Luotettavat tavat siirtää vettä talon perustasta

Säätiö on perusta, rakennuksen pylväs ja talon elämä riippuu sen laadusta, voimasta ja koskemattomuudesta. Säätiön eheys on ensin rikki veden alla, joka joutuu kosketuksiin sateen, lumen sulamisen, pohjaveden määrän lisäämisen (tai pysyvän pohjaveden pysyessä pysyvästi) jne., ja kosteus kerääntyy vähitellen ympäri ja lähestyy yläkerroksia.

Kaikki edellä mainitut ongelmat osoittavat, että ajankohtaiset vedenpoistooperaatiot ovat tärkeitä rakennuksen perustamisesta. Lisäksi on tarpeen tyhjentää säätörakenne jopa asuinrakennuksen suunnittelussa, jotta voidaan suunnitella perusteellisesti viemäröintijärjestelmä, laskea kallistuskulma, valita sopivia materiaaleja vedenpoistoon ja laskea syvyys, johon rakenteelliset elementit olisi sijoitettava.

Viemäriputket

Jos noudatat kaikkia suunnittelustandardeja ja käytät vain laadukkaita materiaaleja, niin säätö voidaan tehokkaasti tyhjentää jopa omilla kädilläsi.

Vedenpaine pohjaan veden kanssa ja ilman sitä

Jätevesijärjestelmän suunnitteluvaiheessa on äärimmäisen tärkeää laskea kuormituksen taso, johon astiat ja viemärit altistuvat. Jos kuorma on korkea, materiaalit on valittava hyvin voimakkaiksi, muovi ei tässä tapauksessa toimi, mutta vahva betoni selviää hyvin. Betonit, kuopat ja kanavat voivat kestää jopa 90 tonnin kuormitusta.

Jätteet, jotka vaikuttavat kuivatukseen, voit pidentää käyttöikää, jos käytät valuraudasta valmistettuja suojaverkkoja. Jos ne kiinnitetään huolella, ne sulkevat järjestelmän kaikki ulkoiset elementit.
Lisäksi yksityisen talon alueen ympärillä voidaan sijoittaa myös sadeveden sisääntuloja, jotka keräävät pistevettä. Jotta voit valita materiaalin suorituskyvyn, sinun täytyy tietää käyttöaste.

Seinän viemäröinti on laite, joka tarjoaa vedenpoistoa ja joka koostuu liittimistä ja erityisistä tyhjennysputkista, joissa on rei'itys.

Putket pinotaan etukäteen, joka on valmistettu kuivatuskerroksen täyttämien talo-urien kehällä.

Jotta viemäröintijärjestelmä voidaan käyttää putkena aallotettu ja sileä pinta. Sileäpinta antaa hyvän läpäisykyvyn, joka tehostaa vetäytymistä ja putken aallotus lisää sen jäykkyyttä ja siten sen voimaa.

Säätiön viemäröinti: Laji ja ominaisuudet

 • avoimet luodut ojat;
 • suljettu - viemäriputkien asentaminen;
 • (täyttömenetelmä).

Oman kädet on helppo avata aukaisulla, tässä tapauksessa toimintasarja on seuraava:

Avoimen ja suljetun veden toimijan malli

 • kaivaa ojien ympärillä puoli metriä leveä ja metrin syvä;
 • Ovien valmistaminen: seinien leikkaaminen 30 asteen kulmassa.

Vesi kerääntyy uriin, minkä jälkeen se vedetään pois päävesien ojaan. Luonnollisesti, jos sivusto sijaitsee kulmassa, avoin viemäröintijärjestelmä helpottaa veden poistamista talosta, joten sen tehokkuus on paljon suurempi.

Suljetun vedenpoiston muoto on syvä (puolitoista metriä) kaivantoa, noin 30 cm leveä.

Voimme erotella seuraavat säännöt tällaisen vedenpoiston tekemiselle omiin käsiisi:

 1. Veden päästämisestä vastuussa oleva putki on kallistettava luonnollisen virtauksen kaltevuuden suuntaan tai viemärikaivon suuntaan.
 2. Kaivannon pohja on tiheästi peitetty raunioilla tai hiekalla.
 3. Putket on käärittävä suodatetulla materiaalilla, ja ne on asetettava suoraan kaivantoon, ja ne on täytettävä materiaalilla, joka sitten on vesipitoinen kerros.
 4. Asennuksen jälkeen kaikki ojat on täytettävä maaperällä ja asetettava turve.
 5. Kun putket on kääritty erityisellä materiaalilla, ne asetetaan pohjaan ja ripotellaan materiaalilla, joka myöhemmin toimii vesipitoisen kerroksen roolissa.
Suljetun kuivatuksen asettelu

Nyt oja on peitetty maalla ja poistettu soodi on otettu käyttöön.

Kuinka vetäytyä sulatetun ja sadeveden kellarista

Talon perustan suojelemiseksi sateelta ja sulaveteen voidaan soveltaa sokea alue. Vedenpoistoa voidaan toteuttaa asentamalla pintavedenlaskuja jalkakäytävälle. On syytä muistaa, että keväällä alustat tukkeutuvat nopeasti, koska sulanut vesi kulkee vapaasti jäätyneellä maalla ilman että se imeytyy siihen.

Pohjaosan sokean alueen laite

Lisäksi yöllä lämpötila laskee, vesi jäätyy, sen poistaminen on mahdotonta, ja lokerot tulevat hyödyttömiksi. On hyödyllistä käyttää laitetta lokeroista kesäkaudella: myrskyvesi pääsee vapaasti nurmikoista suoraan vedenpoistolaitteeseen.
Lisäksi voit ohjata vettä omilla käsilläsi lähes vapaana ja tehokkaammin. Tätä menetelmää kutsutaan vesistöjen luomiseksi ja maisema-mallinnukseksi.

Vesialueiden luomiseen tarvitaan vain lapio, rake ja kottikärryt maan kuljetukseen. Ensiksi lasketaan vesipiirin parametrit: muoto, pituus ja leveys. Suora jakolinja toteutetaan suurilla alueilla: lähellä yksityistä taloa, mökkiä, pysäköinti.

Pienikokoiset esineet rajoittuvat valokaaren muotoon, noin neljän metrin etäisyydellä säätiön alusta. Tässä tapauksessa vedenpoisto suoritetaan ojaan tai erityiseen tyhjennysreikään.

Veden luonnollista ohjaamista varten on välttämätöntä tehdä vedenpinnan syvyys kyvetin pohjan yläpuolella ja sokean alueen alapuolella 20 cm: n korkeudella.

Merkittyjen vesistöjen merkitsemisen jälkeen voit alkaa luoda niitä.

Kuinka tehdä vedenjakaja?

Vesialueiden luomiseen on pari tapaa:

Laitteen vesistöalueet

 1. Ensimmäinen menetelmä käsittää kaivamisen pitkin kallion vedenpinnan alaosaa kyvetin suuntaan kallistettuna. Kaltevuusaste lasketaan käyttäen tasoa. Tämän jälkeen on tarpeen kaivaa useita majakan kanavia, jotka menevät sokea alueesta ja lähestyvät ensimmäistä kanavaa. Tämän jälkeen maa poistetaan majakat.
 2. Toinen menetelmä: Pohjaveden pohjan vedenpoiston varmistamiseksi, joka suuntautuu sokean alueen suuntaan, maaperä poistetaan. Lisäksi sama maali tiivistetään vesistöalueen ulkopuolelle, mikä luo rinteestä rakennuksesta. Talon lopulta seisoo hieman korkeudella, mikä antaa hyvän kuivatuksen säältä alas ojaan.

Kuivatuksen lisääminen auttaa myös nurmikoiden istuttamista talon lähellä.

