Sulkeutuva vedeneristys ja sen laite

Kun rakennukset sijaitsevat alueilla, joilla on korkea pohjavesi, ei ole vain perustasoja, joihin kohdistuu kosteuden vaurioittavia vaikutuksia. Seinät vaikuttavat myös, jotka on kasteltu vedellä, mikä aiheuttaa ulkonäöltään homeen ja sienen sisäpintaan.

Vedenpitävä vedeneristys, moderni tekniikka rakennusten rakenteen suojelemiseksi kosteudelta, auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

Tekniikan periaate ja materiaalin valinta

Vedenpitävä vaakatasoinen vedeneristys perustuu sellaisten läpäisevien yhdisteiden käyttöön, jotka on muodostettu kemiallisen reaktion seurauksena betoni- tai muurauskiteisten yhdisteiden komponentteihin, jotka ovat päällekkäisiä massiivisissa halkeamissa ja huokosissa. Tämä estää kosteuden pääsyn seinän ylävirtaan.

Läpäisevä vedeneristys pumpataan esiporaisiin reikiin (enintään 2/3 seinämän paksuudesta). Tästä johtuen hydro-esteri muodostuu koko rakennejärjes- telmän päälle.

Eri seinämateriaaleille tulisi käyttää tiettyä vedenpitävyyden koostumusta:

 • Tiili, muuraus, betonirakenteet käsitellään silikonisilikonisilikonien avulla, jotka vuorovaikutteisesti seinämateriaalien kanssa muodostavat vastustuskykyisiä kosteutta kestäviä kalvoja kapillaarien ja halkeamien pinnalla.
 • Jos rakennus käytti materiaaleja, jotka sisältävät kalkin yhdisteet, on sen jälkeen sovellettava läpäisevää vedenpitävyyttä silikaattialkaliuoksilla. Kemiallisen reaktion seurauksena saadut aineet ovat käytännöllisesti katsoen liukenemattomia veteen, mikä takaa luovan luotettavan suojakaiteen.

On syytä sanoa, että seinärakenteiden kosteuden ilmenemisen ongelmien välttämiseksi myös rakennusvaiheessa olisi huolehdittava seinien luotettavasta eristämisestä pohjasta. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää Delta-kaatumisvastusmateriaalia, joka asetetaan perustuspinnalle.

Valitettavasti usein säästämiseksi he käyttävät tavallisia kattohuopaa, joka ei eroa kestävyydessä.

Jos talon kosteutta ei tarvita, sinun ei pidä säästää, on parempi asettaa välittömästi luotettava vedenpitävä pinnoite.

Seinän valmistelu laitteen katkeamattomalle vedeneristölle

Ennen laitteen sulkemisen aloittamista sinun on suoritettava useita valmistelutoimia:

 • Seinä on puhdistettu vanhasta pinnoitteesta (maali, taustakuva jne.). Tarvittaessa vaurioitunut kipsi, tiili, betoni poistetaan. Vaurioitunut kipsi on poistettava vähintään 0,8 metrin etäisyydellä seinämän kostutustasosta. Muurausliitokset leikataan syvyyteen 20 cm.
 • Jos seinäpeite on valmistettu kipsipohjaisilla laastareilla, se on kokonaan poistettu.
 • Puhdistettu seinämä kostutetaan vedellä, jonka ylimäärä poistuu kosteuden imeytymisestä seinämassaan.

Vedenpoistolaite

Ensinnäkin jalostetun seinän koko pituudelta porataan kaksi riviä (korkeus), joiden halkaisija on 25-32 mm. Reikien välisen etäisyyden tulisi olla keskimäärin 25-30 cm.

Reikien syvyys määritetään seuraavasti:

 • Jos seinämän paksuus ei ole yli 0,6 m, reiän syvyyden tulisi olla 2/3 paksusta. Samanaikaisesti poratun alueen on oltava 10 cm.
 • Paksummilla seinillä poraus tehdään kahdelta puolelta, reiät on järjestettävä ajettaessa.
 • Reikä porataan vähintään 35 asteen kulmassa horisonttiin. Tällöin reiän on läpäistävä yksi vaakasuuntainen muurausliitos ohuille seinille ja kaksi paksuseinämäisille rakennuksille.
 • Porauksen jälkeen kaikki reiät pestään vedellä.

Jos seinässä on ontto rakenne (sementtilohko, rei'itetty tiili), reiät on täytettävä erityisellä seoksella (esimerkiksi Penetrat-sauma). Tämän materiaalin kovettumisen jälkeen reikä porataan uudelleen hieman pienemmällä halkaisijalla ja puhalletaan pölyn jäänteistä. Tässä tapauksessa säätiön katkaisuvesieristys suoritetaan läpäisevän liuoksen vähäisellä menetyksellä.

Liuoksen injektio voidaan suorittaa: paine tai ei-painamenetelmä. Ensimmäinen menetelmä mahdollistaa korkealaatuisen matriisin kyllästämisen, minkä ansiosta voit lisätä merkittävästi esteen suojaavia ominaisuuksia.

 • Ei-paineen katkaisevaa vedenpitävyyttä voidaan käyttää matriiseihin matalalla kosteuspitoisuudella. Porausreikiin, jotka porataan kulmassa alas, työ koostumus kaadetaan tavallisen suppilon avulla. Seinään tunkeutumisen prosessi kestää vähintään päivän, kun kaikki reikään syötetty neste on absorboitava seinään.
 • Painevesitiivistystyökalun laitteessa työskentelyneste liikkuu poratut aukot erikoispumpun avulla ylimääräisen paineen aikaansaamiseksi. Tätä tekniikkaa käytetään siinä tapauksessa, että seinärakenne on kyllästetty vedellä yli 50%, mikä vaikeuttaa liuoksen imeytymistä.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen jälkeen se imeytyy täysin seinään, porausreiät tiivistetään tavallisilla laastareilla.

Aktiivisten aineiden kiteytymisen tuloksena saatu luotettava este estää kosteuden tunkeutumisen pohjarakenteisiin seinään.

Tällainen työ on suoritettava vain, jos on olemassa tietty kokemus, mikä tahansa virhe reikien lukumäärän laskemisessa, syvyyden määrittäminen ja vaaditun laastin määrä voi haitata kaiken työn.

Kaikkien sääntöjen mukaan suoritettu katkaisuvesieristys suojaa seinä- ja pohjarakenteita useiden vuosikymmenien ajan.

Vedenpitävä kellari

Kuinka olla suojelematta pohjaa pohjavedestä, mutta silti kosteutta ja jopa hieman tunkeutuu kellariin ja nousevat seinät, joissa voi ajan mittaan esiintyä sieniä ja homeita, jotka alkavat tuhota seinät. Seinien tuhoutumisen takia seinien läpi tapahtuva lämpöhäviö kasvaa ja seinien ulkonäkö heikkenee. Seinän suojaamiseksi nousevalta kosteudelta on horisontaalinen horisontaalinen sulkeutuva vedeneristyskanta, joka sijaitsee pohjan ja seinän välissä.

Kiinnitys vedenpitävyyteen kuumalla bitumilla

Tällaista sulkuvesieristystä kutsutaan myös pohjan vaakasuoraksi vedeneristimeksi. Materiaali, josta katkaistun vedenpitävyys on tehty, on oltava erittäin laadukasta.

Kierrätetystä materiaalista valmistettu irrotettava vedeneristyslaite

Tavallisesti rullattavia materiaaleja bitumissa tai polymeeri-bitumipohjalla käytetään materiaalina sulkuvesieristykseen. TechnoNIKOL: n leikkausvesieristys on polymeeri-bitumialustalle, jonka paksuus on 1 mm.

