Luotettavat tavat siirtää vettä talon perustasta

Säätiö on perusta, rakennuksen pylväs ja talon elämä riippuu sen laadusta, voimasta ja koskemattomuudesta. Säätiön eheys on ensin rikki veden alla, joka joutuu kosketuksiin sateen, lumen sulamisen, pohjaveden määrän lisäämisen (tai pysyvän pohjaveden pysyessä pysyvästi) jne., ja kosteus kerääntyy vähitellen ympäri ja lähestyy yläkerroksia.

Kaikki edellä mainitut ongelmat osoittavat, että ajankohtaiset vedenpoistooperaatiot ovat tärkeitä rakennuksen perustamisesta. Lisäksi on tarpeen tyhjentää säätörakenne jopa asuinrakennuksen suunnittelussa, jotta voidaan suunnitella perusteellisesti viemäröintijärjestelmä, laskea kallistuskulma, valita sopivia materiaaleja vedenpoistoon ja laskea syvyys, johon rakenteelliset elementit olisi sijoitettava.

Viemäriputket

Jos noudatat kaikkia suunnittelustandardeja ja käytät vain laadukkaita materiaaleja, niin säätö voidaan tehokkaasti tyhjentää jopa omilla kädilläsi.

Vedenpaine pohjaan veden kanssa ja ilman sitä

Jätevesijärjestelmän suunnitteluvaiheessa on äärimmäisen tärkeää laskea kuormituksen taso, johon astiat ja viemärit altistuvat. Jos kuorma on korkea, materiaalit on valittava hyvin voimakkaiksi, muovi ei tässä tapauksessa toimi, mutta vahva betoni selviää hyvin. Betonit, kuopat ja kanavat voivat kestää jopa 90 tonnin kuormitusta.

Jätteet, jotka vaikuttavat kuivatukseen, voit pidentää käyttöikää, jos käytät valuraudasta valmistettuja suojaverkkoja. Jos ne kiinnitetään huolella, ne sulkevat järjestelmän kaikki ulkoiset elementit.
Lisäksi yksityisen talon alueen ympärillä voidaan sijoittaa myös sadeveden sisääntuloja, jotka keräävät pistevettä. Jotta voit valita materiaalin suorituskyvyn, sinun täytyy tietää käyttöaste.

Seinän viemäröinti on laite, joka tarjoaa vedenpoistoa ja joka koostuu liittimistä ja erityisistä tyhjennysputkista, joissa on rei'itys.

Putket pinotaan etukäteen, joka on valmistettu kuivatuskerroksen täyttämien talo-urien kehällä.

Jotta viemäröintijärjestelmä voidaan käyttää putkena aallotettu ja sileä pinta. Sileäpinta antaa hyvän läpäisykyvyn, joka tehostaa vetäytymistä ja putken aallotus lisää sen jäykkyyttä ja siten sen voimaa.

Säätiön viemäröinti: Laji ja ominaisuudet

 • avoimet luodut ojat;
 • suljettu - viemäriputkien asentaminen;
 • (täyttömenetelmä).

Oman kädet on helppo avata aukaisulla, tässä tapauksessa toimintasarja on seuraava:

Avoimen ja suljetun veden toimijan malli

 • kaivaa ojien ympärillä puoli metriä leveä ja metrin syvä;
 • Ovien valmistaminen: seinien leikkaaminen 30 asteen kulmassa.

Vesi kerääntyy uriin, minkä jälkeen se vedetään pois päävesien ojaan. Luonnollisesti, jos sivusto sijaitsee kulmassa, avoin viemäröintijärjestelmä helpottaa veden poistamista talosta, joten sen tehokkuus on paljon suurempi.

Suljetun vedenpoiston muoto on syvä (puolitoista metriä) kaivantoa, noin 30 cm leveä.

Voimme erotella seuraavat säännöt tällaisen vedenpoiston tekemiselle omiin käsiisi:

 1. Veden päästämisestä vastuussa oleva putki on kallistettava luonnollisen virtauksen kaltevuuden suuntaan tai viemärikaivon suuntaan.
 2. Kaivannon pohja on tiheästi peitetty raunioilla tai hiekalla.
 3. Putket on käärittävä suodatetulla materiaalilla, ja ne on asetettava suoraan kaivantoon, ja ne on täytettävä materiaalilla, joka sitten on vesipitoinen kerros.
 4. Asennuksen jälkeen kaikki ojat on täytettävä maaperällä ja asetettava turve.
 5. Kun putket on kääritty erityisellä materiaalilla, ne asetetaan pohjaan ja ripotellaan materiaalilla, joka myöhemmin toimii vesipitoisen kerroksen roolissa.
Suljetun kuivatuksen asettelu

Nyt oja on peitetty maalla ja poistettu soodi on otettu käyttöön.

Kuinka vetäytyä sulatetun ja sadeveden kellarista

Talon perustan suojelemiseksi sateelta ja sulaveteen voidaan soveltaa sokea alue. Vedenpoistoa voidaan toteuttaa asentamalla pintavedenlaskuja jalkakäytävälle. On syytä muistaa, että keväällä alustat tukkeutuvat nopeasti, koska sulanut vesi kulkee vapaasti jäätyneellä maalla ilman että se imeytyy siihen.

Pohjaosan sokean alueen laite

Lisäksi yöllä lämpötila laskee, vesi jäätyy, sen poistaminen on mahdotonta, ja lokerot tulevat hyödyttömiksi. On hyödyllistä käyttää laitetta lokeroista kesäkaudella: myrskyvesi pääsee vapaasti nurmikoista suoraan vedenpoistolaitteeseen.
Lisäksi voit ohjata vettä omilla käsilläsi lähes vapaana ja tehokkaammin. Tätä menetelmää kutsutaan vesistöjen luomiseksi ja maisema-mallinnukseksi.

Vesialueiden luomiseen tarvitaan vain lapio, rake ja kottikärryt maan kuljetukseen. Ensiksi lasketaan vesipiirin parametrit: muoto, pituus ja leveys. Suora jakolinja toteutetaan suurilla alueilla: lähellä yksityistä taloa, mökkiä, pysäköinti.

Pienikokoiset esineet rajoittuvat valokaaren muotoon, noin neljän metrin etäisyydellä säätiön alusta. Tässä tapauksessa vedenpoisto suoritetaan ojaan tai erityiseen tyhjennysreikään.

Veden luonnollista ohjaamista varten on välttämätöntä tehdä vedenpinnan syvyys kyvetin pohjan yläpuolella ja sokean alueen alapuolella 20 cm: n korkeudella.

Merkittyjen vesistöjen merkitsemisen jälkeen voit alkaa luoda niitä.

Kuinka tehdä vedenjakaja?

Vesialueiden luomiseen on pari tapaa:

Laitteen vesistöalueet

 1. Ensimmäinen menetelmä käsittää kaivamisen pitkin kallion vedenpinnan alaosaa kyvetin suuntaan kallistettuna. Kaltevuusaste lasketaan käyttäen tasoa. Tämän jälkeen on tarpeen kaivaa useita majakan kanavia, jotka menevät sokea alueesta ja lähestyvät ensimmäistä kanavaa. Tämän jälkeen maa poistetaan majakat.
 2. Toinen menetelmä: Pohjaveden pohjan vedenpoiston varmistamiseksi, joka suuntautuu sokean alueen suuntaan, maaperä poistetaan. Lisäksi sama maali tiivistetään vesistöalueen ulkopuolelle, mikä luo rinteestä rakennuksesta. Talon lopulta seisoo hieman korkeudella, mikä antaa hyvän kuivatuksen säältä alas ojaan.