Jos luonnollinen niitty ei estä sadeveden tunkeutumista maaperään, vanhempi, voimakas nurmikko pystyy ohjaamaan vettä rinteeseen, joten kyllästys tapahtuu vain 3-4 cm maaperässä.

Nurmikon suojaava ominaisuus selittyy sen sisältämällä tiheä kuitupitoinen seos, joka (oikean nurmikon avulla) estää veden tunkeutumisen syvyyksiin.

Kuinka kaataa pohjavesi yksityisen talon perustalta?

Pohjimmiltaan mikä tahansa koti, ja ennen kaikkea yksityinen, altistuu pohjaveden kielteiselle vaikutukselle. Koostumuksessaan on sellaisia ​​komponentteja, jotka pystyvät tuhoamaan betonipohjan. Vaikka talo on huolellisesti vedenpitävä ja varustettu tukeilla, se ei takaa suojaa pohjaveden vaikutuksesta ja tuhoamisesta. Anna tällainen suoja, ja tarjota kuivatus voi vain kuivatus säätiön.

Viemäröintilaite talon kellarikerroksen ympärillä

Suljetun kuivatuksen päävaiheet tekevät sen itse:

 1. Kaivaa kaivanto puolet metriä leveä ja puolet puolitoista metriä syvälle. On tarpeen kaivaa kaltevuus ojaan, jossa vesi yhdistyy.
 2. Kaivannon pohjan täyttö hiekalla ja tiivistyminen ottaen huomioon pohjan kallistuskulma.
 3. Kuivatusputkien sijoittaminen hiekkaan (jos ei ole erityisiä rei'itettyjä, voit tehdä ne itse: porata reiät 180 asteen sektorilla tavallisissa putkistoissa).
 4. Jauheputket, ensin suuret ja sitten hieno sora ja tamping maapintakerros ruuan päälle.
 5. Jätevesijärjestelmän mutkassa on asennettava luukku, johon on kiinnitetty putket, joilla on aukkoja. Putket johtavat alueen rajoihin.

Nyt sinun on järjestettävä veden muuttaminen yksityisen verkkotunnuksen ulkopuolelle:

 • kaivaa jälleen kaivanto;
 • tee rinteestä ja ripottele hiekalla;
 • laitamme putket ilman reikiä (tässä emme enää tarvitse kerätä vettä nurmikosta);
 • me nukuimme putkia ja asetimme maapallon ja turpeen paikoilleen.

Siten pohjan kuivatus on toiminto, jota ennen ei ole suositeltavaa ryhtyä suoraan talon rakentamiseen. Viemäröinti suojaa säätä, sen ylimääräisen kosteuden poistoa ja siten rakennuksen pitkäaikaista toimintaa.

Kuinka järjestää sadeveden viemäröintijärjestelmä

Saostuminen voi vahingoittaa rakennusta, ei ainoastaan ​​katon vuotamisen yhteydessä. Ne eivät ole yhtä vaarallisia julkisivurakenteille, perustuksille ja maanparannuksille.

Ja vain pätevä sadeveden poisto voi antaa luotettavan suojan kosteudelta kaikista näistä rakennuselementeistä.

Sadesuodatusjärjestelmä

Sadantajärjestelmät

Jotta saastuttaisi mahdollisimman paljon saostumista ja minimoisivat sadevirtojen aiheuttamat vahingot, on toteutettava useita toimenpiteitä, joihin kuuluu useiden sellaisten järjestelmien rakentaminen, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja:

 • Kattotiilet ja viemäröintilaitteet.
 • Viemäröintikanavat, pisteen ja lineaariset vesisäiliöt.
 • Putkistot, joiden avulla sedimentti voidaan poistaa varastosäiliöihin tai suodatuskenttiin.

Jokaisen näistä rakenteellisista elementeistä tulisi vastata alueen saostusominaisuuksien määrää.

Siinä olisi myös otettava huomioon sademäärän enimmäismäärä, joka saadaan voimakkaiden sateiden tai hurrikaanien seurauksena. Juuri näiden indikaattorien perusteella valitaan tekniset keinot, jotka pystyvät varmistamaan sateen ja sulaveden tyhjentämisen mahdollisimman pitkälle.

Kattojärjestelmä

Järjestelmässä on tehtävä kerätä ja ohjata sateen virtausta rakennuksen katosta.

Tämä takaa julkisivu- ja kellaripeitteiden suojauksen kosteudelta:

Kattovalaisin

 • Kattoon kiinnitetyt muovi- tai metalliovet.
 • Samojen materiaalien tyhjennysputket.
 • Liitos- ja kiinnityselementit yksinkertaisen ja nopean asennuksen aikaansaamiseksi sadevedestä katolta.

Kattorakenteiden pääelementtien parametrit (mitat) määräytyvät tilastollisten ja todellisten tietojen perusteella sademäärän runsaudesta alueella. Yksinkertaistetulla laskutoimituksella voit käyttää kourun halkaisijan ja laskuputken riippuvuutta kattopintaan.

Muista, että tyhjennyskattotiheyden laskemisessa tapahtuneet virheet tai laiminlyönnit johtavat sen soveltamisen tehottomuuteen.

Kouruasennukset on asennettu erityisillä kiinnikkeillä, ja niissä on oltava kaltevuus (enintään 2 astetta) vastaanottosuppiloiden suuntaan, jotka ohjaavat virtauksen viemäriputkeen.

Tämän vuoksi hankkeen kehittäminen ja tarvittavien materiaalien valinta on annettava asiantuntijalle, jolla on kokemusta tällaisen työn suorittamisesta.

Sadeveden tuloaukot

Sokean alueen tasolla asennetaan erityisiä laitteita sateen ja sulatusveden keräämiseksi. Ne voivat olla pisteviivaisia ​​tai lineaarisia (sadevedenpoisto).

Lineaariset vastaanottimet asennetaan rakennuksen kellarikerroksen tai -perustan kaikkiin pintoihin 0,5 - 1 metrin etäisyydelle rakennusten rakenteista. Niiden tarkoituksena on kerätä saostumista kattolevyjärjestelmästä, sokea alueesta ja kuljetusjätteistä varastoihin tai purkupaikkoihin viemäriverkostoon (maasto).

Pistevastaanottimet asennetaan mahdollisiin veden kerääntymispaikkoihin ja viemäriputkien alueelle. Näiden laitteiden tärkein tehtävä on kaapata vesivirtoja ja ohjata ne putkijohtojen maanalaiseen verkkoon.

Storm-viemäri

Talon sadevesi poistetaan useimmiten maanalaisilla huoltoliikkeillä, joiden asentaminen on suositeltavaa toteuttaa viemärijärjestelmän asennuksen aikana.

Maanalaisen putken asennusta varten on parasta käyttää kaksikerroksisia aaltopahvia sisältäviä PVC-putkia, joilla on riittävä jäykkyys ja minimaalinen sisäinen vastustuskyky nestevirtaukselle.

Putket asetetaan rakennuksen varrelle erityisesti valmistettuihin kaivantoihin. Ne on yhdistetty myrskyn vedenottoaukkoihin, jotka keräävät vesivirtoja.

Jotta järjestelmä toimisi tehokkaasti, putket on asetettava esijännitteellä varastointiin tai maaperän sadeveden purkauspaikkaan. Kaltevuus on 1-2 cm moottoritien lineaarimittaria kohden.

Laitteet sadeveden keräämiseksi ja kierrättämiseksi

Sadeveden poistaminen rakennusten rakenteista on vain osa ratkaisua. Lisäksi on välttämätöntä varmistaa sen mahdollinen purkautuminen vahingoittamatta naapureita. Tästä syystä sadevedenpuhdistamoon olisi sisällyttävä viemäröinti- tai suljetuissa kuopissa tai kerättyjen jätevesien tyhjennys on suoritettava suodatuskentillä.

