Talon ympärillä oleva sokea alue on oikea laitetekniikka, parametrit ja laskelmat

Geologisten ominaisuuksien vuoksi talo on alttiina ulkoisille tekijöille paitsi ilmakehästä myös maaperästä. Talon ympärillä oleva sokea laite on yksi monimutkaisen suojelun vaiheista, mikä suojaa rakennusta luonnon ilmiöiltä (sade, sula, pohjavesi). Katto- ja viemäröintijärjestelmä suojaa seinät ja talon itse vedestä, mutta sedimentit virtaavat maahan rakennuksen lähellä ja tuhoavat säätiön. Mikä on sokea alue? Miksi tarvitset säätiön sokean alueen, mikä on sen tarkoitus ja miten se tehdään itse?

Mikä on sokea alue kotona

Sokea alue on katto talon kehällä, joka on suunniteltu suojaamaan säätiötä, kellarista ja kellarista vettä. Se on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, jonka pohjalla on kaltevuus.

Miksi tarvitsemme sokean alueen talon ympärille (toiminto):

 • hydro-barrier - rakennuksen perustuksen suoja kosteudelta. Ensinnäkin sadevesi ja sula vesi ohjataan pois pohjasta sokean alueen avulla. Lisäksi sokean alueen läsnäolo antaa lämmöneristysominaisuudet perustukselle;
 • mukavuus - sokea alue voidaan käyttää kävelytie talon ympärillä. Leveä sokea alue voi olla perustana levähdysalueen tai terassin järjestämiseksi talon lähellä. Oikean kuormituksen laskemisen avulla on mahdollista järjestää auton tai sen pysäköintialueet sokea pitkin;
 • Estetiikka - sivuston ja lähialueiden suunnittelu, mikä antaa täydellisen rakenteen.
 • sokea alue vakauttaa ilmakaasujärjestelmän pohjan ympäröivässä maaperässä. Maaperän koostumus sisältää aina happea, joka on välttämätön kasvien kasvulle ja maaperä-mikro-organismin elintärkeän aktiivisuuden kannalta. Suuret tuholaiset myös luovat kulkuteitä ilman sisäänpääsyn maaperään;
 • poistaa mahdollisuuden vahingoittaa säätiötä maaperän pakkasen talteenoton vuoksi. Se johtuu siitä, että kylmäkauden aikana maaperässä pakastettu vesi lisää tilavuuttaan. Maaperän turvotus sinänsä ei aiheuta uhkaa, mutta se luo merkittävän lateraalisen kuormituksen talon perustalle, mikä voi johtaa talon perustan vääristymiseen, mikä lopulta johtaa sen seisomaan rakennuksen tuhoamiseen. Näin sokea alueen laite mahdollistaa tasaisemman kuormituksen jakamisen.

Tyypit sokea alue talon ympärillä

Kun otetaan huomioon, että sokea alueen toiminta-ajan on oltava yhtä suuri kuin itse rakenteen toiminta-aika, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennettavan materiaalin valintaan.

Käytännössä on olemassa useita lähestymistapoja sokea alueen valmistukseen, mutta yleensä se luokitellaan joko kova tai pehmeä.

1. Betoni sokea alue

Sokea betonialue on valtaosassa tapauksista. Betoni - luotettava, ajan testattu ja useampi kuin yksi sukupolvi käyttäjämateriaalia. Käytännössä jokaisella ihmisellä on käsitys siitä, miten tehdä konkreettisia päällysteitä. Ja tuntemalla sen täyttymykset, voi tehdä työtä omilla käsillään.

Laite on betonirakenne

2. Asfalttipäällyste

Sitä käytetään suuremmassa määrin monikerroksisten rakennusten perustan suojelemiseksi. Tämä johtuu kahdesta tekijästä. Ensinnäkin puristusmateriaalin monimutkaisuus (vaatii paljon työtä). Toiseksi, jotta asfaltti pysyisi valukelpoisessa kunnossa, sen lämpötilan pitäisi olla noin 120 astetta. Hyväksy, on vaikea tehdä sokea asfalttialue ilman erikoislaitteita. Kolmanneksi asfaltti kuumennettaessa aiheuttaa haitallisia epäpuhtauksia, ja siksi hyvin harvat käyttäjät ovat valmiita korvaamaan maatilan puhtaan ilman tyypillisellä kaupunkien tuoksulla.

Asfalttipäällyste

3. Kattotiilet

Se kuuluu luokkaan kova, koska laatta asetetaan konkreettiseen ratkaisuun. Koska verhousmateriaali käytti klinkkerilevyjä, se vastusti ulkoisia vaikutteita. Tämä sokea alue selviää hyvin toiminnoistaan, mutta klinkkerilevyn kustannukset ovat korkeat. Siksi sen analogiset betonipäällystyslaatat yleistyivät.

Keraamisten laattojen jalkakäytävälaite Klinkkerilevyjen jalkakäytävä

4. Sokea alue päällystyslaatikoista (päällystyskivet)

Suhteellisen uusi suunta laitteen suojaamaan säätä veden altistumiselta. Riippumatta materiaalin uutteesta (tai aikaisemmin, koska se on kivitystuen prototyyppi - halvempi analogi), asettamalla päällystyslaatat omiin käsiisi ei aiheuta erityisiä vaikeuksia.

Jalkakäytäväpäällyste Jalkakäytäväjalkakäytävä

5. Soran (murskatun) tai luonnonkiven sokea alue

Soraaukko (mukulakivi, roski kivi) ei ole tullut suosittua useista syistä: murtumisen monimutkaisuus, liikkuvuuden haitat, tarve korjata pinnoitetta jatkuvasti (se voi heikentää järjestäytynyttä vedenpoistoa), rikkaruohojen itävyyden mahdollisuutta. Sokea alue kivi on hyvä vaihtoehto, mutta monimutkaisempi asennus ja korkeat kustannukset verrattuna laatta.

Sora-alue sora (raunio) Sokea kivialue (mukulakivi)

6. Piilotettu sokea alue talon ympärillä

Tässä tapauksessa etumateriaali on maaperä, jolla voit kasvattaa ruohoa, kukkia, tehdä kukkapenkkeja. Piilotetun tyyppinen sokea alue toteutetaan yleisen periaatteen mukaisesti: maan yläkerros poistetaan, vedeneristyskerros, hiekkakerros ja rauniot peitetään. Ero on se, että kakun pää on peitetty geotekstiilillä tai PVP-kalvolla, jonka päälle maa kaadetaan. Ei ole toivottavaa käydä piilotettua sokea aluetta pitkin, on olemassa vaara vahingoittaa profiilikalvoa ja pyyhkiä ruoho. Mutta oikein toteutettu, se toimii uskollisesti pitkään.

Piilotettu sokea alue, jossa on nurmikko.

Minkälainen jalkakäytävä on parempi - laattoista tai betonista

Jokaisella tällaisella sokea-alueella on omat edut, haitat ja rakenteiden ominaisuudet. Tilastojen ja katsausten mukaan nykyisin suosituimpia (useimmin käytettyjä) sokeita alueita, jotka on täytetty betonilla ja laatoitettu. Siksi on oikein harkita artikkelin sisällä, mikä on parempaa, konkreettisia tai päällystyslaatat sokeille alueille?

