Laite ja koko sokea alue talon ympärillä

Yksi talon tärkeimmistä elementeistä on perusta, joka tukee seiniä, rakennuksen vääristymiä ja tärinää. Säätiön pitkäikäisyyden vuoksi on välttämätöntä suojata se haitallisilta ympäristötekijöiltä jalkakäytävällä.

 • sateen ja sulatetun veden kulkeutuminen kellarista viemäriin;
 • maaperän suojelu säätiön alapuolella jäätymiseltä;
 • houkutteleva ulkoasu.

Sokea alue on asennettava mahdollisimman pian katonrakennuksen päätyttyä, siitä hetkestä suurin määrä vettä alkaa virrata säätöön. Se on asennettava ennen talvikauden alkamista sulatusveden jäätymisen estämiseksi pohjan lähellä, mikä heikentää koko rakennuksen voimaa. Ennen rakentamista on harkittava laitetta ja sokean alueen kokoa talon ympärillä.

Talon sokea alue

Sokean alueen rakennetta on kaksi pakollista osaa:

 • pohjakerros (alla);
 • päällystekerros (yläosa).

Vedenkestävyys ja veden hävittäminen ovat tärkeimmät perusteet pinnoitteen valinnalle. Päällystysaineina käytetään useimmin betonia, pieniä kiviä, asfaltti-, savipinta- ja päällystyslaatat. Päällysteen paksuus on noin 5-10 cm ja riippuu käytetyn materiaalin tyypistä.

On mahdollista käyttää yhdistelmää pinnoitteesta ja alapuolisesta kerroksesta, esimerkiksi saven sekoittamisesta hiekalla tai rauniolla.

Sokean alueen tekniikka sisältää useita tärkeitä kohtia:

 1. Seinän ja sokean alueen väliin on jätettävä 1-2 cm: n rako, joka on täynnä polystyreenivaahtoa tai kvartsihiekkaa. Muussa tapauksessa päällysteen sumentuminen voi tapahtua, mikä voi vaurioittaa kellarijalusta.
 2. On tarpeen luoda kaltevuus veden poistamiseksi rakennuksesta. Se muodostetaan maadoittamalla maata tai pinnoittamalla.
 3. Materiaalien valinta vaikuttaa kellarikerroksen korkeuteen. Valitessaan murskattua kiveä tai soraa sen korkeuden tulisi olla vähintään 30 cm, kun käytät betonia tai päällystyslaatat - yli puolet metriä.
 4. Laitetta säätelee GESN, kun käytetään pinnoitetta jalankulkualueena, jota kutsutaan asfalttipäällysteenä, joka on määritelty asetuksissa. Standardit osoittavat myös materiaalin kustannukset ja työnkulut.
 5. Sokean alueen vähimmäisleveys on osoitettu: maaperälle, joka on altis kutistumiselle, se on vähintään 2 metriä kiinteällä maaperällä - 1 m.

Ja tässä on artikkeli puutalon perustamisesta.

Tärkeimmät rakenteet

Käytetystä materiaalista riippuen luetellaan alla.

Betonipäällyste

Pinta takaa sokean alueen vedenpitävyyden. Tämä menetelmä on yleisimpi suorituksen ja käytettävyyden vuoksi.

Muotoiluominaisuudet:

 1. On välttämätöntä asettaa alhaisempi alla oleva savikerros (15 cm) ja hiekka (8 cm), joilla on vaimennusrooli.
 2. Kylmän sään säröiden estämiseksi ennen betonin asettamista on välttämätöntä aikaansaada laajennusliitokset. Tee tämä aseta joka 3 metrin pituinen ohjauskisko, joka sijaitsee lautan yli, jonka yläosassa on oltava sementtilaasti. Niitä ohjataan betonimassan kohdistamisella.
 3. Märkä kerros peitetään sementillä useille lähestymistavoille, sitten tasoitetaan.
 4. On suositeltavaa lisätä elämää teräsbetonilla. Levitä teräsverkkoa.

Pehmeä sokea alue

Sen edut - kaunis ulkonäkö, kyky suorittaa jalkakäytävän toiminnot.

Muotoiluominaisuudet:

 1. Alemman savikerroksen (15 cm), sen tamping ja tasoitus on tarpeen. On tärkeää, että kerroksessa ei ole hiekkaa, muuten koko rakenteen turvotus on suuri.
 2. Savi kerroksen päälle määrätään vedenpitävä kalvo. Tärkeä huomautus - älä käytä kattopaperia.
 3. Hiekkakerroksen asettaminen (5 cm).
 4. Geotekstiilit ulkonevat ylhäältä, jonka ominaispiirre on kosteuden siirtyminen, kun taas tyhjennysosien ja hiekan välissä ei ole mahdollisuutta täyttää tyhjää.
 5. Asettamalla 12-15 cm: n kerrosraivaa, joka suorittaa vedenpoiston toiminnot, vesi kulkee sen läpi vedeneristyskerrokseen ja sitten tyhjenee pois rakennuksesta.
 6. Geotekstiilien toisen kerroksen asettaminen.
 7. Toisen kerroksen täyttö (5 cm).
 8. Erityinen pinnoite, joka on kestävä lämpötilalle ja kosteudelle, jolla on kaunis ulkonäkö.

Taivekartongin (päällystekivet) sokea alue

Sokea alue on houkutteleva ulkonäkö, se voi toimia jalankulkuväylänä.

edut:

 • vastustus kylmältä ja kuumuudelta;
 • erilaisia ​​laattojen muotoja;
 • suuri valikoima värejä;
 • kyky yhdistää eri värejä ja muotoja luomaan ornamentti.

Muotoiluominaisuudet:

 1. Aseta savi kerros (noin 10 cm).
 2. Se on peitetty vedeneristysmateriaalilla, joka on kiinnitetty seinään metallisella nauhalla.
 3. Aseta hiekkakerros (15 cm).
 4. Hiekkakerros peitetään laatat.
 5. Laattojen väliset raot ovat täynnä hiekkaa.

Taivutusalustat

Etuna on kuluneiden kohteiden yksinkertainen korvaaminen. Betonipohjan päälle valmistetut levyt. Maaperän alustavan valmistelun prosessi ei poiketa edellä esitetystä.

On eri kokoisia neliöitä ja suorakaiteen muotoisia levyjä. Materiaalityypin mukaan levyt on jaettu teräsbetoniin ja kiviin. Pintoihin voi olla koristeita, kohoumia, jotka toimivat sisustuksena.

Särmäinen alue raunioista

Helpoin sokea alue. Sitä käytetään pohjaveden korkeisiin tasoihin ja tarvittaessa veden poistoon rakennuksen ympärille. Murskattu kivi voidaan korvata kiviä, laajennettua savea, soraa. Geotekstiilejä levitetään puristetulle maaperälle ja siihen kaadetaan noin 10 cm paksuinen murskattua kiviä.

Tässä artikkelissa kerrotaan talon sisäänkäyntiovista.

Sokean alueen rakentaminen

SNiP: n mukaan talon ympärillä olevan sokean alueen leveyden on oltava vähintään 30 cm: n katon ulkonema ja vähintään 60 cm. On otettava huomioon, onko sokea tehtävä lisätoimintoja, esimerkiksi jalankulkureitti. Tällöin leveyttä suositellaan tekemään vähintään metrin helpottamaan ihmisten kulkeutumista. On myös harkittava maaperätyyppiä. Maaperän leviämisen tulisi olla yli 90 cm.