Sadeveden keruu ja hävittäminen

 • Helpoin tapa ratkaista ongelma laitteen suljettuun asemaan. Nyt saatavana eri kokoisia säiliöitä, jotka pystyvät keräämään sadevettä myös merkittävien sateiden jälkeen. Esimerkiksi muoviset eurokubit tai muiden muotojen säiliöt. Tämä taajuusmuuttaja on asennettu ilman nostovälineiden käyttöä ja se on liitetty sadevesiviemäriin. Tulevaisuudessa kerättyä vettä voidaan käyttää teknisiin tarkoituksiin (kastelu jne.).
 • Jätevedenpuhdistuskaivo voidaan valmistaa vakiorakenteisista betonirenkaista, joiden läpimitta on enintään 2 metriä. Muista, että tällaisella rakenteella ei pitäisi olla suljettua pohjaa, veden pitäisi mennä maaperään. Syvyyden tulisi mahdollistaa pääsyn maaperän suodatinkerroksiin. Jos tämä ei ole mahdollista, suosittelemme poraamaan pystysuuntaisia ​​viemärikaivoja, joihin on kiinnitettävä putki, jotta seinät eivät pääse irtoamaan. Suojavaipat on suljettu silmäkokoisella suodattimella ennenaikaisen tukkeutumisen ja murtumisen estämiseksi.

Niiden asennuksessa käytetään rei'itettyjä muovisia aaltopahvia, jotka on sijoitettu suodatinmateriaalikerrokseen (murskattu kivi) ja jotka on suljettu geotekstiilikudoksella.

Samaa tyhjennysainetta (yksi tyhjennysviiva) voidaan käyttää veden poistamiseen pienestä alueesta. Pienen pituisen valuma-ojan, joka on yhdistetty tyhjennysputkeen autotallin, kylpyläosaston tai muun pienen alueen rakenteesta, voi täysin ratkaista sadeveden viemäröinnin ongelman myös vahvan sesongin vuoksi.

Oikein suunniteltu ja asennettu viemäröintijärjestelmä pystyy suojaamaan rakennuksen ympäröivää säätörakennetta.

Tämän seurauksena rakennuksen käyttöikä on merkittävästi pitkittynyt ja ennaltaehkäisevän huollon kustannukset pienenevät.

Kuinka vedä vettä pohjasta

Viemäröinti talon kellarista

Säätiö tukee koko rakennetta, joten sen laatua ja vahvuutta koskevat erityisvaatimukset. Talon pohjan lujuusominaisuudet vähenevät pääasiassa veden vaikutuksesta, pohjavedestä ja sulavedestä sekä kausivaihtelusta. Kosteudelta veden, muotin ja sienen muodostaminen kellarikerroksen seiniin muuttuu kosteaksi ja epämukavaksi huoneeseen. Kaikki tämä tekee veden siirtä- miseksi talon pohjasta.

Tehokkaat vedenpoistomenetelmät

Talon pohjan suojeleminen sademäärästä ja pohjavedestä eri tavoin:

 • Sokean alueen asennus talon ympärillä.
 • Luodaan myrskyviemärijärjestelmä yhdessä tyhjennysaukon kanssa.
 • Viemäröintijärjestelmä.

Sokea alue

Pakollinen ja tehokas tapa sateiden ja sulaveden tyhjentämiseen on sokea alue rakennuksen ympärysmitta. Yhdessä järjestelmässä, jossa on viemärijärjestelmä, tämä rakenne pystyy suojaamaan taloa, jolla on merkityksetön syvä pohjavesi. Sokea alueella on oltava pakollinen kaltevuus, jotta vesi poistuu talon seinistä. Suunnittelu voidaan toteuttaa lisäuraan ulkoreunalla tai ilman sitä.

Storm jätevedet ja viemärit

Vesijärjestelmän asennuksessa tärkein edellytys on oikea asennus. Muuten vesi virtaa alas seinämien alapuolelle, mikä johtaa molempien seinien ja pohjan tuhoamiseen. Jätevesijärjestelmän vedenpoistoon käytetään myrskyviemäristöä, johon kuuluu monia laitteita. Erityisesti puhumme myrskyvesien tuloista, kouruista, kaivoista ja suodattimista.

Viemäröintijärjestelmä

Viemäröinti on kaikkein vaikein, mutta tehokkain vaihtoehto veden poistamiseksi säätiöstä. Täyden tyhjennysjärjestelmän tulisi toimia yhdessä myrskyviemäreiden kanssa, joten koko prosessi vaatii vastuuta ja suuria investointeja.

Jätevesijärjestelmän järjestelyyn tarkoitettu materiaali

Jätevesijärjestelmän tehokkuus riippuu pitkälti käytettyjen materiaalien laadusta ja niiden oikeasta valinnasta.

Jos järjestelmät vaativat paljon kuormia, sinun on valittava voimakkaampia materiaaleja. Siksi näissä tapauksissa on parempi käyttää tuotteita, jotka eivät ole kevyestä muovista ja kestävästä betonista.

Vedenpoiston käyttöikän pidentämiseksi voit käyttää valurautaisia ​​ristikkorakenteita, jotka suojaavat elementtejä ulkopuolelta.

Jätevesijärjestelmässä käytettävät putket on sijoitettava esivalmistettuihin uraseihin, joiden pohjalle on sijoitettu tyhjennyskerros. Aaltopahvinpoistoputkia pidetään tehokkaimpina. Niiden sileä sisäpinta ei estä veden virtausta, ja putkien ulkopuolella olevat aallot tekevät niistä kestävämmän.

Säätiön suoja pohjaveteen

Pohjavesillä on jatkuva vaikutus säätiöön, joten on tärkeää luoda luotettava perussuoja tätä negatiivista tekijää vastaan.

Hyvin tehokasta tehokkuutta käytettäessä käytetään usein monimutkaista suojausta: kaivannon tyhjennys ja pohjaeristys. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on suunniteltu veden poistamiseksi pohjasta ja vedenpitävä suoja suojaa kosteuden tunkeutumista betonirakenteisiin.

Kaivannon tyhjennys

Viemäröintijärjestelmä voi olla auki tai kiinni.

Avoin viemäröinti on oja, jonka leveys on 50 cm ja syvyys 1 m. Oven seinät on valmistettu 30 asteen kulmalla, jotta veden maksimaalinen kertyminen varmistetaan. Ojissa pitäisi olla myös kaltevuus mielivaltaiseen veden virtaukseen.

Voit tehdä suljetun kaivannon kuivatuksen omiin käsiisi seuraavasti:

 1. Talon pohjan kehällä kaivaa noin 30 cm leveän kaivannon, syvyyden pitäisi olla hieman pohjan alapuolella.
 2. Hiekkarannan pohjalla kaadettiin kerros jopa 10 cm, mikä tuotti rinteen.
 3. Hiekka on peitetty geologisilla tekstiileillä, jotka kiinnitetään kaivannon seiniin.
 4. Soraa kaadetaan 10 cm kerroksen päälle.
 5. Seuraavat pinonpoistoputket. Niissä on porattu reikiä, joiden ansiosta vesi imeytyy putkeen ja ohjautuu erikoisvalmisteisiin paikkoihin. Putkissa on oltava 1 cm: n kaltevuus lineaarimittarilla.
 6. Putket peitetään soralla, jonka kerros putken yläpuolella voi saavuttaa 10 cm.
 7. Sora on peitetty geotekstiilillä, jonka päät on ommeltu.
 8. Lähtöputken pää on poistettava talon pohjasta vähintään 5 metrin etäisyydeltä.
 9. Viemäröintijärjestelmä päättyy vedellä, joka voi olla keinotekoinen tai luonnollinen säiliö.
sisältöön ↑

Pohja vedeneristys

Vedenpitävät työt suojaavat talon pohjaa paitsi pohjavedestä myös maaperän kosteudesta. Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäisessä tapauksessa suojus annetaan pohjan yläosaan kosketuspisteisiin seinämien kanssa. Toisessa - pohjan sivupinnassa.