Vedenpoisto TechnoNIKOL 400

Tämä vedeneristys toimii normaalisti jopa -15 asteen lämpötiloissa, ja kun lämpötila laskee, siitä tulee erittäin hauras. Perussuojan tärkeimmän vedenpitävyyden kytkemiseksi suljetun vedenpitävyyden avulla sinun on tehtävä seinästä laajempia sulkutappeja niin, että ne ulottuvat 5-10 cm ulkoseinän ulkopuolelta. Nämä vapaat päät liitetään lattian vaakasuoraan vedenpitävyyteen ja pohjan pystysuoraan vedenpitävyyteen. Bitumiset ja polymeeriset bitumiset valssatut materiaalit ovat erittäin helposti vaurioituneita ja negatiivisissa lämpötiloissa erittäin herkät, joten on suositeltavaa valmistaa suljetun vedenpitävyyden toisesta materiaalista, kuten polyvinyylikloridista (PVC), itseliimautuvasta Abris C-DB -tiivisteestä, valssatuista polyolefiineista tai synteettisestä kumista (EPDM).

 • Polyvinyylikloridin vaakasuora vedenpitävyys on mahdollista vain, jos pohjustuksen vedeneristys tehdään myös polyvinyylikloridista, koska se on vuorovaikutuksessa bitumimateriaalien kanssa ja murtuu ja romahtaa.
 • Abris C-DB-tiivisteen seinien vaakasuora vedenpitävyys on mahdollista vain lämpötilassa, joka ei ole alle +5 astetta. Tämä vaakasuora vedenpitävä vedeneristysrulla perustetaan telalla irrotuspäällysteen läpi, joka on irrotettava sidospuolelta.
 • Rullatuista polyolefiineista tai synteettisestä kumista muodostuvien seinien vedenpitävyys parantaa käyttöikää, koska nämä materiaalit ovat kestäviä, voivat olla vuorovaikutuksessa muiden vedeneristysmateriaalien kanssa, niillä on korkea roiskeenkestävyys, joustavat ja kestävät. Saksalainen yritys DORKEN valmistaa valssattua polyolefiinia DELTA®-DELTA-MAUERWERKSSPERRE (MWSP) ja synteettistä kumia DELTA®-SOFTFLEXX.
Vedenpuhdistus perustuksen ja seinän väliin asetetaan laastille

On toivottavaa, että telan vedeneristyspinta on karkea tai kohokuvioitu, koska sementtilaasti kiinnittyy paremmin karkealle pinnalle. Pohjan päälle levitetään ohut kerros sementtilaastia noin 1 cm, johon on sijoitettu vedeneristyskerros, jonka tulee olla 5-10 cm leveämpi kuin pohja, ja siihen lisätään toinen sementtilaastikerros. Liitä kummankin vedenpitävän materiaalin välillä riippuen vedeneristysmateriaalista kumiliimalla, bitumimastilla ja muilla materiaaleilla.

Vaakasuora vedenpitävä laite läpäisevästä seoksesta

Myös cut-off-vedeneristyskäytännöksi voidaan käyttää vedenpitävää tunkeutumista, joka pumpataan erityisen esivalmistettuihin reikiin ja luo siten vesipatsaan koko pinnalle.

Miten läpäisevä vesieristys on tiilimuurausta

Materiaali, jonka läpäisevä vedeneristys koostuu, täytyy olla vuorovaikutuksessa materiaalin kanssa, josta pohja on tehty.

 • Soveltuu tiili-, kivi-, betoni-, läpäisevään betonieristykseen siloksaani-silikoniyhdisteistä, jotka muodostavat kosteutta kestäviä kalvoja kapillaareissa ja halkeissa. Tällaisia ​​ovat Lahta läpäisevä vedenpitävyys ja Penetron.
 • Kalkin koostumuksen vedeneristyskermitekniikan vedenpitävyydelle käytetään vedenpitävää pinnoitetta, jonka läpäisevä pohja on silikaattista alkalista liuosta. Tällainen on Isopron-vedeneristys, joka levitetään pinnalle ohuella harjalla. Tällaisen läpäisevän kellarin vedeneristyskäytön seurauksena kemiallinen reaktio johtaa siihen, mihin aineisiin muodostuu kapillaareissa, jotka eivät liukene veteen. Isotronin vedeneristys voidaan poistaa 28 päivän kuluttua, ja sen kanssa kyllästetty suojaava kerros säilyttää kosteuden.
Tämä vedeneristys asetetaan pohjan ja seinän väliin.

Vedeneristys ruiskuttamalla tapahtuu seuraavasti: ensin porat, joiden läpimitta on 25-32 mm, on porattava pohjan koko pituudelta. Reikiä on porattava kahdella rivillä porrastetusti vähintään 35 asteen kulmassa. Reikien välisen etäisyyden on oltava 25-30 cm. Reikien syvyyden tulisi olla vähintään 2/3 seinämän paksuudesta. Kaikki poratut reiät on pestävä puhtaalla vedellä. Voit täyttää reiät paineella ja ei-paineella.
Vedenpitävänä injektiona paineen alaisena seos syötetään reikään erikoispumpulla.

Ruiskutus vedeneristys betonille pumpataan

Pohjustuksen ruiskutusvesieristys käyttäen ei-paineprosessia suoritetaan, kun perustassa on pieni määrä kosteutta ja paine-menetelmä suoritetaan, kun pohja on vettä liimattu yli 50 prosenttia, koska vesi ei anna seoksen imeytyä nopeasti pohjaan. Ei-paineistetussa menetelmässä vedeneristys ruiskutetaan porausreikiin säännöllisen kasteluletkun suppilon kautta. Vedeneristys ruiskuttamalla kestää päivän, ja koska seos vähitellen imeytyy seinään, se on jatkuvasti kaadettava. Kun säätö on kyllästetty seoksella, on reikiä tiivistettävä tavallisella laasti. Suljetun vedenpitävyys lisää kotisi elämää yli 50 vuoteen.

Vedenpitävät materiaalit horisontaaliselle ja pystysuoralle kellarin vedeneristykselle tekevät sen itse

Ympäristön liiallinen kosteus vaikuttaa kielteisesti kaikkiin rakennusrakenteen elementteihin, erityisesti sen upotettuun maahan. Betonialusta altistuu sateen, pohjavesien ja kapillaaristen vesien haittavaikutuksille. Monoliittinen materiaali, jolla on suuri mekaaninen lujuus, on huokoinen rakenne kapillaareissa, joiden kosteus tunkeutuu sisään.

Metallirakennuksen saavuttaminen käynnistää korroosioprosessit, joiden kriittisen kehityksen aikana säätiö romahtaa. Korjaustöiden restaurointi on työvoimavaltaista ja monimutkaista, joten perustuksen laadunvarmistusta on tarpeen valmistella.

Kellarihoitoon tarvitaan erilaisia ​​vedenpitävyyksiä.

Materiaaliluokitus sovellusmenetelmällä

Suojapinnoite voidaan sijoittaa vaakasuoraan ja pystysuoraan. Vaakasuora vedeneristys estää kosteuden tunkeutumisen kaikentyyppisten perustusten eri tasojen välillä. Rakennusrakenteiden pylväs- ja kartiomaiset tuet on suojattu pohjaveden vaikutuksilta pystysuoran vedenpitäjän avulla.

Näiden töiden suorittaminen omilla kädillä on välttämätöntä ymmärtää erilaisten vedeneristysmateriaalien ominaisuuksia ja ominaisuuksia, joilla on valmiudet työskennellä rakennusvälineiden kanssa.

Näyttää siltä, ​​että obmazochnaya vedeneristys pankissa ja säätiö

Menetelmät suojaavan päällysteen suorittamiseksi ovat:

 • Käyttämällä erilaisia ​​mastit perustuvat bitumiin - päällystysmenetelmä, joka on tällä hetkellä halvin menetelmä vedenpitävyys. Bitumainen mastinen materiaali, joka on lisäaineilla varustettu hartsi, tukkii mikrokrapit materiaaleissa ja varmistaa sen suojauksen aggressiiviselta vaikutukselta.