Kuivatuksen lisääminen auttaa myös nurmikoiden istuttamista talon lähellä.

Jos luonnollinen niitty ei estä sadeveden tunkeutumista maaperään, vanhempi, voimakas nurmikko pystyy ohjaamaan vettä rinteeseen, joten kyllästys tapahtuu vain 3-4 cm maaperässä.

Nurmikon suojaava ominaisuus selittyy sen sisältämällä tiheä kuitupitoinen seos, joka (oikean nurmikon avulla) estää veden tunkeutumisen syvyyksiin.

Kuinka kaataa pohjavesi yksityisen talon perustalta?

Pohjimmiltaan mikä tahansa koti, ja ennen kaikkea yksityinen, altistuu pohjaveden kielteiselle vaikutukselle. Koostumuksessaan on sellaisia ​​komponentteja, jotka pystyvät tuhoamaan betonipohjan. Vaikka talo on huolellisesti vedenpitävä ja varustettu tukeilla, se ei takaa suojaa pohjaveden vaikutuksesta ja tuhoamisesta. Anna tällainen suoja, ja tarjota kuivatus voi vain kuivatus säätiön.

Viemäröintilaite talon kellarikerroksen ympärillä

Suljetun kuivatuksen päävaiheet tekevät sen itse:

 1. Kaivaa kaivanto puolet metriä leveä ja puolet puolitoista metriä syvälle. On tarpeen kaivaa kaltevuus ojaan, jossa vesi yhdistyy.
 2. Kaivannon pohjan täyttö hiekalla ja tiivistyminen ottaen huomioon pohjan kallistuskulma.
 3. Kuivatusputkien sijoittaminen hiekkaan (jos ei ole erityisiä rei'itettyjä, voit tehdä ne itse: porata reiät 180 asteen sektorilla tavallisissa putkistoissa).
 4. Jauheputket, ensin suuret ja sitten hieno sora ja tamping maapintakerros ruuan päälle.
 5. Jätevesijärjestelmän mutkassa on asennettava luukku, johon on kiinnitetty putket, joilla on aukkoja. Putket johtavat alueen rajoihin.

Nyt sinun on järjestettävä veden muuttaminen yksityisen verkkotunnuksen ulkopuolelle:

 • kaivaa jälleen kaivanto;
 • tee rinteestä ja ripottele hiekalla;
 • laitamme putket ilman reikiä (tässä emme enää tarvitse kerätä vettä nurmikosta);
 • me nukuimme putkia ja asetimme maapallon ja turpeen paikoilleen.

Siten pohjan kuivatus on toiminto, jota ennen ei ole suositeltavaa ryhtyä suoraan talon rakentamiseen. Viemäröinti suojaa säätä, sen ylimääräisen kosteuden poistoa ja siten rakennuksen pitkäaikaista toimintaa.

Kuinka järjestää sadeveden viemäröintijärjestelmä

Saostuminen voi vahingoittaa rakennusta, ei ainoastaan ​​katon vuotamisen yhteydessä. Ne eivät ole yhtä vaarallisia julkisivurakenteille, perustuksille ja maanparannuksille.

Ja vain pätevä sadeveden poisto voi antaa luotettavan suojan kosteudelta kaikista näistä rakennuselementeistä.

Sadesuodatusjärjestelmä

Sadantajärjestelmät

Jotta saastuttaisi mahdollisimman paljon saostumista ja minimoisivat sadevirtojen aiheuttamat vahingot, on toteutettava useita toimenpiteitä, joihin kuuluu useiden sellaisten järjestelmien rakentaminen, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja:

 • Kattotiilet ja viemäröintilaitteet.
 • Viemäröintikanavat, pisteen ja lineaariset vesisäiliöt.
 • Putkistot, joiden avulla sedimentti voidaan poistaa varastosäiliöihin tai suodatuskenttiin.

Jokaisen näistä rakenteellisista elementeistä tulisi vastata alueen saostusominaisuuksien määrää.

Siinä olisi myös otettava huomioon sademäärän enimmäismäärä, joka saadaan voimakkaiden sateiden tai hurrikaanien seurauksena. Juuri näiden indikaattorien perusteella valitaan tekniset keinot, jotka pystyvät varmistamaan sateen ja sulaveden tyhjentämisen mahdollisimman pitkälle.

Kattojärjestelmä

Järjestelmässä on tehtävä kerätä ja ohjata sateen virtausta rakennuksen katosta.

Tämä takaa julkisivu- ja kellaripeitteiden suojauksen kosteudelta:

Kattovalaisin

 • Kattoon kiinnitetyt muovi- tai metalliovet.
 • Samojen materiaalien tyhjennysputket.
 • Liitos- ja kiinnityselementit yksinkertaisen ja nopean asennuksen aikaansaamiseksi sadevedestä katolta.

Kattorakenteiden pääelementtien parametrit (mitat) määräytyvät tilastollisten ja todellisten tietojen perusteella sademäärän runsaudesta alueella. Yksinkertaistetulla laskutoimituksella voit käyttää kourun halkaisijan ja laskuputken riippuvuutta kattopintaan.

Muista, että tyhjennyskattotiheyden laskemisessa tapahtuneet virheet tai laiminlyönnit johtavat sen soveltamisen tehottomuuteen.

Kouruasennukset on asennettu erityisillä kiinnikkeillä, ja niissä on oltava kaltevuus (enintään 2 astetta) vastaanottosuppiloiden suuntaan, jotka ohjaavat virtauksen viemäriputkeen.

Tämän vuoksi hankkeen kehittäminen ja tarvittavien materiaalien valinta on annettava asiantuntijalle, jolla on kokemusta tällaisen työn suorittamisesta.

Sadeveden tuloaukot

Sokean alueen tasolla asennetaan erityisiä laitteita sateen ja sulatusveden keräämiseksi. Ne voivat olla pisteviivaisia ​​tai lineaarisia (sadevedenpoisto).

Lineaariset vastaanottimet asennetaan rakennuksen kellarikerroksen tai -perustan kaikkiin pintoihin 0,5 - 1 metrin etäisyydelle rakennusten rakenteista. Niiden tarkoituksena on kerätä saostumista kattolevyjärjestelmästä, sokea alueesta ja kuljetusjätteistä varastoihin tai purkupaikkoihin viemäriverkostoon (maasto).

Pistevastaanottimet asennetaan mahdollisiin veden kerääntymispaikkoihin ja viemäriputkien alueelle. Näiden laitteiden tärkein tehtävä on kaapata vesivirtoja ja ohjata ne putkijohtojen maanalaiseen verkkoon.

Storm-viemäri

Talon sadevesi poistetaan useimmiten maanalaisilla huoltoliikkeillä, joiden asentaminen on suositeltavaa toteuttaa viemärijärjestelmän asennuksen aikana.