Sokean alueen paksuus riippuu sen valmistukseen käytetyn materiaalin tyypistä. Keskimäärin syvyys, johon on syytä mennä syvälle on 25-30 cm.

Sokean alueen kaltevuuskulman on oltava vähintään 1,5-2% leveydestä. Tämän arvon ei pitäisi olla pienempi, veden virtaus heikkenee ja pysähtyy lähellä perustetta, mikä johtaa sen tuhoamiseen. Kulma riippuu myös peittoalueen tyypistä. Soraa ja kiveä varten suositellaan 5-10% betonia ja asfalttia pinnoitettaviksi - 3-5%.

Sokean alueen ympärysmitta on sijoitettava kouruun. Se voidaan tehdä konkreettisella syvennyksellä tai puoliputken muodossa, joka istutetaan betonipohjalle.

Paikoissa, joissa sokea alue on yhdistetty seinään, on suositeltavaa jättää laajennusliitäntä. Sauman leveys on noin 1-2 cm. Sauma voidaan tiivistää hiekalla, bitumilla tai kahdella kerroksella kateaineita, mikä on edullista. Seinää ei voida yhdistää sokean alueen pinnalla, mikä voi vahingoittaa vuorausmateriaalia.

Betonista, josta pohja on tehty, on suuri lämmönjohtavuus. Jos kellarista tai kellarista on saatavana, on suositeltavaa lämmittää sokea alue esimerkiksi ekstrudoitu polystyreeni vaahto (EPS). Eristetty sokea alue vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä, mikä vähentää lämmityskustannuksia kylmäkauden aikana.

Ennen minkäänlaisen sokean alueen asettamista on välttämätöntä poistaa kasvillisuuden suojus huolellisesti työalueelta. Kasvillisuus vähentää maaperän tampingin laatua, säilyttää kosteuden ja saattaa ajan myötä vahingoittaa rakennetta.

Sokea alue suojaa talon perustan suojaamalla sitä kosteudelta. Se on kuitenkin usein osa koko pihan sisustusta. Sokean alueen materiaalien valinnassa olisi huomioitava paitsi toiminnalliset piirteet, myös yhteensopivuus alueen suunnittelun elementtien kanssa: päällystyslaatat, ajotieltä, aidan ja talon sisustus.

Ja sitten esivalmistettujen nauhojen perustuksista.

Tässä http://ru-house.net/stroitelstvo/fundament/ löydät monia informatiivisia artikkeleita kodin perusta.

talo sokea alue snip enir teknologian hinta

Sokea alue talon ympärillä - miten?

Jotkut uskovat, että kosteutta kestävän sokean alueen, esimerkiksi betonista, toteuttaminen ohjaa tehokkaasti sadeveden seinältä. Toiset väittävät, että tämä elementti on rakennettu yksinomaan esteettisistä syistä, ja se suorittaa kapeiden "jalkakäytävien" toiminnon julkisivuun nähden.

Kolmas suosittu mielipide - sokeiden alueen tärkein tehtävä on pitää talon puhtaana, koska se auttaa välttämään saastumista sateessa.

Joten, miten yksinkertainen sokea alue ympärillä talon kivi, laatta ja muut materiaalit, mitä etsiä, miten valmistella säätiö ja mitä materiaaleja valita - tätä käsitellään artikkelissa.

Sokea alue talon ympärillä - miten ja mitä se on?

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, kuinka sadevesi vaikuttaa rakennuksen ulkoseinään. Sateen aikana vesi imeytyy maaperään (nurmikon tai läpäisevän kaistaleen ympärillä, jossa on raunio, laatta tai muu materiaali). Osa vedestä imeytyy pohjaveden tasolle. Kuitenkin osa siitä kohoaa maaperän kapillaareihin ja haihtuu pinnalta, jota joskus kutsutaan maaperän "itsekuivaukseksi". Vedenpitävästä sokea alueesta, esimerkiksi betonista, saattaa jatkuvasti kostea maaperä näkyä suoraan talon alle, joka on kosketuksissa pohjan seinämiin. Käytännössä tämä vaikuttaa haitallisesti säätiön seinämiin, kosteus voi tunkeutua rakennukseen, edistää sienten esiintymistä, varsinkin jos talossa on kellari.

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä - video

Diffuusion kalvon membraanit

Monet asiantuntijat ovat viime vuosina suositelleet eristää pohjat vedeneristyskalvolla. Diffuusiokuoren kalvot mahdollistavat seinien "hengittämisen" ja parantavat veden tehokkaamman veden muodostumista (putkijärjestelmän rakenteensa kautta). Tämä pätee vain silloin, kun vedellä on paikka, jonka läpi se kulkeutuu haihtumaan. Jos laitetaan kalvokalvo vedenpitävän sokean alueen alle, se ei tee työtä.

Tässä tapauksessa sokea alue on oltava läpäisevä, esimerkiksi koristekivestä tai laattoista, jotka on asetettu hiekka-, sora- tai sora-alueelle (ei ole mahdollista käyttää betoni- tai sementti-hiekkakiviä). Myös sokea alue rajalla, esimerkiksi betonivanteella tai muovirenkaalla, on tehtävä.

Sokean alueen toiminnot

Useimpien asiantuntijoiden mukaan sokea alue kotona tekee kaksi päätoimintoa:

 1. Ensinnäkin sen avulla voit jättää julkisivun puhtaana, koska sadevesi roiskuu, kimpataan laattoja tai kiveä, mikä aiheuttaa mutaista roiskua seinille.
 2. Toinen toiminto - parantaa rakennuksen esteettisyyttä (tietenkin tämä on jo jokaisen meistä maku).

Tämä ei ole ainoa mahdollinen sovellus. Tämä rakennuselementti voi toimia myös ylimääräisenä polut talon ympärille sekä tukea portaita tai rakennustelineitä julkisivujen ylläpitämiseksi tai ikkunoiden puhdistamiseksi. Joka vuosi se tulee entistä tärkeämmäksi, koska mekaaninen ilmanvaihto on yleistynyt, jossa talossa on usein avaamattomia ikkunoita. Tällöin ainoa pääsy niihin on rakennuksen ulkoseinä.

Kuinka valita sokea leveys?

Jotta sokea alue pystyy suorittamaan nämä toiminnot, se ei voi olla liian kapea. Kuitenkin leveys 40-60 cm käytetään useimmin, se riittää suorittamaan päätehtävän, mutta se ei toimi mihinkään edellä luetelluista lisätoiminnoista. Leveys 80 - 90 cm tekee sokea alueet suhteellisen mukavaksi. Kaksi ihmistä kulkee tämän leveyden kasvaessa vähintään 120: een, mutta paremmin 150 cm: iin. "Talon kävellä" -toiminnolla käytännössä sillä ei ole paljon käytännön käyttöä, koska on paljon helpompi liikkua suoraan rakennetuilla reiteillä puutarhassa kuin julkisivun kapeilla jalkakäytävillä.

On syytä muistaa, että rakennukset, jotka ovat liian lähellä seinää, johtavat rakennuksen sisäänkäynnin kulkuun, johtavat merkittävästi julkisivun pilaantumiseen. Samasta syystä sinun ei pidä liittää sokea aluetta pääviestintälinjan ryhmään. Jos tilaa on riittävästi, on parempi erottaa se kapealla viheralueella jalkakäytävältä. Tämä parantaa huomattavasti käytettävyyttä ja auttaa ylläpitämään puhtautta.