Monet päälliköt ja käyttäjät kysyvät tästä kysymyksestä. Käytännön käyttökokemus osoittaa laatan tehokkuuden. Edut ovat seuraavat:

 • kyky luoda kiinteä, kestävä ja vakaa sokea alue. Samaan aikaan betonirakenteen eheyden varmistaminen on paljon vaikeampaa kuin kaakeloitu;
 • ylläpitoa. Laatta voidaan purkaa kokonaan tai osittain. Niinpä sokea alueen korjaaminen tai munivien viestien korjausmenetelmä yksinkertaistuu huomattavasti. Betonin tapauksessa on tarpeen tuhota osa sokea alueesta, hävittää betonijakeet ja palauttaa sen jälkeen uudelleen sen palauttamiseksi. Poista laatan uppoaminen tai korvaa viallisen elementin laatat sokea alue ei ole vaikea eikä vie paljon aikaa. Ja mikä tärkeintä, laatta voidaan käyttää uudelleen;
 • luotettavuutta. Laatoitettu sokea alue poistaa veden hyvin, koska suuri määrä saumoja. Tämä viittaa siihen, ettei se ole epämuodostunut veden talteenoton tai jäätymisen seurauksena. Vettä, joka on jäätynyt betonirakenteen pinnalle, voi aiheuttaa materiaalin paikallista halkeilua. Aluksi nämä halkeamat eivät ole uhka, mutta jokainen myöhempi tulva aiheuttaa halkeaman laajentumisen ja sokean alueen romahtamiseen.

  Toinen vivahde - sokean alueen risteyksen paikka taloon. Kuten tiedetään, sokea alue ei saisi muodostaa yhtä rakennetta perustuksista (ei pitäisi olla yhteydessä siihen). Maaperän liike, jäädytys- / sulatusjaksot johtavat väistämättä tällaisen kytkimen murtumiseen. Asettelu laatat helpompi tarjota tarvittava tekninen kuilu. Lisäksi betonin tuhoutuminen esiintyy useimmiten sen risteyksen sijasta säätiöön tai kellariin (sokea alue lähtee);

 • kellarieristys Maanpäällystyslaattojen tekniikka mahdollistaa useiden kerrosten järjestämisen, sis. saven käyttö ja eristysmahdollisuus. Eristetty pohjakerros on pohjakerroksen, kellarikerroksen, lisäsuoja, joka vähentää lämpöhäviötä ja johtaa lopulta talon lämmitykseen säästöihin;
 • lasketaan korkin korkeus. Jos kovaa kaihtotilaa (betonista valmistettu), alustan vähimmäiskorkeuden on oltava vähintään 500 mm. Pehmeällä (laatta, mukulakivi, sora, luonnonkivi) 300 mm korkeus riittää. Tämä vähentää laitteen peruskustannuksia.
 • työn suorituskyvyn yksinkertaisuus, lujittavan kehyksen puute, jätteiden vähyys, työn vähäinen pölyisyys;
 • pohjaan lisätyn vedenpitävä sokea alue. Betonipäällyste suojaa pohjaa vain pintaveden (sateen tai sulatetun veden) vaikutuksesta, savi-hydraulinen lukko, joka on valmistettu muodostamalla tyynymallin päällystyslaattoille, auttaa suojaamaan pohjan pohjavedestä;
 • enemmän esteettisiä, verrattuna betonirakenteeseen, ulkonäköön. Erilaisia ​​muotoiluvaihtoehtoja, malleja, kokoja ja värejä voit luoda ainutlaatuisen sokea alueen.

Suurin etu, joka johti betonin käyttämiseen sokean alueen materiaalina, on edullinen. Päällystyslautojen ja materiaalien hankinta sen asennukselle maksaa enemmän, vaikka asennat omat kädet.

Yksityisen talon sokean alueen kustannukset

Jotta emme ole perusteettomia, esitämme lyhyen vertailevan kuvauksen, ts. ilmoitamme taulukossa sementti- ja päällystyslautojen sokea. Kaikki hinnat vuonna 2015, likimääräiset, esitetään tarkistettavaksi budjetoinnin suuntaviivoina.

Mikä on sokea alue?

Kaikki rakennukset joutuvat luonnollisten tekijöiden kielteiseen vaikutukseen. Toiminnan aikana pohjaan vaikuttaa saostuminen, pohjavesi ja negatiivinen lämpötila. Suojaamaton pohja laskee vähitellen, mikä aiheuttaa seinien kutistumista. Talon monimutkaiselle suojaukselle rakennetaan erikoisreunaa pitkin sen muotoa. Ammattilaiset uskovat, että sokea alue on rakennuksen olennainen osa, pidentää säätiön elämää ja estää laatikon muodonmuutoksen. Pysykäämme sen tarkoitukseen, tyyppeihin ja laitteisiin.

Sokea alue - mitä se on

Ensisilmäyksellä kosteudenkestävästä materiaalista muodostuva reunus kiinnittää itsensä huomiota säätiön ympärille. Se liittyy läheisesti rakennuksen kellariosastoon eikä pelkästään suojaa sitä, vaan myös yhdistää harmonisesti säätiöön ja luo yhden ratkaisun.

Sokea alue on monikerroksinen perustus, joka on tehty kahdella tasolla:

 • top. Se on ulompi viimeistelykerros, joka on koristeellinen pinnoite. Ulkokuorella sijaitseva kalteva ulkopinta luotettavasti vedenpitävä pohja ja on lähellä sitä. Suojakerroksen yläkerros suoritetaan samassa tyylissä rakennuksen kellariosaston kanssa, mikä takaa esteettisen havainnon;
 • alhaisempi. Pohjakerros muodostuu sora-hiekkakuopista, joka tiivistetään perusteellisesti. Sitten teho runkoon asennetaan vahvistusverkosta, kaadetaan betoniliuoksella ja eristekerros asetetaan. Pentu suoritetaan rakennuksen ympärillä sijaitsevassa kuopassa varmistaen viimeistelyperustan eheyden maaperän turvotuksen aikana.

Kun ymmärsit, mitä sokea alue on, on syytä huomata sen ominaisuudet:

 • lisääntynyt lujuus;
 • lisääntynyt tiukkuus;
 • hyvä kosteuden kestävyys;
 • luotettava lämpöeristys.

Ensi silmäyksellä syntyy virheellinen vaikutelma, että reunus on sisustuselementti. Se on kuitenkin vakavampi tarkoitus, josta keskustelemme seuraavassa jaksossa.

Sokean alueen määrittäminen on tärkeää tietää.

Säätiön vieressä oleva suojapinnoite suorittaa tehtävän monimutkaisuuden:

 • suojaa rakennuksen perustan jäätymiseltä johtuvalta halkeilulta;
 • suojaa rakennuksen kellarikerrokselta mahdolliselta vesistöstä;
 • eristää rakennuksen kellarin ja kellarin;
 • ylläpitää pohjan eheyttä pitkään;
 • ei salli kasvien ja pensaiden juuret tuhota perusta;
 • vähentää talon pohjan kunnossapidon kustannuksia kunnossa;
 • estää maaperän muodonmuutoksen turvotuksen seurauksena;
 • antaa luotettavan sademäärän kosteuden poistamisen sadeveden järjestelmässä;
 • vähentää lämpöhäviötä, joka liittyy teräväyn lämpötilan laskuun;
 • antaa mukavuus liikuttaessa pitkin kävelytietä talon ympärillä;
 • luo harmonisen tyylin, mikä parantaa esteettistä rakennetta.

Sen päätehtävänä on perusrakenteiden vedeneristys ja ylimääräisen veden poistaminen seinistä.

Toiminnan varmistamiseksi olisi suojarakenne valmistettava ottaen huomioon suositellut mitat ja teknisten vaatimusten noudattaminen.