Vertikaalisen vedenpitävyyden varmistamiseksi voit käyttää useita vaihtoehtoja:

 • Suojaa pohja kerroksella sementti-hiekkalaasti.
 • Luo eristys käyttämällä bitumimastista.
 • Aseta useita kerroksia kateaineita tai kattohuopuja.
sisältöön ↑

Pohjan suojelu sulatetuilta ja myrskyiltä

Suojaa sulavedeltä

Myös pintaveden kausittainen muodostuminen on suuri ongelma. Se voidaan ratkaista integroidun suojan avulla, johon kuuluu viemärijärjestelmä, sokea alue ja viemäröinti.

Viemäröintijärjestelmä

Suunnittelu on suunniteltu keräämään sateen tai sulatusveden talon katolta. Vesi virtaa erityisten kourujen kautta suppiloihin ja purkautuu putkien läpi rakennuksen perustuksesta.

Pyöreä tyhjennys auttaa poistamaan pohjavesi pohjalta. Se suoritetaan seuraavasti:

 1. Avoimessa aukaisupaikassa putket, jotka johtavat yhteiseen viemäriin. Putkien asentaminen tapahtuu hiekka- ja raunioistustyynyn päälle. Samanaikaisesti on erittäin tärkeää, että tyhjennys- ja viemäriputkien halkaisija on sama.
 2. Aseta kaivot, jotka vettä johdetaan viemäriin.
 3. Kaikki vesi kerätään yhteiseen kaivoon, josta se poistetaan pumppausmenetelmällä, suoraan purkautuu avoimeen vesistöön tai absorboidaan maaperään tyhjennyskentän läpi.

Sokea alue

Pintaan kerääntyvä vesi puretaan pohjasta sokealla alueella. Sen järjestely on seuraava:

 1. Merkintä on käynnissä.
 2. Irrotetaan maakerros 25 cm: n syvyyteen.
 3. Muotojen asennus käynnissä.
 4. Maaperä peitetään kerroksella savea ja tiivistetään huolellisesti.
 5. Tätä seuraa 10 cm hiekkakerros, joka on myös hyvin tiivistetty.
 6. Hiekka päällystetään hienoksi soraa kerroksella 5 cm.
 7. Sokean alueen risteyksestä talon seinämän kanssa muodostetaan välttämättä 2 cm: n kompensoiva sauma.
 8. Sokea alue on täynnä betonia.
sisältöön ↑

salaojitus

Vedenpoistojärjestelmästä ja sokea alueesta poistuu vettä pinnan kuivatuksen kautta. Sen järjestely toteutetaan seuraavan kaavion mukaisesti:

 1. Ulkopuolella sokea alue kaivaa matalan ojan, jossa on hieman kaltevuus.
 2. Kaivannon pohja on peitetty hiekalla ja soralla, mikä luo hiekkamaljakkeen.
 3. Aseta sitten erityiset lokerot ja sulje ne baareihin.
sisältöön ↑

Vesistöalueiden luominen

On mahdollista ohjata myrsky ja sula vesi talon pohjasta toisella tavalla - luomalla vedenjakaja. Tässä tapauksessa kustannukset ovat vähäiset ja tehokkuus on korkea. Vesistöalueen pääasiallinen tarkoitus on rakennuksen yläveden suunta, sen kokoaminen oksiin ja poistaminen paikasta.

Vesistöalueella on kaksi vaihtoehtoa:

 • Tulevan vedenjakaja-alueen rajapinnat määritetään ja tietyn syvyyden kanava porataan pitkin sen pohjaa siten, että kanavasta on kaltevuus kohti vesimäärän kyvettiä. Sokealta alueelta kanavaan kaivetaan lisää kanavia ja niiden välinen maa poistetaan.
 • Sokealta alueelta vesistöalueen rajalle, ohittaen työ ylimääräisten kanavien muodostumiseen, maaperä poistetaan siten, että saadaan pieni poikkeama rakenteesta varmistaen veden ulosvirtauksen. Eräänlainen kalkkikivi, jossa kaltevuus talosta, laitetaan kaivetun maaperän päälle.

Suoritettujen toimien seurauksena rakenne näkyy keinotekoisella korkeudella, mistä johtuen sademäärä ja sulavirta virtaavat talosta poispäin suunnassa.

Rakenteen vieressä olevan maaperän pehmenemisen välttämiseksi on tarpeen luoda ylimääräinen suojakerros. Voit tehdä betoni- tai kivialusta, mutta se vaatii merkittäviä investointeja. Erinomainen ratkaisu on käyttää ruohonurmikkoa. Se estää veden tunkeutumisen maaperän alempaan kerrokseen ja ohjaa sen oikeaan suuntaan.

Veden kuluminen talon kellarista on välttämätöntä, mutta on tärkeää järjestää tämä prosessi asianmukaisesti. Tämän työn tulos on mukava asua talossa, mikä lisää talon perustan elämää ja sen luotettavuutta.

Sateen vedenpoisto talon perustasta - miten tehdä järjestelmä

Voiko tavallinen kesäsade vahingoittaa tällaista kiinteää rakennetta kuin moderni yksityinen talo?

Ja kuinka hyvin suunniteltu ja huolellisesti järjestetty on vedenpoistojärjestelmä, riippuu asunnon rakenteellisten osien kestävyydestä ja mukavuuden tasosta.

Mitkä ovat uhkaavat vedetön vesi?

Useat vedetyypit voivat vaikuttaa paikan päähän ja siten talon perustaksi:

 • vesi, joka putoaa katolta (sadeveden poisto talosta);
 • sademäärä, joka putoaa suoraan paikalle;
 • vesi, joka tulee alueelta viereisistä alueista;
 • pohjavesi, jota emme näe, mutta ne voivat tuoda paljon vaivaa.

Lisääntynyt vesipitoisuus ylemmän maaperän kerroksessa voi vaikuttaa haitallisesti maisemien pensaiden ja puiden kasvuun ja myös hylätä kaikki ponnistelut puutarhojen hoidossa.

Kosteus kellarista ja pohjasta nousee seinien viereen asuinalueelle, mikä johtaa muotin muodostumiseen ja seinien ulkoseinän ja sisemmän viimeistelykerroksen tuhoutumiseen.

Tämä näkyy seinässä olevissa halkeileissä, putoamasta kipsistä ja huonosti sulkeutuvista ovista. Pahimmassa tapauksessa ehkä säätiön ennenaikainen tuhoaminen, jolla on kaikki seuraukset.

Suurimmat ongelmat voivat esiintyä talvella:

 • jäätynyt vesi, joka laajenee, johtaa nurmikkojen ja kivettyvien alueiden turvotukseen;
 • tuloksena oleva jääkerros estää lisäksi veden palauttamisen.

Ja mitä tiedät laitteen viemäristöstä? Lue hyödyllinen artikkeli projektin tekemisestä oikein sekä asentamisesta hyvin omiin käsiinsä.

Video, kuinka puhdistaa kaivon maassa, voidaan katsoa tällä sivulla.

Tämän välttämiseksi kaikki talon vesi on poistettava.

Vain muutamia vuosikymmeniä sitten muutama ihminen ajatteli veden poistamista kotoa. He yrittivät rakentaa ylellistä, suhteessa muihin sivustoihin, paikkaan.