Maanalaisen putken asennusta varten on parasta käyttää kaksikerroksisia aaltopahvia sisältäviä PVC-putkia, joilla on riittävä jäykkyys ja minimaalinen sisäinen vastustuskyky nestevirtaukselle.

Putket asetetaan rakennuksen varrelle erityisesti valmistettuihin kaivantoihin. Ne on yhdistetty myrskyn vedenottoaukkoihin, jotka keräävät vesivirtoja.

Jotta järjestelmä toimisi tehokkaasti, putket on asetettava esijännitteellä varastointiin tai maaperän sadeveden purkauspaikkaan. Kaltevuus on 1-2 cm moottoritien lineaarimittaria kohden.

Laitteet sadeveden keräämiseksi ja kierrättämiseksi

Sadeveden poistaminen rakennusten rakenteista on vain osa ratkaisua. Lisäksi on välttämätöntä varmistaa sen mahdollinen purkautuminen vahingoittamatta naapureita. Tästä syystä sadevedenpuhdistamoon olisi sisällyttävä viemäröinti- tai suljetuissa kuopissa tai kerättyjen jätevesien tyhjennys on suoritettava suodatuskentillä.

Sadeveden keruu ja hävittäminen

 • Helpoin tapa ratkaista ongelma laitteen suljettuun asemaan. Nyt saatavana eri kokoisia säiliöitä, jotka pystyvät keräämään sadevettä myös merkittävien sateiden jälkeen. Esimerkiksi muoviset eurokubit tai muiden muotojen säiliöt. Tämä taajuusmuuttaja on asennettu ilman nostovälineiden käyttöä ja se on liitetty sadevesiviemäriin. Tulevaisuudessa kerättyä vettä voidaan käyttää teknisiin tarkoituksiin (kastelu jne.).
 • Jätevedenpuhdistuskaivo voidaan valmistaa vakiorakenteisista betonirenkaista, joiden läpimitta on enintään 2 metriä. Muista, että tällaisella rakenteella ei pitäisi olla suljettua pohjaa, veden pitäisi mennä maaperään. Syvyyden tulisi mahdollistaa pääsyn maaperän suodatinkerroksiin. Jos tämä ei ole mahdollista, suosittelemme poraamaan pystysuuntaisia ​​viemärikaivoja, joihin on kiinnitettävä putki, jotta seinät eivät pääse irtoamaan. Suojavaipat on suljettu silmäkokoisella suodattimella ennenaikaisen tukkeutumisen ja murtumisen estämiseksi.

Niiden asennuksessa käytetään rei'itettyjä muovisia aaltopahvia, jotka on sijoitettu suodatinmateriaalikerrokseen (murskattu kivi) ja jotka on suljettu geotekstiilikudoksella.

Samaa tyhjennysainetta (yksi tyhjennysviiva) voidaan käyttää veden poistamiseen pienestä alueesta. Pienen pituisen valuma-ojan, joka on yhdistetty tyhjennysputkeen autotallin, kylpyläosaston tai muun pienen alueen rakenteesta, voi täysin ratkaista sadeveden viemäröinnin ongelman myös vahvan sesongin vuoksi.

Oikein suunniteltu ja asennettu viemäröintijärjestelmä pystyy suojaamaan rakennuksen ympäröivää säätörakennetta.

Tämän seurauksena rakennuksen käyttöikä on merkittävästi pitkittynyt ja ennaltaehkäisevän huollon kustannukset pienenevät.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Sateen ja sulaveden poistaminen

Rakennusten, joiden korkeus on yli 10 metrin korkeudella, on 5 - 35%: n kaltevilla katoilla varustettujen katoksen reunojen yli, on oltava ristikkorata, jonka korkeus on vähintään 600 mm tulenkestäviä materiaaleja.

7.2.2 Sisäinen kuivatus pinnoitteista

Sisäinen viemäröintijärjestelmä koostuu vedenottoaukoista, viemäriputkista, nousuputkista, maanalaisista tai ripustetuista putkista ja pistorasioista (kuva 8.1).

Kuva 8.1 Perusrakennuksen sisäiset viemäröintijärjestelmät: abc single-span rakennuksille; Ms - moniportaisille rakennuksille; 1 - maanalainen putki; 2 - nousuputki; 3 - vedenottoaukko; 4 - yläpuolella oleva putkijohto; 5 - vapauttaminen; 6 - myrsky tai pääviemärit.

Sisäisen vedenpoiston järjestelmä valitaan rakennuksen koosta ja tarkoituksesta riippuen, kattojen lukumäärästä ja koosta, katon suunnittelusta ja muista tekijöistä.

Yksivaiheisten rakennusten osalta järjestelmää, jossa on yksi suppilo nousuputkessa (kuva 8.1 a), katsotaan parhaaksi, mikä takaa hyvän läpäisykyvyn ja luotettavuuden matalissa lämpötiloissa. Myrskysuuttimen tai yhteisen jäteveden läsnäollessa rakennuksen toisella puolella käytetään kaavion pituussuuntaisia ​​putkia (kuva 8.1c). Prosessilaitteiden hyvin kehittyneisiin perustuksiin voit käyttää järjestelmää yläpuolisilla putkistoilla (kuva 8.1 b, g, g).

Yksi suppilon valuma-alue määritetään ottaen huomioon ilmasto-olosuhteet, katon tyyppi ja sisäinen viemäröintijärjestelmä; Maksimaalinen valuma-alue suppilon kohdalla ei saa ylittää taulukossa 8.2 esitettyjä arvoja.

Taulukko 8.2 Suurin sallittu valuma-alue, m 2, yhden vastaanottosuppilon kohdalla

Sadeintensiteetti q20, l / s per 1 ha

Tietoja C. Nestemäisestä lasista koostuvien lämmönkestävien betonipäällysteiden ansiosta saadaan korkeat lämpötilaeroja jopa 700... 800 o C: n lämpötilaan ja pinnoitteet, jotka perustuvat Portland-sementtiin hienojakoisten lisäaineiden kanssa - jopa 1000 o C: n lämpötilassa.

Lämmönkestävästä betonista valmistetut pinnoitteet on järjestetty kahteen kerrokseen, joiden kokonaispaksuus on vähintään 120 mm (kuva 8.4).

Lattiat, jotka on peitetty nestemäisellä lasilla (silikaattilattia), lämmönkestävyyden lisäksi, on hyvä vastustuskyky rikki-, suolahappo-, typpi-, etikka- ja muut hapot. Silikaattipäällysteiden paksuus on 30... 50 mm (kuva 8.5).

Asfalttibetoni Päällysteet valmistetaan bitumin seoksesta, jossa on mineraalijauhetta, hiekkaa, soraa tai soraa (kuvio 8.6). Asfalttibetonilattiapaksuutta 25-50 mm käytetään rakennuksen kosteissa tiloissa ilman orgaanisia liuottimia, kuumaa vettä, kohtalaisella liikkeellä. Tällaiset päällysteet eivät salli kulkuneuvojen liikkuvuutta raiteille eikä merkittäviä vaikutuksia. Asfalttibetonipäällysteistä valmistetaan soraa, murskattua kiveä ja betonikerrosta.