Sokean alueen tyypit

Talojen ympärillä on erilaisia ​​sokea alueita. Nämä ovat rakenteita, jotka eroavat useissa kohdissa:

 • käytetty rakennusmateriaali;
 • rakennuksen ominaisuudet;
 • valmistustekniikka.

Erilaisia ​​materiaaleja käytetään takaamaan kestävyys ja lisäävät houkuttelevuutta. Seuraavat vaihtoehdot ovat suosittuja:

 • keinotekoisesta komposiitista valmistetut kiven lohkot. Tarjolla on laaja värivaihtoehto, sillä on parempi kestävyys, luonnonkiven lasku, joka vaihtelee koosta ja kokoonpanosta.
 • luonnonkivi. Jakaa erikoislaitteita kivilohkareista. Sitten se leikataan tavanomaisiin aihioihin, jotka muistuttavat parallelepiped tai kuutio;
 • betoni. Tämä on yhteinen rakennusmateriaali, jonka ominaisuuksia on aika testattu. Betonireunaa kaadetaan muottiin esiasennetulla vahvistusverkolla;
 • päällystyslaatat. Eroaa eri lasku, väri ja mitat. Sopii tiivistettyyn hiekkaan, joka tarjoaa reunuksen houkuttelevan ulkonäön;
 • pieni sora. Soraa käytetään pohjavesien lähellä, louhinta talon viemäreiden ääriviivoissa sekä varojen puute;
 • asfalttibetonia. Sitä käytetään korkeiden rakennusten perustusten suojaamiseen. Se edellyttää erityisten laitteiden käyttöä tiivistämiseen, haitallisten aineiden päästämiseen kuumennettaessa. Ei käytetä yksityisissä kodeissa.

Rakenne on valmistettava kestävistä materiaaleista.

Reunan muotoilu mahdollistaa roskien toteuttamisen soraa, puristettua hiekkaa, soraa tai savea. Karhunkerros muodostaa ulkonäön perustan. Koristeellinen pohja suojaa kosteutta vastaan ​​ja parantaa esteettistä havaittavuutta.

Riippuen sovelletun tekniikan ominaisuuksista ja rakentavasta vaihtoehdosta reunuksen tekemiseen, ne luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

 • jäykät rakenteet;
 • pehmeät perusteet.

Harkitse kunkin lajin ominaisuuksia.

Mikä on kovakantinen alue?

Konstruktiivisen valmistusmenetelmän mukaan se tehdään betonina tai asfalttinauhana, joka ympäröi taloa, joka on asetettu puristettuihin murskattujen hiekkakiviin. Betonipohjalle voidaan asettaa päällystyslaatat. Vedeneristys suojaa betonielementin tai asfalttipohjan rakenteelta.

Tuotantotekniikka sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Valmistusaukko.
 2. Alemman kerroksen täyttö.
 3. Ramming vuodevaatteet
 4. Muottien asennus.
 5. Eristysmateriaalin asettaminen.
 6. Rebarin sijoittaminen.
 7. Betonoinnin.
 8. Laying laatat.

Hard otmostka.Predstavlyaet teippi betoni tai asfaltti, joka on asetettu hiekka ja sora levyt ympärille kehä ulkoseinät rakennuksen

 • luotettavuuden lisääminen;
 • pitkä käyttöikä;
 • tehokas kosteuden suojaus.
 • kustannusten nousu;
 • työn monimutkaisuus;
 • tarve viimeistelyyn.

Kovaa kaihtimen suunnittelua ja valmistusteknologiaa voidaan käyttää lämmöneristysmateriaalin asettamista varten.

Mikä on pehmeä alue?

Pehmeän reunuksen erottuva piirre on tamped-materiaalien käyttö, joka mahdollistaa pohjan pienen siirtymisen säilyttäen koko rakenteen eheyden. Pohjakerros on tiivistetty monikerroksinen kuori, joka sijaitsee kuopassa. Suunnittelu on vesitiivistynyttä savi- tai vedenpitävällä materiaalilla, joka estää kosteuden tunkeutumista.

Pehmeä sokea alue, kuten nimestä käy ilmi, on valmistettu jäykistä materiaaleista

Vuodevaatteet:

Päällyskivet asetetaan pohjakerroksen päälle tai tavallinen nurmikko laskeutuu. Pehmeän rakenteen edut:

 • konkreettisten toimien puutteeseen liittyvien vähäisten rahoituskustannusten taso;
 • rakentamisen nopeus ja helppokäyttöisyys, joka mahdollistaa työn tekemisen itsenäisesti rajoitetun ajan;
 • halkeamien ilmenemisen mahdottomuus, mikä merkittävästi pahentaa betonirakenteiden ulkonäköä;
 • ei tarvita laitteen muodonmuutossaumoja, mikä heikentää koristeellistä reunusta.

Suunnittelun haitat ovat alhaiset lujuus verrattuna konkreettiseen vaihtoehtoon.

Mikä on sokea alue, oikein tehty

Oikein tehty sokea alue on rakenne, joka suorittaa sen päätehtävät vedenpitävyys, vedenpoiston ja luotettavan perustan suojelun.

Funktion tehokkaan toiminnan varmistamiseksi rakenteen on täytettävä kaksi parametria: leveys, kaltevuus

Oikein valmistetun ja luotettavan paviljonkirakenteen tärkeimmät erotusominaisuudet:

 • pinnan kaltevuus. Kaltevuus kulkee rakennuksen seinistä reunuksen ulkoreunaan. Kaltevuus määritetään prosentteina raiteen leveydestä ja se on rakenteellisten sääntöjen mukaan 1-10%. Suuremmalla puolueellisuudella on helppo liukua talvella;
 • oikea paikka suhteessa katon reunaan. Kattomasta laskevan sademäärän tulisi pudota reunan pinnalle eikä pestä maaperää. Tätä varten kävelyradan leveys valitaan siten, että ulkoreuna ulottuu katon mittojen ulkopuolelle 20-30 cm;
 • korkealaatuisten rakennusmateriaalien käyttö. Kovan kaihtimen muodostamisessa käytetään korkealuokkaista betonia, joka on valmistettu Portland-sementistä M400 tai M500. Asfaltin käyttö, standardin asiaa koskevat vaatimukset;
 • rakenteellinen eheys. Kiinnitysreitin pinnassa olevat aukot, jotka sijaitsevat suljetun silmukan ympärillä, eivät ole sallittuja. Tämä antaa kyvyn tehokkaasti suojata rakennuksen pohjaa kosteuden tunkeutumiselta;
 • pohjapaksuus. Parametri määritetään riippuen jäädytyksen syvyydestä tietyllä alueella, samoin kuin kuormitukset, jotka vaikuttavat pintaan. Betoni on kooltaan 7-12 cm ja asfaltti - yli 5 cm;
 • jalkakäytävän läsnäolo. Se tunkeutuu pitkin reitin ulkoreunaa maahan maahan syvyyteen, joka estää kasvien juurien tunkeutumisen polun alle. Tämä estää radan hävittämisen sisäpuolelta;
 • rajan ulkoreunan sijainti maanpinnan yläpuolella. Pieni 5-7 cm: n pisara on riittävä, mikä estää suojaavan reunan tulvan lisääntymisen sademäärän ja lumen sulamisen aikana.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen sallii sokean alueen käytön pitkään aikaan ja luottaa luotettavasti rakenteen pohjaan. Suojakerroksen järjestelyä ei ole tarpeen lykätä. Suorita sokea alue, joka takaa perustan vedenpitävyyden välittömästi rakennusvaiheen päätyttyä ottaen huomioon voimassa olevien sääntöjen ja määräysten vaatimukset.