Talon ympärillä oli vain rummamaa ojia. Joissakin tapauksissa avoimia vedenpoistojärjestelmiä käytetään edelleen.

Mutta uuden teknologian kynnyksellä käytetän periaatteessa suljettua viemäröintijärjestelmää (parhaiden PVC-viemäriputkien hinta ulkona sijaitsevalle jätevedelle).

Miten kuivausjärjestelmä on

Jätevesijärjestelmälaitteita on useita:

 • Avoin viemäröintijärjestelmä on pohjimmiltaan oja kaivettu alhaisemmilla ja korkeammilla pisteillä rinteessä.
  Ne voidaan koristaa kiveällä, puulla, laattoilla tai betonilla.
 • Puolet suljetut - samat ojat, mutta peitetyt rauniot ja maa.
 • Suljettu järjestelmä - rei'itetyt muoviputket, jotka on asetettu syvyyteen (miten taivuta kotona on kirjoitettu täällä).

Paras tulos antaa järjestelmälle muoviputket.

Niiden aallotettu ulkokerros, jonka avulla voit antaa haluamasi taivutussäteen asettamisen aikana.

Koko pituus, aallotusten välissä on rei'itettyjä reikiä sivuilla ja yläosissa.

Näiden reikien kautta maaperästä tuleva vesi tulee putkeen, ja alemman tyhjennysputken kautta kulkee erityinen paikka tähän.

Sadeveden tyhjennysjärjestelmän rakenne riippuu seuraavista:

 • ilmasto-ominaisuuksia
 • maaperän rakenteet
 • korkeuserot paikan päällä.

Kaikissa tapauksissa käytetään viemärikaivoa, jossa viemäröinti- ja myrskyputket asetetaan. Toisissa tällaisissa ojissa kutsutaan myös viemäreiksi.

Luodessaan vedenpoistojärjestelmää, otetaan huomioon alueen kaltevuus ja pohjaveden esiintymistiheys.

Tulevien puutarhojen polku on suunniteltu etukäteen, mikä myös murskatun kivipehmustuksensa vuoksi ohjaa vettä.

Ja mitä tiedät muovikuopatunnista? Lue ehdotetussa artikkelissa, kuinka valita oikeat laitteet itsenäisen jätevedenkeruujärjestelmän järjestämiseksi.

Tässä on kirjoitettu yksityisen talon lämmitys lämpöpumpulla.

Yleensä jäteveden hävittäminen on kehitetty maisemien suunnittelun ja rakennusten järjestelyn hyväksymisen jälkeen.

Maanalainen viemäröintijärjestelmä on tarpeen, jos:

 • Pohjavesi sijaitsee alle 1,5 metrin päässä pinnasta.
 • Paikan päällä sateen jälkeen vesi pysähtyy.
  Se voi pilata nurmikon ja muut purkamiset.
 • Jos vesi tulee lähimmäisiltä alueilta.
  On parempi viedä se raja-alueille estäen tunkeutumisen maahan.
 • Jos säiliöitä tai keinotekoisia säiliöitä on.

Putket, tietenkin, sopivat lievästi puolueellisuuteen. Joka 10 metriä kohden on riittävä ero tasolle, joka on 5-10 cm mutta vähintään 2 cm.

Ihannetapauksessa kaikki vesi lähetetään yhteen tai useampaan maanalaiseen säiliöön. Toistuvasti sitä voidaan käyttää kasteluun tai erilaisiin teknisiin tarkoituksiin.

Jos tämä ei ole välttämätöntä, vettä ohjataan vain alueen ulkopuolelle, esimerkiksi lähimmän säiliöalueen tai keskitetyn ratkaisun tasolle.

Kuinka laittaa putket

Putken asentamiseksi suunnitelman mukaisesti kaivetaan kaivannot noin 50 cm leveäksi ja 50-70 cm syviksi.

Ovien on välttämättä oltava kaltevuudella, joka lasketaan tasoituslaitteella.

 1. Ojan pohja kohosi.
 2. Sitten biologinen kudos asetetaan, kummallakin puolella on marginaali, niin että myöhemmin se voidaan kääriä putkien ympärille päällekkäisyydellä.

Asennettaessa kuivatusputki on toivottavaa kääriä sitä koko pituudelta erityisen läpäisevällä käämityksellä. Tämä estää roskat pääsemästä putkeen ja rei'itettyjen reikien tukkeutumisen.

Seuraavaksi tyhjennysjärjestelmä täytetään suurella murroksella murskattua kiviä. Tämä on pohjaveden perusta - soran välissä olevien kuilujen läpi, kosteus imeytyy putkeen. Runkomateriaalia ei rikasteta.

Kaikki tämä on kääritty biologisen kudoksen kerrokseen. Jos putki sijaitsee enintään 30 cm: n syvyyteen pinnasta, kaatetaan kokoonpanokerros hiekkaa päälle, johon on mahdollista valmistaa päällystystä.

Jos se on syvempi kuin 30 cm, järjestelmä peitetään hedelmällisellä kerroksella maaperää. Missään tapauksessa et voi täyttää valua savella tai hiekkasaumalla, joka ei salli kosteutta, ja se voi vähentää tyhjennystoimintoja nollaan.

livnevki

On välttämätöntä suojata laitetta kahteen suuntaan - sadevedestä ja pohjavedestä maaperässä. Rakennusten ja vierekkäisten polkujen suojelemiseksi sademäärästä luodaan myrskyjärjes- telmiä.

 1. Heidän näkyvän osan ovat kourut ja kaatopaikat.
 2. Näkymättömät - maanalaiset putket, jotka on liitetty järjestelmään, joka sijaitsee alueen kehällä.
 3. Katon tyhjennysaukon elementit voidaan valmistaa galvanoidusta ja maalatusta metallista, galvanoidusta levystä tai muovista.

Hinnasta ne ovat suunnilleen samoja. On haittoja molemmille.

Metal - ovat raskaita ja syövyttäviä. Tinan käsittelyyn ei pääse ilman metallia taivutusta ja juottamista.

Ultraviolettisäteily vaikuttaa muoviin, mikä lyhentää sen käyttöikää ja vaikuttaa ulkonäköön.

Viemäriputkien lukumäärä ja halkaisija riippuvat katon rakenteesta ja alueesta. Laskentaperiaate:

 • Jokaiselle kattopinnalle on asennettu vähintään yksi putki, jonka halkaisija on 80-110 mm, koosta riippumatta.

Samanaikaisesti on tärkeää, että putken pituus yhdestä putkesta toiseen ei ylitä 12-15 metriä. Jos katon kaltevuus on pitempi, tyhjennys ei ole asennettu reunaan, vaan keskellä kourua.

Katon katon ympärillä oleva vesijohto on toivottavaa sulkea yläosa hienojakoisella metalliristikkokerroksella.

Tähän tarkoitukseen on myynnissä erikoinen, jonka lanka on ulkona ohut kerros tinaa.

Tämä ruudukko on järjestelmän ensimmäisen suojan taso lehdistä ja muista roskista, jotka saattavat tulla katolta.

Lisäksi - se ei salli lintuja ja pieniä eläimiä tunkeutua vyöruusuihin.

Kerroksesta kerätty vesi tulee maanpäälliseen vastaanottokaivoon. Katolle, jonka pinta-ala on noin 100 neliömetriä. metreinä, kaivon optimaalinen koko on 300-300 mm.