Teollisissa tiloissa, joissa on suuret puhtausvaatimukset (lääketieteelliset, elektroniset, ilmailuala ja muut teollisuudenalat), on järjestetty polymeerisementtisbetoni ja polymeeriset itsetasoavat lattiat.

Polymerisementtibetoni lattiat valmistetaan sementin, hiekan, murskatun kiven, pigmenttien ja polymeerien lisäaineiden seoksesta. Polymeerien tavalliseen betoniin lisääminen kasvattaa merkittävästi sen kestävyyttä venytyksessä ja puhaltaa (2-3 kertaa), lisää kulutuskestävyyttä ja vähentää pölyn erottumista käytön aikana.

Polymeerisementtipinnoitteet asetetaan 20 mm: n paksuisella kerroksella betonikerroksen, lattialaattojen tai hienoksi rakeisen betonin luokkaan B15 (kuva 8.7).

Itsetasoavat lattiat polymeerillä Pinnoitteet ovat kaikkein "puhtaita". Ne ovat pölyttömiä, niillä voi olla erilainen väri- ja kuvion ulkonäkö, ne ovat käteviä laitteessa ja toiminnassa. Tällaisten lattian muotoiluun kuuluu betonialusta (päällekkäisyys), tasoitus ja päällystäminen irtotavarana tai mastikoostumuksella (kuva 8.8). Käytettäessä polymeerisiä sideaineita itse tasoittavia pinnoitteita, epoksi-, polyesteri-, polyuretaani-, akryylihartseja sekoitettuna pigmentteihin ja muihin mahdollisiin lisäaineisiin.

Pinta, rulla- ja levymateriaalit päällystetyt lattiat ovat tehokkaimpia, kun ne valmistetaan suurikokoisista monimutkaisista elementeistä, joilla on korkea tehdasvalmius.

Lattiat suurikokoisista monimutkaisista betonilaatoista peruselementtien 3x3 koko ja mitat 1,5x1,5 ja 1x1 m, ne on valmistettu lämpöä kestävästä mosaiikkisesta betonista, polyvinyyliasetaatti-sementtibetonista sekä teräksestä valmistetuista rei'itetyistä levyistä.

Monimutkaisten betonilevyjen paksuus on 120, 140 ja 160 mm - niihin vaikuttavasta kuormasta riippuen. Muotoa pitkin olevilla levyillä on urat ja harjanteet, jotka varmistavat lattian tasaisuuden tiivistämättä liitoksia. Ne asetetaan hiekkapohjaan, jonka paksuus on 60 mm, lattiat maanpinnalla ja 20 mm - lattiat lattialla (kuva 8.9). Tällaiset lattiarakenteet verrattuna monoliittiseen ja pienikokoisten elementtien pinnoitteisiin ovat huomattavasti vähemmän työvoimakkuutta, kun ne asennetaan rakennusolosuhteisiin. Esivalmistetut lattiat ovat tehokkaita teollisuusrakennusten jälleenrakentamisessa, ne voidaan järjestää mihin tahansa ulkolämpötilaan.

Lattiat pienikokoisista lohkoista, laatoista ja muut elementit ovat betonilohkoja ja laatat, keramiikka, slagositalla, metalli, puu, polymeeriset materiaalit, kivet, tiilet ja muut materiaalit.

Rakennustyössä käytetän betonilohkareita, joiden mitat ovat 300x300 ja 400x400, joiden paksuus on 50, 80, 100 ja 120 mm. Lohkot asetetaan hiekkakerrokseen, jonka paksuus on 20... 40 mm. Betonielementit sekä monimutkaiset levyt toimivat erilaisilla päällysteillä (mosaiikki, lämmönkestävät jne.).

Kaakelilattiat Teollisuusrakennuksissa ne valmistetaan pääosin keramiikasta, slagositallista ja valukerasta ja perustuvat synteettisiin materiaaleihin. Laatat asetetaan kerrokselle sementti-hiekkalaasti, liuos nestemäiselle lasille tai bitumimastisille ja hartseille (kuva 8.10).

Keraamisten laattojen lattioilla on suhteellisen korkea vedenkestävyys ja kestävyys, kovuus, hyvä kulutuskestävyys ja haponkestävyys, mutta eivät kestä mekaanista rasitusta ja tuottavat aikaa. Laattojen mitat ovat 100x100 ja 150x150, joiden paksuus on 10, 13 ja 17 mm.

Kuonan teräslevyjen mitat ovat 300x300, 400x400, 500x500 ja 600x600 mm, paksuus 8... 10 mm kiiltävällä pinnalla ja 17... 20 - uritetulla. Levyt kestävät happoja ja emäksiä vastaan, niiden kulutuskestävyys ja veden kestävyys ovat helposti puhdistettavissa teollisesta saastumisesta. Tällaisten levyjen haitat ovat epävakaisuus ja liukas kävelyä, laitteen monimutkaisuutta.

Kivilattiat luonnonkivestä, tiilestä ja kiven valuraudasta, ne on järjestetty rakennusten alueille, jotka ovat alttiina voimakkaille mekaanisille ja kemiallisille vaikutuksille.

Kivipeitteiset kivilattiat (kuva 8.11), jotka on valmistettu graniitista, basaltista, diabaasista ja muista kestävistä materiaaleista, asetetaan hiekka-, sementti- ja hiekkapohjaiselle pohjakerrokselle tai nestelasikerrokseen. Asennusmitat ovat yleensä 150 x 200 mm ja korkeus 120-160 mm. Hiekkakerroksen paksuuden tulisi olla 10-15 mm, mastista - 2-3 mm liuoksesta ja nestemäisestä lasista - 10-15 mm.

Tiili (klinkkerin) lattiaa käytetään samoissa tapauksissa kuin mukulakivisiä. Heillä on heidän kanssaan samanlainen rakenne. Lay tiilet reunalla tai tasainen.

Päätykappaleiden lattiaa (kuva 8.12) käytetään tiloissa, joissa ne altistuvat iskuille, kun 10-15 kg: n painoiset esineet putoavat, ja myös huoneissa, joissa esineitä (työkaluja tai osia) ei saa vahingoittaa lattiaan pudotettaessa. Puupalkit on valmistettu suorakaiteen tai kuusikulmion muotoisesta antiseptisestä puusta, jonka korkeus on 60... 80 mm ja asetettu siten, että kuidut ovat kohtisuorassa lattian tasoon nähden. Tarkastajat asetetaan tavallisesti 10... 15 mm: n paksuiselle hiekkavälikerrokselle tai mastille, jonka kerrospaksuus on 20... 30 mm. Saumojen välissä olevat tarkistajat täytetään bitumilla tai tervamastilla. Tällaiset lattiat ovat joustavia ja äänetöntä. Pysyvän lattialla, henkilö ei tunne hypothermia jalat.