Sokean alueen tyypit ja tarkoitus talon ympärillä

Kun rakennat omaa kotiasi, on tärkeää, ettet menetä pienimpiä yksityiskohtia, jotka voivat vaikuttaa rakenteen turvallisuuteen ja kestävyyteen. Asiantuntijalle jotkin elementit saattavat tuntua vähäisiltä, ​​mutta jos tutkitaan asiaa tarkemmin, ilman sitä, rakennus aiheuttaa monia ongelmia toiminnan aikana. Yksi näistä rakenteeltaan huomaamattomista puolustajista on sokea alue talon ympärillä.

Mikä on sokea alue?

Talon sokea alue on laaja kaistale pitkin sen kehää. Suunnittelun tulee olla kestäviä materiaaleja, jotka kestävät henkilön painon kuormitusta eivätkä romahta, kun altistuu epäsuotuisille sääolosuhteille. Sokean alueen rakenne on melko yksinkertainen, sen laitetta voidaan hallita itsenäisesti.

Sokean alueen rakentaminen - laaja nauha talon ympärillä, suojaa sitä kosteudelta

Mikä on sokea alue?

Tämä rakenneosassa toimii useita toimintoja, mutta alun perin oli tarkoitettu vain yhdelle - tärkeimmälle. Talon ympärillä tarvitaan sokea, jotta voidaan ratkaista seuraavat tehtävät:

Sokean alueen toteutustoiminnot

 1. Rakennuksen arkkitehtonisen ulkonäön luominen. Suunnittelu antaa julkisivun täydellisyyden, ja kun käytetään koristeaineita, se voi tulla sen koristelu.
 2. Laite on asuin- tai hallintorakennuksen ympärillä sijaitseva kävelykatu. Rakenne on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät stressiä ja ulkoisia vaikutteita. Kävely talon ympärillä voi olla hankalaa, koska syksyllä tai keväällä maaperä on hyvin kyllästynyt vedellä ja lika ilmestyy. Tällä hetkellä sokea alue on välttämätön osa. Polun avulla voit liikkua talon ympärillä ilman vakavia haittoja. On tärkeää olla varovainen, kun kävelet sokea aluetta talvella, kun lumi tai jää voi kaatua katolta.
 3. Pohja vedeneristys. Tämä on sokean alueen päätavoite. Rakennustukirakenteita varten on useita suojaustasoja erilaisia ​​kosteutta vastaan. Pohjavedestä pohjat suojataan pystysuoralla vedeneristys- ja viemäröintijärjestelmällä. Tällaisten vedeneristyskuorman vähentämiseksi estetään sateen ja sulaveden pääsy maahan maahan rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Tämä on sokean alueen tehtävä.
 4. Lämmittämällä säätiötä. Jos talon tukirakenteet asetetaan yläpuolelle huurteen läpäisevyyden syvyyden yläpuolelle, eristys on suoritettava, jotta estetään roiskeiden heikentämisen voimat. Lämmin rakenne suojaa maata jäädytykseltä.
Sokean alueen vedeneristysjärjestelmä

Edellä esitetyn perusteella voidaan vastata kysymykseen siitä, miksi tarvitaan sokea alue: vedenpitävyys. Tämä ei kuitenkaan estä sitä tekemästä lisätoimintoja. Jos et voi kävellä talon ympärillä, ja julkisivun epätäydellisyys ei tuhoa, niin säätiön riittämätön vedenpitävyys johtaa tuhoisiin seurauksiin, joihin kuuluu:

 • kellareihin, sokkeloihin ja teknisiin osa-alueisiin kohdistuvat tulvat;
 • homeen, hometta ja lahoa, jotka eivät perustu pelkästään vahingoittaa kantavissa rakenteissa, mutta voi myös aiheuttaa erilaisia ​​vakavia sairauksia ihmisillä (pahin loukkaus sisäilmaston kuljettaa lapsia, vanhuksia ja niitä, jotka ovat terveysongelmia);
 • asuntorakentamisen sisätilojen rikkominen, korjauksen lisäkustannukset (jos et poista vedenpitävyyden ongelmaa, korjaus tulee järjestelmälliseksi toimenpiteeksi);
 • vesi johtaa talon tukien tuhoamiseen, vähentää niiden kantokykyä, lisää halkeamien todennäköisyyttä, kutistumista ja muodonmuutosta;
 • jos pohjavedessä on koostumukseltaan aggressiivisia aineita, säteilyn vaara kasvaa useita kertoja.

Tästä voimme päätellä, että pieniä varoja on helpompi käyttää rakentamisen aikana kuin ongelman ratkaisemiseksi myöhemmin.

Lisäksi asennus ei edellytä suuria työvoimakustannuksia, ja se voidaan tehdä itsenäisesti.

Sääntelyvaatimukset

Ennen laitteen käyttöä on tärkeää tutustua asiaan liittyviin ohjeasiakirjoihin. Toiminnan tehokkaan suorittamisen vuoksi rakenteen on täytettävä kaksi parametria:

 • leveys;
 • bias.
Suunnitteluohjelma erilaisten materiaalien avulla

Vaatimukset, jotka talon ympärillä sijaitsevan sokean alueen on täytettävä, ovat:

 1. Tee materiaaleista, jotka eivät kulje vettä.
 2. Jos maaperällä on hyvät lujuusominaisuudet, rakennuksen ympärillä oleva sokean alueen leveys on yli 20 cm: n ulkonema. Tämä on välttämätöntä, jotta katolta putoava vesi putoaa radalle ja tyhjennetään rakennuspaikan rajojen ulkopuolelle. Suositeltu vähimmäisleveys tässä tapauksessa on 80 cm.
 3. Jos paikan päällä on ei-hauraita maaperä, jolla on korkea liikkuvuus ja sumentuma, vähimmäisleveys on 90-100 mm.
 4. Sokean alueen kaltevuus määritetään materiaalin valmistuksesta riippuen. Säätiön sokea alue, joka on valmistettu palamateriaaleista, kuten tiilestä, sora, mukulakivistä, on oltava vähintään 5 prosentin kaltevuus. Jos rakenne on tehty betonista tai asfaltista, tämä ratkaisu vaatii vähemmän kaltevuutta, jonka optimaalinen arvo on 3-5%.
 5. Sokea alue talon seinälle on 20 mm. Tämä on laajennusliitos. Se on välttämätöntä seuraavien ilmiöiden vuoksi: käytön aikana perusteet vähenevät hieman. Samaan aikaan massiivinen rakennus ja sen kevyet ulkonevat osat antavat erilaisen kutistumisen. Sama sauma tarvitaan esimerkiksi talon ja sisääntuloryhmien kuistien rakentamisessa. Jos sitä ei ole suunniteltu, sokea alue, joka sijaitsee lähempänä taloa, puristaa sen kanssa ja kauko-osa asettuu hitaammin. Tämä johtaa kaltevuuden rikkoutumiseen (itse asiassa elementti lakkaa toimimastaan) ja kutistumisvaurioiden ilmenemisen (vedenpitävyyden vähentäminen ja ensimmäisen vaatimuksen rikkominen esitetyssä luettelossa).

Prosentuaalinen poikkeama on korkeuden ja leveyden välinen suhde. Esimerkiksi 5%: n kulmakerroin tarkoittaa, että jokainen rakennusleveyden mittari on 5 cm korkea. Tällöin kaltevuus on sijoitettu rakennuksen suuntaan, eli korkein kohta on sijoitettava talon seinän lähelle ja matalimmalle, etäisyydelle siitä.