Vaakasuorat vedeneristyskalvot

 • Valssattujen versioiden käyttäminen bitumisideaineella - liimaamalla. Laajamittainen ruberoidi. Alhaisen hinnan kattoa pidetään vanhentuneena, ei ole suositeltavaa käyttää toiminnallisesti tärkeiden rakenteellisten elementtien suojaamiseen. Lasikuidusta tai polyesteriä olevista polymeerimateriaaleista on paras suorituskyky ja pitkä käyttöikä, mutta niiden kustannukset ovat melko korkeat. Siten valssattuja materiaaleja käytetään perustan vaakasuoraan ja pystysuoraan vedenpitävyyteen.

  Lävistyksen eristys näyttää "harmaalta", mutta toimii tehokkaasti.

 • Vedenpitävyys sovelluksen aikana kasvattaa pintakerroksen lujuutta. Se toteutetaan kipsaamalla tai liimaamalla materiaaleilla, jotka voivat tunkeutua betonin rakenteeseen ja kiteyttää siellä. Läpiviennin syvyys vaihtelee 15-25 senttimetriä, ja joissakin tapauksissa jopa 90 senttimetriä. Hydrofobiset kiteet estävät korroosioprosessien kehittymisen ja lisäävät betonin kestävyyttä alhaisten lämpötilojen vaikutuksiin. Läpäisevä vedeneristys levitetään likaantuneelle kostutetulle pinnalle.
 • Kipsiseosten käyttö vedeneristysmateriaalina on heikkoa luotettavuutta ja kestävyyttä. Tällaisten pinnoitteiden käyttöaika on enintään viisi vuotta, joten on parempi ottaa etusija muille menetelmille.

  Säätiötä käsitellään nestekumilla

 • Nestekumimateriaali muodostaa tavallisen saumattoman pinnan, jolla on hyvä tarttuvuus siihen pohjaan, johon sitä käytetään, erilainen pitkä käyttöikä ja paloturvallisuus. Tämän materiaalin kulutus yhden neliömetrin käsittelyssä vaihtelee kolmesta neljään kilogrammaan. Itsekiinnitykseen sopiva koostumus yhdellä komponentilla. Pinnoite on suojattava kosketuksesta kivien kanssa maaperässä, jolla se täytetään.
 • Laitteen savi-lukon ominaisuudet ja vedeneristys

  Savi linna järjestetään omiin käsiisi, joten virtausvettä ei saa antaa suojatulle rakenteelle. Tätä varten kaivetaan noin kuusikymmentä senttimetrin syvyyteen ympärysmitta, ja murskattu kivi kaadetaan sen pohjaan. Sitten pinnoituspinnat tiivistetään useilla kerroksilla nestemäistä savea.

  Jokaiselle kerrokselle annetaan aikaa kuivua. Jäljelle jäävä aukko on täynnä soraa, rakenteen päälle asennetaan sokea alue. Sadekaudella savi säilyttää vuotaveden, jäännöskosteus lähtee roskien läpi.

  Savi - halpa ja luotettava materiaali veden suojaamiseksi

  Säätiön vedeneristys tehdään ns. Bentoniittimattoilla, jotka koostuvat pääosin samasta savesta. Ne ovat päällekkäin päällekkäisillä ja vahvistetuilla tapilla. Kiinnityspinta ei anna niiden turvota. Yläpuolella oleva paperi tuhoutuu, savi ympäröi perustan eikä salli veden virrata siihen.

  Näin bentoniittimatot näyttävät todellisissa olosuhteissa.

  Perusteellisten perustusten suojamateriaalien valinta

  Jokainen rakennustyypin perusrakenne vaatii omat suojaustyöt. Rakennustöiden aikana, joissa ei ole kellarissa, käytetään nauhamaisia ​​pohjia pienellä syvyydellä. Ne sijaitsevat maaperän kosteuden sijainnin yläpuolella, joten niiden vedeneristys riittää katemateriaalin ja pinnoitemateriaalin käyttämiseen.

  Työjärjestys on seuraava. Tyynynpäälliseen asetetaan kaksinkertainen kattolamateriaali, joka ulottuu muottialueen reunojen yli, johon betoni kaadetaan. Kun se kovetetaan, muodostetun pohjan pystysuorat pinnat päällystetään bitumimuovilla. Kellarin sulkemisen vedeneristys tehdään liimaamalla kaksi kattopaperia.

  Syvemmän kellarin suojelu toteutetaan edellä esitetyn menetelmän mukaisesti, eli kateaine sijaitsee alla, ja pystypinnat peitetään bitumimateriaalilla. Työjärjestys muuttuu, jos betonia ei aseteta muottipellin päälle, vaan aikaisemmin valmistettu kaivanto, jolloin se ei toimi pystysuoran päällysteen suorittamiseksi.

  Okleechnoy vedenpitävä suljettu eristys ja kiinnitysseinä

  Tästä syystä ennen metallirakennuksen asentamista kaivannolle, sen pohja ja seinät on peitetty valssatuilla vedeneristillä, joiden liitokset kiinnitetään liimaamalla tai sulatettujen reunojen kiinnittämiseksi. Se on paljon työvoimavaltainen prosessi, sitä on vaikea toteuttaa yksin. Kellarin sulkeutuva vedeneristys valmistuu kahdella kerroksella kateaineita.

  Kellariseinien ulkoseinän pystysuojaus bitumimastilla on mahdollista vain syvällä vedellä maaperässä. Kaikissa muissa tapauksissa, varsinkin jos pohjavedessä on suuri kausivaihtelu, suoritetaan kaksikerroksinen käsittely rullamateriaaleilla. On parempi käyttää nykyaikaisia ​​synteettisiä materiaaleja.

  Pystysuora vedeneristys on suojattava vaurioilta kiinteillä sulkeumilla täyteaineella ja maaperän pakkasessa, joka nousee ja vetää siihen kiinnittyvää suojakerrosta. Tätä varten suojaavat seinät on valmistettu suulakepuristetusta polystyreenivaahdosta ja muista materiaaleista. Korkealaatuinen vedeneristys, joka yhdistää vaakasuuntaiset ja pystysuorat menetelmät sen soveltamiseen pohjaan pitkään, suojaa rakennettua rakennetta kosteuden esiintymiseltä ja lisää huomattavasti sen käyttöikää.

  Laattapohjan suojausominaisuudet

  Betonilaatta, joka on kellarikerros, on suojattu kosteudelta pohjalevyn alaosasta, kun kaksi kerrosta vedeneristysrullia on asetettu tasoitusalustalle. Yläpuolelta levyltä käsitellään rakenteen saanti.

  Vaakasuoran vedenpitävyyden taso määräytyy kellarikerroksen viivan tai viisitoista tai kaksikymmentä senttimetrin alapuolella kellarikerroksessa vastakkaisilla pinnoilla.

  Kuten näette, teollisuus on tarjonnut erilaisia ​​materiaaleja vedenpitävälle pohjalle. Valitse tarvittava suoja-kompleksi ja jatka työskentelemään. Anna erityisen valittu video auttaa ratkaisemaan jäljellä olevat ongelmat.

  Vedenpoistolaite

  Kun ulkoseinät altistuvat sadevedelle tai korkealle kosteudelle, joka voi kulkea muurauksen läpi ja vaikuttaa rakennuksen laatuun, on aika ajatella lisäsuojausta. Ylimääräinen kosteus johtaa homeen kasvuun ja korjaamattomaan vahinkoon koko rakennukselle riippumatta siitä, onko se tiili vai puukehys. Märkäalueilla vesiin tunkeutumisen vuoksi seinämien vaurioituminen on vain ajan kysymys.

  Mikä se on

  Suljettavat vedeneristysseinät, jotka on suunniteltu suojaamaan niitä kosteudelta. Ulkoseinien vedenkestävyys saavutetaan tavallisesti seuraavilla tavoilla:

  • varmista riittävä muurauspaksuus;
  • vedenpitäväksi;
  • rakennusten liitosten oikea rakenne;
  • pintakäsittelyjä ja päällysteitä, jotka estävät veden tunkeutumisen.

  Kivipinnat ovat alttiimpia sääolosuhteille.