Metallilattiat (kuvio 8.13), jotka on valmistettu rei'itetystä valuraudasta ja teräksestä leimatuista rei'itetyistä levyistä, järjestetään pitkin kerros hiekkaa tai betonia. Tällaisia ​​lattioita käytetään vain alueilla, joihin liittyy kartiokuljetuksia metallirei'illä, pyöreitä metalliesineitä ja korkeissa lämpötiloissa (jopa 1400 o C). Silitysraudoitetuilla levyillä on koot 248x248 ja 298x298 mm. Kun ne asetetaan liuoksen pohjalle, niissä on jäykisteitä ja piikkejä, joissa on kolmionmuotoinen poikkileikkaus betoniin tarttumiseen. Teräsleikkurilevyt, joiden mitat ovat 300x300 mm, on valmistettu kuumavalssattua terästä, jonka paksuus on 3 mm.

Lattiamateriaalit useimmiten linoleumista (kuva 8.14). Ne on tehty perusteettomiksi ja lujittamalla tai lämpöllä ja ääntä eristävällä pohjalla. Tällaisia ​​kerroksia käytetään märissä olosuhteissa. Linoleum asetetaan vain tasaiselle ja vahvalle alustalle joustavuuden, pehmeyden ja merkityksettömän paksuuden ansiosta. Taustalla oleva kerros on tavallisesti tehty betonista, ja sementti on tehty sementti-hiekkalaastista.

Levymateriaalien lattiat sisältävät kovien ja erittäin kovien puukuitujen, lastulevyn, sementti- ja vinyylimuovilevyjen lattiat. Levyjen paksuus materiaalista riippuen on 3-4 mm - 19 mm. Puu- ja lastulevytilat on järjestetty lähinnä apuvälineteollisuudelle, jossa ei ole suuria mekaanisia, lämpötila- ja aggressiivisia vaikutuksia niihin.

Luento 8. Rakennukset rakennuksiin erityisolosuhteissa

.1 Rakennukset, jotka on rakennettu löysästi maahan

Teollisuusrakennuksia ja rakenteita on usein rakennettava taipumus maahan.

Toisin kuin tavanomaiset, sileät maaperät ovat stressaantuneet ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta ja omasta painostaan, ja kun ne liotetaan, ne antavat laskun.

Pohjaveden maaperä sisältää löysää, löysäistä kangasta, hiekkasaumaa, kansiä ja muutama.

Syyllisten pohjaveden kosteuden lisääntymisen syyt voivat olla: liuottaminen ylhäältä ulkoisista lähteistä tai alhaalta ylös, kun pohjavesi nousee, sekä maaperän kosteuden asteittainen kertyminen pintaveden tunkeutumisen ja pinnan suojan vuoksi. Määritettäessä maaperän samentumista ja niiden epätasaisuudesta on otettava huomioon:

rakennustyön geotekninen koostumus;

perusmaalien fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet ja niiden heterogeenisuus;

mitat, syvyys ja keskinäinen sijainti;

kuormat perustuksiin ja vierekkäisiin paikkoihin;

rakenteen rakenteelliset ominaisuudet (kellareiden, tunneleiden jne. läsnäolo);

alueen ulkoasun luonne (urien, palojen tai pengerkien läsnäolo);

mahdolliset liotuslähteiden tyypit, koot ja sijainnit.

Maaperän maaperäolosuhteet, joita maaperä taittuu taipuisiksi maaperän mahdolli- sesta riippuvuudesta riippuen oman painonsa vaikutuksesta, jaetaan kahteen tyyppiin: I-th-tyyppinen sakkaus; II tyyppinen sakkaus.

Ensimmäinen riippuvuus on maaperän olosuhteet, joissa maaperän leviäminen ulkoisesta kuormituksesta on mahdollista ja maaperän samentuminen omasta massastaan ​​puuttuu tai ei ole yli 5 cm.

Toinen tyyppinen sakkaus on maaperän olosuhteet, joissa maaperän sumentuminen ulkoisesta kuormituksesta riippuen on mahdollista painaa omasta painostaan ​​ja sen koko on yli 5 cm.

Suuret ja epätasaiset muodonmuutokset voivat vahingoittaa rakennusta, ellei erityistoimenpiteitä ole.

Rakennustoiminta - keinotekoisten alustojen laite - saavutetaan: maaperän tiivistäminen (räjähdysvaimennus, maaperäpilojen asentaminen, pohjarakentaminen, pohjamaalit, syvä hydraulinen värähtely, tärytyskoneiden, rullien avulla); Täydellinen tai osittainen korvaaminen maaperän pohjalla, jolla ei ole tyydyttävää suorituskykyä, jossa on hiutaleita, soraa, roskaa jne. Rakentamistoimintaan kuuluu säätiön ominaisuuksien muuttaminen, jotka estävät tai vähentävät perustusten sakkautumista sallittaville rajoille tai vähentävät niiden vaikutusta rakenteen huollettavuuteen.

Yksityiskohtaisemmin rakennustoimintaa käsitellään kurssilla "Säätiöt ja säätiöt".

Vesiensuojelutoimenpiteet - kehitetään pääsuunnitelmia, suunnitellaan yrityksen aluetta, lattian alla olevia laitemalleja, putkilinjojen sijoittamista.

Tässä tapauksessa on toteutettava rakennettu alue, jotta voidaan varmistaa nopea ja esteettömän ilmakehän veden virtaus.

Maaperän yläkerroksen leikkaamisen estämiseksi on vältettävä pintavesiin pintalevyn tunkeutumista. Pinta-alojen suunnittelun (lattian alla olevan pohjan mukaan) täyttöaudat eivät ole sopivia: hiekka, roskat ja muut kuivatusmateriaalit. Rakennusten ympärille on järjestetty vedenpitävä maadoitus, leveys 1-1,5 m, kaltevuus noin 3% ja kuivatus oja pitkin sen kehää (kuva 9.1 a).

Matalan teknisen prosessin työpajojen pohjaksi, joka on pystytetty II-tyyppisiin maaperään, vesitiiviit seulan paksuus on vähintään 1 m. Tällöin tiivistetään raskaita tampereita tai maadoitustyynyä.

Konstruktiviset toimenpiteet - takaavat rakennuksen kestävyyden, vakauden ja toimintavarmuuden, jolloin maaperän maaperän liotus voi vajota. On myös tarpeen luoda olosuhteet rakennuksen yksittäisten rakenneosien suunnittelupaikan nopeaan palauttamiseen.

Kuva 9.1 Vapaan maaperän pystytettyjen rakennusten rakenteelliset osat: a - sokea alue, jossa oja; b - kengän pohjalla olevat konsolit; Nosturipalkkien asentaminen konsoleihin; g - nosturikiskon kiinnitys; 1 - rasvainen sementtilaasti; 2 - valettu asfaltti (20-30 mm); 3 - mukulakivien päällystys saumoilla bitumissa; 4 - löysä ja murskattu savimaata; 5 - murskattua kivenvalmistusta (100-120 mm), joka on kyllästetty kuumalla bitumilla; 6 - konsoli pilarin nostamiseksi nostimella; 7 - nostokonsoli; 8 - teräsvaippa; 9 - pulttikannatin.

Tärkeimmät rakentavat toiminnot ovat seuraavat:

rakentavia järjestelmiä, jotka eivät ole epätasaisia ​​saostumaan;

rakennuksen leikkaaminen lohkoihin sedimenttisillä saumoilla;

laitteen nivelet, yhtäläinen lujuus liitetyillä elementeillä emäksen epätasaisen sakeuden vaikutuksesta;

yksittäisten rakenteiden vahvistaminen lisävahvisteilla;

vahvistettujen hihnojen pääseinämät, jatkuvat kunkin sedimenttilohkon sisällä;

laakerialueen nousu rakenteellisten elementtien konjugoinnissa;

rakenteiden mukauttaminen niiden sopeuttamisen nopeaan palauttamiseen.

