Kuinka tehdä muistomerkki haudalle omin käsin?

Venäjän ortodoksisen kirkon perinnettä haetaan henkilön hautajaiset maan päällä. Samaan aikaan hautauspaikalla on muistomerkki. Hauta tulee siten paikkaksi, jossa voit tulla kuolleen muiston muistoksi. Yleisimmät monumentit ovat graniittia ja marmoria. On kuitenkin ymmärrettävä, että tällaiset kivet ovat arvokkaita. Usein varustajat varastavat marmori hautakiviä jälleenmyyntiin. Suurimmassa osassa tapauksista puhumme huumausaineiden väärinkäyttäjistä, jotka käyttävät keinoja huumaavan lääkkeen vaalimiseen.

Pietarilaisen rituaalipalvelun avulla henkilö voidaan haudata kaikkien sääntöjen mukaan. Tarjoaa täyden valikoiman palveluita - arkun ostamisesta kuorma-autoon. Palatessaan hautajärjestelyyn voidaan todeta, että ei ole aina tarkoituksenmukaista tehdä luonnonkiveä. Nykyaikaisilla rakennusmateriaaleilla on mahdollista järjestää hautakivi, jonka visuaaliset ominaisuudet eivät ole huonompia kuin luonnon graniitti tai marmori.

Betonin muistomerkkien valmistusmenetelmä

Sinun tulisi ensin hankkia erikoislomake. Voit tehdä ostoksen verkossa. Kuitenkin, jos sinulla on tyhjiö opressovochno kone, voit helposti suorittaa muoto ABS-muovin itse.

Liuoksen valmistus on vakio. Seuraava prosessi näyttää tältä:

 • itse muoto peitetään sumutuksella, joka takaa muodon nopean ja tarkan poiston sen jälkeen, kun betoni on kovettunut;
 • on tarpeen ottaa huomioon merkin asentamiseen tarvittava tila elämän ja kuoleman nimillä ja päivillä;
 • värähtelevän pöydän läsnäolo.

Värähtelevä on välttämätön, jotta nestemäisen liuoksen kaatamisen jälkeen ilmakuplat voidaan poistaa kokonaan siitä. Loppujen lopuksi konkreettiset aukot tulevat haavoittuviksi paikoiksi (mahdolliset halkeamat).

Sikäli kuin näet, monumentin hinta on melko edullinen lähes kaikille. Muodosta johtuen muistomerkin pinta on täysin tasainen ja ilman haketta.

Erityisen värjäytymisen seurauksena hautakivi on lähes visuaalisesti erottamaton graniitti- ja marmorianalogeista.

Onko syytä vahvistaa rakennetta?

Kaikki riippuu siitä, millaista muotoa ja määrää käytetään massiivipohjan luomiseen. Esimerkiksi, jos puhutaan eräänlaisesta kehyksestä, se voidaan tehdä ilman, että ensin otetaan käyttöön vahvistuskehys.

Sinun on ymmärrettävä etukäteen, että betoni vaatii lisää suojaa kosteudelta. Jos värjäys on oletettu, on mahdollista tehdä ilman vettä hylkivää mastista. Hänen pitäisi kattaa ainakin se osa hautakiveestä, joka upotetaan maahan.

Videossa näkyy hautojen tuottaminen tavallisesta betonista:

Kuinka asentaa muistomerkki omiin käsiinsä: ohjeet

Valitettavasti elämässämme kaikki ei voi olla sileä, joskus kauheimmat asiat tapahtuvat, eli rakkaimman menetyksen. Tällaisissa tilanteissa emme voi enää auttaa ihmistä, joka rakastaa meitä, mutta ainakin pystymme pitämään hänet riittävän hyvin ja tekemään kaiken kunnioittamaan hänen muistoaan. Jos sinulla on kysymys muistomerkin tekemisestä tai tilaamisesta, tämä artikkeli on sinulle hyödyllinen. Tietenkin useimmat ihmiset tällaisissa tapauksissa lähetetään asiantuntijoille, mutta jos olet varma kyvystänne, niin miksi emme aseta muistomerkkiä omiin käsiisi.

Muistomerkit

Monumentit ovat monenlaisia, valinta riippuu materiaalin ja ulkonäön halutusta hinnasta:

 1. Stela. Tämä on suosituin muistomerkki. Tähti on valmistettu marmorista tai graniitista, joka on eri muotoisia ja kokoja, ja siinä on myös melko maustettu ja kaunis ulkonäkö. Musta graniittikattiloiden kaiverruskuvio näyttää erittäin mukavalta. Joskus tällainen muistomerkki on sijoitettu kahteen hautaan, joita kutsutaan "perheen muistoksi".
 2. Muistomerkit. Tällaiset muistomerkit ovat erittäin kalliita ja siksi ne asennetaan tavallisesti kuuluisten tai hyvin rikkaiden ihmisten hautaan. Rakenne on monimutkaisempi, ja se koostuu aidatuista aidatuista aidoista, pienestä hautakiveestä, jossa on merkintä ja valokuvan kuolleesta tai stelestä, joka voidaan yhdistää marmorilukuihin tai kohoustaloihin sekä pienen pöydän ja penkkien rakentamiseen niin, että kuolleen sukulaiset voivat järjestää Muistomerkit, kappelit ja muut elementit.
 3. Ristit. Tämä on yleisimpiä muistomerkkejä. Ristin muoto riippuu kuolleen uskomisesta. Hautakiviradat voivat olla varsin yksinkertaisia ​​ja halpoja, jotka ovat puusta tai raudasta, mutta ne voivat olla myös erittäin kalliita marmori- tai graniittirakenteiden muodossa.

Tombstone asennus

Tällainen muistomerkki on yksi yleisimmistä, koska se on käytännöllinen ja edullinen. Ristit tehdään haluttaessa kolmesta materiaalista: puusta, kivestä ja metallista.

Lyhytaikainen ja huono vaihtoehto on puu, koska, kuten tiedät, se heikkenee nopeammin kuin muut materiaalit ja on melko altis kosteudelle, joka alkaa ryöstää ja pilata. Mutta jos päätät asentaa puisen ristin, sinun tulee tehdä seuraava:

 1. Ensin sinun täytyy kaivaa tarpeeksi syvä reikä (syvyys riippuu ristin koosta).
 2. Sitten on tarpeen kiinnittää kaksi paria puiset jalat ristin pohjaan. Yksi pari tulisi asentaa pystysuoraan, toinen vaakasuoraan.
 3. Seuraavaksi risti on sijoitettava kuopan alapuolelle ja kaada savi ratkaisu. Vuoden kuluttua on tarpeen toistaa menettely kaivojen kaatamalla, sillä savea laskeutuu sateille ja ristin luotettavuus vähenee.

Raudareuna voidaan asentaa samalla tavalla kuin puinen risti, mutta luotettavampi tapa olisi täyttää kaivo betonilla. On myös tarpeen kaivaa ristiin sopiva reikä, aseta se siihen, yritä sitten ajaa vielä 10 senttimetriä maahan ja täytä sitten reikä betonilla. Kun betoni on kuivunut, ripottele kuoppa maapallolla.

Pelkkä kivirakenne on melko vaikea asentaa suuren painon vuoksi. Tämäntyyppisen muistomerkin asentamiseksi on tarpeen kiinnittää metallipituisiin ja leveisiin paikkoihin ristin pohjaan. Kun asennat, riittää vain hautaamaan paalut vähän ja koska massiivinen paino ristiin pidetään.

Asennus graniitin muistomerkki

Jos päätät tehdä graniittimuistin asennuksen itse, niin sinun on otettava vastuullinen toimintatapa, jotta työ voidaan tehdä tehokkaasti ja monien vuosien ajan.

Tämän tyyppinen graniittirakenne koostuu kolmesta elementistä:

 1. Kukkapuutarha Tämä on osa muistomerkkiä, joka rajoittaa haudan aluetta. Tässä osassa useimmat ihmiset istuttavat kukkia täyttämällä tontti lannoitetulla maalla.
 2. Jalusta. Se osa, jolle stela on asennettu.
 3. Stela. Tämä on suurin osa suunnittelua.

Perustetaan muistomerkki, yleensä vuoden kuluttua hautaamisen jälkeen. Koska tämän ajan päättyessä maa menee laskeutumaan ja syöksyy.