Lopuksi sokea alue sovitetaan valitun kaakeli- tai kiviformaatin moduuliin. Esimerkiksi olemme päättäneet käyttää 18,2 x 18,2 cm: n laattoja - silloin ei ole järkevää luoda 70 cm leveää nauhaa, koska se vähentää lähes kaikkia elementtejä ja lisää merkittävästi työ- ja jätemaksuja. Sen sijaan on parempi valita 55 cm (18,2 × 3), 73 cm (18,2 × 4) tai 91 cm (18,2 × 5). Tämä vähentää jätteen määrää lähes nollaan (levyn elementit asetetaan kokonaan tai leikataan puoliksi). Samasta syystä valitaan trapetsiolevy tai muut epätasaiset muodot, on parempi sijoittaa ne julkisivuun.

Kuinka tehdä sokean alueen talon ympärille laatta tai kivi?

Tiedämme jo, miten valita sokea alueen muoto ja mitä toimintoja sen pitäisi vastata. Siksi ainoa kysymys - kuinka tehdä sokea alue? Tämä ei ole erityisen vaikeaa, koska se ei ole rakenteellisesti erilainen kuin muut kalliot tai päällystyslaatat.

Paras valinta on päällystyslaatan tai kiven päällystys, se voi olla koristekivi, kiviä tai suosittuja päällystyslaatat. Suunnittelun päätehtävä on suojata julkisivulta likaa ja likaa sekä suojata pohja kosteudelta.

Suosituimpia ovat kivipuut luonnonkivi, sora ja päällystyslaatat.

Työ alkaa kaivosta (on tärkeää poistaa kaikki humus, joka on melko yksinkertainen), sitten perustus tehdään, tasoittaa tyyny ja pinnan laatta tai kivi. On kuitenkin joitain lisäehtoja.

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että suunnitellun nauhan taso on alapinnan pystysuoran eristyksen yläreunan alapuolella. Muussa tapauksessa rakennuksen seinät voivat märätä. Jotta lumi suojautuu, on suositeltavaa suorittaa pystysuora eristys vähintään 30 cm: n päähän keskilistan yläpuolella.

Toinen tärkeä näkökohta on bias. Sen on toimitettava kuivatus rakennuksesta. Normaaleissa olosuhteissa kaltevuuden tulee olla 2%. Tämä merkitsee 2 cm: n korkeuseroa 1 m: n nauhalle. On myös tärkeää, että reunan yläreuna ei ulotu laattojen yläpuolelle. Sen on oltava tasainen sen alareunan kanssa.

Kuva Sokea näyte

 1. Rakennuksen ulkoseinä.
 2. Sokea alue.
 3. Laatta, kivi.
 4. Ground.
 5. Rakennuksen pystysuora eriste.
 6. Sand-vuodevaatteet.
 7. Täytteen täyttö kallistuksella.
 8. Rakennuksen pohja.

Miten sokea alue kivi talon ympärillä?

Tämä muotoilu on erittäin yksinkertainen toteutuksessa eikä vaadi tarkkaa korkeuseroa. Tämä johtuu siitä, että vesi tunkeutuu nopeasti kiven kerroksen läpi maaperään. Mikä on paras tapa tehdä sokea alue koriste-kivitalon ympärillä? Yläkerros voidaan tehdä koristekivillä tai karkealla soralla. Suurin esteettinen ratkaisu on valkoinen kivi, mutta samaan aikaan se voi nopeasti likaantua.

Suosittelemme, että päällyskerroksen paksuus on noin 15 cm. Kivet tulisi levittää tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 10-15 cm. Tämä ratkaisu varmistaa sadeveden nopean tunkeutumisen maahan ja substraatin nopea kuivaus.

Rakenne on suljettava betoni- tai graniittisillan avulla. Rajojen puute johtaa nopeasti puutarhojen "leviämiseen". Kaikki nurmikkoon kuuluvat kivet voivat vahingoittaa ruohonleikkuria.

Sora- ja kiviraidoille asenna reunus niin, että se työntyy noin 2 cm korkeammalle kivien tasolle. Näin suojataan sokea alue putoamiselta kiviltä tai soraa ruoho. Samaan aikaan sinun on varmistettava, että nurmikon takana on myös noin 2 cm: n alapuolella, mikä estää lian levittämisen kivikerroksessa.

Jotta vyötärö pysyisi vakaina ja keskilinjan jatkuva leveys monta vuotta, on syytä vahvistaa sitä betonin kanssa tai rakentaa tukea. Lisäksi tämä muotoilu antaa mahdollisuuden jatkaa työskentelyä puutarhassa suoraan talon lähellä (esimerkiksi kaivaa kaivantoa tai kaapelin asentamista jne.) Vahingoittamatta sitä.

Seinämaalaus, jossa päällystyslaatat ja graniitti

Laattoja on paljon helpompi säilyttää hyvässä kunnossa kuin kivirakentaminen. Kivien tapauksessa muutaman vuoden kuluttua on usein tarpeen korvata yläkerros (noin 5 cm) uusilla, puhtailla kivillä haluamassasi värissä (useimmiten nämä ovat valkoisia kiviä). Samanaikaisesti ei pidä unohtaa, että betonin tai sementin / hiekkaseoksen käyttäminen ei ole toivottavaa, koska tämä estää veden liikkumisen ja veden haihtumisen.

Voit käyttää kattojen sohva-alueita 4-6 cm: n paksuilla laatoilla tai graniitilla. Ei ole tarvetta käyttää 8 cm: n tiilikiviä, koska ei ole liikennettä tai muita äärimmäisiä vaikutuksia.

Laatoituksen ja hiekan alla voit geotekstilöitä. Tällaisen rakenteen luomisen kustannukset riippuvat pääasiassa sen yläkerroksen materiaalista.

Levyjä asetetaan tasaiselle hiekkakerrokselle, jonka paksuus on noin 15 cm. Lisäksi voit sijoittaa noin 10-15 cm: n hiekkakiviyhdistelmää ja sitten ohutta 5 cm: n paksuista hiekkakerrosta, jonka jälkeen vain kiviraudat tai päällystyslaatat. Lue lisää artikkelistamme - miten päällystyslaatat asetetaan hiekkaan.

Toiminnallisuuden kannalta molemmat ratkaisut ovat samankaltaisia. Siksi on parempi tehdä päätös pääasiassa rahoituskysymysten kannalta, sillä kullakin alueella hiekka- ja hiekkakiviseoksista aiheutuvat kustannukset ovat erilaiset, samoin kuin näiden materiaalien läsnäolo rakennusmarkkinoilla.

Jos kyseessä on päällystyslaatta, on tärkeää säilyttää sokean alueen oikeat korkeudet nurmikolle. On suositeltavaa, että tämä ero on 1-2% tai jopa 2-4%, mikä tarkoittaa, että nauhan leveys on 0,5 m - tasoero on 1-2 cm. Korkeuseroa ei voida kallistaa rakennuksen seinämään, jotta vesi ei kestä seinät ja pohjat (vesi tunkeutuu paljon hitaammin laattojen väliseen kuiluun kuin kivireittien kautta).

Laatoitettaessa on erittäin tärkeää tiivistää hiekkakerroksen perusteellinen kerros, koska jos hiekkaa ei tiivisty, laatta asetetaan epätasaisesti. Jos sokea alue on valmistettu koristeellisesta kivestä, hiekan varovaista tiivistymistä ei tarvita (vain pieni pintapinta on pakollinen).