Sadeveden vastaanottimella on:

Jos talosi vieressä sijaitsevalla alueella ei ole suunniteltu raskaiden ajoneuvojen kulkua, se on tarpeeksi muovia (miten putkea HDPE: stä). Ne ovat:

Lisäksi maahan sijoitettujen putkien avulla kaikki kuopat (lue laitteesta kuivatuksen tarkasteluun, lue tältä sivulta) on yhdistetty toisiinsa yhteiseen järjestelmään.

Suunnittelussa niillä on 1 tai 2 väliseinää, jotka vähentävät veden virtauksen paineita yhdestä kaivosta toiseen. Näin varmistetaan, ettei vesi pääse puhkeamaan pinnalle.

Varmista, että sinulla on erikoiskori.

Se estää lisäksi maan pinnalta pestyjen lehtien ja roskat pääsemästä maanalaisiin putkiin.

Kori on poistettava ja puhdistettava vähintään 2-3 kertaa vuodessa.

Yläpuolelta on suljettu kansi-ristikko. Se voi olla:

 • valurauta
 • muovista
 • galvanoidusta metallista.

Valurauta - se on parasta yhdenmukaistaa klinkkerin tai päällystyslaattojen kanssa, jotka tulevat lähelle kaivoa.

Muovi - helpompi, edullisempi ja voit noutaa halutun värin.

Seinämien välissä saattaa olla pudotuksia maanpinnan tasolla, mutta yhden järjestelmän kuopat, mieluummin, tulisi sijaita samalla tasolla.

Ne voivat olla jonkin matkan päässä talon seinistä.

Jotta heille annettaisiin vettä putoamiselta, käytä klinkkerilevyjä, kouruja.

Jos halutaan, tai jos tämä tarkoittaa hanketta, vedenottoaukot voidaan sulkea pois järjestelmästä.

Tällöin katosta tuleva tyhjennysputki näytetään maanpinnan tai päällystystason alapuolella 30-50 cm, ja se on jo liitetty valuma-alalle johtavaan maanalaiseen putkeen.

Tämän mallin avulla on kiinnitettävä erityistä huomiota suodattimiin, jotka keräävät roskat, jotka yleensä ovat ylemmissä kerroksissa.

Keskikokoisella tontilla päällystysalue (klinkkeri, päällystyslaatat tai betonin kaataminen) voi olla vähintään 500 metriä.

Tällä vedellä ei myöskään ole minkäänlaista mennä, ja se on poistettava. Tätä varten muninta tehdään tietyllä kaltevuudella ja virtaava vesi kerätään käyttäen samoja vedenottoaukkoja.

Maisema-hankkeen keskimääräinen monimutkaisuus sadevesijärjestelmän putkien kokonaispituudella on keskimäärin 200-250 metriä 6 hehtaarin alueella.

Lisäksi kerätty sadevesi, joka sijaitsee rinteessä sijaitsevan maanalaisten kanavien kautta, purkautuu yhteiseen vedenottoaukkoon, joka sijaitsee lohkojen reunojen rajalla.

Käytä tätä varten myrskyputkia. Toisin kuin tyhjennys, sadevesiputkilla ei ole reikiä pitkin, ja niiden tavoitteena on nopeasti tuottaa vettä ilman tappioita.

Ne voidaan tehdä muovista tai keraamisesta (veden lämmittämiseksi putken sisällä, lue tämä artikkeli).

Keraaminen, tavallisesti kaupunki- ja puistoalueilla. Yksityisen sivuston rakentamiseen sopii paremmin muovia. Niiden asennus ja asennus on paljon helpompaa, ja hinta on alhaisempi.

Keskeinen valuma-alue voidaan tehdä betonista tai muovista.

Betoni - jota useammin käyttävät julkiset laitokset kaupunkien viemäröintijärjestelmissä. Yksityisessä rakentamisessa, lähinnä muovia.

Kaivo on putki, jonka läpimitta on 300-500 mm ja pituus 3-5 m. Rakennuksen aikana, koska alueen lopullinen taso ei ole vielä tiedossa, on parempi asentaa kaivo 1 metrin etäisyydellä pinnasta.

Myöhemmin, kun kaikki kaivutyöt ovat valmiit, putki leikataan haluttuun korkeuteen.

Nykyaikaisissa mökki-asutusalueissa alun perin asettuu keskitetty viemäröintijärjestelmä, joka saa kaikki talot sadevedestä ja pohjavedestä. Lisäksi se purkautuu yhdyskuntajätevesijärjestelmään.

elinikäinen

Jätevesijärjestelmän käyttöikä riippuu sen suorituksen tarkkuudesta ja perusteellisuudesta. Tällaiset putket ilmestyi noin 50 vuotta sitten.

Siksi valmistajat antavat tällaisen takuuaikaa suunnilleen. Pitempia testejä ei vielä tehty.

Vaikka rei'itetyt reiät on suojattu biologisilla kudoskerroksilla, putkien sisäpinnan siltaaminen jatkuu vielä ajan myötä.

Tästä syystä joka 5-10 vuoden välein on varmistettava koko järjestelmän huuhtelu (viemäriputkien puhdistaminen hydrodynaamisella menetelmällä on kuvattu tässä artikkelissa). Pestään, yleensä vedellä korkeassa paineessa.

Jos haluat siirtää vettä talon tai rakennuksen perustasta, katso video.

Kuten tämä artikkeli? Tilaa sivuston päivitykset RSS: n kautta tai pysy kuulolla Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus tai Twitter.

Pintaveden ottaminen: pintaveden vedenottojärjestelmä

Pintavedenpoistojärjestelmän laite

Yksityisen talon tai mökin erottamaton osa on myrskyvesijärjestelmä, joka tarjoaa esteettisen näkymän asuinrakennuksesta ja sen vieressä olevasta paikasta. Sen lisäksi, että estetään rakennusten perustusten ja kasvavien kasvien juuret tuhlaamatta. Jos kokematon henkilö on "salaojitus" -alueella, tämä hetki voi tuntua tummalta metsältä. Tässä artikkelissa analysoidaan kaikki kohdat: pinnan, myrskyn ja sulaveden poistaminen rakennuksista ja sivustosta.

Kuinka tehdä valuma-alue omalla kädellä: järjestelmän valinta

Viemäröintijärjestelmät on perinteisesti jaettu kahteen pääryhmään: pinta ja syvä. Jos syvän järjestelmän asentaminen voi vaatia tietyn tiedon ja asiantuntijoiden avustustoiminnon, niin pintakuivatus voidaan asentaa itsenäisesti. Tämän tyyppistä jätevettä voidaan kutsua yksinkertaisimmaksi tavaksi ratkaista ongelma ylimääräisellä kosteudella sivustolla.

Kiinnitä huomiota! Pinta- ja syväjärjestelmien asennukseen liittyy tiettyjä rajoituksia. Jotkin ehdot eivät salli tietyntyyppisen viemäriverkon järjestämistä. Muista tehdä alustava analyysi ehdotetun rakentamisen alueen olosuhteista.

Alustavan tontin viemäröintijärjestelmän kehittämiseksi olisi tutkittava sen aluetta ja määriteltävä keskeiset kohdat. Pohdimme kaikkia tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa sivuston viemäröinnin valmisteluun.

Asennus viemärijärjestelmään

Kaavion laatimiseen tarvitaan seuraavat tiedot:

 1. Alueen suunnitelma, josta käyvät ilmi kaikki rakennukset, laskujen luonne ja tiheys sekä alueen rajat.
 2. Tyypilliset tiedot, jotka heijastavat helpotuksen ominaisuuksia (ei tarvita, jos alueella on tasainen pinta).
 3. Dendroplan (järjestelmä on välttämätön, jos alueella on paljon istutuksia tai istutusta oletetaan, koska kasvit ovat riippuvaisia ​​vedestä).
 4. Tie ja verkko (suunnitelma tulevista poluista ja päällystetyistä alueista, jotka tarvitsevat vedenpoistoa).
 5. Viestintäjärjestelmän järjestelmä.
 6. Hydrologiset tiedot (alueen vesitasapainotaso).