Ennen työskentelyn aloittamista on välttämätöntä tasoittaa maat tasaisesti ja varmistaa, että maa ei vajota missään.

Asentaa graniitti muistomerkki käytetty betoni säätiö, yleensä se on teippi. Ensin sinun täytyy kaivaa kaivanto, syvyys 10-15 senttimetriä. Kaivannon koko riippuu hautakiven halkaisijasta, mutta sen on oltava suurempi kuin haarukan leveys ja pituus 10 senttimetriä. Tappeilla ja johtoilla on välttämätöntä levittää väitetyn hautakiven kehä ja voit alkaa kaivaa.

Tarvittaessa tehdään hiekka- tai kivityyny, joka riippuu maaperästä.

Sen jälkeen on tarpeen sijoittaa lujitus, joka on tehty raudoituksesta (teräsputket yhdistyneinä) tai tankoon perustuksen mukaan, 2-3 teräsputkea pitkin ja pitkin kaivoa. Seuraavaksi sinun on asennettava muotti. Mittaa rakennustasolla niin, että muotti on tasainen sekä vaakasuorassa että pystysuorassa.

Myös siinä paikassa, jossa muistomerkki asennetaan, sinun on asennettava useita tankoja pystyasentoon, johon jalusta asennetaan myöhemmin. Etäisyys, jolla ne toimivat, on sama kuin poran porauksessa.

Lisäksi, kun pystysuorat tankoja on kiinnitetty tukevasti, on lomituksen täytettävä liuoksella. Valmis ja esillä oleva liuos on kaadettava valmistettuun pohjaan ja jakautua tasaisesti ja tampingiin lapioineen siten, että liuoksen kerros on vahva ja tasainen. Sen jälkeen, kun muotti on upotettu laastilla, on välttämätöntä antaa betonin kovettuminen kokonaan. Sääolosuhteista riippuen kestää vähintään 15-20 päivää.

Sitten kukkapohja asennetaan jäädytettyyn pohjaan. Seuraavaksi asenna jalustalle sementtilaasti ja ohjaimet, jotka sijaitsevat pystysuorassa pohjalla. Tässä tapauksessa sinun on oltava varovainen, jotta voit koputtaa kiillotuksen. Asennustyön suorittamisen jälkeen on tarpeen tasoittaa koko rakenne rakennustason avulla, koska jalustan on oltava täysin tasainen. Poista sitten ylimääräinen liuos ja hankaa saumojen päälle.

Loppujen lopuksi sinun täytyy aloittaa stelen asentaminen. Pylväs on asennettu vahvikkeeseen, joka työntyy jalustaan ​​erityisellä liimalla, sijoittaa puupaneeleja sen alapuolelle ja poistaa ne vähitellen vähitellen, kun ne on kiinnitetty vahvikkeeseen. Tällaiset teokset toteutetaan hitaasti, kääntämällä muistomerkkiä puolelta toiselle. Sitten tarkistamme rakennuksen tasaisuuden rakentamisen tason avulla ja odota, kunnes liima on täysin kuiva. Tämän jälkeen voit jatkaa kukkapuutarhan suunnittelua.

Betoniin kohdistuvat muistomerkit

Nykyään markkinoilla on monia tuotteita. Mukaan lukien muistomerkit, jotka asennetaan lähdettävien haudoihin. Tietenkin aina marmori- tai graniittilaatat ja hautakivi olivat erityisen suosittuja ja arvokkaita. Mutta kuten tiedätte, tällaiset tuotteet ovat kaukana halvemmasta. Betonituotteista tuli loistava vaihtoehto kalliille marmori- ja graniittimuseoille. Ne ovat paljon halvempia, ne näyttävät hyvin esille. Ja suurella halulla tehdä konkreettinen muistomerkki, voit tehdä sen itse.

Betonimonumenttien edut

Betonirakenteiden edut ovat moninaiset. Merkittävin niistä on tietenkin edullinen hinta. Lisäksi betonituotteet eivät vaadi erityistä huolellisuutta. Ne on helppo tehdä, asennus ei ole vaikeaa. Vain konkreettinen muistomerkki haudassa yli kymmenen vuotta.

Valmistelu työstä

Joten, tehdä muistomerkki tai hautakivi omiin käsiisi, sinun on ensin huolehdittava siitä, että tarvitset kaiken mitä tarvitset käsiisi - työkaluja ja materiaaleja. On myös tärkeää tietää betonisekoituksen perusmäärät. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säiliöihin, joissa muistomerkki valetaan.

välineet

Teknisen linjan keskeinen momentti on muottien värähtelevä pöytä. Tarvittavat ratkaisun tasaamiseksi. Tuotantoprosessin tässä taulukossa on esitetty säiliöt, joihin nestemäinen lähde kaadetaan. Seuraavaksi pöytälevyt tekevät liikkeitä, ne auttavat tiivistysastioita. Tämän seurauksena tuotteet ovat vahvoja, laadukkaita ja kestäviä.

! Taulukko on korvaamaton työkalu käsityövoiman käyttöön. Sen vuoksi sen hankkiminen tuotantoa varten tarvitaan joka tapauksessa. Sinun on käytettävä 50 000 s.

Yksi tarvittavista työkaluista on värähtelevä näyttö.

Älä tee tuotannosta eikä värähtelevää näyttöä. Se on välttämätöntä, jos ostettu sementti osoittautuu huonolaatuiseksi (joskus vieraita esineitä, paloja, papereita jne.). Missään tapauksessa tällaiset epäpuhtaudet eivät pääse liuokseen. Sen vuoksi sementti tulee seuloa ennen vaivaamista. Muussa tapauksessa valmis tuote voi olla käyttökelvoton ja irtisanotaan avioliitoksi. Muuten värinän voi vaihtaa manuaalisella laitteella, mutta valmistaudu siihen, että seulonta vie tässä tapauksessa paljon pidempään, mikä tarkoittaa, että se on taloudellisesti kannattamaton. Hinta värähtelevä näyttö - 10 000 s.

Betonimylly tai sekoittimet. Myös oikea asia. Tietenkin voit vaivata ratkaisun itse, kädet. Ei kuitenkaan ole takeita siitä, että ratkaisu olisi homogeeninen. Betonisekoittimen avulla voit nopeasti ja tehokkaasti valmistaa sementtiä. Huomioi yksikön teho, valitse 130-165 litraa. Hinta vaihtelee 11-16 000 s.

Betonimuodot

Betonimonumenttien valmistuksessa ei voi tehdä ilman muotoja. Jos aiot tehdä yksinkertaisen muistomerkin, ilman monimutkaisia ​​viivoja, tavallinen suorakulmainen muotti sopii, mikä on aivan realistista tehdä itsestäsi. Tärkein edellytys on, että säiliössä on oltava selkeät, tasaiset kulmat, pinnan on oltava täysin tasainen, sen ei pitäisi olla siruja, halkeamia tai muita vikoja, muutoin kaikki näkyvät muistomerkissä.

Haluttaessa kuvioituja muistomerkkejä voidaan tehdä. Tuotantokapasiteettia myydään erikoistuneissa myymälöissä tai työpajoissa, jotka myyvät komponentteja monumenttien tuottamiseen.

Kun mallipohjaisten muistomerkkien massatuotannon on oltava vähintään 10 (ja tämä on vasta alkuvaiheessa), asiakkaalla on aina oltava valinta. Sen arvo on noin 10-20 000 p. Konteissa käytettävät materiaalit ovat polystyreeni, PVC, ABS, lasikuitu.

Säiliöiden seinien paksuus ei saa olla yli 3 mm. Lomakkeet ovat helppoa, helppo kuljettaa, varastoida ja tallentaa. GRP-lomakkeet ovat erityisen suosittuja - ne voidaan helposti palauttaa, jos vahingot tapahtuvat yhtäkkiä: naarmuja, leikkauksia hierotaan hiekkapaperilla. Lisäksi nämä säiliöt tarvitsevat ylimääräistä muottirakennetta, pitävät lomakkeita täydellisesti.