Laattojen on välttämättä rajoitettava sivulle. Betoniraudan tapauksessa on suositeltavaa olla hieman matalampi kuin laatta (0,5-1 cm), mikä parantaa sadeveden virtausta nurmikolle.

Raja betonista, graniitista tai muovista?

Kivirakenteisen kivirakenteen tapauksessa 6 tai 4 senttimetrin paksuinen betonipintainen jalkakäytävä on paras ratkaisu. Graniittiversio on myös saatavana. Kierroslaattojen tapauksessa voit käyttää betoni- ja muoviraudoitusta myös laattojen päällystämiseen.

Geotekstiilien sijoittaminen talon sokean alueen rakentamiseen

Geotekstiilien sijoittaminen hiekkaan (eli ns. Läpäiseviin agrofibreseihin) rajoittaa rikkaruohojen ja muun kasvillisuuden kasvua. On kuitenkin tärkeää, että kangas on läpäisevä vesi molemmissa suunnissa (ylhäältä ja alhaalta). Tässä paikassa ei saa olla ilmatiiviitä eristäviä kalvoja.

Geotekstiilit voidaan sijoittaa talon sokean alueen koko pituudelle, ja seuraavien kaistaleiden päällekkäisyys on noin 30-50 cm. Tämä materiaali ei rajoita täysin kasvillisuuden kasvua, vaan vähentää merkittävästi tämän ilmiön laajuutta. Käytännössä tämä yksinkertaistaa rakenteen hyvän ulkonäön ylläpitämistä.

Ulkosuunnittelu

Voit parantaa ulkonäköä elementtien välissä päällystyslaatat tai kivi, voit merkitä valaistus, monipuolistaa muotoilu kukkapenkkien ja muiden puutarhojen koristeet.

Estetiikan osalta väri on ensiarvoisen tärkeä. On muistettava, että talon ympärillä oleva sokea alue ei ole kaikkein tärkein osa koko, joten sen ei pitäisi hallita ympäristöä. Se olisi yhdenmukaistettava julkisivun kanssa, mutta sen pitäisi sulautua siihen, koska se voi pilata rakennuksen mittasuhteet. Jos meillä ei ole paljon kokemusta värien valinnasta, ja pelkäämme kokeita, "hieman turvallisempi" väri on hieman tummempi kuin talon julkisivu. Se on myös hyvä, jos se on valmistettu materiaalista ja väreistä, jotka soveltuvat puutarhojen polkuihin talon ympärillä.

Talon rakentaminen on vaikea prosessi. Se koostuu useista perusvaiheista, joista useimmat ovat ilmeisiä ja tarpeellisia. Mutta on muutamia asioita, jotka voidaan jättää huomiotta, mutta jos näin tehdään, ne parantavat merkittävästi rakennuksen esteettisyyttä ja mukavuutta. Näihin kuuluu sokea alue talon ympärillä. Ensinnäkin se suojaa julkisivuosuuden alaosasta likaa ja myös varmistaa talon esteettisen erottumisen puutarhasta. Jotta rakennuksen arkkitehtuuria voidaan täydentää eikä heikentää, on tärkeää harkita huolellisesti mallia ja valita sopiva materiaali.

Talon ympärillä oleva sokea alue on oikea laitetekniikka, parametrit ja laskelmat

Geologisten ominaisuuksien vuoksi talo on alttiina ulkoisille tekijöille paitsi ilmakehästä myös maaperästä. Talon ympärillä oleva sokea laite on yksi monimutkaisen suojelun vaiheista, mikä suojaa rakennusta luonnon ilmiöiltä (sade, sula, pohjavesi). Katto- ja viemäröintijärjestelmä suojaa seinät ja talon itse vedestä, mutta sedimentit virtaavat maahan rakennuksen lähellä ja tuhoavat säätiön. Mikä on sokea alue? Miksi tarvitset säätiön sokean alueen, mikä on sen tarkoitus ja miten se tehdään itse?

Mikä on sokea alue kotona

Sokea alue on katto talon kehällä, joka on suunniteltu suojaamaan säätiötä, kellarista ja kellarista vettä. Se on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, jonka pohjalla on kaltevuus.

Miksi tarvitsemme sokean alueen talon ympärille (toiminto):

 • hydro-barrier - rakennuksen perustuksen suoja kosteudelta. Ensinnäkin sadevesi ja sula vesi ohjataan pois pohjasta sokean alueen avulla. Lisäksi sokean alueen läsnäolo antaa lämmöneristysominaisuudet perustukselle;
 • mukavuus - sokea alue voidaan käyttää kävelytie talon ympärillä. Leveä sokea alue voi olla perustana levähdysalueen tai terassin järjestämiseksi talon lähellä. Oikean kuormituksen laskemisen avulla on mahdollista järjestää auton tai sen pysäköintialueet sokea pitkin;
 • Estetiikka - sivuston ja lähialueiden suunnittelu, mikä antaa täydellisen rakenteen.
 • sokea alue vakauttaa ilmakaasujärjestelmän pohjan ympäröivässä maaperässä. Maaperän koostumus sisältää aina happea, joka on välttämätön kasvien kasvulle ja maaperä-mikro-organismin elintärkeän aktiivisuuden kannalta. Suuret tuholaiset myös luovat kulkuteitä ilman sisäänpääsyn maaperään;
 • poistaa mahdollisuuden vahingoittaa säätiötä maaperän pakkasen talteenoton vuoksi. Se johtuu siitä, että kylmäkauden aikana maaperässä pakastettu vesi lisää tilavuuttaan. Maaperän turvotus sinänsä ei aiheuta uhkaa, mutta se luo merkittävän lateraalisen kuormituksen talon perustalle, mikä voi johtaa talon perustan vääristymiseen, mikä lopulta johtaa sen seisomaan rakennuksen tuhoamiseen. Näin sokea alueen laite mahdollistaa tasaisemman kuormituksen jakamisen.

Tyypit sokea alue talon ympärillä

Kun otetaan huomioon, että sokea alueen toiminta-ajan on oltava yhtä suuri kuin itse rakenteen toiminta-aika, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennettavan materiaalin valintaan.

Käytännössä on olemassa useita lähestymistapoja sokea alueen valmistukseen, mutta yleensä se luokitellaan joko kova tai pehmeä.

1. Betoni sokea alue

Sokea betonialue on valtaosassa tapauksista. Betoni - luotettava, ajan testattu ja useampi kuin yksi sukupolvi käyttäjämateriaalia. Käytännössä jokaisella ihmisellä on käsitys siitä, miten tehdä konkreettisia päällysteitä. Ja tuntemalla sen täyttymykset, voi tehdä työtä omilla käsillään.

Laite on betonirakenne

2. Asfalttipäällyste

Sitä käytetään suuremmassa määrin monikerroksisten rakennusten perustan suojelemiseksi. Tämä johtuu kahdesta tekijästä. Ensinnäkin puristusmateriaalin monimutkaisuus (vaatii paljon työtä). Toiseksi, jotta asfaltti pysyisi valukelpoisessa kunnossa, sen lämpötilan pitäisi olla noin 120 astetta. Hyväksy, on vaikea tehdä sokea asfalttialue ilman erikoislaitteita. Kolmanneksi asfaltti kuumennettaessa aiheuttaa haitallisia epäpuhtauksia, ja siksi hyvin harvat käyttäjät ovat valmiita korvaamaan maatilan puhtaan ilman tyypillisellä kaupunkien tuoksulla.