Toisaalta hydrologiset tiedot vaikuttavat kuivatuksen tekemiseen kesäalueilla, joten ne ovat hyvin tärkeitä. Toisaalta lianmuotoisilla maatyypeillä on sama rakenteellinen rakenne, joten tällaiset tiedot eivät välttämättä ole välttämättömiä.

Kuten jo mainittiin, myrskyviemärijärjestelmän luomiseksi se on myös pintaveden viemärijärjestelmä, joka tarvitsee perustietoa rakentamisessa ja tiedot kaikkein maisemallisimmasta alueesta. Storm-jätevesi on itsestään virtaava, ts. kallistettu ja sisältää seuraavat osat:

 1. Kattovalaisin;
 2. Viemäröinti;
 3. Jakotukki tai tyhjennyspaikka.

Kattojärjestelmä saa sademäärän kattotasolla alustoilla, kouruissa ja suppiloissa ja lähettää ne pinnan viemäröintijärjestelmään.

Pintavesi poistojärjestelmän suunnittelu

Suunnitteluun sinun täytyy tietää:

 • keskimääräinen sademäärä (sekä sateen muodossa että lumen muodossa, sulavesi) löytyy SniPa 2.04.03-85: sta;
 • kattoalue;
 • muiden viestintöjen ja tilojen läsnäolo rakennettavalla alueella.
Viemäröintijärjestelmä hankkeen päällä

Suunnittelua varten on tarpeen päättää, mitkä tyhjennysputket sijoitetaan ja kuinka moni on. Laaditaan kaavio, joka osoittaa eroja alueen pinnan korkeuksissa, rakenteessa. Kaaviossa on esitetty kaikki myrskyjen viemäröintijärjestelmän elementit, mukaan lukien putkistot, kaivot ja vesipesun paikat. Suunnittelu laskee myös tarvittavien materiaalien määrän ja kustannukset.

Kattoveden tyhjennys

Kattokaivon materiaalia vaihdellaan: terästä, kuparia, terästä polymeeripinnoitteella, alumiinilla jne. Erityisen suosittu on muovia. Se on taloudellista, kestää vaurioita, on äänieristysmateriaali, sinetöity, kevyt ja asennettuna. Kattokaivon kunnon suunnittelu edellyttää:

 1. Metallikotelo;
 2. Nastoi erikoismutterilla;
 3. Säädettävä kiinnike;
 4. Kaarteen kiinnike;
 5. kärki;
 6. Kytkinliitin;
 7. polvi;
 8. Suppilon pistoke;
 9. Kaapelin tulppa;
 10. Kulmaelementti;
 11. suppilo;
 12. Kaapelin liitin;
 13. johtaja;
 14. Putkenavausaineita.

Kunkin elementin numero ja tyyppi riippuvat katon ympäryksestä ja pumpattavan nesteen määrästä, koska liian voimakas kuivatus on irrationaalinen rahoituskustannusten kannalta ja heikko - ei kykene selviytymään tehtävistä. On parasta löytää paras vaihtoehto. Kuvassa esitetään Keski-Venäjän tyypilliset mitat.

Hyvä neuvoja! Kulutustarvikkeiden ostamisen kustannusten vähentämiseksi voit tehdä kouruja itse. Kotona voit tehdä konkreettisia elementtejä käyttämällä erityisiä kaatopaikkoja.

Asennus vedenpoistoon talon katolta

Asennus toteutetaan koko tyhjennysjärjestelmän projektin kehittämisen jälkeen, perehdytään toimittajaverkkoon liitetyistä ohjeista (jokaisella järjestelmällä on omat suunnitteluominaisuutensa, jotka on otettava huomioon). Yleinen asennus ja suoritettu työ:

 1. Asennus alkaa kiinnittämällä kiinnike pyörän seinän tai etupöydän sivusta, ottaen huomioon kourujen kaltevuus.
 2. Sitten kourut asetetaan erityislevyjen avulla ja kiinnitetään toisiinsa kylmähitsauksella tai kumitiivisteillä. Kylmähitsaus on edullista liitosputkien liittämiseksi johtuen muodonmuutosvastuksesta.
 3. Kulmaliitoksissa ja suppilo-liitoksissa on lisäkannatin.
 4. Putket asennetaan 3-4 cm: n etäisyydelle seinästä ja kiinnikkeet asennetaan pystysuoraan 1,5 - 2 m: n etäisyydelle. Jäte on puolen metrin päässä maanpinnasta.

Vinkkejä ammattilaisilta:

 • Kourut alkavat pinoa suppilosta, joten kourun reunat ovat katon reunan alapuolella.
 • Jos putkia käytetään keräämään kolmesta suuttimen suusta (jos katolla on epälineaarinen muoto), on välttämätöntä tarjota tavaroita tavallisten suppiloiden sijaan.
 • Kiinnikkeiden välinen etäisyys saa olla enintään 0,50-0,60 m.
 • On suositeltavaa ennakoida vesikourujen kaltevuus. Esimerkiksi suuntaviiva voi olla köydestä venytetty alusta loppupisteeseen.
 • Muovipuristinta asennetaan +5◦ ° C: n lämpötilassa, muuten materiaali murtuu leikkaamalla. Muiden materiaalien valukappaleita voidaan asentaa mihin tahansa ympäristön lämpötilaan.

Pintaveden ottaminen

Pintaveden tyhjennysjärjestelmä tai pinnan viemäröinti koostuu pisteiden viemäröintijärjestelmistä ja vuorattuista kanavista.

Pintaviemärijärjestelmien asennus

Hyvä neuvoja! Jätevedenpoistojärjestelmä, jossa on avoin viemäröinti, jäätyy usein talven läpi. Jotta kevät myrskyjätevesi voisivat tehdä työnsä viipymättä, putki tulisi kiinnittää hiekkakammioon. Tästä johtuen järjestelmä ei ole kovin kylmä.

Kohdevesijärjestelmät ovat pieniä kaivoja, jotka on kytketty paikallisesti kattokaivoon. Alustat asetetaan jäätymisputkien alapuolelle. Tällaisen vedenpoiston asennus on samanlainen kuin kattokaivon asennus. Valmistetaan kaivanto (pienempi kuin putken jäätymisen syvyys, voit selvittää kaikki samassa Snipe) keräilijän kaltevuuden alla. Hiekka on peitetty 20 cm: n kerroksella. Putket asetetaan liittimiin. Jos tiivistys havaitaan, putket täyttyvät.

Lineaariset kanavat ovat kahta tyyppiä - avoimia tai suljettuja, joissa on ristikot tai verkot, jotka pitävät suuria roskia. Ristikot tulisi olla pääasiassa metallia, koska kestää raskaita kuormituksia (varsinkin autotallin sisäänkäynnin paikoissa).

Hyvä neuvoja! Pintaveden tehokkaaseen keräykseen tarvitaan integroitu tyhjennys- ja pistevesijärjestelmä. Jos kyseessä on raskas sademäärä, suurin osa vedestä puretaan pinnan kuivatuksella.

Näet, miten pintaveden viemäröintijärjestelmän asennusprosessi näyttää videolta:

Syvävedenpoistojärjestelmä on säädetty, jos alue, jolla laitos sijaitsee, on altis pitkäaikaiselle sateelle. Tällainen järjestelmä suojaa paikkaa eroosioilta, suojelee puita ennenaikaiselta kuolemalta (mätänevät juuret), suojelee säätiön veden tuhoisilta vaikutuksilta.