Vahvikkeet

Vahvistaminen elementtejä muistomerkkien luomisessa on myös välttämätön. Ne ovat välttämättömiä tuotteen lujuuden ja lopullisen rakenteen kestävyyden kannalta. Yleensä käytetään vahviketta, jonka paksuus on vähintään 10-12 mm. Aseta myös metallirengas. Tällaisten elementtien mitat riippuvat suoraan siitä, kuinka paljon muistomerkki painaa ja sen kokoonpano, joten ne lasketaan erikseen kullekin erityistapaukselle.

sementti

Monumenttien tuottamiseen tarvitaan sementtiä ja erittäin korkealaatuista. Parasta käyttää betonimerkkiä M500 ilman lisäaineita (huomaa, että pussi on merkitty D0: lla). Älkää unohtako, että se riippuu sementistä, kuinka kestävä, laadukas tuote tulee ulos.

Täyteaineena voidaan käyttää marmoriseoksia.

Voit käyttää täyteaineita, esimerkiksi sopivia marmorisiruja. Se ei kuitenkaan ole halpa. Siksi monet valmistajat haluavat väriaineita betonille: ne lisätään liuokseen kokonaan tai osittain, jota käytetään ulkokoristeluun.

Pehmitin toimii painavana komponenttina, sen läsnäolo betoniin tekee seoksesta enemmän muovia, on helpompi poistaa ilmamassat siitä, mikä on erittäin tärkeää, varsinkin jos sinulla ei ole värähtelevää pöytää ja tiivistys tehdään manuaalisesti.

TÄRKEÄÄ! Valitse vain puhdas hiekka sekoitus, sillä materiaali on paljon vahvempi. Ennen hiekan käyttöönottoa, huuhtele se: kaada se astiaan, täytä se vedellä, sekoita se. Hiekka laskeutuu pohjaan. Ja kaikki roskat ja epäpuhtaudet kelluvat. Sen jälkeen se tyhjentää likainen vesi vain. Menettely toistetaan kaksi tai kolme kertaa.

työnkulku

Monumentteihin vaikuttavat monet epäedulliset tekijät. Levyn käyttöiän pidentämiseksi, jotta se olisi kestävä ja laadukas, on tarpeen noudattaa teknistä prosessia valmistuksen aikana.

Ratkaisun valmistelu

Ratkaisun valmistelussa on tärkeää kunnioittaa oikeita mittasuhteita. Yleensä mittasuhteet kootaan 70-72 kg: lla. Joten tarvitset:

 • Sementtiä. Merkki 500, 22-24 kg.
 • Graniitti seulontafraktio 0-5 mm, 50-52 kg.
 • Joki-hiekka, 10 kg.
 • Pehmitin, noin 250 g.
 • Vesi. Muista: sitä suurempi on, sitä kauemmin monumentti kuivuu ja vetäminen ulos on vaikeaa. Kuivuminen kestää 3 tai useampia päiviä. Jos lisäät liian vähän vettä, muistomerkin pinnalle saattaa tulla reikiä.

Ensinnäkin hiekkaa ja sementtiä sekoitetaan. Seuraavaksi laimentaa pehmitin ja väriaine vedessä (sakeus tulisi muistuttaa paksua hapankermaa).

Me katsomme liesi

Prosessi, josta keskustellaan edelleen, on jaettu useisiin tärkeisiin vaiheisiin:

 1. Tasoitusbetonikerros.

Käsittelykapasiteetti Tarvitaan sen varmistamiseksi, että ratkaisu ei tartu siihen. Tämä mahdollistaa monumentin täydellisen sileän pinnan saavuttamisen. Käsittele astia erityisellä yhdisteellä tai silikonirasvalla (voit ostaa sen auto-liikkeessä). Käytä ohjeiden mukaan.

 • Piirtämällä ensimmäinen kerros. Sen paksuus ei saa olla yli kaksi senttimetriä. Kiinnitä ratkaisu varovasti, varmista, että se täyttää kaikki säiliön palaset. Työ on tinkimätöntä, koska se riippuu siitä, miten valmiin uunin näyttää.
 • Vahvistaminen. Asettamme ensimmäiselle kerrokselle useita teräsraudat. Älkää unohtako, että alemman pään tulee työntyä ulos kiinnittämistä varten.
 • Ulkokerroksen muodostaminen. Kun käytät betonin konsolidointia, lisää lujittavat sauvat. Sen jälkeen - aloita ulkokerroksen asettaminen. Se on huolellisesti tasoitettava lian kanssa. Kuivauksen jälkeen viimeinen kerros on useimmiten maadoitettu, joten tarkemmin tasoitat ratkaisun, sitä vähemmän työ jää jäljelle.
 • Liuoksen kovettuminen. Sementtiä oleva säiliö jätetään kuivaan huoneeseen, jonka lämpötila on noin 20 astetta (ei korkeampi). Muutaman päivän kuluttua liesi poistetaan ja jätetään vielä 4 viikkoa. Älä unohda kosteuttaa sen pintaa - tämä auttaa saamaan muistomerkin kestävyyden.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  tulokset

  Jotta muistomerkki olisi vahva, laadukas ja kestävä, sinun on yritettävä soveltaa mahdollisimman suurta ponnistusta, lähestymistapaa valmistamaan täysi vastuu. Vain tällä tavoin tulos on hyvä. Valmistus vaatii tiettyjä laitteita, on myös noudatettava prosessia.

  Betonista tehty hautakivi omilla käsillä

  Betonielämämuseot - omaperäiset ominaisuudet

  Kuten tiedätte, markkinoilla on useita vaihtoehtoja monumentteille. Tätä varten käytetään erilaisia ​​materiaaleja, hyvin yksinkertaisista ja tavallisista, harvinaisista ja jopa outlandista. Ja jos on lähes mahdotonta käsitellä graniittia ilman erikoislaitteita ja taitoja kivenleikkurilla, niin käytännöllisesti katsoen jokainen voi tehdä betonituotteiden tuotannon, tärkeintä on tietää tekniikan ominaisuudet ja toteuttaa kaikki, koska vahvuus ja kestävyys ovat erittäin tärkeät.

  Valokuvassa: betonimuistomerkkien valmistukseen käytettävät lomakkeet ovat moninaisia, on tärkeää valita parhaiten sopiva vaihtoehto

  Valmisteluvaiheen ominaisuudet

  Tässä vaiheessa sinun on kypsennettävä kaikki, mitä tarvitset töissä.

  Harkitse, mitä pitäisi olla käsillä välttää häiriöitä valmistusprosessissa:

  • Ensin sinun on löydettävä lomakkeet betoniin - modernit muovivaihtoehdot ovat parhaita monumentteihin. Sen sileä pinta antaa erinomaisen ulkonäköä ilman kiillotusta. Voit ostaa vain levyn muotoa ja perustaa itsellesi tai heittää sen erityiseen muotoiluun, kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja valmiuksista.

  Markkinoilla on monenlaisia ​​muotoja monumenttien valmistamiseen omilla käsillään

  • Rakenteen lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi tarvitaan myös vahvistuselementtejä, jotka käyttävät usein 10-12 millimetrin paksuisia vahvikkeita tai metallipiirejä. Elementtien koko riippuu muistomerkin kokoonpanosta ja massasta ja lasketaan erikseen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa.
  • Tarvitaan myös laadukasta sementtiä, on parasta ostaa M500-brändi ilman lisäaineita (pussi on merkittävä D0: lla). Saatujen tuotteiden lujuus riippuu suoraan sementistä, joten missään tapauksessa sinun ei pitäisi säästää sitä.

  Valtion standardien läsnäolo pakkauksessa - lisätodisteet tuotteen laadusta

  • Voit käyttää marmorien aggregaattia täyteaineena, niin sinun on ostettava tämä materiaali vaadittavassa määrin. On huomattava, että korkealaatuisten sirujen hinta on melko korkea, joten monet käyttävät vaihtoehtoa betonin erityisellä väriaineella, se lisätään joko koko liuokseen tai ulkoiseen kerrokseen käytettäväksi.
  • Toinen tärkeä osa on pehmitin, jonka avulla seosta tulee muovia ja ilman poistuu siitä paljon paremmin, mikä on erityisen tärkeää, jos sinulla ei ole värähtelevää pöytää ja tiivistys suoritetaan manuaalisesti.

  Pehmitin mahdollistaa ilman vapaan pääsyn liuoksesta

  Se on tärkeää! Älä unohda, että puhtaampi hiekka, sitä voimakkaampi tekokivet muuttuvat. Parasta huuhtele se, se on hyvin yksinkertaista: kaada se astiaan, täytä se vedellä ja sekoita se ja hiekka laskeutuu. Ja saven ja muiden epäpuhtauksien hiukkaset pysyvät ylhäällä, likainen vesi tyhjennetään ja menettely toistetaan vielä 2-3 kertaa.

