Sulkeutuva vedeneristys ja sen laite

Kun rakennukset sijaitsevat alueilla, joilla on korkea pohjavesi, ei ole vain perustasoja, joihin kohdistuu kosteuden vaurioittavia vaikutuksia. Seinät vaikuttavat myös, jotka on kasteltu vedellä, mikä aiheuttaa ulkonäöltään homeen ja sienen sisäpintaan.

Vedenpitävä vedeneristys, moderni tekniikka rakennusten rakenteen suojelemiseksi kosteudelta, auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

Tekniikan periaate ja materiaalin valinta

Vedenpitävä vaakatasoinen vedeneristys perustuu sellaisten läpäisevien yhdisteiden käyttöön, jotka on muodostettu kemiallisen reaktion seurauksena betoni- tai muurauskiteisten yhdisteiden komponentteihin, jotka ovat päällekkäisiä massiivisissa halkeamissa ja huokosissa. Tämä estää kosteuden pääsyn seinän ylävirtaan.

Läpäisevä vedeneristys pumpataan esiporaisiin reikiin (enintään 2/3 seinämän paksuudesta). Tästä johtuen hydro-esteri muodostuu koko rakennejärjes- telmän päälle.

Eri seinämateriaaleille tulisi käyttää tiettyä vedenpitävyyden koostumusta:

 • Tiili, muuraus, betonirakenteet käsitellään silikonisilikonisilikonien avulla, jotka vuorovaikutteisesti seinämateriaalien kanssa muodostavat vastustuskykyisiä kosteutta kestäviä kalvoja kapillaarien ja halkeamien pinnalla.
 • Jos rakennus käytti materiaaleja, jotka sisältävät kalkin yhdisteet, on sen jälkeen sovellettava läpäisevää vedenpitävyyttä silikaattialkaliuoksilla. Kemiallisen reaktion seurauksena saadut aineet ovat käytännöllisesti katsoen liukenemattomia veteen, mikä takaa luovan luotettavan suojakaiteen.

On syytä sanoa, että seinärakenteiden kosteuden ilmenemisen ongelmien välttämiseksi myös rakennusvaiheessa olisi huolehdittava seinien luotettavasta eristämisestä pohjasta. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää Delta-kaatumisvastusmateriaalia, joka asetetaan perustuspinnalle.

Valitettavasti usein säästämiseksi he käyttävät tavallisia kattohuopaa, joka ei eroa kestävyydessä.

Jos talon kosteutta ei tarvita, sinun ei pidä säästää, on parempi asettaa välittömästi luotettava vedenpitävä pinnoite.

Seinän valmistelu laitteen katkeamattomalle vedeneristölle

Ennen laitteen sulkemisen aloittamista sinun on suoritettava useita valmistelutoimia:

 • Seinä on puhdistettu vanhasta pinnoitteesta (maali, taustakuva jne.). Tarvittaessa vaurioitunut kipsi, tiili, betoni poistetaan. Vaurioitunut kipsi on poistettava vähintään 0,8 metrin etäisyydellä seinämän kostutustasosta. Muurausliitokset leikataan syvyyteen 20 cm.
 • Jos seinäpeite on valmistettu kipsipohjaisilla laastareilla, se on kokonaan poistettu.
 • Puhdistettu seinämä kostutetaan vedellä, jonka ylimäärä poistuu kosteuden imeytymisestä seinämassaan.

Vedenpoistolaite

Ensinnäkin jalostetun seinän koko pituudelta porataan kaksi riviä (korkeus), joiden halkaisija on 25-32 mm. Reikien välisen etäisyyden tulisi olla keskimäärin 25-30 cm.

Reikien syvyys määritetään seuraavasti:

 • Jos seinämän paksuus ei ole yli 0,6 m, reiän syvyyden tulisi olla 2/3 paksusta. Samanaikaisesti poratun alueen on oltava 10 cm.
 • Paksummilla seinillä poraus tehdään kahdelta puolelta, reiät on järjestettävä ajettaessa.
 • Reikä porataan vähintään 35 asteen kulmassa horisonttiin. Tällöin reiän on läpäistävä yksi vaakasuuntainen muurausliitos ohuille seinille ja kaksi paksuseinämäisille rakennuksille.
 • Porauksen jälkeen kaikki reiät pestään vedellä.

Jos seinässä on ontto rakenne (sementtilohko, rei'itetty tiili), reiät on täytettävä erityisellä seoksella (esimerkiksi Penetrat-sauma). Tämän materiaalin kovettumisen jälkeen reikä porataan uudelleen hieman pienemmällä halkaisijalla ja puhalletaan pölyn jäänteistä. Tässä tapauksessa säätiön katkaisuvesieristys suoritetaan läpäisevän liuoksen vähäisellä menetyksellä.

Liuoksen injektio voidaan suorittaa: paine tai ei-painamenetelmä. Ensimmäinen menetelmä mahdollistaa korkealaatuisen matriisin kyllästämisen, minkä ansiosta voit lisätä merkittävästi esteen suojaavia ominaisuuksia.

 • Ei-paineen katkaisevaa vedenpitävyyttä voidaan käyttää matriiseihin matalalla kosteuspitoisuudella. Porausreikiin, jotka porataan kulmassa alas, työ koostumus kaadetaan tavallisen suppilon avulla. Seinään tunkeutumisen prosessi kestää vähintään päivän, kun kaikki reikään syötetty neste on absorboitava seinään.
 • Painevesitiivistystyökalun laitteessa työskentelyneste liikkuu poratut aukot erikoispumpun avulla ylimääräisen paineen aikaansaamiseksi. Tätä tekniikkaa käytetään siinä tapauksessa, että seinärakenne on kyllästetty vedellä yli 50%, mikä vaikeuttaa liuoksen imeytymistä.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen jälkeen se imeytyy täysin seinään, porausreiät tiivistetään tavallisilla laastareilla.

Aktiivisten aineiden kiteytymisen tuloksena saatu luotettava este estää kosteuden tunkeutumisen pohjarakenteisiin seinään.

Tällainen työ on suoritettava vain, jos on olemassa tietty kokemus, mikä tahansa virhe reikien lukumäärän laskemisessa, syvyyden määrittäminen ja vaaditun laastin määrä voi haitata kaiken työn.

Kaikkien sääntöjen mukaan suoritettu katkaisuvesieristys suojaa seinä- ja pohjarakenteita useiden vuosikymmenien ajan.

Vedenpitävä kellari

Kuinka olla suojelematta pohjaa pohjavedestä, mutta silti kosteutta ja jopa hieman tunkeutuu kellariin ja nousevat seinät, joissa voi ajan mittaan esiintyä sieniä ja homeita, jotka alkavat tuhota seinät. Seinien tuhoutumisen takia seinien läpi tapahtuva lämpöhäviö kasvaa ja seinien ulkonäkö heikkenee. Seinän suojaamiseksi nousevalta kosteudelta on horisontaalinen horisontaalinen sulkeutuva vedeneristyskanta, joka sijaitsee pohjan ja seinän välissä.

Kiinnitys vedenpitävyyteen kuumalla bitumilla

Tällaista sulkuvesieristystä kutsutaan myös pohjan vaakasuoraksi vedeneristimeksi. Materiaali, josta katkaistun vedenpitävyys on tehty, on oltava erittäin laadukasta.

Kierrätetystä materiaalista valmistettu irrotettava vedeneristyslaite

Tavallisesti rullattavia materiaaleja bitumissa tai polymeeri-bitumipohjalla käytetään materiaalina sulkuvesieristykseen. TechnoNIKOL: n leikkausvesieristys on polymeeri-bitumialustalle, jonka paksuus on 1 mm.

Vedenpoisto TechnoNIKOL 400

Tämä vedeneristys toimii normaalisti jopa -15 asteen lämpötiloissa, ja kun lämpötila laskee, siitä tulee erittäin hauras. Perussuojan tärkeimmän vedenpitävyyden kytkemiseksi suljetun vedenpitävyyden avulla sinun on tehtävä seinästä laajempia sulkutappeja niin, että ne ulottuvat 5-10 cm ulkoseinän ulkopuolelta. Nämä vapaat päät liitetään lattian vaakasuoraan vedenpitävyyteen ja pohjan pystysuoraan vedenpitävyyteen. Bitumiset ja polymeeriset bitumiset valssatut materiaalit ovat erittäin helposti vaurioituneita ja negatiivisissa lämpötiloissa erittäin herkät, joten on suositeltavaa valmistaa suljetun vedenpitävyyden toisesta materiaalista, kuten polyvinyylikloridista (PVC), itseliimautuvasta Abris C-DB -tiivisteestä, valssatuista polyolefiineista tai synteettisestä kumista (EPDM).

 • Polyvinyylikloridin vaakasuora vedenpitävyys on mahdollista vain, jos pohjustuksen vedeneristys tehdään myös polyvinyylikloridista, koska se on vuorovaikutuksessa bitumimateriaalien kanssa ja murtuu ja romahtaa.
 • Abris C-DB-tiivisteen seinien vaakasuora vedenpitävyys on mahdollista vain lämpötilassa, joka ei ole alle +5 astetta. Tämä vaakasuora vedenpitävä vedeneristysrulla perustetaan telalla irrotuspäällysteen läpi, joka on irrotettava sidospuolelta.
 • Rullatuista polyolefiineista tai synteettisestä kumista muodostuvien seinien vedenpitävyys parantaa käyttöikää, koska nämä materiaalit ovat kestäviä, voivat olla vuorovaikutuksessa muiden vedeneristysmateriaalien kanssa, niillä on korkea roiskeenkestävyys, joustavat ja kestävät. Saksalainen yritys DORKEN valmistaa valssattua polyolefiinia DELTA®-DELTA-MAUERWERKSSPERRE (MWSP) ja synteettistä kumia DELTA®-SOFTFLEXX.
Vedenpuhdistus perustuksen ja seinän väliin asetetaan laastille

On toivottavaa, että telan vedeneristyspinta on karkea tai kohokuvioitu, koska sementtilaasti kiinnittyy paremmin karkealle pinnalle. Pohjan päälle levitetään ohut kerros sementtilaastia noin 1 cm, johon on sijoitettu vedeneristyskerros, jonka tulee olla 5-10 cm leveämpi kuin pohja, ja siihen lisätään toinen sementtilaastikerros. Liitä kummankin vedenpitävän materiaalin välillä riippuen vedeneristysmateriaalista kumiliimalla, bitumimastilla ja muilla materiaaleilla.

Vaakasuora vedenpitävä laite läpäisevästä seoksesta

Myös cut-off-vedeneristyskäytännöksi voidaan käyttää vedenpitävää tunkeutumista, joka pumpataan erityisen esivalmistettuihin reikiin ja luo siten vesipatsaan koko pinnalle.

Miten läpäisevä vesieristys on tiilimuurausta

Materiaali, jonka läpäisevä vedeneristys koostuu, täytyy olla vuorovaikutuksessa materiaalin kanssa, josta pohja on tehty.