  Jos ulkoseinät eivät ole vedenpitäviä, kosteus voi aiheuttaa värjäytymistä huoneen sisällä tuhoamalla koristeellinen pinta. Lisäksi tällaiset paikat ovat erinomaisia ​​siitosmunia muotteihin ja sieniin. Kaikki tämä aiheuttaa vahinkoa talolle ja aiheuttaa terveysongelmia vuokralaisten keskuudessa.

  Halkeamia voi esiintyä useista syistä:

  • betonin kuiva kutistuminen veden haihtumisen, lämpölaajenemisen ja materiaalin puristuksen seurauksena;
  • maan maanalaista liikettä;
  • rakennuskuormat.

  Syystä riippumatta kosteuden sisääntulo tuhoaa pinnan, joten se on suojattava. Sementin tai tavallisen akryylin ulkopinnan käyttö ei ole tehokas vedenpitävä päällyste, koska nämä vaihtoehdot eivät luo läpäisemätöntä kuorta. Eristyslaitteessa on yhdistettävä tehokkaan vedenpitävyyden ja estetiikan ominaisuudet.

  Hyödyt ja haitat

  Nimitys "vedenpitävä maali" on harhaanjohtava kuluttaja, koska se ei täytä samoja vaatimuksia kuin bitumimastinen, huolimatta sen houkuttelevasta esteettisestä ulkonäöstä. Sen käyttöä alueilla, joilla on korkea kosteus, ei pidetä tarkoituksenmukaisena.

  Keskeisten vedeneristysominaisuuksien tärkeimmät edut:

  • Haju vähenee. Jos kellariseinistä on tuoksuva sienen haju, katkoviivaus voi auttaa peittämään sen.
  • Vähentää kosteutta. Tämä on erityisen hyödyllinen kuuman kesän aikana.
  • Vedenkestävyyden lisäksi tämä vaihtoehto on myös edullinen.

  miinukset:

  • Vesitiiviin maali toimii vain lisäesteenä, mutta silti se mahdollistaa veden tunkeutumisen materiaaliin kotona, joten on parempi käyttää bitumimastista.
  • Kuori on erityisen yleistä, jos käytät merkittävää määrää vettä, joka alkaa tunkeutua seiniin.
  • Lisääntynyt paine seinälle. Jotkut materiaalit lisäävät paineita, kun niissä on vettä ja vedenpitävä maali voi luoda sellaisen kuplan, joka pitää tämän paineen yhdessä paikassa. Tämä voi vahingoittaa talon rakennetta.

  hakemus

  On tarpeen tarkistaa seinät vikoja varten. Vedeneristys on paras ratkaisu vain, jos pinta on märkä sadeveden tai kosteuden seurauksena. Ennen kuin ostavat tuotteita vedenpitäviksi, on tärkeää poistaa kaikki muut kosteuden syyt. Tämä voi olla mikä tahansa murtumia tiilistä tai kondensoitumista seinän sisäpuolella vesiputken vuotamiseen. Heti kun ongelma on korjattu, voit käyttää vettä suojaavaa koostumusta.

  Muista puhdistaa kouru. Ongelmana tukkeutuneita kouruja ei ole vain se, että ne voivat kulkea seinien reunoilla. Ne myös säilyttävät sadeveden, joka vähitellen imeytyy puiset lankut tai kattopaneelit. Tämä voi johtaa lukuisiin ongelmiin, kuten puun mätänemiseen, vuotoihin ja muottiin. Siksi suojaavan päällysteen valitsemiseen on vastattava vastuullisesti.

  Kipsi voi parantaa estetiikkaa, tehdä seiniin kestävämpiä ja suojautua kosteudelta. Vaikka useimmissa ulkokäyttöön tarkoitetuissa materiaaleissa on vesitiiviysominaisuudet, voit poistaa ongelmat veden tunkeutumisen ja estää uudelleen esiintymisen yksinkertaisesti sekoittamalla kipsi lisäaineeseen vedenpitäviksi.

  Riippumatta valituista tuotteista, jotka on valittu ulkoseinien vedenpitäviksi, on pinnan saatava järjestyksessä ensimmäisessä vaiheessa. Tämä tarkoittaa, että sinun on käytettävä laadukkaita täyteaineita halkeamien korjaamiseksi ja korjausreikien korjaamiseksi. Tästä täydellisestä mastiksesta. Ennen hiomista, anna täyteaine kuivua ja sitten jauhaa karkeita, epätasaisia ​​alueita, poista pöly. Pinnan puhdistamisen jälkeen vedellä seinien annetaan kuivua kokonaan, jotta varmistetaan hyvä tarttuvuus läpäisevän materiaalin ja substraatin välillä.

  Voit käyttää rullaa tai harjaa vedenpitävän kerroksen käyttämiseen. Jos tarvitaan toinen kerros, ensimmäisen on kuivuttava kokonaan. Riittävää tuotetta käytetään luomaan läpäisemätön estää kosteuden tunkeutumista.

  Vedenpitävä säätiö omilla käsillään - prosessin vivahteet

  Tiedät, että säätiön kaataminen (vyö, laatta tai kasa) on puolet taistelusta. Prosessin toinen puoli on sen vedeneristys ja tarkempi suoja maaperän kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta sekä pohjavesiin. Se on osa säätiön rakentamista, joka vaikuttaa ennen kaikkea sen käyttöikään. Koko rakennuksen laatu riippuu kaiken työn oikeasta toiminnasta, vedenpitävyysmateriaalin oikeasta valinnasta. Siksi on tarve ymmärtää kysymyksiä siitä, miten vedenpitävä säätiö omilla käsilläsi, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota?

  Tämän artikkelin painopiste on suunnattu juuri omien käsien töiden tuottamiseen. Miksi? Esikaupunkialueiden omistajat joutuvat usein osallistumaan rakennustoimintaan. Siksi tiedot eivät vahingoita ketään.

  Aluksi on olemassa useita erilaisia ​​säätiöitä, joita käytetään maanrakennusten, huviloiden ja ulkorakennusten rakentamisessa. Mutta käytännöllisesti katsoen nauharakenne on useimmiten rakennettu. Aloitetaan siitä.

  Vedeneristysnauha

  Joten, vedeneristys nauha säätiö on jaettu kahteen luokkaan:

  • vaakasuora vedeneristys;
  • pystysuora.

  Joidenkin nimien perusteella käy selväksi, että ensimmäisessä tapauksessa vaakapinnat ovat vedenkestäviä, toisessa ne ovat pystysuoria. Näyttää siltä, ​​että tässä ei ole mitään vaikeata, ellei vivahteita. Koko asia perustuu materiaaleihin, joita on käytettävä yhden tai toisen pinnan käsittelyyn.

  Vaakatasojen eristäminen

  Kellarin vaakasuora vedenpitävyys on muuten nimeltään cut-off. Sen päätavoite on erottaa pohjan pinta seinämateriaalista siten, että rakennuksen seinät suojaavat kosteutta ja lisäävät siten niiden käyttöikää. Tämäntyyppinen vedeneristys tulisi tehdä tiivisillä vedeneristysmateriaaleilla. Siksi vaakasuora sulkuvesieristys suoritetaan valssautuneilla liimamateriaaleilla.

  Virheet sulkemisen aikana vedeneristämisessä

  Aiemmin tätä tarkoitusta varten käytettiin ruberoidia. Se asetettiin useisiin kerroksiin. Nykyään sitä käytetään harvoin, koska nykyaikaisemmat telaneristimet ovat ilmestyneet markkinoille. Ne ovat useita kertoja parempia kuin tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet.

  Vedenpitävyys säätämällä omilla käsillä (katkaisu) tapahtuu seuraavan tekniikan mukaisesti:

  1. Vaakapinta puhdistetaan pölystä ja liasta.
  2. Jos käytetään kateaineita, niin pinta on parempi jättää väliin bitumimastilla.
  3. Seuraavaksi sopivat yhteen eristyskerrokseen.
  4. Masticia käytetään jälleen kerran.
  5. Toinen kerros vedeneristys.