  Työnkulun vaiheet

  Kuten tiedetään, betonirakennemonumentit altistuvat monille haitallisille tekijöille, joten teknistä prosessia on noudatettava erittäin tarkasti. Tarkastellaan sen tärkeimpiä ominaisuuksia (lue myös artikkeli "Betonin huolto - miten materiaali saadaan mahdollisimman vahvoiksi").

  Liuoksen valmistus

  Seos valmistetaan seuraavasti:

  • Jos työ suoritetaan käsin, tarvitaan suuri, kätevä pakkaus, mutta on parasta käyttää betonisekoittimia, jolloin on mahdollista saada laadukkaampi seos.

  Betonisekoittimen avulla työ helpottuu

  • Ensiksi sekoitetaan hiekka sementillä, useimmiten etukerroksessa komponenttien suhde on 1: 1, minkä jälkeen pehmitin ja väriaine laimennetaan vedessä, jolloin lisäaineet taataan jakautuneeksi koko liuoksessa, lisätään vettä siten, että koostumuksella on paksu kerma.
  • Ratkaisun sisäpuolelle valmistetaan sementin osuus hiekkaan 1: 3, lisäksi tarvitset hyvin pestyjä raunioita, joiden määrä määritetään kokeellisesti seoksen valmistuksen aikana.

  Vihje! Laastin määrä riippuu tuotteen mitatuista, on syytä muistaa, että päällyskerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 1 senttimetri, loput on sisäinen aggregaatti raunioilla.

  Tuotteen muotoilu

  Tämä prosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

  Silikonirasva on kätevä käyttää - sitä myydään suihkeena

  Tällä tavoin tehdyt konkreettiset muistomerkit palvelevat vuosikymmeniä, eivätkä ne ole alhaisempia kuin keinotekoisesta marmorista valmistetut vastakappaleet.

  johtopäätös

  Luotettavan muistomerkin tekeminen ei ole niin helppoa, mutta jonkin verran voit saavuttaa hyvän tuloksen. Tämän artikkelin video kertoo joitain tämäntyyppisen työn ominaisuuksia (katso myös artikkeli "Betonipohja: käytännön suositukset ja vinkit").

  Betonielämämuseot - omaperäiset ominaisuudet

  Kuten tiedätte, markkinoilla on useita vaihtoehtoja monumentteille. Tätä varten käytetään erilaisia ​​materiaaleja, hyvin yksinkertaisista ja tavallisista, harvinaisista ja jopa outlandista. Ja jos on lähes mahdotonta käsitellä graniittia ilman erikoislaitteita ja taitoja kivenleikkurilla, niin käytännöllisesti katsoen jokainen voi tehdä betonituotteiden tuotannon, tärkeintä on tietää tekniikan ominaisuudet ja toteuttaa kaikki, koska vahvuus ja kestävyys ovat erittäin tärkeät.

  Valokuvassa: betonimuistomerkkien valmistukseen käytettävät lomakkeet ovat moninaisia, on tärkeää valita parhaiten sopiva vaihtoehto

  Valmisteluvaiheen ominaisuudet

  Tässä vaiheessa sinun on kypsennettävä kaikki, mitä tarvitset töissä.

  Harkitse, mitä pitäisi olla käsillä välttää häiriöitä valmistusprosessissa:

  • Ensin sinun on löydettävä lomakkeet betoniin - modernit muovivaihtoehdot ovat parhaita monumentteihin. Sen sileä pinta antaa erinomaisen ulkonäköä ilman kiillotusta. Voit ostaa vain levyn muotoa ja perustaa itsellesi tai heittää sen erityiseen muotoiluun, kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja valmiuksista.

  Markkinoilla on monenlaisia ​​muotoja monumenttien valmistamiseen omilla käsillään

  • Rakenteen lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi tarvitaan myös vahvistuselementtejä, jotka käyttävät usein 10-12 millimetrin paksuisia vahvikkeita tai metallipiirejä. Elementtien koko riippuu muistomerkin kokoonpanosta ja massasta ja lasketaan erikseen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa.
  • Tarvitaan myös laadukasta sementtiä, on parasta ostaa M500-brändi ilman lisäaineita (pussi on merkittävä D0: lla). Saatujen tuotteiden lujuus riippuu suoraan sementistä, joten missään tapauksessa sinun ei pitäisi säästää sitä.

  Valtion standardien läsnäolo pakkauksessa - lisätodisteet tuotteen laadusta

  • Voit käyttää marmorien aggregaattia täyteaineena, niin sinun on ostettava tämä materiaali vaadittavassa määrin. On huomattava, että korkealaatuisten sirujen hinta on melko korkea, joten monet käyttävät vaihtoehtoa betonin erityisellä väriaineella, se lisätään joko koko liuokseen tai ulkoiseen kerrokseen käytettäväksi.
  • Toinen tärkeä osa on pehmitin, jonka avulla seosta tulee muovia ja ilman poistuu siitä paljon paremmin, mikä on erityisen tärkeää, jos sinulla ei ole värähtelevää pöytää ja tiivistys suoritetaan manuaalisesti.

  Pehmitin mahdollistaa ilman vapaan pääsyn liuoksesta

  Se on tärkeää! Älä unohda, että puhtaampi hiekka, sitä voimakkaampi tekokivet muuttuvat. Parasta huuhtele se, se on hyvin yksinkertaista: kaada se astiaan, täytä se vedellä ja sekoita se ja hiekka laskeutuu. Ja saven ja muiden epäpuhtauksien hiukkaset pysyvät ylhäällä, likainen vesi tyhjennetään ja menettely toistetaan vielä 2-3 kertaa.

  Työnkulun vaiheet

  Kuten tiedetään, betonirakennemonumentit altistuvat monille haitallisille tekijöille, joten teknistä prosessia on noudatettava erittäin tarkasti. Tarkastellaan sen tärkeimpiä ominaisuuksia (lue myös artikkeli "Betonin huolto - miten materiaali saadaan mahdollisimman vahvoiksi").

  Liuoksen valmistus

  Seos valmistetaan seuraavasti:

  • Jos työ suoritetaan käsin, tarvitaan suuri, kätevä pakkaus, mutta on parasta käyttää betonisekoittimia, jolloin on mahdollista saada laadukkaampi seos.

  Betonisekoittimen avulla työ helpottuu

  • Ensiksi sekoitetaan hiekka sementillä, useimmiten etukerroksessa komponenttien suhde on 1: 1, minkä jälkeen pehmitin ja väriaine laimennetaan vedessä, jolloin lisäaineet taataan jakautuneeksi koko liuoksessa, lisätään vettä siten, että koostumuksella on paksu kerma.
  • Ratkaisun sisäpuolelle valmistetaan sementin osuus hiekkaan 1: 3, lisäksi tarvitset hyvin pestyjä raunioita, joiden määrä määritetään kokeellisesti seoksen valmistuksen aikana.

  Vihje! Laastin määrä riippuu tuotteen mitatuista, on syytä muistaa, että päällyskerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 1 senttimetri, loput on sisäinen aggregaatti raunioilla.

  Tuotteen muotoilu

  Tämä prosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

  Silikonirasva on kätevä käyttää - sitä myydään suihkeena

  Tällä tavoin tehdyt konkreettiset muistomerkit palvelevat vuosikymmeniä, eivätkä ne ole alhaisempia kuin keinotekoisesta marmorista valmistetut vastakappaleet.

  johtopäätös

  Luotettavan muistomerkin tekeminen ei ole niin helppoa, mutta jonkin verran voit saavuttaa hyvän tuloksen. Tämän artikkelin video kertoo joitain tämäntyyppisen työn ominaisuuksia (katso myös artikkeli "Betonipohja: käytännön suositukset ja vinkit").

  Valmisruoan valmistus

  Hautauspalvelujen tarjoaminen ei ole pelkästään hautajaisten järjestämistä vaan myös muistomerkkien asentamista. Rituaalitoimistot usein ostavat, mutta eivät tuota monumenteita ja hautakiviä. Muistomerkkien ja hautakivien valmistus voi tulla melko kannattava liiketoiminta, jos opiskelet etukäteen kilpailun tasoa tietyllä alueella ja valitset tuotannon, jota mahdolliset kilpailijat eivät tee. Esimerkiksi jos kaupungissa on yritys, joka tuottaa kiviä, niin on suositeltavaa avata betonituotanto.