 • Soveltuu tiili-, kivi-, betoni-, läpäisevään betonieristykseen siloksaani-silikoniyhdisteistä, jotka muodostavat kosteutta kestäviä kalvoja kapillaareissa ja halkeissa. Tällaisia ​​ovat Lahta läpäisevä vedenpitävyys ja Penetron.
 • Kalkin koostumuksen vedeneristyskermitekniikan vedenpitävyydelle käytetään vedenpitävää pinnoitetta, jonka läpäisevä pohja on silikaattista alkalista liuosta. Tällainen on Isopron-vedeneristys, joka levitetään pinnalle ohuella harjalla. Tällaisen läpäisevän kellarin vedeneristyskäytön seurauksena kemiallinen reaktio johtaa siihen, mihin aineisiin muodostuu kapillaareissa, jotka eivät liukene veteen. Isotronin vedeneristys voidaan poistaa 28 päivän kuluttua, ja sen kanssa kyllästetty suojaava kerros säilyttää kosteuden.
Tämä vedeneristys asetetaan pohjan ja seinän väliin.

Vedeneristys ruiskuttamalla tapahtuu seuraavasti: ensin porat, joiden läpimitta on 25-32 mm, on porattava pohjan koko pituudelta. Reikiä on porattava kahdella rivillä porrastetusti vähintään 35 asteen kulmassa. Reikien välisen etäisyyden on oltava 25-30 cm. Reikien syvyyden tulisi olla vähintään 2/3 seinämän paksuudesta. Kaikki poratut reiät on pestävä puhtaalla vedellä. Voit täyttää reiät paineella ja ei-paineella.
Vedenpitävänä injektiona paineen alaisena seos syötetään reikään erikoispumpulla.

Ruiskutus vedeneristys betonille pumpataan

Pohjustuksen ruiskutusvesieristys käyttäen ei-paineprosessia suoritetaan, kun perustassa on pieni määrä kosteutta ja paine-menetelmä suoritetaan, kun pohja on vettä liimattu yli 50 prosenttia, koska vesi ei anna seoksen imeytyä nopeasti pohjaan. Ei-paineistetussa menetelmässä vedeneristys ruiskutetaan porausreikiin säännöllisen kasteluletkun suppilon kautta. Vedeneristys ruiskuttamalla kestää päivän, ja koska seos vähitellen imeytyy seinään, se on jatkuvasti kaadettava. Kun säätö on kyllästetty seoksella, on reikiä tiivistettävä tavallisella laasti. Suljetun vedenpitävyys lisää kotisi elämää yli 50 vuoteen.

Vedenpoistolaite

Kun ulkoseinät altistuvat sadevedelle tai korkealle kosteudelle, joka voi kulkea muurauksen läpi ja vaikuttaa rakennuksen laatuun, on aika ajatella lisäsuojausta. Ylimääräinen kosteus johtaa homeen kasvuun ja korjaamattomaan vahinkoon koko rakennukselle riippumatta siitä, onko se tiili vai puukehys. Märkäalueilla vesiin tunkeutumisen vuoksi seinämien vaurioituminen on vain ajan kysymys.

Mikä se on

Suljettavat vedeneristysseinät, jotka on suunniteltu suojaamaan niitä kosteudelta. Ulkoseinien vedenkestävyys saavutetaan tavallisesti seuraavilla tavoilla:

 • varmista riittävä muurauspaksuus;
 • vedenpitäväksi;
 • rakennusten liitosten oikea rakenne;
 • pintakäsittelyjä ja päällysteitä, jotka estävät veden tunkeutumisen.

Kivipinnat ovat alttiimpia sääolosuhteille.

Jos ulkoseinät eivät ole vedenpitäviä, kosteus voi aiheuttaa värjäytymistä huoneen sisällä tuhoamalla koristeellinen pinta. Lisäksi tällaiset paikat ovat erinomaisia ​​siitosmunia muotteihin ja sieniin. Kaikki tämä aiheuttaa vahinkoa talolle ja aiheuttaa terveysongelmia vuokralaisten keskuudessa.

Halkeamia voi esiintyä useista syistä:

 • betonin kuiva kutistuminen veden haihtumisen, lämpölaajenemisen ja materiaalin puristuksen seurauksena;
 • maan maanalaista liikettä;
 • rakennuskuormat.

Syystä riippumatta kosteuden sisääntulo tuhoaa pinnan, joten se on suojattava. Sementin tai tavallisen akryylin ulkopinnan käyttö ei ole tehokas vedenpitävä päällyste, koska nämä vaihtoehdot eivät luo läpäisemätöntä kuorta. Eristyslaitteessa on yhdistettävä tehokkaan vedenpitävyyden ja estetiikan ominaisuudet.

Hyödyt ja haitat

Nimitys "vedenpitävä maali" on harhaanjohtava kuluttaja, koska se ei täytä samoja vaatimuksia kuin bitumimastinen, huolimatta sen houkuttelevasta esteettisestä ulkonäöstä. Sen käyttöä alueilla, joilla on korkea kosteus, ei pidetä tarkoituksenmukaisena.

Keskeisten vedeneristysominaisuuksien tärkeimmät edut:

 • Haju vähenee. Jos kellariseinistä on tuoksuva sienen haju, katkoviivaus voi auttaa peittämään sen.
 • Vähentää kosteutta. Tämä on erityisen hyödyllinen kuuman kesän aikana.
 • Vedenkestävyyden lisäksi tämä vaihtoehto on myös edullinen.

miinukset:

 • Vesitiiviin maali toimii vain lisäesteenä, mutta silti se mahdollistaa veden tunkeutumisen materiaaliin kotona, joten on parempi käyttää bitumimastista.
 • Kuori on erityisen yleistä, jos käytät merkittävää määrää vettä, joka alkaa tunkeutua seiniin.
 • Lisääntynyt paine seinälle. Jotkut materiaalit lisäävät paineita, kun niissä on vettä ja vedenpitävä maali voi luoda sellaisen kuplan, joka pitää tämän paineen yhdessä paikassa. Tämä voi vahingoittaa talon rakennetta.

hakemus

On tarpeen tarkistaa seinät vikoja varten. Vedeneristys on paras ratkaisu vain, jos pinta on märkä sadeveden tai kosteuden seurauksena. Ennen kuin ostavat tuotteita vedenpitäviksi, on tärkeää poistaa kaikki muut kosteuden syyt. Tämä voi olla mikä tahansa murtumia tiilistä tai kondensoitumista seinän sisäpuolella vesiputken vuotamiseen. Heti kun ongelma on korjattu, voit käyttää vettä suojaavaa koostumusta.

Muista puhdistaa kouru. Ongelmana tukkeutuneita kouruja ei ole vain se, että ne voivat kulkea seinien reunoilla. Ne myös säilyttävät sadeveden, joka vähitellen imeytyy puiset lankut tai kattopaneelit. Tämä voi johtaa lukuisiin ongelmiin, kuten puun mätänemiseen, vuotoihin ja muottiin. Siksi suojaavan päällysteen valitsemiseen on vastattava vastuullisesti.

Kipsi voi parantaa estetiikkaa, tehdä seiniin kestävämpiä ja suojautua kosteudelta. Vaikka useimmissa ulkokäyttöön tarkoitetuissa materiaaleissa on vesitiiviysominaisuudet, voit poistaa ongelmat veden tunkeutumisen ja estää uudelleen esiintymisen yksinkertaisesti sekoittamalla kipsi lisäaineeseen vedenpitäviksi.

Riippumatta valituista tuotteista, jotka on valittu ulkoseinien vedenpitäviksi, on pinnan saatava järjestyksessä ensimmäisessä vaiheessa. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä laadukkaita täyteaineita halkeamien korjaamiseksi ja korjausreikien korjaamiseksi. Tästä täydellisestä mastiksesta. Ennen hiomista, anna täyteaine kuivua ja sitten jauhaa karkeita, epätasaisia ​​alueita, poista pöly. Pinnan puhdistamisen jälkeen vedellä seinien annetaan kuivua kokonaan, jotta varmistetaan hyvä tarttuvuus läpäisevän materiaalin ja substraatin välillä.

Voit käyttää rullaa tai harjaa vedenpitävän kerroksen käyttämiseen. Jos tarvitaan toinen kerros, ensimmäisen on kuivuttava kokonaan. Riittävää tuotetta käytetään luomaan läpäisemätön estää kosteuden tunkeutumista.

Vedenpitävä vedenpoisto, pohjan kellari.

20mm), melkein silitys osoittautui. Kutista vain kytkinlaitteen tuoretta betoniseipää. Ja nyt katso, mikä on yksinkertaisempaa: joko leikata, eristää, rullata ja liimaa (tyhmä työ olla rehellinen), ylitämme verkon vai ei? en tee jälleenvakuutus ja runsaasti jätettä telasta; tai kemia betoniseoksessa kaatamalla.

2 min -----
Se on tarpeen poistaa kosteuden nauttiminen suoraan konkreettisesta pohjasta tiilistä.
Aikaisemmin, kun tällaisia ​​älykkäitä sanoja (fobizators, membranes, penoplexes jne.) Ja ruberod ei ollut olemassa, ja lisäksi oli mahdotonta saada lasisuojattua lasia, ne oli juuri valmistettu nauhan päällä ja yläosa oli yleensä aina kaareva)) "viileä" solmun 1: 1-liuoksesta (

20mm), melkein silitys osoittautui. Kutista vain kytkinlaitteen tuoretta betoniseipää. Ja nyt katso, mikä on yksinkertaisempaa: joko leikata, eristää, rullata ja liimaa (tyhmä työ olla rehellinen), ylitämme verkon vai ei? en tee jälleenvakuutus ja runsaasti jätettä telasta; tai kemia betoniseoksessa kaatamalla. Kyllä, tässä kontaktissa on suuria leikkauskuormituksia, joissa vain eristys ei ole tehty, vaan hierotaan ratkaisulla.

Vedenpitävä vedeneristys TECHNONICOL

Se on asetettu sementti-hiekkalaastille tai liimaustyökalulle TECHNONIKOL №23 Fixer.

Suljetun vedenpitävyys on suunniteltu suojaamaan rakennuksen rakenneosat (seinät, väliseinät, mauerlat) kosteuden kapillaarista.

 • Kestävä, hajoava pohja
 • UV-kerros vastustuskykyinen ylempi kerros
 • Käyttöikä yli 50 vuotta
 • Helppokäyttöinen rullien asennus eri leveydeltään (20, 40, 60 cm)

Sitä käytetään rakennusten rakentamiseen ja korjaamiseen eri tarkoituksiin.


Puupalkin eristäminen pohjasta

Materiaalit on säilytettävä pystyasennossa sisätiloissa tai katoksen alla, korkeudessa yksi rivi, olosuhteissa, jotka suojaavat kosteutta ja auringonvaloa lämpötiloissa -35 - + 35 ° C.

Fysikaaliset perusominaisuudet

Vedenpitävä säätiö omilla käsillään - prosessin vivahteet

Tiedät, että säätiön kaataminen (vyö, laatta tai kasa) on puolet taistelusta. Prosessin toinen puoli on sen vedeneristys ja tarkempi suoja maaperän kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta sekä pohjavesiin. Se on osa säätiön rakentamista, joka vaikuttaa ennen kaikkea sen käyttöikään. Koko rakennuksen laatu riippuu kaiken työn oikeasta toiminnasta, vedenpitävyysmateriaalin oikeasta valinnasta. Siksi on tarve ymmärtää kysymyksiä siitä, miten vedenpitävä säätiö omilla käsilläsi, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota?

Tämän artikkelin painopiste on suunnattu juuri omien käsien töiden tuottamiseen. Miksi? Esikaupunkialueiden omistajat joutuvat usein osallistumaan rakennustoimintaan. Siksi tiedot eivät vahingoita ketään.