Rakenteet, jotka ovat epäherkkiä epätasaiselle saostukselle, jaetaan kahteen tyyppiin - jäykkää ja taipuisaa.

Jäykät rakenteet - ovat erittäin vahvoja, sulkevat pois yksittäisten elementtien keskinäisen käytön ja asettuvat yhdeksi tilayksiköksi. Tällaisissa rakenteissa olevissa rakennuksissa ja rakenteissa on tarpeen rajoittaa mahdollinen sakkaus ja niiden epätasaisuus.

Taipuisissa rakenteissa elementit ovat saranoitu toistensa kanssa, joten niiden keskinäisen liikkeen, joka johtuu pohjan epätasaisesta sakeutumisesta, ei ole käytännössä mitään vaikutusta rakennuksen vakauteen kokonaisuutena. Rakenteissa, joissa on tällaisia ​​rakenteita, on otettava huomioon mahdollisuus pylväiden ja seinien poikkeamiselle pystysuorasta pohjan kavennuksen kanssa. Tätä tarkoitusta varten hankkeet eivät koske ristikoiden (palkkien) ja muiden pilarien elementtien nivelten, vaan myös toimenpiteitä normaalien käyttöolosuhteiden palauttamiseksi rakennuksissa.

Taivutettujen tonttien pituuden pienentämiseksi rakennuksen epätasaisella sakeudella se leikataan sedimenttisillä saumoilla, jotka yhdistetään lämpötilaan.

Tarvittaessa vahvistetaan betonivöitä pääseinille sijoittamalla ne ikkunoiden kattoraketteihin yhden kerroksen rakennuksissa ja korkeiden kerrosten välisten päällekkäisyyksien tasolla. Lisäksi kaikentyyppisissä rakennuksissa vöiden vahvistaminen on pohjarakenteiden alapuolella. Hihnojen lukumäärä ja niiden poikkileikkaus määritetään laskemalla; kaikissa tapauksissa on oltava vähintään kaksi.

Rakennusten tukiseinien alle järjestää monoliittisia tai esivalmistettuja monoliittisia nauhan perustuksia. Kehysrakennuksissa perustukset ovat samankaltaisia ​​kuin tavallisilla mailla rakennetut rakennukset. Jäykät (taipuisat) kantavat rakenteet, irrotettujen pylväiden perustukset on järjestetty konsoleilla tai erillisillä alustoilla, jotka on suunniteltu säärikenttien poraamiseksi (kuva 9.1 b).

Maalaustekniikan nosturipalkkeja tulee käyttää metallin leikkaamiseen. Ne tuetaan ja kiinnitetään pääsääntöisesti konsoleihin (kuva 9.1 c). Tällainen kiinnitys mahdollistaa nosturin kiitotien oikaisemisen vähiten aikaa vaativalla tavalla - muuttamalla nosturien kantoja.

Kiskojen kiinnittäminen nosturipalkkeihin on oltava liikuteltava ja niissä on oltava rakenne, joka sallii radan suuntaamisen pystysuunnassa nostamalla kiskoja vähintään 100 mm ja poikittaissuunnassa vähintään 50 mm. Yksi kiskojen kiinnitystavoista on esitetty kuviossa 15.1. Kiskot asetetaan teräspalkkeihin ja kiinnitetään palkkiin jalkoineen; tiivisteet voidaan järjestää ratapölkkien ja palkin väliin.

Rakenteissa ja rakenteissa, joissa on pallomaisia ​​rakenteita, on välttämätöntä toteuttaa toimenpiteitä, jotka estävät mahdollisuuden päästä katon katkeamasta erillisistä osista epätasaisella sakeudella. Tällöin päällysteen kiinnityselementit ovat päällekkäin tai usean span-tyyppisiä elementtejä (asbestisementti, teräs- ja alumiiniset aallotetut levyt, teräsnauhatut profiililattiat jne.).

.2 Työalueilla rakennetut rakennukset

Ansaittu alue on osa maan pinnasta, jossa hiilen tai muiden mineraalien maanalainen kaivostoiminta toteutetaan tai suunnitellaan.

Mineraalikerrosten louhinnasta aiheutuvat haurastetut alueet ovat ominaisia ​​sumentumisesta, taipumasta, kaltevuuksista, horisontaalisista siirtymistä ja muista muodonmuutoksista aiheuttaen merkittäviä vahinkoja ja tuhoutuvien rakennusten ja rakenteiden tuhoutumista.

Yksityiskohtaisemmin maapallon muodonmuutoksen parametreja pidetään kurssin "Säätiöt ja säätiöt" yhteydessä.

Pysyvyys, vakaus ja luotettavuus heikentyneillä alueilla rakennettavien rakennusten ja rakenteiden toiminnalle on toteutettu erityistoimenpitein.

Alustavat tiedot rakennusten suunnittelusta vaurioituneilla alueilla ovat maanpinnan ennustettujen muodonmuutosten maksimiarvot rakennustyömaalla suunnitellun rakennuksen pitkittäisten ja poikittaisten akselien suunnassa.

Haaksirikkoutuneiden alueiden rakentamisessa etusijalle asetetaan pienen alueen rakennukset, ilman ennusteita ja laajennuksia. Suuret rakennukset on jaettu osastoihin. Osastojen pituus määrätään riippuen maanpinnan muodonmuutosten voimakkuudesta, rakennuksen hyväksytystä rakenteen rakenteesta, rakenteiden tyypistä ja maaperän ominaisuuksista.

Haavoittuvien alueiden rakennusten ja rakenteiden turvallisuus ja luotettavuus on monimutkainen. Tässä aiheessa pidämme rakentavaa ja rakentavaa toimintaa.

Haavoittuvilla alueilla rakennetut rakennukset ja rakenteet on suunniteltu yhteensopivien, jäykkien ja yhdistettyjen rakentavien järjestelmien mukaan.

Jäykän rakenteellisen rakenteen mukaan suunnitellaan kehystämättömiä rakennuksia, joissa on kantavat seinät ja pienet koot suunnitelmassa. Niissä säädetään:

lujitetut tukirakenteet, jotka on yhdistetty tilallisesti jäykiksi lohkoiksi;

perusta - laatta, teippi teräsbetonivyöllä;

irrotettuna liitännät - välikappaleet jne.

Taipuisien suunnitelmien mukaan kehysrakennukset, joilla on suuret koot suunnitelmassa, joilla on vain pieni jäykkyys. Maapallon pinnan ennustettujen merkittävien muodonmuutosten vuoksi on suositeltavaa käyttää rakennuksia, joissa on metallikehys.

Yhdistelmää voidaan käyttää kehys- ja kehämättömiin rakennuksiin. Kehysrakennukset päätetään runko-, kehys- ja sidosjärjestelmien muodossa.