Laitteen rakenne kaavio vaaditulla leveydellä ja pinnan kaltevuudella

Jos pylväs- tai paalusäätiöitä on tarkoitus rakentaa voimakkailla maaperäalueilla, sokea alue voidaan jättää huomiotta. On tärkeää kiinnittää huomiota kuivatusjärjestelmään. Saatavilla voi olla kaksi vaihtoehtoa:

 • sisäinen viemäröinti;
 • ulkona järjestetty viemäri, jossa viemäriputket, jotka tyhjenevät vettä sadevesiin tai talon tahrojen taakse;
 • ulkoinen organisoimaton tyhjennys.

Jälkimmäisessä tapauksessa on ehdottoman tärkeää asentaa vesitiivis pinnoite paikkoihin, joissa vesi virtaa maahan. Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa ei tarvita lisätapahtumia.

Sokean alueen tyypit ja muotoilu

Sokean alueen oikea rakenne voidaan valmistaa monista materiaaleista. Käytettäessä jokaista tyyppiä on tärkeää noudattaa kerrosten ja tekniikan järjestystä.

Sokeiden alueiden tyypit ja niiden suunnittelu

Tyyppiset sokea alueet:

 • savi;
 • Luonnonkivi;
 • keraaminen tiili;
 • betoni;
 • asfaltti;
 • päällystyslaatat;
 • PVP-kalvo.

Lisätiedot jokaisesta, ottaen huomioon ominaisuudet ja mallit.

Savirakentaminen

Clay on todistettu materiaali, jota rakennuttajat eivät ole käyttäneet edes satoja, vaan tuhansia vuosia. Termi "savi linna" on yleinen rakentajien keskuudessa. Tämän materiaalin etuja ovat:

 • edullisia - raaka-aineiden tuottamiseen teosten ei voi ostaa, ja löytää itsesi (jos rakennustyömaalla on hyvä savea, raaka-aine löytyy kuoppaan, joka kyynel aikana perustuksien rakentaminen, se vähentää kustannuksia paitsi ostaa, mutta myös kuljetus);
 • korkea suojelun taso;
 • laitteen yksinkertaisuus.

Sokean alueen rakenne on seuraava (kaikki kerrokset esitetään alhaalta ylöspäin):

 • tiivistetty pohjamaali;
 • vedenpoisto- ja tasoitustaso (murskattu kivi, sora tai karkea hiekka), joka on kerrostettu kerroksittain kerrallaan, paksuus 30-50 cm;
 • savi kerros 100-150 mm paksu;
 • kivet upotetaan saviin vahvistamiseksi;
 • top koristeellinen kerros (kiviä, kivet).

Sokean alueen ja säätiön välille tarvitaan vedenpitävä kerros. Kivi- tai kiven päällystys ei ainoastaan ​​tuo koristeellisia vaikutuksia, mutta ei salli saviä hämärtyä off-season aikana. Näin varmistetaan talon puhtaus ja mahdollisuus käyttää sokea alue jalkakäytävänä.

Tuotanto kappaleista

Tähän luokkaan kuuluvat tiilet, laatat, mukulakivet. Valmis muotoilu on melko luotettava vedenpitävässä Palenissa. Samalla ulkonäkö sallii koristella rakennuksen julkisivua ja tehdä melko harvinaisia ​​arkkitehtonisia ratkaisuja. On mukava käydä tällaisella polulla milloin tahansa vuoden aikana.

Rakennemallien rakentaminen

Tiivistetyn maakerroksen luotettavuuden lisäämiseksi aikaansaadaan savilukko, joka säilyttää kosteuden, vaikka se kulkeutuu materiaalin läpi.

Tällaisten materiaalien lisäetuja ovat se, että jos pääsy myrskyviemäreihin ja vedenpoistoon tarvitaan, sokea alue voidaan helposti purkaa. Kun osien tarkastus tai korjaus on tehty, osat on asennettu vain vanhalle paikalleen.

Betoni ja asfaltti

Tämä malli voisi nähdä kaikki. Betoni ja asfaltti - yleiset rakennusaineet rakennusten, hallinnollisten ja julkisten rakennusten rakentamisessa. Elementin kustannukset ovat melko alhaiset, työn voi tehdä myös ei-ammattilainen, perehtynyt tekniikkaan.

Betoni sokea alue

Mutta on monia haittoja, joiden vuoksi on parempi valita toinen materiaali omaan asuntoosi:

 • epäedullinen ulkonäkö ja puutteellinen valinta tekstuurin tai värin mukaan;
 • todennäköisyys halkeilua ajan myötä;
 • tarve odottaa betonin kaatamisen jälkeistä aikaa rakentaa voimaa (normaaleissa olosuhteissa prosessi kestää 4 viikkoa, jos lämpötila jäätymisvaiheessa laskee alle +20 astetta, arvioitu aika nousee);
 • tarve tuottaa muottipesää, johon seos kaadetaan (lisämaksut laudan ostamiselle ja työn valmistumiseen liittyvän työn intensiteetin lisäys).
Asfalttibetonipäällystyslaite

Mutta tällainen muotoilu on erittäin houkutteleva hinta, joten se ei luovu asemastaan ​​massarakenteessa. Tarjoaa tarvittavan vedenpitävyyden, kun se noudattaa valutekniikkaa.

PVP-kalvo

Moderni vedenpitävä pinnoite. Asennuksen tekniikka poikkeaa muista vaihtoehdoista.

Jos kaikki edellä esitetyt menetelmät vedeneristyskaistaleiden toteuttamiseksi pitkin rakennuksen kehää pitkin on tehty kestävistä materiaaleista ja ne voivat toimia sivuseinäksi, PVP-kalvoja käytetään vain kosteuden poistamiseksi.

Materiaali ei sovi pinnalle, vaan hiekkakerroksessa tiivistetyn maaperän yli. Koko elementtipiira sijaitsee maan alla, ja täyttö on tehty päälle ja nurmikko istutetaan. Tätä näkemystä voidaan kutsua säätiön näkymättömäksi avustajaksi.

Menetelmän haitat ovat mm. Ilman jalkakäytävää talon ympärillä ja materiaalin suhteellisen korkeat kustannukset. Soveltuu, jos haluat varmistaa korkean vedenpitävyyden, mutta ei ole tarpeen varmistaa kulkua rakennuksen kehällä, koska nurmikko tässä tapauksessa pääsee talon hyvin seinille.

RuFundament.ru

Kaikki säätiöistä

Mikä on sokea alue talon ympärillä?

Säätiön sokea alue on kaistale, joka on valmistettu vedenpitävästä rakennusmateriaalista, joka sijaitsee rakennuksen kellarikerroksen varrella.

Sokean alueen valmistus talon ympärillä alkaa rakennuksen viimeisessä vaiheessa. Ja jos suunnitelmissa on myös sen seoksen osa, joka on seisova, koriste-kipsillä tai laattoilla, sinun on ensin suoritettava kaikki viimeistelytoimet

Kylmäkaudella ei missään tapauksessa ole sokea aluetta. Rakennusaineena käytetään useimmin seuraavia vaihtoehtoja:

 • asfaltti;
 • koriste-laatat;
 • kivi jalkakäytävä;
 • betoni.

Sokean alueen rakentamiseen käytetään useimmin betonia. Tämä johtuu siitä, että tämä rakennusmateriaali on erittäin vahva ja sillä on alhainen kilpailukykyinen hinta.