Aluksi on olemassa useita erilaisia ​​säätiöitä, joita käytetään maanrakennusten, huviloiden ja ulkorakennusten rakentamisessa. Mutta käytännöllisesti katsoen nauharakenne on useimmiten rakennettu. Aloitetaan siitä.

Vedeneristysnauha

Joten, vedeneristys nauha säätiö on jaettu kahteen luokkaan:

 • vaakasuora vedeneristys;
 • pystysuora.

Joidenkin nimien perusteella käy selväksi, että ensimmäisessä tapauksessa vaakapinnat ovat vedenkestäviä, toisessa ne ovat pystysuoria. Näyttää siltä, ​​että tässä ei ole mitään vaikeata, ellei vivahteita. Koko asia perustuu materiaaleihin, joita on käytettävä yhden tai toisen pinnan käsittelyyn.

Vaakatasojen eristäminen

Kellarin vaakasuora vedenpitävyys on muuten nimeltään cut-off. Sen päätavoite on erottaa pohjan pinta seinämateriaalista siten, että rakennuksen seinät suojaavat kosteutta ja lisäävät siten niiden käyttöikää. Tämäntyyppinen vedeneristys tulisi tehdä tiivisillä vedeneristysmateriaaleilla. Siksi vaakasuora sulkuvesieristys suoritetaan valssautuneilla liimamateriaaleilla.

Virheet sulkemisen aikana vedeneristämisessä

Aiemmin tätä tarkoitusta varten käytettiin ruberoidia. Se asetettiin useisiin kerroksiin. Nykyään sitä käytetään harvoin, koska nykyaikaisemmat telaneristimet ovat ilmestyneet markkinoille. Ne ovat useita kertoja parempia kuin tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet.

Vedenpitävyys säätämällä omilla käsillä (katkaisu) tapahtuu seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Vaakapinta puhdistetaan pölystä ja liasta.
 2. Jos käytetään kateaineita, niin pinta on parempi jättää väliin bitumimastilla.
 3. Seuraavaksi sopivat yhteen eristyskerrokseen.
 4. Masticia käytetään jälleen kerran.
 5. Toinen kerros vedeneristys.

On tärkeää. Jos GWL (pohjavesi) sijaitsee alapinnan alapuolella 1 m: n syvyydessä, vaakasuora eristys voidaan suorittaa kerroksittain. Jos tämä luku on pienempi, sinun ei pitäisi vaarantaa sitä, tarvitset monikerroksista vedenpitävyyttä.

Sulkueristystä voidaan käyttää kahdessa paikassa:

 • Alapinnan ja seinän välissä, kuten yllä mainittiin.
 • Rakenteen sisäpuolella on kellarin pohjakerroksen asettaminen. Tämä on kellarin lattian (laattojen) eristäminen pohjaveden pinnan kausittaisen nousun vaikutuksista.

Muista kuitenkin, että tällainen vedeneristys voidaan tehdä vain rakennuksen rakentamisen aikana.

Pystysuora pohja vedeneristys

Tämä tekniikka vedenpitävällä pohjalla on käytettyjen materiaalien kannalta monipuolisempaa. Tietenkin paljon riippuu pohjaveden pinnasta. Jos se on riittävän korkea, on parempi lähestyä prosessia kattavasti. Voit esimerkiksi käsitellä omia käsiäsi pohjustuksen pystysuoralla pinnalla bitumimastilla (eikä yhdellä kerroksella) ja aseta sen päälle liimausmateriaali.

Toisen kerroksen sijasta on mahdollista käyttää kipsistä tai muurausta. Tai ennen päällystämistä mastiksella käsitellään pintoja läpäisevällä eristyksellä. Kaikki riippuu myönnetystä budjetista.

Jos GWL on alhainen, niin helpoin tapa on jalostaa säätiö bitumimastilla. Tämä tehdään käsin rullalla ja harjalla. Jos viljelty alue on tarpeeksi suuri, käytä sitten suihketta.

Laattojen pohjaeristys

Tällaisen pohjan vedeneristyslaite voi olla vain vaakasuora. Siinä on kyse hänen suunnittelustaan. Nämä ovat ei-upotettuja tai alhaalta upotettuja levyjä, jotka kaadetaan hiekka- tai soratyynyyn. Jälkimmäinen on sijoitettava tiivistettyyn maaperään.

Nyt me tulemme kysymykseen itse, kuinka vedenpitävä säätiö (laatta)? Tässä tapauksessa on myös välttämätöntä lähestyä prosessia kattavasti. Tämä lähestymistapa ei ole pelkästään eri materiaalien käyttö vaan myös useiden vedeneristyskerrosten asennus:

 1. Tyynyn päälle tarvitaan vedenpitävyys. Yleensä näihin tarkoituksiin käytetään joko asfalttia, jonka paksuus on 1-2 cm, tai sementtipinnoitetta lisättämällä erityisiä laastarin tiivisteitä. Viimeksi mainitun paksuus on 2-3 cm.
 2. Voit yksinkertaisesti kaataa betonikerroksen yli 7 cm: n paksuiseen tyynyyn, ja jo alustan päällä, aseta omalla kädelläsi rullan vedeneristys, joka on varmasti päällekkäinen nauhojen suhteen, liitokset lämmitetään kaasupolttimella.
 3. Pohja-laatat kaadetaan vedenpitävyyteen. Sen paksuus vaihtelee välillä 20-40 cm.
 4. Ja nyt toinen vedeneristyskerros levitetään pohjalaatan päälle. Tämä voi olla telamateriaali tai ehkä pinnoite.
 5. Ja viimeinen vaihe - tasoituspaksuus jopa 5 cm.

Neuvoston. Pohja-laatat voidaan valmistaa kaatamalla betoniliuosta muottiin tai se voidaan asentaa betonista. Jälkimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä kaataa betonilaattoja levyjen päälle.

Näin tehdään säätiön (laatta) vaakasuora vedeneristys. Kuten näette, mikään monimutkainen, rakentamattoman tietämättömän henkilön hallitsee tätä prosessia omilla käsillään.

Pile-pohjaeristys

Kuinka tehdä vedenpitävä perusta kasa perusta? Kysymys on tosiaankin vakava, koska on tarpeen eristää tämä rakenne sen rakentamisprosessissa. Tässä on tekniikka:

 1. Poran halkaisijaltaan 20 cm: n avulla maahan tehdään kaivo. Useimmiten sen syvyys on enintään 1,2 m.
 2. 10 cm: n paksu hiekka kaadetaan siihen, joka on täynnä.
 3. Nyt 70 cm: n pituinen kappale leikataan valssaamasta vedeneristysmateriaalista sillä perusteella, että ympärysmitta on yhtä suuri kuin (πd), eli 3,14 x 20 = 63,8 cm. Lisääntymme 70 cm: iin, koska se vaatii reunojen päällekkäisyyttä.
 4. Kääntäkää putki vedeneristyskappaleesta, joka asetetaan kaivoon omilla kädillä.
 5. Lisäksi sisäänrakennetaan sisäänrakennettu vahvike, joka on tehty vahvikkeesta, jonka poikkileikkaus voi olla kolmio tai neliö. Voit kokata sen itse.
 6. Betonia kaadetaan, mikä välttämättä piikit.

Jos pylväs työntyy maanpinnan yläpuolelle, vahvistuskorin pituutta on lisättävä. Toisin sanoen sen pitäisi ulottua säätiön ulkopuolelle. Sitten muotti on asennettu, koska se voi olla putki (metalli, muovi, asbesti) halkaisijaltaan 20 cm. Sen poistamisen jälkeen kelleristeen vedeneristys tehdään omilla käsillä.

Ei ole tarpeen puhua siitä, miksi perustusrakenteiden vedenpitävyys on välttämätöntä. Mutta koska rakennustöissä käytetään erilaisia ​​rakennetyyppejä, niiden eristys tehdään myös eri tavoin. Tässä on tärkeää tietää prosessin tietyt vivahteet ja valita oikea vedenpitävä materiaali.

Mikä on tarve sulkea vedenpitävyys ja miten se toimii oikein?

Vaakasuora vedenpitävyys on siksi kutsuttu, koska se on suunniteltu katkaisemaan talon seinät pohjasta eikä anna kapillaarikosteuden vuotamista betonipohjasta. Miten se toimii oikein, ja mitä tehdä, jos eristyskerros ei ollut alunperin säädetty, vahingoittui tai lopulta menettänyt sen ominaisuudet?

Betonimateriaalin pinnan (laatta, teippi) ja sulkevien seinien välinen vedeneristys on tärkeä osa rakennusrakennetta, jonka on oltava rakentamisen aikana. Muussa tapauksessa betonin kapillaarinen kosteus tunkeutuu seinämateriaaliin (olipa se puuta, hirsiä, tiilimuurauksia, vaahtobetonialustoja, laajennettua savea betonia jne.) Ja lämpötilanvaihtelujen vaikutuksesta hitaasti mutta varmasti johtaa sen muodonmuutokseen ja heikkenemiseen. Lisäksi tilojen sisätilat kärsivät kostutuksesta, erityisesti seinien alaosassa ja kulmissa.

Lähtöaineen ja sulkeutuvan seinän välisen sulkimen vedenpitävyyden puuttumisen tai vahingoittumisen seurauksena voi olla muotin ulkonäkö ja vahingoittuminen viimeistelyaineistossa huoneeseen

Materiaalit suljetun vedenpitävyyden laitteille

Yleensä se toteutetaan samalla bitumilla tai polymeeripatumalla valssatulla materiaalilla, jota käytettiin eristämään pohja, mikä johtui erityisesti siitä, että tässä tapauksessa materiaalit ovat täysin yhteensopivia. Näin se on, mutta tätä päätöstä ei voida kutsua kiistattomaksi. Bitumi- ja polymeeri-bitumieneristys, joka johtuu alhaisesta vetolujuudesta ja alhaisesta joustavuudesta, vaurioituu helposti etenkin nolla-lämpötilassa. Mutta sulkuvesieristys on sijoitettu siten, että reunoilla se työntyy 50 mm seinän rajojen yli ja voi myöhemmin liittää huoneen pohjan ja lattian eristämiseen. Nämä reunat ovat usein vahingoittuneet rakentamisen aikana, mikä tarkoittaa, että kosteussuojapiiri menettää eheyden.

Polyvinyylikloridista (PVC) valmistetulla kankaalla on riittävä lujuus ja kimmoisuus, mutta itse säätiö on myös eristettävä. PVC: tä on mahdotonta käyttää yhdessä bitumi- tai polymeeri-bitumivalssattujen materiaalien kanssa, koska niiden ollessa kosketuksissa polyvinyylikloridi alkaa särkyä ja kuluttaa näin ollen kosteutta.

Valssattuja polyolefiineja ja synteettistä kumia - EPDM (0,4 ja 1,1 mm paksu), on optimaaliset ominaisuudet katkaisuvesieristyksen aikaansaamiseksi. Niille on ominaista korkea vetolujuus ja superelasticiteetti, alhaisten lämpötilojen ja ultraviolettisäteilyn kestävyys, kestävyys. Lisäksi ne ovat yhteensopivia muiden vedeneristysmateriaalien kanssa.