Asfalttipäällyste

3. Kattotiilet

Se kuuluu luokkaan kova, koska laatta asetetaan konkreettiseen ratkaisuun. Koska verhousmateriaali käytti klinkkerilevyjä, se vastusti ulkoisia vaikutteita. Tämä sokea alue selviää hyvin toiminnoistaan, mutta klinkkerilevyn kustannukset ovat korkeat. Siksi sen analogiset betonipäällystyslaatat yleistyivät.

Keraamisten laattojen jalkakäytävälaite Klinkkerilevyjen jalkakäytävä

4. Sokea alue päällystyslaatikoista (päällystyskivet)

Suhteellisen uusi suunta laitteen suojaamaan säätä veden altistumiselta. Riippumatta materiaalin uutteesta (tai aikaisemmin, koska se on kivitystuen prototyyppi - halvempi analogi), asettamalla päällystyslaatat omiin käsiisi ei aiheuta erityisiä vaikeuksia.

Jalkakäytäväpäällyste Jalkakäytäväjalkakäytävä

5. Soran (murskatun) tai luonnonkiven sokea alue

Soraaukko (mukulakivi, roski kivi) ei ole tullut suosittua useista syistä: murtumisen monimutkaisuus, liikkuvuuden haitat, tarve korjata pinnoitetta jatkuvasti (se voi heikentää järjestäytynyttä vedenpoistoa), rikkaruohojen itävyyden mahdollisuutta. Sokea alue kivi on hyvä vaihtoehto, mutta monimutkaisempi asennus ja korkeat kustannukset verrattuna laatta.

Sora-alue sora (raunio) Sokea kivialue (mukulakivi)

6. Piilotettu sokea alue talon ympärillä

Tässä tapauksessa etumateriaali on maaperä, jolla voit kasvattaa ruohoa, kukkia, tehdä kukkapenkkeja. Piilotetun tyyppinen sokea alue toteutetaan yleisen periaatteen mukaisesti: maan yläkerros poistetaan, vedeneristyskerros, hiekkakerros ja rauniot peitetään. Ero on se, että kakun pää on peitetty geotekstiilillä tai PVP-kalvolla, jonka päälle maa kaadetaan. Ei ole toivottavaa käydä piilotettua sokea aluetta pitkin, on olemassa vaara vahingoittaa profiilikalvoa ja pyyhkiä ruoho. Mutta oikein toteutettu, se toimii uskollisesti pitkään.

Piilotettu sokea alue, jossa on nurmikko.

Minkälainen jalkakäytävä on parempi - laattoista tai betonista

Jokaisella tällaisella sokea-alueella on omat edut, haitat ja rakenteiden ominaisuudet. Tilastojen ja katsausten mukaan nykyisin suosituimpia (useimmin käytettyjä) sokeita alueita, jotka on täytetty betonilla ja laatoitettu. Siksi on oikein harkita artikkelin sisällä, mikä on parempaa, konkreettisia tai päällystyslaatat sokeille alueille?

Monet päälliköt ja käyttäjät kysyvät tästä kysymyksestä. Käytännön käyttökokemus osoittaa laatan tehokkuuden. Edut ovat seuraavat:

 • kyky luoda kiinteä, kestävä ja vakaa sokea alue. Samaan aikaan betonirakenteen eheyden varmistaminen on paljon vaikeampaa kuin kaakeloitu;
 • ylläpitoa. Laatta voidaan purkaa kokonaan tai osittain. Niinpä sokea alueen korjaaminen tai munivien viestien korjausmenetelmä yksinkertaistuu huomattavasti. Betonin tapauksessa on tarpeen tuhota osa sokea alueesta, hävittää betonijakeet ja palauttaa sen jälkeen uudelleen sen palauttamiseksi. Poista laatan uppoaminen tai korvaa viallisen elementin laatat sokea alue ei ole vaikea eikä vie paljon aikaa. Ja mikä tärkeintä, laatta voidaan käyttää uudelleen;
 • luotettavuutta. Laatoitettu sokea alue poistaa veden hyvin, koska suuri määrä saumoja. Tämä viittaa siihen, ettei se ole epämuodostunut veden talteenoton tai jäätymisen seurauksena. Vettä, joka on jäätynyt betonirakenteen pinnalle, voi aiheuttaa materiaalin paikallista halkeilua. Aluksi nämä halkeamat eivät ole uhka, mutta jokainen myöhempi tulva aiheuttaa halkeaman laajentumisen ja sokean alueen romahtamiseen.

  Toinen vivahde - sokean alueen risteyksen paikka taloon. Kuten tiedetään, sokea alue ei saisi muodostaa yhtä rakennetta perustuksista (ei pitäisi olla yhteydessä siihen). Maaperän liike, jäädytys- / sulatusjaksot johtavat väistämättä tällaisen kytkimen murtumiseen. Asettelu laatat helpompi tarjota tarvittava tekninen kuilu. Lisäksi betonin tuhoutuminen esiintyy useimmiten sen risteyksen sijasta säätiöön tai kellariin (sokea alue lähtee);

 • kellarieristys Maanpäällystyslaattojen tekniikka mahdollistaa useiden kerrosten järjestämisen, sis. saven käyttö ja eristysmahdollisuus. Eristetty pohjakerros on pohjakerroksen, kellarikerroksen, lisäsuoja, joka vähentää lämpöhäviötä ja johtaa lopulta talon lämmitykseen säästöihin;
 • lasketaan korkin korkeus. Jos kovaa kaihtotilaa (betonista valmistettu), alustan vähimmäiskorkeuden on oltava vähintään 500 mm. Pehmeällä (laatta, mukulakivi, sora, luonnonkivi) 300 mm korkeus riittää. Tämä vähentää laitteen peruskustannuksia.
 • työn suorituskyvyn yksinkertaisuus, lujittavan kehyksen puute, jätteiden vähyys, työn vähäinen pölyisyys;
 • pohjaan lisätyn vedenpitävä sokea alue. Betonipäällyste suojaa pohjaa vain pintaveden (sateen tai sulatetun veden) vaikutuksesta, savi-hydraulinen lukko, joka on valmistettu muodostamalla tyynymallin päällystyslaattoille, auttaa suojaamaan pohjan pohjavedestä;
 • enemmän esteettisiä, verrattuna betonirakenteeseen, ulkonäköön. Erilaisia ​​muotoiluvaihtoehtoja, malleja, kokoja ja värejä voit luoda ainutlaatuisen sokea alueen.

Suurin etu, joka johti betonin käyttämiseen sokean alueen materiaalina, on edullinen. Päällystyslautojen ja materiaalien hankinta sen asennukselle maksaa enemmän, vaikka asennat omat kädet.

Yksityisen talon sokean alueen kustannukset

Jotta emme ole perusteettomia, esitämme lyhyen vertailevan kuvauksen, ts. ilmoitamme taulukossa sementti- ja päällystyslautojen sokea. Kaikki hinnat vuonna 2015, likimääräiset, esitetään tarkistettavaksi budjetoinnin suuntaviivoina.

Sokea alue talon ympärillä: askel askeleelta opetusta siitä, miten oikea paikka nykyaikaiseen rakentamiseen (100 kuvaa)

Koko talonrakennus on tärkeä, se sisältää monia yksityiskohtia, jotka luovat eheyttä ja täyttävät tehtävänsä. Nyt puhumme henkilökohtaisen asumisen rakentamisen loppuvaiheesta. Suurin osa siinä on suojapäällysteen asianmukaisen asennuksen yhteydessä.