Miksi sokea alue on tarpeen

Jos haluat vastata kysymykseen, miksi sokea alue on tarpeen talon ympärillä, sinun on lueteltava kaikki toiminnot, joita se suorittaa:

Koristeellinen toiminto

Talon ympärillä olevan sokean alueen läsnäolo, jonka pinta on peitetty yhdellä tai muulla viimeistelyaineella, on rakennetun rakennuksen todellinen koriste ja antaa sille täydellisen ja esteettisen ulkonäön.

Lämmöneristysfunktio

Tämä voi tuntua kyseenalaiselta jollekin, mutta sokean alueen läsnäolo talon perustuksen ympärillä vähentää huomattavasti rakennuksen pohjan jäädyttämistä.

Suojatoiminto

Sokean alueen läsnäolo kellarin ympärillä estää pohjaveden ja sulaveden kosketuksen pohjan kanssa, mikä estää sen asteittaisen tuhoutumisen.

Estä maaperän turvotus

Talon ympärillä oleva laadullinen sokea alue estää talon talon muuttumisen, minkä seurauksena rakennuksen eheys ei häiriinny.

Toinen vakuuttava argumentti suojarakenteen läsnäolon puolesta talon ympärillä on se, että tämä rakenne tarjoaa rakennuksen pohjan luotettavan suojan rakennuksen lähellä kasvaneiden puiden juurtajärjestelmältä.

Edellä esitetyn huomioon ottaen, jotta pystytetty sokea alue täyttäisi kaikki sille asetetut tehtävät, seuraavat pakolliset ehdot on täytettävä:

 • rakenteen leveyden tulisi olla suurempi kuin kehyksen reunuksen leveys keskimäärin 20 cm;
 • päällysteen on oltava koko rakenteen ympärysmitan ympäri;
 • suorittaa sokea alue olisi pieni kulma (noin puolitoista astetta);

Jos on tarpeen lisätä säätiön suojaa kosteudelta, talon ympärillä olevan sokean alueen leveyttä on lisättävä.

Sokean alueen tekniset ominaisuudet

Kun tajusit, miksi sokea alue on tarpeen, on aika kiinnittää huomiota joihinkin teknisiin piirteisiin, jotka on suunniteltu suojelemaan säätiötä.

Ensinnäkin tällä rakenteella on kaksi päärakennetta:

Taustalla olevan kerroksen pääasiallinen tehtävä on muodostaa kiinteä ja tiheä pohja. Sen pinta voi olla joko kulma tai tasainen. Tämän rakenteellisen kerroksen valmistuksessa käytetään useimmin käytettyjä rakennusmateriaaleja, kuten murskattua kiveä, hiekkaa tai pientä murtoainetta. Sokean alueen pohjan paksuuden tulisi olla noin 20 cm. Joissakin tapauksissa talon ympärillä oleva maa käsitellään myös kemikaaleilla, jotka estävät puiden juurien kasvun, mikä voi johtaa säätiön tuhoamiseen.

Laatu sokea alue tekee sen itse

Tietyllä rakennuskokemuksella on täysin hyväksyttävää tehdä omalla kädellä sokea alue talon ympärille, mistä tarvitaan seuraavia työkaluja ja rakennusmateriaaleja:

 • lapio;
 • rakennusliina;
 • vahvistava verkko;
 • kateaine (tai muu vedeneristysmateriaali);
 • aluksella;
 • rautatie;
 • hiekka;
 • sepeli
 • savi;
 • kemikaalit (herbisidit).

Ennen kuin aloitat, sinun on tehtävä alueelle huolellinen merkintä. Tulevien teosten koko kehä poistuu maapohjan yläkerroksesta. Jos betonirakenteen rakentaminen on suunniteltu, maaperän poiston syvyyden tulisi olla vähintään 25 cm. Maaperä on käsiteltävä herbisidillä ennen kaikkea kasvien kasvun estämiseksi tulevaisuudessa.

Sitten on tarpeen pystyttää muotti laitureista ja asettaa savi valmiiksi puristetulle maaperälle. Saviin asetetaan kerros hiekkaa (noin 10 cm riittää). Hiekka on tiivistettävä huolellisesti. Tämä on suositeltavaa käyttää vettä, jotta kerros olisi tiheämpi. Tuloksena olevasta tyynystä sijoitetaan noin 7 cm: n raunio. Ylhäältä laittaa vahvistusverkko. Sen ansiosta rakenne pystyy kestämään suuria kuormituksia sekä jännityksissä että puristuksessa.

Sellaisessa paikassa, jossa säätiön sokea alue on kosketuspiste alustalla, on välttämätöntä tehdä muodonmuutos sauma. Sen läsnäolo on pakollista, koska sen avulla pystyt menestyksekkäästi välttämään kellarin muodonmuutoksen siinä tapauksessa, että pystytetty rakenne kutistuu. Laajennusliitoksen leveyden tulisi vaihdella välillä 1 - 1,5 cm. Samanaikaisesti liitoksen paikka täytetään usealla kerroksella mastista, bitumista tai kateaineista. Sokea alue kaadetaan betonilla, huolellisesti tasaamalla pinta.

Betoni on ajoittain kostutettava vedellä, ei anna sen kuivua, kunnes se kovettuu kokonaan.

Mikä sokea alue on tarpeen

Kaikki rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa käytettävät sokea alueet periaatteessa selviytyvät niille osoitetuista tehtävistä. Ero on yksinomaan ajoituksessa. Kestävyyteen johtavat monoliittiset rakenteet. Niiden käyttöikä on periaatteessa verrattavissa rakennuksen käyttöikään. Tällaisella sokea-alueella on kuitenkin yksi suuri haitta - niiden rakentaminen on kallis ja erittäin työvoimavaltainen prosessi. Sama koskee asfalttirakenteita. Käytäntö osoittaa selvästi, että niiden pääasiallinen sidontatarve on kustannustehokas käytön kannalta yksinomaan laajamittaisten tienrakennustöiden suorittamisessa.

Tilanne on jossain määrin erilainen sementti-nestemäisellä pinnoitteella. Se on suhteellisen edullinen eikä ole aikaa vievää. Tämän päällysteen haitta on se, että sitä voidaan käyttää yksinomaan stabiileilla maaperäalueilla, mutta ei missään tapauksessa kelautumisessa. Lisäksi emme saa unohtaa, että kaikki kovat pinnoitteet eivät eroa toisistaan. Ainoa tilanne, jossa jäykkä päällyste on välttämättä valittava, kun lämmitetty rakenne on pystytetty. Kuten käytännössä käy ilmi, on hyödytöntä ryhtyä pehmeiden ja puolijäykkäisten rakenteiden säätelyyn.

Mitä pehmeisiin päällysteisiin sokeille alueille, ne ovat uskomattoman yksinkertaisia ​​ja edullisia. Mutta kun valitaan vaihtoehto tämän vaihtoehdon hyväksi, on syytä muistaa, että tämä kattavuus kestää enintään 7 vuotta, minkä jälkeen se on tarpeen korvata. Mutta voit käyttää pehmeitä pinnoitteita missä tahansa ilmasto-olosuhteissa ja kaikilla maaperillä. Useimmiten tämän vaihtoehdon valinta perustuu tilanteeseen, jossa varojen puute edellyttää jonkinlaista väliaikaista ratkaisua.

Sokea alue talon ympärillä - miten?

Jotkut uskovat, että kosteutta kestävän sokean alueen, esimerkiksi betonista, toteuttaminen ohjaa tehokkaasti sadeveden seinältä. Toiset väittävät, että tämä elementti on rakennettu yksinomaan esteettisistä syistä, ja se suorittaa kapeiden "jalkakäytävien" toiminnon julkisivuun nähden.

Kolmas suosittu mielipide - sokeiden alueen tärkein tehtävä on pitää talon puhtaana, koska se auttaa välttämään saastumista sateessa.

Joten, miten yksinkertainen sokea alue ympärillä talon kivi, laatta ja muut materiaalit, mitä etsiä, miten valmistella säätiö ja mitä materiaaleja valita - tätä käsitellään artikkelissa.

Sokea alue talon ympärillä - miten ja mitä se on?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, kuinka sadevesi vaikuttaa rakennuksen ulkoseinään. Sateen aikana vesi imeytyy maaperään (nurmikon tai läpäisevän kaistaleen ympärillä, jossa on raunio, laatta tai muu materiaali). Osa vedestä imeytyy pohjaveden tasolle. Kuitenkin osa siitä kohoaa maaperän kapillaareihin ja haihtuu pinnalta, jota joskus kutsutaan maaperän "itsekuivaukseksi". Vedenpitävästä sokea alueesta, esimerkiksi betonista, saattaa jatkuvasti kostea maaperä näkyä suoraan talon alle, joka on kosketuksissa pohjan seinämiin. Käytännössä tämä vaikuttaa haitallisesti säätiön seinämiin, kosteus voi tunkeutua rakennukseen, edistää sienten esiintymistä, varsinkin jos talossa on kellari.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä - video

Diffuusion kalvon membraanit

Monet asiantuntijat ovat viime vuosina suositelleet eristää pohjat vedeneristyskalvolla. Diffuusiokuoren kalvot mahdollistavat seinien "hengittämisen" ja parantavat veden tehokkaamman veden muodostumista (putkijärjestelmän rakenteensa kautta). Tämä pätee vain silloin, kun vedellä on paikka, jonka läpi se kulkeutuu haihtumaan. Jos laitetaan kalvokalvo vedenpitävän sokean alueen alle, se ei tee työtä.

Tässä tapauksessa sokea alue on oltava läpäisevä, esimerkiksi koristekivestä tai laattoista, jotka on asetettu hiekka-, sora- tai sora-alueelle (ei ole mahdollista käyttää betoni- tai sementti-hiekkakiviä). Myös sokea alue rajalla, esimerkiksi betonivanteella tai muovirenkaalla, on tehtävä.

Sokean alueen toiminnot

Useimpien asiantuntijoiden mukaan sokea alue kotona tekee kaksi päätoimintoa:

 1. Ensinnäkin sen avulla voit jättää julkisivun puhtaana, koska sadevesi roiskuu, kimpataan laattoja tai kiveä, mikä aiheuttaa mutaista roiskua seinille.
 2. Toinen toiminto - parantaa rakennuksen esteettisyyttä (tietenkin tämä on jo jokaisen meistä maku).

Tämä ei ole ainoa mahdollinen sovellus. Tämä rakennuselementti voi toimia myös ylimääräisenä polut talon ympärille sekä tukea portaita tai rakennustelineitä julkisivujen ylläpitämiseksi tai ikkunoiden puhdistamiseksi. Joka vuosi se tulee entistä tärkeämmäksi, koska mekaaninen ilmanvaihto on yleistynyt, jossa talossa on usein avaamattomia ikkunoita. Tällöin ainoa pääsy niihin on rakennuksen ulkoseinä.

Kuinka valita sokea leveys?

Jotta sokea alue pystyy suorittamaan nämä toiminnot, se ei voi olla liian kapea. Kuitenkin leveys 40-60 cm käytetään useimmin, se riittää suorittamaan päätehtävän, mutta se ei toimi mihinkään edellä luetelluista lisätoiminnoista. Leveys 80 - 90 cm tekee sokea alueet suhteellisen mukavaksi. Kaksi ihmistä kulkee tämän leveyden kasvaessa vähintään 120: een, mutta paremmin 150 cm: iin. "Talon kävellä" -toiminnolla käytännössä sillä ei ole paljon käytännön käyttöä, koska on paljon helpompi liikkua suoraan rakennetuilla reiteillä puutarhassa kuin julkisivun kapeilla jalkakäytävillä.

On syytä muistaa, että rakennukset, jotka ovat liian lähellä seinää, johtavat rakennuksen sisäänkäynnin kulkuun, johtavat merkittävästi julkisivun pilaantumiseen. Samasta syystä sinun ei pidä liittää sokea aluetta pääviestintälinjan ryhmään. Jos tilaa on riittävästi, on parempi erottaa se kapealla viheralueella jalkakäytävältä. Tämä parantaa huomattavasti käytettävyyttä ja auttaa ylläpitämään puhtautta.

Lopuksi sokea alue sovitetaan valitun kaakeli- tai kiviformaatin moduuliin. Esimerkiksi olemme päättäneet käyttää 18,2 x 18,2 cm: n laattoja - silloin ei ole järkevää luoda 70 cm leveää nauhaa, koska se vähentää lähes kaikkia elementtejä ja lisää merkittävästi työ- ja jätemaksuja. Sen sijaan on parempi valita 55 cm (18,2 × 3), 73 cm (18,2 × 4) tai 91 cm (18,2 × 5). Tämä vähentää jätteen määrää lähes nollaan (levyn elementit asetetaan kokonaan tai leikataan puoliksi). Samasta syystä valitaan trapetsiolevy tai muut epätasaiset muodot, on parempi sijoittaa ne julkisivuun.

Kuinka tehdä sokean alueen talon ympärille laatta tai kivi?

Tiedämme jo, miten valita sokea alueen muoto ja mitä toimintoja sen pitäisi vastata. Siksi ainoa kysymys - kuinka tehdä sokea alue? Tämä ei ole erityisen vaikeaa, koska se ei ole rakenteellisesti erilainen kuin muut kalliot tai päällystyslaatat.

Paras valinta on päällystyslaatan tai kiven päällystys, se voi olla koristekivi, kiviä tai suosittuja päällystyslaatat. Suunnittelun päätehtävä on suojata julkisivulta likaa ja likaa sekä suojata pohja kosteudelta.

Suosituimpia ovat kivipuut luonnonkivi, sora ja päällystyslaatat.

Työ alkaa kaivosta (on tärkeää poistaa kaikki humus, joka on melko yksinkertainen), sitten perustus tehdään, tasoittaa tyyny ja pinnan laatta tai kivi. On kuitenkin joitain lisäehtoja.

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että suunnitellun nauhan taso on alapinnan pystysuoran eristyksen yläreunan alapuolella. Muussa tapauksessa rakennuksen seinät voivat märätä. Jotta lumi suojautuu, on suositeltavaa suorittaa pystysuora eristys vähintään 30 cm: n päähän keskilistan yläpuolella.

Toinen tärkeä näkökohta on bias. Sen on toimitettava kuivatus rakennuksesta. Normaaleissa olosuhteissa kaltevuuden tulee olla 2%. Tämä merkitsee 2 cm: n korkeuseroa 1 m: n nauhalle. On myös tärkeää, että reunan yläreuna ei ulotu laattojen yläpuolelle. Sen on oltava tasainen sen alareunan kanssa.

Kuva Sokea näyte

 1. Rakennuksen ulkoseinä.
 2. Sokea alue.
 3. Laatta, kivi.
 4. Ground.
 5. Rakennuksen pystysuora eriste.
 6. Sand-vuodevaatteet.
 7. Täytteen täyttö kallistuksella.
 8. Rakennuksen pohja.

Miten sokea alue kivi talon ympärillä?