Polymeerimateriaalien korkealaatuinen rullaneristyskoneessa on kaksipuolinen päällystetty kuitukangas polypropeenista, mikä takaa sen stabiilin kiinnittymisen laastiin

Puun, puun tai runkorakennusten osalta asiantuntijat suosittelevat käyttämään etyleenivinyyliasetaatti (EVA) -kopolymeerikalvoa, jonka paksuus on 1,2-2 mm. Se on erikoislujuus ja pystyy kestämään merkittäviä paikallisia kuormituksia, jotka tarjoavat nämä seinämateriaalit sulkimen vesitiivistykseen ja nämä kuormat ovat paljon korkeammat kuin tiilestä tai lohkoperementistä. Lisäksi paksuseinämäinen kalvo mahdollistaa lämmön menetyksen sulkemisen yhteydessä hirsitalon alemman kruunun liitoskohdassa.

asennus

Rolled shut-off -vesieristys on äskettäin levitetty sementtilaastin pohjalle (kerros 10 mm). Seuraavaksi asenna kehyksen ensimmäinen kruunu tai laita uudelleen ratkaisu ja rakenna tiili- tai betoniseinät. Liinavaatteiden liittäminen toisiinsa vedenpitävällä pohjalla ja lattialla samoin kuin vierekkäisten rakenteiden avulla, käytetään erilaisia ​​materiaaleja: bitumimastoaineita, butyylikuminauhat, kumiliimat jne., Jonka valinta riippuu käytettävän eristeen tyypistä.

"Kerroksellinen" muuraus (kantava seinä - eristys - ventsezor - verhous) on kaksi asennustapaa: L-muotoinen, kun sulkukangas on pystysuorassa seinään noin 300 mm: n korkeudelle ja Z-muotoinen, pystysuoraan ja sitten - seinämateriaalin päälle (rivien välistä). Tällaisten eristysasennusten ansiosta voit suojata julkisivua kosteudelta tunkeutuvaksi ilmakehään ilmanvaihtoa varten, ja Z-muotoinen kerrostettu kangas myös katkaisee seinämärakenteesta nousevan kosteuden. Huomaa: molemmissa tapauksissa tulisi käyttää vain erittäin joustavia polyolefiineja tai EPDM: ää.

Kuinka käsitellä kosteuden kapillaarin nousua?

Vedeneristyskyvyn puuttuminen sinänsä tai sen vahingoittuminen talon rakentamisen tai käytön aikana johtaa väistämättä siihen, että seinät vetävät kosteutta pohjasta. Tämän ongelman ratkaisemiseksi ei ole helppoa, kallista, mutta tarpeellista.

Mikä voi aiheuttaa vedenpitävän kerroksen tuhoutumisen? Erityisesti siinä esiintyy aukkoja ja halkeamia, kun se täytetään maanpäällisellä seoksella, joka sisältää rakennusjätteen palasia, sekä maaperän pakkasen talteenotosta. Lisäksi kosteuden levittäminen sementtilietteen tai vedenpitävän betonin avulla vedenpitävällä vedellä ei ole suljettu pois.

Tietenkin sinun on toteutettava suojatoimenpiteitä: käytä hiekkaa polkumyyntiin; suojataan eriste mekaanisista vaikutuksista, esimerkiksi suurtiheyksisen polyetyleenin profiiloitu kalvo; luo lineaarinen viemäröinti kellarikerroksen ympärille hydrostaattisen kuormituksen vähentämiseksi. Ja vieläkin, korkealaatuiset ja kaikki varotoimet, jotka ovat tehneet katkaisun vedeneristys, ei ole taattu vahingoittumiselta.

Jos pohja on tehty raudoitetuista betonista tai betonilohkosta (FBS), on mahdollista poistaa kosteuden kapillaarivuoto soveltamalla läpäiseviä vedeneristysyhdisteitä sementtikantaan. Niissä olevat vaikuttavat aineet täyttävät betonin rungossa olevat huokoset ja ontelot liukenemattomilla kiteillä, jolloin rakenne on vedenpitävä. Valmisteet levitetään kellariin kostutetulle ulko- tai sisäseinälle, joka on aikaisemmin puhdistanut pinnan metallisella harjalla tai vesisuihkulla paineen alaisena.

PROBLEMIEN PERUSTEEN SEKÄ JAKAMINEN

VASTAA KYSYMYKSEN?

Aseta se ja me vastaamme siihen lähitulevaisuudessa

Useimmille ihmisille, joille ei ole aiheutunut rakennuskoulutusta, konkreettinen perusta ei ole pelkästään tuki talon painolle vaan myös veden ja kylmän suojelu. Loppujen lopuksi betoni.

Toisaalta näyttää siltä kuin tämä: betoni ei pelkää vettä eikä kylmää, mutta toisaalta "pelastuu, Jumala säästää". Itse asiassa betonitoiminnan aikana voidaan tehdä joitain poikkeamia. Tämän seurauksena halkeamat tulevat näkyviin valmiina monoliittina, ja niissä on vettä, joka talvella ja kesällä välttäen laajentaa elinympäristöään...

Jälleen kylmä. Länsi-Siperiassa, jossa se on hieman lämpimämpi kuin itäosassa, lämmitys suljetaan kesäkuussa. Kuinka paljon kauden kylmää maanalaista betonia kertyy? Missä hän menee? Rakentajat uskovat, että konkreettinen säätiö voidaan jakaa kylmällä seinillä, jotka eivät tietenkään saa heidät lämpimämmiksi.

Kaikissa tapauksissa rakennustiede tulkitsee raja-arvot keinoksi ehkäistä ongelmia, jotka voivat odottaa konkreettista perustetta. Ja ei ole yksimielisyyttä! Jotkut asiantuntijat uskovat, että esimerkiksi se voidaan suojata säätiön jäisestä vaikutuksesta asettamalla ensimmäinen rivi ilmastetusta betonista. Siinä ilmenee lämpökuilu grillatauksen (rakennuksen painon yläpuolella olevan osan yläosasta) ja talon seinästä. Toiset uskovat, että tarvitaan kehittyneempiä järjestelmiä (katso jäljempänä). Kosteuden ollessa jopa hauras. Suljetun vedenpitävyys on koko tiede, joka säästää huonoa betonia "kostean maan" äitien tuhoisilta voimilta.

On selvää, että henkilö, joka on sitoutunut rakentamaan talon omin käsin, ei tunne tunti, mikä on korkeakoulutuksen ja monivuotisen kokemuksen tulos.

On parempaa ymmärtää oikein maaperän ominaisuudet, joille suunnitellaan rakennusta. Jos veden kosteus tai läpikuultava vedenpinnan diagnoosi on havaittavissa, on syytä raaputtaa pään takaosa: "Onko se kynttilän arvoinen"? Jos paikka on tärkeä sinulle, niin jää vain yksi asia: lukea kynällä kädessä kaikki, mitä on kirjoitettu alla. Muissa tapauksissa toimita kevyesti: konkreettinen on konkreettinen, mitä tehdään sen kanssa?

Ulkopuolinen vedeneristys kellari

Periaatteessa vedenpitävyys uuden rakenteen pohjalle tehdään materiaaleilla, jotka muodostavat suljetun vedenpitävän päällysteen rakenteen ulkopuolelle.

 • Ulkoinen vedeneristys ei anna veden päästä konkreettiseen runkoon ja suojaa sitä täysin ennenaikaiselta tuholta.
 • useimmat vedenpitävät materiaalit on suunniteltu toimimaan vedenpainepuolella (kiinnittimessä);
 • pohjan ulkosuojaus yhdistettynä tiivisteiden lisätiivisteisiin on luotettavin suoja vedenpoistoa vastaan, ja se myös jättää mahdollisuuden tarvittaessa lisätä vedenpitävyyttä rakenteen sisäpuolelta esimerkiksi käyttämällä höyryä läpäisevää höyryä läpäisevää kipsiä sementin pohjaan.
 • pohjaveden alentamisen tarve;
 • Rakenteilla piilotettu ulkopintainen vedeneristys ei ole korjattavissa.

Rakennuksen kellarissa on roiskeita vettä ja sulavaa vettä. Rakennusalan yleissäännön mukaan roiskeveden pinta-alan arvioitu korkeus on vähintään 30 cm maanpinnan yläreunasta. Tähän korkeuteen rakennusten ulkoverhous, kuten kipsi- tai kehäeristys, tulisi tehdä vettä hylkivällä pohjalla.

Vedenpitävyys vedenpitävällä pohjalla on käytettävä polymeeri-sementtiä sisältäviä vedenpitäviä materiaaleja, koska vesitiivistyksen pinnalle voidaan lisäksi upottaa koristeellinen kerros mosaiikkalaastia, jota käytetään jalustan valmistukseen.

Pohja vedeneristys sisäpuolelta

Sisäinen vedeneristys suojaa tiloja veden vaikutuksesta. Tällöin rakennuksen perustus sijaitsee kosteassa ympäristössä ja se hävitetään ennenaikaisesti pakastus- ja sulatusmenetelmällä.

Sisäpuolen vedenpitävyys perustuu korjaamiseen ja jälleenrakentamiseen ulkoisen vedeneristyksen puuttuessa tai rikkomisena.

 • vedenpitävä sisäpuolelta ylläpidettävä;
 • suojaa veden sisäosaa.
 • säätöä ei ole suojattu pakaste-sulamisjaksolta;
 • suunnittelu on korroosiota tuhoavaa;

jos pohja on vedenpitävä sisäpuolelta, on käytettävä höyryä läpäiseviä materiaaleja (esimerkiksi sementtipohjaisia) tai käytä höyryä kestäviä materiaaleja, järjestävät painerakenteet, jotta vesieristys ei erota alustasta kapillaarisen kosteuden alipaineella.

Vaakasuora seinien vedeneristys

Kevyiden huokoisten seinämateriaalien (kevyt keraamiset kivet, kaasu, vaahto, laajennettu savibetoni, kalkkikivi) asennus on kyky imeä ja antaa kosteuden kulkea. Kostealla pohjalla kivirakenteet ovat kyllästyneitä kosteuteen, joka kohoaa kapillaareja pitkin seinää, aiheuttaen kosteuden, hometta kehittymisen, kipsi- ja seinämateriaalin tuhoutumisen.

Normaali (ei kevyt) tiili on vähemmän altis kapillaareille, mutta ilman vedeneristysrajoitusta se voidaan liottaa useiden kerrosten korkeuteen.

Kosteuden kapillaarin imun poistamiseksi ja sen seinämän leviämisen estämiseksi on välttämätöntä seinien vaakasuora vedenpitävyys kaikista märistä ja märistä rakenteista - pohjan, kellarin ja upotetun osan kellarista.

Lisäksi perustan ja seinien välinen vaakasuora vedeneristys mahdollistaa niiden "itsenäisen työskentelyn" itsenäisesti rakennusprosessin aikana. Samalla näiden elementtien "kova" liitäntä voi johtaa seinien ja pohjan halkeamien esiintymiseen.

 • kapillaarisen kosteuden imun vaakasuora katkaisu;
 • yhtenäinen kuormituksen jakautuminen erilaisten tyyppi- ja tuotemateriaalien välillä.

Kun perinteinen, katkaistu sementtipohjainen laasti ei toimi kunnolla, se ei rajoita kokonaan kosteuden kapillaarivuotoa kuivaan seinään.

Seinien vaakasuora vedenpitävyys, pääasiassa valssaamattomista materiaaleista, joilla on täydellinen vedenkestävyys. Tällaisen vedenpitävyys tulisi myös olla joustava eikä jakaa. Poissulkemisen seismiset alueet, joissa vaakasuora vedeneristys on suoritettava sementtilaastista. Materiaalien käyttö näihin tarkoituksiin bitumi- tai polymeeripohjaisesti sallitaan vain, kun käytetään kokeellisesti maadoitettuja rakentavia ratkaisuja, jotka eivät sisällä rakennuksen vaakasuuntaisia ​​siirtymiä.

Tämä vesitiivistystyön menetelmä betonin tiheän vedenpitävän rakenteen ja vedenpitävien liitosten ansiosta.

Vedenpitävän betonin saamiseksi valmistuksen aikana käytetään pehmittimiä ja vedenpitäviä lisäaineita, jotka mahdollistavat huokosten määrän ja tilavuuden vähentämisen ja lisäävät siten betonin vesitiiviyttä.

Vedenpitävyys periaatteella "läpäisevä muotoilu":

 • vedenkestävä betoni;
 • rakenteiden paksuus vähintään 250 mm;
 • muodostuu kontrolloiduista kutistumisparametreista parametreilla, ei enempää
  hyväksyttävä;
 • laite vedenpitävät saumat.

Leikkaa kylmä pohjalevystä

Seinien pystytys alkaa seinälatan ensimmäisten riveiden nauhalla tai pohjalevyllä. Kylmäkaudella säätiö joutuu kosketuksiin jäädytetyn maan tai kylmän ilman kanssa. Kolmikerroksisen seinän kosketusalueella kylmällä pohjalla sisäinen "lämmin" seinä jäähtyy voimakkaasti. Tilannetta pahentaa se seikka, että lämmön toimittaminen seinän alaosaan perinteisten lämmitysjärjestelmien kanssa kotona ei ole helppoa, koska lämpövirrat nousevat. Ehdotin luoda esteitä kylmälle, joka tulee säältä sisäseinään. Tätä ennen ennen ensimmäisen lohkon rivinvalmistuksen aloittamista mistä tahansa valssattua lämpöä eristävää materiaalia (polyuretaanivaahtoa), jonka paksuus on 10. 15 mm valmistettuja levyjä 110x160 mm (kaksi kappaletta yhtä seinämälevyä varten).


Lautaset voidaan myös valmistaa vanerista tai laudasta aina 25 mm: n paksuiseksi. Erityisen tarkkaa kokoa ei tarvitse noudattaa. Ensimmäistä riviä seinälohkojen muodostamisen yhteydessä leikattuja levyjä on muotoiltu sisäseinän puolelta, joka on muodoltaan kahden parin poikittaisten tappien välissä.

Levyt putoavat pohjan pinnalle, jolloin ne tulevat konkreettiseksi esteenä kylmän polulle. Muuten, jos levyt ovat jäykkiä, tyhjennyselementtien kiinnitys muotin pitkittäisillä tapilla voidaan hylätä siirtämällä tämä toiminto levyille. Kun tällainen kiinnitys pusoobrazhovetov kirjanmerkki ja sinetti, seoksen pitäisi alkaa ulkoisen ontelon leveys 90 mm.

Jokaisen seinälohkon muovauksen jälkeen sen sisäseinää tuetaan kolmella "jalalla", joiden korkeus on yhtä suuri kuin asetettujen levyjen paksuus. Niiden kokonaispituus on noin 130 mm, mikä on noin neljäsosa lohkon pituudesta 510 mm.

Näiden "jalkojen" vakautta ei voida epäillä, koska ne ovat liian lyhyitä. Niiden vahvuus voi olla melko riittämätön, koska "jalkojen" sisäseinän maksimikuorma 4 tonnia kohti aiheuttaa 30 kg / cm2: n jännitteen (sementtiasteella M300, turvallisuustekijä on kymmenkertainen).


Tällaisen eristyksen tehokkuus on erittäin korkea. Yksi levylevy vähentää kylmän virtausta pohjasta seinään lähes kolme kertaa. Kaksi riviä levyjä vähentää kylmävirtausta lähes 8 kertaa ja kolme riviä - 20 kertaa

© 2017. Toimiala. Korjaus- ja rakennusalan yritys

Vedenpitävä vedeneristys TECHNONICOL

Se on asetettu sementti-hiekkalaastille tai liimaustyökalulle TECHNONIKOL №23 Fixer.

Suljetun vedenpitävyys on suunniteltu suojaamaan rakennuksen rakenneosat (seinät, väliseinät, mauerlat) kosteuden kapillaarista.

 • Kestävä, hajoava pohja
 • UV-kerros vastustuskykyinen ylempi kerros
 • Käyttöikä yli 50 vuotta
 • Helppokäyttöinen rullien asennus eri leveydeltään (20, 40, 60 cm)

Sitä käytetään rakennusten rakentamiseen ja korjaamiseen eri tarkoituksiin.


Puupalkin eristäminen pohjasta

Materiaalit on säilytettävä pystyasennossa sisätiloissa tai katoksen alla, korkeudessa yksi rivi, olosuhteissa, jotka suojaavat kosteutta ja auringonvaloa lämpötiloissa -35 - + 35 ° C.

Fysikaaliset perusominaisuudet

Suljetaan vedeneristys kapillaarisesta kosteudesta. Vedenpitävä kellari

Vaakatasossa oleva vedenpitävä pohja Master Board

Kuinka olla suojelematta pohjaa pohjavedestä, mutta silti kosteutta ja jopa hieman tunkeutuu kellariin ja nousevat seinät, joissa voi ajan mittaan esiintyä sieniä ja homeita, jotka alkavat tuhota seinät. Seinien tuhoutumisen takia seinien läpi tapahtuva lämpöhäviö kasvaa ja seinien ulkonäkö heikkenee. Seinän suojaamiseksi nousevalta kosteudelta on horisontaalinen horisontaalinen sulkeutuva vedeneristyskanta, joka sijaitsee pohjan ja seinän välissä.

Kiinnitys vedenpitävyyteen kuumalla bitumilla

Tällaista sulkuvesieristystä kutsutaan myös pohjan vaakasuoraksi vedeneristimeksi. Materiaali, josta katkaistun vedenpitävyys on tehty, on oltava erittäin laadukasta.

Kierrätetystä materiaalista valmistettu irrotettava vedeneristyslaite

Tavallisesti rullattavia materiaaleja bitumissa tai polymeeri-bitumipohjalla käytetään materiaalina sulkuvesieristykseen. TechnoNIKOL: n leikkausvesieristys on polymeeri-bitumialustalle, jonka paksuus on 1 mm.

Vedenpoisto TechnoNIKOL 400

Tämä vedeneristys toimii normaalisti jopa -15 asteen lämpötiloissa, ja kun lämpötila laskee, siitä tulee erittäin hauras. Perussuojan tärkeimmän vedenpitävyyden kytkemiseksi suljetun vedenpitävyyden avulla sinun on tehtävä seinästä laajempia sulkutappeja niin, että ne ulottuvat 5-10 cm ulkoseinän ulkopuolelta. Nämä vapaat päät liitetään lattian vaakasuoraan vedenpitävyyteen ja pohjan pystysuoraan vedenpitävyyteen. Bitumiset ja polymeeriset bitumiset valssatut materiaalit ovat erittäin helposti vaurioituneita ja negatiivisissa lämpötiloissa erittäin herkät, joten on suositeltavaa valmistaa suljetun vedenpitävyyden toisesta materiaalista, kuten polyvinyylikloridista (PVC), itseliimautuvasta Abris C-DB -tiivisteestä, valssatuista polyolefiineista tai synteettisestä kumista (EPDM).

 • Polyvinyylikloridin vaakasuora vedenpitävyys on mahdollista vain, jos pohjustuksen vedeneristys tehdään myös polyvinyylikloridista, koska se on vuorovaikutuksessa bitumimateriaalien kanssa ja murtuu ja romahtaa.
 • Abris C-DB-tiivisteen seinien vaakasuora vedenpitävyys on mahdollista vain lämpötilassa, joka ei ole alle +5 astetta. Tämä vaakasuora vedenpitävä vedeneristysrulla perustetaan telalla irrotuspäällysteen läpi, joka on irrotettava sidospuolelta.
 • Rullatuista polyolefiineista tai synteettisestä kumista muodostuvien seinien vedenpitävyys parantaa käyttöikää, koska nämä materiaalit ovat kestäviä, voivat olla vuorovaikutuksessa muiden vedeneristysmateriaalien kanssa, niillä on korkea roiskeenkestävyys, joustavat ja kestävät. Saksalainen yritys DORKEN valmistaa valssattua polyolefiinia DELTA®-DELTA-MAUERWERKSSPERRE (MWSP) ja synteettistä kumia DELTA®-SOFTFLEXX.
Vedenpuhdistus perustuksen ja seinän väliin asetetaan laastille

On toivottavaa, että telan vedeneristyspinta on karkea tai kohokuvioitu, koska sementtilaasti kiinnittyy paremmin karkealle pinnalle. Pohjan päälle levitetään ohut kerros sementtilaastia noin 1 cm, johon on sijoitettu vedeneristyskerros, jonka tulee olla 5-10 cm leveämpi kuin pohja, ja siihen lisätään toinen sementtilaastikerros. Liitä kummankin vedenpitävän materiaalin välillä riippuen vedeneristysmateriaalista kumiliimalla, bitumimastilla ja muilla materiaaleilla.

Vaakasuora vedenpitävä laite läpäisevästä seoksesta

Myös cut-off-vedeneristyskäytännöksi voidaan käyttää vedenpitävää tunkeutumista, joka pumpataan erityisen esivalmistettuihin reikiin ja luo siten vesipatsaan koko pinnalle.

Miten läpäisevä vesieristys on tiilimuurausta

Materiaali, jonka läpäisevä vedeneristys koostuu, täytyy olla vuorovaikutuksessa materiaalin kanssa, josta pohja on tehty.

 • Soveltuu tiili-, kivi-, betoni-, läpäisevään betonieristykseen siloksaani-silikoniyhdisteistä, jotka muodostavat kosteutta kestäviä kalvoja kapillaareissa ja halkeissa. Tällaisia ​​ovat Lahta läpäisevä vedenpitävyys ja Penetron.
 • Kalkin koostumuksen vedeneristyskermitekniikan vedenpitävyydelle käytetään vedenpitävää pinnoitetta, jonka läpäisevä pohja on silikaattista alkalista liuosta. Tällainen on Isopron-vedeneristys, joka levitetään pinnalle ohuella harjalla. Tällaisen läpäisevän kellarin vedeneristyskäytön seurauksena kemiallinen reaktio johtaa siihen, mihin aineisiin muodostuu kapillaareissa, jotka eivät liukene veteen. Isotronin vedeneristys voidaan poistaa 28 päivän kuluttua, ja sen kanssa kyllästetty suojaava kerros säilyttää kosteuden.
Tämä vedeneristys asetetaan pohjan ja seinän väliin.

Vedeneristys ruiskuttamalla tapahtuu seuraavasti: ensin porat, joiden läpimitta on 25-32 mm, on porattava pohjan koko pituudelta. Reikiä on porattava kahdella rivillä porrastetusti vähintään 35 asteen kulmassa. Reikien välisen etäisyyden on oltava 25-30 cm. Reikien syvyyden tulisi olla vähintään 2/3 seinämän paksuudesta. Kaikki poratut reiät on pestävä puhtaalla vedellä. On mahdollista täyttää reiät paineella ja paineella. Vedenpitävyys ruiskutusmenetelmällä, seos syötetään reikiin erikoispumpun avulla.

Ruiskutus vedeneristys betonille pumpataan

Pohjustuksen ruiskutusvesieristys käyttäen ei-paineprosessia suoritetaan, kun perustassa on pieni määrä kosteutta ja paine-menetelmä suoritetaan, kun pohja on vettä liimattu yli 50 prosenttia, koska vesi ei anna seoksen imeytyä nopeasti pohjaan. Ei-paineistetussa menetelmässä vedeneristys ruiskutetaan porausreikiin säännöllisen kasteluletkun suppilon kautta. Vedeneristys ruiskuttamalla kestää päivän, ja koska seos vähitellen imeytyy seinään, se on jatkuvasti kaadettava. Kun säätö on kyllästetty seoksella, on reikiä tiivistettävä tavallisella laasti. Suljetun vedenpitävyys lisää kotisi elämää yli 50 vuoteen.

Saatat olla kiinnostunut seuraavista:

perusta horisontaalinen suoja, materiaalit delta

Kun rakennukset sijaitsevat alueilla, joilla on korkea pohjavesi, ei ole vain perustasoja, joihin kohdistuu kosteuden vaurioittavia vaikutuksia. Seinät vaikuttavat myös, jotka on kasteltu vedellä, mikä aiheuttaa ulkonäöltään homeen ja sienen sisäpintaan.

Vedenpitävä vedeneristys, moderni tekniikka rakennusten rakenteen suojelemiseksi kosteudelta, auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

Tekniikan periaate ja materiaalin valinta

Vedenpitävä vaakatasoinen vedeneristys perustuu sellaisten läpäisevien yhdisteiden käyttöön, jotka on muodostettu kemiallisen reaktion seurauksena betoni- tai muurauskiteisten yhdisteiden komponentteihin, jotka ovat päällekkäisiä massiivisissa halkeamissa ja huokosissa. Tämä estää kosteuden pääsyn seinän ylävirtaan.

Läpäisevä vedeneristys pumpataan esiporaisiin reikiin (enintään 2/3 seinämän paksuudesta). Tästä johtuen hydro-esteri muodostuu koko rakennejärjes- telmän päälle.

Eri seinämateriaaleille tulisi käyttää tiettyä vedenpitävyyden koostumusta:

 • Tiili, muuraus, betonirakenteet käsitellään silikonisilikonisilikonien avulla, jotka vuorovaikutteisesti seinämateriaalien kanssa muodostavat vastustuskykyisiä kosteutta kestäviä kalvoja kapillaarien ja halkeamien pinnalla.
 • Jos rakennus käytti materiaaleja, jotka sisältävät kalkin yhdisteet, on sen jälkeen sovellettava läpäisevää vedenpitävyyttä silikaattialkaliuoksilla. Kemiallisen reaktion seurauksena saadut aineet ovat käytännöllisesti katsoen liukenemattomia veteen, mikä takaa luovan luotettavan suojakaiteen.

On syytä sanoa, että seinärakenteiden kosteuden ilmenemisen ongelmien välttämiseksi myös rakennusvaiheessa olisi huolehdittava seinien luotettavasta eristämisestä pohjasta. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää Delta-kaatumisvastusmateriaalia, joka asetetaan perustuspinnalle.

Valitettavasti usein säästämiseksi he käyttävät tavallisia kattohuopaa, joka ei eroa kestävyydessä.

Jos talon kosteutta ei tarvita, sinun ei pidä säästää, on parempi asettaa välittömästi luotettava vedenpitävä pinnoite.

Seinän valmistelu laitteen katkeamattomalle vedeneristölle

Ennen laitteen sulkemisen aloittamista sinun on suoritettava useita valmistelutoimia:

 • Seinä on puhdistettu vanhasta pinnoitteesta (maali, taustakuva jne.). Tarvittaessa vaurioitunut kipsi, tiili, betoni poistetaan. Vaurioitunut kipsi on poistettava vähintään 0,8 metrin etäisyydellä seinämän kostutustasosta. Muurausliitokset leikataan syvyyteen 20 cm.
 • Jos seinäpeite on valmistettu kipsipohjaisilla laastareilla, se on kokonaan poistettu.
 • Puhdistettu seinämä kostutetaan vedellä, jonka ylimäärä poistuu kosteuden imeytymisestä seinämassaan.

Vedenpoistolaite

Ensinnäkin jalostetun seinän koko pituudelta porataan kaksi riviä (korkeus), joiden halkaisija on 25-32 mm. Reikien välisen etäisyyden tulisi olla keskimäärin 25-30 cm.

Reikien syvyys määritetään seuraavasti:

 • Jos seinämän paksuus ei ole yli 0,6 m, reiän syvyyden tulisi olla 2/3 paksusta. Samanaikaisesti poratun alueen on oltava 10 cm.
 • Paksummilla seinillä poraus tehdään kahdelta puolelta, reiät on järjestettävä ajettaessa.
 • Reikä porataan vähintään 35 asteen kulmassa horisonttiin. Tällöin reiän on läpäistävä yksi vaakasuuntainen muurausliitos ohuille seinille ja kaksi paksuseinämäisille rakennuksille.
 • Porauksen jälkeen kaikki reiät pestään vedellä.

Jos seinässä on ontto rakenne (sementtilohko, rei'itetty tiili), reiät on täytettävä erityisellä seoksella (esimerkiksi Penetrat-sauma). Tämän materiaalin kovettumisen jälkeen reikä porataan uudelleen hieman pienemmällä halkaisijalla ja puhalletaan pölyn jäänteistä. Tässä tapauksessa säätiön katkaisuvesieristys suoritetaan läpäisevän liuoksen vähäisellä menetyksellä.

Liuoksen injektio voidaan suorittaa: paine tai ei-painamenetelmä. Ensimmäinen menetelmä mahdollistaa korkealaatuisen matriisin kyllästämisen, minkä ansiosta voit lisätä merkittävästi esteen suojaavia ominaisuuksia.

 • Ei-paineen katkaisevaa vedenpitävyyttä voidaan käyttää matriiseihin matalalla kosteuspitoisuudella. Porausreikiin, jotka porataan kulmassa alas, työ koostumus kaadetaan tavallisen suppilon avulla. Seinään tunkeutumisen prosessi kestää vähintään päivän, kun kaikki reikään syötetty neste on absorboitava seinään.
 • Painevesitiivistystyökalun laitteessa työskentelyneste liikkuu poratut aukot erikoispumpun avulla ylimääräisen paineen aikaansaamiseksi. Tätä tekniikkaa käytetään siinä tapauksessa, että seinärakenne on kyllästetty vedellä yli 50%, mikä vaikeuttaa liuoksen imeytymistä.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen jälkeen se imeytyy täysin seinään, porausreiät tiivistetään tavallisilla laastareilla.

Aktiivisten aineiden kiteytymisen tuloksena saatu luotettava este estää kosteuden tunkeutumisen pohjarakenteisiin seinään.

Tällainen työ on suoritettava vain, jos on olemassa tietty kokemus, mikä tahansa virhe reikien lukumäärän laskemisessa, syvyyden määrittäminen ja vaaditun laastin määrä voi haitata kaiken työn.

Kaikkien sääntöjen mukaan suoritettu katkaisuvesieristys suojaa seinä- ja pohjarakenteita useiden vuosikymmenien ajan.

Tiiliseinien katkoviivaus, pohjan suoja kosteudelta

Joissakin tapauksissa tiiliseinien materiaali voi joutua alttiiksi maaperän kosteuden aktiiviselle tuhoisalle toiminnalle. Veden läpäisevän veden tuhoutuminen johtuen laajenemisesta pakastuksen aikana. Lisäksi seinämien korkean kosteuden olosuhteissa on muotti. Tämäntyyppisen iskun päätyyppiset ovat kellarin seinät sekä kosteus kapillaarimenetelmällä nousevasta kellarista ja tunkeutumisesta seiniin.

Näiden kielteisten ilmiöiden poistamiseksi käytetään seinän sulkemisen vesitiivistystä. Vedenpitävyys estää seinien kapillaarin johtavuuden.

Kaksi päätyyppiä on sulkeutuva vedeneristys: vaakasuora ja kyllästetty. Tiiliseinien vaakasuora katkaisuvesieristys on järjestetty luomalla eristekerros perustuksen ja seinän väliin, ja kyllästyskerros on järjestetty seinien materiaalin kapillaarisella kyllästymisellä vedeneristysyhdisteillä. Jos toinen menetelmä (kyllästetty katkaisuvesieristys) voidaan soveltaa missä tahansa rakenteen rakentamisen ja käytön vaiheessa, niin ensimmäinen on mahdollista vain rakennusvaiheessa.

Vaakasuora vedeneristustekniikka

 1. Tämäntyyppisen eristyksen laitetta käytettäessä käytettiin erilaisia ​​materiaaleja, kuten bitumipitoista, polyvinyylikloridia, katehuopaa, polyetyleeniä, EPDM: tä ja muita.
 2. Pohja on päällystetty 10 mm: n kerroksella laastia. Tasomaisen seinämän tapauksessa bitumimasto on sallittu (bitumia sisältäville nauhoille). Joissakin tapauksissa soveltuva polymeeriliima.
 3. Sitten valssattu materiaali levitetään ja tasoitetaan pohjan pinnalle. Vapautuksen on oltava vähintään 50 mm.
 4. Suoraan vedenpitävyyteen levitetään uusi laasti, ja muuraus suoritetaan.
 5. Asiat liittyvät lattian ja pohjan vedeneristyspäällysteisiin siten, että muodostuu yksiosainen vedeneristys.

Impregnointiteknologia

Tämä tekniikka käyttää epoksi-, polyuretaani-, silikaatti-, metyyliakrylaatti-koostumuksiin perustuvia vedenpitäviä materiaaleja. Kyllästysvesieristyksen kyllästäminen perustuu näiden koostumusten injektointiin syvälle seinämiin.

Koostumuksen valinta perustuu seinämän kosteusindikaattoreihin ja muihin teknisiin ominaisuuksiin.

Valmistelutoimien toteuttaminen

 1. Vanha kipsi on puhdistettava perusteellisesti seinän seinämän pinnan, joka on valmistettu sulkemisen estämiseksi. Seinämän puhdistetun osan ei ainoastaan ​​pidä kostutuksen aluetta vaan myös ulottua yli 800 mm: n rajoissa. Jos tiilimuuraus kipsiä sisältävien seosten kanssa kipsataan, se on puhdistettava kokonaan.
 2. Sauma puhdistetaan liuoksesta aina 200 mm: n syvyyteen asti.
 3. Valmis seinä on kostutettava perusteellisesti. Kun olet odottanut, kunnes kosteus imeytyy, irrota ylimäärä pintaan rätillä tai sienellä.

Porausreiät

 1. Poraus iskuilla ei ole sallittua. Porausreikien yhteydessä on käytettävä porakoneita, joissa on terävä kärki, porojen halkaisija on 25 - 32 mm.
 2. Porausreiät tulisi tehdä ruutupiirilevyllä (syvennysten rivejä symmetrisellä siirtymällä toisiinsa nähden). Reikien välinen etäisyys - enintään 300 mm. Poraus suoritetaan 30 - 45 asteen kulmassa vaakasuoraan nähden.
 3. Reiän on läpäistävä seinään vähintään 2/3 syvyydelle. Jos seinämä on paljon paksumpi kuin käytetyissä poroissa, on tarpeen porata molemmin puolin muurausta. Porauksen lopettamisen välttämiseksi on tarpeen tarkkailla tarkasti porakaivojen siirtymistä toistensa suhteen. Seinän paksuuden mukaan kuopan on läpäistävä yksi tai kaksi putkiliitosta.
 4. Jotta päästä eroon pölyhiukkasista, poraamisen jälkeen kaivot kuivataan vedellä.
 5. Jos tiilenpinta on sovitettu ristikkäisillä tiilillä, on tarpeen minimoida vesitiiviin laastin häviäminen täyttämällä reiät erikoisin keinoin (esim. Penetrat sauma). Kovettamisen jälkeen poraa porataan uudelleen pienemmällä paksuudella, kaivoa puhalletaan murujen poistamiseksi.

Reikien tekemisen jälkeen on tarpeen pumpata vedeneristysneste niihin. Injektointimenetelmä määräytyy seinämän kosteusprosentin mukaan. Jos seinämän kosteus on alle 50%, voit käyttää vapaata virtausmenetelmää.

Muussa tapauksessa seinämän pitämä kosteus ei salli vedeneristysnesteen tunkeutumista muurauksen huokosiin ja on käytettävä paineprosessia.

Epäpuhtausmenetelmä vedeneristys suoritetaan tavallisella suppilolla. Täytä neste, sinun on odotettava, kunnes se imeytyy (imeytyminen kestää yli 24 tuntia).

Paine menetelmä koostuu vedeneristyskoostumuksen levittämisestä korkeassa paineessa. Paineenkorvatoiminta nopeuttaa merkittävästi nesteiden ruiskutusta.

Lopullinen toiminta

Vedeneristysyhdisteen seinämateriaaliin imeytymisen prosessin lopussa on tarpeellista tiivistää porausreiät.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Suljetun vedenpitävän pohjan Kaikki säätiöstä

Vedenpitävä kellari

Hei, rakkaat lukijat! Tässä artikkelissa opimme, mikä on säätiön rajaton vedeneristys.

On vaikea yliarvioida säätiön rajatun vedenpitävyyden merkitystä rakennuksen rakenteessa. Se on välttämätön estämään kapillaarisen kosteuden nousu seinämiin ja on olennainen osa rakentamisen aikana.

Alkaen nousemalla betonipohjasta pienten solujen läpi vedellä vedetään loput nestettä, joka täyttää pienimmät aukot puusta, puusta, vaahtobetoksista, tiilistä jne. Kostutus aiheuttaa vaaraa näille materiaaleille useilla tavoilla. Ensinnäkin märän seinämän takia rakennuksen lämpöhäviö kasvaa merkittävästi, mikä johtaa lämmitystehon lisääntymiseen kylmäkauden aikana. Toiseksi, jäädyttämisen aikana nämä materiaalit muuttuvat herkemmiksi. Näin ollen edelleen kosteus tunkeutuu syvälle seiniin, sitä huokoisempi niistä tulee, menettää lämpöä ja voimaa. Sekä sisä- että ulkokoristemateriaalit peitetään muotilla, kostealla ja tuhoutuvalla.

Valitettavasti jopa erittäin laadukas sulkueristys ei välttämättä tarjoa absoluuttista kireyttä. Säätiön vedeneristyskerroksen aiheuttamat vauriot ovat lähes väistämätöntä. Ne voivat ilmetä pohjan täyttämisen tai maaperän talteenoton vuoksi. Näissä tapauksissa bitumikerros, polymeeri-bitumimateriaalit ja sisäänrakennettu vedeneristys voivat halkeilla ja muodonmuutoksilla. Myös kosteus voi hajota vedenpitävällä betonilla.

Seinien paras suoja kosteuden kapillaarin noususta on parasta käyttää vaakasuoraa sulkemisvesieristystä. Se on sijoitettava seinän alaosan ja pohjan yläpinnan väliin. Hänelle on käytettävä seuraavia materiaaleja.

Perinteisesti käytettyjä bitumimateriaaleja niiden budjetin ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Polyvinyylikloridi (PVC) on vielä parempaa tähän tarkoitukseen, mutta voit työskennellä sen kanssa vain, jos pohjaseinän vedeneristys on tehty samasta materiaalista. PVC: n menettäminen kimmoisasti ja romahtaa. Mutta korkealaatuiset materiaalit horisontaaliseen sulkemiseen vedeneristämiseen tehdään keinotekoisen kumin ja polyolefiinien (EPDM) perusteella. Jopa -30, he eivät menetä kimmoisuuttaan, he eivät altistu auringon ultraviolettisäteilyn ja biokorotuksen vaikutuksesta. Lisäksi ne sopivat täydellisesti minkä tahansa materiaalin kanssa.

Tänään on laaja valikoima sulkevaa vedeneristystä. Telojen leveys on 11-150 cm ja pituus 25 metriä. Asennuksen sulkemisen vedenpitävyys on oltava 10 millimetrin liuoksen kovettumaton kerros. Vedeneristyskankaan leveyden tulee aina ylittää seinien paksuus 50 millimetrillä. Suljettavien seinien materiaali ei vaikuta vedenpitävyyteen, mikä on myös kiistaton etu.

Se on lopettanut aiheen vedenpitävä kellari säätiö. Toivotamme teitä rakentamaan unelmiesi, mutta älä unohda säätiötä.

Vedenpitävä kellari

On vaikea yliarvioida säätiön rajatun vedenpitävyyden merkitystä rakennuksen rakenteessa. Se on välttämätön estämään kapillaarisen kosteuden nousu seinämiin ja on olennainen osa rakentamisen aikana.

Alkaen nousemalla betonipohjasta pienten solujen läpi vedellä vedetään loput nestettä, joka täyttää pienimmät aukot puusta, puusta, vaahtobetoksista, tiilistä jne. Kostutus aiheuttaa vaaraa näille materiaaleille useilla tavoilla. Ensinnäkin märän seinämän takia rakennuksen lämpöhäviö kasvaa merkittävästi, mikä johtaa lämmitystehon lisääntymiseen kylmäkauden aikana. Toiseksi, jäädyttämisen aikana nämä materiaalit muuttuvat herkemmiksi. Näin ollen edelleen kosteus tunkeutuu syvälle seiniin, sitä huokoisempi niistä tulee, menettää lämpöä ja voimaa. Sekä sisä- että ulkokoristemateriaalit peitetään muotilla, kostealla ja tuhoutuvalla.

Valitettavasti jopa erittäin laadukas sulkueristys ei välttämättä tarjoa absoluuttista kireyttä. Säätiön vedeneristyskerroksen aiheuttamat vauriot ovat lähes väistämätöntä. Ne voivat ilmetä pohjan täyttämisen tai maaperän talteenoton vuoksi. Näissä tapauksissa bitumikerros, polymeeri-bitumimateriaalit ja sisäänrakennettu vedeneristys voivat halkeilla ja muodonmuutoksilla. Myös kosteus voi hajota vedenpitävällä betonilla.

Seinien paras suoja kosteuden kapillaarin noususta on parasta käyttää vaakasuoraa sulkemisvesieristystä. Se on sijoitettava seinän alaosan ja pohjan yläpinnan väliin. Hänelle on käytettävä seuraavia materiaaleja.

Perinteisesti käytettyjä bitumimateriaaleja niiden budjetin ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Polyvinyylikloridi (PVC) on vielä parempaa tähän tarkoitukseen, mutta voit työskennellä sen kanssa vain, jos pohjaseinän vedeneristys on tehty samasta materiaalista. PVC: n menettäminen kimmoisasti ja romahtaa. Mutta korkealaatuiset materiaalit horisontaaliseen sulkemiseen vedeneristämiseen tehdään keinotekoisen kumin ja polyolefiinien (EPDM) perusteella. Jopa -30, he eivät menetä kimmoisuuttaan, he eivät altistu auringon ultraviolettisäteilyn ja biokorotuksen vaikutuksesta. Lisäksi ne sopivat täydellisesti minkä tahansa materiaalin kanssa.

Tänään on laaja valikoima sulkevaa vedeneristystä. Telojen leveys on 11-150 cm ja pituus 25 metriä. Asennuksen sulkemisen vedenpitävyys on oltava 10 millimetrin liuoksen kovettumaton kerros. Vedeneristyskankaan leveyden tulee aina ylittää seinien paksuus 50 millimetrillä. Suljettavien seinien materiaali ei vaikuta vedenpitävyyteen, mikä on myös kiistaton etu.

Laite sulkee kapillaarin vedenpitävästä pohjasta

Kosteuden kapillaarinen nousu perustuksen elementeistä rakennuksen kirjekuoreihin heikentää niiden eristysominaisuuksia ja asteittaista tuhoutumista johtuen kapillaareissa olevan veden jäätymisen laajenemisesta. Myös silloin, kun kosteuden jäätymistä kapillaareissa ei tapahdu, on olemassa monia muita ongelmia. Seinien koristepäällysteiden kuorinta kehittyy, kipsiin ja muihin materiaaleihin perustuvat päällysteet tuhoutuvat ja muotit laskeutuvat seinien kosteisiin pintoihin. Suljetun vedenpitävyys on suunniteltu vastaamaan näitä ilmiöitä ennen niiden kehitystä.

Vaakatasoinen vedenpitävä kellari.

Vedenpitävyysmateriaalien ominaisuudet

Säätiön rajatun vedenpitävyyden toteutus olisi toteutettava uusien rakenteiden rakentamisen vaiheessa. Se on vedenpitävä tiiviste alapinnan ylemmän tason ja siihen lepäävän seinän välissä.

Perinteisesti tähän käytettiin kattohuovan tai polyeteenin osia. Nykyään erikoismateriaaleja, joilla on parantuneet suorituskykyominaisuudet, on ilmestynyt suljetun vedenpitävyyden laitteelle. Markkinoilla on runsaasti materiaaleja, jotka ovat eri leveyden kaistaleina rullina.

Sulkeutuva vedeneristys betoni- ja betonirakenteissa.

Pääsääntöisesti molemmilla nauhan työpinnoilla on valettu mikroliitos, jotta tartunta sidotaan paremmin. Ratkaisut, polymeeriliima-aineet tai bitumipohjaiset materiaalit voivat toimia sideaineena ja yhteensopivuus bitumin kanssa on tarkastettava valmistajan suositusten mukaisesti. Joskus tämä vedeneristys voi olla tahmea tausta. Erityinen vedeneristys eroaa myös kateaineista tai polyetyleenistä, koska se on kestävämpi vastaan ​​tunkeutumista vastaan.

Sellaisten rakenteiden sulkemiseen, joissa sisäiset huokoiset kerrokset on vuorattu ulkoisilla säänkestävillä materiaaleilla, on sovellettava Z-tyypin alapäästön katkaisuvettä. Tässä tapauksessa pohjan yläpintapinta suoritetaan kahdessa tasossa ja muodostaa askelman pitkin kehää. Tämän seurauksena seinän sisäkerrokset ovat korotetut, ja verhous on pohjassa. Säätiön vedeneristyskaistaleen leveyttä lisätään säätiön yläpinnan tasojen välisen eron korkeudella. Vedeneristyskaistaleen leveys valitaan joka tapauksessa siten, että se ulkonee seinän molemmille puolille noin 5 cm.

Takaisin sisällysluetteloon

Työohjeet

Työn suorittamiseen tarvitaan:

 • harjat;
 • mason nosto;
 • lastat;
 • mittanauha;
 • veitsi;
 • neliöitä;
 • bitumimaali;
 • rullan sulkemista vedenpitävä;
 • laasti tai laasti.

Työkaluihin tarvittavat työkalut: mittanauha, bitumi-kalkkikivi, neliö, spatulit, kalkinharmaa.

Päättää, mitä liima-aineen liimaamiseen on kiinnitettävä, sinun on tutkittava säätiön ylempi taso. Jos se on riittävän sileä ja ilman konkreettisia esineitä, betoni on parhaiten sopiva. Pinta puhdistetaan lian ja pölyn avulla, voit myös esipäällystää sitä läpäisevällä pohjamaalilla.

Mastista levitetään harjalla noin 0,5 kg / m2, jätetään 10-15 minuutin ajaksi ja sitten vedeneristysrullat kääritään rypytetyksi, vähitellen painamalla sitä. Liitokset tehdään päällekkäin noin 20 cm, ne myös päällystetään mastiksella. Masten asettamisaika on parempi tarkastella pakkausta. Kun näin tapahtuu, voit aloittaa seinien rakentamisen ratkaisussa.

Kun pohjan pinta ei ole sileä, vedeneristys voidaan istuttaa laastille tai polymeeriliima.

Liuos levitetään ohut kerros puhtaalla pohjustetulla pinnalla. Karkean pinnan takia vedenpitävyys muutaman päivän kuluttua on melko voimakasta.

Takaisin sisällysluetteloon

Hätätoimenpiteet

Jos vedenpitävyys ennen seinän rakentamista ei toteutettu tai se suoritettu huonosti ja seinämä alkoi sulaa, sulkemisvesieristys voidaan tehdä ruiskulla. Tästä on eri valmistajien erikoispakkauksia. Tämän menetelmän vaikutus perustuu siihen, että seinämän alemman osan kapillaarit valitulla tasolla ovat tyydyttyneitä erityisillä yhdisteillä, jotka estävät kosteuden tunkeutumisen yllä.

10-15 cm: n korkeudella lattiasta seinään, jossa on 20 cm: n porras, porataan reikiä, johon erikoishenkilöstön annostelijat työnnetään. Ne toimivat vuorovaikutuksessa seinämateriaalin tilavuuden sisältämän kosteuden kanssa ja muodostavat vedenpitävän esteen sen nostamiseksi.

Reikät ja katkaisuvesieristys: tekniikka kapillaariputkiston poistamiseksi

Jos rakennuksen rakentamisessa ei ole säädön vaakasuoraa vedenpitävyyttä, sen käytön aikana maaperästä tulee jatkuvasti kosteutta. Tämän seurauksena kaikki seinärakenteet ovat kosteissa olosuhteissa, jotka johtavat niiden asteittaiseen tuhoamiseen. Tämän estämiseksi käytetään objektin kosteuden suojauksen katkaisutyyppiä, jossa porat porataan pohjan tai alaosan alaosassa - nämä ovat sylinterimäisiä reikiä eristysmateriaalin ruiskutukseen. Katsotaanpa tätä tekniikkaa tarkemmin.

Vesi vaikuttaa negatiivisesti esineeseen, ei pelkästään suorien kosketusten vaan myös nesteiden nousun seurauksena rakennusaineissa olevien huokosten rakenteessa. Joskus pohjavesi voi nousta kapillaareihin usean metrin korkeuteen.

Tietoa. Pohjavesi sisältää suuren määrän sulfaatteja, klorideja ja hiilivetyjä, jotka kiteytymisen jälkeen lisää tilavuutta, mikä johtaa rakenteen tuhoutumiseen.

Kapillaarivuodot vähentävät merkittävästi rakennuskohteen käyttöaikaa

Katkaisutyyppinen vedenpitävyys on korkean teknologian tekniikka, jolla poistetaan nesteen kertyminen kapillaarin läpi rakennuksen perustuksiin ja seinämiin. Se perustuu erikoisten reikien (reikien) poraamiseen kehän ympärillä ja täyttämällä ne hydrofobisella koostumuksella.

Tämä menetelmä tarkoittaa kalliita mutta erittäin tehokkaita toimenpiteitä. Sen etuja ovat:

 • mahdollisuutta toteuttaa rakennuksen ja rakennuksen kaikissa vaiheissa;
 • laaja valikoima hydrofobisia materiaaleja;
 • lisää rakenteellisten elementtien mekaanista lujuutta;
 • lisää kohteen elämää yli 20 vuoden ajan;
 • pinnan esihuuhtelua ei tarvita ennen injektiota.

Ruiskutusvesieristysmuuraus muurien suojaamiseksi

Suljetun vedenpitävyyden materiaalit tunkeutuvat yhdisteisiin, jotka johtuvat betonin, tiilen tai kiven reaktioista muodostavat kiteisiä yhdisteitä, jotka kattavat kaikki huokoset, halkeamat ja muut aukot. Tietty koostumus valitaan suojattavien rakenteiden erityispiirteistä.

Betoniin, kivirappeihin ja tiilimuurauksiin käytetään nestemäisiä tai geelimäisiä piitä sisältäviä yhdisteitä, jotka perustuvat siloksaaniin. Kun nämä seokset ovat vuorovaikutuksessa käsiteltävän materiaalin kanssa, muodostuu halkeamien ja kapillaarien pinnalle vedenpitävä kalvo, joka luo luotettavan eristysrajan.

Jos rakennus on pystytetty kalkkipitoisten materiaalien avulla, käytetään silikaatti-emäksisiin komponentteihin perustuvia ratkaisuja vedenpitäviksi. Tällöin vedenkestävä este saavutetaan kemiallisen reaktion ja sellaisen aineen muodostumisen seurauksena, joka on täysin veteen liukenematon.

Eristysseoksen laatu riippuu läpäisemättömän esteen luotettavuudesta.

Tämä kosteussuojauksen menetelmä perustuu hydrofobisen aineen ruiskuttamiseen esiporaisiin reikiin. Oikean teknologian noudattamisessa vedeneristysvaikutus pysyy koko esineen käyttöjakson ajan.

Pinnan esikäsittely ↑

Sulkemisen vesitiivistyksen valmisteluprosessi vähenee epäpuhtauksien pohjan puhdistamiseen: maali, kipsi, sementti, tuhoutunut betoni tai tiili. Poistetaan tarpeettomat osat metalliharjalla, kaavin tai sähkötyökalulla.

Neuvoston. Kosteudelta vaurioitunut kipsi on poistettava 800 mm säteellä kostutusvyöhykkeeltä. Jos seinällä on kipsikipsi, se poistetaan kokonaan. Tuhoutuneet saumat leikataan vähintään 200 mm: n syvyyteen.

Valmisteluvaiheessa kaikki ylimääräiset sulkeumat on poistettava pinnalta.

Ylimääräisten sulkeumien pinnan puhdistuksen jälkeen se kostuu täyteen kyllästymiseen. Tässä tapauksessa pohja ei saisi olla märkä, nimittäin märkä, joten ylimääräinen vesi poistetaan.

Porausreiät ja pakkaajien asennus ↑

Injektion aikaansaamiseksi porat porataan kaikkien seinämien alle - nämä ovat reikiä, joiden halkaisija on 18-32 mm (riippuen ruiskutusmenetelmästä ja käytetyistä pakkaajista) ja 2/3 seinän syvyydestä. Reikää porataan 15-30 asteen kulmassa vaakatasoon ja ne on järjestetty 150-250 mm: n välein (mitä pienempi on, sitä parempi impregnointi). Jos seinämän paksuus ylittää 600 mm, reiät on tehty kahdelta puolelta.

Kiinnitä huomiota. Poraa reikiä käyttämällä pneumaattisia tai sähkötyökaluita, jotka eivät aiheuta tärinää.

Kosteudensäätöpakkausten tehokkuuden parantamiseksi asennetaan porrastettu.

Porauksen päätyttyä kaikki reiät huuhdotaan vedellä paineen alaisena, minkä jälkeen pakkaajat työnnetään reikiin.

Injektointimenetelmät ↑

Hydrofobisen koostumuksen injektointi katkaisutyyppisen vedenpitävyyden saavuttamiseksi voidaan tehdä kahdella tavalla: ei-paine ja paine.

Ensimmäisessä tapauksessa reiät täytetään suppilo- tai kastelupulloilla. Tällöin vaaditun materiaalin määrä lasketaan etukäteen. Käsitelty rakenne on kyllästetty koko päivän, kunnes seos imeytyy täysin liuokseen.

On tärkeää. Eristettyjen esineiden kestävyyden varmistamiseksi injektion aikana ilman lämpötilan on oltava yli 5 ° C.

Paine-injektio

Eristävän koostumuksen syöttö paineen alaisena toteutetaan käyttämällä erityistä pumppua. Tätä menetelmää käytetään, jos seinämä on kyllästynyt vedellä yli puoleen, mikä vaikeuttaa liuoksen luonnollista imemistä.

Vanhojen rakennusten vanhojen rakennusten palauttaminen käyttämällä katkaisuvesieristystekniikkaa suoritetaan seuraava työ.

 1. Seinän alaosassa poratut reiät edellä kuvatun tekniikan mukaisesti.
 2. Reiät on täytetty erityisellä vedeneristysyhdisteellä, joka perustuu sementtiin ja aktiivisiin komponentteihin, joka on suunniteltu vahvistamaan kiveä ja tiilimuurausta.
 3. Useiden tuntien kuluttua (laastien asettamisen jälkeen) reiät reiät, porausmassaa poistetaan ja pakkaajat työnnetään.
 4. Ennen ruiskua käytetään 2 kerrosta elastista materiaalia - yksi 20 cm korkeampi ja toinen 20 cm ruiskutusalueen alapuolella. Tämä on tehty estämään ruiskuaineen pääsyn epäkuntoon halkeamien ja muiden aukkojen läpi.
 5. Injektio alkaa äärimmäisestä pakkaajasta ja tehdään paineen alaiseksi 3 - 10 ilmakehästä. Hydrofobisena liuoksena käytetään siloksaaneihin perustuvaa nestemäistä materiaalia, joka luo tehokkaan vedenpitävän esteen tiilissä tai muurissa. Injektion jälkeen pakkaajat poistetaan.
 6. Ympäristön lämpötilan mukaan liuoksen asettaminen voi kestää 1-2 päivää.
 7. Vedeneristyskoostumuksen kuivumisen jälkeen reiät on suljettu korjausseoksella.

Injektointimenetelmän ansiosta voit jopa säästää vanhoja historiallisia rakennuksia.

Vertailuun verrattuna pinnoitukseen ja läpäisevään vedenpitävyyteen sulkulaitteella on paljon suurempi hyötysuhde. Se ei ainoastaan ​​luo luotettavaa kosteusestettä, joka täyttää pienimmän aukon myös materiaalissa, mutta vahvistaa myös rakennetta, joka on erityisen tärkeää vanhoille rakennuksille. Sen haittoihin kuuluu teknologian monimutkaisuus, joka on tarve porata reikä oikeaan paikkaan ja optimaaliseen kulmaan. Ilman tarvittavaa kokemusta nämä teokset eivät tuota toivottua tulosta, joten on parempi antaa ne ammattilaisille.