Jos se laaditaan laadullisesti, niin säätiö yhdessä maan kanssa saa riittävän suojan, mikä mahdollistaa elävän tilan käytön pitkään aikaan. Sokea alue muodostaa kodin käyttömukavuuden kosteudensuojan muodostumisen, joka ilman sitä voi vuotaa pohjalle ja vahingoittaa sen vakautta.

Tämän takia on erittäin tärkeää tietää, miten sokea alue ympärillä talon ympärillä, jotta se voi toimia monien vuosien ajan. Sen roolia pidetään tärkeänä, koska kosteus voi merkittävästi heikentää perustan ja johtaa minkä tahansa rakenteen tuhoamiseen.

Tällaisen viimeistelyn arvo kasvaa, kun käytetään matalaa pohjaa rakennukselle. Vesi voi vahingoittaa sitä entistä nopeammin ja saavuttaa pohjan nopeammin, mutta korkealaatuisen sokea-alueen avulla mahdoton ja talo pysyy vahvana.

Jos joku jostain syystä razmoknet, rakenne alkaa laskea huomattavasti. Jos pohjan jalka syvä upotetaan, hän tarvitsee myös esteen veden tunkeutumiselle. Se on asennettava joka tapauksessa riippumatta pohjan luotettavuudesta, maaperätyypistä ja muista siihen liittyvistä olosuhteista.

Tutustu luotettaviin näkemyksiin talon ympärillä olevasta sokea alueesta, jonka ammattilaiset ovat tehneet eri hankkeisiin. He esittävät erilaisia ​​lähestymistapoja polttoprosessiin, sopivia arkkitehtien ja suunnittelijoiden ajatuksiin, ottaen huomioon talon valitut tyylit.

Yhteenveto artikkelista:

Miksi lisätä sen projektiin kotona?

On tärkeää muistaa, että oikea sokea alue auttaa suojaamaan rakennusta vakavilta ongelmilta omistajien toiminnan aikana. Ensimmäinen asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on valita sopiva materiaali asentamistasi varten. Jotta ominaisuudet olisivat mahdollisimman hyödyllisiä, sinun on valittava alueesi muodostavien laattojen oikea leveys.

Asiantuntijat eivät suosittele sen rajoittamista. Jos se osoittautuu enemmän, niin se on parempi kuin vähemmän tilaa sijoittelulle. Vesi haihtuu sen pinnalta tai pystyy imeytymään maapallon kaukaiseen etäisyyteen kellarista vahingoittamatta sitä.

Tärkeää: On suositeltavaa peittää rakennuksen sokea alue vähintään 80 cm etäisyydeltä. Muussa tapauksessa se voi olla hyödytöntä. Ja älä unohda tällaisen päällysteen koristeellisia mahdollisuuksia. Se voidaan liittää koko suunnitteluun.

Se on erilainen tarkoitus, sitä käytetään talon kävelytie. Se on satoi ja siellä on paljon kosteutta, ja se auttaa pääsemään maaseudun osaan mukavissa olosuhteissa. Tämä on erittäin tärkeä asia, koska on suositeltavaa ottaa tämä osa projektia vakavasti ja tehdä mieleen sokea alue riittävän suuren koon perusteella.

Jos se on liian kapea, sinun täytyy liikkua sivusuunnassa pitkin sitä, mikä ei ole erityisen miellyttävää hauskaa asukkaille. Asiantuntijat uskovat sen olevan kooltaan 1,2-1,5 metriä leveä. Tämä avaa kaiken sen toiminnallisuuden ja varmistaa veden riittävän eristämisen vesihäiriöistä.

Mikä laite on?

On tärkeää ottaa huomioon kaltevuuden läsnäolo veden suuntaamiseksi seiniltä, ​​eikä niiden alle. Rakentajat laskivat, että optimaalinen kulma on 50-100 mm 1 metrin leveydelle. Mutta liikkuminen sen suhteen ei ole kovin kätevä, joten sinun on tehtävä valinta - luotettava suoja tai parannettu ohjattavuus.

Kompromissin koko on 15-20 mm 1 metrin leveydelle. Joten vesi virtaa pienemmällä nopeudella, mutta jokainen voi helposti päästä päällysteen yli.

Päättää, on tärkeää ymmärtää kaikki vivahteet ja tehdä sopiva sokea alue ympäri taloa kaikille perheenjäsenille. Tämä auttaa estämään tämän oleellisen tuotteen uudelleenrakentamisen, joka muodostaa kaupungin ulkopuolelle asumisen oikeat ominaisuudet.

Lisäksi on syytä noudattaa kehittyneitä pitkän aikavälin toimintaedellytyksiä:

 • Leveyttä ei voida tehdä pienemmäksi kuin ulkoneman koko katolla, koska vesi virtaa kauemmas siitä, ja tämä vähentää hyödyllisiä ominaisuuksiaan nollaan;
 • Sitä ei saa keskeyttää, vaan se on tehtävä talon ympärillä.

Mitä sen luomiseen tarvitaan?

Käänny ammattilaisille ja näe, miten he tekevät kaiken lyhyessä ajassa. Tai tee se omat ponnistelut. Toisessa tapauksessa sinun on löydettävä oikeat materiaalit. Saatavilla on erilaisia ​​muunnoksia, mutta betonin sokea alue tunnistetaan kaikkien suosittujen lajien yksinkertaisimmaksi ja laadullisemmaksi. Ei ole vaikeaa antaa millekään alueelle.

Aluksi puhdistetaan alue, jolla tarvittava pinta putoaa. Sitten käytetään armoria, sen tangot asetetaan ruudukon periaatteen mukaan. Niiden on oltava läpimitaltaan vähintään 6 mm riittävän toiminnallisuuden aikaansaamiseksi. Ne on helppo liittää käyttämällä melko irtotavarana olevaa neulontankoa.

On tullut aika asentaa muottien muoto pitkien puulautojen muodossa. Kaikki voidaan täyttää muotilla, sopivalla betonityypillä.

Prosessin oikein suorittamiseksi sinun on käytettävä useita työkaluja ja materiaaleja:

 • Lapiota tarvitaan kaivamaan reikää päätyöhön;
 • Hydraulinen taso auttaa luomaan saman asennuskulman koko talon alueella;
 • Kottikärryt tarjoavat jätteen yksinkertaistetun poistamisen ja tarvittavan raakamäärien toimittamisen;
 • Manuaalinen kiristys on tarpeen tasaisten epätasaisuuksien tasoittamiseksi.
 • Vedeneristys varmistaa suunnittelun luotettavuuden;
 • Eristys takaa sokean alueen kestävyyden.
 • Murskattu kivi vahvistaa sitä ja tekee siitä monoliittisen;
 • Savi sitoo kaikki osat yhteen;
 • 10 x 10 solun perusteella vahvistettu verkko voi korvata lujitustangot.

Tärkeimmät betonin käytöstä perustuvat työt

Se koostuu kahden kerroksen muodostamisesta - pentueesta ja kannesta. Selitämme nyt, miten täyttää sokea alue ilman komplikaatioita omilla kädillä, ottaen huomioon kaikki rakennusperiaatteet.

Pohja tai alustakerros auttaa muodostamaan tasaisen pinnan päällystystasolle, jota kutsutaan viimeistelyvaiheeksi. Ensimmäiselle tasolle on hiekkaa, raunioita ja savea. Ja edellä on tärkein betonirakenne.