  Monimuotoiset lajit

  Monumentti voi olla:

  • standardi - hautakivi hautaan ja suorakaiteenmuotoinen muistomerkki, muistomerkillä on valokuva, täydellinen nimi sekä syntymä- ja kuolemantapaus;
  • ristin muodossa - suorakaiteen muotoinen hautakivi ja kivi - tai betoniristi, jossa on valokuva tai ilman sitä;
  • joka on yksittäisen luonnoksen mukaan tehty veistos;
  • muistomerkki (monimutkainen) - koostumus useista elementeistä (lukuunottamatta muistomerkkiä ja hautakiviä - penkkejä, pöytää, aitaa).

  Hautausmaiden muistomerkit tuottavat:

  • metallista (useimmiten galvanoidusta teräksestä) - tuotanto on yksinkertaista ja alhaisin kustannuksin, mutta alhainen voitto, joten se on useimmiten järjestetty ylimääräisiksi yrityksissä, jotka tuottavat muita tina- tai teräsbetonituotteita (kauhat, vesihanat, profiilit);
  • (graniitti, marmori tai muu kallio) - laitteet ovat kalliita, raaka-aineita on tuotava syrjäisiltä alueilta Venäjältä (Leningradin alue tai Karjala) tai Ukrainasta Kazakstanista, joten on järkevää avata tällainen tuotanto vain hyvin suuressa kaupungissa (esimerkiksi alueellinen keskus), jossa on paljon korkean tulotason asukkaita. Lisäksi ylimääräisen tuotannon (muistomerkit, bas-reliefit tai muut koriste-elementit) järjestäminen on useimmiten mahdotonta;
  • keinokivestä - se on valettu luonnonkiven ja polyesteripihkan rakeista, useimmiten se on polimegranitista tai marmorimurrosta. Nämä materiaalit ovat paljon helpommin kuin kivi ja tuotantoaika on lyhyempi, koska keinotekoinen materiaali on helpompi jauhaa ja kiillottaa. Vaikuttaa siltä, ​​että lopputuote ei käytännössä poikkea luonnonkivestä;
  • betonin tai polymeerikiven valmistus ei ole vaikeaa, laatu on riittävän korkea, hinnat ovat kohtuuhintaisia, voit lisätä kivielementtejä paitsi hautakiveen, veistoksen, kryptin ja sarkofagin lisäksi myös betonielementtien valmistustekniikka ei poikkea muiden betonituotteiden tuotannosta.

  Muistomerkkien tuotantoa koskeva liiketoimintasuunnitelma

  Liiketoiminnan avaaminen koostuu useista vaiheista:

  • liiketoiminnan rekisteröinti;
  • tilausten järjestäminen;
  • hallitsemaan teknologiaa;
  • tuotantoorganisaatio;
  • hallitsemaan monumenttien ja hautakivien asennustekniikkaa.

  Monumenttien tuottaminen viittaa henkilökohtaisiin palveluihin, ks. 26.70.2 (leikkaaminen, jalostaminen ja kiven viimeistely monumentteihin) tai 26.66 (betonista, kipsistä ja sementistä valmistettujen tuotteiden valmistus). Verotyyppi - UTII.

  Tilausten vastaanottoa (pisteitä) on parasta avata tungosta tai hautausmaasta. Jos kohde sijaitsee hautausmaalla, voi myös tuottaa yksinkertaisia ​​tuotteita. Kaikissa vastaanottavissa kohdissa olisi toimistokalusteita, toimistolaitteita, luetteloita. Pakollinen merkki ja merkki, johon työaikataulu näytetään.

  Tuotantotilat (70-200 m2) voidaan vuokrata joissakin tehtaissa tai autotallissa (kaikki riippuu suunnitelluista tuotantomääristä). Laitteiden asentamiseen ja materiaalien varastointiin (kivi, graniitti tai marmoripihdit, sementti, vahvistaminen) tulisi olla riittävästi tilaa. Lataa on esimerkki liiketoimintasuunnitelmasta Moskovan hautajaisorganisaation avaamiseksi.

  Laitteet betonin valmistukseen

  • vibrotable (47-55 tuhatta ruplaa);
  • tärisevä seula (10-14 tuhatta ruplaa) sementin ja hiekan seulomiseen;
  • betonisekoittimella (11,5-16 tuhatta ruplaa);
  • Muistomerkkien muodot - vähintään 12 kappaletta eri kokoonpanoilla ja muotoilla (10-20 tuhatta ruplaa kappaleelta, jos tuote on jäykkä tai 2-4 tuhatta ruplaa kappaletta kohti, jos tuote on muovia).

  Jos tilaus tehdään yksittäisen luonnoksen mukaan, lomake on tilattava ja se maksaa 23-27 tuhatta ruplaa.

  Laitteet tuotantoon kivi-muistomerkkien:

  • leikkaus kone;
  • köydet kivien ja metallien leikkaamiseen;
  • hiomalaikat (karkeat ja hienot);
  • perforator (porausreikiin);
  • kulmahiomakoneet;
  • kiillotuskone;
  • kaiverrustyökalu (kone (paremmin kuin vasara), neulat, timanttikynät, särmät);
  • hydraulinen vaunu ja nostin;
  • kaiverrus- ja kiillotuspöydät;
  • hyllyt;
  • raaka-aineiden ja lopputuotteiden säilytyspaikka;
  • romu, useita kauhat ja lapiot, spatulit, vasarat jne.

  Jos valmistuksessa käytetään keinokivää (marmori- tai graniittimerkkejä), käytetään vain jäykkiä muotoja (voidaan korvata muottipesuilla), tarvitaan lisäksi hiomakone ja hitsauskone. Tällaisen hiomakoneen asentamiseksi on oltava tuotantopaikalla paikka, jossa on tyhjennysaine puhdistuksella. Luonnolliselle ja keinokiville tehtyjen kaiverrusten tekemiseen tarvitaan 4-5 tuhannen dollarin tietokonekonetta. Mutta voit vuokrata ja henkilöstön kaivertaja.

  Valmistus tekniikka

  Betonista

  Mikä on prosessi

  Betoniyhdistelmä koostuu yhdestä sementin osasta ja kolmesta osasta täyteainetta (esimerkiksi hiekkaa). Laadun parantamiseksi lisätään erilaisia ​​pehmittimiä (esimerkiksi "Pehmittimen C3" tai "Superplast RT").

  On mahdollista valmistaa hautakiviä ja muistomerkkejä, jotka ovat harmaita, valkoisia, ruskeita, mustia tai viininpunainen, jos seokseen lisätään rautaoksidipigmenttejä. On olemassa tekniikoita, joiden avulla voit yhdistää useita värejä ja tehdä monimutkaisia ​​elementtejä (aidat, kukkapenkit).

  Prosessi tehdä vakava muistomerkki

  Luonnollisesta ja keinokivestä

  Jos muistomerkit ovat kiveä, on muistettava, että marmori on jalostettavampaa kuin graniitti. On parasta ostaa valmiita monumentteja (kiillotettu), varsinkin jos koneiden hankintaan ei ole varoja. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain kaivertaa merkinnät ja muotokuva. Jos muotokuva on tehty erillisellä levyllä, sinun on tehtävä reikiä kiinnitykseen.

  Omien käsiensa mosaiikkimuseoiden tuotantoteknologia

  Valmistamalla marmorimurron muistomerkkejä ratkaisu koostuu 5 osaa marmoria, 3 osaa sementtiä ja vettä. Kaikki komponentit sijoitetaan betonisekoittimeen ja sekoitetaan noin 5 minuuttia. Valmis liuos asetetaan muotoon ja sijoitetaan värähtelevään pöytään 5-7 minuutin ajan, sitten kuivataan 16-20 ° C: n lämpötilassa jopa 48 tunnin ajan. Kuivumisen jälkeen valmiin tuotteen pitäisi olla kaksi päivää. Sitten voit tehdä kaiverruksen tai muun käsittelyn.

  Joskus se ei riitä tekemään muistomerkkiä, asiakas haluaa asentaa. Tätä työtä varten tarvitaan putkia (halkaisija 4-5 cm), taso, sementti, lapio, vasara, puupalkit. Ensimmäiset putket asennetaan ja täytetään ratkaisulla. Neulat asetetaan kaappiin (samalla liuoksella), lähellä niitä - puupalkkeja. Tangot on sijoitettu tangot, nastat työnnetään siihen, poistaen asteittain tangot. Tyllyn asema tarkistetaan tasolta.

  Kaupalliset tarjoukset

  Jos olet valmistaja tai toimittaja laitteista, asiantuntija tai tarjoa franchise tällä alalla, kirjoita meille Yhteystiedot-sivun kautta. Alla kerrotaan tarjouksesi ja yhteystietojesi tiedot.

  Tallenna artikkeli kirjanmerkkeihisi. Se on hyödyllinen;) Seuraa päivityksiä Facebookissa:

  Pysy kuulolla Vkontakte:

  Sivulla on vain hyödyllisiä arvosteluja muille, mikä osoittaa, että henkilöllä oli kokemusta tästä asiasta.

  Kiitos etukäteen, jos jaat arvokas kokemuksemme lukijoihimme :)

  Säätiö muistomerkin alla hautausmaalla omilla käsillään

  Kun ystävät, sukulaiset ja rakkaat poistuvat, se on katkera. Muistona heistä, on tavallista laittaa hautausmaan muistomerkit, jotka voidaan tehdä luonnonkivestä (graniitti, marmori), metalli, graniitti pelimerkit. Hautakivien valmistukseen tarkoitetut materiaalit erottuvat melko raskaalla painolla, joten sen on luotava luotettava säätiö muistolle. Voit ottaa yhteyttä erikoistuneeseen yritykseen, mutta minimaaliset rakennusvalmiudet on helppo asentaa muistomerkin omalla kädellä.

  Monumentin asennus hautausmaalla: alustava työ

  Ennen rakennustyön aloittamista hautausmaalla sinun on annettava erityinen lupa monumentin rakentamiseen.

  On huomattava, että muistomerkin asennus voidaan aloittaa vasta lämpimän kauden aikana, aikaisintaan vuoden kuluttua hautaamisen jälkeen. Tänä ajanjaksona maaperä lujitetaan perusteellisesti, mikä vähentää maaperän samentumisen riskiä työn aikana.

  Työn seuraavana vaiheena on hautausmaan maaperän tutkimus (yleensä haudattavissa saviolosuhteissa, mutta joskus muitakin). Koko maaperäominaisuudet auttavat valitsemaan optimaalisen perustan, joka kestää raskaiden hautakivien painoa.

  Asennettaessa raskaita rakenteita savea maaperään, on parasta valita syvä tunkeutumisen liuska-pohja, pienet monumentit voidaan asentaa pylväspohjaan metallin kanavalla.

  Jos hautausmaassa vallitsee hiekkapohjaiset maaperät, riittää pystyttää kasetti, jolla on matala syvyys monumentin alla. Tällainen pohja voi kestää minkä tahansa massan hautakivien painoa.

  Monumentin perustaminen: työvaiheet

  Kun rakennat hautausmaan muistomerkin perustaa, useita työvaiheita tulee tehdä omalla kädellä:

  Alueiden valmistelu - tässä vaiheessa on tärkeää vapauttaa alue istutuksista, vanhoista hautakivistä, roskista, maa on suunnitteilla.

  Kuinka kaivaa kaivo

  Louhintatyöt - muistomerkin pohjalle on haudattu säätiö. On perusteltua sijoittaa säätiö maaperälle, jota ei haittaa haudan kaivamisen aikana (monumentin perustuksen alapuolella olevien kaivettujen kaivosten sisäpuolella on oltava vähintään 20 cm etäisyydellä kaivon ulkopuolisista sivuista), sillä säätiön tällainen järjestely on sen lujuus ja luotettavuus.

  Päättäessään paikasta, he alkavat kaivata ojia tai reikiä tekemällä sen omilla käsillään. Valmistettaessa kaivaa muistomerkin perustamiseksi on erittäin tärkeää, että pohja ja seinät ovat sileitä ja niillä ei ole rinteitä. Kaivetun kaivon pohja on täynnä soraa, sitten hiekkaa varovasti kiristämällä taustalla olevia kerroksia.

  Asennettaessa muistomerkki pylväsperustaan ​​tukipylväiden rakentaminen suoritetaan erillisissä kaivoissa, joiden syvyys on vähintään 40 cm.

  Muottien asennus

  Asenna muotokappale hautausmaalla - tämä työvaihe vaatii tietyn vastuun, on erittäin tärkeää asettaa muottiin mahdollisimman sileä, tarkkailla suojien pystysuoraa asentoa. Omat kädet voivat olla lankkuja, jotka yrittävät poimia materiaalia niin, että pienet aukot pysyvät. Muottien suojia vahvistetaan asentamalla tukia ja ristikoita. Jos alusmateriaalia käytetään muottiin, eristä suojukset sisäpuolella olevasta katemateriaalista. Vedenpitävälle pohjalle on asetettu kaksi kerrosta bitumia.

  Säätiön vahvistaminen

  Vahvistus - hautausmaan muistomerkin perustamisen vahvistamiseksi on vahvistettava vahvistus (halkaisija 12-14 mm), mikä lisää säätiön vahvuutta. Tunnelin asentamispaikassa on tarpeen vahvistaa vahvistettua vahviketta suuremmasta halkaisijaltaan rei'itetystä lujasta sekä asentaa upotettuja metalliosia, jotka voivat varmistaa muistomerkin vakauden. Lujitushäkki on kiinnitetty lujittamalla lankaa tai yhdistetty metallivanteilla hitsaamalla.

  Betonityö

  Betonointi - betoni on oikein valmistettu 1: 3 (1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa) suhteessa täyttämään pohja. Betoniyhdistelmä valmistetaan omilla käsillä, vaivaamalla munintapaikalla. On tärkeää, että betoni kääritään muotin muotoon mahdollisimman nopeasti, välttäen pohjan runko-aukkoja, mihin tarkoitukseen betonia tiivistetään. Säätiön yläpinta tasoitetaan, on tarpeen peittää rakenne auringosta ja jouduttaa säännöllisesti betonia useiden päivien ajan.

  Muottipaneelit voidaan purkaa viikon kuluttua, ja muistomerkin asennus on suoritettava aikaisintaan kuukautta myöhemmin.

  Katso hyvä kuva näyttelyn asennusohjeista:

  vuori

  Taivutustyöt - jalusta on aloitettu sen jälkeen, kun betoni on täysin kuivunut ja säätö on vahvistunut. Pinta-esineisiin, luonnonkiven tai keraamisten levyjen käyttö ulkoiseen työskentelyyn. Talvella ei saa tehdä työtä, kun sade putoaa (sade, lumi, kuura). On parasta suorittaa työt laatat päälle + 5 ° C: n lämpötilassa.

  Hautakivien itseasennus

  Epäilemättä hautakivien itseasennus on erittäin tärkeä asia.

  Jos tekniikkaa ei havaita, tällaiset ongelmat voivat syntyä muistomerkkeinä johtuen haudan kutistumisesta, päällystyskankaan tuhoutumisesta, ruohon ei-toivottavasta itämisestä, palkkien altistumisesta maaperän eroosion tai tuhoutumisen aikana. Jotta vältät tällaiset virheet ja saat luotettavan asennuksen hautakivi omilla kädillä, sinun on tiedettävä tämän menettelyn perussäännöt.

  Mitkä asennustapa valita?

  Hautausmaalla on monta tapaa panna muistomerkki, mutta yksinkertaisimmat itsekokoonpanot ovat rituaalilaatoilla ja konkreettisella tyynyllä.

  Rituaalilaatat ovat kestäviä, korkealaatuisia betonia, ne palvelevat paitsi muistomerkin perustana, mutta myös osana sivuston parantamista.

  Johtuen siitä, että palkkien alla olevat palkit asetetaan, ne eivät romahdu muutamassa vuodessa.

  Asennus betonipohjalle on suositeltavaa, jos hautausmaalla on hiekkaa tai suolaista maata.

  Lisäksi hautakivien asettaminen samalle alustalle, voit tarvittaessa viilata alueen graniitti- tai posliinilevyllä.

  Jokainen kuvatuista menetelmistä tulisi suorittaa tietyssä sekvenssissä.

  Asennus rituaalilevyyn

  Ensimmäinen vaihe on purkaa vanha tai väliaikainen hautakivi, jos se on asennettu, sivusto on täysin puhdistettu ja tasoitettu.