Pohjavedenpoistojärjestelmä

Pohjaveden tyhjennys eroaa edellä olevista systeemeistä siinä, että se sopii syvemmälle ja pohjaveden tapauksessa lähellä maanpintaa, joka voi lämmittää kellarissa tai maanalaisessa autotallissa. Viemäröinti tehdään yhdessä sademäärän kanssa, kun viemäriputket asetetaan suuremmaksi kuin viemäröinti. On tarpeen ymmärtää sademäärän ja kuivatuksen ero. Sadeveden sateen, sulaveden ja tulvien poistamiseen sekä syvään vedenpoistoon pohjaveden poistamiseksi ja mahdollisilta tulvilta. Pinta ja syvä tyhjennys liittyvät erityisten solmukohtien avulla ylimääräisen veden kerääntymiseen yhteen paikkaan ja sen vapauttamiseen, kierrätykseen tai uudelleenkäyttöön. Asennettu vedenpoisto yhdensuuntaisesti.

Avaa myrskyviemärit betonikanavilla

Se on tärkeää! Runsas sademäärä, vesi suuria määriä lyhyessä ajassa kulkee myrskyviemärien läpi. Kun tällainen vesivirtaus tulee pohjaveden tyhjennysjärjestelmään, tämä vesi tulee putkeen maahan ja ei kuivaa sitä, mutta tulvelee sitä eli alkaa toimia vastakkaisella toiminnolla. Tästä syystä pintaveden poisto- järjestelmä olisi kytkettävä pohjaveden poisto-ohjelmaan aikaisintaan kuin paikat, joissa vesien kulku- ja ei kosteudenpoistoputket kulkevat, kun tarkastellaan veden virtausta järjestelmään. Maaperän kuivatus tehdään rei'itetyissä putkissa. Vedenpoisto tapahtuu suljetuilla putkilla.

Pohjaveden valintamenetelmällä jaetaan: pystysuora, vaakasuora ja yhdistetty vedenpoisto. Pystysuuntainen viemäröinti koostuu pystysuorista rei'itetyistä kuopista, jotka lasketaan pohjavesikerrokseen. Niissä on pumput ja suodattimet pohjaveden puhdistamiseksi ja pumppaamiseksi alueen ulkopuolelle. Tällainen järjestelmä on melko monimutkainen sekä asennuksessa että toiminnassa.

Vaakasuuntainen viemäröinti koostuu rei'itetyistä putkista, jotka on asetettu pumppaamisen optimaaliseen syvyyteen kaivetuissa ojissa, murskattuna kivellä. Ovia kaivetaan koko juoniin joulukuusen muodossa.

Jätevedenpuhdistuslaite alkaa juontotyypistä riippumatta viemärikaivon järjestel- mällä kauimpana osa-alueelta pois talosta. Voit käyttää valmiita muovikaivoja.

Kulmaliitosten kohdissa on järjestetty kätilöjä helpottamaan viestinnän ylläpitoa.

Veden syvyys valitaan sen tavoitteiden perusteella: jos tavoitteena on kerätä pohjavettä altaan suojaamiseksi, syvyyden tulisi vastata kellarin kerroksen tasoa; jos tavoitteena on kaataa runsaasti vettä, joka putoaa maahan, syvyys vastaa pohjan syvyyttä.

Putket kääritään erityisellä materiaalilla (geotekstiili), jotta hiekka ja sora eivät pääse putkiin, jonka avulla putki on peitetty 20-30 cm kerroksella. Tämän jälkeen putki voidaan täyttää tavallisella maaperällä. Päinvastoin kuin vertikaalinen vedenpoisto, putkien reikien läpi kerääntynyt vesi tyhjennetään painovoimalla rinteessä eikä pumppujen avulla.

Vaakatasoinen viemäröinti on suosittua kuin vertikaalinen tai jopa yhdistetty sen talouden ja asennuksen helppouden takia.

Ominaisuudet myrsky tyhjennysjärjestelmä sivustolla: miten tehdä salaojitus

Lineaarinen viemäröintijärjestelmä koostuu putkista, jotka haudataan maaperään. Nämä kanavat liikuttavat vettä sivustolta sen rajojen yli. Kun järjestät tällaisen vedenpoistoa dachassa, sinun on muistettava omilla käsillänne, että neste menettää painovoiman.

Myynnissä on erilaisia ​​materiaaleja:

 • polymeerinen betoni;
 • muovi;
 • betoni.
Jätevedenpuhdistusjärjestelmä auttaa selviytymään ylimääräisestä kosteudesta puutarhassa.

Ureiden päälle asetetaan suojukset, jotka suorittavat suojatoiminnon. Materiaali niiden valmistamiseksi voi olla muovia tai metallia (valurauta, teräs). Näillä elementeillä on irrotettava muotoilu.

Hyvä neuvoja! Muovista valmistetut luukut ovat kevyitä ja edullisia. Kuitenkin niihin kohdistuu muodonmuutoksen muutoksia betonin ja maaperän paineen vaikutuksesta. Materiaalivahingon välttämiseksi on suositeltavaa kiinnittää viemäriverkot "rantaan".

Kuinka tehdä sivuston viemäröinti järjestelmän keskeisten elementtien perusteella:

 • kourut pinotaan valmiiksi varustetuissa kaivannoissa;
 • hiekka-ansoja asennetaan alueille, joilla on viemäröintijärjestelmiä ja muita vastaavia paikkoja;
 • ristikot on kiinnitetty kouruihin.

Lineaarisen viemäröintijärjestelmän asennus tapahtuu käsin, jos:

 • pinnan kaltevuuskulma on yli 3 ° (tällaisissa olosuhteissa on mahdollista tyhjentää vettä painovoiman avulla, joka ilman kuivatusta voi yksinkertaisesti pestä hedelmällisen maakerroksen);
 • on tarpeen siirtää vettä talon pohjasta pitkittyneiden sademääräysten vallitessa;
 • on välttämätöntä ohjata vettä alueen rinteillä;
 • taloudelliset tilat sijaitsevat samassa tasossa lähialueiden pinnan kanssa tai tämän tason alapuolella;
 • on tarpeen suojata kesämökin alue sekä sisäänkäynnit ja päällystetyt polut.

Kerätyn veden purkaminen

Ylimääräinen vesi poistetaan paikan päältä, ojaan, säiliöön. Jos tämä ei ole mahdollista, paikalle sijoitetaan kaivo tai säiliö, josta vesi voidaan käyttää uudelleen.

Hyvä neuvoja! On suositeltavaa, että viemäriverkko sijoitetaan ojiin, joissa on V-muotoisia seiniä, ja ojan poikkipinta-ala on 30 mm. Leveys on 50 cm. Suositeltava oja on 1-3 cm. Kuopat voidaan varustaa minkä tahansa ei-syövyttävän materiaalin avulla.

Asennus viemäröintiin dachassa: järjestelmän elementtien hinta

Riippumatta siitä, asennustyöt tehdään itsenäisesti tai asiantuntijoiden avustuksella, sinun on hankittava kaikki tarvittavat kulutustarvikkeet tähän menettelyyn ennen viemäröintijärjestelmän asentamista.

Jätevesijärjestelmän asennusta tarvitaan sekä yksityisen talon alueella että kesämökillä.

Hyvä neuvoja! Säästämiseksi on suositeltavaa ostaa viemärikaivoja ja muita tarvikkeita etukäteen. Tärkein asia tässä - älä tee virheitä laskelmien kanssa. Jos et ole varma, käytä asiantuntijan ohjeita alustavan arvion tekemiseen. Keskimääräiset kustannukset, joilla kehitetään projektia viemärijärjestelmän sivuston on 15000 ruplaa.

Kuivauskaivojen hinnat: