Tee se itse - miten se tehdään itse

Harha maksaa kahdesti. On paljon helpompaa (ja lopulta - halvempi) rakentaa kellariin sääntöjen mukaan ensimmäisestä kuluessa eikä tulevaisuudessa harjoittaa loputon ongelmia. Ja siksi täytyy huolellisesti sinetöidä kellarin seinät, valuta vesi pois, ja jos hän vielä onnistui valuu kellarissa talon - heti päästä eroon, jotta se kuivaa.

BASEEN MERKIT SEURAAMINEN

Kun vesi tunkeutuu maaperään pohjan ympärille, se luo hydrostaattisen paineen, joka ohjaa vettä nivelet, halkeamat ja säätövauriot. Ensimmäinen puolustuslinja tätä vettä vastaan ​​on pinnoitettu vedeneristys.

Koostumusten joukossa yleisimpiä ovat bitumipitoiset materiaalit, joita levitetään pohjan ulkopinnalle. Bitumi vähentää huokoisuutta betonista, mutta lopulta menettää kimmoisuutensa ja muuttuu hauraaksi, mikä johtaa väistämättä murtuma. Tilanne paranee jonkin verran erilaisilla pehmittimillä, mutta tällaiset koostumukset suojaavat suhteellisen pitkiä. Tällaisten pinnoitteiden alhaiset kustannukset tekevät niistä houkuttelevan monille kehittäjille, mutta rajoitettu elinikä (yleensä enintään 5-6 vuotta) tulee pakottamaan kuluttajat noudattamaan varovaisuutta.

On huomattava, että nykyaikaiset markkinat tarjoavat myös kuluttajille kuumaa mastasia, joka perustuu maaöljybitumiin ja pienimolekyylipainoiseen polyeteeniin ja polypropeeniin. Ennen levittämistä he lämmitetään. Näillä materiaaleilla on korkeampia ominaisuuksia (lämmönkestävyys, kimmoisuus, sidosominaisuudet).

Päällysteen eheyden suojelemiseksi perustuksen täyttämisen aikana jäykkä polystyreeni on tehokas. Tämä materiaali suljetuilla soluilla on sellaisia ​​ominaisuuksia kuin vakaus ja kestävyys sekä maaperän mikro-organismeihin kohdistuva vastustuskyky. Muun muassa laajennetun polystyreeni-levyn avulla saadaan aikaan lämpöerot nukkuneen maaperän ja pohjan välillä. Vaikka jotkut valmistajat väittävät, että nykyaikaisia ​​erittäin elastisia pinnoitteita ei tarvitse suojata, en ole vielä kieltäytynyt tarjoamasta lisäeristystä perusseinille.

Ennen betonin pinnoittamista pintaa tulee puhdistaa likaa. On myös tarpeen määrittää oikein maaperän korkeus kaivutyön päätyttyä ja soveltaa pinnoitetta tämän vuoksi. Jos korkeus määritetään väärin, osa saumattomasta seinämästä voi olla täynnä. Kun pohjaan tulee väistämättömiä kutistumamurtumia, se aiheuttaa vuotoja.

Vaihtoehto vedenpitävä pinnoite on geokomposiitti (koostuu salaojitus, suodatin, ja kalvo) salaojitus matot, jotka on kiinnitetty seinään säätiön.

Näiden polymeereistä valmistettujen materiaalien käytön ongelmana on se, että ilman pohjaosan tehokkaan kuivatuksen hydrostaattinen paine työntää vettä mattojen ja seinän väliin. Sitten vettä imeytyy jokaisen perusseinän halkeaman läpi.

Yhteenvetona tiivistelmä seinien vedeneristysmateriaaleista, on huomattava, että jopa tehokkain pinnoite takaa veden tunkeutumisen seiniin. Kuitenkin vedenpitävyys ei pysty suojaamaan veden kertymistä pohjan pohjan ympärille. Joten me tarvitsemme vedenpoistoa.

Säleet ja hiekat säilyttävät FOUNDATIONIN SÄILYTYSTÄVÄPOSTIT

Jotta kellari pysyy kuivana, on tarpeen siirtää vettä talosta. Kuten viemäröintijärjestelmän pääosassa, voit käyttää tavanomaista PVC-putkea 0100 mm. Tosiasia on, että erikoisputki, jossa on rei'itetyt urat, on melko vaikea sijoittaa suoraan ja kaikki asennuksen virheet aiheuttavat järjestelmän heikentyneen tyhjennyksen ja tukkeutumisen. Lisäksi urat hammerataan melko nopeasti. Ei ole vaikeata porata kahta riviä 012 mm: n reikiä tavanomaisessa putkessa. Putken sulkemisen estämiseksi se kääritään useilla kerroksilla suodatinkangasta..

Veden poistamisesta kellari-seinistä alkaa kaivata kaivantoa pohjan pohjalle (kuva 1). Irrota sitten suodatinkangas ja aseta reunat maan päälle kaivannon sivuseinien varaan.

Kaada soraa kankaan päälle, tasoita se ja pudota sitten PVC-putki, jotta se saa hieman esijännitystä pakoputken suuntaan. Työn tässä vaiheessa on suositeltavaa yhdistää vedenottoaukon pinnalla sijaitsevat pystysuorat vastaanottimet pohjan pohjaan tarkoitettujen kuivatusputkien kanssa. Myöhemmin vedenottoaukot täytetään sora, jotta lehdet eivät tukki niitä.

Työnnä soraa putken päällä, jolloin taso ei ylitä pohjan yläreunaa noin 20 cm: llä. Kivet peitetään suodatinkankaalla käyttäen useita hiekkaa tai kiviä, jotka pitävät sen paikoillaan. Suodatinkankaan tukkeutumisen hitaammin kaadetaan noin 15 cm karkeaa hiekkaa. Tämän seurauksena kangas suojaa kiviä, hiekkaa suojaa kangasta ja lopulta - viemärijärjestelmä toimii vakaasti ja tehokkaasti.

Pohjan pohjan ulkohalkaisija on asetettava 2... 3 cm: n kaltevuuteen 1 metrin pituudelta tai enemmän, mikäli mahdollista. Jos tyhjennysjärjestelmän kokonaispituus on yli 60 m, sinun on ehkä harkittava lisätoimenpiteiden toteuttamista esimerkiksi pakoputken halkaisijan lisäämiseksi.

Jos paikan päällä ei ole havaittavissa olevaa kaltevuutta tai lähistöllä ei ole myrskyjä, keräyspohjan tyhjennys on johdettava pumppuun. Tällöin putki, joka yhdistää viemäröintijärjestelmän ulkoisen muodon ja pumppu, asetetaan valuma-altaalle pitkin lyhyintä reittiä.

Erityisesti on huomattava, että viemärijärjestelmän sisäinen muoto ei missään tapauksessa saa olla yhteydessä sen ulkoiseen osaan. Tosiasia on, että järjestelmän ulkoisen sektorin ongelmien todennäköisyys on korkea, kun taas sen sisäinen kaari toimii pääsääntöisesti vakiona. Yhdistetyn järjestelmän ulkoisen piirin vikaantuessa vesi alkaa siirtyä talon alle ja tulvia kellarista.

Kuva 1. Suurin osa talon veden alla olevista ongelmista syntyy täytön täyttymisestä. Betoniin levitetty päällyste pääsee veteen pienien halkeamien, reikien ja muiden perusseinien puutteiden kautta. Läpivientipohjan pohjalla oleva rei'itetty PVC-putki poistaa ylimääräisen veden talosta. Sora, erikoisverkko ja karkea hiekkasuodatin suojaavat viemärijärjestelmää tukkeutumiselta siltillä. Jos et ryhdy tarpeellisiin toimenpiteisiin sateen veden siirtämiseksi talon katolta talosta, se voi myös päätyä kellariin.

Vedä vesi vesiliukuvuodista mahdolliselta kotona

Tämä tuntuu olevan ilmeinen totuus. Kuitenkin monet asunnot eivät pysty tehokkaasti tyhjentämään sadevettä. Yksi mahdollisista keinoista sateisen veden talteenottoon on liittää tyhjennysputket tyhjennysputkeen (ks. Kuva 1), jonka rakennuksen jyrkimmän kaltevuuden pitäisi olla.

Koska roskat kerääntyvät kouruissa, tyhjennysputkien halkaisijan on varmistettava luotettava vedenpoisto kouruista jopa rankkasateilla (yleensä vähintään 100 mm). Tällöin on parempi asentaa sivuputki 0150 mm.

Poistokanavassa tulee välttää taivut suorassa kulmassa, joka tulee varmasti ansaan lehtiä ja muita roskia. Jos kourun pituus on yli 5 m, on parempi antaa kaksi ulostulokanavaa. Lopuksi, missään tapauksessa sinun ei tarvitse yhdistää sadeveden viemäriputkiston pohjan jalkaosan viemärijärjestelmään. Jätevesijärjestelmän tukkeutuminen on aina "tunnustettu todennäköisimmäksi", mikä puolestaan ​​johtaa koko tyhjennysjärjestelmän tukkeutumiseen.

MITEN VEDESSÄ OVAT PÄIVÄMÄÄRÄT?

Tehokkaaseen kellarijärjestelmään kuuluu: sisäinen viemäröintipiiri, joka on suunniteltu keräämään vettä kellarinseinistä ja eristyksestä betonilaatan alla, joka estää veden nousemista ja höyryn nousua ja tehokasta pilssipumppua.

Betonilaatan alle sijoitetaan soraa, jonka paksuus on 20... 25 cm. Tämä täyttö mahdollistaa vedenpoistoa laatan alla ja toimii luotettavana betonina. Hiekkapuhalluksen jälkeen höyrysulku on valmistettu suurtiheyksisestä polyetyleenistä. Terät ovat päällekkäin vähintään 40... 50 cm ja tiivisteet liimalla.

"Konkreettiset työntekijät" eivät yleensä pidä tätä eristystä, koska se ei anna veden siirtyä liuoksesta maahan, mikä vuorostaan ​​johtaa teknologisen syklin pidentymiseen. Kuitenkin 70... 80 mm: n paksuinen hiekkalaatta, joka on eristetty, mahdollistaa ongelman ratkaisemisen. Toinen vaihtoehto on asettaa eristys soran alle. Joka tapauksessa rakennuksen epätasaisen eristyksen lyhytaikaiset edut ovat asennusvaiheeseen liittyviä tilapäisiä haittoja.

Kellarikerrokseen pääsevän veden talteenotto ja poisto sopivin paikka on kellarikerroksen ja pohjaseinän liitos (kuva 2). Tehokkain tapa kaapata vettä on muoviprofiili, joka ympäröi kehää, joka asetetaan betonilaatan alle. Tämä esiliina kerää vettä ympäröivän kehän ympäri, joka kulkee seinien läpi. Profiilin reiät antavat veden imeytyä soraan betonin alla, josta se voidaan pumpata ulos.

SISÄISEN JÄÄHDYTYSTEN PURKAMISTEET

Viemäröintijärjestelmän sydän on tehokas pumppu. Ottaen käyttöön omia käsiä yli 10 tuhatta pumppua, päätin itselleni useita kriteerejä tämän laitteen valitsemiseksi. Ensinnäkin pumpussa on oltava valurautainen kotelo. Toiseksi sen on kyettävä pumppaamaan saastunut vesi 10... 12 mm: n kiinteillä sulkeumilla. Kolmanneksi pumppu on varustettava mekaanisella uimurikytkimellä, joka ei koskaan häviä koskaan.

Pumppu on sijoitettu muovisen valuma-altaan sisään, joka kerää vettä ja erottaa sen lian (katso kuva 2). Tämä rei'itetty säiliö on asennettu kerrostekerrokseen. Jätevesijärjestelmän sisäisestä ääriviivasta tuleva vesi tulee valuma-alueelle sivuseinän läpi. Säiliöllä tulisi olla ilmatiivis, ilmatiivis kansi, joka ei salli kosteuden haihtua kellariin. Se myös suojaa veden kerääjää putoamasta siihen eri kohteisiin, jotka voivat häiritä kytkimen toimintaa.

Toivoen kuitenkin, että vain yksi pumppu voi pitää kellarin kuivana, on riskialtista. Jos hurrikaanin seurauksena talossa ei ole sähköä, kellari tulvii hyvin nopeasti. Turvallisuussyistä järjestelmä on varustettu paristokäyttöisellä varmistuspumpulla, joka on yleensä asennettu samaan koteloon kuin pääpumppu. Samaa tyhjennysviivaa voidaan käyttää.

Tehokkaimmissa järjestelmissä käytetään pumppuja, jotka on varustettu paristoilla ja laturilla, jotka on erityisesti tehty pitkäaikaiseen varmuuskopiointiin. Viimeinen hetki on erittäin tärkeä, koska jos järjestelmä ei lataudu ajoissa, lahti on väistämätön.

Pumpun pumppaama vesi syötetään putkilinjan läpi myrskyjäähdytykseen (jos on olemassa) tai ulkopuolelle, josta se poistetaan rakennuksesta. Purkausputket on asennettava siten, etteivät ne jäätyvät talvella.

 • Perinteinen pinnoitusseinien vedeneristysmenetelmä pinnoittaa ne bitumilla tai bitumipolymeerivalmisteilla.
 • Styrofoorisuojus suojaa kosteutta kestävää pinnoitetta vaurioitumiselta täytön aikana ja antaa lämmönerotuksen perustan ja maan välille. Näyttö on asennettu, kun seinille levitetty pinnoite pysyy tahmeana.
 • Tukitut viemäriputket eivät pysty täyttämään toimintaansa. Putkeen laskettu vesi sisältää lietettä, joka voi ajan mittaan täyttää putken. Tämän välttämiseksi tyhjennysputket kääritään suodatinkankaalla, joka pitää järjestelmän toimivana.
 • Rakennuksen kehällä sijaitsevat rei'itetyt muoviputket suojaavat rakennuksen pohjaa vesikalvosta ja keräävät vettä, joka kulkee seinämien läpi ja ohjaa sitä vedenkerääjään. Koko putki, lukuun ottamatta seinää vastapäätä olevaa aukkoa, on peitettävä betonilla.
 • Suojaverkko. Kahden kerroksen suurtiheyspolyeteeniä oleva höyrysuoja voidaan asentaa soraa tai sen päälle. Tämä kerros ei salli kosteuden tunkeutumista ylöspäin pohjalevyn läpi.
 • Drain esiliina. Seinän risteyksestä ja pohjan pohjasta asennettu esiliina mahdollistaa veden imeytymisen seinistä betonilevyn alla ja sieltä veden kerääjälle. On erittäin tärkeää, että esiliinan yläreuna pidetään puhtaana kaatamalla betonilaatta.

Miten päästä eroon pohjavedestä kellarissa

Kun kynnyksellä vettä kellarissa useimmiten kohtaavat yksityisten talojen ja mökkien omistajat. Tämä ilmiö ei ainoastaan ​​mahda käyttämään kellareita kotitalouksien tarpeisiin, vaan sillä on myös haitallinen vaikutus koko rakenteeseen. Usein tulvista aiheutuu pohjavesi - harkitse, mitä toimenpiteitä on ryhdyttävä tarpeettoman nesteen poistamiseksi kellarista ja syistä sen esiintymiseen.

pohjaveden

Pohjavesistöä kutsutaan lähinnä maapallon pohjasta, joka sijaitsee yleensä löyhästi läpäisevissä kivireissä. Se muodostuu tavallisesti saostumisen ja veden sisääntulon vaikutuksesta pintaveden rungosta.

Pohjaveden horisontti vaihtelee ja riippuu eri tekijöistä.

Yleisimpiä niistä ovat seuraavat:

 • summa, sula vesi;
 • pohjaveden syöttövarojen muutokset;
 • (vesivoimalat, kanavat ja säiliöt, kaivostoiminta, teollisuusjätteet jne.).

Pohjavedessä on lajike, kuten vesiputki, nestettä, joka kerääntyy ylempään tyydyttämättömään kerrokseen maaperän yläpuolella vedenkestäviä maaperä (savi, lieju). Se, joka kokoontuu alamäkeen, murentaa tien ja riippuu eniten sademäärästä.

Pohjakerros, toisin kuin artesia, ei ole paineita. Lisäksi tämä vesi ei yleensä sovellu juomaan ja se on saastunut erilaisilla jätteillä, mukaan lukien ihmisen tekemät, usein aggressiiviset epäpuhtaudet.

Pohjavesi voi olla niin aggressiivinen:

 • yleinen happo;
 • huuhtoutuminen;
 • magnesiumliitu;
 • sulfaatti;
 • hiilidioksidia.

Kaikki heistä tavalla tai toisella liuottavat kalsiumkarbonaattia ja johtavat betonin tuhoamiseen.

Mikä on vaara kotona

Korkeat vesitasot voivat vaikuttaa haitallisesti olemassa olevaan rakenteeseen:

 • epätoivottu neste, kosteus ja hometta voi esiintyä kellarissa, se ei sovellu käytettäväksi;
 • pohjaveden aggressiiviset lisäaineet tuhoavat betonia, ja säätiö voi menettää kantavuutensa;
 • kerääntyminen sateisen ylemmän veden aikana voi tuhota radan raidat, pese seinät ja hemmotella viheriöitä.

Korkean pohjaveden pitoisuuden katsotaan olevan niiden sijainti yli 2 metrin syvyydessä. Mutta niiden esiintyminen alle 2 metriä pidetään alhaisena, ja rakentajat pitävät sitä tervetulleina.

Talon rakentamisen yhteydessä on aina määritettävä pohjaveden taso alueella. Geologinen etsintä voi tehdä tämän parhaimmillaan. Mutta jos et halua käyttää kolmannen osapuolen palveluita, voit määrittää, kuinka paljon pohjavesi sijaitsee nesteen tasossa hyvin sivustossasi (tai seuraavassa).

Lisäksi on syytä mitata tätä tasoa syksyllä, kausivaihtelujen aikana tai keväällä, jolloin lumen sulaminen on paljon. Rakennettaessa kallista mökkiä on edelleen turvautua erikoistuneisiin palveluihin.

Geologinen asiantuntemus suosittelee rakenteen parhaita sijainteja, säätiön ja vedenpoistojärjestelmän optimaalista valintaa.

Pohjakerros kellarissa ja miten käsitellä niitä: video

Veden syyt

Ennen kuin aloitat altaan tyhjenemisen, sinun on määritettävä veden ilmiö ja poista se mahdollisimman pian. Vain silloin voit tyhjentää tulvatut paikat.

Epätoivottu neste voi esiintyä kellarissa useista eri syistä:

 • läheisessä pohjavedessä. Tämä on yleisin syy kellariintulotukseen;
 • sademäärän kertyminen sateen jälkeen huonosti vakiintuneen viemärijärjestelmän tai sen poissa ollessa;
 • sula vesi. Tämä tilanne kehittyy usein rakennuksen riittämättömällä vedeneristyksellä ja ilmanpoiston puuttuessa kerääntyneen sedimentin poistamiseksi. Tämä on usein havaittavissa alamäkialueilla ja muissa nesteen kerääntymispaikoissa;
 • rakennustekniikan loukkausten vuoksi säätiöön kohdistuvat halkeamat;
 • rikkoutuvat putket kellarissa;
 • tiivistyminen huonon ilmanvaihdon tapauksessa.

Kuinka vettä poistetaan kellarista

Jos kellari on tulvinut, seuraavia menetelmiä voidaan käyttää sen poistamiseksi:

 1. Halutun nesteen pumppaamiseksi voit käyttää edullista tärinäpumppua. Mutta sitä voidaan käyttää, jos tulvan laajuus on pieni. Tässä tapauksessa on tärkeää tarkistaa, ettei vedessä ole roskaa.
 2. Pumppaamalla vettä tyhjennyspumpulla. Tätä tarkoitusta varten voit ottaa yhteyttä sopivaan yritykseen, joka tarjoaa palveluita nesteen pumppaamiseen tai hankkimaan pumppua ja ratkaisemaan ongelman yksin.

Pumppausmenetelmää pidetään tehokkaammana.

Jos haluat irrottaa ylimääräisen nesteen itsenäisesti kellarista pumpulla, sinun on noudatettava seuraavia ohjeita:

 • kellarungon keskellä tehdä ura ja asentaa muovisäiliö, joka toimii aseman roolissa. Tällaisia ​​säiliöitä varten on tehty reikiä;
 • Säiliö on kääritty geotekstiileihin suojatakseen tulvia vastaan. Pohjaan kaada hieno sora pumpun asentamiseksi;
 • niin tyhjennyspumppu sijoitetaan tällä tavalla valmistettuun säiliöön. Sen ja kuopan välinen kuilu on täynnä betonin seosta. Pumppuun sijoitettu uimuri määrää vaaditun vesitason ja järjestelmä kytkee pumppauksen automaattisesti nesteen pumppuun. Pumppausprosessin jälkeen järjestelmä sammuu;
 • Nestemäisen nesteen poistamiseksi kellarista letku tai erityiset putket liitetään tällaiseen järjestelmään.

Pumpun pumppu on kahta tyyppiä - upotettava ja ulkoinen. Uppopumpun valinnassa se sijoitetaan nestemäiseen väliaineeseen, jossa se sijaitsee koko työn ajan. Ulospuhut asennetaan veteen kotelon alaosaan, kun taas yläosa on pinnalla.

Tällöin pumppaaminen jätevedestä tapahtuu upotettavassa osassa. Jotta altaaseen ei pääse tulvia, on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin hyvän vedenpoistojärjestelmän luomiseksi.

Mitä tehdä: miten estetään veden tunkeutuminen

Jotta voitaisiin päästä eroon kosteudesta kellarissa, on olemassa erilaisia ​​menetelmiä riippuen lähinnä syystä sen ulkonäköön.

Pit-järjestely

Helpoin tapa poistaa jäteveden ulkonäkö kellarista omasta on järjestää kuoppaan. Tämä menetelmä on edullinen eikä vaadi paljon aikaa vievää, joten sitä käytetään usein yksityisissä taloissa ja mökkeissä.

Kaivon oikea varustus on toteutettava seuraavasti:

 • Kellarin keskustassa kaivaa reikä noin 1 m³: n kuutiossa. Mutta on syytä harkita - mitä suurempi huone, sitä enemmän kaivoa kaivetaan;
 • Kaivetun kaivon keskelle on tehty ura, jossa ruostumatonta terästä oleva kauha asetetaan. Tällaisen kauhan ympärillä oleva maa on hyvin pakattu;
 • asetamme kaivettuun reikään tiilillä ja peitetään sitten noin 2-3 cm sementtikerroksella;
 • sijoitetaan metalliverkon päälle. Tangojen välisen raon pitäisi sallia pumpun pumpata nestettä;
 • kaivaa pieniä kaivantoa kaivoon ja peitä laatat viemäreiden muodostamiseksi.

Liitokset laattojen välillä ja suorittavat vedenpoiston.

Viemäröinti vedenpoistoon

Tämä on monimutkaisempi mutta tehokas menetelmä ei-toivotun nesteen poistamiseksi kellarista. Se vie enemmän materiaalikustannuksia ja kestää myös enemmän aikaa ja vaivaa. On syytä huomata, että kellarissa on useita eri tyyppejä.

DIY vedenpoisto: video

Tietyn tyhjennysjärjestelmän valinta riippuu seuraavista kohdista: maastosta, pohjaveden syvyydestä, maaperästä ja niin edelleen.

Jätevesijärjestelmää on kolme päätyyppiä, joista kullakin on omat erityispiirteensä:

 1. Leikata. Tällainen tyhjennys asennetaan rakennuksiin, joissa on kellari tai kellari. Sen asennus tapahtuu välittömästi säätiön järjestelyn jälkeen.
 2. Muodostumista. Tämä viemäröintijärjestelmä asennetaan rakennusvaiheen kaivon kaivamiseen. Se sai rakennustyöt levyiltä, ​​joten sitä käytetään harvemmin.
 3. Kaivanto (rengas). Tällainen tyhjennysjärjestelmä voidaan asentaa yksinään. Se on valmistettu kaivettuun kaivantoon talon seinämien ympärille.

Jotta viemäröintiä voitaisiin poistaa, noudata näitä suosituksia:

 • talon seinämien varrella kaivetaan kaivantoa leveydeltään vähintään 1 m 20 cm lapojen tai erikoislaitteiden avulla;
 • pääaukon 4 sivua, on tarpeen asentaa lisää hanat, joiden pituus on noin 5 m. Myös tätä tarkoitusta varten voit käyttää erityisiä laitteita prosessin nopeuttamiseksi. Tällaisten hanojen lopussa kaivetaan syvennys, jonka halkaisijan on vastattava betonin rengasta;
 • Geotekstiilit sijoitetaan kaivannon pohjalle ja aallotettu putki asetetaan päälle kuivatusta varten. 7 m: n jälkeen asennetaan suojavaipat, joissa tyhjennysputki keskeytyy;
 • kun putki on asetettu, kaivo kaadetaan rauniolla ja 10 cm kellarista - hiekalla, sitten suuri murskattu kivi, noin 15 cm maahan ja lopuksi kaadetaan betonia yläosaan.

vedeneristys

Talon suojaamiseksi kellarikerrokselta vedeltä käytetään vedenpitävyyttä. Kellarin vedeneristys on jaettu kahteen tyyppiin - sisäiseen ja ulkoiseen.

Ulkoinen vedeneristys on parempi asentaa talonrakentamisen aikana, koska tällainen järjestelmä nykyisille rakennuksille vaatii paljon työtä ja rahaa.

Tässä tapauksessa sinun täytyy kaivaa pohja ja soveltaa useita kerroksia vedenpitävyyteen, ja sitten sinun on sijoitettava maaperä ulkoseinien ympärille useissa kerroksissa - hiekasta, rauniot ja kaadetaan betonia päälle.

Yleensä tällaisten töiden aikana asennetaan samanaikaisesti pyöreä tyhjennysjärjestelmä, joka myös kasvattaa huomattavasti kustannuksiaan.

Ulkoinen vedeneristys suoritetaan kahdella tavalla:

 1. Kraftliner. Se sisältää rullamateriaalien käyttöä.
 2. Voitelupinnoitekalvolle. Tässä menetelmässä käytetään polymeerisiä materiaaleja samoin kuin mastiksi bitumista.

Ulkoinen vedeneristys on kipsin levittämistä valmistetulle pinnalle ja sitten valssattu rakennusmateriaali asetetaan useiden kerrosten päälle. Se on otettava huomioon: kun maanalaiset vedet ovat riittävän lähellä perustusta, tarvitaan lisäturvaa tiilien muuraustekniikassa.

Joskus tällaisen muurauksen sijasta käytetään geotekstililevyjä sisältäviä profiilikalvoja. Tämä menetelmä suojaa seinät luotettavasti vedestä. Erityiset geotekstiilit tarjoavat tyhjän aukon kalvon piikkien väliin, joka toimii kanavana viemäriputkien poistamiseksi.

Ulkoinen vedeneristys voidaan asentaa omiin käsiin seuraavin järjestelyin:

 • mastista ensin levitetään ulkoseinään;
 • mastilla rullattu materiaali pysyy sisällä. Voimakkaasti telalla asennettaessa ei ole välttämätöntä painostaa, kimmoida ja kiinnittää materiaali. Jotta kangas olisi litteä, sinun täytyy rullata sitä rullalla;
 • sitten seuraava pinta käsitellään mastilla ja seuraavalla materiaalirullaa levitetään. Rullat keskenään tulisi olla noin 10 cm, joten kun valssatun materiaalin levittäminen seinään on välttämätöntä päällystää liima erityisellä liimaseoksella 15 cm: n päähän reunasta;
 • kukin sovellettu kangas rullataan telalla, mukaan lukien saumat. Telojen sijoitusjärjestys (alusta pohjasta tai yläosasta) ei ole väliä;
 • ylimääräinen materiaali liitoksissa voidaan poistaa veitsellä.

Sisäinen vedeneristys suoritetaan pääasiassa erityisistä koostumuksista, joilla on tunkeutumisvaikutuksia, joita parhaiten käytetään tuoreeseen betoniin. Ne ovat hyvin suojattuja kosteuden läpäisevyydestä: kun ne osuvat betonin huokoiseen pintaan ja vuorovaikutavat veden kanssa, ne edistävät kiteiden muodostumista, jotka täyttävät kaikki mikroprekat.

Sisäinen vedeneristys voidaan tehdä käyttämällä polymeerisementtiä mineraaliyhdisteitä, joita käytetään puu-, betoni- ja keraamipintoihin. Tällaisia ​​koostumuksia laimennetaan yksinkertaisesti vedellä ja ne ovat käyttövalmiita.

On kuitenkin syytä harkita, että tämä vedeneristys ei ole liian kestävä ääriolosuhteisiin, joten on edelleen tarpeen käyttää joustavia tiivisteitä.

Yksityisissä kodeissa voi tehdä kellarin sisäisen vedenpitävyyden omilla kädilläsi. Ennen tätä kellarista tulee tyhjentää, ja kaikki seinät ja lattia on puhdistettava likaa.

Sitten tuottaa seuraava työ:

 • kaikki pinnat käsitellään vedeneristysyhdisteellä, joka suojaa kosteudelta;
 • mastinen päällystää kulmat, saumat ja halkeamat sekä kaikki pinnat 2-3 cm kerroksella;
 • seinillä sekä lattialla asentaa ristikko metallista;
 • lattia kaadetaan betonilla ja seinät pinnoitetaan betonilla;
 • sitten kipsise seinät (noin 3 cm paksu).

Kun kellarissa on ilmennyt ei-toivottua kosteutta, sinun on ensin määritettävä nopeasti ulkonäön lähde ja ryhdyttävä toimenpiteisiin ylimääräisen nesteen poistamiseksi ja sen ulkonäön estämiseksi. Jos järjestämme kellarin viemäriputkiston ja vedenpitävyyden oikea-aikaisesti ja oikein, niin se on kuiva ja sateisina aikoina.

Verkkokäyttäjien palaute

Ystävä monta vuotta kamppaili tulvista kellarissa. Ei vedeneristys auttoi - vesi löysi reiän. Menin täysin radikaaleihin toimenpiteisiin - talon ympärillä kaivoin oja yli 2 metriä syvillä, putoavilla putkilla, vein ne neljään kaivoon kulmissa, peittivät ne murskattuna. Ja kaivojen pohjassa laitoin 4 pumppua, jotka itsessään käynnistyvät, kun vesi tulee näkyviin.

Miten ja mitä tehdä, jos kellarin vedessä. Painintamenetelmät ja viemäröintijärjestelmä

Veden syntyminen kellarikerroksessa voi olla todellinen ongelma, koska kellarin tulvilla on kielteinen vaikutus koko talon luotettavuuteen. Tällaisia ​​ongelmia voi esiintyä useiden olosuhteiden vuoksi.

Vesi kellarikerroksessa on vakava ongelma.

Kellarin tulvien yleisin syy on epäorgaaninen eristys kellarista veteen, mikä johtaa ristikoiden esiintymiseen nivelissä tai päällekkäisyyksissä, joiden kautta vesi tunkeutuu sisään.

Vesi voi päästä tiloihin rankan sateen jälkeen tai sulavan lumen takia. On tietysti mahdollista, että pohjavesi on jostain syystä muuttanut maaperän sijaintia, mutta se on äärimmäisen pieni.

Menetelmät, joilla käsitellään vettä feudissa

Kaikista olemassa olevista tekniikoista kellarin tulvien torjumiseksi on neljä pääasiallista:

 • Laitteen laadun tyhjennysjärjestelmä;
 • Hyvin varustetun pumppu, joka pumppaa vettä;
 • Kellarikerros vedenpitäväksi geelillä tai hartsilla;
 • Kellarin vedeneristys nestekumilla.

Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä

Kun ajatellaan, miten päästään eroon vedestä kellarissa, on ymmärrettävä, että sitä ei voida voittaa, vaan sitä voidaan ohjata. Yksi tehokkaimmista keinoista torjua kellarin tulvia on ulkoisen tyyppisen viemärijärjestelmän rakentaminen.

Järjestelmän suunnittelu perustuu ajatukseen ohjata maanalaista vettä mantereelle.

Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä

Tietenkin ihanteellinen vaihtoehto olisi luoda viemärijärjestelmä rakentamisvaiheessa. Näin voit välttää monia ongelmia tilojen jatkokäytössä. Mutta jos et ole niin tehnyt, on aina mahdollisuus varustaa viemäröintijärjestelmä jo olemassa olevasta kellarista.

Esimerkki kellarijärjestelmästä.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän rakentamista koskevat ohjeet sisältävät seuraavat vaiheet:

 • Kaivaa kaivanto. Kaivannon on oltava noin 40 cm syvä ja sama leveä;
 • Tehdä kaivoja mannermaisen hiekan vuoteiden tasolle. Kaivot sijaitsevat 2 metrin etäisyydellä toisistaan. Kun otetaan huomioon itse kellarin syvyys, kaivon syvyys voi olla useita metrejä. Porausreikien suojaamiseksi käytetään hienoa metalliristikkoa;
 • Muoviputkien asennus. Läpimitaltaan 40 cm: n tyhjennysputket kääritään geotekstiileihin ennen asennusta. Kaivannon pohja on geotekstilillä matotettu, sen päälle kaadetaan soraa.

Ulkoisen viemäröintijärjestelmän valokuvissa

Putket on asennettu siten, että putken yläreuna ulkonee kellarinseinän alareunan yli;

 • Viemäröintijärjestelmä täytetään maaperällä useassa vaiheessa, kun jokainen maaperän täyttövaihe on varovasti tamped alas.

Sisäinen viemäröintijärjestelmä

Kaavamainen esitys sisäisestä valuma-altaasta.

Kysymys siitä, mitä tehdä on, jos on vettä kellarissa, se herättää jokaisen omistajan talon tai autotallin kellarissa, joka on tulvinut. Jos kellarisi on melko suuri alue, olisi parempi rakentaa sisäinen viemäröintijärjestelmä.

Kellarissa voi olla runsaasti vettä.

Ennen sisäisen viemäröintijärjestelmän asennusta on ensin arvioitava mahdollisten tulvien laajuus. Ja perustuen tähän arvioon, ostaa sopivia viemäriputkia, kuten eri tyyppisten putkien hinta voi vaihdella merkittävästi. Asennus viemäröintijärjestelmän pitäisi tehdä lattiatuksen jälkeen.

Sisäisen viemäröintijärjestelmän asennus

 • Kaivanto kaivetaan 50 cm: n kokoisen huoneen ympärillä.
 • Kaivannon pohja peitetään kerroksella soraa tai murskattua kiveä 20 cm ja tiivistetty;
 • Putket asetetaan;

Sisäisen viemäröintijärjestelmän valokuvissa

Vinkki: Jotta vesi kulkeutuu nopeammin, putkien täyttöä varten käytetään 20 mm: n suuruista rakeita.

 • Geotekstiilit kääritään putkien ympärille;
 • Kaivo on täytetty maanpinnalla hiekalla.

Tällaisilla putkilla vettä kerätään ja viedään kaivoon, joka kaivetaan altaasi alimmalla kohdalla. Kaivon seinät on betonoitu tai valmis kaivo on ostettu. Ostettujen kaivojen halkaisija on 31,5 cm ja korkeus 1,25-3 m.

Tyypillinen vedenpoisto hyvin

Kaivossa on erikoistunut tyhjennyspumppu. Pumppu alkaa pumpata vettä, kun sen taso saavuttaa kriittisen pisteen, joka määräytyy pumpun kelluvan paikan mukaan.

Pumpattu vesi menee nimettyyn alueeseen putkilla tai letkuilla. Jätevesipumpun hinta voi olla melko korkea, joten sisäiset viemäröintijärjestelmät on rakennettu vain kanttiin, joissa on suuri tilavuus.

Viemäröinti on melko tehokas tapa käsitellä kosteutta.

Ruiskutusmenetelmä

Mitä tehdä - jos autotallin kellarissa oleva vesi kertyy jatkuvasti? Kellarissa on erittäin tehokas ja moderni tapa eristää kosteus, mutta onkin syytä sanoa, että se on myös kallein.

Tällaisen eristyneisyyden laatu riippuu suoraan käsityöläisen kokemuksesta ja ammattitaidosta, joten se ei voi poistaa kellarin vettä tällä menetelmällä.

Vedenpitävyysprosessin menetelmä

Injektointimenetelmä kosteuden poistamiseksi koostuu kahdesta pääkompleksista, kuten:

 1. Läpäisemättömän verhon luominen;
 2. Ulkopuolisen polymeerikalvon luominen, joka estää kosteuden tunkeutumisen.

Tämän tekniikan käyttö ei edellytä viimeistely- ja päällystämateriaalien poistamista ja perustuksen avaamista rakennuksen ulkopuolelta.

Vedenpitävät aineet, joita käytetään maanalaisissa tiloissa vedenpitävään ruiskutusprosessiin, ovat akrylaattigeelit ja polymeerihartsit vaahtomaisessa tilassa.

Vedeneristysratkaisun injektio

Pakkauspakkausten asentamiseksi tiettyyn järjestykseen porataan porausreiän 0,6-2 cm säteitä, reiän välisen etäisyyden on oltava 20 - 80 cm. Pakkaajien tilaus- ja asennusparametrit määräytyvät maaperän tiheyden ja käytetyn materiaalin mukaan rakennusajan seinät.

Suojaa vettä nestekumilla

Vastaus kysymykseen siitä, miten päästään eroon vedestä kellarissa, voi olla menetelmä pinnoittamiseksi pinnoille nestekumituotteilla. Näiden varojen koostumus sisältää elastomeeristä emulsiota, joka on valmistettu polymeereistä ja öljyjohdannaisista. Nestekumia levitetään seinälle kylmällä ruiskutuksella.

Valokuvassa - nestekumia

Keinot tarttuvat välittömästi ja luo kalvon pinnalle, jolla ei ole liitoksia ja saumoja. Tuloksena olevalla kalvolla on erinomaiset tarttuvuusominaisuudet useimpiin rakennusmateriaaleihin.

Sovelluksen tuloksena saat vesille, höyrylle ja jopa kaasulle täysin läpäisemättömän päällysteen, joka ei anna sinun ajatella, miten vettä johdetaan kellarista.

Kiinnitä huomiota! Tämä menetelmä eristävien tilojen liiallisesta kosteudesta ei ole rajoituksia. Se sopii erinomaisesti sekä maanrakennuksille että kaupungin rajojen sisäisille taloille. Kiellon ilmasto-olosuhteissa ei myöskään ole rajoituksia.

Jos vesi alkoi kerääntyä kellariisi, olipa se jatkuvasti tulvinut tai se on kausiluonteinen ilmiö, on välttämätöntä torjua kosteutta. Tulva kellari ei ole vain kyvyttömyys käyttää sitä vihannesten ja hedelmien varastointiin, vaan myös todellinen uhka yläpuolelle rakennetulle rakenteelle.

Oikein järjestetty suoja kosteudelta: kellari ei virtaa

Yhteenveto

Siksi on tärkeää tarjota korkealaatuista vedenpitävyyttä rakennusvaiheessa, mutta jos sitä ei ole tehty, voit aina säästää kellarisi liiallisesta kosteudesta käyttämällä moderneja ja erittäin tehokkaita menetelmiä. Lisätietoja siitä, miten käsitellä vettä kellarissa auttaa sinua videossa tässä artikkelissa.

tiivistysaineet

Kellarilla on tärkeä rooli jokaiselle asunnon omistajalle, eikä sillä ole väliä missä se sijaitsee: talon, autotallin tai tilarakennuksen alla. Sitä käytetään täydellisesti asioiden tallentamiseen, talven aihioihin. Jos tämä on tilava huone, niin he usein järjestävät työpaikan. Joskus rakennus rakennetaan taloudellisesti tai tekniikan vastaisesti, minkä seurauksena kellarissa näkyy kosteutta. Se vähitellen tuhoaa rakenteen, luo optimaaliset olosuhteet muotin muodostumiselle. Aspergillus (homeen sieni) ei pelkästään osallistu aktiivisesti pintojen heikentymiseen, vaan vaikuttaa myös ihmisten terveyteen kielteisellä tavalla. Artikkeli keskittyy suojaamaan kellarista vettä.

sisältö:

Mistä pohjavedessä oleva vesi tulee

Tuhoavien voimien torjunta alkaa tunnistaa syy sen esiintymiseen. Se asettaa ongelman lähteen, voimme puhua huoneen kosteuden katoamisesta. Asiantuntijat tunnistavat kolme kosteuden tekijää.

 • Pohjaveden tunkeutuminen kellarikerrokseen. Tällöin tulvat ilmenevät virheestä geodeettisessa tutkimuksessa tai virheellisessä käsittelyssä. On syytä huomata, että monet sivuston omistajat kieltäytyvät tekemästä tutkimustyötä toimimalla periaatteen mukaisesti - "naapurit ovat kunnossa, se tarkoittaa, että minulla on sama".
 • Sateen ja sulaveden läpivienti on yleisin syy. Puuttuva tai väärin varustettu vedenpoisto- ja viemäröintijärjestelmä mahdollistaa veden kertymisen kellariin ja tunkeutumaan kellariin.
 • LVI-putkien hätätilanne. Kosteuden helposti irrotettava alkuperä.

Kellarin tulvien todennäköisyys olisi laskettava rakentamisvaiheessa, täällä on välttämätöntä pyrkiä kaikin tavoin estämään. Työn aikana otetaan huomioon paikan vapautus, pohjaveden taso, kellarin syvyys ja niin edelleen. On muistettava, että ihminen ei voi vaikuttaa luontoon, joten sen ei ole syytä säästää.

Jotta vältetään kosteuden muodostuminen kellarissa voi olla luotettavaa vedenpitävyys- ja viemäröintijärjestelmien oikea-aikaista järjestämistä. On kuitenkin tilanteita, joissa talo on ostettu ja tämä ongelma tunnistetaan jo operaation aikana. Sitten tehdään työläs ja kalliita toimenpiteitä veden poistamiseksi kellarista ja estetään sen uudelleen ilmestyminen.

Tyypit kellarin vedeneristys

Tietenkin tänään markkinoilla on tarjolla monenlaisia ​​materiaaleja, joista jokainen on sen kannalta merkityksellinen. Ennen kuin siirryt laitteistokauppaan, sinun on tiedettävä, että on olemassa kolme erilaista vedenpitävyyttä:

 • Protivonapornaya. Tällainen vedeneristys tehdään pohjavedellä, joka sijaitsee lattian sijainnin yläpuolella. Sitä käytetään vain rakennuksen ulkopuolella. Täällä tarvitaan materiaaleja, jotka vastustavat veden positiivista paineita.
 • Painovoima. Tämä vedeneristys suojaa kellarista sulatetun ja sadeveden tunkeutumiselta. Pohjimmiltaan se on tarpeen, jos pohjavesi on syvä ja alhainen todennäköisyys nousta.
 • Protivokapillyarnaya. Tällaisen järjestelmän järjestelyä käytetään suojaamaan tiheitä ja huokoisia betonisia, tiilenrakenteita tuhoamiselta. Aikaisemmin bitumiin perustuvia materiaaleja käytettiin tähän tarkoitukseen, mutta etusijalle asetetaan tunkeutuvat yhdisteet.

Pohjaveden vedeneristysmateriaalit

Työssä voit käyttää eri materiaaleja, jotka jakautuvat tavanomaisesti soveltamisen periaatteen mukaan:

 • rullat tai levymateriaalit bitumissa tai polymeeripohjassa liimataan useisiin kerroksiin pinnoille. Näihin kuuluvat: kateaine, hydrobutyyli, stekloisoli ja muut. Ennen pinnan poistamista tasoitetaan, kuivataan ja käsitellään bitumipitoisella emulsiolla. Suuremman luotettavuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa muodostaa 120 mm leveiden tiili- tai betonilohkojen kiinnitysseinä. Sen välinen rako ja vedenpitävyys (enintään 15 mm) täytetään muurauslaastilla;
 • tunkeutuvat materiaalit, joita käytetään sisätöissä. Ne antavat betonipohjalle ominaisuuksia, jotka eivät salli veden tunkeutua siihen tietyn paineen alla. Se levitetään märälle pinnalle, tällainen ympäristö luo olosuhteet, joissa koostumus muodostaa kiteitä, jotka täyttävät kaikki huokoset ja halkeamat. Sinun tulisi tietää, että tätä seosta käytetään vain laadukkailla betonipinnoilla, joissa halkeamien syvyys ei ylitä 0,4 mm;
 • Pinnoitteet ovat melko laaja kategoria, johon kuuluvat mastit, tahnat ja muut vastaavat yhdisteet. Niinpä bitumia mineraalivalmisteilla käytetään vahvoille kostutetuille pinnoille klinkkeristä, betonilohkoista, luonnonkivestä jne. Tämä materiaali muodostaa vedenpitävän elastisen kalvon. Täysin kestää veden paineen, joten sitä käytetään vesitiivistyksen järjestämiseen vain rakennuksen ulkopuolelta. Usein bitumipitoisia materiaaleja käytetään usein ulkoiseen suojaukseen painevedeltä. Ne levitetään seiniin ja lattiaan (ennen kaatamista). Pinnat voivat olla onttoja lohkoja, betonia, kalkkikiveä, tiiliä jne. Polyuretaanipinnoitteita on myös suunniteltu ulkoisten pintojen käsittelyyn. Mutta tässä on välttämätöntä luoda olosuhteet, joissa pohja voi taata hyvän tarttuvuuden;
 • Vettä hylkivä aine rajoittaa pintaveteen vuorovaikutusta veden kanssa. Tällaisia ​​materiaaleja on käytettävä sisäiseen työhön, jossa on hyvin varusteltu paineenkestävä vesi.

Vesi kellarissa mitä tehdä?

Usein tulvien kellarien omistajat laiminlyövät työvoimavaltaiset maanrakennustyöt, jotka haluavat tehdä vedenpitävyys yksinkertaisemmalla ja taloudellisemmalla tavalla. Tällaiset tapahtumat johtavat kuitenkin väliaikaiseen ratkaisuun ongelmista.

Rakenteen korkealaatuinen suojaus voidaan taata vain tekemällä sopivaa työtä huoneen ulkopuolella. Ulkopuolisen suojauksen puuttuessa vesi, joka tunkeutuu seinien ja lattian paksuuteen, lopulta puristaa sisäisen eristyksen.

Pohjakerroksen suojaaminen pohjavedestä

 • Ensinnäkin kaivaus suoritetaan kellarin koko ulkokehän ympäri. Seinät puhdistetaan likaa. Suuret aukot, jotka on täytetty hiekkasementtilaastilla. Aina kun mahdollista, kaikki pinnat ovat mahdollisimman yhdenmukaisia.
 • Ulkopuolelle käytetään ensin bitumimateriaalia, jonka jälkeen valssatut materiaalit liimataan. On tärkeää varmistaa, että materiaalin päät ulottuvat seinämien yli vähintään 20 cm: iin.
 • Samaan tarkoitukseen voit levittää läpäisevää vedenpitävyyttä. Seos laimennetaan pakkauksessa ilmoitettujen valmistajan suositusten mukaisesti. Räjähdysaineita ei voida hyväksyä. Harja käsittelee huoneen ulkokulmat. Sitten seinät käsitellään rullalla, kerroksen paksuuden tulisi olla noin 1 mm.
 • Kuivauspintojen kuluminen kestää vähintään 2 päivää, tänä aikana koostumus tunkeutuu seinien paksuuteen 30-70 cm (valmistajan mukaan). Oikein tehty työ suojaa seinät veden sisäänpääsystä 40-50 vuoden ajan.
 • On olemassa tilanteita, joissa ei ole pääsyä ulkoisiin seiniin ja kaivaus on mahdotonta täällä (rakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan), tässä tapauksessa injektio tulee pelastamiseen. Seinään reiät porataan tietyssä järjestyksessä, johon polymeerihartseja, mikrohiukkasia tai akryyligeelejä pumpataan paineen alaisena.
 • Myrskyveden nopea poisto johtaa veden talteenottoon rakennuksen tai kellarikerroksen varrella. Pienennä veden sisääntuloa kellariin ja viemäreiden ja myrskyn vedenottoaukkojen asennus. Tällainen järjestelmä palvelee kuivatusta, koska ainoa kosteuden suojaa huoneen sisätilaan ei käytetä. Sen käyttö on suositeltavaa vain muiden vedenpitävien töiden yhteydessä.
 • Kaikkien töiden päätyttyä kaivo nukahtaa ja rakennuksen sokea alue palautuu.

Kellarin sisäinen suoja pohjavedestä

 • Alkuvaiheessa sinun täytyy päästä eroon vedestä. Voit kaataa sen improvisoituilla välineillä, mikä on erittäin hankalaa tai käytä pumppua. Vedenpolttoaineen valintaa pumppaamaan vettä kellarista perustuu veden pilaantumisasteeseen. Jos se sisältää kuitumaisia ​​sulkeumia, lietettä ja muita suuria hiukkasia, on parempi käyttää ulosteen pumppua. Esimerkiksi perinteinen tyhjennyspumppu voi pumpata vettä kellarista, jonka hiukkasmäärä on korkeintaan 7 mm, sitten ulosteyksikkö selviää 50 mm hiukkasilla.
 • Seuraava on kuivaushuone. Voit yksinkertaisesti tuulettaa huoneen tai käyttää pakotettua kuivausta infrapunalämmittimillä, lämpö-aseilla jne.
 • Huoneen heikoimmat kohdat ovat kulmat. Niitä suositellaan asettaa vesitiiviin johto, turvotus, se tekee tiukka ongelma-alueet.
 • On suositeltavaa täyttää lattia uudelleen betonilla, ennen kaikkea vanhan pohjan aukot on suljettu. Täytetään kerroksella hiekkaa tai 5-10 cm paksua saviä, minkä jälkeen kaikki vedenkestävä rullattu materiaali asetetaan päälle. Bitumimastilla käsitellyn betonin jälkeen täyttöön lisätään vettä hylkivästi ja muunnetuilla kuiduilla, mikä antaa sille veden vastustuskyvyn. Betonisoinnin sijaan voit asentaa lokit ja niihin puulattian.
 • Myös likaa puhdistetaan pystysuorilla pinnoilla, kaikki suuret halkeamat tiivistetään muurauslaastilla. Muista käsitellä seiniä sienilääkkeillä. Pintaan levitetään bitumista tai muuta vastaavaa materiaalia rullalla tai harjalla.
 • Suuri huomiota tulisi kiinnittää tuuletukseen. Hänen tehtävänsä on normalisoida kosteutta tässä vaikeassa huoneessa. Se estää muotin ulkonäön, poistaa kosteuden, epämiellyttävän tuoksun.
 • Tulo- ja poistoilmanvaihto voidaan suorittaa yksinkertaistetussa versiossa. Yksi putki on sijoitettava seinämän suuntaisesti melkein lattiasta ulospäin ulospäin käyttämällä polvea, toinen on sijoitettava katon alle ja myös kadulle. Putkien ulkopinnat suojataan sulatetun ja sadeveden pääsemiseksi.

Jos rakennus on aika vanhana ja joissakin olosuhteissa ei ole mahdollista suorittaa kaikkia suositeltuja korjauksia, voit neuvoa seuraavia asioita:

 • täytä suuret aukot rätteillä ja kaatamalla bitumimastilla;
 • järjestää kuoppa, eli kaivaa noin puoli metriä syvä reikä, seinät on vahvistettava tiilimuodostuksella. Kaada pohjaan noin 10 cm: n suuruinen murskakivi. Asenna automaattisella käynnistysjärjestelmällä varustettu tyhjennyspumppu. Heti kun vesi saavuttaa tietyn tason, pumppu pumpataan ulos. Letkun tyhjennys pumpusta tulevasta vedestä on sijoitettava mahdollisimman kauas rakennuksesta.

Jotta lievennäisit aikaa vievää ja melko kallista työtä, suojaat asioita tai talvivalmisteita vesivahinkoilta, vedenkäsittelyn oikea-aikainen organisointi auttaa. Rakentamisprosessin aikana kaikki edellä mainitut toiminnot voidaan suorittaa erittäin mukavasti.

Pohjakerros kellariin

Kostea tai täysin tulvinut kellari on melko yleinen ongelma, jota monet kesän asukkaat joutuvat kohtaamaan etenkin kevään sulamisen aikana. Jotkut omistajat lopettavat kellarin käytön.

Pohjavesi ovat: maaperä ja pintavesi, jotka kulkevat alle 10-12 metrin syvyydessä.

Mutta on mahdollista tyhjentää kellari ja estää sen uudelleenlämmitys. Nykyaikaiset tekniikat mahdollistavat ongelman ratkaisemisen ikuisesti.

Kuiva pohja: perussuositukset

Ensinnäkin, sinun ei tarvitse säästää.

On paljon helpompaa (ja halvempaa) rakentaa hyvä kellari tarvittavalla eristys- ja viemäröintijärjestelmällä heti kuin uudestaan.

Jotta kellari pysyisi kuivana, on välttämätöntä tiivistää pohjaseinät huolellisesti ja varmistaa veden poisto siitä. Jos sulatetaan tai pohjavesi tunkeutuu edelleen kellariin, sinun on päästävä eroon niin pian kuin mahdollista säilyttääksesi kellarisi kuivana. Tässä tapauksessa sinun täytyy nopeasti siirtää vettä kellarista.

Ongelma on paljon helpompi estää kuin ratkaista. Varovainen omistajat jo talonrakennusvaiheessa varmasti huolehtivat vedenpoistojärjestelmän asianmukaisesta järjestämisestä sulatetun ja pohjaveden poistamiseksi ja kellarin pehmeästä vedeneristämisestä.

Viemäröintijärjestelmä mahdollistaa ylimääräisen veden menemisen syvälle maahan eikä kosketukseen kellarin kanssa. Älä kuitenkaan ole järkyttynyt, jos kaikki tämä ei ole annettu talon rakentamisen vaiheessa. Joka tapauksessa löydät ratkaisusi ongelmaan. Esimerkiksi jo rakennetun talon kellarikerroksella voidaan järjestää salaojituskanavia. Yleensä käytetään tätä korotettua lattiaa.

pohjaveden

Pohjaveden esiintyminen ja liikkuminen.

Pohjavesi tuo mukanaan paljon ongelmia. Jos pohjavesi virtaa jatkuvasti kellariin, siitä tulee mahdotonta käyttää sitä. Jotta tämä ilmiö voitaisiin käsitellä tehokkaasti, on tunnettava pohjaveden ominaisuudet.

On tarpeen erottaa varsinainen pohjavesi (yleensä alle 10-12 metrin syvyyteen), maaperän pohjavesi ja pintavesi. Tärkeimmät ongelmat eivät ole pinta (mukaan lukien sulatettu), mutta maaperä ja pohjavesi. Jos olisit kaivaa kaivoa itsellesi, saatat huomata, että hiekkasauma ja valopyykki tietyllä syvyydellä antavat tielle raskaammille kiviä - pieniä mustan tiheän saven kerroksia. Tämä kerros on vedenpysähdys. Se kerätään ja tunkeutuu maaperän ja pohjaveden läpi virtaamaan. Ne eivät kuivu, ennen kuin ne päästävät kaiken kosteuden läpi paikallisen valuma-alueen alueelta. Ja tämä vesi putoaa maahan sateiden aikana ja kun lumi sulaa. Koko vettä järviä ja monta kerrosta hiekkaa, joka on imeytynyt veden läpi, muodostuu maan alla.

Jos pohjakerroksen seinät tai talosi perustukset törmäävät tällaisen maanalaisen junan suuntaan, muodostuu maanalainen padalli ja näin ollen muodostuu järvi. Se vähitellen terävöittää talon perustan. No, jos säätiön vahvuus riittää siihen aikaan, kun aiot käyttää tätä taloa.

Siksi on tärkeää ymmärtää pohjaveden rakenne sivustossasi ennen kuin aloitat rakentavan kellarin ja muun talon.

Helpoin tapa suojata kellarista sulasta vettä. Tällöin on tarpeeksi pieniä, lähes huomaamattomia rullia ja ojia veden tyhjentämiseen. Luonnossa ei ole ihanteellisesti tasomaisia ​​alueita: ainakin aina on hieman epäsuoruus. Juuri tämän kaltevuuden alla on tarpeen ohjata myrsky ja sulatettu lumi. Sitten maaperään tunkeutuvan kosteuden määrä vähenee merkittävästi.

Taistelemaan niitä pohjavettä vastaan, jotka ovat aina samassa tasossa ja muodostavat vesipiirin, on hyödytöntä. Pohjaveden syvyyden ja perustan tyypin mukaan.

Jos et aio rakentaa kellarissa, niin et voi olla pettynyt siihen, millainen säätiö on valittu. Pohja on valmistettu laattojen muodossa valmiustilanteessa. Tämä on luotettavin ja kannattava vaihtoehto. Jos pysyvä pohjavesi sijaitsee vähintään 1,5-2 metrin syvyydessä, voit rajoittaa itsesi pintaveden poistamiseksi.

Seinän viemäröinti tyhjentää kellarissa.

Jos aiot rakentaa kellarin, sinun on osallistuttava kokonaan vedenpoistolaitteen aiheeseen. Varsinkin jos et tarvitse ongelmia talon kanssa tulevaisuudessa. Voit kuvitella tämän mallin: maapallolla täytetty laatikko. Jos kaadat vettä tähän laatikkoon, se vähitellen vuotaa. Jos maahan asetetaan läpäisemätön vesitiivislevy, vesi virtaa tämän levyn läpi, kun se saavutetaan, mikä aiheuttaa paineita eri esteille polulleen (todellisuudessa nämä seinät ovat kellarin tai kellarin seinät). Jos vesistö on riittävän voimakas ja kellarin seinät ovat heikot, kellari (tai säätiö) tulee esiin tai on jatkuvasti paineistettuna, vähitellen romahtaessa sen vaikutuksen alaisena.

Tietenkin voit yrittää tehdä talosi kellarista täysin ilmatiiviiksi - nippuun laskettuna maahan. Yksittäisissä olosuhteissa tämä on kuitenkin lähes mahdotonta ainakin sen vuoksi, että kellarikerroksen seinät ja lattia on rakennettu erikseen. Ja riippumatta siitä, kuinka korkealaatuista vedeneristystapaa olet, vesi löytää vielä mihin mennä. Tietenkin jonkin aikaa pohjavesi pysähtyy. Kellarin seinät eivät kuitenkaan ole kuivia ja kovia ja hiekkakivi, mikä on täysin yhteensopimaton luotettavan ja kestävän talon käsitteen kanssa.

Siksi optimaalisin ja oikein ratkaistu ongelma on oikean vedenpoistojärjestelmän rakentaminen talon ympärille.

Suositukset pohjaveden poisto-järjestelmän asennusta varten

Pohjaveden tyhjennysjärjestelmät.

Toimiva tyhjennys on kaivanto, jonka syvyys on alhaisempi kuin kellarissa tai kellarissa alhaisin piste ja muutaman kymmenen senttimetrin leveä. Tämä kaivanto on täynnä suuri murto-osa. Raudan pohjalla on rei'itetty kouru tai rei'itetty putki. Kaivannon pilkkoutumisen estämiseksi se on leikattava kehän ympärillä jonkinlaisella läpäisevällä läpäisevällä materiaalilla. Esimerkiksi lasikuitu, paksu geeli, geotekstiili. Ylhäältä kaivannon pitäisi olla täynnä tavallista maata. Pinnasta se ei ole havaittavissa.

Viemäröinnillä tulee olla kaltevuus talon suuntaan (alamäkeen). Kaivannon tulo on sijoitettava kellarin lattian alle. Tällainen kaivanto tarjoaa tehokkaan taipuman, keräämisen ja poistamisen pohjavedestä suurelta alueelta - noin 15-25 metrin päähän. Tietenkin on tarpeen säätää tämän veden poistamisesta.

On hyvä, jos talosi sijaitsee rinteessä. Tällöin kaivannon tulisi taivuttaa talon ympärillä mäen puolelta. Kaivannon pistorasioiden tulee olla alimmassa pisteessä. Jos kiinteistöalue sallii, silloin tässä paikassa voit järjestää pienen lampi tai järvi. Se kerää vettä, jota voidaan myöhemmin käyttää erilaisten kotitalouksien tarpeisiin.

Jos kaltevuus on vähäpätöinen tai täysin poissa, on tarpeellista tehdä pohjaveden keräämistä varten. Kun vesi kerääntyy tällaisesta kuopasta, se poistetaan pumpulla. Pumpun rakentamisessa on tärkeää estää veden pääsy muuhun ulkopuoliseen lähteeseen kuin kaivantoon. Muuten se ei ime pohjavettä viemäriin vaan ravitsee sitä.

Suositukset ja ohjeet pohjaseinien tiivistämiseen

Vedeneristys- ja tiivistysliitokset.

Maaperän kyllästäminen talon kellarikerrokseen, sateen, sulan ja pohjaveden aikaansaa hydrostaattisen paineen, jonka seurauksena vesi kulkee kaikkien säätiön liitosten ja vikojen läpi. Jotta kellari pysyy kuivana, sinun on harkittava korkealaatuisen vedenpitävyyden rakentamista, ensinnäkin - maalausta.

Useimmin käytetään tätä materiaalia sisältävää bitumia. Vastaavaa eristämistä sovelletaan ulkoisen puolen perusteella. Materiaali vähentää betonin huokoisuutta, mutta ajan myötä se menettää joustavuutensa ja muuttuu hauraaksi, mikä johtaa halkeamien esiintymiseen. Erilaisia ​​pehmittimiä voi parantaa tilannetta, mutta tällainen suoja on lyhytaikainen. Monet kehittäjät tekevät valinnan tämän päätöksen puolesta alhaisten kustannusten vuoksi, mutta on otettava huomioon, että tällaisten sävellyksien käyttöikä ei ylitä 5-6 vuotta.

Matalan molekyylipainon polyeteenin ja polypropyleenin ja petroleum bitumin perusteet ovat nykyaikaisilla markkinoilla. Tällaisia ​​materiaaleja kuumennetaan ennen käyttöä. Niiden toimintaominaisuudet (liimaominaisuudet, elastisuus, lämmönkestävyys) ovat korkeammat.

Jäykkä polystyreeni antaa päällysteen eheyden säilyttämisen, kun pohjustuksen täyttö on suoritettu. Tämä materiaali on kestävä, vakaa ja kestävä eri maaperän mikro-organismeille. Laajennettu polystyreenilevy luo lämpöerot talon pohjan ja täytettävän maan väliin. Vaikka valmistajat väittävät, että nykyaikaiset, erittäin joustavat päällysteet eivät tarvitse suojaa, sinun ei pidä luopua perusseinien lisäeristeestä.

Ennen pinnoitteen levittämistä betoniin täytyy puhdistaa pinta. On myös tärkeää määrittää oikein maanpinnan korkeus maanpäällisten töiden päästä. Päällystämisen yhteydessä tämä indikaattori otetaan väistämättä huomioon.

Hyvä vaihtoehto vedenpitäville päällysteille ovat geomateriaalin poisto-matot. Ne kiinnittyvät säätiön seiniin ja suojaavat talon kellarikerrosta pohjavedestä.

Tällaisten polymeerimateriaalien käytön ongelma on seuraava: ilman pohja- pohjan asianmukaista kuivatusta vesi työntyy ylöspäin mattojen ja seinän väliin hydrostaattisen vedenpaineen vaikutuksen alaisena. Tällöin vesi voi tunkeutua pohjaseinän halkeamiin.

On huomattava, että korkealaatuinen päällyste ei salli kosteuden tunkeutua seinämien läpi, mutta se ei suojaa veden kertymistä pohjapohjan ympärille. Eli pitää kellari kuivana, on järjestettävä salaojitus.

Suositukset asianmukaisesta vedenpoistosta

Jotta kellari pysyy kuivana, sinun on järjestettävä pätevä vedenpoistojärjestelmä. Kuitenkaan kaikki talot eivät ole varustettu tehokkaalla sadeveden valumisella. Toinen tehokas menetelmä sadeveden tyhjentämiseksi on yhdistää tyhjennysputki ja viemäriputki, jossa on jyrkkä (mahdollisuuksien mukaan) esijännitys talosta. On suositeltavaa käyttää 150 mm halkaisijaltaan poistoputkea. Tällöin läpäisykyky ei vähene, vaikka kouruissa olisi erilaisia ​​roskia.

Ei ole toivottavaa, että kohtisuorat mutkat ovat tyhjennyskanavassa, koska Joka tapauksessa he ovat täynnä roskia ja lehtiä. Jos kourujen pituus on yli 5 m, sinun on harkittava kahta pakoputkikanavaa. Älä yhdistä tyhjennysputkea pohjapohjan tyhjennysjärjestelmään. Tällöin tyhjennysjärjestelmän tukkeutuminen voi johtaa koko tyhjennysjärjestelmän tukkeutumiseen.

Kellaran vedenpoistomenetelmät

Miten kuivaa kellari.

Eristäminen alla pohjalevyn (ei salli veden ja höyryn nousta), sisempi ääriviiva valuma (vesi säädetään latauksella perustuksen seiniin), kvalitatiivinen imupumppu - ovat pääkomponentteja tehokkaaseen viemärijärjestelmään, jonka kautta kellarissa pysyy kuivana.

Betonilaatan alla on tarpeen asettaa soraa, joka on noin 20-25 cm paksu. Tämä täyttö on luotettava betonipehmuste, joka mahdollistaa vedenpoiston laattapinnan alla. Asentamisen jälkeen rakeistetun höyrysulun. Tätä varten käytetään suuritiheyksistä polyeteeniä. Höyrysulkulevyt ovat päällekkäin vähintään 40-50 cm. Liitokset on tiivistetty teipillä.

Monet rakentajat eivät ole tyytyväisiä tähän eristämiseen, koska se ei salli liuoksen sisältämän kosteuden joutua maahan, mikä pidentää teknistä sykliä. Kuitenkin ongelma on ratkaistu asettamalla päälle hiekkakerros, jonka paksuus on noin 7-8 cm. Toinen hyvä vaihtoehto on sora-eriste.

Kellari-seinän ja kellarikerroksen risteys on optimaalisin paikka kaapata ja viemättää vettä sisään kellarikerrokseen. Melko tehokas keino veden tarttumiseen on muoviprofiilin asennus betonilaatan alle sijoitetun kehän ympärille. Tällainen esiliina kerää veden imeytymistä seinien läpi. Profiilin reikien ansiosta kosteus imeytyy laatikon alla olevaan raunioon ja sieltä se pumpataan ulos pumpun avulla.

Pumppu on tyhjennysjärjestelmän sydän. Hyvä laitteisto estää veden pääsemästä kellariin. Pumppujen valinnassa on useita tärkeitä kriteereitä. Ensinnäkin sen runko on valmistettava valuraudasta. Seuraava tärkeä kohta on kyky pumpata veden saastuttamia erilaisia ​​1-1,2 cm: n kiinteitä sulkeutumia. Toinen tärkeä näkökohta on pumppuun perustuvan uimurikäyttöisen mekaanisen kytkimen läsnäolo.

Pumppu asennetaan vesisäiliön sisään, joka kerää ja suodattaa vettä. Tämä rei'itetty säiliö on asennettu ydinkerrokseen. Vesi joutuu valuma-alueelle viemärijärjestelmän sisäpinnasta sivuseinän läpi. Aluksen on oltava suljettu kansi, ilmaa läpäisevä, se estää kosteuden haihtuminen kellarissa ja öljypohja antaa suojan tunkeutumista eri kohteita, jotka voivat häiritä normaalia toimintaa katkaisijan.

Ilmavirran liikkumismuoto ilmanpaineen asianmukaisessa järjestelyssä kellarissa.

Kuitenkin, jotta kellarin kuivaus voidaan varmistaa vain yhdellä pumpulla, se on erittäin vaarallinen. Kotona tapahtuvan pimennyksen sattuessa kellari kuohuu nopeasti. Turvaverkossa järjestelmä on varustettava varapumppuilla paristoilla. Se on asennettu samaan vesisäiliöön kuin pääpumppu. Varmistuspumpulle voit käyttää samaa poistoputkea.

Suuritehoisissa järjestelmissä käytetään pumppuja, joissa on laturit ja akut pitkäaikaiseen varmuuskopioon.

Pumpattu vesi joko putkistetaan myrskyjohtoon (jos sellainen on) tai ulkopuolelle, jossa se poistetaan rakennuksesta mahdollisimman pitkälle. Purkausputki on asennettu niin, että se ei jäätyy talvella.

Joten kaikki tämä voidaan tehdä pitämään kellari kuivana. Hyvää työtä!