  Lisäksi, riippuen alueen alasta, jonka laattojen on tarkoitus peittää, merkintä tehdään haudan ympärille. Tätä varten sinun on ensin määritettävä haudan rajat. Rajat tarkistetaan sorkkaraudalla: jos se tulee maaperään kovaa, on koskematonta maata, missä se on helppoa, siellä oli kuoppa.

  Täytön kulmissa kannattaa ajaa köysien sisään ja vetää merkkijono sen väliin, kuten kuvassa näkyy. On varmistettava, että köyden avulla muodostetun suorakulmion kaikki sivut ovat tasaisia ​​ja vastaavat vaadittua kokoa. Nimetty alue on poistettava maaperän kasvikerroksesta lapioineen ja huolellisesti.

  Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa kaivoja palkkeihin

  Palkit asetetaan, niiden pituus ja lukumäärä riippuvat päällystyslaatasta. Esimerkiksi yhden levyn asennukseen riittää kaksi palkkia, joiden pituus on 1 metri. Ne asetetaan siten, että levyn paino jaetaan mahdollisimman tasaisesti.

  On tärkeää, että päätypalkkien päät ovat virgin maaperässä, ts. Maanpinnalla ei ole haudan kaivausta. Mutta kaivannot olisi täytettävä 4-5 senttimetrin paksuisella hiekalla, ristikkäin, tasoittain.

  Seuraava askel on palkkien asettaminen.

  Niiden on työnnettävä maanpinnan yläpuolella 2 senttimetriä.

  Kirjanmerkki on kohdistettava ääriasentoihin pystysuoraan ja kaikki diagonaalit, jotka käyttävät rakennustasoa. Jos tarpeen, kaada hiekkaa palkin alle tai poista ylimäärä. Sivun yläpuolelta on peitetty geopoliittinen, joka mahdollistaa rikkakasvien ei-toivottavan itämisen.

  Seuraava vaihe on levyjen asennus

  Levyt asennuspalkkeina hankitaan etukäteen riippuen halutusta parannuksesta. Esivalinnut laitteet, määrä ja koko. Jos asennusvaiheen jälkeen on liukas reikiä (vapaata juoksua, wigglingia), se on poistettava erityisillä puristuslevyillä.

  Asennetulle levylle on suunniteltu paikka muistomerkin ja kukkapenkkiasennuksen asentamiseksi. Sementtilaasti on sijoitettu merkintöihin, joihin kukkapuutarhan jalusta ja palkit sijoitetaan. Päällystyslaatat, pääsääntöisesti, tehdään jo kukkapenkkireiällä.

  Ylimääräisen liuoksen puhdistuksessa on myös pieniä puupalkkeja, jotka on poistettava huolellisesti stelen asennuksen jälkeen.

  Steles on asennettu erikoisreikäiseen, valmiiksi täytettyyn asennusseokseen.

  Lopuksi on tarpeen tarkistaa asennuksen symmetria, tarkistaa myös kaikkien pintojen yhtäläisyys rakennustasolla ja puhdistaa liiallisen liuoksen saumat.

  Kukkapenkki voidaan täyttää maaperällä tai koristeellisilla vuoteilla.

  Miten itsenäisesti asentaa hautakivi muistomerkki: alkaen säätiö - "avaimet käteen"

  Merkille, että kunnioitamme kuolemaa, on jo pitkään ollut tavallista muistomerkin pystyttämistä hänen haudalleen. Muistomerkki edustaa menneisyyden muistoa, hän myös välittää tietoa kuolleiden elämän kuvien ja päivien kanssa.

  On erittäin tärkeää noudattaa tarkkaan monumentin asentamista tekniikkaa, sillä yksi erehdys voi johtaa monumentin spontaaniseen kallistumiseen ajan myötä tai jopa sen laskuun.

  Työn aloitus: työkalut ja materiaalit

  Alussa pitäisi:

  1. Maaston poistaminen: poista oksat, lehdet, kaivaa varovasti kukkapenkit ja hillitä (jos sellaisia ​​on).
  2. Sitten sinun on tasoitettava mäkeä maanpinnalla niin, että pinta on tasainen.
  3. Perusvalun valmistelu.

  Edellä mainittujen toimien jälkeen valmistamme työkaluja työhön: vasara, rakennusliina, rakennustaso, spatula, bajonetti, kumitetut vasara, ruuvimeisseli, ruuvimeisseli, haavasaha, kauha, pistooli (tiivisteenä).

  Tarvikkeita tarvitaan: tiiviste, hiekka ja sementti, vesi ja murskattu kivi, puinen aluksella, useita kanavia, puupalkkeja (2 kpl), liittimet ja lanka.

  Säätiön valu

  Kehitämme tulevaisuuden kuopan vahvistuskentät ja vasaroimme neulat nurkkiin. Tasoittaa maa tasaisesti kuopan merkittyihin reunuksiin. Luotettavan kiinnityksen asentamiseksi riittävän liuska-pohja (hienoksi leikatut). Tärkeintä on siirtää perustuksen perustekijät oikein kaivetun maaperän rajojen ulkopuolelle.

  Täytä rauniot ja asenna muita elementtejä

  Kaada kaivettu kaivo (kerros 2 cm hiekkaa ja 4-5 cm soraa) ja peitä kaikki nestemäisellä sementtikerroksella (1 cm korkeampi kuin sora). Hiekkaisen maan alla ei tarvita hiekkaa. Sitten on tarpeen asettaa teräsvahvistus pohjan reunojen yli (poikki ja pitkin), samalla kun se yhdistetään kiinteästi toisiinsa lanka. Levyn vahvistuksen päälle sivun reunan ympärillä asennamme jalkakäytävät kumivasaralla, joka kiinnittää ne huolellisesti sivuilleen. Muista tarkistaa sivuston rakentamisen taso. Koska epätasapaino tulevaisuudessa johtaa muistomerkin ja tuhoutumisen epävakaisuuteen.

  Kanavan asettaminen ja paikan valmistelu muistomerkin alla

  Alan tasoittamisen jälkeen asetamme kanavan (useita kappaleita) ja vahvistusputkien (2 kpl) reunalle sementtilaastin päälle, joka kattaa koko haudan alueen (10-20 cm sen sivuilla).
  Tyhjiä paikkoja kanavien ja varusteiden välillä täytyy nukahtaa hiekalla ja kunnolla paikoillaan.
  Ja myös, jotta se olisi luotettavampi, peitä putket betonilla päälle.
  Myös kaikkien osien asennuksen tasaisuus tarkistetaan tasolta. Sitten puukehys kootaan (ruuvimeisselillä ja ruuvimeisselillä), saadaan runko, joka asetetaan tasolle (4-5 cm korkeampi kuin 0), tarkasta huolellisesti kaikki rungon kulmat ja sivut, varmistaen täysin tasaisen muodon.

  Täytä betonin kerros koskematta tukipisteisiin (jotka ovat täynnä maata, kun liuos kovenee).
  Liuos kovettuu ja muotti voidaan puhdistaa. Säätiö on täysin valmis.

  Lähellä säätiötä

  Aluksi on tarpeen tarkastaa jäädytetty pohja, puhdistaa se roskista ja poistaa mahdolliset epäsäännöllisyydet, katsomme, että se asetetaan suoraan (tasolle). Mittaa koon sitten mittanauha tarkasti pinnoittamalla sen laatat laatat.


  Laattojen on oltava mustia (mieluiten 30x60 tai 15x60 cm), ne on puhdistettava huolellisesti pölyn välttämiseksi. Jotta parannettaisiin paremmin, voit kiinnittää erityisen liiman pinnalle. Kun laatta valmistetaan, vaivaa sementtiliuos, sillä voit käyttää kauhoa tai valmistettua altaan. Liuos valmistetaan sementistä, hiekasta ja soraa suhteessa 1: 3: 5.
  Levitä sementtikerros puhdistettuun kaakeliin ja kiinnitä se hyvällä paineella.
  Ensin toistetaan tämä proseduuri jokaiselle laudalle pinnan sivulle päin ja asetamme laattojen pohjan eteen.
  Käsittele varovasti katselemalla, että etulevy tarkasti peittää sivulasen pään.
  Jos teet kaiken oikein, niin kaikilla puolilla saat täydellisen kehyksen. Aloitamme myös laatoituksia lyhyestä puolelta. Sitten siirrymme pinnan pitkät sivut päin ja tarkista taso niin, että kaikki on sileä. Sulje varovasti kaikki särkyjä.

  Sitten hiomme saumoja, antaen koko rakenteen kauneuden.

  Muistomestarin asennus

  Aseta jalustalle alla olevaan paikkaan paksu sementtilaasti.

  Asettamme lyhyen, suuren tangon pohjan tukipalkin ja mitan sen tasaisella tasaisuudella. Aseta sitten pitkät palkit ja lyhyt (mallin lopussa). Kaikki mitataan uudelleen tasolta.

  Tarkastelemme rakentamista kaikilta puolilta, joten minkäänlaista puolueellisuutta ei ole.
  Pylväässä, joka toimii tukikohdan pohjana, porataan reikiä (2 kpl) ja kaada sementti niihin. Laitamme siihen raudoituspalat (№ 12).
  Odotamme, kunnes sementti kovettuu ja vahvistus pysyy tukevasti reikissä. Jalustaan ​​kiinnitetään pieni tiiviste (pistoolista) ja puupalkit asetetaan vahvikkeen reunuksiin.

  Viimeisessä vaiheessa stele on kiristetty vahvikkeelle, tangot on poistettu huolellisesti (aiemmin säätämällä steleä) ja se on tiukasti kiinnitetty palkkiin. Se on keskitetty tasoittamalla ja saumaamalla kaikki saumat.

  Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

  Molemmilla puolilla olevaan telineeseen laitetaan yksi puupalkki ja muistomerkin reikä yhdistetään paksun raudoituksen kappaleeseen, joka sijaitsee pohjan keskellä. Sitten puukannat poistetaan. Näin ollen muistomerkin vaurioituminen asennuksen aikana voidaan välttää. Liitokset käsitellään sementillä.

  Hautausmaalla on monta tapaa panna muistomerkki, mutta yksinkertaisimmat itsekokoonpanot ovat rituaalilaatoilla ja konkreettisella tyynyllä.
  1) Rituaalilevyt. Valmistettu kestävästä ja laadukkaasta betonista, ne palvelevat paitsi muistomerkin perustana myös elementtinä alueen maisemoinnille.
  Johtuen siitä, että palkkien alla olevat palkit asetetaan, ne eivät romahdu muutamassa vuodessa.
  2) Asennus betonialustalle on suositeltavaa, jos hautausmaalla on hiekka- tai suolla maata. Kun samaan aikaan on perustettu hautakivi, on mahdollista levittää paikka lisäksi graniitti- tai posliinilevylaattojen kanssa.

  1) Muistomerkki on suojattava mahdolliselta fyysiseltä vaikutukselta. Ei tarvitse laittaa sitä esimerkiksi autotalliin kapeassa avaimessa auton ja oven ovesta.
  2) Moraalista näkökulmaa ei pidä sulkea pois. Perhe ei ilmeisesti ilahduttaisi käytäväänsä, monoliittiseen rakenteeseen, jonka koko ulkonäkö muistuttaa hautausmaa.
  3) Käytä paikkaan, jossa hautakiven pinta ei likaa.
  4) Monien muistomerkkien myymälöiden varastot voivat tulla lisätietojen lähteeksi, varsinkin jos ne on tehty kalliista materiaaleista ja olet huolissasi sen turvallisuudesta.

  Tämä on välttämätöntä, joten kun maa lakkaa, muistomerkki ei romahda. Kanavien sijaan voit käyttää betonipalkkeja, kulmia ja jopa vanhoja aidoja. Jos muistomerkki painaa jopa 100 kg, niin kolme palkkia riittää, jos ne ovat yli 100 kg, sitten 4.

  Monumenttien koko vaihtelee pienimmistä suurimpaan. Olisi pidettävä mielessä, että jokaisella hautausmaalla on omat sisäiset säännöt, joten asennettavilla muistomerkillä on tiettyjä rajoituksia.
  Monumenttien koko riippuu haudasta, johon se on asennettu. Pystysuorat hautakivet ovat optimaalisia hautausmaalle. Tämä stele-järjestely tarjoaa paikan lähettää tietoa vain yhdestä kuollutta henkilöstä. Toinen tyyppi on vaakasuora, joka on asennettu perheen muistomerkkeihin, jotka koostuvat kahdesta tai useammasta haudasta.
  Vakiokokoiset hautakivet ovat riippuvaisia ​​kaikkien niiden osien muodosta. Pääsääntöisesti sarja asennetaan hautaan, joka koostuu stelasta, jalusta ja kukkapenkistä. Joten, kun otetaan huomioon monumentin mitat, on tarpeen ottaa huomioon kahden elementin mitat - stele ja jalusta - niiden yhdistelmä määrittää tuotteen lopullisen korkeuden.

  Aidan asentaminen on monimutkainen menettely, joten ammattilaisten on asennettava se. Tämä takaa surun muotoilun kestävyyden ja hautauspaikan siisti ulkonäön useiden vuosien ajan.
  1) Asennetaan aita maanpinnalla viherrakenteiden avulla. Tämä vaihtoehto sisältää myös surunvalmistuksen muodostumisen tuotteen ympärille. Asennuksessa käytetään kateaineita tai sementti- ja hiekkakytkimiä sekä koriste-murskattua kiveä. Menetelmä soveltuu vain hautauspaikoille, joissa ei ole horisontaalista pintaa. Asennustyön tällaisen ammatillisen asennuksen kustannukset hautaan ovat vähäiset.
  2) Asennus aita maanpinnan tasolla käyttämällä päällystyslaatat puolessa sivuston maisemointi. Tätä vaihtoehtoa käytetään vain asennettaessa aidat ja muistomerkit alueilla, joilla ei ole kaltevuutta, kuten ruosteen yhteydessä. Vain puolet sivustosta on peitetty koristeellisella raunioilla, toinen osa sivusta jätetään muille perheen haudoille.
  3) Asennus aita maanpinnalla käyttämällä päällystyslaatikoita koko puolen sivuston maisemointi. Aidon tekniset olosuhteet vastaavat kahta edellistä vaihtoehtoa. Tämän version parannuskeino on hautauspaikan koko vyöhykkeen seinälaattojen kiinteä asennus ilman mahdollisuutta purkaa myöhempiä hautausmaita.

  - On käytettävä vain korkealaatuisia kestäviä liittimiä;
  - sileitä tangkoja ei saa käyttää vahvistamiseen, koska tässä tapauksessa metalli- ja betonilaastarin kiinnittyminen ja siten koko perustuksen lujuus vähenevät;
  - pituussuuntaista liitäntää suositellaan menetelmän suorittamiseksi päällekkäin;
  - Vahvistuksen yhdistäminen kehyksen kulmiin ja sen leikkauspisteiden paikoissa olisi erityisen vahva.

  Valokemiallisuuden tekniikan mukaan. Perus on keraaminen (posliininen, posliininen kivitavara) levy. Valokuvan emalissa, kuten nimestä käy ilmi, levitetään emaloituun neliöön (yleensä metalliin).

  Vain betonilla, jotta se ei upposi maahan.

  1. Jokainen elementti on pakattava ja kiinnitettävä autoon siten, että se ei taistele ja hankaa toisiaan matkalla. Muuten kiillotus vahingoittuu;
  2. Lataa ensin suuret osat, sitten pienet.
  3. Kun lataat, jos haluat, että voit pudottaa osan, parasta varoittaa kumppania ja aseta se varovaisesti maahan. Jos pudotat sen, voitat tai voitat loukkaantuneen.
  4. Jos osa on märkä, pyyhi se kuivaksi. Ja on parempi ottaa kivi paljain käsin - se voi irrota kädestä käsineillä.
  5. Jos stele seisoo pystyssä, kallista sitä kohti sinua. Anna kaksi ihmistä nostamaan alaosaa - se on melko vaikeaa.
  6. Jos koiran koko on yli 120 * 10 * 8, on parempi ladata se neljällä tai antaa tehtäväksi ammattilaisille.

  - Pyyhi liima paikalle muistomerkkiin minkä tahansa liuottimen avulla;
  - anna sen kuivua, ja tällä hetkellä astut takaisin kuvan reunasta 1 cm;
  - Levitä liimaa kuvakehyksen ääriviivaa pitkin paksu tasaiselle kerrokselle;
  - seistä 3-5 minuuttia ja paina tiukasti monumenttiin.