Tämä muotoilu on erittäin yksinkertainen toteutuksessa eikä vaadi tarkkaa korkeuseroa. Tämä johtuu siitä, että vesi tunkeutuu nopeasti kiven kerroksen läpi maaperään. Mikä on paras tapa tehdä sokea alue koriste-kivitalon ympärillä? Yläkerros voidaan tehdä koristekivillä tai karkealla soralla. Suurin esteettinen ratkaisu on valkoinen kivi, mutta samaan aikaan se voi nopeasti likaantua.

Suosittelemme, että päällyskerroksen paksuus on noin 15 cm. Kivet tulisi levittää tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 10-15 cm. Tämä ratkaisu varmistaa sadeveden nopean tunkeutumisen maahan ja substraatin nopea kuivaus.

Rakenne on suljettava betoni- tai graniittisillan avulla. Rajojen puute johtaa nopeasti puutarhojen "leviämiseen". Kaikki nurmikkoon kuuluvat kivet voivat vahingoittaa ruohonleikkuria.

Sora- ja kiviraidoille asenna reunus niin, että se työntyy noin 2 cm korkeammalle kivien tasolle. Näin suojataan sokea alue putoamiselta kiviltä tai soraa ruoho. Samaan aikaan sinun on varmistettava, että nurmikon takana on myös noin 2 cm: n alapuolella, mikä estää lian levittämisen kivikerroksessa.

Jotta vyötärö pysyisi vakaina ja keskilinjan jatkuva leveys monta vuotta, on syytä vahvistaa sitä betonin kanssa tai rakentaa tukea. Lisäksi tämä muotoilu antaa mahdollisuuden jatkaa työskentelyä puutarhassa suoraan talon lähellä (esimerkiksi kaivaa kaivantoa tai kaapelin asentamista jne.) Vahingoittamatta sitä.

Seinämaalaus, jossa päällystyslaatat ja graniitti

Laattoja on paljon helpompi säilyttää hyvässä kunnossa kuin kivirakentaminen. Kivien tapauksessa muutaman vuoden kuluttua on usein tarpeen korvata yläkerros (noin 5 cm) uusilla, puhtailla kivillä haluamassasi värissä (useimmiten nämä ovat valkoisia kiviä). Samanaikaisesti ei pidä unohtaa, että betonin tai sementin / hiekkaseoksen käyttäminen ei ole toivottavaa, koska tämä estää veden liikkumisen ja veden haihtumisen.

Voit käyttää kattojen sohva-alueita 4-6 cm: n paksuilla laatoilla tai graniitilla. Ei ole tarvetta käyttää 8 cm: n tiilikiviä, koska ei ole liikennettä tai muita äärimmäisiä vaikutuksia.

Laatoituksen ja hiekan alla voit geotekstilöitä. Tällaisen rakenteen luomisen kustannukset riippuvat pääasiassa sen yläkerroksen materiaalista.

Levyjä asetetaan tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 15 cm. Lisäksi voit sijoittaa noin 10-15 cm: n hiekkakiviyhdistelmää ja sitten ohutta 5 cm: n paksuista hiekkakerrosta, jonka jälkeen vain kiviraudat tai päällystyslaatat. Lue lisää artikkelistamme - miten päällystyslaatat asetetaan hiekkaan.

Toiminnallisuuden kannalta molemmat ratkaisut ovat samankaltaisia. Siksi on parempi tehdä päätös pääasiassa rahoituskysymysten kannalta, sillä kullakin alueella hiekka- ja hiekkakiviseoksista aiheutuvat kustannukset ovat erilaiset, samoin kuin näiden materiaalien läsnäolo rakennusmarkkinoilla.

Jos kyseessä on päällystyslaatta, on tärkeää säilyttää sokean alueen oikeat korkeudet nurmikolle. On suositeltavaa, että tämä ero on 1-2% tai jopa 2-4%, mikä tarkoittaa, että nauhan leveys on 0,5 m - tasoero on 1-2 cm. Korkeuseroa ei voida kallistaa rakennuksen seinämään, jotta vesi ei kestä seinät ja pohjat (vesi tunkeutuu paljon hitaammin laattojen väliseen kuiluun kuin kivireittien kautta).

Laatoitettaessa on erittäin tärkeää tiivistää hiekkakerroksen perusteellinen kerros, koska jos hiekkaa ei tiivisty, laatta asetetaan epätasaisesti. Jos sokea alue on valmistettu koristeellisesta kivestä, hiekan varovaista tiivistymistä ei tarvita (vain pieni pintapinta on pakollinen).

Laattojen on välttämättä rajoitettava sivulle. Betoniraudan tapauksessa on suositeltavaa olla hieman matalampi kuin laatta (0,5-1 cm), mikä parantaa sadeveden virtausta nurmikolle.

Raja betonista, graniitista tai muovista?

Kivirakenteisen kivirakenteen tapauksessa 6 tai 4 senttimetrin paksuinen betonipintainen jalkakäytävä on paras ratkaisu. Graniittiversio on myös saatavana. Kierroslaattojen tapauksessa voit käyttää betoni- ja muoviraudoitusta myös laattojen päällystämiseen.

Geotekstiilien sijoittaminen talon sokean alueen rakentamiseen

Geotekstiilien sijoittaminen hiekkaan (eli ns. Läpäiseviin agrofibreseihin) rajoittaa rikkaruohojen ja muun kasvillisuuden kasvua. On kuitenkin tärkeää, että kangas on läpäisevä vesi molemmissa suunnissa (ylhäältä ja alhaalta). Tässä paikassa ei saa olla ilmatiiviitä eristäviä kalvoja.

Geotekstiilit voidaan sijoittaa talon sokean alueen koko pituudelle, ja seuraavien kaistaleiden päällekkäisyys on noin 30-50 cm. Tämä materiaali ei rajoita täysin kasvillisuuden kasvua, vaan vähentää merkittävästi tämän ilmiön laajuutta. Käytännössä tämä yksinkertaistaa rakenteen hyvän ulkonäön ylläpitämistä.

Ulkosuunnittelu

Voit parantaa ulkonäköä elementtien välissä päällystyslaatat tai kivi, voit merkitä valaistus, monipuolistaa muotoilu kukkapenkkien ja muiden puutarhojen koristeet.

Estetiikan osalta väri on ensiarvoisen tärkeä. On muistettava, että talon ympärillä oleva sokea alue ei ole kaikkein tärkein osa koko, joten sen ei pitäisi hallita ympäristöä. Se olisi yhdenmukaistettava julkisivun kanssa, mutta sen pitäisi sulautua siihen, koska se voi pilata rakennuksen mittasuhteet. Jos meillä ei ole paljon kokemusta värien valinnasta, ja pelkäämme kokeita, "hieman turvallisempi" väri on hieman tummempi kuin talon julkisivu. Se on myös hyvä, jos se on valmistettu materiaalista ja väreistä, jotka soveltuvat puutarhojen polkuihin talon ympärillä.

Talon rakentaminen on vaikea prosessi. Se koostuu useista perusvaiheista, joista useimmat ovat ilmeisiä ja tarpeellisia. Mutta on muutamia asioita, jotka voidaan jättää huomiotta, mutta jos näin tehdään, ne parantavat merkittävästi rakennuksen esteettisyyttä ja mukavuutta. Näihin kuuluu sokea alue talon ympärillä. Ensinnäkin se suojaa julkisivuosuuden alaosasta likaa ja myös varmistaa talon esteettisen erottumisen puutarhasta. Jotta rakennuksen arkkitehtuuria voidaan täydentää eikä heikentää, on tärkeää harkita huolellisesti mallia ja valita sopiva materiaali.