Vaikeissa rasitustiloissa toimivat säätelyt toteutetaan rakennuksissa, joissa on joustava kaavio, jossa on vaakasuorat liukuteokset yksittäisten elementtiensa välissä.

Liukasauma koostuu kahdesta lasikerroksesta, joissa on kerros maadoitettua grafiittia, kynnetty kiille tai inertti pöly.

Liukuva sauma, joka erottaa maan yläpuolisen osan maanalaisesta osasta, sijoitetaan vaakatasoon peruspyyhkeen yläpuolelle ja rakennuksissa, joissa on kellari - kellarikerroksen tai teknisen maanalaisen katon alla. Sauman päälle tulee suojavyö.

Suojaa vääristymiä vastaan ​​ja heikentää pohjan vaakasuuntaisten muodonmuutosten vaikutusta, ne järjestävät nivelet. Ne voidaan sijoittaa yhteen tai kahteen tasoon pohjaan, yhdensuuntaisesti toisiinsa (kuva 9.2 a).

Kuva 9.2 Vaurioituneilla alueilla pystytettyjen rakennusten rakenteelliset osatekijät: a - kaavion saumaussidoksen ja nivelkappaleiden laitteesta; b - kiinteän pohjalevyn laite, jossa on liukuva sauma; Nosturipalkki asennetaan kolonniin; 1 - betoni tai teräsbetoninen tyyny; 2 - liukuva sauma; 3 - solmupistooli; 4 - pohjalevy; 5 - laitteiden perustus; 6 - laajennusliitokset; 7 - ankkuri; 8 - nosturipöydän mahdollisen nousun arvo; 9 - sama vaakasuora siirtymä.

Jatkuvan levyn muodossa olevien pohjojen laitteeseen on suositeltavaa tehdä se liukuvalla saumalla. Paikoissa, joissa laatta liittyy teknisten laitteiden perustuksiin, jäävät aukot, joiden leveys määritetään laskemalla. Yleensä aukon koko ei ole yli 50 mm (kuva 9.2 b).

Rakennuksissa, joissa on sillanostureita, kun perustuksia ei ole ristikytkentätuilla, on mahdollista säätää nosturin kiitotien (palkkien ja kiskojen) sijainti vaakatasossa ja nosturin kiitotien odotettavissa olevan kaltevuuden (yli 6 mm / m - pituussuunnassa ja 4 mm / m - poikittaissuunnassa) ja lisäksi myös pystysuunnassa (kuvio 9.2c). Kaikissa tapauksissa etusija olisi annettava ylä- ja lattianosto-laitteille.

Kun käytetään sillanostureita, nosturikannat on tehtävä halkaistuksi, metalliksi ja harvoin jakamalla vahvistettu betoni.

Päällysteen tukirakenteet tuetaan saranoissa sarakkeiden avulla rulla- ja liukuustukien avulla, jotka on esitetty kuviossa 9.3.

Kuva 9.3 Päällysteen tukirakenteiden nivelöidyt liikutettavat kolarit: a - rulla; b - liukuva; 1 - sarake; 2 - ohjainlevy; 3 - maatila; 4-tela; 5 - rajoitin; 6 - tukipöytä; 7 - liukuva sauma.

Runkorakennusten seinät on suositeltavaa asentaa saranoituihin kevyisiin paneeleihin joustavalla kiinnityksellä pylväisiin. Myös itsekantavat tiili- ja lohkoseinät ovat sallittuja, vahvistavat niitä kehälaattoja pitkin lujitetuilla betonivöillä ja risteyksillä vaakasuorilla vahvistusverkoilla.

Itsekantavat seinät on kiinnitetty sarakkeisiin, joiden yksityiskohdat eivät häiritse seinien tasossa olevia suhteellisia siirtymiä.

Kuinka vedä vettä pohjasta

Viemäröinti talon kellarista

Säätiö tukee koko rakennetta, joten sen laatua ja vahvuutta koskevat erityisvaatimukset. Talon pohjan lujuusominaisuudet vähenevät pääasiassa veden vaikutuksesta, pohjavedestä ja sulavedestä sekä kausivaihtelusta. Kosteudelta veden, muotin ja sienen muodostaminen kellarikerroksen seiniin muuttuu kosteaksi ja epämukavaksi huoneeseen. Kaikki tämä tekee veden siirtä- miseksi talon pohjasta.

Tehokkaat vedenpoistomenetelmät

Talon pohjan suojeleminen sademäärästä ja pohjavedestä eri tavoin:

 • Sokean alueen asennus talon ympärillä.
 • Luodaan myrskyviemärijärjestelmä yhdessä tyhjennysaukon kanssa.
 • Viemäröintijärjestelmä.

Sokea alue

Pakollinen ja tehokas tapa sateiden ja sulaveden tyhjentämiseen on sokea alue rakennuksen ympärysmitta. Yhdessä järjestelmässä, jossa on viemärijärjestelmä, tämä rakenne pystyy suojaamaan taloa, jolla on merkityksetön syvä pohjavesi. Sokea alueella on oltava pakollinen kaltevuus, jotta vesi poistuu talon seinistä. Suunnittelu voidaan toteuttaa lisäuraan ulkoreunalla tai ilman sitä.

Storm jätevedet ja viemärit

Vesijärjestelmän asennuksessa tärkein edellytys on oikea asennus. Muuten vesi virtaa alas seinämien alapuolelle, mikä johtaa molempien seinien ja pohjan tuhoamiseen. Jätevesijärjestelmän vedenpoistoon käytetään myrskyviemäristöä, johon kuuluu monia laitteita. Erityisesti puhumme myrskyvesien tuloista, kouruista, kaivoista ja suodattimista.

Viemäröintijärjestelmä

Viemäröinti on kaikkein vaikein, mutta tehokkain vaihtoehto veden poistamiseksi säätiöstä. Täyden tyhjennysjärjestelmän tulisi toimia yhdessä myrskyviemäreiden kanssa, joten koko prosessi vaatii vastuuta ja suuria investointeja.

Jätevesijärjestelmän järjestelyyn tarkoitettu materiaali

Jätevesijärjestelmän tehokkuus riippuu pitkälti käytettyjen materiaalien laadusta ja niiden oikeasta valinnasta.

Jos järjestelmät vaativat paljon kuormia, sinun on valittava voimakkaampia materiaaleja. Siksi näissä tapauksissa on parempi käyttää tuotteita, jotka eivät ole kevyestä muovista ja kestävästä betonista.

Vedenpoiston käyttöikän pidentämiseksi voit käyttää valurautaisia ​​ristikkorakenteita, jotka suojaavat elementtejä ulkopuolelta.

Jätevesijärjestelmässä käytettävät putket on sijoitettava esivalmistettuihin uraseihin, joiden pohjalle on sijoitettu tyhjennyskerros. Aaltopahvinpoistoputkia pidetään tehokkaimpina. Niiden sileä sisäpinta ei estä veden virtausta, ja putkien ulkopuolella olevat aallot tekevät niistä kestävämmän.

Säätiön suoja pohjaveteen

Pohjavesillä on jatkuva vaikutus säätiöön, joten on tärkeää luoda luotettava perussuoja tätä negatiivista tekijää vastaan.