  On tärkeää. Jos GWL (pohjavesi) sijaitsee alapinnan alapuolella 1 m: n syvyydessä, vaakasuora eristys voidaan suorittaa kerroksittain. Jos tämä luku on pienempi, sinun ei pitäisi vaarantaa sitä, tarvitset monikerroksista vedenpitävyyttä.

  Sulkueristystä voidaan käyttää kahdessa paikassa:

  • Alapinnan ja seinän välissä, kuten yllä mainittiin.
  • Rakenteen sisäpuolella on kellarin pohjakerroksen asettaminen. Tämä on kellarin lattian (laattojen) eristäminen pohjaveden pinnan kausittaisen nousun vaikutuksista.

  Muista kuitenkin, että tällainen vedeneristys voidaan tehdä vain rakennuksen rakentamisen aikana.

  Pystysuora pohja vedeneristys

  Tämä tekniikka vedenpitävällä pohjalla on käytettyjen materiaalien kannalta monipuolisempaa. Tietenkin paljon riippuu pohjaveden pinnasta. Jos se on riittävän korkea, on parempi lähestyä prosessia kattavasti. Voit esimerkiksi käsitellä omia käsiäsi pohjustuksen pystysuoralla pinnalla bitumimastilla (eikä yhdellä kerroksella) ja aseta sen päälle liimausmateriaali.

  Toisen kerroksen sijasta on mahdollista käyttää kipsistä tai muurausta. Tai ennen päällystämistä mastiksella käsitellään pintoja läpäisevällä eristyksellä. Kaikki riippuu myönnetystä budjetista.

  Jos GWL on alhainen, niin helpoin tapa on jalostaa säätiö bitumimastilla. Tämä tehdään käsin rullalla ja harjalla. Jos viljelty alue on tarpeeksi suuri, käytä sitten suihketta.

  Laattojen pohjaeristys

  Tällaisen pohjan vedeneristyslaite voi olla vain vaakasuora. Siinä on kyse hänen suunnittelustaan. Nämä ovat ei-upotettuja tai alhaalta upotettuja levyjä, jotka kaadetaan hiekka- tai soratyynyyn. Jälkimmäinen on sijoitettava tiivistettyyn maaperään.

  Nyt me tulemme kysymykseen itse, kuinka vedenpitävä säätiö (laatta)? Tässä tapauksessa on myös välttämätöntä lähestyä prosessia kattavasti. Tämä lähestymistapa ei ole pelkästään eri materiaalien käyttö vaan myös useiden vedeneristyskerrosten asennus:

  1. Tyynyn päälle tarvitaan vedenpitävyys. Yleensä näihin tarkoituksiin käytetään joko asfalttia, jonka paksuus on 1-2 cm, tai sementtipinnoitetta lisättämällä erityisiä laastarin tiivisteitä. Viimeksi mainitun paksuus on 2-3 cm.
  2. Voit yksinkertaisesti kaataa betonikerroksen yli 7 cm: n paksuiseen tyynyyn, ja jo alustan päällä, aseta omalla kädelläsi rullan vedeneristys, joka on varmasti päällekkäinen nauhojen suhteen, liitokset lämmitetään kaasupolttimella.
  3. Pohja-laatat kaadetaan vedenpitävyyteen. Sen paksuus vaihtelee välillä 20-40 cm.
  4. Ja nyt toinen vedeneristyskerros levitetään pohjalaatan päälle. Tämä voi olla telamateriaali tai ehkä pinnoite.
  5. Ja viimeinen vaihe - tasoituspaksuus jopa 5 cm.

  Neuvoston. Pohja-laatat voidaan valmistaa kaatamalla betoniliuosta muottiin tai se voidaan asentaa betonista. Jälkimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä kaataa betonilaattoja levyjen päälle.

  Näin tehdään säätiön (laatta) vaakasuora vedeneristys. Kuten näette, mikään monimutkainen, rakentamattoman tietämättömän henkilön hallitsee tätä prosessia omilla käsillään.

  Pile-pohjaeristys

  Kuinka tehdä vedenpitävä perusta kasa perusta? Kysymys on tosiaankin vakava, koska on tarpeen eristää tämä rakenne sen rakentamisprosessissa. Tässä on tekniikka:

  1. Poran halkaisijaltaan 20 cm: n avulla maahan tehdään kaivo. Useimmiten sen syvyys on enintään 1,2 m.
  2. 10 cm: n paksu hiekka kaadetaan siihen, joka on täynnä.
  3. Nyt 70 cm: n pituinen kappale leikataan valssaamasta vedeneristysmateriaalista sillä perusteella, että ympärysmitta on yhtä suuri kuin (πd), eli 3,14 x 20 = 63,8 cm. Lisääntymme 70 cm: iin, koska se vaatii reunojen päällekkäisyyttä.
  4. Kääntäkää putki vedeneristyskappaleesta, joka asetetaan kaivoon omilla kädillä.
  5. Lisäksi sisäänrakennetaan sisäänrakennettu vahvike, joka on tehty vahvikkeesta, jonka poikkileikkaus voi olla kolmio tai neliö. Voit kokata sen itse.
  6. Betonia kaadetaan, mikä välttämättä piikit.

  Jos pylväs työntyy maanpinnan yläpuolelle, vahvistuskorin pituutta on lisättävä. Toisin sanoen sen pitäisi ulottua säätiön ulkopuolelle. Sitten muotti on asennettu, koska se voi olla putki (metalli, muovi, asbesti) halkaisijaltaan 20 cm. Sen poistamisen jälkeen kelleristeen vedeneristys tehdään omilla käsillä.

  Ei ole tarpeen puhua siitä, miksi perustusrakenteiden vedenpitävyys on välttämätöntä. Mutta koska rakennustöissä käytetään erilaisia ​​rakennetyyppejä, niiden eristys tehdään myös eri tavoin. Tässä on tärkeää tietää prosessin tietyt vivahteet ja valita oikea vedenpitävä materiaali.

  Pohjan vedenpitävyys - materiaalit, teknologiat, vinkit.

  Pohjan vedenpitävyys nykyaikaisissa matalarakenteisissa rakenteissa on lähes integraalinen osa nollavaiheen rakentamisprosessia. Tämä johtuu kosteuden esiintymisestä maaperässä valtaosassa maamme alueista. Itse vesistä betoniin ei ole erityisen kauheaa, päinvastoin, hieman kosteassa tilassa betoni jatkaa vahvuutensa vuosien varrella. Kuitenkin on olemassa kolme suurta "MUTTA".

  Ensinnäkin betonilla on kapillaarisuus. Tämä on veden nousu pienimmillä huokosilla materiaalin sisällä. Yksinkertaisin esimerkki tästä ilmiöstä on sokerin kastuminen, joka on hieman kastettu lasin teetä. Rakentamisessa veden kapillaarinen nousu johtaa (ellei tietenkin ole vesitiivistynyt) kosteuden tunkeutumiseen, ensin betonin ulkokerroksista sisäpuolelle ja sitten pohjasta seinille, jotka seisovat sitä. Ja raa'at seinät ovat lämpöhäviöiden lisääntyminen, sienten ja muotojen ulkonäkö, sisustusmateriaalien vahingoittuminen.

  Toiseksi nykyaikainen säätiö ei ole vielä konkreettinen. Tämä on vahvistettua betonia, ts. siinä on ankkuri, joka alkaa kosteudessaan kosteuttaa. Samanaikaisesti rauta valmistetaan rautahydroksidiksi (ruostumaan), ja sen tilavuus kasvaa lähes kolme kertaa. Tämä johtaa voimakkaan sisäisen paineen muodostumiseen, joka myös tuhoaa betonin sisältä, kun se saavuttaa tietyn rajan.

  Kolmanneksi emme asu tropiikissa, ja ilmastomme lämpötilat subteroilla talvikaudella ovat normi. Kuten kaikki tietävät, vesi muuttuu jääksi, kun se jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan. Ja jos tämä vesi on betonin paksuudessa, syntyvät jääkiteet alkavat tuhota säätiön sisäpuolelta.

  Edellä mainittujen lisäksi on toinen vaara. Ei ole harvinaista paikka, jossa pohjavesi sisältää kemiallisia elementtejä (suolat, sulfaatit, hapot...), joilla on aggressiivinen vaikutus betoniin. Kun näin tapahtuu, niin kutsuttu "betonikorroosio", joka johtaa sen asteittaiseen tuhoamiseen.

  Säätiön korkealaatuinen vedeneristys voi estää kaikki nämä negatiiviset prosessit. Ja miten se voidaan tehdä, ja sitä käsitellään tässä artikkelissa.

  Yleensä suojasta säätiötä kosteudelta voidaan tehdä kahdella tavalla:

  1) käytä kaatamalla niin sanottua sillan betonia, jolla on suuri vedenkestävyyskerroin (eri betonimerkit ja niiden ominaisuudet käsitellään erillisessä artikkelissa);

  2) peittämään pohja vedeneristysmateriaalin kerroksella.

  Tavalliset kehittäjät käyvät useimmiten toisella polulla. Mikä on syy? Ensisilmäyksellä tuntuu siltä, ​​että se voisi olla helpompaa - tilasin vedenpitävän betonin tehtaalla, kaadetaan sen sisään ja se on se, istu ja iloitse. Mutta todellisuudessa kaikki ei ole niin helppoa, koska:

  • betoniseoksen hinnan nousu veden kestävyyskertoimen kasvaessa voi olla jopa 30% tai enemmän;
  • ei jokainen kasvi (erityisesti pieni) voi tuottaa konkreettista tuotemerkkiä, jolla on vaadittu vedenpitävyyskerroin, ja yrittää itse valmistaa tällaista betonia, voi johtaa odottamattomiin seurauksiin;
  • hyvin, ja mikä tärkeintä, tällaisen betonin toimittaminen ja asettaminen on vaikeaa (sillä on erittäin vähäinen liikkuvuus ja nopeasti tarttuu itsestään, mikä useimmissa tapauksissa rajoittaa sen käyttöä).

  Vedeneristyspäällysteen käyttö on kaikkien saatavilla ja tietyillä taidoilla voidaan tehdä jopa omilla kädilläsi.

  Materiaalit vedenpitävälle pohjalle.

  Kaikki materiaalit, joita käytetään suojaamaan säätiöitä kosteudelta, voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

  • Obmazochnaya;
  • Ruiskutettava;
  • rullaa;
  • levinneisyys;
  • rappaus;
  • vedeneristys.

  Jatkakaamme tarkemmin jokaiselle niistä.

  I) Obmazochnaya -vesieristys on bitumiin perustuvaa materiaalia, jota levitetään pinnalle (usein 2-3 kerroksella) harjalla, rullalla tai lastalla. Tällaisia ​​pinnoitteita kutsutaan yleensä bitumimastteiksi. Ne voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa lopulliseen tilaan, joka kaadetaan kauhain.

  Resepti kotitekoiselle bitumimateriaalille: Osta bitumipitoisuus, leikkaa se pieniksi paloiksi (pienempi, sitä nopeammin sulaa), nukahtaa metallisäiliöön ja poltetaan, kunnes sulatetaan kokonaan. Poista sitten ämpäri kuumuudesta ja lisää siihen käytetty öljy, ja parempaa dieselpolttoainetta (20-30% mastista) sekoita kaikki perusteellisesti puupullan kanssa. Miten tämä tehdään näkyy seuraavassa videossa:

  Valmis bitumimastia myydään kaupeilla. Ennen käyttöä, sitä on tavallisesti sekoitettava lisäämällä liuotinta, esimerkiksi liuotinta, valkoista alkoholia jne. Tämä on aina ilmoitettu etiketin ohjeissa. Tällaisia ​​mastisia valmistajia on useita valmistajia eri hinnoilla ja valmiin pinnoitteen eri ominaisuuksilla. Tärkeintä ostaessaan niitä ei pidä erehtyä eikä ottaa materiaalia esimerkiksi kattoihin tai muuhun.

  Ennen betonirakenteen levittämistä betonipinta suositellaan puhdasta likaa ja pohjustettua. Aluke valmistetaan erityisellä yhdisteellä, niin sanotulla bitumipitoisella alukkeella. Sitä myydään myös myymälöissä, ja se on nestemäisempää koostumusta kuin mastista. Levitä pinnoitetta vedenpitäväksi useissa kerroksissa, joista jokainen - edellisen jälkeen. Pinnoitteen kokonaispaksuus on 5 mm.

  Tämä tekniikka on yksi halvimmista verrattuna niihin, jotka kuvataan alla. Mutta sillä on myös sen haitat, kuten päällysteen vähäinen kestävyys (erityisesti itse valmistellut), työn pitkä kesto ja korkeat työvoimakustannukset. Mastin ja harjan levitysmenetelmä on esitetty seuraavassa videossa:

  II) Ruiskutettu vedeneristys tai ns. "Nestekumi" on bitumi-lateksiemulsio, jota voidaan levittää perustukseen erityisellä ruiskulla. Tämä tekniikka on progressiivisempi kuin edellinen, koska voit tehdä työtä tehokkaammin ja melko lyhyessä ajassa. Valitettavasti työmekanisoituminen vaikuttaa merkittävästi sen arvoon.

  Nestekumin ominaispiirteet ja sen kerrostumisprosessi esitetään seuraavassa videossa:

  III) Valssattu vedeneristys on bitumipitoista tai polymeerimodifioitua materiaalia, joka on aiemmin talletettu mihin tahansa pohjaan. Yksinkertaisin esimerkki on tunnettu ruberoidi paperipohjalla. Nykyaikaisempien materiaalien valmistuksessa käytetään lasikuitua, lasikuitua, polyesteriä.

  Tällaiset materiaalit ovat kalliimpia, mutta myös paljon parempia ja kestävämpiä. Roll-vedeneristystyötä voidaan tehdä kahdella tavalla - liimaamalla ja kiinnittämällä. Liimaus suoritetaan alustalle, joka on aiemmin pohjustettu bitumipitoisella alukkeella käyttämällä erilaisia ​​bitumimastetteja. Hitsaaminen suoritetaan kuumentamalla materiaalia kaasu- tai bensiinipolttimella ja sen jälkeen liimaamalla. Miten tämä tehdään näkyy seuraavassa videossa:

  Valssattujen materiaalien käyttö lisää huomattavasti pohjan vedenpitävyyden kestävyyttä verrattuna esimerkiksi päällystysaineisiin. Ne ovat myös melko edullisia. Haittoihin kuuluu työn monimutkaisuus. Ei kokenut henkilö tekemään kaikkea laadullisesti melko hankalaa. Älä myöskään selitä töitä yksin.

  Itsekiinnittyvien materiaalien tuominen markkinoihin muutama vuosi sitten helpotti huomattavasti rullan vedeneristystä. Säätiön suojeleminen heidän avustuksellaan näkyy seuraavassa videossa:

  IV) Vedenpitävä pinnoite on betonin päällystäminen erityisillä yhdisteillä, jotka tunkeutuvat 10-20 cm paksuuteen huokosten läpi ja kiteytyvät sisäänpäin estäen siten kosteuden kulkuväylät. Lisäksi se lisää betonin roiskeita ja sen turvallisuutta kemiallisesti aggressiiviselta pohjavedeltä.

  Nämä yhdisteet (Penetron, Hydrotex, Aquatron jne.) Ovat melko kalliita eivätkä ole löytäneet laajaa levityskerroksen täydellistä vedenpitävyyttä ympyrässä. Niitä käytetään useimmiten vuotojen poistamiseen jo rakennetuissa ja toimivissa kellareissa, jolloin vedenpitävyyttä ei ole enää mahdollista korjata ulkopuolelta muilla menetelmillä.

  Yksityiskohtaisemmin tunkeutuvien materiaalien ominaisuuksista ja niiden oikeasta soveltamisesta kuvataan seuraavassa videossa:

  V) Vedeneristys kipsi on yleensä eräänlainen pinnoituseristys, mutta tässä vain ei käytetä bitumimateriaaleja vaan erityisiä kuivia seoksia, joissa on vesitiivis komponentteja. Keitettyjä laastareita levitetään lastalla, lastalla tai harjalla. Voimakkaampaan lujuuteen ja halkeamien estämiseen voidaan käyttää kipsilevyverkkoa.

  Tämän tekniikan etu on materiaalien käytön yksinkertaisuus ja nopeus. Haittapuoli on vedenpitävän kerroksen alhainen kestävyys ja vähemmän vedenpitävyys verrattuna edellä mainittuihin materiaaleihin. Vedeneristyslaastareiden käyttö on suositeltavaa perustusten pintojen tasoittamiseksi tai esimerkiksi FBS-lohkojen perustusten tiivistämiseen ennen niiden myöhempää pinnoitusta bitumilla tai rullalla.

  VI) Vedenpitävä vedeneristys - joskus sitä kutsutaan suojaamaan perustuksia kosteudelta käyttämällä erityisiä turpoavia bentoniittimattoja. Tämä tekniikka, joka on olennaisesti korvaava perinteinen savi linna, on ilmestynyt suhteellisen hiljattain. Mats kiinnitetään pohjaan, jossa tyljet ovat päällekkäin toistensa kanssa. Yksityiskohtaisemmin siitä, mitä tietomateriaali on, ja sen ominaisuudet kuvataan seuraavassa videossa:

  Kuinka valita vedenpitävyys säätiölle?

  Kuten näet, tällä hetkellä on olemassa valtava määrä erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja säätiöiden suojaamiseksi. Kuinka ei eksyä tähän lajikkeeseen ja valita tarkalleen, mikä sopii erityisiin olosuhteisiisi?

  Ensinnäkin katsotaan, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota valittaessa vedenpitävyyttä:

  • lattian läsnäolo tai puuttuminen;
  • pohjaveden taso;
  • pohjan tyyppi ja sen rakentamisen menetelmä

  Näiden kolmen tekijän erilaiset yhdistelmät määräävät, mitä vedenpitävyys olisi tässä tapauksessa suositeltava. Tarkastele yleisimpiä vaihtoehtoja:

  1) Pilarin perustukset.

  Pylväsporausta voidaan suojata vain rullalla vedellä. Tällöin vaaditun halkaisijan sylinterit esilelautuvat siitä, kiinnitetyt nauha- nauhalla, lasketaan kaivoihin, vahvistushäkkeihin asennetaan ja betonia kaadetaan.

  Halvin vaihtoehto on käyttää tavallista ruberoidia. Jos se on pureskeltava, on parempi kääriä se sileä puoli ulospäin niin, että talvella, kun se jäätyy, vähemmän maaperä pysyy kiinni siitä. On toivottavaa tehdä niin, että vedenpitävyys koko ympärysmitta ympäröi vähintään kaksi kerrosta.

  Käytettäessä asbestia tai metalliputkia pylväsperustaan, ne voidaan esipäällystää vähintään kahdella kerroksella varustetulla bitumipitoisuudella.

  Jos aiot rakentaa grilliä pylväät, ennen sen kaatamista, luotettavuuden vuoksi pylväiden yläpinnalle tulee päällystää myös vesitiivis pinnoite (edes parempi kuin alla olevassa kuvassa, mutta suoraan maasta). Tämä estää veden mahdollisen kapillaarisen nousun maasta kiillotukseen.

  2) Matala-jalkainen nauha-pohja (MZLF).

  MZLF sen ydin on aina oltava pohjaveden yläpuolella. Sen vuoksi sen vedeneristys on melko tarpeeksi tavallista ruberoidia ja bitumimateriaalia, joka estää kosteuden kapillaarivuodon maaperästä.

  Kuvassa näkyy yksi toimintavaihtoehto. Ennen kuin asennat muottiin, taitettu ruberoidi pienellä irrotuksella levitetään hiekkalaatikon päälle. Sen jälkeen betonin kaatamisen ja asettamisen jälkeen nauhan sivupinnat päällystetään vedeneristyspäällysteellä. Sokean alueen yläpuolella, riippumatta siitä, onko sinulla pohja (betoni tai tiili kuten kuvassa), katkaisuvesieristys tehdään tarttumalla 2 kerrosta katemateriaalia bitumiin.

  3) Upotetut nauhalistat (talo, jossa ei ole kellari).

  Maanalainen kaistaleen pohjustus riippumatta siitä, onko se monoliittinen tai FBS-lohkosta, kun talossa ei ole kellaria, voidaan suorittaa edellä esitetyn mallin mukaisesti MZLF: lle, ts. pohja on valssattua materiaalia, ja sivupinnat pinnoitetaan pinnoituseristyksellä.

  Ainoa poikkeus on, kun säätiö ei kaadeta muottiin, vaan suoraan kaivettuun kaivantoon (kuten ymmärrät, rappaus ei toimi). Tässä tapauksessa ennen asennustyön aloittamista ja betonin kaatamisen yhteydessä kaivojen seinät ja pohja peitetään silloitetulla vedeneristelyllä liimaamalla tai kiinnitysliitoksilla. Työ ei todellakaan ole kovin kätevää (varsinkin kapeassa kaivannossa), mutta ei ole paikka mennä. Tätä käsiteltiin artikkelissa "Ribbon säätiö - laskenta ja rakentaminen omalla kädelläsi."

  Älä myöskään unohda suljetun vedeneristyskerroksen sokea alueen yläpuolella.

  4) Upotetut nauhalistat, jotka ovat kellari seinämiä.

  Käyttö pinnoitusseinien vedenpitävyyden ja pinnoituksen ulkopuolelle on sallittua vain kuivissa hiekkateoksissa, kun pohjavesi on kaukana ja vesiputki kulkee nopeasti hiekan läpi. Kaikissa muissa tapauksissa, erityisesti pohjaveden mahdollisen kausittaisen nousun vuoksi, sinun on tehtävä rullaneristystä 2 kerroksessa käyttäen nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotka perustuvat lasikuituun tai polyesteriin.

  Jos pohja on tehty FBS-lohkoista, ennen yksittäisten lohkojen välisten saumojen vedenpitävyyttä on toivottavaa peitellä kipsiä vedeneristysseosta samaan aikaan tasoittamalla pintaa.

  5) Laattojen perustukset.

  Pohjalevyt (pohjakerrokset) on perinteisesti suojattu kosteuden pohjalta tarttumalla kaksi kerrosta vedenpitävyyteen betonista valmiiksi täytettyyn betonivalmistukseen. Toinen kerros levitetään kohtisuoraan ensimmäiseen. Tätä käsiteltiin yksityiskohtaisemmin artikkelissa "Laattaperusta - laskeminen ja omien käsien rakentaminen".

  Jotta ei vaurioittaisi vedeneristyskerrosta myöhempää työtä, yritä käydä sitä mahdollisimman vähän, ja heti asennuksen jälkeen sulje se pursotettua polystyreenivaahdosta.

  Artikkelin lopussa kiinnitämme huomiota kahteen muuhun pisteeseen. Ensinnäkin, kun pohjaveden taso nousee pohjakerroksen tason yläpuolelle, on tarpeellista tehdä viemäröinti (talteenottoputkien järjestelmä, joka on asetettu pitkin talon reunaa ja kaivoja veden tarkistamiseksi ja pumppaamiseksi). Tämä on suuri aihe, josta keskustellaan erillisessä artikkelissa.

  Toiseksi kerroksen pystysuoran vedeneristyskerroksen on suojattava vaurioilta, joita voi esiintyä täytön aikana ja maaperän tiivistämisen aikana, sekä talvella talven aikana, kun se tarttuu vedenpitävyyteen ja vetää sen ylös. Tällaista suojaa voidaan tarjota kahdella tavalla:

  • pohja peitetään ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon kerroksella;
  • kiinnitä erityisiä suojamembraaneja, jotka ovat parhaillaan myynnissä.

  Useimmat rakentajat haluavat ensimmäisen menetelmän, koska hän antaa sinun välittömästi "tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä". Epps ja suojaa vedenpitävyyttä ja eristää pohjan. Säätiöiden eristämisestä tarkemmin tässä...

  Mikä on tarve sulkea vedenpitävyys ja miten se toimii oikein?

  Vaakasuora vedenpitävyys on siksi kutsuttu, koska se on suunniteltu katkaisemaan talon seinät pohjasta eikä anna kapillaarikosteuden vuotamista betonipohjasta. Miten se toimii oikein, ja mitä tehdä, jos eristyskerros ei ollut alunperin säädetty, vahingoittui tai lopulta menettänyt sen ominaisuudet?

  Betonimateriaalin pinnan (laatta, teippi) ja sulkevien seinien välinen vedeneristys on tärkeä osa rakennusrakennetta, jonka on oltava rakentamisen aikana. Muussa tapauksessa betonin kapillaarinen kosteus tunkeutuu seinämateriaaliin (olipa se puuta, hirsiä, tiilimuurauksia, vaahtobetonialustoja, laajennettua savea betonia jne.) Ja lämpötilanvaihtelujen vaikutuksesta hitaasti mutta varmasti johtaa sen muodonmuutokseen ja heikkenemiseen. Lisäksi tilojen sisätilat kärsivät kostutuksesta, erityisesti seinien alaosassa ja kulmissa.

  Lähtöaineen ja sulkeutuvan seinän välisen sulkimen vedenpitävyyden puuttumisen tai vahingoittumisen seurauksena voi olla muotin ulkonäkö ja vahingoittuminen viimeistelyaineistossa huoneeseen

  Materiaalit suljetun vedenpitävyyden laitteille

  Yleensä se toteutetaan samalla bitumilla tai polymeeripatumalla valssatulla materiaalilla, jota käytettiin eristämään pohja, mikä johtui erityisesti siitä, että tässä tapauksessa materiaalit ovat täysin yhteensopivia. Näin se on, mutta tätä päätöstä ei voida kutsua kiistattomaksi. Bitumi- ja polymeeri-bitumieneristys, joka johtuu alhaisesta vetolujuudesta ja alhaisesta joustavuudesta, vaurioituu helposti etenkin nolla-lämpötilassa. Mutta sulkuvesieristys on sijoitettu siten, että reunoilla se työntyy 50 mm seinän rajojen yli ja voi myöhemmin liittää huoneen pohjan ja lattian eristämiseen. Nämä reunat ovat usein vahingoittuneet rakentamisen aikana, mikä tarkoittaa, että kosteussuojapiiri menettää eheyden.

  Polyvinyylikloridista (PVC) valmistetulla kankaalla on riittävä lujuus ja kimmoisuus, mutta itse säätiö on myös eristettävä. PVC: tä on mahdotonta käyttää yhdessä bitumi- tai polymeeri-bitumivalssattujen materiaalien kanssa, koska niiden ollessa kosketuksissa polyvinyylikloridi alkaa särkyä ja kuluttaa näin ollen kosteutta.

  Valssattuja polyolefiineja ja synteettistä kumia - EPDM (0,4 ja 1,1 mm paksu), on optimaaliset ominaisuudet katkaisuvesieristyksen aikaansaamiseksi. Niille on ominaista korkea vetolujuus ja superelasticiteetti, alhaisten lämpötilojen ja ultraviolettisäteilyn kestävyys, kestävyys. Lisäksi ne ovat yhteensopivia muiden vedeneristysmateriaalien kanssa.

  Polymeerimateriaalien korkealaatuinen rullaneristyskoneessa on kaksipuolinen päällystetty kuitukangas polypropeenista, mikä takaa sen stabiilin kiinnittymisen laastiin

  Puun, puun tai runkorakennusten osalta asiantuntijat suosittelevat käyttämään etyleenivinyyliasetaatti (EVA) -kopolymeerikalvoa, jonka paksuus on 1,2-2 mm. Se on erikoislujuus ja pystyy kestämään merkittäviä paikallisia kuormituksia, jotka tarjoavat nämä seinämateriaalit sulkimen vesitiivistykseen ja nämä kuormat ovat paljon korkeammat kuin tiilestä tai lohkoperementistä. Lisäksi paksuseinämäinen kalvo mahdollistaa lämmön menetyksen sulkemisen yhteydessä hirsitalon alemman kruunun liitoskohdassa.

  asennus

  Rolled shut-off -vesieristys on äskettäin levitetty sementtilaastin pohjalle (kerros 10 mm). Seuraavaksi asenna kehyksen ensimmäinen kruunu tai laita uudelleen ratkaisu ja rakenna tiili- tai betoniseinät. Liinavaatteiden liittäminen toisiinsa vedenpitävällä pohjalla ja lattialla samoin kuin vierekkäisten rakenteiden avulla, käytetään erilaisia ​​materiaaleja: bitumimastoaineita, butyylikuminauhat, kumiliimat jne., Jonka valinta riippuu käytettävän eristeen tyypistä.

  "Kerroksellinen" muuraus (kantava seinä - eristys - ventsezor - verhous) on kaksi asennustapaa: L-muotoinen, kun sulkukangas on pystysuorassa seinään noin 300 mm: n korkeudelle ja Z-muotoinen, pystysuoraan ja sitten - seinämateriaalin päälle (rivien välistä). Tällaisten eristysasennusten ansiosta voit suojata julkisivua kosteudelta tunkeutuvaksi ilmakehään ilmanvaihtoa varten, ja Z-muotoinen kerrostettu kangas myös katkaisee seinämärakenteesta nousevan kosteuden. Huomaa: molemmissa tapauksissa tulisi käyttää vain erittäin joustavia polyolefiineja tai EPDM: ää.

  Kuinka käsitellä kosteuden kapillaarin nousua?

  Vedeneristyskyvyn puuttuminen sinänsä tai sen vahingoittuminen talon rakentamisen tai käytön aikana johtaa väistämättä siihen, että seinät vetävät kosteutta pohjasta. Tämän ongelman ratkaisemiseksi ei ole helppoa, kallista, mutta tarpeellista.

  Mikä voi aiheuttaa vedenpitävän kerroksen tuhoutumisen? Erityisesti siinä esiintyy aukkoja ja halkeamia, kun se täytetään maanpäällisellä seoksella, joka sisältää rakennusjätteen palasia, sekä maaperän pakkasen talteenotosta. Lisäksi kosteuden levittäminen sementtilietteen tai vedenpitävän betonin avulla vedenpitävällä vedellä ei ole suljettu pois.

  Tietenkin sinun on toteutettava suojatoimenpiteitä: käytä hiekkaa polkumyyntiin; suojataan eriste mekaanisista vaikutuksista, esimerkiksi suurtiheyksisen polyetyleenin profiiloitu kalvo; luo lineaarinen viemäröinti kellarikerroksen ympärille hydrostaattisen kuormituksen vähentämiseksi. Ja vieläkin, korkealaatuiset ja kaikki varotoimet, jotka ovat tehneet katkaisun vedeneristys, ei ole taattu vahingoittumiselta.

  Jos pohja on tehty raudoitetuista betonista tai betonilohkosta (FBS), on mahdollista poistaa kosteuden kapillaarivuoto soveltamalla läpäiseviä vedeneristysyhdisteitä sementtikantaan. Niissä olevat vaikuttavat aineet täyttävät betonin rungossa olevat huokoset ja ontelot liukenemattomilla kiteillä, jolloin rakenne on vedenpitävä. Valmisteet levitetään kellariin kostutetulle ulko- tai sisäseinälle, joka on aikaisemmin puhdistanut pinnan metallisella harjalla tai vesisuihkulla paineen alaisena.