Tämän koostumuksen kautta aikaansaadaan voimakas vesieste. Tiedetään, että se kykenee tunkeutumaan hyvin syvään, mutta tässä tapauksessa sen on tyhjennettävä ja tehtävä toisella tavalla pois kellarista.

Mutta ennen tätä osaa on tarpeen poistaa maaperä syvyyteen noin 20-30 cm ympärysmitan ympäri taloa. Sitten aloitamme tukipohjan pienentämisen niin, että se on valmis toiseen työhön. Jos kasvien juuret löytyvät, ne voidaan jättää yksin eikä poistaa.

Mutta niiden kasvun estämiseksi on suositeltavaa hoitaa kaikki versot herbisidien avulla. Jos ne kasvavat, ne varmasti vahingoittavat sokea aluetta.

Meillä on irrotettava muotti, jossa on puiset lankut. Me muodostamme savi-kerroksen ja peitämme sen hiekalla noin 10 cm: llä. Hiekka on tiivistettävä räystämällä. Sitten hän kaada vähän vettä. Rohkenetusaika tulee, se asetetaan 6-8 cm kaivettuun pohjaan.

Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvistettua verkkoa tai lujittavaa sauvaa. Tällöin luodaan kompensoiva versio sauman pohjan ja sokean alueen pääosan välillä. Tämän hyvän hiekka- ja soraelementin, kateaineen, tiivisteen, valssivanteen vaahtomuoviin.

On aika täyttää perusmateriaali. Betonipäällyste ei ole vielä valmis, mutta se on jo toteuttamassa täydellistä muotoa. Ennen laastin kaatamista on tarpeen asettaa puulevyt 2 - 3 metrin välein. Ennen asennusta ne käsitellään märkäpinnoitteella.

On tärkeää seurata sijoituksen oikeaa kulmakerrointa. Ne auttavat luomaan oikean muodon. Sitten se tulee betoniin. On välttämätöntä käyttää laatutyyppiä, kuten M 250 tai M 300, joka sopii erilaisiin tienrakennustöihin.

Päällysteen vahvistamiseksi päästään sallimaan silitysmenetelmä käyttäen kuivaa tai märkää lähestymistapaa. Se koostuu lisäämästä toinen hieno kerros 2-3 mm kuivausbetoniin.

Ensimmäinen koostuu kuivasta betonista, joka on painettava kevyesti pääkerrokseen napauttamalla.

Märkä versio sisältää nestemäisen lasin, seulottun sementin ja veden liuoksen. 7 - 10 päivän kuluessa tuloksena oleva massa kovettuu. Nyt voit käyttää tuotetta.

Näemme, että koko prosessi on melko yksinkertainen, mutta vie paljon aikaa. On myös tärkeää ajatella riittävästi varoja sen täysimääräiseen täytäntöönpanoon. Sokean alueen täyttämisen kokonaiskustannukset voivat olla vaikuttavia, mutta riippuvat sen koosta ja laadusta.

Luonnollisesti sitä voidaan pienentää ja käyttää yksinkertaistettua asennusvaihtoehtoa, mikä säästää, mutta vaikuttaa laatuun ja kestävyyteen.

SNiP: n laiteholkki talon ympärillä


Rakennettaessa rakennusta kaikkien rakennus- ja ulkopintojen viimeistelyn jälkeen, on tehtävä sokea alue. Tämä pinnoite maan pinnalla rakenteen ympärillä suojaa pohjaa eroosion pinnalta sedimenttisestä ja sulavedestä, joka virtaa katosta ja muusta rakenteen yläpuolisesta osasta. Päällysteen muotoilu, leveys, korkeus ja kaltevuus määräytyvät tarkasti sääntelyasiakirjoilla (SP, SNiP ja GOST). Artikkelistamme opit vain, mitä sokea alue on, mutta lukemisen jälkeen pystyt tekemään sen kaikilla sääntöillä, riippuen rakennuskoodien ja SP: n normeista.

Konsepti ja ominaisuudet

Sinun ei pitäisi ajatella, että talon ympärillä oleva sokea laite kuljettaa vain esteettisiä toimintoja. Tämä on rakennuksen tärkeä rakenneosuus, jolla on jatkuva pinnoite koko rakennuksen ympärysmitta. Tämän tuotteen leveys normalisoidaan SNiP: llä merkinnällä 2.02.01-83.

Tärkeää: sokea alue on tehty sen jälkeen, kun koko talo on rakennettu ja ulkoisen viimeistely on valmis.

Yhteisyrityksen mukaisen sokean alueen laite on saatava päätökseen ennen kylmän sään alkamista. Tämän päällysteen suorittamiseksi rakennuksen ympärillä voit käyttää useita eri tyyppisiä materiaaleja, joita käytetään tiepalkkeihin GOST: n mukaan:

 • betoni on kaikkein helppokäyttöisin ja yleisin materiaali, jota käytetään usein yksittäisissä rakenteissa;
 • päällystyslaatat;
 • asfaltti.

Toinen sokea alue on nimeltään piilotettu. Tässä tapauksessa ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että vihreä nurmikko tai jalkakäytävä on talon vieressä. Mutta sen alapuolella, matalalla syvyydellä, tehdään piilotettu betonirakenne, joka suojaa talon pohjaa pahimmilta kuin pintapäällysteet.

Yhteisyrityksen mukaan pääasialliset toiminnot, joita tuote toimii asuin- tai teollisuusrakennuksen ympärillä, ovat seuraavat:

 1. Sokean alueen esteettinen rooli on kiistämätöntä, koska talon ympärillä olevan siistin nauhan ansiosta koko rakenne näyttää siistinä ja täydelliseltä.
 2. Tämän rakenteen tärkein rooli on suojeleva. Siksi SP: n, GOST: n ja SNiP: n perusparametrit ovat niin tiukasti standardoituja. Suojapinnoitteen ansiosta sulatetut ja sedimenttiset vedet eivät voi huuhdella maaperää talon alle ja joutua kosketuksiin rakennusten rakenteiden kanssa hävitettäessä niitä hitaasti. Lisäksi tuote suojaa säätiötä tuhoamiselta puiden juurijärjestelmästä.
 3. Sokea alueen laite auttaa pitämään lämmin kellarissa ja talossa. Tosiasia on, että sokean alueen alapuolella oleva maa ei jää syvälle pakkaseksi, ja siksi lämpö pysyy kellarissa, jolloin ensimmäisessä kerroksessa olevat lattiat eivät ole kylmiä.
 4. Yhteisyritys määrittelee sokea alueen suojatoiminnan kallion laajenemisesta. Jos maapallon ympärillä oleva maa ei jäätyy niin syvälle kuin aiemmin, niin pakkaskestävyys ei vaikuta säätiön maanalaisiin rakenteisiin.

Yleiset vaatimukset

Mikä on sokea alue, ajattelemme, puhutaan nyt vaatimuksista. Rakennuksen ympärillä olevan suojapinnoitteen valmistuksessa tulisi ohjata sääntelyasiakirjat (SP, SNiP ja GOST). Niissä on yleisiä vaatimuksia sokea alueen toteuttamiseksi:

 1. Tämän jatkuvan jatkuvan pinnoitteen tulisi kulkea pitkin koko rakennelman kehää.
 2. Sokean alueen leveys on ehdottomasti normalisoitu, ja sen on oltava vähintään 200 mm suurempi kuin katon ylitys.
 3. Lisäämällä tämän päällysteen leveyttä voit lisätä suojaustasoa. Optimaalinen leveys voidaan määrittää säännön sääntöjen (SP) sääntöjen mukaan.
 4. Päällyste on tehty rakennuksen kaltevuudella, jotta pintavesi poistuu rakennuksesta. SNiP normalisoi kaltevuuden.
 5. Suojuksen ja lainerin kellarissa talon on lämpötila rako 2 cm. Se ei painostaa päällysteen suunnittelu talo talvella. Jotta kosteus ei vuoda aukkoon, se täytetään tiivisteellä.

suunnittelu

GOSTin mukaan jokainen sokea alue sisältää kaksi rakenteellista kerrosta:

 • pohja, joka on valmistettu kerroksesta hiekkaa ja kerros soraa tai roskaa;
 • Levyjä päällystyslaatoista, betonista tai asfaltista.

Suojakerroksen korkeus riippuu käytetystä materiaalista ja voi olla noin 10-15 cm. Rakennuksen perustuksen suojan lisääminen kosteudesta sokean alueen alla on tehty savilukko.

Tärkeää: mikä tahansa sokea alue, olipa kyseessä betoni, asfalttibetoni tai laatoitettu rakenne, on oltava tiheä vedenpitävä rakenne.

Katteen leveys

Mukaan snip vähimmäisleveyteen sokeille - 1 m. Tarkemmin sanottuna tämä luku määritetään ottamalla huomioon maan vajoaminen ympäri taloa. Savi- maaperän sakkautumisaste voi olla erilainen. Tämä arvo voidaan määrittää vain laboratoriossa. Yleisesti ottaen SNiP: n mukaan kahden tyyppistä maaperää erotetaan niiden riippuvuudesta riippuen:

 • kiviä, joissa istutus on täysin poissa tai enintään 50 mm (maaperän samentuminen voi tapahtua vain ulkoisten vaikutusten vuoksi);
 • toisen tyyppisissä kiveissä sallitaan oman painonsa lasku (samaan aikaan myös ne vähenevät ulkoisista kuormituksista). Toisen tyyppisten kivien vetäminen on yli 50 mm.

Rodun sileydestä saatujen tietojen mukaan sokea alue valitaan:

 • Ensimmäisen tyypin maaperän osalta rakenteen ympäröimän leveyden on oltava vähintään 150 cm;
 • Toisessa tapauksessa kannen leveyden ei tulisi olla alle 2 m.

Tärkeää: Normaalilla kantavuudella varustetulle maaperälle rakennettaessa pinnoitteen vähimmäisleveys voi olla 0,8-1 m. On kuitenkin muistettava, että tämä arvo ylittää katon yli 20-30 cm.

Tämän suojapäällysteen korkeuden suhteen normit edellyttävät, että se nostetaan vähintään 50 mm: n nollapisteen yläpuolella. Rakennettaessa jalankulkualuetta, suunnittelulle asetetaan lisävaatimuksia lujuuden ja kokonaismittojen osalta.

puolueellisuus

Yhteisyrityksen mukaisen sokean alueen kaltevuuden on oltava rakenteeltaan vähintään 10 ppm. Toisin sanoen kaltevuus on 10 mm leveydeltä. Jotta pintavesi poistettaisiin tehokkaasti rakennuksesta, kaltevuus kasvaa 20-30 mm: iin leveydeltä.

Sokean alueen maksimaalinen kaltevuus on myös standardoitu. Sen ei pitäisi ylittää 100 mm: ä kohti. Liian suuri rinne aiheuttaa nopeasti virtaavien vesivirtojen hämärtää päällysteen ulkoreunaa ja aiheuttaa sen asteittaisen tuhoutumisen.

Joskus imukerrokset asetetaan päällysteen ulkoreunaa pitkin. Ne noudattavat sokean alueen muotoa tietyllä kaltevuudella, mikä auttaa siirtämään sedimenttistä ja sulaa vettä rakennuksen seinistä suoraan myrskyviemärijärjestelmään.

Betonipäällysteknologia

Koska yksityisessä rakentamisessa useimmiten talon suojaava päällyste on betonista, tarkastelemme yksityiskohtaisesti valmistusprosessia:

 1. Ensinnäkin, talon ympärillä oleva alue tulisi merkitä ja vasaraa kiinnitetyistä kiinnikkeistä tulevan peittoalueen kulmissa.
 2. Sitten rakennuksen ympäryksen ympärille poistetaan maaperä, jonka korkeus on 25 cm. Tämä syvyys on optimaalinen betonin päällystämiselle. Jos käytät muita materiaaleja, tämä arvo voi olla erilainen.
 3. Kasvien kasvun estämiseksi maaperä käsitellään herbisideillä.
 4. Edessä ojan reunaa asennamme laudat tai laudat.
 5. Ojan pohjalla olevan maaperän tulee olla hyvin tiivistetty. Asettamme sen yläpuolelle kerrosta savea suojaamaan maanalaisia ​​rakenteita kosteudelta.
 6. Tämän jälkeen tehdään hiekkakerros 10 cm korkea. Kostutamme hiekkaa vedellä ja ramilla.
 7. Sitten täyttö tehdään raunioista. Kerroksen korkeus on 60-70 mm.
 8. Jotta betoni kestää jännityksen ja puristuksen kuormituksia, asetamme vahvistusverkon.
 9. Sokean alueen kosketuspisteeseen pohjaan varustamme korvaava aukko. Tämä sauma tarvitaan suojaamaan muodonmuutosta siltä varalta, että jompikumpi rakenneosa kutistuu. Korvaushaaran leveys - 10-15 mm. Jotta kosteutta ei pääse saumaan, siihen asetetaan mastinen, bitumi tai useita kerroksia kateaineita.
 10. Siirry nyt betonin kaatamiseen. Pinnan tasoitus. Jotta betonia ei halkeilisi kylmällä säällä, on välttämätöntä tehdä laajennusliitoksia. Tällöin 2-3 metrin askel askeleelta asennetaan samalle tasolle betonipinnan kanssa. Tässä tapauksessa liuskat on asennettu tarvittavaan kaltevuuteen rakennuksen seinistä. Näin ne antavat sinulle mahdollisuuden hallita betonin kaatamista haluttuun kaltevuuteen.
 11. Ensimmäisen viikon aikana kovetusprosessin aikana betonipinta kostutetaan vedellä estääkseen sen kuivumisesta.

Myös sääntelyasiakirjoissa säännelty brändi frost vastus betoni. Näiden töiden suorittamiseen on mahdollista käyttää betonia alle 200 markkaa. Sokean kaltevuuden säätämiseksi valmistusprosessissa on käyttää tasoa tai tasoa.

Edellä kuvatun menetelmän lisäksi sokea alueen haluttu kaltevuus voidaan antaa seuraavasti:

 • Luo haluttu kaltevuus, kun täytät ensimmäisen hiekkakerroskerroksen ja rauniot. Tätä varten kaadetaan enemmän materiaalia rakennuksen seinien lähelle.
 • Aluksi nestemäinen betoni kaadetaan, se tasoitetaan itse vaakatasoksi. Sen jälkeen, kun se kovettuu, valmistetaan paksumpi betonikoostumus, joka on sijoitettu ensimmäisen kerroksen päälle rinteellä asennettujen puupalojen päälle. Reiki kiinnitettiin muottiin.