Hyvin tehokasta tehokkuutta käytettäessä käytetään usein monimutkaista suojausta: kaivannon tyhjennys ja pohjaeristys. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä on suunniteltu veden poistamiseksi pohjasta ja vedenpitävä suoja suojaa kosteuden tunkeutumista betonirakenteisiin.

Kaivannon tyhjennys

Viemäröintijärjestelmä voi olla auki tai kiinni.

Avoin viemäröinti on oja, jonka leveys on 50 cm ja syvyys 1 m. Oven seinät on valmistettu 30 asteen kulmalla, jotta veden maksimaalinen kertyminen varmistetaan. Ojissa pitäisi olla myös kaltevuus mielivaltaiseen veden virtaukseen.

Voit tehdä suljetun kaivannon kuivatuksen omiin käsiisi seuraavasti:

 1. Talon pohjan kehällä kaivaa noin 30 cm leveän kaivannon, syvyyden pitäisi olla hieman pohjan alapuolella.
 2. Hiekkarannan pohjalla kaadettiin kerros jopa 10 cm, mikä tuotti rinteen.
 3. Hiekka on peitetty geologisilla tekstiileillä, jotka kiinnitetään kaivannon seiniin.
 4. Soraa kaadetaan 10 cm kerroksen päälle.
 5. Seuraavat pinonpoistoputket. Niissä on porattu reikiä, joiden ansiosta vesi imeytyy putkeen ja ohjautuu erikoisvalmisteisiin paikkoihin. Putkissa on oltava 1 cm: n kaltevuus lineaarimittarilla.
 6. Putket peitetään soralla, jonka kerros putken yläpuolella voi saavuttaa 10 cm.
 7. Sora on peitetty geotekstiilillä, jonka päät on ommeltu.
 8. Lähtöputken pää on poistettava talon pohjasta vähintään 5 metrin etäisyydeltä.
 9. Viemäröintijärjestelmä päättyy vedellä, joka voi olla keinotekoinen tai luonnollinen säiliö.
sisältöön ↑

Pohja vedeneristys

Vedenpitävät työt suojaavat talon pohjaa paitsi pohjavedestä myös maaperän kosteudesta. Vedeneristys voi olla vaakasuora ja pystysuora. Ensimmäisessä tapauksessa suojus annetaan pohjan yläosaan kosketuspisteisiin seinämien kanssa. Toisessa - pohjan sivupinnassa.

Vertikaalisen vedenpitävyyden varmistamiseksi voit käyttää useita vaihtoehtoja:

 • Suojaa pohja kerroksella sementti-hiekkalaasti.
 • Luo eristys käyttämällä bitumimastista.
 • Aseta useita kerroksia kateaineita tai kattohuopuja.
sisältöön ↑

Pohjan suojelu sulatetuilta ja myrskyiltä

Suojaa sulavedeltä

Myös pintaveden kausittainen muodostuminen on suuri ongelma. Se voidaan ratkaista integroidun suojan avulla, johon kuuluu viemärijärjestelmä, sokea alue ja viemäröinti.

Viemäröintijärjestelmä

Suunnittelu on suunniteltu keräämään sateen tai sulatusveden talon katolta. Vesi virtaa erityisten kourujen kautta suppiloihin ja purkautuu putkien läpi rakennuksen perustuksesta.

Pyöreä tyhjennys auttaa poistamaan pohjavesi pohjalta. Se suoritetaan seuraavasti:

 1. Avoimessa aukaisupaikassa putket, jotka johtavat yhteiseen viemäriin. Putkien asentaminen tapahtuu hiekka- ja raunioistustyynyn päälle. Samanaikaisesti on erittäin tärkeää, että tyhjennys- ja viemäriputkien halkaisija on sama.
 2. Aseta kaivot, jotka vettä johdetaan viemäriin.
 3. Kaikki vesi kerätään yhteiseen kaivoon, josta se poistetaan pumppausmenetelmällä, suoraan purkautuu avoimeen vesistöön tai absorboidaan maaperään tyhjennyskentän läpi.

Sokea alue

Pintaan kerääntyvä vesi puretaan pohjasta sokealla alueella. Sen järjestely on seuraava:

 1. Merkintä on käynnissä.
 2. Irrotetaan maakerros 25 cm: n syvyyteen.
 3. Muotojen asennus käynnissä.
 4. Maaperä peitetään kerroksella savea ja tiivistetään huolellisesti.
 5. Tätä seuraa 10 cm hiekkakerros, joka on myös hyvin tiivistetty.
 6. Hiekka päällystetään hienoksi soraa kerroksella 5 cm.
 7. Sokean alueen risteyksestä talon seinämän kanssa muodostetaan välttämättä 2 cm: n kompensoiva sauma.
 8. Sokea alue on täynnä betonia.
sisältöön ↑

salaojitus

Vedenpoistojärjestelmästä ja sokea alueesta poistuu vettä pinnan kuivatuksen kautta. Sen järjestely toteutetaan seuraavan kaavion mukaisesti:

 1. Ulkopuolella sokea alue kaivaa matalan ojan, jossa on hieman kaltevuus.
 2. Kaivannon pohja on peitetty hiekalla ja soralla, mikä luo hiekkamaljakkeen.
 3. Aseta sitten erityiset lokerot ja sulje ne baareihin.
sisältöön ↑

Vesistöalueiden luominen

On mahdollista ohjata myrsky ja sula vesi talon pohjasta toisella tavalla - luomalla vedenjakaja. Tässä tapauksessa kustannukset ovat vähäiset ja tehokkuus on korkea. Vesistöalueen pääasiallinen tarkoitus on rakennuksen yläveden suunta, sen kokoaminen oksiin ja poistaminen paikasta.

Vesistöalueella on kaksi vaihtoehtoa:

 • Tulevan vedenjakaja-alueen rajapinnat määritetään ja tietyn syvyyden kanava porataan pitkin sen pohjaa siten, että kanavasta on kaltevuus kohti vesimäärän kyvettiä. Sokealta alueelta kanavaan kaivetaan lisää kanavia ja niiden välinen maa poistetaan.
 • Sokealta alueelta vesistöalueen rajalle, ohittaen työ ylimääräisten kanavien muodostumiseen, maaperä poistetaan siten, että saadaan pieni poikkeama rakenteesta varmistaen veden ulosvirtauksen. Eräänlainen kalkkikivi, jossa kaltevuus talosta, laitetaan kaivetun maaperän päälle.

Suoritettujen toimien seurauksena rakenne näkyy keinotekoisella korkeudella, mistä johtuen sademäärä ja sulavirta virtaavat talosta poispäin suunnassa.

Rakenteen vieressä olevan maaperän pehmenemisen välttämiseksi on tarpeen luoda ylimääräinen suojakerros. Voit tehdä betoni- tai kivialusta, mutta se vaatii merkittäviä investointeja. Erinomainen ratkaisu on käyttää ruohonurmikkoa. Se estää veden tunkeutumisen maaperän alempaan kerrokseen ja ohjaa sen oikeaan suuntaan.

Veden kuluminen talon kellarista on välttämätöntä, mutta on tärkeää järjestää tämä prosessi asianmukaisesti. Tämän työn tulos on mukava asua talossa, mikä lisää talon perustan elämää ja sen luotettavuutta.