Tätä seuraa geotekstiilit, karkea hiekka, hedelmällinen maa.

Edellä mainittua vedenpoistojärjestelmän rakentamisen periaatetta voidaan soveltaa pehmeällä sokea-alueella.

Kuitenkin paras vaihtoehto pehmeälle sokeudelle on:

 • sokean alueen kehällä kaivaa viemärin (kaivannon);
 • pohjan (kaartuu seinillä) kaivannon, rulla vesieristys on luotu;
 • Seuraavaksi tulee geotekstiilien jono;
 • ryöstön täyttö (yläosasta tulisi olla hieman alle puolet kaivon syvyydestä);
 • sitten taas kerros geotekstiilien;
 • hiekka vuoto.

Viemäröintijärjestelmä

Useimmat asunnon omistajat joutuvat käsittelemään savimaita. Kosteus kertyy säätiön jalkaan, tulee taloon ja tuhoaa sen. Jos ajattelet laadukasta vedenpoistojärjestelmää, tämä ongelma ei tule esiin.

Jätevesijärjestelmä koostuu seuraavista:

 • kaivamalla kaivantoa (sokea alueen ympärillä). Äärimmäisessä tilanteessa (pohjaveden taso on paljon suurempi) tehdään kaltevuus;
 • polkumyynti;
 • rei'itettyjen viemäriputkien asentaminen. Niissä paikoissa, joissa putket kääntyvät talon kulmaan ja putkilinjan päissä on järjestettävä hyvin. Näistä kuopista on mahdollista siirtää vettä kasveihin (tai suoraan viemäriverkkoon);
 • pohjaveden suodatinorganisaatio. Jos jätät tämän suodattimen huomiotta, soran polkumyynti multaa. Koska suodatin sopii hyvin ei-kudotulle synteettiselle materiaalille.

Jätevesijärjestelmän tärkeimmät osat ovat:

 • muoviset aaltoputket, joissa on rei'itys (15 cm jakso). Ne sijoitetaan valmiiksi valmistettuun kaivantoon. Tärkeä asia: putkistojen aloittaminen on korkein paikka (20 cm alapuolisen kerroksen alapuolella). Tätä aluetta täytyy antaa esijännitys rungon puolella. Päätepiste on läpivirtausreitit.

Putkilinjan viemäröintiä tarvitaan myös:

Jätevesijärjestelmän kulmissa on tarpeen järjestää putket puhdistukseen. Heidän tehtävänsä on huuhdella linjat, kun ne tukkeutuvat.

Se on yhtä tärkeää, kun rakennetaan viemäröintijärjestelmä pohtia veden poistamista.

Paras vaihtoehto veden poistamiseksi - on myrskykanavien rakentaminen. Kanavan periaate on pumpata vettä sumpista uppopumpulla sadevajaksi.

Putken, joka yhdistää myrskyn ja sadevesisäiliöt, on sijoitettava putkilinjan yläpuolelle sadevesikaivoksesta myrskyn tyhjennysaukosta. Kaikkien järjestelmien (myrsky, sade) vesikasvattajien tulisi olla lähellä.

On toinen tapa tyhjentää vettä. Se koostuu veden poistamisesta kaivoon suodattimella. Kaivo on rakennettava 3 metrin syvyydellä. Betonirenkaita on parempi valita kuopan materiaaliksi. Kaivon pohja on peitettävä sora. Toiminnan periaate on imeä vettä pohjasta upotettavalla pumpulla. Jotta kuivatusvesi ei palaisi taloon uudestaan, kaivo on katkaistava etäisyydellä rakennuksesta (yli 5 m).

Jotta voitaisiin mahdollisimman suuressa määrin varmistaa, että kosteuden kielteisellä vaikutuksella ei ole vahinkoa omistajille, on ryhdyttävä kattavaan lähestymistapaan, jolla suojellaan sivustoa ja rakennetta, eli järjestää sokea alue ja kuivatus.

Sokea alue talon ympärillä ja salaojitus

Sokea alue on kova päällystetty nauha, joka kallistuu talon ympärillä kehän ympärillä. Toisin sanoen tämä on tavallinen asfaltti-, tiili- tai betonipolku, joka pyrkii ohjaamaan vettä minkä tahansa päärakenteen perustalta. Mutta suojaaminen kotona, säätiö raiteille altistuu kosteuden tuhoille. Raskas sade, sulava lunta ja pohjavesi voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja tiepinnalle, mikä yksinkertaisesti lakkaa toimimasta päätehtävänsä - suojaamaan säätiötä tulvilta. Siksi talon perustan seinämien asentamiseksi mahdollisimman pitkälle ja samalla säilyttäen sen esteettinen ulkonäkö, tarvitset vettä, joka putoaa katolle ja joka sitten virtaa alaspäin, kerää ja kerää tehokkaasti paikan päällä. Sokean alueen ympärille on tärkeää luoda laadukas vedenpoisto.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Kaikki tietävät ilmaisun - vesi kuluttaa kiven. Ja tämä tarkoittaa sitä, että kuinka vahva ja luotettava talo onkaan, on epätodennäköistä, että se kestää kauan, sillä se on saastumisen ja pohjaveden jatkuvan vaikutuksen alaisena. Kellarikerros, kellarikerros kellarissa, maaperän sade. Parhaimmillaan ne ovat halkeamia ja sieniä seiniin. Ja pahimmillaan tämä kotelo on ehdottomasti sopimaton turvalliseen ja mukavaan elämään.

Siksi jokainen asunnonomistaja joutuu rakentamisvaiheessa harkitsemaan kaikkia talonpoiston menetelmiä lähellä taloa, jotka ovat seuraavia tyyppejä:

 • kellarin sisäinen viemäröinti;
 • kellarikerroksen ulkoinen tyhjennys;
 • sokea alue;
 • pohjavesimuodostuma

Käytännössä useimmiten käytetään säätiön vedenpoistoa, yhdistämällä se koko maan kaavaan. Mutta monien kehittäjien perusta-radan kuivatus on uusi ja epätavallinen rakentamisen osa ja joissakin tapauksissa tarpeeton. Tämäntyyppisen kuivatuksen syntyminen liittyy tilojen yleisen viemäröintijärjestelmän parantamiseen sekä uusien nykyaikaisten materiaalien luomiseen, joita voidaan käyttää kodin sisustuselementteinä.

Milloin tarvitset vedenpoistoa

Suotautuminen sokean alueen ympärille on erittäin tärkeä ja välttämätön. Sen avulla voit vain varmistaa kuivauksen kellarissa ja kellarissa, mutta myös pidentää talon elämää. Tietenkin, jotta laadukkaat vesihuoltojärjestelmät ovat erityisen perusteltuja, tietyt kustannukset ovat välttämättömiä, mikä ei aina ole perusteltua. Esimerkiksi säätiön ympärillä ei ole mitään syytä luoda salaojitus, jos talo on rakennettu kohokuvioon, jossa on kuivaa maata. Talon seinämillä ei myöskään tarvitse tyhjentää kulkureittiä, jonka katolla on myrskyjäähdytysjärjestelmä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksen seiniltä erityisiin vedenkeräimiin.

Talon kellarikerroksessa suosittelemaa polkua on suositeltavaa tyhjentää vain tällaisissa tapauksissa:

 • maa on alamäkeä;
 • pohjaveden korkea pitoisuus;
 • talo on rakennettu saviin ja kallistuvaan maaperään;
 • säätiön pohja on alle maaperän jäädyttämisen taso;
 • pinnoitteessa on ei-monoliittinen pohja ja se on tehty tiilistä, murskatuista kiveistä tai päällystyslaatoista.

Kaikki edellä mainitut olosuhteet viittaavat siihen, että talon seinämien lähellä oleva jalkakäytävä edellyttää välttämättä vedenpoistojärjestelmää. Ja sen läsnäolo suojaa talon perustan tulvilta, mutta estää myös sokeain alueen itsensä tuhoutumisen.

Ominaisuudet viemäröintijärjestelmän ympäri kehä säätiön

Säätiön seinien alapuolella oleva raide alkaa siitä hetkestä lähtien, kun talon kaikki rakennustyöt on saatu päätökseen. On huomattava, että tyhjennyselementit on jo asetettu rakenteeseen. Ensin pohjakerroksen läheisyydessä oleva kiviseinä on kestäviä vedenkestäviä materiaaleja: betonia, kiveä, asfaltti. Ja toiseksi, se asetetaan rinteeseen, mikä takaa veden luonnollisen valumisen. Toisin sanoen sokea alue poistaa kosteuden pohjasta ja lämmittää sen sekä suorittaa kätevän radan toiminnan ja on puutarhan koristeellinen elementti.

Mutta älä unohda, että kova pinta asetetaan avoimelle alustalle ja se on avoimen taivaan alla. Siksi hänen kanssaan on välttämätöntä luoda välittömästi täysimittainen viemäröintijärjestelmä. Tämä ei ainoastaan ​​välttele maaperän ylikuovautumista, vaan myös estää maaperän turpoamista ja suojaa raiteilta itseltään halkeilua ja tuhoa.

Kuinka vedenpoistojärjestelmä toimii säätiön ympärillä

Veden siirtäminen kellarikerroksista on sokea alueen pääasiallinen tehtävä. Mutta käy ilmi, että vain 4 metrin leveyden kattavuus voi kokonaan poistaa veden sisääntulon kellariin, kellariin ja kellariin. On selvää, että tällaisen laajan kaistaa pitkin talon seinämää ei ole mahdollista, ensinnäkin se on epäkäytännöllistä, ja toiseksi se on erittäin kallista eikä aina ole tarkoituksenmukaista. Siksi vedenpoisto pohjaseurasta, vesi kerääntyy lätäköihin, irrottaa maaperän, muodostaa likaa ja likaa talon vieressä. Siksi sokea ympäröivä alue on niin tarpeellinen, koska se kerää ja poistaa ylimääräisen veden paikan päällä. Tällainen vedenpoisto syntyy samaan aikaan kuin sokea alue, joka myös ympäröi taloa koko kehällä.

Sokean alueen pintalaudat

Kuten tiedetään, on olemassa kaksi erilaista vedenpoistoa: syvä ja pinnallinen.

Kovissa jalkakäytävässä, joka on tehty betonista tai suurista laatoista, lineaarinen pintaviemäristö sopii parhaiten. Toisin sanoen syntyy viemärikaivoksia, jotka kaivetaan tienpinnan ulkoreunaa pitkin. Tällaisen ojan pohja ja seinät voidaan vuorotella seuraavilla materiaaleilla:

 • väkevöity kivi;
 • vuorattu vedenpitävällä materiaalilla;
 • betonoidaan;
 • asetettu muovi- ja asbestisementtiputkilla, sahatun pituus puoleen;
 • pinottu erityisillä muovilaatoilla.

Tarvittava elementti pinnan viemäröintiä varten ovat suojatut koristeelliset säleiköt, jotka kattavat kuivatuskaivojen ja viemäriputkien. Kiitos heistä, sivusto sopii kätevästi ja vie esteettisempi ulkonäkö.

Syvä vedenpoisto radalla

Jos paikkakunnalla on korkea pohjavesi ja maaperä on raskas ja sisältää runsaasti savea hiukkasia, on oikein tehdä suljettu viemäröintijärjestelmä. Se tehdään tavalliseen tapaan:

 • luodaan kaivanto, jonka syvyyden on oltava pohjaveden enimmäismäärän tasolla;
 • valmiin kaivannon pohja peitetään hiekalla ja peitetään geotekstiilillä, jonka päät pudotetaan ojan seinään;
 • Geotekstiilit täytetään raunioilla, ja siihen syötetään rei'itetty putki;
 • putki on jälleen täynnä rauniot;
 • koko rakenne kääritään geotekstiilien ulkonevilla päillä;
 • kaikki kaadetaan ylhäältä hiekalla ja hedelmällisellä maaperällä.

Moderni sokea alue ei ole enää ohut kerros betonista tai asfaltista, joka on asetettu paljaalle maaperälle. Ja tämä on monikerroksinen kakku, joka luodaan viimeisimmän tekniikan avulla käyttäen erilaisia ​​materiaaleja. Tämä rakenne koostuu vedeneristys-, viemäri- ja eristyskerroksesta. Siksi vedenpoistojärjestelmä on niin tarpeellinen, koska vain se estää tienpinnan tuhoutumisen, joka myöhemmin on vaikea korjata.

Tyypit kuivatus

Sokean alueen valuma-alue on sama kuin säätiön. Toisin sanoen talon ympärillä syntyvät kuivatuskaivurit. Tällaisen vedenpoiston järjestelmä voi olla rengas ja seinä. Ensimmäisessä suoritusmuodossa joustavat putket asetetaan rakennuksen ympärille ja molemmat lähtöpäät yhdistyvät yhteen tyhjennyskaivoon, joka sijaitsee alhaisimman pisteen kohdalla.

Toinen vaihtoehto, tai seinätyyppinen vedenpoisto, selviytyy paremmin veden hävittämisestä. Tällainen järjestelmä koostuu neljästä kuopasta, joista kukin on asennettu putkien kulmaliitokselle. Tästä johtuen kaikki maaperään virtaava vesi on mahdollista kerätä, mutta tällaisen järjestelmän kustannukset ovat paljon suuremmat kuin rengasmaisen vedenpoiston.

Päättää mikä materiaali on parhaiten tyhjennettävä, minkä tyyppisen pitäisi olla, tyyppiä ja muotoilua, sinun on otettava huomioon kaikki talonrakentamisen olosuhteet ja sijainti. Aloittelijan on vaikea arvioida koko tilannetta ja ottaa huomioon kaikki vivahteet luodessaan salaojitus. Siksi, jotta viemärijärjestelmä toimisi pitkään, oikein ja virheettömästi, on tarpeen kuulla asiantuntijoita ennen töiden aloittamista.

Vedenpoisto sokean alueen ympärillä kotona

Sokea alue ja kuivatus talon ympärillä

Talon ympärillä olevan sokean alueen päätoiminnoista ei ole pelkästään vedenpoistoa säätiön suojaamiseksi. Jos sokea alue on vähintään 1,2 m, se sopii täydellisesti myös jalankulkualueen toimintojen suorittamiseen. Ja jos yhdistät sen useisiin eri alustoihin, joihin järjestää huvipuistoja, puutarhakalusteita tai patioja, niin voit luoda yhteisen maisemasuunnittelun.

Tämäntyyppisen sokea-alueen luomiseksi sopivat tyyppiset kaihtimet. On kuitenkin ymmärrettävä, että riippumatta siitä, kuinka korkeita materiaalien laatu ja teokset ovat itse sokeiden alueen luomisessa, se voi vain tyhjentää vettä leveydeltään. Mutta tae siitä, että vesi ei pääse kosketuksiin säätiön kanssa, on merkityksellinen, jos se kestää vähintään 3-4 metriä. Tämä ongelma voidaan ratkaista vain luomalla salaojitus.

Pääasiat viemäröinnin sokea alue kotiin

Käännetään ranskankielisestä sana "salaojitus" sekä luonnollinen että keinotekoinen pinta- ja pohjaveden poisto. Kova jalkakäytävän kaltaiset alueet edellyttävät pääsääntöisesti lineaarista pintaviemärijärjestelmää. Tätä varten putken ulkoreunaa pitkin sijoitetaan ura, jonka pohja ja seinät on vuorattu vuorilla. Voit myös käyttää betonisoittoa tai vedenpitävyyttä. Yksinkertaisempi vaihtoehtoisten leirien asennus putken ympärillä olevalla kehällä. Tässä tapauksessa sopiva asbestisementti tai muovi. Tällaisen rakenteen kokoonpanon yhteydessä on tarpeen muodostaa kaltevuus viemärikaivon suuntaan.

Kaikkein kätevin tapa on asentaa valmiit kanavat tyhjennysjärjestelmään, jotka on suljettu päälle plastisilla tai polymeeristen betonirungoilla. Seuraavassa menetelmässä on ristikkotallit, jotka on integroitu sokean alueen tasoon yhdessä haaraputken kanssa.

Suljetun viemäröinnin yhteydessä asennetaan suljettu viemäröinti asettamalla rei'itetyt putket. Tällaisten putkien asentaminen tapahtuu viemärijärjestelmässä (erityinen kaivannon tyyppi). Kaivon esipinta on tasoitettava kerroksella hiekkaa ja geotekstiilia, joka on suodatinmembraani. Seuraava kerros (15-20 cm) on sora, johon putki asetetaan. Ylhäältä se on myös peitetty soralla ja peitetty geotekstililattiat. Ylhäältä on kerros hiekkaa ja maata.

Tämäntyyppistä viemärijärjestelmää voidaan käyttää myös pehmeisiin sokeisiin paviljonkeihin. Kuitenkin sopivin kuivausmuoto on pehmeä. Se edellyttää telan vedeneristysmateriaalin sijoittamista tyhjennykseen, joka myös kattaa sivuseinät. Se on peitetty geotekstiilillä ja täynnä kaatamalla kaksi kolmasosaa, jonka jälkeen se on kääritty geotekstiililattialla ja peitetty hiekkakerroksella.

Jos rakennus sijaitsee alueella, jossa maaperä sisältää runsaasti savea, vedeneristys on yksinään välttämätöntä. Jätevesijärjestelmä tässä tapauksessa on yksinkertaisesti välttämätöntä. Ainoa vaihtoehto, kun on mahdollista kieltää vedenpoisto on tapaus, kun rakennus sijaitsee hiekkaisella maaperällä. Valitettavasti yleisimmät ovat savi- ja pölymyllyt, jotka aiheuttavat runsaasti ylikypsäävyyttä veden kanssa. Kerääntynyt lähellä kellarissa, se voi päästä sisään sisälle ja aiheuttaa sen asteittaista tuhoa. Tämän torjumiseksi tarvitaan tyhjennysasennusta.

Jäteveden syntymisen yhteydessä tarvitaan halkeamia rei'itetyn tyhjennysputken ja kerroksen pohjaveden suodattamiseksi. Ensin sinun on asetettava kaivanto rakennuksen kehäksi, jonka kaltevuus on vähintään 0,5 astetta. Talon kulmissa, joissa on putken mutka, on vaadittava, että ohjausjohto sijoitetaan hyvin. Sama kaivo vaaditaan putkilinjan lopussa. Juomaveden sisään menemisen jälkeen vesi viedään viemäriin tai kastellaan.

Asettelu alkaa korkeimmalla paikalla. Tämän viitekohdan korkeuden on oltava vähintään 20 cm kellarikerroksen alapuolella. Asennettaessa viemärijärjestelmää käytetään muovisia liittimiä, jotka mahdollistavat putkien yhdistämisen, mikä yksinkertaistaa ja yksinkertaistaa tätä prosessia.

Viemäriveden ulosvirtaus

Tyypillisesti vesi ohjataan pyöreän viemäriputken kautta viemärikaivoon sadeveden mukana. Paras vaihtoehto on ohjata vettä viemärijärjestelmän kautta myrskyviemäriin.

Sadekaasua keräävän kaivoksen yhteydessä oleva kaivo on sijoitettava korkeammalle putkilinjaan nähden. Muussa tapauksessa, kun kaivos on täytetty, on olemassa vaara, että vesi pääsee viemärijärjestelmään, jolla on erittäin kielteisiä vaikutuksia taloon.

Toinen vaihtoehto on veden poistaminen betonirenkaiden suodatinkannesta. Sen syvyyden tulisi olla noin 3 m. Sen pohja on peitetty raunioilla, mikä mahdollistaa veden imeytymisen maaperään. Jotta vesi ei pääse viemärijärjestelmään, etäisyys kaivosta, johon kaivo olisi sijoitettava, on vähintään 6 m.

Yleensä tehokkain pohjan kuivatus ja suoja voidaan saavuttaa yhdistämällä perinteinen vedenpitävä tekniikka.

Vedenpoisto sokean alueen ympärillä kotona

 • valua
 • likakaivo
 • salaojitus
 • viemäröinti
 • avokkaat
 • Septinen säiliö
 • putket
 • puhdistus

Kuivaus ja sokea alue talon ympärillä

Sokea alue on kova päällystetty nauha, joka kallistuu talon ympärillä kehän ympärillä. Toisin sanoen tämä on tavallinen asfaltti-, tiili- tai betonipolku, joka pyrkii ohjaamaan vettä minkä tahansa päärakenteen perustalta. Mutta suojaaminen kotona, säätiö raiteille altistuu kosteuden tuhoille. Raskas sade, sulava lunta ja pohjavesi voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja tiepinnalle, mikä yksinkertaisesti lakkaa toimimasta päätehtävänsä - suojaamaan säätiötä tulvilta. Siksi talon perustan seinämien asentamiseksi mahdollisimman pitkälle ja samalla säilyttäen sen esteettinen ulkonäkö, tarvitset vettä, joka putoaa katolle ja joka sitten virtaa alaspäin, kerää ja kerää tehokkaasti paikan päällä. Sokean alueen ympärille on tärkeää luoda laadukas vedenpoisto.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Kaikki tietävät ilmaisun - vesi kuluttaa kiven. Ja tämä tarkoittaa sitä, että kuinka vahva ja luotettava talo onkaan, on epätodennäköistä, että se kestää kauan, sillä se on saastumisen ja pohjaveden jatkuvan vaikutuksen alaisena. Kellarikerros, kellarikerros kellarissa, maaperän sade. Parhaimmillaan ne ovat halkeamia ja sieniä seiniin. Ja pahimmillaan tämä kotelo on ehdottomasti sopimaton turvalliseen ja mukavaan elämään.

Siksi jokainen asunnonomistaja joutuu rakentamisvaiheessa harkitsemaan kaikkia talonpoiston menetelmiä lähellä taloa, jotka ovat seuraavia tyyppejä:

 • kellarin sisäinen viemäröinti;
 • kellarikerroksen ulkoinen tyhjennys;
 • sokea alue;
 • pohjavesimuodostuma

Käytännössä useimmiten käytetään säätiön vedenpoistoa, yhdistämällä se koko maan kaavaan. Mutta monien kehittäjien perusta-radan kuivatus on uusi ja epätavallinen rakentamisen osa ja joissakin tapauksissa tarpeeton. Tämäntyyppisen kuivatuksen syntyminen liittyy tilojen yleisen viemäröintijärjestelmän parantamiseen sekä uusien nykyaikaisten materiaalien luomiseen, joita voidaan käyttää kodin sisustuselementteinä.

Milloin tarvitset vedenpoistoa

Suotautuminen sokean alueen ympärille on erittäin tärkeä ja välttämätön. Sen avulla voit vain varmistaa kuivauksen kellarissa ja kellarissa, mutta myös pidentää talon elämää. Tietenkin, jotta laadukkaat vesihuoltojärjestelmät ovat erityisen perusteltuja, tietyt kustannukset ovat välttämättömiä, mikä ei aina ole perusteltua. Esimerkiksi säätiön ympärillä ei ole mitään syytä luoda salaojitus, jos talo on rakennettu kohokuvioon, jossa on kuivaa maata. Talon seinämillä ei myöskään tarvitse tyhjentää kulkureittiä, jonka katolla on myrskyjäähdytysjärjestelmä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksen seiniltä erityisiin vedenkeräimiin.

Talon kellarikerroksessa suosittelemaa polkua on suositeltavaa tyhjentää vain tällaisissa tapauksissa:

 • maa on alamäkeä;
 • pohjaveden korkea pitoisuus;
 • talo on rakennettu saviin ja kallistuvaan maaperään;
 • säätiön pohja on alle maaperän jäädyttämisen taso;
 • pinnoitteessa on ei-monoliittinen pohja ja se on tehty tiilistä, murskatuista kiveistä tai päällystyslaatoista.

Kaikki edellä mainitut olosuhteet viittaavat siihen, että talon seinämien lähellä oleva jalkakäytävä edellyttää välttämättä vedenpoistojärjestelmää. Ja sen läsnäolo suojaa talon perustan tulvilta, mutta estää myös sokeain alueen itsensä tuhoutumisen.

Ominaisuudet viemäröintijärjestelmän ympäri kehä säätiön

Säätiön seinien alapuolella oleva raide alkaa siitä hetkestä lähtien, kun talon kaikki rakennustyöt on saatu päätökseen. On huomattava, että tyhjennyselementit on jo asetettu rakenteeseen. Ensin pohjakerroksen läheisyydessä oleva kiviseinä on kestäviä vedenkestäviä materiaaleja: betonia, kiveä, asfaltti. Ja toiseksi, se asetetaan rinteeseen, mikä takaa veden luonnollisen valumisen. Toisin sanoen sokea alue poistaa kosteuden pohjasta ja lämmittää sen sekä suorittaa kätevän radan toiminnan ja on puutarhan koristeellinen elementti.

Mutta älä unohda, että kova pinta asetetaan avoimelle alustalle ja se on avoimen taivaan alla. Siksi hänen kanssaan on välttämätöntä luoda välittömästi täysimittainen viemäröintijärjestelmä. Tämä ei ainoastaan ​​välttele maaperän ylikuovautumista, vaan myös estää maaperän turpoamista ja suojaa raiteilta itseltään halkeilua ja tuhoa.

Kuinka vedenpoistojärjestelmä toimii säätiön ympärillä

Veden siirtäminen kellarikerroksista on sokea alueen pääasiallinen tehtävä. Mutta käy ilmi, että vain 4 metrin leveyden kattavuus voi kokonaan poistaa veden sisääntulon kellariin, kellariin ja kellariin. On selvää, että tällaisen laajan kaistaa pitkin talon seinämää ei ole mahdollista, ensinnäkin se on epäkäytännöllistä, ja toiseksi se on erittäin kallista eikä aina ole tarkoituksenmukaista. Siksi vedenpoisto pohjaseurasta, vesi kerääntyy lätäköihin, irrottaa maaperän, muodostaa likaa ja likaa talon vieressä. Siksi sokea ympäröivä alue on niin tarpeellinen, koska se kerää ja poistaa ylimääräisen veden paikan päällä. Tällainen vedenpoisto syntyy samaan aikaan kuin sokea alue, joka myös ympäröi taloa koko kehällä.

Sokean alueen pintalaudat

Kuten tiedetään, on olemassa kaksi erilaista vedenpoistoa: syvä ja pinnallinen.

Kovissa jalkakäytävässä, joka on tehty betonista tai suurista laatoista, lineaarinen pintaviemäristö sopii parhaiten. Toisin sanoen syntyy viemärikaivoksia, jotka kaivetaan tienpinnan ulkoreunaa pitkin. Tällaisen ojan pohja ja seinät voidaan vuorotella seuraavilla materiaaleilla:

 • väkevöity kivi;
 • vuorattu vedenpitävällä materiaalilla;
 • betonoidaan;
 • asetettu muovi- ja asbestisementtiputkilla, sahatun pituus puoleen;
 • pinottu erityisillä muovilaatoilla.

Tarvittava elementti pinnan viemäröintiä varten ovat suojatut koristeelliset säleiköt, jotka kattavat kuivatuskaivojen ja viemäriputkien. Kiitos heistä, sivusto sopii kätevästi ja vie esteettisempi ulkonäkö.

Syvä vedenpoisto radalla

Jos paikkakunnalla on korkea pohjavesi ja maaperä on raskas ja sisältää runsaasti savea hiukkasia, on oikein tehdä suljettu viemäröintijärjestelmä. Se tehdään tavalliseen tapaan:

 • luodaan kaivanto, jonka syvyyden on oltava pohjaveden enimmäismäärän tasolla;
 • valmiin kaivannon pohja peitetään hiekalla ja peitetään geotekstiilillä, jonka päät pudotetaan ojan seinään;
 • Geotekstiilit täytetään raunioilla, ja siihen syötetään rei'itetty putki;
 • putki on jälleen täynnä rauniot;
 • koko rakenne kääritään geotekstiilien ulkonevilla päillä;
 • kaikki kaadetaan ylhäältä hiekalla ja hedelmällisellä maaperällä.

Moderni sokea alue ei ole enää ohut kerros betonista tai asfaltista, joka on asetettu paljaalle maaperälle. Ja tämä on monikerroksinen kakku, joka luodaan viimeisimmän tekniikan avulla käyttäen erilaisia ​​materiaaleja. Tämä rakenne koostuu vedeneristys-, viemäri- ja eristyskerroksesta. Siksi vedenpoistojärjestelmä on niin tarpeellinen, koska vain se estää tienpinnan tuhoutumisen, joka myöhemmin on vaikea korjata.

Tyypit kuivatus

Sokean alueen valuma-alue on sama kuin säätiön. Toisin sanoen talon ympärillä syntyvät kuivatuskaivurit. Tällaisen vedenpoiston järjestelmä voi olla rengas ja seinä. Ensimmäisessä suoritusmuodossa joustavat putket asetetaan rakennuksen ympärille ja molemmat lähtöpäät yhdistyvät yhteen tyhjennyskaivoon, joka sijaitsee alhaisimman pisteen kohdalla.

Toinen vaihtoehto, tai seinätyyppinen vedenpoisto, selviytyy paremmin veden hävittämisestä. Tällainen järjestelmä koostuu neljästä kuopasta, joista kukin on asennettu putkien kulmaliitokselle. Tästä johtuen kaikki maaperään virtaava vesi on mahdollista kerätä, mutta tällaisen järjestelmän kustannukset ovat paljon suuremmat kuin rengasmaisen vedenpoiston.

Päättää mikä materiaali on parhaiten tyhjennettävä, minkä tyyppisen pitäisi olla, tyyppiä ja muotoilua, sinun on otettava huomioon kaikki talonrakentamisen olosuhteet ja sijainti. Aloittelijan on vaikea arvioida koko tilannetta ja ottaa huomioon kaikki vivahteet luodessaan salaojitus. Siksi, jotta viemärijärjestelmä toimisi pitkään, oikein ja virheettömästi, on tarpeen kuulla asiantuntijoita ennen töiden aloittamista.

Viemäröintilaite talon ympärillä

Viemäröintitöiden tarkoituksena on varmistaa järjestetty viemäröinti paikan päällä, joka on tarkoitus valmistua suunnitteluvaiheessa.

Tämän seurauksena maavirrat, maanalainen pohjavesien sisäänvirtaus, saostunut tai sulanut saostuminen kuuluvat erityisen varustamalle kanavalle ja lähetetään maatilan pihan ulkopuolelle.

Talon rengaskanava, joka toimii yhdessä vedenpitävyyden ja betonirakenteen kanssa, voi suojata syvän pohjan, kellarikerroksen ja kellarikerroksen perusteet, viestintäkanavat tulvilta.

Laitteen periaatteet

Ymmärrä, miten kunnolla tyhjennetään talon ympärillä, alkaen tutkimuksesta, jossa selvitetään alueen sijaintipaikan olosuhteet ja geologisten tutkimusten tulokset.

Vain vedeneristyskerrosten suojausominaisuuksiin ei pitäisi liittyä, koska pitkällä aikavälillä ei ole ihanteellisia materiaaleja, joissa suurella määrällä altistumiskierroksia ei ole heikkoja pisteitä.

Yksityisasuntoon vaikuttavat tekijät, jotka vaikuttavat suunnittelun valintaan ja erilaisten vedenpoistojärjestelmien yhdistämiseen:

 • paikan päällä maassa, mahdollisuus myrskyvirtojen muodostumiseen rinteessä korkeammilla alueilla;
 • UHV: n kausivaihtelut (korkealla tasolla, talon ympärillä oleva tyhjennyslaite on välttämätön myös estääkseen hiekan ja sora-altaan hiljentämisen, ja tämän seurauksena kasvattaa pohjan heilumista);
 • maaperän koostumus (savi ja huokoset, jotka ovat huonosti läpäiseviä veteen ja lähetetään löysempiin koloihin rakennuksen tukipilarien lähelle, täyttäen tällaiset tilat savella lisää kasvatusvoimia, joiden tarkoituksena on puristaa pohja pois maasta);
 • asema suhteessa vesistöihin, veden tulvien nousu;
 • alueen keskimääräinen vuotuinen ja suurin saostusominaisuus;
 • rakennustiheys paikan päällä, viereisten säätiöiden syvyys;
 • pinnoitteet, jotka estävät veden pääsyn maaperään ja kerääntyvät sen pinnalle puroihin (asfaltti, betonikäytävät, markiisit ja katot);
 • Myös yksityiseen taloon asennetun tyhjennysjärjestelmän purkaus on lähetettävä rengaslaimennusjärjestelmään (myrskyvaha).

Kotitalouden viemäröintijärjestelmän laite on laskennallisen suunnittelujärjestelmän luominen, jossa otetaan huomioon eri tekijöiden mahdollinen yhdistelmä niiden maksimiarvoissa.

On mahdollista kuvitella, mitä kuivausjärjestelmä talon ympärillä on omilla kädillä, purkamalla tärkeimmät tällaiset rakenteet, jotka on suunniteltu tiettyihin salaojitustehtäviin.

Ne koostuvat putkien (kanavien) järjestelmästä veden keräämiseksi, jotka sijaitsevat sekä pinnan että perustan alapuolella.

 1. Sivuston pinnan (myrsky) tyhjennys yhdistää sisääntuloveden lineaariset (lokerot) ja pisteen (ristikko) vastaanottimet järjestelmään.
 2. Pintakäsittelyä käytetään myös silloin, kun kauttakulkuvirrat poistetaan viereisiltä alueilta omaisuuden rajojen ulkopuolella.
 3. Talon talon seinämät (pohja) suljetut viemäröintiä tarvitaan pohjaveden poistamiseksi ja rakennusten tukirakenteiden, piharakenteiden perustusten, purkamisesta.

Järjestä se sen jälkeen, kun perusrakennustyöt on tehty, ennen nurmikon ja kovien pintojen asennusta.

Tällaisessa rei'itetyissä putkissa vesi kulkeutuu ympäröivään maaperään ja se poistetaan esivalmistetuilla kuopilla, keräilijä kerääntymistä varten ja päästetään sitten läheiseen luonnonvesirakenteeseen tai yleiseen viemäriverkkoon.

Vedenpoistomenetelmät voivat olla:

 1. Suureille alueille (merkittävät virrat) on valittava avoin tyyppi ojan muodossa 0,5 x 0,5 m, paikoissa, joissa ne eivät estä liikkumista. Suurin etu on työn yksinkertaisuus ja nopeus alhaisin kustannuksin. Maisemoiduilla tontilla tällaiset kanavat tyhjentävät maaperän.
 2. Paikan päällä oleva suljettu tyhjennys on peitetty muovilla tai metallirunkoilla, jotka vähentävät läpäisykykyä, joten tyhjennysalusta myös pienempi osa. Se on turvallinen jalankulkijoille, kuivatuskanavien asennus toteutetaan voimakkaasti käytetyllä pienellä pihalla. Esimerkki siitä, mitä suljettu viemäröintijärjestelmä näyttää, on esitetty kuvassa.
 3. Täytteen tyhjennysalue on kanava, joka on täytetty kiinteällä täyteaineella (pieni kivi). Nopean nesteen poistamiseen betonilevyn pohjalta voidaan laittaa rei'itetty putki. Kivenfraktioseoksen välttämiseksi on suositeltavaa peittää irtotavaran pääosa geotekstiilillä, jolloin pienen 5-10 cm: n päällyskerroksen ansiosta verkko voidaan suojata mekaanisilta vaurioilta. Ajoittain viivästynyt lika poistetaan pesemällä rauniot.
 4. Syväkuivausta käytetään rakentamisessa savea mailla ja alueilla, joilla on korkea GW (alhaalla lähellä veden runkoa). Talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyys on 0,5 m alapinnan alapuolella. Lähtökohtien alku on sama kuin peruslaite - talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio otetaan huomioon kaivantojen / louhinnan merkinnässä, vaaditun maaperän kaivaamisesta.

Jokainen viemäröintityö eroaa työlästä, mutta sen ominaispiirteiden, roolinsa rakennusten ja läpäisykyvyn suojelussa tyypit eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Ainesosat

Talotekniikan asianmukainen asennus talon ympärillä edellyttää kaikkien komponenttien läsnäoloa, laskentamenetelmää ja asennusohjeiden noudattamista.

Kaivantoaukot kaivetaan siten, että rengasmaisen vedenpoisto saavutetaan vaaditulla kallistuksella käyttäen lasertasoa (etäisyysmittari).

Rinteiden koko voi vaihdella putken läpijuoksesta riippuen:

On mahdollista tarkistaa kaltevuuden läsnäolo kaivannossa seuraavien rankkasateiden aikana - virtaavan veden virtaukset on suunnattava kaivoon.

Tämän materiaalin rooli vedenpoiston yhteydessä on suodattaa vettä pienistä epäpuhtauksista, jotka tukkivat putkien reikien reikiä ja roskaa roskaa.

Aukkojen pienentäminen vähentää veden nopeaa poistamista alueesta, jolle rengasmaisen vedenpoisto on suunniteltu.

1 geotekstilikerroksen läpäisy on tuotespesifikaatioissa riippuvainen tuotemerkistä ja se on kääntäen verrannollinen lujuuteen:

Se sijoitetaan putken alle kaivannon pohjaan ja suojaa koko irto-osaa, jotta veden virtausta ei lasketa tyhjennysrengasta. Kuivissa hiekkapohjaisissa maissa jätevesiputkien suoja voidaan jättää pois.

Viemäröintijärjestelmä voidaan toteuttaa putkilla, jotka eivät ole pelkästään erilaiset Ø: ssä vaan myös materiaaleissa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen aikana valitaan tuotteita, jotka eivät ole alttiita korroosiolle, koska niiden korjaaminen tai vaihtaminen on melko vaikeaa.

Paikan päällä olevasta tyhjennyslaitteesta valitaan putket seuraavasta alueesta:

 • keraaminen (paistettu savesta);
 • asbesti-sementti;
 • huokoinen;
 • polymeerinen (aallotettu).

Asbestisementtiputket ovat yksi niistä vahvimmista, muissa tapauksissa laite valitaan yleensä polymeeristä:

Läpivientiputkien lävistys tehdään tehdasvalmistuksessa tai tekee reikiä, leikkauksia, yksityisen talon viemäröinnin asentamista omiin käsiinsä. Sora-osuuden pitäisi olla suurempi kuin reikien koko.

Tarkastuskaivot on sisällytettävä tyhjennyslaskennaan järjestelmän valvomiseksi ja puhdistamiseksi.

Ne sijaitsevat vedenpoiston varrella noin 12 m: n askelin.

Rakenteeltaan voidaan valmistaa soitetut renkaat, Ø, jotka mahdollistavat siltyjätteiden tai teollisuustuotteiden puhdistuksen taulukossa:

On mahdollista kerätä yksityisen talon rengasmaisen vedenpoiston eri kokoisista putkista, jolloin siirto-Ø kasvaa kerättyjen virtausten suuntaan. Useat tyhjennysputket, joiden läpimitta on vähintään 100 mm, voivat lähestyä kaivoa. Lisätietoja siitä, miten syvä kuoppaus toimii, katso tätä videota:

Toiminnallisesti kaivo, johon vettä virtaa viemäriputkista, voi kerääntyä (suljettu pohja) tai imeyttää (vesi menee vähitellen maaperään kerrostumalla, joka on suojattu geotekstiilien siltingiltä).

hinnoittelu

Erikoistuneen yrityksen hinnoittelun lähestymistapa ja lähes seinän viemäröinnin rakentamisen työn laajuus jaetaan luokkiin "talous", "vakio", "pääoma", kokonaismäärä riippuu järjestelmän metriikka-alueesta.

Suurissa yrityksissä (esim. "United Company"), talon ympärillä tapahtuvan kunnollisen vedenpoistoon liittyvät palvelut ja hinnat voivat olla laajempia:

 • testattu;
 • taloudellinen;
 • järkevä;
 • palkkio. Lisätietoja talon talteenoton järjestämisestä on tässä videossa:

Hyväksyttävän laskennan kaikkien tarvittavien osien ominaisuuksien perusteella kyky suorittaa asennus teknisten olosuhteiden mukaisesti lyhyessä ajassa ensimmäisestä kerrasta tarkoittaa paitsi rahan järkevää käyttöä (takuuaikana yritykseltä 24 kuukautta), mutta myös valitun järjestelmän käyttöikä 50: een vuotta.

Viemäröinti sokean alueen ympärillä

Sokea alue on betoni- tai asfaltti-nauha, joka sijaitsee rakennuksen ympärysmitan ympärillä tylppässä kulmassa seiniin nähden. Se voi suorittaa koristeellisia toimintoja, palvella kävelykeinä rakennuksen ympärille. Sokean alueen päätehtävänä on kuitenkin suojata talon perustusta sateelta ja sulavedeltä. Tämä auttaa sinua ammattimaisessa kuivatuksessa sokea alueen ympärillä. Ainoa vaihtoehto, kun ei ole tarvetta luoda sitä, on, jos talossa on pylväsperusta ja se sijaitsee kuivalla, ei-katoavalla maaperällä.

Mitä sinun pitäisi tietää kuivatusjärjestelmistä

Siitä huolimatta, että rakennuksen aloitusvaiheessa suunnitellaan sokea alue, se rakennetaan lopullisessa vaiheessa, kun talo on jo pystytetty. Betonipäällyste, joka on rakennettu kaikkien rakennuskoodien mukaisesti, tulee olla lämpöeristetty rakenne, joka ei pilkkota kylmässä. Se asetetaan suoraan maahan, koska se vaatii tapahtuman, kuten tyhjennys kierrätyksen ympärillä. Tämä välttää maaperän turvotusta, halkeilua ja rakenteen ennenaikaista tuhoutumista.

Viemäröintiyksikkö sokean alueen ympärillä

Ensimmäinen asia on valita kasvien maaperä ja puristaa maaperää. Tämä voidaan tehdä nollajakson lopussa. Maaperän valmistuttua on tarpeen asentaa tyhjennys sokea alueelle. Kerroksen paksuuden laskeminen riippuu siitä, kuinka syvälle kasviskerros on poistettu (tavallisesti noin 30 cm), päällysteen paksuus (jos se on päällystetty - 6 cm), valmisteleva kerros (jokivesi - 5 cm), murskakiven kerros (10 -20 cm). Kuivatuskerroksen paksuus on 11 cm, rakenteen leveys on 1-1,2 m. Kun kuivatuskerros on asetettu, älä unohda myrskyvesisuojien rakennetta. Ne on sijoitettava siten, että viemärijärjestelmän leikkaus ulottuu myrskyvesiannoksen reunaan 2,3 cm: n etäisyydellä. Myrskyveden sisääntulon korkeuden on oltava hieman päällystyskiven alapuolelle tai sen tasolle. Vedenpoiston alla vedeneristys, hiekkakerroksen päälle, sitten kerros ryöstö. Sitten voit asettaa geotekstilikerroksen ja hiekkakerroksen, rypistyä, asettaa päällystyskivet tai päällystyslaatat. Piiloissa olevat aukot pienen murto-osan hiekalla. Jos käytät laatat, sinun on asennettava jalkakäytävät.

Työskentelyn aikana, älä unohda kaltevuutta, joka on annettava joko maaperän muodostumisen tai tampingin aikana tai sokea alueen suunnittelun aikana. Kaltevuuden tulee olla vähintään 1,5-2% (98-10mm / 50cm leveä). Tämä luo tehokkaan vedenpoiston talon ympärille ja takaa korkealaatuisen veden poiston pohjasta.

Älä unohda jättää rakoa rakenteen ja seinän välille, mikä auttaa suojaamaan kellarin vedenpitävyyttä vaurioilta pakkasen aikana ja antamaan kaikki säätöveden tyhjennyslaitteen olosuhteet. 1-2 cm: n rako poistaa paineen seinään. Se on täytettävä polystyreenivaahdolla tai hiekalla. On myös mahdollista, että se käyttää kateaineita kahdessa kerroksessa.

Materiaalin valinta, josta sokea alue tehdään, riippuu pohjan korkeudesta. Jos aiot käyttää murskattua kiveä tai soraa, kellarin korkeutta nostetaan 30 cm: llä ja levittimillä - 50 cm.

Jos sivustosi on korkealla pohjavedellä, myrskyjen viemäröinti suoritetaan väistämättä sokean alueen ympärillä, kun taas sokea alue itse on tehty raunioista. Voit myös käyttää kiviä, laajennettua savea, soraa. Rämeen sokea alue on helpoin ja edullisin vaihtoehto, mutta samaan aikaan kävely on epämiellyttävä.

Sokean alueen ohella syväveto voidaan rakentaa rei'itetyillä putkilla. Tätä varten luodaan kaivanto, jonka pohja tasoitetaan hiekalla, geotekstiili asetetaan, kaatopaikka kaadetaan, viemäriputki asetetaan, murrettu kivi tai sora kaadetaan jälleen, jolloin koko rakenne on päällekkäin geotekstiilikudoksella, hiekka ja hedelmällisen maaperän pinta päällystetään ylhäältä.

Talon vedenpoistolaite - kamppailee pohjaveden kanssa

Talonrakentamisen aloittamisesta, älä unohda säätiön suojaa kosteudelta - sademäärästä ja pohjavedestä. Mieti yleisin tapa suojella rakennusta pohjavedestä, joka tulee kellariin ja säätiön sisään.

Talon vedenpoistojärjestelmä on tehtävä, kun maanalainen pohjavesi on liian korkea - kellarin kerroksen tai kellarikerroksen yläpuolella. Tässä tapauksessa on olemassa vaara, että alempi, kellari kerros voi olla tulvista.

Asettelemalla oikea kuivaus koko talon ympärillä, eliminoidaan vaara, että kostutetaan talon kellari ja pienennetään pohjaveden hydraulista paineita kellarin seinille ja lattialle. Yksi pluspoisto on talon viereisen alueen salaojitus.

Erityisen tärkeä on talon viemäröinti, joka on rakennettu savimaahan, koska tällainen maaperä voi alkaa lämmetä talvella jäätyessään.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on ripustettava talon projektissa, ja on suositeltavaa rakentaa kuivatus rakennuksen pohjan rakentamisen rinnalla kaivamaan kaivoa.

Käytännössä käytetään kahta jätevesityyppiä - pystysuuntainen viemäröinti, avoin viemäröinti ja kaivannon tyhjennys.

 1. Avoin salaojitusjärjestelmä - kaikkein yksinkertaisin toteutus. Tällaisen vedenpoiston rakentamiseksi sinun tarvitsee vain kaivaa matala oja pitkin talon koko kehää. Tällainen viemäröinti toimii hyvin sateen ja sulaveden keräämiseksi.
 2. Syvä vedenpoisto (seinä) tyhjentää talon kellarista vettä ja palvelee kellarin kellarin ja talon kellarin. Tällaisella tyhjennyslaitteella putken laskemisen syvyys on suurempi kuin kellarin tai puolison kelleradan taso.

Useimmiten viemärijärjestelmä tehdään käyttämällä viemäriputkia.

Putkia voidaan käyttää eri materiaaleista, mutta parasta on työskennellä rei'itetyillä putkilla, joiden avulla on mahdollista luopua lisävarusteiden lisävarusteiden käytöstä.

Tällainen viemäröintijärjestelmä asennetaan ilman asennusrajoituksia, se suoritetaan melko helposti ja hyvin nopeasti.

Vesi- ja viemäriputkien materiaali - polyeteeni tai polyvinyylikloridi. Putket valmistetaan halkaisijaltaan 50 - 200 mm.

Kuinka järjestää kuivatus talon ympärille?

Klassinen kuivatuskuvio esitetään alla olevassa kuvassa:

 1. Viemärit sijoitetaan kaivantoihin, jotka kaivaavat talon ympärillä. Kaivanto- ja viemäriputkien kaltevuuden tulisi olla 0,7-1% tai 2 cm per 1 metrin kuivatus.
 2. Jätevesijärjestelmän pohjalle rakennetaan keräilijä, joka toimii maaperän vesipurkauspaikkana.
 3. Jos maaperän kovuuden takia ei ole mahdollista tehdä tarvittavaa kaltevuutta, pumpun pitäisi olla mukana tyhjennyspiirissä.
 4. Viemärit on valmistettu rei'itetyistä polymeeriputkista, koska se on tehokkain viemärijärjestelmässä.
 5. Tarkastuskaivoja on toimitettava mihinkään tyhjennysjärjestelmään. Heidän vakiopaikka on talon kulmissa.

Nimikkeet kuvassa:

 1. Kanava tyhjennysputken alla.
 2. Storm-viemäri.
 3. Salaojitus.
 4. Viemäröinti hyvin
 5. No sadevettä varten.
 6. Kaista hyvin.
 7. Tarkista venttiili
 8. Veden poistaminen maahan.

Miten tehdä työ omalla kädelläsi?

Ennen vedenpoistoa on perustuttava vedenpitäväksi. Rakennuksen perustus on laadittava.

Suoritettu tällainen työ:

 1. Ensin sinun täytyy avata säätiö. Kaivettu maaperä on taitettava erikseen, koska vedenpitävyyden suorittamisen jälkeen se on ripustettava ja puristettava.
 2. Kaivannon on oltava 0,8-1 metriä leveä.
 3. Avaa pohja on puhdistettava huolellisesti maaperästä ja vanhoista vedeneristyskokeista, jos se on.
 4. Säätiö on kuivattava. On parempi, jos säätiö kuivuu itsestään ilman kaasupolttimia, tulipaloja jne.
 5. Älä unohda tehdä aidan koko kaivannon ympärille, ja valaistus on järjestettävä yöllä.

Pohjan vedenpitävyys voidaan tehdä usealla eri tavalla - päällystää se bitumimateriaalilla, asettaa se EPS-lämmittimellä tai valssattujen geotekstiilien avulla tai tehdä paineastian seinää ja sijoittaa kerroksen kateaineen väliin ja pohjaan.

Myös ruiskutettu vedeneristys, jota levitetään suihkeella, on kuitenkin lujitettava geotekstiilillä.

Maatalouden ja vedeneristysvaiheen päätyttyä voit aloittaa viemäriputkien sijoittamisen.

 1. Yhden metrin etäisyydellä kellarista ja hieman kellarikerroksen alapuolelle on tarpeen kaivaa kuivatut putket. Kaivon leveyden pitäisi olla riittävä 110 mm polymeeriporausputken asentamiseksi. Sinun on myös annettava 10 cm kummallekin puolelle putkea, jotta pystyt täyttämään sen korkealaatuisella maaperällä.
 2. Kaivannon pohja on tasoitettava 5-10 cm paksuisella hiekkakerroksella. Kaivannon kaltevuus ei saa olla alle 2 cm lineaarimittareita kohden.
 3. Paras vaihtoehto on tehdä kuivatus talon ympärillä geotekstiilien avulla. Hiekkalaatan päälle asetetaan kerros valssattuja geotekstiilejä. Vakiorulla on 1,3 metriä leveä. Telan päät on vahvistettava jyrkän seinillä.
 4. Geotekstiilin päällä on kerrostettu sora 10-15 cm paksu.
 5. Nyt on mahdollista sijoittaa viemäriputkiputket ilmoitetulla biasilla kaivoa kohti.
 6. Putket peitetään soraa myös 10-15 cm kerroksella.
 7. Jälleen kaikki on suljettu geotekstiilillä, joka kääntyi vallan seinämiin ja sen päät pidetään millään tavalla yhteen.
 8. Viimeisimmän putken, joka on poistettava talolta vähintään 5 metriä, asennetaan vedenotto (viemärikaivo). Veden saannin syvyyden tulisi olla 0,8-1 metriä viimeisen putken alapuolella.
 9. Sisäänoton pohja ja seinät on myös suljettava geotekstilikerroksella ja työnnettävä muovisäiliö kaivoon. Reiät on porattava säiliön pohjassa, mutta niiden ei pitäisi vaikuttaa säiliön lujuuteen.
 10. Säiliön tulee olla hyvin kiinnitetty niin, että vetovoimat eivät voi työntää sitä pinnalle ja peittää koko rakenne soraa.
 11. Soraa kaadetaan maahan, joka poistettiin aiemmin kaivamalla kaivannot.

Säätiön sokeus ja järjestelmän järjestely

Säätiön sokea alue on asfaltti tai betoni, joka on järjestetty talon ympärille. Sokea alue olisi sijoitettava tylppässä kulmassa rakennuksen seinämiin. Sokea alue toimii talon perustuksen kosteuden suojelemiseksi, ja se toimii myös rakennuksen koristeosana, joka muodostaa alkuperäisen polun pitkin talon kehää.

Sokean alueen pääasiallinen tehtävä on tyhjennä sade ja sula vesi kellarista. Jos talo on rakennettu ei-uppoavan kuivan maaperän päälle ja sillä on pylväspohjainen pohja tukikohdassa, sokea aluetta ei voi tehdä.

Kaikissa muissa talonrakennusvaihtoehdoissa on välttämättä oltava sokean alueen rakentaminen, muuten sijoitat talosi suuriin tuhoutumisriskiin - kostea ja märkä säätiö ei kestä pitkään aikaan. Näyttää multaa, joka kasvaa, ja sen seurauksena - säätiön pienten alueiden tuhoaminen, ajan ja sen täydellisen tuhoutumisen.

Mikä rakennusmateriaali sopii parhaiten sokea alueen rakentamiseen ja sen kestävyyden varmistamiseen?

 • raakakivi
 • savi
 • tiili
 • betoni
 • betonilaatat
 • asfaltti
 • ja jopa galvanoidut metallilevyt.

Mutta betoni oli ja on edelleen suosituin, luotettava ja kestävä materiaali.

Uusi materiaali, ja siksi vähän tunnettu, on profiiloitu PVP-kalvo, joka täyttää täysin vesitiivistyksen roolin, ei peitä halkeamia ja on helppo asentaa.

Kalvo putoaa maahan, kerros rikki ja hiekka kaadetaan päälle. Ylhäältä tämä rakenne voidaan sulkea mistä tahansa, jopa nurmikon järjestämiseksi, kun hän on aiemmin asettanut kerroksen, jonka paksuus on 10-20 cm raunion yläpuolella.

Monet ihmiset nauttivat pehmeästä, huurteisesta sokea alueesta, joka ei pelkää maaperän kausivaihteluita. Tällainen sokea alue vaatii laitteita sateen ja sulaveden tehokkaaseen keräykseen ja poistamiseen sokealta ja katolta.

Sokea alue, jolla on päällystetty kiinteä materiaali, voidaan tehdä pinnan lineaarinen vedenpoisto. Voit tehdä tämän asettamalla sokean alueen ulkokehälle uran veden tyhjentämiseksi. Uran ja sen seinien pohja on vahvistettava kiveällä, betonilla tai asetettava jotain vedenpitävää materiaalia.

Toinen tapa veden tyhjentämiseen on leikata muovista asbestisementtiputkea ja asettaa se kaltevalle reunalle. Kaltevuuden tulee olla viemärin suunnassa. Valmistetaan myös tyhjennyskanavia, joilla on erityisiä suojaavia muovisia verkkoja.

Myös teollisuus on hallinnoinut laatikoiden tuotantoa haaraputken ja grillin avulla. Tällainen muotoilu on rakennettu suoraan sokea alueelle.

Paras ratkaisu on järjestää suljettu kuivatus rei'itetyistä muoviputkista koko sokea alueelle. Putket asetetaan erityiseen kaivantoon, jota kutsutaan viemäreiksi. Veden pohja tasoitetaan hiekalla ja vuorattu geotekstiilimateriaalilla, joka toimii suodattimena.

Puhdas sora, jonka kerrospaksuus on 15-20 cm, kaadetaan hiekkakerroksen päälle. Sitten rei'itetty putki asetetaan, peitetään soralla ja päällystetään valssautuneen geotekstiilin päällä päällekkäisyydellä. Hiekalle ja hedelmälliselle kerrokselle asetetaan päälle.

Tällainen tyhjennysjärjestelmä voidaan asentaa myös pehmeälle kaihtopaikalle. Mutta paras ratkaisu pehmeälle sokeudelle on ns. Pehmeä salaojitus.

Se tehdään näin:

 • tyhjennys on vuorattu kiertyneillä geotekstileillä, joiden päiden on oltava päällekkäin kaivannon sivuseinien kanssa,
 • sitten kaivanto 2/3 on täynnä soraa tai roskaa.
 • kerros hiekkaa peitetään geotekstilien päissä ja peitetään karkealla hiekalla.

Enemmän Artikkeleita Perusta